Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vrouwenmepper Raymi Sambo krijgt 125.000 euro subsidie PER JAAR

GRATIS GELD!

He leuk, het Fonds Podiumkunsten heeft weer aan de gratisgeldboom geschud en de flapjes zijn neergedaald in de hongerige handjes van iedereen aan de stam. Voor de verandering geen vlammend betoog over het hoe, wat en waarom van subsidies en wie wel, niet of helemaal niet subsidie zou moeten krijgen; het cherrypicken van de verdrietigste of leukste toekenning voor de periode 2021-2024 doet u zelf maar, hiero. Raymi Sambo echter, hij verwierf een uitzonderingspositie toen hij op IJburg een vrouw tegen de tegels mepte - u kent Raymi Sambo immers van het topic 'Raymi Sambo (All Stars) hoekt vrouw neer', want als Raymi Sambo iets niet zint ramt-ie de tanden uit de mond van weerloze vrouwen. Later noemt hij dat dan 'een niet doordachte keus'. En Raymi Sambo de vrouwenrammer krijgt nu dus 125.000 subsidie. PER JAAR. Omdat-ie zo lekker bezig is. Laten we het maar 'een niet doordachte keus' noemen.

Commissierapport

ARTISTIEKE KWALITEIT VAN HET WERK VAN DE MAKERS

De commissie beoordeelt de artistieke kwaliteit van het werk van de maker(s) als goed.

Stichting Raymi Sambo Maakt produceert maatschappelijk geëngageerde theatervoorstellingen over actuele thema’s. De verhalen zijn sterk geworteld in de Nederlandse interculturele samenleving. Raymi Sambo Maakt is gevestigd in Amsterdam en staat onder de artistieke leiding van theatermaker en acteur Raymi Sambo. De voorstellingen spelen vooral in het vlakkevloercircuit.

De commissie is positief over het vakmanschap van Raymi Sambo, die zij zowel als regisseur als acteur over aanzienlijke kwaliteiten vindt beschikken. Zij ziet het vakmanschap vooral gereflecteerd in de kwaliteit van de regie en het spel, zoals in ‘Poker’ of ‘F*ck the Police’, en de dramaturgie van de voorstellingen.

Raymi Sambo Maakt beschikt over een herkenbare en onderscheidende artistieke signatuur, aldus de commissie. Het jaarlijks terugkerende evenement ‘Je Suis…’, waarin het gezelschap in korte tijd een voorstelling maakt die inspeelt op de actualiteit, vindt zij daar een goed voorbeeld van. De maker toont lef door te kiezen voor thema’s die behalve urgent ook confronterend en schurend kunnen zijn: voor zijn eigen achterban, voor zijn community en voor de toeschouwers. Verder constateert de commissie dat Raymi Sambo zich als theatermaker de laatste tijd kwetsbaarder durft op te stellen, en zijn onderwerpen dichter naar zichzelf toehaalt. Zij is van mening dat dit de oorspronkelijkheid van het werk ten goede komt.

De commissie concludeert dat Raymi Sambo Maakt de afgelopen jaren een behoorlijke achterban heeft opgebouwd. De prikkelende actuele onderwerpen, in combinatie met de realistische speelstijl, creëren een grote mate van zeggingskracht voor de primaire doelgroepen, bestaande uit jongeren en de zwarte gemeenschap. Hoewel de commissie het werk aansprekend en toegankelijk vindt, constateert zij dat de maker in zijn producties in potentie interessante perspectieven soms laat liggen. Zo leent het onderwerp van ‘Poker’ zich ook voor een meer poëtisch, gevoelig perspectief, maar krijgt dit in de voorstelling nauwelijks een kans. Met meer oog voor de verschillende invalshoeken op een thema zouden de voorstellingen aan zeggingskracht kunnen winnen.

KWALITEIT VAN DE ACTIVITEITEN UIT HET PLAN

De commissie beoordeelt de kwaliteit van de activiteiten uit het plan als ruim voldoende.

De plannen voor 2021-2024 vormen een continuering van de artistieke koers van Raymi Sambo Maakt. De commissie herkent in het plan de sterke, eigen signatuur van het gezelschap. De commissie vindt dat Raymi Sambo Maakt kiest voor actuele onderwerpen, die worden samengebracht in een voorstellingsreeks met als overkoepelend thema: hoe te (over)leven in een witte normatieve samenleving? Dit vindt zij een scherp gekozen en authentiek uitgangspunt, dat perspectief biedt op interessante invalshoeken. Het gezelschap kiest volgens de commissie voor relevante verhalen, waarbij kritisch wordt gekeken naar zowel de witte samenleving als naar de eigen, overwegend zwarte, community. Dit vindt zij bijdragen aan de oorspronkelijkheid van de plannen.

De commissie vindt het positief dat Raymi Sambo Maakt samenwerkt met jonge creatieve talenten en op organische wijze een platform creëert voor talent met diverse culturele achtergronden. Deze talenten leveren een interessante bijdrage aan de actualiteit van het werk en de maatschappelijke waarde ervan. Verder vindt de commissie de samenwerkingen met organisaties als Likeminds en Theatergroep Aluin passend en overtuigend gemotiveerd. Een kanttekening plaatst de commissie bij de samenwerking met DeLaMar Theater, waar het gezelschap de grotezaalproductie ‘Duizend aanslagen op Obama’ maakt. Deze samenwerking ziet zij nauwelijks onderbouwd en uitgewerkt. Ook mist zij in dat kader een reflectie van Raymi Sambo als regisseur op de te nemen stap van het vlakkevloertheater naar de grote zaal.

In de uitwerking van de artistieke plannen leest de commissie enkele aansprekende ideeën, zoals de perspectiefwisseling in ‘Ik zeg toch sorry…’, waarin het zwarte perspectief door witte acteurs wordt verteld en andersom. Hoewel zij positief is over de concepten en gekozen thematieken, mist zij bij sommige concepten een uitwerking van de dramaturgie, waardoor zij beperkt zicht krijgt op de ontwikkeling van de verhaallijn. Ook krijgt de commissie weinig beeld bij het danselement in de voorstellingen. Gezien het gegeven dat Raymi Sambo Maakt een groter accent op het danselement wil leggen, vindt zij dat een gemis. Ondanks enkele onduidelijkheden is de commissie van mening dat de plannen genoeg interessante aanknopingspunten bevatten om vertrouwen te hebben in voorstellingen met zeggingskracht voor de beoogde doelgroep.

PUBLIEKSFUNCTIE

De commissie beoordeelt de publieksfunctie als ruim voldoende.

De commissie constateert op basis van de plannen dat Raymi Sambo Maakt voorstellingen maakt waarbij de tekst leidend is. De commissie stelt vast dat het aantal aanbieders dat soortgelijk aanbod verzorgt groot is. De commissie stelt tegelijk vast dat het potentiële publiek voor dit aanbod eveneens groot is. De commissie is daarom van mening dat sprake is van een potentieel interessante toevoeging aan het podiumkunstenaanbod.

Raymi Sambo Maakt weet zich met het specifieke aanbod dat het brengt, duidelijk te positioneren. De inzet om verschillende publieksgroepen met elkaar te verbinden zit in het DNA van het gezelschap. De inhoud van het werk, de werkwijze en de samenstelling van de artistieke teams dragen volgens de commissie op een positieve manier bij aan het bereiken van verschillende doelgroepen.

Raymi Sambo Maakt speelde tot nu toe vooral in de grote steden, en weet daar naar het oordeel van de commissie een behoorlijk aantal bezoekers te trekken. Zij vindt het positief dat het gezelschap streeft naar publieksverbreding en in dat kader de komende jaren ook in de verschillende regio’s buiten de grote steden zichtbaar wil zijn. Verder streeft Raymi Sambo Maakt naar een flinke toename van het aantal speelbeurten per jaar en van het totale publieksbereik. De commissie vindt dat er sprake is van behoorlijke verwachte stijgingen, maar zij mist een plan van aanpak om die te realiseren. Het gezelschap wil weliswaar een nieuw verkoopbureau in de arm nemen, maar uit het plan blijkt niet welk bureau dit is. Hierdoor is de commissie er niet bij voorbaat van overtuigd dat de gewenste publieksverbreding en stijging aan speelbeurten reëel zijn.

Naast de bestaande achterban richt het gezelschap zich in de komende periode op bezoekers vanaf zestien jaar, de LHBTIQ-gemeenschap en mensen die niet of nauwelijks in het theater komen. Vooral die laatste doelgroep is niet eenduidig, en niet eenvoudig te bereiken, aldus de commissie. Zij mist dan ook een gerichte strategie die haar ervan overtuigt dat Raymi Sambo Maakt zijn doelgroepen weet te bereiken en dan vooral ook buiten de grote steden waar het gezelschap al een vaste achterban heeft opgebouwd.

Reaguursels

Inloggen

"Deze subsidie is mede mogelijk gemaakt door leden van het Koninklijk Huis".

Gazzerop | 04-08-20 | 14:06

Ongelofelijk dit. 125k gemeenschapsgeld voor een vaag plan voor een blijkbaar grote doelgroep die er blijkbaar niet zelf voor wil betalen. Dus geen bestaansrecht denk ik dan.

Rennieflox | 04-08-20 | 13:30

Heeft Camiel Eurlings nu ook recht op subsidie?

SergeantPierlala | 04-08-20 | 12:54

Hij kunstsubsidie, die vrouw een kunstgebit. Jedem das seine, I guess? Ga zo door Holland. Het deugt van alle kanten en daar gaat het om.

Proud Infidel | 04-08-20 | 12:43

Neger of moslim, het maakt niet uit in de deugfabriek.... als je maar geen witte man bent...

Bommelaar | 04-08-20 | 12:08 | 1

............ uiteraard.................

Wienerschnitzel mit | 04-08-20 | 12:57

Lachebekje Cordon 100.000 euro , met een huis van 5 miljoen........... wie het weet mag het zeggen.

Jeems Bont | 04-08-20 | 10:54

Voor het oplossen van alle problemen -ook deze- met subsidie graaiende nietsnutten is het grondig doorlichten van ALLE subsidie commissies.
Ga eens kijken welke druiloren in zo'n commissie zitten -vooral zitten- ga kijken wat hun politieke kleur is, hoe de geld uitgifte werkt wie het faciliteert/aanbevelingen doet en uiteindelijk wie bepaald en is verantwoordelijk voor het schuiven met geld.
Daar beginnen, er wordt nu te veel, veel te veel geld uitgegeven aan nietsnutten een beetje vergelijkbaar de bende van de oude BKR. Wie had dat toentertijd ook alweer bedacht?

biebop | 04-08-20 | 09:57

Zijn daar weleens toeschouwers en hoeveel en welke? De commissie vind hem een geweldige acteur voor de rest onbekend.

Cocorico | 04-08-20 | 09:31

We worden geacht te geloven dat we in een crisis zitten.

Stonecity | 04-08-20 | 09:23

Green money matters

Bepdehuisvrouw | 04-08-20 | 08:52

Als deze man zo goed is, waarom kan hij z’n broek niet zelf ophouden met kaartjesverkoop?

Twerb | 04-08-20 | 08:51 | 1

Dit. Chapeaux.

sjef-van-iekel | 04-08-20 | 09:08

Black Lives Matter

Johannnes | 04-08-20 | 08:49

Dus Remi Sambo is een soort Semi-Rambo, als ik t goed begrijp?

Ballenman | 04-08-20 | 08:48 | 1

Heel goed!

Toos Bevergeil | 04-08-20 | 12:23

De nazis hebben de overheidsbemoeienis met kunst ingesteld hoog tijd voor het afschaffen.

bijna_raak | 04-08-20 | 08:26

Over de subsidie valt te discussieren, wat de beste man gedaan heeft ook. Maar om hem te willen cancellen op iets wat los staat van de subsidie aanvraag staat, is best een "woke" actie en onderdeel van de cancelculture.

Jc.B | 04-08-20 | 08:16 | 3

???

ParaPiet | 04-08-20 | 08:58

Je begrijpt de bedoelde rationaliteit der besteding van hele dure belastingcentjes??

GodfrietvanAviko | 04-08-20 | 09:16

@GodfrietvanAviko | 04-08-20 | 09:16:
Het gaat erom dat het geweldsdelict niets te maken heeft met het wel of niet toekennen van de subsidie. Hoewel je overbeide genoeg kan vinden.

Jc.B | 04-08-20 | 11:25

Meteen mee stoppen. Als je dat rapport leest trekken je tenen spontaan je voorhoofd in, dit is geschreven door een subsidiespons kwadraat. Dit circus Inclusief de beoordelingscommissies kost zoveel geld Dat we veel beter kunnen besteden. Woningbouw, onderwijs, zorg, veiligheid.

DooieKapotte | 04-08-20 | 07:18 | 2

En cultuur? Pffffff, een natte scheet in een zakje heeft meer culturele waarde!

DooieKapotte | 04-08-20 | 07:20

Dank, scheelt mij weer typen!

ParaPiet | 04-08-20 | 08:59

Heerlijk moet dat zijn, lekker links zijn en dan in zo’n commissietje taxpoet mogen uitdelen aan dit soort totale nitwits, terwijl je elke ochtend jezelf zo fantastisch deugend in de spiegel aankijkt. Kan niet genoeg op bezuinigd worden, levert ook zulke fijne verontwaardigde columns en ingezonden stukjes op over “het belang van cultuur”. Lol

Rest In Privacy | 04-08-20 | 07:14

125k voor Raymi en héél veel meer geld voor alle adviesbureaus die de lulkoek rapporteren bakken. Laten we hier mee stoppen.

3Xniks | 04-08-20 | 06:56

Veel geld voor een kleine theater show voor wat sjw. ik heb een vermoeden dat rechts georiënteerd of conservatief hier niets van moet hebben. Zo inclusief is het dus niet. Ben ook benieuwd wat voor levensstijl hij heeft....

Schepvogel | 04-08-20 | 06:17

Lurken aan de tiet die subsidie heet, je moet 't maar durven.

Zelf ben ik daar veel te bescheten voor, maar zou subsidie vragen voor een organisatie die alles dat subsidie ontvangt KAPOT maakt.

Hevvlan Demuru | 04-08-20 | 05:19 | 1

Naam?
-"DIE subsidie DIE"
-"De subsidie-whore to end all subsidie-whores."
-"Whatever subdidie wants, she's gonna get it."

Hevvlan Demuru | 04-08-20 | 06:12

Het fundamentele probleem is, m.i., dat de creativiteit aangetast wordt door subsidies. Kunstenmakers moeten zich geheel op eigen kracht waarmaken, dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat er minder kunst geproduceerd gaat worden en dat is goed. Minder in dit geval wil zeggen betere kwaliteit. Een grote productie, dus kwantiteit levert minder kwaliteit over de gehele linie op. Kan het niet wetenschappelijk hard maken, maar zo is het. Hierbij gaat het mij niet eens om het geld.

De gewraakte hoekende kunstenaar heeft mogelijk wel degelijk kwaliteiten, dat hij soms zijn klauwen niet thuis kan houden is een ander en er in wezen losstaand verhaal, tenzij hij stukken maakt die over geweld tegen vrouwen gaan, dan wordt het precair, dan kan hij alleen maar een mea culpa, maxima culpa monoloog ten beste geven.

Sommige kunstenaar kunnen nu eenmaal ook gore klootzakken zijn, of nogal betreurenswaardige gedachten koesteren. Meestal haal ik Celine aan in een degelijke discussie. Absoluut begenadigd Frans schrijver, tevens rabiaat antisemiet en ook nog dokter. Opmerkelijke mix, nietwaar? Dus ja, in een mens kan een zeer bonte verzameling van goed en kwaad zitten.
Hiermee moet u het maar doen. Evocatus
.

Evocatus | 04-08-20 | 02:45

Een toneel is toch een blanke gemeenschapsomgeving ? Zouden ze zich dan niet beter voelen als ze rond een kampvuur opvoeren ? Met een medicijnman er bij ?

Kim-Jung-Un | 04-08-20 | 02:31

Maar die subsidie krijgt toch iedereen? Tenminste dat dacht ik. Ik krijg het ook al jarenlang. Ik ben even vergeten waarvoor precies, maar dat maakt echt niet uit hoor. Gewoon ervoor gaan, je krijgt het altijd. Iedereen heeft wel een zwarte gekleurd stukje huid, moedervlekje of zo is al voldoende

SaintNick | 04-08-20 | 02:12

"... mensen die niet of nauwelijks in het theater komen" Ehm, iedereen dus nu, toch?

SaintNick | 04-08-20 | 02:09

Volgens mij was het op de geenstylz waar we ooit een toneelgroepje geheel nakend in een kringetje hebben zien rennen, en toen weer de andere kant op, en dat uiteraard van onze belastingcenten. Toen was ik al er al helemaal klaar mee, maar nu natuurlijk dubbel op.

Hoog tijd voor een zgn. zero-base review, iedereen naar de 0,00 en laat maar zien waarom je geld zou moeten krijgen. En bek houden met je "Ja, maar vorig jaar...." wat dat is waar zero-base voor staat. Nul heb je en wat subsidie kun je misschien krijgen. Dat moet dan (1) maatschappelijk nut hebben, (2) meetbaar zijn en (3) doelen (targets) moeten objectief neergezet kunnen worden en daar ga je dan op afgerekend worden.

Fraude door vriendjes van tickets te voorzien en/of te smeken om alsjeblieft toch maar naar een voorstelling/expositie/? te komen en dan later onbeperkt drinken in het cafe = je krijgt nooit meer subsidie.

EnNouJijWeer | 04-08-20 | 01:15

Valt nog mee dat zijn collega vrouwenmepper Howard Komproe geen subsidie heeft gehad.

Wedergeboren | 04-08-20 | 00:41

Het is tijd dat de PVV na de verkiezingen schoon schip gaat maken.
Direct stoppen met deze subsidie waanzin!

wolftour | 04-08-20 | 00:36 | 3

Ook maar gelijk boeken verbranden dan?

Wedergeboren | 04-08-20 | 01:28

@Wedergeboren | 04-08-20 | 01:28:

Nou ja, het is geen slecht idee om al die korans en islamitische teksten te verbranden, toch? Als we de gedragen hoofddoeken, tulbanden en islamjurken erbij optellen, kunnen we dat in een biomassacentrale gooien. Dan kan de islam eindelijk bijdragen aan de maatschappij en dan wil jij de moslims die kans ontnemen. Zonde. Cultuurbarbaar.

GeenHeil | 04-08-20 | 01:45

Ik moest hier om lachen.

DooieKapotte | 04-08-20 | 07:24

Ok, maar wordt deze meneer ook afgerekend op aantoonbare resultaten eind van het jaar of volstaat een dossiertje hier en een paar happy foto's daar? In dat geval wil ik ook wel 125K vangen om 2 uur administratieve handelingen en een speurtocht voor Turkmenen die zich met een granaatappel identificeren te organiseren om gezellig daarna met ze een ijsje te eten. Hell, geef me dat bedrag 2x en ik doe hetzelfde voor een groep Oezbeken.
Oftewel, subsidie. Het genot van een enkeling is een last voor velen. Afschaffen die ellende. Ga zelf maar op pad donoren en sponsoren zoeken. Moeten onderzoekers ook ( naast verplicht een x-aantal uren college geven en ook nog eens de druk om te publiceren ) en daar heeft de samenleving wel wat aan.
Sjongejonge. De debilisering van een land in 15K. Symbolischer kan het niet.

Graaisnaaiert | 04-08-20 | 00:07 | 3

125.000 euro en verder klopt het helemaal wat je zegt.

GeenHeil | 04-08-20 | 00:19

De commissie constateert zelf al dat meneer Sambo geen plan of strategie heeft. Dus hoezo afrekenen op resultaten? Er is niks afgesproken over te behalen resultaten. Meneer krijgt gewoon een bak geld, met een hoop vrijblijvend gezwatel van de commissie.

Schmalz | 04-08-20 | 00:25

is dit dan black privilege ?of bestaat dat niet ?ik tik ook wel eens de 125k aan ,maar ik moet er wel wat voor doen .waar kan ik die subsidie krijgen ?

bowlfabriek | 03-08-20 | 23:58

Er zijn echt een paar mensen heel grondig gestoord.

Frau Merkel | 03-08-20 | 23:38

Wat vindt Dipsaus ervan?

Rest In Privacy | 03-08-20 | 23:22

Goed nieuws! We zijn gestopt met het trekken aan een Dood Paard. www.doodpaard.nl/pagina/202/dood_paard...
"Het theatergezelschap Dood Paard bestaat vanaf 1 januari niet meer. Dat vertelt theatermaker en acteur Kuno Bakker desgevraagd door de telefoon. Maandagochtend kreeg hij te horen dat het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard voor de komende vier jaar nul euro subsidie krijgt van zowel het Fonds Podiumkunsten (FPK) als het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).

Het gezelschap kon in de jaren 2017 – 2020 nog rekenen op jaarlijks ruim 342.000 euro van het FPK en bijna 260.000 euro van het AFK. Voor de aanvraag 2021-2024 kreeg Dood Paard van beide subsidieverstrekkers een positief advies, maar het geld is er domweg niet."

Dit einde van de leidensweg kost maar liefst 5 mensen een enkeltje UWV. Ik kan er niet op treuren, fokking 342.000 euro PLUS 260.000 euro/jaar belastingeld verbrassen aan dit soort gefreubel in de marge. Dat Corona de subsidiedood van menig kansloos kunstmaker zijn mag. Trek je eigen broek maar op.
www.nrc.nl/nieuws/2020/08/03/theaterg...

Abject | 03-08-20 | 23:18

De commissie is positief, de commissie vindt alles positief. Ik beoordeel de commissie negatief.

Bull-Sunnyboy | 03-08-20 | 23:00

Eind 2018 waren er 234 adviseurs verbonden aan het Fonds. Bij het samenstellen van commissies wordt er naast een goede mix van expertises op toegezien dat er sprake is van een goede man-vrouw verhouding en dat er voldoende expertise op het vlak van culturele diversiteit is vertegenwoordigd.
-
Say no more.

bisbisbis | 03-08-20 | 22:49 | 1

Ik schat dat dat aan salarissen en kosten al minstens 10 miljoen kost....

DooieKapotte | 04-08-20 | 07:28

Laten we dat mishandelen van zijn vrouw niet overdrijven; ze heeft er slechts een hoop zwellingen, een hersenschudding en een gebroken neus aan overgehouden. Dat kun je die subsidiespons amper aanrekenen en misschien vroeg ze er wel om.

SergeantPierlala | 03-08-20 | 22:47 | 1

Niet alle vrouwen zijn lief.

Gandalph | 03-08-20 | 23:56

sambo

a black guy who acts stupid and acts like a fool around white people. He falls to the lowest level of foolishness to get a laugh out of the Caucasian audience.

www.urbandictionary.com/define.php?te...

koter | 03-08-20 | 22:45

"Naast de bestaande achterban richt het gezelschap zich in de komende periode op... [...] .... waar het gezelschap al een vaste achterban heeft opgebouwd.

Waarom heb je dan subsidie nodig?

koter | 03-08-20 | 22:43 | 1

HOE kun je subsidie krijgen terwijl de beoordelingscommissie een plan van aanpak en een 'gerichte strategie' mist? De vraag dringt zich op: wordt Sambo de vrouwenmepper geloofd op zijn blauwe ogen ? - of op zijn zwarte huid? ...

bisbisbis | 03-08-20 | 22:53

Eerst een teiltje gepakt, werd wat misselijk. Toch maar de kliko genomen.

Mispel | 03-08-20 | 22:37

Vergeet die Sambo. Iemand zit heel de dag deze onzin te typen die uitgezonderd deze keer, helemaal niemand ooit leest. En geloof maar dat die subsidiemuts niet alleen werkt. Daar zit een heel team subsidieaanvragen te beoordelen en van commentaar te voorzien. En die verdienen allemaal gewoon 80.000 euro per jaar want er hoeft geen winst gemaakt te worden. Alles mag op. Henk betaalt wel. Niet dat Henk ooit naar het theater gaat want als ie eindelijk thuis komt van zijn werk is ie blij dat ie effe niks hoeft en op de bank kan blijven liggen. Henk hoort niet bij de elite maar samen met Harry en Frits en Jan en alleman zorgen ze er wel voor dat de chardonnay 's avonds rijkelijk vloeit. Ik begrijp echt niet hoe dit allemaal in stand gehouden kan worden.

hustler01 | 03-08-20 | 22:22 | 3

Je begrijpt het volgens mij heel goed. Je legt precies uit hoe het werkt. De elite bepaalt. Dat wil zeggen: de mensen die wél naar die theaters gaan en die wél vinden dat Raymi een kunstenaar is die het verdient om ook als zodanig erkend te worden. Het wil ook zeggen dat die elite het gewoon inhoudelijk eens is met de "kunst" van Raymi. Dat is echter geen kunst, maar het is een ideologie. Dat is waar het om draait: om het subsidiëren van het vormgeven aan en het uitdragen van een bepaalde ideologie.

GeenHeil | 03-08-20 | 22:41

@H0lland | 03-08-20 | 22:55:

Bedankt, dat is een groot compliment. Maar u heeft ook gelijk: de Nederlandse taal is raar geworden. Elk woordje moet nauwkeurig worden afgewogen. Het Nederlands is eigenlijk een dode taal. De Nederlandse taal bevindt zich op zijn minst in een comateuze toestand. Wij spreken en schrijven amper echt Nederlands. De docenten Nederlands geven geen les, omdat ze het Nederlands een mooie taal vinden. Nee, ze geven Nederlands, omdat ze kinderen willen opvoeden. Daar ligt de nadruk op. Op pedagogiek en dus op propaganda. Het aanleren van vaardigheden, dat is op een zijspoor beland. Alles draait om het uitdragen van een en dezelfde ideologie, of je het nu hebt over het onderwijs, de media, de politiek, de wetenschap, het bedrijfsleven; het is allemaal eender, allemaal gericht op dezelfde ideologische horizon en allemaal gedreven door dezelfde ideologische achtergrond.

GeenHeil | 03-08-20 | 23:29

Het Subsidienetwerk. De grote witwasmachine (of is dat ook al racistisch?) van links Nederland. Talentloze non-valeurs die op deze manier op kosten van de belastingbetaler toch in een risicovrij inkomen worden voorzien. Als je dan ook nog de juiste kleur hebt, in de grachtengordel zit en pro groen en links bent zit je helemaal gebakken. In de MSM zul je er nooit iets over lezen, want zij hopen er ook voor in aanmerking te komen. Het enige waar links over zeikt is de zogenaamde 'villasubsidie', terwijl de HRA niets anders is dan een teruggave op je *eigen* belastinggeld.

nobele wilde | 03-08-20 | 22:16

De echte gekken zijn zij die iedere dag nog opstaan om te gaan werken om deze complete waanzin te bekostigen.

drs. P | 03-08-20 | 22:15 | 1

+1000 , ik stel voor dat de hardwerkende Nederlander in staking gaat tot dit soort onzinsubsidies verdwijnen. We worden steeds meer slaaf in dit land, later met pensioen, Het gaat helemaal nergens meer over.

Stonecity | 03-08-20 | 22:24

Uit de tekst begrijp ik dat de commissie een "zij" is. Moet dat tegenwoordig niet een "het" zijn.

swapper | 03-08-20 | 22:13 | 2

Een "X" persoon.

geile pater | 03-08-20 | 22:24

Iemand die continu menstrueert

bart2653 | 04-08-20 | 01:15

Het is gewoon omvolkpropaganda. Het ministerie van cultuur zou eigenlijk het ministerie van Waarheid moeten hetenn.

du Roi Soleil | 03-08-20 | 22:11

Een neger die Sambo heet. Dit is gewoon te makkelijk.

blikjegrolsch | 03-08-20 | 22:09

Sambo heeft gewoon begrepen hoe je tegenwoordig bij de witte geldpotten komt. Gewoon een paar woke keywords gebruiken en dan krijg je herstelbetaling wanneer schaamte het kompas is bij de leden van het Fonds (min 1 want die hoeft zich niet te schamen). Ik heb respect voor Sambo. Hij is een voorloper. Over een paar jaar gaat het hele fonds Podiumkunsten naar "de ander". Gelieve nota te nemen

batvoca2 | 03-08-20 | 22:09

De Nederlandse taal, is raar geworden.

H0lland | 03-08-20 | 22:04
-weggejorist-
arlen | 03-08-20 | 21:56

Heet die "man" echt Sambo? En is het de bedoeling dat je hem dan ook zo mag aanspreken? Ik ben sprakeloos. Massa is speechless, Sambo!

Taggart | 03-08-20 | 21:55 | 1

Hahaha klassieker!

Odin | 03-08-20 | 22:01

Als je als commissie al zo’n enorme lap bullshit kunt produceren weet je meteen hoe verrot die hele subsidie cultuur is .... Ik moet gvd elke dag zorgen dat ik mijn 9 uur vol maak en dat dan 5 dagen per week. Dit stuk stront ontvangt het dubbele van waarvoor ik werk !!!

Kobus Kloothamer | 03-08-20 | 21:48

Nou kan niet wachten om naar zijn voorstellingen te gaan met zo'n positieve feedback. Wat een hoop geouwehoer zeg. Zouden ze het zelf snappen wat ze geschreven hebben?

Pummetje | 03-08-20 | 21:46

Vraag me af of hij harder sloeg dan ik met mijn hoofd tegen de tafel tijdems het helemaal lezen van dit bericht. Ik vrees daarnaast dat die subsidie commissie debielen zelf ook aardig wat centen verdienen met het schrijven van dit soort werken. Vooral ook de serieuzs review van de voorstelling die er in zit verwerkt is tenenkrommend. Toen dat gezeik rondom de subsidie aan De Staat speelde ben ik er meerdere gaan lezen en je weet gewoon niet wat je ziet. Eng is het gewoon.

Quantum Suicide | 03-08-20 | 21:44
-weggejorist-
arlen | 03-08-20 | 21:44

Sambo zocht een vrouw van kleur. En toen dat niet snel genoeg lukte kwam zijn creativiteit tot uiting.

Rotterdammert1965 | 03-08-20 | 21:39
-weggejorist-
H0lland | 03-08-20 | 21:36 | 2

Hoezo bekruipt mij het idee dat er inmiddels een bot is om dergelijke generieke bullshit-bingo-comissierapporten te genereren?

Abject | 03-08-20 | 21:36 | 4

Die bot is de vrouw van Ollongren, onze minister van binnenlandse zaken. Ze zijn bij D66 goed met artificial intelligence, dat blijkt. Rob Jetten is wat minder geslaagd, maar hun bots bevolken momenteel onze rechtbanken, onze gemeenteraden, ze zijn beste vriendjes met ons koningshuis en ze staan aan het hoofd van de besturen van onze mediakanalen. Silicon Valley, China en Rusland, eat your heart out! D66 speelt immers ook nog mee en die moet je niet onderschatten.

GeenHeil | 03-08-20 | 21:57

@Wedergeboren | 04-08-20 | 01:30:

Wat klopt er niet aan mijn bericht? Goed, dat geleuter over AI is aankleding, dat is niet inhoudelijk. Maar verder? Verder klopt het inderdaad gewoon helemaal.

GeenHeil | 04-08-20 | 01:36
▼ 1 antwoord verborgen

Sambo slaat als een mietje daarom slaat hij alleen vrouwen...!

Witte_Willem | 03-08-20 | 21:31

Zou wel eens willen weten hoe de hoogte van zo’n soepsidie bedrag is bepaald. Zelfs als ik van het eerlijke antwoord hoge bloeddruk zou krijgen. Vermoed, dat het antwoord er niet gaat komen.

Lubbberrtt | 03-08-20 | 21:28 | 1

Deel het door een uurtarief van 50 euro en je weet hoeveel uur hij er (eigenlijk) voor moet werken...

merel veld | 03-08-20 | 21:35

En de schouwburgen zijn gewoon dicht ook nog eens...

merel veld | 03-08-20 | 21:28

Das een geld hoor! Je zou bijna over de Balkenende norm beginnen. Dit gaat toch linea recta naar hem toe of heeft ie 7 man in dienst?

merel veld | 03-08-20 | 21:27

Businessplan bij gemeente indienen voor je product. Aantonen dat een groot deel van de onkosten via sponsoring, kaartjes etc verkregen wordt. Subsidie/financiering aanvragen voor het deel tot break-even. Dan de voorstellingen uitvoeren binnen het geschetste tijdspad. Opnieuw cijfers indienen.

Wijken de opbrengsten 25% af tov de schatting (minder opbrengst) dan heeft dat gevolgen voor de financiering.

Achteraf toetsen op werkelijke behoefte in plaats van vooraf financieren. We zijn gvd toch geen banken ?

jvc | 03-08-20 | 21:13


'Happy slapping' met Raymi Sambo

Volle zalen trekt deze knul ...... kuch kuch

Ervaringsdeskundige | 03-08-20 | 21:13

Link naar z'n homepage ww.vrouwenmeppert.suri

Rest In Privacy | 03-08-20 | 21:10

Dat vrouwenmeppen gebeurde toen hij een rol aan het instuderen was, dat telt niet mee.

Mr_Natural | 03-08-20 | 21:06 | 1

Ik ga me aanmelden voor de rol van drugsbaron. Het schijnt dat de positie van Drugsbaron van Europa vacant is sinds Razzouki en Taghi zijn opgepakt. Ik ga die vacature opvullen, maar incognito. Ik doe het voor mijn acteercursus, die mij hopelijk op tijd klaarstoomt voor de rol die ik wil gaan vervullen voor het derde seizoen van Narcos: Mexico.

GeenHeil | 03-08-20 | 21:14

Net bij EenVandaag een interessant verhaal over de instortende bruggen en kades in Amsterdam. Er zijn 820 bruggen en bij controle van slachts 22 bruggen werden er 10 meteen gesloten wegens acuut instortingsgevaar a la die brug in Genua.
De stad Amsterdam heeft tientallen jaren het onderhoud aan bruggen en kades verwaarloosd en nu moeten ze plotseling bruggen sluiten en kademuren voorzien van stalen hulpkademuur om te voorkomen dat de halve kade in de gracht stort.
Dan snap je wel waar al dat onderhoudsgeld naartoe is gegaan de afgelopen tientallen jaren.

KayakFun | 03-08-20 | 21:00 | 7

@GeenHeil | 03-08-20 | 21:32: Het zou best kunnen. Amsterdam slaagt er telkens in om alles, maar dan ook echt alles, wat mogelijk kapot kan ook zo grondig mogelijk te slopen. Amsterdam is wereldwijd beroemd om de grachten. Het lijkt me volkomen logisch om die dan ook te dempen. Er is nog niet het begin van een plan om het financiële gat te dichten. Het MBK proberen ze nu ook de nek om te draaien. Demp die grachten en leg nog tien meter grond op de hele stad als bonus. Afsteken en weg laten drijven.

Frau Merkel | 03-08-20 | 23:35

@Frau Merkel | 03-08-20 | 23:35:

Of ze de grachten gaan dempen, dat weet ik niet. Dat lijkt me niet, eerlijk gezegd. Maar ik denk wel dat ze op termijn de bruggen en kades geheel gaan vervangen of op zijn minst geheel gaan reviseren en verduurzamen.

Het is inderdaad schandalig hoe Amsterdam het MKB de nek aan het omdraaien is. Maar, dat is allemaal onderdeel van het schoonvegen van de binnenstad. Ze hebben het daar gewoon totaal verkeerd aangepakt. Het is echt een kutstad geworden. Ze willen er een soort New York van maken. Succes ermee, zou ik zeggen. Gaan we terug naar de tijd waarin alles in achterkamertjes gebeurde. Maffia-organisaties zullen steeds meer macht krijgen in Amsterdam. Ze kunnen denken dat dat juist minder wordt, maar dat is niet zo. Je verbergt het alleen wat beter. En als het verborgen is, vermenigvuldigt het zich alleen maar nog harder. Amsterdam is gewoon verloren.

GeenHeil | 04-08-20 | 00:07

Als de uitdrukking grof schandaal van toepassing is dan is het hier wel het geval, Maar, ja, Amsterdam hè.

Herinner me weer de waanzin van wethouderes Kukenheim die een wedstrijd uitschrijf om een nieuw schooltype te bedenken; winnaar mocht het dan uitvoeren. Ziek! Zorg dat onderwijs over de totale breedte beter wordt, maar nee, niet leuk genoeg, niet naammakend, egostrelend genoeg, naar ik vermoed.

Kwam nog een "leuke" rechtzaak uit voort. Hiero
www.trouw.nl/nieuws/grote-schoolkoepe...
Ziet u meteen wie er nog meer mededen.
Hobbykipperij.
Kukelkuuu-hu-hu- ... Evocatus
.

Evocatus | 04-08-20 | 03:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ben benieuwd naar het volgende. Stel dat de NPO morgen geheel wordt afgeschaft, met uitzondering van het feitelijke nieuws, staan er dan commerciële partijen klaar om dat gat te vullen? Is er dan überhaupt sprake van een gat? Zal er een gemis optreden? Als het antwoord op die vragen "nee" is, dan is er dus niet genoeg animo voor. Dan zou er dus niet genoeg ruimte zijn voor een zender die levensvatbaar is en dat betekent dat er simpelweg niet genoeg publiek voor is. Als dat zo is, waar zijn we dan mee bezig? We geven geld uit aan een behoefte die er helemaal niet is. En dat geldt ook voor de theatervoorstellingen van Raymi. Als er geen commerciële partijen klaar staan om de boel over te nemen, dan komt dat door het feit dat marktonderzoeken laten zien dat de consument er helemaal niet op zit te wachten.

GeenHeil | 03-08-20 | 21:00 | 1

2+2=5 en dat is al rationeel genoeg!

Frau Merkel | 03-08-20 | 23:35

Gezien de lange lijst namen aan adviseurs op de Fonds Podiumkunsten website houden daar heel veel mensen zichzelf lekker bezig van andermans geld.

Vierkarakters | 03-08-20 | 20:52

Subsidie is de bron van de meeste narigheid op de wereld.

revolte | 03-08-20 | 20:51 | 3

Hier zit eerlijk gezegd wel wat in. Sterker nog, er zit heel veel in. Ik denk dat je het iets te nauw formuleer als je zegt "subsidie..." Naar mijn mening gaat het niet zozeer over subsidie, maar veeleer over belastinggeld. Belastinggeld is de bron van een hele hoop narigheid. Belastinggeld zorgt ervoor dat landen het wel of niet goed met elkaar kunnen vinden en dat burgers en overheden in een bepaalde verhouding staan tot elkaar.

GeenHeil | 03-08-20 | 21:21

@GeenHeil | 03-08-20 | 21:21: terug naar de tiende penning, tegenwoordig wil de Belastingdienst de vijfde, zesde, zevende, achtste, negende en tiende penning incasseren en zelfs dat is niet genoeg. Voor de basistaken is de tiende penning meer dan genoeg maar dan geen soepsidies en €uro's flyeren in Zuid Europa meer.

revolte | 03-08-20 | 21:35

@revolte | 03-08-20 | 21:35:

Ik neem aan dat je de Tiende Penning van Alfa bedoelt en dat je eigenlijk bedoelt te zeggen dat we alleen nog btw moeten heffen. Klopt dat? Als je dat bedoelt, dan ben ik het met je eens.

GeenHeil | 03-08-20 | 21:44

Ze zijn gestoord.

Watching the Wheels | 03-08-20 | 20:50 | 1

Wij zijn inwoners van een gestoord land.

MisterMr | 03-08-20 | 21:13
-weggejorist-
H0lland | 03-08-20 | 20:45
-weggejorist-
SergeantPierlala | 03-08-20 | 20:44 | 1

Voor zo'n bedrag, ach laat maar. Kan hij een kunstje?

SergeantPierlala | 03-08-20 | 20:43

Ik en mijn Taipengvogeltje oefenen op een nieuwe act.
Maak ik ook een kans?

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:42 | 1

Natuurlijk, als u en uw vogeltje zich maar in het vlakkevloercircuit begeven.

Cor Netto | 03-08-20 | 20:56

Ik schijt me elke dag het schompes. Elke dag wéér een kunstwerk. Ik denk ik dat ik ze maar ga fotograferen en inlijsten. Dan nog qua diversiteit even iemand in de Bijlmer fotograferen voor de subsidie-aanvraag en kassa!! Helemaal origineel is het natuurlijk niet. De allereerste drol staat al prominent in brons gegoten in Amstelveen.

kalescheet | 03-08-20 | 20:38 | 1

Koot en Bie deden al aan kunstpoepen (2002).

KlaagGraag | 03-08-20 | 20:59

Ik stem voor Joris in deze commissie.

H. Drievuldigheid | 03-08-20 | 20:37

Bij het vorige topic kwam de vraag bij me op ... wie door deze jongens verdedigd gaan worden als het vechten wordt? Nou ja stel dat! Deze Raymo Sambo, BLM, AFA, We are here gemeenschap en andere nieuwe Nederlandse medelanders ?? Zijn er daaronder vrijwillige dienst nemers?
Raar idee wel.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:34

Haha, het "vlakkevloercircuit". Weer een nieuw woordje geleerd.

Karpov | 03-08-20 | 20:33

Je kunt het Remi Sambal niet eens kwalijk nemen.
Hij maakt gebruik van de mogelijkheden, die lijken ongekend.
Blijkbaar mag iedere boerenlullenB-artiest subsidie aanvragen en soms ook krijgen.
Eerlijk gezegd vond ik Rembo Samba best leuk in All Stars en dat rolletje in Baantjer, waar hij de marktmeester om het leven bracht.
Weet u nog waarom?
De marktmeester zei: “Sambo’s betalen gewoon 50 Gulden”. Zo’n scène zou nu ondenkbaar zijn, want superracistisch.
Geniet van je doekoe, Sampie! Ik weet wie de échte gekken zijn.

Ruimedenker | 03-08-20 | 20:31

The Black Archives. Bekend van het organiseren van Black Lives Matter-demonstraties heeft ook subsidie gekregen. Ze vieren feest op facebook. Het is me wat, strijd je tegen een institutioneel racistische overheid. Maar krijg je wel geld van diezelfde overheid.

BigBaron | 03-08-20 | 20:30

overkoepelend thema: hoe te (over)leven in een witte normatieve samenleving?

Overleven. Ja, want we branden de hele tijd kruizen op de heuvels. Sowieso, subsidie is het keurmerk van kutzooi. Daar betaal je niet vrijwillig voor.

Dat die man een vrouw heeft neergeslagen wil niet zeggen dat hij geen goed acteur kan zijn, trouwens. Wel kunnen vrouwen zich afvragen: hoe overleef ik in een samenleving waarin Raymi Sambo rond loopt?

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:25

Mijn vrouw en ik willen onze kunsten wel op een podium doen. Ik heb de act beschreven in een kort filmpje. Wellicht dat de commissie even wil kijken?

Dubbelepunthoofd | 03-08-20 | 20:24 | 1

Pfff
Xhamster is gratis.

Papa Jones | 03-08-20 | 20:31

Iedereen zal Corona gaan werken in de portemonnee, tenzij u in een zuidelijk zonnig land woont, neger bent en/of niets kunt. Ik ga nog even relaxen voor ik naar bed moet, morgen weer op tijd opstaan en een halve dag gratis werken zodat men dit volk kan onderhouden.

memanta82 | 03-08-20 | 20:20

Misschien moet hij vrouwenturncoach worden, dan mag je ook slaan.

IndoFortuyn | 03-08-20 | 20:18 | 1

Ging dat niet om inwendige stokslagen?

F. Jacobse | 03-08-20 | 20:32

125.000 voor zo'n schoft er zitten verdomme mensen in nood door het corona virus. Heel die deug ziekte kan me gestolen worden. Het werkt averechts en het beloont vaak narcisten (slachtofferrol spelers), kappen met die zooi!

Overtwar | 03-08-20 | 20:14

Heeft ie nou en bril?

YoMoms | 03-08-20 | 20:18

Die commissieleden zijn mensen die eigenlijk recensent hadden willen worden. Recensenten zijn mensen die eigenlijk artiest hadden willen worden. Allemaal leuk en aardig, maar niet van mijn belastinggeld.

Joostmochtnietsweten | 03-08-20 | 20:12 | 2

Misschien toen ze 20 waren. Denk dat commissieleden van 45 heel goed door hebben dat het beter is om je cv klaar te maken om theaterdirecteur oid te worden.

Sjors W. | 03-08-20 | 20:21

Precies. En hij maakt niet eens kunst. Zijn theatervoorstellingen zijn geen theatervoorstellingen. Wat hij doet, dat is vergelijkbaar met de bijeenkomsten van het FvD. Daar kreeg Thierry Baudet ook geen subsidie voor. Hij kreeg pas subsidie toen hij er een politieke partij van maakte. Maar zijn "theatervoorstellingen", die heeft hij helemaal zelf opgebouwd. Het feit dat de overheid subsidie geeft aan de "theatervoorstellingen" van Raymi, dat maakt dat zijn voorstellingen propagandamachines zijn. Ik kan er niets anders van maken. Voor het forum van Raymi wordt wel subsidie gegeven, voor het forum van Baudet werd geen subsidie gegeven. Hoe duidelijk wil je het hebben?

GeenHeil | 03-08-20 | 20:22

Goddank bestaat er subsidie wat hoe moeten medelanders anders door de tijd komen?

jochum1980 | 03-08-20 | 20:12

Extreem links zorgt goed voor z'n mensen, dat weten we nu wel...

stikstofhelp | 03-08-20 | 20:10 | 3

Het enige wat mij verbaast is dat belastingvee hiervoor ook blijft stemmen.

Graaf_van_Hogendorp | 03-08-20 | 20:12

@Graaf_van_Hogendorp | 03-08-20 | 20:12: Ik zeg het nog een keer, heel veel mensen in dit land zijn links. Het culturele marxisme betekent voor hun meer dan dat ze een vrouwenmepper subsidie geven.

Niek1582 | 03-08-20 | 20:18

@Niek1582 | 03-08-20 | 20:18:

Welnee, waarom is het referendum afgeschaft denk je?
Niet omdat enquêtes uitwezen dat links elk debat over immigratie, islam, EU, criminaliteit en subsidiemisbruik makkelijk kan winnen.
Integendeel. CDA en VVD zijn nodig om het linkse beleid uit te voeren.
Vlak voor de verkiezingen laten ze Rutte of Dijkhof iets roepen over "criminaliteit aanpakken", en hop het plebs trapt er weer in.

Dandruff | 03-08-20 | 20:34

Ach, ben al een tijdje gestopt me druk te maken over het soepsidie cirkwie. Of het nu kunst ,ontwikkelingssamenwerking of economische ontwikkeling gaat het gaat er om dat je de juiste taal schrijft en je zakken worden gevuld.
Ooit advies gegeven aan een agrarisch project en er moest subsidie komen. De initiatief nemers hadden een paar keer aangevraagd en kregen nul op request.
Via een 'professioneel aanvrager" die slechts 10% van de som vroeg kregen ze zonder problemen 800.000 Euro. De voorwaarden waren lachwekkend. Educatie plicht en zo. Betekende dat je drie keer per jaar een paar VMBO klassen rondleide en je moest een ontwikkelingsrapport opsturen. Ow, en lokale arbeid moest bevorderd worden. Moehahahahahahaha

miko | 03-08-20 | 20:09 | 2

Zo simpel is het dus, gewoon de juiste criteria kennen en hop de geldkraan wordt helemaal opengedraaid.

sprietatoom | 03-08-20 | 20:44

En die adviseur dus 80.000 euro rijker. Maar in dit geval wel verdiend.

nobele wilde | 03-08-20 | 22:12

Geen land zo gek als Nederland..

Carmelita | 03-08-20 | 20:09

Ben zo blij.... dat JetRob zijn zaad niet wil afgeven.... lees...
hoogste tijd voor een echte reset van dit verkwanselde , vond de "NOW nr.1"-lijst al vol oplichters staan, nu weer een vrouwenmepper die mijn belastingeld ontvangt, sterf.

grindbak | 03-08-20 | 20:08

@ zeikers hier.
Word dan lekker zelf kunstenaar en vraag subsidie aan.
Goed gedaan Raymi!

DrumPiet | 03-08-20 | 20:07 | 7

Maar is het relevante kunst? Wat missen we in Nederland als hij geen subsidie meer krijgt?

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:25

Weet je wie er altijd schijt hebben aan hoe belastinggeld wordt uitgegeven?
Juist ja, mensen die zelf geen belasting betalen.
Kleine kinderen dus, of volwassenen die zelf aan de subsidietiet hangen.

Dandruff | 03-08-20 | 20:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik creeer ook wel eens een organisch platform, mag ik ook lalaa geld?

AdPatat1960 | 03-08-20 | 20:06 | 1

Ik identificeer me morgen als kunstenaar, maar ik ff vangen? Oh hoezo zie je me niet als kunstenaar overheid? Racist...

Graaf_van_Hogendorp | 03-08-20 | 20:08

Geen wonder dat ze tegen zwarte Piet zijn. Stel dat die hun "kunst" zou wegkapen

bart2653 | 03-08-20 | 20:05 | 1

Black Pete heeft geen soepsidie nodig. Denk eerder dat ze boos zijn dat hij a) ongesubsidieerd werk heeft en b) wel geliefd is bij het grote publiek.

Graaf_van_Hogendorp | 03-08-20 | 20:07

Hij is "tanden kunstenaar". Je hebt in die kringer veel kunstenaars. "Woorden kunstenaar" bijvoorbeeld. Wat ze allemaal gemeen hebben? Behalve uitkering of subsidie?

funkyd | 03-08-20 | 20:03

Kan Sambo wel op een terrasje aan de witte wijn zitten voor 125.000 per jaar? Of zullen we het bedrag maar verdriedubbelen voor hij hard gaat huilen?

Madame Poitiers | 03-08-20 | 20:03 | 1

witte wijn wel. maar geen pizza.

AdPatat1960 | 03-08-20 | 20:07

Vergeet niet dat hij een boel kosten maakt.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:03 | 5

@Tinie | 03-08-20 | 21:37:

Oh, dat wist ik niet. In dat geval verdient hij deze subsidie wel. Want hij is gekleurd en hij is homoseksueel. Ik zie daar geen nadeel in - ik zie niet eens een verschil -, maar hij zelf wel. En dus is het zo.

GeenHeil | 03-08-20 | 21:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Intercultureel en multicultureel: twee overbodige begrippen voor paralelle samenleving.

Leptob | 03-08-20 | 20:02

Eventjes de soepsidies veur "theatergezelschappen" bekeken. De een na de ander kende ik niet. Schrok wel van de hoeveelheid van personen die in deze onrendabele cottage industry werken. Want alleen de "maker" werd genoemd, dus zitten er nog dozijnen achter zo'n productie.
Maar iedere keer dat er soepsidie toegekend werd er gezegd dat het zeer goed werd beoordeeld. En standaard een alinea over de publieke functie. Interessant want ik vermoed dat als je 17.000.000 Nederlanders vragen ook maar 1 naam uit deze lange lijsten te herkennen, 16.990.000 schaapachtig de schouders zouden ophalen. Maw er worden tientallen miljoenen tegen iets aangesmeten wat een zeer klein deel van de bevolking consumeert of werkzaam in is.

En lief wit belastingvee.... dat zijn niet de enige soepsidies die de "kunst" sector krijgt... oh no. Gemeentes en bedrijven (vaak via loterijen) smijten ook lustig met soepsidies in het rond.

Zucht.

Graaf_van_Hogendorp | 03-08-20 | 20:02

Tof toch, daarom komen ze allemaal naar Nederland. Jullie zijn allemaal welkom.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:00

Zou de commissie de subsidie kraan open laten als het een room blank talent was geweest? Zoals Hans Teeuwen bijvoorbeeld?
Of

Vlasbaard | 03-08-20 | 20:00 | 3

Echte kunstenaars hebben geen subsidie nodig.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:03

Die verkoopt de ziggo dome meermaals uit, heeft geen soepsidie nodig.

Graaf_van_Hogendorp | 03-08-20 | 20:04

Men zal waarschijnlijk aanvoeren dat Hans al genoeg van zijn white privilege geprofiteerd heeft. Dus niet.

AdPatat1960 | 03-08-20 | 20:09

Even door klikken naar de cijfers. meerjarig.fondspodiumkunsten.nl/in+ci... Er wordt 3x zoveel aangevraagd als gebudgetteerd. Vervolgens wordt er nog 20% boven budget toegewezen. Zoiets van "Schat, ik wil een nieuwe auto kopen, hoeveel staat er op de rekening ? ", zij "20.000", hij "Maar ik wil er eentje van 60.000" , zij "koop er dan maar eentje van 24.000"

HaaiBaai | 03-08-20 | 20:00

Dan loop ik 's ochtends vroeg op straat naar mijn werk elke dag. En dan hoor ik Raymi Sambo nog lekker snurken. En dan denk ik, wauw, hier snak ik ook naar. Ik wil ook lekker onzin verkopen en daar geld voor krijgen van de overheid. Maarja, wij werkende mannen hebben dat privilege niet.

Old_Spice | 03-08-20 | 19:59

Toen ik in de eerste alinea van het commissierapport de woorden "interculturele samenleving" las ben ik afgehaakt.

duProgue | 03-08-20 | 19:58 | 1

"Interculturaliteit is een maatschappelijk en politiek concept waarbij men ervan uitgaat dat de verschillende levende culturen naast elkaar kunnen bestaan, elkaar wederzijds zullen beïnvloeden, zonder echter geheel te verdwijnen."

Met name die laatste zin is cruciaal als je kijkt naar de Nederlandse cultuurelementen waarop is ingeleverd: het Sinterklaasfeest, het kerstfeest, Pasen, een deel van ons vocabulaire en een deel van onze geschiedenis.

MickeyGouda | 03-08-20 | 20:09

Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Als je ziet waar er allemaal geld naar toevloeit vanuit rijk, provincie en gemeente. Het is verbijsterend en bijna onvoorstelbaar als je wat dichter op die wereld zit.

Zo heb ik in de buurt een ecologische boerderij zitten, altijd dacht ik geweldig, respect dat iemand zoiets kan opbouwen. Maar toen kwam ik erachter dat die toko minimaal 4 ton subsidie uit diverse kanalen opstrijkt. Tja, zo kan ik ook wel een boerderij 'runnen'.

UpdateAvailable | 03-08-20 | 19:58 | 2

Geloof me, 50% van dat soort 'ecologische' projectjes draait op subsidie. en andere worden er flink door geholpen.

miko | 03-08-20 | 20:11

Hier hetzelfde, Amstelveen, heb je de wijngaard , de Amsteltuin, paar druivenstokken in de grond, geen succes. Toen maar de subsidiepot leeggetrokken omdat eigenaar mensen met beperking de hele dag bezig hield. Na paar jaar woonvergunning aangevraagd, wel handig om daar te wonen ivm inbraak. Vergunning toegewezen. Hij woont dus in een prachtig houten huis door ons allen gesubsidieerd. Ben stiekem jaloers.

deKerrieKip | 03-08-20 | 21:38

We zitten op de piek. Straks na de verkiezingen wanneer de kiezers die dit spuugzat zijn massaal stemmen op PVV, FVD of VVD (die draait wel mee als de wind gunstig staat) wordt dit afgeschaft. Met of zonder Rutte als premier. Het gaat gewoon gebeuren!

Tiscali-2 | 03-08-20 | 19:58 | 3

... en toen werd u wakker en keek u tegen een VVD/CDA/D66/random (s)linkse kneuzenpartij kabinet aan.

Graaf_van_Hogendorp | 03-08-20 | 20:06

VVD draait alleen bij als ze onder de 15 zetels komen, en PVV en FvD samen boven de 60. Nooit VVD stemmen dus, gewoon nog even geduld betrachten.

Het huidige VVD beleid met transferunie, energietransitie, actieve omvolking plus bijbehorende cultuurstrijd, en de algehele subsidie-industrie zijn nu dusdanig onbetaalbaar aan het worden dat het plebs zal ontwaken.

Dandruff | 03-08-20 | 20:24

@Dandruff | 03-08-20 | 20:24: overschat het plebs niet,sommige ontwaken maar de massa blijft NPO kijkend linkse kneuzen partijen stemmen.

revolte | 03-08-20 | 21:18

Volkomen voorspelbaar wordt subsidie aan huidskleur gegeven. Niksnutten die niks toevoegen.

Madame Poitiers | 03-08-20 | 19:58

De tranen springen je toch in je ogen als je dit soort dingen leest na een dag hard werken. Voor dit bedrag kan je 2 a 3 gediplomeerde verpleegsters inzetten om ouderen fatsoenlijk te verzorgen. Bijvoorbeeld door bejaarden dagelijks te laten douchen bij heet weer. Om maar iets te noemen.

Het is echt schandalig dat beroepsambtenaren en technocraten dit niet meer zien. Ook niet dat het draagvlak voor belastingen op deze manier helemaal weg is. Het is immoreel beste Reaguurders. Gewoon simpelweg immoreel.

Odin | 03-08-20 | 19:57 | 2

Dat er in Nederland oudjes niet dagelijks worden gedoucht heeft niks te maken met het feit dat er jaarlijks 17 miljoen euro wordt besteed aan podiumkunsten. We besteden als land alleen al op de rijksbegroting (particulier, gemeentelijke potjes uit gemeentelijke belasting etc niet meegeteld) 77 miljard aan zorg. Iets meer dan 1 miljard aan cultuur (rijksbegroting).

Ik heb niks met podiumkunsten en ben persoonlijk geen voorstander van subsidies aan gezelschappen en artiesten. Maar geloof dat de verhouding (77x1) aan zorg/cultuur wel betekent dat er van cultuur geen geld naar de zorg hoeft worden overgemaakt.

Beter een discussie voeren over wat er met die 77 miljard wordt gedaan.

Sjors W. | 03-08-20 | 20:19

Weet je wie ook... zucht.

IJsbrekert | 03-08-20 | 21:50

Die was in Allstars al bezig met flitsende concepten. Mulitalent. HeerHugoWaard

MarcelDD | 03-08-20 | 19:57

Iemand neerhoeken en het af kunnen doen als 'een niet doordachte keus' biedt wel perspectief. Ik ben geïnspireerd.

MickeyGouda | 03-08-20 | 19:57 | 1

Sorry agent dat ik zo hard reed, dat was niet zo'n doordachte keus.

KayakFun | 03-08-20 | 20:47

En in dat filmpje loopt hij weg! Hij loopt weg! Echt. Wat laffer zak hooi. Hij blijft niet staan. Hij loopt weg.

jovank | 03-08-20 | 19:56 | 1

Als je goed kijkt lijkt hij haar ook nog in het gezicht te tuffen.

JJMS | 03-08-20 | 20:02

Nederland subsidieland.
Het mooie is nog, vvd stemmen helpt er geen fuck tegen.
De kraan blijft gewoon open.

MaxiCosi24 | 03-08-20 | 19:55 | 2

De VVD werkt het subsidiëren inderdaad totaal niet tegen. Sterker nog: de VVD werkt er keihard aan mee! Maar wie gelooft nog dat de VVD een liberale partij is? Rutte gelooft dat in ieder geval niet. Volgens hem is een typische VVD`er iemand die met een kopje soep bij zijn arme buurman langsgaat. De VVD is qua idealen gewoon een combinatie van GroenLinks en de SP, maar dan met een ander kleurtje en een ander vocabulaire.

GeenHeil | 03-08-20 | 20:01

@GeenHeil | 03-08-20 | 20:01: De VVD van Rutte heeft de PvdA kalt gestellt door ze links in te halen, GL de wind uit de zonnepanelen gehaald door ze "groen" in te halen. Idealen horen er niet bij. D66 is daarom wat lastiger te tackelen, maar daar wordt aan gewerkt.

H. Drievuldigheid | 03-08-20 | 20:32

125.000 subsidie helemaal voor Raymi Sambo, dat is nog eens een linkse directe.

Tr0l0l0l | 03-08-20 | 19:55

"hoe te (over)leven in een witte normatieve samenleving?

Duizend aanslagen op Obama

‘Ik zeg toch sorry…’, waarin het zwarte perspectief door witte acteurs wordt verteld en andersom

Fuck the police"

Jaja, ik zie wel weer uit welke hoek deze artistieke wind waait. Behalve dat hier bepaald geen rolmodel met publiek geld wordt gesteund financieren we dus ook nog verplicht de zelfhaat van de blanke bovenklasse. Dubbel genaaid enzo

Gen. Maximus | 03-08-20 | 19:54

€125.000 is ongeveer de personeelskosten van één héél verzorgingstehuis als je de management laag weglaat.

Osdorpertje | 03-08-20 | 19:53 | 2

Ongeveer 2 verpleegkundigen.

Bataafje | 03-08-20 | 19:57

Het overgrote deel van dit "rapport" bestaat uit inwisselbaar hol gelul wat je ook kunt toepassen op een pak Pedigree Pal.

Wat mij opviel: "voor de primaire doelgroepen, bestaande uit jongeren en de zwarte gemeenschap.". Alsof je je in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid begeeft. En dat, terwijl het gewoon een acteur is uit all-stars, waarin hij een roi vertolkt als gewoon één van de jongens, en niet als "neger". Kennelijk, was dat niet inclusief genoeg.

Scholletje | 03-08-20 | 19:53

Jullie zien het verkeerd. Dat vrouwenmeppen was "een thema dat behalve urgent ook confronterend en schurend was" en "een wijze van (over)leven in een witte normatieve samenleving". Jullie hebben het commissierapport toch wel gelezen?

MAD1950 | 03-08-20 | 19:51

Sambo? Dat mag je toch niet meer zeggen tegenwoordig?

oldandwise | 03-08-20 | 19:51 | 3

Saymi Rambo lijkt me inderdaad beter

LonelyWanker | 03-08-20 | 19:54

Heeft hij soms een Jeneverhut?

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:59

Die commissie lijkt me door en door rot, maar dat is maar een gok.
Volgens mij zijn ze ook goed in etnisch profileren.
Alle principes moeten wijken voor diversiteit

laurentius | 03-08-20 | 19:50 | 2

De commissie "deugt". Dat is het enige waar het om gaat.

duProgue | 03-08-20 | 20:00

Diversiteit impliceert 2 of meer stromingen, dit is meer monoversiteit.

KayakFun | 03-08-20 | 20:51

Dit is natuurlijk een fooi want zijn broeder verdient het tienvoudige.Vanzelfsprekend.
Die woont in een islamitische heilstaat met een zwarte lesbische vrouw als president en niet in een institutioneel racistisch land als Nederland.

Ambiorix | 03-08-20 | 19:50

".... maakt maatschappelijk geëngageerde theatervoorstellingen over actuele thema's". OOK AL?!? Wie niet tegenwoordig? Al doet Saymio Rambo er wel gratis straattheater bij.

JJMS | 03-08-20 | 19:49 | 1

Dat is een gat in de markt.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:00

Zal niet zeggen wat er nu allemaal in me op komt, maar ik moet me het hele jaar de pleuris werken voor veel minder dan de helft. Maar ja, ik ben blank, man, hetero,godverdomme.

Rachiel_de_Muyter | 03-08-20 | 19:48 | 5

En je kan witte wijn drinken op een terras

laurentius | 03-08-20 | 19:51

@TeeJee | 03-08-20 | 19:50: Rachiel_de_Muyter mag voor in de bus zitten. Ja ook wel achterin, dat maakt niet uit. Zolang hij maar een mondkapje op doet. En zolang er plek is. Natuurlijk.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:52

En ze hebben je naam adres ,en wat ze verder maar kunnen weten over je ,bij de belastingdienst. Je zou ze ‘meer dan vrienden’ kunnen noemen.

Ambiorix | 03-08-20 | 19:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Het aantal woorden dat deze 'commissie' nodig heeft om hun subsidie te motiveren werkt tegen ze. Het ziet er uit als een pauw die zijn veren opsteekt: bla bla bla kijk ons eens schrijven.

Het is allemaal gelul. Sowieso wordt de grootte van het bedrag nergens onderbouwd, maar als ik het zo lees is het voor één persoon en da's meer dan een tweedekamerlid binnenharkt. Nou kunnen de meesten daarvan ook niks maar die zijn dan in elk geval nog enigszins gekozen door het volk.

Deze subsidie is sowieso gekleurd: ras en gender en dergelijke worden in de overwegingen opgenomen. Dat heurt niet.

Denk je dat de muziek van Bach over huidskleur gaat? Of de schilderijen van van Gogh? Echte kunst staat boven dat gezeik.

Knufter | 03-08-20 | 19:46 | 3

En Bach & van Gogh kregen geen soepsiedie.

P.redgleuf | 03-08-20 | 19:52

Er is zat kunst die over huidskleur gaat of over thema`s als racisme en dergelijke, maar dat is niet waar het hier om gaat. Het gaat erom dat Van Gogh geen subsidie heeft gehad. Een kunstenaar die subsidie nodig heeft, die is simpelweg gewoon niet goed genoeg of niet interessant genoeg of hij komt niet op het juiste moment. In Amerika neem je dan een baantje als horecamedewerker, zodat je in je levensonderhoud kunt voorzien terwijl je tegelijkertijd je dromen najaagt. In Nederland geven wij subsidie aan iedereen die het niet lukt om op eigen kracht het hoofd boven water te houden in wat wij de kunst-en-cultuursector noemen.

GeenHeil | 03-08-20 | 19:54

@GeenHeil | 03-08-20 | 19:54:

Dat dus.
Een bakker die vieze broodjes bakt krijgt ook geen subsidie om ze toch te kunnen blijven bakken. Die moet kiezen; of voortaan een ander recept gebruiken, of een ander beroep kiezen.

Subsidie voor toneel- en muziek- scholen, ateliers, oefencentra en lessen op scholen vind ik wel oké. Maar dat is echt iets anders dan gratis geld uitdelen aan matige producenten.

Dandruff | 03-08-20 | 20:05

De commissie is niet overtuigd van de zangkwaliteiten van Meindert Talma, of om die laatste te citeren: Tsjonge jonge jonge jonge jonge. www.youtube.com/watch?v=xzQ_jzjg6ns

Bebopalula | 03-08-20 | 19:45

In plaats van NieuwNieuws te lanceren, had GS zich beter kunnen bezighouden met een instructie website hoe de Nederlandse overheid maximaal uit te melken.

Die zwarten en theehuis bezoekers bespreken dat met elkaar, waarom wij niet?

BubbelWater | 03-08-20 | 19:45

Doodeenvoudig... als jij "kunst" maakt waar geen hond naar komt kijken/naar luistert of koopt , moet je wat anders gaan doen. Wellicht iets wat wel op werk lijkt

meninggever | 03-08-20 | 19:45 | 1

Racist!

MickeyGouda | 03-08-20 | 20:00

Tijdens de wederopbouw toen er een groot tekort aan gratis geld om uit te delen was toen heeft Willem Drees de subsidie voor een fanfare afgewezen met de woorden: "Als ik nu een fanfare geld geef, dan staan ze volgen jaar allemaal op de stoep voor subsidie" "Laat mensen hun hobby's maar lekker zelf betalen" (of woorden van gelijke strekking)

Osdorpertje | 03-08-20 | 19:44 | 1

U snapt dus ook wel waarom Drees Sr. uit de Canon van de Nederlandse Geschiedenis moest verdwijnen?

H. Drievuldigheid | 03-08-20 | 20:36

Er is gewoon een gigantisch parasietenleger van volkomen talentloze 'artiesten', 'theatermakers', 'muzikanten', 'documentairemakers', 'cabaratiers', 'rappers', 'tv-makers', 'opniemakers' en ander parasitair ongedierte dat teert op geroofd belastinggeld zolang ze de marxistische omvolkingsbagger maar door mensen hun strot duwen. Lui die niks kunnen en het nooit zonder subside zouden redden.

En er is niks dat dit gaat veranderen... Zogenaamd rechtse partijen zoals VVD en CDA zullen die subsidiekraantjes in geen honderd jaar dicht draaien. Pure diefstal is het. Elke Nederlander zou zoveel rijker als we al dit soort volk niet zouden hoeven onderhouden.

Antiquerulant | 03-08-20 | 19:44 | 3

Kennelijk is het niet of nauwelijks mogelijk om zonder steun van de overheid iets te ondernemen in deze branche. Misschien daar eens naar kijken? Afpellen.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:47

@Dikke_Tammo | 03-08-20 | 19:47: Precies. Waarom er dan toch zovelen dit menen als inkomstenbron te kiezen is het grote probleem. Als ik werk zou kiezen waar geen enkele baas voor wil betalen, waarom zou ik dan € 125.000,- subsidie krijgen?
Afpellen.

Peerkeoud | 03-08-20 | 19:54

@Peerkeoud | 03-08-20 | 19:54:
Nou is het op zich wel goed (vind ik dan) dat er geld gaat naar cultuursector, maar hou het speelveld eerlijk. Hou bv voorzieningen laagdrempelig i.p.v. personen/projecten te gaan financieren, want het zijn er inderdaad gewoon te veel. Anders moet je sovjetcommissietjes laten bepalen wie door kan en wie niet. Brrrrr

Rest In Privacy | 03-08-20 | 20:08

Vroeger was het kunst als je een gebakken eitje in de pan kon nadoen, nu mag je dus vrouwen meppen.....

Karel Kruizenruiker | 03-08-20 | 19:43

Zou toch eerst eens de jaarrekening willen zien van deze stichting, voordat ik een specifiek oordeel vel.
In het algemeen; Amsterdam en subsidies, het blijft een kansloze bende.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:41

Mag ik eens weten op welke subsidies ik, doodgewone bleke 8 tot 5 kantoorunit met 2 kindertjes en een halfgare auto voor de deur, allemaal aanspraak mag maken? Hoor graag!

CoffeeDick | 03-08-20 | 19:41 | 3

Sloopregeling voor je auto ?

sprietatoom | 03-08-20 | 19:47

Als het goed is krijgt u subsidie voor die twee koters van u. We noemen dat ook wel kinderbijslag. Okee, het is een doekje voor het bloeden want ze kosten u veel en veel meer, maar het is beter dan niks.

VanBukkem | 03-08-20 | 19:51

Mijnheer heeft ook een publieksfunctie lees ik

laurentius | 03-08-20 | 19:41

Bij Pauw heb ik eens een repper zien uitleggen dat donkere mensen hun kinderen slaan om ze goed voor te bereiden op een wrede, racistische maatschappij. Volgens hem is dit de manier om om te leren gaan met de pijn en verdriet die deze kinderen nog te wachten staat.
Ik weet zijn naam niet meer, sorry. Zo'n bolle vent, met vlechtjes.
Er is ook vast een goede reden waarom meneer Sambo zijn vriendin heeft geslagen. Die kunnen wij niet bedenken, maar dat ligt ook aan ons waarschijnlijk.

Poesmobiel | 03-08-20 | 19:40 | 3

Zelfhaat (veroorzaakt door blanken) is ook een veelgehoorde.

letopuwzaak | 03-08-20 | 19:42

Het was niet eens zijn vriendin.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:42

Het was Fristi! Of Frespy, kan ook. Haha, en iedereen aan die tafel zat natuurlijk weer begripvol te knikken.
Verschrikkelijk.

Poesmobiel | 03-08-20 | 19:49

Ik vind het 'best wel' veel geld.

poepaanmijngaatsie | 03-08-20 | 19:40

Foutje, maar toch bedankt.

Dr. Blechtrummel | 03-08-20 | 19:39

van die racisten? SCHANDE!

thepinkpainter | 03-08-20 | 19:38

Als je als artiest je eigen broek niet kunt ophouden, ben je gewoon niet goed (genoeg). Maar ja, dat kortpittige commissielid moet natuurlijk ook haar dikbetaalde werkstuk kunnen maken. Er is bijna geen balk meer over, zover istie afgesleten.

VP732 | 03-08-20 | 19:38 | 2

De plinten worden hoger, nog even en muur sauzen is overbodig.

Dr. Blechtrummel | 03-08-20 | 19:42

Of zoals een wijs man ooit eens zei: Mozart kreeg ook geen subsidie.

VanBukkem | 03-08-20 | 19:46

Goed nieuws.
Hét bewijs dat de Volksrepubliek Amsterdam onder leiding van de pacifistische kameraden van Groen Links gratis geld geeft aan gewelddadige wappies, geweld plegen loont dus.

Bolder | 03-08-20 | 19:37

Dat een "commissie" (wie?) dan moet gaan oordelen over kunst, over het vakmanschap, het engagement, maatschappelijke relevantie bla et cetera. Ik vind daar toch wel wat van hoor.

Of iets kunst is, en zo ja waarom dan, is hoogstens een vraag die de kunstenaar kan stellen aan de toeschouwer. Commissies die dat voor ons gaan gaan bepalen, daar hebben we genoeg vrij recente voorbeelden van.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:36 | 1

Het wordt op zo een puur intellectuele exercitie met deugvinkjes. Alsof je een bloem gaat ontleden om te beoordelen of het wel bloem genoeg is. Bloem is dood, meneer.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:41
-weggejorist-
Behangdelul | 03-08-20 | 19:36 | 1

Sambo is een slaaf van de deuggemeenschap.
Opzitten en pootjes geven zoals de deugers het willen.

Maar wel een heel goedbetaalde slaaf, dat dan weer wel.

jemagookniksmeer | 03-08-20 | 19:35 | 1

Een deugslaaf dus eigenlijk? Of een deuglaaf-slaaf? Geef toe; 2020 is een goed jaar voor de taal..

CoffeeDick | 04-08-20 | 00:39

Andermans geld uitgeven, heerlijk toch.

Serieus: als iedereen dit nou eens wist, zou er dan geen opstand uitbreken onder belastingbetalers? Want dit is toch op geen enkele manier recht te praten?

EefjeWentelteefje | 03-08-20 | 19:34
-weggejorist-
Alex Delarge | 03-08-20 | 19:34 | 1

De beoordelingscommissie was doodsbang om in elkaar gemept te worden, zo te lezen.

Harry Turtle | 03-08-20 | 19:34 | 1

Dat was inderdaad de punchline.

VP732 | 03-08-20 | 19:39

Zal me niets verbazen als Volkert de moordenaar zijn algemene bekende sluwe juridische trukendoos weer eens uit de kast haalt en achteraf en publiek bekend wordt gemaakt dat ook hij eenvoudig uit de subsidiepot heeft gegeten (dan heb ik het niet over zijn eerdere verkregen bijstanduitkering gecombineerd met zijn recente aankoop van zijn nieuwe woning van 5 ton).

lulkoekhapper | 03-08-20 | 19:32 | 1

Hij kreeg in ieder geval meer geld als judas.

jan huppeldepup | 03-08-20 | 20:21

Waar kan ik snel een podiumkunst leren?
Dan dien ik ook een aanvraag in.

HoerieHarry | 03-08-20 | 19:32 | 5

@Hoerie
Waarom wordt u niet gewoon rapper slash woordkunstenaar?

VanBukkem | 03-08-20 | 19:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit plaatst de hele NOW regeling weer in een heel ander daglicht.

Dubbelepunthoofd | 03-08-20 | 19:26 | 1

Zwart of wit?

Sinterbikske | 03-08-20 | 19:34

Wow. 125.000 Euro.
Hee, ik doe het voor de helft.

VanBukkem | 03-08-20 | 19:26 | 1

Ik sla uw vriendin gratuit

Turbulentie? | 03-08-20 | 19:30

subsidies... schaf ze af en verlaag de belastingen.

Bert Konterman | 03-08-20 | 19:25

Wat zal hij een hekel hebben aan blanken om een vrouw zo onverwachts te meppen.

Dr. Swami | 03-08-20 | 19:25

Jezus Christus hee... ik werk me elke dag in de rondte voor 75K en die kerel krijgt 125K om een beetje creatief te doen?

Trekhaas | 03-08-20 | 19:25 | 2

Black privilege?!

LuNaTeeQ | 03-08-20 | 19:34

Ik werk me elke dat in de rondte voor nog niet de helft van wat u krijgt...

EefjeWentelteefje | 03-08-20 | 19:35

Wat een geld gaat hierheen, hoeveel uren moet de commissie hier wel niet aan werken? En alleen maar om te zien of alle vinkjes gezet kunnen worden, of het interessant en/of aansprekend is en zich leent voor verschillende invalshoeken. En oh ja, onderbouwd als het kan, alstublieft. En zo niet, dan mag je toch door. Manmanman....

nietoftochwel | 03-08-20 | 19:24

Meneer is zwart en dan mag je geen subsidie weigeren, want racisme! Of meneer werkelijk iets presteert- behalve vrouwen meppen - dat doet er helemaal niet toe. Laten we hem de l*l van de maand noemen.

Rdock | 03-08-20 | 19:23

Krulleput!

Santtulainen | 03-08-20 | 19:22

#BLM. Stop met deze tendentieuze artikelen GeenStijl, deze donkere meneer heeft ook goede kanten

Bill Cosby | 03-08-20 | 19:22 | 5

Laten we het weer eens over Cosby gaan hebben, wat was daar ook weer mee?

Sinterbikske | 03-08-20 | 19:39

Van kant zou hij wel goed zijn

laurentius | 03-08-20 | 19:43

Waarom verbaast het me niet dat Bill Cosby het opneemt voor een mishandelende zwarte man....

Graaf_van_Hogendorp | 03-08-20 | 20:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Op Wikipedia: Tevens heeft hij een stichting die zich inzet voor ‘intolerantie jegens bepaalde groepen in de samenleving’. Geen woord over het intolerante incident in IJburg, O_o

MickeyGouda | 03-08-20 | 19:22 | 3

Meneer is zelf de intolerantie ten voeten uit.

Rdock | 03-08-20 | 19:24

Intolerantie tegen vrouwen is niet zo erg weetjewel.

EefjeWentelteefje | 03-08-20 | 19:32

@EefjeWentelteefje | 03-08-20 | 19:32:

Dat vergat ik even, Eefje. En dan was het ook nog maar een witte (kuch) mevrouw. Ze had het ongetwijfeld verdiend.

MickeyGouda | 03-08-20 | 19:39

Ze moeten sowieso stoppen met subsidie geven aan theatermakers en acteurs. Als die mensen niet op eigen houtje geld kunnen verdienen, dan zijn ze gewoon niet interessant genoeg of niet goed genoeg. Hetzelfde geldt voor journalisten. Ze moeten alleen de nieuwsjournalisten subsidie geven en voor de rest moeten ze de kraan volledig dichtdraaien.

GeenHeil | 03-08-20 | 19:20 | 10

@jemagookniksmeer | 03-08-20 | 19:30:

Maar het gaat er niet om of het nu wel of niet zo werkt. Het zou zo moeten werken. We moeten alleen subsidie geven aan journalisten die louter feiten presenteren en die verder geen mening geven. Als je een mening hebt, dan is dat prima en als je een interessante mening hebt, dan word je uitgenodigd door een commerciële omroep. De NPO is op dit moment een baantjescarrousel. Dat kan echt niet, in een liberaal, democratisch land. Dat is echt van de pot gerukt.

GeenHeil | 03-08-20 | 19:34

@GeenHeil | 03-08-20 | 19:34: Groot gelijk. Gewoon een journaal waarin wordt gemeld dat ergens een veestal in brand staat of dat er ergens een regering gevallen is, geen probleem mee. Het verkondigen van deugmeningen over de veehouderij of die gevallen regering doe je maar in je eigen tijd.

En dat van die baantjescarrousel is helemaal spot on. Ik zag net op 1vandaag een item over Splinter Chabot, de presentatrice bleef hem maar overladen met complimenten en zijn boek aanprijzen. Ook mag Splinter aan allerlei tafels aanschuiven en programma's presenteren, waar hij op zijn beurt weer het werk van andere npo'ers pusht, die hem dan weer voordragen voor een of andere prijs, etc. Incestueuze kliek.

Tashtego | 03-08-20 | 20:13

@Tashtego | 03-08-20 | 20:13:

Ja, zo is het precies. Daar heb ik me altijd enorm aan geërgerd, aan dat geleuter op de NPO, dat constante gelik aan elkaars hielen. Het gaat bij de NPO helemaal niet om het publiek, maar het gaat om de meningen van de presentatoren en journalisten. Het nieuws is op de NPO totaal geen onderwerp. Het nieuws wordt niet als nieuws gepresenteerd. Het wordt gepresenteerd in de vorm van columns, dus als een mening en die mening wordt verpakt als een feit. Daar heb ik vroeger iets over geleerd op school, in de eerste klas van de middelbare school. Dat werd tijdens geschiedenislessen "propaganda" genoemd. En dat is precies wat de NPO is: een propagandamachine. En de baantjescarrousel is wat die machine in gang zet en houdt. Het is de motor die ervoor zorgt dat de machine alsmaar blijft draaien en rollen, continu.

GeenHeil | 03-08-20 | 22:24
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik werk mij de typhus als productiemanager in de maakindustrie en mag blij zijn als ik met eerlijk werk en het aansturen van werkelijk veel medewerkers met 4/5 van dit bedrag thuiskom.

Ik wil een pigmenttransplantatie..

En subsidie.

Wijze uit het Oosten | 03-08-20 | 19:18

Een vrouw neerhoeken. Dat is een niet-doordachte actie. Diepe diepe diepe zucht. Denkend Nederland noemt dat een misdrijf, gepleegd door een crimineel.

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:18

Bij gratis geld voor kunst en cultuur moet ik altijd denken aan Frits Bolkenstein, en waar hij het geld dan vandaan haalt. m.youtube.com/watch?v=THXHTrOgI9U

cheops | 03-08-20 | 19:17 | 2

Was toch wel (achteraf) een goed voorstel van Ome Frits...'' en dat geld halen we weg bij ontwikkelingshulp''... en hoor ze (de linkse horde) eens boe roepen.

Keyboardspeler | 03-08-20 | 19:26

Ho, wacht.
Als je die subsidie krijgt, wordt er dan ook nog gecontroleerd of je ook echt op een podium gaat staan? Op podia? En of er dan mensen komen? En of de mensen lachen? Nee? Oh.
*carrièreswitch overweegt*

Gewone_mevrouw | 03-08-20 | 19:17 | 1

Switch maar liever niet, dit is een en al met elkaar verstrengelt en soepsidie krijg je alleen als je er bij hoort.

jan huppeldepup | 03-08-20 | 20:18

Jij bent weeeeelkom, weeeeelkom in mijn portemonneeeee!

JackStick | 03-08-20 | 19:16

Die Sambo zal best een naarling zijn, maar als ik het goed begrijp wordt die som overgemaakt aan een heel theatergezelschap. Iemand enig idee wat Sambo daar uiteindelijk aan overhoudt?

Tashtego | 03-08-20 | 19:16 | 4

Iemand die zijn vrouwtje beukt hoort klerenhangers te maken

Turbulentie? | 03-08-20 | 19:22

Een gezelschap van één?

de IJsman | 03-08-20 | 19:40

Misschien is hij de penningmeester. Nou, dan weet je het wel...

Rest In Privacy | 03-08-20 | 19:45
▼ 1 antwoord verborgen

Toko Raymi Sambo. Voor losse handjes en veegpieten.

Poesman | 03-08-20 | 19:16 | 1

Ik vind die naam Sambo dus echt niet meer kunnen anno 2020. Bijna hetzelfde als dat hij Raymi Neger had geheten.

BobDobalina | 03-08-20 | 19:28

Ik heb meerdere keren voorgesteld bij mijn baas

maar hij wil mij niet meer betalen als ik mijn vrouw een beuk geef

Turbulentie? | 03-08-20 | 19:16

Jullie begrijpen het allemaal niet. Raymi kan er ook niks aan doen. Het zit in zijn cultuur. Zijn DNA begrijpt u. Willen jullie hem niet zo kwetsen? Van deze subsidie kan hij zijn bijvrouw onderhouden. Zo is cultuur! Blij dat ik hieraan mag bijdragen. Graag gedaan Raymi.

sander3488 | 03-08-20 | 19:15

Ik ga hier zo van over mn nek.
“Fles Ardbeg opentrekt, en vanavond nog leeg gaat maken”

ja, en nou? | 03-08-20 | 19:13 | 3

Ja, ik kots met u mee en kijk nu al reikhalzend uit naar mijn volgende belastingafdracht om dergelijke 'stichtingen' overeind te houden.

tectonicos | 03-08-20 | 19:18

Ik heb gelijk trek in de Ardbeg kildalton die ik nog heb staan.

daftcloggy | 03-08-20 | 19:19

Ardberg zou je moeten genieten op een mooie, rustige avond, eventueel met een goede vriend. Niet om de vieze smaak van die bimbo weg te werken.

leef!! | 03-08-20 | 19:19

Welkom in Nederland, zucht.

BubbelWater | 03-08-20 | 19:13

Uhm, een maker van goede voorstellingen zou toch op eigen benen moeten kunnen staan? Of krijgen alle theatermakers en cabaretiers subsidie?

MickeyGouda | 03-08-20 | 19:13 | 5

@letopuwzaak | 03-08-20 | 19:23: 3 sporten per kind in een uitkeringssituatie ook goed? Een voorbeeld uit de praktijk.... alles kan daar met subsidie, inclusief woninginrichting, subsidie voor de autoverzekering etc.

Ad1617 | 03-08-20 | 19:34

@Ad1617 | 03-08-20 | 19:34:
Nee, dat vind ik belachelijk!
Maar ik vind dat mensen die echt werkend arm zijn (40 uur per week werken en met 1100 netto thuiskomen) of mensen die om een bepaalde reden een hele lage uitkering hebben (en bijv net geen huursubsidie ontvangen en daardoor geen bestedingsruimte hebben) aanspraak moeten kunnen maken op een potje voor de ontwikkeling van het kind.
Gewoon één ding uitkiezen per jaar.

letopuwzaak | 03-08-20 | 19:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Ach ja, 'zwarte [man]' en 'LHBTIQ-gemeenschap'. Dé toverwoorden om wit geld binnen te krijgen. Waarschijnlijk gaat hij 'verbindend' werken tussen genoemde LHBTIQ-gemeenschap en de Surantilliaanse gemeeschap. Want dat schijnt niet zo letter te boteren.

En GL zag dat het goed was. Ik hoop alleen wel dat het alleen Amsterdams belastinggeld is dat hieraan kapot gegooid wordt.

Valse_nootjes | 03-08-20 | 19:12

Ik zou je niet kunnen vertellen hoeveel mijn vrouw verdient

anders slaat ze me in elkaar..

Turbulentie? | 03-08-20 | 19:12

Hij is zwart, werkt in het circuit en pitch deugideeen.
Dan kan het ook niet anders of onze linkse vrienden tasten diep in de buidel.

Het hele subsidie gebeuren is zo lek als een mandje.
Ik zo wel eens een overzicht willen zien van hoeveel miljard er per jaar door onze overheid en gemeenten overgemaakt wordt aan dit soort fratsen.

Ik denk dat je jezelf kapot schrikt.

Rohin | 03-08-20 | 19:11 | 1

Excuses voor de taalfouten.
In de regen op je mobiel typen is niet ideaal.

Rohin | 03-08-20 | 19:12

Jackpot.
Mep mep

Is dit nog nieuws? | 03-08-20 | 19:11

Dit is wel een K.O slag in het gezicht van zijn (toekomstige) slachtoffer(s). Want eenmaal een (vrouwen)mepper altijd een mepper. Is gedrag wat men niet zonder veel hulp afleert. Vraag maar na in een blijf van mijn lijf huis....

Zuma | 03-08-20 | 19:11

Wat hij per week cadeau krijgt, moet een normaal iemand een maand werken.

Feynman | 03-08-20 | 19:10 | 1

Ruim 2k per week netto is niet verkeerd.

Rohin | 03-08-20 | 19:13

"Naast de bestaande achterban richt het gezelschap zich in de komende periode op bezoekers vanaf zestien jaar, de LHBTIQ-gemeenschap en mensen die niet of nauwelijks in het theater komen. Vooral die laatste doelgroep is niet eenduidig, en niet eenvoudig te bereiken, aldus de commissie."

Nee die vrouwen die in 'blijf van me lijf' huizen zitten zie je niet zo vaak in het theater

JanFTE | 03-08-20 | 19:09 | 1

als dat genoeg is voor gratis 125K per jaar flans ik met plezier een programma in mekaar, wat vervolgens door de corona maatregelen niet kan draaien..... maar het geld is goed besteed, daar kunt u vanop aan

Ad1617 | 03-08-20 | 19:36

Raymi Sambo Hoekt is dus best succesvol.
Altijd maar dat afgeven op kleurtjesmensen, helemaal niet nodig zo blijkt. Ze kunnen zichzelf prima bedruipen.

Nuchternederland | 03-08-20 | 19:09

Nederland, het land waar de blanke man minderwaardig is aan de zwarte man.
Welkom, welkom diversiteit, bah, bah.

Uranus1767 | 03-08-20 | 19:09

Alle lokale subsidies verbieden en allemaal bij één ministerie onderbrengen waardoor de 2de kamer en de Rekenkamer controle kunnen uitoefenen.

Trumme | 03-08-20 | 19:09 | 2

Heel goed idee.

JWZ_JMK | 03-08-20 | 20:19

Dan ook meteen regelen dat subsidies in 1e instantie als lening worden verstrekt. Als na afloop van de periode blijkt dat het geld juist besteed is, kan (een deel) van de subsidie in een schenking worden omgezet.
Zoals de regels nu zijn is het té makkelijk misbruik te maken van gemeenschapsgeld.

Zupschufter | 03-08-20 | 20:35

Ik word ziek van dit soort links doordrenkte zooi. Cultuur moet maar de eigen broek gaan ophouden na COVID-19. Dan krijg je tenminste doordachte keuzes ipv dit soort shit.

CzMichiel | 03-08-20 | 19:08

Nou ben benieuwd naar het podium dat hij krijgt van Sandermeterhalve afstand. Hop hop "staatsomroep en verenigingen"! En anders je tyfus muil houden.

MikeTheBull | 03-08-20 | 19:08

De een deel van de commissie is vermoedelijk zijn vriendin Sjaan en die schrijft het allemaal voor hem op zodat ze haar tanden nog mag behouden.

jan huppeldepup | 03-08-20 | 19:07 | 2

@jan huppeldepup | 03-08-20 | 19:13: - d

Jos Tiebent | 03-08-20 | 19:21

Zwarte mannen staan nu eenmaal hoger op de deug-ladder dan vrouwen.

Snap_het_ook_niet | 03-08-20 | 19:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl