achtergrond

Geenstijl

WTF? Maar wat is dit voor MONSTERDING?

Dit raadt u nooit

A: Nieuwe coronavrije koninklijke koets
B: Mars Rover van SpaceX
C: Desert Beast van Tim & Tom voor Dakar 2022
D: De Grapperhaus Mark IV 1,5 meter Enforcer
E: Het ONTHUTSENDE antwoord, na de break

ALLE SCHAAMTE VOORBIJ. Zullen we dit monsterlijke zeebodem-apparaat de #Bodemsloper van #Boskalis noemen? Of verzachtender: de #deuggleufberoerder. Al is die laatste iets minder geschikt voor mediagebruik.

De eigenaren doopten hun 'reuzensleuvengraver' #Megalodon, een supergrote haai met hele grote tanden.

Zien Emilie Reuchlin en Tom Grijsen van Wereld Natuur Fonds - WWF het ook voor zich? Op die ongerepte, zo kwetsbare Noordzeebodem deze 'graver van reuzensleuven' voor het minimaal 5 meter diep 'wegpoetsen' van tienduizenden kilometers, rioolputdikke elektriciteitskabels voor #windmolenparken. Jules Verne draait zich om in zijn graf.

"Het is de schaamte voorbij dat in het Noordzee onderhandelaarsakkoord staat dat de visserij bodemberoerend is", schrijft de Zeeuwse visser Job Schot bij dit bericht terecht op zijn Facebookpagina.

Iemand van overheidswege of gelieerde ngo-filialen nog een misplaatste opmerking over ons moderne visserijgereedschap? Mooi, het Malieveld is vanaf morgen weer beschikbaar. Klusje voor Floris van Hest en Marc Timmermans van Stichting De Noordzee. O wacht, die laten zich sponsoren door Boskalis Nederland. Juist, zo werk dat dus...

(via de beroepsvissers)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.