achtergrond

Geenstijl

LIVE. Hooivorken bij het RIVM #boerenprotest

Boeruh boeruh

Vlag op de kop uit het raam, trekker op de auto geknoopt, kistje Grolsch in de bak, eventueel een lollige doodskist in de pick-up en gas op die lolly richting het RIVM, het Rijks Instituut voor Volksverlakkerij en Manipulatie! Stikstofhacker des Vaderlands Carola Schouten heeft bedacht te gaan rommelen met de delicate verhoudingen in het veevoer (Carola studeerde bedrijfskunde, deed vervolgens dingetjes bij het ministerie van Sociale Zaken, hield zich bezig met werkgelegenheid en later financiën en vervolgens werd ze woordvoerder Hoger Onderwijs, Justitie, Economie en Innovatie, Financiën en Pensioenen, dus zij heeft heel veel verstand van eiwitverhoudingen in veevoer) en dus gaan de boeren klagen bij het RIVM, want het stikstofchapter van de bejaardenbaardenclub van Van Dissel verdraait de feiten ofzo. Caroline van de BoerBurgerBeweging is erbij, evenals een snuggere ondernemer die de plaat in z'n hamburgertent als heeft opgewarmd. Het LEGER staat paraat, en de undercovers ook. Officiële programma begint circa 13.30 uur, updates hieronder, later meerrrrr.
UPDATE 12.05 uur - Er mag één trekker komen. Die van Rutger uit Halle. En hij is gearriveerd hoor, op 1,5 meter van FDF-klepel Mark van den Oever.
UPDATE 12.20 uur - Jerry uit Amstelveen is er ook. Hij is dan wel geen boer, maar hij heeft wel een glaasje melk van een lokale boer bij zich.
UPDATE 12.22 uur - Kom je ook op ons feestje? Er is bier & worst en we gaan carbidschieten, je wordt niet thuisgebra... BAM
UPDATE 12.40 uur - RIVM: "Hallo boeren, jullie zijn verkeerd, wij maken geen beleid. Jullie moeten naar Schouten."
UPDATE 13:30 uur - We hebben een LIVESTREAM
UPDATE 15.15 uur - So far, so good. Programma op de helft. "Af en toe gejuich en geloei."
UPDATE 15.30 uur - Te vroeg gejuicht met z'n allen! Boerenprotest zou zijn stilgelegd wegens te weinig afstand.
UPDATE 15.40 uur - Grapje, gaat gewoon door.
UPDATE 16.50 uur - Vijf personen opgepakt, maar 'de vijf maken geen deel uit van de demonstratie'.

Update 14:05 - Melanie uit Friesland is er ook

Kijk dit zijn underkoffers

Allah akba... o nee wacht, boeren

Allah akba... o nee wacht, boerenAllah akba... o nee wacht, boeren

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.