Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoger salaris zorgmedewerkers WEGGESTEMD

Voor de statistieken, de geschiedenis en het wegstervende applaus van de klaplopers

Daar gaan we. Hoofdelijk stemmen zonder wegrennen. Iedereen deed z'n plasje in het debat over een motie voor meer financiële waardering voor zorgmedewerkers waarvan de uitkomst op voorhand vast stond: geen cent erbij voor zorghelden. Kun je begrijpen. Kun je niet begrijpen. Kun je proberen te begrijpen. Feit blijft dat het een intens lelijk plaatje opleverde toen de coalitiekamerleden - in vredestijd, zoals Lodewijk Asscher fijntjes opmerkte - vorige week het Kamergebouw uit sprintten, onder luid applaus van het politieke cynisme en het publieke geschamper vanaf de balkons de begane grond van de samenleving. Hierboven nog eens de namen van de renners à raison de 6000 euro netto per maand, hieronder live & op naam het prijskaartje van een sector in de ramsj.
UPDATE: Motie Wilders en Motie Marijnissen voor structurele salarisverhoging / betere waardering voor zorgmedewerkers beiden WEGGESTEMD.
Voorspelling: Binnenkort Prinsjesdag. Wedden dat de coalitie met een eigen voorstelletje voor wat meer salaris komt, en zo de punten van de oppositie af kan snoepen? Want ook in coronatijd is zorgpersoneel politiek wisselgeld.

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

En terecht dat het weggestemd is, m’n vriendin ontvangt met 28 uur pw werken een behoorlijk inkomen. Wat haar betreft prima, meer salaris lost het probleem niet op want het probleem is personeelstekort, een topzwaar management met dito inkomen.
Kijk voor de aardigheid eens op een parkeerterrein van een ziekenhuis of zorginstelling en tel hoeveel Tesla’s en andere buitenproportionele voertuigen er geparkeerd staan...

Ruchhouwer | 20-08-20 | 14:00

Zou persoonlijk uiteraard meer salaris willen maar het lost niets op. Werkdruk is abnormaal in zorg laat je niets anders wijs maken. Er zijn MEER mensen nodig, hogere salarissen lost dit niet zomaar op. Minder nutteloze managers en zinloze administratieve handelingen verlagen werkplezier niet een paar procentjes meer of minder loon. De bonden doen het goed de laatste jaren. Gooi desnoods extra geld aan tegen het omscholen van mensen die nu in dode sectoren werken.

Electric Wizard | 20-08-20 | 13:34 | 1

Beloning is wel een instrument om meer mensen te krijgen. Het is schofterig dat de regering de vergelijking maakt met andere onderbetaalde beroepen, ook mensen die niet snel gaan staken, te weten; de politie en basisschool docenten.
Kijk eens naar de managers zeker in de zorg. Het praten over zorg wordt gewoon veel beter betaald dan het zorg verlenen, en dan heb ik het over verpleegkundigen, verzorgenden enz.

Je hebt zeker gelijk dat er andere zaken belangrijk zijn.
1 Wij moeten als verpleegkundigen en artsen veel meer zelf te zeggen krijgen over de zorg die we verlenen. Stop met al die achterdocht naar de mensen op de werkvloer. Er zal altijd wel iets niet geheel juist zijn bij declaraties, maar het huidige systeem is slecht. Het werkt wachtlijsten in de hand, het opdelen van mensen in hokjes, het afstoten van “moeilijke” patiënten.
2 stop de idiote bureaucratie. Weer vanwege wantrouwen en het simpele feit dat bureaucratie na het overgaan van een kritische grens (in Nederland al lang voorbij gegaan) zichzelf alleen maar insta d gaat houden en groter gaat worden, èn daartoe de macht heeft.

Nuuk | 20-08-20 | 14:08

In 2021 kan het zorgpersoneel hun stem laten horen. Ze zullen wel weer massaal op Klaver gaan stemmen die dit buitenkansje van Wilders kado heeft gekregen.

Harrie7949 | 20-08-20 | 12:21

Niet erg, echt niet. Zolang de top maar extra bonus krijgt.

Rest In Privacy | 20-08-20 | 12:14

Let op: door het bijdrukken (QE) en Recovery Fund, is de reeel koers van de euro weinig waard ( zie huizenprijzen). In een goed draaiende economie, moet je daarvoor gecompenseerd worden door hogere salarissen middels CAO afspraken.
Rutte versprak zich denk ik door te zeggen dat het doel is de salarissen met de europese partners in lijn te brengen/houden, "ons zorgpersoneel verdiend relatief goed". Daarbij voorbijgaand aan het feit dat bijvoorbeeld in frankrijk./belgie minder uren gewerkt worden, en eerder met pensioen gegaan wordt.
Gezien de economische situatie horen de NL salarissen ook 3 a 4x boven die van vergelijkbare beroepen in Italie Spanje en Frankrijk te liggen. Die landen kunnen hun euro niet meer devalueren. Dit was ook de oplossing geweest voor de eurocrisis met griekenland. Dus Rutte of alle salarissen omhoog (minimaal 25%) of NEXIT. Alle andere opties verergeren het probleem, maakt nederland armer . en zuid europa afhankelijker.

WaltKowalski | 20-08-20 | 10:55

Maar even voor de nuance hé, verdiend het in de zorg echt zo slecht? Of laten we ons nu emotioneel beïnvloeden door die filmpjes van de IC vol met corona patiënten? Want als ik via wat verschillende websites na ga wat de gemiddelde lonen zijn in de zorg, dan moet ik eerlijk bekennen dat ik dit niet eens zo heel slecht vind. Er vanuit gaande dat er in vele gevallen ook nog eens een onregelmatigheidstoeslag bovenop komt.

Ok het is inderdaad geen vetpot. En ja, het is vaak fysiek (en soms mentaal) zwaar werk. Maar heel eerlijk: je kiest toch ook voor de zorg vanuit een intrinsieke motivatie om mensen te helpen. Niet om een carrière na te jagen en bonussen te verdienen? Wellicht zijn er binnen de zorg enkele functies die inderdaad onderbetaald worden. Maar ik krijg het idee dat het overgrote deel van de zorg functies echt wel naar redelijkheid loon krijgen.

En Lilian Marijnissen moet eens ophouden over die belastingverlaging voor grote bedrijven. Lilian moet zich eens realiseren dat haar eigen allochtone achterban het meeste belastinggeld opslurpen, direct en indirect.

Woelige Wimpie | 20-08-20 | 10:28 | 2

De salarissen van verpleegkundigen in de ziekenhuizen zijn op zich niet zo slecht. Wat ik in deze discussie en situatie erg jammer vind is de focus op de ziekenhuizen. De mensen die in de verpleeg_ en verzorgingstehuizen en de thuiszorg werken hebben een klus geklaard die er niet om liegt. Zónder beschermingsmiddelen en tegen een beslist niet hoog salaris. Zij hebben menig patiënt eenzaam de pijp uit zien gaan en er zijn tamelijk veel helpenden en verzorgenden zelf ziek geworden. Jammer dat de verpleeg-en verzorgingstehuizen en de thuiszorg eerst over het hoofd werden gezien bij het beschikbaar stellen van mondkapjes en testmateriaal en nu opnieuw door de pers en de politiek wordt doodgezwegen.

BenZen | 20-08-20 | 13:29

Wat fijn te horen dat ik mijn beroep kies vanuit de motivatie mensen te helpen. Een roeping dus en geen beroep.
Natuurlijk kies je je beroep deels vanuit een motivatie wat je belangrijk of gewoon leuk vindt. Echter, uiteindelijk moet ik ook mijn vaste lasten betalen, moet ik boodschappen doen, reiskosten en ik vind het net als die kantoorgenoten, managers enz ook op vakantie te kunnen. Ik wil iets sparen, de kinderen, enz, enz, enz. Uiteindelijk werk ik vooral om inkomen te hebben en zeker niet uit “roeping”. Ik zou niet weten trouwens wie er roept.

Gezien de verantwoordelijkheid en zwaarte van het beroep is meer inkomen geen gezeur. De lijstjes die je ziet hebben zo te zien (of beter; welke ik net bekeken heb) de toeslagen al mee gerekend. In een andere tegel ook al gereageerd dat het zeker niet alleen om geld gaat. Zorg er ook voor dat er minder regels komen want die zijn zeer frustrerend. Je komt veel minder toe aan je eigenlijke werk. Snij al die managementlagen eens weg. Daar wordt een hoop geld in gepompt en het is grotendeels onzin en bezigheidstherapie voor managers die in een commercieel bedrijf niet aan de bak komen. Er zijn goede managers in de zorg, maar een publiek geheim dat het gros van zeer middelmatig of bedenkelijk niveau is.

Nuuk | 20-08-20 | 14:17

Die arrogantie van Dijkhoff en Rutte, wat een walgelijke vertoning.

revolte | 20-08-20 | 10:03

Niet reëeel, leuk geprobeerd van de oppositie. Wel makkelijk op te lossen binnen de pecunia die de zorg ak ontvangt: alle artsen aftoppen op een ton. Krijgt iedere zorgmedewerker er ruim 7000€ bij.

Rest In Privacy | 20-08-20 | 09:49

Zorgkosten in Nederland bedragen al 10% van BBP - door vergrijzing is dit getal stijgend - en net nu de economie een klap krijgt en in 2020 met 8,5% krimpt wil de de oppositie meer salaris voor de zorg.

Dat is gewoon een populistisch geschreeuw ... iedereen weet dat dat nu niet haalbaar is.

Grapevine | 20-08-20 | 08:50 | 3

Wel miljarden voor buitenlanders, zuid Europa enz...

Loebas | 20-08-20 | 09:45

@Loebas | 20-08-20 | 09:45: Presies, wat een poeppraat van die Grapevine.
Je hoeft geen econoom te zijn om op een oplossing te komen hoor.

hetlaastewoord | 20-08-20 | 13:03

Gelukkig kan de knoflookbelt wel genieten van ons geld. Wat een wereld.

Der Schnitzeljäger | 20-08-20 | 07:50

Het is niet alleen de regering hoor, als ik zeg dat ik in de ouderenzorg werk zeggen mensen, ooh? Doe je verder nog iets?
En als ik dan zeg dat ik gewoon werk vragen ze, doe je ook geen opleiding?
En dan gaan die geinige HBO opgeleide mensen giechelend vertellen dat ze dat als vakantie baantje hebben gedaan, haha hilarisch...
Dan denk ik altijd aan Slipknot, People=shit

Bodomchild5 | 20-08-20 | 07:27

Mijn meisie werkt in de zorg. Geloof niet ook maar 1 leraar in NL werkt zich zo de tyfus zoals het er bij hun dagelijks aan toe gaat.

Misterspok | 20-08-20 | 06:41

Demense stemmen toch braaf vvd/cda en nog linkser.... wat wil je? Ze (het clubje van nu) hebben de kranten en tv kanalen in hun zak. Framing van onderwerpen is normaal, en toch niemand die het tegengeluid wil horen. Journalisten zijn activisten, en rapporteren wat hen opgedragen wordt. Feiten doen niet meer ter zake. En de mensen? Ze willen het niet zien.... zien hoe een leuke gast in turkeye, libanon, wit rusland enz enz ook alles in zn zak had en zoete verhaaltjes hield.

We weten allemaal waar het naartoe leidt... maar willen het niet meer zien. Te lui om na te denken. Welterusten nederland. Het was ooit mooi... echt mooi.

Rest In Privacy | 20-08-20 | 04:22 | 1

Was het mooier toen je deze kennis van alle tijden niet had? Ik mis de pubertijd inderdaad ook wel eens.

luistukvreten | 20-08-20 | 08:32

Was te voorspellen.
Dominantiepolitiek van de boze Onkels en Tantes.

MistaRazista | 20-08-20 | 02:29

Het streek de wegstemmers tegen de haren dat de motie van Wilders kwam. Deze lui zijn af.

SIogra | 19-08-20 | 23:40

Die lui zitten er om geld weg te strooien naar de EU om hun toekomstige baantjes veilig te stellen. Eigen volk mag hiervoor geplunderd worden.

piet7003 | 19-08-20 | 23:11 | 1

spijker op zijn kop!

vranac | 20-08-20 | 09:08

Omzicht had vandaag dus geschiedenis kunnen maken maar stemt gewoon volgens de partij discipline.
Zoals hier al vaker benoemd is deze CDAer ook gewoon een slappe zak hooi.

likdoorn | 19-08-20 | 23:02 | 3

Alle CDAers zijn fout. Het is een bepaald soort volk. Kom zelf uit een gereformeerd CDA nest. Bah.

feiten_en _cijfers | 19-08-20 | 23:46

@feiten_en _cijfers | 19-08-20 | 23:46: een echte refo stemt toch sgp?

Grapevine | 20-08-20 | 08:52

@feiten_en _cijfers | 19-08-20 | 23:46: gereformeerden zijn fout ja.

van Oeffelen | 20-08-20 | 09:33

De rijken mogen van Rutte minder belasting betalen ( dividentbelasting) Hij heeft geen moeite met miljarden aan afdrachten, subsidies en leningen aan zuidelijke landen, geen moeite met steun aan multinationals, maar meer salaris voor de zorgverleners ( en dan niet de dikbetaalde chirurgen) kan er niet vanaf. Shame on you!

MoonBeebe | 19-08-20 | 22:47 | 3

Kukident is met een t, dividend is met een d.

_pacman_ | 19-08-20 | 22:54

Hear hear, MoonBeebe!

duh! | 19-08-20 | 23:12

Motie Wilders moest worden afgebrand, want PVV! Dat de coalitie straks met een eigen voorstel voor wat meer salaris komt lijkt me heel waarschijnlijk. Dat is nou politiek he......

D.Ormin | 19-08-20 | 22:13 | 2

Klopt precies. Hetzelfde met de FVD: Baudet was samen met Wilders één van de eersten die riep om een lockdown, maar die kwam er niet. Pas letterlijk maanden later kwamen ze met een "intelligente lockdown" want ze kregen het nog niet door hun smerige linkskotsstrot om het dan ook zó te noemen waar Baudet voor pleitte. Misselijkmakend.

Bloemschikliefhebber | 19-08-20 | 23:21

Ik wil wel € 10,-- meer zorgpremie per maand betalen om de zorghelden structureel tegemoet te komen. Ik wel...

Amsterdamsko | 19-08-20 | 22:09 | 8

Je doet net of we al die dingen die ik noem met bloed getekend hebben ofzo... Sorry hoor. Maar dat hebben we niet. Daar kunnen we gewoon vanaf als we willen. Het is heel simpel. Gratis geld bestaat niet: juist! Dus waarom blijft men dan in godsnaam gratis geld geven aan de EU, aan de klimafaat religie, aan ontwikkelingsamenwerking? Allemaal gratis geld. Wordt allemaal weggepist. Zonder probleem. Je moet bij mij echt niet aankomen met dat we daar niet mee kunnen stoppen. De waarheid is echter nog veel bizarder: we gaan aan al die dingen meeer en meer en meer en meer uitgeven, dat doen we al tientallen jaren, elke keer weer. Allemaal gratis geld dat zoals uit de hoge hoed wordt getoverd. Kost ons wel onze pensioen potten, hogere btw etc. Maar allemaal zonder problemen. En nu ineens is het geld op? Ja, dank je de koekoek... Stop maar met het jaarlijks wegpissen van die andere gratis geld miljarden. Tot die tijd heb ik vrijwillig geen cent ergens anders voor over. Dus ga jij maar lekker deugen met je tientje in de maand extra. Terwijl je ondertussen honderden euro's per maand aan het weg pissen bent.

peterdh | 19-08-20 | 23:31

@piet7003 | 19-08-20 | 23:13: U lijkt Klaver wel, weet ook het verschil niet tussen een miljoen en een miljard. Toch vervelend als je er 749,25 miljard naast zit in je nadeel.

_pacman_ | 19-08-20 | 23:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Grappig! Regelmatig lees ik hier bijdragen van reaguurders die het hele coronaverhaal maar een hype vinden. Het is maar een griepje...
En vervolgens vindt men wel dat zorgmedewerkers structureel (!!) meer moeten verdienen vanwege de strijd tegen deze overhypte 'ziekte'?
Hier snap ik dus helemaal niks van.

Amsterdamsko | 19-08-20 | 22:04 | 8

De coronacrisis heeft de aandacht nog eens op het belang van de beroepsgroep gevestigd, dat is iets anders dan dat deze mensen meer moeten verdienen vanwege deze inderdaad overhypte ziekte. Snap dat dan!

duh! | 19-08-20 | 23:14

Zijn dit dan geen twee verschillende dingen.
De druk in de zorg is erorm, ook zonder corona scam.

hetlaastewoord | 20-08-20 | 13:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Tandeloze oppositie. Terecht weggestemd dus.

van Oeffelen | 19-08-20 | 22:00 | 1

Tandeloos of monddood (gemaakt)?

koolteer | 19-08-20 | 22:50

Slap debat. Geen vuurwerk. Oppositie slappe argumenten, te lief. Rutte die blijft herhalen dat nav onderzoek beweegredenen pas op plek zeven, om te vertrekken uit de zorg, de salariëring staat.
Klopt dat het een 'en, en' verhaal is maar het is naïef te denken dat mensen wel zullen blijven komen vanwege hun 'roeping'. Heel veel werk aan de winkel.

Dr. Blechtrummel | 19-08-20 | 21:23

Nou lieve idiote plegen allemaal bij elkaar: nooit meer VVD, CDA en D66 stemmen he? Want dan zou je getuigen van idioterie.

appeltjesgroeneweide | 19-08-20 | 21:18

Sinds wanneer betalen de Hollanders €47miljard aan de Duitsers ? Das nog nooit geweest. Duitsland was altijd veruit het rijkste land.

rmstock | 19-08-20 | 21:01

Ik hoef geen hoger salaris, wel graag normale werkomstandigheden waarin je draait op een visie in plaats van op waar de (marktwerking)wind heen waait.
Pauze zou prettig zijn en voldoende tijd per patiënt of cliënt.
Dus ook niet teveel patiënten/cliënten per afdeling/ groep om de productie hoog te houden of zorgzwaartepakket 5 cliënten binnenhalen omdat dat veel oplevert terwijl je de zorg niet kan bieden. (Ik zie dit in een verwante organisatie gebeuren).
We hebben grootgraaiers aan de top met daaronder tientallen nutteloze functies die niks bijdragen aan het primaire proces, dat is dus óp de werkvloer.
Alsof de therapeuten en de zorgverleners zelf geen constant beleid zouden kunnen volgen.
Dit is een gevolg van hoe het geregeld is en niet meer allemaal in handen van de politiek.
Maar vervelend is het wel, omdat de meeste takken van zorg richting een bedroevend laag kwaliteitsniveau gaan.
Links én rechts zou hierin een ondergrens moeten aangeven.
Zelf werk ik niet in de ouderenzorg, maar daar is de bezetting ingedeeld op de minuut. Voor elke handeling staat een x aantal minuten.
Dat is niet erg, als dit ruim zou zijn... maar dat is het niet.
Basiszorg als douchen (1x per week) en tanden poetsen komt in het gedrang. Alles moet snel snel, voor mensen die wellicht angstig zijn of behoeftig zijn voor een gewoon praatje.
Ik ben zelf van mening dat marktwerking prima is, maar niet in alle delen van de zorg. (En onderwijs).
Ik zou ook in aanmerking komen voor die 1000 euro en ik treur geen seconde dat ik het niet krijg. Geef die verpleegkundigen die echt in de frontlinie bizarre diensten hebben gedraaid maar een leuk extraatje, maar ik hoef het niet.
Het enige wat ik vraag is een beetje meer visie van de politiek, zodat - met name de intramurale- zorg een betrouwbare pijler is en blijft. Dat moet je niet allemaal aan marktwerking overlaten, dat is alleen goed voor de zelfverrijkers.

letopuwzaak | 19-08-20 | 21:01 | 4

Ook verpleegkundigen die niet in de frontlinie stonden, hebben het zwaar gehad.
-Half demente ouderen uitleggen dat kinderen niet meer mogen komen.
-Bij overlijden diezelfde kinderen uitleggen dat afscheid niet mag.
-Dubbele diensten draaien door ziekteuitval (deels wegens matige klachten, deels wegens collega's die het niet meer aankonden)
En zo nog een paar voorbeelden.
De managers zijn inderdaad net als overal eerder een overbetaalde last dan een bijdrage.
Maar vlak de bijwerkingen in andere sectoren van zorg niet uit.

koolteer | 19-08-20 | 22:56

@koolteer | 19-08-20 | 22:56:
Ja zeker. Maar met alle respect, bovenstaande heb ik ook allemaal gedaan maar daar hoef ik echt geen extra geld voor. Dat is de inhoud van je werk aanpassen op de actualiteit.
Echt dubbele diensten mogen van mij wel 200% uitbetaald worden:)

letopuwzaak | 19-08-20 | 23:47
▼ 1 antwoord verborgen

Het kan natuurlijk ook andersom zijn: het kabinet had de loonsverhoging al klaar staan voor prinsjesdag-surprise, en zoals altijd in de goede traditie waren die plannen al uitgelekt. Toen dachten 2 oppositie partijen: Mooi! Die gaan we even verstieren! En dat is een masterstroke, ze kunnen alleen maar winnen.
Als ze het meteen doen, was het Wilders z'n idee. Als ze het achteraf doen, zijn ze hypocriet . Als ze het niet doen, zijn ze asociaal.

Ofwel: geniaal van Wilders en Marijnissen!

Joost Maghetweten | 19-08-20 | 20:36

hmmm interessant itempje op RTL Z vanmiddag .... onderzoekje naar salaris in zorg vs andere landen, NL netto bovenaan onder Luxemburg. Het gaat er niet wat we een groep gunnen maar of het realistisch is. Uiteindelijk betalen WIJ dit met z'n allen ..... ben benieuwd of het onderzoek stand houdt, anders tja goed is goed he want gratis geld bestaat niet.

Jaques_D.ildo_Grande | 19-08-20 | 20:19 | 4

@Naall | 19-08-20 | 20:26: Kunt u mij iets vertellen over die 1% belastingverlaging.. Ik weet daar niets van

MAGA-11-2020 | 19-08-20 | 21:19

Wat een onsamenhangend verhaal met een hele vreemde eindconclusie.
Wat mij betreft komen mensen die geen fatsoenlijk zin kunnen samenstellen het ziekenhuis niet mer in.

tsjajaja | 19-08-20 | 23:35
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een gemekker, het lijken wel boeren! De gemiddelde verpleegkundige verdient meer dan een politieagent of leraar, dus niet janken. Natuurlijk willen we graag allemaal 10K per maand, maar die rekening moet ook betaald worden. Goed gestemd dus!

Azijnist | 19-08-20 | 20:18 | 8

hoe kom je erbij ?

potterkop | 20-08-20 | 07:07

weet niet waar jij je onzin vandaan haalt , maar je lult uit je nek. Bewijzen graag!

potterkop | 20-08-20 | 07:09

@De Profundus | 19-08-20 | 22:57: Ze zijn allemaal running mate.

likdoorn | 20-08-20 | 09:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Populistisch gelul van links (incl Wilders). De kamer gaat niet over salarissen. Daarnaast heeft 95% van ‘de zorg’ net zoveel met corona te maken als iedere andere bedrijfstak die door is gegaan. Als je de IC medewerkers gevarengeld wilt geven prima, maar betaal dat lekker uit de stapels geld die er onnodig zijn binnen gehaald bij de verzekeraars.

johoost | 19-08-20 | 20:11

De managementlaag in aantal halveren of hun salaris. Kiezen! Verpleegkundigen verdienen niet slecht. Verzorgenden verdienen te weinig.
De ene keer willen ze meer geld. De andere keer is het de werkdruk.
Werkdruk verminderen met managers die over zijn. Doen ze nog iets voor dat halve salaris .
Verzorgenden verdienen salarisverhoging voor het zo goed als louter billen poetsen en toezien hoe de manager klaploopt. Verpleegkundigen mogen ook de interessante handelingen verrichten en tegenstelling verzorgenden. Ken er velen die blij zijn werk te hebben. Dat bestaat ook.
Wilders had wel beter verlaging kunnen voorstellen. Wat een sch.ftenbende.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 20:11 | 3

In tegenstelling !!

Rest In Privacy | 19-08-20 | 20:12

Er is voor miljarden aan zorgpremies betaald terwijl nagenoeg alles is stil komen te staan. Laten we allemaal accepteren dat volgend jaar de premie niet gehalveerd wordt maar het bedrag dat over is besteedt wordt aan de uitbreiding van de IC capaciteit en de beloning voor de mensen die daar op de zwaarste momenten stonden.

johoost | 19-08-20 | 20:13

Eenmalige flinke beloning.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 20:15

Best wel zielig , Het eens zo strijdlustige Coalitie beestje ligt nu zwaar ademend, op z"n hangbuik zwijnen buikje, naar adem te happen.
Interend op zijn eigen deug reserves in de droge EU poel is het beestje op sterven na dood.
Pia komt nog even langs voordat ze het arme dier een spuitje gaan geven , om voor bruikbare onderdelen te kijken. Weinig succes het enige wat nog naar behoren werkte was de laatste kringspier van het lichaam in het darm kanaal.

Datgingniegoed | 19-08-20 | 20:09 | 1

Ze hebben altijd nog meer gehad dan een supermarkt medewerker .

BMS | 19-08-20 | 20:02

Ik hoop dat alle zorgmedewerkers dit 17 maart 2021 niet vergeten zijn! Ik iig niet, maar ja ik stemde al niet op het partijkartel.

SanderEvers | 19-08-20 | 19:53 | 1

Helaas zal smerig links tegen die tijd hun "eigen" plan al hebben doorgedrukt om zo origineel te lijken. Want voorstellen van FVD en PVV mógen nou er eenmaal onder geen enkele voorwaarde doorkomen.

Bloemschikliefhebber | 19-08-20 | 23:24

Weet niet wat ik ervan moet denken. Ik heb de moties gelezen, ze roepen op structurele salarisverhoging voor medewerkers in de zorg, zonder enige specificatie. Dan kom ik met wat googlen cijfers van het cbs tegen volgens welke er ongeveer 1,3 miljoen mensen in Nederland in de zorg werken. Daar zitten overwerkte verpleegsters bij die ik het van harte gun, maar ook allerlei medisch specialisten die al een paar ton per jaar verdienen, om nog maar te zwijgen van alle managers. Kan dit niet wat specifieker?

Tashtego | 19-08-20 | 19:46 | 1

Laten we de privé klinieken niet vergeten.

wiers | 19-08-20 | 19:54

Gewoon prominente partijleden van de wegloop-partijen weigeren bij de huisartsenpost/ziekenhuis/tandarts. En nu we er toch zijn, de platte pet krijgt ook al jaren niet het loon en de waardering die ze verdienen om het afvoerputje van de samenleving in bedwang te houden al dweilende met de kraan open. Dus weiger die bescherming ook maar.

Abject | 19-08-20 | 19:42

Lilian Marijnissen:... Hoe kun je tegen de zorg zeggen dat er geen geld is, terwijl je miljarden cadeau wilt doen aan belastingverlaging voor grote bedrijven?
Of,dat durft ze natuurlijk niet te zeggen.... Elk jaar weer opnieuw miljarden in die bodemloze putten van de derde wereld en de EU stort..

Nico_the_Sparrow | 19-08-20 | 19:38 | 3

Waarom zou ze dat niet durven? De SP is al jaren anti eu

JanAmsterdamEnzo | 19-08-20 | 19:58

@JanAmsterdamEnzo | 19-08-20 | 19:58:
Dat van de EU zal ze wel durven ,maar van die derde wereld niet... ze wilt niet voor racist uitgemaakt worden..,want dat ben je al heel gauw heden ten dagen.

Nico_the_Sparrow | 19-08-20 | 20:33

Vriendin van de show Marianne Zwagerman meldde bij Poephoofd op de radio dat de verkeerde discussie wordt gevoerd. Waarom zijn er zo veel mensen die zorg nodig hebben? 'We leven niet in een land maar in een ziekenhuis.'

gestoptmetroken | 19-08-20 | 19:31 | 6

@muggetje | 19-08-20 | 19:46: "Hoofdpijn komt niet door een gebrek aan Paracetamol." Een zin die ik vaker gebruik als ik met iemand spreek die bij het minste of geringste een pijnstiller slikt.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 19:51

@Quib | 19-08-20 | 19:51: Das een goeie, haha op kantoor stond vroeger een zo'n grote gele bus van de vitame C alleen dan vol met bulkverpakkingen paracetamol van de kruidvat. Aan het eind van de maandag werd de pot weer bijgevuld met vitamine P door de chef, een doosje vitamine P is namelijk goedkoper dan een niet productieve medewerker.

muggetje | 19-08-20 | 19:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Uitslag dus precies zoals die vorige week zou zijn geweest. Alle politieke ophef om niets.

dahwildeniewetehjong | 19-08-20 | 19:29 | 2

Nee, niet opgelet. Vorige week was de kans groot dat er niet voldoende 'tegens' aanwezig zouden zijn.

Dr. Blechtrummel | 19-08-20 | 21:00

@Dr. Blechtrummel | 19-08-20 | 21:00: Ja wel hoor. Er had namelijk in minstens 2 cohorten gestemd moeten worden, na een voorbereidingstijd. Dat staat in de regels die samen met de "oppositie" zijn opgesteld. Dit had makkelijk tot de volgende dag kunnen duren voor iedereen gestemd had.

dahwildeniewetehjong | 20-08-20 | 00:36

Laf hoe dat stemmen is verlopen. Echter is dat hyper sentimentele gedoe met helden en klappen en nu het politiseren van een mogelijke opslag om te kotsen.
Je werk is je werk, en de beloning daarvoor is niet afhankelijk van een pandemie.

mazel_tov | 19-08-20 | 19:26 | 1

Eens! Na een wolkbreuk krijgen de vierentwintiguurs ontstoppingsdiensten ook geen extra beloning.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 20:18

Als je de vraag in een referendum zou stellen dat iedereen 15 euro per maand meer premie moet betalen zonder compensatie in toeslagen sfeer dan denk in dat meerderheid nee stemt. Zorg heeft een goede cao afspraak 2020/2021 en krijgt eenmalig een bonus dus waarom structureel er nog meer bij is mij niet duidelijk. Kom zelf uit zorg en heb een uitstekend pensioen.

jacobwillem | 19-08-20 | 19:22 | 3

begrijp zolang jij het goed hebt is de rest niet nodig?

potterkop | 19-08-20 | 19:30

U nog wel ( pensioen)
Een 1500 euro netto is echt schraal en zeker als je in de randstad aan het werk moet en hier een woning in de buurt van je werk wil hebben.
Je werkt om te leven en niet andersom.
De economie is er voor de mensen en niet andersom.
Een eenmalige bonus is als sneeuw voor de zon met dit soort maandelijkse inkomens.

Datgingniegoed | 19-08-20 | 19:34

U hebt de tijd mee gehad en waarschijnlijk al heel lang op pensioen.

vluchtelingallergie | 19-08-20 | 19:50

Het partijkartel kan nu wel lekker zuinig zijn, feit is wel dat er straks gewoon geen handjes meer zijn aan de bedden ... het gaat nu al hard. Grote steden het eerst, want geen woonruimte meer te krijgen voor dat inkomen. Heb ik het natuurlijk niet over het onkundige management of de overbetaalde specialisten, die kunnen de komende 10 jaar wel op de nullijn.
Regeren is vooruit zien.

Analia von Solmsch | 19-08-20 | 19:21 | 1

Waar zijn de zusterflats van vroeger gebleven.... Dat was pas tijden.

muggetje | 19-08-20 | 19:59

De meesten zagen blijkbaar even over het hoofd dat de Nederlandse verpleegkundigen op die in de VS na het meest verdienen ter wereld.
www.nursing.nl/nederlandse-verpleegku...

Ridde Rogter | 19-08-20 | 19:19 | 5

Ben geen voorstander van structurele extra loonsverhoging daardoor wordt zorg onbetaalbaar. Maar niet elke verpleegkundige zit in schaal 55 zeg maar 54.000 euro

jacobwillem | 19-08-20 | 19:34

@Graaier | 19-08-20 | 19:24: je vergeet even dat shifts draaien slopend is voor je lijf. Ga jij na je dertigste maar structureel nachtdiensten draaien. Je zegt vanzelf krak

JanAmsterdamEnzo | 19-08-20 | 20:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Beste mensen: De stemming was 68-69 voor de coalitie = 137 stemmen. Waar waren Lilian Helder (PVV), Gabrielle Popken (PVV), Corinne Ellemeet (GL), Gijs van Dijk (PvDA), Kirsten van den Hul (PvDA), Lammert van Raan (PvdD) & Selçuk Öztürk (DENK)? Wel lekker twitteren maar niet lekker stemmen. Dit debat en deze stemming was één grote farce, alles van te voren bekokstoofd en berekend en tante Greet mocht weer eens de show stelen. Als het de oppositie echt menens was geweest, waren ze er alle 75 geweest.

janbehanger | 19-08-20 | 19:09 | 5

Komt er dus op neer dat die twee afwezige PVV’ers met de stemmingsuitslag 68 tegen 69 hun eigen voorman hebben genaaid.

Ridde Rogter | 19-08-20 | 19:21

@Ridde Rogter | 19-08-20 | 19:21:

Yep.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 19:56

Dan heeft Geert wat uit te leggen.

wiers | 19-08-20 | 20:01
▼ 2 antwoorden verborgen

D66 komt met vervroegd uittreden middels euthanasie; hebben de blijvers meer te verdelen.....

J.Thee.Cohen | 19-08-20 | 19:02 | 2

O ... dat slim inderdaad ... dus niet de patienten, maar het zorgpersoneel ... goeie oplossing!

Watching the Wheels | 19-08-20 | 19:06

+is

Watching the Wheels | 19-08-20 | 19:07

Nog effe en dat binnenhof wordt tot de laatste steen weggevaagd als ze zo laf blijven doorgaan.
Wilders verwoorde dit weer uitstekend.

_Zweevers_ | 19-08-20 | 18:59 | 1

Wilders is een linkse populist die gebruikt wordt door de linkse oppositie, en hij laat het toe. Morgen schijten ze hem weer in z'n bek

MAGA-11-2020 | 19-08-20 | 21:06

Deze regering is uitgeregeerd:

Wel miljarden gratis geld weggeven van de nederlandse belastingbetaler aan zuid europa, geen geld voor binnenlandse problemen.

Tee Of Cup | 19-08-20 | 18:58 | 2

Ze zijn compleet losgezongen en leven in hun eigen papieren werkelijkheid. Met problemen die puur op papier bestaan (maar ons wel echte euro's kosten - miljarden). Klimaat, stikstofproblematiek, het subsidiëren van zwakke eurolanden om maar te voorkomen dat de euro en het onzalige EU project inmekaar zijgen.

De echte problemen willen ze niet zien en al helemaal niet oplossen.

Professor Superhirn | 19-08-20 | 19:12

@Professor Superhirn | 19-08-20 | 19:12: De zorg salarissen zijn echt niet de echte problemen in Nederland

MAGA-11-2020 | 19-08-20 | 21:08

De leraren gaan staken, verschijnen gewoon niet op scholen. Dit terwijl ze gemiddeld meer verdienen en veel vrij zijn. Misschien dat de zorgmedewerkers ook eens moeten gaan staken en niet op het werk verschijnen... kijken wat er dan gebeurt

Bill Cosby | 19-08-20 | 18:57 | 4

Ja, zeker per gewerkt uur! Onderwijs werkt minder uren per jaar, heeft minder verantwoordelijkheden (om over aansprakelijkheidsrisico's maar te zwijgen) geen registratie en bijscholingsverplichtingen. Zijn gewoon dommer, luierer en linkser

vranac | 19-08-20 | 21:58
▼ 1 antwoord verborgen

Het probleem is dat zorgmedwerkers pussies zijn. Zij zullen nooit serieus gaan staken. De boeren accepteren shit niet. Leraren ook niet. Door wegen te blokkeren veroorzaak je maatschappelijke ontwrichting. Door een paar dagen geen les te geven moeten ouders maar ineens oppas vinden, dit raakt de samenleving diep. Maar zorgmedewerkers zeggen geen nee tegen hun patiënten. Als ze echt ballen hebben stoppen ze nu met de reguliere zorg, 'never waste a good crisis'.

Cobain | 19-08-20 | 18:57 | 1

Een zorgmedewerker kan niet staken; dit wordt door een rechter verboden omdat het mensenlevens direct in gevaar brengt...

ir.Bob | 19-08-20 | 19:53

Hoe kun je miljarden aan zuidEuropa en Timmerfrans geven en de zorgmedewerkers laten stikken.

BozePaarseMan | 19-08-20 | 18:50 | 2

Tsja, in Zuid Europa moeten banken overeind blijven die miljarden uitlenen aan voetbalclubs.

vranac | 19-08-20 | 18:56

Door gewetenloos te handelen. Dan kun je dat soort dingen.

Usumani | 19-08-20 | 19:19

Mijn verlaging van de VPB gaat ook niet door, iedereen moet offers brengen.

NanoTube | 19-08-20 | 18:49 | 1

Er zullen nog véél meer offers gebracht moeten worden als er miljarden aan Zuid Europa en andere hobby's van Brussel worden gegeven.

miss error | 19-08-20 | 19:23

Gelukkig kunnen we wel miljarden uittrekken om de aandeelhouders van immorele bedrijven als Booking.com e.d nog even van extra geld te voorzien. En voor immigranten hebben we ook nog altijd wel ergens een potje... Wat een kutland is dit toch aan het worden....

JP1973 | 19-08-20 | 18:49

Rutte lijkt toch wel wat verveeld, en maakt het karwei af. Welke baantje zou hem al zijn toegezegd (in ruil voor miljarden aan losgeld)?

Santoku | 19-08-20 | 18:48 | 1

Dat is nog niet bekend, maar reken maar dat het een goed betaald baantje is.

Mr.Crowley | 19-08-20 | 19:18

68 + 69 is bij lange na niet 150. En 68 is ook niet de voltallige oppositie. Gemiste kans voor oppositie?

LuNaTeeQ | 19-08-20 | 18:47 | 1

Welke oppositie? het lijkt meer op een het is gewoon een regering met 150 zetels, en in maart krijg je de keuze: stemmen op diezelfde regering of thuis blijven.

W_F | 19-08-20 | 19:16

Triest, maar niet onverwacht. Strooien met miljarden in Europa wat niet was voorzien, maar zeggen geen dekking te hebben voor eenvoudige zorg op de vloer. En dan tegen stemmen. Wat een verraders tegenover de éigen bevolking. Al deals gesloten voor banen voor kamerleden in de EU. Dit gespuis zit er niet voor het volk, maar voor zichzelf.

Jan, Leiden | 19-08-20 | 18:42 | 1

Precies. Juist verwoord.

Schuldenbrau | 19-08-20 | 18:54

Ietsie OT maar weet u waar ik altijd ontzettende jeuk van krijg? Dat hippe ‘bedrijf’ Tot Maandag! Ik heb nl een sterk vermoeden dat dit soort toko’s de geldverbranders zijn die niks doen, niks kunnen, niks produceren..... maar altijd op de dure locaties zitten en oh zo fokking deugen...... dat wilde ik bij deze even kwijt.

de directeur | 19-08-20 | 18:42 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Zou het niet kunnen dat ze stiekem willen dat iedereen fvd of pvv stemt. Zoveel achterlijkheid de laatste tijd. Eerlijk dan zouden ze iedereen wel goed bespeelt hebben :P

Tuforial | 19-08-20 | 18:41

Ze zouden natuurlijk overuren mogen krijgen wanneer ze extra gedraaid hebben tijdens de crisis, maar een structurele verhoging voor werk doen waarvoor ze zijn aangenomen, komt mij ook wat onredelijk over.
Andere optie: "ik ben verpleger en in te huren voor 150/u."
Om de tekorten te vullen zie ik meer in een goede cursus Nederlands, om vriendelijke verzorgers uit Polen te werven.

JoudN | 19-08-20 | 18:38

Je wordt net zo snel populisme verweten als racisme tegenwoordig terwijl je Rutte er alleen maar op wijst dat hij net 55 miljard heeft weggegeven aan Z-Europa en dan nu tegen onze mensen uit de zorg beweert geen geld meer te hebben voor een nog iets beter salaris. Vreemd.

Tiscali-2 | 19-08-20 | 18:29 | 7

@Beste_Landgenoten | 19-08-20 | 18:35: eerder uitstel van executie, de volgende crisis is alweer in aantocht en de euro lijkt continu in crisis te zijn. En in plaats van schoon schip te maken, stijgen de uitgaven van de EC. Leuk praatje over stabiliteit, maar enkel op zeer korte termijn.
Nivellering in de EU gaat ten koste van EU landen die het structureel goed doen.
Daarnaast staan een aantal Balkan landen op de nominatie om toe te treden, wat weer tot verzwakking van de EU gaat leiden.
Slecht bestuur noemen we zoiets.

Bataafje | 19-08-20 | 19:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Tjah, alle ambtenaren de komende jaren maar even op de nullijn.
(Ik ben ook ambtenaar)
Maar wat extra *medewerkers* voor de zorg, lijkt me wel prima.
Dat is ook wat ze zelf wensen.

hotmint | 19-08-20 | 18:22 | 4

Ik wens voor mezelf ook een 8% loonsverhoging waarna mensen voor mij gaan klagen en verontwaardigd lopen doen dat ik er nog veel meer bij moet krijgen. Niet noodzakelijk ten koste van de ander maar als het niet anders kan...

_pacman_ | 19-08-20 | 18:27

Er zijn te veel ambtenaren, de overheid zou er goed aan doen zelf een keer te reorganiseren.

Diederik_Ezel | 19-08-20 | 19:04

Eens met de 3 hier boven.
Jah, en die partijen, daar stem ik uiteraard niet op. Duhuh.
Ook voor de laatste vrees ik niet. In de IT is werk ZAT, en nu extra.

hotmint | 19-08-20 | 19:44
▼ 1 antwoord verborgen

Het zijn allemaal populisten, dit grote oplopende tekort aan verpleegkundigen speelt al vele jaren en komt dus niet uit de lucht vallen.

Diederik_Ezel | 19-08-20 | 18:19

Mensen in de zorg of mensen die zorgen. Dat is een groot verschil. Mensen die aan het bed zorgen mogen van mij meer verdienen en haal dat geld weg bij het management. Er zijn gigantisch veel mensen met vette banen in de zorg die nooit een patiënt zien. Hevel geld over van die groep!

ecologiste | 19-08-20 | 18:19 | 3

Gelijk heb je. Vandaag op Radio 1: 60% van het personeel in de zorg, zorgt niet. Daar kunnen we wat mij betreft op bezuinigen. Hoe hoger in de organisatie hoe meer. Dan kunnen de zorgenden best wat extra's krijgen. Dat verdienen ze.

Hij-Machine | 19-08-20 | 18:23

Ja, Minder bureaucratie zou ook een hele hoop helpen.
5 minuten werk en een uur " papier'werk is niet de oplossing.

Datgingniegoed | 19-08-20 | 18:31

@Datgingniegoed | 19-08-20 | 18:31: dat gaat nooit goed en de mensen die dat moeten doen,al dat papierwerk zagen die ellende al jaren en jaren aankomen. Maar luisteren naar de werkvloer experts, ho maar.

schijtzat | 19-08-20 | 18:40

{ Rutte modus on, Extent nose}
Nee joh, we hebben keihard onderhandeld in Brussel.
Er is een heuse noodrem geïnstalleerd.
{ Rutte modus off, Retract nose}
www.youtube.com/watch?v=sdXhlV5FMF8

De zachte heelmeester heeft Nederland zo langzamerhand een multi laterale dwarslaesie bezorgt.

Datgingniegoed | 19-08-20 | 18:18

it's a shame

Beste_Landgenoten | 19-08-20 | 18:12 | 4

Volgens mij zijn we het punt van schaamte allang voorbij.

Datgingniegoed | 19-08-20 | 18:26

Er zijn er die een suikeroom zoeken, trouwens ook veel sletjes uit de culturele sector in de markt....

vranac | 19-08-20 | 18:39
▼ 1 antwoord verborgen

@van rossem
Komt er nog een topic over de afwezige oppositieleden?
Namen, reden afwezigheid etc.

DrumPiet | 19-08-20 | 17:50 | 2

Van 69 tegenstemmen is hoofdelijk te winnen, inderdaad.

frickY | 19-08-20 | 18:04

Is je boreale Uil afwezig?

Datgingniegoed | 19-08-20 | 18:20

Er zijn wel meer beroepsgroepen die elk jaar een paar maanden wat harder moeten lopen. Niks aan de hand, krijg je overuren uitbetaald, soms zelfs niet eens.
Zint het je niet, dan ga je een andere baan zoeken. Moeilijk hoor.

Ik zou ook tegen dit populistische voorstel stemmen.

Ichneumonidae | 19-08-20 | 17:46 | 11

Ichneukertje denkt dat hij iets afweet van zorg en speficieke problematiek dat daar speelt. Simpel buklaafje.

MikeTheBull | 19-08-20 | 18:21

@Panteni | 19-08-20 | 18:09: goede reactie. Je hoeft het er niet mee eens te zijn. Zelf het verkeerde pilletje gekregen vanmorgen?

TheseDays00 | 19-08-20 | 18:27
▼ 8 antwoorden verborgen

Als je niks weet van de zorg hou je mond. Het is nu veel drukker, vakantieverloven zijn ingetrokken, omdat de uitgestelde zorg ingehaald dient te worden !! Oncologie/coronaire klachten/Longpatienten/ Urologische patiënten ect.. Deze konden allen niet terecht. Dus lul niet zo krom als je er geen bal verstand van hebt. Niemand heeft uit zijn neus zitten vreten de afgelopen 6 maanden. Ja de politici van de coalitie VVD/D66/Cu en het CDA. 8 weken vakantie en 6000 euro netto in de maand cashen met niks doen. Groet verpleegkundige cardiologie !

Ziener-2 | 19-08-20 | 17:42 | 2

Toevallig, beste verpleegkundige cardiologie, weet ik uit eerste hand dat het op de afdelingen Cardiologie wel degelijk veel rustiger is geweest afgelopen tijd. Door de verlegde aandacht op Corona, doordat mensen minder kwamen voor reguliere zorg en doordat de ziekenhuizen veel afspraken hebben afgezegd. Die afspraken worden nu opnieuw ingepland, vindt u het heel erg dat we u vragen dat u in normale tijden gewoon werkt voor uw marktconforme salaris?

_pacman_ | 19-08-20 | 17:50

heb je een keer in je leven een paar dagen/weken moeten werken, na een half jaar in oorlog gebied kreeg ik ook geen loonsverhoging.

hatschjoe | 19-08-20 | 18:11

Komt er ook een nieuwe DIT ZiJN DE NAMEN, ditmaal van de zeven leden van de oppositie die er niet waren?

ciabatta | 19-08-20 | 17:38 | 6

Alstu: Afwezigen oppositie: Lilian Helder (PVV), Gabrielle Popken (PVV), Corinne Ellemeet (GL), Gijs van Dijk (PvDA), Kirsten van den Hul (PvDA), Lammert van Raan (PvdD) & Selçuk Öztürk (DENK).

Piet Kierewiet | 19-08-20 | 18:59

@Piet Kierewiet | 19-08-20 | 18:59: Dat waren met de fractiediscipline dus 7 stemmen voor die teniet zijn gegaan. Sukkels. Maar wel goed voor het resultaat.

_pacman_ | 19-08-20 | 19:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan iemand een vergelijk netto inkomen maken voor onderwijzer basisonderwijs 28 jaar oud. Een verpleegster hbo 28 jaar oud een een ic verpleegkundige 28 jaar oud. Zonder onregematigheids toeslag denk dat er weinig verschil in inkomen is.

jacobwillem | 19-08-20 | 17:38 | 8

@jacobwillem | 19-08-20 | 19:16:
En je geeft geen antwoord op mijn opmerking over de gewijzigde arbeidsomstandigheden met verhoogd (dodelijk) risico.

ZZP-er | 19-08-20 | 20:04
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik ben er ook tegen. Als we dat doen kunnen we de salarisverhoging van Franse verplegers niet meer betalen. Of moeten Italianen doorwerken tot voorbij hun 58ste.

drs. Levi Samsonov | 19-08-20 | 17:34
-weggejorist-
Bommelaar | 19-08-20 | 17:33 | 2

69-68. Prettig geregeld, alle verontwaardiging ten spijt.

ciabatta | 19-08-20 | 17:33

Zo gaat dat in de hedendaagse politiek. Was het voorstel gedaan door het kartel van VVD-'66-PvdA-ExtreemGroenlinks-CDA, dan was de stemming anders afgelopen. Het kartel echter stelde dat niet voor om voor de hand liggende redenen.

Twee vliegen in 1 klap nu. Wilders een vlieg afgevangen; en veel geld bespaard dat nodig is voor Zuid-Europa en de beste_kameraden van de EU.
De doorlopende buffetten voor Brusselmannen betalen zichzelf niet.

Jan Passant mk2 | 19-08-20 | 17:32 | 11

@Kuifje-naar-Brussel | 19-08-20 | 17:33: Ik heb het even gemist; heeft hij iedere burger € 1.000,00 beloofd, miljarden weggegeven aan Griekenland of de EU gespekt?

maakjepunt | 19-08-20 | 21:07
▼ 8 antwoorden verborgen

Tijd voor een nieuw boek over de ranzige politiek in Nederland.... de titel heb ik al geschreven

"Schoftentuig"

litebyte | 19-08-20 | 17:31

Wie zij vandaag in de kamer dat de koopkrachtpositie van de Nederlandse burger binnen de EU van positie 3 voor de financiële crisis, naar nu positie 15 is gegaan?

Misschien even fact checken, maar het komt overeen met mijn ervaring en beleving.
Ik denk niet dat een zorgmedewerker die billen wast per se een hoger salaris hoeft te hebben dan 2100 bruto per maand.
Wat totaal onfatsoenlijk is, is de bizarre lastendruk die door Rutte alleen maar is opgevoerd, vaak verkapt als btw, energiebelasting of via de gemeente.
Die toename alleen al doet alle loonsverhogingen teniet, en inflatie doet de rest.
De werkende Nederland - hij/zij is slaaf van de staat. Staat verplicht het leeuwendeel van de verdiensten af, en krijgt net genoeg terug om aardig te kunnen leven zonder te kunnen emigreren.

De verwarde man | 19-08-20 | 17:31

Namen en rugnummers wie voor/tegen stemden?

canis lupus | 19-08-20 | 17:31 | 5

Wie waren er afwezig?

Rest In Privacy | 19-08-20 | 17:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Mooi, goed dat die populistische flauwekul niet wint.

RZRZ | 19-08-20 | 17:31 | 3

Je kan het ook racisme noemen hoor, slaat net zo min ergens op.

doskabouter | 19-08-20 | 17:41

@doskabouter | 19-08-20 | 17:41: Ben ik het niet mee eens.
De actie meer geld voor zorgpersoneel, is een soort emotionele chantage van de zittende regering. Erg populistisch.
Ik meen oprecht dat een groot deel van het zorgpersoneel -maar ook vele andere groepen in Nederland- meer koopkracht verdient.
Maar inefficiënt kosten opdrijven om te scoren bij volgende verkiezingen, is niet de manier.

De verwarde man | 19-08-20 | 17:49

@De verwarde man | 19-08-20 | 17:49: De zorg levert al jaren in en moet soms extreme inspanningen leveren. Beloning naar prestatie is gewoon goed. Bovendien zullen er straks steeds minder mensen zijn die de zorg nog in gaan.

doskabouter | 19-08-20 | 18:22

Goh, steeds meer socialisten onder de reaguurders.

DrumPiet | 19-08-20 | 17:29 | 8

@Sinterbikske | 19-08-20 | 17:34:
Huurtoeslag moet eigenlijk afgeschaft, nu de wachttijden voor een sociale huurwoning oplopen.
Mensen in een sociale huurwoning hebben dubbel voordeel namelijk: én een goedkope woning, én huurtoeslag.
Steeds meer mensen zijn veroordeeld tot een pandjesbaas die een huur boven de sociale huurgrens vraagt, voor een mini-appartement. Zo betaal je je rot aan huur, én je hebt een huurtoeslag van 0 omdat je boven de grens zit (720 huur per maand meen ik).

Papa Jones | 19-08-20 | 17:59

Vies hè, socialisme. Je zou wat over hebben voor een ander. Ga je centen poetsen man.

JanAmsterdamEnzo | 19-08-20 | 20:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Kaag stuurt wel miljoenen naar onduidelijke doelen in Afrika, Hezbollah en Hamas. De eigen bevolking doet er niet meer toe, die wordt inmiddels op grote schaal gekoloniseerd middels massaimmigratie.

donkeyman | 19-08-20 | 17:28 | 1

Maar ja, je moet je aangetrouwde familie blijven ondersteunen

Bram-Jr | 19-08-20 | 17:37

Dit was even een flinke dosis populisme en opportunisme van Wilders en Marijnissen.

RdeFriesch | 19-08-20 | 17:28 | 4

@DrumPiet | 19-08-20 | 17:32: klik klak, klik klak. Hoor ik bruinhemden marcheren door de straat? Nee, het is zorgpersoneel dat in opstand komt.

Sinterbikske | 19-08-20 | 17:40
▼ 1 antwoord verborgen

Henk Krollen zijn het daar in de coalitie, allemaal.

Super Vaagstra | 19-08-20 | 17:25

Zorg is een enorme kostenpost, logisch dat de bomen er niet tot in de hemel groeien.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 17:24 | 13

@WillemWordtWakker | 19-08-20 | 17:33: Zoveel vrije markt is er helemaal niet in de zorg. En de Nederlandse zorg is behoorlijk 'kosteneffectief', dat wil zeggen dat je waar voor je geld krijgt.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 17:46

Onzin. Het is een peuleschilletje vergeleken bij de bedragen die naar de EU gesmeten worden.
Het is een prioriteitenkwestie. De regeringspartijen en hun achterbannen zijn nu eenmaal een stuk minder geïnteresseerd in het lot van zorgmedewerkers dan in het lot van de EU-laven.

obominotie | 19-08-20 | 17:53
▼ 10 antwoorden verborgen

Voor de hele corona toestand waren er al stakingen bij de ziekenhuizen voor meer salaris.

Is dit nog nieuws? | 19-08-20 | 17:24

Het grootste deel van het zorgpersoneel heeft juist gedurende de coronatijd uit zijn/haar neus zitten eten, want totaal niets te doen. Een kleine groep heeft zich uit de naad moeten werken en heeft daar gewoon de overuren voor betaald gekregen. Geen enkele reden om de zorg een algemene loonsverhoging te geven, temeer daar ze er de afgelopen tijd al 8% via de CAO bij hebben gekregen. Die 1000 Euro is een mooie compensatie maar zou eigenlijk alleen naar de overwerkers moeten gaan.
Goedkoop gezwets voor de achterban dus van de socialist Marijnissen en de nationaal socialist Wilders.

bdn01 | 19-08-20 | 17:23 | 8

Als je niks weet van de zorg hou je mond. Het is nu veel drukker, vakantieverloven zijn ingetrokken, omdat de uitgestelde zorg ingehaald moet worden !! Oncologie/coronaire klachten/Longpatienten/ Urologische patiënten. Deze konden allen niet terecht. Dus lul niet zo krom als je er geen bal verstand van hebt. Niemand heeft uit zijn neus zitten vreten. Ja de politici van de coalitie VVD/D66/Cu en het CDA. 8 weken vakantie en 6000 euro netto in de maand cashen met niks doen. Groet verpleegkundige cardiologie !

Ziener-2 | 19-08-20 | 17:39

Gelul, want de gene die “uit hun neus hebben lopen vreten” moeten dat nu dubbel en dwars inhalen. De wachttijd voor een knie-, of heupoperatie of orthopedische ingrepen zoals een kruisband operatie was al 1-3 maanden en wordt alleen maar langer. De druk binnen de zorg is gigantisch en wordt de komende jaren alleen maar groter. Helpt een salarisverhoging daar tegen? Niet direct, maar er is extra personeel nodig en je gaat geen nieuwe aanwas krijgen als iedereen weet dat je veel te hard moet werken tegen een relatief laag salaris. Een hoger salaris houdt twijfelaars binnen de zorg en zorgt voor nieuwe aanwas.

Korte_Jan | 19-08-20 | 17:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Het ligt allemaal aan de managers. Is motiveren nou zó moeilijk? Beste managers in de zorg, personeel motiveren en gemotiveerd houden is misschien wel Uw allerbelangrijkste taak! Kijk eens naar een filmpje eerder deze week van een gemeentehuis. Het is echt zo moeilijk niet. Zo heb ik het ook wel eens aangepakt.

Leptob | 19-08-20 | 17:23

Het enige dat mensen in de publieke sector vragen,
de verpleegkundigen,
de ambu-medewerkers,
de politie,
docenten
en wat niet al
is:
laat ons gewoon ons werk goed kunnen doen.

Meer handjes dus.

Je kunt dat niet afkopen met geld. Deze zorg- politie- en onderwijs-mensen doen het niet voor het geld, maar vanwege een maatschappelijke ambitie. Het zijn typisch die gasten bovenin met een bedrijfskundige opleiding die alles met een nonchalante graai geld willen afkopen. Maar dat kan hier niet, Je moet nu visie hebben en het echt oplossen. Dus met je poten in de modder hebben gestaan om dat te begrijpen of een goede voelspriet hebben.
En ook omdat met alleen extra salaris er nog steeds geen betere zorg, veiligheid en onderwijs is. Dus ons land heeft er ook niets aan.
Er moeten mensen bij. Ga daar nou voor zorgen.

kloopindeslootjijook | 19-08-20 | 17:21 | 6

@Is dit nog nieuws? | 19-08-20 | 17:26: Politie en stadswachten richten zich niet op criminelen, maar op hard werkende burgers.

Pithoigia | 19-08-20 | 17:29

@Pithoigia | 19-08-20 | 17:26:
Als je aan een agent/verpleegkundige/onderwijzer vraagt: wil er geld bij of collega's?
Kiest hij/zij in deze tijd voor het laatste.
Omdat je dan je werk minder hoeft te compromitteren. En dat werk bestaat uiteindelijk uit het verbeteren de levenskwaliteit van alle mensen van ons land. En dat snappen ze bij de VVD niet.

kloopindeslootjijook | 19-08-20 | 17:31
▼ 3 antwoorden verborgen

NU’91 organiseerde woensdag zorgestafette als signaal naar de politiek
'Als de coalitie wegloopt voor de zorg, loopt de zorg wel zelf naar de politiek toe', schrijft vakbond NU'91 over de zorgestafette die ze vandaag in Den Haag organiseerde. De start was voor het HagaZiekenhuis en ging langs diverse zorginstellingen.
www.nursing.nl/nu91-organiseert-morge...

RickRD | 19-08-20 | 17:20

Goed besluit m.i.
De werkgever is anders de sjaak.
Makkelijk om geld weg te geven als het niet uit jouw zak komt.
Wie is daar ook weer zo goed in?...

Ali Bi | 19-08-20 | 17:20 | 7

@miss error | 19-08-20 | 17:49: Je bent weer terug, van harte welkom ;-)

Rest In Privacy | 19-08-20 | 17:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Het zou wel erg wrang zijn als Italië en Spanje de salarissen van zorgmedewerkers nu gingen verhogen...

Rest In Privacy | 19-08-20 | 17:19 | 5

Met steungeld van Rutte!! Hahaha

canis lupus | 19-08-20 | 17:33

In Frankrijk is na het voorbijkomen van Sinterklaas Rutte meteen 8,1 Miljard vrijgespeeld voor verhoging van de salarissen in de zorg met gemiddeld €180 netto erbij voor verzorgenden en verpleegkundigen.

B.Spiritus | 19-08-20 | 18:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Zorgmedewerkers jullie worden weer in de steek gelaten door de coalitie. Bij de volgende verkiezing zou ik als ik jullie was op de PVV stemmen. Wil je niet op Wilders stemmen kies dan Fleur Agema. Een topper op het gebied van de zorg die zich enorm inzet hiervoor. Zowel voor de de zorgmedewerker als de patient.

Ronnie02 | 19-08-20 | 17:18 | 3

Volgend jaar treedt weer collectieve dementie op bij de stembus.....

Ommezwaai | 19-08-20 | 17:21

@Ommezwaai | 19-08-20 | 17:21:
Tegen die tijd zal ballenloze Rutte wel een extra Testosteronspuitje krijgen waarna met behulp van de staatspropaganda NOS weer een of andere (Turken)rel in scène wordt gezet waarbij hij als volleerd toneelspeler met veel bravour het NOS-RTL-SBS6 kijkend stemvolk weet te neuralyzen .

B.Spiritus | 19-08-20 | 19:08

Veel personeel in de zorg ontvangen huurtoeslag en zorgtoeslag. Omdat ze zo weinig verdienen.
Door de Corona moesten ze gedwongen extra veel uren maken, waardoor ze hun huurtoeslag en hun zorgtoeslag kwijtraakten.
Ter compensatie voor het kwijtraken van de huurtoeslag en de zorgtoeslag gunt de coalitie de zorgmedewerkers éénmalig €1.000
Een structurele loonsverhoging waardoor het zorgpersoneel niet meer afhankelijk is van de huurtoeslag en de zorgtoeslag is te veel van het goede volgens het kabinet.
Klappen is gratis, maar een loonsverhoging kost geld. (maar ook weer niet zo veel, want dankzij een structurele loonsverhoging zou je minder geld kwijt zijn aan huurtoeslag en zorgtoeslag)

Osdorpertje | 19-08-20 | 17:16 | 9

Het "fijne" van het nederlandse belasting- en toeslagenstelsel is, dat als je meer gaat verdienen en (net) boven de toeslaggrens uitkomt, je in besteedbaar inkomen er hard op achteruit gaat. Vanaf die toeslaggrens tot 1x modaal is de belastingdruk 100% of meer. Je houdt niets van je loonsverhoging over om te besteden door het in 1x wegvallen van de toeslagen. Vanaf modaal neemt die druk iets af.

Lu_Tze | 19-08-20 | 18:05

Intriest, terwijl ruim de helft vrij snel weer terug naar de staatskas vloeit via de belastingdienst. Dus, wat is het probleem? Idioterie. Kutspelletjes van ze.

Santoku | 19-08-20 | 18:41
▼ 6 antwoorden verborgen

Mooi zo.
Maakt ze nog minder populair.
Oh.. wacht.
Kan de gemiddelde stemmer echt niet schelen.

Is dit nog nieuws? | 19-08-20 | 17:15 | 1

Domme zorg-dozen stemmen toch weer D66.

Noor | 19-08-20 | 17:18

Als die farmaceuten nou wat minder tot de max gaan met geld de kreperende medemens wringen (er is geen aanvaardbare keuze, dus er is geen marktwerking) dan zou dat geld er al lang zijn.

kloopindeslootjijook | 19-08-20 | 17:14

Was Baudet vandaag wel aanwezig?

Rest In Privacy | 19-08-20 | 17:14 | 9

@JJMS | 19-08-20 | 17:30:

Dat is niet zo moeilijk hoor die reageren meestal als hysterische groupies zodra iemand kritisch is op hun idool.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 17:47

@Gulliver | 19-08-20 | 17:47:
Nee hoor, maar als je het debat daadwerkelijk had gevolgd had je geweten dat Baudet gewoon een inbreng had. En nee, ik stem geen FvD.

Erratio | 19-08-20 | 17:55

@Erratio | 19-08-20 | 17:55: snap dan, win win. Als Baudet er niet was, scoren, in dit geval wel dan de achterban belachelijk maken. Tactiek trapt iedereen al 30 jaar in.

Diepstrotje | 19-08-20 | 23:01
▼ 6 antwoorden verborgen

Nu maar hopen dat 'het volk' (kots) bij die partijen wegrent.
/fantasiemodus uit\

grapo | 19-08-20 | 17:14

Als Marijnissen het zo zegt zou ik van chagerijnigheid ook tegen stemmen. populistische tweet. Ga weg. Meen het en sta ervoor, maar niet wat anders als argument gebruiken. Wacht, iets met subsidies, nee, dat mag niet.

TheseDays00 | 19-08-20 | 17:13 | 1

De voorspelbaarheid van dat mens is ongeëvenaard.

JJMS | 19-08-20 | 17:15

Hoe heeft de SGP gestemd? Denk niet dat zij voor zo'n algemene motie hebben gestemd?

Fijn_dat_je_er_bent | 19-08-20 | 17:13

Geen geld naar Nederlandse zorgwerkers............................ maar wel veel geld naar Zuid Europa.

Swieberj | 19-08-20 | 17:12

Natúúrlijk is het weggestemd. Ons geld moet immers naar Brussel, Ankara en Gaza? En naar de NPO natuurlijk. Dan blijft er niets meer over voor ons eigen volk. Logisch toch?
Ik heb nog nooit een regering meegemaakt die zo'n minachting, ja zelfs haat, jegens de eigen bevolking heeft als Rutte-III.

MAD1950 | 19-08-20 | 17:11 | 6

@miss error | 19-08-20 | 17:29: tja, dit moet haast een soort van Stockholm-syndroom zijn -- van de links fascistische (sektarische) lifestyle --. Kan niet anders, zeker bij die linkse fundamentalisten die alles maar blijven ontkennen of blijven goedpraten. En tegelijkertijd uit de hoogte doen met hun wijsvingertje. Ziekelijk.

Santoku | 19-08-20 | 17:44

Hun hele identiteit is er (fundamenteel) op gebaseerd en wat blijft daar eigenlijk nog van over wanneer ze zouden toegeven dat het al die tijd gewoonweg niet klopte?

Dat ze dit nooit zelf bedacht maar dat ze het zich ook maar hebben laten verkopen, gebaseerd op leugenachtige sprookjes? Hoe dom zijn ze dan eigenlijk al die tijd geweest... dat terwijl ze -- zeer waarschijnlijk -- zeer tevreden met zichzelf -- en hun clubje -- waren met het muilkorven, demoniseren, uitsluiten of gewoonweg afmaken van anderssprekende... opgeknapt door anderen. Want zo zijn ze. Alles waar ze het over hebben en afwijzen en zogenaamd veragschuwen sat flikken zen en juichen ze toe wanneer iemand zogenaamd wat meer van de rechterzijde is op bepaalde punten; immigratie en justitie.

Serieus, linkszijn is een mentale ziekte en voor het land een sociaalmaatschappelijke ziekte die het land te gronden dicht, ze deugen zeker niet.

Santoku | 19-08-20 | 17:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Meer geld voor de zorg zit er dus niet in. In ieder geval een geruststellende gedachte dat de Italianen, Fransozen en Spanjaarden met 58 jaar van hun pensioen mogen gaan genieten. Rutte heeft zich onsterfelijk gemaakt in die landen.

Ommezwaai | 19-08-20 | 17:10

Als je kijkt naar de gruwelijke hoeveelheid geld dat er in de zorg wordt weggepist, dan moet er toch echt eens gekeken worden naar de verdeling.

Klik_hier | 19-08-20 | 17:09 | 9

@Acidstain | 19-08-20 | 17:16:
Als je geen idee hebt hoe de medisch specialistische zorg in elkaar zit, hou dan je mond. Medisch specialisten verdienen inderdaad goed, maar op uurtarief veel minder dan piloten, advocaten, consultants, bankiers en vele vele andere bullshitbanen.
In 2016 waren de kosten van de zorg geleverd door ziekenhuizen 11% van het totaal. Dat is inclusief alles, dus verpleegkundigen, fysiotherapie, IC's, medicijnen, hulp en verbandmiddelen, schoonmaak, eten en drinken, onderhoud gebouwen, administratief personeel en, inderdaad, medisch specialisten.
Als je vanaf morgen alle medisch specialisten niks meer zou betalen (gedachten experiment), dan gaat je zorgpremie met wel maar liefst 0,1% naar beneden. Dus hou op met je gezeur, want ze leveren wel bijna de beste en goedkoopste zorg ter wereld.

Alco-de-Holist | 19-08-20 | 17:27

@De verwarde man | 19-08-20 | 17:20: Het doet me denken aan een verhaal wat ik ooit las over een ziekenhuis in Oklahoma City.Die kant gaan wij ook op. Daar werkten 900 man in het ziekenhuis zelf en 1600(!!) man om de declaraties af te handelen. Ik herhaal 1600(!!).

GodfrietvanAviko | 19-08-20 | 17:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Op de USA na verdienen de zorgmedewerkers in Nederland gemiddeld het meest van alle landen in de wereld. De socialistische initiatieven van Wilders en Marijnissen zijn dan ook misplaatst en tonen aan dat er verkiezingen op komst zijn.

Ridde Rogter | 19-08-20 | 17:09 | 14

Amerika is toch wel een stuk duurder om te leven dan Nederland.
Ik ken een Amerikaanse stewardess en die verdient 85.000 dollar.
Krijgen ze hier lang niet.

HoerieHarry | 19-08-20 | 17:34

Ook in besteedbaar inkomen? En dan bedoel ik niet netto.

Deflatiemonster | 19-08-20 | 17:47
▼ 11 antwoorden verborgen

Goed zo. Emo-politiek: daar komt nooit iets goeds van.

Amsterdamsko | 19-08-20 | 17:09

En over een jaartje zitten ze zich in de Tweede Kamer weer af te vragen waarom er zo weinig jeugd kiest voor een baan in de zorg terwijl die o zo hard nodig zijn. Een beroepsgroep die niet op vakantie gaat zodra er een probleem is en het even alle hens aan dek is. Daar zou de Tweede Kamer eens iets van kunnen leren.

Ruikbaard | 19-08-20 | 17:09 | 2

Hoera voor prive klinieken.

Cobalt bomb | 19-08-20 | 17:12

Dat zo weinig jeugd kiest voor een baan in de zorg komt ook doordat de zorg moet concureren met flutstudies zoals vrijetijdskunde. Als we daar nu eens mee op zouden houden.

duProgue | 19-08-20 | 17:13

De wegrenners hebben juist gehandeld. Ze hebben voorkomen dat er hoofdelijk gestemd zou worden op een moment dat niet alle kamerleden aanwezig waren om te stemmen, omdat Wilders zich niet aan de afspraken wenste te houden en een soort temporale gerrymandering toepaste. Nu is er alsnog gestemd op het afgesproken moment, iedereen was er, en dit is de democratische uitkomst.

Muxje | 19-08-20 | 17:09 | 4

Onzin. Ze waren gewaarschuwd. Het is een eigen keuze om dan niet te komen.

Frau Merkel | 19-08-20 | 17:23

@Frau Merkel | 19-08-20 | 17:23: Gewaarschuwd dat Wilders zich niet aan de afspraken ging houden? Beetje alsof men daags voor de parlementsverkiezingen aankondigt dat de stembureau's slechts tussen 10 en 3 open zijn, zodat heel veel van die vervelende lui met een baan en die lastige ondernemers niet in staat zullen zijn om te stemmen. Nee, die weglopers hebben hun verantwoordelijkheid genomen en die schertsvertoning geboycot, en zo gezorgd dat alle kamerleden konden stemmen.

Muxje | 19-08-20 | 17:28

@Muxje | 19-08-20 | 17:28: Een afspraak die (kennelijk) gemaakt is om eens zelf te pronken met een cadeautje. Dat dus. Ik snap wel waarom Wilders niet mee wou werken aan die zelfpijperij.

Deflatiemonster | 19-08-20 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Het is toch ook Godgeklaagd dit!
Zo' n honderdduizend miljoen van NL naar Dld, Italie en Spanje wegens Corona.
Als Wilders' cijfers kloppen... Een kleine 100 miljard?

En dan tegelijkertijd beknibbelen op het salaris van onze eigen zorgmensen?
Getverdemme. Dat stinkt.
Ik hoop en verwacht dat dit Rutte en de coalitie zo gaat achtervolgen dat het de PVV en FvD en andere Eurosceptische partijen (dat zijn er niet veel meer, of?) flinke zetelwinst gaat opleveren.

doitdoit | 19-08-20 | 17:08

Als stemmen voor de zorg Rutte een mooi baantje zou opleveren dan zou hij dat onmiddellijk doen.
Dat zie je hem in Brussel namelijk ook voortdurend doen. Constant Nederlands geld weg geven in de hoop dat hem een mooi baantje in het vooruitzicht wordt gesteld.
Dat deed Balkenende ook, in de hoop onderkoning van Europa te worden. En hij eindigde in een accountantskantoor langs de snelweg. Had hij daarvoor het referendum naast zich neer gelegd? Europa had Balkenende toch wel wat dankbaarder mogen zijn.

Osdorpertje | 19-08-20 | 17:07 | 1

Hopelijk herinneren de Nederlanders zich dat volgend jaar bij de stembus ook nog. Wellicht zijn Rutte's draconische en filantropische maatregelen nog terug te draaien. Waar een wil(ders) is, is een weg.

Ommezwaai | 19-08-20 | 17:15

Die loonsverhoging is een wassen neus, voor de bühne. Leuk showtje voor de politiek. Krijg je er een paar tientjes per maand bij, jeeej. Het salaris gaat echt niet plots 20 procent omhoog. Werkdrukverlaging is het enige waar je echt wat aan hebt.

beldewouten | 19-08-20 | 17:06 | 10

@JJMS | 19-08-20 | 17:16: Ja, dat is een prachtige loonsverhoging! Die staat gewoon in de reeds afgesloten CAO. Krijgen ze dus echt.

duProgue | 19-08-20 | 18:27

@Apollo | 19-08-20 | 17:23: En wat als de ontvangers vervolgens hun toeslagen vermindert zien worden, dus netto hetzelfde of minder? Want op dat niveau zitten we.

Arachne | 19-08-20 | 19:36

@Apollo | 19-08-20 | 17:23: zet het even in verhouding tot de, niet zo slechte, salarissen daar en je begrijpt het misschien. De mate van waardering die men wil is niet te betalen, je moet heb op ander vlakken zoeken. Leuk linkje: Verpleegkundige verdient meer dan agent, en even veel als basisschoolleraar - nos.nl/l/2344685

beldewouten | 19-08-20 | 20:03
▼ 7 antwoorden verborgen

Een zeldzaam voorbeeld waar de ratio het heeft gewonnen van het opportunisme in de landelijke politiek.

_pacman_ | 19-08-20 | 17:06 | 3

Hear hear!

Amsterdamsko | 19-08-20 | 17:08

Ratio july: We zijn een rijk land, we moeten andere landen geld doneren.
Ratio augustus: We hebben geen geld meer, loonsverhoging zit er voor ons niet in.

rectormagnificus | 19-08-20 | 17:15

Nou nee. Waar onkunde bij de heersende partijen eerder stelregel dan uitzondering is geworden.

GodfrietvanAviko | 19-08-20 | 17:18

Als het geld dan toch niet meer goed besteed wordt dan hoeft het ook niet meer verdiend te worden.

Cobalt bomb | 19-08-20 | 17:06

Algemene richtlijnen vanuit Den Haag zijn meestal vooral irritant. De Tweede kamer hoeft van mij echt niet voor een algemene loonsverhoging te stemmen. Ik ben er wel voor om bepaalde groepen die zwaar werk doen en in de crisis extra risico liepen wat extra te betalen, wat extra geld er voor inzetten zou niet slecht zijn. Maar dan voor elk beroep beslissen of dat voor hen zou moeten gelden

Fijn_dat_je_er_bent | 19-08-20 | 17:06

UPDATE: Motie Wilders en Motie Marijnissen voor structurele salarisverhoging / betere waardering voor zorgmedewerkers beiden WEGGESTEMD.
Voorspelling: Binnenkort Prinsjesdag. Wedden dat de coalitie met een eigen voorstelletje voor wat meer salaris komt, en zo de punten van de oppositie af kan snoepen? Want ook in coronatijd is zorgpersoneel politiek wisselgeld.

Ik vrees dat prinsjesdag te laat komt als redding. De coronacijfers trekken aan, zorgpersoneel zal weer in de startblokken moeten gaan staan. Ik begrijp het heel goed als ze dat niet gaan doen! Geef ze meer!!!

deministerpresident | 19-08-20 | 17:06 | 2

Laat ze maar lekker thuis blijven. De patienten uit costa del sol zoeken het maar uit.

Cobalt bomb | 19-08-20 | 17:08

@Cobalt bomb | 19-08-20 | 17:08: Haha lolbroek. Nederland is momenteel bijna het slechtste jongetje uit de klas. Kijk in de spiegel eer je gaat wijzen naar anderen.

GodfrietvanAviko | 19-08-20 | 17:19

Omtzigt heeft wel even wat uit te leggen.

Frau Merkel | 19-08-20 | 17:05

Omtzigt tegen? Tja, vecht graag, maar blijft wel zelf graag in leven. Lekker lang blijven neuken maar voor het zingen de kerk uit!
Voor mij is Omtzigt afgeschreven. De Zorg verdient gewoon een beloning!!! En ondertussen geld sturen naar de zakken van profiteurs.
Echt jammer!

ET007 | 19-08-20 | 17:05 | 5

@Muxje | 19-08-20 | 17:11: tweede was omtzigt ook tegen en dan zeg ik dat hij kiest voor geen geld naar de zorg.

ET007 | 19-08-20 | 17:17

@duProgue | 19-08-20 | 17:17: verstand van financien? Precies, maar in wiens voordeel. We krijgen nog een hoop geld van diverse landen incl rente. Geld naar Frankrijk, terwijl Frankrijk wel zorg extra beloont? Geld naar Italie? En ze hebben hoger besteedbaar inkomen? Misschien heb ik niet zo veel verstand van financien maar ben wel heel erg goed met rekenen.

ET007 | 19-08-20 | 17:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar komt toch de onzin vandaan dat de salarissen in de zorg te laag zijn? Vergeleken met vergelijkbare landen verdient men zelfs heel goed en staat Nederland bovenaan.
Een beginner verdient bovengemiddeld vergeleken met starters met een andere hbo opleiding, daarna blijft de loonontwikkeling wel wat achter maar slecht is het zeker niet.

druipsmurf | 19-08-20 | 17:05 | 8

praat liever over besteedbaar inkomen dan salaris!

ET007 | 19-08-20 | 17:24

@ET007 | 19-08-20 | 17:08: Extra uren worden standaard NIET uitbetaald. Deze moeten worden opgenomen. Dit heeft dan geen gevolgen voor toeslagen e.d. (***zie onderaan)

De gemiddelde zorgende en verpleegkundige draaien extra uren (de meeste halen de CAO werkweek van 36 uur niet). Veel personeel van poli's en onderzoeksafdelingen heeft gewoon thuisgezeten tijdens de crisis. Geen enkele verpleegden riskeert het leven; sterker nog: er zitten er thuis omdat ze last hebben de angst die ons wordt aangejaagd. De verpleegkundigen die op de IC zijn een klein percentage van het totaal, zijn van een ander slag en hebben bewust voor de extra opleiding gekozen.

(***) Het feit dat mensen in de problemen komen door uitbetaling van extra gewerkte uren en gevolgen voor hun toeslagen, geeft aan dat het hele systeem niet deugd.

Arachne | 19-08-20 | 19:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Meer geld naar politie en zorg!! Minder naar de uitkeringen van reljeugd

DeutschlandUberAlles | 19-08-20 | 17:02 | 1

Eerst maar eens minder (toekomstige) ouders van reljeugd importeren.
In ieder geval weten de medewerkers in de zorg nu hopelijk eens waar deze regering en 80% van de Tweede Kamer voor staan. Ik zal het nog eens fatsoenlijk zeggen, maar jullie kunnen van deze weglopers allemaal de vinkentering krijgen.

Ommezwaai | 19-08-20 | 17:07

T e g e n !!! Lafbek.

Dodaar | 19-08-20 | 17:02 | 1

Fractiediscipline, tjsa...

SterF... | 19-08-20 | 17:13

Ook Omtzigt een duidelijk TEGEN

Frank1387 | 19-08-20 | 17:01 | 2

Tuurlijk. Die heeft immers een mooie burgemeesterpost in beeld. Zal niet meer lang duren of hij verlaat de Kamer. Zijn politieke rol is verder uitgespeeld.

Lafayette | 19-08-20 | 17:05

Omzigt blijft een tegenvallende CDAer.

Welles! Nietes! | 19-08-20 | 17:01

Maar vorige maand wel weer voor de zoveelste keer tig miljard naar de EU/Zuid-Europa overgemaakt.

Apollo | 19-08-20 | 17:00

Ja, Hallo! Ze hebben al gestemd voor 'n loonsverhoging van zorgmedewerkers.
Die in Italie en Spanje, wel te verstaan.

Piet Karbiet | 19-08-20 | 16:57 | 1

Van ONS geld. Ja. En dit gaan ze financiëren via de zorgpremie wellicht.

suscrofa | 19-08-20 | 16:59

We hebben er weer een pipo bij. Jesse Klaver op gympen...

Rest In Privacy | 19-08-20 | 16:56 | 4

Het zal te warm zijn voor een bontkraag.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 16:58

Zouden meer kamerleden moeten doen, rent wel zo lekker weg bij het stemmen.

OverdaanDerOnderheid | 19-08-20 | 17:02

Touché

Rest In Privacy | 19-08-20 | 17:09
▼ 1 antwoord verborgen

@Frau Merkel | 19-08-20 | 17:04: Ga jij er toch tussen staan. Klopt het weer.

GodfrietvanAviko | 19-08-20 | 17:22

@Frau Merkel | 19-08-20 | 17:04: dan is het niet zo raar dat ze denken te weinig te verdienen...

beldewouten | 19-08-20 | 20:04
▼ 1 antwoord verborgen

Jezus Christus te paard, Klaver loopt er ook écht bij als een 20-jarige corpsbal

Wc-kip | 19-08-20 | 16:55 | 2

Klaver is nooit verder gekomen dan het VMBO. Zonder groenlinks was hij nu gewoon een reljongen geweest.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 16:57

Maar dan zonder te zijn toegelaten tot academisch onderwijs dan hè.

OverdaanDerOnderheid | 19-08-20 | 17:00

Omtzigt is next. Zijn aanstaande "Tegen" is een apart topic waardig.

Erratio | 19-08-20 | 16:54 | 2

Komt dat topic.

elfenstein | 19-08-20 | 16:58

3x TEGEN. Die partijdiscipline is echt de doodsteek voor onze democratie...

Erratio | 19-08-20 | 17:02

Tsja, ik vind het eigenlijk ook wel gek om de lonen van zorgmedewerkers nu ineens te verhogen. Het is toch juist heel fijn om dankbaar werk te hebben dat op een heel directe manier bijdraagt aan het welzijn van mensen. Maar we kunnen nu eenmaal niet allemaal in de voedselvoorziening of in de zorg werken. Onze welvaart is zo hoog dat we met klein deel van de mensen al kunnen voorzien in alle belangrijke dingen. Daardoor zijn veel mensen voor hun broodvoorziening aangewezen op werk in de marge dat vrijwel geen bijdrage levert aan de samenleving, zoals sportschoolmedewerker, communicatiemedewerker of andere bullshitjobs die in opkomst zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om hier een gevoel van zingeving uit te halen.

Dr. Vigilante | 19-08-20 | 16:53 | 1

Sssht, stil nou. Ik leef prima, maar wil ook wel eens extra gratis geld. Beter hadden ze het besteedt aan door de overheid verstrekte mondkapjes voor ieder huishouden, maar dit is ook goed. Kan ik me ook eens soort van Bijstandskoning voelen.

Schapenjager | 19-08-20 | 17:04

Terecht. Als in een bedrijf tijdelijk overgewerkt moet worden is dat ook tot geen reden voor algemene loonsverhoging. Bonus is prima.

Schriever | 19-08-20 | 16:53 | 6

@deministerpresident | 19-08-20 | 17:04: Ik ga ervan uit dat de voor- en nadelen van verschillende beroepen min of meer in evenwicht zijn. Als uw beroep in alle opzichten zoveel beter is, waarom gaat dan niet iedereen dat doen. Ik denk dat u gewoon perfect op uw plek zit: baan die verder niet zo veel mensen willen doen, ondanks het 4x hogere salaris, maar zelf ervaart u het als een rustige baan die goed te doen is.

Dr. Vigilante | 19-08-20 | 17:22

@Dr. Vigilante | 19-08-20 | 17:22: De zorg is een ideale plek voor part-timers en dat zijn de meeste hoger gewaardeerde functies niet. Tenminste, dat vinden bedrijven. Met het thuiswerken is daar wel een kentering in aan het komen en kunnen vrouwen (huismoeders bedoel ik) gemakkelijk thuis full time werken voor de baas en toch de koters opvangen en verzorgen. De zorg krijgt het daardoor straks dubbel zo lastig met mensen vinden.
Gelukkig komt per dag 1ppm van de bevolking in het ziekenhuis met covid-19, een stuk minder dan bij de griep dus zo'n vaart zal het wel niet lopen.

Busverhuur | 19-08-20 | 18:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Wouter Bos van de PvdA dus VVD heeft al de aanval ingezet, de zorgkosten stijgen te snel, ergo alleen de managers mogen meer verdienen

Rest In Privacy | 19-08-20 | 16:53

Wij parlementariërs wonen op stand. Fuck de rest van Nederland.

Poesman | 19-08-20 | 16:53 | 1

Ach...

SterF... | 19-08-20 | 16:55

Lekker efficient dit...1 voor 1 opnoemen? Gemiddelde spelshow doet het beter :S

TheOneTruth | 19-08-20 | 16:51 | 14

@TheOneTruth | 19-08-20 | 17:08:

Voor kleuters misschien. Is ook nog eens tegen de huisregels:

EMOJI
Oppermod GU heeft een gruwelijke hekel aan emoji. Maak daarom in geen geval gebruik van emoji. Het gebruik van emoji is voor kleuters alsook superkleuters. Stuur die emoticons lekker naar uw vrouw, uw man, uw minnares of uw garagehouder die uw oude Volvo een beurt heeft gegeven, maar gooi ze niet in de comments. Niet gaan janken als de redactie wél emoticons gebruikt, want de redactie mag dat.

JJMS | 19-08-20 | 17:13
▼ 11 antwoorden verborgen

Die overbetaalde "volksvertegenwoordigers" mogen wel eens gewezen worden op hun tenue. Het is geen bruine kroeg of strandclub.... gewoon jasje dasje , nette schoenen met sokken, en voor de dames idem gepaste kledij.

Nederlanddraaitdoor | 19-08-20 | 16:49 | 2

Is ingezet door die Man Van Het Volk van de Socialistische Partij. Kwam populistisch in een T-shirt naar de Kamer

JJMS | 19-08-20 | 16:52

Best gevaarlijk werk Tweede Kamerlid. Zo met z'n allen in een slecht geventileerde ruimte. Ik vermoed een motie voor een gevarentoeslag in de maak.

Lafayette | 19-08-20 | 16:48 | 1

Die 1,5 meter houden ze zelf lang niet altijd...

SterF... | 19-08-20 | 16:50

Opdat men nooit vergeet.

Deflatiemonster | 19-08-20 | 16:48

Nadat het geld door Rutte aan Italie en de EU is weggegeven, is het op. In Italië weten ze van gekkigheid niet wat met het geld te doen.

El Rico Grande | 19-08-20 | 16:47 | 2

Het gaat in ieder geval niet op aan het bouwen van bruggen.

Deflatiemonster | 19-08-20 | 16:49

Oh die weten prima wat ze met dat geld moeten doen: met 55 jaar met pensioen gaan zoals tot nu toe gebruikelijk was. U en ik moeten gewoon doorwerken tot een jaar of 70 zodat we deze financiële escapade kunnen bekostigen. En tegen de tijd dát we 70 zijn heeft Europa ons pensioen al opgemaakt aan... Grieken die met 55 met pensioen gingen.

Busverhuur | 19-08-20 | 18:34

Italiaanse klaplopers krijgen bakken met geld, hardwerkende en hun leven in de waagschaal stellende zorgmedewerkers kunnen een gratis applausje krijgen.
Mag alleen maar hopen dat die mensen bij de volgende verkiezingen eens nadenken en PVV of FvD gaan stemmen.

2voor12 | 19-08-20 | 16:47 | 1

Klapklap.

Is dit nog nieuws? | 19-08-20 | 17:16

Wèl miljarden voor de knoflooklanden en de zieliggheidsindustrie. Daar is wel geld voor. Schande!

Schuldenbrau | 19-08-20 | 16:46 | 2

Precies! Ook mijn gedachten. En vergeet de miljarden voor zuid europa er economisch weer bovenop te krijgen niet!

vokjoe | 19-08-20 | 16:59

Die zijn zielig.

Is dit nog nieuws? | 19-08-20 | 17:15

De VVD heeft Max Verstappen ingehuurd om de vluchtwagen te besturen.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 16:44

Zijn de pixels op? Wat een flutbeeld (380p)

Bijtendehond | 19-08-20 | 16:42 | 1

Even handmatig op 720p zetten.

JohnLocke | 19-08-20 | 16:43

Hoor toch echt een beetje teveel tegen, kunnen we die tegenstemmers gewoon verbieden naar een ziekenhuis te gaan?

StompyChar | 19-08-20 | 16:41 | 3

Wat een ongelooflijke kul.

JJMS | 19-08-20 | 16:43

Nee. En dat soort onzin moet je ook helemaal niet willen. We hebben niet voor niets een eed afgelegd.

haddem | 19-08-20 | 16:45

6k netto per maand is ook te weinig om van te leven. Het lukt mij prima van 10k maar 6 k netto is echt niet veel.

The2Amendment | 19-08-20 | 16:40 | 6

En wat is de toegevoegde waarde om te melden dat u 10k binnen harkt?
- ego strelen?
- beetje stoer doen?

Ga ergens anders op je borst kloppen, treurige kneus.

Maytheforcebewithyou | 19-08-20 | 20:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Zie een hoop lege blauwe stoeltjes, hoe werkt dat?

hotnot | 19-08-20 | 16:40 | 4

Dat werkt dus niet.

NanoTube | 19-08-20 | 16:45

Het werkt niet. Maar wel 6000,- pm.

Realism Is All | 19-08-20 | 17:25
▼ 1 antwoord verborgen

Goh, verworpen.

Traag | 19-08-20 | 16:40 | 1

Joh, stemmen zonder last maar niet heus.

sprietatoom | 19-08-20 | 16:53

Het geld is op.
Althans voor onze eigen bevolking.

Ruimedenker | 19-08-20 | 16:39 | 4

Ik neem aan dat het miljard dat Jaap de Keffer en zijn blatende vrindjes eisten voor zielige moslims en negers in Afrika al door Tante Sigrid zijn over gemaakt.

vranac | 19-08-20 | 16:49

Dan gaan we het toch halen in Italië (waar zoveel heen moest als corona ondersteuning) en Griekenland (joehoe, meneer Jan-Kees de Jager! Waar is uw rente?).
Daar ligt zat van ons.

Dezenaamhier | 19-08-20 | 17:25
▼ 1 antwoord verborgen

Here's looking at you, Omtzigt.

JohnLocke | 19-08-20 | 16:38 | 3

Hij zei tegen.

Met_baard | 19-08-20 | 16:58

Tegen, de lafbek!

Dodaar | 19-08-20 | 17:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl