achtergrond

Geenstijl

UFC Fight Island! Cubaanse commie killer Jorge Masvidal versus ongeslagen kampioen Usman

UFC herensport mooiste sportbedrijf ter wereld.

En bovendien het sportbedrijf dat geen moment mee deed aan die corporate BLM-onzin, terwijl wel zo'n 40% van hun mannelijke atleten zwart zijn. Maar goed. Eerst leek het erop dat de UFC een eigen eiland zou kopen, maar het is toch een strand op Yas Beach te Abu Dhabi geworden. Geen publiek, alleen de teams, scheidsrechters, commentatoren waaronder Joe Rogan en een paar journalisten.

Op zaterdag 11 juli is het zover en de line-up lijkt ons een waardige aftrap van UFC beach brawl. Jorge Masvidal (highlights), de Cubaanse Trump-stemmer en commie killer met een rechter knie uit de hel nam op 6 days notice een titelgevecht aan tegen de Nigeriaans-Amerikaanse Kamaru Usman. Een totale freak athlete, ongeslagen binnen de UFC (highlights). En die twee 'haten' elkaar, dus dat maakt alles altijd extra smeuïg. 

Ook krijgt misschien wel onze algehele favoriete vechter Rose Namajunas (wat een mens) haar welverdiende rematch. Ze stal ons hart met haar tweevoudige zege (1,2) over de tot hun eerste treffen ongeslagen Poolse Joanna Jedrzejczyk. Ze verloor vervolgens na een winnende wedstrijd per zeer ongelukkige en slordig verdedigde headslam KO van Jessica Andrade en verloor daarmee ook haar titel. De rematch is dan misschien geen titelgevecht, maar dat maakt niets uit. 

Meer foto's, de embedded countdown en promo's na de breek! We vermoeden trouwens dat de gevechten niet daadwerkelijk op het strand gedaan worden, maar in die zwarte koepel die je af en toe voorbij ziet komen.

Niet de beste BT-promo maar alsnog

COUNTDOWN

Settle

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Daniel Ricciardo traint met UFC's Charles Oliveira

Crossover van de twee mooiste sporten ter wereld, want de beste sublimaties van het duel en de jacht

@Spartacus | 13-11-22 | 16:30 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.