Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Scoop! Opnieuw lek uit FvD app-gesprek

Ditmaal met citaten van de vicevoorzitter, Lennart van der Linden

GeenStijl heeft audio in bezit waaruit we mogen citeren. In die audio blijkt dat Lennart van der Linden, die sinds dinsdag de voorzitterslaarzen van de opgestapte Thierry Baudet mag vullen, bij het partijberaad onder de Toekan van Tiel opzichtig de kant koos van Freek Jansen en zich daarmee tot onderdeel van het nazi-probleem in de partij maakt.

In het audiofragment, dat enkele minuten duurt, is een provinciaal Statenlid te horen dat helder en rationeel zijn beklag doet over de ganzenpas van zaken binnen het JFvD, over ‘hoe het toch mogelijk is dat je niet met goed fatsoen voor je eigen cluppie uit kan komen’, omdat er steeds zulke beschamende dingen gebeuren. “Alles staat op GeenStijl. Het is al een keer onderzocht, alle screenshots met naam en toenaam, alles ligt daar. En die ene gozer werkt gewoon op de Kamerfractie. Hoe moeilijk kan het toch zijn om je daar ferm tegen uit te spreken, als iemand dat soort gedrag vertoont!?”

Het Statenlid vraagt zich af waarom de grens tussen ‘een bepaald soort humor’ en ‘ontoelaatbaar gedrag in de grotemensenwereld’ niet wordt bewaakt en bestraft bij FvD. “Je stoot één keer je teen, OK. Je stoot twee keer je teen, OK. Maar blijkbaar is er geen lerend effect binnen de club, dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat dit zo ver buiten de kaders is. [...] Hoe moeilijk is het?”

En dan komt Van der Linden met het excuus der excuusjes om nazismeverheerlijking binnen FvD een dak boven het hoofd te houden:

Van der Linden zegt dat er in mei wel een onderzoek is geweest en dat er mensen zijn geschorst. “We dachten toen een aantal zaken te hebben uitgebannen. Dat is niet gelukt en nu zitten we met een paar nieuwe dingen.” Dit is feitelijk onjuist: Freek Jansen heeft willens en wetens één van zijn JFvD-stürmers, Ruben Hermse, een plek als fractiemedewerker gegeven, een partijpositie waar Theo Hiddema voor moest tekenen terwijl hem was bezworen dat deze jongen ‘schoon’ was, en waarom hij nu waarschijnlijk (mede) vertrokken is.

Desalniettemin neemt Van der Linden, die zowel vooraf op Radio 1 als na afloop van het partijberaad drukker was met Thierry de hemel in prijzen dan met de interne kritiek en het aanpakken van de acute crisis, het op voor Freek Jansen. “Blijft hij wel aan als fractiemedewerker tot 17 maart?“, vraagt iemand. Van der Linden: “Zelfs al zou je daar een bezwaar van willen maken (wat hij dus niet lijkt te willen doen - red.), dan zit je er mee dat je als Kamerlid zonder last werkt en een eigen budget hebt.” Oftewel: als Thierry hem niet ontslaat, kan het bestuur er ook niets aan doen. En dan de uitsmijter: “Daarnaast ook: hoe fout dingen ook zijn, die jongen heeft ook pas een huis gekocht.” Ja, nare man die Goebbels, maar hallo, die had ook zes monden te voeden thuis!

Conclusie: in het partijbestuur staat Olaf Ephraim aan Thierry’s kant, Rob Rooken met knarsende tanden eveneens, Astrid Groot lijkt Team Nanninga, maar Baudet heeft “voorzitter“Lennart van der Linden gewoon in zijn zak, waarmee de man onderdeel is van het probleem. Hieronder zie je alweer een statenlid (niet bij het beraad aanwezig overigens) zijn conclusies trekken:

Eric Jensen, Statenlid Noord-Holland, spreekt zich uit:

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

De vraag voor mij is (nou ja, eigenlijk weet ik het wel) hoe groot de kans is dat de Jonge Gestoorden die blijkbaar in de FvD-jongeren zijn toegelaten een Renaissance van het nazidom zullen veroorzaken als er niet Hier En Nu een halt aan hen wordt toegeroepen.
Zal weer weer gemarcheerd worden? Zullen de Amsterdamse Joden zich weer moeten verstoppen? Moet de eigenaar van HaCarmel een nieuwe glasverzekering afsluiten (dat heeft hij waarschijnlijk toch al moeten doen)? Kunnen heaumeaux nog wel hand in hand door de Leidsestraat lopen (konden ze dat dan)? Zullen de FvD-nazi's de onthoofdingspraktijk gaan overnemen?
De risico's die we uit die andere hoek te duchten hebben lijken me een stuk groter, als er überhaupt risico's te duchten zijn van die idioten waar het over gaat.
Het is mooi dat allerlei onfrisse figuren uit het politieke leven geweerd worden, maar ik geloof niet dat daarover op zichzelf enige onenigheid bestond. Dat er alleen over het tempo van de zuivering en wellicht de grondigheid ervan zo'n enorme rel kon ontstaan vind ik belachelijk. Ik houd het erop dat het hier veel meer over imagoschade, paniek en persoonlijke ambities gaat.
Wat ook nog kan, en wat ik nog nergens gelezen heb, is dat het gewoonlijk kalme oordeelsvermogen van Annabel vertroebeld is door de hormonale werking die vrouwen rond de bevalling ondergaan. Ik weet het, het is flauw, maar ze zou de eerste niet zijn.

JvanDeventer | 25-11-20 | 14:33 | 1

Alles altijd maar met de mantel der liefde bedekken leidt tot dit soort situaties. Soms moeten er gewoon koppen rollen. Welke dat gaan zijn en hoever ze rollen zullen we gaan zien. En wat de uitwerking daarvan gaat zijn moeten we afwachten. Hoe dan ook moet in alle gevallen die mantel der liefde maar eens een keer in de kledingbak voor india of romenië. Weg met dat ding. De gaten erin zijn te groot om gerepareerd te worden.

grapo | 25-11-20 | 14:58

Mijn hele leven heb ik bij elke verkiezing gestemd. En bij elke verkiezing wist ik zeker op wie & op welke partij ik zou stemmen. En bij elke verkiezing viel er wat te kiezen. Soms in hoge mate.
Maar na de Götterdämmerung van Das Forum, weet ik het niet meer.

In de eerste plaats ben ik verbijsterd hoe snel en vooral ook hoe makkelijk, de grootste ledenpartij van dit land (dik meer dan 40.000 meen ik) in een weekendje tijds volledig in elkaar stort & verdampt. Een partij die - althans voor mij - een belofte inhield. Los van quasi-intellectualistisch gebral over uilen en Griekse godinnen leek de partij op een - eindelijk - fatsoenlijk, redelijk en degelijk alternatief op rechts.

Nu valt er niets meer te kiezen, behalve op het éénmans-project Wilders. Ik heb bewondering voor diens moed en vasthoudendheid en ben het volledig eens met zijn mening over de islam (naar mijn overtuiging de grootste bedreiging van onze vrijheid en stabiliteit sinds de tweede Wereldoorlog), maar ik heb moeite met zijn retoriek.

Kortom, ik weet het even niet meer, op wie ik straks moet stemmen. Voor het eerst in mijn leven.

Want alle andere partijen, inclusief het GroenLinks-filiaal VVD, Wat is dat toch met 'rechts', dat het al twintig jaar maar niet wil lukken een degelijke, politiek incorrecte maar fatsoenlijke en redelijke partij van de grond te krijgen waarmee ernstig rekening moet worden gehouden door heel dat politiek correcte zooitje waaruit de rest van het parlement bestaat?

De VVD, waarop ik ooit stemde, is al lang geen optie meer omdat die partij onder Rutte is verworden tot een filiaal van GroenLinks.
En het CDA is sowieso nog steeds een scheet in een netje, afgezien van het feit dat ik een paring tussen godsdienst en politiek verafschuw.

Als de overgebleven FvD-prominenten er niet in slagen om tussen nu en maart een geloofwaardig alternatief op te bouwen, zal ik óf mijn stem moeten geven aan een partij waarover ik steeds mijn twijfels heb, de PVV, óf blanco moeten stemmen.

Jammer dat 'rechts' in dit land een deprimerende steppe is geworden, met af & toe een dot tuimelkruid dat voorbij waait.
Terwijl de bodem toch zo vruchtbaar is.

Peter Emile | 25-11-20 | 13:35 | 5

Eens!

IJzer Oxide | 25-11-20 | 14:27

Geen idee wat je bedoelt, maar ik ben na een half uur al gestopt met lezen.

opblaasschaap | 25-11-20 | 14:39

100% mee eens. In deze toch al deprimerende tijden (Trump deaudgefraudeerd, vleermuizenhoesthoax) is het bijzonder moeilijk nog lichtpuntjes te ontdekken.

Wladimir Harkonnen | 25-11-20 | 14:39
▼ 2 antwoorden verborgen

4D chess move van Baudet. Hij wint die lijsttrekkerverkiezing met gemak. De ziel van de partij blijft bestaan, de bruinhemden eruit en de fakers (Annabel) ook.

Walter E. Kurtz | 25-11-20 | 13:24

Ach, het was misschien wel allemaal een geintje van Tjerrie.

beniknouzoslim | 25-11-20 | 13:18

Waarom pakt Geenstijl de PVV niet net zo hard aan? Of willen jullie soms dat de FvD stemmers straks massaal op Greet gaan stemmen?

Mijn GS nick magnie | 25-11-20 | 12:53 | 5

Dat weet ie zelf ook even niet, maar potverdikkeme wat is de PVV toch slecht in zijn beeld.

Lorejas | 25-11-20 | 13:10

Och toch. Hard aangepakt. Is je tere zieltje aangetast? Kop op. Er zijn hele gekke dingen gebeurd bij FvD. GS is gewoon onafhankelijk, en za dingen naar buiten brengen. Of u ze nou leuk vindt of niet.

Hupkeneuke | 25-11-20 | 13:22

Ben je de brievenbus mijnheer vergeten?

cloudoflogic | 25-11-20 | 14:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Baudet heeft gewoon gelijk, ook hij moet kunnen kletsen en dineren met wie hij wil of dat rechts of links is. Juist dan kun je horen wat er in de wereld leeft en speelt en hoeft Baudet het met die lieden nog niet mee eens te zijn. Dat het simpele volk dat uitlegt als nazisme en weet ik veel, jammer voor dat volk en ook jammer voor de zgn pers, wordt tijd dat ze zich eens aan ontwikkelen.
Als Rutte een bezoek aan China of een of ander Arabisch land brengt hoor ik dan hysterisch gegil dat hij contact heeft met een stel compleet idiote dictators in china en arabie, wel dan hoor ik niets, nada, niets. Niets van jullie gekrijs en niets van de pers. Het grote probleem wat we hebben is de algemene domheid van ons volk, alleen interesse in idioot voetbal en the Voice of Holland maar nul
de moeite doet iets eens tijd in politiek te stoppen.
Baudet heeft gelijk : de nederlander is gewoon zijn inspanning niet waard men is lui en vadsig en denkt dat alles vanzelf komt. Er komt een moment dat zelfs die Nederlander om zich heen kijkt en te laat beseft dat er voor hem hier geen plaats meer is.
Thierry bedankt, het gaat je goed

portuca | 25-11-20 | 12:47 | 3

Maar daar gaat het nu niet om, wel? Dat hij met iemand gaat eten die vreemde denkbeelden heeft, prima. Je moet inderdaad weten wat er speelt. Maar je moet je ook enorm bewust zijn van beeldvorming. Als vervolgens blijkt dat je jongerenvereniging rare appgroepjes beheert, of dat er mensen zijn met hele foute denkbeelden, dan telt dat wel bij elkaar op. Dat moet je dus niet willen. Tenminste, als je echte idealen zijn wat ze pretenderen te zijn.

BBRDWR | 25-11-20 | 12:50

@BBRDWR | 25-11-20 | 12:50:
Baudet had het ook over de omvolking van west europa en dat vond/vind ik toch een moedig standpunt van Baudet,want in mijn ogen is er ook een omvolking gaande in west europa.
Probleem is wel dat het ook avonturiers aantrekt die daar de hele andere kant mee opgaan en weer dromen van een blank west europa.
Je moet daar ontzettend mee oppassen want voor je het weet word je in de nazi hoek geduwd,wat weer helemaal niet de bedoeling was toen omvolking ter sprake kwam.
Denk ik dan maar.

komtdatschot | 25-11-20 | 13:20

Terry mag eten met wie hij wil, echter, als dat steeds met foute types is moet je niet zeiken. Hij kan ook met een communist gaan eten. Bv iemand van de radbouduni of UvA dus.

Verkiezingen hou je niet na 5 dagen, iha kondig je zoiets minstens meerdere weken vantevoren aan. Ook een ALV heeft een minimale oproeptermijn en een quorum.

Nichtsneues | 25-11-20 | 13:47

Ik zoek me een ongeluk naar de uitzending van chips,nootjes en bier met oa Baudet en van Rossem.Was volgens mij de eerste aflevering.
Heeft iemand daar toevallig een link van?

komtdatschot | 25-11-20 | 12:40 | 1

Ah ja, de aflevering waarin Thierry een oproep deed aan "rechts" om samen te werken. GS was toen op zijn pikje getrapt omdat ze dat als een soort verbod op kritische journalistiek zagen. Sindsdien alleen nog maar negatieve berichten over FvD hier helaas.

Centicuub | 25-11-20 | 13:25

Voor iedereen die Baudets slappe aanpak goedpraat, omdat het slechts zou gaan om wat puberale uitingen in appgroepjes, is deze link het lezen waard. En nee niet meteen op de achterste beentjes! Gewoon ff nuchter lezen en beoordelen:
sargasso.nl/de-complotten-van-baudet/...

Beste_Landgenoten | 25-11-20 | 12:36 | 6

@PolitiekIncorrectie | 25-11-20 | 12:42: wat een totale staatsmongool die Aalberts... zat eergisteren ook bij M. Dat kijk ik gelukkig nooit, maar was nu wel even nieuwsgierig naar hun invalshoek Alleen maar slecht drama etc. Hij eindigde zelfs met: "... zitten we weer met Eerdmans opgescheept". wtf idioot

Behangdelul | 25-11-20 | 13:01

Ik heb het gelezen. Maar nu vraag ik jou ook om een open-mind te hebben. Paus Franciscus heeft uitspraken gedaan over het Christendom, omdat dit gefaald zou hebben. Hij gelooft dat de Islam de dominante wereldreligie zal worden, en dat dit de wil van God zou zijn. In de tussentijd lopen er op universiteiten mensen rond die de Critical Race Theory aanhangen, en zowel die theorie als de mensen die deze theorie aanhangen staan nogal vijandig tegenover de ''witte'' medemens. Zoek even op welke organisaties en personen de sponsors zijn van dit gedachtegoed. Jij ziet ook dat er immigranten binnenkomen uit veilige landen. Jij weet ook dat er honderdduizenden arbeidsmigranten uit Oost-Europa werkzaam zijn in Nederland. Dus het kan niet waar dat wij nog meer immigranten nodig zouden hebben om het werk te doen, en dat bewijzen de statistieken ook. Veel immigranten zijn namelijk langdurig werkloos, evenals veel Nederlandse jongeren die wat lager op de sociale ladder staan. Betaalbare woningen gaan voor het leeuwendeel naar immigrantengezinnen, terwijl Nederlandse jongeren knel raken in kleine kamertjes met exorbitante huren. Oké. Bekijk de statistieken van het CBS over demografie. Dan zie je een scherpe daling in geboortecijfers onder de autochtone bevolking. Mijn vraag aan jou is, als je al dit soort dingen leest, onstaat er dan niet een bepaald beeld? Is het niet gewoon waar dat het autochtone jongeren die wat lager op de sociale ladder staan bijna onmogelijk gemaakt wordt?

VBO_B_Niveau | 25-11-20 | 13:04

Sorry, ik heb het geprobeerd, maar ik kwam niet verder dan de 3e allinea.

EenGoedBegin | 25-11-20 | 14:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zou het fijn vinden als met dit soort scoops meer rekening met mijn spanningsboog wordt gehouden. Over het algemeen wordt de staart van het nieuws saaier en saaier, terwijl je juist een opbouw wil. Ik hoop dus dat er nog meer volgt. Iets met geheime camera's en nazi-uniformen lijkt mij wel wat. En drugs. Of een amoureuze relatie tussen Nanninga en Otten, met een liefdesbaby. Of een combi van dit alles. Popcorn!

beldewouten | 25-11-20 | 12:36 | 1

Ik kan nu al voorspellen dat nanninga binnen een week uit de partij stapt

Middensteun | 25-11-20 | 12:48

Het feit dat er zoveel lekt, ook naar hier, geeft aan dat het huidige bestuur een giftige cocktail is van zelfpijpende baantjesjagers met nul visie dan wel integriteit. Het lijkt me sterk dat Baudet dit heeft gelekt gezien het narratief hier en in de andere media. Het gif verwijder je dus niet door Baudet kalt te stellen. Als Baudet weg is, hou je een LPF 2.0 over en vechten de overgebleven haantjes en kippetjes elkaar binnen de kortste keren het kot uit. Treurige soap dit.

Zwiebelsuppe | 25-11-20 | 12:34 | 4

@Dirk III | 25-11-20 | 12:40:
D'r is geen polletieke partij die zo eentje nog toelaat, idd.

Nanninga is er eentje die je je tegenstanders toewenst. Een koekoeksjong: krijsen, met de bek vooraan, de boel eronder schijten en de echten het nest uit duwen.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:46

@HP-premium | 25-11-20 | 12:46: qua nazi’s aanpakken heeft ze gelijk, die brief in TPO was echt fout. Daarmee is het over voor haar en mss ook de FvD.

Nichtsneues | 25-11-20 | 13:49

@HP-premium | 25-11-20 | 12:46: Nope. Er zouden juist méér onafhankelijk denkende en sprekende politici moeten zijn.

Joris Draaksteker | 25-11-20 | 14:35
▼ 1 antwoord verborgen

Oh man, die Freek Jansen. Als dat geen nicht is dan is Gerard Joling het ook niet. Die looks van die gast. Wat een soy boy. En dat gaat dan voor de rechten van witte heteroseksuele macho mannen verdedigen. Als jullie het van dat soort gasten moeten hebben weet je dat de strijd echt verloren is. Met z’n hipsterbaardje.

Bigi Bana Boy | 25-11-20 | 12:30 | 9

@moonshiner3519 | 25-11-20 | 12:38: Neuh, maar hij zelf heeft het steeds over de blanke, witte man. Ik niet. Ik heb geen problemen met blanken. Als het maar niet te veel bij elkaar zijn.

Bigi Bana Boy | 25-11-20 | 12:41

Zeg, kunnen we niet meer tegen gebbetjes hier? Wat kan mij die Freek schelen?

Bigi Bana Boy | 25-11-20 | 12:42

"Wat een soy boy" is dat ook niet alt right praat? Ben jij nu ook fout?

Cidioot | 25-11-20 | 13:13
▼ 6 antwoorden verborgen

Zo, kunnen we nu eindelijk eens gaan bouwen aan een fatsoenlijke partij op rechts? Eerdmans en Nanninga gaan hier echt de oplossing voor zijn. Onbesproken gedrag en geschiedenis, hebben nu duidelijk afstand genomen van nazisme (grootste troef van links en de media om rechts neer te sabelen) en zijn uitstekende debaters. Nu maar hopen dat de FvD'ers dat gaan inzien en de partij blijven steunen. Ik stem sowieso Eerdmans. Ik hoop alleen wel dat er straks nog een partij is waar ik op Eerdmans KAN stemmen.

Behangdelul | 25-11-20 | 12:30 | 3

Eerdmans en Nanninga denken heel normaal. Aards. Geen excentrieke romantische denkbeelden. Het kost hen dan ook geen moeite om weerstand te bieden aan extreem rechtse verleiding.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:36

Onbesproken gedrag? Nanninga liep een paar jaar geleden nog grappen te maken op Twitter dat ze de eerste zes pagina's van Mein Kampf gelezen had en daardoor zin kreeg om joden te vergassen.

Eerdmans heeft niets van dat op zijn naam staan maar is wel een nogal kleurloze figuur. Niet het type waar de FvD veel stemmen mee gaat binnenslepen.

Mijn GS nick magnie | 25-11-20 | 13:01

@Mijn GS nick magnie | 25-11-20 | 13:01: ooit van satire gehoord? Als je al geen grappen meer mag maken...

Joris Draaksteker | 25-11-20 | 14:41

In maart ga ik greet stemmen. Dat verdient hij alleen al qua standvastigheid. Ga niet mijn stem weggooien aan een partij die in turmoil is en zichzelf buitenspel heeft geplaatst. Geef ze de tijd om zich te herpakken zoals de belgen zeggen. Maaarruh ik snap niet dat "omvolkinkingspolitiek" als complottheorie en fascisme betiteld wordt want dat zijn gewoon feiten

Kokossss | 25-11-20 | 12:28 | 1

Stel dat het geen complot is maar puur toeval de omvolking, dan maakt het dat niet minder erg.

Papierversnipperaar | 25-11-20 | 12:40

Mooi toch iemand die zich niet gek laat maken. Als hij in maart nog op de lijst staat krijgt hij mijn stem

Fijn_dat_je_er_bent | 25-11-20 | 12:32

Dat is goed. Ook precies wat je van een leider mag verwachten. En gewoon droog en feitelijk, niet dat gezwollen toontje van Erik Ezel.

zwaaropdehand | 25-11-20 | 12:36

Ik hebben last van FVD moeheid. Iemand een medicijn?

Fijn_dat_je_er_bent | 25-11-20 | 12:26 | 1

het zou gezonder zijn als je last had van msm moeheid,maar dat realiseer je je kennelijk niet. En je nick is voor eigen rekening en risico

hertogvanzottegem | 25-11-20 | 12:41

Asscher heeft met zijn beleid letterlijk mensen de dood ingejaagd. Is de PvdA geklapt? Hij schaamde zich en vederrrrr.

Ooit daar bij stilgestaan?
Baudet neemt verantwoordelijkheid voor wat randfiguren in de krochten van de partij hebben geplempt.

Verschil moet er zijn.

Dirk III | 25-11-20 | 12:25 | 1

Rutte heeft geen actieve herinneringen... Zo manoeuvreren ze zich als slangen door de slangenkuil maar Baudet neemt verantwoordelijkheid en wordt alsnog gefilt. Vaag wel dat msm beleid om te kopschoppen als iemand al ligt.

Dirk III | 25-11-20 | 12:29

Eerdmans zat in de LPF. Die implodeerde. Eerdmans zet 1 teen in FvD. Implosie. Hij zal zich wel afvragen: ligt het dan toch aan mij?

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:22

ik zou bijna zeggen corona en de rest van de planeet bestaan niet meer. FvD is mislukt en wat er van over blijft zien we nog wel, is niet interessant of relevant want die partij is dood. ik begrijp dat er heel veel mensen over willen praten maar het is gewoon een club die gefaald is. klaar en door!

azubneritan | 25-11-20 | 12:21

Baudet zal het in zijn volgende boek allemaal haarfijn gaan uitleggen.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:16 | 5

*ben jij nou zo dom,of ik zo slim*

komtdatschot | 25-11-20 | 12:51

"Het vertrek van de boreale zon"

Reaguurdeskundige | 25-11-20 | 12:53

"De puinhopen van vier jaar bruin."

knutsel_ | 25-11-20 | 12:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Kunnen we dan, nu het Forum vakkundig is afgebroken, weer over gaan tot de orde van de dag en daarmee de verdere afbraak van Nederland?
dank

Cousin Eddie | 25-11-20 | 12:13 | 2

Dat wordt geen strobreed in de weg gelegd en gaat op volle snelheid door als we spreken.

Roze_bril_drager | 25-11-20 | 12:20

Laat de windmolens, zonneweides en asielzoekerscentra maar komen

Fijn_dat_je_er_bent | 25-11-20 | 12:28

Ik krijg zin om aan GS te doneren. Ik wil weten hoe het zit en GS levert.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:09 | 3

Ja, ik maak ook nog even wat extra geld over.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:14

Mooi wark

haddem | 25-11-20 | 12:50

Jammer om te zien hoe een partij die goed begon zo jammerlijk uit de bocht schiet en implodeert. Einde oefening, opnieuw beginnen vrees ik.

EmilioEsteves | 25-11-20 | 12:08

Spijtige zaak wat mij betreft. Laat Rutte het ook maar lekker uitzoeken met NL. Al is er straks nog nauwelijks tegenstand, ik ben nu al benieuwd hoe hij gaat dealen met 1 miljoen werkelozen en hoe diep hij ons het ravijn in duwt. Dat is dan allemaal zijn verdienste. En die van Jaap en Hugo natuurlijk.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:07

En dan de uitsmijter: “Daarnaast ook: hoe fout dingen ook zijn, die jongen heeft ook pas een huis gekocht.” Ja, nare man die Goebbels, maar hallo, die had ook zes monden te voeden thuis!

Poe, de nummer 7 van een partij die voor Nederland opkomt, die welliswaar alles behalve goed opgetreden heeft tegen radicalisering in de jeugdtak, vergelijken met Goebbels die medeverantwoordelijk is voor de dood van tigmiljoen mensen.

Dat is een vergelijking en een stukje MSM framing waar de NOS jaloers op zou zijn. Chapeau!

CocaCola | 25-11-20 | 12:05 | 3

Haha, @Van Rossum is idd volledig van het padje. Het perspectief is volledig weg. Wellicht aangetast door het cancelculturevirus?

canis lupus | 25-11-20 | 12:11

Het principe blijft hetzelfde.

Zeebonkus | 25-11-20 | 12:30

@canis lupus | 25-11-20 | 12:11: ik heb het idee dat hij niet los in gaan in CNP en nu alle frustratie in FvD afbreken steekt.

LuNaTeeQ | 25-11-20 | 12:34

Thierry en zijn nazi-schandknapen hebben Nederland een zeer slechte dienst bewezen met hun belachelijke optredens.

Er zijn best veel landen met een zeer streng immigratiebeleid, waar wij in Nederland alleen maar van kunnen dromen, denk aan Australie, Nieuw-Zeeland, Canada. Maar alleen in Nederland bestaat die totaal idiote gedachtekronkel die dit met het nazi-Duitsland uit de oorlog verbindt. De Godwins vliegen je telkens weer om de oren. En nu kan links zich in haar gelijk bevestigd menen te zien en zal er weer niemand, afgezien van wat marginale PVV'ers zijn vingers aan dit thema branden.

Frits_Binkestein | 25-11-20 | 12:04 | 4

Bente B. laat zich als een Jeanne d'Arc graag verbranden voor het thema immigratie.

gestoptmetroken | 25-11-20 | 12:13

Canada?! HaHa! Dat land is ongeveer zweden 2.0, totaal de weg kwijt m.b.t. immigratie en identiteit.

tjongerschans | 25-11-20 | 12:33

Ik noem expres Canada omdat jullie je blindstaren op die griezel van een Trudeaux. Probeer voor de grap eens erheen te emigreren, ik ben benieuwd naar je ervaring..

Frits_Binkestein | 25-11-20 | 12:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wilde nog even wat zeggen, maar wacht even op een nieuw Baudet item van vandaag.

Premier Trutte | 25-11-20 | 12:00 | 1

Heel even geduld, er zal zo nog wel wat opgevoerd worden.

NeedIsaymore? | 25-11-20 | 12:07

Als Baudet slim was geweest had hij een stapje opzij gedaan ten gunste van Nanninga, zodat zij lijsttrekker had kunnen worden tijdens de komende verkiezingen. In nauwe samenwerking met Nanninga had Baudet dan kunnen aanblijven als partijvoorzitter en partijleider. Dat hij dat niet heeft gedaan zegt genoeg, kennelijk is Baudet geen leiderstype. Dus het geeft niks, het heeft zo moeten zijn. Ik roep alle FvD-ers op om voortaan op Wilders of Bosma te stemmen.

Motleycrew | 25-11-20 | 12:00 | 3

Dus je bent een goede leiderstype als je iemand anders de leider maakt. Deze
hersenkronkel snap ik niet helemaal.

heldheino | 25-11-20 | 12:11

@heldheino | 25-11-20 | 12:11: Inderdaad, dat heeft u goed begrepen. Soms moet je ook als leider een stapje terug doen, als dat beter is voor de partij.

Motleycrew | 25-11-20 | 12:19

Iedereen die Nanninga aan het roer wil hebben vergeet dat zij binnenkort een kind gaat krijgen en een tijdje uit de running zal zijn.

zwarte_weduwe | 25-11-20 | 12:32

Wat een ‘scoop’... Ga ook eens op zoek naar de gesprekken bij GroenLinks of Christenunie. Wat denk je dat er bij de VVD intern gekunsteld wordt als men daar weer eens corruptie of een of andere volksverlakkerij wil verdoezelen? Waar zijn daarvan de flarten van fragmenten? Dat zou pas weer eens journalistiek zijn. Er was een tijd...

Lafayette | 25-11-20 | 11:59 | 1

Er was net zoiets gaande bij de VVD Jugend mbt nazi appjes maar dat verdween net zo snel uit het nieuws als dat het erin kwam. nos.nl/artikel/2333716-vvd-wil-weten-...

Mijn GS nick magnie | 25-11-20 | 13:08

De logica van het politieke verantwoording nemen van iets wat niet waar is, ontgaat mijj volledig

cabrão | 25-11-20 | 11:55 | 4

Als mijn kinderen wat flikken ben ik als ouder verantwoordelijk maar ik ga mezelf daarna niet van een berg gooien.

Dirk III | 25-11-20 | 12:04

@nogmaareenkeer | 25-11-20 | 11:58: maar daar neemt hij niet de politieke verantwoording voor: hij neemt de verantwoording voor de Trial by Media, en volgens hem is het niet waar zijn (quote: "kant noch wal raken")

cabrão | 25-11-20 | 12:45
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Dirk III | 25-11-20 | 11:55 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Zelfs bij dit interview heeft Terry het nog steeds niet begrepen. Draag een mondkapje en ga op anderhalve meter afstand staan. De enige hoop die ze nog hebben is om wetenschap hoog in het vaandel te nemen en afstand nemen van de complotgekkies. Schoon schip maken en hard werken.

Tostiapparaat | 25-11-20 | 11:50 | 4

Waarom zou hij een mondkapje op moeten doen? Ze staan in de buitenlucht en zijn allebei geen risicogroep. Als je de wetenschap hoog in het vaandel wilt nemen moet je wel zorgen dat het vaandel niet te diep in je aars zit.

FrikandelSpeciaal | 25-11-20 | 11:58

U gelooft nog in die maatregelen?

CocaCola | 25-11-20 | 12:12

U overdrijft.

canis lupus | 25-11-20 | 12:15
▼ 1 antwoord verborgen

Eerlijk gezegd begrijp ik het nog niet helemaal, of eigenlijk helemaal niet...
Waarvoor neemt Baudet nou eigenlijk zijn z.g. politieke verantwoordelijkheid?
Voor de trial by media? Voor mij blijft het onduidelijk, want iets keihard benoemen dat binnen zijn partij gebeurd is doet hij m.i. niet.
En wat houdt dat verantwoordelijkheid nemen dan in? Iets anders binnen de partij gaan doen? Sure.

gnidegna | 25-11-20 | 11:49 | 2
-weggejorist-
nogmaareenkeer | 25-11-20 | 11:50

Die weet veel meer dan hij laat blijken. Alleen hoopten ze dat ze zich gedeisd zouden houden met appen, maar dat gebeurde dus helemaal niet. Denk dat hij meer van alle betrokkenen weet, inclusief nr 7 op de lijst, dan hij nu laat blijken. Geen "goede smaak" en verminderde "arbeidsvreugde" las ik van Hiddema?

Jan, Leiden | 25-11-20 | 11:58

Het grotere probleem is dat CDA en VVD met hun satellietpartijtjes geen concurrentie hebben. Radicalen (GLse Moslimbroederschapzuster) en zonderlingen (Baudet, Hiddema) grijpen hun kans. Het zijn zwaar conservatieve denkers, geen vrienden van de burgers hier.
Zelfs op Joop noemen ze Klaver een neoliberaal, volgens een reaguurder hier zou hij ook de VVD altijd steunen.
Er bestaat geen partij meer die Nederland als land met bevolking wil besturen.
Het houdt pas op wanneer we met eigen beleid aan komen. Normále mensen moeten zich gaan verenigen en CDAers en VVDers stap voor stap de politieke arena uitduwen.
Geen Rutte, geen Klaver. Geen Klaver, geen Moslimbroederschap. Geen Moslimbroederschap, geen Baudetachtige figuren.

zeurmachine | 25-11-20 | 11:47 | 2

Maar er is geen enkele partij die dat echt uitdraagt, dat is het hele probleem. Forum was een partij die in dat gat wilde duiken maar de fratsen van terry hebben hem de partij de kop gekost. Voor de coronacrisis stonden ze er redelijk voor, maar door maar het allemaal niet serieus te nemen, het FvD journaal te presenteren en complotgekkies uit te nodigen verlies je alle geloofwaardigheid van prominente mensen. Dan houd je enkel een stel gekkies over en bloed de partij dood.

Tostiapparaat | 25-11-20 | 11:53

Tegelijkertijd ligt hier ook het probleem: zodra iemand door de msm benoemd wordt tot ‘complotgekkie’, mag je er niet mee praten want dan word je politiek afgerekend. Maar niemand heeft het vervolgens over de daadwerkelijk argumenten waar nooit antwoord op is gekomen. Denk aan de 35 cycli van de pcr-test of het groot aantal nedwrlanders (30/40%) wat bij voorbaat al niet geraakt kan worden door covid-19. En mensen trappen er volledig in: zet iemand weg als: racist, complotgekkie, wappie, fascist en bijvoorbeeld klimaarontkenner en je hoeft nooit meer over de inhoud te praten. Er gaat al maanden een ‘trail by media’ uit naar alles wat niet extremistisch links is en dat is blijkbaar normaal in deze tijd. De npo’ers kunnen doen en laten wat ze willen, zeggen wat ze willen, negeren wat ze willen en pfrasen wat ze willen. Niemand spreekt hun er op aan en ze wassen altijd hun handen in onschuld. Nee beste mensen, de tijd van vrijheid zoals we het gekend hebben is voorbij; en de schuldige? Wij zelf. Wij staan dit namelijk zelf toe.

Superindo | 25-11-20 | 12:24

Dit dwangmatig natrappen begint nu wel flink te vervelen. Alsof je naar een marathondiscussie tussen Han van der Horst en Asha ten Broeke zit te luisteren over de vraag waarom de hele FvD uit nazis bestaat.

Irnerius | 25-11-20 | 11:46 | 4

@Sitting_targets | 25-11-20 | 11:58:

Dan begint ze toch haar eigen partij ? Haar geschreven uitbarsting van gisteren op TPO kwam wel van heel diep alsof ze al jaren zich totaal niet kan vinden met Baudets optreden. Wees een vrouw en verlaat zelf het zinkende schip.

Roze_bril_drager | 25-11-20 | 12:12

@Roze_bril_drager | 25-11-20 | 12:12:
Daar zit hem het probleem. Zelf kan ze niet een partij opzetten zoals Baudet dat heeft gedaan. Ze kan er zelfs niet 1 overeind houden, als die er al staat.

Het schip maakte misschien een beetje water, maar het was absoluut niet zinkende met Baudet aan het roer. Zo erg waren Baudet's fouten, dat zij nog op dikke winst stonden: van 2 naar boven de 10 zetels.

Nu Nanninga/Eerdmans het roer grijpen, zullen we zien hoe snel dat FvD richting de 0 gaat.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:28

@Sitting_targets | 25-11-20 | 11:58:
Ik denk dat mevrouw Nanninga zichzelf voor de gek houdt. Zij is in haar element als zij op TPO hoog van de morele toren kan blazen dat het allemaal verschrikkelijk is bij FvD en dat alles de schuld is van Baudet. Maar met het opblazen van FvD snijdt zij zichzelf mooi in de vingers, want zonder het podium van Baudet/Hiddema is haar politieke loopbaan ten einde.

Irnerius | 25-11-20 | 13:20
▼ 1 antwoord verborgen

Wow wat een scoop, de Televaag heeft betere scoops. Eerst maar eens kijken wat de ex van Johnny de Mol heeft uitgevreten.

BozePaarseMan | 25-11-20 | 11:45

Ik begrijp de kritiek op de boodschappers niet zo hier in de panelen. Alsof de boodschappers 't Forum zitten te verwoesten, en Baudet een onschuldig slachtoffer zou zijn die geen enkele blaam treft. Hebben jullie Baudets bokkensprongen de afgelopen tijd (en niet alleen m.b.t. dat "bruine" gezever) niet gevolgd dan?

Baudet is al jarenlang hét gezicht van 't Forum. Hij is ermee gestart. Hij heeft jarenlang geïnvesteerd in de partij. Dat klopt allemaal en daar heeft hij lof voor verdiend.

Maar hoe zit het met de mensen om hem heen die al die immense investeringen ook hebben gedaan? Onder hen velen die al een goede reputatie hadden vóór hun tijd bij 't Forum. Door zich met 't Forum te verbinden hebben zij die reputatie op het spel gezet. In de wetenschap dat dit zeer zeker niet zonder risico is. Kijk naar het verleden; LPF, PVV en in zekere zin de VVD indien je op de rechterflank zat op het gebied van integratie- en immigratie (Rita Verdonk).

Steek je nek uit op de heikele dossiers integratie- en immigratie en de multiculturele samenleving, dan wéét je dat politiek-correct (extreem)links Nederland je als haviken volgt om je (soms letterlijk) af te kunnen slachten.

Het is dus niet niks om je publiekelijk aan een immigratie-kritische partij als 't Forum te verbinden, je offert echt wel veel op.

Baudet weet dit. Maar wekt de schijn op dat hij zichzelf veel belangrijker acht dan al die zichzelf opgeofferde mensen om hem heen, die mede de partij groot gemaakt hebben en zonder wiens steun de partij NOOIT ZO GROOT ZIJN ZIJN GEWEEST (excuses voor de hoofdletters).

Mijns inziens is het werkelijke probleem Baudet(s ego). In alle eerlijkheid heb ik Baudet altijd al een griezel gevonden, maar omwille van de gedachte dat het om de idealen van de partij gaat (het landsbelang!) en niet zou moeten gaan om de (al dan niet griezelige uitstraling van de) persoon heb ik die onderbuikgevoelens genegeerd.

Klaarblijkelijk toch een misvatting, want die voorgevoelens over hem bleken toch juist.

Thierry, ik ben helemaal klaar met jouw gedrag, jouw egotripperij en het eigen belang voorop stellen boven landsbelang (!). Indien jij poogt op slinkse wijze de macht te behouden, door op een 'onverkiesbare' plek te gaan staan en daarmee via een achterdeur alsnog vanaf 2021 vier jaar lang in de Tweede Kamer jouw ongeschiktheid voor het politieke vak te etaleren en prolongeren, be-my-guest.

Maar weet wel: jouw langdurige aanwezigheid maakt de partij in z'n fundamenten helemaal kapot. JIJ bent namelijk het echte probleem!

Hoe dan ook, blijf jij dan zeker niet in MIJN naam. Dan stem ik namelijk liever nog op een immigratie-kritische partij wiens sociaal-economische programma verre van het mijne is. In de hoop dat 'jouw' partij na vier jaar, onder jouw 'inspirerend' en 'visionair' leiderschap, totaal naar de klote is gegaan!

Want van een aanwinst voor de Nederlandse samenleving is de partij - onder jouw leiderschap - een enórm blok-aan-het-been geworden voor immigratie-kritische Nederlanders zoals ik.

Dus ga vooral zo door. Na de ondergang van 't Forum komt er in de (hoogswaarschijnlijk niet al te verre) toekomst namelijk echt wel wederom een immigratie-kritische partij op, met een sociaal-economisch rechts programma waar ik me wél in kan vinden met - hopelijk - dit keer inspirerend en visionair leiderschap van een persoon die wél het landsbelang op de eerste plaats zet. En niet z'n eigen ego.

En voor de (extreem)linkse mensen die nu meegenietend meelezen over het wel en wee over deze puinhoop;
Welke immigratie-kritische partij er ook in de toekomst weer opkomt en welke partij er ook weer instort, het ELECTORAAT is en blijft immigratie-kritisch. Het zal zich nooit (meer) laten manipuleren door jullie smerige spelletjes, wat jullie ook flikken en welke 'hypes' op sociale media jullie ook verzinnen.

Het volk is klaar met jullie; (extreem)links verliest steeds meer aanhang, en jullie weten dat als geen ander. Dus vroeg of laat komt er die rechtse regering die jullie staats gefinancierde 'activisme' wet wortel en tak uitroeit.

En in de tussentijd vermaken wij ons hier op GS wel op het publiekelijk keihard op z'n/haar/x's bek gaan van de volgende kneus die zich middels GroenLinks gretig kwijlend een plek aan de staatsruif probeert te bemachtigen, wanneer bij hem/haar/x de lijken uit de kast komen.

Kompromat | 25-11-20 | 11:44 | 7
-weggejorist-
nogmaareenkeer | 25-11-20 | 11:57

@nogmaareenkeer | 25-11-20 | 11:57:

Of misschien is vind hij Freek een goede vriend die hij, ondanks zijn denkbeelden, graag in bescherming wilt nemen. Maar BAUDET = NAZI!!! rolt makkelijker van de tong, nietwaar?

quantumcollider | 25-11-20 | 12:05

Zo'n nieuwe partij gaat dezelfde minkukels aantrekken. Dat hou je altijd bij nieuwe partijen. Alles staat of valt bij het zelfreinigend vermogen. Hier constateer ik dat er een revolte is van een aantal FvD-bobo's, die een terecht punt van zorg aansnijden maar dat op zo'n onbehouwen manier dat gelijk de hele partij om zeep geholpen wordt.
Het beste was geweest als iedereen en z'n moeder even niet voor hun beurt hadden gepraat dan wel geëist en dat de leden zich hadden kunnen uitspreken via bijvoorbeeld een enquête, in plaats van een paar omhooggevallen lokale regentjes. 1) moet Baudet wieberen 2) moet Freak wieberen 3) moet de FvD-jeugdstorm opgeheven worden 4) moet het bestuur terugtreden 5) bruin gespuis direct royeren. Daarna ledenvergadering organiseren en saneren, dan heb je in ieder geval een groter mandaat dan zo'n muiterij op de renaissancevloot. Dan doe je je naam als hoeders van de democratie eer aan. Ik geloof er niks van dat dat bruine gespuis er dan niet uitgefilterd wordt.

Zwiebelsuppe | 25-11-20 | 12:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn. Glanzende vooruitzichten op de verkiezingen, al goed vertegenwoordigd in de provincies, maar nee, door amateuristisch wanbeleid werd het in een paar weken opgeblazen.
Besturen en een partij aanvoeren is een vak.
-

Bernhard de II | 25-11-20 | 11:42

FvD is afgelopen. De resterende minkukels en meelifters buitelen nog een tijdje over elkaar, met boze teksten, flinkdoenerij en stiekeme lekacties, maar met serieuze politiek heeft dit niets meer te maken. En de GS-"scoops" zijn nu helaas van hetzelfde niveau.

Schmalz | 25-11-20 | 11:42

Toch knap dat een VVD het wel lukt om de schade te beperken als er iets soortgelijks speelt met wat ontspoorde JOVD jongeren in een app-groep en de FVD dit niet lukt.

Als een VVD zegt eerst onderzoek te willen doen dan accepteert men dat gewoon, niets aan de hand.

Voorzitterslaarzen haha, komt de voorzittersfunctie ook met een gladgestreken uniform ?

Roze_bril_drager | 25-11-20 | 11:42 | 2

hoezo is het knap dat het "de VVD wel lukt om de schade te beperken"?
De VVD was 40 jaar geleden nog een soort FvD en werd destijds ook als zodanig behandeld in de media.
Nu ze inmiddels gewoon lekker meehobbelen met het linkse spul en ze de NPO een beetje spekken hoeven ze zich over geen enkele uitglijer meer zorgen te maken

Cousin Eddie | 25-11-20 | 12:03

Van Rossem heeft geen appeltje te schillen met vvd, that's why.

NeedIsaymore? | 25-11-20 | 12:11
-weggejorist-
NeedIsaymore? | 25-11-20 | 11:40 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

... van Rossem wil VAR-beelden in GS laten zien ...

wezen | 25-11-20 | 11:29

@Lupuslupus | 25-11-20 | 12:26: Was ook geen minachting. Heb je wel gelezen WAAROM ze dat schreef? Ik vermoed van niet.

Deflatiemonster | 25-11-20 | 13:16
▼ 7 antwoorden verborgen

Je noemt twee standpunten en zelfs die kloppen al niet.

GroetenVanUrk | 25-11-20 | 11:20 | 1

Verkeerde plek, bedoeld voor mocroGS | 25-11-20 | 11:16 |

GroetenVanUrk | 25-11-20 | 11:20

Dit is een zegen voor het land. FvD populistische partij met idiote standpunten. Geen EU, klimaatverandering ontkenners en ga zo maar door. Het was gewoon gedoemd om te mislukken. Net zoals LPF en Trots op Nederland. Allemaal uit hetzelfde vat.

mocroGS | 25-11-20 | 11:16 | 11

@mocroGS | 25-11-20 | 11:33:

Brexit is het beste wat Engeland ooit is overkomen. De tijd zal het laten zien.

CocaCola | 25-11-20 | 11:44

@mocroGS | 25-11-20 | 11:33: Dat je je als zelfrespecterend land niet wil laten voorschrijven door corrupte ongekozen politici hoe wij, bijvoorbeeld, met onze begroting om gaan, wil niet zeggen dat je niet met andere landen, op vrijwillige basis, samen kunt optrekken.

Ride_On | 25-11-20 | 11:45
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat een herrie om bijna niets: er zijn in een app domme en incorrecte opmerkingen gemaakt. Juist omdat het een app werd gedaan ligt het vast; iedereen heeft wel eens in een informeel gesprek zo'n opmerking gemaakt. Alles draait om politieke correctheid.

peterzelf | 25-11-20 | 11:15 | 4

Eens! De deugers willen graag 'deugen' en dat luid en duidelijk verkondigen waarbij FvD/Baudet de kop van jut is. Het dorpsplein is verruild voor internet maar is nog precies hetzelfde als in de 16e eeuw. Sindsdien is er helemaal niets veranderd, hoe men ook schreeuwt over onze geweldige 'vooruitgang'. Het gejoel en geschreeuw op het dorpsplein (internet) is nog steeds oorverdovend. Zó vreselijk triest om te zien.

Lupuslupus | 25-11-20 | 11:25

@BBRDWR | 25-11-20 | 11:19:
Zo iets als Joop Den Uijl indertijd deed met de nazi's? Staat zelfs in zijn memoires opgetekend.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 11:44
▼ 1 antwoord verborgen

Die nazi-jongeren zouden uiteindelijk in de Kamers terecht zijn gekomen als de berichtjes niet waren uitgekomen. Wat een gajes dat FvD, ongelooflijk.

deoudererijperevrouw | 25-11-20 | 11:15 | 4

De in opspraak geraakte SP voorzitter van de jongerenclub vergeten? Dan hebben we buiten de moslimbroederschap ook het marxisme binnen gehaald.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 11:52

Hadden we maar whatsapp in de tijd dat Groot Wassink nog in jeugdafdelingen zat.

CocaCola | 25-11-20 | 12:15
▼ 1 antwoord verborgen

Ik word een beetje moe van dit topic.

bixiers | 25-11-20 | 11:14 | 2

idem. We weten het nu wel, jongerpartij heeft domme dingen gezegd. The end

Kevf | 25-11-20 | 11:24

Wen er maar aan, dit gaat net zo lang door tot ze merken dat niemand ze meer gelooft.

jan huppeldepup | 25-11-20 | 11:26

17 maart is er nog maar één keuze: stem PVV
Dit land moet gered worden.

wolftour | 25-11-20 | 11:13 | 6

@Graaf_van_Hogendorp | 25-11-20 | 11:41: ik ben er bang voor ook, maar het is het enigste waar je nog op kunt stemmen zonder toe te geven aan die onzin. want van de VVD tot de SP buigen ze voor zulke onzin.

ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 11:44

En denk je dat dit land dat in z'n uppie kan.

kloopindeslootjijook | 25-11-20 | 11:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Baudet vindt Kamerwerk helemaal niet interessant. Hij reageert ook zo ontspannen en lachend op de dood van zijn kindje, dat hij bijna blij lijkt te zijn dat hij nu iets anders kan gaan doen.

gestoptmetroken | 25-11-20 | 11:12 | 1

Klopt, het is net Jan Nagel wat dat betreft.

Ad Hominem | 25-11-20 | 11:30
-weggejorist-
Gravin v Kippenbouth | 25-11-20 | 11:11 | 2

Goed nieuws. We zijn eindelijk af van die paniekerige corona hoax artikelen.
Alleen wat daar voor in de plek is gekomen zuigt zo mogelijk nog harder.

heavydigit | 25-11-20 | 11:10

Als je dit in januari al wist, had je meteen je conclusies moeten trekken. Iedereen die nu verontwaardigd is en Baudet de dolkstoot heeft gegeven heeft kilometers boter op zijn hoofd.
Die hele partij of wat daar nog van over is, is ongeloofwaardig geworden.

DrumPiet | 25-11-20 | 11:10 | 3

Zo, kilometers maar liefst. Dat is een heel eind.

gestoptmetroken | 25-11-20 | 11:14

Elke partij heeft foute elementen, elke partij weet het professioneel onder de pet te houden. Let op, Theo Hiddema en wellicht anderen gaan nog een boekje opendoen over de intriges en mensen die hun kans zagen om de partij over te nemen. En daar leent Hiddema zich niet voor. Hij zal zeker niet goedpraten wat met het jongerenclubje gebeurd is. Maar er spelen meerdere krachten mee in dit drama.

Premier Trutte | 25-11-20 | 11:15

@Drum Als je het over boter hebt, zou ik in kilo's gaan ipv in kilometers.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 11:55

Omdat het al zo precair was, dat nazisme, voor een partij die er door ‘deugend’ links van werd beticht. Alleen daarom al had een rechtgeaarde politicus direct in moeten grijpen, zelfs als het maar ‘grapjes’ waren.
Baudet en anderen hebben dit nagelaten en dus is er nu gerechtigheid. Weg met die engerds. Baudet heeft iedereen bedonderd. Vooral de kiezer.

Normpje | 25-11-20 | 11:08 | 1

Je moet de schijn tegen voorkomen.

Natuurlijk is het niet eerlijk dat als 't in de verte riekt naar nazi het meteen 8 uur journaal en een schandaal waardig is, terwijl als men letterlijk linkse indoctrinatie verplicht stelt op de werkplek('diversiteitstraining') of voorstelt Gulags (lees: 'heropvoedingskampen') op te richten voor Trump-supporters er geen haan naar kraait.

Maar dat is de wereld zoals hij is. Wil je je als rechtse partij profileren als serieuze kandidaat, dan moet je er verdomd hard aan werken om een lijn te trekken tussen jou en verderfelijke partijen als nazi's.

ReyNemaattori | 25-11-20 | 12:02

Toch vreemd dat er stiekem audio opnamen gemaakt worden en dat deze dan hier terecht komen. Dat duidt voor mij op een mol.

doskabouter | 25-11-20 | 11:07 | 2

Ja zoiets is gluiperig en laf, en dan nog verder geven is min.

jan huppeldepup | 25-11-20 | 11:14

Sherlock.

Joris Beltsin | 25-11-20 | 11:15
-weggejorist-
Motleycrew | 25-11-20 | 11:06 | 2

Wanneer komt de film -Das Baudet- ?

Premier Trutte | 25-11-20 | 11:05

“Daarnaast ook: hoe fout dingen ook zijn, die jongen heeft ook pas een huis gekocht.” Nou, die ontmanteling van het kartel was in goede handen, zo te horen. Klinkt als Weesie tijdens een evaluatiegesprek met een van zijn NPO-laven.

Ad Hominem | 25-11-20 | 11:05

Geen stijl wat heeft forum jullie ooit aangedaan? Het lijkt wel een persoonlijke vendetta.Een partij heeft een paar rotte appels en neemt daar zijn verantwoordelijkheid voor en neemt actie hier tegen.Laat ze dit dan ook doen en ga niet in for the kill.Wij hebben een partij,zoals Fvd,nodig om een verandering te brengen ten goede van ons land.

xiuxiu | 25-11-20 | 11:05 | 8

Uiteraard mag je verder best vinden dat 'wij' een nazi-partij nodig hebben, dat hoort immers in een divers en inclusief land.
Juist klasse dat GS niet alleen de rotte plekken aanwijst, maar ook de halfbakken aanpak, waarbij Baudet door de mand valt als onderdeel van het probleem.

Zeurders | 25-11-20 | 11:19

Begrijpend lezen... het was ooit een vak op school.
Oefening.. begin even onderaan en maak voor jezelf een tijdslijn. Definieer wat er wel en niet is gebeurt en of dat wel of niet <moeilijk woord> laakbaar is.

DatInternetDingetje | 25-11-20 | 11:21

@xiuxiu Ook hier zitten trollen. Kroontje of niet.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Geen hoopvol bericht, als het dan al waar is want dat weet ik nu niet meer. Wie interesseert zich nog om het wel en wee van Nederland als je uit rancune iemand het riool in kan schrijven om je eigen obsessie te bevredigen. In maart kunnen we dan weer schrijven dat zich niets verandert heeft en huilie huilie doen. Afbreken is makkelijker als opbouwen.

jan huppeldepup | 25-11-20 | 11:04

Opgeruimd staat netjes hoor wmb, maar om in Spartacus UFC achtige metaforen te spreken; ze liggen al knockout op de grond met dichtgeslagen ogen en er wordt onnodig lang doorgeslagen. We weten het nu wel, tijd voor een volgende match (onderwerp)

Quantum Suicide | 25-11-20 | 11:03 | 2

Spreek voor jezelf. Ik ben wel benieuwd naar het antwoord op de vraag hoe dit precies is gelopen. Ik kan er namelijk nog steeds niet bij dat engnek Freek zo ver is gekomen.

BobDobalina | 25-11-20 | 11:05

@BobDobalina | 25-11-20 | 11:05: En belangrijker nog: Waarom Freek er niet uit gewipt wordt. Als zoiets als dit uitlekt, dan ben je al nalatig geweest dit tijdig aan te pakken. Maar nog steeds wordt Freek verdedigt alsof ie niks verkeerds gedaan heeft en daarmee wordt de indruk gewekt dat 'de partij' geen problemen heeft met dit soort standpunten cq. mensen.

Door niet te distantiëren en te ruimen, diskwalificeert FvD zichzelf dus als levensvatbaar tegenwicht voor... well anything really. En zeker als 'kartelbreker': de meeste mensen hebben nog liever een partijkartel dat hen in slaap sust dat 't goed komt met linkse slaapliedjes dan rechtse nazi's die schreeuwen dat 't goed komt.

ReyNemaattori | 25-11-20 | 12:10

Ik zie de topics van GS nog voor me toen FVD grote overwinningen haalde tijdens de 1ste kamer en EU verkiezingen.
Het was Baudet voor en Baudet na en de topics konden niet aangesleept worden over de grote boreale leider.
De laatste dagen zijn de topics over Baudet ook niet meer aan te slepen maar dan over de untergang van Baudet.
Zo zie je maar weer hoe snel het allemaal kan gaan in de politiek.
Maar hoe heeft het zover kunnen komen?
Teveel avonturiers bij FVD?Te snel gegroeid waardoor ze hun zaakjes niet op orde hadden?Teveel stromingen in FVD?Arrogantie?
Ik blijf het maar vreemd vinden dat een partij in een paar jaar tijd zo uit elkaar kan spatten.

komtdatschot | 25-11-20 | 11:02 | 8

@5611 | 25-11-20 | 11:35:
Rechts zonder bruine bijsmaak inderdaad. 30-35 gratis zetels die enkel en alleen in maart ingekopt hadden hoeven te worden. Zeker met de socialistische koers die de VVD lijkt in te slaan.

Graaisnaaiert | 25-11-20 | 13:16

@BobDobalina | 25-11-20 | 11:49: Ik ben het absoluut met je eens dat wat er nu gebeurt zelfvernietiging in extremis is. Als mensen ieder gesprek stiekem op gaan nemen en ermee naar de media gaan hollen dan is het einde verhaal en heb je het zelf gedaan.

Laat niet onverlet dat een initiatief op rechts altijd vanuit de media wind tegen zal krijgen.

5611 | 25-11-20 | 13:38

@Graaisnaaiert | 25-11-20 | 13:16: Klopt en wat mij betreft zijn de kiezers achter deze 30 zetels de grote verliezers. Dankzij dit gepruts, begonnen met de onwil om bruin rechts uit de JFvD te gooien, zijn die politiek dakloos.

5611 | 25-11-20 | 13:41
▼ 5 antwoorden verborgen

Klein bier, kan blijkbaar zo ontploffen.

van Oeffelen | 25-11-20 | 11:02

Niet echt boeiend meer aangezien FvD ten onder is gegaan.

Mensen stemden op het programma en charisma van Baudet.
Dat is nu voorbij.

Stemmen helpt niet. U ziet.

Is dit nog nieuws? | 25-11-20 | 11:01 | 3

Weet ik niet. Ik had er niet op gestemd, maar ze waren toch geleidelijk bezig een volwassen partij op te bouwen met rechtsfatsoenlijke types als Hiddema en Eerdmans. Waarom Bau alles nu opoffert voor een paar puberale bruinhemden is me nog steeds raadsel.

Ad Hominem | 25-11-20 | 11:12

@Ad Hominem | 25-11-20 | 11:12: Dat komt omdat Thierry emotioneel gezien niet de meest stabiele persoonlijkheid is.

Super Vaagstra | 25-11-20 | 11:34

Wat mij betreft zou ik voor het programma gestemd hebben ondanks Baudet en zijn strapatsen en uitglijders. Sinds de boreale toespraak cq de kennelijke machtsgreep van Freek Jansen is hij steeds meer van het padje geraakt.

5611 | 25-11-20 | 13:43

Deze nieuwe voorzitter is geen haar beter dan de rest. Hij vindt het vervelend dat dit aan FvD blijft plakken. Dan zit je niet goed in de wedstrijd, ben je alleen maar proberen je straatje schoon te vegen. Hij had moeten zeggen dat hij geschokt is dat er mensen binnen zijn club zitten met extreme denkbeelden en dat ze die indringers met wortel en tak zullen verwijderen. Nee, dit meneertje is ook alleen maar bezorgd om de beeldvorming en daarmee plaatst hij FvD in hetzelfde hoekje als Rutte, de Jonge, Asscher, marketing politici!

Nebuchednezzar | 25-11-20 | 11:00 | 3

Here comes the new boss, same as the old boss, we won't get fooled again, enz. enz.

Mr_Natural | 25-11-20 | 11:01

Dat is vorige keer gebeurd en deze keer ook. Degenen die dit keer in die app-groepjes rare dingen zeiden waren niet eens lid van JFVD. Alleen moest er iemands kop rollen, en aangezien Baudet en Jansen hier veel korter op hadden moeten zitten, is het logisch dat zij dan weggaan. Doodzonde dat er daardoor ook andere zeer gerespecteerde mensen weggaan.

zwarte_weduwe | 25-11-20 | 12:41

@zwarte_weduwe | 25-11-20 | 12:41: Goede politieke leiders maken niet altijd goede organisatie leiders of zelfs goede politici. Organisaties leiden en politiek bedrijven vergt ook veel handwerk, lobbyen, sturen. Is iets anders dan pamfletten/boeken schrijven en politieke analyses voeren. Net als goede trainers niet per se goede voetballers zijn.

Nebuchednezzar | 25-11-20 | 13:53

ik had nog een beetje hoop dat forum uit zijn as zou herrijzen met de juiste personen maar al ik dit allemaal zo lees, dan gaat het hem niet worden. Nou ja, dan SGP dan maar aan gebrek aan beter.

yeps | 25-11-20 | 10:59 | 13

@ReyNemaattori | 25-11-20 | 12:13: In feite dezelfde persoon, niet? Alleen een verschillende interpretatie. In het westen hebben we ons vrijgevochten van al te zware religieuze invloed. Idealiter zouden we ons dus verzetten tegen sterke religieuze invloed uit islamitische hoek én sterke religieuze invloed uit christelijke hoek.

Goed, iedereen kiest natuurlijk zelf. Ik persoonlijk kan liberale principes niet verenigen met een conservatief religieuze partij.

TancredvanTiberias2 | 25-11-20 | 12:28

@TancredvanTiberias2 | 25-11-20 | 12:28:
Het gaat erom dat je ziet wat de grootste problemen zijn waar ons land deze eeuw voor komt te staan. Ik ben van mening dat dat Islam en migratieproblematiek is. Dan zijn er 2 partijen die daar iets aan willen doen, namelijk de SGP en de PVV. De rest wil afgezien van een plusje hier en een minnetje daar voor het overgrote deel hetzelfde. Effectief maakt het nog amper wat uit of je stemt voor de PVDA/Gl combinaie of op de VVD; het eindresultaat is hetzelfde. Meer Islam, meer immigratie, hogere belastingen, meer ( geld en machtsoverdracht naar de ) EU, meer klimaatgezeik en meer regels. Dus ja, dat je er dan gratis Onze Lieve Heer bijkrijgt, daar komen we wel overheen. Ik zit overigens liever met een SGP-er dan met een CU-er in de loopgraaf als het mis mocht gaan, je weet namelijk precies wat je aan die SGPer hebt en dat ligt voor het Judasclubje van Farisegers toch wel een stukje anders.

Graaisnaaiert | 25-11-20 | 13:11
▼ 10 antwoorden verborgen

Baudet en consorten willen het nu neerzetten als een incident waar ze onderzoek naar willen doen en dan handelen. Maar vanuit andere hoeken begrijp ik dat het a) al langer een bekend probleem is. b) al veel vaker door verschillende FvD prominenten vanuit gemeentes en provincies is benoemd en aangekaart. en c) dat de slappe terughoudende reactie van Thierry de druppel was. Tante Bel is niet iemand die zomaar Twitter inklimt om iemand 'by media' te veroordelen. Tante Bel lijkt me iemand die dit intern aankaart, dan nog eens, dan boos wordt en dan merkt dat beloftes die gemaakt zijn niet worden nagekomen. Vervolgens zegt men dan wederom een onderzoek toe en dat is gewoon de druppel voor velen. Je kunt wel blijven onderzoeken, maar de indruk die ontstaat is dat men elkaar uit onderlinge kameraadschap de hand boven het hoofd houdt. Als je regeringskandidaat wil zijn, dan moet je hier natuurlijk korte metten mee maken.

BBRDWR | 25-11-20 | 10:59 | 5

Terwijl functies worden neergelegd, mensen aan het opstappen zijn, vind “tante Bel” het nodig om nog meer olie op het vuur te gooien. Zij is net zo destructief bezig als Baudet zelf.

Gandalph | 25-11-20 | 11:50

@Lupuslupus | 25-11-20 | 11:16: Ik denk dat het meer dan aannames zijn. Als dje de feiten goed op een rijtje zet is dit de juiste analyse.

Nebuchednezzar | 25-11-20 | 13:55

@Gandalph | 25-11-20 | 11:50: Dit lijkt me ook een weinig constructieve actie van tante Bel. Ik ben het met haar eens dat Baudet erg niet net als zijn makkers Jansen. Clean cut maken, de JFvD de nek omdraaien en met goede mensen de verkiezingen in. Dat vergt wat tact en geduld voor het beste resultaat.

Wat ze nu veroorzaakt is dat er hakken in het zand gaan en er een bloederige strijd zal ontstaan zonder winnaars. LPF all over...

5611 | 25-11-20 | 14:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Kinderen die zich actief inzetten voor een politieke partij zijn sowieso eng, dat is altijd al zo geweest.

Mr_Natural | 25-11-20 | 10:59 | 1

Of klimaat.

Joris Beltsin | 25-11-20 | 11:03
-weggejorist-
JoudN | 25-11-20 | 10:58

Het zit van SP tm GL natuurlijk ook vol met communisten, die in de geschiedenis meer leed op hun geweten hebben. Gedachtengoed is net zo fout, maar gek genoeg wordt dat extreem links meer geaccepteerd en dus minder breed uitgemeten. De leiding bij links gaat er minder dramatisch mee om (zie SP recentelijk). Snap niet waarom weldenkende types als Cliteur en Hiddema Boudet niet hebben gementord in deze, die allicht de ellende hadden kunnen zien aankomen.
Jammer, maar hopelijk komt er snel een nieuwe conservatieve stroming.

JoudN | 25-11-20 | 10:58 | 1

Huh, hierboven is een bericht van 'mij' weggejorist, maar ik heb niks nieuws geplaatst? Nu lijkt het net alsof ik een tweede bericht met iets extreem fouts had geplaatst...

JoudN | 25-11-20 | 11:19

De enige reden dat Baudet niet vertrekt is omdat hij meer boekjes etc wil verkopen.

Diederik_Ezel | 25-11-20 | 10:57

Baudet heeft het land verraden. Miljoenen mensen, rechtse mensen met fatsoen, hebben op hem gestemd en hem altijd geloofd toen hij elke sympathie voor nazisme en racisme afwees. Tegen een ieder die daaraan twijfelde, werd hij te vuur en te zwaard verdedigd. Als Baudet hetzelfde had gedaan als de SP, was er geen vuiltje aan de lucht geweest (op zijn belachelijke wappie-theorieën na dan). Maar nee, mensen met sympathie voor de Gestapo, de SS, Hitler en het vierde rijk werden in bescherming genomen. Een voorzitter van de JFVD waar niemand ooit van had gehoord, bleek belangrijker dan de partij en de miljoenen mensen die zich door die partij vertegenwoordigd voelden.

Thierry, die miljoenen mensen heb je laten vallen als een baksteen. Je hebt ze minstens vier jaar volledig monddood gemaakt. Ik neem je dat bijzonder kwalijk, en ik zal je er nooit voor vergeven. Je bent een verrader.

Links zit smalend te genieten, maar vergeet dat miljoenen mensen nu monddood zijn. Die gaan of hun toevlucht zoeken tot Wilders, of ze stoppen helemaal met stemmen en raken elke binding met de samenleving kwijt. Feliciteer jezelf er maar mee.

Nu Rutte naar links is geschoven ligt er een gapend gat op rechts, en niemand kan daar voorlopig in springen.

Het is een ongehoord schandaal dat alle partijen, ja, alle partijen dit deel van het kiezerspubliek zo ongelooflijk in de steek hebben gelaten. En dat durft zich een democratie te noemen.

Er zijn heel veel mensen die gewoon rechts zijn en toch hun moslim-buurman gedag zeggen. Er zijn heel veel mensen die gewoon rechts zijn en toch doneren aan de voedselbank. De binding met dat deel van het electoraat is Den Haag voorlopig en misschien wel definitief kwijt. Ze zijn wel goed genoeg om belasting te dokken, maar niet goed genoeg om gehoord te worden. Wees er maar blij mee. Ik vind het verschrikkelijk.

Mark van Dam | 25-11-20 | 10:55 | 22

@Mensdier | 25-11-20 | 11:50:
Ik wil u de moeite van schrijven besparen, laten we het zo zeggen. Da's wel zo vriendelijk.

Joris Beltsin | 25-11-20 | 12:08

Volledig mee eens

clockandhammergame | 25-11-20 | 12:42

@Mensdier | 25-11-20 | 11:15: Wat een ongelofelijke stomme opmerking, mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen.

clockandhammergame | 25-11-20 | 13:12
▼ 19 antwoorden verborgen

Een wijze uil heeft altijd een fenixje achter de hand.

Mr_Natural | 25-11-20 | 10:55

Kunnen we even stoppen met de hetze? Terry is een beetje een wappie, maar hij heeft ook wel intelligente dingen gezegd - onder meer op GS. De laatste tijd is hij door wat gekke standpunten over Corona opeens niet meer te verdedigen voor z'n vrienden. In de politiek krijg je dan een dolk in je rug. Prima, zo werkt het.

Maar gaan we hem nu kruizigen omdat hij mensen weigert te kruizigen voor dingen die ze al of niet serieus in een appgroep hebben gezegd?

Als dit de logica is kunnen we ook wel gelijk GS opdoeken, want die had Terry toch eerder ook aan zich verbonden? Dan is GS toch ook schuldig aan wat er in de jongeren FVD gezegd is?

Terry is opgestapt als lijsttrekker. Genoeg. Nu ophouden met de heksenjacht.

Dat er gekke dingen geroepen worden in jongerenafdelingen van politieke partijen is sinds jaar en dag zo. Volgens mij zijn mensen gewoon verantwoordelijk voor wat ze zelf doen. Ik vond zelf de uitspraken niet eens zo schokkend, maar goed, dat moeten mensen zelf weten. Hoe dan ook is niemand anders verantwoordelijk voor die uitspraken dan de mensen die ze doen.

Als we alle politieke partijen verantwoordelijk gingen houden voor alles wat een lid van de partij roept kunnen we de democratie wel opdoeken.

Blasfemie | 25-11-20 | 10:55 | 2

Ze houden hem niet verantwoordelijk voor wat iemand roept maar voor het wegkijken als het hem bekend is. Nog al een verschil.

Grote Smurf | 25-11-20 | 10:59

Het is om te beginnen niet 1 lid, het is de heersende moraal blijkbaar onder de nieuwe garde. Waarin een deel al met de fractie verweven was. Wordt die moslima van GL ook niet aangepakt? Ik zou een half jaar terug nog Terrie gestemd hebben, og iig Hiddemeister zoals de laatste keer. Maar de Rona brak net op tijd uit om te zien dat als je niet oppast, vergane glorie weer zo terug kan keren. Ieder die met dat soort onzin kokkerteert moeten ze (virueel) ophangen (naast de fanboys van IS)

Soapytitrider | 25-11-20 | 11:08

Een gesprek opnemen doen mensen tijdens een aanstaand of lopend arbeidsconflict. Juridisch gezien is de opnemer verplicht de gesprekspartner te melden dat hij het gesprek opneemt, zodat de gesprekspartner zich net zo bewust kan zijn van het belang van zijn woorden, als de opnemer. Zonder de toestemming van een gesprekspartner om gesprekken op te nemen, is zo'n gesprek juridisch slechts bruikbaar indien er sprake is van 'ontoelaatbaar gedrag', denk aan schelden, intimidatie, bedreiging, omkoping etc.

Een gesprek tussen twee collega's die een verschil in visie op beleid hebben, of een verschil in interpretatie van moraal, is wettelijk gezien geen enkel bewijs over een bedrijfscultuur, een directeur, een manager, een schoonmaker dan wel de intentie van een bedrijf. In elk bedrijf zou het publiceren van dergelijke interne communicatie leiden tot ontslag op staande voet.

En zo kijk ik aan tegen Annabel Nanninga en alle FvD-lui die hun mobiele telefoon, Twitter, GS, TPO, landelijke dagbladen of andere media aanwenden op hun ongenoegen te uiten over 'hun' partij. Onprofessionele lui die geen enkele moeite hebben om de arbeidswet te overtreden, die op ondemocratische wijze handelen binnen een democratische partij en die zich klaarblijkelijk belangrijk genoeg achten om het geweten van Nederland te spelen.

En dit alles staat voor mij geheel los van wat ik van Baudet vind (gestegen in mijn achting, doch slechte leider gebleken), van wat ik stem (ik stem namelijk niet, geloof niet in deze 'democratie') en hoe verwerpelijk ik nazisympathisanten vind (lijkt me vrij evident). Gewoon een bloedjehekel aan onprofessionele mensen die een ander de les willen lezen over 'moraal'. Word volwassen zeg.

Mensdier | 25-11-20 | 10:53 | 6

Ik vind het evenmin chique maar heb me er niettemin wel eens van bediend. In een civiele rechtzaak wordt het zonder meer als bewijsmateriaal geaccepteerd, ook al is er geen sprake van ontoelaatbaar gedrag. Er kan hooguit een strafrechtelijke vervolging tegen u ingesteld worden maar dan kunt die straf (boete) afwegen tegen de vordering in het civiele proces.

Joris Beltsin | 25-11-20 | 11:51

@Joris Beltsin | 25-11-20 | 11:51: dit verklaart wel zo'n beetje waarom mijn 'gewauwel' te ingewikkeld voor u is. Zalig zijn de onwetenden.

Mensdier | 25-11-20 | 12:28

@Mensdier | 25-11-20 | 12:28:
Als u inhoudelijk niks toe te voegen hebt op mijn commentaar mag u hier ook zwijgen hoor. Niks is zo vermoeiend als iemand die steeds de bovenpositie in meent te moeten nemen. We weten het nu wel, u hebt het allemaal begrepen en de rest niet.

Joris Beltsin | 25-11-20 | 12:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Nieuws jaaroverzicht 2020: Islam, Corona, FvD en o ja Corrie van Gorp is overleden.

D.Onderop | 25-11-20 | 10:53

En weer een artikel gevuld met content van social media!

Nissan GT-R | 25-11-20 | 10:52 | 3

Dat gebeurt toch veel vaker? We leven in 2020, niet in 1990.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 10:55

Een artikel op social media op basis van social media. Wie had dat ooit kunnen denken vorige maand?

Grote Smurf | 25-11-20 | 11:00

@Kuif: ook in 2020 heeft mr. GT-R gelijk. Dit artikel is gevuld met social media. In 1990 zou dit slechts in de Privé te lezen zijn.

GWBA | 25-11-20 | 11:05

Veel herrie om niks, lazerop.

Cocorico | 25-11-20 | 10:50

Eén ding is zeker. Dit is een afknapper voor Davide.

klimaatsloper | 25-11-20 | 10:50 | 1

Het is een lieve meid. Gun haar geen cokesnuiver met een zenuwinzinking.

kapoerewiet | 25-11-20 | 10:55

Vanavond maar weer naar de supermarkt voor meer popcorn.

koeberg | 25-11-20 | 10:49

Een jongerenbeweging die een hele partij opblaast. Een jongerenbeweging die ongekozen zijn, de partij niet vertegenwoordigen en geen mandaad hebben om politieke beslissingen te nemen.
En dan een GroenLinks met een infiltrant met een sister-hoed op haar hoofd straks in de 2e kamer met zachte hand de sharia komt introduceren.
Het kan allemaal in dit land.

Premier Trutte | 25-11-20 | 10:49 | 2

Als je denkt dat het niet gekker kan....

Wijze uit het Oosten | 25-11-20 | 10:58

... Of een vrouw die de boel opblaast. Hetzelfde als in de VS wellicht - gestoeld en geschoold in marxisme. Schreeuw, schreeuw, "Our less than 0,5% numbers matter" ... @Fvd: Man up!

Nederlandop1 | 25-11-20 | 11:16

Strakkies blijkt achteraf dat FvD in opdracht Rutte door de AIVD is opgezet om Wilders wind uit de zeilen te nemen. lol

william7055 | 25-11-20 | 10:48 | 10

@Geenjoris | 25-11-20 | 10:52: Nee, want hij zit nu opgezadeld met halfgaren die de boel spinnen. Met een sterk en groter FvD had hij een strijdmakker waarbij hij meer van zijn eigen partijpunten kon realiseren. Nu kan hij weer vanuit de oppositie 4 jaar naar Rutte blaffen.

Premier Trutte | 25-11-20 | 10:56

Niet een beetje vroeg om te blowen?

Panos88 | 25-11-20 | 10:56
▼ 7 antwoorden verborgen

Conclusie : Hitler had medio april 1945 een huis moeten kopen. Had hij onbestraft van z'n pensioen kunnen genieten. Tja.

D.Onderop | 25-11-20 | 10:48 | 2

Was geen goede periode om in te stappen, veel opknappertjes op de markt, dat wel.

KlauwnBassie | 25-11-20 | 11:20

@KlauwnBassie | 25-11-20 | 11:20: Geen goede periode om in te stappen??? Als je wat geld had gehad, had je de halve binnenstad van Dresden of willekeurig welke andere Duitse stad op kunnen kopen. Blok voor blok opknappen en verkopen, en hop hop investeren in het volgende blok.

5611 | 25-11-20 | 14:04

Waar Rob Rooken is,is vuur ...

oldandwise | 25-11-20 | 10:48

Ik heb het idee inmiddels dat die aardige jongens van Denk echt vooruit willen en niets met die gevaarlijke islam te maken hebben. Ze zijn er puur voor de blanke vijftiger, homo, die netjes naar de kerk gaat en van varkensvlees houdt.
Ook denk ik dat Baudet een zuiver eerlijk mens is.

Normpje | 25-11-20 | 10:48 | 1

De eerlijke politicus/ca.... leuk concept. Eerlijke mensen overleven niet (lang) in die slangenkuil.

denouden | 25-11-20 | 10:53

ik wou dat Thierry het volgende gezegd had en er ook naar gehandeld had: There are fine people on both sides, accept the white supremacists and neo-nazi's who have to be condemd totaly... oh wacht dan knippen ze dat laatste stuk er gewoon af.

ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 10:47

Ik ben teleurgesteld in GS, TPO, Nanninga en Baudet. De rest kende ik niet zo.
Wie bekommert zich over het mooie partijprogramma van voorheen FvD?
(waarde 30 zetels)

Rest In Privacy | 25-11-20 | 10:46 | 5

Goede vraag. Niemand. Poppetjes, loyaliteit, narcisme en heimelijk gekoesterd nationaal-socialisme zijn de boventoon gaan voeren in het FvD-bestuur. Het partijprogramma heeft daar niets mee te maken. Dat was prima.

tipo | 25-11-20 | 10:56

Teleurgesteld dat de waarheid boven komt drijven... kent u die uitdrukking?

Het partijprogram zonder partij is volgens mij niet zo heel veel waard.
Het enige waarop we kunnen hopen is dat zich een nieuwe partij vormt of een bestaande partij inhaakt die eindelijk leert van het verleden en zonder al die narcistische bullshit een degelijk rechts geluid laat horen.

DatInternetDingetje | 25-11-20 | 11:03
▼ 2 antwoorden verborgen

De woorden van dat provinciaal statenlid: "waarom de grens tussen ‘een bepaald soort humor’ en ‘ontoelaatbaar gedrag in de grotemensenwereld’ niet wordt gestraft bij FVD" hadden zo uit mijn vingers kunnen komen. Daar zit ik ook al sinds de eerste JFVD-app rellen op te hameren in de comments. Helaas is het op z'n beloop gelaten.

Maar Lennart van der Linden moet dus weg. Olaf Ephraim ook? Rob Rooken blijft straf bespaart door zijn knarsetanden? Kan FVD niet even een soort lijst maken van wie er allemaal weg moeten? Dat maakt het wat overzichtelijker. Moeten bijvoorbeeld Eva Vlaardingerbroek en een Jan Cees ook nog weg - als die niet uit loyaliteit voor Baudet zelf stoppen - of zijn die wel boven Nazi smet verheven?

Dat stapje voor stapje steeds nieuwe mensen op de 'die moet weg lijst' zetten wekt namelijk helemaal geen vertrouwen in team Nanninga en of ze nog iets weten te redden van FVD.

GroetenVanUrk | 25-11-20 | 10:44 | 2

Ironisch genoeg bedrijft de partij intern een stevigere cancel culture dan wat de MSM en (s)links twatter had opgetuigd in de afgelopen jaren.

Graaf_van_Hogendorp | 25-11-20 | 10:47

@Groeten Joop den Uijl was anders wel van alle nazi-smet verheven. Dat hij daar grote bewondering voor had, vond destijds niemand een punt. En nog niet.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:27

De SP ziet de bui al hangen en heeft haar jongerenclub er per direct uitgegooid. Daar zitten pubers met ideeën die zelfs Stalin zouden laten blozen.

2voor12 | 25-11-20 | 10:44 | 3

Stalin en Mao zijn kennelijk niet verenigbaar?

Graaf_van_Hogendorp | 25-11-20 | 10:44

Stalin bloosde nergens van. Die kerel was nog meedogenlozer dan die snorro uit Oostenrijk...

ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 10:49

@2voor12 Rood is helemaal niet opgeheven. Ze hebben juist net een marxistische voorzitter gekozen.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 12:25

Die Lennart ziet er ook uit als een eierdoos.

klimaatsloper | 25-11-20 | 10:42

Fatsoenlijk rechts? Dan denk ik aan bosma en Annabel bijvoorbeeld. Het moet toch mogelijk zijn om dat geluid te laten horen zonder dat de boel in elkaar stort we

BenDeLier | 25-11-20 | 10:40 | 9

Laat ze een voorbeeld nemen aan de vvd, die hebben alleen maar integere mensen in dienst...

Bill le Koek | 25-11-20 | 10:52

Die Bosma, geweldige toespraakjes met lollige ad hominem. Maar slaat net zoals zijn partij nog geen deuk in een pakje boter, ook al worden ze met overmacht de tweede partij van Nederland.
En dan Nanninga, daar TB voor narcist wordt uitgemaakt, kan zij er ook wat van 4 mnd voor de verkiezingen, dan heb je echt kijk op de zaak, dan heb je 'the big picture' in de smiezen. Zij zal de geschiedenis ingaan als de labiele Ephialtes van Forum.

JdelaT | 25-11-20 | 11:01
▼ 6 antwoorden verborgen

De vier fasen van rouwverwerking:
1. ontkenning en ongeloof
2. boosheid en woede
3. desoriëntatie
4. aanvaarding

Nadat mijn vrouw gisteren een vrij primaire reactie gaf over de verschijning maar vooral negatieve uitstraling van Annabel Nanninga besefte ik ineens dat zij vooral door de incrowd als hele goeie stukjesschrijver wordt gewaardeerd, maar dat zij nog niet in de buurt kan komen van diegenen wier vertrek ze op haar geweten heeft - al dan niet terecht. Het grote publiek pruimt Annabel Nanninga niet. Ik ben dan inmiddels ook in fase 4 aanbeland.

Joris Beltsin | 25-11-20 | 10:40 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

En dadelijk zegt de kiezer Nanninga-weg!
Want de kiezer is keizer in dit koningsdrama.

Premier Trutte | 25-11-20 | 10:40

Het had zo mooi kunnen zijn, een rechtse partij die het zou opnemen tegen de charlatans van de Groene Khmer, maar helaas vervallen tot een stel antisemitische bruinhemden die door de leiding de hand boven het hoofd werden gehouden.

Osdorpertje | 25-11-20 | 10:39 | 5

@Graaf_van_Hogendorp | 25-11-20 | 10:45:
Nee, maar wel de jongerenafdeling.
En vervolgens werd de stelling aangenomen dat kritiek schadelijk was voor de partij en niet het gedrag van de jongerenafdeling.

Osdorpertje | 25-11-20 | 11:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Nazisme: naaktloperij, groepsseks, wegenbouw en vegetarisme ... klinkt goed. Maar nazisme heeft ook een nare kant. Mensen zijn dat vergeten .

RickTheDick | 25-11-20 | 10:39 | 3

Grote herdershonden. En het gebruik van vreemdsoortige psychotrope middelen.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 10:42

Vegatarisme... altijd al geweten dat die nazi's niet sporen.

Nuchternederland | 25-11-20 | 10:44

Ik mag hopen dat er een grondige reiniging gaat plaatsvinden. Dit is overigens wel heel erg naief van Thierry en het bestuur. Als partij rechts van het midden kun je weten dat je onder een enorm vergrootglas van de media ligt, en dat heel media-land je maar al te graag in de extreem-rechts hoek wil duwen.

Het feit dat dit soort shit uberhauopt gebeurd is erg. Het feit dat er absoluut niets tege gedaan is, en dat de schuldigen ervan het handje boven het hoofd gehouden werd is buitengewoon kwalijk.

Het had de afgelopen paar dagen over GL kunnen gaan. Het had de afgelopen paar dagen over het totale onvermogen van Wiebes en Ascher kunnen gaan. Maar nee. Het gaat nu over de FvD , waarmee eerder genoemden er (voorlopig) mee wegkomen.

Enige troost is dat het nu gebeurt in plaats van vlak voor de verkiezingen. Dan kan er hopelijk nog iets gered worden, maar feit is dat de FvD voor de komende verkiezingen gereset is geworden hierdoor. Jammer, want de start van een verschuiving had ingezet kunnen worden.

ViagraFalls | 25-11-20 | 10:39 | 1

Asscher en Wiebes mogen zich in de handjes wrijven. Hun verhoren waren meer dan ontluisterend maar dankzij de FvD bliksemafleider is er nauwelijks aandacht voor. Hetzelfde geldt natuurlijk voor dat hoofddoekje van GL en de trotskisten van de SP.

5611 | 25-11-20 | 14:09

Narcisten vernietigen degenen die niet willig meelopen en vernietigen desnoods het hele apparaat

Abu Bachouca | 25-11-20 | 10:39

Je bent ook maar een laf persoon als je continu zaken zit te lekken uit een appgroep. Als ik zie wat er in af en toe in vriendenapps voorbij komt aan mijn zijde, daar zouden ook de nodige ontslagen uit voortkomen als dat gelekt wordt. Maar ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat het niet gebeurd, iedereen snapt dat het in de beslotenheid van de app kan en dat het niet al te serieus hoeft te worden genomen. En bovenal: Dat niemand zo'n snitch is om het lekken.

NoNoVio | 25-11-20 | 10:38 | 3

Dus u stelt dat de JFVD wel in de leer kan? Ik zou bv de besloten appgroep van de Ministers wel willen lezen, daar zullen de geintjes ook door de lucht vliegen. Dat u en besloten appgroep hebt die u niet serieus noemt en waar geintjes niet serieus genomen moeten worden is een heerlijke drogreden...

Soapytitrider | 25-11-20 | 10:54

Mee eens wat betreft die vrienden appgroepjes. Ik heb er ook een paar waarvan de inhoud beter niet buitrn de groep gedeeld kunnen worden, maar er is wel een verschil tussen vrienden appgroepjes en verschillende werk/professionele appgroepen. Heel soms gaatbhet mis als iemand duidelijk iets in de verkeerde groep deelt. Wil nog wel eens gebeuren.

Quantum Suicide | 25-11-20 | 10:56

Dat soort vriendenappgroepjes wordt iets anders op het moment dat het gelieerd wordt aan de politiek. Allereerst moet dat niet te veel af gaan wijken van het officiële beeld van de partij en ten tweede dien je je als deelnemer te realiseren dat er altijd ratten tussen zitten die dingen op gaan slaan voor later gebruik tegen je.

Overigens is mijn inschatting dat als appgroepjes van GL publiek zouden worden daar ook wel wat brisant materiaal tussen te vinden zijn. In appgroepjes van D666 mag je groot dedain voor 90% van de bevolking verwachten, PR-technisch ook geen hoogvlieger.

5611 | 25-11-20 | 14:14

"Ja, nare man die Goebbels, maar die had ook zes monden te voeden thuis!" Wat vind je hier nou zelf van Van Rossem , moest je dit wel neerpennen ?

Zwizalletju | 25-11-20 | 10:38 | 4

Ja, daar slaat hij wel de spijker op de kop natuurlijk.

Grote Smurf | 25-11-20 | 10:51

Says it all idd

Soapytitrider | 25-11-20 | 10:57
▼ 1 antwoord verborgen

Hiddema heeft aangegeven achter Jansen en Baudet te staan. (Telegraaf)
Dus het verhaal klopt niet.

Bolhoed | 25-11-20 | 10:37 | 6

@Joris Beltsin | 25-11-20 | 10:45: Als iemand de politiek verlaat is het toch altijd met een verklaring die inhoudt: niet natrappen en persoonlijke redenen

HoniSoit | 25-11-20 | 10:52

Maar niet achter Ruben.

tipo | 25-11-20 | 11:03

@tipo 11:03: En Hiddema rekent enkel zichzelf aan, dat hij Ruben voor vol aanzag.

tipo | 25-11-20 | 11:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Het hele punt is dat Baudet, en de studentikoze kereltjes om hem heen, altijd al geneigd heeft naar foute opiniemakers, schrijvers, politici, denktanks en clubjes. Er hangt een lichte fascistoïde walm om die lui heen. Precies de reden waarom ik het FvD onder Baudet niet pruimde. Het is geen fatsoenlijk rechts. Het enige waar je op mag hopen is dat de partij zich van de foute elementen weet te ontdoen en dat de imagoschade beperkt blijft.

Bigi Bana Boy | 25-11-20 | 10:36 | 5

@Graaf_van_Hogendorp | 25-11-20 | 10:42: Baudet heeft de kans laten lopen om dé fatsoenlijk rechtse partij van het land te worden. Maar meneer heeft zich altijd al ingelaten met (crypto-)fascisten. Zo jammer. Mag rechts Nederland hem
volkomen kwalijk nemen. Er is rechts van de VVD voldoende ruimte voor een nieuwe partij, maar het is helaas een voordurende optocht van clowns aan die zijde.

Bigi Bana Boy | 25-11-20 | 10:59

Ik sluit me hier bij je aan,
vanaf het begin had ik al moeite met Baudet, ik heb iemand die hem vaker had ontmoet gevraagd hoe het stond met z'n, mij nogal duidelijk aanwezige, narcistische trekjes.

Hij gaf in voorzichtige bewoordingen aan dat meneer inderdaad van de narcistische kant is.
Dit gecombineerd met z'n IJzerwake tripje en geflirt met alt-right types geeft een nogal giftige cocktail.
Hij had die faut rechtse tendensen in de maatschappij ook kunnen 'omarmen' met de mededeling dat z'n jongeren afdeling het vaandel zwaaiend faut van het rechts zal trachten af te pellen.
Dat hij de onvrede van veel mensen begrijpt en dat die onvrede door hem ontdaan van regressief nationaal socialistische fantasieën in het parlement vertegenwoordigd zal worden.
Nee dus.

vander F | 25-11-20 | 11:34

Het zou mij niet verbazen als die foute fascinatie bij JFvD voor ranzig rechts rechtstreeks voortkomt uit een soortgelijke subcultuur bij een flink deel van het Leidse Minerva. Het geheel doet nogal denken aan een fout soort studentencorps.

5611 | 25-11-20 | 12:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Wacht, er zitten mensen het crisisoverleg van gisterenavond op te nemen en te lekken? Naja, dan weet je wel hoe de vlag erbij hangt.

JohnLocke | 25-11-20 | 10:36 | 3

LPF 2.0 - het is inderdaad al zover.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 10:39

Inderdaad, dan is het voor iedereen in de partij al een tijdje duidelijk dat je van het bestuur niets hoeft te verwachten en je beter maar kan zorgen dat je ingedekt bent voordat ze jou ergens van beschuldigen om hun eigen straatje schoon te vegen.

Grote Smurf | 25-11-20 | 10:53

Uiterst onproductief inderdaad.

5611 | 25-11-20 | 12:06

Baudet had blijkbaar andere prioriteiten. Benieuwd wat Wim Kieft hier van vindt.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 10:35 | 2

Die wordt er wellicht een beetje moe van.

Frank1387 | 25-11-20 | 10:57

Iets met in zichzelf gaan geloven?

Quantum Suicide | 25-11-20 | 10:57

Het is veelzeggend dat men dit nu nog lekt.

Kennelijk gaat de FvD club kapot nu, regent het opzeggingen.

Nu willen de verantwoordelijken voor die schade zichzelf heel graag rechtvaardigen. Even het straatje schoonvegen.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 10:34 | 1

Vanochtend TPO, GS en FvD opgezegd. Ruimt lekker op zo.
De Annabel coupe is me iets te opzichtig, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. En de "rechtse" media die dit gefaciliteerd hebben hoef ik niet te sponsoren.
Men denkt zichzelf als deugend rechts op de borst te kunnen kloppen, maar in werkelijkheid hebben ze het kartel een dienst bewezen.
De slag gewonnen, maar de oorlog verloren. Operatie geslaagd, patient overleden. Zoiets.

IkWilOokWatZeggen | 25-11-20 | 11:22

Helder. Het lijkt me ondoenlijk als je voor FvD ergens in de raad of provincie volksvertegenwoordigt en het partijbestuur achterlijke nazistische uitlatingen niet snoeihard bestraft. En ook: guilty by association. Dat gebeurt al als je FvD lid bent, laat staan als je Statenlid bent.

Knitty | 25-11-20 | 10:34

Opdoeken die partij. Heb mijn lidmaatschap ruim een jaar geleden al opgezegd. Mijn stem gaat weer naar de PVV.

RickRD | 25-11-20 | 10:34 | 3

Wilders mag dan af en toe ook uit de bocht vliegen, maar een fascist is hij absoluut niet.

Bigi Bana Boy | 25-11-20 | 10:38

Ik ben blij altijd bij Wilders gebleven te zijn. Vond Baudet altijd al een blaaskaak zonder inhoud. Keer op keer liep hij vast in zijn eigen pseudo-intellectuele geleuter. En met dat boreale gedoe was het helemaal voorbij.

2voor12 | 25-11-20 | 11:15

Als je ziet hoe de 1 na de andere partij klapt, dan kun je toch niet anders dan respect hebben voor dhr Wilders, hoe hij de club bij elkaar weet te houden. En al zo lang.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 11:55

FvD is gewoon Deaud. Op zoek naar de opvolger. Baudet is een ontmaskerde charlatan zonder mensenkennis. Waarschijnlijk aan de coke of zo.

Cherokee | 25-11-20 | 10:33 | 3

Ik weet er nog wel een die aan de coke is.

Lupuslupus | 25-11-20 | 10:35

Nazis. Nou nou nou, er is niemand vergast hoor. Overdrijven is ook een kunst. Het waren meer ontdeugende jongetjes, dat lijkt me een betere omschrijving.

sjuul69 | 25-11-20 | 10:32 | 10

@Bigi Bana Boy | 25-11-20 | 10:41: Eensch!

Wijze uit het Oosten | 25-11-20 | 10:53

Sjuul, had in de moorkoppen en tompoucen gegaan. Beter.

Bigi Bana Boy | 25-11-20 | 10:54

Aannames! Er is best een kans dat er iemand vergast is.

beldewouten | 25-11-20 | 12:30
▼ 7 antwoorden verborgen

En ik maar hopen dat er veelbelovende doorstart met Eerdmans/ Nanninga zou komen. Wat een naïviteit.

Dickie1908 | 25-11-20 | 10:32 | 1

Die gaat komen die beginnen gewoon een lokale partij voor de gemeenteraden.
FVD is ge-euthanaseerd door de jfvd en reutelt nu nog een beetje de laatste adem uit.

captain-caveman | 25-11-20 | 10:48

Hmmm deze keer een “Scoop!” ipv “BREEK!” Geeft de nodige variatie.

Mahatma | 25-11-20 | 10:32

En Baudet wist dit al drie jaar.

Hier is de ruzie met Otten om begonnen.

Blijkbaar had Baudet meer liefde voor oppernazi Freek dan voor de redelijke Otten die niets van die bruinhemden moest hebben.

Parsons | 25-11-20 | 10:32 | 12

@Lupuslupus | 25-11-20 | 10:44:
Zolang Thierry geen afstand neemt van die Freek en zijn gedachtengoed zal het niets worden. Zal me niets verbazen als hij Freek dan zelfs meeneemt in die nieuwe partij.

2voor12 | 25-11-20 | 10:56

@2voor12 | 25-11-20 | 10:56: Als Baudet een nieuwe partij begint en Freek meeneemt dan laat hij duidelijk zijn kleuren zien. Dan is het masker af en handschoenen uit en niet meer verschuilen achter een vernisje van beschaafdheid.

koeberg | 25-11-20 | 11:07

@koeberg | 25-11-20 | 11:07:
Laat dan al die latente nazi's daar heen gaan en FvD een "normale" partij op rechts worden. Maar zal nog wel wat jaren duren voordat ik daar mijn stem aan geef.

2voor12 | 25-11-20 | 11:12
▼ 9 antwoorden verborgen

FvD is zo rot als een mispel. Niet meer te redden.

Rest In Privacy | 25-11-20 | 10:31

Ok ok, FvD is deaud - we get it.
Nu weer over islam, klimaat, ZP of genderneutraal speelgoed aub.

Eduardo- | 25-11-20 | 10:31 | 1

Trek je het niet, kritiek?

chicago river | 25-11-20 | 10:45

Zo hijgerig en haastig dat de verkeerde conclusies worden getrokken: "... Freek Jansen heeft willens en wetens ..... waar Theo Hiddema voor moest tekenen terwijl hem was bezworen dat deze jongen ‘schoon’ was, en waarom hij nu waarschijnlijk (mede) vertrokken is."
Terwijl over Hiddema gisteren in de Telegraaf stond vermeld: "Hiddema zelf wil alleen laten weten dat Baudet en diens vertrouweling Freek Jansen, voorzitter van de in opspraak gekomen jongerentak van FvD, hem ’dierbaar’ zijn. „Mijn vertrek komt absoluut niet voort uit een verlangen mij van hen te distantiëren.”

Joris Beltsin | 25-11-20 | 10:31 | 2

Kijk dat is andere koek.

Lupuslupus | 25-11-20 | 10:45

Er wordt inderdaad van alles gespeculeerd over Hiddema, maar het is blijkbaar teveel moeite om gewoon even te kijken naar wat die man er zelf over heeft gezegd.

Antiquerulant | 25-11-20 | 11:14

Kom op jongens, dit uiltje is al geknapt.

Mr_Natural | 25-11-20 | 10:31 | 1

GS verdient nu bergen goud via reclame inkomsten door alle reaguursels

Olleke | 25-11-20 | 10:34

Ik begin langzamerhand wel medelijden te krijgen met de zelfbenoemde "achterban" van GS en "het volk" namens wie zij zeggen te spreken. Eerst het verlies van Trump, toen bleek corona ineens echt te zijn, en nu dit. Al die feiten uit de boze buitenwereld.

De echte Stolwijker | 25-11-20 | 10:30 | 22

@De echte Stolwijker | 25-11-20 | 10:58: Rush is er toch ook redelijk van overtuigd dat de verkiezing gestolen is, alleen ja bewijzen... Ik geloof wel dat ze die hebben. Verschil met de VS is, dat hier de controle veel beter is, in de VS weigeren de democraten elke vorm van ID voor het stemmen......

ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 11:05

@ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 11:05:
Tja, wat voor de één een ramp is, is voor de ander een zegen. Zo werkt een pluriform politiek stelsel. Maar wat nu gebeurt is dat de democratie gesloopt wordt door de president. En als je iets beweert zonder dat je bewijzen hebt, of zelfs aanwijzingen, dan creëer je een mythe. Zeker als deze is gebaseerd op "feiten" die telkens worden weerlegd, zoals met die servers.
En ik heb ook groot vertrouwen in de rechters van het SC. Zij zullen om bewijzen vragen. En tot nu toe heeft Giuliani die niet. De tijd dringt, het primitieve getrol moet nu eindelijk eens worden gevolgd door volwassen dossieropbouw.

De echte Stolwijker | 25-11-20 | 11:26

@De echte Stolwijker | 25-11-20 | 11:26: ik begreep dat Sidney Powell vandaag in Georgia zaken ging in dienen, en dat Trump Campagne dat ook ging doen, Begreep dat PA al was afgewezen en ze daar door gingen naar een hogere rechtbank.

ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 11:40
▼ 19 antwoorden verborgen

Ruben laat zich sarcastisch uit over het opgeblazen woord 'racist'. Of het handig is om je überhaupt in dat frame te begeven laat ik even buiten beschouwing, maar vanwaar is deze jongen een JFVD-stürmer? Of mis ik iets?

Ik zou me niet zo direct met het interne gebeuren bemoeien Van Rossem. Ik denk niet dat je intenties slecht zijn, maar het lijk me in de eerste plaats aan de partij zelf om dit zooitje nu uit te spitten. Zeker aangezien je ons niet meer wilt geven dan een paar parafraseringen uit opnames die de lezers niet zelf kunnen beoordelen.

Panos88 | 25-11-20 | 10:30 | 2

"... maar het lijk me in de eerste plaats aan de partij zelf om dit zooitje nu uit te spitten. ..."
Helemaal mee eens. Door zijn positie als leider op te geven heeft Baudet de ruimte gemaakt voor een nieuwe leider (Eva bijvoorbeeld...) om de boel op te schonen en definitief zuiver te houden. Nu is het moment om de strijdbijl te begraven voor Nanninga want een Forum voor Democratie waar Baudet met zijn prestaties niet gerespecteerd en gekoesterd wordt is ten dode opgeschreven.
Die 50.000 leden... Dat is onprecedented! Daar alleen al verdient Baudet een standbeeld voor!

Aristotalloss | 25-11-20 | 11:14

@Aristotalloss | 25-11-20 | 11:14: Precies, hij heeft er later duidelijk een zooitje van gemaakt, maar dat doet niets af aan zijn eerdere prestaties.

Panos88 | 25-11-20 | 12:25

Toen Yernaz in de fout ging in appgroepjes moest hij zich terugtrekken. Er is blijkbaar niets geleerd.

Mahatma | 25-11-20 | 10:30 | 2

Yernaz bedoelde het helemaal niet slecht. Dat is uitvergroot en opgeblazen.

Lupuslupus | 25-11-20 | 10:52

Het gaat erom dat ook onschuldig bedoelde grapjes in een appgroep problemen kunnen geven. Eerst bij Yernaz, daarna foute appjes bij JFvD in de zomer en nu weer.

Mahatma | 25-11-20 | 10:59
-weggejorist-
DooieKapotte | 25-11-20 | 10:29 | 1

Mag het weer over Corona gaan? Bijvoorbeeld het aantal besmettings binnen de FvD

Bob W | 25-11-20 | 10:29 | 4

Ja maar het gaat om het aantal ziekenhuisopnames, niet om het aantal besmettingen!!

zuurtjeregen | 25-11-20 | 10:36

@zuurtjeregen | 25-11-20 | 10:36: Er wordt in de msm helemaal niet meer gesproken over ziekenhuisopnames omdat die te overzien zijn en geen angst meer inboezemen dus is men overgegaan op 'besmettingen'. Vanmorgen ook weer op de autoradio: Duitsland heeft 14.000 besmettingen!!! (Of zoiets want ik luister met 1/2 oor). Er overlijden in Nederland rond de 400 personen per.dag, hoor je niemand over. Maar 10 coronapatienten met 3 onderliggende ziektes die overlijden zijn groot nieuws. Wie houdt wie nou voor de gek.

Lupuslupus | 25-11-20 | 10:56
▼ 1 antwoord verborgen

Kan ik ook een FVD blocker krijgen?. Begin er aardig genoeg van te krijgen

zuurtjeregen | 25-11-20 | 10:29 | 8

@ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 10:43: Ik ken geen nazi's dus waarom zou ik mij daar druk over maken? Wat president Trump betreft, ik lach mij een kriek wanneer hij toch nog wint en daar is zeker kans op. Het tandengeknars zal overweldigend zijn....

Lupuslupus | 25-11-20 | 11:03

@ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 11:00: Jarrod Taylor. Dus als je dineert met iemand die andere denkbeelden heeft neem je die denkbeelden meteen over? Denk toch eens na zeg. Ik heb ook weleens contact gehad met super linksen maar ben echt niet veranderd in mijn denkwijze, integendeel. Mensen moeten eens een beetje minder op elkaar letten.

Lupuslupus | 25-11-20 | 11:06

@Lupuslupus | 25-11-20 | 11:03: ik hoop en bid voor de overwinning van Trump.

@Lupuslupus | 25-11-20 | 11:06 | Probleem si niet alleen een Diner, het probleem is dat je jezelf laat Framen al door met zo iemand te gaan dineren, maar daarna ook zijn volgelingen ( de Erkenbrandertjes) gewoon lekker in je partij te laten zitten. Mij staat bij dat Freek Jansen dat diner gearrangeerd heeft... Nou dan weet je dus dat iemand met zulke connecties niet geschikt acht moet worden voor belangrijke functies in je partij al is zo iemand privé je beste buddy. Trump wordt ook elke keer aangesmeerd met David Duke etc, maar hij neemt telkens afstand van hem en zou nooit van z'n leven met zo iemand gaan dineren. Thierry heeft domme dingen gedaan, en dat is een ramp voor FVD, en heel triest, want het had een mooi wapen tegen de VVD en de rest van Deugend Nederland kunnen zijn.......

ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 11:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Alweer??
Die FvD is nu toch wel afgeschreven?
Kan me de moeite voorlopig geloof ik wel sparen om GS aan te klikken.

J-van-de-Bontekoe | 25-11-20 | 10:28 | 1

En ? Wat is het echte verhaal ?
Kijk eens naar Blue Tiger (Youtube) over de ontwikkelingen van de FvD.

Kamervraag | 25-11-20 | 11:24

Goede Tijden, Slechte Tijden is er niks bij.

Toetsenbordcomplex | 25-11-20 | 10:27 | 5

@Min. v. Communicatie | 25-11-20 | 11:04: En wat dan nog? Ik ben bijna 76 (nog minder dan 2 maandjes) dus dan weet u dat alvast. Stuur de cadeautjes maar naar de redactie van GS, die weten mijn adres. lol.

Lupuslupus | 25-11-20 | 11:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Freek Jansen moet wieberen, ookal heeft hij een huis gekocht. Weg met deze incompetente nitwit, die kennelijk als een gestapo acteert binnen de FvD-jugend.

Rutan | 25-11-20 | 10:27 | 8

@vander F | 25-11-20 | 11:47: klopt inderdaad, hij is er 1 keer geweest (of was het 2?) , geen groot succes. Zou trouwens wel leuk zijn, iedere week een historie stuk over een of ander op geenstijl. zou voor veel reaguurders wel eens leerzaam kunnen zijn.

ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 12:45

@ikworstelengadouchen | 25-11-20 | 12:45:
Ben je gek, geschiedenis is voor mensen die niks kunnen. Bouwen aan de toekomst is veel relevanter dan het bestuderen van het verleden.

En de standaard verdediging "als je niet leert van het verleden blijf je dezelfde fouten maken" snijdt geen hout. Onze maatschappij verandert tegenwoordig zo snel dat situaties uit het verleden nauwelijks vergelijkbaar zijn met het heden.
Zelfs voor wereldwijde geo-politiek geldt dat: zodra raketten een groter bereik krijgen, nucleaire opties worden, ruimte-schilden verschijnen en verdwijnen, worden oude vijanden niet meer bedreigend en nieuwe staten nieuwe vijanden.

libertat | 25-11-20 | 14:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Briljant!

gestoptmetroken | 25-11-20 | 10:27

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen