achtergrond

Geenstijl

Voorpret! De NASA/Space X 'commercial crew' lanceert woensdag richting ISS

We moeten praten over mannen, helmen en raketten.

Kijk die helmen en pakken dan, is toch net Interstellar man, meer details hier en in het onderstaande filmpje. Maar dit zijn geen acteurs, dit zijn kolonel @Doug Hurley, 53 (wiki) en kolonel @Bob Behnken, 49 (wiki). En zij worden de allereerste astronauten die per het NASA/Space X commercial crew **programma naar het International Space Station gemikt worden. En dat allemaal onder de slogan Launch America, nou wij zitten klaar. De onbemande test met dezelfde capsule op 2 maart 2019 was een unaniem belachelijk groot succes, en zelfs het docken met ISS een dag later ging feilloos. 

Maar goed, behaalde resultaten enz., en woensdag staan er dus twee mensenlevens op het spel. Gelukkig heeft de bemanningscapsule, Dragon Crew, een eigen voortstuwingssysteem aan boord, waarmee het zichzelf van de de Falcon 9 raket af kan schieten, mocht er iets mis gaan. Dat systeem dusdanig getest dat er zelfs een hele Falcon 9 raket voor is opgeblazen, beelden hier. Check hier trouwens even het interieur van een Dragon Crew-replica, weet je een beetje hoe Doug en Bob erbij zitten als ze ons ontstijgen. Veel meer foto's na de breek!

Een rondleiding rond het pak vanaf 0:19

Het hele dier

Het hele dierDe mannen en hun pakken

De mannen en hun pakken

De mannen en hun pakkenDe mannen en hun pakkenDe mannen en hun pakkenDe mannen en hun pakkenDe mannen en hun pakken

De capsule 'Crew Dragon'

De capsule 'Crew Dragon'De capsule 'Crew Dragon'De capsule 'Crew Dragon'De capsule 'Crew Dragon'De capsule 'Crew Dragon'

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.