Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Een ode aan de Nederlandse lunch

Lunch, het mooiste moment van de dag.

Lunch, ook wel de dagelijkse pitstop zoals wij dat op kantoor noemen haha. Elkaar high-fiven omdat we targets op tijd gehaald hebben en we gewoon een toffe baan hebben waar het dus niet uitmaakt als je op sneakers binnenkomt. Een keertje iets eerder lunchen? Geen probleem. Keertje iets later lunchen? Hier vullen we dat zelf in, maar lunchen zullen we. Want dat is het moment dat we niet met elkaar over werk praten, maar met élkaar praten. Elkaar zien, heet dat. "Met open vizier, en blote wapens, elkaar tegemoet treden zonder dingen achter te houden." En daarbij wordt natuurlijk gegeten, en hoe. We zijn trouwens erg benieuwd naar wat uw trommeltje u vandaag bracht, dus mail ons een foto aan redactie@geenstijl ondervermelding van "LUNCH", dan zetten we hem er onderaan bij als inzending! Cholesterolrijke H/t @DailyDutchLunch.

UPDATE na bilateraal overleg met Directeur Grootaandeelhouder, hoofdredacteur en Raad van Toezicht:
er komt zoveel moois binnen dat we het morgen rond lunchtijd in een nieuw topic zetten, in plaats van nu onder dit topic.

Inzender Leo zorgt voor zichzelf!

Reaguursels

Inloggen

Vergeer doet goede zaken.

sioux_ | 29-01-20 | 09:18

Ik ben zo blij dat ik ZZP-er ben en dat ik kan werken en lunchen waar ik wil. Zo'n kantoorkantine waar je dagelijks moet zitten zuigt letterlijk alle levensvreugde uit je.

Kosmos | 29-01-20 | 09:06

Wat een armoe

Harry058 | 29-01-20 | 07:14

Ik mis de tosti, het onderschatte luxe paardje van de Nederlandsche lunch cultuur. Niks zegt lunch als een walmend tosti ijzer en een verbrande kaas lucht in de kantine. Wel de klassieke kaas ham op wit brood. Geen pesto geitenkaas parmaham gedoe.

P-unit | 28-01-20 | 22:46 | 1

Een tosti ham-kaas-pesto, kan ik u melden als doorgewinterd luncher, is toch soms wel even lekker. Bedankt EU!

Het brein erachter | 28-01-20 | 23:28

Als ZZP’er heb ik dan wel geen pensioen of arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar ik sta ook niet elke dag in de rij om 2 plakjes kaas af te rekenen. Wat een verdriet allemaal.

QuelleFromage | 28-01-20 | 20:11

Mmm gebakken bloedworst met stukjes appel op witbrood

Stableford | 28-01-20 | 19:24

Hier elke middag keuze tussen een Deens gerecht, een Wereldgerecht, of een Vegetarisch gerecht, en als niks je bevalt stel je je eigen salade samen of maak je je eigen Smørrebrød. Zelfbediening bij de kassa, 3 a 4 euro afhankelijk van de portiegrootte.
De per stuk afgerekende plakjes kaas en bammetjes tegen absurde prijzen (omdat de kassadame elk artikel moet aanslaan) mis ik niet. Alleen de vette hap is helaas afwezig hier.

nieuwe_Deen | 28-01-20 | 18:31

Brood (wit of bruin) is toch wel het slechtste wat je kunt eten. Je bloedsuiker schiet als een raket omhoog plus dat graan hoogst inflammatoir is. Zuurdesem brood is dan nog wat minder slecht.

RichardBandler | 28-01-20 | 18:14 | 1

Ja bruin brood, het vergif van deze tijd. Kijk maar naar Frankrijk en Syrië wat bruin brood met een samenleving kan doen! Ik kan het iedereen van harte ontraden, we gaan kapot met z'n allen in dit land. Bakkers bedankt!!

Het brein erachter | 28-01-20 | 20:39

Lekker bordje nasi goreng vandaag. Op de bank.

Baron-barry | 28-01-20 | 17:52

Je gaat toch een beetje aan Debiteuren Crediteuren van Jiskefet denken.

kloopindeslootjijook | 28-01-20 | 17:47

De Nederlandse lunch is gewoon ontbijt nummer 2.
Wat dorre boterhammetjes wegknagen. Elke dag dezelfde.
Terwijl het ook een voorschot op het avondeten zou kunnen zijn.

kloopindeslootjijook | 28-01-20 | 17:42

En altijd de bruine schuim genoemd “broodje gezond met rubber plakjes NL-kaas.

Brrrr.

redanx | 28-01-20 | 16:54

Haha, een croqueteer!

Gummibrösel | 28-01-20 | 16:46

Ik weet dat het over nl lunch gaat, maar dit doet me terugdenken aan ontbijt op een Amerikaanse kazerne waar ik een tijdje zat : pancakes with maple syrup. Oh wat was dat lekker als ontbijt. Bijna elke dag gehad die tijd dat ik daar zat.
Oh ja, over de nl lunch : waar is de boterham met pindakaas ?

Kim-Jung-Un | 28-01-20 | 16:43

Om zwaar depressief van te worden.

DrumPiet | 28-01-20 | 16:23 | 1

Het traytje vind ik persoonlijk het ergste. Die zweem van "lunchline" en dan uiteindelijk voer op je bordje hebben waar je nog zelf voor moet betalen ook. Verschrikkelijk.

Pontius Vulgaris | 28-01-20 | 16:29

Ik moet trouwens wel gniffelen om alle "kijk mij bevrijd van het Nederlands keurslijf lunchen" reacties met culinaire 'hoogstandjes'. Doe normaal. Zoals iemand op deze site ooit wijselijk opmerkte; er is maar weinig zo triest-burgerlijk als lieden die zich krampachtig met de ellebogen proberen te 'verheffen'.

Pontius Vulgaris | 28-01-20 | 16:21 | 1

Anderen nemen weer genoegen met de dagelijkse apathische lunch,

kloopindeslootjijook | 28-01-20 | 17:43

Allemachtig, wat een triest leven heb je dan als je elke dag met zo`n blad langs de kassa in het bedrijfsrestaurant moet schuiven. Ik neem iedere morgen een volle koelbox mee.

RickRD | 28-01-20 | 15:37

Lijkt hier de Libelle wel.

1geheimereaguurder | 28-01-20 | 15:22 | 1

Man man man.

reagluurder010 | 28-01-20 | 15:37

Het ziet er allemaal wel erg droog uit, ja. Maar dat zijn dan ook voortreffelijke kantoorkrachten die het de hele dag écht druk hebben, en zo. En straks keurig in hun Vinexhuisje om 18:15 aanschuiven en... Ach, who am I kidding?! Wij verwachten dit voorjaar ons eerste kindje en kunnen niet wáchten op dergelijke kneuterigheid met Spruit.

Pontius Vulgaris | 28-01-20 | 15:17

Het is echt wel f*cking droevig wat ik hierboven zie ...

Wekkertje | 28-01-20 | 15:07

Broodje croquet, broodje tartaar met extra uitjes en een broodje halfom, van van Dobben svp?

Pierre Lebon | 28-01-20 | 15:07

Het ergste aan de kantoorlunch is het verplichte samen lunchen met je oersaaie collega's die nooit iets interessants te melden hebben. Altijd dat gezeik over hun kinderen of poepsaaie vakantie met de sleurhut. Ik eet nog liever mijn boterham alleen op de WC op. Kan ik meteen poepen. En als ik achter mijn computer bleef zitten was het niet duidelijk dat ik pauze had en werd ik continu lastig gevallen met zeikvragen en verzoeken.. L'enfer cést les autres.

Toos Bevergeil | 28-01-20 | 15:02 | 8

@Toos Bevergeil | 28-01-20 | 16:07: Dus , bij een goede lunch hoort een goed verhaal . Leef je uit zou ik zeggen.

Kim-Jung-Un | 28-01-20 | 16:38

Je bent vast te realistisch ook t.o.v. je collega's. Dat zal het zijn?!

CalamityJane | 28-01-20 | 17:18

Ga lekker in de auto zitten, dutje daarna en geen gezeik aan je hoofd.

Baron-barry | 28-01-20 | 17:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Aardbeien spread???? Wat is er met aardbeienjam gebeurt?

Gomezlopez | 28-01-20 | 15:01 | 2

Boterham met pindakaas en jam heet bij ons boterham aambeienspread.

Taggart | 28-01-20 | 17:27

Krijg die droge troep niet naar binnen. Er zijn landen waar ze ontbijten met nasi goreng.

Wekkertje | 28-01-20 | 14:57 | 2

Ze eten wel meer in dat soort landen.

ForumVoorOikofilie. | 28-01-20 | 15:17

yup, ook dingen waardoor je een virus zou kunnen krijgen...

Kim-Jung-Un | 28-01-20 | 16:40

Wat eten jullie allemaal weer luxe.
Ik krijg meestal alleen een kommetje soep aangereikt door mijn meesteres, waar naar het schijnt ooit een kip overheen gevlogen is...

King of the Oneliner | 28-01-20 | 14:55 | 2

Ik krijg van mijn meesteres meestal een kip die over een kom soep heen gevlogen zou hebben.

ForumVoorOikofilie. | 28-01-20 | 15:19

De "witte" dwz blanke Nederlander eet over het algemeen een stuk gezonder dan zijn/haar/hets gekleurde medemens. Een lichte lunch met Hollandse kass hoort daar zeker bij.

WalterSobchack | 28-01-20 | 14:39 | 4

@JanAmsterdamEnzo | 28-01-20 | 14:53: Ben geen expert maar ik denk het ook wel (over het algemeen dan hè). Loop maar eens een rondje op het Bijlmerplein en let vooral op de wat oudere mensen. Ik ben overigens blank als vla en heb een groot deel van m'n leven echt ongezond gegeten. Dus uitzonderingen zijn er ook.

Bugblatter | 28-01-20 | 15:38

Broodje kaas is niet best hoor. Door de natrium van het brood en de kaas pis je de calcium tegelijk uit met je bekertje babyvocht.

Baron-barry | 28-01-20 | 17:55
▼ 1 antwoord verborgen

Triest... alsof je nog steeds in de kantine van het voortgezet onderwijs je bammetje zit weg te knauwen.

glaaf | 28-01-20 | 14:25 | 1

Dat dus. Moeten ze van te voren ook nog smakelijk eten zingen?

Loodje | 28-01-20 | 15:56

Eieren zijn altijd goed natuurlijk.

Nehemia | 28-01-20 | 14:12 | 1

Die benne goed voor je pistool!

mr.money | 28-01-20 | 15:37

Je kan in een kuuroord in Tsjechië verblijven, de bouwwerken van Palladio in Noord-Italië aanschouwen of de Wiener Philharmoniker horen. Maarrehh, je mag ook best met hagelslag aankomen, hoor. Prima.

SIogra | 28-01-20 | 14:10

Heb ooit in een schuifrestaurant in Lochem een broodje torenflat als lunch gehad. Ik hoefde serieus 2 dagen niks meer te eten. Caloriebom van het beste soort!

Jos Tiebent | 28-01-20 | 14:09 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Het verbaast me dat de firma Sodexo nog niet tot staatsvijand nr. 1 is uitgeroepen. En het openbaar aanbesteden van kantines moet ook maar eens afgelopen zijn. Op de lunch en bijbehorend welzijn van werknemers moet je geen winst op willen maken.

Diotima | 28-01-20 | 14:07 | 1

Sodexo klinkt voor mij als een enge ziekte. "beetje gevoelig, maar ik heb last van Sodexo... Nou daar hebben ze tegenwoordig hele goede zalfjes voor"

ole guapa | 28-01-20 | 14:30

Toch knap dat je met 25ml melk, twee pistoletjes en een ei de dag kan doorkomen.

koter | 28-01-20 | 14:06 | 2

Wat ik wil zeggen is dat de lunch tray in een gemiddeld Amerikaanse gevangenis beter gevuld is.

koter | 28-01-20 | 14:12

Als je een kantoorbaan hebt wordt je daar nog dik van, je verbrand niks. Ik werk op een dag een half volkorenbrood weg met daarnaast 4 appels en twee bananen en 10 bakken automatenkoffie, ik wordt ook niet dik, maar verbrand veel met de hele dag fitnessen. Hoef ik s avonds ook niet meer naar sportschool om er stoer uit te zien, ik loop liever twee weken op het strand voor lul dan me 50 weken uitsloven in een sportschool

brie-de-penis | 28-01-20 | 17:55

Cultuur reduceren tot dieet is idiote propaganda voor cultuurrelativisme.
Cultuur bestaat uit afgesproken normen en waarden, gedeelde concepten, maatschappelijke rechten, kunst, tradities, taalrijkdom, maatschappelijk procedures voor conflictoplossing enzovoort enzovoort. Cultuur is het bindmiddel van de samenleving, de blauwdruk voor opvoeding en uiteindelijk de bron van welvaart en de kwaliteit van de samenleving. Wat iemand vervolgens op brood doet is met afstand de minst belangrijke factor van cultuur.

petersteenkamp | 28-01-20 | 14:05 | 3

Niet in een geatomiseerde samenleving.... daar is het recht het bindmiddel.

koter | 28-01-20 | 14:09

Nee hoor, eten is ook cultuur. Maar kennelijk niet in jouw omgeving. Eet smakelijk met je bammetje achter de computer.

Diotima | 28-01-20 | 14:10

@Diotima | 28-01-20 | 14:10:
Waar zegt hij dat eten geen cultuur is? Hij heeft het over het reduceren van cultuur tot eten, zoals wijlen minister Ella Vogelaar bij het opnoemen van de zegeningen van de multiculturele samenleving ook niet verder kwam dan het broodje shoarma.

Oeleflaffel | 28-01-20 | 14:44

Nou die heeft wel uitgepakt zeg, wat een verwennerij...

First Contact | 28-01-20 | 14:02

Neuqt er nou echt helemaal niemand meer tijdens de lunchpauze?

Dubbelepunthoofd | 28-01-20 | 13:57 | 6

Jouw vrouw wel... Alleen niet met jou...

Iknowall | 28-01-20 | 16:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Zelf gebakken meergranenbrood met belegen kaas.

Gaz21 | 28-01-20 | 13:56 | 5

@LoesjeP | 28-01-20 | 14:18: Qua voedingswaarde zit je dan geramd en je kan natuurlijk ook minder eten. Een volle pens is niet altijd nodig.

Nehemia | 28-01-20 | 14:24

@Nehemia | 28-01-20 | 14:24:
Veelal is het beleg op het brood de grote boosdoener. Te zout, te zoet of te vet. Of alledrie! En gewoon maat houden. Zo eten dat je eigenlijk nog wel iets zou lusten, maar dat dan niet doen.

LoesjeP | 28-01-20 | 15:03

Volkorenbrood is echter maar een paar % minder slecht qua glycemische index....

RichardBandler | 28-01-20 | 18:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Vergeer Holland doet goede zaken.
Enfin, als ik de meeste maaltjes zo bekijk, dat neem je toch zelf mee, daar ga je toch geen geld aan stukslaan in de kantine?

Graaisnaaiert | 28-01-20 | 13:55 | 5

@Glasgow Argus | 28-01-20 | 14:02: Die spellingcorrectie is vaak heel handig en soms heel vervelend. Zeker als je een beetje wilt opschieten.

Kuifje-naar-Brussel | 28-01-20 | 14:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik werk deze week bij een bank in Istanboel.... daar is de werkgever verplicht een (gratis) warme maaltijd te serveren tijdens de lunch. En geloof me.... een stuk beter dan een broodje kaas.

man on the edge | 28-01-20 | 13:55 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 28-01-20 | 15:11: Ik wil graag even je bron weten van deze boute stelling. Ik zeg alvast : Lariekoek ! Pure bagger ! Als er ergens lang gelucht wordt is het daar wel !

Kim-Jung-Un | 28-01-20 | 16:46

@Kuifje-naar-Brussel | 28-01-20 | 15:11: u is een grappenmaker! Goed voor een dubbele roflol.
In Brussel wordt zowel binnen als buiten de EU bubble zeker NIET hard gewerkt. Behalve wellicht in die segmenten van de horeca en prostutie waar het welgestelde Corps Diplomatique en EU vertegenwoordigers aan hun trekken plegen te komen.

WalterSobchack | 28-01-20 | 16:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Hier gebakken piepers met een kipfilet.
Hoewel, eigenlijk niet noemenswaardig, geef ik toe.

Carmelita | 28-01-20 | 13:55 | 2

Toch wel van een scharrelkip?

Nehemia | 28-01-20 | 14:18

@Nehemia | 28-01-20 | 14:18:
Nee, zo'n kip waar Wakker Dier voor waarschuwt.
Die kun je nl fijn invriezen (per stuk verpakt)

Carmelita | 28-01-20 | 14:57

Ziet er allemaal keurig uit. Vorig jaar rond deze tijd zat ik op een lokatie waar de pakken vla, melk en yoghurt nog wel eens door de lucht vlogen en de Almof zachtjes langs het raam naar beneden droop bij een meningsverschil. Na de break was alles weer schoon. Dat dan weer wel

Mark van Leeuwen | 28-01-20 | 13:55

Sneetjes bruin brood met pindakaas.

De vries, Henk. | 28-01-20 | 13:54

Weet niet in welke treurige uithoek van Nederland deze foto's zijn genomen... toch komen de quinoa/poke/whatever bowls me ook de neus uit en die knapperige snee versgebakken zuurdesem met een dikke plak oude boerenkaas eigenlijk nooit... allebei wel van de goede kleine middenstand hier in Mokum. En natuurlijk zo nu en dan een broodje van de Roti King met veel peper en zuur... harinkje ook goed... ach er is hier zoveel te nassen.

kapoerewiet | 28-01-20 | 13:54

Alleen die met sie bami en eieren durft zichzelf te zijn. De rest zijn allemaal meelopertjes met de meute, alles binnen de gevestigde opinie. Zij lagen anderen voorschrijven wat ze moeten denken.

Ik reaguur al 5 jaar | 28-01-20 | 13:53

Te laat voor een foto. Net een flinke kilo belegen boeren Stolwijker gehaald bij de kaasboer, bij z'n buurman de visboer mooi bakkie versgebakken kibbeling. Snel naar huis, sneetje Oberlander, glas karnemelk, appeltje toe.

LoesjeP | 28-01-20 | 13:51 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 28-01-20 | 14:02:
Haha, ben m'n verlof aan 't opmaken tot mijn pensioenleeftijd Juni a.s.,
dus alle tijd om heerlijk te lunchen elke dag. Veel vis, soms een zelfgemaakt soepie, soms een zelfgemaakte galette met zalm, artisjokken en Gruyerekaas, of een overgebleven, ook weer zefgemaakte gevulde Rotiplaat. En ook wel eens een volkorenbammetje met voornoemde boerderijkaas. En natuurlijk altijd fruit toe. Appeltje, blauwe bessen, druiven etc.
Afwisseling, beste Kuif, daar houden wij van in huize Loesje.

LoesjeP | 28-01-20 | 14:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Het middageten hier vanuit de kombuis warm, Hollands en doorspekt met spek en ui. Het slagersvlees gegaard in een croma-dompelbad. Stalen voerbak leeg? Thans wordt het hervuld met vla en slagroom.

Van Urk | 28-01-20 | 13:50 | 5

Hier spreekt een scheepsjongen van Bontekoe, aan het taalgebruik te oordelen.

kapoerewiet | 28-01-20 | 13:56

Ik zal het receppie van Kees Bloemkool z'n labskous ff opzoeken.

Vesta | 28-01-20 | 14:26

@Vesta | 28-01-20 | 14:26:
Hallo Manne,
Kees hept heel wat labscousies achter ze kieze.
Ze benne inderdaad allemaal net effe anders, de ene kanebraaier of de andere, dat scheelt een slok op een neut.
Maar die Kome loopt een beetje te zeike, want labskous mot je in een grote pan klaarmake en niet in zo'n klein kutpannetje.
Hier dus het recept van Kees:
Voor 12 persone
Scheur een groot blik cornetbief ope en pleurt dat met een pakkie boter in de braadpan.
Intusse heb je de piepers gejast en goed gaargekookt.

In die braadpan gooit je nou bij de cornetbief de gesneje prei en een fijngesneje winterpeen.
Nou effe die handel lekker late suddere af en toe een beetje doorroere en zelf een neut pakke.
Dan de hele handel in die grote bak gooie en nogmaals effe lekker miksen.
Gesneje augurrekies en zure uitjes erbij.
GEEN Amsterdamse uien!
Plakkie kaas erbove ken ook, hep met een kok gevare, die zei dat dit er een extra kasjet aan gaf en een andere kok zei: ben je helemaal van de pot gerukt? kaas op de labskous?
Maar manne, deze handel in de bak deponere met een pakkie boter erbove op en peneermeel, je ken ook oud brood verkruimele, want paneermeel is iets wat die walslurpen tegenwoordig daarvoor gebruike.
En as het van bove een mooi bruin korsie hept kenne we gaan hachelen.
Mahlzeit!
De Balluuhhh

Vesta | 28-01-20 | 14:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit is wat ik zou verwachten van een gevangenismaaltijd of Ikea ontbijt.

Reebensteeltje | 28-01-20 | 13:50

Mja, er zijn nog landen genoeg waar ze heel spann0nd eten. Jammer dat de bevolking van zulke landen binnenkort massaal op de "vlucht" slaat vanwege "het klimaat".

1 keer raden waar die dan komen lunchen. Onder luid gebrom & gezeur.

Jan Passant mk2 | 28-01-20 | 13:50 | 1

Als je nou slim bent, ga jij dan die kant op

JanAmsterdamEnzo | 28-01-20 | 13:55

Wat een intense treurnis. Het zegt ook veel over de middelmaat van de reaguurders. Ik ga maar eens naar Joop.

bixiers | 28-01-20 | 13:48 | 4

eet smakelijk daar

Jan Passant mk2 | 28-01-20 | 13:51

Bij Joop eten ze alternatieve boomstronkpudding en linksdraaiende karnemelk.

Nehemia | 28-01-20 | 14:20

Dan heb je toch meteen gegeten en gedronken?

knutsel_ | 28-01-20 | 14:22
▼ 1 antwoord verborgen

Voor mij Budwig. Lekker en gezond.

Deksmaat | 28-01-20 | 13:47

Man, man.. Ziet er wel echt heel triest uit vanuit het buitenland.

p4ntz | 28-01-20 | 13:41 | 2

Ik kijk vanuit Nederland. Niets mis mee.

DeEchteWaarheid | 28-01-20 | 13:42

@DeEchteWaarheid | 28-01-20 | 13:42
Wat je jezelf aan wil doen ;)

p4ntz | 28-01-20 | 13:48

Stelletje oersaaie hollandse lullen met je broodje kaas en glaasje melk. Bah bah.

Broodje kroket, worstenbroodje, stokbroodje filet americain, broodje brie met honing mosterdsaus. Dat is pas lunchen.

Zueco | 28-01-20 | 13:40 | 6

@Zueco | 28-01-20 | 14:52: Alsjeblieft zeg.. Maak dat lekker jezelf wijs met je Unilever assortiment op een goh-wat-bijzonder broodje.

Pontius Vulgaris | 28-01-20 | 15:08

@Pontius Vulgaris | 28-01-20 | 15:08:
Dat maak jij er van. Zelf gebakken broodjes (nee geen afbak). Filet americain van een echte slager, brie van de kaasboer, honing mosterdsaus zelf gemaakt met honing van een imker uit de buurt.
Kroketten maak ik normaal ook zelf.
Lekker zeg, allemaal aannames doen.

Zueco | 28-01-20 | 16:30

@Zueco | 28-01-20 | 16:30:
Klinkt allemaal verrukkelijk, oprecht. Maar het is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd om zo heerlijk voor zichzelf te zorgen. Velen van ons zijn ergens blijven haken, hangen, of anderszins verstrikt geraakt in "de machine" en komen er maar moeilijk uit.

Maar ik laat me graag eens vergasten op een dergelijke lunch!

Pontius Vulgaris | 28-01-20 | 16:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb net een broodje vleermuis op maar voel me niet zo goed.

Moonwarrior | 28-01-20 | 13:37 | 2

gelukkig mogen alle Wuhan Nederlanders met grote broer Frankrijk mee evacueren.

Rest In Privacy | 28-01-20 | 13:41

Samen met Corona bier?

Carryon | 28-01-20 | 14:13

Bah ik krijg flashbacks naar dat grijze kantoor en die treurige mensen die zich in drommen rondom de koeling verzamelden om een klinisch plekje kaas uit de schappen te trekken met een aardbeienkwarkje van de Zuivelhoeve en de salade van de dag. Met van die vieze, oranje, chemische brokjes kip erin. Die cateringbedrijven zijn de duivel. Heb je net de eerste vier uur van je werkdag overleefd, zuigen ze tussen 12 en 2 dat laatste beetje leven uit je.

Enige lichtpuntje was dat lekkere wijf van de vierde die in haar mantelpakje voorover bukte om een kuipje boter uit de koeling te trekken en dan harde tepels had als ze ging afrekenen. Maar dat vlakte snel weer af als ze drie tafels verderop levenloos ging zitten knagen aan een oud walnootbroodje. Het was altijd duimen dat er wat boter langs haar kin haar decolleté in zou glijden, maar dat gebeurde zo zelden dat ik maar voor mezelf ben begonnen.

Balabanov | 28-01-20 | 13:36 | 2

Leuk proza :)

Diotima | 28-01-20 | 13:56

Mooie uitsmijter!

JJMS | 28-01-20 | 15:57

Ik heb me lang afgevraagd waar Nederlandse kaas nu het meest op lijkt, kwam uiteindelijk uit bij kaarsvet.

Rest In Privacy | 28-01-20 | 13:36 | 4

Heet tegenwoordig analoge kaas of te wel, stijve mayonaise.

joppo0 | 28-01-20 | 13:53

@joppo0 | 28-01-20 | 13:53: mayonnaise, gemaakt zonder eieren en met hele goedkope olie. En stijf gemaakt met iets, waarvan je nooit zou verwachten dat het onderdeel zou uitmaken van iets dat door mensen geconsumeerd zou mogen worden. Gemalen kippenveren, ofzoiets.

Glasgow Argus | 28-01-20 | 13:55

@Glasgow Argus | 28-01-20 | 13:55: Gemodificeerd zetmeel that is. Zit tegenwoordig in 7 procent van onze 'voedingsmiddelen'.

Crossing_The_Rubicon | 28-01-20 | 14:17
▼ 1 antwoord verborgen

In Spanje lunch je warm in restaurants voor 7,50 plus kosten voor tip en drinken. Maar het verhoogde minimumloon is daar nu 950 euro per maand.

In de Nederlandse kantine is vega en bio brood nog niet ingevoerd. Wat een afval. Tijdens mijn werk was het verplicht om te lunchen met zijn allen in het halve uur lunchpauze.
Vijf minuten in de rij voor de kassa’s en toch een paar euro wegsmijten.
Had je de hele dag achter je bureau gezeten, was je nog tijd kwijt voor de liften en de kassa.
Een wandeling met je eigen boterhammetje was vechten om vrije tijd met een collega. Gezonder en minder afval.

Moestuinier | 28-01-20 | 13:36 | 3

Verplicht om met zijn allen te lunchen? Wat durven werkgevers hun dienaars toch allemaal op te leggen.

JJMS | 28-01-20 | 13:39

Heb 4 maanden in Spanje gezeten en wat was de lunch daar heerlijk inderdaad. Altijd buiten op het terras, voor inderdaad een bedrag waar ik hier in Amsterdam net een kop koffie met een croisssant heb.

JanAmsterdamEnzo | 28-01-20 | 13:40

@JanAmsterdamEnzo | 28-01-20 | 13:40: Vier maanden! Was er van half december tot half januari. Heimwee. Maar vier maanden gaat niet lukken. Familie enz,
Gisteravond met mondelinge cursus Spaans begonnen.

Moestuinier | 28-01-20 | 14:07

wie is Leo ???

gebochelde | 28-01-20 | 13:31

Ik ga lekker een broodje met een door mw overVecht gemaakte gehaktbal eten. Dinsdag gehaktbaldag. Nomnomnom

overVecht | 28-01-20 | 13:31 | 3

Mooie tijden: gehaktbal die over was van dag ervoor koud op brood mee naar school.

Lorejas | 28-01-20 | 13:36

@Lorejas | 28-01-20 | 13:36:

Daar begon het mee. Toen zagen de kinderen het en wilde het ook. Vervolgens besloot mijn vrouw dinsdag olm te dopen tot gehaktbaldag en een uur eerder op te staan (05:30 uur) om een hele pan te maken voor het hele gezin om mee te nemen..

Ja... ik heb een droomvrouw.

overVecht | 28-01-20 | 13:46

Ow... vandaar die reclame weer overal. Ik ben mijn kroontje kwijt. Das geen goed teken.

overVecht | 28-01-20 | 13:47

Een verse haring met uitjes en aardbeienjam. Jammie!

Piet Karbiet | 28-01-20 | 13:31 | 3

Hagelslag eroverheen maakt het helemaal af!

Kapitein Sjaak Mus | 28-01-20 | 13:48

@Kapitein Sjaak Mus | 28-01-20 | 13:48: en chocoladesaus

ole guapa | 28-01-20 | 14:35

@ole guapa | 28-01-20 | 14:35:
De chocoladesaus gaat over de boerenkool

Wekkertje | 28-01-20 | 15:03

Leo is een lul. Die doet na zijn volproplunch geen donder meer op kantoor.

Lorejas | 28-01-20 | 13:30

4 volkoren boterhammen van de lokale bakker, belegd met roomboter en oude kaas van de kaasboerderij.
Wat die mediterrane knoflookvreters en semi culinaire droeftoeters er van vinden zal mij aan mijn ballen jeuken.

Tom Aatje | 28-01-20 | 13:30 | 5

kaas komt inderdaad van de boerderij.

Rest In Privacy | 28-01-20 | 13:37

@Lorejas | 28-01-20 | 13:31: Precies. Zo oud dat het brokkelt en met zoutkristallen aan de oppervlakte!

Crossing_The_Rubicon | 28-01-20 | 14:18

Hear hear

Dirty-Harry44 | 28-01-20 | 14:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Wtf is dit "heel NL luncht" ofzo? Geen nieuws over maksima, verwarde mannen, coronaas of what?

CleaudeSacke | 28-01-20 | 13:29 | 1

Ik mis hazes jr. al een tijdje.

Dirty-Harry44 | 28-01-20 | 14:42

Twee plakjes kaas in een stuk plastic. HOW COULD YOU

ruudvangeelen | 28-01-20 | 13:29 | 1

3 stukjes plastic dus

de visser | 28-01-20 | 13:33

Ik heb gisteren een hele kip geroosterd. Dus nu een heerlijk stuk filet, met wat aardappelpuree en een salade.

JJMS | 28-01-20 | 13:28

Kantoorpikken. Een echte lunch is zelfgesmeerd en zit in een koelbox.

beldewouten | 28-01-20 | 13:27 | 4

Een koelbox neem je mee naar een picknick. Of naar het strand.

Kuifje-naar-Brussel | 28-01-20 | 13:38

@Mark van Leeuwen | 28-01-20 | 13:47: Nee, alhoewel het nu zou kunnen. Een boel vacatures.

Kuifje-naar-Brussel | 28-01-20 | 15:12
▼ 1 antwoord verborgen

De droefste is natuurlijk die laatste foto, instant noodle (yum yum,lol) met gekookt eitje.. en natuurlijk met stokjes eten, anders is het te snel op. Als dat geen eco.groenlinks trutje is dan weet ik t niet meer. Of een knotjeshipster, kan ook natuurlijk.

grapo | 28-01-20 | 13:27 | 5

Zittend pis ik dan weer tussen rand en bril door...

Lorejas | 28-01-20 | 13:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Lunch bij de bank heeft er ooit wel eens beter uitgezien.

Glasgow Argus | 28-01-20 | 13:26

Lekker zo'n volgespoten chemische perfect uitziende geheel groene appel met 0 vitamines.

GeeWee | 28-01-20 | 13:26

Bijna iedereen heeft brood dat met bruine verfstof donkerder is gemaakt. Het nieuwe eten?

dapperebobo | 28-01-20 | 13:25 | 14
▼ 11 antwoorden verborgen

Het sneeuwt hier nu. Had de zuster toch gelijk om ons binnen te houden.

ikbenerweer! | 28-01-20 | 13:24 | 1

Zuster Ursula. Moederlijk tiep.

joepiedepeopie | 28-01-20 | 13:39

Wat is er mis met het s'morgens eten middag eten avond eten
Al die moeilijke woorden

Wheemstra | 28-01-20 | 13:24 | 1

Zou het geen ochtendeten moeten zijn als het middageten en avondeten is ?

grapo | 28-01-20 | 13:30

Volkoren brood, kaas en een glaasje melk. Sober en toch gezond. En een reden waarom we gemiddeld zo lang worden.

Kuifje-naar-Brussel | 28-01-20 | 13:24 | 19
▼ 16 antwoorden verborgen

Ghig, ghig, ghig, sooooooo.... wat heb jij derop?

skoftig | 28-01-20 | 13:24

Wat een armoede op die foto's.
20 jaar geleden een dagje gewerkt bij een zusterbedrijf in Antwerpen. Daar kregen we ook lunch aangeboden. Dat was wel van 12:30 tot 15:00. Soep, vis, witte wijn, alles erop en eraan. Die Belgen weten wat leven is.

JvanDeventer | 28-01-20 | 13:23 | 20
▼ 17 antwoorden verborgen

XXL Krentenbol (moest op) met een emmer witte melk
ik ga daar toch echt geen pica van maken
Morgen maar weer wat interessanters verzinnen voor de lunch

Tobi | 28-01-20 | 13:21

We zijn ook het enige land ter wereld waar het grootste gedeelte van de kantoorslaven hun bammetjes braaf achter hun computer naar binnenduwen. En ondertussen worden ze tijdens deze 'pauze' niet betaald. Of je ziet ook wel eens groepjes mannen over straat lopen met een krentenbol, discussiërend over weekgoals, laaghangend fruit en de benen van Jorieke van het front-office.

JJMS | 28-01-20 | 13:19 | 3

Is inderdaad een rare uitzonderingspositie. In heel veel landen zit de lunchpauze gewoon in de 8 betaalde uren inbegrepen. Vandaar ook “working 9 to 5”, en niet half zes.

Muxje | 28-01-20 | 13:36

Probeer maar eens een call center zoals ziggo, dhl ze hebben. Je hoort alleen maar van die knagende kantoorlaven die je een kwartier in de wacht zetten zodat ze kun hamkaas croissant kunnen wegknagen onder luidruchtig boeren. Die van mij was vergeten microfoon uit te zetten. Nog even naar de naam gevraagd (Pascal).

Jos Tiebent | 28-01-20 | 14:07

@Jos Tiebent | 28-01-20 | 14:07:
Je bedoelt "het is van de gekke dat mensen die de klantenservice van ondernemingen zoals DHL en Ziggo bemannen niet eens de tijd krijgen om fatsoenlijk iets te eten"? Want dan ben ik het met je eens.

Pontius Vulgaris | 28-01-20 | 15:31

Heerlijk, eerst even de Couscous van gisteren opmaken en dan aan de Sushi.

Crossing_The_Rubicon | 28-01-20 | 13:18

Ik krijg mijn bammetjes altijd van de wijze uit het oosten die heeft vriezers vol.

brughslurph | 28-01-20 | 13:17 | 1

Hij weet ook alles van sausjes.

RickTheDick | 28-01-20 | 13:22

Zelfgemaakte flamkuchen in de oven. Met 1 glaasje Negroamaro. Sorry. Foto volgt.

Normpje | 28-01-20 | 13:17 | 6

@Langshetrandje | 28-01-20 | 13:54: ik heb de wijn van het jaar uit Puglia. Keestelpro ook al getipt, heerlijk, niet duur, verkrijbaar op vele plekken. Wij hebben hem van die krullekop die bij vreselijke Harry Mens zit.

Normpje | 28-01-20 | 14:09
▼ 3 antwoorden verborgen

"Filet Americain" hoe krijg je het naar binnen? Zoiets zou door de voedsel en warenwet allang verboden moet zijn.

Re:Kniftig | 28-01-20 | 13:16 | 4

Mond open en naar binnen duwen.

Lt-Kol Kilgore | 28-01-20 | 13:35

@Langshetrandje | 28-01-20 | 13:23: En dan verse uitjes snijden, verse peper, vers stokbrood, augurk,mosterd, ketchup en er een martino van maken

Kim-Jung-Un | 28-01-20 | 17:00
▼ 1 antwoord verborgen

Vergeer product placement?

Schoorsteenveger | 28-01-20 | 13:15

Ik wou een foto opsturen maar mijn mobiel viel in 't bord cornflakes met bier.

Piet Karbiet | 28-01-20 | 13:14

hoe zit dat met die "goudse"kaas uit Reeuwijk? dat mag toch niet?/

joran v d s | 28-01-20 | 13:14 | 2

Goudse kaas mag overal gemaakt worden, zelfs in polen bij milbona.
Alleen de naam Gouda Holland is 'beschermd' en moet echt uit gouda komen. De kaas dan, het mag onder licensie overal verpakt worden.
Een verpakking waarop staat Hollandse Gouda, of Hollandse gouds kaas is echter ook geen echte.. Alleen Gouda Holland. Nou ja dat zou dan mieten he.

grapo | 28-01-20 | 13:21

Wat een droefenis.

gristen | 28-01-20 | 13:13

Dat "Fair beleg" ook. 20 gram rosbief 30 gram plastic. Fair voor wie denk ik dan. Voor de koeien misschien, maar niet voor de schildpadden en dolfijnen die straks stikken in het plastic. En kom op zeg. Een losse frikandel en 2 boterhammen met aardbeienspread (!?, wtf dat heet toch gewoon jam).

Re:Kniftig | 28-01-20 | 13:13 | 5

Wat u zegt is goed. Bewustwording elke keer dat u en ik en anderen er iets over zeggen. Want het is/wordt een dikke bende op de wereld met al die plastic verpakkingen, voor mens en dier

Normpje | 28-01-20 | 13:21

Snugger ben je niet. Je mag jam pas jam noemen als er ik een bepaalde hoeveelheid suiker in zit. Dus "jam" met minder suiker mag geen jam heten en noemen ze dus bijvoorbeeld spread. En plastic om een pakje vlees weegt ongeveer 0.5 gram.

Arijane | 28-01-20 | 13:30

Re:Kniftig, er zijn nagenoeg geen dieren die last hebben van de plastic soep.

Waar mens en dier wel last van hebben is van de producten van de plastic recycling, b.v. fleece kleding.

Die kleding laat bij iedere wasbeurt miljoenen micro partikels los die te klein zijn voor de water filters en dus weer in het millieu terecht komen.

Stoppen met recycling, alles door de verbrandingsoven, dat is pas goed voor het millieu, maarja, recycling is een dom-links stokpaardje, dat laten die mafklappers niet zomaar los.

TriestGeval | 28-01-20 | 13:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Een beetje asielzoeker krijgt beter te eten in de middag.

Rest In Privacy | 28-01-20 | 13:13 | 3

Waarom trekken die vluchtelingen niet massaal naar Frankrijk? Dat land staat toch bekend vanwege de excellente keuken. Wat houdt ze tegen?

Kuifje-naar-Brussel | 28-01-20 | 13:27

Ik laat in het buitenland regelmatig foto's van de Hollandse lunch zien... Steevast een vreemde mix van hilariteit en medelijden alom natuurlijk...

Lood om oud ijzer | 28-01-20 | 13:13 | 6
-weggejorist-
JanAmsterdamEnzo | 28-01-20 | 13:26

@Dr_Prepper | 28-01-20 | 13:18:
Bij velen leeft zelfs nog steeds de een ongeschreven regel dat 2 keer warm op 1 dag echt niet kan.

Lood om oud ijzer | 28-01-20 | 13:27

@wilmeister00 | 28-01-20 | 13:25:
Lekker man, voor onder de 10 euro heb je een goede bak indonesische rames. Mjammie. Nee, dan die kleffe plakken brood met kleffe plakken kaas en een bevroren smeersel wat voor boter moet doorgaan icm een of ander tinietiny drupje suikeryoghurtkwark en mierzoet geeloranje sap. Brrrr. De armoede spat er vanaf.

Graaisnaaiert | 28-01-20 | 14:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Gluten vrije brood met hagelslag, ham/kaas net weggespoeld met jus d'orange.
En de vaatwasser aanzetten doet, omdat zij (Truus), vol is.

Hebbiehemookweer | 28-01-20 | 13:12 | 3

Truus? Die van ons heet Vaatima.

Jemoesteensweten | 28-01-20 | 13:14

Hagelslag FTW!

Mahatma | 28-01-20 | 13:12

Ik pak een boterham en wandel ff naar buiten. In de kantine zitten al de sneeuwvlokjes al smakkend hun soosjals te checken.

Pommelhof | 28-01-20 | 13:12 | 1

Het hagelde vanmiddag.

voldemort | 28-01-20 | 17:52

En 's avonds een zakje van Honig.

Rest In Privacy | 28-01-20 | 13:11

Jezus! Is de hongerwinter aangebroken of zijn de kantines zo duur?

Re:Kniftig | 28-01-20 | 13:11

Het valt me op dat jullie inderdaad nog steeds liters melk zuipen.

Lt-Kol Kilgore | 28-01-20 | 13:10 | 3

How dare you!!!

Rest In Privacy | 28-01-20 | 13:11

Minimaal 2 liter in de week, het liefst rauwe melk zo uit de tank van de boer. En in de zomer liters karnemelk. Ben ik groot mee geworden. 57 jaar jong, gezonden en zonder medicijnen. Eet vrijwel zoutloos (even wennen) en wat minder vlees dan voorheen. Nu jullie weer.

Crossing_The_Rubicon | 28-01-20 | 13:21

Hallo zeg. Hier moeten we nog ontbijten.

TheGreatMachine | 28-01-20 | 13:10

Te laat om nog een foto te maken, maar als je echt wil kan ik wel een foto van het resultaat maken morgen.

harry19612 | 28-01-20 | 13:10 | 2

Graag Harry!

Spartacus | 28-01-20 | 13:12

Harry, hol mal den Wagen !

Hebbiehemookweer | 28-01-20 | 13:15

Niks mis met een paar bammetjes een glas witte (oei oei oei) melk.

Maar ik snap wel waarom de rest van de wereld dit er karig uit vindt zien.

Nibdib Niddib | 28-01-20 | 13:09 | 9

@Jos Tiebent | 28-01-20 | 13:58:
Ah, lekker bieren tijdens de lunch, vaak nog in de pub ook.

Graaisnaaiert | 28-01-20 | 14:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Brood is van nature niet zo bruin, daar wordt het specifiek voor gekleurd.

Broodje poep als je het mij vraagt.

ikbenerweer! | 28-01-20 | 13:08 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Oh ja, die vlees- en kaaswaren die dubbelplakkig in plastic worden verkocht in de kantines van elk bedrijf/instantie die ons een klimaattrauma probeert aan te spreken.
Ik had liever Negerzoenen of Jodenkoeken gezien

Olleke | 28-01-20 | 13:08 | 3

Yep, 72% van de Nederlanders gelooft in de opwarming maar alle supermarkten verkopen vleeswaren waar meer plastic omheen en in zit dan voedsel.

Piet Karbiet | 28-01-20 | 13:26

@Piet Karbiet | 28-01-20 | 13:26: nou, die kaas die er in zit heet niet voor niks plastikkaas.

Jos Tiebent | 28-01-20 | 13:57

Of je olie eerst in plastic omzet en vervolgens na gebruik in de verbrandingsoven gooit maakt niet zo heel veel verschil met de olie direct verbranden.

petersteenkamp | 28-01-20 | 18:21

Net een Philly cheese steak sandwich op, heerlijk. Morgen weer bruine boterhammen met kipfilet. Het introduceert mij niet wat anderen er van denken, ik ga geen rascisme roepen.

NaughtiusMaximus | 28-01-20 | 13:07 | 2

Toch well, die van Cleavers he? Voor is dat de beste tent in Philadelphia.

Psycho3 | 28-01-20 | 13:33

Ik mis een schoteltje gekoelde Bessola in de fotocollage.

steekmug | 28-01-20 | 13:06 | 2

Krentjebrei?

Nuchternederland | 28-01-20 | 13:07

In één woord. Troosteloos. Waar een klein land klein in kan zijn.

kokkie klaphaak | 28-01-20 | 13:06 | 1

Troosteloos? Wil je dan net als de zuidelijke landen 2 uur lunchen? Wijn zuipen om 13.00 uur? Elke maand staken voor meer, maakt niet uit wat?

funkyd | 28-01-20 | 17:42

Witte mensen zijn echt supertof. Eigenlijk zijn de tofste mensen die ken wit.

Stijlicoon | 28-01-20 | 13:06 | 3

Waarom willen ze dan vaak bruin worden?

steekmug | 28-01-20 | 13:13

'Witten mensen'?
Ik ken geen albino's.

leo de pejo | 28-01-20 | 13:19

Dagelijkse pitstop haha inderdaad Spartacus zo voelt het soms zeker!!!

Okamoto | 28-01-20 | 13:05 | 1

wc = pitstop
lunch = luchten

obi1 | 28-01-20 | 13:25

Wat zijn we eigenlijk een triest land.

JanAmsterdamEnzo | 28-01-20 | 13:05 | 3

Mwa, triest weet ik niet. "Ons bin zuunig" past hier zeker wel. Maar dat is gewoon onderdeel van onze Nederlandse cultuur!

Nibdib Niddib | 28-01-20 | 13:24

Maar niet vanwege de lunch.

Dirty-Harry44 | 28-01-20 | 14:22

Iedere dag vrolijk belegde stokbroodjes is ook nogal duur geworden. Dus dan maar wat saaier spul.

voldemort | 28-01-20 | 17:50

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken