Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Dit waait niet over

Geen reden voor paniek, wel voor een koerswijziging

1

De complete maand juli liet een stijging zien van coronabesmettingen, van 36 aangetoonde besmettingen op 6 juli, naar 601 op 6 augustus. Nu nog een stipje aan de horizon, maar die beweegt de verkeerde kant op. Geen reden voor paniek, wel voor een koerswijziging.

De linkerkant van de grafiek kende een summier testbeleid, rechts mag iedereen zich testen. Dat was per 1 juni, het is niet vreemd dat het aantal waarnemingen rond die dag verdubbeld is. Februari tot en met mei is veel niet onderzocht. Daardoor kunnen we links en rechts niet met elkaar vergelijken qua hoogte. Dat zijn helaas appels en peren.

De helling van de grafiek geeft nog wel inzicht welke kant we opgaan. Gaat het omhoog en de verkeerde kant op? Zoals in maart & juli?! Of gaat het naar beneden zoals in april, mei en juni? Dat het verkeerd gaat werd vorige week en deze week al bevestigd door het RIVM. Een reproductiecijfer van 1,4 vorige week en 1,2 deze week gaven al hetzelfde beeld.

2

Boven de 1 staat voor groei. Als we enige groei accepteren, is het een kwestie van tijd voordat de IC weer overvol ligt en de economie wordt gesloopt door wegblijvende arbeiders en klanten. Onder de 1 staat voor krimp, dat lijkt me de enige gezonde en betaalbare weg. We hoeven niet agressief te krimpen, er is nog ruimte voor u op de IC, maar moeten daar wel vandaag mee beginnen.

Het reproductiecijfer moet terug onder de 1, wat maar een kleine aanpassing is ten opzichte van de huidige 1,2. Ruwweg hoeven we maar een kwart van onze risicovolle contactmomenten te schrappen. Die andere driekwart kan doorgaan, en laat dat het deel zijn waar we echt van genieten of echt aan verdienen. Hoe eerder dat gebeurt, hoe meer tijd om rustig te reageren overblijft.

Het RIVM meldde ook al een stijging in ziekenhuisopnames. De IC liet een stijging zien van 20 patiënten op 25 juli, naar 38 vandaag. Het aantal IC's met coronapatiënten steeg van 14 naar 25. Deze indicatoren lopen weken achter op nieuwe aangetoonde besmettingen. Maandenlang was een dalende trend zichtbaar, die lijkt bij deze drie indicatoren doorbroken.

Het aantal coronadoden is nog rustig. Het is nog te vers. Deze indicator beweegt als laatste, als het kalf verdronken is. De missende indicatoren zijn hoeveel mensen de ziekte hebben doorgemaakt, en hoeveel mensen daarbij invalide zijn geworden. Als deze gezondheidsschade buiten beeld blijft, weten we niet hoever het meevalt, of dat extra maatregelen geboden zijn.

Deze maand worden de laatste loodjes gelegd in de voorbereiding op kantoren en scholen die weer volledig opengaan. Dat is onnodig en prematuur. Maurice de Hond toonde al eerder statistisch aan dat gebrekkige ventilatie dodelijk is. Dat werd in 1977 al aangetoond toen een vliegtuig met passagiers drie uur op de startbaan stilstond met defecte ventilatie. 72% werd besmet met influenza.

Helaas is gebrekkige ventilatie een bouwnorm. Hoe minder frisse buitenlucht, hoe minder stookkosten, hoe goedkoper, groener en duurzamer. Bewoners worden chronisch ziek door balansventilatiesystemen. Normale luchtbehandelingssystemen hergebruiken rustig 90% van de lucht. De gebruikte filters laten virussen door.

Een groot deel van de scholen heeft geen mechanische ventilatie, daar blijven geïnfecteerde vloeistofdruppels in de lucht hangen, als ze niet bij toeval naar buiten waaien. Zelfs scholen die aan de bouwnorm voldoen, hoeven nog niet veilig te zijn. De kwaliteit van de binnenlucht is onvoldoende in een kwart van de scholen volgens de universiteit Eindhoven, die gaan wel over twee weken open.

Lees ook: Corona dendert de Randstad binnen op NieuwNieuws. Met huiveringwekkende slider-kaarten van feestend Nederland. Column Feynman gaat hieronder verder...

Thuiswerken zou vanwege brandstofkosten, files en milieu de norm moeten zijn. Alleen voor vergaderingen naar kantoor. Corona is eigenlijk de vierde reden, de kers op de taart die de doorslag geeft. Wat is precies de toegevoegde waarde van op een kantoortuin door elkaar heen schreeuwen, je concentratie niet kunnen vinden en met onder andere corona besmet raken?!

De mens is op aarde eigenlijk een monocultuur, de biologische eentonigheid maakt ons vatbaarder voor ziekten, zeker in combinatie met onze internationale reislust en kuddegedrag om gezellig knuffelend bij elkaar te zijn. Dat we pas in 2020 gedwongen worden een beetje gas terug te nemen en afstand van elkaar te houden is een wonder. Gelukkig hebben we internet.

We hebben een lockdown nodig naar Zweeds model, niet de regels en handhaving staan centraal, maar ons gedrag. Het virus kan niet lezen. "During the months of March to early June, all shops were practically empty, people stopped dining with friends, and families stopped seeing even their closest relatives" Helaas is daarmee het process vertraagd, maar gezien de grafieken, niet gestopt.

Als de mensen die thuis kunnen leren, werken of studeren dat blijven doen, is dat de goedkoopste en minst ingrijpende manier om het reproductiecijfer terug onder de 1 te brengen. Bij gebrek aan groepsimmuniteit, effectieve medicijnen of een vaccin, zullen we dit met elkaar moeten oplossen.

Als we nu stoppen met onnodige contacten en risico's kunnen we een nieuwe lockdown voorkomen.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Cesna | 09-08-20 | 18:29 | 2

Vandaag weer bijna 600 besmettingen erbij.
Alleen totaalmalloten kunnen nog ontkennen dat het niet de verkeerde kant opgaat.

www.telegraaf.nl/nieuws/394629484/bij...

Rest In Privacy | 09-08-20 | 17:35 | 7

@JP Balkenbrij | 09-08-20 | 18:09: Misschien een idee om het denken aan anderen over te laten?

Diederik_Ezel | 09-08-20 | 18:13

Touché!

JP Balkenbrij | 09-08-20 | 18:22

@Ichneumonidae | 09-08-20 | 17:57:

Angst heb ik sinds de hindernisbaan in dienst niet meer gevoeld. Het zijn juist de mensen die de opmars van het virus ontkennen die doodsbang zijn. Ze gedragen zich als een stel struisvogels die met hun kop in het grind op een spoorbaan staan terwijl er een trein met een rotgang op ze afkomt.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 19:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Vandaag 38 doden. Ok. Hoe oud gemiddeld? Met Corona of door Corona? Onderliggende aandoeningen? Het hele gedoe wordt enorm overhyped met als doel vrijwillig inleveren van onze vrijheden en alles overhevelen naar totale staatscontrole via UN Agenda 21/30.
https://www.weforum.org/great-reset/
Maar ja, complotdenkers en aluhoedjes zijn inmiddels ook verbannen naar de hoek der dwazen en ik hoop van harte dat wij ongelijk krijgen maar ik vrees het ergste.
https://youtu.be/GHEbNLvQ_MY

matrixbluepill | 09-08-20 | 17:04 | 2

Juist die informatie wordt ons onthouden, dus er is geen zinnig woord over te zeggen, behalve dan dat het absolute aantal volstrekt verwaarloosbaar is.

Begint men nu te zeiken over het aantal besmettingen, loopt heul erg op hoor maar kennelijk heeft vrijwel niemand er last van. Meer dan een hoax is het dus niet.

Dat is wat ik rivm/rutte c.s. vooral kwalijk geef. Alleen maar domweg cijfers uitbraken zonder enige nuancering vwb leeftijd, onderliggend lijden, het normale verloop van een griepepidemie (corona wijkt daar nauwelijks van af) en het gare onderzoek naar besmettingen als soort van (overigens totaal onbruikbare) graadmeter.

En ja, een verdubbeling van 1 naar 2 - the horror. Gaat exponentieel hoor, net als in het begin, hahaha. Hartje zomer 2020 - gelukkig trekt een zeer groot aantal mensen zich geen moer meer aan van dat incomplete en dus leugenachtige gelul van een rivm, een rutte en andere paniekvogeltjes.
Doei, sneuneuzen, ga maar verder emmeren over het klimaat, blm of biomassa-centrales. Mooiste was nog die 1,5 meter - over jaar is het dik lachen om dit uit de hand gelopen volksvermaak. Amuseer me er kostelijk mee.

En nee, mondkapjes doe ik niet aan, social distancing ook niet (tenzij een ander er op staat, maar ook daar grenzen) en een griepprik ga ik van m'n leven niet halen. Succes a/d hypochonders, met hun anekdotische gezever.

Ichneumonidae | 09-08-20 | 17:49

Oneens. Je zou moeten sturen op zorgcapaciteit, in plaats van tevergeefs (en onbetaalbaar) te proberen het virus volledig uit te roeien. Dus laat de R nog een poosje boven 1, en stabiliseer hem op 1 zodra er dagelijks voldoende nieuwe patiënten opgenomen worden.

obominotie | 09-08-20 | 14:28 | 6

@Stevo365 | 09-08-20 | 15:24:

Baudet kwam die gehele periode niet veel verder dan " Wat Wilders zegt!".

Rest In Privacy | 09-08-20 | 15:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat mij betreft kunnen we stoppen met Appels en Peren vergelijken:
Vóór 1 juni rekenden we met ziekenhuisopnamen en ná 1 juni met 'besmettingen, gemeten met een test die op alles wat op influenza lijkt, reageert. Bovendien: 98% van de 'geïnfecteerden' wordt helemaal niet ziek!

Vozz023 | 09-08-20 | 13:36 | 5

Gewoon het aantal testen weer halveren, de GGD heeft toch geen tijd. Let maar op wat er dan met de R gebeurt, die zakt ver onder de 1.

beniknouzoslim | 09-08-20 | 14:27

@Feynman | 09-08-20 | 14:04: De vraag die gesteld moet worden is of er een probleem groter gemaakt wordt dan dat het is. Dat het blijft verspreiden is bekend en onvermijdelijk. Dat het niet altijd onder 1,0 blijft is ook te voorzien vooral met hier en daar een cluster waar het getal lokaal heel even hoog ligt en het gemiddelde beïnvloedt.

Het idee dat er een bijzondere reden tot zorg zou zijn is gewoonweg zeer slecht te verdedigen. Het moge bekend zijn dat dit soort virussen "vanzelf" neigen te verdwijnen. Het mechanisme erachter is duister, wellicht evolutionair (je host populatie tijd geven te herstellen?).

Wat je wel ziet is de onnozelheid hier en daar van het ontkennen dat binnendeurs blijven met/zonder airco vooral in grotere groepen geen probleem is. Dat inzicht gaat meer levens sparen over de jaren dan we nu kwijt zijn trouwens, omdat het geldt voor meerdere ziektes.

GeenAccount | 09-08-20 | 14:38

@GeenAccount | 09-08-20 | 14:38: Boven de 1,0 blijven met dom gedrag waar geen extra welvaart of economisch herstel tegenover staat, lijkt me ook niet de route. Dan kan je dat straks uit gaan middelen met een halve lockdown.

Je laatste alinea is door gestapelde ontkenning van ontkenningen niet makkelijk leesbaar. Ik zie in juli & augustus groei, terwijl kantoren en scholen leeg zijn. Over twee weken gaan de eerste scholen in volle bezetting weer open. Als het nu al de verkeerde kant op gaat, en we ook nog in slecht of niet geventileerde kantoren en scholen gaan zitten, kunnen we in september en oktober gaan sturen op zorgcapaciteit.

Je zou ook nu een keuze kunnen maken wie er voor zijn geld echt op kantoor moet zijn, en wie voor zijn ontwikkeling echt naar school moet. Dat is een veel goedkopere manier om onder de 1,0 te komen.

Vergelijken met andere influenza en corona is extreem dom. Daar zie je bij de groep onder de vijftig volledig herstel. Bij Covid-19 zie je blijvende invaliditeit. www.youtube.com/watch?v=GCmoWbjvODM Helaas is er nog beperkt zicht in welke percentages, vanwege de tunnelvisie op de doden.

Feynman | 09-08-20 | 17:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Wanneer ik zo her en der lees is het aantal doden met corona/griep virussen al jaren constant en vorig jaar en dit jaar exact hetzelfde. Ondanks lockdowns en alle maatregelen.
Alleen noemden we het jaren hiervoor 'griep' of 'infulenza' en nu noemen we het 'corona'

Premier Trutte | 09-08-20 | 13:30 | 5

@Premier Trutte | 09-08-20 | 14:15:
Klopt niet. Het aantal griepdoden is geen constante. De periode waarin de griep heerst varieert per jaar.

Het aantal griepdoden was laag dit griepseizoen. En vóór februari had je hier nog geen corona.

www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers...

Papa Jones | 09-08-20 | 14:56

@Papa Jones | 09-08-20 | 14:56: Corona virussen zijn er al jaren. Andere varianten, maar wellicht waren vele griepdoden en zieken wel een coronavirus. Zoals je zegt, de periode waarin de griep heerst varieert. Dit jaar viel ie samen met de corona of heette hij corona, een vervelende griepvariant.

Premier Trutte | 09-08-20 | 15:25

@Premier Trutte | 09-08-20 | 15:25:
Dat is een understatement. Het afweersysteem kan op hol slaan bij deze variant.
Mensen liggen thuis te happen naar adem. Dat heb je niet met een normale griep.
U werkt duidelijk niet in een ziekenhuis.

Papa Jones | 09-08-20 | 19:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Op zich geen slecht stuk, Feynman, maar ik mis wel een heel belangrijk deel van de preventie, namelijk de invloed van het immuunsysteem op het verloop van Covid en ik vind ook dat de overheid daar veelt e weinig aandacht aan geeft.
Wat er voornamelijkl op de IC's binnenkomt zijn mensen die klap op klap op klap te verduren krijgen. Onderliggend lijden, ouderdom, een verkoudheid/griepje, overgewicht, verkeerd leefpatroon, te weinig of verkeerd bewegen ( als in, teveel sporten, dat is net zo funest voor je lijf als niet sporten ).
Overgewicht veroorzaakt ontstekingsreacties in je lichaam. Dat verzwakt het immuunsysteen. Teveel koolhydraten en processed foods eten verzwakt het immuunsysteem. Een wandeling van een uurtje elke dag ( of een hond nemen en die 3x 20 minuten uitlaten ) en de kwaliteit van je immuunsysteen schiet omhoog. Zet dat raam open, ook als het warm is. Dan pit je maar bloot zonder deken, overleef je ook wel. En dat soort simpele dingen hebben we zelf in de hand, hoef je helemaal geen panische reacties of drastische maatregelen te nemen, als het weer straks weer minder wordt en de zon en buitenlucht hun vernietigende effecten of dat virus kwijtraken.
Zolang er geen vaccin aanwezig is en je afhankelijk bent van het gedrag van de rest van Nederland is werken aan je eigen gezindheid en immuunsysteem het beste wat je kunt doen, en ik vind dat de overheid daar grote steken laat vallen. Ga eens met die verzekeringsmaatschappijen om de tafel zitten en beloon goed gedrag. Biologisch voer is onbetaalbaar voor een hoop mensen. Subsidieer dat ipv de KLM. Organiseer als verzekeraar fitnessbijeenkomsten in de buitenlucht en geef mensen die regelmatig op komen dagen korting op de premie. Leer mensen weer zelf koken en labels en etiketten lezen. Verbied iets rijst te noemen als het geen rijst is maar samengeperst product X ( hoi Lassie! ). Dat soort simpele dingen.
Enfin, die 2e golf komt eraan en de specialisten en onderzoekers maken zich grote zorgen. Wees verstandig en werk aan uzelf want anderen doen het niet voor ons.

Graaisnaaiert | 09-08-20 | 13:17 | 3

Heel Nederland aan de Wim Hoff methode. Denk niet dat een groot deel van de zorg en Pharma daar op zit te wachten. Goudmijntje die patiënten

Stevo365 | 09-08-20 | 15:07

Hier een artikel over de positieve kant: hoe een goed werkend immuunsysteem (met geheugen dragende T-cellen als kern van het 'goed werken') ervoor zorgt dat bij 40% van de corona besmette mensen geen symptomen optreden www.chron.com/news/article/40-of-peop... Nu richt het immuniteitsonderzoek zich op de geheugendragende T-cellen, waarbij er zich onverwachte dingen voordoen. Er zijn mensen die al immuun voor Covid-19 waren vóór dat het virus bestond.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-08-20 | 15:18

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 09-08-20 | 15:18:
Interessant, ga ik lezen. Dank u.

Graaisnaaiert | 09-08-20 | 19:28

Die kop... Dit Waait Niet Over...
Laten wind, al dan niet door een goeie airco of goeie ventilatie nou juist Dé Oplossing zijn.

Premier Trutte | 09-08-20 | 13:17 | 4

@JP Balkenbrij | 09-08-20 | 13:46: Ja, werd er nog door een PTT-bekeuringsbeambte op gewezen dat ik geen masker had. Dus ik deed mijn 2 handen voor mijn neus en mond.. Nergens staat waar een masker van gemaakt moet zijn en wat de werking moet zijn. Dat was niet afdoende zei hij. Dus ik zeg dat ie zelf geen masker draagt maar slechts een kleine plasic autoruit voor zijn bek heeft en dat ik de wind voel als hij praat. of ie effe een paar meter verder wil gaan staan met zijn corona adem.

Premier Trutte | 09-08-20 | 13:56

@Premier Trutte | 09-08-20 | 13:56: Uw ouders zullen vast trots op u zijn.

Diederik_Ezel | 09-08-20 | 14:01

@Diederik_Ezel | 09-08-20 | 14:01: Nou nee. Die zijn reeds overleden toen er nog geen corona en hyporcresie was. Die metro's zijn bijna niet geventileerd dus was richt zo'n plastic kap uit of een benauwd masker dat valse lucht inademt en uitblaast. Zag zelfs iemand het bij het uitstappen af doen en nog effe de transperatie van zijn gezicht afbegen en het weer voor hergebuik in zijn tas stoppen. Wanneer je niet praat en door je neus ademt gaat de lucht recht naar beneden. Behalve bij Papoea's maar dat ben ik niet.

Premier Trutte | 09-08-20 | 14:25
▼ 1 antwoord verborgen

Vroeger keken mensen graag naar apocalyptische rampen- en horror films. Vandaag is alles live. China heeft weer een enge ziekte www.rt.com/news/497471-china-virus-ti... die via teken wordt overgebracht. In Trouw een leesbaar verdiepingsartikel over China www.trouw.nl/buitenland/peking-heeft-... Belangrijk om te realiseren: China probeert met verdeel-en-heers politiek hun belangen veilig te stellen. De binnenlandse schuld van China is 315 % van het BNP.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-08-20 | 13:06

Feynman gebruikt ook die R1.2 en R1.4 van het RIVM in zijn stukje. Maurice de Hond legt vanaf 3:30m uit hoe deze berekening niet klopt en misbruikt wordt:
youtu.be/Lgmpqzh__XI
Inderdaad een rare situatie en niet erg geloofwaardig allemaal, zoals de hele pandemie aan elkaar hangt van tegenstrijdigheid

Stevo365 | 09-08-20 | 13:06 | 4

@Feynman | 09-08-20 | 14:12:
Het CDC zegt al een paar maanden dat er geen/amper contact besmettingen zijn.
En als er iemand met achterhaalde cijfers werkt dan is het de RIVM natuurlijk. Die toveren lachend nog wat opnames tevoorschijn van weken terug.

Stevo365 | 09-08-20 | 14:37

@Dommelsch | 09-08-20 | 15:28: Ik baseer m op IC bezoek. Lezen is moeilijk?! Rekenen ook? De IC liet een stijging zien van 20 patiënten op 25 juli, naar 38 vandaag. Als je daarmee weer een reproductiecijfers berekend, dan kom je uit op een gemiddelde reproductie tussen de 1,2 en de 1,3 over de afgelopen drie weken. ( 38/20^0,3333 )

@Stevo365 | 09-08-20 | 14:37 De meeste besmettingen kunnen ze helemaal niet herleiden. Als ze niet kunnen vertellen hoe iemand WEL is besmet, kunnen ze ook niet uitsluiten hoe iemand NIET is besmet. Bewijs is gewoon incompleet.

Feynman | 09-08-20 | 15:39
▼ 1 antwoord verborgen

Echt, lang niet iedereen kan zich laten testen, alleen bij serieuze klachten en mensen uit contactonderzoek. Dat verhoogt het vinden van besmettingen. Dus lang niet zo erg als ze het doen voorkomen. Kijk naar aantal IC-opnames en overledenen !

A333aan | 09-08-20 | 12:47 | 4

@Diederik_Ezel | 09-08-20 | 12:51: Nou hoeveel meer mensen dan in een ziekenhuis? Hoeveel meer op een IC? Dit zijn slechts weinigen en is geen significant getal meer. Als er midden juli 15 patienten op de IC liggen en nu 25 dan lijkt het een enorme toename (in procenten zeker) maar in absolute getallen is het een marge getal geworden. Analyse van cijfers is waar het nu verder nog om gaat.

Graaf Monte Cristo | 09-08-20 | 13:10

@Graaf Monte Cristo | 09-08-20 | 13:10: Het staat toch in het artikel van Feynman? Aantal covid patienten op de IC is ook verdubbeld de afgelopen 2-3 weken naar 38 nu. Daarbij volgt deze toename in de ziekenhuizen de toename van besmettingen, die ook ong elke 2 weken verdubbelen. Je kunt wel zeggen dat 38 weinig is maar u realiseert zich niet dat je na 5 verdubbelingen op ruim 1,000 IC patiënten zit.

Diederik_Ezel | 09-08-20 | 13:26
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn meer gevallen, want er wordt meer getest - met een dubieuze test. Amper ziekenhuisopnamen, geen doden. We kunnen niet nog eens drie jaar onder de trap blijven zitten met zijn allen. Laten we heel deze domme farce vergeten. Net als het griepseizoen 2018.

JP Balkenbrij | 09-08-20 | 12:44 | 6

@Diederik_Ezel | 09-08-20 | 13:04: Op kritische informatie over de PCR-methode als virustest. Hoe groter het aantal reproductiecycli, hoe groter de kans op een positieve test.

JP Balkenbrij | 09-08-20 | 13:18

@JP Balkenbrij | 09-08-20 | 13:18: Die PCR based test is zeer betrouwbaar, is vrij recent door bv. Eurosurveillance/prof Koopmans nog eens uitgezocht door 300 samples van non covid patienten te testen, aantal fout positieven: 0,0%. Hou op met onzin verspreiden.

Diederik_Ezel | 09-08-20 | 13:31

0,0% is een voorbeeldig resultaat!

JP Balkenbrij | 09-08-20 | 13:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Vandaag op de digitale kop van Trouw: 'Als de kraan steeds verder wordt opengezet, is geen enkele dweil groot genoeg'. Eerste associatie: "Aha, Trouw ziet het licht; eindelijk de waarheid over de asielzoekersstroom". Of gaat het weer over Vitens en zijn kraanwater, maar dan vanuit een onverwacht verkoelend perspectief? Maar ach en wee. Het blijkt slechts te gaan over de GGD en hun testcapaciteit. Trouw is zelfs bij de krankjorum gekozen metaforen de weg kwijt. Wat willen mensen vandaag liever, dan dat de kranen worden opengezet?

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-08-20 | 12:34 | 1

Krantenkoppen moet je ook overlaten aan De Telegraaf.

Papa Jones | 09-08-20 | 12:36

Hahaha Rutte lijkt gelijk te hebben. En aan de reacties hieronder te zien, kan het Roze Leger daar maar matig mee omgaan.... well done Feynman...

Odin | 09-08-20 | 12:30 | 2

Maar waarmee heeft hij gelijk? Is dit wel hetzelfde virus?

Trumme | 09-08-20 | 12:43

Die vertaald gewoon alles wat het RIVM zegt in Jip en Janneke taal. "Je handen stuk wassen mensen, 1,5m". Wel aardig van de voorganger van van Dissel in Nieuwsuur zei dat 1,5m totaal niet wetenschappelijk onderbouwd is. Countinho pleitte voor mondkapjes in alle supermarkten en andere locaties waar je dicht op elkaar zit,

Simon_GS | 09-08-20 | 14:09

Dat thuiswerken de norm moet zijn is naar mijn mening echt kul. Je merkt gewoon dat je op kantoor meer gedaan krijgt, ik krijg er persoonlijk meer motivatie van en ik ben onder de mensen. Als ik de gehele dag alleen thuis zit te werken, word ik doodongelukkig. Misschien dat introverte mensen daar minder last van hebben, maar Extraverte mensen hebben echt menselijk contact nodig is mijn ervaring.

Afrikanerhart | 09-08-20 | 12:17 | 12

@Papa Jones | 09-08-20 | 12:39: Klopt , maar nu er een afstand is tussen leidinggevende en werknemer kan er objectief naar prestatie gekeken worden en slecht nieuws gesprekken gaan makkelijker .

elevator | 09-08-20 | 12:50

@elevator | 09-08-20 | 12:50: Aha.
Zelf zit ik in de IT waar je grote delen toch wel zelfstandig uitvoert, dus prestatie was altijd al meetbaar. Is dat bij u anders?

Papa Jones | 09-08-20 | 13:11

@Papa Jones | 09-08-20 | 13:11: iT zit over een paar jaar grotendeels in India .

elevator | 09-08-20 | 17:21
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik zou de mensen die een "hoger plan zien", een "schokkend geheim" of "er iets achter zien" wel eens willen interviewen en willen doorvragen. Staat het plan in een boek in een geheime kluis? Of gewoon op een USB stick? Op de cloud? En wie weten er allemaal van? Een handjevol mensen (waaronder Lange Frans) of duizenden mensen? En hoe weten ze het "schokkende geheim" allemaal zo goed te bewaren? Doorgaans ligt ieder eenvoudig geheim waar meer dan twee mensen vanaf weten de volgende dag op straat. Domme maatregelen maken mij woest, maar domme reacties van medemensen nog meer. Wat legt dit virus toch een hoop bloot.

LinkeLotje | 09-08-20 | 11:21 | 19

U kunt gewoon zoeken op UN Agenda 2030 en 21. Voor Nederland zijn de plannen gedetailleerd op de Tristate City Nederland web site. Het WEF/BIS/IMF organiseert in januari een congres genaamd The Great Reset. Dus ja, alles ligt op straat, en duizenden mensen denken dat ze een bekend en goedgekeurd plan aan het uitvoeren zijn. Het enige wat een beetje schemerig is zijn de plannen om naar het "wensbeeld" te komen. Dan kunt gewoon zoeken op Event 201, een WHO oefening, of operation Lock Step, van Rockefeller. In die plannen wordt uitgelegd hoe de bevolking met minimale weerstand kan worden onderworpen aan grote veranderingen. Hoe verklaart u anders dat we nu voor het eerst in de geschiedenis een wereldwijde lockdown doen, vrijwel exact volgens deze plannen? Iedereen noemt dit een "experiment", er is geen wetenschappelijk bewijs, nog nooit eerder gedaan, en de economische schade is gigantisch. Zijn al die overheden echt alleen maar zo dom?

HetGewoneNormaal | 09-08-20 | 12:49

Ik blijf het altijd hilarisch vinden die complot-tokkies met hun absurde waangedachte. Zolang het maar blijft bij onschuldig tegen de kamerplant en de ongemakkelijke collega/familielid aanschreeuwen, sommige van deze waanzinnige randdebielen lijken zo ver heen dat ik me wel een beetje zorgen maak voor hun omgeving.

Pornodoctor | 09-08-20 | 14:03

@Pornodoctor | 09-08-20 | 14:03: Ach ja, had het vorige week over met wat vrienden van mij. Ze denken dat ik helemaal gek geworden ben dat ik denk dat de overheid het niet altijd het beste met ons voor heeft. Misschien wat geschiedenis boeken openslaan? Begin maar is met de Shock Doctrine van Naomie Klein. Is grappig genoeg relevant voor wat er allemaal gebeurt vandaag.

gebakkenzuchten | 09-08-20 | 15:13
▼ 16 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mozes Langebroek | 09-08-20 | 11:14 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Zorgelijk dat de GGD in Amsterdam bijna niet meer in staat is om alle cases/contacten op te sporen. Verbaast me eigenlijk dat er niet een pool reservisten gemaakt is van bv geneeskunde studenten die kunnen bijspringen.

Diederik_Ezel | 09-08-20 | 10:34 | 10

@Lupuslupus | 09-08-20 | 11:11: Precies. Dit is m.i. zowel een technisch als psychologisch probleem. Waarom is het niet mogelijk om een ID aan een nummer te hangen? Wanneer neem je eerder op? Als er staat "anoniem" of wanneer er staat "GGD"? Sommige dingen liggen zo voor hand dat het absurd is dat het niet al opgelost is.

knutsel_ | 09-08-20 | 11:14

@Lupuslupus | 09-08-20 | 10:39:
Het zou een hoop schelen als u de "informatie" die charlatans als Willem Engel en Janet Ossebaard verspreiden net zo kritisch zou benaderen als u dat met nieuws uit de MSM doet.

Spring Bruissteen | 09-08-20 | 11:18

@Spring Bruissteen | 09-08-20 | 11:18: Wie zegt dat ik de informatie van Willem Engel en/of Janet Ossebaard volg? Ik heb eerder vanmorgen een klein lijstje vermeld van video's die ik regelmatig bekijk en daar zijn de door u genoemden niet bij. Bij Engel kan ik mij nog het e.e.a. voorstellen (ik vind het prima dat hij mensen op de been brengt om te demonstreren) maar bij Ossebaard met haar graancirkels en andere nonsens trek ik toch echt een ferme grens. Dus hou aub op met mij zaken in de schoenen te schuiven waar ik part noch deel aan heb.

Lupuslupus | 09-08-20 | 11:35
▼ 7 antwoorden verborgen

De Corona maatregelen worden pas opgeheven wanneer ook de Publieke Sector, Politiek en Bestuur salaris moeten inleveren...

ceesreis | 09-08-20 | 10:34

Het is prima dat Feynman aangeeft dat het appels met peren vergelijken is. De eerste helft (maart tm juni) werd er nauwelijks getest en toch had je een hoog percentage besmettingen, ziekenhuisopnames en IC. Nu wordt er massaal getest en ondanks het massale testen zie je toch zeker niet een enorme toename in het aantal besmettingen zoals toentertijd. Nee juist integendeel. Er zijn aanzienlijk minder besmettingen dan toen. Als men - zoals FvD ook steeds op aandrong - toen meer had getest dan had je die testresultaten met die van nu kunnen vergelijken en was het geen appels en peren verhaal meer. Dan kun je nu beleid maken. Dat kun je nu zeker niet doen met verhaaltjes van 'het aantal besmettingen neemt toe' en 'weer 500 besmettingen vandaag' etc. Het aantal besmettingen zegt namelijk niet zoveel. We zijn nu ook al vergeten dat de bloedbank in april ontdekte dat 3-5% van hun clienten antistoffen in het lichaam heeft. Dit betekende dat minimaal 3% van de bevolking toen al was besmet. En weet u hoeveel 3% is? Juist ja een half miljoen mensen!!! En op dit moment staat de tellen (7 maanden al waart het virus hier rond) op bijna 60.000 besmettingen. Die andere 440.000 (zijn er ondertussen denkt de graaf wel miljoenen) hebben er niets van gemerkt, zijn niet ziek geworden, geen ziekenhuisopname en geen IC doden. Het is allemaal paniek om niets. Hier onder nog even de cijfers (feiten) over testen en besmettingen. Dan ziet u zelf dat het aantal in procenten gigantisch is gedaald en daalt. Cijfers zijn officiele getallen van het RIVM. Dan moet het goed zijn, toch?! Maart: 63.163 testen – 12.714 positief (20,13%)
April: 175.509 testen – 30.808 positief (17,55%)
Mei: 124.195 testen – 6.626 positief (5,34%)
Juni: 251.956 testen – 3.335 positief (1,32%)
Juli: 348.142 testen – 2.861 positief (0,82%)

Graaf Monte Cristo | 09-08-20 | 10:26 | 15

@Lupuslupus | 09-08-20 | 12:23: "De genomen 'maatregelen' hebben helemaal niets te maken met het huidige aantal viruspatienten in een ziekenhuis." Wat dan? Kabouters? De wil van god? Vanuit welke hoek neemt u zulke argumenten voor waar?

First Contact | 09-08-20 | 12:29

@Graaf Monte Cristo | 09-08-20 | 12:28: De laatste test in die richting was een onderzoek onder bloeddonoren. Dat zat op 5,5% www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

5,5% van de bloeddonoren had antilichamen. 94,5% had nog geen antilichamen. Dat was 3 juni. Groepsimmuniteit en het beeld dat u schept is nog mijlenver weg.

Om die 5,5% te halen hebben de IC`s overvol gelegen. Om dat stap van 5,5% naar 11% te doen kunnen we nog een keer de IC`s overbelasten. Dan naar 16,5% weer enzovoort. Dat kan je 11 keer doen voordat je groepsimmuniteit haalt die u stelt. Dat lijkt me niet de beste oplossing.

Vooral niet omdat de groep onder de vijftig die het overleeft, niet zoals bij griep standaard volledig hersteld. Die belanden in een rolstoel. www.youtube.com/watch?v=GCmoWbjvODM Alleen turven we dat niet, waardoor u het niet doorheeft.

Feynman | 09-08-20 | 14:20

@Feynman | 09-08-20 | 14:20: Nog een laatste reactie. De bloedbank rapporteert op 16 april dat ongeveer 3% antistoffen in het bloed heeft zitten. 3% is op een bevolking van 17 miljoen dan ruim een half miljoen mensen. Let op dat de coronacrisis op dat moment net een maandje Nederland doet. Nu zijn we bijna 4 maanden verder en meldt de bloedbank dat het 5,5% is oftewel minder dan een verdubbeling. In 4 maanden!! Dit is op zich al vreemd natuurlijk, zeker omdat de overheid vrijwel elke dag meldt dat er meer en meer besmettingen zijn gemeten. Je zou dan toch wel meer dan 5,%% mogen verwachten. Enfin laat dit dan wel zo zijn, dan zijn in ieder geval al meer dan 1 miljoen mensen besmet en hebben antilichamen ontwikkeld. Waar u nu het vandaan haalt dat de IC's dan keer op keer vol moeten komen te liggen om groepsimmuniteit te halen ontgaat me. Daar moet je meer kennis over hebben van de bloedbank. Wie zijn de donoren, welke leeftijden hebben die, hebben ze onderliggend lijden etc. Als je die parameters mee neemt dan kun je er meer over zeggen of je mag verwachten dat er een ziektegolf aankomt. Ik zelf denk dat het geen vaart zal lopen. Mede ook omdat we inmiddels weten wie de risicogroep vormt en die risicogroep is geen 20% van de Nederlandse bevolking maar slechts een klein percentage: boven de 70, onderliggend lijden etc. De overigen (enkele uitzonderingen daargelaten, waar u naar verwijst met uw rolstoel) merken niets van dit virus.

Graaf Monte Cristo | 09-08-20 | 17:18
▼ 12 antwoorden verborgen

Aardvark! Aantal griepdoden gemiddeld 6,000. Dit jaar 400. Corona-hysterie 6,400 doden. I'm impressed, not.
Het normale gemiddelde, malle paniekzaaier.

En ja, die doden komen er wel aan. 't Schijnt dat ouderdom een ziekte is en dat doodgaan een no-go is en wettelijk verboden gaat worden.
Lamuhnielachuh man.

Ichneumonidae | 09-08-20 | 10:18 | 13

@JdelaT | 09-08-20 | 10:32: Het is al eeuwen zo dat er vanaf september (zodra de 'R' in de maand was kregen wij als kind onze dagelijkse dosis levertraan) meer influenza zieken zijn. Helemaal niets nieuws onder de zon!

Lupuslupus | 09-08-20 | 10:49

@Diederik_Ezel | 09-08-20 | 10:36: Ja, daar hebben ze dus 2e helft 2020 oversterfte. Dat komt omdat mensen nu eenmaal sterfelijk zijn (nou ja, laatste heb ik van horen zeggen).

Ichneumonidae | 09-08-20 | 10:50

U kijkt alleen maar naar de doden. U zou ook eens naar de overlevenden van corona moeten kijken en zien hoe deze groep er nu voor staat.

Weerduivel | 09-08-20 | 12:31
▼ 10 antwoorden verborgen
-weggejorist-
SpiderfromHeaven | 09-08-20 | 10:17 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Tweede helft 2020 ondersterfte.
Feynman: Kut, paniek, NL stort in, te veel mensen, geen werk voor, ook nog eens te veel import van gelukszoekers.

We gaan allemaal hartstikke dood, dondert niet of er over- of ondersterfte is.
Onnozele paniekzaaier met je 'besmettingen' en praktisch nul ic-opnames en 'corona-doden'.
Leuk, die appels met peren. Humor kunnen we Feynman zeker niet ontzeggen.

Ichneumonidae | 09-08-20 | 10:08 | 8

Hebt u eigenlijk het stukje van Feynman wel gelezen? Aantal IC opnamen begint ook weer op te lopen, als gevolg van meer besmettingen.

"We gaan allemaal toch dood" vind ik een raar argument, zullen we ook maar stoppen met mensen behandelen die ziek (bv. suiker of kanker) zijn?

Diederik_Ezel | 09-08-20 | 11:18

@Diederik_Ezel | 09-08-20 | 11:18: Er zijn extra slachtoffers gevallen onder de suikerpatienten en kankerpatienten omdat zij niet behandeld werden tijdens de zogenaamde 'pandemie'. In Duitsland 50.000 kankerpatienten die niet op tijd chemo/bestraling/operatie kregen omdat alles was gericht op de 'pandemie'. Je zult maar kankerpatient zijn hè?

Lupuslupus | 09-08-20 | 12:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Ter aanvulling:
Volgens het RIVM, dus dan is het waar, zijn er de afgelopen week 3, drie(!), mensen aan de gevolgen van Corona overleden, de meeste positief getesten waren in Zuid- en Noord-Holland en en mindere mate in Noord-Brabant.
De rest van het land is nagenoeg schoon!
Daarnaast overleden er meer dan 400 mensen aan ouderdom en ziekte.
Iedere dag!

Bolder | 09-08-20 | 10:06 | 20

@First Contact | 09-08-20 | 11:58:

Als je eens begint met rustig te lezen wat ik schrijf. Ik schrijf namelijk iets heel anders: namelijk dat jij a) het risico op asymptomatische besmettingen geen enkel probleem vindt (geen maatregelen nodig), maar b) wel vindt dat iedereen een mondkapje moet dragen (en dat schreef ik op in de formulering dat jij het niet-dragen (dus: niet op doen van) een mondkapje NIET wil accepteren, mensen moeten dus WEL een mondkapje op van jou. En waarom? Het RIVM zegt zelf dat het dragen van mondkapjes geen zoden aan de dijk zet (deze maatregel werkt dus niet). Het thuis isoleren van mensen zet daarentegen WEL zoden aan de dijk (deze maatregel werkt dus wel).

Waarom wil je wel een maatregel doorvoeren die niet werkt, maar een maatregel die bewezen werkt niet doorvoeren? Welke afweging zit daar achter? Leg me dat eens uit...

HoogToontje | 09-08-20 | 12:16

@HoogToontje | 09-08-20 | 12:16: Precies, je schrijft het goed. Je zit mij woorden in mijn mond te leggen die ik helemaal niet gezegd heb. Zoals dat we voor altijd in quarantaine moeten of dat ik weiger een mondkapje te dragen. Ik heb en noem alleen voorbeelden van de hysterie die er heerst wanneer het gaat om simpele maatregelen zoals 1,5 m. of op sommige plekken (zoals oa OV) het dragen van een mondkapje. Feit is (en dat kunnen we allemaal zien aan de statistieken) dat de genomen maatregelen zoals de 1,5 meter het sluiten van de horeca en het dragen van mondkapjes in het ov effect hebben gehad. Dit topic en de hele discussie is nog steeds gaande omdat veel mensen totale schijt hebben regeltjes en afspraken. Snap je het nu?

First Contact | 09-08-20 | 12:26

@First Contact | 09-08-20 | 12:26:

Je hebt weer verkeerd gelezen: ik schrijf helemaal niet dat jij weigert een mondkapje te dragen, dat schrijf jij namelijk ook niet. Jij bent van mening dat mondkapjes dragen goed is (dat mag van mij), maar dat een bewezen effectieve maatregel zoals het in quarantaine zetten van mensen voor onbepaalde tijd niet nodig is. Blijkbaar heb jij voor jezelf de afweging gemaakt dat de ernst van het virus daar geen aanleiding toe geeft, dat de schade van permanente quarantaine niet opweegt tegen het te behalen voordeel (die maatregel wordt door jou dus als niet proportioneel beoordeeld). Het enige wat ik wilde doen is aantonen dat jij (ook) een dergelijke afweging maakt (zoals iedereen). Jij zegt verder dat 1,5 meter een 'simpele' maatregel is, en het is inderdaad een simpele maatregel, maar de (economisch en anderszins) impact is ENORM, dat is zeker niet 'simpel'. Zo'n maatregel zou je dus alleen moeten nemen als je een enorm gevaar moet bedwingen, anders kan je dit niet van mensen vragen. De vraag is of enige duizenden doden voorkomen zo'n maatregel rechtvaardigt, maar die vraag zie ik gek genoeg eigenlijk nooit gesteld laat staan beantwoord worden.

HoogToontje | 09-08-20 | 13:16
▼ 17 antwoorden verborgen

Maanden verder en nogsteeds geen serieus nederlands onderzoek naar HCQ

Vleespet96 | 09-08-20 | 10:02 | 16

@Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 10:10: Waar ben je bang voor? geef mensen zelf de keuze om HCQ + zink te nemen. Goedkoop en WEL degelijk effectief. (bronnen genoeg, maar veelal door FB/Google weggecensureerd) Ook al zoiets, sinds wanneer worden onwelgevallige meningen door FB/Google op zo'n blatante schaal weggehaald?

Norman N. Warden | 09-08-20 | 12:47

@Frau Merkel | 09-08-20 | 11:52:
En de kleuterjuf komt tussenbeide omdat iemand niet voor zichzelf op kan komen? Kan ze best en dat maakt uw tegel infantiel....

SterF... | 09-08-20 | 13:18
▼ 13 antwoorden verborgen

Waarom geen link gelegd naar de demonstratie bigin juli in Adam. Qua tijdspad en regio lijkt dit een goede verklaring voor de toename van de besmettingen. Daarboven komt het psychologisch effect dat mensen vanaf die tijd de regels aan hun laars lappen. Kijkt iedereen weg om Halsema te steunen.

watazooi | 09-08-20 | 09:59 | 1

Men steunt Halsema niet maar neemt een voorbeeld aan haar daden tijdens die demonstratie.

Lupuslupus | 09-08-20 | 10:02

Eind van de week is Corona dood........ of is het ook fakenews geweest dat het virus niet tegen hitte kon ??

Koning BongoBongo | 09-08-20 | 09:56 | 14

@First Contact | 09-08-20 | 10:04: In Brazilie is het wel winter. In het zuiden is het net zo koud als hier bij ons in de winter. En de luchtvochtigheid speelt ook een rol.

Graaf Monte Cristo | 09-08-20 | 10:37

@Graaf Monte Cristo | 09-08-20 | 10:37:
In porto alegre (in het diepe zuiden) wordt het vandaag 25 graden...

SterF... | 09-08-20 | 10:44
▼ 11 antwoorden verborgen

Men heeft als geestelijk gezond persoon een evolutionaire voorsprong.
Zo is reeds bewezen, zo blijkt en zo zal meer en meer blijken de komende jaren.
Ja, dat heeft de natuur mooi geregeld zo.

Mensdier | 09-08-20 | 09:52 | 3

Dat is een privilege (al dan niet wit).

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:57

@Dikke_Tammo | 09-08-20 | 09:57: Leg eens 3 kaartjes naast elkaar met corona, westers allochtonen en niet westerse allochtonen per gemeente. Ik ga er verder niet te veel van zeggen, want het kan natuurlijk ook een medische reden hebben dat de verspreiding het virus afhankelijk is van de genetische achtergrond van het immuunsysteem.

W_F | 09-08-20 | 10:36

@W_F | 09-08-20 | 10:36: Dan lost de natuur op wat de overheid al decennia verzaakt.

Frau Merkel | 09-08-20 | 11:54

De Nederlandse overheid wil ons bang maken. Maar waarom? Controle? We kunnen best lekker dansen met behoud van afstand. Wat is het probleem... zijn ze de controle kwijt op het systeem, komt er een revolutie waarvan wij niets mogen weten en proberen ze tijd te rekken onder de paraplu van Corona?

SPUtnIkT11 | 09-08-20 | 09:44 | 23

@Lupuslupus | 09-08-20 | 10:12: Ik volg precies de maatregels. Vakantie vieren hoeft niet op het strand in Zandvoort.
In de sportschool zitten max vier mensen en de ramen staan open.
Die virologen zeggen heus wel rake dingen, maar dat er angst gezaaid wordt en er een hoger plan achter zit en het maar een griepje is... koekoek!

Papa Jones | 09-08-20 | 10:28

@First Contact | 09-08-20 | 09:51: Omdat het bullshitmaatregelen zijn zonder enige wetenschappelijke onderbouwing. Als de overheid volgende week befehlt dat je met je linkerduim in je anus moet gaan rondlopen dan vind jij het vreemd dat mensen er niet mee akkoord gaan.

Norman N. Warden | 09-08-20 | 12:52
▼ 20 antwoorden verborgen

Volgens de woordvoerder worden reizigers uit Aruba en Curaçao niet uit elkaar gehouden, maar zitten zij door elkaar heen in het vliegtuig. ,,Reizigers uit Aruba worden na thuiskomst verzocht veertien dagen in quarantaine te gaan. Voor vakantiegangers uit Curaçao is dit niet nodig.”

Met dergelijke maatregelen komt die groepsimmuniteit er wel, voor het deel van de bevolking dat nog over is.

W_F | 09-08-20 | 09:32 | 4

TUI. Ja, die vakantie-maatschappijen denken aan hun kosten.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:44

@Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:40: crossimmuniteit onder coronavirussen is een bekend fenomeen. En jij hebt het over aids. Lachertje.

azijnseikerT | 09-08-20 | 09:58
▼ 1 antwoord verborgen

Dit neplandje is knettergek aan het worden met hun fijnstof,covid,blm en weet ik wat allemaal nog meer.
En dan heb ik het nog geeneens over de immigranten stroom die maar door blijft gaan.
Miljarden geven aan Frankrijk,Italie en Spanje,terwijl we het zelf al moeilijk genoeg hebben.
Watermaatschappijen die zeuren en zeiken omdat het al drie dagen warm weer is.
Las vanmorgen al ergens dat het rivm waarschuwt voor smog en zo gaan we maar door met dat hysterische gedrag.
Laat je niet gek maken door de nepregering en geloof ze niet.
Neem zelf je maatregelen naar eigen goeddunken en laat het daarbij.

komtdatschot | 09-08-20 | 09:31 | 13

Klopt, het draaiboek voor de volgende paniekzaaierij waanzin ligt al klaar, reken maar.

joppo0 | 09-08-20 | 10:22

@Lupuslupus | 09-08-20 | 09:51:
Is het niet verstandiger om telkens voor 3 dagen boodschappen te doen? Dan is de kans op besmetting ook 3x lager.

kortebroek | 09-08-20 | 10:30

@kortebroek | 09-08-20 | 10:30: zijn volgens mij nog NUL besmettingshaarden in supermarkten of winkels geweest. Trek je conclusies

Stevo365 | 09-08-20 | 10:38
▼ 10 antwoorden verborgen

@duProgue | 09-08-20 | 09:53: nee
In die grafiek zie je dat er meer getest wordt en dat er dus meer gevallen geregistreerd zijn.

Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:56

@Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:56: O jee, weer iemand die het niet begrijpt.

duProgue | 09-08-20 | 10:04
▼ 1 antwoord verborgen

Als over een jaar ofzo iedereen besmet is, moeten we dan nog steeds mondkapjes?.

squadra | 09-08-20 | 09:26 | 6

@Jan Passant mk2 | 09-08-20 | 09:40: Ehm, is dit geen angst zaaien? Of is het normaal om mensen bang te maken voor "lugubere figuren" met een afgrijselijke agenda, zoals een mondkapje bepleiten als er een virus heerst. Je moet er toch niet aan denken.

Wiebenick | 09-08-20 | 09:55

@Wiebenick | 09-08-20 | 09:55:
De oude socialist uit de vorige eeuw vond ik luguber genoeg om zijn naam niet te noemen. Als voorbeeld.
Ik hoop dat de slappe figuranten die de Corona gebruiken om meer macht te grijpen ook niet die kant op gaan. Macht corrumpeert en na gepakt te zijn is het moeilijk de boeven weer los te doen laten.
Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor middelmatige politici die graag meer macht hebben.

Jan Passant mk2 | 09-08-20 | 10:01

Hangt er van af wie in de regering er aan verdient .

Koning BongoBongo | 09-08-20 | 10:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Gelukkig is de griep wel overgewaaid.

Generaal Pardon | 09-08-20 | 09:23 | 4

Ja die duurde slechts 3 weken. Nog nooit in de geschiedenis vertoond maar krona krijgt het voor elkaar.

Lupuslupus | 09-08-20 | 09:36

@Lupuslupus | 09-08-20 | 09:36:
Ik DENK dat er dit jaar helemaal niemand overleed aan griep of ander ongemak waaraan oudere mensen wel dood gaan. Dat zou ongunstig uitkomen voor de statistieken.

Jan Passant mk2 | 09-08-20 | 09:44

@Jan Passant mk2 | 09-08-20 | 09:44:
Kreeg laatst een internetmiem toegestuurd: Een schermafbeelding waarop een vrouw in de bek van een witte haai gevangen zat met daaronder een banner "latest covid victim".

JdelaT | 09-08-20 | 09:58
▼ 1 antwoord verborgen

Felicicitates Feynman.
Je Corona topic komt in de eindejaarslijstjes.
En terecht.
De panelen alhier alleen al laten zien hoe godvergeten verdeeld mensen zijn over aanpakbeleid virus.

chicago river | 09-08-20 | 09:22 | 5

@azijnseikerT | 09-08-20 | 09:38: Eens. Vrijheidslievende mensen met gezond verstand die zich heel breed informeren en niet slechts via de manipulerende msm. Gisteren nog een voorbeeld gegeven: in de kop "man in wespennest gevallen'. In het artikel (de laatste zin!): man viel van zijn fiets en werd gestoken door één wesp!

Lupuslupus | 09-08-20 | 09:45

@Lupuslupus | 09-08-20 | 09:45: ik weet dat jij tot de oudere en kwetsbare groep hoort. Logisch toch dat je je gedrag wat aanpast. En zeker in het verpleeghuis moet een goed beleid komen. Al in de laatste plaats omdat daar elk jaar! slachtoffers vallen. Maar is er nu beleid om de verpleegtehuizen opnieuw in te richten? Hoor je niks van. Dat is een grof schandaal. Maar we kunnen jongeren toch niet hun jeugd afnemen. En dan ook nog die mensonterende mondkapjes.

azijnseikerT | 09-08-20 | 09:52
▼ 2 antwoorden verborgen

kom je in mo;paradijs. 72 maagden. weet hoe hard werken dat is ?

newray | 09-08-20 | 09:21 | 13

@Mr.Crowley | 09-08-20 | 10:11: geen internet...
Weer waterpijp?
Kopje thee? Wie heeft dat kopje trouwens gemaakt? En waar komt die hemelse thee vandaan? Uit de hemelse souq? Wie verkoopt het daar?
Ben je gvd theeverkoper in de hemel...

Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 10:14

@Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 10:14:
Kijkt u niet uit naar het paradijs?
Het staat allemaal in de heilige boeken.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 10:34
▼ 10 antwoorden verborgen

Wij zijn bijna allemaal van generaties en culturen die nauwelijks ziektes, oorlogen en natuurgeweld op grote schaal hebben meegemaakt. Maar de geschiedenis van de mens is er één van ramp na ramp. En zodra je veel mensen bij elkaar zet en laat reizen tussen groepen maak je het ideaal voor elke ziekte. Het is een wonder dat er niet al vief of vijf corona's zijn geweest (en je zou kunnen stellen dat -ie er waren maar door allerlei redenen een minder groot probleem vormden wereldwijd). Iedereen kijkt naar een aantal Aziatische landen en begrijpt niet hoe ze zo strak reageren: puur ervaring, been there done that.

Fundamentele oplossingen tegen natuurlijke oorzakelijkheden:
- massacultuur veranderen: grote evenementen, tehuizen, kantorengebouwen, massaal winkelen, het OV tijden spits Het zijn verkeerde instincten of gestoorde oplossingen: afbreken die hap.
- reiscultuur veranderen: grote groepen mensen zo frequent laten hoppen; brandstof, vervuiling, CO2,, migratie, toeristenhellen: verleden tijd maken
- populatiedoelen stellen op globale schaal: de VN zou op moeten houden met morele lessen te verzinnen over gelijkheid. Men zou hygiënische regels op moeten stellen voor de menselijke beschaving en dat betekent grenzen stellen aan populatie per economische waarde van een gebied. Zit je er boven, krijg je geen hulp meer totdat programma's draaien die populatie bewezen snel naar beneden brengen. De VN wordt een extra immigratiedienst want volksverhuizingen zijn een gevaar voor wereldvrede.

GeenAccount | 09-08-20 | 09:21 | 3

Kortom: kleinschaligheid.

ger1306 | 09-08-20 | 09:27

Of je gedraagt je gewoon niet als een zeikende bitch en accepteert dat bacteriën en virussen gewoon een onderdeel van het leven zijn...

Antiquerulant | 09-08-20 | 09:36

GeenAccount | 09-08-20 | 09:21 |
Un resolutie 4253
Aangezien de maatregelen in Somalië dusdanig laag zijn gebleven om de hygiëne te verbeteren heeft de Veiligheidsraad besloten om Mogadishu tijdens de spits te gaan bombarderen. Dit ook om een verandering in de massacultuur teweeg te brengen.
Uiteraard vliegen de b52's niet op milieuvriendelijke brandstof dus ter compensatie van de emissie rechten wordt België ook gebombardeerd.

Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:53

Hier heb ik een goede reden voor de overheid om de angst er in te houden en te blijven focussen op coronna besmettingen.
Las net op een nieuwssite waarvan hier de naam niet genoemd mag worden dat Italië een beroep wil doen op een Eu fonds om werktijd verkorting te realiseren dat 28.5 miljard moet kosten.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 09:15 | 11

@Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:37:
U begrijpt toch dat de overheid liever niet heeft dat u zich hier over druk maakt?

Mr.Crowley | 09-08-20 | 09:42

@Mr.Crowley | 09-08-20 | 09:42:
Overigens grappig dat financiële mensen dat toch doen.
Ondanks dat coronna veel erger is natuurlijk.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 09:46
▼ 8 antwoorden verborgen

Vanavond bij zomergasten een viroloog. Eens kijken wat hij te zeggen heeft...

SterF... | 09-08-20 | 09:14 | 3

Is hij/zij al met pensioen?

Stevo365 | 09-08-20 | 10:42

Zomergasten?
Die zal zeggen dat het de schuld is van witte mannen.

Remus McMillan | 09-08-20 | 11:11

Koffie?Thee?Broodjes?Fruit?Muesli?
Goedemorgen.
*Commentaren lezen gaat*
Zo, jullie hebben het laat gemaakt...

Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:12

Covid-19 is gevaarlijk en soms dodelijk voor een paar risico-groepen. De rest heeft wordt er niet of amper ziek van. Laten we het daarom dan ook gewoon zó benaderen. Risicogroepen en mensen die bij risicogroepen op bezoek/in de buurt komen geven we MEDISCHE mondkapjes en de rest laten we gewoon het leven leven zonder die gezichts-luiers. Deal? Mooi! Weer een probleem opgelost.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:02 | 15

@Lupuslupus | 09-08-20 | 09:17:

Dat mag iedereen ook fijn zelf weten, wat mij betreft. Ik reageer echter op het idee 'risicogroepen en mensen die bij risicogroepen op bezoek/in de buurt komen geven we MEDISCHE mondkapjes en de rest laten we gewoon het leven leven zonder die gezichts-luiers'. Dat is onhaalbaar.

We zullen zien hoe het de komende maanden gaat ontwikkelen.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:36

@Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:36: Griep wordt ook onderschat. En 50 procent is geen slechte score.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:40

Al de vergelijkingen zijn krom. Er wordt nog steeds maar mondjesmaat getest en ondanks dat we hier over het algemeen behoorlijk mr. Shoemax belachelijk zitten te maken over z'n app, hebben we nog steeds geen flauw benul wie er besmet is. Ook is er nog steeds gigantische onduidelijkheid over de modus operandi van het virus. De overheid 'shooting from the hip' beleid is hier het gevolg van. Zet maar verplichte test poorten neer bij het strand nu. Of bij ingangen van grote winkelcentra. Wil je hier naar toe dan zul je je moeten laten testen. Meteen je verplicht laten registreren dat je daar bent geweest. Je moet op een gegeven moment wat gaan doen om een duidelijk beeld te krijgen. Meten is nog steeds weten.

clockandhammergame | 09-08-20 | 10:21
▼ 12 antwoorden verborgen

Tijd voor een enquete:
Zorgt U tijdens het thuiswerken goed voor Uzelf door
1) Koffiepauzes te nemen
2) Regelmatig op en neer naar de koelkast te lopen

Leptob | 09-08-20 | 08:56 | 1

Hahaha.

Lupuslupus | 09-08-20 | 08:58

Heb zo een testafspraak, gaan het allemaaal wel meemaken.

Barkruk2 | 09-08-20 | 08:54 | 6

@Lupuslupus | 09-08-20 | 09:01:

Ha ha DNA afnemen....
Mag ik nog één keer het woord wappie gebruiken?
Ja dat mag.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:12
▼ 3 antwoorden verborgen

De grafiek hierboven geeft een nogal vertekend beeld omdat er bijna 4 keer zoveel getest wordt dan 10 weken geleden. En het bron- en contactonderzoek is ook enorm opgeschaald en levert 15% besmettingen op tegenover 0,9 voor de mensen die spontaan een test laten doen. Dit geeft al een wat een realistischer beeld en geeft in rood de besmettingen die inderdaad wel wat stijgen (niet zo gek als je een aantal maatregelen opheft): allecijfers.nl/nieuws/statistieken-ov...

Simon_GS | 09-08-20 | 08:54 | 6

@Joris Beltsin | 09-08-20 | 09:07: de R is afgeleid van de besmettingen en die groeien iets maar niet zo hard als de grafiek laat zien.

Simon_GS | 09-08-20 | 09:43

@Simon_GS | 09-08-20 | 09:43:
Huh? R is de parameter die de vorm (groei) van de curve bepaalt en die twee hangen noodzakelijk samen. Onder het plaatje met de werkelijke infecties zie je een plaatje met verschillende R-krommes en de beste (vorm)overeenkomst is met R=1,4.

Joris Beltsin | 09-08-20 | 10:45

@Joris Beltsin | 09-08-20 | 10:45: u gaat ervanuit dat de data het aantal besmettingen in de bevolking weergeven maar dat is niet zo. Het gaat om een subgroep dus die R zegt niet zo veel.

Simon_GS | 09-08-20 | 14:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Normaal vond ik Feynman’s stukken erg goed, gedegen en vanaf ‘t fundament goed uitgedacht - helaas lijkt zelfs hij geïnfecteerd met de gezaaide paniek. Jammer, want in de regel denkt hij wel degelijk na voor zichzelf. Nu is ook Feynman een radertje in het web qua volksmennerij geworden, zonder dat hij ‘t doorheeft. Het ding is; het ging om het afvlakken van de curve. Dat houd in dat iedereen het hoe dan ook gaat krijgen, maar gecontroleerd zodat de IC’s het aan kunnen. Hier is alleen geen sprake meer van, want nu gaat ‘t alleen nog maar om besmettingen en hoe we die voorkomen. Dat was de hele opzet nooit. Buiten dat het naive nonsense is om te geloven dat je met maatregelen het virus uitbant. Kijk je geschiedenis boek er maar op na, die methode is precies 0x effectief geweest. De boel laait altijd weer op, want er is maar één persoon nodig en het hele circus begint weer. Maar goed, jammer dan ook Feynman’s denk proces is aangetast door eindeloze misinformatie, onduidelijkheid en flagrante leugens vanuit de overheid/RIVM.

rendang31 | 09-08-20 | 08:46 | 13

IEDEREEN's denkproces is aangetast en dus ook dat van Feynman . Er is geen universeel werkbare oplossing en er zijn teveel variabelen. Het is gewoon de mening van Feynman.....

Koning BongoBongo | 09-08-20 | 09:33

Helemaal eens. Het is gelukkig geen SARS. De sterftecijfers voor gezonde mensen liggen niet op 7 procent eerder bij...? 0.3 0.15?. We moeten nu inmiddels goed voorbereid onze zwakke groepen beschermen en tegelijkertijd doorgaan met leven,

Ron_Paul | 09-08-20 | 09:33

@Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:28:
Dat van dat bordeel valt te begrijpen omdat de kans dat de te houden afstanden, plaatselijk negatief kunnen worden groter is.

JdelaT | 09-08-20 | 09:40
▼ 10 antwoorden verborgen
-weggejorist-
gebakkenzuchten | 09-08-20 | 08:43 | 2

@Lupuslupus | 09-08-20 | 08:56:
Typisch beroepsgezeik.
Als het kabinet de schuld maar kan krijgen. Of ze doen teveel of ze doen te weinig.
Voor lui zoals jij is het toch nooit goed.

DrumPiet | 09-08-20 | 09:16

@Mr.Crowley | 09-08-20 | 09:01: Nou verdacht allemaal hoor, een beetje proberen een virus terug te dringen, daar zit geheid wat achter .... doet de gordijnen toe! ;-)

Wiebenick | 09-08-20 | 09:29

@Wiebenick | 09-08-20 | 09:29:
U mag de overheid best een beetje wantrouwen.
Of hebt u daar geen enkele reden toe? Of u sluit liever de ogen? Ook dat kan ik begrijpen.

Mr.Crowley | 09-08-20 | 10:03
▼ 2 antwoorden verborgen

.. maar goed. Ben zo oneerbiedig de teksten van Feynman niet als gospel te zien. De verzamelkarren voor lijken rollen niet meer dagelijks door mijn straat, voortgeduwd door middeleeuwse geneesheren met vogelkoppen en ratels. Dat geeft de indruk dat de pandemie zich terugtrok in statistieken en linkse stinksteden. Waar iedere crisis onvermijdelijk ontstaat en floreert.
Ondanks het onafgebroken geklepper van middeleeuwse bangmakers op radio, TV & persconferentie. Wacht wel tot die schurken de politie op mij afsturen wanneer ik ook niet zo'n mombakkes als deel van mijn Nieuw Normale volks-uniform draag.

Daarmee is de crisis een feit en is het nieuwe fascisme officieel een virus. Een dodelijk virus.

Jan Passant mk2 | 09-08-20 | 08:37 | 28

@Jan Passant mk2 | 09-08-20 | 11:19: "Terwijl wij sliepen werkten de oude machten weer aan het verzamelen van macht." Dat is geen beschuldiging? Ook geen angst zaaien? Dan is hier inderdaad sprake van een omgekeerde werkelijkheid. Sterkte ermee.

Wiebenick | 09-08-20 | 11:33

@Wiebenick | 09-08-20 | 11:33: gun iemand anders een mening, net zoals wij die ook aan jou gunnen. En wie er gelijk heeft zal blijken.

IkwilJinekwel | 09-08-20 | 13:17

@Jan Passant mk2 | 09-08-20 | 09:54: het zou me niet verbazen dat ie zelf gulliver is.

IkwilJinekwel | 09-08-20 | 13:18
▼ 25 antwoorden verborgen

Vind het alles hoogst raar. Vertrouwen doe ik nog maar weinig. Zal wel zien hoe e.e.a.! gaat verlopen. Heb het beetje zat alle stellige haaks op elkaar staande beweringen . Alleen al voor dat zou je een tijdje als eremiet gaan leven en hopen dat er nog iets van normalisatie zal ontstaan.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 08:31 | 6

Lupus en Quib. Dank jullie. Dit is weer even genoeg om in (normaliteit te geloven ;-).

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:19

Rosa Koire !!

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:22
-weggejorist-
Guiseppe | 09-08-20 | 09:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Groot verschil, Feynman, is dat de groep besmette mensen nu veel jonger lijkt te zijn dan destijds en de kans dat ze op de ic komen kleiner is en dat de meest kwetsbaren, helaas, de eerste golf niet hebben overleefd. Situatie is totaal niet vergelijkbaar, ook omdat het testbeleid is aangepast. Elke vergelijking is in feite onzin. Ja, we weten nu dat we meer mensen positief hebben getest, maar we weten niet hoeveel er in maart daadwerkelijk besmet waren. Ergo, het slaat allemaal nergens op.

AltijdDeWaarheid | 09-08-20 | 08:29 | 6

@omanders | 09-08-20 | 08:34: de mortaliteit in Duitsland is nog steeds belachelijk laag. Nog steeds. Zelfs met de maatregelen die na de piek zijn genomen. Want als dat ergens duidelijk is, is het in Duitsland.

azijnseikerT | 09-08-20 | 08:40

@Gulliver | 09-08-20 | 08:45: door iedereen dom te noemen die het niet met je eens is komt nogal dom over.

IkwilJinekwel | 09-08-20 | 09:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Hee, hee, *nog in de lorem van driezitsbank glijden doet*, is het GeenStijlCafé bij Feynman thuis?

chicago river | 09-08-20 | 08:26

Ik vind het kort door de bocht. Er wordt nu veel meer getest als in maart. Natuurlijk krijg je dan een beter beeld van de besmettingen. In maart werd enkel getest als je in het ziekenhuis kwam. Eenvoudige wiskunde kan je mee aantonen dat er een factor 20-30 meer besmettingen waren dan werd gerapporteerd.

MightyRetard | 09-08-20 | 08:20 | 5

@Snaajoe | 09-08-20 | 09:00:

Als iemand domme onzin uitkraamt mag die persoon daar best op worden gewezen.
Onwetenheid is geen mening.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit gaat allemaal nog jaren duren. Ik ben geen antivaxxer. Maar ik ga mij ook niet door het eerste en snelste TiTaTovenaar bedachte mengseltje, laten beschermen tegen corona. Ik wacht wel even af. Als er een fout in zit moet toch iemand de designated survivor zijn.

Leptob | 09-08-20 | 08:19 | 5

Zelfde verhaal hier. Ik mag hopen dat inenten tegen dit virus niet verplicht wordt en vooral eerst gebeurt bij de risicogroepen. Ben (gelukkig, even afkloppen) gezond en nu er met hoog tempo allerlei mengseltjes worden bedacht waarvan nog niet duidelijk is wat het effect daarvan zal zijn op (middel)lange termijn wil ik niet meedoen met dat overhaaste experiment.

Wybe Wabes Abbema | 09-08-20 | 09:03

@Gulliver | 09-08-20 | 08:51: Nee, mensen die die nu het vaccin krijgen worden niet eerst goed getest op anti stoffen omdat a) er gog geen nauwkeurige tests op anti stoffen bestaan, b) je dan 2 afspraken moet maken met een periode daartussen, dus het vaccin veel later krijgt, c) die test waarschijnlijk 10x duurder is dan het vaccin.

W_F | 09-08-20 | 09:28

Al die mensen die zich niet willen laten vaccineren hebben een groot voordeel. Als genoeg verstandige mensen zich wel laten vaccineren zijn ze door de ontstane groepsimmuniteit alsnog beschermd. Stelletje parasieten!

duProgue | 09-08-20 | 09:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Die Feynman heeft dus geen enkel wetenschappelijk inzicht en copy-paste klakkeloos RIVM gegevens. Bij ons op de virologie denken we geheel niet aan een tweede golf. Die heb je ook niet met Corona virussen. Kan Feynman even uitleggen waarom hij zelf denkt dat er een tweede golf komt?

boerzoektscheet | 09-08-20 | 08:17 | 16
▼ 13 antwoorden verborgen

"Dat we pas in 2020 gedwongen worden een beetje gas terug te nemen en afstand van elkaar te houden is een wonder. "

Laat ik dat even anders verwoorden:

" Dat we pas, na jarenlang ongelimiteerd mensen uit omgevingen hebben toegelaten (Chinezen, Afrikanen, Midden-Oostiers) die qua hygiene en levenswijze op geen enkele manier kunnen tippen aan het niveau van Westerse hygiene en beschaving, mag het een wonder heten dat een dergelijke virusuitbraak zich niet veel eerder heeft voorgedaan".

UpdateAvailable | 09-08-20 | 08:12 | 1

En Q-koorts kwam van onhygiënische
agrariërs uit Brabant?

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:08

Feynman, blijf uit de zon! Altijd wat goeds te melden, behalve nu. E zegt het zelf. Reproductiegetal vorige week 1,4, deze week 1,2. Grote kans dat het komende week op 1 ligt. Waarom gillen en paniekzaaien voordat je geslagen wordt?

Oh ja, pro-actief handelen. Dat soort gelul? Weet je wat? We blijven vanaf nu allemaal thuis. Lekkker stomen met +35 graden. Kijken hoeveel mensen daaraan acuut overlijden. Want strand en frisse lucht blijven uiteraard levensgevaarlijk!

Rest In Privacy | 09-08-20 | 08:11 | 7

@Gulliver | 09-08-20 | 09:06: er wordt toch niet representatief getest? Dan zou je een random steekproef moeten doen en al die mensen testen.

Simon_GS | 09-08-20 | 09:48

@Gulliver | 09-08-20 | 09:06: kijk dan naar de link die ik meestuurde in plaats van klakkeloos te reageren. Klopt gewoon niet.

Simon_GS | 09-08-20 | 13:59
▼ 4 antwoorden verborgen

"Geen reden voor paniek, wel voor een koerswijziging."

Goh, of ik Rutte en/of Hugo de Clown op een persco hoor praten.

UpdateAvailable | 09-08-20 | 08:06

Als je meent dat dit thuiswerken 'de nieuwe norm moet worden' kom je intens dom over en wek je de indruk dat je zelf nooit gewerkt hebt.
Voor al het kantoorpersoneel dat veel zelfstandig en via online communicatie kan werken: die houden het wel even vol met thuiswerken. Maar dat gaat om de bestaande werknemers. Nieuwe werknemers leren hun collega's niet kennen en krijgen geen feeling met het bedrijf. Normaal zit je 40 uur op elkaars lip, dan ga je elkaar verplicht aardig vinden. Dat is helemaal weg met thuiswerken.
Ook switchen van baan wordt minder aantrekkelijk.
Daarnaast kunnen alle productiebedrijven hun operators niet thuis laten. Echter het kantoorpersoneel blijft wel thuis. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het voor een ingenieur op een gegeven moment erg onprettig is om de connectie met de fabriek te missen.

Draak uit Brabant | 09-08-20 | 08:04 | 13

Ik snap wel dat ze jou niet laten thuiswerken.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 09:19

@Leptob | 09-08-20 | 08:29: Het is eenvoudiger (en contra productief) direkt te zeggen dat iets niet kan dan eerst na te denken hoe iets misschien wel zou kunnen.

Guiseppe | 09-08-20 | 11:26
▼ 10 antwoorden verborgen

De meest misleidende, grove onzin die ik ooit van Feynman heb gelezen.
Mensen, ga naar het strand en lekker boven op elkaar liggen, als je leven je lief is.
Kijk naar de laatste bijdrage van café Weltschmerz , naar de column van Stefan Noordhoek! En volg Maurice de Hond. That's all!

Rest In Privacy | 09-08-20 | 07:57 | 13

@Gulliver | 09-08-20 | 08:37: Ier al ergens op de wereld iemand voor de 2de keer met COVID-19 overleden?

Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:20
▼ 10 antwoorden verborgen

Kuch... goedemorgen.

Poesman | 09-08-20 | 07:55 | 2

Twee weken voor jou!! Vort, naar binnen!

marcoplarco | 09-08-20 | 08:12

Gezondheid. Lekker naar buiten vandaag.

schijtzat | 09-08-20 | 08:37

Kwestie van tijd voordat thuiswerken verplicht wordt gesteld.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 07:46 | 4

geen sextaressen meer . jammer

newray | 09-08-20 | 08:01

Prima, daar waar het kan doen. Weg met de files.

BozePaarseMan | 09-08-20 | 08:06

Vastgoed markt (kantoren) in NYC staat al op omvallen. Een belangrijk dominosteentje

Stevo365 | 09-08-20 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Café Feynman ?

Rest In Privacy | 09-08-20 | 07:45

In aanvulling op het pleidooi van Feynman is het misschien een goed idee om de horeca weer een maand te sluiten. Wellicht komt het gevoel van urgentie weer terug als men weer verstoken is van hun favoriete organische slow brew coffee en klimaatneutrale carrotcake.

Irnerius | 09-08-20 | 07:43 | 1

Wie heb je daarmee? En zal men dan niet massaal naar het strand of Amsterdam gaan?

Rest In Privacy | 09-08-20 | 07:52

morge fijnman, al corona gehad ?

newray | 09-08-20 | 07:41

Ik liet net de beelden van de Belgische strandrellen aan iemand in Zuid Amerika zien en die vroeg of het een BLM demonstratie was.....

Rest In Privacy | 09-08-20 | 07:27 | 1

Wat zei je? Tolerant België? Beetje warm en hoppa irritatie en Knokke!

Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:22

Ik vind het zeer kort door de bocht om panden met elkaar te vergelijken. Zoals Zweden met Nederland. Hoewel we op het oog op elkaar lijken zijn er wel flinke cultuur, economie, sociaal geografische en gezondheidszorg verschillen. Daarnaast weet je niet wanneer het virus het land is binnengekomen dus vanaf wanneer onze landen synchroon vergeleken kunnen worden.

Zweden zijn veel minder knuffelig als ons (nog minder dus), werken al voor een groot deel thuis met uitstekend internet economie, hebben niet zo veel mensen van een andere cultuur, hebben een heel groter land met veel meer ruimte, zijn veel meer autoritair gevoelig (luisteren ook echt naar de roverheid).

Desondanks hebben zijn er onder de streep flinke dodentallen gevallen. Gewoon concreet wat is het resultaat? Veel doden en geen economische voorsprong. Oftewel dubbel verlies. Groepsimmuniteit? Dat is het doel van alle landen, niet alleen van Zweden. 1 van de eerste persconferenties met Rutte werd dat ook duidelijk. Dat werd later gespind dat dat niet zo bedoeld was maar de onderliggende intentie is bij virussen altijd groepsimmuniteit. Door besmettingen of door vaccinaties.

Nederland doet het ook gewoon gemiddeld. Taiwan is het enige land dat z'n zaakjes op orde heeft maar die hebben een voorsprong omdat zij bij SARS ook al echt maatregelen en protocollen hadden die ze direct in werking konden laten treden. Geen privacy regels. Helpt ook. Dat was hun voorsprong en dat is waar Nederland zich in de toekomst op moet gaan richten. Voorbereiding op de volgende pandemie die misschien pas over 25 jaar komt. Constant scherp zijn en lange termijn denken. Deze slag heeft Nederland eigenlijk verloren als je terugkijkt maar Zweden ligt er slechter bij.

Beide landen en de hele wereld krabbelt overigens gewoon weer op binnen 3 jaar. Het is een flinke knauw maar geen middeleeuwse recessie waarbij hele generaties omvallen in de goot.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 07:16 | 8

Uhm Zweden zijn "knuffelig" genoeg gezien de grootte van de pornocollectie van de gemiddelde Zweedse vrouw. En niet zo veel mensen van een andere cultuur? Weet je hoeveel vluchtelingen Zweden jaarlijks opneemt? Ze hebben wel meer ruimte.

uncommonsense | 09-08-20 | 07:44

@Gulliver | 09-08-20 | 07:29: Zag net een artikel in The Financial Times. Zweden heeft dezelfde economische schade als buurlanden Denemarken en Noorwegen. Maar veel meer doden.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 07:46
▼ 5 antwoorden verborgen

*Zet alle deuren tegen elkaar open* Goeiemorgen reaguurders. Jullie kunnen uit de tuinstoelen komen, ik heb koffie gezet en er wacht een omeletje.
Bij gebrek aan Basil's sorbetontbijt krijgen jullie een schepje vanilleijs erbij.

letopuwzaak | 09-08-20 | 07:07 | 1

Goedemorgen.
Als je nou zo'n mondkapje op hebt en dan achterover en dan daar dat bolletje ijs op, is het dan waterboarding?
*Nog niet helemaal wakker* koffie?

Is dit nog nieuws? | 09-08-20 | 09:25

Wat een broddelwerk. Is de redactie wegbezuinigd?

3Xniks | 09-08-20 | 06:34 | 2

Je reactie is ook 3 x niks.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:38

Dhr Kuifje doet vandaag een poging om terug te keren naar Europa. Nu op weg naar het vliegveld, daarna hopelijk airborne. Het was fijn toeven hier in Afrika, maar Europa roept. Werk aan de winkel!

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:12 | 15

@Jane; dit bedoelde ik hierboven in één zin.

ploppy | 09-08-20 | 08:41

Oj, had je maar zo overgeslagen Ploppy.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 10:07
▼ 12 antwoorden verborgen

Daar ben je weer. Geen bananen dus!

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:08

@Kuifje-naar-Brussel | 09-08-20 | 06:08:

Ik was op de bank in slaap gevallen. Moet eigenlijk mijn avondeten nog maken maar verander dat maar in een stevig ontbijt.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:28

Knap hoor, wat een mentaliteit. Zelfs regio´s waar het virus nauwelijks voorkwam hebben nu te maken met besmettingen. Het virus ontkennen/downplayen of blind achter een yogaleraar of wat mislukte BN'ers aanlopen werkt prima zo te zien.

First Contact | 09-08-20 | 05:21 | 6

@Phantomas | 09-08-20 | 06:33:

De arme mensen gaan als laatste aan de beurt komen als het vaccin wordt uitgedeeld.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Plopt er 1 in deze teringhitte.

Longhorn | 09-08-20 | 05:13 | 1

Proost makker!

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:13

Ik verveel mijzelf echt rot ( das een luxe probleem ), waar is iedereen ?!
Ik ga maar vast broodjes afbakken, even tussendoor, LOUW ik draai door de COVID19 alleen maar 12 uurs diensten, ben het zat .
Voor Mickey ;-)
www.youtube.com/watch?v=3q90J4_CpdI
En,
www.youtube.com/watch?v=XV_16UdjtRs
Ik wens iedereen een fijne dag en wees voorzichtig in de zee.

Bad - Casey | 09-08-20 | 05:09 | 5

Alleen maar 12 uurs diensten.. dat is lang! door corona?
Ik zet je broodjes bij de rest van het ontbijt, dank u!

letopuwzaak | 09-08-20 | 07:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik had wat meer gezegd, maar er ging iets fout ?!.... dus opnieuw tikken.
Wat ik kortom wil zeggen, door een paar " koekenbakkers " zoals Halsema, Rutte, Grappenhauss en de Jonge, zitten wij in dit land in de verdeeldheid.
Het woord logica komt volgens mij door de door mijn bovengenoemde personen niet in hun brein voor ?!
Sterker nog, men gaat op vakantie ?!
Wanneer een schip dreigt te zinken, dan gaat als laatst de Kapitein van boord.
Misschien ben ik te ouderwets opgevoed ?!
Ben wel opgevoed met " normen en waarden", die zogenaamde hoogopgeleide gasten, leren volgens mij tegenwoordig alleen maar " eigen waarden ".
Kortom, er zitten " domme " egoïsten aan de knoppen te draaien, alsof je een Chimpansee een vliegtuig laat besturen.
De verdeeldheid is door hun wanbeleid zo groot geworden, dat er ook binnen bads huis conflicten ontstaan.
Dan heeft men toch ( in mijn ogen ) als Regering zijnde, gigantisch gefaald, toch?!
Nummertje,
www.youtube.com/watch?v=j5oyBab8Co0
Nog niet hier gehoord, kwam vanochtend bij mij op ;-))

Bad - Casey | 09-08-20 | 04:26

Yes, when men are accustumed to artifisial robots cq. wombs, then women will realise they are obsolete...

Manneke Pislam | 09-08-20 | 04:21

Leuke clip... ken je Destiny's Child?

SPUtnIkT11 | 09-08-20 | 09:42

Goedemorgen allen,
Wat ziet deze stamkroeg er opeens heel anders uit ?!
Nummertje/Theme van mij ( niet letterlijk ;-)),
www.youtube.com/watch?v=0CPJ-AbCs

Bad - Casey | 09-08-20 | 03:52

Maatregelen/maatregels.
Voor een bepaald doel, op maat gemaakte regels?
Doel: besmettingen terugdringen, regel: intelligente lockdown en/of mondkapjes.
Doel: totalitaire staat, regel: desinfo en angst zaaien.
Doel: Feynman duidelijk maken dat hij ook niet off topic mag plempen.
Regel: Hem de voorgaande week ook eens jorissen en zijn wekelijkse topic als GS stamcafé laten misbruiken. Zal hem leren! Lol. Proost Feynman, wat kan ik je te drinken geven ? Cognacje ?
m.youtube.com/watch?v=_iPKBEUEnJ8

grapo | 09-08-20 | 03:50

Heh, ze laten mijn tegel staan?! Ik geloof dat ik liefde voel...

Manneke Pislam | 09-08-20 | 03:46 | 2

Joris zal nog op het strand liggen.
Je krijgt heus nog wel een schop onder je nazireet.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 05:48

Lig je bij je zusje in bed?

Ruimedenker | 09-08-20 | 06:23
-weggejorist-
TheMessiahGame | 09-08-20 | 07:32

Geen muziek maar nostalgie.

youtu.be/44cVPLBW5Nc

Onze machthebbers zijn in het beste geval dom en slecht geïnformeerd. De tweede optie is een alu hoedje. Langzaam maar zeker begin ik te twijfelen.

koolteer | 09-08-20 | 03:30 | 1
-weggejorist-
TheMessiahGame | 09-08-20 | 07:34

Behalve van die kuthitte heb ik ook veel overlast van kutmuggen. Spuugzat van dat gezoem en gesteek. Ik vraag me af of muggen corona kunnen overbrengen. Het RIVM roept natuurlijk meteen "Nee, het virus zit niet in het bloed dus je bent veilig". Maar de mug als transportmiddel voor fijne druppeltjes met het virus, zou dat kunnen? Dan geldt de 1,5m schijnveilige zône niet meer. En het gerucht dat de regering muggen wil verbieden, helpt ook niet veel. Want handhaven ho maar.

Nivelleermarionet | 09-08-20 | 03:26 | 4

In België noemen ze steekmuggen Franstalige jongeren.

ploppy | 09-08-20 | 04:19

Muggen hebben geen angel en kunnen niet steken.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 05:32

Zuigmuggen dan.

ploppy | 09-08-20 | 06:22
▼ 1 antwoord verborgen

Zucht, nog steeds bloedverziekend heet hier. 32 graden volgens de alarmwekkert.

Freezzz | 09-08-20 | 03:23

Jouw Privacy beheren??
Ik heb mijn twijfels over de wat GS aan het doen is met de nieuwe Pricay-regels.

Jan Dribbel | 09-08-20 | 03:14 | 2

privacy

Jan Dribbel | 09-08-20 | 03:16

Er is een groene pixel in het startscherm toegevoegd die bijhoudt hoe vaak per dag je de Pornhub bezoekt.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:26

Taylor Dayne - Love Will Lead You Back

lezeres | 09-08-20 | 03:04 | 3

@neonreclame | 09-08-20 | 03:14: Dubbele linkjes zien is niet goed neon. Gelukkig is het inmiddels wat koeler geworden. Maakt slapen wat gemakkelijker! Dank voor het plaatsen lieve neon, en alvast een fijne nachtrust toegewenst. Was echt zo leuk je weer te zien :-))

lezeres | 09-08-20 | 03:18

Beverley Craven - Promise Me (Official Video)
Eh... neon?

lezeres | 09-08-20 | 02:59 | 2

... En je hebt het nog steeds neon. Wat een echt prachtige opname. Gaat recht het hart in. Echt schitterend! Wauw! (Pinkt traantje weg).

lezeres | 09-08-20 | 02:53

Lalalalalalaalalalalalal..!!

lalalalalalalalala>.!!

lalalalalalalalal>>!!

neonreclame | 09-08-20 | 02:36 | 3

Er was eens een man in Cairo.
Die stuurde zijn kwakje per giro.
Zijn vrouw in Madrid
vertelde hem dit
Als je neuken wil kom je maar hiero

Lalalalalalaalalalalalal..!!
lalalalalalalalala>.!!
lalalalalalalalal>>!!

Freezzz | 09-08-20 | 02:40

Het scheelt maar een enkele letter. Bij de ene zit je in het cafë, de andere in een moskee.

Oprisp | 09-08-20 | 02:44
-weggejorist en opgerot-
Manneke Pislam | 09-08-20 | 02:35 | 12
▼ 12 antwoorden verborgen

Iemand een dansje doen?

Billy Idol - Rebel Yell (Official Music Video)

lezeres | 09-08-20 | 02:31 | 1

das ind n goeie

kale tornado | 09-08-20 | 06:38

Even kijken of ik keestelpro/Kees naar het café kan lokken met een oud nummer.

A Flock Of Seagulls - I Ran (So Far Away) (Video)

lezeres | 09-08-20 | 02:29 | 1

Sound is later (een beetje) gejat door Ladyhawke (my Delirium)

Phantomas | 09-08-20 | 06:41

Wanneer ik joris was dan wist ik het wel, het is hier geen cafe, niemand op 1,5 meter. Teveel werk met dit warme weer, maar ik zou het merendeel jorissen met al die muziek links hier.

fast eddy | 09-08-20 | 02:21 | 3

Welnee, plaatselijk is het best goede muzeik.

Billy Ocean | 09-08-20 | 02:24

Ferris Bueller's Day Off. Die film herinnerer ik me wel. Zo'n typische jaren '80 film. Hoe ging het daarna met de acteercarriere van Ferris Bueller? Acteert hij nu nog? Ik ga het opzoeken.

Freezzz | 09-08-20 | 02:22

The Smiths - Handsome Devil

lezeres | 09-08-20 | 02:05 | 6

@neonreclame | 09-08-20 | 02:20: Haha, ik niet begrijp?
Oh Yeah
Yello
Oh yeah
Oh yeah
Oh yeah
The moon, beautiful
The sun, even more beautiful
Oh yeah
Oh…

lezeres | 09-08-20 | 02:26

@lezeres | 09-08-20 | 02:26:

Nou,

het gaat dus over de Son..!!

Hij zegt van, Ohyeah', en zo gaat het even verder...

Met oyeah bedoeld hij iets zexies, zovan "Oh yeah"...!1 Weet je..??

neonreclame | 09-08-20 | 02:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Heel gek.. Heb altijd gedacht dat hij zong *I dont wanna fall in love*, en dat het liedje wicked game heet.
Waarom ben je moe neon? Toch niet levensmoe hé? Gewoon slaperig?

lezeres | 09-08-20 | 02:14

@lezeres | 09-08-20 | 02:14:

Dat zingt hij ook... Daarom wicked games.. Zij verleidt hem..!!

Ik blijf nog wel even irriteren lief,.. Geen zorgen...

neonreclame | 09-08-20 | 02:18
▼ 1 antwoord verborgen

Gun Control
Het merendeel van demense kan niet omgaan met hygiëne. Uit recent onderzoek onder circa 60.000 horeca-bezoekerTs in de randstad bleek dat ruim 72% hun handen niet wast na toiletbezoek. Strontbacteriën all over the place.
En dan vrag0n of ze wellicht misschien een mondkapje zouden willen kunnen dragen, als het niet te veel gevraagd is. Het is weer VeeVeeDee all over the place; "Mensen moeten zélf hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Dat kunnen ze best!"
Neen, dat kunnen ze niet. Voer nu maar gewoon (alsnog) verplichte Corona-testen in aan de grens voor alle vakantie- en andere grensgangers.

Billy Ocean | 09-08-20 | 01:49 | 3

Toiletpapier betreft dan ook ’n exclusieve ‘white privilege’, Billy.

Sw.Dwaallicht | 09-08-20 | 02:24

Waarom dan? Wat wil je bereiken met verplicht testen?
Het is niet dat de mensen het niet kunnen het is dat de mensen inzien dat het een ander doel dient waarvoor het opgelegd wordt. Als je mij met leugens iets wilt laten doen waar ik feitelijke bewijslast voor heb gevonden wst onze manier van leven zodanog bedreigd dat ik daar mijn grens ligt dan weiger ik. UN agenda 21 werk ik niet aan mee, ik ben een vrij mens van vlees en bloed.

pickalilly | 09-08-20 | 08:49

Joe Satriani summier song

Ollie2 | 09-08-20 | 01:32 | 3

Waar is Gulliver vanavond? Hij zit toch niet in de bananenhandel?

Rest In Privacy | 09-08-20 | 01:21 | 2

En net nu ik geen kruimel wiet meer in huis heb. Gulliver waar blijf je nou???

lezeres | 09-08-20 | 01:55

Huh wat? Ik was in slaap gevallen...
Heb net een jointje gedraaid nu nog even koffie zetten.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:05

’Willie Wortel’ uit Opperdoes vecht voor introductie zelf ontworpen ammoniakfilter in stallen tegen stikstofprobleem

Het klinkt als een sprookje. Te mooi om waar te zijn. Uitvinder Klaas de Boer (66) uit Opperdoes is echter bloedserieus: „Ik kan het stikstofprobleem in de veehouderij oplossen. Als instanties eindelijk meewerken in plaats van dwars te liggen"

m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf2019...

Mirror: postimg.cc/rdJTT52K

schedewindje | 09-08-20 | 01:21 | 5

@koolteer | 09-08-20 | 02:13: Ja dat inzoomen slaat helegaar nergens op idd maar als je de afbeelding download dan kan het wel. Normaal via Imgur maar die werkte niet erg mee vandaag.

schedewindje | 09-08-20 | 05:19

Samengevat: de beste man heeft een filterinstallatie bedacht waarmee dus alle (!) ammoniak uit een stal gefilterd kan worden wat dus zou betekenen dat het hele stikstof gezeik in één keer van tafel geveegd kan worden. Het probleem is nu dat het door achterlijke bureaucratie een heel lang en duur geintje gaat worden. Als minister zijnde zou je dit toch zo een beetje onmiddellijk willen verplichten zou je denken.

schedewindje | 09-08-20 | 05:33

@schedewindje | 09-08-20 | 05:33: Stel het werkt. Dan krijg je zeer waarschijnlijk ook nog weerstand uit de groene hoek. Want angst en verdoemenis is hun verdienmodel, dat mag je hun niet afnemen.

Phantomas | 09-08-20 | 08:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Giverny, in Frankrijk.
Wil ik ooit nog eens naar toe.

youtu.be/YJCQJdNL7IM

Papa Jones | 09-08-20 | 01:17

@Papa Jones | 09-08-20 | 01:20:
Oh kijk, hij staat ook op youtube. Begint op 0:50

youtu.be/mK9ymFOcBGo

Papa Jones | 09-08-20 | 01:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit valt me tegen van GS. Het RIVM heeft gesjoemeld met het reproductie-getal. Het werd berekend op IC-opnames, nu op positieve testgevallen. Daarnaast knutselen ze met de meetmethode; nu vs. twee weken geleden, ipv 'contact tracing' van de besmetting. Ten slotte is het reproductie-getal vrijwel nietszeggend aangezien besmettingen vaak via één superspreader plaatsvinden, dus één persoon, besmet 10+ mensen.

Stijl_Loos | 09-08-20 | 01:15 | 1

Eens! Daarnaast vluchten mensen air-conditioned ruimtes in en daarmee ook de slechte, die energiezuinig recirculeren. Bij auto's gebeurd dit veelal automatisch!
Te technisch voor Feynman..

Rest In Privacy | 09-08-20 | 08:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Mensen even terug komend over het virus ik blijf het zeggen werk in een verpleeg
Tehuis met 150 bewoners drie vastgestelde Corona patiënten een is daar aan overleden .
Mijn dochter werkt in een verpleeghuis mijn voormalige werkplek met 500 bewoners geen een patiënt.
Ken nog twee andere huizen omdat ik flexwerkers ben en contact heb met collega’s
Ook niets niks nada hoe kan dit?
Als het noro virus heerst dan ligt een kwart plat.
Er is nu een tweede golf gaande geloof er geen moer van.
De vaccins moeten er met alle geweld door heen gejaagd worden.
Elk jaar krijgen bewoners een griep vaccin die verzorgende niv 3 moeten geven ik weiger altijd omdat de verpleeghuisarts het eigenlijk moet geven maar het aan ons overlaat.
Terwijl hij er voor betaald wordt.
Daarna gaan de bewoners met bosjes zie het elk jaar.
En geen een of weinig familie lid protosteerd.

Ollie2 | 09-08-20 | 01:09 | 2

Ik ken helemaal niemand die aan de zwarte pest of Spaanse griep is overleden.
Zal vast wel een hoax zijn geweest.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 06:06

Als in Staphorst geboren everzwijn temidden van oogklepdragende menschen blijft wij vurig supporter van vernieuwende muzikale praktijken die het hemelsche ver overstijgen James Elkington "Evere Roving Eye" www.youtube.com/watch?v=PW06mwm37x8&a... het beste nummer van 2020 ooit en de decennia daarna

suscrofa | 09-08-20 | 01:07

Nou Feynman, stel dat we het reproductiegetal onder de 1 houden: hoe zie je het dan verder voor je? Moeten we dat volhouden totdat er een vaccin is (wat zomaar 10 jaar kan duren)? Of zijn we nu groepsimmuniteit aan het opbouwen? Wat is precies het eindpunt van deze crisis die jij voor ogen hebt, want dat maak je niet duidelijk.

Mijn voorstel: kappen met deze massahysterie. Want in de periode dat dit 'killervirus' aan het huishouden is, is de wereldbevolking met bijna 50 miljoen mensen gegroeid. Pandemie van niks dus!

En nu weer door met leven!

De mooie man | 09-08-20 | 01:03 | 2

Sinds 11 juni wordt het reproductiegetal niet meer gebaseerd op het aantal ziekenhuis opnames maar het aantal besmettingen. Het is dus al bijna 3 maanden onder de 1. Feynman laat zich een beetje voor de gek houden

Dommelsch | 09-08-20 | 01:14

Zo is het.

inCol | 09-08-20 | 01:18

Als de normale griepvaccinatiecampagne zou worden aangegrepen om alle patienten die daarvoor in aanmerking komen een gratis doos FPP-2 mondkapjes mee te geven? Daarmee zijn alle zwakkeren meteen beschermd, en ze besmetten niemand anders meer. En de R zakt flink onder de 1 zodat hopelijk de GGD het weer kan bijbenen om vuurtjes uit te trappen in plaats van te bellen hoe het gaat.

Sywert rapporteert op Twitter dat de prijzen enorm gedaald zijn, dus er zijn er zat en het kan nog ruim op tijd geregeld worden.

Arjan | 09-08-20 | 00:58

Bij verder gelegen buren is het feest hoor André Hazes voor bij komen en Boney M met Daddy Cool .
Lachen.

Ollie2 | 09-08-20 | 00:48 | 3

Die zijn blijven hangen in het verleden, triest.

HoerieHarry | 09-08-20 | 00:54

Ik dacht dat het in deze collums om de feiten ging.
Procentueel gezien zijn het aantal positieve testen in de maand Juli ten opzichte van Juni met 38% (!) afgenomen, van 1.32% positief naar 0.82% positief.

Dommelsch | 09-08-20 | 00:48

Weet niet wat ik gedaan heb, of hoe. Maar heb nu een zwarte achtergrond bij de tegels, i.p.v. wit. Niet fijn! Is er misschien iemand die weet op welk knopje ik moet drukken? Lol

Genesis - Land Of Confusion (Official Music Video)

lezeres | 09-08-20 | 00:46 | 10

@letopuwzaak | 09-08-20 | 00:59: Leuk, ik had net Midsomer Murders op staan als bewegende achtergrond, luxe behang zeg maar, en daar was u. Zomaar, in de ondertiteling, let op uw zaak, precies op het moment dat ik een keertje naar het kastje keek.

Kinkfactor | 09-08-20 | 01:38

@Kinkfactor | 09-08-20 | 01:38:
Ik ben van alle markten thuis:-) was het wel een goede aflevering?

@Lezeres. Nou, leuk dat je aan me denkt, Lezeres! Maar ik blijf echt niet meer wakker:-) Je houdt het tegoed! Gaat het goed met jou?

letopuwzaak | 09-08-20 | 01:43

@letopuwzaak | 09-08-20 | 01:43: Ga maar lekker slapen meis. Volgende keer maak ik weer een sangria voor je. Met mij gaat het prima! Hoop je snel weer te zien :-))

lezeres | 09-08-20 | 01:46
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik denk vandaag laat ik de boel eens nalopen. Ze hebben het altijd wel over die Russen en die Chinezen. Maar een beetje gelijk hebben ze wel.

Op al mijn servers zie ik dagelijks wel pogingen binnen komen om allerlei php zwakheden uit te buiten. En inderdaad meestal wel uit Rusland of China. Soms een italiaans IP adres, of een Maleisisch of zo.

Natuurlijk heb ik geen php op die servers staan. Erg intelligent is 't ook allemaal niet, gewoon scanbots die een lijstje probeersels afwerken.

Hackers zou je eigenlijk in de ideale wereld waar dat mag gewoon met een burgermilitie moeten bezoeken en dan dui-de-lijk communiceren zodat ze het nooit meer doen als ze eenmaal uit het ziekenhuis zijn.

Knufter | 09-08-20 | 00:41 | 3

+1 ende hulde!

keestelpro | 09-08-20 | 00:53

Kunnen ook gewoon spam-bots zijn welke dag en nacht willekeurige servers bezoeken. Een goede firewall en aanmeldprocedure is voldoende. Ook controleert u altijd het IP adres van de laatste inlog op de server, dit dient u nl. zelf te zijn. Verbazingwekkender zijn de rechten welke er automatisch toe gekend worden tijdens downloads op uw ‘veilige’ PC, zelfs het simpelste ‘tooltje’ wil maximale rechten over van alles en nog wat. Alles handmatig nalopen en om rechten vragen instellen middels uw virus software is het advies.

Nog verbazingwekkender zijn o.a. de Huawei routers (o.a. KPN), in volledige vertraging bezien maken deze eerst verbinding met de server van Huawei (fabrikant) voordat uw Google opdracht uitgevoerd wordt. Die gasten moeten meta-data aan surfgedrag op hun servers hebben staan. Overigens maakt zowel Microsoft ‘screenschots’ van gevonden afbeeldingen op uw PC (zie verborgen map Thumbnails >> uitgaande poort via 100% rechten over MS basis software) en WhatsApp (middels Apple) maakt screenshots van uw laatste conversatie. Dit ziet u terug zodra u de hele rattenplan opnieuw opstart.

Tot slot de kneiter irritante legale spy-cookie’s welke an mass uw device vervuilen t.e.m. uw geografische locaties en adresboek aan toe. Ik stel voor om al deze privacy schendende malloten via een monster proces op te hangen. Lukt dit niet, flikker dan uw super handige computer en telefoon het raam uit.

Sw.Dwaallicht | 09-08-20 | 02:53

@Sw.Dwaallicht | 09-08-20 | 02:53: Ik heb een hardwarematige firewall maar heb d'r nog even een keihard autoblock pluginnetje bijgeschreven dat ieder IP adres permabant die ook maar 1 php file durft op te vragen op mijn IIS machines.

Knufter | 09-08-20 | 09:03

Er heeft in de toiletten een hond aan m'n balzak gelikt. Ongewenst. Vooral omdat de hond Fries blafte. Van wie is dat kudtbeest?

beldewouten | 09-08-20 | 00:40 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Fuck you too! Fijn weekend suscrofa ;-))

lezeres | 09-08-20 | 00:48

Wie laat de hond uit..??

Laatste stukkie...!!

neonreclame | 09-08-20 | 00:38

De kroeg is ivm corona vanavond gesloten ?

AntonJansen | 09-08-20 | 00:35 | 1

Ja zeg... wat is dit nou? Oehoe!

Papa Jones | 09-08-20 | 00:38

Fantastisch gezongen. Cash heeft een geweldig repertoire.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 00:43

@Kuifje-naar-Brussel | 09-08-20 | 00:43:
Cash is eenlettergrepig net als jou (in principe). Dan heb je een voordeel. Cashje dat klinkt niet, maar Kuif als verbastering van het eigenlijke verkleinwoord wel. Anyway, soms doen dingen pijn. En het is fijn om te horen dat je weet over de pijn van het leven zoals Cash. Want ze is soms een gemene bitch. Dat maakt je een stuk completer, ookal spreken mensen je verkleinend aan. Je hebt wijsheid Kuif. En een goede smaak. Jij komt er nog wel.

suscrofa | 09-08-20 | 01:00
▼ 1 antwoord verborgen

Esther, ze zijn het café vergeten. Jammer, want morgen wordt een bijzondere dag. Vandaar dit schietgebedje.
youtu.be/HF45J4PFWy0

Rest In Privacy | 09-08-20 | 00:33 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Het is oud. Het is uit de mode. Het is voor een grote geest. Het is Psycho Killer www.youtube.com/watch?v=CKti7QixnJI Het is speciaal voor Feynman.

suscrofa | 09-08-20 | 00:27 | 1

Que ce que c'est ?

Rest In Privacy | 09-08-20 | 00:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben zo opgewonden. Lezeres is in de panelen! x
Deze is voor jou!
Prince - The Most Beautiful Girl In the World
www.youtube.com/watch?v=uFtfrd8_K9k

keestelpro | 09-08-20 | 00:25 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Mensen moeten leren accepteren dat het leven nu eenmaal vol met gevaar is. Het probleem is niet het virus maar overpopulatie. De natuur gaat dit uiteindelijk sowieso corrigeren. Eigenlijk is Corona nog een milde poging van moedertje natuur om de populatie in te dammen.

Wasbakplasser | 09-08-20 | 00:23 | 5

Moedertje natuur of een paar geestelijk gestoorde rijke "Heren" ???

wiener mit pommes | 09-08-20 | 01:09

Dus in de middeleeuwen was het de overpopulatie en niet de pest en de cholera? Wat is dit nu weer voor een neo-reli-natuursentimenteel gelul.

bdn01 | 09-08-20 | 01:18

@bdn01 | 09-08-20 | 01:18:
Ziektes zijn er nu eenmaal en zullen altijd blijven bestaan.. Het probleem is alleen dat er bij overpopulatie er meer ziektes ontstaan maar ook nog eens een grotere effect hebben op de populatie. En dan heb ik het nog niet eens over oorlog, geweld, stress, natuurrampen, armoede, honger etc. Noem het maar neo-reli-natuursentimenteel gelul..

Wasbakplasser | 09-08-20 | 02:04
▼ 2 antwoorden verborgen

“Als we nu stoppen met onnodige contacten en risico's kunnen we een nieuwe lockdown voorkomen.”

En wie gaat bepalen wat onnodig is? Rutte? De Jonge met z’n maffe schoenen? Het incompetente RIVM die nog steeds niet willen toegeven dat ventilatie/airco en aerosols een groot probleem is?

Ik geloof geen snars meer van al die paniekzaaierij of “koerswijzigingen” onzin, en ik geloof al helemaal niet meer dat COVID zo’n enorm probleem en risico vorm voor het overgrote deel van de samenleving.

Men is gewoon een politiestaat aan het creëren, en naïeve snuiters (aka useful idiots) als Feynman werken daar onder het motto “kijk mij eens slim en intellectueel zijn” gewoon aan mee.

“Wo ist der Bahnhof?“ /sarc

Xirdalan | 09-08-20 | 00:21 | 7

@bdn01 | 09-08-20 | 01:20:
Overtuig jezelf, kijk eens op
worldometers dat is met een punt info adres. Zoek eens op Taiwan en vraag je af waarom ze daar die getallen hebben en vraag je daarna af waarom wij als ontwikkeld land dat niet kunnen kopiëren.

Daar moet Feynman over schrijven.
Wij zitten met halfbakken crisis-bestuur, als je het mij vraagt.

NumbNuts | 09-08-20 | 01:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Wacht even.. !!1

( Ik wilde eigenlijk het aantal stukje pizza verdelen tot het moment dat de rechter poot van mij stoel het begaf, begeefde,heeft gegeven]......

neonreclame | 09-08-20 | 00:17 | 1

Nee natuurlijk was het geen nieuwe stoel en zit ik er op te wiebelen...

Mis em nu al...

neonreclame | 09-08-20 | 00:23

Heerlijk buiten. Nu een keuze maken. Paniek hebben met de globalisten en hun design-virus van de kameraden van de CCP. Of kop in het zand steken.

Moeilijk allemaal in verkiezingsjaar 2020, waarin bepaald zal worden of de westerse samenleving de vuilnisbak in gaat - of da Trump nog vier jaar mag blijven om dat nog een poosje uit te stellen.

Houzee, kameraden van de (inter)Nationaal Socialistische Beweging. Ren ons alstublieft niet van die klip af, geacht schoftentuig van het nieuwe fascisme..

Jan Passant mk2 | 09-08-20 | 00:17 | 4

Kop in het zand, laat ze maar lullen.
Als het echt misse boel was,
hadden we nu ca 5 miljoen doden...
De economie was al een zeepbel,
en die laten ze nu ploffen met een smoes.

wiener mit pommes | 09-08-20 | 01:52

Grappig, de pussygrabber en dwangmatig leugenaar staat gelijk aan westerse beschaving? Lijkt me toch niet best.

* Il Principe * | 09-08-20 | 09:51
▼ 1 antwoord verborgen

Niet zo nega, man!

wiener mit pommes | 09-08-20 | 01:21

@wiener mit pommes | 09-08-20 | 01:21: Dat lijkt mij een racistische opmerking. Je jaga, geen nega. Je weet tog.

beldewouten | 09-08-20 | 07:17
▼ 7 antwoorden verborgen

Hi neon! Geen zorg. Jouw keuzes zijn altijd goed :-)) Fijne muziek!

lezeres | 09-08-20 | 00:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is best wel moeilijk om uit te leggen. Misschien moeten we nu maar eens leren te beseffen dat we niet de kroon op de schepping zijn als overconsumerende wezentjes die nooit genoeg lijken te hebben. Een Tesla onder je reet hebben vanuit milieubesef (whoehaaahaa) en dan alle zielige snelheidslimietjes negeren, omdat je er toevallig in jouw kaste van wereldredders boven staat. Of een zeewaardig jacht van twee miljoen aankopen als de harde hamer in de economie inslaat. Al carnaval vierend na een gladde skivakantie de dans ontspringen en een paar maanden later als een onschuldige, maar ik heb het verdiend ik ben een overlevende!, naar Mallorca afreizen om je lelijke witte mazzelpokkel aan de zon van de Mediterannee bloot te stellen. Waarom laten we het reële hoofdstuk van de dood niet weer eens toe in ons gezapige leven van geil welvarend genot. Het kan het einde betekenen van al die mindere materiële zaken in het leven die er zo erg toe doen in de ogen van Mark, Hugo en Willem-Alexander. Het einde van de globalisten en de overige verwende landgenoten. Die jouw en mijn wereld langzaam maar zeker afbreken. Omdat zij er meer toe doen dan jou of mij.

suscrofa | 09-08-20 | 00:08 | 5

@NumbNuts | 09-08-20 | 00:23:
Als je echt weer aan natuurlijke selectie wilt doen is alle geneeskunde onder het dertigste levensjaar verbieden het beste...
Worden we wel sterker van....

SterF... | 09-08-20 | 00:40

@SterF... | 09-08-20 | 00:40:
Het geld dat je daarmee bespaard, zou je misschien beter in levensverlengende therapieën ofzo kunnen stoppen.

Sloop je ook gelijk die marktwerking in de zorg.

Het is de sociale staat in verval, de samenvatting van de laatste 20 jaar aan regeringen.

NumbNuts | 09-08-20 | 00:58

@SterF... | 09-08-20 | 00:40:
Darwinians, die award winners, schoten later door mn hoofd, toen moest ik grinniken..

NumbNuts | 09-08-20 | 01:02
▼ 2 antwoorden verborgen

*Poging tot stand-upcomediant zijn doet op het dak van een willekeurige auto voor het gesloten cafe*

Ik heb nou al een aantal keren Heineken 0.0 op folders zien staan met de vermelding 'maximaal zes kratten per klant'

Dat was het.

Leptob | 09-08-20 | 00:04 | 1

Heb nog wel gosser koud .. geen 0.0 maar dat is een detail.

bowlfabriek | 09-08-20 | 00:07

Extra kaas over een Pizza is ok..

Maar pas op..!! met het eerste hapje....

neonreclame | 09-08-20 | 00:04 | 1

Ja die loopt er zo lekker langs en brand ff goed door ... ben niet de enige dus.. ghehe

bowlfabriek | 09-08-20 | 00:06

@Feynman, normaal ben ik wel fan, maar deze vind ik wat minder.

Waarom durf je niet te zeggen dat de zwakkeren zichzelf moeten beschermen, op advies van de overheid. (Die deze groep schadeloos stelt.)
Dikkerds, ouwerds en mensen met onderliggend lijden, na een half jaar is er vast wel een beeld te schetsen.

Die tweede golf gaat sowieso komen, ook dat weten we al een paar weken geleden.
Dus waarom schrijf je daar geen stuk over? Dat de overheid elke "pragmatische aanpak" uitrolt over de burger. Maar straks staan we weer in de stront, omdat die tweede golf gewoon gaat komen, maar in de politiek hoor ik daar maar weinig gestructureerde en pragmatische visie over.

Altijd achteraf, ga je daar eens zorgen over maken in plaats dat Henk en Ingrid te dom zijn om te poepen. Dat weten we ook al jaren.

Dus al spreek je Henk en Ingrid nog twintig keer aan, bij Henk en Ingrid komt de boodschap niet aan.

Geen valse beloftes, maar duidelijk en niet zwalkend beleid van de overheid, dat is beter dan de "wel/geen mondkapje".

Halsema, met haar 14.000 aanhangers op de de Dam, daar ging het mis. Daarna kregen Henk en Ingrid, terecht als je het mij vraagt, gewoon schijt aan alles.

Nu is handhaven wel het devies? Containen? Alles oplossen met repressie?
What about innovation? "Kennis economie".
What about Taiwan? "worldometers"
Met eerlijk beleid zouden we al een stuk verder zijn, IMHO.

Ik ben het niet vaak met je oneens, maar ik vraag me af of je morgen nog achter je stuk staat..

NumbNuts | 09-08-20 | 00:01 | 4

Numbnuts, what's in a name

Veteranus | 09-08-20 | 00:22

zei iemand met een stinkende nick.

Heb je niets beters? Mn dochter van zeven lult je nog onder de tafel.

NumbNuts | 09-08-20 | 00:25

Henk en Ingrid? Je bedoelt Abdullah en Fatima?

djs | 09-08-20 | 08:55
▼ 1 antwoord verborgen

Soms als ik op de reageer knop druk verschijnt de naam van de desbetreffende reaguurder in het blauw, maar soms in het zwart. Wat is het verschil?

SterF... | 09-08-20 | 00:00 | 3

Zwart=SterF... en blauw het voorteken.

bowlfabriek | 09-08-20 | 00:09

(Ik denk dat ik vannacht maar weer eens op het balkon ga slapen... Beetje naar de sterren kijken...)

VanBukkem | 08-08-20 | 23:56 | 3

Godver, schijten de bovenburen nou weer over de reling?

beldewouten | 08-08-20 | 23:59

VanBukkem, ik geef u groot gelijk. Hier hangt de hangmat nog van verleden avond. Heeft u ook een hangmat of slaapt u op zo'n kudt intex luchtbedje buiten?

Brabeaulander | 09-08-20 | 00:02

Wat nou als je het vaccin volgend jaar niet wil?
Wat nou als heel veel mensen dat niet willen?
Want waar veel mensen namelijk nu al immuun voor zijn geworden is bangmakerij, en die volgen minder slaafs bevelen op van de overheid...

johndeer | 08-08-20 | 23:52 | 11

@Kuifje-naar-Brussel | 09-08-20 | 00:35:
Heel eerlijk?
Dat draagt niet echt bij aan het probleem van overbevolking he?
Ja, in negatieve zin compleet en volkomen.
Gates had beter eerst de honger kunnen stillen en daarna meer monden in leven kunnen houden.

Die volgorde lijkt me ook logischer.
Of hele simpele en betrouwbare anti-conceptie.

Maar nee, mijnheer wordt geheild om z'n vaccin.

Zo dat was eerlijk he?

China heeft ook veel monden en het worden er steeds meer, maar hun regering doet dan ook hun stinkende best om die monden te gaan voeden.

Of zullen we alle hongerige monden in Afrika te eten gaan geven? Zullen we ze hier uitnodigen?

NumbNuts | 09-08-20 | 01:08

@de honden blaffen... | 09-08-20 | 00:06:
Chantage dus...

wiener mit pommes | 09-08-20 | 01:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Auw mij neus!
*gebotst tegen een onverwachts gesloten GeenStijl Café deur*
En DaT oP zAtErDaGaVoNd!1!!

keestelpro | 08-08-20 | 23:50 | 5

Bleef maar ijsberen voor de deur, maar het bleef donker! Geen lichtjes, geen muziek, geen gelach, gewoon doodse stilte. Griezelig verlaten ons café!

lezeres | 09-08-20 | 00:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Alle ventilatiebedrijven zouden als een gek UV-C beluchters moeten ontwerpen die massaal, snel en eenvoudig de luchtkanalen in kunnen.

Shoarmamasutra | 08-08-20 | 23:47 | 2

Beluchter=belichter

Shoarmamasutra | 08-08-20 | 23:47

Dat soort dingen.

In alle openbare gebouwen standaard een sanitizer en mondkapje bij de ingang.
De supermarkt die mondmaskers heeft hangen.

Hoe vocking moeilijk kan het zijn om dit covid probleem in Nederland te tackelen.

Infrastructuur en informatie voorziening ligt er nergens ter wereld zo goed bij, als in Nederland.

Het is allemaal gebakken lucht; RIVM, OMT, Rutte, flitsende app met schoenen.

NumbNuts | 09-08-20 | 00:08

Gesprek wat ik opving op een terras met artsen en vrienden: ziekenhuizen krijgen betaald per opgenomen patient (vooral ic). Het aantal patienten dat er slechts 1 dag verblijft is aanzienlijk gestegen, dit wordt ook opgenomen in de statistieken.

stiefelen | 08-08-20 | 23:46 | 1

Gezondheidszorg is een business model geworden.

de honden blaffen... | 08-08-20 | 23:51

En dan doodleuk tijdens het spel de definitie van het reproductiecijfer veranderen. Koekoek zijn ze..

Angerfish | 08-08-20 | 23:42

Intussen is het 23:41 in de avond.
Gaat de kroeg nog open of moet ik hier hamburgers gaan bakken?

Brabeaulander | 08-08-20 | 23:41 | 11

@SterF... | 09-08-20 | 00:20: Oh jee... Meningen zijn verdeeld. Sommigen zeggen Eric Clapton anderen zeggen Eddie van Halen. Toen ik zeventien was vond ik mijn vriendje de allerbeste gitarist, (was hij natuurlijk helemaal niet, maar ja...). Weet het niet zo goed SterF ;-))

lezeres | 09-08-20 | 00:27
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
rmstock | 08-08-20 | 23:38 | 14
▼ 14 antwoorden verborgen

Toch gevoelig voor de staat als sponsor?

Denkhetnjet | 08-08-20 | 23:37

Als men denkt het klimaat te kunnen veranderen met warmtepompen, moet het natuurlijk uiterst frusterend zijn dat men nog niet een griepje kan beheersen.

de honden blaffen... | 08-08-20 | 23:36 | 2

We hebben het klimaat al kunnen veranderen met olie pompen.

RandyBiel | 08-08-20 | 23:37

Wat ook een trend gaat worden mensen die de milde variant hebben gehad zich heel egoïstisch gaan opstellen en roepen wel 'klaar te zijn met die maatregelen'.

stipjes | 08-08-20 | 23:34 | 8

@Zapata10 | 08-08-20 | 23:46: Zeker de schuld van de rijke neoliberalen. Die zijn ook verantwoordelijk voor de slavernij, las ik op de één of andere site.

Rest In Privacy | 09-08-20 | 00:53

Thnx, HoerieHarrie...!

Witte_Willem | 09-08-20 | 02:16
▼ 5 antwoorden verborgen

HAHA..!!

Ik CTR-T want 9k dacht vanb omG..!! weet je zo van.. nee...!!

neonreclame | 08-08-20 | 23:34 | 5

Dit getegel van jullie is eigenlijk koeterwaals voor mij, Lol. (ligt aan mij natuurlijk!;-))

lezeres | 09-08-20 | 00:06

@keestelpro | 09-08-20 | 00:22: Ah, lekker zeg. Dol op bubbels. Krijg jij natuurlijk een goed biertje van mij. (alsjeblieft in Nederland verkrijgbaar vanavond Kees, lol. Te warm om te reizen nu ;-))

lezeres | 09-08-20 | 00:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn werkelijk zoveel problemen met het testen. Net als het reproductiefactor zegt het helemaal niks. Als je dat nu nog niet in de gaten hebt. Dan is het enige dat ik kan je vragen alle youtube filmpjes te kijken van Ioannidis, Streeck, Haditsch, Bhakdi, Wodarg, Hockertz..

azijnseikerT | 08-08-20 | 23:32 | 1

But muh peer reviewed herpaderp

sarcastro | 09-08-20 | 12:23

Het einde van zoiets als dinges op die heuvel van dat dat feest op een vuilnisbeltD...{{

Was ook wel leuk...

neonreclame | 08-08-20 | 23:31

Voor in het Cafe: www.bbc.com/news/world-us-canada-5370... In Canada heeft een bierbrouwerij excuses aangeboden vanwege een bier met een benaming die in het Maori's (Nieuw Zeeland) 'schaamhaar' betekent. Natuurlijk gaan die politiek-correcte Canadezen meteen op de knieën. Ze vragen diep beschaamd om vergiffenis... Ja, maar wat is nu 'schaamhaar' in het Maori's? Het lijkt sterk op de nick van de bekende reaguurder Hoeriehoerie. >> Huruhuru pale ale.

Eeuwig..Op..Vakantie | 08-08-20 | 23:30 | 1

Laat me met rust!

HoerieHarry | 08-08-20 | 23:34

Net als alcohol achter het stuur gaan alcohol en corona ook niet samen.

stipjes | 08-08-20 | 23:29

Ik heb de video niet gezien, alleen de aanhef: "RIVM: In 2020 stierven 404 mensen aan de griep, normaal ca. 6400"

Dat is hoogstwaarschijnlijk geen toeval, mogelijk komt dit door interferentie met het Sars-Cov-2 virus (door activatie van interferon type I, een soort eiwitten die het immuunsysteem reguleren). Deze interferentie is blijkbaar zo sterk dat wetenschappers op basis van deze 'storing' ook epidemische modellen kunnen maken van Covid-19. Je zou zelfs kunnen stellen dat Sars-Cov-2 mogelijk 6000 influenza doden heeft gespaard. Maar deze suggestie is een te groot taboe.

www.cambridge.org/engage/coe/article-...
"Sharp drops in the influenza epidemic curve: Japanese doctors have noticed that the flu epidemic has suddenly diminished (kakeru in Japanese) this winter season. Type I interferons induced by SARS-CoV-2 may interfere with influenza virus infection."

De overheid gaat je ook niet vertellen dat deze 2e golf waarschijnlijk weinig te maken heeft met nalatig gedrag zoals het niet naleven van maatregelen maar eerder met het verdwijnen van de meeste antilichamen na 3 maanden. Na het versoepelen van de meeste maatregelen op 1 juni 2020 zou je immers ook een duidelijke naopleving hebben moeten kunnen zien van het aantal besmettingen, maar die bleef uit na 2 weken, er is zelfs een lichte daling te zien in de grafiek.

www.nature.com/articles/s41591-020-09...
"In this study, we observed that IgG levels and neutralizing antibodies in a high proportion of individuals who recovered from SARS-CoV-2 infection start to decrease within 2–3 months after infection."

Wanneer begon de 1e golf? Zie hiervoor weer de grafiek in dit artikel. Pakweg halverwege de maand maart in 2020, en wanneer kun je dan op basis van de afname van antilichamen een 2e golf verwachten? Juist, precies 3 maanden later, halverwege de maand juli 2020 dus. Mogelijk worden daarom ook de coronamaatregelen permanent opgenomen in de wet, het gaat nooit meer weg.

#enpassant | 09-08-20 | 00:24

@#enpassant | 09-08-20 | 00:24:
Correctie. Half maart tot half juli is uiteraard geen 3 maar 4 maanden, maar tegen die tijd 3 + 1 maand zijn vrijwel zeker de antilichamen van degenen die groepsimmuniteit instandhouden door een eerdere besmetting op een te laag niveau. Mijn oorspronkelijke bewering klopt dus niet, het is niet precies 3 maanden, maar het idee blijft hetzelfde.

#enpassant | 09-08-20 | 00:35

@#enpassant | 09-08-20 | 00:35:
2e aanvulling, antilichamen zijn er niet ogenblikkelijk, je moet eerst een ziekte hebben doorgemaakt. Aanmaak daarvan duurt een paar weken en de grafiek duidt de gemeten besmettingen, maar dan heb je dus nog niet meteen de antilichamen. Dat zou de maand vertraging kunnen verklaren.

#enpassant | 09-08-20 | 00:59

Dat de scholen weer volledig open gaan is onnodig en prematuur? Dan moet je wel een wereldvreemde mafkees zijn om dat te beweren. Een of andere kluizenaar op z'n zolderkamer. Die digitale les in het middelbaar onderwijs met zoom en ms teams is vaak 1 grote chaos. Kinderen/pubers zijn geen volwassenen. Buiten het toezicht van de leraar zitten er een hoop maar een beetje aan te kloten (gamen bijvoorbeeld, whatsapp enz.). Ze drukken leraren gewoon weg. Ja ja, ouders moeten dan toezicht houden. Dat heeft zoveel stress veroorzaakt in een hoop gezinnen, dat ouders het maar hebben opgegeven. Die kinderen moeten gewoon fysiek naar school. Bij voorkeur met goede ventilatie, maar sowieso. Dan gaan ze maar even een paar maanden niet naar opa en oma. Leerplicht! En wat zouden de kosten zijn van weer maandenlang falend onderwijs? Afglijden naar een derde wereldland.

Rest In Privacy | 08-08-20 | 23:25 | 1

En wat als pappa of mamma in de risicogroep vallen? En als ze dan toch niet naar opa en oma mogen, mogen ze dan gewoon weer samen uitgaan?

Angerfish | 08-08-20 | 23:40

Muziekkie iemand..??

neonreclame | 08-08-20 | 23:25 | 2

Het is toch ook niet zo gek? We testen inmiddels wekelijks 100.000+ personen - begin juni was dit de helft.. Daarnaast zijn sinds begin juli ook allerlei branches (horeca, sportscholen) weer open gegaan. Ook: suikerfeest (23 mei) en offerfeest (30 juli).

Fervent | 08-08-20 | 23:20

ik weet dus niet hoet swettie te spellen...

neonreclame | 08-08-20 | 23:20

Alle maatregelen wereldwijd zijn tegen-natuurlijk.
Mensen gaan zich er tegen verzetten.
Duizenden betweters wereldwijd.
De oorzaak en het ontstaan hiervan durft (behalve Trump) niemand te benoemen, en 100% openheid eisen. (Onder dwang)
Zoniet blijven we hier een aantal jaren érg veel last van houden, met extreme gevolgen vandien.

Hét vrije woord | 08-08-20 | 23:15 | 1

Is het aantal IC bedden weer op het oude niveau gebracht? Zomaar een vraag.. Daar was nu tijd voor.

Frau Merkel | 08-08-20 | 23:10 | 3

Als er vrijwel niemand ligt, dan ja..

neonreclame | 08-08-20 | 23:13

In 2mnd tijd een paar honderdtal IC-verpleegkundigen opleiden; tuurlijk is helemaal gelukt.

Aart4888 | 08-08-20 | 23:22

Ja, alweer een poos.
Gierige Rutte cs gaan natuurlijk niet de capaciteit uitbreiden zolang Belgie en Duitsland nederlandse patienten op blijven vangen als hier de ic's vol liggen. (Niet enkel in geval van corona overigens, gebeurt vaker).
Er worden ook SEH's gesloten, want waarom zou je overal een SEH nodig hebben....lekker voordelig ook weer om daar op te bezuinigen.

Bataafje | 08-08-20 | 23:25

Het zal wel...

Cafe, cffe, caf geop opnt op Cafe geopent...!!

neonreclame | 08-08-20 | 23:10 | 2

Mag niet van het stadsbestuur, we hebben ons niet gedragen.

Rest In Privacy | 08-08-20 | 23:15

Zeggie??

Eric Newby | 08-08-20 | 23:15

In België schijnt te worden verzwegen dat van de 100 Covid patiënten in een Antwerps ziekenhuis er zo'n 90 procent een niet Vlaamse achternaam hebben. Er zijn er vast die denken 'Daar heb je er weer zo een' maar ik ben benieuwd in hoeverre de TVschotel migranten alle maatregelen in dit land meekrijgen of op willen volgen. Stel dat dit ook voor Nederland enigszins waar is wordt het qua voorlichting een ander verhaal. Maar of dat zou worden toegegeven in dit über politiek correcte land?

noodweer74 | 08-08-20 | 23:09 | 6

@Frau Merkel | 08-08-20 | 23:11: omdat deze steden dichtbevolkt zijn? Ik doe maar een gok hoor.

Bataafje | 08-08-20 | 23:29
▼ 3 antwoorden verborgen

De Griep bestaat al honderden jaren. Ook het Corona-virus is al ouder. In 2017/18 stierven er plm 10.000 mensen aan in NL. Geen enkele actie toen. Wereldwijd sterven plm 400.000 tot 550.000 mensen per jaar aan de Griep. En nu wil men opeens de griep uitbannen.. Bizar en gaat niet lukken !! Voorzichtig zijn, en gewoon door leven, tezamen met talloze andere ziekten en onheil voor de mens.

ceesreis | 08-08-20 | 23:03 | 8

@Aart4888 | 08-08-20 | 23:26: eeeh.. volgens mij lees ik hier wereldwijd iets meer dan 700.000 doden. "In vele landen"?

Claude_Vieaul | 08-08-20 | 23:40

@Claude_Vieaul | 08-08-20 | 23:40:
Sorry, mijn zin is wat krom.
Ik bedoel: ondanks lockdown in vele landen, zijn er wereldwijd meer dan 700.000 doden.
Hiermee bedoel ik dat de vergelijking met influenza een keer klaar mag zijn.

Aart4888 | 08-08-20 | 23:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Lafjes vrijblijvende maatregelen nemen, typisch. Enigste voordeel is dat er niks meer af te dragen is aan Brussel als de economie door deze halfzachte aanpak naar de bliksem gaat.

Eppo | 08-08-20 | 23:01

Ja ik krijg ook koppijn op kantoor door de 9ehands zuurstof. Smerig. Dus werkte al bijna nooit meer op kantoor. En nu is thuis kantoor. Lekker in me eigen lucht.

BoerBob | 08-08-20 | 22:59

(Coronacafe begint laat vandaag, of ligt dat aan mij?)

VanBukkem | 08-08-20 | 22:57 | 2

DORST..!!

neonreclame | 08-08-20 | 23:02

URl #comments...

neonreclame | 08-08-20 | 23:08

@laurentius | 08-08-20 | 23:00:
Ik zag net een stukje op het Vlaamse nieuws. Er zaten zeker een paar Vlaamse jongeren tussen hoor, maar ook Belgische en behoorlijk veel van die,laatste......

Nuuk | 08-08-20 | 23:09

@AntonJansen | 08-08-20 | 23:06: Dan sta je daar met je mondkapje op mensen in te meppen want een mondkapje draag je om anderen te beschermen. Ik vind het grappig.

Rest In Privacy | 08-08-20 | 23:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is weer een kostelijk avondje reaguursels lezen. Beter dan televisiekijken. Maar wie heeft er nu gelijk?

Rest In Privacy | 08-08-20 | 22:50 | 3

Over het algemeen: het RIVM.

beldewouten | 08-08-20 | 23:08

@beldewouten | 08-08-20 | 23:08: de tweets van begin van t jaar gelezen? Nee t vrius lijkt vrij onschadelijk en haalt Europa niet en anders zijn we goed voorbereid🤔

Shoarmamasutra | 09-08-20 | 00:05

Wat ik weet is dat de Friezen goed zijn in het bestrijden van ziekten , virussen , en ander ongedierte wat schadelijk kan zijn.

Kim-Jung-Un | 08-08-20 | 22:36 | 13

@Quib | 08-08-20 | 23:09: Doutzen zei gewoon dat er veel meer gehamerd moet worden op het immuunsysteem versterken. Wat is dáár nou weer mis mee? Dat is het 1e dat iemand die ziek is geweest krijgt: versterkend voedsel. Het is idioot om het immuunsysteem te verwaarlozen, zeker met zo'n virus in de buurt. Dus Doutzen had groot gelijk.

Lupuslupus | 08-08-20 | 23:38

@Quib | 08-08-20 | 23:34: Ik zie altijd Jezus als ik in de spiegel kijk. Raar hè, kan ik niks aan doen. Van 's morgens vroeg, tot 's avonds laat. Altijd dat winkelzoontje.

Oprisp | 08-08-20 | 23:43

De verantwoordelijken van t academisch ziekenhuis in Groningen hadden schijt aan de nationale wispelturigheid en zijn van t begin aan flink gaan testen en aan contactonderzoek gaan doen. Die lijn isnuitgezet in t hele verzorgingsgebied in de Noordelijke provincies. Chapeau.

Shoarmamasutra | 09-08-20 | 00:08
▼ 10 antwoorden verborgen

De sfeer wordt grimmiger. Nog even en ze gooien alle horeca weer dicht.
www.dvhn.nl/groningen/Gemeente-pakt-d...
We zijn nu in de fase gekomen waarin de stadsbestuurders elkaar gaan proberen te overtreffen in voortvarendheid.

VanBukkem | 08-08-20 | 22:35 | 8

@RandyBiel | 08-08-20 | 22:53:
Je gewoon niet al te druk maken en gewoon lekker gaan ijshockeyen en af en toe een stevige slok wodka, ja, dat helpt.

VanBukkem | 08-08-20 | 22:55

@VanBukkem | 08-08-20 | 22:55:
Ah ja, de vrachtwagens werden volgeladen met lijken van mensen die zich 'te druk hebben gemaakt'.
Ik denk dat zelfs de turbo-wappies van viruswaanzin je nog staan uit te lachen om dit soort kul.

RandyBiel | 08-08-20 | 23:29
▼ 5 antwoorden verborgen

Als je meer gaat "testen" vind je meer "besmettingen". Nogal logisch he. Ik zou vooral de IC bezetting en ziekenhuisopnames en kritische gevallen goed in de gaten houden.

harry21 | 08-08-20 | 22:34 | 6

@harry21 | 08-08-20 | 22:50: Tja, voorlopig heb je veel meer kans dat je aan iets anders overlijd dan aan corona.

laatjenietkisten | 08-08-20 | 22:57
▼ 3 antwoorden verborgen

We werden wat nonchalant, maar ze willen
juist dat we blijven beven van angst...
Daarom knoeien ze nu wat met de cijfers.
Stel je eens voor, dat u straks uw tijdbom-prikje
niet gaat halen...

wiener mit pommes | 08-08-20 | 22:34

Sterftecijfer Nederland per week gemiddeld 2900 personen.
Waarvan de afgelopen weken ca. 10 corona doden.

de honden blaffen... | 08-08-20 | 22:30 | 4

Plus 35 mensen gemiddeld per week die zelfmoord plegen. Maar dat cijfer zal nu door al die coronamaatregelen wel een stuk hoger ligger. Mensen die hun baan verliezen enzo, hun bedrijf kapot zien gaan.

VanBukkem | 08-08-20 | 22:43

@VanBukkem | 08-08-20 | 22:43:
Dat, het aantal corona doden is geen rechtvaardiging voor de absurde maatregelen die momenteel genomen worden.

de honden blaffen... | 08-08-20 | 22:53
▼ 1 antwoord verborgen

Al die besmette mensen worden pas echt ziek als ze er straks een griepje overheen krijgen volgens mij.

LinkeLotje | 08-08-20 | 22:25 | 5

@Lupuslupus | 08-08-20 | 23:44: Klopt. En we boffen maar weer, want er waren maar 400 griepgevallen in het hele seizoen, tegen zo'n 6000 gemiddeld ieder jaar. What a coincidence..

marcoplarco | 09-08-20 | 08:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Heldere uiteenzetting. Het probleem is echter dat de mensheid liever op een vulkaan danst. Het is een makkelijker uitweg van alle zorgen. Swingen op de tonen van het scheepsorkest. De dood uitlachen. Totdat je drie weken op je buik mag liggen. Happend naar een nieuw leven.

suscrofa | 08-08-20 | 22:23 | 18

@suscrofa | 08-08-20 | 22:56: Nee u gaat niet naar het buitenland - heel verstandig trouwens hoor - maar hele volksstammen wel. Zelfs De Jonge zat op een camping in Frankrijk. Tja.

Lupuslupus | 08-08-20 | 23:47

@VanBukkem | 08-08-20 | 23:04: Dat bedoel ik: zitten als je het benauwd hebt. Helaas heb ik dat van dichtbij meegemaakt met copd-patienten. Gelukkig dat u het overleefd hebt en nu kunt reageren.! Ben blij voor u maar u wist wat u moest doen: zittend slapen. Ook geen pretje natuurlijk maar dat was wèl het allerbeste wat u kon doen.

Lupuslupus | 08-08-20 | 23:52
▼ 15 antwoorden verborgen

Huidige cijfers, reproductie getal etc. zijn allemaal gebaseerd op het aantal positief geteste personen. (in het begin was dit nog adv ziekenhuisopnames)

Hier zijn een paar problemen mee:
1. Er wordt nu 100.000x meer getest dan in februari / maart. Dus als bv 0,1% positief test neemt het aantal "besmettingen" toe. Als we aan het begin evenveel zouden hebben getest zou dit getal toen véle malen hoger zijn geweest.
2. r1 kan je alleen berekenen wanneer je r0 hebt. Dit hebben we niet, gezien we niet weten waar de besmettingen vandaan komen. De r1 (reproductie) die we nu "meten" is 100% gebaseerd op de tests. Hierdoor verandert de daadwerkelijke waarde. (die we niet weten)
3. False positives. De tests zijn voor RNA virussen, zoals bv Covid-19, maar ook de gewone griep. Maw. iemand die griep heeft test positief op Covid-19, maar die heeft geen covid-19.

SanderEvers | 08-08-20 | 22:22 | 4

Men weet de behandelingsmethode steeds beter te perfectioneren dus zijn ziekenhuis opnames veel minder nodig.

botbot | 08-08-20 | 22:32

@Stormageddon | 08-08-20 | 22:36: Ik had gelezen dat het 80% SARS is plus o.a. een vleugje HIV. Dank voor de link. Ze zijn dus in 2013 gestopt naar het zoeken naar een vaccin voor SARS en nu zou het wel lukken? Tja.

Lupuslupus | 08-08-20 | 22:58
▼ 1 antwoord verborgen

Besmettingen zijn geen zieken en zieken zijn geen doden.... Er wordt ook niet meer gesproken over een pandemie maar een epidemie,

Rottend-Fruit | 08-08-20 | 22:21 | 1

Precies!

Happy People | 09-08-20 | 08:14

Wat Rutte zegt dus, eigenlijk. Ja.

beldewouten | 08-08-20 | 22:18 | 9

Ja, wat Rutte zegt.

Rest In Privacy | 08-08-20 | 23:24

Was je wel netjes je handen kapot?

Stevo365 | 08-08-20 | 23:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Waarom zei de uitvinder van de pcr test dat je het niet moet gebruiken om virussen op te sporen?

Stevo365 | 08-08-20 | 22:15 | 6

't Werkt anders behoorlijk goed.

RandyBiel | 08-08-20 | 22:40

@RandyBiel | 08-08-20 | 22:40:
Dat weet je dus helemaal niet. Alle positieve testen kunnen vals positief zijn. En alle negatieve vals negatief.

Stormageddon | 08-08-20 | 23:04
▼ 3 antwoorden verborgen

OT: Weet iemand waarom Katja Schuurmannn de daags voor haar menopauze geworpen larf vernoemd heeft naar een beruchte hoerenmadam?

The_Master_Bear | 08-08-20 | 22:12 | 2

Coco Loulou heet ze ofzo.

HoerieHarry | 08-08-20 | 22:16

Geen idee, maar nu je het zegt wil ik het Katja wel vragen.
Kan je haar even naar mij toe sturen?

Kapitein Sjaak Mus | 08-08-20 | 22:30

Er komt waarschijnlijk een 2e grote golf met overvolle IC's. Precies diezelfde mensen die op balkons en vanuit ramen hevig geëmotioneerd stonden te klappen voor IC verpleegkundigen liggen nu op elkaar gepakt op het strand met snijdende opmerkingen als: "... en wie daar niet tegen kan (op elkaar gepakt op het strand dus bedoelde ze) moet vooral WEG blijven". Typerend dit dom totaal onverschillige kuddegedrag - wij zijn het zat en doen wat wíj zelf willen, hoepel op met je inzichten - kan ons alsnog de das om doen richting 2e lockdown. Zou me niet verbazen.

Jan, Leiden | 08-08-20 | 22:08 | 12

@botbot | 08-08-20 | 22:43:
Ja want je moet bijvoorbeeld ook een uitgebreide voetbaltrainer opleiding hebben gedaan om het spel van Telstar IJmuiden te bekritiseren.
Beetje inlezen en logisch verstand is genoeg. Het tegenovergestelde van uw gedrag zegmaar

Stevo365 | 08-08-20 | 23:07

@Stevo365 | 08-08-20 | 23:07:
Dus u grijpt in bij de trainingen.
Als men geen verstand van virussen heeft kan men beter daarover geen adviezen geven.
Hoe kan men in hemelsnaam denken dat je logisch redeneert over een onderwerp waar je de ballen verstand van hebt.

botbot | 08-08-20 | 23:36

@botbot | 08-08-20 | 23:36: blijft lastig hè logica? Ongeveer nul contact besmettingen. Een handjevol buiten besmettingen. Het is niet zo heel moeilijk om daar een beleid aan te koppelen. Mijn nichtje van 6 zou dat beter doen dan het RIVM, waar jij blind achteraan loopt

Stevo365 | 08-08-20 | 23:43
▼ 9 antwoorden verborgen

''Dankzij'' corona is eindelijk de werkdruk bij een familielid werkend in het verpleegtehuis weer "normaal" en het werken is weer leuk geworden. Er is nu wat extra tijd voor een babbeltje met een bewoner en er is ook 10 minuten extra om diensten rustig over te dragen.

Wat doet de leiding van het verpleegtehuis? Ze schrappen 2 FTE-ers op de afdeling.

Brabeaulander | 08-08-20 | 22:03 | 3

Die nieuwe Porsche van de manager moet toch ergens vandaan komen.

IkwilJinekwel | 08-08-20 | 22:06

Erg gewoon, er zijn tegenwoordig meer bovenlagen dan mensen die het werk doen. Maar niet alleen in verzorgingshuizen...

Jan, Leiden | 08-08-20 | 22:10

Ja dat was me ook opgevallen elk bejaardenhuis flikt dat geintje.

botbot | 08-08-20 | 22:13

Oftewel: ga naar de hoeren nu het nog kan. Daarna gaat de hele handel ondergronds, inclusief studentenvisa. Mark Rutte: dat ik geen zinnig beleid weet te maken op deze crisis, komt doordat jullie mij als premier gekozen hebben. Succes is een keuze.

I rest my case. Peace out ende laterz.

Rest In Privacy | 08-08-20 | 22:03 | 2

Veel te warm voor de hoeren.

HoerieHarry | 08-08-20 | 22:04

@HoerieHarry | 08-08-20 | 22:04: Welnee. Een Thaise massage zonder olie omdat je je al de pleuris zweet. Gewoon lekker glibberen. Wat ik vergat:

Zelfs Naussica Marbe , die ik zeer hoog acht, lijkt het gebrek aan daadkracht van Rutte c.s. terig te voeren op zijn liberale inborst en derhalve huiver voor ingrijpende maatregelen. Zo lust ik er nog wel tien. De beste man heeft stomweg geprofiteerd van een tamelijk ongekend lange periode van hoogconjunctuur, het afgelopen tien jaar. Laisser-faire. Zie ook Gerrit Zalm op de top van zijn egotrip als MinFin.

Het is een soort varkenscyclus, maar dan met omhoog gevallen apen. Het gaat kudt: austerity. Het gat wat minder kudt: austerity met belastingvoordeeltjes voor de vermogenden. Behalve dan weer in Nederlandje met de dividendbelasting. Maar daar is bilateraal alweer het nodige geritseld met de betreffende belastinginspecteurs.

Overal in Nederland is micromanagement zo ongeveer de norm, maar zo'n inspecteur op de juiste plekken kan legaal Sinterklaas spelen met voordeeltjes in de ordegrootte van miljarden tegelijk.

De term vicieuze cirkel is veel te veel eer. Al die zondagsfiguren hebben een reden. Het blijft nog even mooi weer: de komende dagen Jared Diamond herlezen met zijn kijk op decadentie. Zien en begrijpen wat er gebeurt, mogelijk, en dan wie er dan aan de informatiekraan zitten.

Waarom boeken nog niet verboden zijn is mij een raadsel. Maar daar geldt hetzelfde voor als voor hoeren: www.youtube.com/watch?v=0j6g_uUhH2c

Nice meeting you btw.

Rest In Privacy | 08-08-20 | 22:53

Florida is een interessante vergelijking. 19 miljoen inwoners, het is er nu bloedheet, en ongeveer 120 Covid-doden per dag.

Rest In Privacy | 08-08-20 | 22:02 | 11

U riep de hele maand maart dat het slechts een griepje was. Best een fors griepje hè Kuif

Joostmochtnietsweten | 08-08-20 | 22:52
▼ 8 antwoorden verborgen

Je hebt nu wel meer bron- en contactonderzoek. Daar worden de cijfers wel anders van.
Maar inderdaad begint de mensheid een plaag te worden. En het zijn steeds dezelfde typetjes die je ziet, steeds dezelfde caulo's, steeds dezelfde zeurende moeders die tegen hun kinderen praten alsof het volwassenen zijn.

SIogra | 08-08-20 | 21:59

Nog een CBS-statistiek duiding dan, over ondersterfte. Sinds week 19, dat is de week van 4 mei, tot de laatst bekende week, week 30 (dat is tot en met 26 juli) is er ELKE week sprake geweest van ondersterfte. Dus dat het aantal doden lager ligt dan wat verwacht was zonder corona (google: 'Overledenen, provincie en gemeente, per week, 2020' en zie zelf). In totaal bedraagt de ondersterfte inmiddels al 2.300 sterfgevallen. Dat is 37% van het totaal aantal aan corona toegeschreven doden in Nederland.

JohnLocke | 08-08-20 | 21:59 | 9

@Hollandse_blauwe | 08-08-20 | 22:21: Coronavirussen zijn meestal na de griepvirussen actief (net zo als met dit coronavirus eigenlijk). Daarnaast kan je oversterfte per jaar bekijken, maar worden de griepgegevens vaak per seizoen (laatste weken oude jaar en eerste weken nieuwe jaar) opgegeven, daar moet je even mee oppassen. Afgelopen seizoen (2019/2020) ongeveer 400 griepdoden (6000 minder dan gemiddeld per jaar over de afgelopen 5 jaar).

Harde Henk | 08-08-20 | 22:52

@Kuifje-naar-Brussel | 08-08-20 | 22:43: Ook hier oppassen wat je vergelijkt; griepseizoen (laatste deel oude jaar en eerste deel nieuwe jaar) of kalenderjaar. Ik denk dat Corona ongetwijfeld nog extra doden gaat opleveren (meer dan in Zweden bijv., al zullen de uiteindelijke aantallen per mio inwoners wel ongeveer gelijk worden over langere tijd). Maar het extra aan Coronadoden, gaat niet meer dood aan bijv. influenza in het najaar. En nu hebben we (mede door die sterke piek in maart / april) idd behoorlijke ondersterfte. Daarom schat ik in, dat de totalen ongeveer gelijk zullen zijn aan vorige jaren. Overigens is Corona / griep op het totaal aan sterfte in een jaar (152.000 in 2019) sws maar een paar procent.

Harde Henk | 08-08-20 | 23:02
▼ 6 antwoorden verborgen

We zijn de sjaak: 1/ hoorde dat in mijn stad aardig was fuck-corona feesten worden gegeven, vooral bezocht door jong volwassenen en jongeren. Geen besef van verantwoordelijkheid, gewoon fuck corona, ik wil feesten ik wil niet thuis zitten bij pap en mam maar me gewoon klem zuipen en met jongens zoenen.
2/ mensen die lekker naar de verjaardag van ma gaan nadat ze net zijn terug gekeerd uit oranje gebied Spanje, niks geen quarantaine want daar geloven ze niet in.
Waarom weer perse een paar weken voordat ik lekker in mijn huisje op Texel wil zitten? Waarom kunnen die domme dieren niet zichzelf een beetje inhouden, het is niet alsof je helemaal niet op bezoek mag of helemaal niet jezelf klem mag zuipen maar nee het moet weer met overmaat. Nee het moet een feest zijn want het is warm, nee ik moet naar de verjaardag want het is mijn moeder en neem gelijk 15 man mee. Godverdomme heb ik straks eindelijk vrij dan gaat alles weer op slot, het was al een keer verplaatst omdat alles en iedereen in lock down ging en nu doet iedereen alsof ze de oorlog hebben overleefd en alles maar moet en kan. Kut volk!

Blauwe Wafel | 08-08-20 | 21:55 | 1

Alweer de sjaak. Morgen weer, gisteren ook.

Is dit nog nieuws? | 08-08-20 | 21:56

Er zijn veel teveel mensen. We zijn een ware plaag geworden. Laat de natuur haar werk doen Feynman. Stukken beter voor het milieu ook.

Odin | 08-08-20 | 21:54 | 4

@Is dit nog nieuws? | 08-08-20 | 21:55: Een paar goede aardbevingen is al genoeg om 70% van de bevolking uit te roeien. Of klimaatverandering, denk eens in als we nu in een ijstijd terecht komen.

SanderEvers | 08-08-20 | 22:15

Goed voor het milieu.
Goed voor het klimaat.
Goed voor de economie.
Goed voor de leefbaarheid.
Goed voor de gezondheid.
etc..

Wasbakplasser | 08-08-20 | 22:18

Waarom adem jij nog steeds in dan? Stop daar eens mee.

sarcastro | 09-08-20 | 12:10
▼ 1 antwoord verborgen


Pseudo intellectuele opmerkingen...

weet-ik-veel | 08-08-20 | 21:49

Een virus hou je niet tegen, die bestaan al wat langer dan wij. Let it go, mensen leven en mensen gaan dood.

larie | 08-08-20 | 21:49

Men zegt steeds dat Zweden het zo goed doet/gedaan heeft, Feynman nu ook ?

Waar is dit dan op gebaseerd ?

Op www.worldometers.info/coronavirus/ zie ik bij Zweden staan 570 doden/miljoen en bij Nederland 359 doden/miljoen. Vergelijk je de grafieken van aantal doden per dag dan ziet de grafiek van Nederland er toch echt beter uit.

thephysicist | 08-08-20 | 21:44 | 11

Die getallen zijn allemaal boterzacht, ze komen niet op dezelfde manier tot stand. Je kunt ze niet zo maar vergelijken.

dihydrogenmonoxide | 08-08-20 | 23:11

@Kuifje-naar-Brussel | 08-08-20 | 21:59: Collateral damage isveel meer dan economie (waar we pas het begin van zien). In Zweden lopen veel minder mensen met psychische problem vanwege de angst voor elkaar die ze aangepraat is. Mensen gedragen zich niet of iedereen de vliegende builenpest heeft. De sociale cohesie is intact. Ze kunnen door.

marcoplarco | 09-08-20 | 07:54
▼ 8 antwoorden verborgen

Inderdaad, ga maar weer gewoon thuis werken. Het zijn niet de grootste goden op de weg, Btw, die ventilatiesystemen zijn idd niet ideaal. Niet beter dan buitenlucht, mits buiten de Randstad. Vaak kun je in kantoren niet eens een raam open doen. Succes ermee

Mark van Leeuwen | 08-08-20 | 21:42

ok.. stijging in aantal besmettingen. Duidelijker zichtbaar doordat er getest wordt.
Er vanuit gaande dat de test daadwerkelijk uitsluitsel geeft.. (false positives anyone?)
Hoe ziet die stijgende lijn er dan uit ten opzichte van:
- ziekenhuis opnamen?
- IC opnamen?
- overledenen?

Ik baseer me geheel op gevoel, ben geen wetenschapper, meer een geinteresseerde toeschouwer, maar dat gevoel zegt me dat de relatie tussen positieve tests en noodzaak voor medische interventie niet heel erg aanwezig is?

DatInternetDingetje | 08-08-20 | 21:42 | 5

heeft u het stuk wel gelezen? Staat er gewoon in.

J. Jarig | 08-08-20 | 21:55

@Is dit nog nieuws? | 08-08-20 | 21:55:

Wat is je punt?

Rest In Privacy | 08-08-20 | 22:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Al de bangmakerij over een nauwelijks dodelijk virus heeft inmiddels geleid tot onherstelbare economische schade. De geschiedenis leert dat economische malaise gevolgd gaat worden door oncontroleerbare en zeer dodelijke sociale onrust. De opkomst van het communisme, fascisme, sociaal-democratisme en nationaal socialisme, allemaal mogelijk gemaakt door vrijwel hetzelfde klimaat as dat er nu heerst. Deze 4 stromingen zijn samen verantwoordelijk voor de dood van zo;n 200.000.000, veelal jonge, gezonde, mensen. Laten we dit niet uit het oog verliezen

ericv911 | 08-08-20 | 21:40 | 4

Ah, blijkt Corona toch nog schadelijk voor de jeugd

Mark van Leeuwen | 08-08-20 | 21:45

Het is onze plicht om rustig te blijven zodat we de wereld kunnen redden als iedereen gillend en krijsend over elkaar heen rolt.

BozePaarseMan | 08-08-20 | 21:50

@Papa Jones | 08-08-20 | 21:41: Ja inderdaad. De paniekhazen die anderen voor paniekhaas uitmaken. Ook daarin zien we een tweede golf.

omanders | 08-08-20 | 23:09
▼ 1 antwoord verborgen

Iedereen mag vinden wat ie wil van corona. En het niet in verhouding vinden staan met eerdere pandemieën mag ook. Misschien vind ik dat eigenlijk gevoelsmatig ook wel. Maar is het niet gewoon zo dat dankzij hedendaagse supersnelle communicatie mogelijkheden, het centraal verzamelen van aantallen doden, IC-opnames, diagnoses en betreffende locaties, er gruwelijk snel maatregelen kunnen worden genomen die m.b.v. huidige technologie binnen een paar seconden alle inwoners van het land kunnen bereiken? En dan ook enorm snel effect scoren zodat de impact van dit virus beperkt blijft maar het vervelende nadeel er van is dat het lijkt of het er niet is?

Leptob | 08-08-20 | 21:38

We zullen het zien en in december weten we wat de eindafrekening gaat worden voor dit jaar. Mijn verwachting is dat het aantal doden nog verder stijgt en dat in sommige delen van de wereld (USA, Brazilië) aanzienlijke aantallen te betreuren hebben in december. Aantallen die het influenza virus ver gaat overstijgen..., om niet te zwijgen van de blijvende gezondheidsschade bij besmettingen bij jongere mensen.
Tot er een vaccin is een beetje voorzichtig en het gezonde verstand gebruiken; blijf weg van mensenmassa's. Ik weet niet of de 1,5 meter of die mondkapjes veel helpen (ik weet wel dat ik mensen die zéker weten van wel of niet een beetje eng vind), maar ik wil er allemaal best een beetje op letten....
Voor alle complottheorie-aanhangers: koop een goed fictieboek ofzo, want ik lees af en toe dingen hier die erg ver van de werkelijkheid af staan, soms een beetje van de 'aarde is plat' niveau...

SterF... | 08-08-20 | 21:38 | 10

@SterF... | 08-08-20 | 22:01
Ik heb hier nog wel goeie Rioja liggen. Die leg ik wel even opzij.
Die zuip ik dan in januari wel op als blijkt dat ik gelijk heb.

VanBukkem | 08-08-20 | 22:06
▼ 7 antwoorden verborgen

Vrouwen willen lekker knuffelen, mannen willen lekker beffen.
Hoorde ik laatst van een wijze man.
Oh nee, die man ben ikzelf.

HoerieHarry | 08-08-20 | 21:35 | 5

@HoerieHarry | 08-08-20 | 21:58:
Mijn grootvader zei altijd " ik ben het hoofd van het gezin. "

Mijn grootmoeder antwoordde dan " jij bent het hoofd, ik ben het nekkie.
En als de nek niet wil, staat het hoofd stil."

Kapitein Sjaak Mus | 08-08-20 | 22:10

@Kapitein Sjaak Mus | 08-08-20 | 22:10: ha ha das een goeie ;) vrouwen zijn de baas, misschien maar goed ook.

IkwilJinekwel | 08-08-20 | 22:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn 10.362.932 Nederlanders onder de 50 jaar. Daarvan zijn er 46 overleden. 99,99956% van de mensen onder de 50 jaar leeft nog. Als je van die 46 mensen de 80% met onderliggend lijden haalt, dan kom je op 99,99993% uit. Dankzij de angstzaaierij zijn er honderdduizenden, zo niet miljoenen mensen onder de 50 jaar die volledig in paniek raken als ze het coronavirus krijgen, mensen die hun huis niet uit durven en hun sociaal en economisch leven compleet stil hebben gelegd. De mensen die hen bang hebben gemaakt moeten zich eens goed achter de oren krabben. Op basis van de cijfers van Sanquin kun je vaststellen dat minimaal 1 miljoen Nederlanders het virus gehad hebben (want ze hebben anti-stoffen in hun bloed). Mensen zonder onderliggend lijden, die niet bejaard zijn en ook niet obees hebben nauwelijks te vrezen van het virus. Zijn er uitzonderingen? Maar natuurlijk. Maar autorijden is ook niet zonder risico. Drinken ook niet. En rood vlees eten ook niet. Maar het gemak waarmee de groep onder de vijftig jaar gevraagd wordt vrijheden (en economische voorspoed) in te leveren is compleet immoreel.

Laten we ons focussen op het beschermen van kwetsbaren, maar laten we net zo hard de mensen die het virus niet of nauwelijks raakt hun leven gewoon laten oppakken. En stoppen met hen bang te maken.

JohnLocke | 08-08-20 | 21:35 | 21

Economisch zijn wij als exporterend land afhankelijk van de bedrijvigheid van andere landen.
Wat wilt u er tegen doen als er geen boot meer in de Rotterdamse haven komt?

botbot | 08-08-20 | 23:07

@botbot | 08-08-20 | 22:27: Met die redenering mag niemand meer autorijden, consumeren van producten die ook maar iets van transport en chemicaliën vereisen of nog beter gezegd, niemand mag meer leven omdat jij anders kanker kan krijgen. Donderstraal een eind op.

TheBurnerMan | 08-08-20 | 23:19
▼ 18 antwoorden verborgen

Ik vind dit stuk van Ewout Engelen interessant. Over de ongelijkheid tav “samen” tegen corona.

Het zal wel dat vanwege dit virus, en wat je verder noemt tav files, milieu, het handig is om thu8s te werken. Veel mensen kunnen dat niet vanwege de aard van het werk. Dan vraag ik mij af of iedereen er op zit te springen om thuis te werken. Privé en werk door elkaar heen? Hoe gaat dat als ook je partner thuis zit te werken en je woont in een doorsnee woning? En als de kinderen thuis komen?
Mensen met een flinke woning kunnen nog wel een studeer/werkkamer inrichten. De middenklasse, laat staan de lagere sociale klassen, kunnen dat meestal niet.

Nuuk | 08-08-20 | 21:34 | 3

Ik heb al genoeg verhalen gelezen van mensen die helemaal gestoord werden van het thuiswerken: schreeuwende kinderen b.v. Geen moment rust.

Lupuslupus | 08-08-20 | 21:42

Een omschrijving erbij is wel zo fijn.
Attack of the Corona Karens

sarcastro | 09-08-20 | 12:03

En nee een vaccin gaat er niet gevonden worden. Waarom niet? Simpel het probleem is namelijk dat het eerste deel van ons ademhalingstraject tot de huid behoort ook al zit het inwendig. Antistoffen van het type IgG/IgM zitten in het bloed en hoe wil je in hemelsnaam een virus op de huid onschadelijk maken met een antistof uit de bloedbaan. Dat kan helemaal niet! Kortom antistoffen in het bloed tegen Covid-19 opgewekt door een vaccin zijn totaal nutteloos omdat de plaats waar het coronavirus bij de mens het lichaam binnenkomt tot de huid behoort. Dit is allemaal bekend maar je leest het nergens! Er is nog nooit in de geschiedenis van de moderne mensheid een succesvol coronavaccin ontwikkeld... FEIT!!!

Wetenschapper | 08-08-20 | 21:32 | 10

@Gulliver | 08-08-20 | 21:35: Duizenden wetenschappers (en hun bedrijven) zien overheden met grote zakken geld aankomen. Denk je nu echt dat ze dan gaan zeggen: "Houd dat geld maar, want het is zooo ingewikkeld dat kost jullie veel te veel"

God. Wat ben jij naïef.

TheBurnerMan | 08-08-20 | 23:11

@TheBurnerMan | 08-08-20 | 23:11: inderdaad. Wat zou jij doen als je broer met €700 miljoen komt aanzetten voor vaccins die er niet zijn en als ze er komen je geen enkele verantwoordelijkheid over hoeft af te leggen

Stevo365 | 08-08-20 | 23:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Nog steeds vervang corona door paniek.