achtergrond

Geenstijl

Kiezers: 'Stem op Timmerfrans is stem op de vvd'

Bewijs nu echt geleverd. De kiezer kan de kartelkluwen niet meer uit elkaar houden.

Woensdag bleek dat een stem op de PvdA = een stem op Groenlinks en nu blijkt een stem op de PvdA ook al een stem op de vvd: "Wie is de Europese lijsttrekker van de VVD? Geen idee? Dan ben je niet de enige, ook niet als je van plan bent om op de VVD te stemmen. 10 procent van de VVD-stemmers noemde namelijk PvdA'er Frans Timmermans." En een stem op de vvd is ook al een stem op Dram'66, wat weer een stem op Guy Verhofstadt is. De samensmelting van eurofielen is simpelweg niet meer te onderscheiding voor kiezers, iedereen lijkt op elkaar en alles is hetzelfde: bij iedereen krijg je altijd meer, meer, meer EU in een ever closer union van kartelpartijen. Trap niet in de neprel over die fopmotie, dat doen ze alleen maar omdat de helft van Nederland niet nog meer EU wil: "Bijna de helft van de kiezers (46%) vindt dat 'de instellingen van de Europese Unie te veel macht hebben' en ook bijna de helft (47%) vindt dat de Europese integratie te ver is gegaan*". *

Verder denkt 3% van de GroenLinksers dat PVV-hardliner Marcel de Graaff hun lijsttrekker is dus je kan ook afvragen waarom er überhaupt EU-verkiezingen zijn, als zelfs de uitersten elkaar niet uit elkaar kunnen houden. Meest zorgwekkende cijfer uit het onderzoek: PvdA-kiezers, vvd-stemmers en D'66'ers vinden hun eigen lijsttrekker echt fantastisch: ze geven Timmerfrans allemaal een 8. 

Tot slot peilt de PVV maar 1 zetel (hebben er nu 3), maar koerst de Renaissancevloot af op 4 van de 26 zitjes. Wil je op 23 mei zelf controleren of de kartelkluwen die eurosceptische stemmen niet stiekem op hun eigen stapeltje gooit, omdat ze vier dagen lang de kieskliko's achter slot en grendel in hun eigen kelders bewaren? Geef je dan op als Stijlloze Stemmenteller, want uw roze homepage gaat de democratische spelregels weer controleren. Ruim 300 man (m/v) ging u in 1 avond al voor: Doe mee en bewaak je eigen stembureau!

De EU = allemaal eenheidsworst

De EU = allemaal eenheidsworst

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.