Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Recap. Telegraaf richt nepwapen op Halsema

Jaaaa ff het legale woordridderwapen van het toetsenbord er bij pakken en van een afstandje een lekkere recap in je ass poppen.

DAT WORDT WEER BOSJES SCHOUWEN, FEM

Femke Halsema. Wat je zegt, een trut van een vrouw, met een vooralsnog weinig overtuigend track record als onervaren burgemeester van een stad die altijd balanceert op de rand van onbestuurbare chaos - ze kunnen er het vuil niet eens fatsoenlijk verbranden zonder dat rijk, provincie en belastingbetaler bij moeten springen. Getrouwd met een lul van een vent, Robert Oey, die bereid is een bedreigde ex-moslim voor de salafistenbus te gooien om zijn eigen falende fopdocu wat meer bloederige flair te geven.

Samen hebben ze twee kinderen, waaronder een zoon van 15 en die zoon heeft wat stoms gedaan. Dat doen zoons van 15, maar bij een burgemeesterszoon kan de schijnwerper daar net iets feller op komen te staan. Aldus werd een - verzwegen - aanraking met de politie van de  15-jarige met grote gretigheid door De Telegraaf ingezet om moeder Halsema pootje te haken. De Telegraaf van de van zwaarmoedige ethiek doordesemde braafbelg Gert Ysebaert, mind you.

Zoonlief pleegde op de avond van 14 juli een gewapende inbraak op een woonboot, liet mogelijk messen achter en probeerde een alarmpistool te dumpen op zijn (vruchteloze) vlucht voor de politie. Des avonds haalde zijn moeder hem van het politiebureau, zo berichtte De Telegraaf, die een en ander gulzig inkleedde als een groot probleem voor Halsema. Als je door je oogharen keek, bleef er echter niet veel meer over dan 'Puberjoch overtreedt wet in kruimelcriminaliteit zonder slachtoffers'.

(Verboden) nepwapen
Halsema schreef een tegenbericht waarin ze verklaart dat het niet om een 'gewapende inbraak' ging, maar om het inbreken in een leegstaande (en inmiddels afgesleepte - red.) woonark. Waar de Telebelg spreekt over een alarmpistool (gevonden op de boot?), heeft Halsema het in haar brief over een "(verboden) nepwapen". Een alarmpistool is geen 'nepwapen' (maar ook geen echt wapen), een verboden nepwapen is bijvoorbeeld zo’n balletjespistool, dat je onder andere in Spanje vrij kunt kopen (we hadden d'r vroeger zelf ook eentje). Halsema erkent in ieder geval dat haar zoon met een verboden ding rond liep. 

Haar zoon overtrad dus de wet, of meerdere wetten, met zijn inbraak, vandalisme (brandblussers leegspuiten) en het bezit van een verboden nepwapen. Maar zijn acties lijken een losstaand incident, dat niet gerelateerd is aan zware, moeilijke of gevaarlijke dossiers waar Halsema als burgemeester verantwoordelijk voor is. Zoonlief is geen bendelid, zijn acties hebben geen connectie met de omvangrijke drugscriminaliteit (laat staan met de bijbehorende liquidaties). Hij wilde geen We Are Here'tje doen, was niet institutioneel homo-intolerant, stak geen stok in de spaken van de hoofdstedelijke vuilnisverwerking (integendeel: de verlaten en vervallen boot is weggesleept!), hij pleegde geen gewapende overval of tasjesroof, had geen betrokkenheid bij toeristenoverlast en ook met het gehannes rond de Cornelius Haga-madrassa hebben zijn acties niets te maken. 

Nepwapens in de handen van overvallers zijn eng, in de handen van een puber is het vooral stoer speelgoed. Dus hoe raakt dit aan het functioneren van Halsema als burgemeester? Het is vooral vervelend voor Halsema als moeder - en in die zin inderdaad primair een privékwestie waarbij de Telebelg met een te zwaar aangezette beschuldiging overduidelijk naast hun doel schiet, omdat ze herkenbaar pubergedrag niet onvoorwaardelijk kunnen linken aan haar bestuurlijke rol - althans niet zo hard dat het drie pagina's chocoladeletters kan verantwoorden.

Voorspelbare ideologische linies
Woensdagmorgen waren vrijwel alle media er als de kippen bij om het grootst gebrachte nieuws van de Tele over te nemen. Ook de komkommerprogramma's op Grindpad FM raakten er niet over uitgeluld. Maar ná het knippen en plakken van de concurrent, stak ook de - voorspelbare - storm van verontwaardiging op. Hoe DURVEN ze, aan de Basisweg, om een kind zo voor de bus te gooien, enkel om z'n moeder te grazen te nemen? De rangen sloten zich langs voorspelbare ideologische linies in de loopgraven van (voornamelijk) linkse media en commentatoren. Tele, fout in de oorlog - het galmde weer de hele dag. Nogmaals: nadat iedereen eerst het nieuws zelf groot had overgenomen.

Op basis van al het bovenstaande is er nog wel een lans te breken voor de zelf natuurlijk immer onbezoedelde schildmaagden van Hunne Heiligheid Halsema. Verdedigers van de Teleberichtgeving wringen zich op hun beurt in bochten om stupide puberaal kattenkwaad - want dat is het gewoon wel - tot zware criminaliteit te verheffen, maar kennelijk is er ondanks haar bepaald nog niet wervelende en verheffende BM-schap toch niet voldoende stront te vinden om haar echt met de nuffige neus in te kunnen drukken.

En de afscherming van zijn naam in het politiesysteem dan!?
Desalniettemin blijft één aspect van het verhaal sowieso overeind: politiebronnen die tegenover de Telegraaf verklaarden dat de naam van Halsema's zoon werd afgeschermd in de politiesystemen. “Meerdere politiemensen zeiden van hogerhand opdracht te hebben gekregen om te zwijgen over het incident. De persoonsgegevens van de burgemeesterszoon stonden afgeschermd in de politiesystemen", schrijft de krant. Halsema beweert in haar eigen brief dat ze daar niet zelf om verzocht heeft (maar ze ontkent het dus ook niet), en dat de zaak juist was "overgedaan aan het parket Haarlem om te vermijden dat er een verwijt van bevoordeling of de suggestie van een ‘doofpot’ zou kunnen ontstaan."

Toch is die suggestie van bevoordeling of doofpot wél ontstaan door precies deze verklaringen van agenten. Was die naam inderdaad afgeschermd en zo ja, waarom? Dit is waar FvD Amsterdam - die haar democratische controletaak vooralsnog als enige echt serieus lijkt te nemen - een antwoord op wil. Als het waar is, dan wordt er binnen het politiesysteem (waar Halsema de hoogste baas van is) kennelijk een vorm van klassenjustitie gehanteerd, en hoewel Halsema (uiteraard) ontkent dat zij daar zelf om verzocht heeft, mag ze daar nog wel kritisch over bevraagd worden in de gemeenteraad. Wat Forum dus ook van plan is, getuige dit uiterst genuanceerde tekstje op Facebook

Democratie gedijt bij openheid
Dat brengt ons op het laatste punt: Waarom heeft Halsema er voor gekozen dit niet zelf kenbaar te maken? Dit is waar ze (weer) een wankele indruk maakt als bestuurder. Openheid vooraf, zelfs in summiere bewoordingen in de trant van 'Mijn zoon was betrokken bij enkele wetsovertredingen, waarvoor hij is aangehouden. Voor het goede verloop handelt niet parket Amsterdam, maar parket Haarlem de zaak af, en in de tussentijd hebben wij thuis een paar stevige gesprekken met de puberklier in kwestie gevoerd. Tevens gaan we de struiken in de achtertuin snoeien', zou haar verhaal sterker hebben gemaakt. Tuurlijk, dan krijg je ook gezeik in de (sociale) media over je 'falen als moeder' of zelfs als burgemeester, maar dan kan een krant die het verhaal onvermijdelijk toch wel achterhaalt er niet achteraf een enorme show van maken. De burgemeester dient immers de stad, niet andersom, en dat geldt ook voor de wetshandhavende organisatie waar zij als voorzitter van de driehoek mede leiding aan geeft. Dit is nog steeds een democratie.

Wat de puberzoon zelf betreft. Moeten we niet gewoon blij zijn dat hij tenminste geen quinoa-knagend safe space sneeuwvlokje is dat de hele dag in SJW-retoriek voor een socialistische heilstaat strijdt door andersdenkenden op social media voor "racist" en "fascist" uit te maken als ze ironie gebruiken in hun uitingen? Laat dat joch maar lekker buiten spelen hoor - beter voor iedereen.

Enfin. We hebben in ieder geval gelachen om de voorspelbaarheid waarmee dit hele spektakel zich voltrekt.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Voight-Kampff | 16-08-19 | 18:02

Het wachten is op het volgende stuikelblok.
1e- ondemocratisch critici weghouden bij intern-moslimoverleg (oja);
2e-ondemocratisch crimineel patser-wangedrag van zoontje uit de pers weghouden.
3e.........(wordt vervolgd)......................(de witwassende goedpraters staan al klaar)

Der Paulie | 16-08-19 | 17:49 | 1

stuikelblok = struikelblok

Der Paulie | 16-08-19 | 17:49
-weggejorist-
Nonik Neem | 16-08-19 | 13:22

Een balletjespistool is ook geen verboden nepwapen. Zijn vrij verkrijgbaar en populair als onderdeel van een sport. Openbaar dragen met andere bedoelingen dan die sporiteve is strafbaar. Zoals jkullie rederneren is eengroot koksmes ook een verboden wapen.

De waard zijn gast | 16-08-19 | 12:43 | 5

Ik zou zeggen, ga op straat met grote koksmessen zwaaien en afwachten wat er gebeurd.

MistaRazista | 16-08-19 | 13:49

@ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 16-08-19 | 13:43:

Airsoft is gelegaliseerd, je kan een vergunning aanvragen voor airsoft en dan replica's aanschaffen. Moeten net zoals wapens in een "kluis" bewaard worden, en bij vervoer, gescheiden van munitie, niet direct voorhanden en vervoer moet gerechtvaardigd zijn (van en naar airsoft vereneging, van en naar winkel enz enz).

Milanus Maximus | 16-08-19 | 14:20

Voor de belgische wapenwet alles dat als wapen gebruikt wordt een verboden wapen. Als je iemand de hersens inslaat met een stoel is dat dus een verboden wapen.

Lt-Kol Kilgore | 16-08-19 | 16:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat is nu de mening van het Nederlandse publiek over deze minkukel van een burgemeester? Halsema wordt toch steeds ongeloofwaardiger en kijk eens wat voor puinhoop het is in Amsterdam op elk gebied.
Waar blijft nou het door ons gesubsidieerde " nieuwsuur panel van
Gijs radeloos "?
Niks natuurlijk.
Dat NPO panel, die zgn. op ongeloofwaardige wijze de mening vraagt van 50.000 Nederlanders - ik heb mijn twijfels erover - komt altijd op een links georiënteerde kleur uit. Typisch hoor.

outdoor | 16-08-19 | 12:29

Weet er iemand toevallig in welk Afrikaanse Femke vakantie viert. Is natuurlijk prive. Het moet een land zijn van waaruit geen 'vluchtelingen' naar Europa komen (een veilig land). Straks wordt de hele familie daar opgsloten wegens ophitsen van de bevolking tegen de gevestigde orde.

derksje | 16-08-19 | 12:25

Alarmpistolen kunnen wel degelijk als echt wapen worden ingezet.
1) Effectief als dreigmiddel, voor de leek niet van echt te onderscheiden, en maken een kabaal als een echte
2) Ze kunnen blanks vuren, maar ook worden geladen met CS en pepperspray patronen
3) soms nog wel eens relatief makkelijk omgebouwd worden tot een pistool wat scherpe munitie - onbetrouwbaar en onnauwkeurig - kan afvuren

Milanus Maximus | 16-08-19 | 12:02 | 4

@Dr_Johnson | 16-08-19 | 12:25:

Jij kan helemaal niet weten of 1 en 2 niet van toepassing zijn, of zijn geweest.
Daarnaast, heeft iemand dat ding verkocht aan een 15 jarige, en dat zal waarschijnlijk geen wapenwinkel in Duitsland zijn geweest. Als dat wapen niet door de politie was gevonden, dan was het mogelijk nog in de toekomst als dreigmiddel gebruikt.
Ik ben het overigens niet eens met de wapenwet. Criminelen komen toch wel aan een (nep)wapen, met of zonder strenge wapenwet, maar laten we het delict niet bagatelliseren. Hij heeft het aangeschaft, en loopt ermee rond op straat om stoer te doen, dus je kan 1 met geen zekerheid uitsluiten.

Milanus Maximus | 16-08-19 | 14:16

@Dr_Johnson | 16-08-19 | 12:25:
"Ja, dat geldt ook voor al die grote messen die bij mij in de keuken in een messenblok staan. "
Ja, die staan in een messenblok, in je keuken.
En die mag je ook niet voorhanden op straat bij je dragen.

Milanus Maximus | 16-08-19 | 14:17

@Dr_Johnson | 16-08-19 | 12:25: Een alarmpistool is in dit geval uiteraard een wapen. Net als dat een honkbalknuppel dat is wanneer je die meeneemt op dr tribube van een voetbal wedstrijd.

Bab01 | 16-08-19 | 16:41
▼ 1 antwoord verborgen

He wat jammer nou dat die woonboot toevallig is afgesleept. Wat duidelijke foto’s hadden zomaar licht op de zaak kunnen doen schijnen.

drs. P | 16-08-19 | 11:46 | 1
-weggejorist-
Dr_Johnson | 16-08-19 | 12:26

Als ouder zijnde vind ik het wel rot voor haar dat haar zoon al zo van het padje is. Poseren met een nepwapen is sowieso cringeworthy.

Zolang ze niet aan de touwtjes getrokken heeft vind ik het best zo. Maar voorlopig blijft ze onder de vergrootglas.

Maarja doet niets aan af dat ze een slechte burgemeester is.

BlaffendeTekkel | 16-08-19 | 11:38 | 5

@Red shirt | 16-08-19 | 11:55:
Tis wel een intelligente opmerking van je.Eerlijk is eerlijk

komtdatschot | 16-08-19 | 12:03
-weggejorist-
derksje | 16-08-19 | 12:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Er worden in Nederland meer mensen vermoorde met een mes dan met een pistool. Maar over dat mes wordt verder met geen woord gerept. Om maar te zwijgen over ernstige verwondingen. Just saying.

Haatgenerator | 16-08-19 | 11:21

Maak me nu al zorgen om de dochter van haslema.Slaap er allemaal niet meer van.

komtdatschot | 16-08-19 | 10:29 | 1

Die kan gewoon Raamambtenaar worden in Amsterdam. Raampjes genoeg daar.

Het leven is zwaar | 16-08-19 | 11:36

Wat een deugers hier. Allemaal rechtse deugers die op verheven toontje de moraalridders uit hangen. Dus zijn geworden wat ze in anderen altijd zo verfoeiden. Achja... het kan verkeren, sprak Brederode al

Titaantje | 16-08-19 | 10:07 | 19
-weggejorist-
Red shirt | 16-08-19 | 11:39
-weggejorist-
komtdatschot | 16-08-19 | 11:43
-weggejorist-
Red shirt | 16-08-19 | 11:59
▼ 16 antwoorden verborgen

Halsema staat voor mij symbool van alles wat verwerpelijk is aan Nederland en ze werkt mee aan het kapot maken van de gemiddelde burger. Haar religie is net zo verwerpelijk als het Katholisme van weleer. De aflaat om het milieu te mogen vervuilen is geld. Haar mede nsb er van d 66 kan de aflaaat kopen. Jan Modaal straks niet meer. Moge dit mens zaken in de poel des mileu verderfs en de hoon van het volk over haar en de haaren komen.

Zatkniss | 16-08-19 | 10:06 | 1

Amen

Bab01 | 16-08-19 | 10:47

We richten ons hier nogal op de moeder, omdat ze burgemeester is maar m.i. is de vader een veel groter gevaar voor de volksgezondheid van zijn kinderen.
www.ad.nl/video/layla-was-gevangene-i...
Pa Oey ziet IS als een hippie club, mensen die gezellig samen muziek maken en een jointje roken...
Kaboem en honderden lichamen, uiteengereten.
Tienduizenden vrouwen verkocht als slavinnen en verkracht...
Zo'n klojo moeten ze uit de ouderlijke macht zetten. Wat is dat voor voorbeeld voor puberende kinderen.
En Halsema? Tsja... Ze zou nooit meer een politieke functie ambieren. Ze wijst elk contact met partijen als PVV en FvD af die samen meer dan 20% van de kiesgerechtigden vertegenwoordigen, haalde haar kind van een zwarte school terwijl ze multiculti propageert. Andere inwoners van Amsterdam hebben geen keuze, ze reed in een oude diesel en propageert electrische auto's. Ze bestuurt Amsterdam en kan haar eigen pubers niet eens de baas...

Angélica de Sancé | 16-08-19 | 09:57 | 3

Precies ,zo is het,
Halsema is en blijft een akelig mens.

Nico_the_Sparrow | 16-08-19 | 10:42
-weggejorist-
ILF2 | 16-08-19 | 10:53

Goed, het is allemaal gebeurd. Halsema is een vreselijke burgermoeder, GL is een vreselijke partij met verwerpelijk gedachtegoed.

Laten we hopen dat deze jonge knaap zich gaat verzetten tegen de linkse indoctrinatie en gewoon blijft hosselen.

UHeeftGelijk | 16-08-19 | 09:45

Weet je nog hoe Halsema schaamteloos PVV-ers (privé) aan het kruis nagelde ?

Kamervraag | 16-08-19 | 09:41

In Thailand kom je al in de cel terecht bij het gebruik van een e-sigaret, vraag maar aan Gerard Joling dus Halsema moet niet zeuren, publiek figuur dus ook haar naaste omgeving, wil je dat niet dan moet je geen publiek figuur willen zijn. Als ze direct openheid had gegeven had het mogelijk wat anders uitgepakt.

pino2 | 16-08-19 | 09:11 | 10
-weggejorist-
pino2 | 16-08-19 | 12:06

@Goldfinger | 16-08-19 | 11:43: inderdaad Goldfinger; een maand te laat en dan alleen nog maar omdat de Telegraaf er een artikel over heeft geschreven (al dan niet opgeklopt... dat is een ander verhaal), wat als de Telegraaf dit niet had gedaan? Ja, dan had ze haar mond gehouden maar nu voelde zij zich verplicht te reageren. Said enough.

pino2 | 16-08-19 | 12:09

@pino2 | 16-08-19 | 09:48: hoezo weggejorist? Heb ik iets ongeoorloofd gezegd dan? Moet ik mij dan voor een lutser laten uitmaken, waarom wordt die dan niet gejorist, ik heb nooit iemand uitgescholden dus ik weet het niet hoor.....

pino2 | 16-08-19 | 16:44
▼ 7 antwoorden verborgen

14-9-2019
Halsema en De Doofpot
Zoontje Halsema doet domme dingen en wordt gepakt. De Telegraaf pakt uit en spreekt van een doofpot. Ik vermoed dat er inderdaad sprake is van een doofpot, maar op een hele andere plek dan dat De Telegraaf ons wil doen geloven. Ik denk dat de echte doofpot bij Veilig Thuis zit.
De feiten. Zoontje Halsema gaat met een vriendje een verlaten boot binnen en schopt rotzooi. Daarnaast hebben ze messen en een alarmpistool. Ze worden gesnapt en gepakt. Tot zover niets bijzonders. Het is puberaal gedrag zoals de advocaat beweert. Maar elk kind dat in aanraking komt met de politie leidt tegenwoordig tot een zorgmelding bij Veilig Thuis. Een te klein kind dat 's avonds heel laat over straat zwerft. Een kind dat huilend aan een agent vertelt dat hij thuis een tik gehad heeft. Een kind dat een poosje zoek is. Het zijn allemaal niet strafbare feiten, maar leiden wel tot een zorgmelding bij Veilig Thuis. Als een kind iets strafbaars doet, dan komt er ook een zorgmelding. Het is een eufemisme voor het begin van een eindeloos proces, niet te stoppen, invasief en intimiderend.
Ik ken de werkwijze van Veilig Thuis in Amsterdam niet, maar wel die in Utrecht. Als er een zorgmelding is, dan ben je als ouders gelijk verdacht. Niet het kind doet iets fout, maar jij als ouder hebt gefaald in je opvoeding. Veilig Thuis gaat er met een gestrekt been in en jij als ouder moet maar bewijzen dat je het echt allemaal goed bedoeld hebt.
Stel je bent ondernemer met een kleine zaak. Je werkt 80 uur per week om het hoofd boven water te houden. Je kind doet iets geks en er komt een zorgmelding. Voor de medewerker van Veilig Thuis is het simpel, je hebt je kind verwaarloosd, te weinig tijd vrij gemaakt voor de opvoeding. En daarom is het niet gek dat jouw kind over straat zwerft en rottigheid uithaalt. Jij als ouder, als hardwerkende ondernemer hebt een ernstige fout gemaakt, en daarvoor moet het hele gezin boeten.
Je kind doet iets fout, en jij bent direct een verdachte ouder!
Verplichte therapieën, inefficiënte hulptrajecten, bemoeizuchtige hulpverleners halen je gezinsleven onnodig overhoop. Ik heb veel verhalen gehoord, heel veel verhalen. En als je zelf de problemen zou willen oplossen, dan word je weggezet als weigerende ouder en worden je kinderen in het ergste geval uit huis gehaald. Zo ongeveer is de situatie inmiddels als je te maken krijgt met Veilig Thuis in Utrecht. En wellicht ook in de rest van Nederland. Eén puberale misstap en je hele gezinsleven is gesloopt.
Maar hoe zal dat zijn met Femke Halsema? Ook een hardwerkende vrouw. Als burgemeester van Amsterdam werk je ook 80 uur in de week, als het niet meer is. Er moet een zorgmelding gegaan zijn
naar Veilig Thuis, dat is de standaard en verplichte procedure. Maar heeft de politie in Amsterdam dat wel gedaan? Het gaat immers om de burgemeester. En als het gebeurd is, wat heeft Veilig Thuis er mee gedaan? Zijn er twee medewerkers van Veilig Thuis op bezoek gegaan bij de Halsema's thuis? Zijn de pedagogische capaciteiten van de burgemeester eens grondig onder de loep genomen? Ik vrees van niet. Krijgt de burgemeester te maken met onterechte beschuldigingen? Met valse rapporten en verklaringen? Moet de burgemeester bij de rechter straks uitleggen dat al die beschuldigingen uit de duim van een medewerker van Veilig Thuis komen? Ik denk het niet.
En daar hebben we dan de echte doofpot. Deze doofpot betreft het handelen van de burgemeester en zij is een publiek figuur. De Telegraaf beschadigt onnodig een jongen van vijftien jaar. Die had een goede schop onder zijn kont moeten hebben. Daarna had hij als onbekende puber door moeten kunnen gaan met zijn leven. Alle kinderen doen domme dingen, daar ben je kind voor! En daar heb je ouders voor om dat te corrigeren en te bestraffen. (En daar hebben we die verplichte zorgmelding en Veilig Thuis overigens helemaal niet voor nodig!!!)
Maar de rol van de Burgemeester is wel interessant. Krijgt burgemeester Femke Halsema van Amsterdam een voorkeursbehandeling als het gaat om die verplichte zorgmelding bij Veilig Thuis? Ik vrees met grote vrezen dat het antwoord daarop 'ja' is. Dat is de doofpot die De Telegraaf of andere Amsterdamse journalisten zouden moeten onderzoeken.
En wie mij kent weet dat ik vind dat de rol van Veilig Thuis in de Nederlandse samenleving veel te dominant is, dus ik zou willen dat de Halsema's niet te maken krijgen met deze instelling. En dat zou ook moeten gelden voor heel veel andere hardwerkende en goedbedoelende ouders, met kinderen die eens iets doen wat minder slim is.
mark van rossum rtv utrecht journalist
Sunt pueri pueri, pueri puerillia tractant.

maikelll | 16-08-19 | 09:01 | 2

Nou, wat een nutteloze baantjes carrousel. Kunnen de gemeenten dit wel betalen?

ja-ja-nee-nee | 16-08-19 | 10:11
-weggejorist-
lanexx | 16-08-19 | 11:07

Als je de bovenste foto door je oogharen bekijkt lijkt ze verdomd veel op Ali B.

Jos Tiebent | 16-08-19 | 09:01

wat een kutkrant, sterkte Femke

fabeltjesland | 16-08-19 | 08:59
-weggejorist-
merel veld | 16-08-19 | 08:48

Een domme actie van haar zoon en een domme actie van haarzelf. Gevolgd door domme reacties vanuit de linker hoek. Gelukkig is niet iedereen zo dom om Femke en haar gladde advocaat blindelings te volgen.

BozePaarseMan | 16-08-19 | 08:37 | 8

@BozePaarseMan | 16-08-19 | 09:23: Wat is een 'gladde advocaat'? Een advocaat die de belangen van zijn cliënt behartigt? Is dat niet gewoon zijn werk?

Red shirt | 16-08-19 | 09:52

@Red shirt | 16-08-19 | 08:56:
Ik heb je eerder in de draad al gewezen dat het correct noch professioneel was, maar gewoon stijfkoppig blijven herhalen van feitelijke onzin.
Echt, dan ben je een randmongool. Dat je een GroenLinks idool bent is niet erg (nou ja... ach), dat je fan bent van Femke H. Is ook niet erg (ik heb haar ook ooit verdedigd opdeze pagina’s als enige liberaal van de 2e kamer, vanwege de kwestie Ayaan). Wat correct is, is correct. Wat professioneel is, is professioneel.
Femke was bij dit akkefietje geen van beiden. Objectief en feitelijk kun je dat niet anders constateren.

Stormageddon | 16-08-19 | 13:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Dat verschijnsel zie je vaker bij GroenLinks mensen, ze menen volgens mij werkelijk dat ze beter zijn dan een ander.

sprietatoom | 16-08-19 | 08:40

@sprietatoom 08:40: Alexander - privezaak - Pechtold kwam ook nog in dat filmpje over Lucassen langs. Het adagium "Wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet." is niet aan hun besteed. Dat maakt ze lelijk.

tipo | 16-08-19 | 08:45

Ander scenario. Als de politie in onze narcocratie over iemand begint te lekken, betekent dat meestal dat die persoon het verkeerde kartel boos heeft gemaakt. La Kaakklem is de eerste burgemeester die serieus werk maakt van de wantoestanden op de Wallen (witwas- en beleggingsparadijs voor fout geld). Hoewel concrete voorbeelden nog ontbreken, zou het mij niet verbazen als er inmiddels ook gevorderde plannen bestaan om ook aan de ongebreidelde speculatie op de hoofdstedelijke vastgoedmarkt een halt toe te roepen. Ook daar zullen de penose en de vvd (en dus de vvdbode) niet blij mee zijn.

Hoewel zeer vermakelijk, de berichtgeving in de vvdbode is buitenproportioneel en zou alleen te rechtvaardigen zijn geweest met concreet bewijsmateriaal voor een doofpot. De privacybescherming van minderjarigen is goed geregeld binnen de strafvorderingswetten en toetsing dus zeer wel mogelijk. Vooralsnog heb ik daar nog niets over gelezen.

Rest In Privacy | 16-08-19 | 08:35

“Dit is een democratie”.

Dit is geen democratie. Dit is een constitutionele monarchie. De staatsvorm is een constitutionele monarchie. De bestuursvorm is een democratie. Dit zou moeten betekenen dat het demos (volk) bestuurt. Welnu, het volk bestuurt niet want er heerst vertegenwoordigende democratie; benoemingen. Het volk zou besturen onder directe democratie.

Wat betreft Amsterdam; de burgemeester is niet democratisch gekozen. Geen enkel lid van de driehoek (politie, OM en burgemeester) is democratisch gekozen. Dus het OM in zowel Amsterdam en Haarlem is niet democratisch gekozen, maar zijn tot stand gekomen via benoemingen. Benoemingen door het partijkartel. Zoals we weten houdt het partijkartel niet op bij de grens van Den Haag. Conclusie; dit verhaal is nog niet beëindigd.

Voorts wat betreft de vorm; het centrale thema hier is demonisering!

“We hebben in ieder geval gelachen om de voorspelbaarheid waarmee dit hele spektakel zich voltrekt.”
Makkelijk gezegd achteraf en in tegenstelling tot de voorgaande posts.

Voight-Kampff | 16-08-19 | 08:30 | 20

U liever dan ik, dit soort draadjes. Ik heb er het geduld niet meer voor.
Iedereen die pertinent blijft geloven in de religie genaamd democratie mag wmb in eigen sop gaarkoken. Die directe democratie gebaseerd op kennis en kunde komt er toch wel, zij het waarschijnlijk pas over enkele decennia en na veel veel ellende.

Toos Doos | 16-08-19 | 11:26

@Voight-Kampff | 16-08-19 | 10:52:

Ken ie nie.. woordvoerder van halasema hier ingebracht door haar.
Ik zei al eerder damage controller.
Die gast never ever hier rond zien dwalen en nu ineens wel. Daar ga je vanzelf vragen bij stellen.. toch ?

Gokmaar | 16-08-19 | 11:28
▼ 17 antwoorden verborgen

We komen dat joch nog wel weer tegen in het nieuws. Maar dan voor een overval op een winkelier ofzo. Want met een wapen en messen rondlopen en inbreken is niet een eenmalige "kwajongensstreek".
Het is alleen te hopen voor hem en zijn moeder dat de doofpot dan wel werkt.

2voor12 | 16-08-19 | 08:12 | 4

Ik had vroeger ook een zakmes. En heb ook wel eens mijn luchtbuks meegenomen naar een vriend. Ook ben ik wel eens binnengedrongen in een pand dat gesloopt werd, om alvast wat voorwerk te verrichten.

Echter, heb ik nog nooit iemand overvallen of bedreigd. Ik heb zelfs maar 2x in mijn leven gevochten. Misschien komt dat toch door mijn morele kompas welke ik van huis uit heb meegekregen.

De grootste roepers en vinger wijzers, zijn de grootste hypocrieten. Zie het als een lynchpartij in Afrika. Eentje roept er dat iemand een verkrachter is en zonder blikken of blozen staag er nog geen 5 minuten later een menigte van 100 man de persoon te stenigen. Dit is precies hetzelfde, maar dan digitaal.

Highwoodman | 16-08-19 | 08:32

@Highwoodman | 16-08-19 | 08:32: Hulde voor de waarheid.

Ook ik heb vroeger verkeersborden opgeblazen met illegaal Belgisch vuurwerk en zelfs een mes meegenomen naar een verjaardagsfeestje als puber omdat ik mij bedreigd voelde door een pestkop en om stoer gevonden te worden. Gelukkig nooit betrapt of gepakt en het vlindermes heb ik diezelfde avond nog in de struiken gegooid en weggelopen. Ook ik heb inmiddels een gezien en een goede baan. Guurrechts hakt gewoon in op deze kwestie om Halsema een loer te draaien. GeenStijl is hierin (helaas) geen iota beter dan de Telebelg.

De Bijsluiter | 16-08-19 | 09:19

Het zal mij helemaal niets verwonderen dat deze "kwajongensstreek" niet zijn eerste "kwajongensstreek" was en ook zeker niet "zijn laatste "kwajongensstreek" is geweest.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 16-08-19 | 11:14
▼ 1 antwoord verborgen

Precies wat hierboven staat vind ik nou ook. Het was overtrokken.

Omebert | 16-08-19 | 08:06

Mijn God, wat een golf van geluk gaat er altijd door me heen wanneer ik op de camping in Cape d' Ágde alleen maar een Telegraaf kan kopen. Dat ik mijn wijf vertellen kan dat die kut-Volkskrant van haar er niet te koop is.
Wat is er nog lekkerder bij een croissantje dan lezen over een linkse burgemeester met reprimande wijsvingertjes, die er zelf ook niets van bakt.
Top, wat een vette relax is dat!

Rest In Privacy | 16-08-19 | 07:55 | 6

@Usumani | 16-08-19 | 10:02:
"Dat ik mijn wijf vertellen kan dat die kut-Volkskrant van haar er niet te koop is." aldus Bolletje Kaas die heel stijlvol zijn 'wijf' erbij haalde.

Titaantje | 16-08-19 | 10:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Het begint zo langzamerhand verbijsterend te worden dat de vaste PVV / FvD aanhang tegen beter weten in via idiote kronkelredeneringen maar blijft beweren dat Halsema in deze zaak een grote fout heeft begaan, dat haar zoon een vreselijke misdaad heeft begaan, dat de zaak in de doofpot is gestopt, dat het verplaatsen van de zaak naar de politie in Haarlem klassenjusititie, dat het in Amsterdam onmogelijk is dat er een woonboot leeg staat enz enz.
Allemaal gedreven dat rancune en regelrechte haat tegen linkse mensen.
Iedereen die iets anders beweert is een trol, een deugmens, de MSM media en Staatsomroep zijn bevooroordeeld, want ze nagelen Halsema niet aan het kruis. Het partijkartel dekt Mw Halsema af en GL mag al helemaal niks zeggen want Antifa en Rode Khmer.

Deze kwestie heeft heel mooi blootgelegd waar het probleem echt ligt. Het zijn de FvD en PVV aanhangers opgehitts door politieke tegenstanders van Mw Halsema die alleen nog maar in alternatieve feiten en complotten geloven, voor geen enkele rede vatbar zijn en beginnen de schelden, tieren en beledigen als ze worden tegensproken.
Mevrouw Halsema is links, dus fout dus moet het allemaal wel waar zijn wat er in de Telegraaf staat. Het lijkt wel op een soort kortsluiting in de hersenen.

ArjenZH | 16-08-19 | 07:55 | 21

@Mark_V | 16-08-19 | 08:45:
Weet u zeker dat u naar de feiten wilt kijken? Types zoals u zijn doorgaans beter af zonder feiten

Titaantje | 16-08-19 | 09:09
-weggejorist-
Rest In Privacy | 16-08-19 | 10:22

@Castor12 | 16-08-19 | 08:30: Ik overdrijf niet als ik zeg dat er onder dit artikel en de 3 voorgaande items wel 500 reacties van PVV supporters waren die bij hoog en laag blijven volhouden dat de zoon van Halsema een gewapende inbraak en dus een ernstig misdrijf heeft gepleegd. Dus dat commentaar snijdt geen hout.
En voor het overige verwar je het beschermen van de privacy van een 15 jarige met een doofpot.

ArjenZH | 16-08-19 | 12:35
▼ 18 antwoorden verborgen

Oey, hulp vanuit een onverwachte hoek.

Spare Rib | 16-08-19 | 07:46

Als dit een privézaak is, waarom plaatst Femke Halsema dan een slachtofferbrief op de site van Amsterdam.nl?

Wolkbreuk | 16-08-19 | 07:46 | 1

dat was dan ook een beetje veel dom...

fikkieblijf! | 16-08-19 | 08:20

Hand. Boezem.

Hedieho | 16-08-19 | 07:41

Halsema is ongeschikt als burgemeester. Dat was voor dit incident al duidelijk. Dus Fem, houd de eer aan jezelf. Leuk geprobeerd, maar stop ermee. Thuis hebben ze je harder nodig.

Stijlicoon | 16-08-19 | 07:38 | 1

Ze was toch ook niet van plan om burgemeester te worden?

Jos Tiebent | 16-08-19 | 08:55
-weggejorist-
Rdock | 16-08-19 | 07:30 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik lees dat hier veel PVV- en FvD-kiezers aan het trollen zijn.

Red shirt | 16-08-19 | 07:14 | 5

Ja, vroeger hadden ze enkel de brievenrubriek van De Telegraf. Nu de panelen van het jonge neefje van De Telegraf

Titaantje | 16-08-19 | 08:33

Ik zie het toch anders. Ik zie veel PVV- en FvD-kiezers die intelligente opmerkingen maken en een paar VVD'ers en PvdA'ers die er met domme opmerkingen doorheen aan het trollen zijn.

MAD1950 | 16-08-19 | 09:11

@MAD1950 | 16-08-19 | 09:11: Dank u voor het perspectief. Ze wijzen met hun vingertje naar anderen, maar vier vingers wijzen naar henzelf.

Usumani | 16-08-19 | 10:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Best een eind, met een zeilboot of zonne-auto, naar zuid-afrika.

Joffri | 16-08-19 | 07:02 | 1

Hebben ze oplaadpunten voor de Tesla?

Is dit nog nieuws? | 16-08-19 | 08:27

Dit incident wekt de indruk dat ze niet geschikt is voor het ambt van burgemeester. Als ze een crisis in de privé sfeer al niet kan managen hoe moet ze dat al doen in haar ambt?

BigKnor | 16-08-19 | 06:53 | 5
-weggejorist-
NeedIsaymore? | 16-08-19 | 07:38

@Red shirt | 16-08-19 | 07:01: lullig als je als directoire het eerste met de pis van Groenlinks in aanraking komt.

topsporter | 16-08-19 | 07:41
-weggejorist-
BigKnor | 16-08-19 | 12:53
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
falconwood | 16-08-19 | 06:39 | 3

Wie nog gelooft dat er in Nederland geen klassenjustitie plaatsvind, heeft een behoorlijk blok boter op zijn hoofd!

Claude Jacque | 16-08-19 | 06:27

Wat dat jong heeft uitgevreten boeit mij niet zo, het enige wat interessant is ,dat wij willen weten of hier een poging tot doofpotten/klassejustitie in de maak was/is.
(tuurlijk..!)

grapjasz | 16-08-19 | 06:13 | 12

@Red shirt | 16-08-19 | 07:22: een goede inhoudelijke reactie redshirt! Ik stop dit draadje met u.

therealbraindump | 16-08-19 | 07:26

@Red shirt | 16-08-19 | 07:07:
Onder andere de naam van verdachte uit de computer houden....

Is dit nog nieuws? | 16-08-19 | 08:28
▼ 9 antwoorden verborgen

Heb het mischien gemist, maar zijn de namen van de vriendjes van B die bij dit akkefietje betrokken waren, ook afgeschermd in de politiesystemen? En is hun aandeel ook naar het parket Haarlem? Dit hele geval draait om openheid.

sailor 1 | 16-08-19 | 05:02 | 1

Die anderen zijn niet relevant en hebben geen nieuwswaarde.
Die zullen ook gewoon onder Amsterdam vallen.
Haarlem was kennelijk op verzoek van La Femme Fatale, om de schijn tegen te gaan.

Ruimedenker | 16-08-19 | 05:08
-weggejorist-
Kamikazepiloot | 16-08-19 | 04:43

612 reacties en Ruimedenker en Harry houden het feestje samen nog even draaiende. Lol.

MickeyGouda | 16-08-19 | 04:21 | 4

Ik stap straks weer in den automobiele om centjes te verdienen.
Ik lees altijd even hier om te weten waar mijn op-centjes straks heen gaan..
PS. Fijne vacantie @ ruimedenker..

Gokmaar | 16-08-19 | 04:34

@Ruimedenker | 16-08-19 | 04:30:

I see. Ik ben zo iemand die de dag 's nachts nog even de revue moet laten passeren, Ruimedenker, met ID of GS als achtergrondmuziek. Maar goed, terug naar mijn schoonheidsslaapje. Geniet nog even daar!

MickeyGouda | 16-08-19 | 04:42

@MickeyGouda | 16-08-19 | 04:42:
Weltrusten, sleep well!
@Gokmaar: Dankjewel. Maak er een mooie dag van.
Nog anderhalve week en dan mag ik ook weer de pot spekken. Ik mot er ff niet aan denken.

Ruimedenker | 16-08-19 | 04:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind dat Halsema boven alle kritiek verheven is.

Zoltan | 16-08-19 | 04:21 | 1

Dat vindt Halsema zelf ook en dát is nu juist het probleem. Het gaat hier in de panelen niet zozeer over de acties van Bruno, maar over (bestuurlijke) transparantie.

MickeyGouda | 16-08-19 | 04:27

Of deze.
Israël blokkeert bezoek van racistische jodenhaters.
Ilhan Omar en Democraten op hun teentjes getrapt, je verwacht ‘t niet.
www.foxnews.com/politics/ilhan-omar-a...

Ruimedenker | 16-08-19 | 03:54

Trump is een halve-gare.

Jan Dribbel | 16-08-19 | 04:22

Nee, alleen maar onderzoeken. Andere presidenten hebben het eerder geprobeerd.

Zwizalletju | 16-08-19 | 07:30

Al 610 reacties....
Best veel.

HoerieHarry | 16-08-19 | 03:20 | 7

@Gokmaar | 16-08-19 | 04:31: Je dicht mij teveel eer toe. Ik probeer alleen maar nuchter te denken. En klaarblijkelijk behoor je tot de groep mensen die alleen al bij het woord 'Red' al zenuwachtig wordt. Jouw bijdrage is ridicuul.

Red shirt | 16-08-19 | 06:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Indien mijn zoon ooit voor iets dergelijks gepakt wordt dan eis ik ook dat er een fictieve naam in het politie systeem gebruikt wordt.
Ten tweede maak ik uit in welk bureau de betreffende zaak behandeld wordt. Neem aan dat grondwet art.1 ook voor mijn familie geldt.

allesofniks | 16-08-19 | 03:14

Ander televaagnieuws dan.
www.telegraaf.nl/entertainment/175831...
Cornelis Willem Heuckeroth is “clean”.
Een maandje rehab en Gordo is er weer heulemael bovenop.
Gehgeh..... we shall see.

Ruimedenker | 16-08-19 | 03:06

Ben blij om dan toch nog een enigsinds genuanceerde samenvatting te kunnen lezen van dit hele media spectakel.

Volgens mij is het breekpunt voor velen in hier in de panelen dat als je de regels overtreedt (zelfs maar een beetje) dit nooit mag worden goed gepraat. Dat principe begrijp ik ergens wel, alleen wil dat niet zeggen dat daarom ook alle gepleegde strafbare feiten van dezelfde orde vergelijkbaar zijn. Je kunt simpelweg geen terminologie als "gewapende overval" gaan bezigen met de kennis die er vandaag de dag over deze zaak is en vervolgens doen alsof dit niet voortkomt uit een zekere vooringenomenheid (tegen al dan niet Halsema / wat zij vertegenwoordigd).

Persoonlijk leek het me voor Halsema de burgemeester het beste dat ze gewoon zelf met het nieuws naar buiten was gekomen. Echter had men haar dan terecht kunnen verwijten dat ze een zaak rondom minderjarigen (ook de vriendjes van haar zoon) op straat had gegooid. Netto denk ik echter dat er (buiten de panelen van Geenstijl) een stuk meer begrip was geweest voor een Halsema die haar verantwoordelijkheid als burgermoeder voor haar verantwoordelijkheid als moeder plaats, helemaal gezien de relatief beperkte ernst van de gepleegde feiten en dus de relatief beperkte gevolgen voor haar zoon.

Zendavesta | 16-08-19 | 02:42 | 1

We spreken ook niet over gewapende overval. Maar over een inbraak waarbij de daders wapens bij zich droegen. Stel dat ze op dat moment betrapt worden. Ze trekken dat wapen om het slachtoffer te bedreigen op dat moment wordt het gewapende overval. Stel dat dat slachtoffer een groot mes bij zich heeft en wat gaatjes in de 15 jarige inbreker prikt. Dan is dat volstrekt legaal. Alleen moet je dan wel aan ma burgemeester gaan uitleggen hoe het komt dat haar zoon is leeggebloed op je tapijt en dat de kosten voor het schoonmaken ook voor haar zijn. Dat is de wrede realiteit. Dat goed proberen praten is idioot. Had hij een mes bij ? Had hij een pistool bij ? Ik dacht het wel. Als wij dat doen mogen we het voor een rechtbank gaan uitleggen. Ik hoop dat voor zoonlief hetzelfde geld. In zijn eigen belang trouwens.

Lt-Kol Kilgore | 16-08-19 | 07:50

Hoe lang lag die schuit daar al en waarom is hij juist nu afgesleept? Zou het kunnen zijn dat overijverige ambtenaren proberen om het (prive) argument van hun burgemeester (verlaten woonboot) kracht bij te zetten? Zou die boot met dezelfde voortvarendheid zijn afgesleept als een willekeurige andere jongen die woonboot zou betreden? Zijn alle procedures wel zorgvuldig doorlopen? Hoe vaak gebeurt het uberhaupt dat zo'n boot wordt afgesleept?

EenGoedBegin | 16-08-19 | 02:26 | 1

Goede onderzoeksvraag. Doe een wobje.
Serieus.

koolteer | 16-08-19 | 02:39

"the shit hits the fan" inmiddels, maar de burgemeester blijft op vakantie. Begrijpt Halsema wel dat ze in een grote vertrouwenscrisis zit?

von Trier | 16-08-19 | 02:23

Joop heeft gelijk met wat hij zegt over journalisten.
www.youtube.com/watch?v=h4_nzJAsLU0

De journalisten

De jou- hoe- hoernalisten
’t Is net als ’n geloof
Ze horen wat ze willen
En verder zijn ze doof
De jou- hoe- hoernalisten
Je weet niet wat je leest
wanneer je zelf toevallig
ter plekke bent geweest

De brand die ze verslaan, meneer
als ze ’t land in gaan, meneer
steken ze zelf eerst aan, meneer
Dat noemen ze een baan, meneer
Ze hebben geen ethiek , meneer
Geen greintje zelfkritiek, meneer
Verdienen aan paniek
En andermans tragiek
Verdienen aan paniek
En andermans tragiek

De jou- hoe- hoernalisten
Zo arrogant als God
Wie niet eerbiedig is
die maken ze kapot
De jou- hoe- hoernalisten
Pas op voor wat je zegt
Ze schrijven wat ze willen
En zetten nooit iets recht

Ze loeren dag en nacht, juffrouw
Ze maken je verdacht, juffrouw
Ze zwelgen in hun macht, juffrouw
Gevreesd, gehaat, veracht, juffrouw
Moreel van elastiek, juffrouw
Horen in ’n kliniek, juffrouw
Wanen zichzelf uniek
of minstens artistiek
Wanen zichzelf uniek
of minstens artistiek

De jou- hoe- hoernalisten
Hebben nog nooit gebeten
naar vriendjes van de baas
wiens hondenbrood ze vreten
De jou- hoe- hoernalisten
Wanneer de baas zegt “af”
kruipen ze naar hun mand
en staken hun geblaf

Ze hebben geen fatsoen, meneer
Bij alles wat ze doen, meneer
draait ’t gewoon om poen, meneer
promotie en pensioen, meneer
Misleiders van ’t publiek, meneer
Ze maken je doodziek, meneer
Geef mij maar popmuziek
of als ’t moet klassiek
Geef mij maar popmuziek
of als ’t moet klassiek

Arnold Layne | 16-08-19 | 01:24 | 2


Ik word wat warm.

HoerieHarry | 16-08-19 | 01:58

Over één kam scheren en racisme en zo.
Journalisten zijn net Finnen. De 90% slechten verpesten het voor de 10% goeden.

koolteer | 16-08-19 | 02:38

Vind het wel jammer dat de Telegraaf dit stuk niet op zaterdag heeft geplaatst. Dan hadden we misschien leukere topics gehad dan Greg en die luie Turk.

miko | 16-08-19 | 01:12 | 1

Lol. Ik ben bang dat we die twee geweaun moeten uitzitten.

knutsel_ | 16-08-19 | 01:20
-weggejorist-
Teeweetwee | 16-08-19 | 00:57 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Der Paulie | 16-08-19 | 00:57 | 3

Het verhaal rammelt aan alle kanten. Dat is mijn recap.
Wie heeft eigenlijk de politie geroepen en waarom?

MistaRazista | 16-08-19 | 00:53 | 7

@Red shirt | 16-08-19 | 08:33:
Of een kinderboek: " Alle Bruno's zijn schatjes en waarom God twee linker handen heeft"

MistaRazista | 16-08-19 | 13:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Als hij maar geen draaideurcrimineel wordt.

Baron Clappique | 16-08-19 | 00:43 | 1
-weggejorist-
AntonJensen | 16-08-19 | 00:55

Ter*** waarom verspeelt Geenstijl zoveel aandacht aan dit!

Hondt | 16-08-19 | 00:43 | 2

Omdat het wel lachen is denk ik.
Maar ik ben er nu ook wel klaar mee.
Het is bijna december dus gaan we nu weer over zwarte piet zaniken.

HoerieHarry | 16-08-19 | 00:48

Komkommertijd ; er gebeurt gewoon weinig. Alhoewel, de 38-jarige Rotterdammer die zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs iemand op de Claes de Vrieselaan in de Rotterdamse wijk Middelland heeft doodgereden en daarna is doorgereden , is vanmiddag vrijgelaten.

Baron Clappique | 16-08-19 | 00:49

de gelederen sloten zich, NIET: de rangen

plug&play | 16-08-19 | 00:37

.. maar goed. Het is Amsterdam. Daar zitten wel meer overgewaardeerde linkse lummels in overbetaalde kraakpanden voor burgemeester of hoge ambtenaar te spelen.
De Stopera bijvoorbeeld. Natuurlijk gedragen hun kinderen zich als de onderlaag van de bevolking waaraan zij hun machtspositie ontlenen.

Jan Passant mk2 | 16-08-19 | 00:33 | 5

@SuqMadiq Zeg, laat Jan met rust. Mogen senioren ook een beetje klieren, ja?

knutsel_ | 16-08-19 | 01:00

En zo is het maar net.

knutsel_ | 16-08-19 | 01:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe men het ook draait of keert... Als het een kind van een PVV'er was geweest, was geheel links (met GL voorop) er als de kippen bij geweest om maximale politieke schade aan die PVV'er, zijn familie, kinderen en voorouders tot in de 5-de generatie toe te brengen! Geheel conform de Pol Pot doctrine mag de Groene Khmer letterlijk alles. Tot moord by proxy toe.

RickVogelschrick | 16-08-19 | 00:30 | 3

Het is een kwestie van projecteren van eigen karakter op anderen. Geen wonder dat de linkse medemensch zoveel onderbuik- en extremistisch geluid meent te horen in de samenleving.

Jan Passant mk2 | 16-08-19 | 00:35

@Jan Passant mk2 | 16-08-19 | 00:35: Ach waar herkennen we dat weer van.

Iznogoedh | 16-08-19 | 00:37

@RickVogelSchrick
Misschien heeft uw geschiedenisleraar nooit een hoefijzer op het bord getekend. Het zal u dan wellicht verbazen dat extremer links en extremer rechts gedachtengoed veel meer met elkaar gemeen heeft dan met het politieke midden.

Zendavesta | 16-08-19 | 02:47

"Wat de puberzoon zelf betreft. Moeten we niet gewoon blij zijn dat hij tenminste geen quinoa-knagend safe space sneeuwvlokje is dat de hele dag in SJW-retoriek voor een socialistische heilstaat strijdt door andersdenkenden op social media voor "racist" en "fascist" uit te maken als ze ironie gebruiken in hun uitingen? Laat dat joch maar lekker buiten spelen hoor - beter voor iedereen."

Ik vraag me anders af waar Volkert (de moordenaar, niet het paard van Beatrix) zich mee bezighield toen hij vijftien was. Wapens - nep of echt - en links gedachtengoed zijn nooit een goed idee.

Professor Superhirn | 16-08-19 | 00:29 | 1
-weggejorist-
Iznogoedh | 16-08-19 | 00:34

Halsema : ‘Ik moet meteen denken aan dat versje van Annie M.G. Schmidt: Doe nooit wat je moeder zegt. Niet naar mij luisteren, bepaal zelf wat je wil. Wees kritisch.’
www.folia.nl/actueel/128297/halsema-w...

AntonJensen | 16-08-19 | 00:27

Belangrijke vraag: wat was de ecologische voetafdruk van zijn daden?

arlen | 16-08-19 | 00:26 | 1

Die van hem zijn niet belangrijk, die van moeders wel.

Iznogoedh | 16-08-19 | 00:28

noblesse oblige,
dat zou bij de opvoeding moeten hebben gehoord, maar ja .. als je geen oblesse hebt.... en die pa ook totaal niet

selectief verontwaar | 16-08-19 | 00:25

Dat gaat helaas niet meer: de inhoud van het graf is inmiddels geruimd en de kist is omgetoverd tot Air-bnb. Voor 70 euro per nacht, kunt u er zelf uw rondjes draaien.

kotelet | 16-08-19 | 00:25

Hey, maar er liggen wel onbewoonde boten. Kansen genoeg.

knutsel_ | 16-08-19 | 00:26

Het overschot van Jan Schaefer hebben ze aangesloten op een wisselstroom dynamo en voorziet nu een heel woonwijk van stroom.

gemeentereiniging | 16-08-19 | 00:33
▼ 1 antwoord verborgen

sorry hoor, kom wat laat (letterlijk & figuurlijk) de bocht omzeilen, maar Plasman wist ook niet wie Bruno Halsema/Oey geanonimiseerd had in het 'dossier' ?
dat ut Femke niet was, dat was zeker, ja ja, iets zegt me dat er toch wat niet klopt aan dit zaakje, het stinkt

plug&play | 16-08-19 | 00:18 | 2

Mevrouw Halsema was het niet, uitgesloten!

plug&play | 16-08-19 | 01:25

Gelden nu eenmaal zwaardere beschermingsregels voor jeugdigen, geanonimiseerde registratie kan best een standaarddingetje zijn.

Wat erger is: dit geleuter over het exacte misdrijf enz. leidt succesvol de aandacht af van haar falende handelingen. Niet de minste daarvan was de late overdracht naar Haarlem.

Er was dus een fase van behandeling waarin haar machtsinvloed bestond en dat wekt al de schijn van belangenconflict en corruptie in de vorm van machtsmisbruik op. Het gaat dan niet eens om het daadwerkelijk bestaan daarvan, de schijn is al voldoende. Dat Van Rossem dit allemaal als opgeblazen gedoe wenst te zien, tekent zijn gemankeerde kijk op corruptie.

sockpuppet | 16-08-19 | 01:49

verbeterde versie.
Er is geen misverstand.
Femke Halsema is de Nederlandse Hillary Clinton.
Telkens gebeuren er vervelende dingen in haar invloedsfeer.
Telkens ontstaat ‘t gevoel van onbehagen, dat achter de schermen vieze spelletjes gespeeld worden.
Hillary is uiteindelijk als reptiel herkend; te koudbloedig, te manipulatief.

Der Paulie | 16-08-19 | 00:18 | 5

@Iznogoedh | 16-08-19 | 00:21:
Ik kwam er ook niet voor terug, zou denken wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.
Laat die jongen het maar eens voelen als mammie altijd haar hand boven hem houdt wordt hij nooit volwassen.
Dus terecht, in deze een goede opvoedster.

botbot | 16-08-19 | 00:30

@Iznogoedh | 16-08-19 | 00:21:
Joh, dit gebeurde ergens in juli toen de hele familie nog thuis was en niet op vliegverkansie in Afrika.

gemeentereiniging | 16-08-19 | 00:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Je moet die puddingbuks gewoon je in je broek laten hangen, Patje.
UitsloverT ;-)

Ruimedenker | 16-08-19 | 00:17

Wordt de 9mm een 11 mm als je een pens krijgt of wordt alleen de loop krom?

Olleke | 16-08-19 | 00:48

Prima actie van de telegraaf. Wanneer je een communist met aanhang kan greppelen, dan moet je dat als redactie niet nalaten.
Alleen schrijven is wel wat soft.;)

Ongeblustekalk | 16-08-19 | 00:14 | 1

Helemaal met u eensch. Affakkelen die commies. Tot aan hun voetzolen.

RickVogelschrick | 16-08-19 | 00:34

een kermisexploitant die een schiettent had moest vandaag alle "wapens" inleveren en zit zonder werk.
de zoon van een burgemeester loopt met een "nep"-wapen (luchtbuks of zo?) op zak en dat is een kwajongensstreek.
Het is volkomen terecht dat er serieuze vraagtekens worden geplaatst.

langzullenweleven | 16-08-19 | 00:07 | 2

De geruchten stroom hebben wel veel invloed op u.

botbot | 16-08-19 | 00:11

Ik wil geen oordeel geven over mevrouw Halsema als opvoeder. Mijn zoon deed dit niet toen hij 15 jaar oud was. Hij krijgt ook voldoende aandacht; wellicht soms meer dan hem lief is..... Hij haalt ook kwajongensstreken uit maar hij vertelt ze achteraf aan ons. Wij, als ouders, zijn niet zulke carrierejagers, wij besteden veel tijd aan onze kinderen.

Ik vind wel dat ze als crisismanager ernstig gefaald heeft. Ze had direct na het gebeuren een eenvoudig persbericht moeten doen uitgaan. (Incident, onderzoek, meewerken). Ze heeft nu een hele slechte brief geschreven die de situatie verergert.

Als er echt iets gebeurt in A'dam en zij is crisismanager, nou, berg je maar. Op haar hoef je niet te rekenen.

* ONGESCHIKT.

nancystjago | 16-08-19 | 00:07 | 7

@knutsel_ | 16-08-19 | 00:55:
Ik denk dat deze case vooral interessant is voor onderzoekers om te zien hoe een woedende menigte helemaal losgaat op een onschuldig slachtoffer. Want dat is wat ik hier vooral zie.

Rest In Privacy | 16-08-19 | 01:03

@arie-hoax. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. En ik heb ook oprecht medelijden met Bruno. Aan de andere kant is dat klieren goed gelukt.

knutsel_ | 16-08-19 | 01:08

@arie-hoax | 16-08-19 | 01:03: Halsema is geen onschuldig slachtoffer. Over die knul hoort het niet eens meer te gaan. Zoals nancystjago al wees op haar foutief managen van de kwestie.

sockpuppet | 16-08-19 | 01:09
▼ 4 antwoorden verborgen

GL met Halsema voorop is met name de partij die altijd iedereen over van alles en nog wat de maat neemt. Kijk dus niet raar op als de pijlen nu jouw kant opkomen,

langzullenweleven | 16-08-19 | 00:01 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Het afschermen van de naam van een hoogeplaatste persoon in de politiesystemen in criminele situaties is in strijd met de rechtsstaat en democratie.

Ikbeneenzelfbouwer | 15-08-19 | 23:59 | 10

@Ongeblustekalk | 16-08-19 | 00:16: Oftewel, de bron openbaar maken/doorspelen die heeft bevolen om die jongen af te schermen/onder een andere naam in het systeem te zetten. Agenten, als jullie dit lezen: gewoon doen! Jullie werken hard genoeg voor die rot fooi. Laat de hiervoor verantwoordelijke GL-uitvreter maar hangen.

kotelet | 16-08-19 | 00:22
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
The_iron_boar | 15-08-19 | 23:55 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Jan Passant mk2 | 15-08-19 | 23:54 | 2

Goh, Bruno. Is het alweer 15 jaar geleden dat Sacha Baron Cohen die film maakte? Wel hilarisch om je zoon naar de hoofdrolspeler te vernoemen. Of zal hij gewoon naar een dooie hond vernoemd zijn?

The_iron_boar | 15-08-19 | 23:44 | 4
▼ 1 antwoord verborgen


Iedereen is gelijk maar een GL-Burgemeester is gelijker

Ervaringsdeskundige | 15-08-19 | 23:41 | 1

Yep. Het extreem linkse Deugvolk denkt boven de "u bent een buitengewoon minderwaardig mens" mensen uit te steken.
De NOS en Jinek pogen dat in ieder geval zo te presenteren.

Jan Passant mk2 | 15-08-19 | 23:57

Ik merk met genoegen op dat Geenstijl steeds vaker een eenzaam baken van uitgebalanceerde opinie is in het huidige medialandschap.

Adminsan | 15-08-19 | 23:39 | 3

Wou ik net zeggen. Nrc en vk laten het in het midden. Dat gedraai om de hete brei. Dit is de final recap. Case closed. Next

Kladderadatsch | 15-08-19 | 23:43

Ik vind dit ook!

Ikbeneenzelfbouwer | 15-08-19 | 23:54

Dan is je blijkbaar ontgaan hoe ze de belangenverstrengeling opzichtig wegdrukken, door te wijzen op het feit dat het niet om de zwaarste categorie gaat. Een drogreden. Met de SCHIJN brengt ze de functie al in discrediet. Of er feiten achter die schijn schuilgaan is dan irrelevant en al helemaal de zwaarte van die feiten. Misdrijf in de directe privékring zou al einde kandidatuur burgemeesterschap betekenen - de eisen zijn extrastreng voor gem. met meer dan 50k inwoners. GeenStijl bagatelliseert de zaak. De jongen zelf is overigens van geen verder belang hierin, onzin van GS om daar toch zo over door te leuteren.

Niks gebalanceerd dus.

sockpuppet | 16-08-19 | 00:48

Hoge bomen vangen veel wind. Van alle tijden.

Mark van Leeuwen | 15-08-19 | 23:39

Vraag blijft hoe objectief een agent is, als die oog in oog met de grote baas staat. Alleen al daarom had ze hier gelijk melding van moeten maken, dat heeft ze niet gedaan en dat valt haar aan te rekenen. Waarom hij opgepakt is, dat is verder niet relevant voor Halsema.

flashforward | 15-08-19 | 23:39

Genuanceerd betoog van Van Rossem. Hij heeft het over de voorspelbaarheid waarmee aan beide kanten de stellingen worden betrokken en over linies die worden gevormd. Echter qua proportie ligt m.i. een en ander uit het lood. Wat mij het meest gaat bijblijven van deze zaak, is hoe een speldenprik van de Telegraaf vrijwel direct heeft geleid tot een unanieme defensieve houding bij ALLE andere dagbladen en de NPO. Waarom?? Dat is de relevante vraag. Overal werd dezelfde argumentatie gevoerd, maar werden ook dezelfde dubieuze weglatingen gedaan met betrekking tot de vraagtekens die kunnen worden gezet bij de gevolgde procedures in het politiesysteem. Het is één pot nat. Het lijkt alsof een aanval op Halsema persoonlijk wordt gevoeld, alsof men zich medeverantwoordelijk voelt voor haar verdediging (naast topadvocaat Plasman). Alsof linkse politiek en alle kranten behalve de Telegraaf één organisme zijn, één collectief progressief bewustzijn: creepy! En wat stelt die andere linie waar Van Rossem het over heeft dan voor? Een armzalige paar honderd GS reaguurders in hun virtuele schuttersputjes en (toegegeven) wellicht veel Telegraaf lezers. Daar tegenover: een geaggregeerde en volautomatische verdedigingsgordel, die onmiddellijk met alle mediakanonnen een barrage afgeven op ... een mug. Onder dat geweld staan de lezersreacties in de daarvoor bestemde kolommen uiteraard vol steunbetuigingen aan Halsema. Net als bij de klimaatdiscussie, word je al bijna een schuldgevoel aangepraat als je een genuanceerde mening hebt en niet de klimaatkippen zonder kop naklokt die je dagelijks worden opgedrongen via krant, tv en social media. Dit terzijde, terug naar het topic: je zal maar klokkenluider zijn bij de Amsterdamse politie en iets weten van klassenjustitie, wanneer je deze moloch tegenover je weet. Dan bedenk je je wel twee keer, en dat is precies de bedoeling.

Schulzie | 15-08-19 | 23:35 | 13

Het gaat nooit over de media maar over ambtelijke systemen.
Journalisten worden gekocht ook hier.

Ongeblustekalk | 16-08-19 | 00:20

Even een kleine correctie, Heden ten dagen hebben kranten niet alleen nieuws maar ook een opinie, en mensen met een abo op die dooie bomen zijn volgelingen.
GeenStijl heeft feiten en reaguurders hebben een eigen mening.
Als Schulzie echt de moeite had genomen om de comments te lezen, dan had deze gezien dat de meningen echt divers zijn.
De vergelijking met de Climatefobia gaat hier echt niet op, dat loop als sinds 1992 UN Agenda 21

NatNiks | 16-08-19 | 01:37
▼ 10 antwoorden verborgen

Ach kwadejongens streken meer niet. Kan zij toch niks aan doen. Ben anti links maar dit slaat nergens op.

jan7672 | 15-08-19 | 23:34 | 3

Zo is het: een opgeblazen zaak, terwijl het gewoon een ontwikkelingsfase in het leven - van vooral jongens - is. Kom zelf uit een mannenwereld en weet hier alles van. Ook ik ben geen fan van links c.q. policor, maar dit is gewoon pubergedrag dat toevallig teveel aandacht krijgt omdat moeders heel erg bekend is.

Rest In Privacy | 16-08-19 | 00:12

@Reflectie | 16-08-19 | 00:12: Het gaat niet om dar kutjoch of de daad, maar om het falen van haar als burgemeester. Ze wordt niet voor haar moederschap betaald.

sockpuppet | 16-08-19 | 00:51

@Reflectie | 16-08-19 | 00:12: Goh. De meeste van ons zijn ooit 15 geweest. Maar ik denk toch ook dat de meesten van ons toen niet met een (nep)alarmpistool en mogelijk messen op zak andermans eigendommen vernielden. Jij schijnbaar wel. Zegt meer over jou (en de zoon van) dan de meesten van ons.

Eagle0511 | 16-08-19 | 07:58

Jinek heeft sinds tijden een truitje aan waar haar tieten niet half uithangen.

HoerieHarry | 15-08-19 | 23:28 | 14

@AntonJensen | 16-08-19 | 00:16:
Een vriendje van me sinds de kleuterschool is hoofdopasser van de olifanten in een dierentuin.
Als ik Artis zeg weet iedereen dat hij het is.
Laatst een tourtje gehad daar. Superleuk vond ik het.

HoerieHarry | 16-08-19 | 00:21
▼ 11 antwoorden verborgen

Weer die zelfde boot? Die heb ik de afgelopen dagen wel tig-duizend keer zien langskomen. Lijkt wel een rondvaarboot.

kaolookchang | 16-08-19 | 05:17

@Jan Dribbel | 15-08-19 | 23:53: Tering, wat een redenatie houdt jij er op na zeg. Dan zou het in jouw ogen dus ook niet erg zijn geweest als hij een Kalashnikov bij zich had gehad. Zolang hij het maar op niemand gericht houdt? Heb je nog een paar dooddoeners voor ons?

Eagle0511 | 16-08-19 | 08:02

Dat is geen woonboot maar een vaartuig.

roodborstje1 | 16-08-19 | 12:26
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik vind haar ook bijzonder irritant met haar kaakklemkop maar nu ff genoeg hierover hoor.
Er worden godverd**** elke dag mensen neergeknald in Adam en Rotjeknor laat staan eieren gevonden. Dat lijkt me veel ernstiger.

Dirk III | 15-08-19 | 23:10 | 2

Voor Halsema een uitstekende gelegenheid om te laten zien dat ze weliswaar niet een kind van 15 op kan voeden maar wel de mocro maffia en andere georganiseerde misdaad de genadeklap gaat geven. Wishful denken want ze kan het allebei niet.

sprietatoom | 15-08-19 | 23:14
-weggejorist-
frank4444 | 15-08-19 | 23:17

Hoezo 'verzwegen'? Heeft Halsema ook 'verzwegen' dat ze vanochtend zat te kakken? Nee, dat heeft ze niet 'verzwegen', dat heeft ze alleen niet aan de grote klok gehangen en dat hoefde ze ook niet. In dit geval heeft ze het netjes bij het integriteitsbureau gemeld.
Je zou kunnen zeggen dat het TACTISCH was geweest om het meteen te melden, maar dat is enkel en alleen waar om dat je WEET dat je onder je politiemensen haters hebt zitten die misbruik gaan maken van de via hun ambt opgedane kennis. Halsema hoopte blijkbaar toch dat deze wetsdienaren gewetensvol genoeg zouden zijn om niets met de uit hoofde van hun functie verkregen informatie te doen.
De Telegraaf had een verhaal gehad als was gebleken dat deze jongen geen of een veel lagere straf had gekregen, zeker als ze hadden kunnen aantonen dat dat na bemoeienis vanuit het stadhuis zo was gegaan.

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:08 | 1

Kakken hoort niet bij haar functie. De schijn van belangenverstrengeling vermijden wel. Zodra je als hoofd driehoek in je privé met een misdrijf geassocieerd bent, dien je de macht te vrijwaren. Dat doe je door het te melden en evt door de zaak meteen -niet veel later zoals nu- buitendistricts door te geven. En je stelt jezelf apart, door de locoburgemeester in te schakelen en zelf pas na afloop terug te keren. Kijk jij effe in hoeverre ze dat allemaal deed.

sockpuppet | 16-08-19 | 00:55

Het maakt sowieso geen ene flikker uit of het een nepwapen is, of dat zou het niet mogen maken. Als je er iemand mee bedreigt en die denkt dat het echt is, dan mag het achteraf niet uitmaken of het nep was of niet.

Durkmans | 15-08-19 | 23:06 | 7

@Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:41: Zij die een wapen dragen zullen ooit iemand tegenkomen die ook een wapen dragen, sta je daar met je nepwapen. Over en uit.... Haar zoon leeft nog, zijn er genoeg die het niet kunnen navertellen.

Iznogoedh | 15-08-19 | 23:49

@Iznogoedh | 15-08-19 | 23:49: Dat is precies de reden dat het bezit van dat wapen al verboden is, maar daadwerkelijk dreigen is veel erger. Hier was sprake van bezit, niet van dreigen, dus minder erg. Als je zo redeneert als jij is het op zak hebben van m'n dunschiller al moord.

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:52

@Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:52: Wanneer ik morgen met een dunschiller of een ander (nep)wapen opgepakt wordt dan hang ik. Dan kan mijn moeder net zo lang zeuren op het politiebureau totdat de melk zuur is. Echter, was mijn moeke hoofdopzichter van bv, neem um weg de hoofdstad, dan had ik nergens last van moeten hebben. Zelfs mijn naam uit het systeem. Zo rollen die dingen hier in NL, Als je macht hebt dan pas je het toe, alleen iedereen doet het op een andere manier.

Iznogoedh | 16-08-19 | 00:01
▼ 4 antwoorden verborgen

nou ja, het blijft een sensatie krantje die van een scheet een donderslag maakt, verkoopt beter he? mijn krant is het al decennia niet meer!

thepinkpainter | 15-08-19 | 23:06

Delftse Post

Alt | 15-08-19 | 23:06

Die heb ik opgezegd

Mark van Leeuwen | 15-08-19 | 23:31
-weggejorist-
frank4444 | 15-08-19 | 22:59 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Als De Telegraaf niet had gepubliceerd, dan had het vriendje van Bruno (en zijn ouders/entourage) op elk gewenst moment de burgemeester op z'n minst in verlegenheid kunnen brengen door alsnog hierover naar buiten te treden.
Denk daar maar eens over na, Telegraafbashers. Is dat wat jullie willen?
Vraag je ook eens af of en hoe Femke geregeld had dat deze vent niet/nooit naar buiten treedt.
Die was/is toch een potentieel lek?

Amsterdamsko | 15-08-19 | 22:48 | 6

@tipo | 15-08-19 | 23:02:
Dus hoezo dacht Femke dit nieuws tot in lengte der jaren buiten de publiciteit te houden? Dat een korpsbeheerder en topbestuurder dat denkt. Best zorgelijk!

Amsterdamsko | 16-08-19 | 00:18

@Amsterdamsko | 16-08-19 | 00:18:
Nee de recherche wist ervan alleen de Telegraaf had scheit aan privé en hoopte zo zijn oplage te vergroten over de rug van een vijftien jarig kind.
Best wel triest dat u dat niet inziet.

botbot | 16-08-19 | 00:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Ook als ie 't zoontje van Halsema, Telegraaf is veel te ver gegaan. Willens en wetens een kind beschadigen... Dat er nog geen links geplaatst is naar het opzeggedeelte van die 'krant'...

roevka | 15-08-19 | 22:46 | 9

@Trumme | 15-08-19 | 22:58: helemaal juist. Sinds wanneer heeft een burgemeester een privé leven? Alsof Madonna, Gullit of Clooney niet in het nieuws komen als hun kind met een alarmpistool zwaait. Als publiek figuur sta je in de spotlight en daarmee ook iedereen in jou directe omgeving. Voor sommigen is dat een reden om uit de spotlight te blijven, anderen hebben een te groot ego om er uit te blijven. Dit zijn de consequenties Femke.

Joostmochtnietsweten | 15-08-19 | 23:16

@HoerieHarry | 15-08-19 | 23:10:
Dus je mag niet vóór het zingen de kerk uit... je komt er gewoon helemáál niet meer in ??!

Papa Jones | 15-08-19 | 23:24

Een 'kind' van 15... Enne is Groenlinks niet fel voorstander van het verlagen van de kiesgerechtigde leeftijd naar 16 jaar? Omdat Groenlinks vindt dat ze dan al volwassen genoeg zijn hiervoor. Maar een vijftienjarige, binnen luttele maanden 16 jaar, dat is een 'kind' zodra ie in de fout gaat..

ProfessorX | 15-08-19 | 23:41
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 15-08-19 | 22:43

"werd afgeschermd in de politiesystemen"
Dat mag je nog even uitleggen, Is het zo dan dat iedereen maar in het Poititie systeem kan spitten of Is de Politie bang voor colega's die de informant spelen?

NatNiks | 15-08-19 | 22:41 | 4

@Vespukki | 15-08-19 | 22:49: Het is plausibel dat dat gebruikelijk is bij jeugdige verdachten, hun gegevens genieten op basis van strengere regelgeving hogere bescherming.

sockpuppet | 16-08-19 | 01:16

@sockpuppet | 16-08-19 | 01:16: Waarom is dat plausibel? Mijn zoon is ook ooit in aanraking geweest met politie (daadwerkelijk om iets onbenulligs). Hij is echt niet onder een andere naam in het politie systeem weggezet hoor. Minderjarigen genieten wat dat betreft echt niet meer bescherming dan anderen. Wel is het zo dat een eventueel strafblad wordt gewist als ze eenmaal 18 worden. Zodat jeugdige onbezonnenheid later niet tot problemen leidt.
Dus als Bruno niet met naam en toenaam wordt genoemd, dan is dat met opzet gedaan omdat zijn moeder burgemeester van A'dam is en daar klopt geen hout van.

Eagle0511 | 16-08-19 | 08:12

@Eagle0511 | 16-08-19 | 08:12: Ik zei niet dat het een feit was, maar on der de extra regels als aannemelijk kon worden gezien. Er zijn wel degelijk extra regels voor jeugdigen!
Mogelijk werden ze in jullie geval onterecht niet toegepast en in dat van Halsema wel. Of jij hebt gelijk en zij liegt.

sockpuppet | 16-08-19 | 12:35
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zeg corruptie ten top, nederland is STUK hier gaat niets mee gebeuren, straffen dat jong, net als de gewone burger, wil desnoods wel een zaak aanspannen, om dit te laten uitvoeren, niemend is meer dan welke burger ook in nederland, zoon van koning of wat dan ook, misdaad/ strafbaar fijt, is straffen, is toch een Rechtsstaat?

westcoast | 15-08-19 | 22:40 | 4

Westkoost groot geleik hep je geleike moniken geleike kapen

Huwelijksgeluk | 15-08-19 | 23:37

Wat bazel je nou man? Die jongen zou gewoon veroordeeld zijn geweest als iedere andere minderjarige. Maar niet binnen 4 weken want zo snel gaan rechtszaken niet. Nu zal de rechter waarschijnlijk gaan zeggen dat de media-aandacht al genoeg straf was, dus bedankt Telegraaf.

SmilingBhudda | 16-08-19 | 12:12
▼ 1 antwoord verborgen

Dat de naam van haar zoon was afgeschermd in het Politiesysteem, dat kán gewoon niet. Dáár zit (zoals Bart hierboven beschrijft) het hele euvel van Klassejustitie.

kotelet | 15-08-19 | 22:39 | 14

@kotelet | 15-08-19 | 23:19: Dan wil ik eerst heel precies weten wat dat 'afgeschermd in het systeem' nou precies betekent, of dat vaker voorkomt en in welke gevallen, en wie daar opdracht toe heeft gegeven. Tot die tijd vind ik het maar een vage term die goed van pas komt om het vuurtje lekker hoog op te stoken.

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:43

@Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:14: Dat is onjuist en daar giert VR ook keihard de boscht uit. De SCHIJN van betrokkenheid bij de afhandeling moet al worden vermeden. Daar zijn de regels tot melden ook op gericht. Zodra je een misdrijf in de privékring hebt, moet je de dienst inlichten en van gevolgen vrijwaren. De indruk van corruptie mag niet ontstaan. Het gaat dan niet alleen om terrorisme oid, maar om elk misdrijf. De overdracht naar Hlem kwam ook pas later tot stand. Ze had gewoon opzij horen te stappen en de loco in moeten zetten, die is er gvd niet voor niks.

sockpuppet | 16-08-19 | 01:22

@Berbaar | 15-08-19 | 22:42: Proest. Het gebeurt wel vaker, dus dan is alles helemaal prima volgens Berbaar. We kunnen rustig gaan slapen hoor jongens.
Alles wat meer dan eens gebeurt is helemaal prima. Niks om je zorgen over te maken.

Eagle0511 | 16-08-19 | 08:14
▼ 11 antwoorden verborgen

Bruno is trouwens een beer van een tiener.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 22:37 | 3

Zijn vrienden noemen hem Bruintje.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 22:43
-weggejorist-
frank4444 | 15-08-19 | 22:32 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Toch heeft het iets onbevredigends.
Zou dat vaker gebeuren in Amsterdam, dat strafzaken in de doofpot gaan?
Er heerst blijkbaar wat zorg in 'kringen bij de politie'.

Papa Jones | 15-08-19 | 22:32 | 8

@Papa Jones | 15-08-19 | 22:59: Hoezo 'doofpot'? Let op hè, deze zaak is niet stiekem geseponeerd ofzo, maar was gewoon nog onder behandeling (het is helaas geen uitzondering dat zoiets maanden duurt). Dus deze jongen had gewoon een straf gekregen. Wat is daar nou doofpot aan? Of vindt jij dat de politie een persbericht moet doen uitgaan bij iedere inbraak die ze constateren?

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:16

De politie had geen persbericht uit moeten vaardigen. Halsema had dat moeten doen. Van haar als burgemeester wordt transparantie verwacht. Nee, geëist. Dit is typisch iets waarbij ze haar macht zou kunnen misbruiken (en nu ook lijkt te doen in media optredens), dus waar ze alle partijdigheid moet uitsluiten. Open communiceren wat er speelt is de regel. Ze heeft niet tijdig geïnformeerd, sterker nog, ze ging pas informeren toen het met chocolade letters in de krant stond. Dat doet afbreuk aan haar integriteit. Dat ze nu ook nog eens ambtsmiddelen gebruikt om imagoschade van haar zoon te beperken is uitermate kwalijk.

Joostmochtnietsweten | 15-08-19 | 23:24

@Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:16: Hoe het ook zij, bij de politie voelden ze de bui al hangen. Er heerst wantrouwen. Daarom denk ik dat dit niet de eerste doofpot (in wording) is.

Papa Jones | 15-08-19 | 23:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Mooi stukkie @Van Rossem

SerTheFun | 15-08-19 | 22:30 | 2

Sluit ik mij bij aan.

schijtzat | 15-08-19 | 22:40

Van Rossem alaaf, opinievan de bovenste plank

Kladderadatsch | 15-08-19 | 23:49
-weggejorist en opgerot-
mooie_fietz | 15-08-19 | 22:29 | 2

Ik vroeg mij net hard op af hier of dit mannetje wel goed bij zijn hoofd was om zoiets bij zich te dragen, en oordeelde en veroordeelde de kwajongen.
Bedenk mij net dat het natuurlijk wel gevaarlijk op straat is in die contreien, en dat sommigen als puber of volwassene iets bij zich hebben ter bescherming/afschrikking mocht iemand je iets willen aandoen.
Hij is niet volwassen en deze overtreding, het is geen misdrijf, kan worden goed gemaakt met 20 uurtjes schoffelen.
Het stelt allemaal geen reet voor, dan dat het toevallig een zoon van is.

uglyleftbasher | 15-08-19 | 22:23

maar goed, uiteindelijk is die jongen de grote held bij zijn vriendjes na alle ophef.

yeps | 15-08-19 | 22:23 | 2

Denkje? Iedereen weet nu dat Femke zijn moeder is.

Harry Turtle | 15-08-19 | 22:34

@Harry Turtle | 15-08-19 | 22:34: ik zou er een minderwaardigheidscomplex aan over houden als dat mijn ma was

langzullenweleven | 16-08-19 | 00:02

Zoon van een burgermeester of niet, deze jongeman dient gewoon zijn straf te ondergaan, als mijn zoon dit zou hebben gedaan dan kwam er een maximale straf, ik voel hier nattigheid, en vrijstelling van recht's vervolging., en nee heb geen azijn gezopen.

westcoast | 15-08-19 | 22:23 | 3

En, waar voel je dat aan dan? Wat voor situaties heb je hier in Nederland eerder gezien waarbij een 'kind van' wegkwam met vrijspraak waar een ander gestraft zou zijn?

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:17

@Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:17: Ik kan u wel een lijstje politici geven die voor miljoenen zo niet miljarden aan schade aan ons land hebben veroorzaakt, allen nog op vrije voet. Sommigen zijn zelfs nog steeds minister president.

Joostmochtnietsweten | 15-08-19 | 23:33

Stalinistisch links, want dat is GL en democratie zijn 2 totaal verschillende zaken.
Sterker, ze staan diametraal tegenover elkaar.

watergeus | 15-08-19 | 22:19 | 1

Sinds wanneer was Stalin links?

Red shirt | 15-08-19 | 22:33

Opmerkelijk dit.

Het hijgerige. Het haat.

Men vergeet kennelijk dat het om een puber gaat.

Andrew Deen | 15-08-19 | 22:18 | 26

@arie-hoax Volgens mij zei ik toch echt ALLE kranten.

knutsel_ | 16-08-19 | 00:38

@Stormageddon | 15-08-19 | 23:15: Lekker hypocriet gelul. Er komt natuurlijk helemaal geen hijgerige haat van het anti-Halsema publiek. Die weten nu al zeker dat dit een enorme doofpot-affaire is waarin Halsema persoonlijk onrechtmatig gehandeld heeft om te voorkomen dat haar kind veroordeeld wordt. "De telegraaf vermoedt een doofpot" en Halsema moet dit vooraf recht zetten? Gekker moet het niet worden. Halsema hoeft helemaal niets behalve zich aan de wet te houden. Als de telegraaf iets vermoedt moeten ze met bewijzen komen en dan pas publiceren. Maar ze hebben geen bewijs en daarom is het een smerige streek om dit openbaar te maken. Wat het extra smerig maakt is dat ze niet hun echte doelwit aanvallen maar haar kind.

SmilingBhudda | 16-08-19 | 12:35

@SmilingBhudda | 16-08-19 | 12:35:
Haat? Hoe kom je erbij. Welnee. Hooguit wat lacherig leedvermaak. En tja, dat overkomt mensen die altijd moreel hoog van de toren blazen nu eenmaal wat eerder. Dit is voor veel mensen gewoon het zoveelste bewijs dat menselijk gedrag niemand vreemd is, ook niet lieden die zichzelf een goddelijke status van morele superioriteit hebben aangemeten en vanuit de ivoren torens van de macht niet alleen neerkijken op het klootjesvolk, maar ook dat klootjesvolk dwingend allerlei deugmoralisme willen opleggen en fiscaal willen dwingen hun ideale wereld te financieren.
Als dan blijkt dat hun deugen in de eigen kring, familie of persoonlijke situatie ook maar een heel dun vernisje is, dat zij die hypocrisie koste wat kost buiten de publiciteit willen houden dan is het geen haat als dat wel uitkomt, maar hooguit een soort leedvermaak. Dat ten eerste. En nu je inhoudelijke nonsens.

Het probleem is niet wat zoontje precies heeft geflikt, het gaat erom wat je dan als verantwoordelijk bestuurder moet doen die tevens ouder van het kind is. En het was geen punt als Femke gewoon raadslid was. Het is een probleem omdat ze hoofd van politie is, verantwoordelijk bestuurder voor openbare orde en veiligheid. Dan heeft ze dubbele petten op en dat is belangenverstrengeling. Voor de helft heeft ze dat goed opgelost, met de driehoek. Parket Haarlem behandelt de zaak verder, prima. Niks aan de hand. Maar vervolgens moet minimaal de controlerende instantie, de gemeenteraad worden ingelicht. En voor de volledigheid is het beter om ook de eigen organisatie en met name de politieorganisatie in te lichten.

En dat doet ze niet. Dus, dan wordt er een doofpot vermoed, in eerste instantie door de eigen organisatie. Want er gebeuren dingen in een dossier niet, die anders wel gewoon zouden gebeuren. Dat valt op. Zeker bij de betrokken politieambtenaren. Dan is het niet gek dat die gaan lekken.
Hoort niet, maar ik snap het wel. Media is een waakhond van het bestuur en een politiebron is een betrouwbare bron. Als het stinkt: roeren. En de burgemeester is om wederhoor gevraagd vóór publicatie. En toen had ze geen commentaar. 24 uur later ligt er een briefje waarin ze de media schandpaalt. Dat is de omgekeerde wereld. De pers is er om het bestuur te schandpalen, niet andersom. Het is godverdomme de koningin niet... en zelfs dan!

En de pers hoeft helemaal geen bewijs te hebben. Het is geen rechtbank, het is pers. Om even een scene uit Sherlock te citeren:
Watson: “But if you just know it, then you don't have proof. “
Magnussen: “Proof? What would I need proof for? I'm in news, you moron. I don't have to prove it, I just have to print it.”

Stormageddon | 16-08-19 | 13:43
▼ 23 antwoorden verborgen

Umm, @GS, zijn we zo langzamerhand niet een beetje klaar met dit non-event?

hotmint | 15-08-19 | 22:15 | 1

Dit non-event melken we niet. 30 posts op de zondagavond daarentegen (orrrrrrr not sure it's gone).

Aap Noot Miesje | 15-08-19 | 22:19

Het is naief van Halsema om te veronderstellen dat de aanhouding van haar zoon niet in de pers zou komen.

Wanneer je over de berichtgeving in control wilt blijven moet je het zelf naar buiten brengen en het niet bagatelliseren. Als de pers dan gaat zoeken gaan ze geen nieuwe feiten vinden en gaat de kwestie uit als een nachtkaars.
Dit is een stukje crisismanagement en Halsema doet alles fout, ik ben blij dat ze niet mijn burgemeester is.

p3xxx | 15-08-19 | 22:15 | 9

@Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:22:
Femke is hoofd van politie en verantwoordelijk bestuurder voor openbare orde en veiligheid in de hoofdstad. Het heeft dus alles met haar functioneren als burgemeester te maken.
Om elke schijn van belangenverstrengeling en nepotisme en klassejustitie te voorkomen zul je dan inderdaad moeten melden als familie over de schreef gaat. En dat hoeft niet in een persconferentie, dat kan gewoon in het gremium dat er voor is om het dagelijks bestuur te controleren: de gemeenteraad. En dat kan dan ook vertrouwelijk. Daarvoor leggen raadsleden een eed af, namelijk.
En dan kan de raad besluiten of de burgemeester juist heeft gehandeld en of ze kan aanblijven of tijdelijk op non-actief of helemaal weg moet. Zo is dat in een democratie geregeld.
En in dit geval had ze de raad kunnen informeren, met alle zaken die ze al geregeld had met de hoofdcommissaris (zoals de overname door parket Haarlem) en dan was er hoogstwaarschijnlijk niks aan de hand geweest.

Stormageddon | 15-08-19 | 23:54

@Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:49:
Hellend vlak. Dit gaat de verantwoordelijk ouder rechtstreeks aan (het joch is minderjarig), en dan is er sowieso een verstrengeling van belangen.
Dat is voor de buurman met een parkeerboete niet het geval. En daar gaat een burgemeester ook niks aan doen. Ook niet als die buurman voorzitter van Ajax is en seizoenkaarten weggeeft. Want als dat uitkomt (en dat komt het geheid) dan is het exit burgemeester en vervolging wegens een ambtsmisdrijf.

Stormageddon | 16-08-19 | 00:07
▼ 6 antwoorden verborgen

In 1940 stond de Telegraaf al aan de Oost Grens met zijn rechterhand omhoog en wist waar de Joden zaten, een Vos verliest wel zijn haren hoor!

thepinkpainter | 15-08-19 | 22:15 | 6

Het Handelsblad was erger, De Telegraaf heeft juist een poos tegenstand geboden maarweek niet echt af van de rest. Men wilde wel graag de mooie drukpersen vd Telegraaf hebben.

Nichtsneues | 15-08-19 | 22:48

De VARA kon er ook wat van.

Stormageddon | 15-08-19 | 22:54

Over 50jaar kijken we terug op hoe de politiek correcte Mainstream Media allemaal medeplichtig waren aan de opkomst van het neomarxisme en houden we hen als NSBers verantwoordelijk voor de miljoenen doden die er uit volgden. SJW is het nieuwe NZB. Groen Links en D66 voorop.

Joostmochtnietsweten | 15-08-19 | 23:45
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Goedzo | 15-08-19 | 22:11 | 1

Zou die jongen nog gevraagd worden, baby-sitter (M/V) te zijn (?),
liefst eentje van gegoede huize.
Omgekeerd dezelfde vraag.
Zou u zo'n stoer joch met nep-wapen, die zich wil oppimpen naar 'echt-stoer', vertrouwen in de buurt van wat u lief is?

Der Paulie | 15-08-19 | 22:10 | 1
-weggejorist-
Der Paulie | 15-08-19 | 22:21

Wat een slap verhaaltje... zoiets, och, iedereen is jong geweest en het kan dan gebeuren dat je met je zatte kop een keer een familie omver rijdt. Maar heeft er vroeger nooit eens iets gedaan wat miet mocht. En waar we lullen we over, het is ook een keer goed gegaan. Stevig gesprekje en klaar.

Maar och, het is je vergeven, dit slap prutstukje.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 22:08 | 6

@arie-hoax | 15-08-19 | 22:24: messen en (nep)wapens zijn geen baldadigheid. En btw, kunnen met de poten van andermans spullen afblijven. Ze hebben een paar keer bij mij ingebroken, niks meegenomen, want betrapt en gevlucht. Baldadigheid of niet, ik moet ze niet te pakken krijgen.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 22:30

@Kuifje-in-de-EU 22:56: Al hangt het touwtje uit de brievenbus. Van andermans spullen blijf je af. Dat dat voor socialisten onmogelijk is, begrijp ik. Maar dat maakt diefstal nog niet goed.

tipo | 15-08-19 | 23:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom wordt hier wederom verwacht dat Halsema als moeder of als burgemeesteres dit "nieuws" zelf naar buiten had moeten brengen? Heeft Bruno O. een publieke functie? Is hij verkozen, pardon, benoemd door het Kartel, tot burgermeester van Amsterdam? Neen. Als het elke andere puber zou betreffen die niet uit de lendenen van een politica\-us\-um\-ae\-i van een ideologisch schurende partij voor de Telegraaf was ontsproten, was het geen nieuws geweest. En was er ook geen noodzaak geweest tot het afschermen van zijn naam. Niet om zijn Halsemamaatje te plezieren, maar om hem, als minderjarige verdachte, te beschermen tegen het te worden ingezet als een politiek wapen.

Ja, schuld door associatie moddergooierij is een favoriet wapen van vuile, lelijke politiek, maar we hoeven ons niet te verlagen tot dat niveau. Domme linkse ideeën en ook rechtse ideeën binnen het partijkartel zijn er genoeg. Meer dan genoeg achterlijk beleid, echte schandalen, balken en splinters in de praktijk om politici mee aan het kruis te nagelen, zonder spijkers op laag water te gaan zoeken.

Begin eens te weeklagen als dit een Trudeau-achtige zaak wordt zoals in Canada. Gek genoeg hoor je daar bitter weinig over in onze gelijkgeschakelde media. Wel over niet non-nieuws. Een linkse politicus met lekker kontje en mooi kopje dat opgehemeld wordt\werd, i.t.t. Trump met zijn standaard gratis verkregen "15 minutes of hate", die nu dankzij het eigen parlement en opstappende collegae wordt gedwongen in de hoek van politici plaats te nemen die werkelijk proberen de rechtsgang te belemmeren.

Dat doet F. Halsema niet, en als ze dat al zou doen, zou ik vanuit het idee van "moeder-\ouderinstinct" (niet politieke berekening) ook nog wel enig begrip kunnen opbrengen.

Wol | 15-08-19 | 22:06 | 8

@Not_again | 16-08-19 | 07:33: De Telegraaf is toch de dorpskrant van Amsterdam? Nou dan. Als het kroost van de burgemeester zich misdraagt, dan komt dat in de krant. Dat is van alle tijden. Waarom Halsema een uitzonderingspositie eist, is mij een raadsel. Zo belangrijk is ze ook weer niet.

tipo | 16-08-19 | 08:05

@Joostmochtnietsweten | 15-08-19 | 23:51:
Juist door te zwijgen beïnvloedt ze minder dan gedwongen door de Telegraaf nu haar mond erover open te moeten doen en het dus als kattekwaad te moeten omschrijven. Dat zou jij als moeder\vader ook doen (ze kan moeilijk zeggen dat ze een kleine psychopaat of crimineel heeft opgevoed), en als ik er van een afstandje naar kijk is het ook gewoon kattekwaad en niet "GEWAPENDE INBRAAK" zoals de Telegraaf er gelijk zo graag chocoladeletterlijk van maakt.

Als dit een willekeurig rotjoch was geweest zou het ook met een foei en hooguit een boete, streng gesprek of voorwaardelijk taakstrafje geëindigd zijn. En hoewel ik het vaak niet eens ben met uitspraken van Nederlandse rechters lijkt me dat in dit geval ook volkomen terecht. Een megaboete voor een verlaten boot insluipen en een brandblusser leegspuiten, of rondlopen met een neppistool waar in andere landen het volkomen normaal is met echte wapens rond te lopen, laat staan een celstraf waarbij het joch in contact komt met échte crimineeltjes, lijken me niet op z'n plek.

Wol | 16-08-19 | 10:54

@tipo | 16-08-19 | 08:05:
Roddel en achterklap is van alle tijden, maar is meer voor Story of Privé (of GS wellicht, als in "ongefundeerd en nodeloos kwetsend"). Dit is gewoon een stukje smerig politiek gemotiveerd moddergooien van de Telegraaf, of sensatiebeluste krantverkooptactiek.

Punt is: het is geen "nieuws" en zou het ook niet wezen als het het kind van Jantje Jansema uit Sexbierum was geweest. En het is ook niet relevant voor het (dys)functioneren of het (wan)beleid van GroenLinks in het algemeen of Halsema in het bijzonder. Dat staat geheel op hun eigen "merites" en geeft zat gelegenheid tot kritiek en bladvulling.

Wol | 16-08-19 | 11:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Die actie van Bruno is niet schadelijk voor haar taak, die oerdomme brief van haar wel.

Harry Turtle | 15-08-19 | 22:05

Hoeveel vergelijkbare gevallen (ouders onvoldoende toezicht op het kind) zijn er waarbij zo'n kind (het milieu speelt belangrijke rol) onder toezicht is gesteld?

Musset | 15-08-19 | 22:03 | 1

Nul natuurlijk. Dacht jij dat er ook maar één rechter is in Nederland die vanwege één zo'n incidentje een kind uit huis plaatst? En inderdaad, het milieu speelt een belangrijke rol bij uithuisplaatsingen, dat is nogal wiedes, omdat 'milieu' ook nogal nauw samenvalt met bijvoorbeeld een gezond sociaal netwerk en het weten te vinden van relevante instanties.

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:27

Wat als de politie op dat domme stuk vreten had geschoten van wegge dat onschuldige alarm pistol, wat als dat domme stuk vreten dood geschoten was.
Moet dan die arme agent zich voor een rechter verantwoorden dat hij zijn werk deed. Wat had moe dan gedaan zeker het leven van de arme agent een hel gemaakt.

dubbletjes | 15-08-19 | 22:02 | 6

Lol botbot. Doet dat terzake? En dan de volgende vraag: Stel je hebt een hekel aan Halsema, zouden de gebeurtenissen van de afgelopen dager ervoor zorgen dat je juist van haar gaat houden?

knutsel_ | 15-08-19 | 22:34

Ja dat gebagatelliseer van dat alarmpistool stoort mij echt mateloos. Juist in Amsterdam. En dan straks weer vol afgrijzen reaguren als een groep 13, 14 of 15 jarige een gewapende woningoverval plegen. Mensen voor het leven getekend, wordt er dan ook gebagetaliseerd? Dit is echt maar één stap verwijderd. Rook een joint, zuip je zat en ruk je suf allemaal prima. Maar een 15 jarige in Amsterdam met een alarmpistool, in deze tijd, daar is écht niets onschuldigs aan.

Bab01 | 15-08-19 | 23:19

@Bab01 | 15-08-19 | 23:19:
Mee eens. Sterker nog: momenteel voert de politie in 020 veel wijkgesprekken met bewoners. Groot aandachtspunt is wapengebruik door jongeren met speciale aandacht voor nepwapens. Boodschap: nepwapens zijn ook gevaarlijk want niet van echt te onderscheiden en leveren een strafblad op. Verhaal van de politie wordt nu ondermijnd door alle vergoeilijkende reacties van volwassen mensen. En morgen is iedereen verbaasd als vuurwapengeweld toeneemt. Onbegrijpelijk!

Amsterdamsko | 16-08-19 | 00:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Een alarmpistool is niet zo maar te vergelijken met een balletjespistool uit Spanje. Sommige modellen bouw je redelijk makkelijk om naar een echt pistool.

harbi | 15-08-19 | 22:00 | 1

Juist, het gaat hier duidelijk niet om een alarmpistool welke compleet legaal is en buiten de WWM valt, maar om een categorie 2 or 3 wapen.

Milanus Maximus | 16-08-19 | 14:25

Bruno is in ieder geval niet besmet met het SJW virus van zijn linkse moeder. Als oud burgemeesterszoon zegt Julius Pace Car: Bruno, recht zo die gaat!!!

Julius Pace Car | 15-08-19 | 22:00

Het enige voorspelbare hier is het toontje van Van Rossem. *Burp*

Kapitein Stijlvol | 15-08-19 | 21:58

@VanRossem
Femke heeft nooit geschreven dat haar zoon heeft 'ingebroken'.
Ze schrijft wel dat hij een woonboot heeft 'betreden'.
Lijkt mij geen onbelangrijk verschil.

Amsterdamsko | 15-08-19 | 21:56 | 3

Jezelf onwederrechterlijk toegang verlenen tot een afgesloten pand(sic)
Jep, inbraak. Anders insluiping wanneer niet afgesloten. Hoe dan ook strafbaar.

bij gelegenheid | 15-08-19 | 22:07

@bij gelegenheid | 15-08-19 | 22:07: kraken kan ook nog

Henk P | 15-08-19 | 22:10

@bij gelegenheid | 15-08-19 | 22:07:
Wij hoeven elkaar niet te overtuigen. Femke daarentegen...

Amsterdamsko | 15-08-19 | 22:18

Fuck it. Ik blijf erbij dat midden in de nacht met een gewapende (het was niet alleen dat alarmpistool maar ook messen) groep binnendringen van iemands boot, waar ook wèl iemand aanwezig had kunnen zijn, niet valt onder de categorie "lekker spelen". Ik heb het nooit gedaan en ik durf te wedden 99.9 procent van de rest van de reaguurders ook niet.

Ik zie dit als een fundamentele fout in de opvoeding, dat niet voldoende duidelijk is gemaakt dat dit volledig intolerabel gedrag is. Laat ik het zo zeggen: ik had dit vroeger niet moeten flikken.

Wanneer je dit afdoet als kattenkwaad, zijnde de burgemeester van de hoofdstad, ligt het voor de hand om te gaan denken dat de criminaliteit, die in Amsterdam de spuigaten uitloopt, waarschijnlijk ook onvoldoende zal worden aangepakt. Omdat laakbaar gedrag wordt gebagatelliseerd of wordt afgedaan als puberaal.

Ik zou als Amsterdammer geen enkel vertrouwen meer hebben in Halsema als burgemeester. Als niet-Amsterdammer overigens ook niet. Niet dat het ook maar iets uitmaakt wat ik denk, want je hebt er toch geen flikker over te zeggen wie er burgemeester wordt. Dat maakt het wat mij betreft dubbel zo erg. Had je nog de kans de burgemeester de volgende keer electoraal op haar fouten te wijzen, is dit niet eens aan de orde. Je moet gewoon je bek houden en maar toezien hoe zij er een puinhoop van maakt, zowel thuis als in het college.

knutsel_ | 15-08-19 | 21:56 | 12

@Diewijfvandielange Dat zeg ik ook niet, het had het alleen nog erger gemaakt.

knutsel_ | 15-08-19 | 23:38

@knutsel_ | 15-08-19 | 23:38: Ja, en als 'ie er een paar joden bij vergast had was het nóg erger geweest.

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:50

@Diewijfvandielange Die laatste opmerking zullen we dan maar negeren he?

knutsel_ | 15-08-19 | 23:57
▼ 9 antwoorden verborgen

Dat krijg je als je iedereen graag de les leest en wetgeving vantevoren al zegt te negeren. Die eigenwijsheid, eigengereidheid, hypocriete gedrag en arrogantie wordt afgestraft

Slough | 15-08-19 | 21:54

Bruno is nu de lul omdat z'n moeder bekend is.
Die 2 andere rakkers die er ook bij waren daar horen we niets over.

HoerieHarry | 15-08-19 | 21:53 | 3

Juiste constatering. Storm in een glas water.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:56

Good call, namen en nummers graag. Tegen de uitroeptekens ermee. Breng ze voor de Joris, allemaal. Ik offer een reaguurder dmv ienieminie Rutte mo.

Aap Noot Miesje | 15-08-19 | 22:04

Bruno is niet de lul maar Femke is de lul omdat Bruno haar zoon is!
Wellicht was het kattenkwaad maar Femke is het hoofd van de politie en heeft vast geprobeerd het met een sisser te laten aflopen. Helaas voor haar was er een lekkende agent die nu voor zijn toekomst dient te vrezen........ triest hoe een bijzaak tot hoofdzaak wordt gemaakt. Hangen zal ie deze verrader van het politieTop kartel!

Harrie7949 | 15-08-19 | 22:14

"Honey pie, you are driving me craaaaazy."

threeheadedmonkey | 15-08-19 | 21:53

Bruno is tenminste niet besmet door het linkse gedachtengoed van moeders. Als oud burgemeesterszoon zeg ik: Bruno, recht zo die gaat!

Julius Pace Car | 15-08-19 | 21:53 | 2

Ben jij soms de zoon van E. Van der Laan?

eerstneukendanpraten | 15-08-19 | 21:59

Van de vroegere burgemeester van Weesp.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 22:19

1. Waar zijn de feministen die het voor Halsema zouden moeten opnemen omdat "een lul van een vent, Robert Oey" zich buiten schot houdt?
2. Waarom direct een dure top crimineel-advocaat inhuren als het vogens die Plasmeneer een klein zaakje is dat met een soort waarschuwing kan worden afgedaan?

Musset | 15-08-19 | 21:52 | 1

Dat dacht ik ook. -" Hij is een gewone normale Amsterdamse jongen" - Femke H.
Voor zover hoop ik niet dat alle normale Amsterdamse jongens dat ook doen, En ik denk ook niet dat die zich zo'n dure advocaat kunnen veroorloven . Maar ja, je kan je hoofd maar zover in je reet hebben zitten dat je door je mond naar buiten kan kijken?

brie-de-penis | 15-08-19 | 22:27

Goed stuk, van Rossem.
En verder: degene zonder zonde.......

Ruimedenker | 15-08-19 | 21:51

"We hebben in ieder geval gelachen om de voorspelbaarheid waarmee dit hele spektakel zich voltrekt." Heeft Geenstijl hier zichzelf ook niet schuldig aan gemaakt. Waarom nu de nuance? Opvallend genoeg zie je die nu ook in de reacties, terwijl gisteren Halsema en haar zoon hier al op het "hakblok" stonden, want bijna iedereen wist precies wat er gebeurd was.

Mannes | 15-08-19 | 21:51 | 2

Dat weet men toch van Trump ook

dubbletjes | 15-08-19 | 21:53

Iedereen gunt het Halsema om af en toe even flink op haar hypocriete smoel te gaan.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:55

De driehoek tbv de openbare orde is juist niet het toonbeeld van democratie omdat alle 3 personen hierin *benoemd* zijn.

De burgers kunnen dus niet stemmen over het openbare orde beleid dat hierin wordt vastgesteld.

Nichtsneues | 15-08-19 | 21:50

Volstrekt oneens met dit stuk. De Telegraaf verdient juist een dikke pluim. Ja, zelfs Femke moet blij zijn met de Telegraafpublicatie. Waarom? Stel je nou eens voor dat er helemaal niks over Bruno H. gepubliceerd was. Dan hadden we een burgemeester die zwaar chantabel was. Hoe? We mogen er sowieso vanuit gaan dat er algauw minimaal 20 mensen beroepsmatig van dit voorval en de afhandeling daarvan afweten. Dan hebben we Bruno H. én zijn vriendje die dus hun hele leven lang niets over dit voorval zouden mogen vertellen. Dat gaat dus never nooit gebeuren. Het gaat een keer fout. 100% zeker!
En zelfs als dit nooit uitkomt, ontstaat de situatie van een burgemeester die elke seconde van elke dag het risico loopt dat deze zaak alsnog naar buiten komt. Hoe functioneert zo'n burgemeester als korpsbeheerder in de driehoek waarin zij soms keihard tegen de hoofdofficier van justitie en/of politiecommissaris in moet? Functionarissen die dus weet hebben van haar grote geheim. Dat houdt geen mens vol. Daar ga ja aan onderdoor. Neem nou de fractievoorzitters van de coalitiepartijen. Die weten vast ook van dit voorval. Kan Femke vanuit haar onafhankelijke functie als burgemeester nog tegen deze lui ingaan? Dat valt zeer te betwijfelen.
Laten we niet vergeten dat we hier te maken hebben met een burgemeester die regelmatig zware en impopulaire maatregelen moet nemen en zich bij steeds wisselende groepen (ook bij politieke medestanders!) zeer impopulair moet maken.
Dat lukt alleen als je volstrekt vrij en niet chantabel bent en dat ben je niet met dit grote geheim!
Mijn stelling is dan ook dat geheimhouding makkelijk had geresulteerd in een vleugellame burgemeester die aan de touwtjes hangt van degenen die haar grote geheim weten. Daar hoeft de buitenwereld overigens niks van te merken.
Kortom: het Telegraafartikel behoedt Amsterdam voor een vleugellamme en manipuleerbare burgemeester. De Telegraaf verdient een pluim. Een dikke pluim. Hulde, mede namens Femke!

Amsterdamsko | 15-08-19 | 21:50 | 13

@Red shirt | 15-08-19 | 23:09:
Nee, dat deed ze nu juist net niet. Ze handelde voor de helft als burgemeester en voor de helft als moeder. Met tegengestelde belangen.
Ofwel je handelt als moeder, of als burgemeester. Maar zo probeerde (weer) kool en geit te sparen. Correct en professioneel was geweest: college en raad inlichten, politie-organisatie inlichten. Dan ligt het inderdaad op straat, en krijgt de media er ook lucht van. Maar ja, dan had ze het correct en professioneel gedaan en was deze ophef niet geweest.

Maar het moederinstinct wilde het akkefietje uit de openbaarheid houden. Dat lukt je niet. Op Vlieland lukt dat wel, maar daar lukt dat ook alleen omdat iedereen het dan al weet. Daar gaat de roddeltamtam nog sneller dan in het dorp Amsterdam.
Maar in Amsterdam komt het dan in de krant. De landelijke krant. Op Vlieland niet, want iedereen weet het daar toch al. En buiten Vlieland interesseert het niemand wat.

Stormageddon | 15-08-19 | 23:30

@Red shirt | 15-08-19 | 23:09:
Lol... bedoelt u de brief die Femke schreef?
Correct en professioneel? U bent écht de eerste die dat vindt.

Amsterdamsko | 16-08-19 | 00:47

Waarom zou zij zich laten chanteren door iets wat niet tegen de wet is? Ze zou pas chantabel worden als ze zou proberen om de rechtsgang te beïnvloeden, maar niets wijst erop dat dat het geval is. Tenzij de telegraaf hier ondertussen bewijs van heeft gevonden, dan hoor ik het graag.

SmilingBhudda | 16-08-19 | 13:51
▼ 10 antwoorden verborgen

Er wordt geklaagd dat jongeren continue met voorover gebogen koppies met hun smartphones bezig zijn en dat ze meer buiten zouden moeten spelen. Gaat eindelijk zo'n knulletje naar buiten met een klappertjespistool is het weer niet goed. Het hele issue is miereneuken op de vierkante millimeter. Tekenend voor 2019. Wat vroeger kattekwaad was is nu HALT-waardig.

isitsoornot | 15-08-19 | 21:50 | 3

isitsoornot | 15-08-19 | 21:50
Boomklimmen en door bouwplaatsen rausen is niet hetzelfde als GTA na willen spelen op straat.

chicago river | 15-08-19 | 21:58

@chicago river | 15-08-19 | 21:58: Welke GTA-versie is dat, waarbij je met aardappelschilmesjes en klappertjespistolen vervallen en verlaten woonboten binnendringt om daar met een brandblusser te gaan spuiten? Misschien eindelijk een goeie game voor mijn twee kleuters!

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:33

Inderdaad.

Not_again | 16-08-19 | 07:34

Ik zie vaak de opmerking gemaakt worden "en als het de zoon van een VVD-burgemeester was geweest, dan was het land te klein geweest".
Ik denk juist niet: de linkse mediasites laten niet na om duidelijk te maken dat bijv Fvd en PVV stemmers, en eigenlijk VVD en CDA stemmers ook, minderwaardige mensen zijn. "De appel valt niet ver van de boom", zou je in zo'n geval horen". Linkse hoogwaardigheidsbekleders zijn moreel betere mensen en superieur aan het volk, die zijn sociaal, fatsoenlijk en leiden een prive leven in overeenstemming met hun politieke idealen. Dan krijg je hem nu dus lekker als een boomerang op je bek terug.

skoftig | 15-08-19 | 21:50

“Wat de puberzoon zelf betreft. Moeten we niet gewoon blij zijn dat hij tenminste geen quinoa-knagend safe space sneeuwvlokje is...”. Wacht maar tot hij aan zijn studie in de soosjaale wetenschappen is begonnen.

Hetze Haatstra | 15-08-19 | 21:42

Baudet wordt ook niet ontzien. Alles om verkiezingen te manipuleren.

HogeNood | 15-08-19 | 21:42 | 8

@bij gelegenheid | 15-08-19 | 21:53: Leuke foto van een mooie vrouw.

Red shirt | 15-08-19 | 22:07

@Red shirt | 15-08-19 | 21:47: Ja en dan is wel alles geoorloofd....

Bab01 | 15-08-19 | 23:21

@HogeNood | 15-08-19 | 22:05:
Ja maar hoe weet je of een wereldleider intrinsiek invoelend is? Echte narcisten faken hum empathie door de juiste emoties (reacties) van anderen af te kijken en te kopiëren aangezien ze zelf die emoties niet bezitten/ervaren. Voor bystanders is deze 'empathie' niet van echt te onderscheiden.

2tribes | 16-08-19 | 14:44
▼ 5 antwoorden verborgen

eindelijk weer een echte geenstijl analyse.
bravo

Kwastenbederver | 15-08-19 | 21:41

Elke moeder neemt haar kind in bescherming, dat is een oer-instinct. Jochie straffen met een week verplicht de Joop lezen, dan is hij weer braaf.

Nivelleermarionet | 15-08-19 | 21:39 | 5

@MickeyGouda | 15-08-19 | 21:42:
LOL. Waarschijnlijk maakt hij, na die week 24/7Joop-lezen, zichzelf dan ook van kant. Welk mens is daar tegen bestand?
.
Las net hierboven over ene @DrunkenPumpkins, een Joop-reaguurder.
Mickey, ga je die lezen en je hebt voor de rest van het jaar genoeg dopamine aangemaakt in je hersenpan van het lachen, schuddebuiken, dijenkletsen en verbaasd hoofdschudden van zoveel lariekoek.
Zelfs zijn mede-Joopers vinden het compleet *awkward* wat die gozer uitkraamt.

chicago river | 15-08-19 | 21:54

@chicago river | 15-08-19 | 21:54:

Oh goody goody. Driemaal raden waar ik nu naartoe ga, met dank voor de tip. :-)

MickeyGouda | 15-08-19 | 22:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang je op moment van bezit van een nepwapen geen crimineel bent, dan ben je nog niet fout.
Begrijp ik dat goed GS?
Ik zie het anders. Het IS fout. En als er bewijs was voor bepaalde intenties met dat wapen dan komt dat bovenop de straf voor het bezit.

Gijsbert | 15-08-19 | 21:39 | 3

Het is fout. Jochie wordt juridisch behandeld. Einde verhaal.

threeheadedmonkey | 15-08-19 | 21:45

Dit lijkt me een gevalletje-stropop, er is hier niemand die zegt dat het dragen van een nepwapen goed is en dat die intenties er niet toe doen.

Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:35

@Diewijfvandielange | 15-08-19 | 23:35:
Het bagataliseren is het goedpraten, het is en blijft fout. Dat het uitgelekt is is jammer, maar doet niks af aan de ernst. Halsema zelf heeft misschien niet de bedoeling om haar zoon een voorkeursbehandeling te geven, de mensen die Halsema willen pleasen doen dat wellicht uit eigen beweging.

Ik heb geen medelijden dat het is uitgelekt, het zou niet moeten, en als ik het zelf in de hand had zou ik het niet laten gebeuren.
Dit is geen gewone jongen, hij zal er niet veel op achteruit gaan.
Wellicht ook iets om te overwegen.

Geenstijl schrijft hier nu lacherig over, maar paar artikelen terug pleitten ze nog voor zwaardere straffen.

Gijsbert | 16-08-19 | 09:09
-weggejorist en opgerot-
Aicar.Ketonen | 15-08-19 | 21:38

De maanlanding was 50 jaar geleden ook in scene gezet. Ik denk dat hier ook wel een complottheorietje bij past. Doorgaan, doorgaan met graven.

Schadenfreude | 15-08-19 | 21:36

Wat een onuitstaanbaar zuur deugdgezicht heeft dat mens toch

papieren tijger | 15-08-19 | 21:35 | 1

Je klinkt jaloers.

Red shirt | 15-08-19 | 21:37

Doorgaan, Telegraaf!

Bertus Bolknak | 15-08-19 | 21:34

Ik vraag me af of je wel goed bent in je bovenkamer om met een neppistool te gaan rondlopen, zeker als je nog maar 15 bent.
Deze jongeman kan wel een paar sessies bij de forensische kliniek gebruiken.

uglyleftbasher | 15-08-19 | 21:32 | 6

Die is welkom in Den Dolder

NeedIsaymore? | 15-08-19 | 21:42

In 50 jaar nooit gezien in mijn omgeving Paesens-Moddergat

uglyleftbasher | 15-08-19 | 21:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar wat als er nu wel iemand op die verlaten woonboot aanwezig was tijdens dat inbreken? Wat zou dan de rol van dat alarmpistool geweest kunnen zijn?

Gele Beer | 15-08-19 | 21:31 | 4

Dat is gissen naar 'what if'

Erg veel voorbehoud, danig irrelevant

rolandet | 15-08-19 | 21:41

Poging tot bootroof.

Aap Noot Miesje | 15-08-19 | 21:44

@rolandet | 15-08-19 | 21:41:

Misschien voor het strafrechtelijke deel, maar niet vanuit opvoedkundig oogpunt. Het is goed afgelopen, maar dit soort domme acties kunnen potentieel gevaarlijke consequenties hebben.

MickeyGouda | 15-08-19 | 21:47
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Voight-Kampff | 15-08-19 | 21:31 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

ben ik de enige die het vreemd vind dat je a) het overheveld naar team haarlem en b) je naam geheim wilt hebben=???waarom dubbelop??

Henk P | 15-08-19 | 21:31 | 9

@Goofje | 15-08-19 | 21:56: Wat een apekool. Wanneer je niet weet hoe het werkt kun je beter geen reactie schrijven.

Red shirt | 15-08-19 | 22:13

@Goofje | 15-08-19 | 21:56: Ik vraag me af of de naam van dat vriendje ook afgeschermd is en of die ook naar Haarlem is overgebracht. En die ouders? Daar hoor je niets van misschien kadootje gehad?

roodborstje1 | 16-08-19 | 12:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Uitmelken graag - telkens weer!!

HogeNood | 15-08-19 | 21:30 | 1

Daar heb je natuurlijk wel een puntje.
We weten het ondertussen wel.

HoerieHarry | 15-08-19 | 21:32

"De Telegraaf, die een en ander gulzig inkleedde als een groot probleem voor Halsema. Als je door je oogharen keek, bleef er echter niet veel meer over dan 'Puberjoch overtreedt wet in kruimelcriminaliteit zonder slachtoffers"

Exact. Opgeblazen non-item.

"Woensdagmorgen waren vrijwel alle media er als de kippen bij om het grootst gebrachte nieuws van de Tele over te nemen."

Maar volgens mij was dat nadat Halsema haar open brief aan alle Amsterdammers had gepubliceerd. Op zo'n moment wordt eea inderdaad "gewoon" nieuws dat je in je krant zet.

"Desalniettemin blijft één aspect van het verhaal sowieso overeind: politiebronnen die tegenover de Telegraaf verklaarden dat de naam van Halsema's zoon werd afgeschermd in de politiesystemen."

Nou weet ik te weinig af van "politiesystemen", maar ik ga er maar even vanuit - correct me if I'm wrong - dat mensen zoals u en ik en journalisten etc daar uberhaupt geen toegang toe hebben, maar alleen politiemensen. Ik kan me voorstellen dat eea in dit geval "afgeschermd" werd, juist om te voorkomen dat een "nosy busybody" van een agent die niets met de zaak te maken heeft, opeens denkt: Verrek, dat is de zoon van Halsema! Dat ga ik eens lekker lekken bij de Telegraaf! Het was toch ook uiteindelijk zo'n rat die heeft gelekt?

Doet mij denken aan die affaire hier bij mij in een Haags ziekenhuis, waarbij de medische gegevens van "Barbie" door jan en alleman van het verplegend personeel werden ingezien. Dat hoort niet, maar gebeurt kennelijk toch. Dat moet je voorkomen. Mensen die dit "afschermen" gelijk stellen aan " in de doofpot stoppen" zijn niet wijs. Die zijn dom.

"Dat brengt ons op het laatste punt: Waarom heeft Halsema er voor gekozen dit niet zelf kenbaar te maken?"

Christus, lampie, is dat zoiets als kwantummechanica? Omdat ze haar zoon wilde beschermen, natuurlijk. Die verdient straf, een "goed gesprek", een "schrobbering", maar niet de publieke schandpaal, die hij nu toch dankzij het geweldige "investigative jourmalism" van De Telegraaf heeft gekregen.

Dr_Johnson | 15-08-19 | 21:30 | 13

@sprietatoom | 15-08-19 | 22:25:

Nou , nog één keer repliek en dan kap ik ermee.

"Halsema weet dat ze onder een vergrootglas ligt en het werkt nu eenmaal zo dat privé en werk niet zonder meer te scheiden zijn in deze tijd."

Zeker, maar dat geldt voor Halsema ZELF, niet voor haar 15-jarige zoon. En nogmaals, je schijnt maar niet te snappen dat ze "haar eigen hachje" vele malen beter had kunnen redden door meteen openheid van zaken te geven, maar dan had ze dus zelf haar zoon in het publieke schandblok gezet. Had ik in ieder geval veel kwalijker gevonden dan wat ze nu heeft gedaan.

Dr_Johnson | 15-08-19 | 22:45

@Stormageddon | 15-08-19 | 22:35:

Nee, Storm, wij komen niet nader tot elkaar. Natuurlijk wil je als BNer, of dat nou burgemeester van Amsterdam is, kabinetslid, koning van Nederland (die Amalia gaat over een aantal jaren misschien ook uit de band springen), dat je gezinsleden zich gedragen als om door een ringetje te halen. Helaas is de praktijk vaak weerbarstiger. Er zullen best situaties voor te stellen zijn waar je eea echt niet uit de publiciteit kunt/mag houden - als de vrouw van een minister de spil is in een omvangrijk mensensmokkelnetwerk, ik noem maar een zijstraat - maar daar is in dit geval - een domme puberactie - geen sprake van. Dat had die lekkende agent moeten inzien, en dat had zeker de Telegraaf moeten inzien. Wat ik in een eerder item over deze kwestie al gezegd heb: een storm in een glas water midden in de komkommertijd.

Dr_Johnson | 15-08-19 | 22:53

@Dr_Johnson | 15-08-19 | 22:53:
Als bekende Nederlander, om welke reden dan ook, maar in politiek en bestuur ben je nog kwetsbaarder dan als “volkszanger” of “artiest”, sta je altijd in de schijnwerpers en je hele familie erbij.
Het gaat allang niet meer om de actie van het knulletje, die is aangehouden en justitie regelt dat verder wel.
Het gaat om het handelen als burgemeester van Halsema. De helft deed ze goed, de andere helft niet. De driehoek informeren: prima. Overdragen aan parket Haarlem: prima. De raad niet informeren: nalatig. De organisatie (en met name de poltieorganisatie) niet informeren over de vervolgstappen: nalatig.
Geen enkele politieambtenaar had gelekt, hadden ze geweten dat het door het parket Haarlem was opgepakt. De raad niet informeren: nalatig. De raad controleert het gemeentebestuur, die komen er achter. Linksom of rechtsom. Je moet als bestuurder, ook en misschien wel juist als het dit soort privékwesties betreft, de raad informeren. Desnoods vertrouwelijk.
Je functioneren als burgemeester staat ermee op het spel. Het gaat dan allang niet meer om wat het kutjoch feitelijk al dan niet heeft uitgespookt.
Dat is het minst boeiende, want dat kun je de burgemeester zelf ook niet verwijten. Hooguit dat ze een slechte moeder is en haar kutkind niet goed heeft opgevoed, maar ja... dat heeft dan weer niks te maken met haar functioneren als bestuurder en burgemeester.

Stormageddon | 15-08-19 | 23:08
▼ 10 antwoorden verborgen

Waarom die naam is afgeschermd lijkt mij nogal duidelijk: de politie is zo lek als een vergiet. Zagen we bijvoorbeeld eerder bij de diabetes-terrorist. En ook nu is men al een intern onderzoek gestart over lekken n.a.v. deze kwestie.

Simon_GS | 15-08-19 | 21:26 | 1

Laten we colanders(vergieten) hierbuiten houden. Op dit moment zijn die misschien nog wel het meest onderdrukt overal. Die worden geweerd van pasfoto's als er geen ritueel achterlijke onder zit.

Geen01 | 15-08-19 | 22:21

C'est ca. Uitmuntend betoog.

Dr.Dude | 15-08-19 | 21:26

Net zoals Abject verbaast het snelle afslepen van de woonboot mij. Is hier een opdracht gegeven vanuit de gemeente?

Feynman | 15-08-19 | 21:26 | 1

De essentie zit in het laatste deel. Het falen zit ‘m in de (non-)communicatie en de PR-ramp die de haastige damage control een dag later werd.
Femmie had het met een kort briefje direct aan de gemeenteraad na de aanhouding af kunnen doen. Voordat journalisten er lucht van krijgen, voordat er door politie en justitiemedewerkers geroddeld wordt (want dat gebeurt toch) kun je dat hele circus voor zijn, en lekker anoniem op met een verre vliegreis in Afrika op vakantie zijn. En dat had dan niemand geweten, en nu wel. Komt die klimaathypocrisie er nog bovenop.

Verder is het heus prima geregeld, en geloof ik ook niet dat hij een speciale behandeling krijgt of vrijspraak omdat mammie... ook goed dat het parket Haarlem de zaak daarom overneemt om de schijn van belangverstrengeling te vermijden, allemaal keurig. Maar dan hopen dat niemand er lucht van krijgt en het gewoon stil houden. Dat was errug dom.
Niet een beetje dom, dat was episch dom.

Stormageddon | 15-08-19 | 21:25 | 2

Blijkbaar heeft ze het briefje dat het allemaal wel mee viel op gemeente papier geschreven als een officieel ambtelijke notitie......
---
Wat was het nou?
Een officiële boodschap, verklaring van de burgemeester die een strafbaar feit wil bagatelliseren omdat het niet zo goed uitkomt? Of een moeder die haar opvoedkundige kwaliteiten ziet tekortschieten en daarom haar functie misbruikt...

dijkbewaker | 15-08-19 | 22:50

@dijkbewaker | 15-08-19 | 22:50:
En dat briefje pas schrijven nadat het akkefietje op straat ligt. Dat had ze ook meteen kunnen doen. Hadden we ook 10 topics op GS gehad, en ook heel veel gezeik van advocaten en Peter RRen de Vries bij Jinek, maar ja... dan was haar functioneren als burgemeester niet in het geding geweest. Was ook allemaal heel pijnlijk geweest voor haar en familie, maar dat is nu nog meer.

Stormageddon | 15-08-19 | 23:37

Zo begon het bij Holleder ook.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:25 | 4

Hehe, na de google zeg ik als zaalnazi dat het bijna mis ging. 2 l's maar ook (mijn gok) 2 e's. Als lul ben ik mijn gevoel voor de l als letter compleet kwijt. I schrijf je zo aan het begin van de zin and dat is ons systeem dan? Aap noot miezertje als het op namen aankont.

Aap Noot Miesje | 15-08-19 | 21:33

@Aap Noot Miesje | 15-08-19 | 21:33:

Als het beestje maar een naam heeft.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:47

@Gulliver
Het is en blijft een lelijk ding.

Aap Noot Miesje | 15-08-19 | 21:54
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist en opgerot-
SugarCandyMountain | 15-08-19 | 21:25

Halsema is fout & prima om haar aan te vallen maar niet zo. Aktie tele is villein en onnodig. Van hoeveel kanten het ook belicht wordt, hier kan ik niet achter staan.

Onno Barendsen9337 | 15-08-19 | 21:25 | 1

Precies. Prima om haar aan te vallen, maar laat haar kinderen erbuiten.

threeheadedmonkey | 15-08-19 | 21:28

Ik vind het allemaal niet zo schokkend.
Zolang Bruno geen gewapende overvallen pleegt en meisjes aanrandt valt het best mee.

HoerieHarry | 15-08-19 | 21:23

Sinds wanneer is inbreken en rondlopen met nepwapens genormaliseerd als pubergedrag, een kwajongensstreek of klieren? Zeer problematisch, echt niet ok.

GroetenVanUrk | 15-08-19 | 21:22

De zoon van de burgemeester loopt met messen op zak. Als het een Zwitsers zakmes was geweest of survivalmes voor de padvinderij, dan had Halsema het wel gebagatelliseerd. Waarom droeg hij een mes? Geen verklaring. In Amerika moeten (vuur)wapens uit de handen van burgers worden trokken volgens GL, MSM en Jinek, maar messen zijn wel veilig in de handen van Bruno. De keukenmessen maar aan de ketting in huize Halsema? Niemand weet of de jongen spijbelt of ander normafwijkend gedrag vertoont.
Halsema gooit haar integriteit in de strijd: hij komt uit een goed nest en is door mij bestraft. Met een beetje SJW-ogen zou je dit een white privilege kunnen noemen. Niet de daden zijn leidend, maar de afkomst. Door op de details in te gaan is ze geen moeder meer, maar burgemeester. Het aanpakken van lekken is hypocriet: ze deed het zelf bij het Haga College en Nuijens ontving een ontlastende verklaring ook eerder.
De gestelde schade is nihil: jongen heeft een andere achternaam dan mama, zit nog wel even in de schoolbanken, geen foto verspreid en krijgt door de publiciteit een lichtere straf.
Bonustip voor Halsema, zet geen kinderen voor je politieke gewin, zoals klimaat en asielzoekers, dan heb je recht van spreken als je tegenstanders het wel doen.

arlen | 15-08-19 | 21:19

Wat ook kolderiek is aan het verhaal? Om belangen verstrengeling te voorkomen moet de zaak in Haarlem worden behandeld. Maar het jong in deze strafzaak wel onder een andere naam ingeschreven. Volgens mij toch een poging om elke link met de burgermoeder te ontwijken.

Ronnie02 | 15-08-19 | 21:19 | 3

Nee. Dat is om een jongen van 15-jaar te bescherm. Tegen Telegraaf-tuig bijvoorbeeld.

Red shirt | 15-08-19 | 21:25

@Red shirt | 15-08-19 | 21:25: - hoezo Telegraaftuig? De Telegraaf deed gewoon wat de media horen te doen: nieuws brengen zonder censuur.

Maris v.d Hof5393 | 15-08-19 | 22:48

@Maris v.d Hof5393 | 15-08-19 | 22:48: U bedoelt waarschijnlijk sensatie.

Red shirt | 15-08-19 | 23:51

Citaat: Zoonlief is geen bendelid.
O nee?
Hoe weet je dat zo 100% zeker?
Lang stuk waaruit blijkt dat v.Rossem een zeer goed kennis is van zoonlief of in ieder geval erg veel weet wat hij allemaal uitvreet.
Naar aanleiding van alles wat er over hem geschreven is weten we feitelijk niet erg veel. Ook niet of hij bendelid is of dat hij in drugshandelt of andere zaken die moeders niet mag weten.... Hij is in ieder geval nog niet betrapt, maar dat kan ook net zo goed onder het tapijt geschoven zijn en zullen we er wellicht niets over horen....

dijkbewaker | 15-08-19 | 21:18 | 1

Als ik de brief van Femke bestudeer....

"was met vriendjeS zich aan het vervelen en aan het klieren. ZIJ vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar ZIJ naar binnen zijn gegaan. Daar vonden ZIJ oude brandblussers die ZIJ naar buiten hebben gesleept en leeg hebben gespoten. " www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/...

Dan zie ik de moeder & burgemeester tot vijf keer toe aangeven dat hij niet alleen was. Nu is het een beetje een definitiekwestie wanneer je deze raddraaiers als bende kunt aanmerken. Maar een bende van ellende is de affaire zeker.

Feynman | 15-08-19 | 22:46

Zal wel ingefluisterd zijn door die rat van Duivendak . .

william4108 | 15-08-19 | 21:16

“Nepwapens in de handen van overvallers zijn eng, in de handen van een puber is het vooral stoer speelgoed.”

Uit eigen ervaring: In het donker kan (en hoeft) een agent in een stresssituatie het onderscheid tussen echt/nep/alarmpistool niet maken.

Bizar hoe makkelijk er over gedacht wordt en afgedaan wordt als “kwajongensstreek”. De snotneus mag van geluk spreken dat hij het wapen gedumpt heeft.

J.Luns | 15-08-19 | 21:15 | 6

@Feynman | 15-08-19 | 21:19:
Ook als iemand rent met wat lijkt op een vuurwapen. Een 15 jarige jongen gaat makkelijk door voor een volwassen man. Kan me daarbij voorstellen dat een 15 jarige helemaal in paniek raakt als er instructies geschreeuwd worden.
Dit had verschrikkelijk fout kunnen aflopen.

J.Luns | 15-08-19 | 21:28

@J.Luns | 15-08-19 | 21:28: Jep, en je ziet daarom ook dat een deel van de dragers van nepwapens in de rug geschoten worden. Terwijl de agent in doodsangst in een reflex afdrukt, draait de verdachte zich in vergelijkbare angst om in een poging te vluchten. Zijn doodvonnis is dan al onderweg. Nepwapens geven alleen maar verliezers.

Feynman | 15-08-19 | 22:54

@Feynman | 15-08-19 | 21:19:
Nee hoor,als het wapen echt lijkt en de agent heeft zijn waarschuwingsschoten gelost zal er niet veel gebeuren. het word wel onderzocht en terecht

miko | 16-08-19 | 00:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Al kan ik haar verder niet uitstaan, als moeder voel ik wel met Halsema mee. Je hoopt toch allemaal dat ze buiten de deur handelen naar wat je ze binnenshuis hebt geleerd.

MickeyGouda | 15-08-19 | 21:14 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb het al eerder geplempt, maar ten tijde dat beide dochters tussen de 5 en de 12 waren was ik bestuurslid van een onderwijs- en een maatschappelijke organisatie in een middelgrote gemeente met twee dorpskernen.

Altijd beide dochters op het hart gedrukt dat ook zij een voorbeeldfunctie hadden. Hun koppies waren door openbare optredens zoals gezamenlijke schooltournooien en Sinterklaas- en Kerstvieringen veel te bekend.

Beiden waren er van bewust dat ze gewoon kind konden zijn en spelen, maar dat rottigheid en kattekwaad uit den boze was, gewoon veels te veel mensen die ze zouden herkennen.

En dát geldt nog meer voor een burgermeester van een grote stad en haar kinderen en daar is in gefaald.

Maar al die ogen hadden ook voordelen, beide meiden konden op hun negende zelf door het plaatselijke winkelcentrum, terwijl pappa en mamma op het terrasje zaten. Konden ze zelf zoeken naar een leuk T-Shirt met een twintigje in hun hand. Dan zijn vele ogen die jouw kind herkennen opeens een veilig gevoel...

Wijze uit het Oosten | 15-08-19 | 21:14 | 2

Lang leve de middelgrote gemeenten waar nog ruimte is voor de persoonlijke noot.

MickeyGouda | 15-08-19 | 21:54

Nou..... we skippen in gedachten even terug naar de tijd dat Koningin Beatrix en prins Claus puberzonen hadden.. Onze huidige koning schiep er genoegen in om, toen hij zijn rijbewijs haalde en een auto had, de beveiliging volstrekt zoek te rijden. Het heeft zijn carriere verder niet in de weg gestaan overigens.

loze stijl | 16-08-19 | 04:37

De waarheid mag gezegd worden.

tata1981 | 15-08-19 | 21:14

Voor straf moet hij nu van zijn moeder op een speeltuin gemaakt van pallets "Denk niet zwart wit maar denk groen" schilderen.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:13 | 9

@Patje2011 | 15-08-19 | 22:22: Of Bruno O? naar zijn pa? Of B. Halsema, of B.Oey. Evengoed kan de burgemeester nu wel met trots melden dat zij en haar gezin echte Amsterdammers zijn.

loze stijl | 16-08-19 | 04:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Van Rossem;

Je weet helegaar niet wat dat jong overdag doet. Wellicht schrijft hij wel reacties op Joop!; Drunken Pumpkin lijkt me wel toepasselijk voor hem.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:13 | 3

wat een figuur he?!

tata1981 | 15-08-19 | 21:14

@tata1981 | 15-08-19 | 21:14:
Het ligt er zo dik bovenop, ik kan me niets anders voorstellen dan dat het een bewust karikatuur is. Eentje die expres hengelt naar reacties, en er dan nog eens extra overheen gaat.
Bij Joop hebben de mensen dat nu ook eindelijk door. De meeste dan toch.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:17

Die drunken is van Powned, raar links figuur die dronken is of doet alsof ... Antifa supporter.

Twisted_Faith | 15-08-19 | 21:20

Mensen met een woonboot daar is iets mee.

HoerieHarry | 15-08-19 | 21:13

Nuance in je oog, alweer zo'n stijlloos verhaal. Het houd niet op, niet vanzelf. Gelukkig hier niet. Onderbroeksjournalistiek, send cameras. Eehhh. Soms stop ik, soms moet je keihard door. Kontext.

Aap Noot Miesje | 15-08-19 | 21:13

Hoeveel topics gaan we hier nog over krijgen?

Blasfemie | 15-08-19 | 21:12 | 2

*burp* Kom op zeg. Mijn bier is nog niet op.

threeheadedmonkey | 15-08-19 | 21:13

Klapstoelt op de bank, encore mille fois.

Aap Noot Miesje | 15-08-19 | 21:15

Vond dat beide "kampen", Halsema voorop, nogal boude stellingen doen - (nep)wapen, braak/inbraak/, *onbewoonde*? boot, als er nog helemaal geen vonnis ligt van de Rechtbank.
Vandaar dank voor dit genuanceerd stuk, Van Rossem.
Die Bruno H., de sukkel, is precies dat: een sukkel, die op zeer loserige manier indruk op een maatje wilde maken. En ook wil ik best weten wat hij evt. nog meer op zijn kerfstok heeft. Meestal staan dit soort puberacties nooit op zichzelf.
.
Maar dat betekent niet dat niemand niets onrechtmatigs van de heilige Halsema en arrogante familie mag weten. #team Erdal Balci /TPO.
.
Plus, Halsema had die jankbrief van d'r nooit op de publieke 020 site moeten zetten, maar juist in de/een krant.
Ze vinden toch zo enorm een prive-zaak? Behandel het dan ook zo.

chicago river | 15-08-19 | 21:11 | 2

Het is Bruno O.
Heel male toxic de achternaam van de man.

BrutusBosch | 15-08-19 | 21:26

@BrutusBosch | 15-08-19 | 21:26:
Oey - die zag ik niet aankomen ;- Conservatieve familie dan stiekem.
Want stiekem vind ik ze sowieso, met die regeltjes achter de regeltjes voor *eigen* (links)volk met linksdroompjes en vileine linksplannetjes..

chicago river | 15-08-19 | 21:32

Waarom advocaat Peter P. inhuren die normaliter zware criminelen verdedigt?

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:09 | 2

Feitenpliesie | 15-08-19 | 21:09
Klopt als een bus.
Maar Plasman is een aandachtsgeilerd die liefst zovaak mogelijk met z'n biljartbal op tv komt. Net als Spong, Ficq, voorheen Moszco, die met dat Twan Huys-haar, gebroeders Anker, en die goth heks, en Inez Wizek/Wozek?/Wizki.
Allemaal met hetzelfde minutes of fame behept. Topadvocaten of niet.

chicago river | 15-08-19 | 21:18

Vraag ik me ook af... Ik bezag met verbazing de man zijn opmerkingen bij Jinek.
Nee, het was geen inbraak want deur stond open en de woonboot bleek onbewoond. Volgens mij heet zoiets dan insluiping. Bruno had een nepwapen bij zich en dat mag niet. Sterker meester Plasman: Een nepwapen mag je niet alleen niet bij je hebben.. je mag hem niet eens in bezit hebben zonder verlof. En dat geldt in ALLE gevallen voor een minderjarige.
Verder werden er 2 poederblussers leeggespoten. Dat zou zomaar een milieudelict kunnen zijn maar dat is slechts een gissing.
Nou wil ik best aannemen dat elke puber wel eens rottigheid uithaalt ( ben er zelf ook ooit 1 geweest maar had geen wapen op zak) maar het is lachwekkend dat Bruno voor dit een dure advocaat als Plasman kan inhuren. Zo iemand heb je toch niet nodig als het slechts kattekwaad is?
En.... waar is nu plotseling die woonboot gebleven?? Wat een voortvarende actie van de gemeente. Doet me een beetje denken aan de sneltreinvaart waarmee de restanten van de twintowers werden afgevoerd ( inclusief bewijzen van Thermite en explosieven)

loze stijl | 16-08-19 | 04:26

De politie heeft aangegeven te onderzoeken of en wie het politielek is. Volgens het tweede lid van artikel 272 Sr wordt vervolging en onderzoek slechts ingezet na een klacht van de persoon die hier last van heeft. maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/arti...

Femke Halsema heeft dus een klacht bij de politie ingediend, tegen het lekken van de informatie over haar zoon. Nee, ze heeft niet letterlijk bevolen om zijn gegevens af te schermen in de database, maar wel actief een klacht ingediend toen het naar buiten kwam. Een klacht waardoor iemand zijn broodwinning kan verliezen, dus de hoop dat het niet uitkwam is wel degelijk enorm geweest in huize Halsema.

En dat is toch vreemd. Zo een smeuig verhaal blijft nooit onder de pet. Ergens op een politie-BBQ of in de kroeg gaat dit toch wel over de tong. Zo naief is men zelfs in Huize Halseman niet. Maar ze gaat wel actief op zoek naar een politieagent die werkeloos te maken is als wraak voor zoiets onbenulligs als een opmerkelijk verhaal vertellen. Wie neemt het straks voor die arme ex-politie-agent op, die eindelijk eens iets grappigs te vertellen had?

tipo | 15-08-19 | 21:07 | 3

Als je al niet integer met informatie kunt omgaan en een misdrijf pleegt als agent notabene, dan ben je voor de rest ook niet te vertrouwen.

Continuum | 15-08-19 | 21:12

@Continuum 21:12: Zo ken ik er nog wel een paar. Als je je kinderen niet op kunt voeden, neem dan ontslag als burgemeester.

tipo | 15-08-19 | 21:27

Vanaf 1min25, dat waren nog eens tijden youtu.be/Rly0ZAQFCAc

nokkenaskettingklem | 15-08-19 | 21:07

En toch. Als het de zoon van Wilders was geweest dan hadden we er tien jaar na vandaag nog steeds artikelen over gelezen. Het gehuil was zeker de eerste drie maanden niet verstomd, ook al had het hypothetische joch niet meer gedaan dan een lolly stelen. De kinderbescherming was over zichzelf gebuiteld om hem uit huis te plaatsen. Dat is toch een beetje het verschil met deze situatie: de totale hypocrisie van links.
Gaat de volgende "kwajongen" die met zijn buddies een gewapende inbraak pleegt nu ook beschermd worden? Of is dit iets wat alleen voor de links van ons gestelden geldt?

Opslag Medium | 15-08-19 | 21:06 | 1

Een koter van Wilders zou permanent tussen twee agenten lopen met echte wapens. Dan wordt een delict plegen een lastig verhaal.

Feynman | 15-08-19 | 21:22

Maar hoe dom kan je ook zijn? Kattekwaad uithalen en dan gepakt worden. Ik vind dit echt zorgelijk.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:05 | 2

Zeker. Het is nog zijn stad ook. Letterlijk. Niet rennen, zwemmen, geen wouten neerhoeken. Dit is mijn jeugd niet meer.

RickTheDick | 15-08-19 | 21:14

Lijkt me terecht afgeschermd, zodat niet gans het korps weet dat t gebeurt is. Dan had het waarschijnlijk eerder uitgelekt. Geen zaak die in de media zo had hoeven komen, noch een die Halsema nog minder geschikt maakt als burgemeester.

Maar ja komkommers en bijna failliete Telebelg die inkomsten nodig heeft. Next.

Continuum | 15-08-19 | 21:05 | 2

U denkt dat 'gans het korps' elke dag door de database van duizenden en nog eens duizenden zit te scrollen, dan wel te F5'n, om zo op herkenbare namen te zoeken?
Grappig.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:12

@TeeJee | 15-08-19 | 21:12: ze lossen in ieder geval geen misdrijven op. Dus moet toch iets doen de hele dag?

Continuum | 15-08-19 | 21:14

Er blijft voor mij maar een vraag van belang, heeft die zoon een knotje...

bitterpete | 15-08-19 | 21:00 | 1

Krijgt U ook visioenen, van grote scharen, wanneer U zo'n knotpersoon ziet?

LoesjeP | 15-08-19 | 21:07

Goed stuk Van Rossem.

Trans_Fimmermans | 15-08-19 | 21:00

En weeeer dooorrrrr!!!

Gerrit gordijnstok | 15-08-19 | 21:00 | 1

Vrrrrroem!

threeheadedmonkey | 15-08-19 | 21:00

Femke Halsema reageerde onmiddellijk met een open brief, die ze aan de Amsterdammers schreef. Als een geëmotioneerde moeder, en dit valt enigszins te begrijpen. Maar de site van de gemeente Amsterdam is bedoeld voor bestuurlijke informatie en niet voor ontboezemingen van geëmotioneerde moeders. Nu ontstaat het ongemakkelijke gevoel dat de burgemeester haar brief gebruikt om een ¬verzachtende versie van de feiten te presenteren. Ik telde een tiental tendentieuze punten. De brief is ook niet gespeend van een vorm van slachtofferschap. De tekst kan ook klinken als de poging van een bestuurder om justitie te beïnvloeden in een zaak die nog in behandeling is

demaup | 15-08-19 | 20:59
-weggejorist-
steekmug | 15-08-19 | 20:57

Maar hoe kwam dat geschilderde hakenkruis op die boot? ;)

Rest In Privacy | 15-08-19 | 20:57

"Afgeschermd in de Politiesystemen"..... Das een hele foute gang van zaken inderdaad. Net zoals dat het fout is, dat de Telegraaf hiermee aan de haal is gegaan. Want in hun eerste artikel, las ik daar helemaal niks over. Sinds de deugdominees zich ermee zijn gaan bemoeien, is het er allemaal niet beter op geworden. Halsema is in ieder geval behoorlijk beschadigd door deze affaire. De zweem van klassejustitie moet tot op de bodem worden uitgezocht, anders is ze als hoofd van het politieapparaat niet meer geloofwaardig.

kotelet | 15-08-19 | 20:57 | 2

Er is geen sprake van klassejustitie. Zelfs geen zweem.

Red shirt | 15-08-19 | 21:36

@Red shirt | 15-08-19 | 21:36:
Waarom dan afgeschermd in de computer-systemen?

kotelet | 15-08-19 | 21:49

Wanneer is de boot verwijderd?
Wanneer is de zaak overgedaan aan parket Haarlem?
Klopt het dat ze dat als moeder eerder wist (via haar advocaat) dan als burgemeester?

Ben-Bataaf | 15-08-19 | 20:57

Of ze het nu leuk vindt of niet .. Hier is sprake van reputatie en PR schade.
Want, als haar zoon zich bijvoorbeeld zo gedraagt .. Hoe doet de stad Amsterdam dit zelf dan.
Hoe heeft ze haar zoon opgevoed ? Is die zoon aan het puberen en doet 'ie iets baldadigs .. Halsema heeft het zwaar echter dit is ook haar kans te bewijzen dat wij haar niet voor Halalsema hoeven uit te maken ;-)

Nederlandop1 | 15-08-19 | 20:56 | 1

crazu stuck his dick in even more crazy en dan krijg je dit.

lovekila | 16-08-19 | 01:36

Als GS dan ook niet vergeet dat men net zo hard mee deed om Halsema onderuit te halen (wat ik overigens prima vind hoor). Maar nu niet te Telegraag de schuld geven, want GS had zonder te morren dit nieuws geplaatst als hun als eerste dit nieuws van een kuchende man in een regenjas in een parkeergarage had gekregen. In die 15 jaar dat ik hier kom is dat een ding wat ik zeker weet.

Yzord | 15-08-19 | 20:55 | 1

En?

Montgomery Burns | 15-08-19 | 21:23

Hulde aan slotopmerking (aan gehele artikel trouwens).

Montgomery Burns | 15-08-19 | 20:54

Zeer goed en zuiver stuk.

Robert Haynes | 15-08-19 | 20:53

Krijgt vast een kort leuk taakstrafje, bidondrager bij Ajax ofzo. Ach ja, dit verhaal is meer opgeblazen dan Elias en Timmermans bij elkaar. Ik denk dat die jongen een wijze les heeft geleerd.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 20:53 | 1

Of de slaplantjes bij Ajax watergeven.

miko | 15-08-19 | 23:54

Als het de zoon van een PVV of FvD-er zou zijn geweest, dan waren de rapen gaar...

Is dit nog nieuws? | 15-08-19 | 20:53 | 2

Maar dat was niet zo. Hoe is het nu eigenlijk met die rapen?

amateurrr | 15-08-19 | 21:04

Maart dat zijn dan ook ordnung moet zijn partijen. Net zoals het eerder in de krant komt als een geestelijk ;eider een scheve schaats trekt dan Alexander Pechtold,.. ow wacht.
Hej verrek, Halsema krijgt ook stront over haar heen. Dus je comment snijd geen hout.

miko | 15-08-19 | 23:53

In 2024de jongste premie van Nederland. Ever.

RickTheDick | 15-08-19 | 20:52 | 1

Mijn stem heeft hij. Hij praat precies hetzelfde als ik.

Rest In Privacy | 15-08-19 | 21:03

Voor mij zijn het ook kwajongensstreken maar daar gaat het hier niet om.
Het gaat erom dat er door de politiek als het hun uitkomt met 2 maten wordt gemeten en daar balen velen van. Genoeg is nu genoeg.
Zie de blokkeerfriezen, die nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn.
En die lul van een advocaat Plasman moet opzouten met zijn bescherming van privacy voor de familie Halsema, hij zat maar al te graag bij Jinek.

oakmont | 15-08-19 | 20:51
-weggejorist-
azijnseikerT | 15-08-19 | 20:50 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Zijn moeder heeft er gelukkig geen klimaatspijbelaar van gemaakt of een links geïndoctrineerde meeloper. Niet gelukt in ieder geval.
Vader is een onduidelijk geval.

van stampij | 15-08-19 | 20:50

Korpschef Paauw probeerde in Rotterdam ook al wat onder zijn politiepet te schuiven. Dus ervaring in dit soort zaken heeft hij zeker.
www.geenstijl.nl/2850341/pliesiechef_...

BrutusBosch | 15-08-19 | 20:50
-weggejorist-
Halul gebakken | 15-08-19 | 20:48

Hoe weten jullie dat die boot is weggesleept? En is al bekend wie zijn mattie was want het zou me niet verbazen als hij tot de usual suspects behoort. Dan zou een ouder kunnen zeggen dat hij in verkeerde kringen rondhing. Maar dat kan ze ook niet zeggen natuurlijk. Pff zou ze er wakker van liggen?

Vespukki | 15-08-19 | 20:48 | 1

Reken maar dat er op enige wijze ongeoorloofde druk is uitgeoefend om dit stil te houden. Daar zit inderdaad het probleem, niet zozeer dat rotjochie Halsema.

sprietatoom | 15-08-19 | 20:47

Ze had eigenlijk gewoon nooit moeten reageren want nu krijgt ze lik op stuk. De overdreven reacties die ik vroeger kreeg op 'kattenkwaad' van de politie zorgt er nu voor dat ik hiervan geniet. Ook ik heb minderjarig in de krant gestaan, zonder naam, maar iedereen wist wie het was. Pak hem maar aan hoor. Hij is niet zo speciaal.

Geen01 | 15-08-19 | 20:45

Waar lag die boot precies? Men zegt dat ie weg is gesleept, maar is dat wel zo. Wie helpt mij aan juiste locatie? Via cyclomedia puzzel ik dan verder in het verleden.

genoegisgenoeg | 15-08-19 | 20:45 | 1

Wie laat zijn woonboot nou verrotten in de gracht?. Die ligplekken zijn een half miljoen waard. (er zijn er sinds 1974 geen nieuwe bijgekomen)

Osdorpertje | 15-08-19 | 20:45

Femke heeft met die brief olie op het vuur gegooid. Had ze beter niet kunnen schrijven. Lullig voor die jongen.

threeheadedmonkey | 15-08-19 | 20:43

Een vraagje.Hoe laat gaat zo'n jongen van 15 naar bed?

pejoar | 15-08-19 | 20:42 | 1

Ik kan wel voor mijzelf je vraag beantwoorden. Dat was regelmatig diep in de nacht toen ik 15 was. Toen kon je ook nog gewoon bier bestellen als 15 jarige.

Ronman2k | 15-08-19 | 21:11

Femke zou nooit een ambstketting om doen...

MeneerGuggenheimer | 15-08-19 | 20:41 | 1

Deze burgemeester was niet te vertrouwen, is niet te vertrouwen en zal nooit te vertrouwen zijn, zo eenvoudig is het.

smdyasc | 15-08-19 | 20:44

Zou die jongen nou ook met zo'n gek kaakslot praten, net zoals z'n moeder en die vorige antifaksistische burgemeester Edje van Thijn?

Taggart | 15-08-19 | 20:40 | 2

Van Thijn die de Olympische wiinterspelen naar Amsterdam wilde halen.
' We can always skate on the canals,because we have a vorst !'
(Koot en Bie)

Jimmy Mc Clure | 15-08-19 | 20:52

@Jimmy Mc Clure | 15-08-19 | 20:52: De engelse vertaling van: hurrr wurrr hurrrde hurrr wurrrde islamofoob wurrr durwww racisme.

Slogra | 15-08-19 | 22:04

Ik mag Femke Halsema niet. Ik mag Robert Oey ook niet. En hun zoon vind ik een stomme gozer. En Amsterdam stinkt. En de Dam is een open inrichting.

Man-Bijt-Hond | 15-08-19 | 20:39

Dat gastje is al genoeg gestraft, met zo'n moeder, in zo'n stad.

Verderkijkert | 15-08-19 | 20:37

Kijk. Op Van Rossem kenne we bouwen!
Hulde voor eindelijk een duidelijk en allesomvattend commentaar.

hendrikjandetuinman | 15-08-19 | 20:36 | 3

Allesomvattend m’n ass. Met de voorspelbaarheid waarmee dit hele spektakel zich voltrekt inderdaad.

zijvanhiernaast | 15-08-19 | 20:50
-weggejorist-
sockpuppet | 16-08-19 | 00:56

Niet allesomvattend, hij slaat het aspect van ambtsbescherming bij belangenconflict gewoon over, terwijl dat hier cruciaal is. Daar ging H. volstrekt in de fout. In plaats daarvan wordt over de jongen geleuterd en de daad gebagatelliseerd richting kattekwaad.

sockpuppet | 16-08-19 | 12:40
-weggejorist-
smdyasc | 15-08-19 | 20:36 | 2

Nepwapens in de handen van overvallers zijn eng, in de handen van een puber is het vooral stoer speelgoed. Helaas zijn er ook pubers die met nepwapens een overval plegen.

hereboer | 15-08-19 | 20:35 | 4

In amsterdam zeker wel ja.

sjef-van-iekel | 15-08-19 | 21:06

En niet alleen in Amsterdam. Hier, in 013, van de week ook twee vijftienjarigen aangehouden voor een gewapende overval.

Petrus Poortwachter | 15-08-19 | 21:34

@Petrus Poortwachter | 15-08-19 | 21:34: Ja maar 013 is toch een beetje het amsterdam van het zuiden

berg545 | 15-08-19 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Hulde voor dit heerlijke stuk nuance

B0kito | 15-08-19 | 20:35

Dit artikeltje verwoordt mijn gedachten hierover voortreffelijk.

L.E. Raar | 15-08-19 | 20:33

Goede vraag. Waarom werd de naam van zoonlief afgeschermd als Halsema zelf beweerd geen uitzonderings positie voor haar zoon te willen? Krijgt hij een strafblad? Gaat hij naar buro Halt? Allemaal zaken die iedere puber die in de fout gaat wel krijgt.

Trumme | 15-08-19 | 20:32 | 4

De chef politie gaf aan, vanaf dag 1 op de hoogte te zijn geweest. Heel gebruikelijk bij kruimelwerk,

sockpuppet | 16-08-19 | 01:01

@sockpuppet | 16-08-19 | 01:01: nee, wel bij politie onderling (valt Halsema ook enigszins onder). In mijn straat woonde vroeger een agent die een zoon had geadopteerd. Die groeide uit tot de buurtterrorist, werd diverse malen opgepakt en dan naar het buro in een dorp verderop gebracht om pa niet in verlegenheid te brengen (wellicht ook geen belangenverstrengeling). Dus op zich vind ik dat handelen niet heel vreemd voorkomen, of het juist is is weer ene andere vraag. Die terrorist, daar is trouwens bar weinig van terecht gekomen, leeft nu als een schizofrene junk op straat.

lovekila | 16-08-19 | 01:32

@lovekila | 16-08-19 | 01:32: Nee, gelijkheid is de onwrikbare norm en bevoordeling is corruptie. Ambtsbescherming is plicht, maar dat los je op door je ambt (evt tijdelijk) neer te leggen.

sockpuppet | 16-08-19 | 12:37
▼ 1 antwoord verborgen

Die gast is al genoeg gestraft door de urenlange gesprekken met zn moeder Leave HIM alone.

dam-dame | 15-08-19 | 20:32 | 1

Die lezen geen geenstijl. Zo wel, dan zijn ze een beetje dom he. Oh, wacht...

nattegleufhoed | 15-08-19 | 20:36

Kan iemand mij uitleggen waarom die woonboot zo nodig verwijderd moest worden? Iets met plaats delict en zo.

Abject | 15-08-19 | 20:31 | 7

Dat lijkt me duidelijk. Er is in 020 een overschot aan woonruimte, met name de leegstaande woonboten komen je neus uit. Ik begrijp dat er wat ruimte wordt gemaakt zodat kwajongens geen kattenkwaad uithalen maar daarvoor in de plaats de eendjes kunnen gaan voeren.... nadat eerst een dode Hongaar uit het water is gehengeld uiteraard....

Pedronegro | 15-08-19 | 20:54

Dat is ongeveer hetzelfde als de vraag stellen waarom Epstein ineens verdwenen is.

Mark Verheijen | 15-08-19 | 21:06

Foto woonboot? Die moet er toch gewoon zijn?

Hemmenaar7 | 15-08-19 | 23:13
▼ 4 antwoorden verborgen

'Strijders'.

Slogra | 15-08-19 | 20:29

Spijker.. Kop..

Stoep | 15-08-19 | 20:28 | 3

Jaja, 'nep'wapen, maar laat GS nou ook gewoon de messen wegframen door de dure lefbef?

Hemmenaar7 | 15-08-19 | 23:11

Spijker. Mis. Gewekte schijn van belangenverstrengeling privé en ambt, dat is het enige dat ertoe doet hier en dat is nou net het enige punt dat VR faliekant miste.

sockpuppet | 16-08-19 | 01:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland