Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Toch nog 1 burgerarrest! Met een borrel op...

Twee boerkabuddies versus een schaamteloze sherrydame in de Shariadriehoek. "Walgelijk, walgelijk, walgelijk..."

OK het zal wel geen sherry geweest zijn, eerder een pak Liebfraumilch, maar dit is dus de *enige* registratie vandaag van de zo hysterisch gevreesde confrontatie tussen #TeamVrijeWesten en #TeamVeroveringsideologie - en we noemen het een gelijkspelletje. Ja, tuurlijk, die mevrouw met die dubbele Haagse tongval gedraagt zich weinig charmant en ook een tikkeltje onbeschoft. Maar ze staat daar tenminste wél met open vizier in de open samenleving, in tegenstelling tot de twee praatparasols die voor hun eigen onderdrukking staan te flyeren en daarin worden bijgestaan door een iets te gladde grijze jurk. Die overigens ook met een dubbele tong spreekt, en bij hem komt 't niet door de drank. Maar hee, zolang ze elkaar niet met samoeraizwaarden doodsteken, zoals in Stuttgart, noemen we het gewoon nog een open burgerdebat. Santé!
(Video via)

Social
Social

Zoals De Waard is...

Social

Reaguursels

Inloggen

Wat een schitterend mens, de echte Nederlander bestaat.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 21:24

En wat gaan we dus allemaal doen? PVV stemmen. Dat is namelijk nog het enige wAt we kunnen doen behalve emigreren. En dan effe niet dat slappe gezwam van ja maar dit en dat en zus en zo.. Het is het enige nog wat je kan doen, punt.

TonyMontana010 | 02-08-19 | 21:20

Randstad is verloren en stevig in handen van allah's afbakbaraanhangers. Hoop dat we daar kunnen houden en t zich niet verspreid over de rest van Nederland.

Henk4296 | 02-08-19 | 18:51

Zo blij dat ik al 11 jaar niet meer in de Randstad woon, je zult er maar wonen, dit land is compleet verloren

Mich2007 | 02-08-19 | 16:37

Tishetnetnie | 02-08-19 | 15:53
Dit is de grootste, en mede gevaarlijke, illusie denkbaar.
In deze opvatting loopt De Verlichting parallel aan de maatschappelijke ontwikkeling van scheiding tussen kerk en staat. En ook nog de christelijke ontwikkeling binnen zichzelf, waarin het erkennen van niet-gelovigen feit werd.

Dat is geen blauwdruk voor de islam, om exact zoveel tijd nodig te hebben aan tijd om in dit vrije denken en leven te belanden.
Zie eigenlijk hoezeer het juist andersom verloopt: te vrijer mohammedanen raken, te strikter de de originele leer zich manifesteert.

Laat svp. dat zalvende verlichtingsprincipe van geremde voorsprong varen!
Dat gaat niet gebeuren.
Reset liever je geest op dat besef en bedenk wat je voortaan hierover zegt.

Kudtkip | 02-08-19 | 16:27 | 1

Denk dat het wel gaat gebeuren kudtkip. Nu is het zo dat de moslim minderheden over de top reageren en nog traditioneler worden, dat klopt. Moderne moslims hebben zich allang aangepast. Over 600 jaar is religie waarschijnlijk niet meer dan een ander sprookje in de reeks van Grimm, Anderson, de Edda of het geloof in Jezus Christus. Uiteindelijk zal er 1 volk zijn op de wereld, dan zullen er ook geen kleuren meer zijn, als het gaat zoals ik verwacht heeft iedereen dezelfde kleur. Als we maar gaan mengen. Religie is het eerste wat afgeschaft zou moeten worden, alleen dan zullen we echt vrij kunnen zijn.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 17:18

*deel 2*
Bovendien was het een grondrecht om „onbespied door het leven te gaan”, vatte Weski mooi samen.
Onbespied?

Als je jezelf bespied acht, gaat het om iets wat je doet waarbij een ander jou in de gaten houdt. Dat je je kennelijk manifesteert op een manier waardoor je extra aandacht krijgt.
www.encyclo.nl/begrip/bespieden
Het is duidelijk dat voor burkadraagsters het gegeven van opgemerkt worden als persoon, als vrouw, in het openbare straatleven, te veel is.
Zij wenst NIET gezien te worden. Zij wenst geen enkele blik waardig op haar aanwezigheid.

Haar dilemma is dat ze wel over straat moet om dingen van het allergewoonste leven te bekomen. Zoals boodschappen. Of, nou ja, heel wat dingen waartoe anderen ook over straat gaan.

Het is dé ultieme paradox van het bestaan - er zijn, maar er niet willen zijn in de context met het grotere geheel vol anderen die er ook zijn.

Dan nu mijn persoonlijke opvatting en kritiek.
Een ongezien bestaan louter ten dienste van je god, en met een gum over de rest van de mensen om je heen - dat vervul je dan maar in een speciaal klooster.
De claim op jouw buitenwereld, die jou dus juist ziet vanwege je verschuilstof, is disproportioneel - je eist per definitie dat anderen jou expliciet met rust laten, terwijl je je wel onder hen mengt. En je hoe dan ook interactie zult moeten aangaan, wil je de allergewoonste zaken des levens bekomen.

Ik beschouw het als een hersenkramp om zo tegennatuurlijk een ander gezichtsvel aan te trekken dan waarmee je geboren bent. De enige reden dat wij mensen kleding dragen, is omdat we geen harige, beschermende vacht (meer) hebben.
En ja, tot maatschappelijke norm is verheven dat we ons lichaam bedekken op de seksuele kenmerken. Met variaties afhankelijk van het weer.

Tot slot daarover gesproken.
Burkadraagster, jij onttrekt je ook van zonlicht. En daarmee heb je doorlopend Vitamine D tekort. Overigens hebben nagenoeg alle gesluierden dat.
Hiermee ondermijn je je gezondheid - en dat kan nooit de bedoeling zijn van de god die het je wel aanbiedt in dit leven.

Hetzelfde geldt voor een kapotte suikerspiegel in het bloed, veroorzaakt door de gezondheid ondermijnende eetgewoonten tijdens ramadan.

Het is rondweg hardnekkig hoezeer die trouw aan Allah schade aanricht aan het lichaam dat je nota bene van hem gekregen hebt - toch?
En neen, dit is niet waarom wij in dit vrije Westen bezwaar hebben tegen jouw welles-nietus-bestaan - het telt erbij op.
Want ook die zelf verkozen slechte gezondheid moet in dit rijke Westen gecompenseerd via de dokter.

Resumerend is jouw verkozen niet-aanwezigheid juist extra aanwezig.
En extra belastend jegens hen voor wie je zogenaamd schuilt.
En daarom veroorzaak je problemen. Over de connotatie met je broeders en zusters die liever dit huis van niet-allah-adepten (willen) vernietigen, ben ik kort.
Zij verpesten jouw heilige vrijheid.

Kudtkip | 02-08-19 | 16:13

Heb het al vaker gezegd. Het duurt nog minstens 600 jaar voordat moslims voor 100 % zijn ingeburgerd in de westerse samenleving. Je kan niet verwachten dat het na 50 jaar gelukt is. Hoe naïef kun je zijn dat te denken. Laat die vrouwen nog een paar honderd jaar onderdrukt worden, ze hebben nog niet door dat dat hier niet hoeft. Het heeft gewoon tijd nodig. Er moet een verandering plaatsvinden in het brein van moslims, hoe moeilijk dat ook is bij de meest orthodoxe. Uiteindelijk zullen ze er over lachen na 600 jaar. Net als wij lachen over de prehistorie.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 15:53 | 1

Inteeltiërs zullen dat nooit doorkrijgen.
#brainrot
#koran

Tom 1382 | 03-08-19 | 20:11

Nog geen flyerende boerka gezien, maar dat zullen de regens zijn geweest..
Prettig weekend aan alle spannende moslima's (die dit voorgelezen krijgen?)

Shareholder II | 02-08-19 | 15:47

Ik snap zo'n boerka wel.
Als ik wil dat mijn papegaai stil is, gooi ik ook een zwarte doek over zijn kooi.

2_amazing | 02-08-19 | 15:32 | 1

Lol. Fijne vrijdag!

DanskeRob | 02-08-19 | 18:04

www.nrc.nl/nieuws/2019/08/01/dit-verb...
Abject | 01-08-19 | 22:37
Op de valreep van sluiting topic toch nog reactie hierop.
Het NRC, bij monde van Berna Toprak en Nawal Mustafa die namens vierenveertig organisaties spreken, oppert hier een voorstelling van zaken die ik schrikbarender vind dan heel het verbod en topicfilmpje bij elkaar.

In dit artikel wordt het standpunt ingenomen dat een burkadraagster het toppunt uitdraagt van het vrijgevochten vrouw zijn. Het ultieme middel van zelfbeschikkingsrecht over haar eigen lichaam - zij bepaalt wie haar mag zien.
Met een burka op straat etc. komt dat neer op dus niemand.

In alle puurheid zou je nog kunnen stellen dat die these klopt: zij bepaalt het zicht op haar natuurlijke verschijningsvorm (als vrouw) door deze compleet te verhullen - echter, ze is daarmee niet onzichtbaar.
Iets wat feitelijk dit standpunt moet uitdragen: niemand heeft het recht (mag de kans krijgen) om mij te aanschouwen - dit is voorbehouden aan mijn man, en Allah.

Waar dit artikel danig mee de mist ingaat, is het vermelden van een of andere 'witte fantasie'. En het Europese superioriteitsdenken, dat zo fout en ongepast moet heten dat de honden er geen brood van lusten.
Hoe haalt het vrije Westen het in de kop om dit ultieme vrijheidsrecht van zelfbeschikking te ondermijnen met een (gedeeltelijk) verhulverbod?!?

Voeg ik een 2e artikel toe, ook van het NRC.
www.nrc.nl/nieuws/2019/08/01/geen-ple...
De tv-recensie van Jinek daags voor de in werking treding van deze wet.

Zich gesterkt gewaand door de aanwezige 3 advocaten die zogenaamd wetstechnische taal en uitleg gaven over de mazen (pun intended) van deze wet, tikt Toef Jaeger af met de opmerking dat non verbale communicatie nooit wetenschappelijk bewezen is als de meest wezenlijke en sterkste manier (95%) van informatieoverdracht door de zender.

Maw. Mevrouw van Gaal lult maar wat vanuit d'r onderbuik. Ergo, iedereen daar aan tafel die zegt een ongemakkelijk gevoel te hebben bij het zien van iemand in burka.
Alles wat de scribenten van het NRC in stelling brengen is doordrenkt van pure afkeer, haat bijna, jegens het vrije Westen - hetzelfde vrije Westen dat hen in de gelegenheid stelt zo tekeer te gaan tegen deze democratisch gevormde wet.

Dat wat zij van stal halen om de *kuch* ultieme vrijheidsheksen te verdedigen, en vooral de criticasters tot minder dan niets te verklaren, is serieus stuitend.
Uit de grabbelton van communicatiewetten werd Van Gaal wel de kracht der herhaling toegedicht - linksom of rechtsom móet iedereen z'n smoel houden over deze meest briljante vrije vrouwen ter lande.

Kudtkip | 02-08-19 | 15:16

Moslims wensen hun eigen Apartheid.

afdankert | 02-08-19 | 14:43

Die soepjurk is zélf zeker te lui om te werken !
Overigens; wie heeft er ooit een Marokkaanse bouwvakker gezien ? Met zijn Opbouwen na de oorlog. De eersten kwamen 20 jaar later. Voor de textiel- en schoonmaakindustrie...
En die burka's moeten verplicht aan het werk worden gezet !

A333aan | 02-08-19 | 14:01 | 4

@Pierre Lebon | 02-08-19 | 14:17:
Van de partij van de varáders, maar die is zo flauw dat ik hem niet wil inkoppen

kindapaas | 02-08-19 | 14:40

Ik ken veel Marrokanen die in de bouw werken.

Red shirt | 02-08-19 | 15:10

@Red shirt | 02-08-19 | 15:10:
In Nederland werken Nederlanders. Marokkanen kunnen een werkvergunning krijgen onder voorwaarden, maar voor de bouw lijkt me dat sterk
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nieu...
Dus hier klopt iets niet.

kindapaas | 02-08-19 | 15:35
▼ 1 antwoord verborgen

Dank partijkartel, mediakartel en EU-kartel. In eendrachtige samenwerking hebben jullie dit toch maar mooi voor elkaar gekregen. Dit is natuurlijk wat de bevolking altijd al had willen hebben. Lang leve de democratie. Nogmaals dank.

NPOlitiekgekleurd | 02-08-19 | 13:56

Hoeveel van die boerkas zitten op het moment niet opgesloten thuis omdat ze hun mond opentrekken?

schimanski70 | 02-08-19 | 13:31

wel of niet een vergunning nodig: https://www.ondernemersbelang.nl/kennisbank/heb-ik-een-vergunning-nodig-voor-flyeren/

Maar wel je eigen troep opruimen!!!!!!!!!!

gebochelde | 02-08-19 | 12:50

Elk geloof gebruikt maskeringen van de waarheid

ewout56593235 | 02-08-19 | 12:24

Vrouwtjes van de moslimse persuasie hebben doorgaans zo'n lage dunk van zichzelf en hun verschijning, dat ze het absoluut noodzakelijk vinden om zich gehuld in een gordijn met kijkgaten door het dagelijkse leven te begeven. Het is geen gezicht, half Nederland ergert zich er groen aan en het geeft het straatbeeld iets onheilspellends. We halen alles uit de kast om ze erbij te halen, maar ze willen niet. Ze Willen Er Niet Bijhoren.
Daar zouden we dan de consequentie aan moeten verbinden door ze te dwingen te vertrekken naar landen waar deze klederdracht wel gewenst is. MAW: als je mee wil doen, mag je blijven, als je dat niet wil? VERTREKKEN en geen eigen koninkrijkjes stichten in een bestaand koninkrijk. Basta.

Pierre Lebon | 02-08-19 | 12:17

Die "tokkies" durven hardop te zeggen wat veel "burgerlijken" alleen durven fluisteren.. Handig voor de beeldvorming door "links".

6638-12345 | 02-08-19 | 12:07

Bent u een vos?

dennistegelwerken | 02-08-19 | 11:50 | 1

nee, ik draag schaapskleren.

Tjemig | 02-08-19 | 15:32

Hezzzter Rulezzz! Ome Neqschot, ga maar even aan de kant, deze dame kan écht wat, zo hop op papier met stift, treffend tekeningetje, ernstig geestige tekst erbij, dubbele bodem in die tent van jewelste. Helemaal goed, meer daarvan. Mogen wij vaker van haar cartoons genieten, GS? Ze is zelf geloof ik nog wat schuchter, hoeft niet, talent wordt herkend hoor.

elfenstein | 02-08-19 | 11:32 | 1

Helemaal mee eens, top cartoon!

kindapaas | 02-08-19 | 14:39

“Jij kent mij nu, maar ik ken jou niet.”
Soepjurk: “Ze is een hele aardige vrouw.”
Ik zou daarop gezegd hebben: “Wie zegt dat dat een vrouw is? Ik kan het niet zien, jij wel?”

Robin Hood | 02-08-19 | 11:26

Vanwege het wegjorissen van "Redactiepraat" (does niet!1!1) een linkje naar een belangwekkende draad: twitter.com/traumabeertje/status/1157...
Mooi verwoord. Ik heb er de kracht niet meer voor.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 11:23

Dit hele gedoe is gewoon een opzetje, die 2 gesluierde waarvan ik zie of denk dat het een man is lopen provocerend op straat en de rest staat om de hoek te wachten op een reactie. Waarom is er anders zo snel een camera bij? En die soepjurk met zij n tasje is gewoon een moslim homo, dan komt er nog even snel "toevallig"een idioot met een palestijn shawl voor zijn gezicht bij(te bang om herkent te worden) en die lopende vuilniszak stopt nog even stiekem snel een papiertje in haar tas.
Dus gewoon uitlokking.

roodborstje1 | 02-08-19 | 11:16

''Het Nederlandse volk was te lui om te werken''

Het blijkt dat er veel misverstand bestaat mbt de zg gastarbeiders. Een korte uitleg dan maar.

Vlak na WW2 lag Nederland in puin en was er gebrek aan alles (ongeveer alles was "op de bon", koffie zelfs tot 1951); het land moest opgebouwd worden, maar jongens van ca 20 jaar - de generatie van mijn vader, geboren in 1925 - werden eerst massaal naar Nederlands-Indië gestuurd om een koloniale oorlog te voeren in een wanhoopspoging ons koloniale "bezit" veilig te stellen; is niet gelukt, zoals we allemaal weten.

Vervolgens is er vanaf eind jaren 40 tot ergens beginjaren 60 keihard gewerkt door iedereen, terwijl niemand het breed had: de jaren van de Wederopbouw (met een behoorlijke steun in de rug van het zg Marshall plan). En toen werd er in 1958 een enorme gasbel bij Slochteren ontdekt die van Nederland haast een soort Europese Arabische oliestaat maakte. Die combinatie zorgde ervoor dat Nederland er tegen het einde van de jaren 50 weer redelijk bovenop was en later voor de enorme welvaart. In diezelfde tijd - eind jaren 50, begin jaren 60 - was er zoveel vraag naar arbeid dat de eerste gastarbeiders arriveerden, voornamelijk uit Spanje en Italië. Op een enkeling na die - meestal vanwege de liefde - is blijven hangen, gingen deze mensen halverwege de jaren 60 weer terug naar eigen land.

Toen hadden - inderdaad - de werkgevers halverwege de jaren 60 een probleem: ze konden geen mensen vinden om ongeschoold, "vies en vuil" werk te verrichten, MAAR, niet omdat Nederlanders te lui waren, maar omdat die werkgevers niet bereid waren om meer dan een "fooi" te betalen. Dat was de reden dat er wervingscontracten met Turkije en Marokko getekend werden om gastarbeiders uit die landen hierheen te halen, die wel bereid waren tegen die lonen te werken (want in die landen heerste enorme werkloosheid, en de "hongerloontjes" hier waren in hun ogen topsalarissen).

Die officiële werving heeft geduurd van de tweede helft van de jaren 60 tot, ik meen, 1973. Daarna waren die mensen in feite niet meer nodig. En zelfs tijdens die wervingsjaren (zeg 1965 - 1973) was er maar één op de drie Turken/Marokkanen "geworven", de andere twee waren zg "spontanen", lieden dus die op de bonnefooi hierheen kwamen op zoek naar werk (bron: Binnen zonder Kloppen (1999) van Pieter Lakeman).

Vervolgens kwam Nederland in de tweede helft jaren 70 in een recessie terecht: vele faillissementen en "reorganisaties", waarbij de gastarbeiders er vaak als eerste uitvlogen. Maar ipv ze te bedanken voor de geleverde diensten en ze terug te sturen naar hun eigen land, werd ze toegestaan hun gezinnen in te vliegen en zich voorgoed hier te vestigen, terwijl velen dus al van een uitkering leefden. Dat was de grootste fout die de na-oorlogse overheid ooit gemaakt heeft, en met de gevolgen waarvan we vandaag de dag nog steeds moeten dealen, zoals die mevrouw hierboven die die wezensvreemde spoken probeert aan te spreken op hun wezensvreemde gedrag.

Dr_Johnson | 02-08-19 | 11:05 | 7

Ook nog: marginaal draaiende bedrijven die eigenlijk gewoon opgeheven hadden moeten worden konden met de goedkope arbeid (in ploegen doordraaien) en zo het hoofd boven water houden.
De gastarbeiders leerden onze sociale wetten waarderen. WW en vooral WAO waren (toen nog) salarissen voor het leven. Menig (bedrijfs) arts vulde het formuliertje in: rugklachten, afgekeurd. En er was leuke bijverdienste te halen. Kif uit de Rif. Marokko is de grootste exporteur van hasj ter wereld, waarvan Nederland thans de grootste importeur is. Goh, al met al een win/win situatie waar je trots op kunt zijn.
www.youtube.com/watch?v=Ohv8fxd6dto

squadra | 02-08-19 | 12:14

Uitstekend verhaal en niets dan de waarheid , maar de baardaap in de video die zegt dat NLders te lui waren om te werken , wil het echt niet weten hoor !

daytripper | 02-08-19 | 12:45

@Uw Verzekeringsadvis | 02-08-19 | 12:05: Den Uyl... bijgenaamd : Sinterklaas

daytripper | 02-08-19 | 12:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Altijd dat kletsverhaal "Nederlanders waren te lui te werken, daarom zijn wij hier". Daarenboven zijn veruit de meesten van hen, door gezinshereniging, importbruiden, hoge geboortecijfers, illegale immigratie enz. enz., hier NA het gastarbeidstijdperk gekomen.

6638-12345 | 02-08-19 | 10:38

Elk geloof is gebaseerd op de aanname dat de mens weet wat zijn God, allah of Jehova, of wat nog verder meer, van hem of haar wil. En daar gaat het dan ook meteen mis. Als je de Thora, de bijbel en de Koran leest, dan zijn de opperwezens nogal bekrompen in hun gedachten. Dat kan ook niet anders, aangezien deze opperwezens zijn geschapen vanuit de gedachten van mensen die gevormd zijn uit een bepaalde cultuur, minimaal 1400 jaar geleden.

Een geloof is op zich is nooit gevaarlijk. Gevaarlijk zijn de denkbeelden van mensen die daarin ook andere mensen kunnen beïnvloeden. Het geloof van mensen die tegen gelovigen zijn, kunnen daarbij even gevaarlijk zijn.

Als vrouwen een burka willen aantrekken en dat mannen een jurk aantrekken, moeten ze vooral zelf weten. Zelfs als dit eventueel onder dwang gebeurd, zegt dat iets over die mensen.

In de afgelopen 70 jaar hebben we veel vrijheden gekregen die daarvoor niet logisch waren. Dit houdt ook in, dat mensen ook gebruik kunnen maken van vrijheden die niet iedereen prettig vindt. Als je als samenleving dan in een kramp schiet en dingen gaat verbieden, dan draai je de tijd weer terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw.

jezusisonzin | 02-08-19 | 10:38 | 2

"Als vrouwen een burka willen aantrekken..."
En hier gaat je betoog dus de mist in. Die vrouwen hebben helemaal niks te 'willen'!

EefjeWentelteefje | 02-08-19 | 11:31

Het geloof van mensen die tegen gelovigen zijn kunnen daarbij even gevaarlijk zijn. Ook hier ga je mank. Er zijn meer "ongelovigen " door fanatieke gelovigen vermoord dan andersom

MoonBeebe | 02-08-19 | 12:51

Die salafist zit gelijk in zijn anti-Nederland modus. Nederlanders zouden te lui zijn. Nee sukkel, Nederlanders werkten hard, ook voor de export en kwamen mensen tekort bij al die bedrijvigheid.
En die burka mag wel gewoon op straat, dat lijkt vergeten te worden.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 10:32 | 1

Tactiek. De moslims nemen de houding van Calimero aan, dat zet het domme volk op de verkeerde been. En zo gebeurd

Bill Cosby | 02-08-19 | 11:00

Die vrouw was ingehuurd door een casting bureau.

wiers | 02-08-19 | 10:27

Dat moslimtuig wordt steeds meer gehaat binnen Nederland en daar zorgen ze zelf voor . Ze hebben er binnen enkele jaren voor gezorgd dat Nederland Nederland niet meer is en dat doet de autochtone bevolking zeer !
Ik begrijp dat ook volkomen want dit volk is nu eenmaal een volk van haat en destructie . Deze mensen hebben geen zin om iets op te bouwen kijk maar naar waar ze vandaan komen al eeuwen heerst er dood en verderf en dat wil de autochtone Nedelander niet . Iedereen die ik spreek is dit volk spuug en spuug zat .
Waarom is dit volk in hemelsnaam hier naartoe gehaald ? Het voegt namelijk helemaal niet toe en zorgt er voor dat de actualiteiten al een jaartje of 20 dag in dag uit over moslimproblematiek gaat .
Weg ermee !

leo59 | 02-08-19 | 10:26 | 3

Drammerig gedrag zal ze uiteindelijk duur komen te staan. Maar wat heeft het ons al niet gekost om deze aanhang met bizar sekte gedrag tevreden te stellen...

Bill Cosby | 02-08-19 | 11:40

Allemaal mooi en aardig dat iedereen dat volk spuug en spuug zat is maar dan moet men dat is laten blijken als er verkiezingen zijn. Da

lady Di | 02-08-19 | 11:44

@lady Di | 02-08-19 | 11:44: is=eens

lady Di | 02-08-19 | 11:45

De gastarbeiders zijn ingevlogen om na een jaar al een uitkering te krijgen. De polen Roemenen Bulgaren krijgen vandaag de dag na 3 maanden werken hier ook een uitkering. Die wet is na de oorlog onveranderd gebleven. Natuurlijk weten jullie het allemaal veel beter, want jullie hebben in die boeken gekeken die voor het volk wordt dichtgehouden. stelletje mafklappers.!!!

brandewijntje | 02-08-19 | 10:19

Dubbele tongval of niet: mevrouw heeft helemaal gelijk. Deze lui horen niet in een normale moderne samenleving maar in een land als Saoedi-Arabië. Ze eisen hun rechten op in een vrij land maar misbruiken vrijheid om onvrijheden in te voeren. Ze ondersteunen een reactionaire en onderdrukkende ideologie waarvan we genoeg voorbeelden in het Midden Oosten kennen. Het zijn nazi's van het zuivere soort.

jochum1980 | 02-08-19 | 10:12 | 2

Spijker op zijn kop! thank U

Haagse Leo | 02-08-19 | 10:13

Joo. Prachtig geformuleerd.

boccelullus | 02-08-19 | 10:20

Het brengt overigens wel de discussie op gang dus dat is dan weer wel weer positief!

Verder vond de meneer dat de gastarbeiders hier zijn gekomen omdat de NL te lui is om het werk te doen. Beetje vreemde en overtrokken aangeprate verklaring. Ik vermoed zelfs dat deze meneer hier geboren is. Het laat zien dat deze meneer buiten dat hij de taal spreekt verder kiest voor een islamitische samenleving waarin hij wil opgroeien. Wat mij daarbij opvalt is dat hij zich weinig tot niet verbonden voelt met de NL cultuur en samenleving en vraagstukken die daarin spelen.
Wel is hem te prijzen dat hij goed Nederlands spreekt en de dame overigens ook met gezichtsbedekkende kleding.

Ik zie vooral tegenstrijdigheden naar elkaar geworpen worden waar ze het nooit over eens zullen gaan worden. Er zal op die punten altijd een barrière blijven bestaan die je niet kunt wegnemen en die voor onrust zorgt. De vraag of die weggenomen kan worden is hiermee denk ik wel beantwoord.
Een multiculturele samenleving kan alleen succesvol zijn als de mensen ervoor open staan. Die vraag lijkt mij ook wel beantwoord inmiddels.

Moet deze meneer weg als hij hier geboren is?
Nee van mij mag hij blijven, maar de politiek dient nu wel actie te ondernemen om verdere escalatie te voorkomen. Er is teveel weerstand en onrust in deze maatschappij om het discussiepunt 'de Islam'.
Deze meneer mag van mij de islam blijven aanhangen, wij kunnen en moeten hem niet deporteren, maar ik ben wel van mening dat de rem op verdere uitbreiding van aanhangers van deze ideologie gestopt moet worden.
Vrijheid van godsdienst en alle privileges moeten verdwijnen. Iedereen is gelijk en wat je verder geloofd doe je thuis of in verenigingsverband maar niet ten koste van overlast voor mensen die ernstige bezwaren hiermee hebben.

pickalilly | 02-08-19 | 10:10 | 1

De meneer van ‘te lui om te werken’ weet duidelijk helemaal niets van de geschiedenis. Wil hij ook niet weten vermoed ik.

drs. P | 02-08-19 | 13:00

Die moslim zei. ''Het Nederlandse volk was te lui om te werken'' Nou als we de gemeentelijke boeken open gooien, dan kunnen we kijken hoeveel uitkerings geld aan WIE er wordt uitgekeerd en hoeveel geld er wordt uitgekeerd wat de grens overgaat. Dit wordt heimelijk niet openbaar gemaakt .!!!

brandewijntje | 02-08-19 | 10:06 | 5

@jezusisonzin | 02-08-19 | 10:12:
Die "onwillige Nederlander" woonde vaak 100 km verderop; woon-werk vervoer werd niet geregeld, nieuwe woonruimte vinden dichtbij het (vaak tijdelijke) werk was erg lastig en er waren strenge woningtoewijzing regels, zoals economische gebondenheid. Het huisjesmelkers segment was er wel altijd, met enorme waarborgsommen die vrijwel niemand kon opbrengen.
Er werd een ontmoedigingsbeleid gevoerd; dat is mijn conclusie. Wat we nu hebben is goed voorbereid en doelbewust gecreëerd.

kindapaas | 02-08-19 | 10:32

@jezusisonzin | 02-08-19 | 10:12: Ik heb (helaas) gewerkt met dat soort gasten die volgens jou hier naar toe kwamen om te werken.
Vergeet het maar,ze kwamen allemaal!! voor een uitkering, de één lukte het al om naar een week de ziektewet in te gaan en afgekeurd te worden, de ander deed er 2 jaar over, maar allemaal die kwamen waar ik werkte (voorloper van het nobele akzo) werden vroeg of laat afgekeurd.
Op eentje na, een turk, die maakten ze snel voorman.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 02-08-19 | 11:50

@ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 02-08-19 | 11:50: Aanvulling.
Maar toen die voorloper van dat nobele akzo zelf de ziektekosten moest betalen en een boete kreeg als iemand afgekeurd werd, toen wouden ze ineens niets meer van die marokkanen en turken etc weten.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 02-08-19 | 11:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Heerlijk wijf, grote bek "hargt" op de tong en halve sherry in d'r mik zitten. Ik hou ervan!

Haagse Leo | 02-08-19 | 10:05

Ik begin een beetje moeite te krijgen met het verhaal dat als je boerka's niet accepteert dat je moslims zou buitensluiten, of zelfs islamofoob zijn (een fobie die niet bestaat). Als een boerka islam gerelateerd is waarom lopen dan niet alle moslima's met een lap voor de neus? Blijkbaar is het maar een erg persoonlijke interpretatie van het geloof. Wat de actie van NIDA dan weer dubieus maakt, willen ze heimelijk dat elke moslima zo'n ding draagt?

Het gejank is sowieso onzinnig: je moet natuurlijk niet gek opkijken dat je buitengesloten wordt door de rest als je jezelf buitensluit door je in zo'n alles bedekkende lap stof te hijsen.

Sqbar | 02-08-19 | 09:31 | 3

Had die baard een verlofdag of gewoon alle dagen thuis met een uitkering

likdoorn | 02-08-19 | 09:51

Née hoor ze willen dat iedereen zo'n onding draagt, zoals we bij IS gezien hebben in veroverde gebieden. Idem dito met zwembadlastigvallerij. Wanneer zal de burgemeester van Amsterdam oproepen dat om gerust gelaten te worden iedereen toch best een boerkini draagt? We zijn niet meer veraf.

Benesha | 02-08-19 | 10:03

Van de week zag ik dat filmpje van die burka mevrouw (ik meen in Londen) die enkele regenboog personen aan het uitschelden was; shame on you, shame on you etc. maar niemand die de burka mevrouw kan herkennen wie ze is, vind ik deze Nederlandse mevrouw tenminste nog lef tonen door het volledig herkenbaar kenbaar te maken wat ze vindt al dan niet met een slokkie op.

pino2 | 02-08-19 | 09:25 | 1

Briljant!

Haagse Leo | 02-08-19 | 10:15

"Toen Nederlanders te lui waren om huizen te bouwen " .... zie hier de vrucht van het onderwijs . Neem aan dat die baardaap niet beter weet .
Diepe buiging voor de vrouw die zegt zoals het is . Gefeliciteerd mevrouw!

daytripper | 02-08-19 | 09:15 | 3

U bedoeld een vrouw die zegt wat u graag wilt horen.

Red shirt | 02-08-19 | 09:20

@Red shirt | 02-08-19 | 09:20: Het ware beter geweest als je wat zinnigs had gezegd over de leuterkoek van de man met baard .

daytripper | 02-08-19 | 09:28

@Red shirt Eerst Nederlands leren, dan pas zeiken. (vrij naar Theo van Gogh)

knutsel_ | 02-08-19 | 09:45

En maar roepen dat ze geen vrijheid meer hebben de enigen die geen vrijheid meer hebben zijn Wij straks niet meer roken in de open lucht geen keuze of u nog gas wil en het gaat maar verder las net over en 68 jarige arts die volgens de politie doodgeschopt is door een Amsterdammer(uitgeprocedeerde ilegaal) dit alles met dank aan links RUTTE

likdoorn | 02-08-19 | 08:53 | 2

U bent aan het raaskallen.

Red shirt | 02-08-19 | 08:59

@Red shirt | 02-08-19 | 08:59: Ik begrijp dat U geschokt bent maar geen zorgen de staats TV is volledig onder controle net gelezen op teletekst dat er een dode man gevonden is bij een daklozen opvang, dus ze melden geweld echt wel

likdoorn | 02-08-19 | 09:43

Monty Python is een comedyserie, geen handleiding.

Mr_Natural | 02-08-19 | 08:52

Religie is een psychische ziekte. Daar moet een seculiere overheid ingrijpen, zeker in dit geval.

Thoth | 02-08-19 | 08:49 | 1

Niet alles compleet over 1 kam scheren.

Iets genuanceerder zou je kunnen zeggen dat bijv. het Christendom of Hindoeisme lichte hoofdpijnen zijn, en dat andere Voldemort-geloof ('Gij zult de naam niet noemen') is de meest terminale en pijnlijkste en langdurigste vorm van kanker.

Realism Is All | 02-08-19 | 08:57

Al dat gezeur en gediscussieer of bepaalde dingen wel of geen terreur-aanslag zijn.
Ook dat incident met die Stuttgart-verrijkende kansenparel.

Als het dat niet is, is het dan minder erg? Of het terreur is of niet is slechts iets abstracts, want dat heeft de maken met de intentie die zo'n barbaar heeft.
Het resultaat in praktische zin is gewoon hetzelfde.

Feit blijft, mocht het geen terreur zijn, dat dit wel weer een typische Moslim-manier van 'problemen' oplossen is.

Eerwraak is ook geen terreur.
Is het dan minder erg dat we in NL/Europa al die Middeleeuwse Moslim-shit hierheen hebben gehaald?

Was het maar terreur zou ik haast zeggen. Dan zouden het slechts terroristen zijn die op deze manier een ander afslachten. Maar zelfs Moslims die geen terreur-motief hebben gedragen zich al zo.

Tel uit je winst.

Realism Is All | 02-08-19 | 08:49

Die grote, brede parasol, dat is gewoon een vent onder die Boerka.

MoonBeebe | 02-08-19 | 08:46 | 2

Dat is het ook, en het geeft precies aan waarom ze met die carnavalskleding de straat op gaan: om een salafistische middelvinger op te steken naar hun geïntegreerde, aangepaste zusjes. Die krijgen echter door normstelliing vd overheid nu een hart onder de riem gestoken. Van zulke positieve acties door de overheid kunnen we er niet genoeg hebben.

borderlijntje | 02-08-19 | 09:14

Dat is het ook, en het geeft precies aan waarom ze met die carnavalskleding de straat op gaan: om een salafistische middelvinger op te steken naar hun geïntegreerde, aangepaste zusjes. Die krijgen echter door normstelliing vd overheid nu een hart onder de riem gestoken. Van zulke positieve acties door de overheid kunnen we er niet genoeg hebben.

borderlijntje | 02-08-19 | 09:14

Ik voel me ook gediscrimineerd, zoveel andere culturen moeten opgedrongen aan mij worden. Waarom mogen wij gewoon niet rustig Nederlander zijn?

Twisted_Faith | 02-08-19 | 08:32 | 7

@Red shirt | 02-08-19 | 09:06: een internationale vrouw ? Lol .. wat is dat ? O... jee.."Wilders en Baudet " .... daar noem je iets .. Dus die ken jij ook ?

daytripper | 02-08-19 | 09:25

@Red shirt | 02-08-19 | 08:44: Wat een dedain weer voor frikadellen, pilsjes, de camping en SBS. Ook een onderdeel van de Nederlandse cultuur, net als lekker koken en lezen. Heel dit land kan lezen, de Nederlandse cultuur heeft ingezet op goed eten en kleden, alfabetisering en scholing voor de gehele bevolking. Kortom, op een goed leven voor allen. Dat is een Nederlander die daarvoor staat. Degenen die er aan af willen doen zijn importers met achterlijke gewoonten, weinig oog voor anderen (met wellicht een NL paspoort dat hen geen Nederlander maakt), geen idee over dit land en onze geweldige emancipatie geschiedenis; en deugvolk met dhimmi gedrag etc.

eastender | 02-08-19 | 10:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Prachtig filmpje omdat het laat zien dat moslims zich niet aan de wet houden. Daarom islam verbieden

Eddy67 | 02-08-19 | 08:24

Als je geboren wordt ben je allemaal in het bezit van een stel hersenen. Deze hersenen hebben geen religie maar zijn neutraal. Het vullen van deze hersenen maakt er religieuze mensen van. Met hoeveel gif wil je ze vullen in en tegen de maatschappij waarin je leeft. Probeer maar eens ons geloof in hun land te integreren. Bikini, carnaval, gaypride ,kerken bouwen vrouwen met wel vrijheid. Dat zou daar onmogelijk zijn. Hier lekker schreeuwen vrijheid van religie.

foxhunter | 02-08-19 | 08:22 | 1

Tabula rasa&de maakbare mensch => "Emile ou de la réalité."
Par kindapaas, Citoyen du monde

kindapaas | 02-08-19 | 09:18

Die moslim zegt . Toen de Nederlanders te lui waren ....... Maar dat was niet zo!. De regering had toen geen macht over de werkman ,want die kon van de ene op de andere dag voor 25 gulden meer in zijn loonzak ergens anders aan de slag. den uil [kots] heeft toen gezegd ''Dit zal Nooit meer gebeuren'', en heeft nederland overspoeld. Nu moet je je toch afvragen , hoe geniepig dit weer op het bordje van het werkvolk wordt gelegd !!!

brandewijntje | 02-08-19 | 08:13 | 5

Hoezo Den Uil mafklapper? De gastarbeiders kwamen hier op initiatief van de werkgevers in een periode dat Den Uil niet eens in de regering zat. Den Uil was van de PvdA. Nu niet bepaald de club waarop de werkgevers stemden. Neem nog een brandewijntje!

BenZen | 02-08-19 | 08:53

'Te lui' ?
Kijk eens hoe de arbeiders in Nederland leefden tijdens de wederopbouwjaren.
Een werkweek was toen nog meer dan 40 uur. Mensen begonnen op hun 13-14-15e met weken. Een generatie babyboomers heeft helemaal nooit kunnen studeren.
De stakker heeft niet door dat gastarbeiders zijn ingevlogen om voor de elite de periode van mechanisatie naar automatisering te overbruggen. Toen ze niet meer nodig waren mocht de maatschappij het verder oplossen, het geld was binnen.

kloopindeslootjijook | 02-08-19 | 08:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Salafisten willen geen democratie. Ze willen sharia wetgeving en erkennen ons rechtsgang niet. Dan moet je ook uitgezet worden wegens ondermijning van onze staat. Als je onze democratie wilt omverwerpen dan verklaar je eigenlijk de oorlog.

RechtseKnakker | 02-08-19 | 08:09

- snotlap: "Mevrouw, daar staat een camera!"
- mevrouw: "Nou, laat je bek zien dan!"

Goud dit!

Jos Tiebent | 02-08-19 | 08:05

Welk boerkaverbod? Ik heb het aangenomen wetsvoorstel gelezen maar deze discussie kan daar nooit over gaan.

Promedio | 02-08-19 | 08:02

hebben die wandelende zakken WEL een vergunning aangevraagd en gekregen om te flyeren ??? En van wie hebben ze toestemming gekregen ?Of hoeft dat niet voor het "flyeren "?

gebochelde | 02-08-19 | 08:01 | 1

Volgens mij je een vergunning ondertekenen in het gemeentehuis. Maar hoe komen ze daar in godsnaam naar binnen?

Jos Tiebent | 02-08-19 | 08:14

Pure provocatie en in scene gezet door deze salafisten. Het lijkt mij althans dat ze gewoon liepen te provoceren. Maar goed. Aan de andere kant mag je nog steeds op de openbare weg een nikab of boerka dragen als ik het goed begrepen heb. Tenzij je jezelf verdacht gedraagt dan moet je niet raar opkijken als een paar stillen je tegen de grond werken.

Openbare dronkenschap en het besturen van een voertuig met een flinke slok mag dan weer niet. Maar daar hoor je weer niemand over. Feitelijk was de enige voor wie een burgerarrestatie valide was deze nogal overduidelijk zwaar beschonken mevrouw. Hoe alcohol verslaafd moet je trouwens zijn om zo vroeg op de dag al zo bezopen te zijn?

Dan als laatste. Die geblondeerde mafketel in Stuttgart die met een zwaar zijn ex huisgenootje in stukken hakt. Dat is geen terreuraanslag. Hij schreeuwt tegen omstanders dat ze weg moeten blijven. Ik ben eigenlijk wel geïnteresseerd wat het motief was. Je moet allereerst een steekje los hebben om iemand op straat in stukken te hakken. Je moet ook erg kwaad op iemand zijn. Oh en kom niet aanfietsen met islam want Kazachstanen zijn ook moslims dus het is een nogal ernstig akkefietje wat die twee moeten hebben gehad. Iets in de relationele (drugs?) sfeer denk ik. Is er al meer bekend?

Andrew Deen | 02-08-19 | 07:59 | 5

Je raakt vanzelf aan de alcohol als je in zo’n achterstandswijk woont met ‘nieuwe’ Nederlanders die totaal geen binding hebben met de Nederlandse maatschappij en er alles aandoen zich daar tegen af te zetten. Maar natuurlijk wel gebruik maken van alle faciliteiten die er in deze maatschappij geboden worden.

JI-HAAT | 02-08-19 | 08:38

Nee , geen terrorisme. Maar zoals hierboven gezegd ' wel weer de moslim manier'.
We hebben genoeg aan onze eigen gekken, zonder al die verwarde en getraumatiseerde mensen hier ongecontroleerd binnen te hebben.

letopuwzaak | 02-08-19 | 08:53

Joop.nl roept, Deen . Ze willen hun huisidioot terug .

Rest In Privacy | 02-08-19 | 09:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom moet het 13 jaar duren voordat deze wet vanaf indienen van de motie door Wilders eindelijk wet is geworden ? Dat is gewoon absurd lang en zegt alles over de slagkracht van diegenen waar wij braaf elke keer voor stemmen, stelletje lapzwansen.

sprietatoom | 02-08-19 | 07:52

Zou het kunnen dat de meeste mensen de boerka eng vinden omdat het een islamitische uitingsvorm is in plaats van een niet-religieuze? Terecht of onterecht, dat is hun echte motivatie.
Waarom blijven die pro-boerka mensen dan om die olifant in de kamer heenlopen en blijven ze doorzwatelen over vrijheid van kleding en dergelijke? Daar gaat het de contra-boerka's helemaal niet om.

kloopindeslootjijook | 02-08-19 | 07:40 | 1

En nee, de contra-boerka's zijn dan niet meteen een vijand van de islam, maar vinden het een stap in de verkeerde richting, je in een religie verliezen op die manier, of ze vinden een geloof misschien wel een menselijke vergissing, omdat mensen nu eenmaal gevoelig zijn voor wat een religie zegt te bieden.

kloopindeslootjijook | 02-08-19 | 08:49

Verbied voor mij religie buitenshuis maar gewoon volledig.

Ik hoef niets te zien en horen van andermans fantasieën. Dat hoeven ze van die van mij ook niet, want die zijn wel al verboden.

frickY | 02-08-19 | 07:28 | 8

@Goofje | 02-08-19 | 08:07:
Gefeliciteerd, prijs uzelf gelukkig met hetgeen u bereikt heeft, u bent niet iemand die door uw gemeente en familie is uitgekotst omdat u uw leven anders wilde indelen buiten de kerk of de wetten die uw kerk en religie u voorschrijft.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 08:59

@Kachelboer | 02-08-19 | 07:52: Sorry Kachelboer, ik ken de christenen waar jij het over hebt van nabij en wat je zegt is onzin . Je zou hooguit kunnen zeggen dat de "Waarheid" waar zij in geloven niet voor ons een voudige zoogdieren met hersens bewezen is . Voor ons niet waarneembaar en dan ga ik een heel eind met je mee .

daytripper | 02-08-19 | 09:44

@Goofje | 02-08-19 | 08:07: Inderdaad .. een helaas wereldvreemde mix van religie en leefstijl die jammer genoeg niet integreert in een christelijke cultuur hoe de plucheklevers en de Nederl prop Omroep ons proberen het tegendeel te laten geloven . Iedere dag zie je daarvan voorbeelden als je het tenminste wilt zien : Vandaag in "trouw": brreg uitgemeten huiselijk geweld in Rusland op de voorpagina , maar geen woord over de gruwelijke moord vandaag in Stutgart door een Syriër . Idem de Volkskrant uiteraard .

daytripper | 02-08-19 | 09:57
▼ 5 antwoorden verborgen

.. maar goed. Deze zwakke poging van den overheid om het ontstaan van parallelle samenlevingen binnen 1 klein landje te voorkomen is dus volkomen averechts aan het werk geslagen.
Is dat opzet of inderdaad uw grote zwakte, waarde Brusselmannen?

Jan Passant mk2 | 02-08-19 | 07:07

Toch altijd interessant de logica van moslims! In landen waar de burka gewoon is, Saudi Arabië en Afghanistan mogen vrouwen geeneens het huis uit zonder man of auto rijden! Dan roepen ze hier eigen keuze?? Merkwaardig

DeutschlandUberAlles | 02-08-19 | 07:06 | 9

Volstrekt logisch. De onnozele weldenkende deugers trappen er zo met beide voeten in.

Rico Tampeloerus | 02-08-19 | 08:19

Je loopt achter de feiten aan, witte sneuneus. Vrouwen mogen wel autorijden (en hun rijbewijs halen) en ook zonder toestemming het huis uit. Jij betaalt zeker nog met de gulden en eet nog raiders?

ben.dover.1ste | 02-08-19 | 09:20

@ben.dover.1ste | 02-08-19 | 09:20:
Was 1 dag zo voor de bühne, direct daarna werden die vrouwen gehinderd tot de max door o.a. de politie daar, om de haverklap aanhouden, vragen waar de opzichter is, papieren bitte, all that. Men deed dat alleen om even een persmomentje te pakken en te onderstrepen dat ook SaudiArabierië heus wel stappen voorwaarts maakt.... Pfffff, u trapt er met open ogen in.
Ander vraagje: Welke kleur heeft uw neus dan? Poepbruin of donkerpimpelpaarsrood, gok ik.

elfenstein | 02-08-19 | 11:58
▼ 6 antwoorden verborgen

Is het nou zo moeilijk ? Leven en laten leven. Laat iedereen toch dragen wat ie wil Al is willen misschien niet het juiste woord voor de meeste vrouwen die een nikaab dragen. Maar dan nog: een heleboel mensen doen een heleboel dingen die ze eigenlijk niet willen.

Peerke Poep | 02-08-19 | 06:50 | 9

Er zitten grenzen aan 'laat iedereen toch dragen wat ie wil'. Als het niet langer maatschappelijk betamelijk is, waaronder vallen nazi-kostuum, witte puntmuts, maar dus ook de boerka-tent, waardoor je bijvoorbeeld kansloos op de arbeidsmarkt bent en je er dus bewust voor kiest om op kosten van de belastingbetaler door het leven te gaan, dan houdt het wat mij betreft direct op.

EefjeWentelteefje | 02-08-19 | 09:05

"Laat iedereen toch dragen wat ie wil"

Dat mag ook. Alleen mag je vanaf gisteren in het OV, scholen, ziekenhuizen, en overheidsgebouwen géén gezichtsbedekkende kleding meer dragen.

Dat is een wet die door de Eerste en Tweede Kamer is aangenomen en dus geldt. Daar tegen te hoop lopen, zoals muzelmannen en woedende linksisten nu doen, is een achterhaald achterhoedegevecht.

Dr_Johnson | 02-08-19 | 10:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Beminde gelovigen,
Wij moeten nu eenmaal integreren in de moslimwereld. zie het nou eens een paar dagen aan.
Geniet van de mooie, amandelvormige ogen, zo mooi dat je niet eens om haar borsten talmt.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 06:42 | 5

@Red shirt | 02-08-19 | 08:11:

Zo'n oud vrouwtje dat wellicht haar wijk heeft zien veranderen in razend tempo, dat is een verliezer die de gevolgen van de massa-immigratie aan den lijve heeft ondervonden waarschijnlijk. Je zou er van aan de drank raken. In zulke wijken leef je amper samen maar gewoon naast elkaar heen als autochtoon.

sprietatoom | 02-08-19 | 08:18

@sprietatoom | 02-08-19 | 08:18:
Goede tegel @sprietatoom. Zonder er al te diep op in te willen gaan word ik ook wat verdrietig van deze beelden. Mensen raken niet voor de lol aan de drank.

kindapaas | 02-08-19 | 09:50

@Red shirt | 02-08-19 | 08:11: U noemt het Ghetto Schilderswijk in Den Haag samenleven ? Btw : de zoveelste moord in Stuttgart nog meegekregen ? Misschien niet , want "van "Trouw" en "Volkskrant "mogen we het niet weten .

daytripper | 02-08-19 | 10:01
▼ 2 antwoorden verborgen

@Hollende_Kleurling | 02-08-19 | 06:55:
Ja, wel bondgenoten in een geestelijke kooi van waaruit ontsnappen zo gevaarlijk mogelijk gemaakt wordt. Altijd raar.
Verder: dat "extreemrechts" overal zien is inderdaad zo verdrietig en zo opgelegd als pavlov-reactie.

Jan Passant mk2 | 02-08-19 | 06:59

@Jan Passant mk2 | 02-08-19 | 06:59: Het is vooral dat overal extreemrechts zien ,dat typerend is voor het gebrek aan linkse kant om zich eens te verdiepen in een andere kijk op dingen. PVV stemmers worden altijd neergezet als meelopers en domme napraters terwijl dit juist aan de andere kant van het spectrum gemeengoed is .

Koning BongoBongo | 02-08-19 | 08:01

Natuurlijk ... lol .. de Volkskrant .. altijd op pad om bewijzen van integratie te vinden en met de haren erbij te slepen ... en INDERDAAD.. die zijn er .. natuurlijk , maar het gaat in dezen om de grootste gemene deler . De meerderheid zo u wilt . Als ik morgen opdracht krijg van de krant om iemand te vinden die sigare bandjes spaart , vind ik er een . Wat diezelfde krant echter niet vermeld , juist weer vandaag , is de gruwelijke moord in Stuttgart door een gast uit Syrie.. de zoveelste . DAT mag u niet weten van de VK .

daytripper | 02-08-19 | 10:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Modern stadsbeeld in de multiKul. De enige mensen die overdag op straat hangen zijn scooterbestuurders en een nog niet verjaagde "witte" huisvrouw met een borrel op - en overal hordes moslims zonder baan die in autootjes en te voet rondslenteren en opmerkzaam maken op hun vermeende bijdragen aan deze samenleving. En vooral hun mensenrechten op boerka en andere culturele uitingen van de koloniserende macht.

Repsect. Moslims staan helemaal bovenaan de voedselketen van de slachtoffer-identiteit van de Verenigde Nazi's. De nieuw-gecreëerde onderklasse van de westerse samenleving, het wapen van de nieuwe fascisten tegen de gewone burgers.

Jan Passant mk2 | 02-08-19 | 06:29 | 2

De nieuw-gecreëerde onderklasse.. zelf gecreeerde.. ze hebben het zichzelf geheel aangedaan.

vmk | 02-08-19 | 07:49

@vmk | 02-08-19 | 07:49:
Het wordt zorgvuldig gecultiveerd en inderdaad, de groep zelf lijkt niet echt veel moeite te willen doen daar verandering in te brengen. Het bewijs dat de mens inderdaad maakbaar is, Pavlov wist dat al veel eerder.

kindapaas | 02-08-19 | 09:44

Nederlanders te lui om huizen te bouwen na de oorlog? Wat een belediging en onwaarheid! Die eerste generatie Marokkanen waren ongeschoold en konden geen huizen bouwen naar Nederlandse norm. De gastarbeiders kwamen trouwens pas 20 jaar na de oorlog toen Nederland al was opgebouwd.

Fooak | 02-08-19 | 06:15 | 1

Lol. Onee, zeiden ze dit echt..
Er draaien wat Nederlanders zich om in hun graf, geloof ik.
20 jaar later? Nog veel later!

letopuwzaak | 02-08-19 | 08:56

Zojuist op Radio 1. Een heel leger aan linkse deugmensen die het boerka verbod niet zien zitten en het opnemen voor de boerka's. De kerk werd even daarvoor wel afgezeken door diezelfde mensen. Er schijnt nu trouwens een app te zijn waar 'broerders' elkaar op kunnen roepen als een boerka lastig word gevallen door iemand. Of ze betalen samen de boete van de vrouw in boerka. Dit land is zo aan het afglijden ongelofelijk. En een groot gedeelte van de oorspronkelijke inwoners pikt het ook nog. Wij zijn tot het bot verdeeld en hun zijn verenigd en sterk.

Henk003 | 02-08-19 | 06:07 | 3

Zo een app zou bij ons wel eens onder de wet op de prive milities kunnen vallen. (Ooit een poging om de Vlaamse onafhankelijkheid strijd te breken.)

Lt-Kol Kilgore | 02-08-19 | 06:37

@Lt-Kol Kilgore | 02-08-19 | 06:37:

Welke wet is dat?

Max Headroom | 02-08-19 | 16:15

Imho:
-deze vrouw wordt 4x verweten dat ze dronken is. Ze is eerder aangeschoten. Maar dat màg gewoon.

"Hoe kunt u dan weten...", zegt de kale baardman. Alsof ze direct alle kennis verloren heeft als ze drinkt. Die.vraag wordt haar niet gesteld.om een antwoord, dat valt er ook niet op te geven. De vraag wordt haar gesteld om haar de mond te snoeren en haar te beschamen als racist en omdat ze drinkt, wat ook de reden is waarom er 2 cameras op staan.
(door haar ook nog even door het slijk te halen werken reaguurders daar lekker aan mee; dirty enablers)
-ze wil het gesprek aan gaan waarom ze het zo erg vindt, maar ze wordt keer op keer in de rede gevallen door 3 man. Weer een teken van een provocatie. Wel schreeuwen, niet luisteren. Heel puberaal.

Deze 5 nuchtere mensen, die volgens hun eigen logica dus wel weten wat ze doen, gaan haar omsingelen, intimideren en dreigend om haar heen staan en haar filmen terwijl ze alleen fietst daar en een kwetsbare oudere vrouw is en een boerkavrouw op.haar gedrag aanspreekt, wat op zich niet vreemd want nu dus ook.verboden is.
Het is een ongelijke strijd. Ze zijn met overmacht. Zoals de dronken vrouw ook terecht aanwijst, je weet niet wat ze onder haar boerka aan heeft. En dat zijn er dan dus wel 2.
- Als iemand je iets onterecht zou verwijten, kun je het gewoon aanhoren en er wat op terugzeggen of niets doen. Dit wordt echter direct met erger kwaad (dat omsingelen, intimideren en beschamen) vergolden.
-De groep is duidelijk deze mevrouw aan het provoceren en zij pikt dat niet. Ze wordt dan boos en dan zeggen mensen onverstandige dingen, dat van minder dan dieren is natuurlijk niet goed te praten. Daarin vindt de groep van 5 dan bewijs.voor het eigen "gelijk", terwijl dat geen rechtvaardiging is voor groepsintimidatie en een oude vrouw belagen. Dan zoek je ook niet meer naar de waarheid, die gebruik je dan alleen als het je uitkomt.
-Als je problemen zoekt, moet je niet gek staan kijken als je problemen krijgt.
-Dat mensen te lui zouden zijn om huizen te bouwen na de oorlog is gewoon echt niet waar en ook nog eens enorm kwetsend. Niet alleen voor haar. Om waarheidsvinding of het bewaren van de lieve vrede is het deze mensen duidelijk niet te doen.
Ik vind dit dan ook echt een groepje onopgevoede pubers en dat dit soort groepsintimidatie ook verboden mag worden voor zover het dat niet al is volgens de belagingsregelgeving. Blijf provoceren en oude vrouwtjes durven niet meer over straat. Hier moet echt tegen worden opgetreden. Dit mondt nog uit in een moslimpubermoraalpolitie.

Zij zouden dat zelf ook niet willen, dat wij erop afrennen met een camera en dan de hele tijd puberaal.verwijten maken die soms doel treffen en het doel hebben je boos te maken zodat je domme dingen zegt en dan met een grote groep mensen je belachelijk maken om alles wat je zegt en hoe je haar waait in de wind.
Oh ja wat zeg ik nee dan is het weer vrije meningsuiting.

zazkia | 02-08-19 | 05:59 | 4

@kindapaas | 02-08-19 | 06:19: ik heb een min of meer gelijk idee hoe terugkeercentra eruit moeten zien. Een zelf bedruipende oase van rust waar je voorbereidt wordt op de terugkeer naar de heimat.

Lt-Kol Kilgore | 02-08-19 | 06:43

@Lt-Kol Kilgore | 02-08-19 | 06:43:
Waar haal je dat vandaan, reageer je wel op de goede tegel of hebben jullie de reageerbot verkeerd afgesteld?

kindapaas | 02-08-19 | 06:50

Nou, dieren hebben geen boerka aan, dus die vrouwen worden behandeld alsof ze minder dan dieren zijn. Of zo willen ze behandeld worden, anders trokken ze geen boerka aan. Dus die dronken vrouw heeft wel degelijk een punt.

tipo | 02-08-19 | 08:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie het probleem niet; de islam is toch al 2000 jaar onderdeel van Europa?

Zoltan | 02-08-19 | 04:22 | 4

En merkwaardige kijk op de geschiedenis. De islam werd pas in 711 door Tarik geïntroduceerd in Europa maar misschien werd uw blik vertroebeld door uw nick dat Hongaars voor sultan betekent.

ik_wacht_niet | 02-08-19 | 05:59

Een onderdeel van Islam is het niet willen integreren of aanpassen , dan heb je nog een onderdeel dat het liefst homo's van een flat gooit ........ Wat ik maar wil zeggen dat ook onderdelen helemaal abject kunnen zijn .... in welke samenleving dan ook .

Koning BongoBongo | 02-08-19 | 08:08
▼ 1 antwoord verborgen

Jarenlang gedaan om kerk en staat te scheiden en dan ga je opeens 1400 jaar terug in de tijd met vrouwen die voor een “opgedrongen” vrijheid pleiten en aan het Stockholm syndroom leiden.
Gaan ze straks ook demonstreren als er een haat imam weer haat loopt te verkondigen onder de naam Islam? ... nee he dan zijn we opeens niet thuis.

Datgingniegoed | 02-08-19 | 03:57

Na een fles uilenzeik gaat bijna alles een stuk beter..... hik... en nu de zure lappen in.

grapjasz | 02-08-19 | 03:42

Die dame, hoe ongenuanceerd ook, laat zich zien en horen. Een van de mannen die alles heel dapper filmt houdt zijn gezicht bedekt.
Wat is er zo lastig aan meedoen in de samenleving waar je voor gekozen hebt...
Wil je geen gay pride, ga lekker in Saudi Arabië wonen, wil je een boerka aan, ga lekker in Saudi Arabië wonen. Wil je lekker in Nederland wonen, doe dan ook gewoon wat hier acceptabel is.

Het brein erachter | 02-08-19 | 03:33

En hoeveel van die baardjes/jurken gaan dit jaar weer kortsluiting in de bol krijgen, met kijk maar ff hoeveel slachtoffers? Fantastisch waar (lees terreur, aanslagen, vrijheidsbeperking, reli-mafklappers die te pas en te onpzs doordraaien) onze vrije Westerse regeringen ons mee opzadelen, maar verantwoordelijkheid nemen.... ho maar

Nederlanddraaitdoor | 02-08-19 | 02:46

Het hele vrije westen gaat naar de kloten door die kut Islam.

Nietgek | 02-08-19 | 02:08 | 2

Tuurlijk. Omdat Rutte e.c via het AD pegida's opjut tegen mensen die met de tram willen? Laat me niet lachen maat. En hoe gemoedelijk wij zo'n wetje dan volledig negeren. Incompetentie troef.

Shareholder II | 02-08-19 | 02:30

Als de EU straks een eigen leger heeft en opstandige landen tot verder integreren gaat dwingen dan zijn we pas echt de klos . En Islam heeft nergens toegevoegde waarde lijkt me , dus gaat inderdaad ook niet echt helpen. Allemaal op de een of andere manier schuld van 'extreem rechts '!!!!!!!

Koning BongoBongo | 02-08-19 | 08:13

Het Chinese model om islamisering tegen te gaan is succesvol in China.
Meer zeg ik er niet over.

Jan Dribbel | 02-08-19 | 02:03 | 3

Zelfs Adolf H. zou bij het zien van zulke gigantische staats vacantie kampen van pure verbij(s)tering een perzisch tapijt opeten.......

grapjasz | 02-08-19 | 03:47

@grapjasz | 02-08-19 | 03:47 Met strudel als toetje.

Lt-Kol Kilgore | 02-08-19 | 06:46

Het doel is niet tegengaan van islamisering maar verbeteren van de inzetbaarheid van arbeiders! De maakindustrie en de landbouw hebben immers behoefte aan handen, niet aan religieuze discussies en tijdrovende rituelen.
Velen spreken niet de taal die nodig is om redelijk eenvoudige instructies te kunnen begrijpen en uitvoeren; dat is waaraan gewerkt wordt (met toegegeven, redelijk strenge methodes): verbeteren van de praktische vaardigheden en onmiddellijke inzetbaarheid.
Willen ze daarnaast in de vrije tijd de Koran uit het hoofd leren, dan worden ze echt niet tegengehouden.

kindapaas | 02-08-19 | 06:49

Nieuwsuur had de overlap gematigd/orthodox kunnen tonen adhv deze opstookactie onder de Hoefkade-achterban. Dissapoint.

donald_en_ronald | 02-08-19 | 01:46

Ben ik bang voor een paar vrouwen die hun gezicht niet laten zien?
Nee, zeker niet.
Snap ik het?
Nee.

HoerieHarry | 02-08-19 | 01:40 | 7

Niet wéér gaan leeglopen, he Hoerie.. Kom op. Je hebt je katten nog.

Shareholder II | 02-08-19 | 02:31

@Shareholder II | 02-08-19 | 02:31:
Leeglopen?
Nee hoor, ik ben ben er eentje die kan bij zn gevoel.
Trouwens ook sinds kort.

HoerieHarry | 02-08-19 | 03:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Wel moedig van die vrouw. Maar goed, die heeft een slokje op.

In nuchtere toestand zal zij toch niet met een stel lappen in gesprek gaan?
Zo'n oog-lap (de versie met de ogen vrij) kun je nog aankijken, maar tegen die bewegende lappen waar alleen geluid uit komt, zou ik zeggen "bel me maar op' of stuur maar een mail.

Wering | 02-08-19 | 01:34

Boerkaverbod?
Weinig effectief. Je moet het satanische gedachtegoed wat erin zit verbieden......

Elder of Z. | 02-08-19 | 01:34 | 5

@de honden blaffen... | 02-08-19 | 01:41: islam is een politiek doctrine.

Solar666 | 02-08-19 | 01:56

een boerkaverbod is niet de goede benaming. het is een verbod op gezicht bedekkende bekleding in openbare gebouwen en het openbaar vervoer . en daar is mijn inziens niets mis mee. laten we wel wezen.. met een bivakmutsje op je knar een moskee of een thee en/of naaiclubje binnenlopen word over het algemeen ook niet echt op prijs gesteld lijkt mij zo.

ko uit groningen | 02-08-19 | 03:29

Amen!

Rest In Privacy | 02-08-19 | 04:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarover ik me ook ten zeerste verbaas is dat “wij” toch al aardig geïntrigeerd zijn in de moslimwereld ok boerka is in het nieuws maar het schijnt dat zoveel mensen het verschil weten tussen de verschillende tenten ik moest het echt opzoeken hoor boerka, nikaap en gador zijn dus schijnbaar verschillende merken/ soorten tenten, vergeef me als ik het niet juist heb geschreven en er ietwat fonetisch mee omga, ik leef toch liever in een caravan geloof ik...

Magerder | 02-08-19 | 01:20 | 3

Know your enemy! En verder heeft u groot gelijk. Ik denk dat de meesten zich er liever niet mee bezig hadden gehouden. Maar als je wordt opgezadeld met een kudde wolven.......

kotelet | 02-08-19 | 01:26

@kotelet | 02-08-19 | 01:26iddkenjevijandikschijnbaarnietgoedgenoeg

Magerder | 02-08-19 | 01:36
-weggejorist-
kotelet | 02-08-19 | 01:14

Naast de incarnatie van aan afkomst gebonden mannelijk paranoia, is de boerka de mantel waaronder gebundelde islamitische haat zit verscholen, terwijl links deze ideologie schaamteloos met de mantel der liefde bedekt.

wijsvinger | 02-08-19 | 01:07 | 2

Useful useless idiots...

Solar666 | 02-08-19 | 01:57

Wijsvingertje maakt zijn nickname wel waar zeau.

Shareholder II | 02-08-19 | 02:13

Je kan boos worden of, zoals die feministische stoelontwerpster, denken in mogelijkheden: vis-stoeltje in het zitvlak naaien, koptelefoontje inbouwen, schoorsteentje erop voor de rokers en dan per segway door de stad cruisen. Zou er bijna zelf eentje willen...
Dat zwaard is een stuk minder grappig.

Multatutti | 02-08-19 | 01:07

Kinderen en dronken mensen spreken de Waarheid.

grapjasz | 02-08-19 | 00:57 | 4

En bejaarden.

HoerieHarry | 02-08-19 | 01:21

En onze leiders.

Shareholder II | 02-08-19 | 02:08

@Shareholder II | 02-08-19 | 02:08: leuke draai..!

grapjasz | 02-08-19 | 03:49
▼ 1 antwoord verborgen

Bizar dat geen van beide camera’s zich omdraaien naar de PLO gesluierde man terwijl hij wel degelijk deel uitmaakt van de conversatie, beeld bekeken zonder geluid en alleen gelet op lichaamstaal en tonatie van gebaren, oelala zouden meer mensen moeten doen ...

Magerder | 02-08-19 | 00:52 | 5

@Shareholder II | 02-08-19 | 00:54: soms is kijken beter dan luisteren heb ik geleerd

Magerder | 02-08-19 | 00:57

@Magerder: bij een stomme film is dat beter ja.
maar dit was gewoon een situatie op straat. u wilt gewoon uw realiteit zien. en niets anders horen. dat mag. alleen, dat is dan een grotere illusie dan de interpretatie van religie die u de ander kwalijk neemt?

Shareholder II | 02-08-19 | 01:43

@Shareholder II | 02-08-19 | 01:43: dat is een aanname, in dit geval lag er al iemand te slapen die ik niet wakker wilde maken door met geluid te kijken, maar waarom zou het een illusie zijn door naar lichaamstaal en gebaren te kijken? Na met geluid te hebben gekeken schijn ik niets gemist te hebben... Mijn realiteit zien... hmmm die ziet er in het echt toch heel anders uit dan in dit filmpje, ik vond het allemaal vooral verbazingwekkend! Heb ik ergens in de tegel aangegeven dat ik iemand iets kwalijk neem? Het verbaasde mij dat de cameramannen alleen de vrouw met fiets filmden, en se rest buiten beschouwing liet wat daar omheen gebeurde.

Magerder | 02-08-19 | 09:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Does the Quran Require Women to Wear the Veil?

The quick answer is no: the Quran has no requirement that women cover their faces with a veil, or cover their bodies with the full-body burqua or chador, as in Iran and Afghanistan. But the Quran does address the matter of veiling in such a way that it has been interpreted historically, if not necessarily correctly, by Muslim clerics as applying to women.
.....

The Veil in the Quran

Initially in Prophet Muhammad's life, the veil was not an issue. His wives didn't wear it, nor did he require that other women wear it. As he became more important in his community, and as his wives gained stature, Muhammad began adapting Persian and Byzantine customs. The veil was among those.
.....
Regarding manners of dress, and other than that passage, the Quran requires only that women and men dress modestly. Beyond that, it never requires face or full-body coverings of any form for men or women.

Grzl-II | 02-08-19 | 00:48 | 3

De sluier is om de gelovigen van de ongelovigen te onderscheiden.
Een vrouwelijke Tunesische minister omschreef de sluier als een vlag die de islamisten planten in de veroverde gebieden.

de honden blaffen... | 02-08-19 | 01:24

Dank u, Griezel-II. Cultuur. En culturele interpretatie en misinterpretatie.
Religie is een zich alsmaar wijzigend doel. Zo logisch als poepen.

Shareholder II | 02-08-19 | 01:55

@de honden blaffen: moet dat wijf weten wat ze zegt? maar dan verkies jij om haar standpunt wereldwijder te verkondigen. ze is je vast danckbaar.

Shareholder II | 02-08-19 | 01:59

We hebben een Wet nodig, die voorschrijft, dat wanneer jij een Nederlands Onderdaan wilt worden, jij jouw paspoort dan voor het Nederlands paspoort inruilt. Zo wordt de ongelijkheid tussen Elite Nederlanders en Klootjesvolk Nederlanders opgeheven en wie dat niet wil, komt er niet in.
Dat zou het begin kunnen zijn van Nederland weer terug te winnen, zodat het weer van Ons wordt.

Hallalieheliaal | 02-08-19 | 00:39 | 6

@Hallalieheliaal | 02-08-19 | 00:50: Zoals ik al zei, ze geven hun eigen nationaliteit op omwille van gratis geld en uiteraard de Jihad. Dit land zal en moet islamitisch worden dan is het opgeven van je nationaliteit een kleine opoffering om de islamisering van Nederland te voltooien.

EmilioEsteves | 02-08-19 | 01:21

Misschien moeten we realistisch worden en in 2019 gaan eisen dat je van het land van herkomst iets in de richting van een overdrachtspapier krijgt, waarbij je van het land van herkomst het recht krijgt om je paspoort over te laten zetten naar land van bestemming, mocht je er heen willen emigreren. Mag dan iedereen er nog in? Nee, maakt dat veel uit? Nee want er zijn nog 180 landen waar je heen kunt.

peterdh | 02-08-19 | 05:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Betreft hier duidelijk een kwestie van normen en zwaarden. Blijven schaffen daar, merkel. Lekker bezig meisje.

prins_flip_da_luxe | 02-08-19 | 00:35 | 1

Je krijgt er de rillingen van.

Hallalieheliaal | 02-08-19 | 00:40

De tent-akels van allah reiken ver.
.

Kijkeensaan | 02-08-19 | 00:33

Mensen die bij het incident tussen KOZP en de Blokkeerfriezen anderen heel erg op de wet wezen, en dat het toch echt wel verboden is om zomaar op de snelweg stil te staan, wat de achterliggende gedachte ook moge zijn, en dat deze wet dus serieus genomen moet worden, zijn nu bij dit boerkaverbod-burgerarrest ineens aan het roepen dat die wet toch wel echt heel belachelijk is en helemaal nergens op slaat, en niet serieus genomen moet worden. De hypocrisie.

JackStick | 02-08-19 | 00:28

Die lange is een man.

de honden blaffen... | 02-08-19 | 00:26 | 3

Dacht ik ook

Magerder | 02-08-19 | 01:10

Wim de Bie

Mogwai | 02-08-19 | 06:16

Die met het tasje is dan weer de bearded lady.

Lt-Kol Kilgore | 02-08-19 | 06:53

Hadden ze gelijk bij binnenkomst moeten verbieden. Waarden en normen die hier gelden. Dus geen in pak cultuur van vrouwen. Als ik mijn hangbuikzwijntje inpak krijg ik de dierenbescherming op mn dak. Moraal van t verhaal hangbuikzwijntje heeft dus kennlijk meer respect dan moslim vrouw / man. Ik weet niet of er een man of vrouw onder die tent zit.

Ron101 | 02-08-19 | 00:19 | 4

Ze zijn al vele generaties binnen Edison. Voordat jij er was al.

Shareholder II | 02-08-19 | 00:53

@Shareholder II | 02-08-19 | 00:53: je moet minder zuipen en beter lezen.

lacucaracha | 02-08-19 | 00:59

Mmmm net zoals in het “ rooktopic” op stations de bekeerlingen zijn over het algemeen extremer dan de “binnengelatene”

Magerder | 02-08-19 | 01:09
▼ 1 antwoord verborgen

Dat burgerarest slaat natuurlijk helemaal nergens op. Welke debiel heeft dat bedachtt in Den Haag

lacucaracha | 02-08-19 | 00:09 | 11

Het eerste Wetboek van Strafrecht in Nederland was het Crimineel Wetboek voor het Koningrijk Holland, dat gold van 1809 tot 1811. In 1811 werd het, na de inlijving bij het Franse Keizerrijk in 1810, vervangen door de net nieuwe Franse Code Pénal uit 1810. In 1813 bleef dit wetboek van kracht, met een aantal wijzigingen. Het Geesel- en Worgbesluit voerde Nederlandse straffen, zoals geseling en ophanging, opnieuw in. De eerste versie van het huidige Wetboek van Strafrecht werd in 1881 vastgesteld en, na eerst nog in 1886 gewijzigd te zijn, in dat jaar ingevoerd. Even in vogelvlucht ge-net.

Hallalieheliaal | 02-08-19 | 00:43

@botbot | 02-08-19 | 00:25:
Dat gaat niet op. In veel Europese landen is er al langer een verbod. Dit verbod is niet exclusief toe te schrijven aan FvD of PVV.

lacucaracha | 02-08-19 | 00:53

Al was t maar omdat pvv/fvd nergens geen flikker te vertellen hebben?
Het is kabinet Rutte dat het op hun manier invoert. Dus incl segregatie en gallen.
En vervolgens niemand die er een zak om geeft. En waar het moest gelden negeert men het meteen ende totaal. Uw regering vindt dat best. Lol.

Shareholder II | 02-08-19 | 01:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Allemaal een snipperdag genomen vandaag?

JackStick | 02-08-19 | 00:07

Advies van de regering nav Stuttgart :
'Voortaan een zwaard lengte afstand houden'.
.

Kijkeensaan | 02-08-19 | 00:05 | 2
-weggejorist-
frank4444 | 02-08-19 | 00:08

Omvolking in beeld.

de honden blaffen... | 01-08-19 | 23:58

Hoe komen we van dat boerka en baardapen salafistische tuig af? Wie een oplossing weet mag het zeggen.

gratias | 01-08-19 | 23:57 | 8

@AntonJensen | 02-08-19 | 00:34: Ik geloof het meteen. De vraag was, of er een oplossing is. Antwoord: ja, die is er. Deze is verankerd in de (grond)wet, er ligt jurisprudentie, en deze kan direct worden toegepast. Moet je natuurlijk wel op een partij stemmen die handhaaft, in plaats van de boel nog verder in de soep te laten lopen.

kotelet | 02-08-19 | 00:42

@botbot | 02-08-19 | 00:39: Het staat in de wet en dus zal de D66-rechter zich uiteindelijk moeten schikken. Ook op Europees niveau (Frankrijk gooit regelmatig salafisten het land uit) ligt er jurisprudentie genoeg. Maar ja, een regering die nog niet eens uitgeprocedeerde asielzoekers in hechtenis neemt en uitzet, daar hoef je niks van te verwachten. De juiste stemkeuze, kan een wereld van verschil maken!

kotelet | 02-08-19 | 00:49

Arbeidsmobiliteit: geef ze werk naar kunnen met de verplichting dicht bij het werk te gaan wonen, desnoods zowel werk als woning tijdelijk. Werk is beschikbaar over de gehele EU heen, van Protugal tot en met de grens met Ukraine. Denk aan seizoenwerk, in ieder seizoen is er wel ergens werk.
Mochten ze vast werk vinden dan kunnen ze zich daar vestigen; tot dat moment reis je achter het seizoenwerk aan. Ook als beroepsgelovige.

kindapaas | 02-08-19 | 07:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Men moet in Molenbeek ... bij onze buren eens als vrouw een restaurantje of coffeeshop bezoeken... en nog erger als je moslim bent met en zonder bedekking...

dat is de toekomst als men alles wil tolereren...

Rene046 | 01-08-19 | 23:50 | 5

Molenbeek is een gekoloniseerde hellhole.

lacucaracha | 02-08-19 | 01:29

Ik raad u ten stelligste af u als toerist in die wijk te begeven. Als u de lokale fauna wenst te zien kan u dat ook bij het brengen van een bezoek aan manneke/jeanneke pis of de grote markt.

Lt-Kol Kilgore | 02-08-19 | 06:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoezo een paar honderd die in een tent lopen? Ben vanmiddag naar een winkelcentrum geweest in Breda Noord (hoge vught) Deze wijk is niet bijzonder groot plusminus 22.000 inwoners. Tel binnen een half uur 10 mannen/vrouwen/dingen in een boerka. Nou genoeg rekenwonders hier zou zeggen doe the math hoeveel er volgens jullie in Nederland rondlopen.

pajans | 01-08-19 | 23:47 | 1

Stuk of 1212 en 6.666.666 deuglinkschen die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

nattegleufhoed | 02-08-19 | 00:50

Veeeeelstelang dit intolerante volk getolereerd. No go areas voor Nederlanders. Tsja, ruimte terugwinnen kost nu heel veel energie. Told. You. So. Linkse hobbyisten daar in D-H.

nattegleufhoed | 01-08-19 | 23:45 | 1

En daarom is bewustwording zo belangrijk. Islam houdt zich enkel gedeisd als er voldoende tegengas wordt gegeven.

Solar666 | 02-08-19 | 02:03

Discussieren met actievoerders is net zo zinvol als discussieren met dronken mensen.

Volgende keer een filmpje met inhoud?

lirft | 01-08-19 | 23:43 | 2

Correctie, activisten.

lirft | 01-08-19 | 23:44

Ooit was ik nog voor Amnesty, ergens early 80s. Nu niet meer. Rot maar een eind op met je socialistische shit-ideologie. Ik kies voor vrijheid, jullie niet. Losers, ja, jij ook Amnesty trut of zak die dit leest. Schaam je.

Masturwasbeert | 01-08-19 | 23:42 | 4

Kijk, die vliegt er met 2 benen in. Heerlijk man!

Leefski | 01-08-19 | 23:53

Ik heb vroeger, voor op school, voor Foster Parents (Plan?) geld opgehaald.

Ben tegenwoordig/inmiddels genezen van al die hulporganisaties.

Als er al geld of spullen ergens terechtkomen, is het maar een fractie van wat er gedoneerd wordt.

En we betalen genoeg (teveel) geld aan ontwikkelingshulp.

Zie liever in NL die hulp aan ontwikkeling.

Kleine_Deugniet | 02-08-19 | 00:07

Goh je doneerde in de 80s voor t laatst een tientje? Men zal echt wakker liggen nu. Gelukkig waan jij jezelf zelfverkozen vrij en ontken je dat een ander dat is. Typerend.

Shareholder II | 02-08-19 | 00:14
▼ 1 antwoord verborgen

Wat ik vooral wil weten, wat staat er nu in die flyer? Iemand?

J.Luns | 01-08-19 | 23:37 | 2

Parasols te koop. Met zomerkorting. Afhalen in de Schilderswijk. Vooruit betalen.

nattegleufhoed | 01-08-19 | 23:48

Parasols in de aanbieding bij de Cranenbroek, ook zonder frame bij de reserveonderdelen te krijgen.

Ad Hominem Tu Quoque | 02-08-19 | 00:01

Hester, TOP tekening, dikke proficiat!!!

eastender | 01-08-19 | 23:36

Volgens het NRC zei advocate Weski op tv gister 'dat het een grondrecht is om onbespied door het leven te gaan'. Mooi. Dat geldt dan niet voor tegenstanders van die boerka? Gleufdozen spieden, door hun outfit. Islamieten kunnen drammen wat ze willen, ook hier in de panelen zijn een paar Mo's verongelijkt aan het zaniken, het verbod op gezichtsbedekkende kleding is een goede zaak. De Nederlandse cultuur is het leitmotiv, dien daar maar een motie voor in, en de geschiedenis van de Nederlanders gaat vooraan. Altijd blijven protesteren tegen de islamisering van de samenleving. Als dit land gezichtsbedekkende kleding onwenselijk vindt en de wet is aangenomen, dan heb je je er aan te houden. Het is een heel vriendelijke wet want de achterlijkheid mag zich hier manifesteren op straat en dat is al erg zat.
Kijk op het NRC ook nog even welk deugvolk je echt niet wil sponsoren op www.nrc.nl/nieuws/2019/08/01/dit-verb... vanwege hun achterlijke onbenul en patriarchale positie.

eastender | 01-08-19 | 23:35
-weggejorist-
Bill Cosby | 01-08-19 | 23:33 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

In Stuttgart weer een syriëkiller.
.

Kijkeensaan | 01-08-19 | 23:32 | 1

Dus je hebt toch chirurgen uit Syrie!

TonyMontana010 | 02-08-19 | 06:57

Vroeger..... Gingen Feministes de straat op. "Baas in eigen buik", "Weg met de onderdrukking door de man", "Huisvrouwen, kom achter dat aanrecht weg. Je bent toch geen slootje van je man?". Nu vragen ze op Twitter of ze iemand die -gedwongen door een patriarchale cultuur- in een tent loopt, kunnen assisteren bij het winkelen...... En daarna weer veilig afleveren bij diens man........ De gore hypocrisie!

kotelet | 01-08-19 | 23:30 | 8

*applaus**

letopuwzaak | 01-08-19 | 23:47

Mee eens, al denk ik dat het gewoon enorme aandachtshoeren zijn. Die hun kans zien om te shinen.

lacucaracha | 02-08-19 | 01:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Weer grappig geschreven dit, moest lachen, Na de klik wel iets minder.

2tribes | 01-08-19 | 23:30
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 23:29

Dat incident in Stuttgart is van een gruwelijkheid die zijn weerga niet kent. Wat voor waanzin hebben ze op Europa losgelaten?!

MickeyGouda | 01-08-19 | 23:26 | 7

@letopuwzaak | 01-08-19 | 23:50:

Inderdaad: aan de zorg voor onze eigen gekken hebben de instanties hier hun handen al vol. Op importgekte zijn we niet toegerust.

MickeyGouda | 01-08-19 | 23:59

Grote vraag wie is 'ze' en waarom. Kan mij niet bedenken dat daar niet over nagedacht is.

lacucaracha | 02-08-19 | 00:46

@Crusher | 01-08-19 | 23:28: Nog heel lang als men collectief weigert zelf de grijze massa te gebruiken.

lacucaracha | 02-08-19 | 01:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Stuttgart/Fasanenhof.
____________

Dacht hij een fazant te slachten?

Kijkeensaan | 01-08-19 | 23:25

Wanneer je vroeger ernstig ziek tot hopeloos opgegeven was...
fluisterden ze... : 'Ze heeft K'. Nu zeggen ze gewoon voluit 'boerka'.

Premier Trutte | 01-08-19 | 23:21

Lijkt wel Jiskefet - die vrolijke booslim met plakbaard en Haagsche tongval. De Shariadriehoek is natuurlijk hét toonbeeld van het Nederland van de toekomst. Krankzinnig snelle omslag naar een Eurabisch land met op termijn een moslimmeerderheid.

de Voorzittert | 01-08-19 | 23:19 | 1

De economie is al lang ingestort voordat die lui in de meerderheid zijn. Wat denkt u dat er dan gaat gebeuren?

Solar666 | 02-08-19 | 02:09

Die vrouw is niet nuchter.
Maar die baard met tenten is dronken van allah's sic-te.
Wat is erger?
Die vrouw is straks weer nuchter.
Die baard met tenten niet,.... never, nooit.

Kijkeensaan | 01-08-19 | 23:18 | 3

Jij weet net zo goed als ik dat die mevrouw nuchtere momenten vermijdt.

Shareholder II | 01-08-19 | 23:44

@Shareholder II | 01-08-19 | 23:44:
Dat weet jij?
Do tell...

Kijkeensaan | 01-08-19 | 23:49

@Shareholder II | 01-08-19 | 23:44:
Mensen dronken door alcohol zeggen de waarheid.
Als ze dronken zijn door het zich laven aan allah ... tja.

Kijkeensaan | 01-08-19 | 23:52

Pim Fortuyn 2002,

'Ja die islam, die zondert mensen af. Ze zien ons als een minderwaardig soort mensen. Marokkaanse jongens bestelen nooit een Marokkaan. Is u dat wel eens opgevallen? Wij kunnen wel bestolen worden. En ik natuurlijk nog dubbel, want ik ben niet alleen een christenhond, maar ook nog minder dan een varken. Nou die kun je pakken. Meneer, als ik het juridisch rond zou kunnen krijgen, dan zou ik gewoon zeggen: er komt geen islamiet meer binnen! Maar dat kan ik niet rond krijgen. De islam is achterlijk, ik zeg het maar, het is gewoon een achterlijke cultuur.'
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

AntonJensen | 01-08-19 | 23:11 | 2

De ophef die destijds ontstond na dat interview.
Het is duidelijk dat IS en de MB niets van de linkse kerk te vrezen hebben.

de honden blaffen... | 01-08-19 | 23:37

De moslim ziet de kafhir als onder hem, wel raar want niets van waarde komt uit de zandbak. Neem dan de Joden, die leveren mooie bijdragen aan de wetenschap, toch raar dat het verschil in godsdienst en cultuur zo'n groot verschil maakt.

Solar666 | 02-08-19 | 02:08

De Schilderswijk: een hoge uitkeringsdichtheid.

Jan Dribbel | 01-08-19 | 23:04 | 1

Volgens mij is dit gewoon Rotterdam noord hoor.

Rotterdams Geschut | 02-08-19 | 00:17

Fragment 1:34 vat de waanzin samen: ''Toen de Nederlanders te lui waren om de gebouwen te bouwen die Hitler had gebombardeerd'' zegt de baard zonder schaamte.

van der g | 01-08-19 | 23:03 | 4

@osolemio | 01-08-19 | 23:15: Zij zien een uitkering als jizia: de verplichte bijdrage van de kafir aan de gelovige. En zo zijn er vele moslim-superioriteits-visies. Bestudeert allen de islam ( = hadith, sira en koran, bij voorkeur de leesbare bewerking van Bill Warner), en gij zult alles in een keer begrijpen!!!

Rest In Privacy | 01-08-19 | 23:34

Het zijn dit soort volidioten waar het land mee is volgestroomd. Ze hebben geen idee over het land van aankomst en een grote bek over de bevolking. Onze aandachtshoeren m/v/x staan allemaal klaar om dat laag-IQ-volk bij te staan. Waanzin is het, inderdaad. "Hebben wij niet het recht om te leven zoals wij willen?", vraagt die pauper. Nee, lul, je hebt je aan de wet te houden.
De dappere dame heeft gelijk: Doe dat waar je vandaan komt.

eastender | 02-08-19 | 01:46

Simpel zijn valt niet mee.

lacucaracha | 02-08-19 | 01:47
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
_Fly66_ | 01-08-19 | 23:00 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Uiteraard in de video direct een haatbaardje erbij. En maar blijven beweren dat deze vrouwen het vrijwillig doen. Als ze het vrijwillig uit eigen beweging deden was er geen haatbaardje erbij.

Sinclair | 01-08-19 | 23:00

En altijd weer dat kul-argument van "dat de luie Hollanders de gastarbeiders naar Nederland gehaald zouden hebben omdat ze zelf niet het vuile werk wilden doen". Als een soort moderne slavendrijvers. Bullshit. Het was gewoon een zakelijke overeenkomst. Mo zag dat hij hier veel centjes kon verdienen, en daarom kwam hij. Win-win. Het ging fout op het moment dat we ze niet terugstuurden. Is nog steeds zo. We halen ze zelfs binnen! We zijn gek!

doitdoit | 01-08-19 | 22:58 | 2

Bedrijven willen groeien groeien groeien.. Bij ons in de fabriekshallen spreekt op de voormannen na geen enkele persoon nog Nederlands. Zelfs Engels word al minder minder minder.

Wasbakplasser | 01-08-19 | 23:16

@Wasbakplasser | 01-08-19 | 23:16: groeien met mensen die de taal niet spreken? Is vast mijn branche niet, maar fatsoenlijk Nederlands spreken is wel een vereiste en geen hoofddoekje, want geen zichtbare geloofsovertuiging in het contract gebeiteld is wel het belangrijkste.

pibasso | 01-08-19 | 23:51

Sinds dit verbod van kracht is blijken alle twitterberichten die ik open in het arabisch. Is dit doorgeslagen islamisering, Een wraakoefening van het IS-hackteam of de prijs die twitter heeft moeten betalen voor de aandelen-aankoop van Prince Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud?

Abject | 01-08-19 | 22:52

We hebben het over een paar honderd in Nederland.
Laat lekker gaan en niet te druk maken.
En gelul dat het er in de toekomst meer worden dat zullen we nog wel zien.

HoerieHarry | 01-08-19 | 22:50 | 22
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 23:55
▼ 19 antwoorden verborgen

Moeten deze mensen niet naar hun werk? Oh, wacht...

Montesquieue | 01-08-19 | 22:41 | 3

Ik zie ze folders uitdelen. Werk?

demaup | 01-08-19 | 23:26

@demaup | 01-08-19 | 23:26: Onderdeel van werk. Die mocro met dat overvallerstenue op de achtergrond heeft de beschonken mevrouw in kwestie na afloop van het filmpje waarschijnlijk wel berooft, want minderwaardig persoon. De parasols waren de afleidingsmanoeuvre zodat het slachtoffer zou stoppen.

Kopieerapparaat | 01-08-19 | 23:39
-weggejorist-
Slogra | 01-08-19 | 22:41 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een tokkie. Je zou bijna denken dat het Ingeborg Beugel is met een paar wijntjes op.

blisterverpakking | 01-08-19 | 22:39 | 7

@Berbaar | 01-08-19 | 22:48: Toch ben ik stiekem wel een beetje blij dat je weer terug bent, Zwitsal.

Kopieerapparaat | 01-08-19 | 23:44

@Dr_Johnson: Mooie tokkiedraai des zigeunertraan geef jij eraan.
Maar dat witte wijf is gewoon een ranzige bezopen tokkie.

Shareholder II | 02-08-19 | 00:41

Dr_Johnson
Was ook sarcastisch bedoeld. Ingeborg Beugel heeft de tokkies op de kaart gezet zeg maar.

blisterverpakking | 02-08-19 | 00:58
▼ 4 antwoorden verborgen

De blanke mevrouw zegt het misschien wat onhandig, maar ze heeft gewoon gelijk.
Optiefen die islamdrammers naar zandbaklanden en ons niet meer lastig vallen
met dat voortdurende getreiter.

oakmont | 01-08-19 | 22:39 | 5

Kan de blanke tokkie onderlaag niet gewoon weer de fabriek in ?

Shareholder II | 01-08-19 | 23:05

@Shareholder II | 01-08-19 | 23:05:
Maar dan de lichtgetinte ook. Weg filmpje.

duh! | 01-08-19 | 23:10

Ja toch ?

Shareholder II | 01-08-19 | 23:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Links verziekt alles van kunst tot hele landen zoals Nederland.

unshift | 01-08-19 | 22:38 | 1
-weggejorist-
Solar666 | 02-08-19 | 02:12

Kinderen en dronkaards spreken de waarheid, behalve Jean-Claude Juncker.

Pranfeuri | 01-08-19 | 22:38

Toet toet, boink bonik, daar zijn de usual suspects weer.
"Dit verbod is een moderne heksenjacht
Boerkaverbod Met het verbod op gezichtsbedekkende kleding gaat de staat vrouwen voorschrijven wat goed voor hen is, schrijven Berna Toprak en Nawal Mustafa namens achtentwintig organisaties. Het feministische ‘baas over eigen lijf’ komt onder druk te staan."
www.nrc.nl/nieuws/2019/08/01/dit-verb...

Abject | 01-08-19 | 22:37

Weet je wat weinig charmant en ook een tikkeltje onbeschoft is? Jezelf uitsluiten van de maatschappij met dit opperste symbool van een diep achterlijke haatideologie.

TheBigKirth | 01-08-19 | 22:37

Ze mag blij zijn dat de bomgordels niet zijn afgegaan.

azijnseikerT | 01-08-19 | 22:34 | 1
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 22:38

Ben je weer bezig Joris? Moslim loopt op straat iemand in stukken te hakken en dan mag ik geen moslimvuil zeggen? Maar christenhond mag wel? 2 maten!

TonyMontana010 | 01-08-19 | 22:33 | 4

Ik vind 'moslimvuil' nog een vrij vriendelijke kwalificatie als het gaat om het halzensnijdersgilde.

Crusher | 01-08-19 | 23:14

Zo is het.

lacucaracha | 02-08-19 | 00:49

Daar heb je een solide punt gemaakt

eastender | 02-08-19 | 01:25
▼ 1 antwoord verborgen

Boerkaverbod is nog maar het begin. Afschaffing van geloof op scholen. Dienstplicht weer invoeren zodat die gasten ook eens vechten voor Nederland, sollicitatieplicht voor moslimvrouwen invoeren of anders geen uitkering (70% heeft geen werk!). Alles kan gestuurd worden door geld.

zzMichielzz | 01-08-19 | 22:31 | 7

@Dirk III | 01-08-19 | 22:46: Zoek maar eens een baan met een vergiet op je heaufd. Er zijn gevallen van bekend die niet serieus genomen werden en waar zelfs om werd gelachen.

Halal gehaktbal | 01-08-19 | 23:05

@theo-is-dood | 01-08-19 | 22:40: Ehh ja, maar dit is niet de uitspraak. :) Maar de uitspraak valt mij ook tegen zeg. In het voordeel van deze boerka. Dat wil niet zeggen dat een wet niet aangescherpt kan worden....

zzMichielzz | 01-08-19 | 23:36

@zzMichielzz | 01-08-19 | 23:36: De volledige voorlopige voorziening hier citeren is wat lang en veel voor GS.
Wet - en regelgeving wijzigen is een lang en traag proces. Ik ben wel benieuwd of er jurisprudentie is die duidelijk maakt in hoeverre je je als uitkeringsgerechtigde moet inspannen bij het solliciteren.

theo-is-dood | 02-08-19 | 08:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Nou, het moet nu maar weer over zijn met dat hele gezeik over de boerka.

Vanaf vandaag geldt een gedeeltelijk boekaverbod - in het OV, scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen - en op straat mogen ze vooralsnog als gemaskerde struikrover rondlopen. Als iedereen in bovengenoemde gebouwen die lui erop aanspreekt dat ze hun "gezichtskleding" moeten verwijderen, dan wel het gebouw verlaten, is er niets aan de hand. Geen rare onzin met een "citizen's arrest" alsjeblieft, zeg.

En reageert de boerka/nikaab draagster niet op het verzoek, en gaat ook niet weg, dan eventueel de politie bellen. Komen die niet, nou jammer dan, maar mevrouw de struikrover heeft iig gehoord dat ze niet gewenst is. Je kunt weigeren haar verder te helpen of te woord te staan.

En op straat moet je ze gewoon negeren, zorgen dat ze jouw gezicht ook niet kunnen zien, en vooral geen discussies met ze aangaan. Heel simpel en als we dat met zijn allen doen, vele malen effectiever dan die mevrouw die zich laat verleiden tot een discussie die ze toch niet kan winnen in haar eentje tegen 4 a 5 muzelmannen/vrouwen.

Dr_Johnson | 01-08-19 | 22:28 | 5

@demaup Waarschijnlijk met een vraag. Waarom draag je een boerka? Of zoiets.

knutsel_ | 01-08-19 | 23:26
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
TonyMontana010 | 01-08-19 | 22:28

Kijken of die mensen het verschil kunnen begrijpen tussen
'vijand van de islam'
en
'we zijn het er niet mee eens, het is een vergissing, het is een mentale staat, je zit in een fictieve bubble, komt eruit, het is gevaarlijk om op die manier te geloven en je er in te verliezen'
Maar dat soort gedachten herkennen ze nog niet.
Zelfreflectie, verlichting.

kloopindeslootjijook | 01-08-19 | 22:27 | 1

Verlichting, daar kun je heel lang op wachten, tegen die tijd heb je nog een langere baard dan de gemiddelde Mo als het al ooit gebeurt. De aanhangers van de islam worden steeds fanatieker.

sprietatoom | 01-08-19 | 22:38
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 22:26 | 1

Bij de repatriëring van jihadkinderen hoor ik steeds dat de moeders, gehuld met nikab, dat ze door de man gedwongen zijn. Ik kan volgens die logica de nikab niet los zien van onderdrukking.

arlen | 01-08-19 | 22:25 | 1
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 22:30

De Nederlandse vrouwen zullen Nederland gaan redden. Niet deze vrouw. Maar ook niet de Nederlandse mannen. Pas als de gewone normale Nederlandse vrouwen massaal gemobiliseerd worden om Nederland te redden, dan pas zal Nederland gered worden. Vrouwen zijn de baas. Mannen doen wat vrouwen willen dat ze doen.

Rest In Privacy | 01-08-19 | 22:25 | 2

Zei een vrouw.....

zzMichielzz | 01-08-19 | 23:38

Daar kon je wel eens gelijk in hebben.

Kletse | 02-08-19 | 13:12
-weggejorist-
RickVogelschrick | 01-08-19 | 22:23

1 woord: thaghoet.
'(...) de thaghoet aanhangen wordt gezien als collaboreren met Satan. (...) Een voorbeeld hiervan is het verwerpen van democratie, omdat - simpel gesteld - in dat systeem mensen op de stoel van Schepper gaan zitten, door zelf voor wetgever te spelen.'
nl.wikipedia.org/wiki/Thaghoet

Slogra | 01-08-19 | 22:22
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 22:21

Vroegah had ik een papegaai in een kooi,als ik wilde dat ie ze snavel dicht hield lag ik een doek over de kooi.
En zie in het TVwest filmpie toch maar weer dat dronken mensen en kinderen de waarheid zeggen behalve dan die kinderen uit het kalifaat dat weer wel zucht.

RenedieLange | 01-08-19 | 22:21

Die 2 moslims reageren prima naar dat mens.

HoerieHarry | 01-08-19 | 22:17 | 2

Ik zie 5 tokkies in totaal met elkaar.... van gedachten wisselen, waarvan 2 een enorme zwarte balk dragen om niet herkenbaar in beeld te komen.

litebyte | 01-08-19 | 22:29

Ja dat deden ze keurig.
Prachtige metafoor voor deze hele "discussie".
Maar ach het zal wel los lopen, na de komkommertijd boeit het geen mens meer en kan iedereen weer fijn door met zijn/haar leven.

Berbaar | 01-08-19 | 22:38

“Stuttgart: Nach einem Tötungsdelikt in der Fasanenhofstraße hat die Polizei weitere Erkenntnisse erlangt. Demnach ist der 28-jährige Mann, der nach einer Fahndung als dringend tatverdächtig festgenommen worden ist, in Deutschland als syrischer Staatsbürger registriert. {...}”

Ik kan er ook niks anders van maken. Toch wederom een apotheker uit Aleppo

theo-is-dood | 01-08-19 | 22:17 | 3

Nou is het weer een P@lestijn:
“Update 17:30 Uhr: Wie die Stuttgarter Zeitung berichtet, soll es sich bei dem Mann der am Mittwochabend in Stuttgart seinen ehemaligen Mitbewohner auf offener Straße mit einem Schwert getötet haben soll, nicht um einen 28-jährigen Syrer handeln, sondern um einen 30-jährigen Palästinenser. Der Mann soll sich seit vier Jahren unter einer falschen Identität in Deutschland aufhalten. Jetzt soll ermittelt werden ob dies der Wahrheit entspricht. ”

theo-is-dood | 01-08-19 | 22:28

Of stiekem toch een Japanse Ninja.

Dirk III | 01-08-19 | 22:37

Uitgeschoten tijdens het schillen van de aardappelen?

Solar666 | 02-08-19 | 02:13

'ik ben hier geboren'
Niet willen zien dat het vanuit de meerderheid van de Nederlanders als import-cultuur wordt gezien uit donkere pre-verlichtingstijden, waar we reeds lang voorbij zijn.
En dat deze kleding een stap daarnaar toe is. En dat willen veel Nederlanders niet.
Maar dat wordt niet besproken.
Omdat veel van die Nederlanders zelf niet goed weten waar ze in leven.
Zoals een 3e generatie rijkeluis kind geen idee heeft, waar al dat geld vandaan komt, zo weten Nederlanders onvoldoende waar hun vrijheid vandaan komt.
En dan blijven we hangen in uiterlijkheden, want we hebben geen weerwoord.
Want bij maatschappijleer zaten we te keten.

kloopindeslootjijook | 01-08-19 | 22:15 | 2

Nederlanders zijn te vriendelijk naar andere mensen omdat dat in hun aard zit.
En dan komen er lieden als jij met een bepaalde opvoeding die het probleem neerleggen bij de verkeerde.
Het is onze schuld en aan jouw reactie te zien ben jij iemand zich niet kan identificeren met mensen die hier oorspronkelijk vandaan komen.
Wat enorm dom.

Ongeblustekalk | 01-08-19 | 22:43
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 22:14
-weggejorist-
Baron de laclou | 01-08-19 | 22:14 | 2

Zelfs de patriottisch socialistische fransen hebben een totaalverbod op de burka, onze laffe linksen zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen.
Maar wij nog steeds met meer, gelukkig maar.

Ongeblustekalk | 01-08-19 | 22:13

Dronken mensen en narren spreken de waarheid...

RenHoek | 01-08-19 | 22:12 | 3
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 22:16

Waar zie jij in de video dat iemand een muts met belletjes opheeft?

RenHoek | 01-08-19 | 22:19
-weggejorist-
frank4444 | 01-08-19 | 22:23

Dat mannetje dan, toen de Nederlanders te lui waren om te werken hebben wij alle gebouwen gebouwd kraamt hij uit. Echt? Werkelijk man? Hahaha! Dit hebben ze ook alleen maar van horen zeggen maar zelf heeft hij waarschijnlijk nog nooit een dag gewerkt met zijn vlassige haatbaard of zwart in een witwas-kapper/bakker/kleermaker/wasserij/eettent.

Dirk III | 01-08-19 | 22:08 | 6

Begin jaren '50 werden de Nederlanders door de regering aangemoedigd om het land te verlaten , te emigreren , naar Australië, Nieuw-Zeeland, Canada etc. 10 jaar later beginnen de werkgevers met het binnenhalen van Italianen, Spanjaarden, Marokkanen en Turken. En toen is het nooit meer goed gekomen.

Zwizalletju | 01-08-19 | 22:27

@Zwizalletju | 01-08-19 | 22:27: Inderdaad. En vaak voor industrietakken als textiel en scheepsbouw die weer tien jaar later failliet gingen. Toentertijd werd je dan afgekeurd en ontving een welvaartsvaste WAO-uitkering.

theo-is-dood | 01-08-19 | 22:48

@Zwizalletju | 01-08-19 | 22:27:
Wie weet worden we binnenkort opnieuw 'aangemoedigd' ons geluk buiten NL te beproeven omdat het hier te vol wordt en de huisjes op zijn.

2tribes | 01-08-19 | 23:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Zo, dat vrouwtje heeft veel lef. De halve islamitische wereld stond gelijk om haar heen. Mag hopen dat ze hierna nog steeds veilig over straat kan... Ik zou me er niet mee bemoeid hebben dat zeg ik eerlijk. Maar ik kan me dit soort taferelen ook niet voorstellen want ik woon in het oosten van het land. Daar waar de Nederlander nog in de meerderheid is, voor zolang het duurt natuurlijk.

Henk003 | 01-08-19 | 22:05 | 3

Afgelopen 4 dagen in de omgeving van Dalfsen verbleven, Overijssel. Daar heb ik het Nederland weer gezien zoals ik het kende uit mijn jeugd, het Nederland zoals het bedoeld was. Een mooi groen, landelijk landschap, niet verpest door ruilverkaveling en megastallen. Bossen, meanderende riviertjes, vriendelijke en beleefde mensen, mooie blonde meiden in een hoofddoekloos straatbeeld. Het maakte mij zo blij dit te mogen aanschouwen(“traantje wegpinkend”)

Knokloof | 01-08-19 | 22:40

@Knokloof | 01-08-19 | 22:40:
I hear ya. Nou is Dalfsen een reservaat voor welgestelde oosterlingen, dus misschien is die boreale populatie wel niet helemaal toeval. Ooit een migrantengezinnetje in de grachtengordel gespot? Just sayin.

2tribes | 01-08-19 | 23:26

Beschonken mensen kennen geen vrees.

2tribes | 01-08-19 | 23:28

Hoezeer ik de Islam (en eigenlijk alle religie eigenlijk) minacht, is dit vooral symboolpolitiek en zal met aan het me aan me reedt roesten dat burqu dragers hun recht om achterlijk te zijn uitoefenen. Ik weet nog steeds zo goed waar ik sta in deze eigenlijk.
Verbiedt speciale religieuze scholen zou ik meer voor zijn dan dit soort dingen, maakt weinig uit denk ik.

je therapeut | 01-08-19 | 22:05 | 6

@omanders | 01-08-19 | 22:12: Eigenlijk ben ik tegenwoordig van menig dat deze scholen goed zijn. Hebben al die gasten in het reguliere onderwijs geholpen? Lekken wegblijven met je haatjurken en gedachten kunnen we gewoon weer lesgeven over de holocaust en Kerst en Pasen vieren op scholen.

Dirk III | 01-08-19 | 22:16

Het zorgt bij u in Nederland alleen maar voor meer aandacht. Zowel justitie als politie gaat hier door een combinatie van bestuurlijke incompetentie, onderbezetting en lafheid niets mee doen.

Bljift erover: (religieuze) tokkies, extreem rechtse relifascisten en blank rechts schuim, de grijze kleurloze midden politiek plus de media dat er mee wegloopt. Geef ze geen (burqa) vulling voor hun intrigante praktijken.

litebyte | 01-08-19 | 22:22

Het enige goede aan socialisten is dat ze anti religieus zijn, terwijl ze een ideologie aanhangen.
Een verstandig mens zou beide minachten, maar je bent al te ver heen.
Verbieden helpt niet, dat is naar de fout toe corrigeren.

Ongeblustekalk | 01-08-19 | 22:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Stutgarter Syriër heeft gezichtbedekkend kleding aan: de bivakmuts

Genodigde | 01-08-19 | 22:04

Ik vond die werkloze witte dronken tokkie irritant en lomp en heb filmpje maar snel weer uitgezet.

Shareholder II | 01-08-19 | 22:03 | 3

Dutch courage ...

J.Luns | 01-08-19 | 22:04

De islam is irritant en dan druk ik mij nog zachtjes uit.

Wasbakplasser | 01-08-19 | 22:06

In amsterdam worden de burkabuddies keurig te woord gestaan in algemeen beschaafd nederlands en daar zouden we een voorbeeld aan moeten nemen, bedoel je toch?

Ongeblustekalk | 01-08-19 | 22:09

Waar Ebru Umar in 2003 nog dagen moest zoeken naar een burka. Is het vandaag provoceerdag in Den Haag! Start van de verboden wijken zoals in Londen. Over tien jaar zijn er meer en meer van deze figuren aan het demonstreren. Of demonstreren ze niet meer. Hoogste tijd om te stoppen met lief zijn. Stoppen met bijzonder onderwijs. We zijn het zat Cést ca.

Moestuinier | 01-08-19 | 21:58 | 10

Sinds 2015 (het jaar van IS) hebben heel wat takkewijven zich in ieder geval bekeerd.

Slogra | 01-08-19 | 22:26

Wat dacht u van de Regels van de Paricipatiewet handhaven? Uhh... pardon, tsja handhaven, dat ligt wat moeilijk

theo-is-dood | 01-08-19 | 22:53

@theo-is-dood | 01-08-19 | 22:53:
Niet handhaven, maar uitvoeren: dat betekent dat je het zelf moet oplossen maar toch belasting moet blijven betalen voor niet langer geleverde diensten

kindapaas | 02-08-19 | 10:03
▼ 7 antwoorden verborgen

Achterlijkheid kent geen tijd, en dan bedoel ik NIET die mevrouw die de moed heeft om dat stelletje randdebielen te bekritiseren.

Nelis SplitBloes | 01-08-19 | 21:58

Dagje weg uit de randstad. Nederland is mooi. Laten we het niet verkwanselen aan achterlijke, exotische ideologieën.

Ramsesz | 01-08-19 | 21:58

Dronken mensen spreken altijd de waarheid.

1989 | 01-08-19 | 21:58

het is een verbod op gezichtsbedekkende kleding, net als een helm of een bivakmuts. Je hoeft hier niet te wonen, dus als het je niet bevalt, ga dan weg!

WillemWordtWakker | 01-08-19 | 21:58

Een burgerarrest op de openbare weg, daar waar volgens de arresterende burgers een boerkaverbod is overtreden terwijl het boerkaverbodwetgeving helemaal niet van toepassing is op de openbare weg (wist ik tot aan gisteren niet totdat het vandaag in het nieuws is uitgelegd. Hadden zij wel eerder mogen doen). Waar is het wel van toepassing? In ziekenhuizen, Openbaar vervoer, Overheidsgebouwen en nog iets.

Dit land gaat hard achteruit en heeft wel wat weg van de bezetting in de periode van 1940-1945.

Zoals eerder gemeld: de elite / de neoliberalen zijn lekker bezig om het klootjesvolk tegen elkaar op te zetten. Als een groep voor de rechter moet verschijnen wegens haatzaaien en oproepen tot oproer dan is het wel de elite / de neoliberalen wel.

ProAsfalt | 01-08-19 | 21:57 | 5

Waarde ProAsfalt,
Oprecht een vraag van mijn kant; welk uiteindelijke doel zou de elite willen verwezenlijken volgens u? Zoveel maatschappelijke onrust lijkt mij namelijk in niemands belang.

J.Luns | 01-08-19 | 22:11

@J.Luns | 01-08-19 | 22:11:
Het volgende spreekwoord is van toepassing: waar twee vechten gaat een derde er met het bot vandoor.
In dit geval blijft de elite / de neoliberalen dus buiten schot terwijl zij donders best weten dat zij de hoofdschuldige aan dit alles zijn.

ProAsfalt | 01-08-19 | 22:27

Eens.

lacucaracha | 02-08-19 | 01:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Bah bah, salafisme uitbannen. Scholen vrij van religie. En ondernemers de vrijheid om mensen af te wijzen bij sollicitatie als uitingen van religie hun ondernemersschap in de weg zitten. Kappen met dat apenreligie gedoe. Suikerfeest lekker doen, maar wel ingeburgerd aub. Kerst lukt al aardig zonder maar 1 voet in de kerk te zetten.

toerbaas | 01-08-19 | 21:56 | 2

Apenreligie? Apen zijn veel te slim om een relige (welke dan ook) klakkeloos te volgen (naar interpretatie)

litebyte | 01-08-19 | 22:10

@litebyte | 01-08-19 | 22:10: Hear... Hear... De mens met haar religie is de weg kwijt. Net genoeg bewustzijn om zich af te vragen "waarheen leidt de weg" maar te weinig bewustzijn in te weten waar hij naar toe wil.

Solar666 | 02-08-19 | 02:18

Als #TeamVrijeWesten betekent met je dronken onverzorgde kop jezelf belachelijk maken, dan kies ik voor #TeamVeroveringsideologie.

Nappa | 01-08-19 | 21:55 | 4

Verraders zijn er altijd geweest.

Roadblock | 01-08-19 | 22:10

Je staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis zo ongeveer.

R. Skickr | 01-08-19 | 22:36

Man man man, het is geen voetbalwedstrijd.

lacucaracha | 02-08-19 | 00:55
▼ 1 antwoord verborgen

"Ik ben hier geboren" Optieven naar een land waar het verplicht is ipv verboden. Ik heb het zo enorm fucking gehad met die kut islam..

Wasbakplasser | 01-08-19 | 21:55 | 3

Ze zullen nooit opgeven, lappen alle wetten aan hun laars in naam van het geloof.

sprietatoom | 01-08-19 | 22:00

@sprietatoom | 01-08-19 | 22:00: ze maken slechts gebruik van de mogelijkheden. Verantwoordelijk bestuurders zijn een ander verhaal.

litebyte | 01-08-19 | 22:11

Hahaha mooi om te zien. Zo ken ik ons kikkerlandje. Wat een satire. Gaat nergens over natuurlijk. Die vrouw is een platte tokkie en die mannen en burka's zijn natuurlijk totaal niet representatief voor hetgeen ook maar iemand voor hoeft te vrezen. Neemt niet weg dat burka's verschrikkelijk zijn als vorm van minachting en onderdrukking van vrouwen. 80% heeft geen keus maar zal dat niet toegeven vanwege de onderdanigheid.

R. Skickr | 01-08-19 | 21:55 | 5

@Superior Bastard | 01-08-19 | 21:59: Werkt het verbod ook averechts in Belgie, Frankrijk, Marokko, Tunesië etc etc? Jou domme tegel geeft precies aan dat je er helemaal niets van begrijpt. Het gaat niet om de Boerka alleen, het gaat om de salafistische religie erachter.

Indoneesje | 01-08-19 | 22:52

@Superior Bastard | 01-08-19 | 21:59: "Dit verbod zal alleen maar averechts werken omdat het voedingsbodem geeft aan mafkezen zoals baard en zijn rolmopsen.
Maar we weten uit wiens koker het komt."

Vrij vertaald:

"Als een haatbaard een aanslag pleegt komt het door Wilders."

ScottMcBeanie | 02-08-19 | 09:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Lauwe Schultenbräu, Aldishag, iedere dag frituur, teenslippers, tattoos, betegelde voortuin met een bankstel, twee JacK Russels die nooit worden uitgelaten en 22 uur per etmaal blaffen en een zwakbegaafde vriend op sloffen.
Dan ga je je vanzelf zo gedragen als deze tokkie. Waar bemoeit dat mens zich mee?

Superior Bastard | 01-08-19 | 21:54 | 11

Die vrouw reageert op een provocatie. Want dat is het als je en groupe van top tot teen in zwarte lappen gehuld de straat op gaat.

theo-is-dood | 01-08-19 | 22:59

Klinkt als de ideale vrouw voor Bastaard, die kunnen samen het bed en kratje delen.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 00:03

Die vrouw is opgestookt door de elite.

lacucaracha | 02-08-19 | 00:56
▼ 8 antwoorden verborgen

Paar dagen wat gedoe, boerka's bij Jinek aan tafel voor de broodnodige 'spraakmakende televisie' hartje zomer en dan kraait er geen haan meer naar.

Zenzeo | 01-08-19 | 21:54 | 2

En zo gaan we weer een stapje verder richting de hel. Als het maar stapsgewijs gaat.... heeft de deugende burger niets in de gaten.

keestelpro | 02-08-19 | 00:55

Duitse krant. Een pastor van de evangelische kerk over de dader steekpartij Stuttgart.
" Wat moet die man geleden hebben dat hij nu een ander dit aandoet".

Rest In Privacy | 01-08-19 | 21:53 | 4

Nou inderdaad, Pastor. Gelukkig voelde het slachtoffer er niks van...

GWBA | 01-08-19 | 21:57
-weggejorist-
Zenzeo | 01-08-19 | 22:01

Christenen zijn de allerergste met hun ziekelijk vergevingsgezindheid.

Solar666 | 02-08-19 | 02:22
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Manus Olie | 01-08-19 | 21:53

Nou, ze hebben hun videootje gekregen hoor, die gaat nu in de roulatie bij alle talkshows.

GroetenVanUrk | 01-08-19 | 21:52

Ze hadden niet de boerka moeten verbieden, ze hadden de islam moeten verbieden.

Brabeaulander | 01-08-19 | 21:52 | 2

De vrijheid van godsdienst wordt door sommigen nog steeds als iets groots gezien. Mij is het een mysterie waarom godsdienst een apart wetsartikel vereist. Vrijheid van meningsuiting dekt alled voldoende af. Vrijheid van godsdienst leidt alleen maar tot rechtsongelijkheid.

Solar666 | 02-08-19 | 02:20

Elke veroverings doctrine, ook vermomd als godsdienst, behoort te worden verboden!

Perturbaties | 02-08-19 | 12:20

Kijk eens hoe snel alle baardmannen er als vliegen op een hoop stront op af komen. Als er geen camera’s waren geweest was mevrouw zeker bespuugd en misschien wel fysiek aangevallen. Mooie shariawijk trouwens. Den Hagistan?

pibasso | 01-08-19 | 21:52 | 1

Die wijk is verankerd.

lacucaracha | 02-08-19 | 00:57

Uitstekende zaak dat Boerkaverbod. Hoe harder de islamieten piepen hoe beter! Kunnen we mooi identificeren wie naar waar voor staat en welke achterlijke NSB'ers deze mensen helpen. Een poster met daarop een kussende Joodse man en een bedekte moslima mag niet, aanstootgevend. En dan 1 van de allerergste vormen en symbolen van vrouwen onderdrukking de Boerka / niqaab dient verdedigd te worden. Het kan niet snel genoeg escaleren in Nederland. De keuze gaat komen verdere islamisering van ons straatbeeld of eindelijk schoonschip en weer baas in eigen land. En de boerkabuddies, walgelijk walgelijk walgelijk! Het is precies Saudie Arabië 2.0. Zonder begeleiding niet naar buiten, man dom achter klote SJW volk. En verder tot hier en niet verder!! En anders oprotten richting 10+ islamitische landen waar het wel mag, daar betaal ik met alle plezier belasting voor! Opdonderen!

Indoneesje | 01-08-19 | 21:51 | 1

Linkse deugzeugen en deugsukkeld begrijpen niet dat zij useful idiots zijn.

Solar666 | 02-08-19 | 02:23

Die Duitsers krijgen het ook voor hun kiezen met hun schaamtegevoel. Wat moet er niet gebeuren voordat ze in Berlijn inzien dat hun land in rap tempo naar de kloten gaat en het niet de schuld van extreem rechts is.

Trumme | 01-08-19 | 21:49 | 6

@Schulzie | 01-08-19 | 22:15:
-
Goede schildering van wat er bij onze gewaardeerde oosterburen leeft.
-
Ik vrees ook zeer, dat daar de vlam binnenkort in de pan zal slaan. Met name bij geuniformeerde overheden leeft een enorme onvrede - en dat is een club waar deugende Berlijnse politici niet omheen zullen kunnen.
-
De roep naar dat 'Europese leger' komt niet voor niets - en hij komt niet uit het niets.

bisbisbis | 01-08-19 | 22:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Succes met solliciteren. Ow, wacht even...

Rest In Privacy | 01-08-19 | 21:48 | 4

@kotelet | 01-08-19 | 21:55:
Ja maar het haar op het hoofd moet juist bedekt worden! Voordeel daar van is wel dat niemand dan kan zien dat je roos hebt of gespleten haarpunten.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-08-19 | 22:00

Kunnen zo aan de slag bij een madenkwekerij..

Mogwai | 01-08-19 | 22:16

Hoeft niet. Zie ‘Boerka-vonnis’ van Rb Amsterdam

theo-is-dood | 01-08-19 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

"De Syriër heeft een verblijfsvergunning en woonde sinds 2015 in Duitsland. Hij was een bekende van de politie."

"Volgens de Stuttgarter Zeitung is niet zeker of de man daadwerkelijk uit Syrië komt, zoals de politie meldt. Bronnen zeggen tegen de krant dat het mogelijk gaat om een Palestijn die onder een valse identiteit in Duitsland verbleef."

En dat zomaar op de site van de NOS. Dat verwacht je niet.

BakkerHenk | 01-08-19 | 21:48 | 2

Ik kom daar vaak voor zaken. Brrr. Het komt nu wel heel dicht bij. Duitsland is al verloren. Mutti Merkel is de slechtste leider van Duitsland sinds die man met die rare scheiding en bloksnor. In grote Duitse steden loopt het zo de spuigaten uit dat zelfs de ooit zo harde Duitse politie zich niet meer durft te vertonen in bepaalde ‘Viertels’. Lees het boek Blaulicht van de Grieks-Duitse politieagente Tania Kamboeri maar eens. Is voor de niet Duits-lezers ook in het Nederlands vertaald. Ende.

pibasso | 01-08-19 | 21:58

Altijd dat gezeik van die gasten; "Ik ben hier geboren."
Jammer, papa had 'm beter in een geit kunnen stoppen.

Manus Olie | 01-08-19 | 21:45 | 3

Mijn oma's zijn ook hier geboren. Voor WO2 droegen die misschien wel eens een hoofddoek (weet ik niet maar zou kunnen), echter hun gezicht bedekken daar waren ze te ongetwijfeld te stoer voor. Welk mens hult zich vrijwillig in het duister? Zij die kwaadaardig zijn misschien en mogelijk hen die daartoe gedwongen worden?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-08-19 | 21:52

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-08-19 | 21:52: Om hun haren tegen regen en wind te beschermen Jan-Joris. Het had niets van doen met religie en ook niet omdat ze er te stoer voor waren.

Rest In Privacy | 01-08-19 | 21:59

Bizar dit. Helemaal als je dit leest: www.telegraaf.nl/vrouw/1076998008/soh...

Ik zag ook iets op LinkedIn, een dame (van BZK) die het verbod "een trieste dag voor de godsdienstvrijheid" noemde. Mijn handen jeukte om een pittige reactie te geven, maar besloot er vanaf te zien. Maar de deugdomheid, really!

Geil Kippetje | 01-08-19 | 21:44 | 2
-weggejorist-
Topperke | 01-08-19 | 22:27

Daar heeft een ambtenaar zich niet mee te bemoeien. Heeft u een link?

theo-is-dood | 01-08-19 | 23:10

Mevrouw van de Grünen:
"Yes our country WILL change - drastically! And let me tell you this, I can't wait for it!!"
youtu.be/wTP_SdjD5ms?t=103

Slogra | 01-08-19 | 21:42 | 2

Laat haar er niet op wachten en naar Congo verhuizen. Of gaan kamperen in het Rifgebergte, dat kan ook.

Dirk III | 01-08-19 | 22:00

@Dirk III | 01-08-19 | 22:00: ik adviseer Somalië. Daar kan je zelfs een gratis schaamlipcorrectie bekomen als vrouw naar het schijnt.

Vega Mindy | 01-08-19 | 22:16

Hoppa paar media gekken erbij en dan maar even de boel flink ophitsen, met dames die hun gezicht bedekken, flyers uitdelen, en zelfs man met hamas sjaal voor de bakkes..
Zo zit dit geloof gewoon in elkaar... haatzaaien tegenover alles en iedereen, en dan boos worden of slachtoffer rol als er iets tegen gedaan word.
Zijn dit nu de extremisten onder de Islam of de gematigde...?
Trouwens de moslims van vroeger waren veel en veel vriendelijker tegenover de Nederlanders en collega's op het werk. toen waren er nog niet zoveel moskeeën, schijnbaar gaat het daar fout.. te veel invloed van buiten...?

Rene046 | 01-08-19 | 21:42 | 1

Ze zijn aardig als ze in de minderheid zijn, zodra zij zich sterk wanen komt de ware aard boven.

Solar666 | 02-08-19 | 02:24

Grappig om te zien dat die baard met grijze glimjurk op een karretje de doos met flyers vervoert (foto rechtsonder), om vervolgens de burka´s deze uit te laten delen, hoezo onderdrukking? Vrije keuze toch...

hetgingperongeluk | 01-08-19 | 21:40 | 2

En met zijn opmerking over gastarbeiders die zijn gehaald omdat Nederlanders te lui waren om te werken komen we bij de kern van het verhaal. Gekweekte haat door hun (voor) ouders die gvd allah mogen bedanken dat ze hier mochten komen werken.

AntonJensen | 01-08-19 | 21:46

@AntonJensen | 01-08-19 | 21:46: Hij vertelde het nog mooier iets met wederopbouw van nederland na hitler. Lol moet niet gekker worden eerst hebben ze Nederland bevrijdt in de oorlog en nu ook de wederopbouw nou nou bezig volkje hoor, niet veel meer van te merken in de huidige generatie.

A.I. van Dee | 02-08-19 | 03:26

Ik heb altijd gedacht dat het onzin was dat er onder de Syrische vluchtelingen ook chirurgen waren.
Heb ik het toch bij het verkeerde eind gehad: Voert die man daar zowaar even een hele risicovolle open-hart operatie uit, joh!

GSHiveMind | 01-08-19 | 21:40 | 1

En een perfecte amputatie van de linkerarm, net boven de elleboog. 'Welkom, welkom in ons (buur)land'. Zing je mee? Wat leven we toch in een gaaf land.

GWBA | 01-08-19 | 22:27

Off topic: Soms ben ik er wel blij mee dat ik voor GeenStijl betaal want als je de afgelopen twee pagina's GS ziet worden er toch wel veel dingen aangekaart die elders in het media landschap niet aan de orde komen. Ik betaal ook voor de Guardian om de balans een beetje te bewaren.
On topic: Dronken mensen spreken meer waarheid dan mensen met baarden en lappen.

cugel | 01-08-19 | 21:37 | 3

Wij ook van u.

Van Rossem | 01-08-19 | 21:38

Ik betaal er ook met plezier voor. Ook als het 10x zoveel zou kosten. Helden zijn het die verguisd worden door de msm. Gaat zo door en blijf roeren waar het stinkt.

pibasso | 01-08-19 | 22:01

Hij zij 'soms', Van Rossem. Als je daar al genoegen mee neemt... ;-)

GWBA | 01-08-19 | 22:29

"Salafistische ondernemer bouwt nikab-noodknop"

Bedoeling is dat een draagster die op straat wordt aangevallen met een druk op een rode knop haar gps-locatie verstuurt naar aangesloten broeders. „Die kunnen dan snel te hulp schieten.”
www.telegraaf.nl/nieuws/544177104/sal...

AntonJensen | 01-08-19 | 21:36 | 5

Dit is puur om ze te laten wennen om onder zo'n jurk op een knop te drukken...

Bill le Koek | 01-08-19 | 21:48

kan ik me wel voorstellen als het is voor als ze aangevallen worden. heeft niks met het boerkaverbod te maken lijkt mij. ik kan me niet voorstellen dat mensen een persoon in boerka gaan aanvallen als die een gemeentehuis in wil ieder geval.

De_Helderse_Kaaskop | 01-08-19 | 21:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens mij heb ik zélf teveel gedronken:
Ik zie een Nederlandse vrouw..... die heeft gedronken....... met haar Hollandse fiets...... In Nablous op de Westbank......... Ruzie maken met de plaatselijke bevolking! * Hips*

kotelet | 01-08-19 | 21:36

Schijnheilige haatbaard. Leef zoals je wil. Terwijl haatbaard alleen maar PR punten bij de NPO wil scoren bedoelt hij eigenlijk leef zoals de islam dat voorschrijft. En zelfs daar liegt hij want aanwijzen waar staat dat komo zakken verplicht zijn kan hij niet. Maar hij man dus vrouwen muil dicht en gehoorzamen. Provocateur eerste klas. En die muts hapt.

Vageling | 01-08-19 | 21:34

Stapje voor stapje...

Onze achterkleinkinderen leven onder de sharia in een continent dat volledig naar de klote is.

Zie Indonesië de afgelopen veertig jaar....

Volledig geïslamiseerd.

Wijze uit het Oosten | 01-08-19 | 21:34 | 2

Ga wel Spaans leren en vertrek naar zuid Amerika.

MoltisantiBeer | 01-08-19 | 21:52

Jup.

lacucaracha | 01-08-19 | 23:28

And so it begins. Precies wat de extremisten wlllen..... *vreest voor toekomst van onze jeugd*

BlowingBubbles | 01-08-19 | 21:33
-weggejorist-
Rest In Privacy | 01-08-19 | 21:33 | 2

Mevrouw is een heldin,

smdyasc | 01-08-19 | 21:32 | 3

Mevrouw had zich moed ingedronken en zal gebruikt worden om ons allen als Tokkies neer te zetten....

BlowingBubbles | 01-08-19 | 21:36

Standbeeld voor die mevrouw! Ze heeft tenminste het lef.

hotnot | 01-08-19 | 21:54

Ben liever tokkie dan moslim.

knutsel_ | 01-08-19 | 22:19

Zuigen, zuigen, zuigen, dat is wat dit k.. volk doet. En maar klagen dat ze niet geaccepteerd worden.
Je hebt je aan de wet te houden en als je het anders wil, dan stem je maar op DENK.

NeedIsaymore? | 01-08-19 | 21:30 | 2

Ze hebben maar 1 wet. En die staat boven elke andere. Je geeft zelf ook al de oplossing een beetje weg hoor. Ze kunnen gewoon democratisch de democratie wegstemmen. Moeten ze nog een beetje doorfokken, maar dat wordt onderling zat gepromoot.

NiCeY | 01-08-19 | 21:54

Ben je gek, niet op DENK stemmen als ze het anders willen, maar naar het land terug waar ze ook nog een paspoort van hebben.

Keyboardspeler | 01-08-19 | 23:57

En u dacht dat de hete zomer voorbij zou zijn.

BrutusBosch | 01-08-19 | 21:30

We gaan nog rijk worden dankzij die boerka-gangers! NIDA gaat betalen, Blauwe moskee gaat betalen. Scheelt weer een lading deurwaarders en schuldhulpverlening. Wel jammer dat het uiteindelijk nog steeds door de belastingbetaler wordt betaald. Uitkering of subsidiepot... linkerzak of rechterzak.

GWBA | 01-08-19 | 22:42

@GWB | 01-08-19 | 22:42: kunnen we geen flitsers maken? Kunnen de boa's hele dag boetes uitdelen. Oh nee... Onherkenbaar

ik.zou.haar.doen | 01-08-19 | 22:55

@ik.zou.haar.doen | 01-08-19 | 22:55:
Kentekenplaatje achterop, krijgen ze de CJIB-post gewoon thuis. Of op straat, ze hebben de brievenbus immers altijd mee.

Binkoo | 01-08-19 | 23:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl