Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Blanke man (21) schiet 46 pax neer in El Paso, TX

Patrick Crusius, 21 jaar, uit Dallas, Texas - onaangenaam

Veiligheidsbril, oordoppen en een AK-achtig semi-automatisch wapen. Maar de blanke dader liep geen schietbaan binnen, het was een Walmart Super Center in Ciela Vista, El Paso. Voorlopige stand: achttien tot twintig 22 slachtoffers, verhouding dood/gewond onduidelijk. Leeftijden tussen de vier maanden en 82 jaar. De verdachte is niet aan gort geschoten door bewapende burgers of Texas Rangers, hij is aangehouden [FOTO:]. "He looked like a kid", aldus een ooggetuige. Trump noemt het "very, very bad", de gouverneur van Texas reageert iets uitgebreider.
Livestream: KVIA lokaalnieuws na de breek, of hier nieuwsbericht. Lokale nieuwsmakers benadrukken dat ze alleen informatie delen op basis van autoriteiten (wat vermeldenswaardig is aangezien ze doorgaans als kippen zonder kop *alles* de ether in slingeren).
Manifest: [Update hierover verwijderd, echtheid zeer betwist.][Iets met kip & kop.]
Video's: Diverse video's van binnen en buiten het winkelcentrum, na de breek.
ANP Foto's: Zware wapens, militairen, pantservoertuigen in verkapte politiestaat USA, na de breek.
Heavy.com: Heeft z'n LinkedIn gevonden, en nog wat details.
Slachtoffers: Negen mensen in kritieke toestand, van totaal 22 slachtoffers (aldus updates via lokale livestream & Associated Press). Minimaal 1 dode gemeld.
Politie Update 23u40: 1000 tot 3000 mensen waren in het winkelcentrum. Alles onder controle, geen tweede schutter. Politie kan/wil nog geen victim count geven.
UPDATE 06u25: 20 doden, 26 gewonden in El Paso. Nog steeds onduidelijk of het online opgedoken manifest echt is / van de schutter is, maar veel media citeren er uit. Beto O'Rourke geeft 'het racisme van Trump' de schuld.
Foto van de Schutter: Vrijgegeven door de autoriteiten:

Patrick Crusius, massamoordenaar

Dayton, Ohio - 7 tot 10 doden bij Mass Shooting 154 in 2019

Update zondagmorgen: Ook een shooting in Dayton, Ohio. 10 slachtoffers so far in of buiten een bar in een uitgaansgebied [maps:], aantal doden onduidelijk maar sprake van 7 tot alle 10. Er liggen slachtoffers midden op straat. Hier video's on the scene, daar ook. Deze man filmde bij toeval - van een afstandje - de schietpartij. Harde, doffe salvo's te horen. Aftermath: beelden van een (op het oog vruchteloze) reanimatie. Dader in Dayton: wederom een blanke man, ditmaal met een AR. Hij is gehandboeid [foto:], maar schijnbaar wel deaud [foto:]. Media-updates bij lokaalnieuws WHIO.com.
UPDATE: Sprake van zestien slachtoffers in ziekenhuizen. Dat is los van de lijken op straat.
UPDATE: Tien doden bevestigd in Dayton.
Na de breek video's en foto's van El Paso ⤵️⤵️⤵️

Good guy with a gun Glen Oakley redt kinderen in El Paso

Hulpgeroep, slachtoffers op parkeerplaats buiten

Evacuatievideo - pas op bloed

Video vanuit de winkel - schoten hoorbaar

Ontruiming JC Penney in winkelcentrum

Beelden aanhouding dader

Onduidelijk of het om de verdachte van de shooting gaat

Zondagmorgen Updates: El Paso in rouw

Via de meme-stream

Zinloos politiek medeleven mag op de grote hoop

Mass shooting 154 alweer dit jaar

Reaguursels

Inloggen

Mouthaan beweert nu dat je ook boze types in Europa hebt, maar die kunnen moeilijker aan een wapen komen? Begreep ik dit goed dat bij dit nu net zegt? Heeft hij op deze manier heel misschien met Rutte op deze wijze er over gesproken? Nog even en alle FvD of PVV stemmers worden straks zo geframed? Dat kan én mag niet gebeuren. Journalistiek in dat geval onwaardig.omdit van te kunnen beoefenen.

Jan, Leiden | 04-08-19 | 19:39 | 2

Omdit van = Om dit vak

Jan, Leiden | 04-08-19 | 19:49

Mouthaan is een sinistere nieuwe fascist.

Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 21:42

Het zijn weer goede tijden voor ex-ruslandkenners, eh terrorisme-kenners.
Dit keer is er ene Van Buuren uit Leiden als de kippen bij, want er is werk aan de winkel; de ramp moet in de goede richting geframed worden.
Het is rechts.
Het is rechts-gedachtengoed.
Het is Alt-Right. (lees: racistische nazi-taal)
Wat zegt deze deskundige precies (?); wij lezen 'n citaat: ",,Het is nodig om de ontwikkelingen te volgen en te analyseren. In Engeland en Duitsland is al gewaarschuwd voor extreemrechts terrorisme, Frankrijk heeft ermee te maken, in Oost-Europa is het te vinden. Alt Right is ook in Nederland aanwezig, met de oorlogszuchtige taal die daarbij hoort.”
Let op: er wat tekst gevonden op de site '8chan', maar nog door niemand is vastgesteld, dat de vermeende schutter op die site zijn redenen en gedachtengoed heeft gepláátst op die site '8chan'.
Maar de deskundige Van Buuren wil er natuurlijk als eerste wat over gezegd hebben (dit is mijn winkel, man), en dus loopt hij daarom vooruit, 'om alvast zijn deskundige oordeel te geven'.
Eh, past het plaatje eigenlijk wel (die combinatie van Alt-Right-taal met wat er op dat manifest van 8chan is gevonden (?); eh, néé)
Want zelfs deskundige Van Buuren moet wel melden: ,,Ik zag wel twee nieuwe dingen: Crusius (de vermeende dader én vermeende schrijver op 8chan; noot van Der Paulie) spreekt ook over banenverlies door automatisering, dat wordt gezien als een extra reden immigranten het land uit te sturen, en hij spreekt over het milieu. Dat zie je niet vaak.”
Maar tegenspraak met zichzelf mag Van Buuren niet hinderen; hij gaat gewoon dóór met zijn tekst: "Verder passen de opvattingen van de schutter perfect binnen de populaire en groeiende Alt Right-beweging. Die vindt dan wel zijn oorsprong in de Verenigde Staten, maar inmiddels zijn er aanhangers over de hele wereld. Zij hoeven geen lid van een club te zijn, maar vinden op internet het gedachtegoed, waarbij geweld niet wordt geschuwd maar juist als daad van zelfverdediging wordt gezien."
Eh, daar passen toch wel weer wat corrigerende kanttekeningen bij Van Buuren.
1e op internet is elke vorm van gedachtengoed te vinden; simpel; alles staat daar;
2e dat 'geweld als vorm van zelfverdediging' acceptabel wordt gezien, zien we juist vooral bij de wereldverbeteraars als de SJW's, en bij extreem-links, als die als 'antifa' juist vreedzame demonstraties van bijvoorbeeld Pergida met heel veel geweld willen verstoren.
En dus moét elke eerlijke terrorisme-deskundige als eerste opmerken, dat de geweld-plegende ellendelingen juist ook aanwezig zijn bij de extreem-linkse en anarchistische bewegingen; zodat zelfs (linkse) burgemeesters met 'n geheime agenda dankbaar gebruikmaken van dei geweld plegende extreem-linksen, door dan een reden aangeleverd te hebben gekregen, de vreedzame demonstratie te verbieden.
Maar ja, dáár horen we deze terrorisme-deskundige Van Buuren niet over.
Eh, beste Van Buuren, plaats jouw gedachtengoed eens in de publiciteit; vertel eens, ben jij extreem-links (?), want dan begrijpen we jouw eenzijdige retoriek wat beter, om te plaatsen in 't frame van beroeps-neuzelaars.

Der Paulie | 04-08-19 | 18:40 | 5

@Ridde Rogter | 04-08-19 | 18:55:
We zijn eruit:
Riddle Rogter is 'ook' terreurdeskundige Bart Schuurman van de Universiteit Leiden; het knechtje van zijn baasje Van Buuren.
Het zoveelste voorbeeld van 'n hondje, dat z'n baasje wil verdedigen, door terug te grommen.
En dan wordt de onaardig gevonden criticus van 't baasje aangeraden, "vanavond een pilletje voor het slapen" te nemen.
Vlek + wrijven + knoeien.

Der Paulie | 04-08-19 | 20:38

Wat een meesterlijke baggertegel. Lang ook en desondanks inhoudelijk totaal leeg. Feli Paulie!

Rest In Privacy | 04-08-19 | 21:24

@Langshetrandje | 04-08-19 | 21:24:
Inderdaad een lang stuk. Helaas.
Kwam doordat ik moest citeren, zodat iedereen zelf het lege fabrieksel van Van Buuren kon nalezen.
En dat iedereen het framen van zo'n pseudo-terrorisme-deskundige kan doorzien; kan doorprikken.
Levert dat wat op, anders dan de ontmaskering van links framende deskundigen (?); néé.
Maar iedereen is nu in staat, zelf te zien, hoe de linkse pers leugenachtig een terreurdaad 'gebruikt' voor hun eigen valse verkoopverhaaltje.
Maar u heeft gelijk; want nadat het ene links framende fabrieksel is opgeruimd, wordt het vermeende machtsvacuüm direct weer opgevolgd door slippendragers en hielenlikkers, die hetzelfde leugenachtige verhaaltje naprevelen; met een nieuw frame-pje.
Het houdt nooit op, ook als je luchtfietsers ontmaskert, maar dat geeft niet. Leegte ruimt lekker op.

Der Paulie | 04-08-19 | 21:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Mede mogelijk gemaakt door Trump die met zijn domme en onbeschofte gelul een sfeer heeft gecreëerd waarin dit soort doorgesjeesde reabaggers denken dat ze alles kunnen en mogen maken. Een cultuur waarin dit soort losers denken in de meerderheid te zijn en menen hun momentje te kunnen pakken.
Over 5 jaar ook hier, vrees ik

Wolfje_Tungsten | 04-08-19 | 18:35 | 4

@Wolfje_Tungsten Je bent gehersenspoeld.

unshift | 04-08-19 | 19:51

Wat een toeval overigens dat er plotseling twee ernstige schietpartijen zijn, net nu Trump landelijk met succes de aandacht wist te vestigen op de grootschalige derdewereldtoestanden in alle door democrats gerunde steden.

Dit lijdt de aandacht prima af en brengt het gesprek op "impeach Trump - part 1001"

Gevalletje van actie-reactie lijkt het.

Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 21:47

Want onder Obama gebeurde dit niet?
Het is heel simpel, verander de wet, via de formele weg. Maar daar is geen meederheid voor te vinden, ook niet bij de Dems.

Pimp my Voortuin | 04-08-19 | 21:54
▼ 1 antwoord verborgen

Aardig wat spree pron hierboven. Voor de liefhebbers zullen we maar zeggen

Wolfje_Tungsten | 04-08-19 | 18:24

Verschrikkelijk voor de slachtoffers en hun dierbaren!
Echter, het merkwaardige feit doet zich nu voor dat er door de MSM en Linkse Activisten onmiddellijk tegen de NRA en wapenwet geageerd wordt, terwijl bij een aanslag in de naam van Islam het altijd om verwarde eenlingen met een psychose of te lage bloedsuikerspiegel gaat. Sinds 9/11 zijn er wereldwijd in naam van Islam al meer dan 30.000 aanslagen gepleegd met duizenden slachtoffers. Context ! Zie Jihadwatch.org

Bolder | 04-08-19 | 18:12 | 1

Daar hoor je inderdaad dan nooit iets over.

Jan, Leiden | 04-08-19 | 19:44

Wapenverbod lost niets op. Kijk hoe de mocromaffia elkaar afslachten met machinepistolen en granaten als paaseieren leggen.
Ik maak me geen illusies dat extreme figuren altijd aan wapens kunnen komen, alleen al uit de balkanoorlog zijn er honderduizenden wapens ergens “verdwenen”.
Waar ik me wel zorgen om maak is het verdwijnen van de consensus, de tegenstellingen lijken alleen maar extremer te worden. Het accepteren van Trump als gekozen president bijvoorbeeld, of de opkomst van FvD.

Eppo | 04-08-19 | 16:42 | 3

Dit was naar verluidt gedaan met een legaal wapen.

Pot Vol Koffie | 04-08-19 | 17:09

@Pot Vol Koffie | 04-08-19 | 17:09: Het lost zeker wat op. Het aantal vuurwapen gerelateerde doden in staten met een vrijere wapenwet (40.000 vuurwapen doden in de gehele VS in 2018) is vele malen hoger dan dat in staten met een strengere wapenwet.

Illegale wapens in de VS is zeker een probleem, maar de legale aanschaf van wapens zou veel strenger moeten. Retard Trump is een NRA supporter dus dat zal onder zijn 'leiderschap' niets veranderen.

litebyte | 04-08-19 | 17:20

@litebyte | 04-08-19 | 17:20: Waarvan 28k zelfmoorden met een vuurwapen zijn. En dan nog alle andere vuurwapengerelateerde doden want alles wordt daar op 1 grote hoop gegooid incl doden door politiekogels.

KingReaper | 04-08-19 | 18:28

Trump's reacties op aanslagen:
Is de dader een mosilm -> Inreisverbod.
Is de dader een latino -> Muur
Is de dader een afro amerikaan -> Meer politie en gevangenissen
Is de dader een blanke nationalist -> Thoughts & Prayers

Het aantal wapens is sowieso nooit het probleem volgens de stabiele genius evenmin als de fantastische geestelijke gezondheidszorg in het beste land ter wereld. (Kuch)

Hedieho | 04-08-19 | 16:05 | 1

Door de kosten dat immigratie met zich meebrengt kunnen Amerikanen miljarden minder uitgeven aan hun eigen gezondheidszorg of aan hun eigen drugsprobleem. Daar sterven dus indirect 10-duizenden per jaar aan. Immigratie is een gigantische kapitaalsoverdracht tussen volkeren en het is zeer spijtig dat jij denk dat zoiets ongemoeid gebeurd en elke uitspatting alleen maar door de politiek komt.

heldheino | 04-08-19 | 17:05

Amerika heeft 3 grote problemen.

1. Een gun probleem: op een bevolking van ruim 280 miljoen inwoners zijn er bijna 250 miljoen wapens in omloop. Hoeveel automatische assault wapens er zijn is mij niet bekend.
2. Een mental problem: er lopen daar veel gestoorde mensen rond vanwege de slechte zorg.
3. Een Trump probleem. Bij de dader in Texas sluimert het racisme al lange tijd onderhuids. Trump die alsmaar het vuur blijft aanwakkeren met zijn racistische retoriek en aanvallen op congressleden en minderheden, de fascistische stromingen die in Amerika onder Trump opleeft, heeft de dader getriggerd een daad te stellen.

Trump is hoofdverantwoordelijk hiervoor. Amerika is een kutland geworden!

Johgeefmijmaarpatat | 04-08-19 | 15:43 | 8

3 je bedoelt de democraten?

Michiel85 | 04-08-19 | 17:44

Al Gore-fan schiet massa dood -> Schuld van Trump = Onnavolgbare logica.

tipo | 04-08-19 | 19:49
-weggejorist-
Johgeefmijmaarpatat | 04-08-19 | 20:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Op de Chans zouden er volgens de NOS dagelijks verwijzingen naar het nazisme voorkomen. Bedoelen ze daarmee verwijzingen naar de Linkse Kerk van Mondsnoerders?

Slogra | 04-08-19 | 15:37 | 6

@kindapaas | 04-08-19 | 16:09:
Die andersdenkenden, zwarte, gays en pro choicers doodschiet of anders mensen in het algemeen doodschiet omdat hun teabaggin alufolie te strak om het preppershoofdje zit. Die soort fascisme, ook wel alt right genaamd. Die stroming waar jij ook zo warm voor loopt. Je weet wel

Wolfje_Tungsten | 04-08-19 | 18:29

Haha boomers die 4chan duiden. Of proberen te duiden..

Michiel85 | 04-08-19 | 18:57

Voor iedereen die gelooft dat de chans een radicaliseringsoord zijn, kijk eens naar "women are being radicalized into being wives and mothers online" van Mr. Obvious.

Michiel85 | 04-08-19 | 19:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Trump bashen is al begonnen, ook in de Nederlandse MSM.
Opvallend is dat overal verzwegen wordt dat hij al plannen had hiertoe in de Obama tijdperk. En....... dat hij aanhanger van en stemmer op de Democraten is!

brabantman | 04-08-19 | 15:12 | 10

@Jan, Leiden | 04-08-19 | 16:40:

Trump figureert op deze verknipte websites. Zo was hij op Infowars. Gaf persprivileges aan de Daily Caller. Trump is gewoon weinig fris. Tenzij je een KKK aanhanger bent.

www.youtube.com/watch?v=fULPlGwjJMA&a...

Maar werkelijk (behalve dat Trump zelf ook een racist is) maakt het niet uit. Trump is vooral geïnteresseerd in zichzelf en zijn sponsors nog rijker maken. Wat hij nodig heeft is een zondebok. Domme mensen en natuurlijk de racisten. Want wat de Democraten willen van links (Bernie Sanders) tot centrist (Elizabeth Warren) tot rechts van het centrum (Joe Biden) gaat de allerrijksten nogal veel geld kosten. Dus het enige wat Trump doet is de conjob van de eeuw. Namelijk racisten, en domme mensen doen geloven dat hij het land gaat redden.

Van immigranten - is niet waar hij pakt de werkgevers van illegale immigranten (waaronder hijzelf) niet aan.
Hij gaat ze belastingkortingen geven - niet waar, vrijwel al het geld (82%) gaat naar de allerrijksten.
Hij gaat ze gezondheidszorg geven - niet waar, hij zit daar enkel voor de lobby van particuliere verzekeraars die enkel om de premies geven en absoluut alles doen om nooit te vergoeden.
Hij heeft wel een gigantisch begrotingstekort - drie keer raden wie die rekening straks mag betalen? Juist de Trump-stemmers.
Hij heeft de staatsschuld expantioneel laten stijgen in economische voorspoed - Wie mag die rekening betalen? Juist de Trump-stemmers.

Er zijn drie redenen om Trump te stemmen.

- Je bent dom en racist en snapt niet dat je belazerd wordt.
- Je bent gewoon dom en snapt niet dat je belazerd wordt.
- Je bent schatrijk en gaat dankzij Trump nog rijker worden.

Dat is het.

Trump is dom, lui en kwaadaardig. Maar hij weet heel goed mensen te belazeren. Gelukkig voor zijn sponsors is hij niet zo dom om hun ook te belazeren want anders is hij morgen weg. Nou ja, zeer binnenkort.

Andrew Deen | 04-08-19 | 17:08

@Andrew Deen | 04-08-19 | 17:08:

Er zijn drie redenen om niet op Trump te stemmen.

- Je bent dom en racist en snapt niet dat je belazerd wordt.
- Je bent gewoon dom en snapt niet dat je belazerd wordt.
- Je bent schatrijk en gaat dankzij je kandidaat nog rijker worden.

MistaRazista | 04-08-19 | 17:27

Goeie zet. Trump stemmers uitmaken voor Klan-leden, dom en racist zal zeker trouwe Democraten van ze maken.

Mazzelstof | 04-08-19 | 19:47
▼ 7 antwoorden verborgen

Misschien moeten we maar de grenzen openen en alle vormen van welvaartsverdeling of kapitaaloverdracht afschaffen. Zo kan iedereen komen, maar moeten ze zich wel nuttig maken. Dat scheelt wrok gevoelens bij autochtone inwoners en voorkomt immigranten zonder kans van slagen.

heldheino | 04-08-19 | 15:08 | 2

De bevolkingsgroei in Afrika loopt straks in de miljard. Europa is al vol, het kan ecologisch gezien niet dat iedereen hier naar toe komt.

Jan, Leiden | 04-08-19 | 15:34

En wij *moeten* natuurlijk voor de gevolgen betalen en laten misbruiken als de geld-koeien van Marxistisch links. De gevolgen zullen zijn: meer woningdrukte, dus hogere huren, dus meer huursubsidies, dus meer belasting, meer criminaliteit, meer stemmen op links (want 3e wereld immigranten stemmen altijd op de geef-ons-gratis-shit partijen), etc. .... en dan burgeroorlog (en niet de communistische revolutie die Marxisten proberen waar te maken).
Zelfs als er geen burgeroorlog komt, de enige wat je bereikt zal hebben is om Europa te veranderen in nog een Afrikaanse/Arabische shithole.

unshift | 04-08-19 | 16:03

Even snel het manifest gelezen. Gelukkig was het maar een paar pagina's.
Aan het eind gaf hij aan dat hij dit al lang voor Trump gepland had.

Dus Beto doet aan naakt opportunisme.

Niet dat het nog wat uitmaakt. Er staat al jaren een propaganda snelvuurkannon
gericht op blanken dat non-stop beschuldigingen van "racisme" in
de richting van blanken afvuurt elke keer dat een blanke meer doet dan
doodstil zitten of door het stof kruipen.

Met feiten of redelijkheid heeft dat niets meer te maken, slechts
het Pavloviaans ontmoedigen van blanken om hun eigen belangen te
behartigen of het systematisch ontmoedigen van etnische solidariteit tussen
blanken onderling.

Schema van intersectionaliteit (de opvolger van het Marxisme):
www.frontpagemag.com/sites/default/fi...

De Democratic Party in de VS wordt steeds extreem-linkser en krankzinniger.

Hier een aantal grafieken die dit aantonen, courtesy van youtube politiek commentator Tim Pool:
imgur.com/a/8SRHU6L

Ze willen volledig open grenzen, gratis gezondheidszorg en uitkeringen voor
alle illegalen, en er is een coalitie van diverse niet-blanke groepen die
"herstelbetalingen" eisen van blanken voor allerlei historisch "onrecht".
De meeste Democratische leiders steunen dit:

Clown World Order #12: Reparations
www.youtube.com/watch?v=O1MAkpR7pzY

De Democrat Party gedraagt zich als een buitenlandse vijand die zojuist een
oorlog gewonnen heeft tegen blank Amerika en een vernederend capitulatieverdrag aan de blanken probeert op te leggen. Dit kon wel eens tot "spannende tijden" gaan leiden.

petersteenkamp | 04-08-19 | 14:50 | 3

De grafieken en statistieken in je 2e link zijn interessant. Vooral de onderste afbeelding. Links is extremer en zichzelf aan het insluiten in een eigen cocon zoals cults dat doen. De grafieken laten ook zien hoe effectief propaganda kan zijn op grote bevolkingsdelen, en omdat de meeste gehersenspoelden uit universiteiten komen, laat het ook zien hoe kwetsbaar en kneedbaar de hersentjes van de meeste 'liberal arts' studenten nog zijn. Hun studies geven hun 0 toegevoegde waarde voor de economie, dus het enige wat ze kunnen doen daarna is agiteren.

unshift | 04-08-19 | 15:47

@Andrew Deen | 04-08-19 | 16:19: Geen argument + ad hominem = kenmerk van een links-fascist.

unshift | 04-08-19 | 16:24

Aan de vrijgegeven foto van de isla vista schutter te zien, lijkt dit mij geen volbloed Amerikaan.

Muuke | 04-08-19 | 14:49 | 1

Lol, ben erg benieuwd wat je met "volbloed" bedoelt. Een afstammeling van Europese migranten bedoel je?

* Il Principe * | 04-08-19 | 15:21

Heeft het ministerie al een negatief reisadvies afgegeven?

Lafayette | 04-08-19 | 14:33

Ook interessant: de wie-heeft-de-schuld vraag.

Terroristische aanslagen Shootings. Iemand 'moet' de schuld hebben.
In die categorie zagen we als schuldigen al voorbij komen: Merkel, Trump, extreem links, extreem rechts, extreem islamiet enz.

Maar nu is er een categorie bijgekomen: incels.

Incels zijn onvrijwillig celibatairen. Een ervan was verantwoordelijk voor de Isla Vista shooting. Want: de dader kreeg geen sex.

Deze wereld is gek. En ik snap er af en toe helemaal niks meer van.

"Patrick was a ... INCEL ..." www.thegatewaypundit.com/2019/08/left...
en.m.wikipedia.org/wiki/2014_Isla_Vis...
en.m.wikipedia.org/wiki/Incel

gaffelbaard | 04-08-19 | 13:35 | 4

Hier in komt-u-maar-binnen-Nederland wordt de schuld óók al gelegd bij Baudet en iedereen die op hem stemt.

Papa Jones | 04-08-19 | 14:36

Wéér wat geleerd, maar of ik blij word van die net verworven kennis?
Wat een ongelooflijke gefrustreerde griezels!

EefjeWentelteefje | 04-08-19 | 16:02

Voor "incelligen" hebben we toch de prostitutie uitgevonden? Oh ja, dat is strafbaar in de VS...

Graaisnaaiert | 04-08-19 | 17:52
▼ 1 antwoord verborgen

Gaat lekker daar.

Gomezlopez | 04-08-19 | 12:56

Volgens Joop betreft het een extreem rechtse mafkees....

Zoon van Boer | 04-08-19 | 12:41 | 7

@TeeJee | 04-08-19 | 13:12: Alleen was het een linkse democraat. Niet zo moeilijk vast te stellen in dit geval.

hellothere | 04-08-19 | 13:27

Volgens Joop is de moordenaar gestuurd door Baudet.

Papa Jones | 04-08-19 | 14:41

Zullen we het gewoon op een zieke geest houden, links of rechts maakt niet zoveel meer uit voor slachtoffers en nabestaanden. Dat is gewoon mediavoer.

Muuke | 04-08-19 | 14:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Godzijdank kunnen we hier in Nederland niet op elke hoek van de straat een halfautomatische geweer kopen.. Maar goed, 65 doden in Nigeria door moslimterroristen dat staat dan weer niet op de voorpagina.

Wasbakplasser | 04-08-19 | 12:40 | 4

Nooit in Rotterdam geweest zeker?

Rotterdammert1965 | 04-08-19 | 14:36

In Albanie zijn in de negentiger jaren een miljoen AK's en ander wapentuig uit de over het land verspreid liggende opslagplaatsen verdwenen. De criminelen met de contacten hebben zo'n ding in een weekje thuis

theo-is-dood | 04-08-19 | 14:40

@theo-is-dood | 04-08-19 | 14:40: Maar een ideologische gek als van deze slachting heeft die contacten waarschijnlijk niet, voor deze mensen is het gelukkig een stuk lastiger.

Pot Vol Koffie | 04-08-19 | 17:12
▼ 1 antwoord verborgen

@hellothere | 04-08-19 | 13:26: Door 'linksen'. Ga jij nu ook echt meedoen met dat spel? Is idd fake news totdat we wat meer weten. In de VS willen ze na 3 minuten al de huidskleur en politieke voorkeur weten.

SuqMadiq | 04-08-19 | 14:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Hey, weer een manifest van een schietgrage doorgedraaide erbij.

Ik vind het 'apart'. Waar komt die drang om afscheidsbrieven te schrijven toch vandaan? The unabomber - Ted Kazinsky, Breivik, Christchurch, nu weer El Paso ... ze schreven allemaal een manifest.
Soms is het afscheidsbriefje korter. Bijvoorbeeld bij Gokman Tanis, de tram-terrorist.

Maar, heb ik ontdekt, denk niet dat zoiets alleen door extreem rechts word gedaan. Linkse extremisten hebben dezelfde neiging.

In Griekenland heb je een anarchistische terroristische groep, de Revolutionaire strijd, en die hebben in 2005 ook een manifest geschreven. Vergelijk ze maar met de AFA hier in NL, alleen dan met dat verschil dat ze in Griekenland wel de wijsheid hadden die terreurgroep te verbieden.

Al Qaida, ook die hebben een manifest online gezet; vert.: "The management of Barbarism".
Hezbollah heeft ook een manifest, gericht op de vernietiging van Israël, dat was de basis bij de oprichting van Hezbollah. De Moslim Broederschap, nog voordat terroristen zich gingen afscheiden van Al Nusra en ISIS in Syrië ontstond, schreven een manifest.

Er zijn dus manifesten van terroristen, dan weer extreem-rechts, dan weer extreem-links, dan weer uit islamitische hoek en tegen joden en niet-moslims ... maar ze hebben allemaal gemeen dat ze van terroristen zijn en tot geweld en gewapende strijd oproepen.
Een uitzondering lijkt die van Isla Vista Elliot Rodgers, dat was een incel (=onvrijwillige celibaat) en zijn manifest ging over het niet hebben van sex dus .... het blijft verbazen.

Terroristen die manifesten schrijven. Hoe ik ook probeer te analyseren, er lijkt geen vast patroon te zijn dan behalve deze; al die manifesten zijn een schreeuw om aandacht.

gaffelbaard | 04-08-19 | 12:32 | 11

@* Il Principe * | 04-08-19 | 15:46:

Helaas. Mensen hebben geen religie nodig om aanslagen te plegen. Gewoon slechte hoeders, angst, desinformatie en ze gaan al snel geloven dat zij de redders van de wereld zijn tegen de "vijand".

Maakt niet uit welke postzegel je erop plakt. Het is allemaal meer van hetzelfde.

Andrew Deen | 04-08-19 | 16:21

@Andrew Deen | 04-08-19 | 16:21:
Ik zeg dan ook niet dat het zal verdwijnen, alleen verminderen met 90%.
De doodscultus die christendom/islam/jodendom heet, doet gekke dingen met mensen. Eén van de dingen die ze leren, is dat het zo mooi is na de dood.

* Il Principe * | 04-08-19 | 17:54

@* Il Principe * | 04-08-19 | 17:54:

Nutteloos. Dan verzinnen ze wel een andere doodscultus. Nazisme. Fascisme of gewoon iets totaal anders.

Andrew Deen | 04-08-19 | 18:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Volgens de NOS was het een 'witte' man.
De NOS zegt het ook altijd als de dader een zwarte man of een lichtgetinte man is. (NOT)

Roadblock | 04-08-19 | 12:21 | 1

Altijd weer pistolen Paul Witteman.

Premier Trutte | 04-08-19 | 12:28

Dat is op planeet Aarde. Komt wel heel dichtbij nu.

Premier Trutte | 04-08-19 | 12:19

Guns, is dat nou typisch een Republikein dingetje dan? Maar wat deden de democratische presidenten dan al die tijd? Misschien dat trump zich pas echt bij de meerderheid populair maakt door het afschaffen van...

Bill Cosby | 04-08-19 | 12:15 | 3

Afschaffen zie ik niet gebeuren, wel de verkoop van (semi) automatische wapens aan banden ook al kost hem dat stemmen.

sprietatoom | 04-08-19 | 12:17

The right to self defense.
Lijkt me te komen uit een tijd dat snelle communicatie niet mogelijk was, mensen woonden in zeer afgelegen streken en de trek naar het westen met gezinnen beslist vol risico's was.
Tel daarbij op het recht van het individu en je hebt 'the right to self defense.'
Als ik afgelegen woonde zou ik zeker een wapen in huis willen hebben.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 12:24

Op joop liggen ze nog na te genieten van de gay parade van gisteren want niks over schietpartijen,of wat dan ook.

komtdatschot | 04-08-19 | 11:55 | 4

@komtdatschot | 04-08-19 | 11:55
Ah? Bijzonder.
Een massa-schietpartij is toch altijd een vruchtbaar dingetje om politieke stekjes van te steken.

Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 12:08

@Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 12:08: Schuld van Trump, Wilders en Baudet in 3, 2....

K. Letskoek | 04-08-19 | 12:19

Haat-opa Han heeft al gereageerd, en, oh verrassing, hij geeft de schuld aan Baudet en iedereen die op hem stemt. Wat een domme man.

Papa Jones | 04-08-19 | 14:40
▼ 1 antwoord verborgen

De VS kent een veelkoppige hydra aan veiligheidsdiensten. FBI, CIA, enz. Wanneer je weet dat er zoveel Christchurch lookalikes rondlopen over liever: broeden om een aanslag te plegen, dan pak dit toch aan? Bijvoorbeeld, richt zo'n ultra-ultra anti-immigranten organisatie op en registreer wie op deze strooppot af komen vliegen. Vervolgens rol je de hele bende op en richt je weer een soortgelijke club op. Zo ruim je de boel op. Rusland werd onder Jeltsin een waar mafia walhalla. Tsjetsenen, Georgiërs, Russische maffia, het was niet on te harden. Onder Poetin werd dit met wortel en tak uitgeroeid. Oligarchen vluchtten het land uit, maar wisten zich ook in Londen niet veilig. Wanneer je beide landen naast elkaar legt, bemerk je dat beiden een politiestaat en veiligheidsdienststaat bezitten. Alleen laat de VS dit soort Christchurch estafettes gewoon toe. Ze laten toe dat de Latinos in doodsangst zitten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-08-19 | 11:53 | 2

Van oligarchie naar pseudomonopolie is meer van toepassing op de russische situatie.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 11:56

Die Trump heeft het ook best druk om kriskras door het land steeds mensen omver te schieten in winkelcentra

skoftig | 04-08-19 | 11:43 | 4

LOL, alsof Trump de ballen daarvoor zou hebben. Captain Bonespur is iemand die zelf toch echt geen enkel risico gaat lopen.

* Il Principe * | 04-08-19 | 12:02

Zou hij daar als snordrukker voor de militaire dienstplicht überhaupt toe in staat zijn?

Ridde Rogter | 04-08-19 | 12:46

@Ridde Rogter | 04-08-19 | 12:46:
Muhamad Ali wilde ook niet naar Vietnam; hij vond het een koloniale oorlog. Een verkeerde oorlog afwijzen maakt je geen lafaard!

kindapaas | 04-08-19 | 16:35
▼ 1 antwoord verborgen

Het zijn toch meestal jonge mannen die dit soort rare (welke invloed wil je uitoefenen met zoiets?) shootings doen, en tot nu toe blank, typisch genoeg.
Er lijkt ergens een weeffoutje te zitten in het dna van de westerse samenleving. We have to fix that.

kloopindeslootjijook | 04-08-19 | 11:38 | 7

@kloopindeslootjijook | 04-08-19 | 12:20:
Ja, is waar maar jij lijkt alleen maar blanke daders te willen zien zodat je zie-je-wel kan zeggen.

Google eens op list of terrorist attacks en list of shootings. Want die zijn er.
Wat opvalt aan de lijst met terroristische aanslagen is dat de grote meerderheid gepleegd word door islamieten. Is gewoon een feit. Wat opvalt aan de shootings is ten eerste dat sommige shootings (El Paso gisteren, Dayton vandaag, Garlic festiv a l) thuishoren op de lijst met terroristische aanslagen, en ten tweede dat shillings gepleegd worden door zowel blank en zwart, islamitisch en christelijk, soms politiek gemotiveerd, meerderheid van de daders is een man en soms zit er een vrouw bij.

De conclusie die jij maakt, die van ha-een-witte-zie-je-wel is niet juist en geeft blijk van een confirmation bias, ook bekend als tunnelvisie.

Verder ... zelfreflectie en fine-tunen?
Ik ben voor. En ik wens dat andere landen /gemeenschappen dat ook wat vaker zouden doen.

gaffelbaard | 04-08-19 | 13:02

@theo-is-dood | 04-08-19 | 14:38:
Tsja, maar wel semi-automatische wapens die voor een schijntje zijn om te bouwen naar vol-automatisch. Als je een AR15 koopt, is dat om mensen overhoop te schieten. Die dingen zijn niet bedoeld voor de jacht.

* Il Principe * | 04-08-19 | 15:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Typische Trump-stemmer, next.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 11:26 | 3

typische Trump-stemmers hebben geen baat bij massa-schietpartijen.
De sinds 8 november 2016 tegen de maan huilende ontkenners van de verkiezingsuitslag des te meer.

Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 15:13

Gaan we elke shooting in Amerika nieuws voor Nederland vinden? Vorige maand waren er 1500 burgerdoden in Afghanistan. Hoor je zelden wat over. In ieder geval niet op GS. We weten toch dat wapens mensen doden? Hoe meer wapens hoe meer doden. In dat opzicht valt Amerika nog mee.

SamV | 04-08-19 | 11:14 | 11

Zolang "we" onderhandelen met de Taliban in plaats van ze terug naar de steentijd te bombarderen verleng je hun bestaan, neemt de druk op ze af en kunnen ze weer wat aansterken om gewoon vrolijk verder minder gelovigen, vrouwen, kinderen etc af te slachten en het leven van goedwillende mensen onmogelijk te maken. Het is in dat soort landen pas over als de laatste kop van de laatste beroepsislamist op de laatste staak in het allerlaatste bevrijde dorp staat. En wat betreft die mass-shootings in de VS, er borrelt iets onderhuids, eng. Elke joker kan daar, als hij slecht in zijn vel zit, besluiten er maar een eind aan te maken en zoveel mogelijk mensen mee te nemen. Heb zo'n idee dat het winners & losers-karakter van die maatschappij daar debet aan is en die lijn gaat door alle rassen, ideologieen en religies heen. Moeten we hier absoluut niet willen...

Graaisnaaiert | 04-08-19 | 13:42

Afghanistan is een volkomen irrelevant en onbelangrijk land. Zijn hooguit statistieken. Net als bijvoorbeeld een gezonken veerboot in Bangladesh.

Lafayette | 04-08-19 | 14:42

@Lafayette | 04-08-19 | 14:42:

Nee. Afghanistan is strategisch van belang.

Graaisnaaiert | 04-08-19 | 13:42

Dat "Taliban slopen" werkt niet echt he. Er dienen nu soldaten in Afghanistan die ten tijde van 9/11 nog verwekt moesten worden.

Verder is het probleem in de VS met de laatste dozijn "mass-shooters" wel vrij evident. Maar och steek je kop maar in het zand.

Andrew Deen | 04-08-19 | 16:25
▼ 8 antwoorden verborgen

Knaapje van El Paso ziet eruit als een Fortnite speler die elke week gebullied wordt op zijn high school voor lunch money. Maar goed met een krakaka kan kennelijk iedereen in John Rambo veranderen.

Graaf_van_Hogendorp | 04-08-19 | 11:08

Dit straalt toch wel slecht af op witte Amerikaanse mannen met een gun.

Haatgenerator | 04-08-19 | 11:04

Ik ben tegen wapens. Mensen zijn er gewoon krankjorum voor. Net zoals plastic, kernenergie, noem maar op. Voor veel zaken zijn we gewoon te dom.

Badr Haary | 04-08-19 | 11:00 | 4

@A.S. Perien | 04-08-19 | 11:18:
Gaat u eens een middagje de stad in, kijk naar links, kijk naar rechts en turf op een velletje papier wie u wel een vuurwapen zou toevertrouwen en wie niet. Hint: diegenen die u dat niet zou toevertrouwen is a: de grootste groep en b: diegenen die juist wel van dat recht op een vuurwapen gebruik zouden maken en ook diegenen zouden zijn die het wapen zelf zouden gebruiken als het ze even tegen zit. Nooit aan beginnen hier. Is de oorzaak een scheve demografische ontwikkeling, pak je die aan. Is de oorzaak rondreizend tuig wat Schengen doorrooft, pak je Schengen aan. Niet iedereen een wapen, is onze cultuur niet, is levensgevaarlijk hier. Pak het tuig aan, pak het tuig op, zet het tuig vast en zet het tuig uit, dat is m.i. de oplossing.

Graaisnaaiert | 04-08-19 | 14:48

@A.S. Perien | 04-08-19 | 11:18: Zwitserland is een homogeen land waarbij de verschillende taalregio's voornamelijk zichzelf besturen. In z'n land is het vredesgehalte stukken hoger dan andere delen van Europa en ja dan zijn wapens prima mogelijk.

heldheino | 04-08-19 | 15:13

@heldheino | 04-08-19 | 15:13:

Zwitserland is nu niet bepaald homogeen. Het is een federatie. Verder mag het duidelijk zijn dat de regels streng zijn en je echt niet eventjes een supermarkt binnen loopt en een wapen kan kopen. Echt niet. Leer mij de Zwitsers kennen.

Andrew Deen | 04-08-19 | 16:28
▼ 1 antwoord verborgen

Wéér een idioot. En vergelijk met Christchurch door deze idioot gaat helemaal mank.
En die in Ohio is net zo gestoord.

Is dit nog nieuws? | 04-08-19 | 10:43 | 3

Nou,in die zin dat de een het gemunt had op moslims en de ander volgens mij op mexicaanse mensen.
Dus je kan het best wel met elkaar vergelijken.

komtdatschot | 04-08-19 | 10:51

Is de etniciteit / religie van die in Ohio al bekend gemaakt?

Toninhocerezo | 04-08-19 | 11:18

@komtdatschot | 04-08-19 | 10:51:
Er zit verschil tussen ras/huidskleur en religie/ideologie.
Die moskee in Christchurch schijnt ook haatzaaiend geweest te zijn. De Walmart ook?

Is dit nog nieuws? | 04-08-19 | 12:56

Kind in de linker hand, telefoon (filmend) in de rechter

Drs. D. | 04-08-19 | 10:43

.. maar goed. Meneer is tegen de gewoonte in levend opgepakt. Dan kan hij eens goed aan zijn tand gevoeld worden over zijn manifest.
Er zijn teveel wanhopige mensen op machtsposities die baat hebben bij massa-schietpartijen.

Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 10:41

We hebben denk ik geluk dat in Nederland de wapens niet voor het oprapen liggen. Op Twitter staat een heel leger complotgekkies klaar dat wel zin in heeft in burgeroorlog om de 'omvolking' te stoppen. Het is wachten tot er eentje doordraait zoals hier in Texas of in Noorwegen.

Ardbeg | 04-08-19 | 10:37 | 10

@Badr Haary | 04-08-19 | 10:57: Ik weet niet wat dat met burgeroorlog roepende complotgekkies met omvolkingstheorieën te maken heeft. Maar volgens mij heb ik er eentje te pakken. Twee zelfs, hieronder nog een. Meteen begrip tonen voor dit soort volk en ze een excuus geven.

Ardbeg | 04-08-19 | 11:39

Dream on. Nederland is een narcostaat aan het worden.
De mensen die daar beter van worden denken alleen maar aan zichzelf en willen niet zien dat ze wereld naar de klote helpen met hun gedrag of het boeit ze niet.
Die komen echt wel aan wapens.

kloopindeslootjijook | 04-08-19 | 11:42

Ardbeg | 04-08-19 | 10:37 (tegel)
U zou natuurlijk ook kunnen stoppen met structureel overdrijven, framen en treiteren. Niet? Dan is uw geveinsde angst een heimelijke wens… Wie gaat u bijstaan indien uw wens waarheid wordt, de spuitbus klieder brigade? De Internationale uitkeringstrekkers? De brandende lap door de brievenbus duwers? Zeg het maar Ardbeg, want veel realistische vrienden heeft u blijkbaar niet meer. En daar bent u toch zelf verantwoordelijk voor.

Veluwse-Eikel | 04-08-19 | 12:55
▼ 7 antwoorden verborgen

Hoezo continu de toevoeging blank ?

AntonJensen | 04-08-19 | 10:32 | 9

@Ardbeg | 04-08-19 | 10:35: Ohio wordt afkomst (nog) niet genoemd. Kennelijk zijn ze in dat geval minder gretig.

Toninhocerezo | 04-08-19 | 12:11

@Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 12:12: Kijk maar eens naar Adriaan in Utopia, als veganist loopt hij de hele dag te eten en met nauwelijks verholen woede controleert hij het diervriendelijk zijn van zijn 14 medebewoners. Alleen met het eten van dierlijke producte blijf je een waardevol en sociaal mens, anders glij je af naar het niveau van een domme ondervoede ezel.

TriestGeval | 04-08-19 | 13:25
▼ 6 antwoorden verborgen

99%gangrelatedviolence

Janusz_Korwin_Mikke | 04-08-19 | 10:54

vreemd, niks over de Ihio shooting die hierna nog kwam, 9 doden...

PredatorGS | 04-08-19 | 11:25
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
inure | 04-08-19 | 10:28 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Ook weer mooi om te zien dat er alweer geen 'good guy with a gun' is die de kloten heeft om de schutter neer te leggen. Het bewijst weer dat wapens voor bange mensen zijn die er vervolgens niets mee durven. Beetje vergelijkbaar hier met eigenaren van vechthonden, ook niet de ballen om zelf te vechten.

DeBelastingbetaler | 04-08-19 | 10:25

Kunnen we al vaststellen dat het aantal schietpartijen is toegenomen sinds Trump aan de macht is?

Raspatat | 04-08-19 | 10:19 | 13

@kindapaas | 04-08-19 | 12:25:

Auto's en keukentrapjes zijn gemaakt om respectievelijk mee te rijden of om een blikje bonen uit jouw keukenkast te halen. Natuurlijk ik kan jou doodmaken door je met een auto te overrijden. Ik kan je doodslaan met een keukentrapje. Ik kan zelfs met meststof een bom maken en jou opblazen. Het kan. Maar het is er niet voor gemaakt.

Een vuurwapen is er voor gemaakt. En semi-automatische wapens al helemaal. Ze zijn enkel, puur en alleen gemaakt om mensen te doden. Niemand heeft een AK-47 nodig om een hert dood te schieten om te eten. Nee. Niemand. Daar heb je jachtgeweren voor. Of als je echt stoer bent een pijl en boog, of een kruisboog.

Nee. Er is geen enkele reden om dit soort wapens vrij te verkopen aan alle burgers. Niet voor zelfverdediging. Niet voor de jacht. Misschien voor hobby schieten? Prima. Maar dan schieten ze maar op de schietbaan en laten de wapens daar. Zo moeilijk is het niet hoor. Behalve dan als je er veel geld aan verdiend of graag een "nuttige idioot" wil zijn voor de wapenlobby.

Andrew Deen | 04-08-19 | 15:02

@Andrew Deen | 04-08-19 | 15:02:
Let eens op dat je de juiste antwoorden geeft op de juiste tegels, je bent van alles door elkaar aan het halen #slordig #nietserieustenemen
Overigens, als je denkt mij te kunnen doodslaan met een keukentrapje, waar wil je afspreken?

kindapaas | 04-08-19 | 16:46
▼ 10 antwoorden verborgen

Tja ik ben voor vrij wapenbezit voor burgers zonder strafblad en 1 paspoort. Maar dit zou niet moeten gelden voor pubers of personen die de pubertijd nauwelijks nog zijn ontgroeid. Daarbij denk ik dat publieke aandacht voor de dader en diens motieven voeding zijn voor andere verwarde puberalen. Er zou geen enkele andere publieke verklaring moeten zijn dan "Zo gek als een deur. Hij is opgesloten in een donker hol en we hebben de sleutel weg gegooid. Case closed".

Onno Barendsen9337 | 04-08-19 | 10:19 | 14

@Muxje | 04-08-19 | 12:17:

In elke situatie waarin jouw huid en haar of die van jouw naasten in direct en aantoonbaar gevaar zijn mag je jezelf verdedigen (en jouw naasten) zonder angst te hebben dat je zelf in de gevangenis beland. Zolang dit proportioneel is.

Als jij een boerka-draagster in de trein ziet mag je de politie bellen. Je mag haar staande houden tot de politie arriveert. Je mag haar niet mishandelen, in elkaar slaan, doodsteken of doodschieten.

Omdat dit niet proportioneel is met de overtreding. Er staat enkel een boete op het dragen van een boerka in het openbaar vervoer.

Dit verandert op het moment dat de boerka-draagster een bomgordel om heeft en jij zag dat toevallig en slaat haar per ongeluk dood in een poging om een bomaanslag te voorkomen door haar in paniek keihard met een bierfles op haar achterhoofd te slaan in paniek omdat je zag dat zij probeerde de bom te activeren.

Dan loop je vrij weg en krijg je wellicht zelfs een medaille. Spijtig dat de terrorist in kwestie is overleden. Maar je had niet de bedoeling haar te doden en enkel de bedoeling om jezelf en de andere mensen om je heen te redden. Je moest wel. Je kon niet anders. Iets moest gedaan worden.

Andrew Deen | 04-08-19 | 12:51

@Andrew Deen | 04-08-19 | 12:51:
En daar gaan we weer. 'Proportioneel'.
Je bedenkt het gewoon weer zelf.
Een aantal jaar geleden kon je in de kranten lezen over de discussie 'proportioneel' nadat een aantal huisbewoners een inbreker iets te hard hadden aangepakt.
Wat Muxje zegt; je weet niet waar de ander toe in staat is dus je wil ontmantelen, uitschakelen tot de politie er is.
Dat zou in mijn geval (klein vrouwtje) ook een goeie klap op het hoofd betekenen of misschien wel een messteek.
Je weet immers niet wat die ander DIE IN JOUW HUIS STAAT gaat doen.
Er is toen besloten dat alle geweld eigenlijk buitenproportioneel is, gezien de inbreker nog geen letstel had toegebracht.
Ik heb dit altijd onthouden en zelfs een ingezonden brief geschreven naar de krant van: hoe kan ik mijzelf dan verdedigen als iemand in MIJN huis staat. Beleefd vragen weg te gaan?
Politiek gaf geen antwoord.
En die is er nog altijd niet.

letopuwzaak | 04-08-19 | 13:31

@letopuwzaak | 04-08-19 | 13:31:

In jouw geval geld het noodweerexces. Ook de rechter zal het zo zien. Als er een grote blanke reus van een kerel jou dreigt te verkrachten en je steekt hem dood om jezelf te verdedigen tegen een verkrachting dan zal jij niet bestraft worden. Zoek het maar op "noodweerexces".

Andrew Deen | 04-08-19 | 13:35
▼ 11 antwoorden verborgen

El Paso, een plaats in de USA, maar kijk eens goed op maps, de grens met Mexico gaat er dwars doorheen.
Ik heb even wat streetviews bekeken ten noorden en ten zuiden van de grens. conclusie: rijkdom en armoede op nog geen 100 meter van elkaar. dan gaat er wat broeien..

jojojo22 | 04-08-19 | 10:16 | 4
-weggejorist-
Sceptische_autist | 04-08-19 | 10:40

@Sceptische_autist | 04-08-19 | 10:40:
Die hispanics zijn voor het overgrote deel christelijk. Geen wonder dat er zoveel problemen met "buitenlanders" zijn.

* Il Principe * | 04-08-19 | 10:50

@Sceptische_autist | 04-08-19 | 10:40:
Zo lang mensen in angstbeelden en ongefundeerde en tendentieuze scenario's blijven grossieren, zal het internet dit soort gun loving loco's blijven voeden.
Deze mass shootings hebben niks te maken met immigratievraagstukken en bevolkingsproblematiek; het is het symptoom van een volledig ontspoord wapenbeleid. Zotten blijven toch wel zot, alleen zouden ze niet de beschikking moeten hebben over een wapen.

Boris Poepnagel | 04-08-19 | 10:52
▼ 1 antwoord verborgen

.. maar goed. De burgeroorlog waartoe de Deugende media het land aan het voorbereiden zijn begint vormen aan te nemen. Wat een haat en een woede vanwege een tegenvallende verkiezing in 2016, een verkiezing die nog steeds niet verkropt kan worden.

Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 10:08

Het ligt aan de (legale) wapens, de blankheid of witheid van de dader (maar nooit een donkerder kleur waar de statistieken werkelijk ongunstiger liggen), de drugs, de rapcultuur en verkeerde muziek, verkeerde ideeën (rechtse uiteraard, want links of policor gedachtegoed stinkt nooit), Trump (uiteraard), een slechte jeugd. Maar gek toch, nóóit ligt het gewoon aan de dader zelf.

Het bestaat gewoon niet dat een persoon zelf een slechte, immorele keuze maakt of simpelweg gestoord is? Kennelijk ben je een soort laboratoriumrat en een zielig slachtoffer van genen en omgeving. Nergens in die hele lijn van gebeurtenissen: kopen van een wapen, oefenen met een wapen, je (vermeende) manifestje schrijven, naar de Walmart rijden, je wapen uitpakken en in elkaar zetten, de deur binnenlopen, zien dat daar echte mensen lopen en geen computersimulaties, je wapen op ze richten en de trekker overhalen, komt er iets van een bewuste keus of twijfel ter sprake?

En ik ben geen wapenfan, maar zolang de overheid nog veel zwaardere wapens mag bezitten en de VS (met schoothondje NL) die wereldwijd ook inzetten om dood en verderf te zaaien op een schaal die iedere schietpartij doet verbleken, waarbij geaccepteerd wordt bij drone-aanvallen, feitelijk standrechtelijke executies zonder vorm van proces, dat ook onschuldigen "collateraal" worden gedood of verminkt, mogen Democraten en Republikeinen van links tot rechts hun krokodillentranen en al dan niet gespeelde morele verontwaardiging steken waar de zon niet schijnt.

Uiteraard, heb vooral een objectieve controle op (gevaarlijke) geestesziekten of gewelddadige uitingen of denkbeelden voordat je iemand een wapen verkoopt of vergunning geeft. Wellicht ook een goed ideetje om dat op federaal niveau toe te passen op politici, hoge militairen en presidenten met hun vingers aan de knoppen. Een verkeerde beslissing om je wapens op een ander land te richten en te gaan schieten heeft voor miljoenen mensen dodelijke gevolgen.

Maar om wapens an sich de schuld te geven is mij wat te makkelijk. In Canada en andere (westerse) landen hebben ze ook wapens, maar dacht ik veel minder schietpartijen, of we horen er zelden van. In Zwitserland heeft elke volwassen man een semi-automatisch wapen in huis wegens de dienstplicht. Toch hoor je daar ook niet dagelijks over schietpartijen. Kan ook liggen aan het lagere inwoneraantal van die landen mischien. Of wellicht de hyperfocus van media op schietpartijen in de VS, net als de (bewuste?) hyperfocus die de laatste tijd hier ligt op "nieuws" over lachgas. Als er weer eens tientallen mensen in Somalië of Afghanistan worden opgeblazen is het een achteraf zinnetje op Teletekst of het Journaal. Als het in de VS gebeurt is het gelijk wereldnieuws. Zeker als het een blanke man betreft, die we dan steevast "wit" noemen uit Amerika-centrische politieke hypercorrectie.

Wol | 04-08-19 | 10:06 | 26

@TheEgg | 04-08-19 | 17:27:

*kuch*

Nee. Het is geen "platform" type wapen wat modulair is om aan te passen naar behoefte, -=--> Okay je kan er allemaal extraatjes opzetten en bouwen (pitcanny rail) en als je echt wilt kan je het helemaal ombouwen.

Maar het heeft slechts 1 functie en dat is om dodelijk voor mensen te zijn. Het is ontworpen met slechts 1 doel, en dat is niet de jacht. Het is niet zelfverdediging. Het is ontworpen voor simpele zielen om zo gemakkelijk mogelijk mensen te doden. Net zoals de AK-47 maar dan technisch wat hoogstaander. Meer accuraat, dodelijker.

Zoals de WASR-10 wapens die recentelijk gebruikt zijn. Niet ontworpen voor jacht, niet voor zelfverdediging maar om een zwaar kaliber kogel in iemand zijn hoofd te schieten.
en.wikipedia.org/wiki/WASR-series_rif...

Het heeft geen nut. Het is geen verdedigingswapen. Dit volstaat voor zelfverdediging.
en.wikipedia.org/wiki/Snubnosed_revol...

Je hoeft niet eens raak te schieten. Maar als je wel raak schiet is het ook meer dan effectief.

Andrew Deen | 04-08-19 | 18:36

@Andrew Deen | 04-08-19 | 18:36: Grappig. Mijn ar-15 (ja, die bezit ik legaal) is wel volledig modulair. En een picatinny rail is bij lange na niet standaard. Sterker nog, de beroemdste uitvoering ervan heeft die niet.
Maar dat is dan ook het verschil tussen er verstand van hebben, en nablaten wat de media roepen.

TheEgg | 04-08-19 | 21:38

@TheEgg | 04-08-19 | 21:38:

Ja. Je kan alle wapens verbouwen. Als je echt wilt. Het gaat immers om maar een stukje van het wapen.

Nog steeds ontgaat mij jouw punt.

Oh en waarom heb je een AR-15 nodig? Werk je voor de overheid? Doe je speciale operaties om terroristen te doden? Vertel...

Andrew Deen | 04-08-19 | 21:54
▼ 23 antwoorden verborgen

Tja, De kids van vandaag hebben echt geen kans. Kijk is voor de lol naar de kinder programmen wat daar zo vertoond word aan filmen, een en al geweld. Het goede vecht met het boze, de monsters vechten met mensen, superkrachten vechten tegen boze superkrachten, helden vechten met schurken enz: vroeger had je donald duck,bambi en cowboys wat je dan later op straat speelde. Het nieuws is er voor een kinderziel ook niet beter op geworden. Zolang onze kinderen overspoeld worden uit de media met geweld beelden kunnen ze dan nog "normaal " opgroeien. nee, ik weet ook geen oplossing maar zie het geweld in de kleuterschool al beginnen.

jan huppeldepup | 04-08-19 | 10:04 | 1

Inderdaad vroeger veel minder gewelddadig.
Tom en Jerry
Tweety en Sylvester
Road Runner
Ananiacs

Dlareg | 04-08-19 | 10:13

Zijn er al experts die zeker weten dat dit niks te maken heeft met de reden die de schutter zelf heeft gegeven?

RickTheDick | 04-08-19 | 10:02 | 2

Een gek kan natuurlijk verklaren wat ie wil, het blijft een gek. Je hebt geen expertise nodig om dat te kunnen concluderen.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 10:04

Ik kan je wel vertellen dat er geen gebrek aan experts zal zijn die er selectief in zullen willen shoppen. Het zal volstrekt duidelijk zijn dat een exegese van wat ie wel echt meent en het andere wat ie alleen zegt om een dwaalspoor uit te zetten voor de politieke opponenten van de expert in kwestie ernstig van node is.

Mazzelstof | 04-08-19 | 10:07

Als je als samenleving blijft vasthouden aan het Second Amendment, dan moet je daar ook de gevolgen van dragen. Ik lig hier geen moment wakker van, zeker niet omdat dit al jaren aan de orde van de dag is.
Triest voor de direct getroffenen maar collectieve afschuw is een beetje vreemd.

Skunk57 | 04-08-19 | 09:58 | 4

als we 200 jaar terug in de tijd waren en een idioot hakt met een zwaard op iedereen in op een markt heb je hetzelfde resultaat. dit soort dingen hou je altijd, wapenwet of niet.

De_Helderse_Kaaskop | 04-08-19 | 10:35

@Onno Barendsen9337 | 04-08-19 | 10:31: Yep!

Mogwai | 04-08-19 | 11:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie wel eens fragmenten op CNN, Amerika wordt iedere dag meer wanhopig en woedend gemaakt door de van ieder pad gedwaalde ankers.
De enige oplossing lijkt Trump te impeachen vanwege russen-racisme-wat anders. Daarna een noodregering installeren, gevormd door AOC en de andere dames van de four horse persons from the apocalypse. Met Pocahontes of gekke Bernie als nood-president. De noodtoestand afkondigen en alle conservatives in een kamp opsluiten.

Waarna het klimaat gered kan worden.

Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 09:55 | 2

Het deugende links volk zou dat wel willen!

lanexx | 04-08-19 | 10:49

Lol! Ik kan het al geruime tijd niet meer aanzien. Gelukkig hebben we hier (niet in NL voor de goede orde) Aljazeera. Ze laten consequent beide kanten van het debat zien, al is hun voorkeur wel duidelijk.

kindapaas | 04-08-19 | 11:19
-weggejorist-
Schulzie | 04-08-19 | 09:52 | 2

Mooi, die mafklapper is voor de verandering dus eens niet afgeknald door de popo aldaar en was kennelijk te laf om zijn walgelijke daad te herhalen op zichzelf.

Jammer dat Texas in 1976 de elektrische stoel heeft afgeschaft, ik had deze gast wel een mooie barbecue gegund.

EefjeWentelteefje | 04-08-19 | 09:43

Het punt is dat populisten een klimaat scheppen waarin minder begaafde, om niet te zeggen Tokkies en volstrekte idioten, zich gelegitimeerd zien om ook dingen te gaan roepen en doen. Zaken die soms veel verder kunnen gaan dan waar zo’n politicus voor staat. Je kon dat vooral mooi bij Fortuijn zien. Dat was, ondanks zijn zekere ranzigheid en relnichterigheid, een uiterst intelligente man en zeker geen racist. In zijn kielzog echter meende elke racistische Tokkie nu ook het recht te hebben om de meest verschrikkelijke dingen te mogen roepen. Het huidige politieke klimaat in de VS draagt hier aan bij. Ik wil zeker niet direct de schuld bij een Trump leggen, maar het helpt niet.

Bigi Bana Boy | 04-08-19 | 09:39 | 14

@Bigi Bana Boy | 04-08-19 | 10:59: u bent ook een verschrikkelijke generaliseerder/populist zeg. Beetje drie lui op een hoopje schuiven. Trump kan lezen noch schrijven. Dat kun je van de andere twee niet echt beweren.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 11:05

Bij vrijheid van meningsuiting hoort nu eenmaal dat iedereen de meest verschrikkelijke dingen mag roepen. In de VS is dat al eeuwen voor Trump aan de gang ook, dus heeft hij hier niks mee te maken. Bovendien: of het manifest authentiek is, is nu nog niet bekend, toch? Misschien heeft zijn vriendin het uitgemaakt en was dat de reden om te flippen. Ik weet het niet.

tipo | 04-08-19 | 11:09

@Bigi Bana Boy | 04-08-19 | 09:51:
Oh, u telt alleen de hate crimes van blanken op zwarten begrijp ik?

Roadblock | 04-08-19 | 12:34
▼ 11 antwoorden verborgen
-weggejorist-
arlen | 04-08-19 | 09:25 | 2

Duidelijk een verwarde man. Dat zie je gelijk. De vraag is welk probleem hij dacht te gaan oplossen.

Bij geen berichtgeving wordt er gespeculeerd. Ik houd het op een milenial de te lang shooting games gespeeld heeft en gemakshalve zo ook in de wereld staat. Er zal vast iets niet helemaal naar meneers zin gegaan zijn. Rookverbod? Net een dag te laat voor een aanbieding? Sowieso de prijzen te hoog? Nagesist door de lokale meiden? Je weet het niet.

Mark van Leeuwen | 04-08-19 | 09:23

En... een paar uur na de Bloody Crap in El Paso is er gun roar in Dayton:
twitter.com/garybaumgarten?ref_src=tw...

>10 doden. Wanneer stoppen mannen met het 'cool' vinden van geweren?

Boris Poepnagel | 04-08-19 | 09:15 | 10

@Boris Poepnagel | 04-08-19 | 09:33: Dat is uw mening. We'll have to agree to disagree.

Goldfinger | 04-08-19 | 09:45

@Super Vaagstra | 04-08-19 | 09:47: Ik kijk wel uit, ben geen held. En hou ook niet van geweld. De reden dat ik vroegah lid ben geworden was een combinatie van nieuwsgierigheid en me over laten halen door een collega. Waarom dan een paar jaar als het dan toch zo saai was? Nou voordat je alle types en kalibers hebt doorlopen ben je wel even zoet. En om nu na een paar maanden weer op te zeggen is ook zo wat. Heb een boel moeite moeten doen om lid te mogen worden.
En ach ik was best wel redelijk met die dingen. Dus een beetje competitie was wel leuk. Overigens was het biertje achteraf altijd het leukste.

Zapata10 | 04-08-19 | 10:20
▼ 7 antwoorden verborgen

Normaliter zijn er in the USA gewapende bewakers aanwezig in winkelcentra, hadden die een collectieve coffeebreak?

william7055 | 04-08-19 | 09:14 | 2

Leuk land. Gezellig naar de shopping mall.

Bigi Bana Boy | 04-08-19 | 09:52

Voor zo'n kloteloontje met een pistool een gek met een aanvalsgeweer tegemoet treden? Nee dank u.

DeBelastingbetaler | 04-08-19 | 10:38

Wat opvalt is dat de heer Trump deze reis geen thought and prayers over heeft voor de slachtoffers en nabestaanden van deze afschuwelijke slachtpartij. Dat kan ik me goed voorstellen, de meeste slachtoffers zijn latino's en met die bad hombres vraag je altijd om narigheid. Both sides zijn waarschijnlijk weer to blame.

Wie dit drama los ziet van de stelselmatige haatcampagnes van Donald Trump en zijn kornuiten tegen alles wat niet in zijn WASPkraam te pas komt, heeft een zeer ernstig gaatje in zijn hoofd. Uitsluitend opgehitst uit eigen financieel belang door de Rupert Murdochs, Steve Bannons en de Alex Joneses binnen het mediaspectrum, vraag ik me al een hele tijd af welk belang deze sokpoppen van de 1% hebben bij een nieuwe burgeroorlog in de VS. De langverwachte Rapture?

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:59 | 18

@Hetkanverkeren | 04-08-19 | 09:33: Wat een gelul allemaal, " ik heb geen twitter". gewoon twitter Trump ingeven bij google of https://twitter.com/realdonaldtrump?lang=de en je kan alles lezen wat hij schrijft zonder een tegel te schrijven die bol staat van de leugens.

jan huppeldepup | 04-08-19 | 10:14

@jan huppeldepup | 04-08-19 | 10:14: Yep. Niet aan dat open riool twitter willen en dan mijn kostbare googletijd er vervolgens aan verspillen? Die tijd besteed ik liever aan het me zo breed mogelijk oriënteren op wat er zo allemaal aan de hand is in de wereld. Het dopamine effect van "social media" kan ik echt missen als kiespijn.

Doe mij maar een potje discussiëren in deze panelen op zijn tijd. Inclusief er af en toe met gestrekt anti-autoritair been in gaan. Elke gek zijn gebrek.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 10:29

Verdiep je eens in de figuren om hem heen, daar wordt stelselmatig al te gemakkelijk en onterecht overheen gestapt. Begin eens met J. Kushner, geslaagd voor zijn high school, een orthodoxe yeshiva
en.wikipedia.org/wiki/Jared_Kushner
Let op de stage adressen, geen kleine jongens en zeker niet de typische WASP white supremacist omgeving die er altijd met de haren bij wordt gesleept.
Lees wat meer over zijn achtergrond www.jpost.com/Diaspora/Jared-Kushners...
De media proberen ons voor de gek te houden, maak niet dezelfde vergissing als (helaas) vele anderen en kijk door de propaganda heen!

kindapaas | 04-08-19 | 11:58
▼ 15 antwoorden verborgen

Het zal vandaag weer rustig zijn in Jim Jeffries' inbox....

Hellooder | 04-08-19 | 08:57

Altijd weer Walmart. Verbieden die winkels.

RickRD | 04-08-19 | 08:50

Vieze klootzak. Lees wel weer op de feed van mijn usa vrienden dat deze wallmart gunfree was en daardoor niemand zich kon verweren.

timmey | 04-08-19 | 08:47 | 5

Zoals die donkere meneer in bovenstaande filmpje die gewoon zijn pistool bij zich had maar er voor koos om zoveel mogelijk kinderen naar buiten te slepen i.p.v. schieten?

Andrew Deen | 04-08-19 | 09:50

Was de wallmart maar gunfree. Dan was er nl niks gebeurd.

azijnseikerT | 04-08-19 | 10:05

Was t maar gunfree..

RandyBiel | 04-08-19 | 10:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Vreselijk, dus alweer een geflipte incel die geïndoctrineerd door Infowars, Breibart, QAnon en vele andere kwaadaardige nepnieuws complottheoretici/terroristen is doorgeslagen en een bloedbad aanricht.
www.rollingstone.com/culture/culture-...

Beter laat dan nooit, maar het is dus altijd te laat. Het wordt tijd om dit kwaadaardige leugenaars (die het vaak alleen voor geld doen) aan te pakken. Het vrije woord is heilig. Maar zijn de kwaadaardige leugens en het volksmennen ook heilig? Ik denk van niet.

En waarom is hier iedereen zo over de zeik dat de NOS zegt dat het een witte man betreft? Wit is het Nederlandse woord om de huidskleur te duiden. Blank is een leenwoord uit het Latijns/Frans. Het betekent ook exact hetzelfde. Een beetje patriot is juist blij dat we weer gewoon onze eigen woorden gebruiken i.p.v. leenwoorden uit andere talen.

Andrew Deen | 04-08-19 | 08:36 | 42

@Andrew Deen | 04-08-19 | 14:51: Hier een stukje uit het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal:

ivdnt.org/zoeken-in-woordenboeken?w=b...

"ook als smidsterm: door vijlen of schuren blinkend gemaakt."

Die betekenis heeft het niet en nooit gehad in romaanse talen. Gezien dus de etymologie, die "blankaz" van een stam van "*blinkana" ("blinkend") afleidt [1] is het bewaren van deze betekenis in het Nederlands het doorslaggevend bewijs dat dit een inheems woord is.

Moet ik echt nog doorgaan of begin je het te begrijpen?

[1] en.wiktionary.org/wiki/Reconstruction...

omanders | 04-08-19 | 18:04

@omanders | 04-08-19 | 18:04:

Niet echt. Je heb mijn punt bewezen.

Wit betekent wit.

Blank betekent glimmend.

Het is via Frankisch en Latijn teruggekomen on wit (blanc, bianco, blanco) te duiden.

Dank voor je hulp.

Andrew Deen | 04-08-19 | 21:46

@omanders | 04-08-19 | 16:55:

Ik begrijp overigens echt niet waarom dit zo moeilijk voor je is. Het is namelijk vrij simpel. Wij (germanen) spreken een Indo-Europese taal. Zoals eigenlijk de meeste volkeren in Europa (en ook richting India). Dus wat er is gebeurd is vrij simpel. Een proto-Germaans woord is opgepikt door de Franken. Dat kwam terecht in het Latijns en is overgedragen naar het Frans (en Italiaans en Spaans o.a.)

Toen is het rondom 1800 hier weer terecht gekomen via het Frans. That's it.

Overigens. Blanke sabel of blanke wapens . Het betekent niet wit. Het betekent ontbloot. Taal. Lastig. Ook als jouw keuken blank staat betekent het niet wit. Het betekent dat jouw riolering stuk is of dat er nogal veel regen viel.

Andrew Deen | 04-08-19 | 21:52
▼ 39 antwoorden verborgen

Zou graag willen weten de achtergrond (komt nog wel) van deze jongen maar vooral hoe dat denkproces, dat geleid heeft tot dit drama gelopen is.
Waarom onschuldige mensen en niet een echt verantwoordelijk politicus? Dit is makkelijker schijnbaar. Voor de politicus moet je onderzoek doen naar zijn bewegingen.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:29 | 9

@RickRD | 04-08-19 | 08:56:
Meneer maakt zich naast immigratie dus ook zorgen om het milieu.
Opvallend

Rest In Privacy | 04-08-19 | 09:08

Net of het hier om rationeel handelen zou gaan. Ik begrijp niet waarom men na de zo n daad het denkproces wil ontleden. Zelfde bij zelfmoord. Wordt er vaak gezegd dat het egoïstisch is en ze niet denken aan de familie. Net of als je in een zware depressie aan zulke zaken denkt. Dat is nu eenmaal niet rationeel en weloverwogen.

azijnseikerT | 04-08-19 | 10:03
▼ 6 antwoorden verborgen

Maybe you should stay with yo' mama
She could do your laundry 'n' cook for you
Maybe you should stay with yo' mama
You're really kinda stupid 'n' ugly too

Maar nee. Piew piew piew op andere mensen omdat het leven niet voldeed aan zijn verwachtingen, of wat er ook maar in z'n sorry ass flutmanifestje staat. Kinderen in volwassen lichamen met schietgeweren is altijd een slecht idee.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:28 | 6

@Andrew Deen | 04-08-19 | 08:40:
Ik zou in dat land ook een wapen willen hebben. Bijna iedereen heeft wapens en de aanrijtijden zijn daar iets langer. Het gaat met om dit soort shootings. Het lijkt een patroon. Je moet het strippen van alle glamour.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:52

@Andrew Deen | 04-08-19 | 08:40: Zo'n diepgaande procedure als wij hebben voor onze tbs-ers zeker.....

Koning BongoBongo | 04-08-19 | 08:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Bijna al die Ammosexuals in Texas hebben wapens, dus Trump's NRA verhaaltje dat de good guys de bad guy dan snel uitschakelen werkt helaas niet.

Hedieho | 04-08-19 | 08:27 | 2

Walmart is een gun free zone dus tot zover je 'Trump's NRA verhaaltje'.

maakjepunt | 04-08-19 | 09:06

Patrick The Kid.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:17

Tien mensen zouden het slachtoffer zijn. Triest gebeuren weer.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:10

Het verbaast mij dat hij nog leeft. In het manifest staat dat hij de gebeurtenis niet wil overleven. Hij zal zich dus niet overgegeven hebben. Ben benieuwd waarom depolitie ditmaal 'onamerikaans' gehandeld heeft en hem heeft laten leven.

Ingridmaas | 04-08-19 | 07:55 | 2

De lafaard gaf zich over. Andere mensen afschieten bleek toch stukken makkelijker dan jezelf dood te laten schieten. Het verschil tussen gamen en het echte leven.

MickeyGouda | 04-08-19 | 08:17

Het was altijd zo een rustige, aardige jongen.

Apollo | 04-08-19 | 07:53

Het aantal doden door moord in de VS is sterk afgenomen. Dat is een trend die al vele jaren aanwezig is. Ondanks dat er meer wapens in bezit zijn. Dus meer wapens is niet gelijk aan meer moord.

Onderstaande artikel verschaft statistieken van de FBI. Ik kan geen link posten dus ik het de kop van het artikel daarover gepost.

"FBI: US Homicide Rate At 51-Year Low"

De grote massa schietpartijen is een speciale categorie.

Onder Obama waren er 162 grote schietpartijen.

(Barrack H. Obama: 2009-2015 (in 7th year) 162 mass murders
Incidents with 8 or more deaths = 18)

Het is verkiezingstijd dus zullen enkele kandidaten ( en vooral de media!!) de schuld bij Trump leggen.

Het is misschien crue om te zeggen maar deze schietpartij komt de media dus "goed uit". Die zullen nu volop tegen Trump tekeer gaan en de schietpartij politiseren en gebruiken bij de verkiezingen.

Uiteraard vergeten de media dat onder Obama ( het lievelingetje van de media) er ook veel grote massa schietpartijen plaatsvonden.

Swieberj | 04-08-19 | 07:53 | 2

En, volgens mij, een strengere wapenwet ook toen niet werd aangenomen.

boerk | 04-08-19 | 08:15

@boerk | 04-08-19 | 08:15:
In de US zijn 200 miljoen vuurwapens in privé bezit. Daar valt met weer nieuwe wetten niks meer aan te doen.

theo-is-dood | 04-08-19 | 08:44

Ziezo, nu kan het verbod op gezichtsbedekkende kleding weer van tafel.
Zoiets als “zie je wel”, weer een blanke gek.
Nu is het inderdaad weer een blanke gek, evenals in NZ en Breivik.
Daar houdt het dan wel op, maar zeker weten dat deze misselijke moordpartij gebruikt wordt om terreur uit “zekere” hoek te bagataliseren.

Ruimedenker | 04-08-19 | 07:43 | 3

Het heeft wel weer een link met islam zoals met Breivik.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:13

Dat verbod op gezichtsbedekking had Europees moeten worden aangenomen als wet. Maar onze leiders zijn teveel met zichzelf bezig.

boerk | 04-08-19 | 08:18

De blanke witmansen lijken altijd een hogere killscore te hebben dan andersgetinten bij dit soort evenementen.
Aldus /pol/

KlauwnBassie | 04-08-19 | 07:18 | 2

Vast een Albino die schoot op Latino's...

steekmug | 04-08-19 | 07:33

Bataclan, West-Gate Kenia, Mumbai

Apollo | 04-08-19 | 08:04

Wat een verschrikkelijk drama..... ik kan me ook niet inbeelden wat zo'n figuur bezielt om tot zoiets over te gaan. Wat voor een kortsluiting in z'n pan heeft dit figuur opgelopen om dit te doen? Ook nog eens als kinderen hun schoolspullen aan het kopen zijn.... bizar...

Nederlanddraaitdoor | 04-08-19 | 06:49

Op NOS Zeiden ze witte man

SinisterNL | 04-08-19 | 05:54 | 5

Huidskleur schijnt echt een thema te zijn bij de racistische NOS. Laten ze zich beperken tot de motivatie van de schutter. Dat is, in tegenstelling tot de huidskleur wél relevant in de berichtgeving. Om te kotsen dit.

Trekhaas | 04-08-19 | 07:58

Als er niets wordt gezegd over de afkomst, is het nóóit een blanke/witte man, daar kan je gewoon van uit gaan.

Muuke | 04-08-19 | 09:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Vooral het ontbreken (vaak) van "social control" dwz. familie/vrienden/werk collega's die ontsporingsgedrag kritisch constateren, geeft sociopaths de mogelijkheid om als een duikboot (opppervlakkig/schijnbaar redelijk in de maatschappij functionerend) onder water te blijven totdat.......
De in sommige US staten te soepele wapenwetten helpen ook niet.

grapjasz | 04-08-19 | 03:27 | 11

@Trekhaas | 04-08-19 | 09:51: ik vraag me af wie verward is immers lukt het je niet in te gaan op mijn reactie.

LibertyCity | 04-08-19 | 12:18
▼ 8 antwoorden verborgen

White supremacy is de oorzaak van deze massamoord gillen gekozen Democratische gendervrouwtjes in de VS in koor.
Zucht.

Jan Dribbel | 04-08-19 | 02:51 | 2

De hypocriete hysterie ! Als wapens in het winkelcentrum waren toegestaan was dit nooit gebeurd !

KlauwnBassie | 04-08-19 | 07:10

Ik word hier zo triest van. Waarom? Wat bezielt zo'n debiel om anderen het leven te benemen? Waarom? Ik kan er niet bij met mijn gedachte. Een gefrustreerde klootzak met een semi-auto, auto. Maw maakt mij geen zak uit welk merk. Hoe ziek is men om dit te doen? Overigens net zo ziek. NOS weet dat het een "witte" man is op tt 126 . Ffs NOS. "witte man" dus niet blank maar wit. Dat terzijde. Zal je vertellen als het een zwarte of gekleurde man was geweest dan had de NOS dat niet gemeld. NOS is eigenlijk net zo ziek als de schutter.

Basil Fawlty | 04-08-19 | 02:45 | 2

Een extral EENS!!

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:16

Hear hear.

Muuke | 04-08-19 | 09:34

Ben benieuwd naar de medicatie van deze kid.

Pimp my Voortuin | 04-08-19 | 02:42

Het is makkelijker nieuwe kogels verbieden dan oude wapens.

Shareholder II | 04-08-19 | 01:40

Neemt het aantal shootings werkelijk toe of neemt alleen de media-aandacht toe? Graag wat statistieken hier over.
Nederland gaat weer helemaal los op de wapenwetgeving maar vergeet dat je in Amsterdam struikelt over de granaten en regelmatig moet weg duiken voor kogels. Dus wapenwetten zijn puur symboolwetgeving en valt toch niet te handhaven . Toch?

JanP999 | 04-08-19 | 01:29 | 3

ook benieuwd. maar vooropgesteld dat dit wel echt intens triest ist weer :(

Metaalenzo | 04-08-19 | 01:45

Zoals 3 tegels naar onderen al omschreven: Is van alle tijden. Enige statistiek dat ik heb onthouden (July 4th, 2014) is 84 schietpartijen in 82 uur, en dat was alleen in Chicago. Home of the brave, land of the free.

dopinie | 04-08-19 | 02:28

De statistieken zijn ernstig verziekt. Als je naar school shootings keek, zaten er ook incidenten net buiten de school bij, een luchtdrukpistool gebruikt in een school, een wapen getrokken bij een ripdeal op een parkeerterrein van een school etc. Die getallen werden gebruikt bij de vorige incidenten op scholen om antivuurwapen-activisten te ondersteunen.

sockpuppet | 04-08-19 | 02:46

In Amerika zetten ze het leger in als er shit is.
Ik hou er wel van.

HoerieHarry | 04-08-19 | 01:27 | 5

Hier zou men DEESCALEREND afwachten tot de kogels op waren...........

Koning BongoBongo | 04-08-19 | 08:44

@Lerp | 04-08-19 | 08:40: U vindt over het algemeen de daadkracht wel aanwezig bij onze policeforce ? Zucht.....

Koning BongoBongo | 04-08-19 | 08:45

@Lerp | 04-08-19 | 08:40: Nee joh... iedere politiekogel geeft zo'n nasleep. Moet je niet willen.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Je maakt het niet vaak mee maar de schutter geeft zowel de Democraten als de Republikeinen de schuld van alles wat er mis is in de USA:
www.hln.be/nieuws/buitenland/schietpa...

Jan Dribbel | 04-08-19 | 01:22

Inderdaad zucht. Er was een tijd lang geleden toen ik nog jong was dat mensen hier nog geschokt over waren. Toen maakten de Boomtown Rats daar nog een liedje over: I dont like mondays.
Maar sindsdien is het maar doorgegaan. Het stopt nooit. Overigens gebeurde dit al veel eerder hoor als je de geschiedenis boekjes er op naslaat.
Ach ja, de mensheid.
Terwijl het eigenlijk heel simpel is, leven en laten leven. Er zijn genoeg dingen waar ik me aan irriteer en er zijn genoeg mensen waar ik het niet mee eens ben.
Gewoon proberen te ontwijken en de tijd zijn werk laten doen.
Over honderd jaar is alles wat ik ooit wist of zij ook wisten vergeten en totaal niet belangrijk meer. Waarom in vredesnaam zou je met geweld op deze manier iets willen bereiken. Zucht, zo zinloos.

Zapata10 | 04-08-19 | 01:15 | 4

@AntonJensen | 04-08-19 | 01:24: Mooi, daar alle fanatici, moreel gedegenereerde lieden, reli gekkies, dramhoofden, wapengeilers, de kijk mij eens geweldig zijn figuren, politici, sociopaten, psychopaten, oplichters, zakkenvullers naar toe sturen. Have fun together.

Zapata10 | 04-08-19 | 01:33

De boomtown rats zuigen.

Shareholder II | 04-08-19 | 01:38

@Shareholder II | 04-08-19 | 01:38: Ja en? Liedje komt uit ik 1979, waarmee ik alleen maar wil aangeven dat er niets nieuws onder de zon is. Toen waren een boel mensen helemaal gestoord, nu zijn een boel mensen helemaal gestoord.

Zapata10 | 04-08-19 | 09:04
▼ 1 antwoord verborgen

hahaha, om zijn eerlijke LinkedIn pagina

Anoniemelafaard | 04-08-19 | 01:05

Volgens de rooie NOS betreft de dader een ‘witte man’…
Gelukkig geen groene of blauwe dit keer.

Veluwse-Eikel | 04-08-19 | 01:02 | 6

Een wite man? Dan is hij van de kkk club. Want witte mensen bestaan niet. Het zijn blanken of "Rozen".

Jan Onbewoond | 04-08-19 | 01:47

Structurele ‘wit’ vermeldingen geeft blijk van onderhuidse rancune over de opposite van ‘zwart’. De mens is te divers om in twee niet bestaande kleuren uit te drukken. Wie dat wel doet is onderdeel van het probleem. Aldus zijn de voorvechters van gelijkheid door hun woordkeuze uitsluiters (racisten). Woordkeuze komt voort uit geestelijke intenties en intenties zijn gewenste bewegingen, kleine wensen aldus: ik wens jou ‘wit’ of ‘zwart’ te framen, al weet ik dat dit onwaar is.

Je hoort ze dan ook hardop liegen bij de NOS, onze rooie kameraden.

Veluwse-Eikel | 04-08-19 | 02:11

Prima toch. Als ze nu dan ook altijd het beestje bij zijn naam noemen. Kans is natuurlijk wel dat dit weer selectief is specifiek omdat het een keer een blanke kneus is.

Arijane | 04-08-19 | 05:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Live by the sword, die by the sword. Ze zoeken het maar uit daar. Ze kiezen er zelf voor.

Bigi Bana Boy | 04-08-19 | 00:37

@Red shirt | 04-08-19 | 00:45:
"Volgens een woordvoerder gaat het om een witte man die tussen de 20 tot 30 jaar oud is."
Was hij geschminkt? Het is gewoon blank.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 00:50

Red shirt, ik heb ’n vraag: wat betekend FLOF? Kunt u met zo’n spuitbuis i.p.v. de openbare ruimte ook b.v. uw bakkes een andere teint geven? Alvast mijn hartelijke dank!

Veluwse-Eikel | 04-08-19 | 01:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang niemand weet wat deze knakker bezielde kan niemand er iets zinnigs over zeggen.
Toch?
En dan bedoel ik z'n beweegredenen.

HoerieHarry | 04-08-19 | 00:35 | 4

De MSM houdt het standaard bij schuld van Trump, Wilders , en Baudet. maar inderdaad met een blanke kan het alle kanten op. Iedere andere kleur is een verwarde man.

marrretje | 04-08-19 | 06:42
▼ 1 antwoord verborgen

En in de open carry state of Texas was er geen enkele brave 2nd amendment burger die het kon voorkomen. Dat vind ik dan wel weer opvallend. Juist in de staat waar iedere tweede burger een wapen op zak heeft en zichzelf zou kunnen verdedigen tegen dit soort malloten was er niemand die hem neerschoot.
Dus dit is niet echt een praktijkvoorbeeld van hoe bewapende burgers criminelen in toom kunnen houden. Enfin. Murica! Fuck Yeah!

Stormageddon | 04-08-19 | 00:34 | 11

@litebyte | 04-08-19 | 00:48: moordstad nummer 1 in de VS is Chicago. De stad waar je zonder vergunning geen wapen mag bezitten.

LibertyCity | 04-08-19 | 12:22
▼ 8 antwoorden verborgen

De Verenigde Staten, de USA, land of the free and home of the brave, enfin u kent ze wel, is geen Europa waar de Elite met een volledig ontwapende bevolking kan aankloten dat het een lieve lust is, het recht om wapens te dragen staat in de grondwet, een schietpartijtje op zijn tijd heurt erbij, en ze nemen het voor lief.
Dit soort klootviolen krijgen vaak een spuitje, de stoel, gas of het vuurpeleton. Wat dat betreft zijn het geen watjes, en wordt daar teruggeschoten. Bovendien is niemand verplicht om er naar toe te gaan, laat die mensen lekker.

Hier in Europa kan je als terrorist een halve stad uitmoorden voordat er iemand terugschiet.

De Briemusketier | 04-08-19 | 00:20 | 19

@Bigi Bana Boy | 04-08-19 | 00:35: Dat nummer is inclusief zelfmoorden.

Overmar | 04-08-19 | 03:51

@litebyte | 04-08-19 | 00:33: precies. Brussel is best kut maar om dan Washington te verkiezen..... Dan ben je echt verdronken in je trump-is-fantastisch bubbel.

kokkie klaphaak | 04-08-19 | 05:11

@De Briemusketier | 04-08-19 | 00:34: in dat zo exact beschreven geval wel ja. Maar voor die tijd heb ik je al gepakt met mijn zeis. Die heb ik toch niet meer nodig ivm motormaaier.

kokkie klaphaak | 04-08-19 | 05:13
▼ 16 antwoorden verborgen

Alphen a/d Rijn copycat.

de honden blaffen... | 04-08-19 | 00:07 | 2

Weet je nog wat die nutkut im A. aan de Rijn in werking zette? EEn strengere wapenwet.

In de VS blijft het bij... our thoughts and prayers, sterk nog in 2004 hebben ze een wet teruggedraaid op federaal niveau om de verkoop van zogenaamde assault rifles aan banden te leggen

litebyte | 04-08-19 | 00:27

@litebyte | 04-08-19 | 00:27: een strengere wapenwet die de al extreem gecontroleerde sportschutters nog strengere regels oplegt. Ondertussen zijn in Nederland vrijwel dagelijks incidenten met illegale vuurwapens en regelmatig ook met handgranaten!

LibertyCity | 04-08-19 | 07:55

Was het een bekende van de politie? Dan schijnt de daad namelijk minder erg te zijn.

MAD1950 | 03-08-19 | 23:58 | 3

De daad?
Hmmm....

HoerieHarry | 04-08-19 | 00:07

Hij loopt straks ook weer vrij op straat. Gewoon doorlopen.

Jan Onbewoond | 04-08-19 | 01:50

@Jan Onbewoond | 04-08-19 | 01:50: Denk het niet. Texas heeft de death penalty. Hij zal waarschijnlijk in Huntsville een spuitje krijgen.

Overmar | 04-08-19 | 03:54

Hij draagt wel gehoorbeschermers dus denkt hij wel aan de veiligheidseisen.

ProAsfalt | 03-08-19 | 23:56 | 1

Yup, was waarschijnlijk goed op de hoogte van de Arbowetgeving.

Crusher | 04-08-19 | 00:27

Nog geen week geleden de shootout met 4 doden op een garlic-festival (19 jaar oud). Nu 22 doden. Zou iemand in de VS er nog van ontsteld raken? En zo ja, hoe lang? Door deze nieuwe ramp wordt het zicht op de vorige ontnomen. Er staan vast nieuwe schutters klaar om hun newsflash te laten ontbranden. Bestaat er een ideologie die al deze door-Christchurch-geïnspireerden verbindt? Jazeker. Kijk maar naar de film 'American Beauty'. Hoe het leven in Amerika door drugs in een schiettunnelblik eindigt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 03-08-19 | 23:54 | 9

@litebyte | 04-08-19 | 00:29: de amerikaan is bang en daarom schiet hij/zij. Wapens kun je overal krijgen en is dus niet de reden.

hoejeheette | 04-08-19 | 00:34
▼ 6 antwoorden verborgen

@litebyte | 03-08-19 | 23:57: Plaatje en link van _washier zijn echt, zoek maar op diezelfde link in google. Heel vreemd; als ik die link open krijg ik een recent artikel te zien over de shoot van vanavond terwijl die pagina 2 dagen geleden al is aangemaakt.

flying dutchman | 04-08-19 | 00:21

@flying dutchman | 04-08-19 | 00:21: mmm link is deaud. More info?

Masturwasbeert | 04-08-19 | 00:50

Niet al te veel waarde hechten aan die time stamps

RandyBiel | 04-08-19 | 06:03
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik nu zeg dat ze daar wapens moeten gaan verbieden. Dan zal dat de vrijheid van Amerikanen wel drastisch inperken. En dan zal het white-trash zich wel gediscrimineerd voelen.

azijnseikerT | 03-08-19 | 23:52 | 8

@Overmar | 04-08-19 | 04:17: haha het beertje Colargol verhaal. Wij hebben hier in Slovenië ook beren, maar geen wapens. De kans dat je ze tegenkomt is 0 en pepperspray heb ik op zak als ik het bos in ga. Verder als je zo afgelegen woont heb je aan een contact met de sherif voldoende. Heel vaak zijn vreemden al gesignaleerd omdat er 1 weg is. De kans dat je daar overvallen wordt is gewoon zeer klein. Daarbij als je overvallen wordt, wordt de kans niet groter dat je het overleeft met een wapen. Op dat zielige alleenstaande vrouwen en oudjes argument ga ik niet eens in. Dat die cursussen goed zijn geloof ik graag. Want deze gemankeerde heeft er flink wat te grazen genomen.

azijnseikerT | 04-08-19 | 09:21

Hij reedt in een grijze auto, deze ook maar meteen verbieden?

voldemort | 04-08-19 | 11:06

@azijnseikerT | 04-08-19 | 09:21: Ik heb verscheidene malen een beer in de tuin gehad en heb er foto’s van. Ik ben een beer tegengekomen met de auto op mijn bergweggetje en kon niet om hem heen. Ik heb hem van de weg af getoeterd. Dus schiet maar een eind op met je Sloveense wasberen. Een goeie vriendin van mij had haar auto ingebroken door een beer omdat ze een reep chocola op het dashboard had liggen. Iemand anders in het dorp heeft een foto genomen van een bergleeuw in de schemer na zonsondergang, en toen ze de foto later bekeek zag ze vier paar ogen in de reflectie. Dus hou maar op. Zoals ik al zei, uw commentaar slaat kant noch wal. Alleenstaande vrouwen hebben een wapen nodig, alsook ouderen. Kijk maar naar Nederland waar je als vrouw niet meer alleen over straat kunt lopen. Uw commentaar slaat kant noch wal.

Overmar | 04-08-19 | 11:39
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Rene046 | 03-08-19 | 23:51 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Als je de onderste drie leest, is het voor echte gekken eerder levenslang.

Feynman | 04-08-19 | 00:07

Bill Gates staat ook op die lijst (ok, de zwarte versie)

Rest In Privacy | 04-08-19 | 00:25

Nou fijne/treurige avond dan maar allemaal met deze tragedie.
Toedels.

Berbaar | 03-08-19 | 23:49 | 1
-weggejorist-
hoejeheette | 04-08-19 | 00:03

Misschien een go-fund-me starten voor de (zwaar)-gewonden?

Feynman | 03-08-19 | 23:47 | 2

Feynman | 03-08-19 | 23:47 |

Ze hebben nu liever dat je bloed doneert.

Rammstein | 04-08-19 | 00:03

@Rammstein | 04-08-19 | 00:03: Nee, mag je nu alleen een afspraak voor maken, want het is nu te druk in de bloedbank.

Feynman | 04-08-19 | 00:08

Een antifa terrorist, zou me niets verbazen, het zo tolerante links.

Stonecity | 03-08-19 | 23:49

Ken het ook van de NL versie van John de Mol sr. De vader van . El Paso : youtu.be/KZouv-KOOAU

Zwizalletju | 03-08-19 | 23:58

Ik moet dan altijd aan Wuustwezel denken. Raar

miko | 04-08-19 | 00:18

Triest, sad story. Discussie over wapens in 3, 2, 1.
Er verandert niets in Murica. De wapenlobby is te groot.

pibasso | 03-08-19 | 23:44 | 12

@Crankhead | 04-08-19 | 02:59: Ook Finland , Zweden, Noorwegen, Canada. De criminoloog Gary Kleck heeft veel onderzoek gedaan naar correlatie tussen vuurwapenbezit en misdaad.

theo-is-dood | 04-08-19 | 10:43

NEE. Er zijn al tweehonderd miljoen vuurwapens in private handen. Zoiets is niet met wetgeving te regelen.
Stelt u zich voor hoe we in Nederland een vergunning- en ontheffingssysteem voor fietsen zouden moeten invoeren en handhaven. Dat is gewoonweg niet te doen wegens immense maatschappelijke kosten

theo-is-dood | 04-08-19 | 11:29
▼ 9 antwoorden verborgen

Had deze sukkel ook alweer een tijdje contact met de FBI?

Pimp my Voortuin | 03-08-19 | 23:43

Ik word manifest moe. Publiceer gewoon je troep en neem een bad.

Rest In Privacy | 03-08-19 | 23:41

Google eens op "people of walmart" om te zien wat voor soort mensen daar komt.

Osdorpertje | 03-08-19 | 23:40 | 3

Osdorpertje | 03-08-19 | 23:40 |

Echt ? Ga je dat nu promoten ?

Iedereen en zijn moeder kent die filmpjes al.

Rammstein | 03-08-19 | 23:45

Als je tenen over elkaar groeien is het niet zo erg als je neergschoten wordt?

uisge baugh | 03-08-19 | 23:54

Of een première avond of een fundraising gala

miko | 04-08-19 | 00:15

Fat Incel.

Rammstein | 03-08-19 | 23:40
-weggejorist-
Nemo_Tenetur | 03-08-19 | 23:34 | 1

Hoop dat hij naar de gevangenis moet.

RickTheDick | 03-08-19 | 23:32 | 3

Nee, hij gaat papier prikken en daarna met proefverlof...... Koekoek, het is Nederland niet!

kotelet | 03-08-19 | 23:35

Nog niet dood geschoten door de politie?
Das niks voor Amerika.

HoerieHarry | 03-08-19 | 23:36

In Texas voert men gaarne de doodstraf uit

AntonJensen | 03-08-19 | 23:36

Wat doet de app het kut op een telefoon.

jassie-dassie | 03-08-19 | 23:30 | 3

Ja. Is wel zo. Er komt een nieuwe, soon.

Van Rossem | 03-08-19 | 23:34

Werkt vrij probleemloos zonder app met Chrome op Android.

Zwizalletju | 04-08-19 | 00:01

Ik snap nooit waarom iemand een app installeert voor een website, is het wellicht het niet snappen hoe bookmarks werken?

Crusher | 04-08-19 | 00:09
-weggejorist-
tipo | 03-08-19 | 23:25 | 1

Vreemd verhaal.
Hou er rekening mee dat Trump geen tweede termijn mag krijgen, en dat niets te gek is om ‘m te dwarsbomen.

Ray69 | 03-08-19 | 23:24 | 8

Maar gelukkig is er Ray69 die het allemaal doorziet. Hulde held!

Bigi Bana Boy | 03-08-19 | 23:51

@captainobvious | 03-08-19 | 23:32: nee want complot ten bestaan niet en hebben nog nooit bestaan. Het woordje complot is er vanzelf gekomen. Niemand weet vanwaar en waarom. Vreemde complotdenkers toch. Waarschijnlijk rechts, dus niet moreel verheven.

Benesha | 04-08-19 | 00:07

Het zou zomaar kunnen. Als je ziet wat al geprobeerd is lijkt me dat helemaal niet zo ondenkbaar.

Maris v.d Hof5393 | 04-08-19 | 02:38
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
tragic1911 | 03-08-19 | 23:23

Zo jong en zoveel haat, onbegrijpelijk.

MickeyGouda | 03-08-19 | 23:19 | 6
-weggejorist-
VP732 | 03-08-19 | 23:36

Toen ik zo jong was had ik alleen maar liefde Mickey.....
En nog steeds hoor.
Niks veranderd. Haha.

HoerieHarry | 03-08-19 | 23:57

@MickeyGouda | 03-08-19 | 23:33: Denk dat je te aardig, te slim, te geliefd gevonden wordt hier. Berbaar dacht, -die zal ik eens jorissen-. Compliment.

Rest In Privacy | 04-08-19 | 08:22
▼ 3 antwoorden verborgen

@litebyte | 03-08-19 | 23:27:
Klopt, na de Columbine schietpartij zijn ze gestopt met het verkopen van vuurwapens, maar voornamelijk omdat Michael Moore er zo veel aandacht aan gaf in zijn film.

Osdorpertje | 03-08-19 | 23:44

@litebyte | 03-08-19 | 23:27: hangt van de staat af. In Louisiana kun je gewoon een jachtgeweer kopen bij Walmart. Zelfs een roze exemplaar zodat je dochtertje van 7 in stijl op haar broertje kan schieten.

SerTheFun | 04-08-19 | 00:00

@SerTheFun | 04-08-19 | 00:00: Verkoop toch geen onzin man en zeg gewoon dat je het verschil niet weet tussen een luchtdruk geweertje en een jachtgeweer. Google: Walmart pink rifle en je krijgt alleen luchtdrukdingen. En dat is ook wat in de winkels ligt.

Koos8173 | 04-08-19 | 00:20
▼ 2 antwoorden verborgen

De Spaanse invasie van die gebieden ligt toch echt al een paar eeuwen achter ons.
Ja, ten tijden van Zorro (gespeeld door Anthonie Banderas) ja toen was het Spaans. En daarna werd het Mexicaans , en daarna pakten de Yanks het van de Mexicanen af (samen met Texas).

Anyway, het is nu afwachten op de SJW'er en internettrollen die dit gaan framen aan alt-right en Donald Trump.

Osdorpertje | 03-08-19 | 23:16 | 3

Als het zijn manifest is dan wordt dat laatste moeilijk.

hoejeheette | 03-08-19 | 23:22

@hoejeheette 23:22: Hij is eerder een soort Jesse Klaver, maar dan als massamoordenaar.

tipo | 03-08-19 | 23:31

@tipo | 03-08-19 | 23:31: ik vind dat hij het wel redelijk helder ziet. Behalve dat hik tegen rassenvermenging is. Dat zou juist een zegen zijn. Ook hier. En wat je opschiet met een aanslag begrijp ik ook niet.

hoejeheette | 03-08-19 | 23:52

"Hispanics" "Replacement"... Wat een totaal-maillot! Amerika is de "replacement," van Indianen door Europeanen.... Dat men een muur bouwt tegen arbeidsmigranten, prima. Maar ga niet lopen zeuren over een "replacement" door een stel Noord-en zuid Amerikanen. De groeten aan Bubbah, Wacko!

kotelet | 03-08-19 | 23:13 | 6

@Zwizalletju | 03-08-19 | 23:25: En wat deze malloot als Hispanics betitelt zijn hoogstwaarschijnlijk de inmiddels Spaans sprekende afstammelingen van de oorspronkelijke bevolking van Mexico.

Zwizalletju | 03-08-19 | 23:27

De schutter noemt de invasie van Europeanen van Amerika zelfs als voorbeeld waarom hij een nieuwe kolonisatie wil tegenhouden.

Feynman | 03-08-19 | 23:29

Beter lezen. Hij wil geen indiaan zijn.

hoejeheette | 03-08-19 | 23:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Make America great again ...

JTKDM | 03-08-19 | 23:11
-weggejorist-
donald_en_ronald | 03-08-19 | 23:10

Aan de oorkappen te zien was hij het in ieder geval van plan te overleven. Een "Spaanse invasie" van Texas.. weer iemand die niet heeft opgelet bij de geschiedenislessen. Al voor de stichting van de republiek Texas of wat nu doorgaat als de Staat Texas was deze staat zo Spaans als maar kan. En heel kort heeft het deel uitgemaakt van Mexico. Over de hele geschiedenis van dat hele land zullen we het maar niet hebben, want de boreaal heeft daar een kleine genocide gepleegd op de oorspronkelijke bewoners... Als dat geen invasie is..?

De echte baby | 03-08-19 | 23:08 | 3

De boreaal heeft geen genocide gepleegd maar de Indiaan is gedecimeerd door ziektes, met name door pokken. Lees 1491 van Charles Mann.

omanders | 03-08-19 | 23:15

@omanders | 03-08-19 | 23:15: Hou toch op. De indiaan is verdreven, en in reservaten gestopt door de toenmalige Europese gelukszoekers. Dat is heel lang geleden en verdiend geen schoonheidsprijs. Maar dat verdienen heel veel zaken uit die tijd niet. Indianen en Amerikanen leven tegenwoordig uitstekend samen. Waar deze mongool echter het lef vandaan haalt om zijn gun te legen op "de buren die op bezoek zijn", onder het motto "Replacement"........ Je moet het gore lef maar hebben!

kotelet | 03-08-19 | 23:24

@kotelet | 03-08-19 | 23:24: Ik denk dat jij de verwoesting die de pokken onder de Indiaanse bevolking heeft aangericht niet goed begrijpt.

omanders | 04-08-19 | 16:43

Benieuwd naar de motieven van die idioot.
Goed plan hoor wapens voor alle gekkies.

Berbaar | 03-08-19 | 23:08 | 9

jij wordt ook in zijn manifest genoemd.

hoejeheette | 03-08-19 | 23:41
▼ 6 antwoorden verborgen

Eerst maar eens afwachten wat van deze idioot het probleem is.
Zijn allemaal wel ventjes van die leeftijd valt me op de laatste tijd.
Volgens mij zijn er geen meisjes die dit soort achterlijke dingen doen.

HoerieHarry | 03-08-19 | 23:06 | 2

Schizo of de religieuze versie relifrenie komt inderdaad veel meer voor bij mannen in de leeftijdsgroep 16 - 30 jaar dan bij vrouwen.

litebyte | 03-08-19 | 23:22

Papieren handoeken zijn het probleem, volgens deze massa-moordenaar.

tipo | 03-08-19 | 23:35

Walmart-teen-fruit-cakes zijn zich aan het roeren, daar op het Noord Amerikaanse continent. Verdwenen verdachten van 3 mogelijke moorden in Canada hadden ook al iets met die toko www.ad.nl/buitenland/van-moord-verdac...

Lepo | 03-08-19 | 23:03

Hooters!

Twisted_Faith | 03-08-19 | 23:01 | 2

Ze zijn de "S" vergeten.

De echte baby | 03-08-19 | 23:14

Viel mij ook op. Geweldige herinneringen aan een middagje Hooters in 1990, maar nog steeds helder op mijn netvlies.

Kukooo1 | 04-08-19 | 11:01

Ja dat krijg je er van met Trump en zo.

miko | 03-08-19 | 23:01 | 4

@Bali Lovert | 03-08-19 | 23:06:
https://pics.me.me/my-face-when-my-sarcasm-is-so-perfect-they-thinkim-4037205.png

miko | 03-08-19 | 23:14

@miko | 03-08-19 | 23:14: Sarcasme op internet werkt niet. Moet je onderhand toch weten.

tragic1911 | 03-08-19 | 23:25
▼ 1 antwoord verborgen

De dader heb ik gegoogled en ik mag hem niet. Onsympathiek gezicht.

keestelpro | 03-08-19 | 23:00 | 2

Ik heb er persoonlijk meer moeite mee dat ie 20 onschuldigen vermoord, maar goed. Ieder zn criteria.

RandyBiel | 04-08-19 | 06:14

Ik ben dat met u eens. Wat een engerd.

Overmar | 04-08-19 | 11:47

Jammer dat hij niet reëel is en ons als geheel niet als het probleem ziet en dus zichzelf ervan uitsluit. Genoeg xenofobe nationalistische idioten hier zullen het met hem eens zijn.

Neuth | 03-08-19 | 22:57 | 8
-weggejorist-
Vageling | 03-08-19 | 23:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Duitser. Nog steeds de grootste bevolkingsgroep in de USA. (niet lang meer waarschijnlijk) . Gelatiniseerd uit Krauss (Kraus).

Zwizalletju | 03-08-19 | 22:53

Een Nederlandse rechter zou er wel raad mee weten: psychose, en niet straffen, maar behandelen, dit slachtoffer heeft de maatschappij nog zoveel te bieden.

smdyasc | 03-08-19 | 22:53

Het is toch raar hoe de mensheid tikt. Om de toekomst veilig te stellen en te overleven komen we me de raarste ideeen en spinsels die niet werken.
Maar zodra het op doden aankomt zijn we in staat de meest effectieve en dodelijke instrumenten uit te vinden.
Nu sluit de creativiteit in deze om te overleven niet uit dat je creatief moet kunnen doden in geval van oorlog. Maar zet dit af tegen de uitgaven aan oorlogstuig tegenover overlevingstuig.
Al zullen de klimaathype en migrantenkosten de balans weldra herstellen

Olleke | 03-08-19 | 22:50

Motief? Edit: schuld van Trump dus, volgens de kranten morgen.

Ramsesz | 03-08-19 | 22:49 | 5

Trump is een grote aanhanger van de NRA [National Rifle Association]. Ook heeft de NRA fors bijgedragen aan Trumps campagne (en republikeinse kanditaten over het algemeen). Dit is al jaren bekend. Ook tijdens zijn verkiezingscampagne en de manier waarop hij regelgeving sloopt van zijn voorganger Obama. President Obama heeft meermaals strengere wetgeving proberen vast te leggen die telkens sneuvelden. Geen meerderheid weten te behalen door de Republikeinen.

Stukje van Trump over de NRA hieronder te lezen; The president has been supportive of NRA efforts to weaken restrictions on ownership and promised to scrap Obama’s efforts to strengthen background checks. In a speech thin on legislative achievements but thick on mutual congratulation, he declared: “The eight-year assault on your second amendment freedoms has come to a crashing end. You have a true friend and champion in the White House. No longer will federal agencies be coming after law-abiding gun owners. No longer will the government be trying to undermine your rights and your freedoms as Americans.”

He pledged to defend responsible gun ownership and “protect our wonderful hunters and their access to the very beautiful lands” – he made reference to his adult sons’ love of the outdoors – as well “the sacred right of self-defence” for all citizens.

Bron; The Guardian - Donald Trump tells NRA: 'I am going to come through for you' .

TERUGVANWEGGEWEEST | 03-08-19 | 23:50

@TERUGVANWEGGEWEEST | 03-08-19 | 23:50:
Haha, Oboema heeft acht jaar de tijd gehad, niks geleverd. En nu is Trump na drie jaar de boeman?
Wat wat ben jij een sneeuwvlok.

Zoloft | 04-08-19 | 00:16

@Zoloft | 04-08-19 | 00:16: Enige sneeuwvlokje hier ben jij. Ik focuste niet alleen op Trump maar ook op de Republikeinse partij. NRA = zowat hardcore Republikeins. Ga jezelf eens hierin verdiepen. Lees jezelf in. Kijk documentaires hierover op youtube ipv alleen youporn. Werkelijk je hebt geen flauw idee hoe corrupt en rot de NRA is. De machtigste lobbymachine in USA.

Wat betreft je 1e zin; Ik weet dat hetvolgende keihard aan zal komen maar.... hou je vast......... Obama heeft meermaals wetgeving in het Huis van Afgevaardigden voorgelegd die geen meerderheid haalde. Diegene die het wel haalde en naar de Amerikaanse Senaat werden gestuurd werden alsnog afgeschoten door Republikeinen. Dan kan jij als een simpele doodleuk naar Obama wijzen dat hij "niks geleverd" heeft maar zo werkt het systeem eenmaal. Je hebt de meerderheid nodig om wetsvoorstellen tot stand te laten komen. Snap je dat?

TERUGVANWEGGEWEEST | 04-08-19 | 00:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij gebrek aan moslims als in manifest leest deze klapmongool met een gun dus maar hispanics

Tobi | 03-08-19 | 22:48 | 6
-weggejorist-
Vageling | 03-08-19 | 23:11

@Olleke | 03-08-19 | 23:08: Ja, 'zijn' kutland/kutstaat/kutcounty had er ook voor kunnen zorgen dat hij moeilijker aan een vuurwapen had kunnen komen.

litebyte | 03-08-19 | 23:12

@litebyte | 03-08-19 | 23:12: Ja, dat werkt in Nederland ook zo goed. Hier hebben we nooit schietpartijen!

broodje gezond | 03-08-19 | 23:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik beweer m'n hele leven al dat 1% van de bevolking zwaar gestoord is.
In Amerika wonen 320.000.000 dus 3.200.000 zijn gek.
Daar hoort deze wellicht bij.
Pin me er niet op vast graag.

HoerieHarry | 03-08-19 | 22:48 | 2

Dat percentage zou in de VS weleens een stuk hoger kunnen liggen.

Bennie Verbaasd | 03-08-19 | 22:50

@Bennie Verbaasd | 03-08-19 | 22:50: Amerika en de VS doro elkaar halen is net zoiets als Europa en de EU door elkaar halen. Het ene is het andere gelukkig niet.

litebyte | 03-08-19 | 22:58

Zolang er geen wapenverbod is, dien je dit in te calculeren. Hoe lullig ook.

JeMotWat | 03-08-19 | 22:46 | 5

Met een wapenverbod is dit niet verholpen, kijk naar de recentelijke schietpartij met dodelijke afloop in Utrecht. Je kunt het nooit goed doen, daarvoor zijn er gaandeweg gewoon te veel mensen voor op deze aardbol. Er is altijd wel en gek die..

Tilburger | 04-08-19 | 02:28

Zeker, in Zwitserland gebeurd dit ook zo vaak.

J-van-de-Bontekoe | 04-08-19 | 08:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat ’n mislukte droplul. Standaard protocol met dit soort gasten lijkt mij niet pogen te arresteren (hoe dan?) maar direct volproppen met lood. Mag ik dit zeggen? Ja dat mag.

Veluwse-Eikel | 03-08-19 | 22:44 | 4

Als je zijn "manifest" leest denk ik dat een gang langs de rechtbank meer wensbaar is.

omanders | 03-08-19 | 23:09

Een manifest van een doorgedraaide gek staat voor mij gelijk aan pleepapier. Vuurwapenprobleem of maatschappelijk probleem..?

Veluwse-Eikel | 04-08-19 | 00:45

@omanders | 03-08-19 | 23:09:
Ja, en reken maar dat ie de buitenwereld nooit meer zal zien. He will die in jail. De Amerikaanse rechtspraak is 'iets' anders dan de softe Nederlandse.

hoogstetijd | 04-08-19 | 02:34
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb 8 jaar in El Paso gewoond en ken die Mall prima. Dit is wel erg dichtbij... {zucht}

Enrico Palazzo | 03-08-19 | 22:43 | 5

Enrico Palazzo | 03-08-19 | 22:43 |

Iedereen die zegt "het komt wel erg dichtbij" zou een boete moeten krijgen. Gast, we zitten er middenin.

Rammstein | 03-08-19 | 23:38

Waar woon je nu dan?

Dutch_Holland | 04-08-19 | 09:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Hij zet Patjes in een verkeerd daglicht, ik ga vast bescherming krijgen.

Rest In Privacy | 03-08-19 | 22:43

Graag linkje naar manifest?

keestelpro | 03-08-19 | 22:43 | 1

Koopjesavond gone wrong?

Tobi | 03-08-19 | 22:42 | 2

Koopjesjagen bedoelt u.

BrutusBosch | 03-08-19 | 23:10

Daar in de Uuwessee is de eerste reactie niet: het was zeker een moslim
Daar is het: a disgruntled postal worker. Omdat er vanaf 1986 enkele postbeambten mensen doodschoten omdat die ontevreden/ontslagen waren.
Bij ons heet dat: a confused person

Olleke | 03-08-19 | 22:41

In de eerste instantie was er sprake van drie schutters. Naja het zal de verwarring van de eerste momenten zijn geweest

Wolfje_Tungsten | 03-08-19 | 22:41 | 2

Echo is a bitch.

keestelpro | 03-08-19 | 22:43

Gaan we weer. Wat een verschrikkelijke gebeurtenis. En laten we nu eens niet naar beginnen te mekken over wapens maar kijken naar het medicijnkastje van deze jongen.

Zwezerik | 03-08-19 | 22:39 | 4

Waarom mogen we van u niet naar wapens kijken? Heeft hij deze mensen overhoop geschoten met een dosis Xanax of met eenAK?

Wolfje_Tungsten | 03-08-19 | 22:44
▼ 1 antwoord verborgen

Nu maar hopen dat het niet religie gerelateerd is. Anders is het gewoon een echte #LoneWolf

keestelpro | 03-08-19 | 22:39

Daarnet zei een ondervraagde: stop met bidden voor de slachtoffers maar onderneem eens aktie tegen dit soort wapens, bidden heeft nog nooit een aanslag verhinderd.

Jan Dribbel | 03-08-19 | 22:38 | 1

Dat weet je niet, wie weet hadden er wel 90 aanslagen per dag geweest als mensen niet hadden gebeden, en zijn nu die laatste drie per dag wel het resultaat van te weinig op de knietjes gaan en bidden voor ons leven.

peterdh | 03-08-19 | 22:41

Ik (werkzaam bij Defensie) vind het al doodeng als ik met sommige collega's op de schietbaan sta en die zie aankloten. En dat zijn dan 'getrainde en gescreende' mensen, en in Amerika kan iedere gek een wapen met zwaar caliber kopen.. Wat een droevenis.

Schmutz Geilmacher | 03-08-19 | 22:37 | 2

Nou er zij zat staten die een relatief strenge wapenwet hebben. Het probleem is vooral ook de miljoenen illegale wapens die in omloop zijn.

litebyte | 03-08-19 | 22:46

(X) niet geschikt.

steekmug | 03-08-19 | 23:29

Nou, volgens mij is dat gewoon iemand uit de hispanic group. En nee, dat noem ik niet blank of wit. Neemt niet weg dat er wel heel veel idioten met semi automatische geweren zijn in de you es of away. Verschrikkelijk dit.

Alpengeist | 03-08-19 | 22:37

Zal wel weer gepest zijn op school of zo.
Of een vriendinnetje wilde hem niet.
En de gun komt waarschijnlijk weer uit de voorraadkast van z'n vader.
Allemaal aannames die nergens op slaan maar morgen blijkt dat ik er weer eentje goed heb.

HoerieHarry | 03-08-19 | 22:37 | 1

bingokaart klaar legt

Titje | 03-08-19 | 22:50
-weggejorist-
_washier | 03-08-19 | 22:34

Home of the free, land of the brave.

Do-na-zi | 03-08-19 | 22:33

Wat is dit nou weer voor racisme?

Tegenwoordig zeggen we "wit"!

Merkelfapper | 03-08-19 | 22:32 | 4

iemand met rood haar keur ik ook goed als wit

meneerjan | 03-08-19 | 23:10

"witte man", dat is de taal van de nieuwe fascisten. Ook die maken van racisme weer een knuppel om zich een weg te slaan naar Utopia.

Jan Passant mk2 | 04-08-19 | 10:19
▼ 1 antwoord verborgen

Fuck

EnzoIshet3 | 03-08-19 | 22:31 | 1

Crazy fuck!
Onze vaste topic mensen mogen wel wat psychotischer zijn, mede-blanken toch vaak de ubermensen qua batshitcrazy.
Vlakkere normaalcurve, en ik schaam me toch voor de lagere fat tail.

Hemmenaar7 | 04-08-19 | 01:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen