achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Hoger salaris zorgmedewerkers WEGGESTEMD

Voor de statistieken, de geschiedenis en het wegstervende applaus van de klaplopers

Daar gaan we. Hoofdelijk stemmen zonder wegrennen. Iedereen deed z'n plasje in het debat over een motie voor meer financiële waardering voor zorgmedewerkers waarvan de uitkomst op voorhand vast stond: geen cent erbij voor zorghelden. Kun je begrijpen. Kun je niet begrijpen. Kun je proberen te begrijpen. Feit blijft dat het een intens lelijk plaatje opleverde toen de coalitiekamerleden - in vredestijd, zoals Lodewijk Asscher fijntjes opmerkte - vorige week het Kamergebouw uit sprintten, onder luid applaus van het politieke cynisme en het publieke geschamper vanaf de balkons de begane grond van de samenleving. Hierboven nog eens de namen van de renners à raison de 6000 euro netto per maand, hieronder live & op naam het prijskaartje van een sector in de ramsj.
UPDATE: Motie Wilders en Motie Marijnissen voor structurele salarisverhoging / betere waardering voor zorgmedewerkers beiden WEGGESTEMD.
Voorspelling: Binnenkort Prinsjesdag. Wedden dat de coalitie met een eigen voorstelletje voor wat meer salaris komt, en zo de punten van de oppositie af kan snoepen? Want ook in coronatijd is zorgpersoneel politiek wisselgeld.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.