Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

We hebben 1 vraag

Het antwoord is "NEE"

demo

Gaan er wereldwijd meer mensen gebukt onder westers racisme dan onder de islamitische ideologie?

Dat is de vraag. Het bleef namelijk relatief nogal stil, de afgelopen dagen in de Nederlandse media. Toen dit voorjaar op tien uur vliegen hier vandaan een gedrogeerde draaideurcrimineel op uiterst onfortuinlijke wijze om het leven kwam, klonk de ketelmuziek over ons vermeende institutionele blanke racisme dagenlang, wekenlang, máándenlang door in alle media, alle talkshows, alle debatzaaltjes en op vele pleinen en velden in het land - niet zelden dwars tegen alle coronamaatregelen in, want dit was 'te belangrijk', om de burgemeester van Amsterdam te citeren. Er werd één lijn getrokken van de dood van George Floyd naar het "institutionele racisme" van Zwarte Piet, alsof die twee zaken ook maar *iets* met elkaar te maken hebben.

Een duimendik strafblad is als voetstuk gebruikt om een chronisch gedrogeerde veelpleger bovenop te plaatsen, als symbool voor niet alleen het racistische Amerikaanse politie-apparaat, maar voor het westen als geheel. Historische standbeelden werden beklad of vernield, gebouwen veranderden van naam, musea herzagen hun collecties en demonstraties liepen uit op maandenlang voortetterende rellen, plunderingen en brandstichtingen. Het westen was gretig om zich te laten geselen, zo niet nog gretiger om zichzelf te geselen. Velen doken vrijwillig in de teerput en lieten de zwarte gemeenschap vervolgens de veren uitdelen.

Met verbijstering en afschuw moeten we constateren dat de dood van George Floyd meer ophef veroorzaakt dan de publieke, rituele religieuze onthoofding van een Franse docent die wat tekeningetjes liet zien, op slechts enkele uren rijden hiervandaan. Een "incident", als je de verzachtende en ontwijkende retoriek in de media moet geloven, in een hele lange lijst "incidenten", waarvan modus, motief en gemene islamitische deler niet openlijk benoemd kunnen worden zonder voor - jawel - racist uitgemaakt te worden.

Het is droevig dat een dooie draaideurnietsnut meer empathie oproept en een groter beroep doet op onze moraal, dan een wreed op straat afgeslachte onschuldige hoeksteen van de samenleving, die de vrijheid van meningsuiting huldigde én zijn leerlingen de optie gaf om de klas te verlaten als zij die vrijheid aanstootgevend achtten. Dan zijn we plotseling te laf, te politiek correct en te geknecht door ons eigen verziekte zelfbeeld om de dader van een islamitische moord langs de morele meetlat van zijn eigen religie te leggen. Wij, en niet hij, zijn schuldig. Altijd. De vaandeldragers van onze culturele en politieke elite (en hun media) verkopen lafheid als een verheffingsideaal en schromen groteske leugens over "institutioneel racisme" daarbij niet. Het is hun enige retorische truukje om dapper te lijken binnen de zelf gesmede ijzeren ring van verstikkende politieke correctheid, en ze zijn bereid om de definities van racisme zó ver op te rekken, dat we nooit meer buiten onszelf te rade hoeven gaan om de dader te vinden.

Was George Floyds dood werkelijk de druppel die een emmer deed overlopen, of hebben zijn verheerlijkers zich verslikt? Is het westen echt zo institutioneel en intrinsiek racistisch dat we bereid zijn om een drugsverslaafde huisovervaller die een zwangere vrouw een wapen in de buik drukte tot martelaar te verheffen, of is dat louter zieke symboliek die moet verhullen dat de werkelijkheid hier in het overgrote deel van de gevallen niets te maken heeft met de tragische beelden van een gedrogeerde recidivist die bij een noodlottig treffen met een overzealous police officer het leven liet? Of was het een georganiseerde woede die zich aan de waarheid niets gelegen liet liggen en het incident als spandoek gebruikte voor een politieke manifestatie? 

Worden zwarte vrouwen in dit land thuis aan het aanrecht gehouden door blanke mannen, op gedeelde bijeenkomsten gescheiden van blanke mannen in eigen ruimtes, of in de openbare ruimte gedwongen om zich onder regressieve lompen te verhullen? Worden zwarte homoseksuele mannen hier van flatgebouwen geflikkerd door blanke westerlingen, worden blanke dochters voor hoer uitgemaakt, verstoten of zelfs gewraakt wanneer ze met een zwarte man thuiskomen? Behandelt het vrije westen de zwarte medemens volgens institutionele regels, leidraden en geboden als minderwaardig, kwaadaardig of afvallig? 

Niemand heeft ooit zo goedkoop en gratuit het martelaarschap bereikt als George Floyd. Maar verwacht van Banksy geen kunstwerk voor Samuel Paty. Pagina drie, rechterkolom, en roemloos slaat de geschiedenis weer een pagina om.

We vragen nogmaals: Gaan er wereldwijd meer mensen gebukt onder westers racisme dan onder de islamitische ideologie?

(P.S. De beelden van Floyd gingen de hele wereld zes keer over. Maar wie deze foto (nsfw!) deelt, riskeert censuur of verbanning van zijn sociale media.)

Social

Reaguursels

Inloggen

Moet ik even kwijt: En nu maar kankeren over de Chinezen, die de Oeigoeren aan het heropvoeden zijn. Bij de Islamieten krijgen ongelovigen geen enkele kans, kop er af. Bij de Chinezen krijg je nog een kans om mens te worden.
Ik weet dat ik de kans loop in Nederland een berg shit over mij heen te krijgen. Maar met mijn 78 jaar heb ik schijt aan die Nederlanders.

lammelul | 20-10-20 | 20:05

De vraag is hoe ver moet het gaan voordat het eindelijk eens klaar is

me_paranoia | 20-10-20 | 16:01

Zelfs al wordt in Nederland een aanslag zoals Bataclan gepleegd, dan nog blijft links beweren dat het niet door de Islam komt.

usb stok | 20-10-20 | 14:53

De eenzijdigheid aan de kaak! Dat doet Van Rossum weer GE-WEL-DIG!

DumboJet | 20-10-20 | 13:49

BLM gaat over inperking van de vrijheid van meningsuiting; je mag niet meer alles zeggen. Samuel Paty gaf onderwijs over de vrijheid van meningsuiting, dat bijt elkaar. Bepaalde bevolkingsgroepen zijn voor het inperken van de vrijheid van meningsuiting zodat we maar geen ruzie krijgen, want daar houden ze niet van. Niet houden van ruzie betekent grof gezegd hetzelfde als: 'Ik hou niet zo van tegenspraak.'

grietmetgroenefiets | 20-10-20 | 13:11

Zeer goed stuk Van Rossem.

Niks laat de hersenziekte die identiteitspolitiek heet, zo efficient zien als het vergelijken van Floyd met Samuel. Als er iets berust op het beoordelen van mensen op de buitenkant ipv op inhoud en verdienste, is het wel identiteitspolitiek. De nieuwe wolf in schaapskleren.

_Roy_ | 20-10-20 | 13:02 | 2

Wat me ook opvalt is dat dit gebracht wordt met een bepaalde neutraliteit, rationaliteit. Terwijl bij Floyd het voornamelijk gebracht werd met emoties.

Tuforial | 20-10-20 | 13:06

@Tuforial | 20-10-20 | 13:06:

Zeker. Totale massa-hysterie fueled by MSM in het geval van Floyd. Wat uiteraard alles te maken heeft met de disposition van die MSM.

_Roy_ | 20-10-20 | 13:14

Ook bij het jeugdjournaal geen woord over Samuel terwijl het bij Floyd nergens anders over ging. Jeetje je zou bijna denken dat er een patroon is.

Tuforial | 20-10-20 | 12:54

Mijn internet was even uitgevallen, en toen ik het weer had verscheen er een tekst van Googles' Sundar Pichai, CEO van Google en Alphabet van 17 juni 2020:
'Onze inzet voor raciale rechtvaardigheid/ Reactie van Google
“In de afgelopen periode hebben gewelddadige en racistische aanvallen tegen de zwarte gemeenschap de wereld gedwongen het structurele en institutionele racisme onder ogen te zien dat zwarte mensen generaties lang hebben ervaren.....' blablabla
Zal er binnenkort een tekstje van Google verschijnen naar aanleiding van deze moord?

grietmetgroenefiets | 20-10-20 | 12:15

Wij hebben het venijn geïmporteerd, onze nazaten zullen er aan sterven......

J.Thee.Cohen | 20-10-20 | 11:52 | 1
-weggejorist-
hansdeturbogans | 20-10-20 | 12:07

Ach, eigenlijk niks nieuws. In een vergelijkbaar sprookjesboek, zo'n kleine 2000 jaar geleden, werd de bevolking ook een vraag gesteld: Wie hoeft er NIET aan het kruis; Jezus, of... deze draaideurcrimineel?

vladimirows | 20-10-20 | 11:22 | 1

U verwart de naastenliefde m/v met de broederliefde m.
Beperkt zicht of zo....

J.Thee.Cohen | 20-10-20 | 11:53

De pen als voorhamer, Bart kan het. Echter is het niet zozeer het Westen dat zichzelf geselt, maar de Westerse elite die elk excuus gebruikt om zijn autochtone bevolking te geselen. Wij mogen namelijk niet meer bestaan. Uitingen van nationale trots zijn verboden - zo is de 'white ensign', de oorspronkelijke Engelse vlag nu een symbool van racisme, maar ook het tentoonstellen van de 'Union Jack' is inmiddels racisme. In Duitsland moet je niet met een Duits vlaggetje zwaaien want Merkel gooit het meteen in de vuilnisbak. In het verlengde hiervan moet ook onze geschiedenis en de herinneringen hieraan bevuild, belasterd en gewist worden. De Romeinen waren volgens de BBC zwart, de allereerste bewoners van de Britse eilanden ook, de 'empire' was evil zoals in Star Wars, en Meghan zorgt er wel voor dat het Britse koningshuis na Elizabeth ter ziele gaat. In Zweden beweert een Irakese bewaker van 's lands erfgoed dat Vikingen moslims waren en laat vondsten omsmelten wegens 'gebrek aan opslagruimte', en wat er in Nederland gebeurt, hoef ik niet te vertellen. Het Sinterklaasfeest is vernietigd, het koningshuis staat op de rol, en menig linkscollege staat te trappelen om alle straten naar Winnie Mandela te hernoemen.
De media zijn gelijkgeschakeld, geen reclame maar ook geen uitzending kan zonder verplichte injectie van het juiste aantal kleurtjes. Verhaallijnen moeten 'woke' zijn, nog erger dan 'Zeg 'ns Aaa' uit de jaren '80, de BBC houdt wanhopig 'black history month' en herkleurt 'a Christmas Carol' en lardeert het met Labour slogans.
En dan heb ik het nog niet eens over de VS gehad.
Wat hier op wereldschaal gebeurt, is het uitwissen van een bevolkingsgroep, zijn cultuur, erfgoed en tradities. Met medeweten en collaboratie van alles dat aan de touwtjes trekt of orders uitvoert.
En dus importeer je het grootste gif van de wereld in die samenleving. Joe Biden zei het eens tijdens een bijeenkomst : "relentless migration". Migratie zonder mededogen, migratie dus, als wapen.

Rest In Privacy | 20-10-20 | 11:12 | 2
-weggejorist-
hansdeturbogans | 20-10-20 | 11:48

Dat is niets nieuws. mijn moeder was lerares op een LTS in de jaren 90 van de vorige eeuw. Nederlandse vlaggetjes op jassen of tassen, kleding van Lonsdale, witte veters in kisten waren er verboden, want dat zou een uiting van racisme zijn en onrust veroorzaken.
Echter een turks of marrokaans vlaggetje op kleding was wel toegestaan, want geen racisme. Niks nieuws onder de zon dus.

me163komet | 20-10-20 | 14:12

Loopt u langs een gebedshuis, laat dan gerust een wind. Vere dignum et justum est.

Naadblaffer | 20-10-20 | 11:08

Ik heb nogal de neiging om op het verkeerde moment de tv aan te zetten. De ergste holocaust film, executies, afslachten van tutsi's of dolfijnen.
Iedere keer een rotschok, net als de foto uit het artikel.
Deze confrontaties laten je beseffen dat er mensen bestaan met een totaal andere geest dan jij.
Daarom hoop ik dat we niet vergeten dat dit geen eng hoofd is of zo, maar het gezicht van een slachtoffer.
Het gevoel van afkeer moet gaan naar de rotkoppen die de opdracht gaven, het uitvoerden, en zij die het goedkeuren en gebruiken.
Dit is hoe slechte mensen omgaan met andere levende wezens.
Dit is wat een bepaalde ideologische groep doet met èchte goeie jongens.
Misschien moet de schrijver van dit artikel beter in gaan op waarom een selecte groep zwart amerika hier zwart europa wil opzwepen. Het is nation of islam. Niets anders.
Noem het bij de naam. Het is vuile politiek, geen wanhopig activisme.

zeurmachine | 20-10-20 | 11:03

BLM is een gevaarlijke politieke beweging die net als haar tegenhanger IS onthoofd moet worden. Hoog tijd om politiek kleur te bekennen. Tijd om te stoppen met onverschilligheid, met wegkijken, met goedpraten en met meelopen (MSM). Om het Bush te zeggen " je bent voor ons of je bent tegen ons " !

Huub12 | 20-10-20 | 10:46

@Van Rossem

Mooi stuk.

Boodschappen als deze verkondigende ik dik 25 jaar terug al.

Mondeling veelal. Voordat dit soort platforms er waren,

Toen de islam stilletjes en op alle terreinen deze samenleving binnen sijpelde.

En het heeft geen ene reet geholpen.

Integendeel.

Mijn voorstel : zet een week lang, elke dag een paar mooie en stevige Mohammed prenten / cartoons hier prominent neer.

Zwengel de discussie volop aan, stook het vuur eens heel hoog op, zoek de confrontatie en ontlok de aandacht van de media.

Lijkt me wellicht meer effect hebben. Dan weer zo'n (goed) stuk.

Al begrijp ik je volkomen als je dat niet doet.

Niet durft.

Het is het trieste bewijs dat de strijd die mensen zoals jij en ik voeren al jaren verloren is.

Dr.Mabuse | 20-10-20 | 10:43

Het enige dat ik voel voor religieuzen is haat. Halen kennis uit een boek waarvan je op je vingers kan natellen dat het gebral is van prehistorische baardapen en doen net alsof ze de wijsheid in pacht hebben terwijl ze daar juist vijandig tegenover staan. Religie staat voor mij voor bewust dom blijven.

azubneritan | 20-10-20 | 10:42

Westers racsisme? Op het moment dat je het zo formuleert ben je al af.
Er is niet zoiets als westers racsisme.
Het westen is een richting, geen manier van leven. (Vrij naar J.S. Smith)

D-Fens_1963 | 20-10-20 | 10:20

Overigens een domme zet van die leraar, hij had moeten weten dat Frankrijk al lang niet meer het land van de liberté is. De Fransen hebben tegenwoordig lieber Kaffee.

Naadblaffer | 20-10-20 | 10:09 | 1

“Lieber Kafee”?
In Elzas-Lotharingen bedoelt u?

D-Fens_1963 | 20-10-20 | 11:14

Wat een gruwelijke foto. Het publiceren ervan in de grote media zou overduidelijk het verachtelijke van de islam tonen.

Pleegzuster B | 20-10-20 | 10:06 | 2

Nee, dat heet dan " shockeren" waarmee de islam in een kwaad daglicht wordt gesteld. volgens de MSM was het immers zijn eigen fout, hij lokte het uit.

me163komet | 20-10-20 | 10:29

Nee, dat heet dan " shockeren" waarmee de islam in een kwaad daglicht wordt gesteld. volgens de MSM was het immers zijn eigen fout, hij lokte het uit.

me163komet | 20-10-20 | 10:29

Niets nieuws onder de zon. De NSB-Leugenomroep is altijd op zoek naar (vermeende) islamitische en zwarte slachtoffers en is blind voor de andere kant. In een Duitse krant stond een tijd geleden iets over het feit dat de MSM wel aandacht besteden aan 10.000 Rohingia's die in Birma vervolgd werden, maar geen woord over de 3 miljoen boeddhisten die in Bangladesh de afgelopen 50 jaar zijn vermoord. NPO=NSB-Leugenomroep. Ik ga er vanuit dat alles van de NPO leugens zijn, tenzij het tegendeel bewezen. Dat geldt tot en met het weerbericht.

discriminazie | 20-10-20 | 10:03 | 1

Als u nu naar Radio1 luistert, hoort u het huilen van de journalist, die online belachelijk worden gemaakt. Ze vergeten er wel bij te zeggen, dat activistische journalistiek een tegenreactie teweeg brengt. En hand in eigen boezem steken snappen ze maar niet. Het is allemaal vingertje wijzen en normale mensen wegzetten als nazi en racist. En morgen gaan ze in dat mediaforum weer klagen over het publiek dat ze bedienen. Oja, bij gebrek aan klagen komt het Trump bashen weer uit de kast. Dat hele activisme moet uit de staatsomroep. Werkelijk elk programma heeft een links activistische agenda en dat gaat verkeerd aflopen. Benoem de ellende gewoon en stop met die dubbele agenda.

Klappernoot | 20-10-20 | 10:38

Defund de NPO met hun propaganda, gemanipuleer, Trump zwartmakerij iedere dag, nieuws dat ze expres niet brengen, in elke nieuwsuitzending een fantastische allochtoon, hun pro EU propaganda en goedpraterij van de islam.
Ze vergiftigen de Nederlandse samenleving met het belastinggeld van de hardwerkende NL-er die moet werken tot zijn 67-ste terwijl ze in Italië, mede mogelijk gemaakt met ons belasting geld, dat Rutte weggegeven heeft, met hun 62-ste met pensioen kunnen. Het zijn linkse zakkenvullers! Weg er mee! Boris Johnson in GB schoont de BBC op dus het niet zo moeilijk.

johnelec | 20-10-20 | 10:03

In Frankrijk is de druppel bereikt. Kom je aan het Franse onderwijs , dan kom je aan de republiek. Hopelijk geen politieke lucht , maar het klinkt hoopgevend.
Meerdere moskeeën met radicaal gedachtegoed gaan nu dicht...

" Le but de ces opérations, c’est d’intimider ceux qui essayent de nous intimider,Il faut faire une démonstration de force républicaine: on débarque, on coffre, on expulse.Nous n’en sommes plus aux lampions, aux bougies ou aux banderoles. Les Français attendent de nous une réponse ferme et radicale"

Hierboven van de Franse minister van binnenlandse zaken, Gérald Darmanin.

Vertaling :
Het doel van deze operatie , is om mensen die ons willen intimideren te intimideren. Een demonstratie van kracht is nodig vanuit de republiek : We vallen binnen , we arresteren , we zetten ze uit het land. De tijd van kaarsjes en lampionnetjes is voorbij. De Fransen verwachten een krachtig en radicaal antwoord van ons. "

Nou hopen dat ze nu ook echt gaan doen en een lichtend voorbeeld gaan worden voor ons slap beleid in Nederlands.

blamage_fr | 20-10-20 | 10:01 | 1

Ja hoor, tuurlijk, en gij gelooft dat. De eerste week is er voor de buhne een hoop politiek krakeel, zijn er politici die in - voor hen ongekende- spierballentaal spreken, vooral om "rechts" de wind uit de zeilen te nemen. Over een maand is dat al weer 80%minder want " discriminatie" en " je mag niet een heel geloof framen voor de daad van de enkeling". Over drie maanden is alles weer bij het oude. En dus.... op naar de volgende onthoofding!

me163komet | 20-10-20 | 10:12

Het antwoord op deze vraag is: je wordt gemanipuleerd.
Voor de demonstratie rond Floyd lag het draaiboek al klaar. Ze zaten er op te wachten (ook in Nederland sterft iedere 10 jaar een zwerver in een cel, en de VS is 20x zo groot).

frank87 | 20-10-20 | 09:38

De wereld op z'n kop inderdaad. Hoe een land vol met wereldverbeteraars, dit slechts een voetnoot op z'n best waardig vond.

hoochee | 20-10-20 | 09:36

Ik kan wel weer een heel boek gaan lopen tikken, waarom het islamitische geloof nimmer een verlichting gaat meemaken, want dat staat bij die lieden niet op de agenda. We hebben de Duivel zelf in huis gehaald en die gaan we er niet meer uitkrijgen. Mijn tip is dan ook, om te stoppen met spartelen en gewoon netjes een baard te laten staan en in strak uniform, zoals een jurk of boerka over straat te lopen. Het geeft je zelfs speciale privileges, dus elk nadeel heeft zijn voordelen. Dit land is toch al verloren en dat gaat niet meer goedkomen. Het wordt voor de meesten buigen of vluchten.

Klappernoot | 20-10-20 | 09:25 | 1

Soumission?

Schoorsteenveger | 20-10-20 | 09:45

Het overgrote deel van the Woke denkt zelf voordeel te hebben bij het uitdragen van de BLM-doctrine. Lid zijn van the Woke, dat belooft deel te hebben aan de omverwerping en vernietiging van een cultuur, een samenleving, een beschaving. Dat is een sektarisch denken dwingend opleggen aan eenieder die je als vijand hebt leren benoemen, dat is opgaan in het collectief, leren om het bloed te ruiken en uiteindelijk bereid zijn om bloed te vergieten.
The Woke denken in principe hetzelfde als fundamentalistische moslims. Demonstreren vanwege de dood van George Floyd is strijden voor de macht van de sekte, demonstreren vanwege de dood van Samuel Paty is het tegengestelde, is strijden tégen de macht van de sekte. Demonstreren voor het een of voor het ander, het is van een volstrekt andere orde. Dat lees je ook direct af aan de wijze waarop gedemonstreerd wordt. De ene demonstratie wil alleen maar vernietigen, de andere keert zich tegen de vernietiging.

Schoorsteenveger | 20-10-20 | 09:13 | 2

Intersectionalisme == apartheid.

me,myself and IK | 20-10-20 | 09:28

Ze willen oorlog.

Rest In Privacy | 20-10-20 | 10:11

Stel nou voor dat die Tsetsjeen via de media liet weten dat zijn daad geinspireerd was door uitlatingen van Geert Wilders.

Koning BongoBongo | 20-10-20 | 09:07

Hou er maar over op, want je krijgt die lui toch het land niet meer uit. Het enige dat ons rest is de tactiek die sommige mensen op Israel toepassen: blijf uit hun buurt en laat hun producten links liggen.

Naadblaffer | 20-10-20 | 09:06

Hoe lang zou het duren voordat je met 'een keukenmes' het hoofd van de romp kan scheiden?

gestoptmetroken | 20-10-20 | 08:59 | 2

Vraag het een willekeurige "jongere" ?

Koning BongoBongo | 20-10-20 | 09:08

Ligt aan de scherpte van het mes én uw kennis van de menselijke anatomie. Over het algemeen kan dit vrij vlot, als ik de foto bekijk is het een beste slachtpartij geweest. Verschrikkelijk voor het slachtoffer, familie en de gehele westerse wereld. Gelukkig vind onze overheid het belangrijk om veel mensen onderdak te bieden voor beesten welke hier vlinders van in hun buik krijgen. Realiteit hebben ze in Den Haag nog nooit gezien.

Xaffier | 20-10-20 | 09:34

Als je de vraag in de verleden tijd vorm had gesteld is het antwoord zeker ja. Koning Leopold heeft in Congo miljoenen negers laten vermoorden en verhongeren en oom Adolf vond zijn eigen ras zodanig superieur dat hij die minachting voor anderen omzette in een flink handgemeen. De teller van blank racisme staat in de tientallen miljoenen. Vlak ook de uitroeiing van de indianen niet uit en de uitbuiting van de Indische inlanders. Islamitische terreur heeft dappere pogingen gewaagd die aantallen te halen maar dat is bij lange na niet geslaagd.

Stel je de vraag in het heden, dan denk ik dat blank racisme voor bijzonder weinig slachtoffers meer zorgt. Hooguit op een andere manier in de vorm van economische uitbuiting, maar daarin onderscheiden wij ons niet van andere culturen en overtuigingen.

Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 08:50 | 9

@BrokenTipi | 20-10-20 | 09:07:
Nou het verschil met Mao en Stalin was: Hitler stoelde zijn leer op de theorie van de Ubermenschen, een overduidelijk racistische leer. Mao en Stalin niet.

Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 09:35

Desondanks is slavernij een nogroide uitvinding, slechts geperfectioneerd door de blanke. Zoals met veel dingen, blanken doen het beter.

Cadaver | 20-10-20 | 10:02

@Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 09:35: Nee, Hitler leefde in een tijd niet lang na het schedelmeten, waarin hij leefde met filosofen die dergelijke gedachten mede faciliteerden. Hoewel, als ik naar het intersectionalisme is dat gewoon dezelfde pyramide alleen dan omgekeerd, wat wel aangeeft dat de mens niet zo schnell ontwikkeld als je zou willen. Maar what else is new?

Misschien is het interessant om te kijken hoe dat superioriteitsgevoel is ontstaan. Nog los van hoe koloniaal racisme heeft kunnen ontstaan als je zoveel verschil in ontwikkeling ziet tussen volkeren, was dat voor bijvoorbeeld de Romeinen net zo goed het geval. En voor de Ottomanen. En voor de Perzen. Je zou kunnen stellen dat de heersende wereldmacht van dat moment het voor het zeggen had.

Nog niet zolang geleden waren het de Ottomanen die het Middellandse-Zeegebied beheersten. En een stuk van Europa daarbij. Tot er beter geproduceerd kon worden door West-Europa. Door massaproductie zijn wij bovenop gekomen. In feite.

En door olie en de vraag naar olie heeft het middenoosten weer meer macht verworven. En straks is het China.

De blanken hebben niet altijd aan top gestaan in dit spel. Het enige verschil is dat het beter is gedocumenteerd. En daar zijn ook vraagtekens te bedenken.

BrokenTipi | 20-10-20 | 10:11
▼ 6 antwoorden verborgen

Gelukkig is groenlinks niet groter dan de VVD.

Jezus_Boeddha | 20-10-20 | 08:42

Ik zie op de foto een keurig afgesneden hoofd. Dus toch geen sneetje zoals linkse apologeten suggereerden.

Jezus_Boeddha | 20-10-20 | 08:39

Het Westen lijdt aan het Stockholm syndroom. We houden van onze gijzelnemers met het vingertje

vokfeez | 20-10-20 | 08:33 | 4

Verandert niks aan ons Stockholmsyndroom.
Plunderende bezetters?!

Rest In Privacy | 20-10-20 | 08:41

Wou niet bijdehand doen hoor Prof. Slipte uit m'n pen.

Rest In Privacy | 20-10-20 | 09:06
▼ 1 antwoord verborgen

'We' moesten ook 'don't look back in anger' zingen na een bomaanslag op een kinderconcert. Meest vage wegmetons moment ooit vond ik.

sjef-van-iekel | 20-10-20 | 08:31 | 4

Kinderconcert ? Sta even oo zwart.

Rest In Privacy | 20-10-20 | 08:42

Dank.

Rest In Privacy | 20-10-20 | 10:12
▼ 1 antwoord verborgen

Een interessant schrijven van Rossem, dat ook mijn mening vertegenwoordigd. Maar je bereikt hier alleen de groep lezers op GS mee; links correct" en "woke" Nederland zeker niet. Die noemen jouw artikel " whataboutism" ; het ' lijden' van de zwarte mens door de schuld van de blanke vergelijken met het lijden van de blanke mens door de islam. Uiteraard niet te vergelijken, want de blanke mens is per definitie altijd fout.
vanuit mijn persoonlijke optiek heb je gelijk, maar heb niet de illusie dat je de gemiddelde links gehersenspoelde Nederlander met oor- en oogkleppen op hiermee op andere gedachten brengt.

me163komet | 20-10-20 | 08:29 | 6

Niet iedereen heeft baat bij logica.

BrokenTipi | 20-10-20 | 09:09

@Dutch-Super-Evil | 20-10-20 | 08:51:
Dan, Nobody cared, islamieten staan in de woke pikorde boven de zwarten. De ranglijst wordt aangevoerd door transsexuelen, dus als blanke man kan je boven een zwarte komen, mocht je willen.

me,myself and IK | 20-10-20 | 09:12

@me,myself and IK | 20-10-20 | 09:12: ik ga me maar bekeren

Dutch-Super-Evil | 20-10-20 | 09:37
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Kaan78 | 20-10-20 | 08:26 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Prima stuk; chapeau. Echter, wie zal dit verder verder aan ons volk vertellen. De burgemeester van Boxmeer die het zo betreurt dat de mishandeling van een bejaarde man door een Marokkaanse asielzoeker slecht op
de groep afstraalt ? Gelukkig heeft onze Koning meegelezen. Tijdens zijn kersttoespraak zal je wat beleven.

A.S. Perien | 20-10-20 | 08:22

Op zich een valide punt van Rossem. Maar ook heb ik de stellige indruk dat het afkatten van links activisme een sterkere motivatie is voor dit stuk dan de verontwaardiging over Paty. En dat vermoeden zie ik toch ook bevestigd in de tegels hieronder, waar iedereen zich vreselijk druk maakt, maar niemand zelf het initiatief neemt om op de Dam en demonstratie te gaan organiseren. Als men zich dan zo druk maakt over Paty, waarom dan passief blijven zitten afgeven op links, in afwachting van de demonstratie die niet op gang kwam in plaats van zelf te gaan demonstreren?

Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 08:21 | 12

@CalamityJane | 20-10-20 | 10:15:
Dat is een aanname. Maar de vraag die BL stelt is wel een interessante.
Waarom is er dan niet die tegendemonstratie? Waarom die desinteresse? Het is te makkelijk om te wijzen naar de ander.
Wat zit er dieper achter dat het gevoel van urgentie, dat mensen mobiliseert, ontbreekt?
Kan het zijn dat de islam géén serieuze dreiging is? Is het misschien zo dat we aanvoelen dat de islam, net als het christendom, steeds minder relevant wordt?
Dat de aanslagen en het islamisme, het hele conservatieve, de laatste stuiptrekkingen zijn, de doodsreutel, van een religie die net als het christendom op sterven ligt?
Dat onze nieuwe god, die van de wetenschap en haar vruchten (internet, games, levenstandaard etc.) langzaamaan aan kracht aan het winnen is.
Is het niet typisch dat daar waar de meest religieuze mensen wonen de moderne technologie het minst ontwikkeld is? Dat daar geen afleiding is en men nog haar toevlucht zoekt in het transcedente. Daar waar de moderniteit (technologie) haar intrede doet, verdwijnt de (fanatieke) religiositeit en wordt vervangen door (totalitaire) ideologie.

ratelaar | 20-10-20 | 11:37

De reactie over afkatten zegt meer over u dan over Van Rossem, dat is meer mijn gedachte en gebaseerd op eerdere tegels van uw kant.
Kort en goed, links activisme is nu eenmaal de pest binnen onze maatschappij. Het voelt zich verheven, probeert zelfs de woorden in het debat te monopoliseren en slaat als een wilde om zich heen wanneer het tegengas krijgt. Het is met recht een droevig zooitje met een valse claim on moraliteit en er valt slecht mee te communiceren. De sounbites zijn voor hen belangrijker dan argumenten. Het is ook zo opvallend dat het merendeels zo'n humorloos en overspannen zooitje kneuzen zijn. Een beetje joie de vivre is er niet bij.

Als je wilt gaan demonstreren, en op zich is dat helemaal zo'n beroerd idee nog niet, dat zou het wel wenselijk zijn dat de weldenkenden of gematigde binnen de kern van GroenLinks en andere partijen zich uitspreken tegen wat feitelijk iedereen weet over de hele wereld. Het is niet gezond te buigen voor terreur en binnen de islam bestaat ontegenzeggelijk een hoop terreur.
Je uitspreken heeft niets te maken met xenofobie of islamofobie.. Ik heb ook nog nooit iemand gezien die fobische verschijnselen kreeg als hevig transpireren, een drukkend gevoel op de borst of moeite met ademhalen.
Wel opvallend dat degene die het roepen vaak buiten adem zijn van het schreeuwen en stenen gooien.
De schreeuwers binnen die clubs hebben veel te veel zeggenschap, geef daar eens wat aandacht aan.

Maar ik vrees met grote vrezen dat iedereen die n

donkieshot | 20-10-20 | 12:10

@donkieshot | 20-10-20 | 12:10: Op een of andere manier werkt plaatsen niet goed.

Maar ik vrees met grote vrezen dat iedereen die niet de ondubbelzinnige domheid van de antifa's, blm's, kozp’s terminologie hanteert zich direct mag voegen in het door hun genoemde rijtje van racisten, fascisten en xenofoben. Om over de vertegenwoordigers van de ‘echte islam’ nog maar te zwijgen, die hebben zowiezo met iedereen en altijd ruzie.
Het zou aardig zijn wanneer er een substantieel van de moslim bevolking zich uitspreekt tegen de reliwaanzinnigen. Nu is het vooral stilte en af en toe een oprisping terwijl de echte verandering van hen moet komen.

Het is een beetje makkelijk om enkel te zeggen, ga maar demonstreren en anders kun je beter je mond houden. Minder aandacht schenken aan schreeuwers zou prettig zijn. Deugen is voor de bühne, u veinst vooral veel.

donkieshot | 20-10-20 | 12:11
▼ 9 antwoorden verborgen

Chapeau ! Of, in plat Nederlands; petje af.
Fantastisch stuk, heel woke Nederland (en VS) zou dit moeten lezen en zich moeten bezinnen.
Maar bij voorbaat, mede gezien de roze bron, wordt het ongetwijfeld weer weggezet als islamofoob want dit was een incident, de politie daarentegen...
Er is geen kruid tegen gewassen.

Sneerpoets | 20-10-20 | 08:15

Wat vinden ze bij Kaag thuis hiervan? Bewijs dat de subsidies werken?

npo | 20-10-20 | 08:10 | 4

@Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 08:28: Ja BL, omdat linkse demonstranten worden gepamperd en waar de burgemeester gewoon tussen gaat staan worden rechtse demonstranten daarentegen keihard uit elkaar geslagen of wordt de demonstratie in zijn geheel verboden. Zie hier het waarom.

knalrode lippenstift | 20-10-20 | 08:33

Oh dus je bent bang om voor je idealen de straat op te gaan. Valt me dan toch wat tegen.

Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 08:43
▼ 1 antwoord verborgen

De negers zijn zielig dus Halsema in het zwart op de Dam. Waar was halsema met Mohammed cartoon op de Dam. Niet gezien. Waar zijn de anderen gebleven met een "je suis een domme Mohammed" om te protesteren. Niemand! Je kan onthoofd worden, want fatwa. Zijn er plannen ingediend om de moskeeën eruit te schoppen, zijn. de moskee in Amsterdam bezworen dat de onthoofding tegen hun vreedzame geloof is. Ja, wie? Halsema op een lijst van beste burgemeesters zat veilig met bewaking in haar ambtswoning. Geen communiqué. Wat een wereld. Van Rossum heeft gelijk.

Breakdance | 20-10-20 | 08:08 | 1

Van Rossem heeft zeker gelijk, maar dat Halsema niet op de Dam was na de onthoofding kan je haar moeilijk kwalijk nemen. Er was namelijk niemand daar om te demonstreren, geen mens. Als dat wel zo was geweest was ze ook niet gekomen hoor, maar dan had je een punt gehad. Nu niet.

Waakvlam | 20-10-20 | 08:34

Dit was het dan weer. Een weergaloos mooie tekst van Van Rossem. Lezers in unanieme eensgezindheid wat betreft de wreedheid van deze daad en de uitgedragen wreedheid in het algemeen van onze RVDV. Eenieder lult ook weer teveel tegen zichzelf.
En daar 'marcheren' weer richting maan, onderweg struikelend over de sterren.
Onderwijl van vlag wisselend.

Rest In Privacy | 20-10-20 | 07:58

Kijk wat de westerse wereld heeft gebracht. Iets wat geen enkele cultuur heeft gepresteerd. Veel kennis en en techniek wordt gedeeld. Er is minder honger en mensen verdienen steeds meer. Zelfs in het westen is slavernij zo goed als afgeschaft. En nu wordt het 'ons' verweten dat het overal in de wereld een bende is? Natuurlijk kan het allemaal nog veel beter. Maar doe niet alsof het westen daar niet aan werkt. Die idioten komen allemaal hier... vergeten dat waar ze vandaan komen het een drama is omdat het ze daar zelf niet lukt zaken op orde te krijgen.

roevka | 20-10-20 | 07:53 | 1

Maar dat mag je zo niet zeggen hoor,

gijnsteel666 | 20-10-20 | 08:40

Zag 'm vanmorgen pas. Goed stuk, Van Rossem. Spijker, kop, zogezegd. Ik kan er niets aan doen, maar ik word tegelijk ook piswoest als ik het verhaal lees. Het staat dan 'pas' op pag. 3 in het AD, maar dat is helemaal niet zo. In veel regionale versies en zeker Tubantia, was het pas pagina 31! U leest het goed: je kent er wel pag. 3 boven zetten, maar hier moeten we er nog eerst 30 doorworstelen.

Dubbelepunthoofd | 20-10-20 | 07:52

Goede punten van van Rossem. Maar hij stapt met z'n kudde rozeslikkers toch wel over één significant verschil tussen perceptie bij een Floyd en "France Docent". Bij Floyd werd een daad niet alleen, qua optiek, uitgevoerd door de arm van de wet maar erkent als een al te bekend, achteloos patroon in dat instituut. De moordenaar van de docent, als individu of zelfs vertegenwoordiger van een cultus, een ideologie, blijft óók onderdeel van de helaas grote stroom krankzinnige burgers die elkaar continue de wreedste, zinloze misdaden aandoen. Wat ze accepteren omdat er nog steeds wetten en een handhaver is, een poging doet.

En daar zit dus wel een verschil voor mensen buiten het roze boze. Hoe het raakt, hoe het betekent voor gemeenschappen wereldwijd.

Blijft nog wel het punt of er eigenlijk wel iets echt wreed of slecht gebeurde in de Floyd video. Zelf denk ik niet of nauwelijks, wat slechte keuzes in een slechte situatie. Maar dat even terzijde. Gaat hier om betekenis zoals bekend op moment van media bliep. Die trouwens voor France Docent nog niet voorbij is.

GeenAccount | 20-10-20 | 07:45 | 1

U bent ziende blind.
Het structurele politiegeweld bestaat alleen in de mythes die de zwarte stemmers bij de democraten moeten houden.
De losstaande geweldsincidenten tussen burgers onder elkaar waar allah akbar (god is groot) wordt geroepen zijn deel van een patroon, die tot in de verste uithoeken (geografisch) van de islamitische wereld gehoord worden.
Dat onder ogen komen is simpelweg te confronterend en beangstigend zodat men zich liever terugtrekt in het narratief van losstaande incidenten. De reactie is freeze and flight (in bezweringen). Het wordt hoog tijd te vechten.

ratelaar | 20-10-20 | 07:57

Spot on!
Maar goed...... zit even te bedenken of ik nog nieuwe Nikes zou kopen en m’n iPhone 11 vervang met 12. Ook nog even checken of met kerst nog vakantiehuisjes beschikbaar zijn....

Maar blijf vooral zo schrijven want misschien na 10000 van dit soort artikelen verandert het vast wel in NL.... Kut ik moet weer gamen!

Ernstige Zaken | 20-10-20 | 07:39

Ik hoop dat Samuel Paty een dochter heeft. Ik hoop dat zij de 'Greta Toenberg' van het leefmilieu wordt. Zij heeft reden om gekwetst te zijn. Ze zou de Europese (niet EU) Jeanne d'Arc zijn. Nos Héroîne!

dr_heckle-mr_right | 20-10-20 | 07:32

De regenten en hun lakeien in de media zijn duidelijk de vijanden van het volk. Ze hebben het echt niet goed met ons voor.

Tempolier | 20-10-20 | 07:30

Nederig en vol bewondering buigen doet @Van Rossum.

Nalek | 20-10-20 | 07:30

Mocht u nog twijfelen, Het kwaad bestaat en is door de Europese leiders in huis gehaald. Als het kwaad éénmaal binnen is, gaat het nooit vrijwillig weer weg.

jansma28542681 | 20-10-20 | 07:30

Mijn hemel wat een voltreffer, van Rossem.
Wat zou er in de bovenkamer van de gemiddelde EU66 of GL-stemmer omgaan na het lezen hiervan? Iets met hysterie?

NPOlitiekgekleurd | 20-10-20 | 07:21 | 1

Die filter laat niets door en zeker geen rechtsextremistische hysterie.

Koning BongoBongo | 20-10-20 | 07:43

Tja, alweer zo’n voorbeeld van de stuitende woke hypocrisie.
En al die capaciteit die we verliezen aan de ideologie, al die studenten die iets zinvollers hadden kunnen studeren, al die wokefuncties die organisaties vleugellam maken en al die woketivisten die Nederland verzuren en verbitteren en uit elkaar spelen.
Wat nou als die iets nuttigs zouden doen met hun tijd, een inspanning om iets bij te dragen aan de samenleving. Maar ze zijn te druk met het verdedigen en beschermen van andere mensen met een moeilijke achternaam of een ander kleurtje exact om die redenen (over racisme gesproken).
Uiteraard had de Tjetjeen die ‘GOD IS GROOT!!!’ riep en vervolgens het hoofd van deze leraar afsneed niets met de islam te maken. De islam hóórt bij Europa en alle die zich niet onderwerpen wacht dit lot.
Diversiteit, inclusie en egaliteit. Dat is de anti-christ die je rijk en beroemd beloofd te maken. Luister maar hem, alles is maakbaar, je kunt de wereld naar je eigen hand zetten, je hebt god (een hoger, abstracter ideaal) niet nodig. Alles wat je hoeft te doen is je ziel te verkopen (aan de ideologie). Dit zal met de tijd een kapitale fout blijken te zijn.
Maar wat zit er ten diepste achter? Rancune, minderwaardigheidscomplex, kwaadaardigheid, naïviteit, arrogantie? Wat zegt de aantrekkingskracht van woke over onze samenleving (in verval)?
Misschien een diepe teleurstelling over het te zwakke mannelijke? Onze collectieve animus en anima die niet goed geïntegreerd zijn?

ratelaar | 20-10-20 | 07:21 | 2

De wokies faciliteren islamisering, zeker, maar er is ook diepe desinteresse en oppervlakkigheid bij anderen. Snelle behoeftenbevrediging voor alles. Je wilt ze de kost niet geven wiens emotionele leven na het zien van die gruwelijke foto vandaag alweer wordt beheerst door de prangende vraag wanneer de kroegen weer opengaan en of wintersport nou wel doorgaat. Ver hoef je niet te zoeken.

Schulzie | 20-10-20 | 07:55

@Schulzie | 20-10-20 | 07:55:
Ja inderdaad. Diep man! In slaap gesust, door de ideologie, de god van woke. Verkoop je ziel en al je behoeften worden voorzien. Alles wat je wil met de druk op een knop. En als iemand je in de weg zit, met een tweetje kun je hem cancelen.
De god van woke geeft je direct wat je wenst.
Dat moet god (abstractie —>), het échte leven met lijden en worstelingen nog maar bewijzen. Probeer het maar.
Nu bevrediging of over tijd door inspanning en individuatie?
Wie is de ware god? Die je laat lijden en worstelen of die direct geeft wat je wenst? Jij (veralgemenisering) kiest.

ratelaar | 20-10-20 | 08:12

Nee inderdaad. De omstandigheden, het gedrag van de omgeving rondom de gruwelijke koord op Paty zijn zó duidelijk onacceptabel, dat het bijna niet te geloven is: een leerlinge 'klaagt haar leraar aan', de vader die op een onacceptabele manier de leraar najaagt, en dat ook escaleert (dat had gemonitord moeten worden), het schoolbestuur dat niet ferm durft op te treden (dat zie je hier ook heel vaak!! dhimmitude), en de eindeloze stroom berichten achteraf van islamitische komaf die de daad viert, die niet in onze media terecht komen (ook niet in meta-vorm). Walgelijk, walgelijk, walgelijk.

Elpefo | 20-10-20 | 07:20

De republiek gaat nu echt optreden, maar tegen wie? Ja tegen de vijanden van de republiek! Maar wie zijn dat? Ja "de islamisten" natuurlijk. Hoe herken je die? En wanneer is een overtuiging wél strafbaar? Mister Polska, uncle Sam; twee keer hebben ze onze reedt gered van tirannie. Deze keer is vriend bijna niet van vijand te onderscheiden. Alles loopt door elkaar. Wie is wie? Wie is wat? Wat rest is zo nu en dan een protest met bordjes in de lucht tegen het uitdovende licht. Dit gaan wij -de vrijheidsliefhebbers, de 'genuanceerden'- niet kunnen winnen.

Rest In Privacy | 20-10-20 | 07:01 | 6

@Dikke_Tammo | 20-10-20 | 08:05: Precies. En ik ben er van overtuigd dat goedwillende moslims geen probleem hebben om in een seculier/christelijk land te wonen. Dat mag je iig verwachten. Anders hadden ze toch wel een islamitisch land uitgekozen?

Ride_On | 20-10-20 | 08:46

@Ride_On | 20-10-20 | 08:46:
Religie verbieden werkt niet. Vraag maar aan de communisten. Daarnaast zou het geen vrij land meer zijn. Klinkt simpel; grote verandering.

Rest In Privacy | 20-10-20 | 08:54

@Dikke_Tammo | 20-10-20 | 08:54: Dat begrijp ik natuurlijk. Daarom denk ik ook dat het is afgelopen met het "vrije Westen". Er is hooguit een soort hoop dat het wel goed komt. Maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat dat gaat gebeuren. Integendeel. En dat stemt mij somber, met 2 opgroeiende kinderen.

Ride_On | 20-10-20 | 09:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Best. Column. Ever.
Spread the word!

jan1956 | 20-10-20 | 06:39

Geachte Joris,

u had een probleem laatst met mijn reaguursel, waarin ik als Bosnië-veteraan, schreef hoe een kleine jihad van autobranden zal escaleren naar een grootschalig conflict, burgeroorlog, en uit de doeken deed wat tijdens een burgeroorlog de normale gang van zaken is bij het etnisch of anderszins zuiveren van een land.

Joris, de foto van het slachtoffer in Frankrijk, die wij niet mogen delen, en waar nu ook een plan voor is om juist daarvoor een wetsvoorstel op te tuigen, die het strafbaar maakt om foto's van, dergelijke, slachtoffers te delen of anderszins, dat is dus waarvoor ik waarschuw! Waarom ik als veteraan, christen dit gure plein ben opgelopen, om te waarschuwen voor de komende West-Europese burgeroorlog en waarom mensen en ook christenen, op die ene partij, van die ene man, moeten stemmen. DAAROM!

Zetten | 20-10-20 | 06:34

Het Weste is het beste.

Caesar.is.Keizer | 20-10-20 | 03:53

1 vraag heb ik ook. Wat doet de eigen gemeenschap, om de "enkelingen" die het voor de grote groep verzieken, aan te pakken?

Het brein erachter | 20-10-20 | 02:09 | 1

Ik durf te beweren nauwelijks iets of niets. En weet je waarom ? Anders werd ons dat door de linkse deugers wel dagelijks medegedeeld.

DrachiR | 20-10-20 | 06:55

Dat was 'm voor vandaag, welterusten !
www.google.com/imgres?imgurl=http%3A%..... i&docid=hXZ3U9SYRzFgjM&w=1589&h=885&q=foto%20politie%20in%20moskee&client=opera&ved=2ahUKEwiNo_zl6sHsAhXDOewKHSc3DJMQMygAegUIARCiAQ

J.Thee.Cohen | 20-10-20 | 01:45 | 1

Ja, deze gasten snappen niet wat scheiding van kerk en staat is, en dat is meteen één van de grootste oorzaken van de problemen die we hier met de islam hebben.

duh! | 20-10-20 | 01:52


Het in twijfel trekken van de Bijbel is een van de grootste wetenschappelijke uitdagingen geweest.
Het in twijfel trekken van de koran een van de meest voorkomende doodsoorzaken.
Kortom:
Beslissend voor de waarde van een religie/godsdienst is de kwaliteit van de moraal die je erop kunt baseren.

J.Thee.Cohen | 20-10-20 | 01:41 | 1

Ja. Dat wordt bevestigd door de religie van woke.

ratelaar | 20-10-20 | 07:30

Als je toegeeft aan dreiging, doe je dat om oorlog te voorkomen maar vaker wel dan niet ontwijk je oorlog niet.
Voor degenen voor wie u zich openlijk hebt vernederd door toe te geven, zullen daar niet stoppen, maar zullen proberen verdere concessies af te dwingen en hoe minder zij u achten, des te meer zullen zij boos op u worden.
Aan de andere kant zul je merken dat je aanhang steeds koeler naar je toe groeit, omdat ze je als zwak of pusillanous zullen beschouwen.
Maar als je, zodra je je bewust wordt van de bedoelingen van je tegenstander, je voorbereidt om geweld te gebruiken, ook al zijn je krachten inferieur aan die van hem, dan zal hij je beginnen te respecteren, en, omdat degenen waarmee je bondgenoot bent je nu zal waarderen
en klaarstaan om te helpen wanneer je begint te bewapenen, wat ze nooit
zouden hebben gedaan als je het had opgegeven.
Niccolo Machiavelli
Geschreven in 1517.

J.Thee.Cohen | 20-10-20 | 01:40 | 3

Vandaar de zeer terechte oproep van Trump aan de NATO om meer uit te geven aan defensie. Vooral Nederland wil niet begrijpen wat de voordelen van een sterk leger zijn. Ook de economie vaart er wel bij. Maar Nederland bewapent natuurlijk liever de moesliems, want dat zijn de ware helden die de billenwassers van de kufar zullen worden, en Dom Nederland stemde en zag dat het goed was.

Nivelleermarionet | 20-10-20 | 02:24

geweldig!

G_Lijk | 20-10-20 | 06:43

Deze conclusie heeft Jan met de onderbuik al lang getrokken. Maar Jan zit helaas niet in een regering en in een regering zit helaas zelden een Jan..... wel een Geert.

Koning BongoBongo | 20-10-20 | 08:54

De afgelopen avond met verbazing naar de vooravond gekeken. Een (getinte Amsterdamse) lerares geschieden/maatschappijleer vond de afslachting van een vakgenoot erg dichtbij komen. Zij wist te vertellen dat ze alles kon behandelen in haar klasjes, maar sommige zaken niet kon behandelen omdat wel eens (de bekende) bevolkingsgroepen aanstoot aan de les konden nemen. Maar ze was vrij om tijdens lessen te behandelen wat ze zou willen. Kortom, vrij om alles te behandelen, maar niet alles onderwerpen. Een compleet wazig verhaal dus waarbij nog net niet werd gezegd door deze gast dat het eigenlijk de eigen schuld was van de vermoorde docent. Ga er maar aan staan. In het huidige Nederland is altijd wel iemand ergens om gekwetst en kan er feitelijk nergens meer over worden gediscussieerd op scholen. De opmerking van een mede-gast (islamitisch) dat er dan bij haar waarschijnlijk ook niet gepraat kon worden over de genocide op Armeniërs en de Holocaust werd bevestigend beantwoord, maar mevrouw de docente bleef bij de stelling dat ze alle vrijheid had om over alles te praten met haar klas, zolang er maar geen risico bestaat dat er iemand "gekwetst" zou worden. Blijkbaar heeft de term vrijheid inmiddels een geheel nieuwe betekenis gekregen.

Ruikbaard | 20-10-20 | 01:39 | 2

Een faalhaas deze mevrouw.
En natuurlijk stemt ze weer op GL.

HoerieHarry | 20-10-20 | 01:44

En het onderwijs is echt niet links hoor...

DooieKapotte | 20-10-20 | 07:07

De media laat graag de stem horen van de man in de straat, nou interview eens wat fruitknijpers zou ik zeggen.

bitterpete | 20-10-20 | 01:19

Wat een vreselijk raak stuk. Eigenlijk niet fijn om te lezen, zo vlak voor het slapen. Toch gedaan, het zal een onrustige nacht worden. Maar ik had het toch niet willen missen. Dank.

Magna Carta | 20-10-20 | 01:09

Zo, deze is aardig raak, heer Van Rossem.

ploppy | 20-10-20 | 00:59

De dader was gekwetst, ja dan krijg je dat.
Let op uw woorden, buig voor moslims, ga naar iftar maaltijden, en geef geen aanstoot.
Betaal djizja, en hoop dat u niets overkomt.
Soera Het Berouw 29: Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in God noch in de Laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat God en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de djizja met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

de honden blaffen... | 20-10-20 | 00:57

Fuck, dat was even schrikken die foto. Ik hoop dat dit een keerpunt wordt in Frankrijk.

Phantomas | 20-10-20 | 00:47 | 1

Het massaal protest was voor mij een verrassing en een lichtpuntje. Net als de niet malse woorden van Macron de laatste tijd.

Magna Carta | 20-10-20 | 01:10

Eindelijk weer een stukje van Van Rossem met ballen. Hulde.

FrikandelSpeciaal | 20-10-20 | 00:44

Er heerst nu veel corona onder niet westerse migranten.
Wat ik niet snap is dat je 50 jaar in een land kunt wonen zonder de taal te kennen.
Als ik met papa en mama 45 jaar geleden naar Spanje was verhuisd weet ik zeker dat pappie en mammie na 2 jaar Spaans hadden gekund.
En ik ook ook want ik zat op school.
Boerenkool vreten deden we niet meer want we vraten elke dag paella.
Wat is er met die lui?

HoerieHarry | 20-10-20 | 00:37 | 6

@Frau Merkel | 20-10-20 | 00:52: Je bedoelt dat je dit soort Finnen ed gemakkelijk naar hun eigen land kunt terugjorissen. Het is het land van hun geliefde taal en cultuur

Fijn_dat_je_er_bent | 20-10-20 | 01:16

@harry: dat kan ook niet. In ieder geval niet als je normaal wil functioneren in dat land. In wat je eet kun je wel gewoon je cultuur behouden. Mijn, met haar man, naar Canada verhuisde tante spreekt NL met een enorm Engels accent. Haar kinderen (met als ouders dus 2 Nederlanders) opgegroeid daar, kunnen NL verstaan maar niet spreken. Op alsjeblieft, dankjewel en tot ziens na. Dat dit bij onze migranten iets minder snel gaat geloof ik meteen. Maar een 3e of 4e generatie die geen of te weinig Nederlands spreekt/verstaat, onbegrijpelijk! Het is onderschat denk ik, hoe belangrijk taal is, om je kunnen ontwikkelen. De hele dag turkse televisie stimuleert je kansen in Nederland bepaald niet!

Het brein erachter | 20-10-20 | 02:24

Klopt enkele broers van mijn schoonvader zijn in de jaren vijftig naar Canada vertrokken, in de jaren zeventig kwamen van een de broers zijn zoon en vriendin ook van Nederlandse ouders op vakantie naar Holland zijn een paar dagen bij ons geweest maar spraken geen woord Nederlands meer, het was Canada dat was hun vaderland en Holland iets met molens en klompen.

Jan70 | 20-10-20 | 11:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Dank u van Rossum. Helaas komt dit goed geschreven artikel niet bij de joop lezer terecht.

homieguerneville | 20-10-20 | 00:33

Maar in het kader daarvan, waar blijft dan dat initiatief om een demonstratie te organiseren? Dat moet zo te doen zijn natuurlijk. Je kunt dus als lezer dezes verontwaardigd wijzen naar die hypocriete deugers, maar je laat je flink in de kaarten kijken als je nu niet zelf een demonstratie op touw zet. Dus hoppakee reaguurders, mondkapje op en naar de Dam morgen. Vous etes professeurs, n est ce pas?

Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 00:25 | 5

huichelend Janken, kaarsjesbranden en demonstreren is meer de linkse norm van fatsoen nadat ze eerst het slachtoffer kapot gedemoniseerd hebben en de dader een "steuntje in de rug. Ook nog snel naar wat moslims rennen om "het heeft niets met de islam te maken" praatje te verkopen.
Huichelachtiger volk heeft er nooit bestaan BL.

dijkbewaker | 20-10-20 | 00:57

Ik hoop met enige regelmaat op een massale demonstratie van gematigde moslims die ageren tegen dit wereldwijde reli-geweld. Wellicht is het een leuk idee om je oproep in een moskee of een school type Haga L. te verkondigen, daar moet deze kerstgedachte toch inslaan als een bom.
Al dit onbegrip richting de religie van de vrede zou in 1 klap weggevaagd worden door zo'n massale demonstratie.
Wellicht aardig wanneer politieke partijen die zo vol inzetten op inclusiviteit hier ook aan meewerken. Fluwelen handschoentjes, op eieren lopen of thee drinken bleek tot nu toe niet erg effectief.
Wellicht willen die goed bedoelende types, die uiteraard volledig onterecht aangemerkt worden als de ultieme deugkneuzen, ook meedoen met zo'n geweldig initiatief.
Maak een plan BL, je kunt het, chat échaudé craint l'eau froide!

donkieshot | 20-10-20 | 01:14

Lijkt me meer iets voor moslims en andere linksmenschen dat demonstreren . Die hebben daar veel meer tijd voor en er valt flink wat bovendien nogal wat te vernielen tijdens zo'n demo '; ook een extreemlinkse hobby.

Koning BongoBongo | 20-10-20 | 09:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo kan die weer.
Ergens moet ook nog een filmpje rondzweven van de act, maar ik ga niet op zoek na deze onthulling.

Pictures of the prophet.
There are no pictures of the prophet.
Just symbols of what people think of the man's character en wat oude illustraties van de Koran en Hadith in Persie.

En ook dat is Islam: De onthoofding veroordelen en daarna meteen een globale wet vorderen die het belediging van religie et cetera criminaliseert. (EOHR)
twitter.com/hafezabuseada/status/1317...
Slaatje proberen te slaan uit het lijden van een ander. Geen greintje empathie.

MistaRazista | 20-10-20 | 00:25

Ik heb ook één vraag en dat is dat ik eenieder op deze wereld uitdaag om ook maar 1 positief ding op te noemen van wat de islam tot nu toe aan het westen heeft bijgedragen.

von sokkenstopfen | 20-10-20 | 00:22 | 7

@Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 00:27:
Geschreven van links naar rechts, terwijl het Arabische schrift van rechts naar links gaat. Dan zou er toch een belletje moeten gaan rinkelen dat de bron wellicht elders ligt.

kindapaas | 20-10-20 | 02:21

Shoarma!

FaWaka | 20-10-20 | 08:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Prima stuk, op de opmerking na dat de islamitische gemene deler niet benoemd zou mogen - ook nog - worden na de onthoofding van de Franse leraar. Dat gebeurt namelijk wel. Die onverdiende sneren richting de media kunnen ook zomaar een doel dienen. Het afbreken van iedere geloofwaardigheid in die media. Alsof het alternatief, de bubbelcultuur van internet ook maar in de buurt zit kunnen komen van de neutraliteit en objectiviteit ervan. Hou daar eens mee op, straks heeft iedereen zijn eigen waarheid via de eigen Facebook bubbel. Dat gaat leiden tot desintegratie van de samenleving.

En ja, de vraag was, lijden meer mensen onder westers racisme these days dan onder islam terreur. Twee eeuwen geleden was het antwoord daarop het eerste geweest. Nu is dat duidelijk islam terreur. En ja, het is onbegrijpelijk dat dit niet dezelfde demonstraties oplevert.

Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 00:20 | 5

Maar waar blijven de demonstraties dan van jou?

Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 00:53

Je zou de geschiedenis van de Balkan eens moeten bestuderen, en dan met name de expansiedrift van het Ottomaanse rijk.
Om over Noord Afrika nog maar niet te spreken.

de honden blaffen... | 20-10-20 | 01:15

Er is geen gelijk speelveld wanneer het gaat om kritiek op de islam in de media. Wanneer zelfs cabaretiers dit onderwerp mijden uit angst, of je de kruiperigheid van politici en heel veel media ziet dan kun je niet stellen dat het vrijelijk benoemd mag worden. Klinkklare onzin.

donkieshot | 20-10-20 | 01:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Geweldig stuk Bart. Complimenten voor wat het waard is. Inderdaad het is treurig als je de ophef mbt BLM vergelijkt met hoe weinig aandacht hier nu voor deze schanddaad in Frankrijk is. Ik begrijp dat Macron nu heeft voorgesteld op alle scholen in het land die cartoons te gaan vertonen. Dat is eindelijk een goede aanpak, weg met die tere zieltjes. Zou Lewis Hamilton nu ook een knie doen voor deze leraar en met een T-shirt rond gaan lopen met een foto van het afgehakte hoofd? Denk het niet.

Cherokee | 20-10-20 | 00:18 | 2

Nee, want daarmee scoort Lewis geen wereldwijd inwisselbare deugpunten.

NeedIsaymore? | 20-10-20 | 03:54

Misschien kan Max een "je suis shirtje" aantrekken. Dat zou wat zijn: een mooi statement én de hypocrisie bloot leggen. En dat op een wereld podium.

Ride_On | 20-10-20 | 07:50

Goed stuk over de hypocrisie van het meten met twee maten, chapeau Van Rossem!
Deze aanslag en vooral waar-ie voor staat, gaat vrijwel voorbij aan de meeste Nederlanders - mede dankzij de summiere berichtgeving erover in de media - en dan heb ik het zowel over de korte stukjes over de aanslag zelf, als - vooral - over het gebrek aan achtergrond dat wordt gegeven. Bizar, want de vrijheid van meningsuiting gaat ons allemaal aan! Frankrijk is bovendien inderdaad slechts enkele honderden kilometers van ons vandaan en deze gebeurtenis is veel bedreigender voor onze manier van leven dan wat er in de VS gaande is..

duh! | 20-10-20 | 00:18

Ik wist niet dat het een wedstrijd was. Wat kan ik winnen?

Tooibooi | 20-10-20 | 00:14

Je hebt groot gelijk, van Rossem.

JvanDeventer | 20-10-20 | 00:13

Goed stuk, van Rossem. Helaas maakt het geen enkel verschil, want de boven ons gestelden gaan toch wel door met het uitvoeren van hun agenda. Zo'n Rutte lacht Baudet en Wilders gewoon uit. Letterlijk, voor iedereen zichtbaar. Rutte schaamt zich er niet eens meer voor, want mensen vinden hem plotseling allemaal een "staatsman". Hoe debiel wil je het hebben ? Al schrijf je duizend goede stukken... Maar je doet wel het maximale wat in jouw vermogen ligt, namelijk als journalist zaken met een kritische blik beschouwen ipv mee te huilen met de policor wolven van de NPO en de Volkskrant. Dat verdient respect en een groot compliment. Als zuivere kritische journalist behoor je in Nederland anno 2020 helaas tot een zeer kleine minderheid.

Motleycrew | 20-10-20 | 00:04 | 4

@Mr.Crowley | 20-10-20 | 00:06:
Gezien de krachtsverhoudingen ben ik toch bang, dat onze koppen gaan rollen Mr Crowley.

Roadblock | 20-10-20 | 00:11

Over Volkscourant, die hebben een nieuw tv spotje.
Alleen daar hoor je de echte waarheid over corona.

de honden blaffen... | 20-10-20 | 00:14

@Roadblock | 20-10-20 | 00:11:
Dat zien we dan wel weer.
Maar onze politici zullen dan wel vertrokken zijn.
Naar de US ofzo.

Mr.Crowley | 20-10-20 | 00:16
▼ 1 antwoord verborgen

Chapeau Bart.
Geweldig stuk .....
Dank ...

Pjotterdjotter | 19-10-20 | 23:59 | 1

Amen.

J.Cash | 20-10-20 | 00:24

Dank u wel Van Rossem

(Behind)Doors | 19-10-20 | 23:58

Dank u wel VR

(Behind)Doors | 19-10-20 | 23:55

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid werden de oorspronkelijke bewoners van een land gedwongen door zijn overheid om te wonen te midden van zijn vijanden.
Zonder ook maar één woordje van kritiek te mogen zeggen.

King of the Oneliner | 19-10-20 | 23:42 | 4

@Epistulae_Morales | 20-10-20 | 00:00:
Foutje EM, de palestijnen waren niet de oorspronkelijke bewoners.
Verder hebben zij de overheid die ze gekozen hebben en dus verdienen: Door en door corrupt.

Roadblock | 20-10-20 | 00:09

@Joris Beltsin | 20-10-20 | 00:07:
Geen.

Mr.Crowley | 20-10-20 | 00:11
▼ 1 antwoord verborgen

Tikfoutje op 23.28, moet zijn democratie vijandige leer.

QPO69 | 19-10-20 | 23:42

Stel nou: een blanke Fransman of Nederlander haalt het in zijn hoofd een moslim te onthoofden. Zouden onze Nederlandse krantjes dat ook op pagina 3 parkeren?

Stijlachter0ver | 19-10-20 | 23:38 | 5

@Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 00:27: Dus wanneer het een booslim doet is het normaal en staat het op pagina 3. Een redelijk wrange conclusie over de nieuwswaarde en het gedrag van een zieke geest.

donkieshot | 20-10-20 | 01:27

@donkieshot | 20-10-20 | 01:27: Dus wanneer het een booslim betreft is het normaal en staat het op pagina 3. Een redelijk wrange conclusie over de nieuwswaarde aangaande het gedrag van een zieke geest komende uit een gemankeerde cultuur.

donkieshot | 20-10-20 | 01:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik word moe.
Moe van de zoveelste herhaling van zetten en tegenzetten.
Moe van de personen hier die dit altijd blijven goedpraten met: Ze zijn niet allemaal zo, het is een incident blah blah blah.
Moe van de media die zo min mogelijk hierover berichtgeven "Om Wilders niet in de kaart te spelen".
Moe van een Minister President die wel alle registers opentrok bij BLM demo's maar nu ijzig stil is.
Moe van het deugvolk uit Amsterdam, dat toch zeker niet voor een blanke man gaat demonstreren, want je zou Wilders maar.....
Moe van de politici die hun billen tegen elkaar knijpen, om maar niet Islamofoob genoemd te worden.
Dit land heeft al opgegeven.

Roadblock | 19-10-20 | 23:38 | 1

Ik ben d'r ook bang voor,

gijnsteel666 | 20-10-20 | 08:45

Strak stuk, Van Rossem. Het minste wat je kunt doen vanuit jouw professie, doe je wel heel goed!

VP732 | 19-10-20 | 23:37

Terwijl de crimineel Floyd bijna tot heilige werd verklaard, krijgt Paty door de 'linkse' sekte inmiddels steeds meer de rol van dader toebedeeld.

miss error | 19-10-20 | 23:35 | 1

Hoe kom je erbij. Waar lees jij die nonsens?

Beste_Landgenoten | 20-10-20 | 00:29

De NPO verwijdert de naam en logo van de auto's, maar brengt dat uitgebreid op de TV. Niet één keer maar in diverse uitzendingen. Dus laten ze heel Nederland weten hoe de wagens van de NOS er nu uitzien. Men doet dit niet omdat men zich zo bedreigt voelt, maar om weer de door hen verfoeide "rechtse" mensen en public te kunnen veroordelen en hun eigen correctheid maar weer eens uit te dragen. Het is gewoon uitlokking van een reactie om dan weer vol op het orgel te kunnen gaan.
De NPO is een laffe troep hyena's die de linkse groeperingen in ons land die de vrijheid van meningsuiting van hen onwelgevallige meningen te vuur en te zwaard bestrijd hand en span diensten verleend. Politieke Islam is een kanker gezwel in onze westerse samenleving en de NPO faciliteert deze democratisch
vijandige leer.

QPO69 | 19-10-20 | 23:28 | 2

Wijze woorden, spot on! Zeer juist geformuleerd.

prins_flip_da_luxe | 20-10-20 | 01:06

En dan ook nog verzwijgen dat hun auto's de Schilderswijk niet eens meer in durven. Laffe honden.

5611 | 20-10-20 | 09:19

Alle "we gaan ze halen" GL en D66 kutjes zouden verplicht een paar minuten moeten kijken naar die foto. "Dit is wel extreem, zeg." KIJKEN. "Dit wil ik niet zien." KIJKEN. "Maar iedereen is gelijk en de wereld is van iedereen." KIJKEN.

threeheadedmonkey | 19-10-20 | 23:24

Tijdje geleden stukje uit Trouw:
''chulabhorn – Leerkrachten in het zuiden van Thailand krijgen op een marinebasis schietles om zich teweer te kunnen stellen tegen mogelijke belagers. Van het leger kunnen ze voor een kwart van de gangbare prijs ook een vuurwapen aanschaffen.

Sinds het begin van de islamitische opstand in 2004 zijn in het zuiden van Thailand al 44 leraren bij aanslagen omgekomen. Voor leerkrachten is nu speciaal de wapenwet versoepeld en inmiddels dragen duizenden docenten een vuurwapen bij zich – velen overigens zonder vergunning. Zondag begon een honderdtal leraren met hun eerste schietles, en honderden staan op de wachtlijst voor de cursus.''

van der g | 19-10-20 | 23:21

“We vragen nogmaals: Gaan er wereldwijd meer mensen gebukt onder westers racisme dan onder de islamitische ideologie?”

Definieer rascisme dan eerst. Is het rascime dat de VS door hun omni presence in het Midden Oosten al 60 jaar de bevolking van die landen als minderwaardige spelertje tegen elkaar opzet in proxy oorlogen om olie veilig te stellen en het communisme buiten de deur te houden EN daarmee denkt weg te komen omdat.. ach.. wat kunnen ze ons maken, die minderwaardige zandnegers?
Nou.. islamitisch terrorisme bijvoorbeeld..... en zo’n imam kan ook makkelijk scoren met de VS als voorbeeld voor de gehele westerse wereld....

Binnnen *die* definitie van racisme wonen de meeste slachtoffers in het Midden Oosten.. by far...
maar. Ik begrijp ook wel dat de oorzaak van de shit in de wereld niet interessant is, en nadenken vereist.. en tja.. dan houdt het al snel op..

Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:18 | 12

@de honden blaffen... | 20-10-20 | 00:18: dat is mij bekend. Overigens is discriminatie dat ook.

Het zou dus geen discriminatie zijn om alle werkelozen het land uit te schoppen, of iig al hun financiële steun te stoppen zodat ze wel weg gaan naar een plek waar ze wel kunnen overleven. Het is wel discriminatie dat alleen voor Moslims te willen.

Dus wie houden de sleutel tot de oplossing van dit probleem nu in handen?

Epistulae_Morales | 20-10-20 | 00:26

@Joris Beltsin | 20-10-20 | 00:23: nee dat bevestig ik niet.. want dan had ik het geschreven.

Epistulae_Morales | 20-10-20 | 00:27

Goed, Brievencollectie van Seneca, mijn hoop op een goed gesprek is vervlogen. Misschien gaf mijn toon daar ook wel aanleiding toe. Een kleine bijstelling uwerzijds had een hoop gescheeld. Ik snap ook best nog wel dat imperialisme en racisme vaak hand in hand gaan. Maar het loslaten van die een op een relatie en een iets zuiverder redenering (maar wie ben ik? Daarover een andere keer) hadden al een hoop gescheeld en dan had ik een heel eind met u mee kunnen gaan. Helaas roept mijn bed mij nu tot de orde in verband met de aanstaande ochtendplicht.

ciabatta | 20-10-20 | 01:04
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Evilette | 19-10-20 | 23:17

Weer een plaatje van Rossem.
Voor mij is het evident dat op dit moment de westerserse samenleving boven elke andere te verkiezen is. Met al haar tekortkomingen, en voor iedereen!

inCol | 19-10-20 | 23:15 | 1
-weggejorist-
Evilette | 19-10-20 | 23:19

Lees het boek cynical theory en je begrijpt waarom het westen zwijgt en zal blijven zwijgen over de misdaden van de islam en waarom een gewelddadige zwarte draaideurcrimineel boven alle kritiek verheven is. Echt, lees dat boek maar eens.

Blauwpetje | 19-10-20 | 23:10 | 1

Een resumé zou fijn zijn.

J.Cash | 20-10-20 | 00:27

Deze foto (nsfw) en deze afslachting hebben in Nederland nauwelijks de politiek correcte ogen geopend van (nog altijd) de meerderheid van de bevolking. Je zou gaan denken, dat Theo destijds voor niets is gestorven. Het enige dat zijn dood heeft opgeleverd, is een sculptuur in het Oosterpark; laffig weggemoffeld tussen het groen, want een gedenkteken op de plek van de moord zou "te confronterend" zijn - en bovendien uiteraard te beledigend voor moslims.

i.pinimg.com/originals/1c/2b/e1/1c2be...

En verder is er niets, niets veranderd; subsidies en aflaten zijn blijven stromen, en moslims hebben zelfs sindsdien niet alleen een nóg grotere bek gekregen en een nóg langer eisenpakket samengesteld, maar bovendien zelfs een paar zetels veroverd in datgene dat ze te vuur & te zwaard bestrijden: het Huis van de parlementaire democratie.

Peter Emile | 19-10-20 | 23:08 | 3

Exact verwoord, niets aan toe te voegen.

zijvanhiernaast | 19-10-20 | 23:18

Er is inderdaad niets veranderd.. ook niet ten slechte.. want deze praktijken komen al voor sinds de middeleeuwen.

Twee verschillen:
Minder media eromheen en het gebeurde in de (Franse) koloniën i.p.v. Frankrijk zelf. De middeleeuwse praktijken en het op een ideologie gebaseerd terrorisme zijn nooit anders geweest

Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:24

Er is wel degelijk iets verandert.
Men is nog dieper gaan buigen voor het nieuwe herrenvolk.

de honden blaffen... | 19-10-20 | 23:49

Goed stuk van Erdal Balci in de Volkskrant.

Rest In Privacy | 19-10-20 | 23:07 | 3

Dank. Die had ik nog niet gelezen.

zijvanhiernaast | 19-10-20 | 23:19

Alleen met abo te lezen. Ik vraag collumn op bij vriendin!

zijvanhiernaast | 19-10-20 | 23:24

NOS in reactie: "We halen de stickers van onze bus, want anders steken mensen hun middelvinger op".

Watching the Wheels | 19-10-20 | 23:02 | 2

Ik mis de leuke clipjes van Van de Pavert over een dagje meelopen bij NOS.

_pacman_ | 19-10-20 | 23:05

@_pacman_ | 19-10-20 | 23:05:
"Vandaag was een spannende dag ... er was iemand onthoofd ... en toen mochten we naar buiten om dingen te filmen die omgevallen waren ... en een vogelhuisje ... ook werken bij de NOS?".

Watching the Wheels | 19-10-20 | 23:09

HULDE.

Iets met spijker en kop.

Paaldanseres | 19-10-20 | 22:57

We zijn allang te laat. De import en reproductiegetal is niet te stoppen. Het vaccin? Daar zit een cordon sanitaire omheen.

_pacman_ | 19-10-20 | 22:56 | 1

Precies. Politiek, media en recht zijn volledig geinfesteerd en aangetast door marxisten, door incorrecten en door angst.

Bij normaal en rechts is het eerder leven en laten leven en dat kan nu eenmaal met deze incorrecten die geestelijk een uitdaging hebben. Bij ratlinks/marxisten is het altijd al geweest dat ze hun wil aan de ander op leggen d.m.v. intimidatie en geweld. Normaal en rechts is te lang te lief en te dom/mak geweest voor deze wolven in schaapskleren. Ze pretenderen van alles en vooral het goed voor te hebben maar de praatjes komen niet overeen met het gedrag.

Hoe komen we van dit linkse virus af?
Is daar dsn nog een parallelle samenleving voor nodig, eentje zonder den haag, brussel en nos/npo, en o.a. rtl, belgenkranten, antifa, blm, denk, bij1, kozpmisselijk, twatter, fakebook, lhtbgiqtnquoebjdowp, d66, groenlinks?

Santoku | 19-10-20 | 23:39

Sterk betoog

Joostmochtnietsweten | 19-10-20 | 22:54

Welkom in het nieuwe normaal.

keistad | 19-10-20 | 22:51

Akwasi deelde mee dat ze een politieke partij op gaan richten genaamd "zwart", maar het heeft niets te maken met huidskleur, hoor. Het is een inclusieve partij voor iedereen. Vergeet dat het ontstaan is uit de hele BLM ophef! Vergeet dat de naam op basis van huidskleur is verzonnen, want later heeft men bepaalt dat zwart alle kleuren bevat als je het samen mengt.

Toch gek, want als je wit toevoegt wordt elke kleur lichter en niet donkerder en wit bevat alle kleuren, niet andersom. Maar goed, what's in a name? Achteraf de randzaken invullen of, in dit geval, de kern wat veranderen en verschuiven.

Je zou ze zo graag willen geloven, maar de realiteit is dat dit gewoon een verdienmodel is op basis van slachtofferschap. Dit houdt niet op, niet vanzelf. Zolang de Islam met een kleurtje komt wordt het beschermd tegen de boze witte man. Zo simpel is het bij die racisten.

BrokenTipi | 19-10-20 | 22:51 | 5

@BrokenTipi | 19-10-20 | 23:02: autisme is juist om als Rainman te reageren op iets wat je niet snapt, laat staan toe te geven.

Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:04

@Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:04: als het om Rainman gaat, ben je goed in kaarten tellen. En iemand te vertellen dat je ontzettend goed kunt rijden. Dat ook.

BrokenTipi | 19-10-20 | 23:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Sterk stuk!

miss error | 19-10-20 | 22:50

Het is de linkse doctrine. Er staan linkse onderwerpen op de agenda. Floyd=BLM, dat deugt. Lesbos vluchtelingen, klimaat, Biden, Islam, enz. Waarom zien veel over Oeigoeren in de media? Omdat dat moslims zijn.

BozePaarseMan | 19-10-20 | 22:48

Jonathan Israel heeft een indrukwekkende serie boeken over de radicale Verlichting gepubliceerd. Hij toont aan hoe de naam van Baruch de Spinoza systematisch verzwegen werd en geprobeerd werd om zijn gedachtenis uit te wissen. In plaats van Spinoza werd religieuze tolerantie gepredikt, dat tegenwoordig wordt geornamenteerd met de religieuze term 'verbinding'. In wezen wordt de erfenis van Spinoza tot op de huidige dag geloochend.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-10-20 | 22:46 | 1

Goed punt @EOP.
Baruch S werd geëxcommuniceerd, de voorloper van cancellen vanwege "uit de pas lopen". Volgens de xyzishencyclopedia was (quote): "a set of men only recently released from persecution on account of their opinions" bezorgd dat hun gedoogstatus in het nieuwe gastland in gevaar kon komen.
De latere Oost-Europese "wrecking crew" (de Marxisten) had voortschrijdend inzicht en besloot oude wijn in nieuwe zakken te doen. Een mooi voorbeeld van maskeren van gebrek aan eenheid binnen een tegelijkertijd uniforme/pluriforme groep.

kindapaas | 20-10-20 | 04:23

De elite beschermt minderheden ten koste van lager opgeleiden.
Eindredactie bij Floyd: verklein de omvang van de politie, die laagbetaalde klootzakken volgen onze idealen niet

Abu Bachouca | 19-10-20 | 22:42

Al dagen ben ik onrustig & nu stukje en beetje doordringt wat vooraf is gegaan aan de Islamitische executie van Samuel Paty, en dan heb ik het niet over zijn didactiek, bekruipen mij hartkloppingen en braakbeigingen. Voel me de hele dag al beroerd.
In Frankrijk begint de rauwe realiteit door te dringen en politieke maatregelen vorm te krijgen (beter laat dan nooit) Op teevee gaat het over slaapproblemen en de afgelaste vakantie van de koning. Schaamteloos.

zijvanhiernaast | 19-10-20 | 22:42 | 3

Eens. Voel me ook ongedurig en ellendig. Ik wil die mensen weg uit onze samenlevingen.

Madame Poitiers | 19-10-20 | 22:46

Slaapproblematiek. Best interessant want herkenbaar, helaas had meneer de wetenschapper niet veel (nieuws) te vertellen. Als Eus 100% afgekeurd kan worden op zijn slaapproblemen dan voorzie ik mogelijkheden.

_pacman_ | 19-10-20 | 22:53

Madame Poitiers | 22:46 Doordat er geen aandacht besteed wordt aan deze crisis in het westen over de grote lijn in de media is naar mijn mening de grootste bedreiging. Als hierover niet gesproken wordt komt het neer op ontkenning van de realiteit.

zijvanhiernaast | 19-10-20 | 23:08
-weggejorist-
bisbisbis | 19-10-20 | 22:40 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Kleine kinderen worden groot. Twintig jaar terug werkte ik met kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege hun semi-criminele gedrag werden zij overal geweerd. Bij het buurthuis organiseerden wij binnen en buiten activiteiten om hen af te matten, een doel te bieden en iets samen op te bouwen. Zij toonden onder het beeld van st. Fransiscus met het kruis dat aan de gevel van het buurthuis hing wat zij thuis en in de moskee leerden: ze trokken met hun handje een vertikale lijn van hoofd tot borst en met een vertikale lijn een neksnede.

zijvanhiernaast | 19-10-20 | 22:52

Die ene foto met zijn gezicht achter de jas en de bontkraag over het kruis is toch wel bijzonder! Maar in Oost Londen worden dus christelijke symbolen verwijderd. Zorgelijk.

Jan, Leiden | 19-10-20 | 22:57

.. lijn langs de hals.

zijvanhiernaast | 19-10-20 | 23:13

een debat is onmogelijk met de politieke criminelen die van identity-politics een knuppel maakten om de westerse samenleving aan te vallen.
Bewijzen leveren van "geen racist zijn" is zinloos. Binnen twee seconden herhalen de schurken de beschuldiging.
In hun wereld staat schuld vast, vooral wanneer onschuld bewezen is. De ad-hominem is een kunstvorm in die kringen, want zelf hebben zij niets te bieden dan haat.
"Onze politici" zijn niet zo erg als de Amerikaanse Democrats, om de eenvoudige reden dat zij niet met hun rug tegen de muur staan. Zoals het tuig in het moeras te Washington.

Daarom Trump 2020 graag. Hij is de last man standing voor de westerse wereld. Hier hangt de witte vlag in top.

Morgen weer knielen voor BLM? Erg wat, die slavernij en Zwarte Piet?
Daarna nog wat spijbelen voor het klimaat? Ook uw schuld. Vergeet dat nooit!

Jan Passant mk2 | 19-10-20 | 22:37 | 1

Inderdaad, politieke draaideurcriminelen. Hoe komen we daar vanaf? Met de 'verkiezingen' wordt het nooit gewonnen/overwonnen, in Den Haag wordt het nooit gewonnen, in de rechtszaal wordt het nooit gewonnen, het is allemaal 'rigged' en het stinkt, dat al bijna 50 jaar lang. En niet alleen in NL, in heel (Noord-)West Europa zijn het verknipte zelfkwellers die als zetelzuiger, mediamarionet en 'rechtspreker' radicaal- en achterlijk links tegen de gong aan (blijven) slaan.

Santoku | 19-10-20 | 22:59

Schot in de roos: deze column.

Amsterdamsko | 19-10-20 | 22:37

Wil je er iets tegen doen???
1. Afpakken van paspoort en land uitzetten
2. Stoppen met bijstandsimmigratie
3. Stoppen met het anonimiseren van criminelen en harder straffen
4. Maximale termijnen op uitkeringen of andere overheidssubsidies
5. Absolute vrijheid van meningsuiting in ere herstellen

heldheino | 19-10-20 | 22:37 | 3

Of gewoon punt 0, die in ELKE situatie werkt en VEEL MEER problemennoplost: geen werk? Geen eten.

Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:26

6. GeenStijl of de onderwijsvakbond of de gezamenlijke kerken etcetera zouden demonstraties kunnen organiseren over het thema islamitische agressie - juist nu.

Dr. Worstenbroodje | 19-10-20 | 23:42

@Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:26:
Dat lost het probleem niet op denk ik. Met het moraal van de lowlife immigranten en de klokkenspelloze autoriteiten wordt het een ieder voor zich. Jezelf bewapenen en dat mag ook weer niet.
Het is een nachtmerrie van jewelste.

J.Cash | 20-10-20 | 00:34
-weggejorist-
Tomtrommelaar | 19-10-20 | 22:36 | 3

Samuel Paty belichaamt Vrijheid, Gelijkheid, en Broederschap, de anti-klerikale en anti-religieuze geloofsartikelen van de Franse Revolutie en de Franse Republiek. Samuel Paty werd onthoofd. In Frankrijk wordt nu (pas) daadwerkelijk opgetreden tegen de vijanden van de Republiek.
Mevrouw Sigrid Kaag belichaamt Verbinding en Religieuze Tolerantie. Mevrouw Kaag en degenen die sympathiseren met mevrouw Kaag staan als een beschermende muur om de islam heen. Zodra een islamiet iemand onthoofdt, dan volgt automatisch de reactie van mevrouw Kaag en haar sympathisanten: "Dit is (slechts) een incident". En vervolgens wordt systematisch-religieus de zelf-beschermende muur weer gesloten. De linkse kerk partijen van VVD, CDA, CU, D66, PvdA & GL geloven niet in Vrijheid, Gelijkheid, en Broederschap. Zij buigen voor religie. Islam onderscheidt zich als religieus fenomeen van Christendom (en de rest) doordat het zichzelf bewust als DE religie begrijpt. Daar heeft mevrouw Kaag begrip voor.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-10-20 | 22:35 | 1

top, verkansie

horsteknots | 19-10-20 | 22:38

voor velen is de multiculturele samenleving het mooiste wat het westen is overkomen. Een onthoofding is dan een bijzaak. Overigens heb ik nou niet het idee dat de Japanners minder gelukkig zijn met hun monoculturele samenleving.

yeps | 19-10-20 | 22:34

Een prima stuk en een terechte vorm van 'whataboutism'.
Maar wie ga je hier nog meer mee overtuigen, buiten dit selecte gezelschap van reaguurders? Iedereen daarbuiten is al gestopt met lezen na dit bagatelliserende zinnetje over de dood van George Floyd: 'uiterst onfortuinlijke wijze om het leven kwam'.

Frits_Binkestein | 19-10-20 | 22:33

link via twitter gedeeld, gvd die beesten moeten we niet dulden. Sta op en kom op voor onze manier van leven.

Willy Keutel | 19-10-20 | 22:30
-weggejorist-
Nederlanddraaitdoor | 19-10-20 | 22:30 | 3

Zet er voortaan even lekker een waarschuwing bij van Graphic Content NSFW of iets dergelijks, stelletje achterlijke gladiolen.

Doctor Honoris Causa | 19-10-20 | 22:30 | 4

Dat hoofd lag er gewoon echt, of je daar nu tegen kunt of niet.
En waarom dat hoofd daar lag is inmiddels ook wel duidelijk.

de honden blaffen... | 19-10-20 | 23:55

@Peter Emile | 19-10-20 | 22:32: My bad. Excuus. Ik had een verschrikkelijke gestressde kaa uu tee dag achter de rug en dacht voor het slapen gaan even te ontspannen met GS. Ik heb de nsfw niet gezien. Ik neem tenminste aan dat ie er al vanaf het begin bij stond.

Doctor Honoris Causa | 20-10-20 | 20:02

@de honden blaffen... | 19-10-20 | 23:55: Ik WEET dat het hoofd daar ligt. Blijkbaar stond er wel degelijk al vanaf het begin een nsfw waarschuwing bij, maar ik zie die nu pas voor het eerst. Maar ik geef meteen toe dat dat hoogstwaarschijnlijk aan mij ligt. Dus dan valt GS helemaal niks te verwijten.

Doctor Honoris Causa | 20-10-20 | 20:04
▼ 1 antwoord verborgen

Vaak denk ik aan de quote uit la haine: jusqu'ici tout va bien. Het is betongeworden ironie. (Om duistere redenen is dat alhier verwijderd. Wellicht dacht de text reaper enkel aan de persoon en miste zo de achterliggende waarde van de quote die gaat over het verval van de samenleving.

Heard about the guy who fell off a skyscraper? On his way down past each floor, he kept saying to reassure himself: So far so good... so far so good... so far so good. How you fall doesn't matter. It's how you land!

masahide | 19-10-20 | 22:27

Prachtig artikel! Bedankt!
Heeft iemand een link naar de cartoons die de leraar in Frankrijk heeft laten zien?

M.C.Escher | 19-10-20 | 22:26 | 1

"Het Europees Parlement hield voor aanvang van een zitting, grotendeels per video, een minuut stilte ter nagedachtenis van de onthoofde leraar. „Onze gedachten gaan uit naar Samuel Paty’s familie en dierbaren"

komedianten. ze zijn mede de hoofdverantwoordelijken van deze tragedies

win | 19-10-20 | 22:24 | 3

En zo is dat. Goed gezien.

Eric Newby | 19-10-20 | 22:26

eerste tekst uit telegraaf

win | 19-10-20 | 22:26

De hoofdverantwoordelijken zijn diegenen die een maatschappij hebben gecreëerd waarin het niet noodzakelijk is om je aan te passen en desondanks te kunnen blijven leven.

Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:31

Goede column. Hoort eigenlijk op de voorpagina's van NRC, VK, AD en T.
Had ook in elke "actualiteitenrubriek" (proest) voorgelezen moeten worden.
Maar ja.

Heeft een van deze kranten of actualiteitenrubrieken eigenlijk de echte cijfers rond politiegeweld in de VS durven publiceren? Die waaruit blijkt dat zwarte criminelen juist *minder* kans lopen te worden doodgeschoten dan blanke criminelen?
Zowel in absolute als relatieve getallen?

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.
Welk kwaliteitsmedium bedondert de meeste mensen in dit land?
Er zijn vele winnaars, vrees ik.

Dandruff | 19-10-20 | 22:19

GF was slechts aanleiding om de extreem- linkse agenda uit te voeren.
De fascistisch- marxistische agenda, die allang klaar lag.
Zwarte en blanke oproerkraaiers, verenigd in één club, waarbij de zwarten alsnog ondergeschikt zijn, alleen hebben zij dat nog niet in de gaten.
De BLM beweging wordt misbruikt voor een hoger blank, fascistisch doel.
Als dat doel bereikt is, worden de zwarten weer aan de kant geschoven.
Macht is macht en daar zijn blanken nou eenmaal een stuk geraffineerder in.
Het ook niet in het belang van “progressief” links om iets tegen de islam te hebben.
Zij kunnen de islam goed gebruiken om hun agenda uit te voeren.
Tot zover de gelijkenis tussen fascistisch links en het fascistoïde geloof.
Voor emancipatie en feminisme is geen plek bij de moderne, extreem linkervleugel, evenmin in de islam.
En de oude linkse knuffelaars staan erbij en kijken ernaar.Ingehaald door hun jongere kameraden. Een stille tocht is alles wat zij nog durven.
Opstaan tegen hun opstandige kinderen durven zij niet. Wellicht willen zij niet, omdat ze het wel best vinden...de zwijgende meerderheid.
Dat zie je trouwens ook bij de “gematigde” islam.
Iedereen houdt z’n laffe bek.
Hoe kelensnijders, de grootste slavenhandelaren en de kinderen van slaven elkaar gevonden hebben?
Een slinkse truc van blanke links-extremisten.
Niemand gelooft straks meer in de “goedheid” van dit gecombineerde tuig, zelfs intern niet meer.
Behalve Joe Biden en Jesse Klaver dan.. alles voor de macht.
Ze zijn geen knip voor de neus waard.
Rip Samuel.

Ruimedenker | 19-10-20 | 22:18

Dat 'gedrogeerde' zit je wel erg dwars he? Alsof iedereen die een joint rookt maar gelijk een misdadiger is.. Was dat trouwens niet de wens van het CDA afgelopen week?

Criminaliseren van softdrugs is natuurlijk al decennia succesvol in de V.S. Oh.. Wacht..

Pontius Vulgaris | 19-10-20 | 22:13 | 2

Dat is hetgeen je het meeste raakt uit dit stukje? Wat voor probleem heb jij dan?

DondeRob | 19-10-20 | 22:17

Ik dacht dat het om fentanyl of iets dergelijks ging, niet om een jointje.

Knitty | 19-10-20 | 22:43

Op tScheldt, Vlaamse satire maar in dit geval niet, staat een reconstructie: 'De tragische moord op Samuel Paty, het verhaal chronologisch verteld.' De vader van het moslimmeisje dat in de klas bleef zitten heeft wel wat op z'n geweten.

grietmetgroenefiets | 19-10-20 | 22:13

Vanavond het NOS Journaal bekeken. Met ergens, halfweg, een item over de protesten tegen de rituele islamitische slachting van Samuel Paty, gevolgd door de al even rituele reacties van publiek en overheid, namelijk het overschakelen in de "je suis"-modus en het oppakken van een handjevol vermeende mede-daders en ophitsers, die een minuscuul partje vormen van de enorme, giftige stinkzwammen-aankweek die gedijt op de morele rotting van de islam.

Maar meteen na het item over de afslachting van Paty, werd door de NOS ter (over)compensatie een schier eindeloos durend topic de lucht in geslingerd over de behandeling van de zielige, onderdrukte moslimse Oeigoeren in westelijk China.

Want moslims worden overal ter wereld onderdrukt, gediscrimineerd, gegenocideerd en gehinderd op hun weg naar de wereldvrede en het Paradijs, als het niet door China is, dan is het wel door de joden, door de Amerikanen, of door ons West-Europeanen. En dat moeten & zullen we weten ook. Vooral op het tijdstip dat we, argeloos & onwetend over ons institutionele racisme en onze rabiate islamofobie, met ons bordje vol niet-duurzame, haram-varkenshaasjes op schoot, naar de NPO Volks Empfanger kijken. Want: „Es sei ein Wille über allen Holländischen Sendern!“

Peter Emile | 19-10-20 | 22:10 | 3

Terwijl het in de islamitische landen zelf een en al peis en vree is. Lieve mensen, beheerst, fijne samenleving, mild, diervriendelijk. Echt. Pas als ze met geweldenaren van elders te maken krijgen, moeten ze uit zelfverdediging hun lieve karakter laten varen.

Madame Poitiers | 19-10-20 | 22:20

Dat de NOS niet begrijpt dat slimme mensen dit door hebben.

Mr.Crowley | 19-10-20 | 22:23

De doelgroep van de NOS is ook aan verschuiven.

Bloemschikliefhebber | 19-10-20 | 23:08

In het westen wordt gepoogd om, via een vorm van gaslighting, de blanke burger te laten geloven dat hij of zij altijd (bewust of onbewust) discrimineert.

Dat gaat zo griezelig ver, dat het bedrijf Google u daarin volledig faciliteert. Ik kon het bijna niet geloven toen ik het las, maar heb de proef even op de som genomen en het klopt. Als u in Google via Chrome zoekt op 'happy black woman', 'happy asian woman' en vervolgens op 'happy white woman' geloof je je eigen ogen niet. Critical Race Theory is blijkbaar het nieuwe normaal bij Google.

Na installatie van DuckDuckGo verlaat u de indoctrinatie bubbel gelukkig weer. Maar de massa wordt de oikofobie dagelijks ingelepeld,
@Redactie misschien een leuke onderwerp voor en eigen topic?

Het antwoord op de vraag is dus in werkelijkheid 'nee', maar stelt hem liever niet aan de grootste zoekmachine ter wereld.

benjeallanggek | 19-10-20 | 22:08 | 6

Het klopt wel want een tijd terug bij een amateurvoetbalwedstrijd werd er gespeeld tegen een 'zwart' team. Een van hun supporters riep o.a. dat ie alleen blanke vrouwen neukt.

kleybeuker | 19-10-20 | 23:01

Maar wie zou Google nou betalen voor dit diversiteitsgedram? De EU, Ome Sjors, Rob Jetten of is dit een dingetje van Google zelf??

benjeallanggek | 19-10-20 | 23:02

God Google is eigenlijk Lucifer. Ik zoek nog liever op
Yandex de Satan van Putin.
En Pay Pal gaat inactieve gebruikers beboeten.
Het internet lijd onder parasiten-beval.

MistaRazista | 19-10-20 | 23:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Pamfletten uitstrooien met het hoofd van Samuel en passende tekst. Erop of eronder. Zoiets. Het overgrote deel van de bevolking bereik je misschien op deze manier. Vertelde eens een kennis GS te volgen. Het antwoord was.... grote ogen. Een prima man met een linkse vrouw die overheerste op politiek terrein. .Zo zijn er veel.
Van Rossem zijn artikelen bereiken de vaste reaguurders. Hoeveel zullen dat er zijn vraag ik me. De reaguurders zijn het voor de afwisseling eens eens. En dat is.
Organiseer zoiets en laat reaguurders actief meewerken aan een verduidelijkingsplan.Zou er graag aan meewerken.
Waar is Liniaal?

Rest In Privacy | 19-10-20 | 22:06

Je zou bijna denken dat die gast die vorige week in de trein z'n bijl zat te slijpen onderweg was naar een ouderavond.

Mr_Natural | 19-10-20 | 21:58 | 2

Met een kettingzaag ben je sneller klaar.

HoerieHarry | 19-10-20 | 22:03

... Het lot van een wereld waarin mensen zo druk zijn met hun gelijk van de daken schreeuwen, dat ze niks anders meer kunnen (of willen) horen....
Daar hebben wij een uitdrukking voor in Utrecht: "Te dom zijn om te poepen".

TL;DR: Het menselijk fenomeen om alleen argumenten die je overtuiging ondersteuning te horen en alles wat die overtuiging ontkracht te negeren. Ook bekend onder de naam "confirmation bias". Met de overvloed van sociale media en zelfbenoemde (internet) onderzoekers die niet eens weten hoe je "objectief" spelt (of wanneer je d, t of dt hoort te gebruiken) ligt voor bovengenoemde groep het risico van zelfbevestiging en wegzakken in een rabbithole op de loer, iets wat genoemde zich door gebrek aan fatsoenlijk denkniveau niet realiseren kan. Werd vroeger geschaard onder de noemer "gepeupel", maar dat dekt tegenwoordig de lading niet meer, gezien de enorme groep ongeschoolde influenzers, coaches en andere wappies die gewoon heel dom zijn zonder het te weten, maar het wel goed menen.

Homer P. Simpson | 19-10-20 | 21:57 | 1

GS draagt ook best wel beetje bij aan de confirmation bias.

Joris Beltsin | 19-10-20 | 22:02

In Nederland lopen meer dan 300 "mensen" rond die zich aansloten bij de Islamitische Staat in Syrië en Irak.
Bij terugkomst werden liefdevol opgevangen met deradikalisering's programma's.
Inplaats van ze 10 tot 20 jaar in de cel te gooien.

de honden blaffen... | 19-10-20 | 21:56 | 8

@Trumme | 19-10-20 | 22:11:
Het Syrische volk kwam niet in opstand tegen Sadat. Want die man was, behalve al lang vermoord & dood (pas sinds 1981), ooit president van Egypte.
En de Arabische Lente had niets met lente te maken, maar eerder met de duisternis van de Hades.

Peter Emile | 19-10-20 | 22:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Het viel me op dat er hoofdzakelijk blanken in de solidariteitsmars aanwezig waren... Het valt me ook op dat er nooit een tegendemonstratie van Moslims is waarvan ze zich distancieren van dergelijke walgelijke barbaarse aanslagen uit naam van hun geloof, nee, ze vinden het wel goed zo, wat het maakt immers een deel uit van dat geloof. Straf de ongelovigen. En wij laten het gebeuren.

gijnsteel666 | 19-10-20 | 21:56 | 4

Kill em All, before they Kill you!

gijnsteel666 | 19-10-20 | 22:12
▼ 1 antwoord verborgen

De islamitische wolven in schaapskleren zitten dichterbij dan U denkt. DENK 020 fractievoorzitter Mourad Taimounti steunde een inzamelingsactie voor de voetbalvader die werd veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen met o.a. walgelijk bericht op FB: “Deze actieve voetbalvader die jarenlang wekelijks vrijwillig op het voetbalveld stond heeft slechts getracht om de boel te sussen en einde te maken aan een akkefietje op het voetbalveld en dat is hem duur komen te staan.”

D.Onderop | 19-10-20 | 21:56

mag hopen dat de dgse en gign net zo voortvarend aan de slag gaan toen met dat greenpeace schip en dan iets professioneler en minder amateuristisch

HetOorAakel | 19-10-20 | 21:55 | 5

@Leduc | 19-10-20 | 22:08: Toe maar. De wereld een paradijs .. Heb jij ook 72 maagden in de aanbieding?

Usumani | 19-10-20 | 22:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Bang zijn ze, de politicians. Bang van het feit dat er verdeeldheid ontstaat.

davidhasseltoff | 19-10-20 | 21:55 | 1

@ davidhasseltoff | 19-10-20 | 21:55 |

Die verdeeldheid is er allang, maar de politici hebben dat nog steeds niet door. Evenals de media.

Peter Emile | 19-10-20 | 22:29

Zolang de NPO als kerntaak heeft deugen en moslims uit de wind te houden veranderd er hier helemaal niks. 75% van Nederland is niet tot zelf nadenken in staat. Met de verkiezingen stemt men domweg weer precies hetzelfde als de keer ervoor en hoopt men dat er iets veranderd.

Gandalph | 19-10-20 | 21:55

Of onder de islamitische ideologie? Is dat de vraag?
We kunnen toch geen vragen stellen en beantwoorden waarom we die landen aanvallen en zo gedurende de laatste twee decennia miljoenen gelukszoekers veroorzaken of wat raar toch dat er zoveel wraak beluste vluchtelingen zijn. Dan heb je het over de essentie, die rotte muur en bijgevolg een uitgemaakte zaak en case closed. Dat kan dan niet de bedoeling zijn en kissebissen we gewoon wat verder over de kleur van het behang, de waan van de dag want zelfs The Rosse Show must go on.
Met meerdere lijkenpikkers een voyeuristische show rond componeren is toch geheel in het verlengde van het journaille, hun corebusiness en bestaansreden. Zou ik ook doen. Uniek als journalist in een land van een blind journaille is het niet uitzonderlijk als kameleon boven te drijven.
De hele reutemeteut ginds in Abraham's kruitvat is toch al bijna terminaal door kruistochten terug van nooit weggeweest: ons christelijke origineel tegen een islamitisch plagiaat gesausd met onze westerse koloniale mentaliteit anno 2020.
De Afghaanse oorlog is begonnen in 1979 na, après, after! de komst van Osama bin Laden in Afghanistan, wat raar/naar toch.
en.wikipedia.org/wiki/Osama_bin_Laden...
Operatie Cyclone genoemd, ging lang door nadat de Sovjets zich in 1989 hadden teruggetrokken.
Washington's jihad express produceerde maar dan 100.000 islamitische militanten van over de hele wereld die werden getraind in Pakistan.
Er werd gewaarschuwd dat ze een monster aan het creëren waren... loopt het eens uit de hand, barst de etterbuil helemaal open. Hadden we niet verwacht van die gozers, wel?
En nu stellen we ons vragen met het strategisch inzicht van een neanderthaler om ons nog eens te laten meesleuren in het zoveelste moeras, vergetend dat het Westen dit pas beginnend millennium zorgde voor de massaslachting in Irak en Afghanistan, het de burgeroorlog in Syrië op gang trok en met wapens bleef steunen en Libië in vuur en vlam zette. Goed voor - rechtstreeks en onrechtstreeks - miljoenen doden.
Men heeft het voortdurend over de chronische gevolgen, maar niet over de vermijdbare oorzaak. De bloei van het huidige fundamentalisme is 'Made in the Western world'.
Het blijft handjeklap vóór Saoedi-Arabië, de gaarkeuken van het salafistisch geweld. In plaats van duidelijke stellingname tegen is vooral onze mainstream media nog veel zieker in dat woestijnbedje: het draait om de knikkers en hun zandbakken zijn wel het productieveld van goedkope olie in ruil voor salafistisch geweld hier.
Laten we daar eens wat over zemelknopen.

faraday | 19-10-20 | 21:54 | 4

@Dr_Johnson | 19-10-20 | 22:24: De VS hebben verloren in Irak, Syrië, Jemen, Libië en al zeker in Afghanistan en stevenen af op een nieuwe oorlog tegen Iran. Trump uitte tijdens zijn verkiezingsmeeting: “Obviously, the war in Iraq was a big, fat mistake, George Bush made a mistake. We can make mistakes. But that one was a beauty. We should have never been in Iraq. We have destabilized the Middle East.”

faraday | 19-10-20 | 22:47

>ons christelijke origineel
Huh?

earrebarre66 | 19-10-20 | 23:30

@earrebarre66 | 19-10-20 | 23:30: prachtig toch, Huh? met een hoog "Gompie wil een knuffie" gehalte. Sterker dan mezelf, maar waar doet me dat spontaan weer aan denken?

faraday | 20-10-20 | 10:36
▼ 1 antwoord verborgen

Puik stukkie, Bart. Maar wij allen alhier zijn roependen in de woestijn. Hoe zorgen we ervoor dat de NPO en overige media de hypocrisie van tienduizend mensen plus een burgemeester op de Dam gaan benoemen? Het onrustbarende gegeven dat er blijkbaar tienduizenden mensen zijn in dit land die - anders valt het gewoon niet uit te leggen - zo'n rituele onthoofding tot op zekere hoogte acceptabel vinden, in tegenstelling tot het legitieme maar helaas dodelijke geweld bij de arrestatie van een zich hevig verzettende crimineel? Ze moeten worden ontmaskerd. Maar hoe?

Professor Superhirn | 19-10-20 | 21:53

Onwerkelijk, die foto van het hoofd van de leraar. Onwezenlijk, dat de islamitische invasie door links Nederland wordt gefaciliteerd, aangemoedigd en bekostigd. Onbegrijpelijk dat de PVV een cordon sanitaire heeft en dat Geert als een paria wordt behandeld. Ziek, dat de meerderheid der Nederlanders over een paar maanden wederom voor hun eigen al dan niet feitelijke onthoofding zullen stemmen. Hoopgevend, dat de Franse politie religieus gemankeerde moordende fanatici zonder pardon afknalt.

Nivelleermarionet | 19-10-20 | 21:49 | 4

Door dit voortdurende gezeik van extreme gewelddadige misdaad en geloofs belijden en het uitblijven van behoorlijk tegengeluid uit hun eigen kringen krijg ik soms een idee dat de meeste moslims dit gedrag wel best vinden.
Of gewoon te bang om hun bek open te doen, want ze weten je jouw, je familie te vinden in hier en in het buitenland.

Hiesjes | 19-10-20 | 21:57

Volgens mij is de islamitische invasie van Nederland vooral te danken aan decennia rechtse kabinetten die gewoon goedkope Turken regelden voor hun industrielobbies. Omdat de blanke Jan de Arreneider geen zin in vies, onderbetaald, werk had.
Alle shit van nu is daarop terug te voeren. En natuurlijk dat we een welvaartsmaatschappij hebben waarin het loont om niet te werken.
En dat moet je oplossen, want dan verdwijnt het probleem letterlijk vanzelf. En komt ook niet meer hierheen. Of nog beter.. de slechten vertrekken en de goeden komen ervoor terug.

Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:39

@Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:39:
Volgens mij is het toch meer het feit dat iedereen die de Nederlandse grens oversteekt en asiel roept binnen is.

de honden blaffen... | 20-10-20 | 00:45
▼ 1 antwoord verborgen

Tjetjeense vrouwen bliezen zich 20 jaar geleden regelmatig op in Moskou.
De zwarte weduwes.
Nooit geweten dat dat zo'n extreem moslimland is.

HoerieHarry | 19-10-20 | 21:48 | 2

Vergeet de Boston Marathon niet. Achterlijk volk.

Vuurwezel | 19-10-20 | 21:50

@Vuurwezel | 19-10-20 | 21:50: onlangs in Dijon was er ook al een akkefietje met Tsjetsjenen. Ze liepen daar toen met AK’s tegen andere dealertjes te vechten.

Sinterbikske | 19-10-20 | 22:12

Frankrijk is het wel zat. Eén aanslag teveel. En een president, die de hete adem van Marine in z’n nek voelt. En let wel: het Franse presidentiële systeem kent dit ambt meer macht toe dan b.v. het Turkse of dat van de VS. Le Pen kan heel hard ingrijpen binnen de bevoegdheden. Macron moet en zal iets doen.

TheFirstYelle | 19-10-20 | 21:45 | 2

Of niets doen. Le Pen staat in de peilingen al net boven Macron. Gaat zijn beleid richting het beleid van RN, dan profiteren die vooral. Hier in NL t zelfde. "Ja Wilders had toch gelijk beste kiezers, mijn verontschuldigingen, k was een beetje dom".

Wassila | 19-10-20 | 22:11

Nou, zal mij benieuwen. Ik verwacht er niets van.

Eric Newby | 19-10-20 | 22:37

Het NOS Journaal grijpt al tijden iedere gelegenheid aan om de aanslag op moslims door een BLANKE dader aan te stippen via allerlei reportages over herdenkingen en wat niet allemaal. Is er aandacht voor bijvoorbeeld New York, Parijs, Nice, Brussel, Berlijn, Utrecht, Amsterdam? De lijst is gigantisch lang, maar de Staatsomroep geeft liever aandacht aan blanke daders, want die zijn pas echt slecht volgens de gedachtekronkels van de NPO burelen.
Men moet toch eens gaan vaststellen dat de islam een fascistoïde beweging is en dat de meeste Europese overheden de blunder hebben begaan moslimvolk binnen te halen dat vijandig staat t.o.v. de eeuwenoude verworvenheden van onze voorouders. Dit gaat niet goed aflopen voor de oorspronkelijke bevolking alhier.

donkeyman | 19-10-20 | 21:45 | 2

Je zou het denken, maar zo niet bij de MSM NPO. Koelbloedige moordenaars zijn later de zielige slachtoffers omdat ze geen kansen zouden hebben gehad in het witte racistische onderdrukkende systeem? Dat ze handelen vanuit een kwaadaardige uiterst westers vijandige ideologie is voor hen een blinde vlek.

Jan, Leiden | 19-10-20 | 22:19

De islam is een geloof dat niet onderdoet aan achterlijkheid tov het Christendom of het Jodendom. Het zijn ook gewoon kopiën van elkaar om als machtsinstrument gebruikt te worden.

Het verschil is de mate van beleving. Maar die heeft heel andere triggers.

Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:50

De msm is vreselijk door de mand gevallen. Dat zijn ze vanaf 40 jaar geleden al ontelbare keren trouwens. Mensen met ogen in hun hoofd en een werkend brein hebben het allemaal zien aankomen. Het waren er te weinig.

drs. P | 19-10-20 | 21:45 | 1

Het waren er genoeg, maar de angst voor publiekelijke demonisering was bij velen te groot.

Phantomas | 20-10-20 | 00:52

Straks bij Jinek moet Wim-Lex het weer ontgelden. Ná 3 dagen nog ff dunnetjes erover heen. Ben er nu wel klaar mee laten we het eens over Tjetjeense terroristen hebben die hier voet aan de grond krijgen.

Trumme | 19-10-20 | 21:43

Daar is ie de 'ja maar ze zijn niet allemaal zo' kaart,

Directeur van het Atheneum Antwerpen en experte radicalisering Karin: 'We moeten de nuance in het gesprek blijven brengen en niet alle moslims over een en dezelfde kam scheren. Er zijn evenzeer uitingen van rechts-extremisme die de dag van vandaag heel zorgwekkend zijn. We dienen een empathische dialoog te voeren zoals we in het Gemeenschapsonderwijs vooropstellen.'
www.hln.be/binnenland/expert-radicali...

D.Onderop | 19-10-20 | 21:43 | 3

Hahaha ja echt ongeloolijk, maar als in Amerika een criminele neger een vervelende onnodige dood sterft, die helaas wel geheel in lijn met zijn gekozen levenspad en laatste handelingen ligt, zijn wij zonder uitzondering, over één en dezelfde kam, allemaal witte racisten...

TiTi_no_ghost_237 | 19-10-20 | 22:25

Ja, ik heb het ook gelezen. Nou, als er een iemand was die met moslims in dialoog wilde blijven was het Samuel Paty wel. Door eigen moslimleerlingen verkocht aan de moordenaar.

LucaBrasi | 19-10-20 | 22:38

Het is wel makkelijker om de nuance eruit te laten. Maar als je dan elke blanke met een VMBO niveau of lager een luie tokkie noemt is het ook weer niet goed.. raar..

Epistulae_Morales | 19-10-20 | 23:59

Ik herinner me nog de gutmensch hype van 2014/2015: facebookposts met de boodschap dat moslims de "echte slachtoffers" waren van moslimterreur, dat een frans vlaggetje een vorm van racisme is.

Ik ga maar eens een archiefje aanleggen met deze posts, toch leuk om deze zelfingenomene narcisten op een later moment mee tot de verantwoording te roepen.

Panos88 | 19-10-20 | 21:42 | 2

Ja, die Haatsnee was daar een mooi voorbeeld van. Hasnae noemt ze zichzelf ook wel eens.

Sinterbikske | 19-10-20 | 21:46
-weggejorist-
Rinet97 | 19-10-20 | 22:22

Het Westen en haar politici sluiten hun ogen voor de kwaadaardige kanten van deze religie. Een kritisch debat wordt onmogelijk gemaakt, Dit dankzij deug-en wensdenken (mede gesteund door de MSM), erfzonde (slavernij en WOII!!!1!). Tenzij dit anders een andere richting opgaat, wordt dit onze ondergang en zijn we straks 'gast' in ons eigen land. Tenzij een gezond debat mogelijk is, maar daar heb ik geen hoop op voor de komende 200000 jaar.

Geil Kippetje | 19-10-20 | 21:42 | 2

Gelukkig staat Macron nu onder grote druk en de kameleon laat dan direct harde maatregelen nemen die hopelijk ook tot Brussel doordringen. Wat doet een Tjetjeen hier?

Trumme | 19-10-20 | 21:46

De huidige linkse deug/policor maatschappij komt de moslim wel erg goed uit. Bijna te mooi om toeval te zijn.

Acidstain | 19-10-20 | 21:54

Treffend stuk.

letopuwzaak | 19-10-20 | 21:42 | 1

Eens. En allerlei monologen hieromtrent; ‘ t zal best, en wel.

bij gelegenheid | 19-10-20 | 21:49

We zijn als Nederland helemaal niemand iets verschuldigd. Net zo goed als de import van massa's buitenlandse gelukszoekers ons niet cultureel of economisch zal gaan verrijken. Only Dutch lives matters.

Huub12 | 19-10-20 | 21:41

Weer een dode in Frankrijk door islamitisch geweld.
Zullen we in het kader van de hedendaagse hysterie vanuit amerika maar de slogan "Allah akbar is Racisme" tot leven roepen wellicht dat mensen een keer opstaan tegen het racistische geweld van allah akbar roepende verwarde mensen met een lage bloedsuikerspiegel.

gijs geluk | 19-10-20 | 21:40
-weggejorist-
masahide | 19-10-20 | 21:39 | 1

Ik denk dat het de mens eigen is om voor zichzelf sociaal hoger in de pikorde te komen, zeker als je laag staat. Daarom zijn al de BLM'ers en Antifa's (in feite social nobody's, geen werk, onaantrekkelijk, vaak gepest) die nu de kans zien om makkelijk hogerop te komen in de hiërarchie. Dat gaat nu eenmaal makkelijker tegen een groep (zijnde voornamelijk blanke mannen) die totaal geen tegengas geven en zichzelf ook in de hoek plaatst waar de klappen vallen. Probeer je het echter bij groepen die wel tegengas geven en dit ook met hand en tand verdedigen dan wordt het ineens een stuk minder interessant en wordt er gerealiseerd dat om die groepen aan te pakken je echt lef nodig hebt. De meesten paarsharigen haken dan af.

R.F.Pickering | 19-10-20 | 21:38

Ik wacht nog steeds op een stevig statement van Peter R. de Vries.
Met die Boze Neger Demo liet hij ook geregeld van zich horen.
Over demonstraties gesproken. Tijdens de demonstratie in Parijs (eer)gisteren heb ik nauwelijks een zwarte zien rondlopen. Roomblank wat de klok slaat.
Tijdens BLM zag het er zwart (!) van de mensen in Parijs. Alsof half Afrika een dagje Parijs had uitgekozen.

leo de pejo | 19-10-20 | 21:33 | 3

Zet Peturrrrtje in een spiegelkamer, en hij komt er nooit meer uit. Hij zal, net als narcissus, sterven, terwijl hij zichzelf in de spiegels bekijkt.

Vuurwezel | 19-10-20 | 21:38

Als die foto niet msm was gegaan hadden ze het nog steeds over ‘de keel doorgesneden’.

Trumme | 19-10-20 | 21:40

Er zullen genoeg moslims zijn die onthoofden afkeuren, maar kom niet aan hun profeet.
Ik zag inderdaad ook geen enkele moslim tijdens die demonstratie.

HoerieHarry | 19-10-20 | 21:40

Het staat er echt, pagina drie, zwart omrand. Ff rustig ademhalen.

Sinterbikske | 19-10-20 | 21:33 | 2

Ja, maar hij had 'em net verkocht.

Kinkfactor | 19-10-20 | 22:02

"Gaan er wereldwijd meer mensen gebukt onder westers racisme of onder de islamitische ideologie?"

Ik heb eigenlijk geen idee, er zou eens degelijk onderzoek naar gedaan moeten worden. Wat ik wel weet, en daar hoef je echt geen rocket engineer voor te zijn, is dat in alle landen waar de islam de dienst uitmaakt, alle andersdenkenden worden gediscrimineerd, dwarsgezeten, geterroriseerd, en vermoord.

Hier, in West-Europa, zijn ze nog in de minderheid, maar het zijn er niet heel weinig: ca 20 miljoen. Ruim 1 miljoen daarvan bevindt zich in Nederland. Dat zijn er veel te veel. In principe kun je iedereen in Nederland integreren, Eskimo's, Hottentotten, Tataren, Amerikanen, Duitsers, Argentijnen, noem maar op. De voorwaarde is echter dat de aantallen bescheiden en behapbaar blijven. Met moslims is dat allang het geval niet meer, en daardoor is de noodzaak tot integratie voor velen van hen komen te vervallen; ze bestaan voor een groot deel in parallelle samenlevingen, waar ze vasthouden aan hun eigen gebruiken, en soms inmiddels ook al aan hun eigen (sharia) wetgeving. En ze staan vijandig tegenover de Nederlandse samenleving, die eigenlijk een ongeregeld, respectloos zooitje is van ongelovige honden, varkens, en apen.

Hoe groter die populatie wordt, des te meer 'eisen' gaan ze aan ons stellen. Ze willen in de openbare ruimte op m.i. provocatieve wijze hun geloof uitdragen: de hoofddoeken zijn al decennialang een verschijnsel op straat, maar daar is in de loop van deze eeuw bijgekomen: de boerka/nikaab, de azaan, het in de publieke ruimte 'bidden'.

Dat Frankrijk nu al jaren te maken heeft met de meeste en meest afschuwelijke moslimaanslagen, verbaasde me aanvankelijk. Hebben moslims in La Douce France het soms zo veel slechter dan in andere West-Europese landen? Worden ze daar hevig gediscrimineerd? Volgens mij niet. Maar van alle West-Europese landen wonen de meeste moslims in Frankrijk: nu ca 8,8% van de bevolking. Wat je ziet is dat moslims dan nog assertiever, intoleranter, en agressiever worden.

Dat zullen we ook hier en in andere landen krijgen op termijn. Het IS er natuurlijk al, hier, en in Duitsland, en in België, en in de UK etc, maar het zal intensiveren met de groei van de populaties.

Dus ja, ik kwalificeer mijzelf als islamofoob, hoewel ik nog nooit een moslim of moslima met een vinger heb aangeraakt, of uitgescholden, of anderszins. Ik denk dat dat voor verreweg de meeste islamofoben opgaat. Waar die discriminatie-meldpuntjes elk jaar in hun zwartboeken altijd die 'honderden incidenten' van agressie tegen moslims vandaan halen, is mij altijd een raadsel; nooit lees of hoor je ook maar over één incident in de kranten, op internet, op tv, of waar dan ook. Alleen in die zwartboeken stikt het ervan. Ik geloof het gewoon niet.

PS ik lees net bij het Brabants Dagblad:

"OVERLOON - De 16-jarige inbreker die maandagochtend in alle vroegte de bewoner (76) het ziekenhuis in sloeg, is een asielzoeker van Marokkaanse afkomst. Dat meldt burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer. Hij is de criminaliteit van 'die rotzakken’ uit veilige landen ‘spuugzat'.

Dát is wat je voortdurend het hele jaar leest; niks geen agressie van Nederlanders richting zielige moslimaatjes, maar intimidatie, geweld, misdaad, van allochtonen richting Nederlanders.

Dr_Johnson | 19-10-20 | 21:33 | 5

Overtuigende tegel. Van Rossem op 1, u op 2.

ciabatta | 19-10-20 | 22:13

@Analia von Solmsch | 19-10-20 | 21:52:

Wassila | 19-10-20 | 22:21

Erg een interessant die aangehaalde critical point voor intolerantie! Zet je aan het denken.

Dude heb je eten | 19-10-20 | 23:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Spijker
Hamer
Klap erop

Fanshitter | 19-10-20 | 21:32

Prachtige vredige actie zou dat zijn. Iemand een voorstel voor de meest 'rake' tekening?

zwenkwieltje | 19-10-20 | 21:59

En wij laten het gebeuren.
En onze kleinkinderen laten we achter in een islamitische dictatuur.
In, wat ooit ons land was.

ZZP-er | 19-10-20 | 21:30

In Frankrijk is men inmiddels woke en wil rechts de grondwet wijzigen zodat kerk of religie zich niet meer kan beroepen op een uitzonderingspositie. Kijk, dat is een begin!
Niet omdat het van rechts komt, of omdat zo’n wijziging echt iets veranderd, maar je trekt wel het kleed onder de voeten weg van religekkies en zegt: wat er in je boekje staat daar hoeven wij geen rekening mee te houden. Wil jij je burqa aan? Leuk, maar je gaat zonder hoofddoek op je pasfoto.
Zit toch een kaftje om. Je paspoort is geen tinder. Klaar!

Analia von Solmsch | 19-10-20 | 21:29

Ik zag de foto, en u zal mij misschien voor gek verklaren... Zo "netjes" een docent onthoofden eist enige kennis van het slagersvak en de menselijke anatomie. Ik vraag me af waar deze achttienjarige islamitische terrorist deze inzichten en handvaardigheid vandaan heeft...

Feynman | 19-10-20 | 21:28 | 7

@Feynman | 19-10-20 | 21:54: Met een goed scherp mes zijn je tussen de wervels. Plenty onthoofdingsfilmpjes gezien waarop dat gebeurt. Wordt ze met de paplepel ingegoten op dieren. Zit weinig verschil tussen dieren of mensenkeel.

D.Onderop | 19-10-20 | 21:59

Als het mes maar scherp genoeg is.

Rinet97 | 19-10-20 | 22:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Wow, die foto van dat hoofd. Hij droeg een mondkapje is te zien. Het heeft hem echter niet geholpen tegen een ander virus.

Sinterbikske | 19-10-20 | 21:27

Dit is gewoon net zo gruwelijk als afslachting van Van Gogh. Maar hier zwijgen we volledig over als MSM. Net zo gek als de 0 stille tochten voor een Belgisch vliegveld dat op 22 maart 2016 opgeblazen werd, inclusief heel veel ontplofte vaders, moeders, kinderen. Raar land zijn we.

de Voorzittert | 19-10-20 | 21:25

Hulde en dank, om dit soort artikelen ben ik betalend lid geworden. Citaat uit artikel bij de NOS (mag helaas niet linken):
"Sommige mensen zeggen dat het zijn eigen schuld is, maar hij volgde gewoon het lesprogramma", zegt Sophie. "Het was zijn eigen beslissing om de karikatuur van Mohammed te laten zien. Ik heb dat zelf nooit gedaan, ik ben niet erg geïnteresseerd in die cartoons. Maar hij deed het op een subtiele manier." Leerlingen kregen de kans om even de klas te verlaten.

Leerlingen kregen even de kans om wat??

Even verderop:
"Ze leveren kritiek op het lesprogramma en hebben geen respect voor de vrijheid van de leraar. Van collega's heb ik gehoord dat leerlingen wegblijven als het over de evolutie gaat, of bij seksuele voorlichting. Jonge meisjes mogen niet naar zwemles. Als het bij geschiedenis gaat over het ontstaan van het christendom of het judaïsme, dan moeten leerlingen van sommige ouders wegblijven."

Juffrouw op de fiets | 19-10-20 | 21:24 | 6

@Analia von Solmsch | 19-10-20 | 21:57: nee, het begint ermee dit soort volk gewoon lekker in de woestijn te laten. Hier op school leren ze helemaal niks omdat ze alles verwerpen waar wij voor staan.

De Droit | 19-10-20 | 22:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Islam: eer en wraak
Wij: schuldgevoel en boetedoening

lock box | 19-10-20 | 21:24 | 2

Nou, de Sunny Bergmans in Nederland wil graag dat wij op onze knietjes gaan zodra er een neger verschijnt, maar 99% van Nederland heeft dat idee helemaal niet hoor. Zelf Indonesië zit niet op onze excuses te wachten, ja, ooit waren wij daar de bezetter, op excuses achteraf zit daar niemand op te wachten.

Analia von Solmsch | 19-10-20 | 21:38

“Als iemand u op de ene wang slaat, keer hem dan ook de andere toe”, dat is er in gestampt, en daar wordt gretig van geprofiteerd.

de honden blaffen... | 19-10-20 | 21:43

Alle immigranten bij binnenkomst een Charlie Hebro spotprent onder de neus douwen en bloeddruk/ hartslag opmeten.

Acidstain | 19-10-20 | 21:23 | 1

En wat expliciete beelden van de mannenliefde laten zien.

Sinterbikske | 19-10-20 | 21:42

"Gaan er wereldwijd meer mensen gebukt onder westers racisme dan onder de islamitische ideologie?"
Wereldwijd weet ik niet. In de VS wel, daarom is het ook begrijpelijk dat de verontwaardiging van Floyds dood daar groot is (ook al gaat het nu wel erg ver). Dat die verontwaardiging naar hier over is komen waaien is inderdaad vreemd. Een beetje meer verontwaardiging over de dood van deze docent had niet verkeerd geweest, maar alle beroepsprotesteerders hebben het te druk met het belagen van onze vertegenwoordigers in Den Haag.

nieuwe_Deen | 19-10-20 | 21:23 | 2

Terechte nuance. En ook hier is er nog steeds sprake van racisme, misschien niet systematisch maar wel zeer regelmatig. Kunnen een aantal van mijn vrienden (en mijn vrouw) uit ervaring beamen. Aan de andere kant: zowel hier als in de VS wordt het racisme ook schromelijk overdreven. In veel gevallen is er geen discriminatie op basis van je kleur, maar op economische basis. Of je postcode. Of je strafblad. Of je gedrag. Dat praat de gevallen waar er wel sprake van racisme is niet goed, maar het zet wel vraagtekens bij de stelling dat de gehele samenleving van racisme doordrongen is. En zeker bij de "oplossing" die we nu volgen.

Maar goed, meer slachtoffers van islam dan van racisme? In de VS denk ik nog steeds niet. Maar hier? Hoeveel vrouwen hebben last van eerwraak of een onderdrukkende man (of zoon, of neef). Hoeveel afvalligen en homoseksuelen? Enzovoort. Of het er meer zijn dan op kleur gediscrimineerden weet ik niet, maar als je de ernst van de onderdrukking meeweegt... dan "wint" de islam het hier denk ik wel.

Muxje | 19-10-20 | 21:42

Wauw, vanRossum. Recht in het hart!! Ik kots van die deugers.

Baardvansinterklaas | 19-10-20 | 21:23 | 2

Ome Bert ook. Wat zijn we allemaal slap geworden.

Omebert | 19-10-20 | 21:26

Eigenlijk zijn die verraders nog erger dan de moslims, die volgen tenminste nog oprecht hun geloof.

Acidstain | 19-10-20 | 21:37

Nog een keer. Kijk NPO vooravond van vandaag. Verklaard alles.

Wassila | 19-10-20 | 21:22

Ik denk zomaar dat beide gebeurtenissen 99% van de mensen geen reet interesseert. Laat staan de reacties erop.

DrumPiet | 19-10-20 | 21:21 | 1

De will to please van het huidige medialandschap volgende; je hebt een punt .
(van aandacht, dat wel natuurlijk;

bij gelegenheid | 19-10-20 | 21:29

Dit soort onvoorstelbare gruweldaden bega je niet omdat je een boekje hebt gelezen, de oorzaak zit veel dieper.

Mr_Natural | 19-10-20 | 21:21 | 2

Inteelt en devolutie.

Vuurwezel | 19-10-20 | 21:22

Klopt. Het triefelschoftentuigh dat zich islamist noemt. De extremen binnen de fanatici van dit haatzaaigedoe.

bij gelegenheid | 19-10-20 | 21:37

Fantastisch geschreven. Islam is keihard deugen. Er zijn corona tokkies die naar politici schelden en bedreigen. De media slaat alarm en de beelden gaan lineair naar de kijker. Dat Wilders hetzelfde op dagelijkse basis overkomt heeft een te lage deugscore.

inure | 19-10-20 | 21:21

Wat een goed stuk van Rossem!!!

Not_again | 19-10-20 | 21:20

Afgelopen week waren er bij onze Zuiderburen twee raciale geweldsincidenten waarbij onafhankelijk van elkaar 12 en 15-jarige blanke knullen door allochtone daders zonder enige reden zijn vernederd en mishandeld. Niets van vernomen in de Nederlandse deugmedia. Was het andersom geweest dan waren we bezaaid met de racismekaart.

D.Onderop | 19-10-20 | 21:17 | 8

D.Onderop, heeft u al een reactie gehad van Claudia, Sunny, Sylvana, Erik enz enz? Nee hè!

NeedIsaymore? | 19-10-20 | 22:14

@Poesmobiel | 19-10-20 | 21:44: Inderdaad. Slachtoffers van deze geweldsexplosies zijn voor jaren beschadigd en getraumatiseerd, door welke instituties worden zij gepamperd en schadeloos gesteld? Waar krijgen zij een podium voor erkenning, verwerking en genoegdoening van het hun aangedane leed? Welke BN-er/influencer springt voor hun in de bres en maakt goede sier met nu eens een steunbetuiging voor een van de vele anonieme slachtoffers? Hoe lang nog voordat zij het zwijgen doorbreken?

2tribes | 19-10-20 | 22:34
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik blijf het vreemd vinden dat Woke Nederland overal problemen ziet en die extreem opblazen, maar het niet durft te hebben over het scheiden van de vrouwen en de hoofddoekjes onderdrukking bij hun veelal buren, recht onder de neus tot borden op een gebouw met daarop "vrouweningang" in de straat.

Is dat nou de definitie van hypocriet? En ja tuurlijk weet ik het antwoord: ze zijn doodsbang.

TheOneTruth | 19-10-20 | 21:16

Groepsimmuniteit bij de moslims. Dat is het begin van een oplossing. Eerst een week opsluiten met spotprenten van Mohammed aan de muur en er dan nog even een weekje polygoon journaal aan toevoegen voor de integratie en het historisch besef.

ciabatta | 19-10-20 | 21:15 | 2

En de ogen openhouden met van die enge knijpertjes zoals in A Clockwork Orange?

Mr_Natural | 19-10-20 | 21:18

Goed idee, Mr Naturel! We nemen het mee.

ciabatta | 19-10-20 | 21:20

Het is gewoon niet te veranderen in dit land. Politieke wijziging is al knap lastig, maar dat is eigenlijk nog maar het begin. De hele overheid, van baliemedewerker bij de gemeente tot Raad van State en van Premier tot beleidsmedewerker van het OM tot de media, zijn compleet doorspekt van de deugeritis en links gedachtengoed. Na een politieke verschuiving zijn meerdere sanerings- en zuiveringsrondes nodig binnen de hele overheid om de veranderingen gestalte te geven. Het is trekken aan een dood paard. Een onmogelijke opgave tenzij er een geslaagde staatsgreep gepleegd wordt waarbij die zuiveringen resoluut uitgevoerd worden, maar dat wordt de komende honderd jaar ook niks. Kansloos dus.

Kopieerapparaat | 19-10-20 | 21:14 | 2

Helemaal correct. Decennialang links beleid, ook van de VVD, heeft de instituties in dit land in beton gegoten. Zowel in wetten en verdragen als in de samenstelling van het ambtelijke en juridische apparaat.

Het zal meerdere kabinetsperiode vergen om de overheid te saneren. Te beginnen met de Grondwet, al een circus op zich. Vervolgens allerlei krankzinnige verdragen van het EVRM tot Marrakesh. De uitwerking in wetten, AMvBs, besluiten. Alles om sluwe advocaten en activistische rechters de pas af te snijden. Tegelijkertijd zul je op grote schaal ambtenaren die dit systeem in stand houden, de deur moeten wijzen en vervangen door neutrale medewerkers. Subsidies decimeren voor linkse clubjes, een einde maken aan financiering door loterijen. Een enorme klus.

5611 | 19-10-20 | 21:24

@5611 | 19-10-20 | 21:24: Ook moet de EU dan verlaten worden. Europese verdragen staan de wetswijzigingen en saneringen ook niet toe. Ook het Europees hof moet dan buiten spel gezet worden. Wetten afschaffen die wijziging van andere wetten belemmeren etc. Via reguliere wegen onmogelijk. Alleen met een machtsovername d.m.v. een coup kun je wat bereiken, mits je de politie en het leger aan je zijde vindt en daar zitten de linksen ook al. Ik zou het niet weten. Achter elke deur die opengetrokken wordt zitten ze. Het zijn net wantsen en kakkerlakken. Alleen met grof geschut kun je eraf komen, maar het blijft iets van lange adem.

Kopieerapparaat | 19-10-20 | 21:36

De vraag stellen is hem beantwoorden.

Topstuk!

Ride_On | 19-10-20 | 21:13

Dit dus! Splinter..../.. oog . Maar het is al langer evident dat de media heel graag een soort van blanke zelfkastijding wil ondergaan. Onder het mom van kijk ons eens slecht zijn, we hebben dit veroorzaakt met onze acties uit het verleden. Die zelfhaat begrijp ik niet zo, het leidt ook nergens positief heen.

Gomezlopez | 19-10-20 | 21:12

De blanke man is de meest tolerante figuur ter wereld. Dat is gelijk het probleem.
De blanke man heeft teveel andere wangen, te goedgelovig, laat over zich heen lopen.
Als een hond tegen zijn broek zeikt, biedt hij liever zijn excuus aan dan dat hij de hond opzij duwt.
De blanke man bukt, duikt weg, ontwijkt.
De blanke man, de bange man, bang om een verkeerde mening te hebben.
Bang om het fout te doen, bang om een standje te krijgen.
Murw te wachten op het genadeschot.
Dat hem uit zijn lijden zal verlossen.
Verlossen van een juk waar hij geen idee van heeft hoe hij eraan is gekomen en hoe hij er vanaf kan komen.
Sterkte, arme blanke man.

Hiram | 19-10-20 | 21:12

In de laatste 'Grazia': een artikel over hoe het nu staat met BLM. Geen enkele nuance, geen vermelding van de uitschieters van Aquarium. Deugen is inmiddels een wijdverbreid fenomeen. Oh ja, in antwoord op de vraag van Van Rossem zeg ik ook "NEE".

MickeyGouda | 19-10-20 | 21:11

Als je mensen kwetst, dan mogen die je onthoofden. NPO vooravond:".Vrijheid van meningsuiting komt ook met verantwoordelijkheid. Je mag je mening geven, maar je hoeft niet mensen te kwetsen.’’ @LucelleDeneer over hoe zij vrijheid van meningsuiting in de klas bespreekt."
#devooravond

Wassila | 19-10-20 | 21:11 | 5

@Muxje | 19-10-20 | 21:18:
Jep, en niet anders. Nu nog de huidige media hiermee willen doordringen.

bij gelegenheid | 19-10-20 | 21:23

Facts don't care about your feelings. Als we vroeger gepest werden en we gingen klagen bij de leraar, was het antwoord simpel. Er gebeurd niets. Maakt iemand Jezus of Mohammed belachelijk, dan heb je niet ineens lepra ofzo.

inure | 19-10-20 | 21:24

Wat die leeghoofdige juf doet, zouden we vroeger collaboreren noemen.

5611 | 19-10-20 | 21:25
▼ 2 antwoorden verborgen

de gematigde islam bestaat alleen in het hoofd van de westerse politiek correcte elites

DirkeBouten | 19-10-20 | 21:10 | 1

Ze zijn er wel maar zijn bang. Stilzitten en niet opvallen.

Rest In Privacy | 19-10-20 | 21:14

@ Bart,
Leest nu eens ‘ het vervallen huis van de islam’ Ruud Koopmans.
Behoeft u hierna niet meer met openstaande vragen te willen aankomen. ( Tis iq, u weet)

bij gelegenheid | 19-10-20 | 21:09

De Westerse samenleving is al lang ver'clan'd. Ondanks alle zalvende beloften en inclusiviteit, hebben we al lang geaccepteerd dat we uiteen vallen in 'wij en 'zij'. 'Zij' hebben hun eigen regels en wetten en tot op zekere hoogte mogen ze die zelf hanteren en handhaven. Een beetje omdat wij natuurlijk zelf ook eeuwenlang gesegregeerd waren. En omdat het, voor het linkerdeel, ook een belofte inhoudt: als we ons maar kunnen terugtrekken in onze eigen enclave, dan hoeven we - behalve financiering - ons niets meer van De Ander aan te trekken. Zo wordt segregratie van een horrorbeeld een utopie. Een soort Stockholmsyndroom. Ieder zijn eigen clannetje, net als vroeger in de woestijn.

konjodebonjo | 19-10-20 | 21:09

De vraagstelling impliceert dat het hier gaat om gebeurtenissen die vergelijkbaar zijn. Dat zijn ze niet. Alleen al niet omdat de mondiale dynamiek totaal anders is als de VS in de fik staan tov Frankrijk. Volgens mij worden hier appels met peren vergeleken. Daarnaast las en lees ik best veel over het incident (:p) in Frankrijk.

beldewouten | 19-10-20 | 21:07 | 7

@Huub12 | 19-10-20 | 21:22: Ook eens met jou, nergens zeg ik dat de racismediscussie normaal wordt gevoerd. Sterker nog, die is compleet van God los.

beldewouten | 19-10-20 | 21:27

Ten aanzien van de publiciteit heb je een punt. Floyd werd pas nieuws toen de Amerikaanse steden in de fik gingen. Over Paty is zelfs door de omVolkskrant, normaal meesters in wegkijken, volop geschreven.

Het verschil zit hem in de reactie van laten we zeggen, het weldenkende deel der natie. Een lege Dam, nul geschokte 'BN'ers, grote stilte vanuit moslimhoek. Dat is ook de hoofdstelling van Van Rossem.

En dan kun je wel gaan roepen dat wat er in de VS gebeurt veel belangrijker is, het tegendeel is in dit geval waar. Allereerst ligt Parijs op een paar uurtjes rijden, veel dichterbij. Belangrijker nog, de context waarin dit gebeurd is, lijkt veel meer op wat hier gebeurt. Spanningen in stadswijken, spanningen op scholen, een verongelijkte, deels geradicaliseerde moslimminderheid die niet terugdeinst voor geweld. Paty had ook in Den Haag of Amsterdam kunnen wonen. Bij Floyd zou dat veel minder waarschijnlijk zijn.

5611 | 19-10-20 | 21:36

@beldewouten ∣ 21:25 ∣ Denkt u niet dat er in beide gevallen genoeg aandacht was? De informatie en achtergronden waren beide keren ruimschoots voorhanden. Aan ieder weldenkend mens, ieder minder weldenkend mens, iedere talkshowhost, iedere burger met demonstratievrijheid vervolgens de keuze hoe te reageren: overdreven, proportioneel, onderkoeld, onverschillig...

ciabatta | 19-10-20 | 21:44
▼ 4 antwoorden verborgen

door Turkije getrainde en ingevlogen Islamitische Syrische terroristen hebben een Armeense sodaat onthoofd. Ze hadden zijn broer gebeld om op social media te kijken, waar inderdaad het onthoofde lichaam van zijn broer te zien was.

DirkeBouten | 19-10-20 | 21:07 | 5

Als dat echt is - kan ik niet beoordelen is dit een nieuw hoofdstuk in deze geschiedenis en verwacht ik dat bevriend staatshoofd Erdolf en Turken met ( ook ) een Nederlands pasport dit keihard veroordelen. Toch?
As if.
Maar goed, dit bewijst maar weer eens dat conflicten tussen moslims en niet-moslims nooit alleen ppur geopolitiek of territoriaal zijn, er komt altijd weer die rotideologie mee om te hoek kijken.
En het weekje is nog maar pas begonnen...

Graaisnaaiert | 20-10-20 | 00:29
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
D.Onderop | 19-10-20 | 21:07 | 1

Het is even het vermelden waard dat Trump alle financiering van Critical Theory deugtheorieën met staatsgelden verboden heeft. nypost.com/2020/09/23/trump-expands-b...
Dat mag in Europa ook ingevoerd worden. De helft van GifLinks en Doods66 zit dan opeens zonder werk, net als de beestenboel.

Frau Merkel | 19-10-20 | 21:06 | 1

Merk op dat Trump dit niet alleen van toepassing verklaart op de federale overheid zelf met al haar vertakkingen, maar ook op alle bedrijven die zaken willen doen met de federale overheid. Uiterst effectief einde aan de diversiteitstrainingen die opgedrongen worden. Lees je mee, Mark? Ach laat ook maar...

5611 | 19-10-20 | 21:41

Het Westen is laf. Heel laf. Punt.

misty pain | 19-10-20 | 21:06

Het is godverdomme inderdaad oorverdovend stil in de Nederlandse media !
De zoveelste daad van zinloze Islamitsche terreur lijkt niet door te dringen in de hoofden van politiek correcten die hier aan de touwtjes trekken in de media van ons land .

Er werd hier verdomme een leraar onthoofd (zonder crimineel verleden) die vragen stelde bij de waanzin van de religie die al zoveel mensen onthoofdde.

In Frankrijk is het gelukkig wel anders en Macron is wakker geworden samen met de pers, al was het alleen maar om Le Pen weg te houden van het presidentsschap.

Zwizalletju | 19-10-20 | 21:05 | 5

@De Droit | 19-10-20 | 21:57: U heeft niet goed opgelet vandaag. Ze zijn compleet over de rooie in het kabinet en verbieden een hele reeks islamitische organisaties, (gelabeld als Vijanden van De Republiek) en dat is nog maar het begin.

Zwizalletju | 19-10-20 | 22:10

@Zwizalletju | 19-10-20 | 22:10:
Ongevangen vis is moeilijk te verkopen. Oftewel eerst de acties uitgevoerd zien worden. Ik verwacht dan dus ook binnen de aankomende x maanden cijfertjes te zien van uitgezette of vastgezette mensen die die criminele organisaties aanhangen of leiden. Tot dan blijft het ongevangen vis.

peterdh | 20-10-20 | 08:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Had hij maar geen cartoon van M moeten laten zien,
Het is tenslotte vragen om problemen.
Had hij maar niet over vrijheid van meningsuiting moeten hebben,
Het is tenslotte vragen om problemen.
Had hij maar de gevoeligheden moeten waarborgen,
Het is tenslotte vragen om problemen.
Had ze het maar niet oneens moeten zijn met me,
Het is tenslotte vragen om problemen.
Had ze maar niet zo naar hem moeten kijken,
Het is tenslotte vragen om problemen.
Had ze maar geen vrouw moeten zijn,
Het is tenslotte vragen om problemen.

Wij zijn vrede,
Of vraag je om problemen?

Borrom | 19-10-20 | 21:05 | 1

Ik denk peterrrrrr de vries. Het meest zinloze wezen in het heelal.
Wat heb ik gewonnen?

Kopieerapparaat | 19-10-20 | 21:25

Best grappig..toen ik in die tijd floyd een crimineel noemde kreeg ik op mijn premium account een harde ban. En nu is het wel ok? Tsja.

rapenbluc | 19-10-20 | 21:04 | 3

Sentiment is snel gedraaid inderdaad.
Valt mij ook op.. ook GeenStijl is niet immuun.

Rohin | 19-10-20 | 21:17

Ik had toen ook nogal wat "weggejorist"...

De Droit | 19-10-20 | 21:59

Dat zal de oorzaak niet zijn geweest.
Het geld kun je toch wel laten overboeken naar de nieuwe account?

AntiZanicz | 19-10-20 | 22:04

George Floyd en 2 negers zaten in een auto. Met die 2 anderen is niets gebeurd, En daar eindigt dat hele verhaal. Gewoon luisteren als politie je iets opdraagt. Al eindig je met jouw neus op straat, standrechtelijke executie komt simpelweg niet voor. Niemand op links is geïnteresseerd in Floyd.

Deze neger is door links gebruikt als prop.

netniet | 19-10-20 | 21:03 | 1

Begint als een grap.

Ad_Hoc | 19-10-20 | 23:37

Wat een geweldig helder geschreven tekst
Mijn complimenten...

RealistdesVaderland | 19-10-20 | 21:03 | 1

Inderdaad, hier betaal ik graag een paar tientjes per jaar voor. Ideetje?

5611 | 19-10-20 | 21:43

Islamitische terroristen hebben vrij spel, onder toeziend oog van links.

Er is namelijk een veel nijpender probleem, en dat probleem heet Zwarte Piet.

Nederland80 | 19-10-20 | 21:03 | 1

Vreemd want Nederland heeft al decennia een rechtse minister van Justitie. Veel landen hebbe ook voortdurend rechte regeringen.

AntiZanicz | 19-10-20 | 22:03

Voor een misdadiger deurdraaicrimineel opkomen (ondanks de gruwelijke verstikking die niet had gemogen trouwens) en wel bijna zwijgen wanneer een onschuldige wordt vermoord door fanatici? Iets nieuws?

' Toen Pilatus opnieuw vroeg: ‘Wie van deze twee mannen zal ik vrijlaten?’ riepen de mensen: ‘Barabbas!’ ‘Maar wat moet ik dan doen met Jezus, die Christus wordt genoemd?’ vroeg Pilatus. Ze schreeuwden: ‘Kruisig Hem!’ ‘Maar waarom toch?’ vroeg hij. ‘Wat voor kwaad heeft Hij dan gedaan?’ Maar zij bleven roepen: ‘Hij moet sterven! Sla Hem aan het kruis!’ '

Niets nieuws dus. Pikzwarte zijde van de mensheid.

Jan, Leiden | 19-10-20 | 21:01

Ja maar de islam heeft niks met de islam te maken, dat weten we inmiddels toch allemaal.

klimaatsloper | 19-10-20 | 21:00

Zo van Rossem. Goed stuk! Hoe lang hebben we? Laat de kroeg maar dicht vanavond.

ciabatta | 19-10-20 | 21:00 | 1

En sorry voor de kleine v in Van Rossem. Moet een dikke hoofdletter zijn.

ciabatta | 19-10-20 | 21:04

Goede vraag. Men is opzich naar een eigen ik, vooral jonge vrouwen omdat ze niet de zekerheid van een man, hond en kind meer automatisch hebben. Natuurlijke doel in het level raakt zoekt. Hoe nobel is het dan om het lot aan te trekken van iemand die ze minderwaardig vinden om daarbij hun eigen moraliteit aan te geven.

topgozert | 19-10-20 | 20:59

Ik heb een idee. Als we nou eens een stip op de horizon zetten, bijvoorbeeld 2050. En dan nemen we ons voor dat we dan totaal onafhankelijk zijn van olie. Dat we allemaal electrisch gaan rijden enzo. Zodat de westerse wereld geen duizenden miljarden centjes meer overmaakt naar de oliestaten zodat die oliestaten dat verdiende geld ook niet meer tegen ons kunnen gebruiken. Een soort Greendeal ofzo.

Leptob | 19-10-20 | 20:58 | 6

@Huub12 | 19-10-20 | 21:17: Mijn tijd zal het ook wel duren maar ik zie het voor de tweede helft van deze eeuw heel somber in voor Nederland. Niet dat klimaat maar de demografische tijdbom gaat ons de das omdoen en we hebben er zelf bij gestaan. Misschien is het een idee om jonge kinderen alvast Pools te laten keren.

5611 | 19-10-20 | 21:46

Dat zou wel helpen, echter er zijn al zoveel inwoners en die moeten toch ergens van leven. En een uitkering daar zit er niet in.
Overbevolking is nu al the root cause van veel troubles.

AntiZanicz | 19-10-20 | 22:01

Dat is dan ook echt het enige wat positief *zou kunnen* uitpakken aan die hele energietransitie. Maar geloof me de manier hoe ze dit proberen te bereiken, dat is simpelweg iets wat a) niet haalbaar is b) onbetaalbaar is. Daarnaast zijn de belangen van de Nederlandse olieindustrie in het midden oosten zo groot dat de samenwerking niet zal stoppen voordat de laatste druppel olie daar uit de grond is.

peterdh | 20-10-20 | 08:34
▼ 3 antwoorden verborgen

@Van Rossem zegt het! Jij snapt het! ik snap het! Wij snappen het. Maar die malloten bij de NPO kunnen maar niet begrijpen waarom het publiek ze niet langer serieus neemt als nieuwsbron. Ik wil mijn belasting geld terug!

EenGoedBegin | 19-10-20 | 20:58 | 3

Jij bent nog zo naïef dat ze het niet begrijpen bij de NPO? Dit is pure propaganda en de NPO is zeer bewust bezig. Sinds Janmaat tot nu.

MoltisantiBeer | 19-10-20 | 21:02

@MoltisantiBeer | 19-10-20 | 21:02: Maar waarom, en met welk doel?
Ik zie alleen maar teloorgang van alles wat in Europa is opgebouwd de laatste eeuwen.

De Profundus | 19-10-20 | 21:20

@De Profundus | 19-10-20 | 21:20: De laatste eeuwen. De verlichting of industriele revolutie was ook al een neergang? U heeft eigenlijk geen idee.

AntiZanicz | 19-10-20 | 21:59

Zelfs de meest verwende reaguurder hier is opnieuw onder de indruk van de verwoording. Hoe is het mogelijk dat niet meer mensen buiten GS een slow clap beginnen? Vechten tegen de bierkaai/windmolens.

Normpje | 19-10-20 | 20:58

Paar jaar geleden in Den Haag toch ook docent doodgechoten of gestokeneof zoiets.

moetnoggekkerworden | 19-10-20 | 20:58 | 2

Bedoel je die leraar van het Thomas Moore College in Den Haag, die door een Marokkaanse leerling doodgeschoten werd? Dat is al een hele tijd geleden.

Vuurwezel | 19-10-20 | 21:04

Niet vanwege de lesstof. Erg genoeg, gewoon modern kort lontje.

AntiZanicz | 19-10-20 | 21:58
-weggejorist en opgerot-
voorgodenvaderland | 19-10-20 | 20:56

Mijn vrouw, lerares in Spanje, heeft ooit eens een aanvaring gehad met een vader van een problematische Marokkaanse leerling, die weigerde met haar te praten puur en alleen omdat ze vrouw was en haar op een heel nare manier probeerde te intimideren.
Met Parijs in gedachten ga je je toch afvragen of zij ook ooit een potentieel doelwit is geweest van zo´n moslim-idioot, puur omdat ze lerares is.
Des te meer reden om te walgen, echt verschrikkelijk te walgen van alles wat D66 en GroenLinks is. Geen D66-er, geen GL-er die hier ook maar over getweet heeft. Geen afgrijzen, geen medeleven, geen walging, niets. Doodzwijgen, de andere kant opkijken, doen alsof het niet gebeurd is, en vervolgens elke autochtone Nederlander die niet 100% pro-BLM is een racist noemen.

D66 en GroenLinks, met al hun pretenties en betweterij, zijn echt het afval van de samenleving en moreel volledig dood.

spanarchist | 19-10-20 | 20:56 | 4

Hierom bent u ook een favo van mij. Zo goed uiteen gezet. Hulde man. Of vrouw...

Normpje | 19-10-20 | 21:00

Wat te doen? Wat kan je doen?

Rest In Privacy | 19-10-20 | 21:07
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi verwoord. Voor mensen die al weten dat dit een waarheid als een koe is. Hoe krijg je dit echt in beweging, zonder die onmogelijk uit te voeren symboolpolitiek als "we gaan islamitische organisaties verbieden zonder dat we juridisch ook maar een poot hebben om op te staan".

Zuurteregelaar | 19-10-20 | 20:56 | 1

Door ze te bestempelen als terroristische organisaties als ze ook maar 1 link, elk klein linkje is genoeg, hebben naar iedere vorm van ondersteuning, medewerking of zelfs maar draagvlak of begrip voor de gast die de leraar vermoorde en elke organisatie waar hij ook alleen maar zijdelinks mee betrokken was. Waar een wil is is een weg. Dat is het hele probleem in die hele islamitische overrompeling waar we mee te maken hebben. Er is geen wil om het aan te pakken. Dat is alles.

peterdh | 20-10-20 | 08:56

Ik ga het nog meemaken dat Joris fatwa's gaat uitdelen. Dat lijkt ver weg maar is het niet.

aflaatverkoper | 19-10-20 | 20:56

Ik ben bang dat de strijd tegen de incestuele Gutmensch niet te winnen is. Ze zitten overal, bij het OM, bij de rechterlijke macht, de rijksambtenaren, D66, de CU, GroenLinks, etc. Hoelang duurt het voordat de bevolking van een land doorkrijgt dat ze ten onder gaan? Dat ze geen eigenwaarde meer hebben. Wie het weet mag het zeggen.

Rdock | 19-10-20 | 20:54 | 3

Dit soort extremen gaat altijd als een pendulum. Er komt vanzelf een tegenbeweging op gang. Hoe verder de slinger doorslaat, hoe harder de teruggaande klap aankomt. Alles heeft zijn tijd en zijn plaats.

Frau Merkel | 19-10-20 | 21:00

@Frau Merkel | 19-10-20 | 21:00: Precies. In de jaren 50-70 zat de incestueuze Vroommensch overal in de haarvaten van de samenleving. Een tegenbeweging kwam, overwon en zit nu zelf aan de knoppen. Een positie die ze ook niet zomaar gaan opgeven

BASinnic | 19-10-20 | 21:14

Wal keert schip. Echt.

Heenenweer | 19-10-20 | 22:21

Het zou pas een krachtig signaal jegens de islamieten zijn als alle demonstranten in Frankrijk een bord met daarop een tekening van Mohammed de Profeet zouden tonen in plaats van slappe tekstjes als “Ju suis Prof” of “Je suis Paty”.

Alco-de-Holist | 19-10-20 | 20:54 | 2

Hebben zeer veel Fransen gedaan.
Zij hadden de jubileum versie van Charlie Hebdo mee.

Rohin | 19-10-20 | 21:22

U bent van het verzet van na de oorlog. Ga je gang. Lead by example.

AntiZanicz | 19-10-20 | 21:56

Magistraal raak!
Op de één of andere manier is deze barbaarse daad
ook weer onze eigen schuld.
Wat een wereld

laurentius | 19-10-20 | 20:54 | 3

Ik kijk/luister nooit NPO. Hebben Gelauff cs het al zo weten te spinnen dat het onze schuld is?

5611 | 19-10-20 | 21:51

Nergens is gezegd is dat het eigen schuld is. En in Frankrijk is de inzet ook niet zo tam.

AntiZanicz | 19-10-20 | 21:55

@AntiZanicz | 19-10-20 | 21:55:
Naja zolang de NOS het alleen maar houdt bij "De leraar is vermoord door een 18 jarige Tjetsjeen. De leraar liet tekeningen zien van Mohammed". Dan suggereren ze daar twee dingen mee: ten eerste het is wel een beetje zijn eigen schuld, hij liet tenslotte tekeningen van Mohammed zien, dat moet je niet doen. b) de dader was geen Islamiet, het was een doodnormale Tjetsjeen van 18.

Het is op zijn minst het zo ver mogelijk downplayen van de echte situatie. Probleem voor hun is dat dit ook echt het maximale is voor zover ze het kunnen downplayen. Als het verder had gekunt hadden ze het gedaan.

peterdh | 20-10-20 | 09:07

Goede vraag.
Ben blij dat ie hier wordt gesteld.

Gewone_mevrouw | 19-10-20 | 20:53

Goed verwoord behoudens 'overzealous police officer'.

HogeNood | 19-10-20 | 20:53

Samuel Paty kreeg niet eens de kans om 'J'e ne peux pas respirer' te zeggen.

Mr_Natural | 19-10-20 | 20:53

Hoe laat gaan we rellen?

Deksmaat | 19-10-20 | 20:53

Zolang je met de waarheid geen deugpunten scoort verandert er niks.

Johnny_Hoogerland | 19-10-20 | 20:52

Van Rossum: geweldig stuk, mijn complimenten en een applaus. Prima verwoording van de hypocrisie van deugend links. Dat is gelukkig nog niet al het links.

Nuuk | 19-10-20 | 20:52

"Gaan er wereldwijd meer mensen gebukt onder westers racisme of onder de islamitische ideologie?"

Dan, anders kan het antwoord nooit "nee" zijn. Tenzij je mijn dochter van 1.5 bent, want die zegt op alle vragen "nee".
Verder uiteraard eens met de analyse.

C1O2 | 19-10-20 | 20:52 | 4

Aangepast zie ik, goed zo! Mijn reactie mag weg dan.

C1O2 | 19-10-20 | 20:59

Verdomme. Slordig. Fixed.

Van Rossem | 19-10-20 | 21:00

Je dochter lijkt op je vrouw, vermoed ik ;) Wel veel plezier gewenst!

lovekila | 20-10-20 | 13:20
▼ 1 antwoord verborgen

Uit deze voorvallen kan je concluderen dat Westers racisme zo weinig voorkomt dat een mogelijk geval van racisme tegen een verderfelijk crimineel meer indruk maakt dan een islamistische executie tegen een onschuldige leraar die kinderen helpt in hun ontwikkeling.
Bizarre tijdgeest waarin het goede in een mens mede kapot gemaakt wordt door schijnheilige lamzakken met een verderfelijk wereldbeeld zijnde "onze media"

dijkbewaker | 19-10-20 | 20:51
-weggejorist en opgerot-
Fuckchinaencorona | 19-10-20 | 20:51 | 2

Over zwarte piet gesproken, er zijn een aantal steden die hebben afgesproken dat volgend jaar de pieten grijs zijn. Wat schetst mijn verbazing?

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet is tegen de komst van Grijze Piet in Venlo. Alleen een roetveegpiet is acceptabel, schrijft boegbeeld Jerry Afriyie. Het argument dat asgrijs geen huidskleur is, snijdt volgens Afriyie geen hout. ‘Grijs wordt hier net als zwart ingezet als een fictieve huidskleur die refereert aan een racistische stereotypering.’ Hij is helder: gemeenten die bij de intocht van Sinterklaas nog steeds een Piet hebben met meer dan een paar roetvegen op het gezicht ‘kunnen nog steeds rekenen op actie van Kick Out Zwarte Piet’.

Ik heb hierbij een welgemeende boodschap aan Kopz. F. you en pleur op naar je eigen continent. Want hier zal het volgens jullie nooit goed genoeg zijn.

Shitting Bull | 19-10-20 | 20:51 | 4

Ik had gedacht tijdelijk een knal donkergroene Zwarte Piet, eventueel met zwarte vlekken.

HogeNood | 19-10-20 | 20:58

@Frau Merkel | 19-10-20 | 20:56: Dat is de vraag die elke weldenkende Nederlander zich hoort te stellen, maar we zijn inmiddels al zo ver doorgeschoten in dit land dat deze kleine minderheid in de gelegenheid is hun wil door te drukken.

Als ze hiermee hun zin krijgen dan gaat de volgende discussie over Amerigo en waarom die altijd wit moet zijn.

Shitting Bull | 19-10-20 | 21:26

In Eindhoven willen ze ook weer gaan rellen omdat die grijze zombiepieten van Jorritsma niet goed genoeg zijn. Eens te meer het bewijs dat je gewoon geen duimbreed aan dit werkschuw extremistisch tuig moet toegeven, heeft geen enkele zin. Maar ja, wij hebben Mark Rutte als voorbeeld....

5611 | 19-10-20 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Ja religie en vooral islam is kut, maar waarom zo negatief over een man als Floyd die zo’n einde ook niet verdiende ongeacht zijn verleden. Jammer. Je kunt je punt echt wel maken zonder. En verder is het grotere plaatje dat zaken als blm in de VS met name voortkomen uit toenemende sociaal economische ongelijkheid. De VS is een shithole country en dat heeft zijn eigen dynamiek.

BobDobalina | 19-10-20 | 20:50 | 5

Je kunt moeilijk met droge ogen volhouden dat de rassentegenstellingen hier in Nederland vergelijkbaar zijn met die in de VS. Daarom was de reactie hier zwaar overtrokken, het punt van Van Rossem.

5611 | 19-10-20 | 22:01

@5611 | 19-10-20 | 22:01: ja begrijp ik, maar waarom moet je daarvoor een dode man door het slijk trekken.

BobDobalina | 19-10-20 | 22:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens, dat geschreeuw in de video doet me denken aan valse waakhonden die direct aanslaan. Naargeestig.

Rest In Privacy | 19-10-20 | 20:50

Ik vind het goed het goor en laffe houding van de MSM en de regering is in de schijnwerpers te zetten, kan niet vaak genoeg gedaan worden. Ik schaam me als blanke als ik deze hypocrieten weer op de tv zie zwammen over racisme.

jan huppeldepup | 19-10-20 | 20:50

Tja, het is maar net aan wie je het vraagt en wat je daarbij te verliezen hebt.

Baron Clappique | 19-10-20 | 20:49

Goed stuk van Rossum. Thumb's up.

jitro | 19-10-20 | 20:48

Bindende lees tip blijft ‘the strange death of Europe’ van Douglas Murray. Amen op wat van Rossem hier schrijft.

MoltisantiBeer | 19-10-20 | 20:48

Tsja. Beetje eigen schuld. Had hij maar zwart moeten zijn.
Alle overige kleuren mogen gewoon deaudt.

NonPlusUltra | 19-10-20 | 20:48

Mensen stemmen met hun voeten. Mensen met meer pigment of een verering van de analfabeet-profeet komen deze kant op. Blanke autochtone westerlingen verlaten plekken wanneer er teveel islamieten komen. Daaruit kun je concluderen dat mensen meer last hebben van islamisten dan westers racisme.

JohnLocke | 19-10-20 | 20:48

Het antwoord is, sinds 9/11, 37937 keer: Nee.

Poesmobiel | 19-10-20 | 20:47

Onder de "westerse" verderfelijke EU-ideologie, dat is waaronder wij gebukt gaan.

Mensdier | 19-10-20 | 20:47

Dat we gebukt gaan onder de islamitische ideologie is al zo ver in de haarvaten van de maatschappij doorgedrongen, dat het op het eerste oog niet eens meer opvalt. Ga eens naar een festival. Rugzakken verboden. Fouilleren. Waarom is dit allemaal ingesteld? Moslims zie je er niet.

Leptob | 19-10-20 | 20:47

Het blijft vechten tegen de bierkaai of liever gezegd de Islam. We moeten tenslotte niet willen dat de goede moslims onder de kwaden lijden hè. Gelukkig verheffen de goeden hun stem. Oh wacht...

Pummetje | 19-10-20 | 20:46

Niks ten nadele van George Orwell, maar dit zag hij niet aankomen.

Mr_Natural | 19-10-20 | 20:46
-weggejorist-
thopper | 19-10-20 | 20:45

Linkse logica: wij zijn extreem/radicaal rechts en zeggen/vinden dit alleen maar om onze extreme standpunten (zoals vreemdelingenhaat) te rechtvaardigen en de samenleving te splijten. Wij kapen zogezegd de linkse agenda (mensenrechten). Daarom kunnen linkse mensen (al dan niet extreem-) nooit toegeven dat wij (nazi's en dergelijke) gelijk hebben.

Dit soort gedachtekronkels verzin ik zelf niet; het staat maar al te vaak te lezen in tweets, opinies columns, soms verholen tussen de regels door. Dus zal er nooit echt een eerlijk en open debat komen over o.a. islam. Dus komt er nooit een eensgezinde aanpak.

Rest In Privacy | 19-10-20 | 20:45 | 1

Wenen :)

lovekila | 20-10-20 | 13:15

Ik zou bijna een lidmaatschap overwegen, hulde voor deze

Snap je!? | 19-10-20 | 20:45 | 3

Nog steeds overwegen? Laat dan maar.

Normpje | 19-10-20 | 20:54

Wij betalen wel voor je. Geld zat ;)

Rest In Privacy | 19-10-20 | 20:55

Damn Van Rossem, weer de spijker op zijn kop. De vorige keer dat dat gebeurde stond er een donatie link onder, die zou hier ook niet misstaan

B0kito | 19-10-20 | 20:44 | 2

Done

B0kito | 19-10-20 | 21:48

Teleurstellend, westers rascime is OK want hunnie doen het ook en hunnie zijn nog veel erger. Wat is dat voor raar argument?

niels5142 | 19-10-20 | 20:44 | 1

Er word(+t?) niet gesteld dat het OK is, er word(+t?) gevraagd wat erger is en meer aandacht zou moeten behoeven op dit moment. Iets met prioriteiten stellen heet dat. Met de vraag wordt overduidelijk aangegeven dat beide niet correct zijn. Begrijpend lezen noemen ze dat ook wel. Krijgen jullie geen Nederlands meer op school? En nee, je hoeft echt niet 100% foutloos in taal te zijn, dat zijn er tenslotte weinig, ik ook niet. Echter correct een tekst verwerken mag op een bepaalde leeftijd wel van een persoon verwacht worden.

lovekila | 20-10-20 | 13:14

Optie 3: Equalismreligion zeg ik.
Totaal gefeminiserd en geequaliseerd, door de deugpolitiek. Die religie schaadt de meeste mensen in Westerse landen.

Wassila | 19-10-20 | 20:44
-weggejorist-
Montesquieue | 19-10-20 | 20:44

Goed stuk van Rossum. Geschreven met het gezonde verstand...
Waar dat ontzien van die islamitische geloofswaanzinnigen toch vandaan komt? Daar zou eens goed onderzoek gedaan naar moeten worden...
Edit: maar niet door de UvA (haha)

SterF... | 19-10-20 | 20:43

Het komt erop neer dat 99,999999999999% van de islamieten deugt en 100% van de blanken racist is.

gestoptmetroken | 19-10-20 | 20:42 | 1

Ik dacht meer aan 110% racisme of heb ik me verteld.

jan huppeldepup | 19-10-20 | 20:44

Plus heel veel Van Rossem!
En het blijft nog dagen stil over het 'incident'.

pibasso | 19-10-20 | 20:42

Spot on Van Rossum. Hulde!

Jankvogel | 19-10-20 | 20:41

Oei,Oei,Oei, ik zie hier een thoughtcrime, een thinkcrime, en een sexcrime in 1 topic.

Dat wordt vergiffenis vragen bij de BLM meesteres.
(stel me daar bij voor een in streng leer geklede Silvana Simons met een strenge Mia Khalifa bril)

Lekker toch, billekoek.

King of the Oneliner | 19-10-20 | 20:41 | 5

@AntiZanicz | 19-10-20 | 21:52: Sorry, maar gedachtenpolitie is vrijwel uitsluitend links. Waarom denk je dat zo weinig mensen op hun werk voor de PVV uit durven komen?

5611 | 19-10-20 | 22:05

@Kinkfactor | 19-10-20 | 20:44: Ik vind het visgraat-motief altijd nog het mooist om te geven (of kruislings das ook wel mooi).

lovekila | 20-10-20 | 13:08

@5611 | 19-10-20 | 22:05: Hij heeft zijn pilletje weer eens niet op tijd genomen ;) Verwonderlijk waar hij al die vreemde gedachten opvist.

lovekila | 20-10-20 | 13:09
▼ 2 antwoorden verborgen

En de npo doet vrolijk mee aan de beeldvorming.
Klagen en zeuren dat ze bedreigd en aangevallen worden maar met geen woord dat het niet mogelijk is om in islamitische wijken of maar in de buurt van moskeeën opnames te maken.
Wel vanmorgen ook weer wel 2 kerken oh wat erg die zich niet aan de 30 bezoekers gehouden hadden.
Maar in al de voorbije weken niet 1x opnames of verwijzingen naar moskeeën die gewoon zelf bepalen hoeveel bezoekers bij b.v het vrijdagmiddag gebed in de moskee mogen.

likdoorn | 19-10-20 | 20:41 | 2

Het meten met twee maten is standaard geworden bij de NOS. Sad.

Jankvogel | 19-10-20 | 20:43

@Jankvogel | 19-10-20 | 20:43: Het is angst die regeert, darom zeik je ook Christenen af, omdat je daarvan WEL weet dat ze je kop er niet afsnijden/hakken/rijden. Die zijn makkelijk aan te pakken, want reageren beschaafd door eventueel in discussie te willen gaan. Dat is de lafheid van links en ze schamen zich er niet eens voor.

lovekila | 20-10-20 | 13:07

2Doc, Samir A.

Rest In Privacy | 19-10-20 | 20:40 | 1

Harde werkelijkheid zeg!

Quattro Stagioni | 19-10-20 | 20:59

Prachtig van Rossum!
Daar waar GS haar ‘finest hour’ heeft, heeft TPO dat vandaag even niet.
Maar het maakt niet uit...
Hier mogen we alles zeggen...
Nog wel....

Paulus de Bk | 19-10-20 | 20:39 | 1

We mogen hier niet alles zeggen van Joris.
Maar wil toch zeggen mooi stuk door van Rossem

H0lland | 19-10-20 | 20:42

Ik kan geen voorbeeld geven van een islamitisch land waar minderheden (vrouwen, christenen, niet-gelovigen, homo's etc) niet (extreem) onderdrukt worden.

Diederik_Ezel | 19-10-20 | 20:37 | 1

Schijnt dat Saudi Arabie een puik islamitisch land is, ze zijn zelfs voorzitter geweest van de UN Human Rights Council!

Borrom | 19-10-20 | 20:41

" Gaan er wereldwijd meer mensen gebukt onder westers racisme of onder de islamitische ideologie?"

Dat valt te bezien. Veel Armeniërs van een eeuw geleden gaan er bijvoorbeeld niet meer onder gebukt en nakomelingen hebben die dus niet gekregen. Veel Christenen in Syrië en Iran gaan niet meer gebukt onder islam. Er komt een dag dat als het zo door gaat de vrede bereikt wordt en er niemand meer gebukt gaat onder islam.

En George Floyd: good riddance.

Knufter | 19-10-20 | 20:37 | 2

Helaas. Islam groeit als kool en christenen ontwaken van de leugen.

halfvolle glas | 20-10-20 | 07:18

@halfvolle glas | 20-10-20 | 07:18: Hij/zij zegt precies wat jezelf zegt ;)

lovekila | 20-10-20 | 13:05

Radicalisering is een groot probleem.

niels5142 | 19-10-20 | 20:37

Sssttt dit zijn foute gedachten
Racist! Racist! Racist!
Onderdrukking en George Floyd

Turbulentie? | 19-10-20 | 20:37 | 2

Daarvoor stond de halve wereld op z'n kop terwijl hij -op z'n zachts gezegd- nogal wat op zijn kerfstok had in tegenstelling tot de leraar uit Frankrijk.

Ommezwaai | 19-10-20 | 20:41

@Ommezwaai | 19-10-20 | 20:41:
Over die kerfstok, daar denkt 2/3e deel van de moslims in Nederland toch anders over en ik heb geen reden om aan te nemen dat dat in de rest van de EU erg veel anders zal zijn.
Dat is het gevaarlijke aan Islam en dat wil o.a. de Landgenoot maar niet inzien.

Graaisnaaiert | 19-10-20 | 21:19

Fijn stuk, Ros. Een soort soelaas.

Nee dus! | 19-10-20 | 20:35

Minder minder

Sitting_targets | 19-10-20 | 20:33

Spot on gs!

Schepvogel | 19-10-20 | 20:33
-weggejorist-
thopper | 19-10-20 | 20:33

Hear, hear.

Lewis | 19-10-20 | 20:32 | 5

@AntiZanicz | 19-10-20 | 23:22: kijk zelf ff op Wikipedia, staat alles wat je weten wilt. Alleen de marxistische grondslag ontbreekt geloof ik.
Black lives matter!!! Jews not apparently.....

J-van-de-Bontekoe | 19-10-20 | 23:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Westers Islamisme wordt nogal onderschat.

Rest In Privacy | 19-10-20 | 20:30 | 4

Wat bedoel je Kuifje? Kun je wat duidelijker zijn?

Rest In Privacy | 19-10-20 | 21:17

De vvd werkt er gewoon aan mee. Zij maakt al te helaas de held die voor ons gaat staan bedreven, slim en sluw tot dorpsgek. En wat rest ons dan?

Reaaalist | 19-10-20 | 23:28
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com