Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Onbeveiligd in vrijheid

Fout. Fouter. Foutst. Steeds. Maar. Weer.

De raad voor de veiligheid kwam met een vernietigend rapport voor ministers Dekker & Grapperhaus. Michael Panhuis was in behandeling na de gruwelijke verkrachting van twee minderjarige meisjes. Dankzij een reeks fouten zag hij kans Anne Faber te ontvoeren, verkrachten, vermoorden en verbergen, allemaal terwijl hij verplicht woonde in een zorginstelling.

Nu bestaat de kans dat deze ministers dit aanstaande woensdag in het debat willen afdoen als een eenmalig incident. Dat wordt een beetje lastig als je bedenkt dat Gökmen Tanis op 1 maart werd vrijgelaten. Tanis wordt verdacht van een gewelddadige verkrachting terwijl hij compleet doorsnoven was. Hij heeft Angelique toen onder andere geslagen en gebeten.

Hij misbruikte zijn vrijlating om meerdere mensen van dichtbij te executeren. Er was grote twijfel of het ging om een terroristische aanslag. Later bleek zijn broer in verband gebracht bij een radicale Turkse islamitische beweging. Toch zou Gökmen alleen gehandeld hebben. Een hypothese die mij totaal niet geruststelt: 1 psychopaat kon duizenden agenten bezighouden en legde heel Utrecht lam.

Een nog grotere reeks fouten werd in het dossier van Robert Mikelsons gemaakt. Ondanks veroordelingen in Letland en Duitsland kreeg hij een Verklaring Omtrent Gedrag van Justitie. Ondanks dezelfde feiten kreeg hij een Nederlands paspoort van Binnenlandse Zaken. Ouders die jaren eerder aangifte deden werden heengezonden door de Amsterdamse Politie.

De gemeente Amsterdam hield gebrekkig toezicht op het aantal aanwezige medewerkers, er waren te weinig leidsters waardoor Robert M. vaker dan wettelijk is voorgeschreven alleen was met kinderen. De grootste zedenzaak ooit etterde voort onder toezicht van vier verschillende overheidsinstanties, die alle vier faalden.

Deze drie psychopaten fileerden onbewust onze informatiemaatschappij. Alles is al bekend, alle informatie was beschikbaar, maar het lukt niet tijdig de juiste beslissing te nemen teneinde leed te voorkomen. Deze drie heren bewijzen hoe ontzettend belangrijk het is ernstige strafbare feiten te onderzoeken en vervolgen. Deze feiten voorspellen de latere ernstigere feiten.

Soms wordt informatie niet correct verzameld. In 2018 werd de politie 1724 keer gebeld over een verkrachting. In 1572 gevallen leidde dat tot een informatief gesprek met de politie. In maar 632 zaken werd een aangifte opgenomen (15de minuut van Zembla). Dit geeft een onderrapportage, wat weer een weerslag geeft op daders die zonder toezicht en behandeling doorgaan.

Soms wordt informatie niet correct geclassificeerd. Zo is bekend dat slachtoffers van verkrachting meestal verstijven, maar binnen onze verouderde wetgeving ontbreekt dan de strafbaarheid. Dan heeft het slachtoffer zichzelf niet actief verdedigd en nogmaals geweigerd. Zwijgen is toestemmen. Dan komt het helaas niet tot een vervolging of veroordeling.

Soms wordt informatie niet gebruikt. De Utrechtse serieverkrachter werd niet vervolgd voor delicten die in dezelfde regio op dezelfde manier waren gepleegd door iemand met hetzelfde signalement. Alleen zaken met DNA-bewijs zijn aan de rechter voorgelegd. Hier zit een verslaving van de rechtbank aan technisch bewijs, hoe kwamen rechters in de vorige eeuw tot een veroordeling?!?

Als er dan eindelijk een veroordeling komt, staat de verdachte centraal en niet afschrikking, vergelding en beveiliging van de samenleving door detentie. Vanuit Brussel komt de beleidsregel dat een straf of behandeling altijd eindig moet zijn. Altijd uitzicht naar terugkeer in de maatschappij, anders zou het wel eens inhumaan kunnen worden.

Dit is toch wel een zeer beperkte interpretatie van een moeilijk dilemma. Zo links dat de andere kant van het dilemma niet eens genoemd wordt. Kies je voor de vrijheid van een psychopaat of een marginaal stukje extra veiligheid in de samenleving? De rechten van de mens of de rechten van de mensen? Waarom is het feminisme hier gestopt? Waarom wordt dit politiek breed gedragen?

Het lijkt wel alsof de rechtbank alleen oog heeft voor daders en hun advocaten. Het lijkt wel alsof politici en burgers daarin meegaan, of op zijn minst gedogen. Het is natuurlijk katholiek om de zonde te vergeven en de andere wang toe te keren. Deze houding zit in sommige opvoeding, maar deze nauwe verkrampte houding zit ook in het onderwijs.

Het was de VVD die in 2006 een meldpunt misleidende schoolboeken opende. HP/deTijd reageerde toen met onderzoeksjournalistiek, deed 41 schoolboeken open, en kwam tot harde conclusies. Een probleem dat nog steeds bestaat, zo is volgens een schoolboek de dood van Pim Fortuyn zijn eigen schuld. Zelfs na zijn dood gaat het demoniseren door.

De PVV heeft later dit meldpunt gereanimeerd, en nu het Forum voor Democratie het meldpunt weer heeft heropend noemt gastdocent Mark Rutte zijn eigen VVD-geschiedenis bizar. Het is allemaal een herhaling op hoe hij als leerling al het debat probeerde te openen, maar werd verketterd. Hoe feller en sneller de reactie, hoe duidelijker dat er een gevoelige snaar wordt geraakt.

Het debat is nog niet gaande, maar er staan al honderden hoogleraren klaar om hun eigen standpunt te ondertekenen. Daarmee tonen ze vooral aan hoe vast ze zitten in hun denkpatronen, ze hebben de kans niet genomen te luisteren, zich te verdiepen in andermans standpunt, of de meldingen te onderzoeken. Zo leer je niets, zo overtuig je niemand. Het is direct kinderachtig welles nietes.

Wie niet twijfelt, is lang geleden gestopt met nadenken. Het zijn dezelfde hoogleraren die een succesvolle politieke partij wegzetten als rechts-radicaal. Dezelfde die adviseren over de hele strafrechtketen en psychiatrische zorg. De meest populaire visie als juist aanmerken. Dat academische klimaat applaudisseerde een kwart eeuw voor Diederik Stapel.

Als hoogleraren zo omgaan met kritiek, zijn we gedoemd fouten te herhalen.

Reaguursels

Inloggen

Sorry hoor, maar weet u nu nog niet dat de politie hier in NL al 40 jaar de weg kwijt is.

Rest In Privacy | 31-03-19 | 17:00

Vragen aan Herman Pleij:

Indien Mussert nog zou leven en dit jaar had meegedaan aan de provinciale verkiezingen met zijn NSB partij, hoeveel leraren en studenten van de UvA zouden dan op hem gestemd hebben?
……….
Hoe kan het dan dat een meerderheid van de leraren en studenten van de UvA op GroenLinks hebben gestemd met een voorman van deze partij als Paul Rosenmuller;
GroenLinks is regelmatig gelinked aan terrorisme; Wijnand Duyvendak, Volkert van der Graaf, Sam Promes, AFA ea. Recent werd GroenLinks nog in verband gebracht met antisemitisme.
Verder zitten in de top van deze partij nog steeds daaihard communisten. De Leidsman van deze partij voor de 1e kamer, Paul Rosenmuller is bewonderaar van een aantal communistische massamoordenaars en groot supporter van Pol Pot en Hugo Chavez. Toegegeven, deze laatste 2 heren wisten op originele wijze het fileprobleem in hun land op te lossen maar of wij dat in NL ook zo willen betwijfel ik.

Hoe verklaart U dat hoge GroenLinks gehalte onder de UvA bevolking?

Eugen Sandow | 31-03-19 | 14:36

Nou, gaat het nu over Panhuis & Co. of over die linkse schoolboekjes?
V.w.b. de draaideurcriminelenindustrie, er wordt mijns inziens iets te makkelijk overgenomen dat 'er fouten zijn gemaakt'. Sorry, maar als 'fouten' steeds.maar.weer herhaald worden, vormt zich een patroon. Dan mag je ervan uitgaan dat bepaalde onderzoeken bewust intern worden gesaboteerd, met welk doel? U mag het zeggen. Feit is wel dat er al 30 jaar verontrustende berichten in het buitenland de ronde doen over Nederland en vermiste asielkinderen. Ook gisteren was er weer een radioprogramma over vermiste Vietnamezen. Nogmaals, dit zijn geen fouten, dit is een patroon.
Dus als een overheid, die beschikt over alle macht, alle machtsmiddelen, en een onbehoorlijke berg aan data niet lijkt in staat te zijn om zijn meest basale taak uit te voeren, namelijk psychopatische moordenaars van de straat te halen, dan is dat enkel omdat men er een belang bij heeft dit niet te doen. Ga maar na, indien u of ik op een of andere manier over de schreef gaan, weten ze u of ik zeer snel te vinden.
Dit gaat dus zich weer herhalen, en nog een keer en nog een keer, want dit gaat al 30 jaar zo. Tel hierbij de 'machteloosheid' van justitie om kleine en grote criminaliteit aan te pakken, narcocriminaliteit, jeugdbendes, roversbendes, de ontmoediging en weigering om aangiftes op te nemen, het op de plank leggen van onderzoeken, een pakkans en veroordeling van onder de 10%, dan rijst zich toch serieus de vraag in hoeverre de criminaliteit de touwtjes in handen heeft gekregen in dit 'gave land'. Het beleid geeft het zuurstof, schept de voorwaarden voor een succesvolle criminele carrière. Een lakse justitie, machteloze en apathische bevolking en open grenzen. Alsof je de deur van het kippenhok open hebt gezet voor de vossen van de wereld.

Datsun_Cherry | 31-03-19 | 13:04

Ik heb al eerder betoogd : De rechter moet alleen bepalen : schuldig of onschuldig. De strafmaat moet volgen uit een lijst (vooraf door de staat opgesteld). Geen uitzonderingen.
Als de rechter meent, dat iemand niet toerekeningsvatbaar is, dan moet de gedaagde het tegendeel bewijzen door mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. Geen medewerking, dan had de rechter gelijk en wordt het levenslange opsluiting. NOOIT verlof.
Een verdachte moet in hechtenis blijven tot de rechtszitting en daarbij aanwezig zijn, bij een veroordeling onmiddellijk opsluiten, ook bij hoger beroep. Een proces moet wel binnen 1 maand na arrestatie plaatsvinden.
Het gaat alleen om de gepleegde misdaad. De situatie van de verdachte (achtergrond, gezin, geloof, financien) doet er niet toe.
Een gevangenisstraf moet helemaal worden uitgezeten.
Nooit vervroegd buiten de gevangenis !
De gevangenis is een straf, geen poging tot verbeteren.
Tijdens opsluiting geen recht op uitkeringen en dergelijken.

mickey99999 | 31-03-19 | 12:19 | 2

Wat heeft een 'psychiatrisch onderzoek' voor zin, als de onderzoekers bij het minste geringste een "voorzichtig begin van schuldbesef" zien?

Sans Comique | 31-03-19 | 12:46

Als kanttekening hierbij, wie zegt dat tijdens onderzoek mensen eerlijk zijn? Iemand kan ontzettend #doeslief doen, en zodra ze los worden gelaten weer crimineel/pedo/psycho/jihaat zijn.

.. 'deed goed mee de afgelopen tijd tijdens paardtherapie' ...

Kleine_Deugniet | 31-03-19 | 13:23

Goed stuk Feynman.

joepiedepeopie | 31-03-19 | 11:40

Zo lang ons onderwijs blijft focussen op wát je moet denken in plaats van hóe men moet denken, zo lang houden we dit probleem.
En overigens, elke persoon heeft recht op bescherming van de informatie over die persoon, MAAR de áárd van die informatie moet daar wel verandering in kunnen brengen.

CynicalBastard | 31-03-19 | 11:16

Dit is de waarheid die je te weinig hoort in media en politiek.

frickY | 31-03-19 | 10:58

Die Dekker is sowieso een incompetente lul, mag ik dat zeggen hier? Ik vind van wel.

Wat een faal bestuurder/beleidmaker.

Kleine_Deugniet | 31-03-19 | 10:18 | 2

Het droevige is dat hij een succesvolle bestuurder is in Nederland. De reden is dat wegkijken in ons land heel groot is geworden. Wegkijken van problemen. En zeker wegkijken als de veroorzaker van het probleem lastig, slim of gevaarlijk is, want dan krijg je gedoe en gevaar. In de hulpverlening en de politiek hebben ze in de afgelopen decennia een hele trits aan trucs om buiten schot te blijven. Af en toe gaat het verkeerd en komt naar buiten hoe massaal er is weggekeken en gefaald. Maar dat noemt men dan incidenten en neemt een paar maatregelen zodat de boel weer rustig is. Dekker is daarom de norm en niet de uitzondering. En dat maakt het zo droevig.

Graaier | 31-03-19 | 11:15

@Graaier | 31-03-19 | 11:15: Droevig inderdaad. Wat zegt dat wel niet over de andere bestuurders! Hobbyisten en amateurs zijn het. Met een hobby "andersmans geld uitgeven".

Rest In Privacy | 31-03-19 | 17:01

Goed stuk, Feynman. Journalistiek van de bovenste plank. Het zal nog jaren duren voordat de maatschappij zal zijn gezuiverd van alle destructieve links-ideologische smetten. Het cultuur-Marxisme heeft tenslotte 51 jaar de tijd gehad om zich langzaam maar zeker volledig te verkankeren in alle geledingen van onze samenleving. Er is een hele nieuwe frisse onbevangen nuchter denkende
generatie nodig om de troep op te ruimen en orde op zaken te stellen. Een generatie die niet gevangen zit in en gegijzeld wordt door linkse ideologie.

Motleycrew | 31-03-19 | 10:12

Ik heb een godsgruwelijke hekel aan het woord: "executeren". Executie vooronderstelt één of ander gerechtelijk vonnis en daarbij is hier geen sprake van. Deze mensen zijn gewoon vermoord en stop nou eens met dat geneuzel.

oliebolletje123 | 31-03-19 | 10:11

'Bestuurslid Presley Bergen van de Vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) vermoedt echter dat die docenten niet zozeer deel zijn van de oplossing, als wel van het probleem. “Je ziet de laatste jaren een gigantische daling van de kwaliteit onder docenten. Dat komt vooral doordat de bevoegdheidseisen zijn vervangingen door bekwaamheidseisen. Dat betekent feitelijk dat iedereen les mag geven, ongeacht je vooropleiding. En het zijn juist die docenten die kiezen welke boeken op school worden gebruikt.'

Interessant stuk. Deze 'rel' is toendertijd langs me heen gegaan.

Wordt leuk straks, als mijn kind naar de middelbare school gaat. Krijg je dan een slechter cijfer bij aardrijkskunde, geschiedenis of mijleer wanneer je een politiek onjuist gekleurd antwoord geeft?
Dan krijgt de school wel een probleem! Wat weet ik niet precies, maar ik kan me voorstellen dat scholen graag zeer succesvolle kinderen hebben en die van mij doet het intellectueel gezien zeer goed.
Alleen als je dan naar een andere school gaat, hebben ze dezelfde boeken? Xd

Ook, hoe zit dat met examens.?

Ik heb zelf wel eens meegemaakt, een lerares die nogal gevoelig was voor bepaalde meningen/houding. Die trok die kinderen voor. Als je een beter cijfer wilde moest je gewoon op een bepaalde manier slijmen..

Kleine_Deugniet | 31-03-19 | 10:08 | 3

Kort gezegd, ja, uw kind zal bij diverse vakken een lager cijfer gaan krijgen, vooral bij de vakken waar minder harde feiten worden opgevraagd. Daar komt bij dat de methodes die gekozen zijn, veelal van een identieke aard zijn, dus of ik nu van uitgeverij X of Y een methode afneem, beiden zijn 'gekleurd' en dan ook nog eens met dezelfde kleur.
De examens zijn onafhankelijk, maar ook daar gelden bovenstaande punten. Qua kerndoelen komen methodes en examens overeen, vooral in de vorm wordt richting gegeven.
Voortrekken is van alle dag, het is niet mogelijk álle leerlingen volstrekt identiek te behandelen. Een docent kan (als het goed is) over zijn gevoel jegens bepaalde leerlingen heen stappen om in elk geval het geleverde werk zo objectief mogelijk te beoordelen. Is een stukje professioneel gedrag, denk ik dan maar.

EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 10:23

@EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 10:23: dan krijg je een beetje:
Amerikanen zijn stom, dus 9-11.
Pim deed stom, dus dood.
Links houdt van het milieu, dus rechts wil de wereld kapot.

In het verlengde hiervan vind ik het erg sneu dat aanslagplegers en bepaalde roeptoeters hiermee een podium hebben gekregen. Of op een verkeerde manier worden tentoon gesteld.

Pim had een vervelende mening, dat is hem noodlottig geworden.

Dat moet toch gewoon anders???

Kleine_Deugniet | 31-03-19 | 10:44

Gewoon aanleren de (sociaal) wenselijke antwoorden te geven op de momenten die dat vereisen. Dat scheelt een heel hoop gezeik en gedoe

frickY | 31-03-19 | 11:02

Dat het onderwijs "links" is, klopt uiteraard al jaren. En ik zet "links" tussen haakjes, want ze zijn niet voor de arbeiders, het is niet marxistisch links, het is modieus liberalisme. Ze heten niet voor niets "liberals" in de USA. En ik heb in het onderwijs echt conflicten gehad omdat ik me eens liet ontvallen dat de PVV toch een punt had aangaande de islam. Nou, ik kan je zeggen, ik ben daardoor met meerdere collega's jarenlang gebrouilleerd geweest. En nu kan het me niet meer schelen, zeg gewoon dat ik FvD stem. En ik moet zeggen dat de sfeer nu toch even anders is. Nu dwing je ook respect af bij leraren als je politiek uit de kast komt. En ik lust ze rauw, in discussies sta ik mijn mannetje, ze blazen me niet meer omver. Vroeger wel, nu niet meer.

Rest In Privacy | 31-03-19 | 09:40

Heeft berbaar een permaban en reaguurt hij nu onder crest of waves?

Petrus Poortwachter | 31-03-19 | 09:14 | 6

Nu jij nog je kop leren houden Gulliver. Dan zijn we er.

Willem_Oltmans | 31-03-19 | 10:58

www.geenstijl.nl/5146975/feynman-en-o...
Een oud gezegde schiet mij nu te binnen:
Eer zullen de stenen spreken, dan dat Brabbelbeer FvD aanhanger wordt.
De man is deep-core VVD-er met alle nare bijverschijnselen van elitair dedain.

Roadblock | 31-03-19 | 11:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Ook Ilja Gort heeft een merkwaardige kijk op de geschiedenis: zo is het de schuld van de Moren dat Trump nu president is. Dat liet hij zich ontvallen tijdens een van zijn door de belastingbetaler gefinancierde reisjes door Spanje.
Dat zit zo: de Moren hebben vroeger in Oost-Spanje de zijderups ingevoerd. Met de geproduceerde zijde werd veel winst gemaakt en met deze winst werd Columbus' reizen gefinancierd. Hij ontdekte Amerika, en wie is daar nu president?
Overigens hebben de Moren niets dan goeds gebracht.
Dank aan AVRO/TROS door wie deze wereldwijsheid de media in geslingerd wordt.

Alco-de-Holist | 31-03-19 | 09:13 | 4

Kijk voor de grap eens jeugdjournaal. Dagelijkse indoctrinatie van een gelijksoortig kaliber als Gort. En de jeugd zit dit verplicht te kijken.

EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 09:23

Hij is van oorsprong een reclameman. Het is een en al commercie wat zijn handelen bepaalt. Zijn slobberwijntjes pusht hij via de NPO onze huiskamers binnen. Met zijn typetje reist hij nu betaalt door Spanje. Op onze kosten via het reisbureau van de NPO. Ach, en hij weet dat hij iets aparts moet roepen om maar in het nieuws te blijven. Want dat betekent aandacht en aandacht betekent omzet. Goede businesscase van die lul. Met dank aan de NPO voor de gratis reclametijd. En Appie H. lacht met hem mee.

Graaier | 31-03-19 | 11:05

Sinds wanneer is het verplicht het journaal te kijken?

Flibbage | 31-03-19 | 11:41
▼ 1 antwoord verborgen

Levenslange opsluiting blijft ook een last voor de samenleving. Een financiële weliswaar, maar denk dat er meerdere mensen fulltime moeten werken om de belasting voor deze kosten op te hoesten. Maar andere opties zijn weer immoreel; uitbesteden aan lage lonen landen, dwangarbeid of als je nog verder wilt gaan de doodstraf terug invoeren. Dwangarbeid lijkt mij nog de meest relevante optie, aangezien langdurig werklozen ook werk zonder keuzevrijheid krijgen aangeboden.

Flibbage | 31-03-19 | 09:10 | 6

@Joris Beltsin | 31-03-19 | 09:25: en als ze dan alsnog toeslaan.. kost het miljoenen aan zoektochten, steden afzetten, stille tochten, crisisoverleg op stad, politie en politiek niveau.. etc etc

fikkieblijf! | 31-03-19 | 10:06

@Dr_Prepper | 31-03-19 | 10:02:
Ik weet niet hoe ik u een duimpje kan geven hier maar die is precies wat u zegt de kern van de problematiek: het verdienmidek

Kokossss | 31-03-19 | 10:16

@Dr_Prepper | 31-03-19 | 10:02:
Trek uw juiste redenering ook even door naar de 'vluchtelingen'-industrie, en u weet dat we nooit van 'vluchtelingen' zullen afkomen.
Al moesten we ze zelf gaan halen..... eh?

Roadblock | 31-03-19 | 11:10
▼ 3 antwoorden verborgen

@Feynman
Een executie is de uitvoering van een vonnis. Gökmen heeft geen mensen geëxecuteerd maar vermoord.

Wekkertje | 31-03-19 | 09:08 | 2

Als de motivatie vanuit zijn ideologie voortkomt, zou je het een executie kunnen noemen. Het voltrekken van een zelfbedacht vonnis aan willekeurige 'overtreders'. Maar uiteraard begrijp ik dat je moord een betere term vindt, executie klinkt een soort gerechtvaardigd.

Flibbage | 31-03-19 | 09:13

Executie is taalkundig hier een prima stijlfiguur.

Joris Beltsin | 31-03-19 | 10:34

Het stukje over meester Mark is al even tergend.
Hij doet heel gewoon en eet gewoon in de kantine. Ja, hij wel. Ondertussen sta ik in een noodgebouw met te kleine klasruimtes, gipswandjes waar geen behang meer op zit, één toiletje voor 6 collega's en géén personeelsruimte. Op de gang een tafeltje met daarop een senseo, wat kopjes en water uit het fonteintje van het jongenstoilet.
Rutte wilde contact met de echte wereld houden. En dat doet hij door.... voor een VMBO klas maatschappijleer te geven. 'Hij spreekt heel erg de taal van de leerlingen'. Nu staat de school (ik ken deze persoonlijk niet dus ga even af op wat je op internet tegenkomt) er bij Google niet zo best bij; veel leerlingen plaatsten reviews en deze lezende zie ik niet de positieve invloed van 'meester Mark' terug. Enfin, gelukkig spreekt Mark de taal van deze kinderen, vraag me dan ook af of hij het in zijn lessen dan heeft over hoe je als drugrunner een hogere winst kan bedingen, of je afzetmarkt van je MDMA kunt vergroten door bijvoorbeeld naar de concurrent te kijken.
Tijdens de les (elke donderdag?) ging eens zijn telefoon; gedoe in Brussel. Ziehier de insteek van onze regeringsleider: Nu even niet. Het land kan wel even wachten, ik sta net een leuk verhaal te vertellen aan 17 eerste-klassers. Benieuwd wat Mark zou doen als er in de school brand uitbreekt. Of in het lokaal tegenover hem een gevecht uitbreekt. Of een meisje aangerand wordt.
Maar gelukkig, hij is niet bevoegd, er zit altijd een 'echte' docent bij de les... Mark kan dus wel een land besturen, met wat jeugd wordt dat wat lastiger. Wat zegt u? Niet bevoegd dus moet dat zo? Hahahaha, ga op de school waar uw kinderen worden vermaakt, eens vragen hoeveel leerkrachten eigenlijk een volledige bevoegdheid hebben voor het vak dat ze geven. Voorbeeld: in mijn omgeving zijn er minstens 150 leerlingen die dit jaar nog geen enkele bevoegde leerkracht / docent voor de klas hebben gehad. Ik laat even in het midden hoeveel klassen dat zijn (privacy, jeweetzelf) en ik vermoed dat het er meer zijn, ik weet niet van alle collega's wat voor papieren ze hebben.
Maar Mark weet het leuk te verkopen. En veel mensen blijven teleurgesteld, met lege handen achter. Het enige dat ze overhouden is een nare smaak in de mond en het land in de problemen. Dat dan weer wel.

EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 08:58 | 4

Eens een collega gehad op een "zwarte school" (alleen nog Turken en Marokkanen) die was echt rechts. Interessant figuur was dat. Hij zei dat de allochtonen niet in opstand zouden komen, omdat ze onderling teveel verdeeld waren. Geloofde ook niet in de klimaathoax, toen al. Dacht dat het een verzonnen verhaal was van de overheid om meer belasting te heffen. En hij zei ook dat we in dit land zo slap zijn, dat over 20 jaar de georganiseerde misdaad de macht zal hebben overgenomen. "Dus je hebt nog even de tijd", zei hij. Dat was 18 jaar geleden.

Rest In Privacy | 31-03-19 | 09:11

@Van Duyvenbode | 31-03-19 | 09:11: V.w.b. dat laatste, daar kan de collega wel eens gelijk in hebben. Als je de ambtenaren die corrupt zijn, malafide handelen, doofpotten hanteren en/of erger onder georganiseerde misdaad schaart, zijn we er bijna.

EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 09:21

@EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 09:21: Dat idee heb ik ook. NL is al een drugsland van jewelste. Het gesprek met deze collega ben ik niet vergeten, en ik kan letterlijk herhalen wat hij zei. Zijn woorden dreunen 18 jaar na dato nog steeds na in mijn oren.

Rest In Privacy | 31-03-19 | 09:27
▼ 1 antwoord verborgen

Een goed voorbeeld van een linkse hoogleraar is Maarten van Rossem.
Zodra je hem een vraag stelt over Trump... dan gaat hij nog meer brommen.
Hij kan Trump wel schieten.

Als je hem een vraagt stelt over Jesse Klaver dan wordt hij een stuk vrolijker.

sociaal_econoom | 31-03-19 | 08:55

Ach... mijn kindeqren en hun klasgenoten zetten hun leerkrachten weg als hippies en de school als hippie school met linkse propaganda. Je weet wel, zon school waar ze ook ‘beeldend’ krijgen en ‘drama’.
Grappig om te zien dat dit breed door de klassen gedragen wordt. Die hippies snappen niet dat als je tegen een puber A zegt, hij B doet. Mijn een na jongste mocht dit jaar voor het eerst stemmen. Is helemaal goed gekomen XD

Bubba | 31-03-19 | 08:39 | 4

Er zijn nog steeds wat docenten die kritische vragen blijven stellen en ook de andere zijdes durven belichten. Vraag uw jongste maar eens naar die ene leerkracht (meestal man) die aan het eind van de les zegt:'maar dat hebben jullie niet van mij'.

EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 09:02

@ crest
Zomertijd is een uurtje te vroeg voor u?

Canis.bonus.es | 31-03-19 | 09:08

Sommige mensen blijven steken in hun puberteit.

Flibbage | 31-03-19 | 09:18
▼ 1 antwoord verborgen

Let maar eens op; gevleugelde uitspraak van zwakke bewindslieden;
'Vergeet u niet, het gaat ook heel dikwijls goed'.

Rest In Privacy | 31-03-19 | 08:18 | 4

Er is niks mis met het denken in mogelijkheden i.p.. v. beperkingen. Sterker nog, mocht je ooit uit je eigen bubbel willen komen is dat een pre. Succes!

Crest of Waves | 31-03-19 | 08:59

@Crest of Waves | 31-03-19 | 08:59: Voor bubbles moet je bij n*.nl en joop.nl zijn. Daar worden alle onwelgevallige tegels geweerd, daar kiezen bezoekers voor een eigen bubbeltje.
Op GS kan je álle zijden tegenkomen, dus ook van Berbaar, DKS, enzovoort. En af en toe (héél af en toe) hebben ze een punt waarvan ik denk, tja, dat klopt.
Kom dus met een goed argument, in plaats van insinueren dat we hier een nujoop.nl kloon zijn.
Succes.

EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 09:29

@Mazzelstof | 31-03-19 | 08:38: en er is niet bewezen dat hij roekeloosheid kan worden verweten.. ook niet als ie doorgesnoven en vol alcohol in het lijf deze dodenrit maakt

fikkieblijf! | 31-03-19 | 10:08
▼ 1 antwoord verborgen

Wel ironisch titel, om dan, wanneer je door de regels geen leest, tot de conclusie te komen dat er over de levens van de slachtoffers “slechts” een politieke kleur wordt opgedrongen. Allemaal mooie woorden en feitjes het wat minder doorzichtig te laten lijken. Vervolgens een hele rits van reaguurders die t zelfde doen. Met zogenaamde oplossingen die net zo min gaan werken. Het ironische daarna is de kritiek die de meeste hebben op de andere politieken kleuren met termen als verhevenheid etc., terwijl ze zelf exact dit doen en t niet doorhebben. Daar hebben ze veel psychologische verklaringen voor. Wie is er hier nu net zo fout ?

Crest of Waves | 31-03-19 | 07:25 | 5

@Petrus Poortwachter | 31-03-19 | 08:00: Like I said

Crest of Waves | 31-03-19 | 08:52

@Mazzelstof | 31-03-19 | 08:17: Och guttie, Meneertje kan alleen in links en rechts denken. Dat je daar een hunnie argument uithaalt is ook echt knap. Zo vast in je eigen denken is nou niet bepaald een voorbeeld van menselijke volwassenheid. Probeer het nog eens

Crest of Waves | 31-03-19 | 08:55

U vergeet dat de mooie woorden en feitjes, de verhevenheid en het opdringen van de politieke voorkeur van LINKS de dagelijkse realiteit van de maatschappij bepaalt. De wangedrochten die dat heeft opgeleverd daar moeten ook de rechtse reaguurders daadwerkelijk in leven. U tolereert nog niet eens dat zij andere ideeën hebben en u weet al dat die niet werken zonder dat ze überhaupt de kans krijgen in de realiteit getest te worden. Ik zou willen dat ik uw standpunten had, dan had ik het goed voor elkaar in deze maatschappij.

Joris Beltsin | 31-03-19 | 09:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik hoor steeds maar dat klagen dat leraren te weinig verdienen, maar dat komt omdat ze links stemmen en die linkse partijen gebruiken het geld wat eigenlijk naar de salarissen van leraren zou moeten gaan voor uitkeringen voor onze nieuwe asielzoekers.

Het hypocriete van deze linkse hersenspoelende leraren is, als ze het in de portemonnee gaan voelen dat al die asielzoekers ook een huis en uitkering krijgen tot hun dood, dat dit wel betaald moet worden door iemand.
Dat deze leraren dan ineens veel minder links zijn dan ze in werkelijkheid voor doen, want ze zijn gewent dat al die mooie linkse gedachten goed altijd door gekke Henkie werd betaald.

Van mij mogen deze leraren voor nog eens 25% gekort worden, want die mooie gedachten van hun, moet natuurlijk wel betaald worden, ha, ha, ha.

Niet links | 31-03-19 | 06:34 | 2

Niet links | 31-03-19 | 06:34 |
Soms heeft het zin om even stil te staan.
Doe dat even. Lees jouw bericht.

Astraea | 31-03-19 | 07:11

Zit ik in de goede richting als ik stel dat Niet Links óf geen kinderen heeft, dan wel nog in de schoolbanken zit (en een vreselijke hekel heeft aan één docent)?

EEnzame SchizofrEEN | 31-03-19 | 09:32

Hier een filmpje over het politiebedrijf, toen opsporing nog heel analoog was... youtu.be/v5K9DwtiePo Verder moet natuurlijk direkt een eind gemaakt worden aan het bedrijfje spelen door overheid en afgerleiden. De overheid is geen bedrijf, maakt geen winst en maakt ook geen produkt. En er moet gewerkt worden volgens het proficiency-vereiste. Professioneel én efficiënt.

F. von Zeikhoven | 31-03-19 | 06:12 | 3

Ha, ha dat is een leuk stukje, maar daar zou hij tegenwoordig niet meer mee wegkomen, want dat is nu discriminatie!!!

Niet links | 31-03-19 | 06:43

"De overheid is geen bedrijf"

AUW! Dat doet pijn in mijn complottheorie.

Zwezerik | 31-03-19 | 07:00

Hallo omhooggevallen koorbal, supergave neologismen als 'proficiency' die een samentrekking zijn van twee containerbegrippen gaan geen enkel probleem oplossen in de realiteit. Jij bent de verpersoonlijking van alle managers die onze economie topzwaar hebben gemaakt. Nutteloze 'bestuurders' die elkaar in de meest wollige termen herhalen zonder iets concreet te benoemen. Geen enkele affiniteit met de praktijk en tot overmaat van ramp neerkijken op degenen die het daadwerkelijke werk doen. Ga iets doen dat waarde toevoegt aan het geheel, in plaats van een kostenpost te vormen.

Flibbage | 31-03-19 | 09:26

Vergeving van zonde en de andere wang toekeren is natuurlijk Christelijk en niet per definitie katholiek. Overigens,toen er nog katholiek les werd gegeven op katholieke scholen, dat was echt geen slappe hap. 6 jaar door broeders onderwezen. Wat ik me het meest herinner is die ene broeder in de 5e klas die de orde erin hield door stompen op de schouders uit te delen, daarbij het slachtoffer ook nog ondertuffend. Dit was op zich een vrij onschuldige manier van straffen. Zodra deze broeder zich had omgekeerd, gingen de handen van het slachtoffer, de dader meestal ook, deze school lag in een echte 'volksbuurt' omhoog naast de oren. Maar je was altijd op je hoede en wist waar de grenzen lagen. Katholiek onderwijs, kwam het maar snel terug. Heimwee naar de Catechismuslessen, waarin de verhalen over liefde en geweld elkaar snel afwisselden. Veel van opgestoken, hij die nooit iets verkeerd doet mag de eerste steen gooien. Dwangarbeid was ook vooral op de middelbare school, ook op Katholieke basis, aan de orde van de dag in de vorm van strafwerk of nablijven. Waar zijn al deze educatieve en preventieve elementen gebleven in Nederland ? Met de huidige educatie en bijbehorende rechtsspraak kweek je gewetenloosheid en gebrek aan respect naar vooral ouderen toe. Vernieuwen, veranderen, dat zijn al 40 jaar de populairste slogans. Ben ik totaal niet mee eens. Alleen zaken verbeteren, de rest telt niet. Ik verwacht echter weinig van de huidige generatie politici, met een uitzondering of 2, Hiddema en Wilders.

SlimmeBelg | 31-03-19 | 05:53 | 2

De andere wang toekeren gaat over zelfbeheersing. Maar je hoeft jezelf geen drie keer op je bek te laten slaan. Vernieuwen en veranderen noemen we in Nederland ook wel evolutie. Maar daar doet uw katholieke kerk niet aan mee. Ik begrijp dat je graag de terugkeer van de Inquisitie ziet?

F. von Zeikhoven | 31-03-19 | 06:21

@F. von Zeikhoven | 31-03-19 | 06:21: geen inquisitie, geen beeldenstorm, geen celibaat, maar al die goede zaken die daadwerkelijk in de naam van Jezus Christus zijn gedaan en niet die door politiek ingegeven eerder opgesomde zaken.

SlimmeBelg | 31-03-19 | 08:45

Hoogleraren zijn pretentieuze clowns

MaxiCosi24 | 31-03-19 | 05:42 | 3

@MaxiCosi24 |
Sommigen krijgen het maar de meesten verdienen het.

Astraea | 31-03-19 | 06:04

@Astraea | 31-03-19 | 06:04:
Mijn tekst is verkeerd.
Er zijn clowneske hoogleraren maar het de meesten niet.

Astraea | 31-03-19 | 06:27

Persoonlijk schat ik die 100 hoogleraren niet hoog in. Volgens mij zijn ze alleen afgestudeerd in de theologie, want ze bedekken alles met de mantel der liefde. En preken vooral voor de linkse kerk. Het is een zielig stelletje bij elkaar. Sneue typetjes. Alleen maar geloven in de goedheid van de mens. Multiculi denkers zijn het. Het zijn allemaal Freekjes. Maar ze framen wel dag in dag uit onze kinderen met linkse ‘ zum kotzen’ praat. En natuurlijk worden hun uitspraken weer breed uitgemeten bij de stazi NPO en in de stazi dagbladen. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die dit allemaal doorzien en ook een tegenbeweging vormen, thanks!

Rdock | 31-03-19 | 05:36 | 1

Die hoogleraren, die zijn afhankelijk van de financierders van hun 'leerstoel'. Het hoogleraarschap is te koop. Met geld van het ministerie, met subsidie van de EU of met geld uit het bedrijfsleven. En wiens brood men eet, diens woord men spreekt...

F. von Zeikhoven | 31-03-19 | 06:28

"We" leren van onze fouten.... ja toch? Echt hoor, echt... Binnenkort nieuw in Nederland, incl. een PS4, bed, bad & brood, omdat Engeland het niet ziet zitten: www.telegraaf.nl/nieuws/3370937/neder...

"We" leren van onze fouten immers! Oh wacht... Hai, Prem, kom er maar in. Wat zeg je? Niet zo schr.....

KwestieVanBalans | 31-03-19 | 05:24

Je kunt zeggen van de middeleeuwen wat je wil, maar ze waren toch vrij efficiënt met dit soort gasten! De manier waarop valt misschien nog over te onderhandelen.... Geen rapporten, geen gejank van "ja, maar slechte jeugd", gewoon een meneer met baard, gestoken in zijn traditionele kledij, en als een omroeper op het marktplein gewoon vanaf een papierrol het doodsvonnis uitsprak. Een beul deed de rest. Tja, nu heet dit sharia... wollah...

KwestieVanBalans | 31-03-19 | 04:01 | 3

De middeleeuwen.
De aarde was nog gewoon plat, en af en toe kwam Godt op visite met de zwarte builenpest.
Jezus Christus kreeg toen ruzie met Mo de zandvlo, en Maria was weer van Godt los met een breinaald.
Toen kwamen de ridders en brachten de mossels een nakbaatje.

Oprisp | 31-03-19 | 05:09

@Oprisp | 31-03-19 | 05:09: Niet dat geluk vroeger heel gewoon was volgens Gerard Cox, maar qua straffen wel voor dit soort viezeriken!

KwestieVanBalans | 31-03-19 | 05:21

KwestieVanBalans | 31-03-19 | 04:01
Vroeger zorgde de Romeinen voor orde en gezag, En was de rechtspraak en rechtszekerheid niet heel veel anders dan nu. We leven namelijk nog steeds in een maatschappij die is gevormd op de kennis uit het Imperium Romanum. In Herculaneum is een compleet dossier gevonden van een civiele rechtszaak die - uiteraard - voor de verwoesting in de eerste eeuw van het stadje over een vermogenskwestie in het schenkingsrecht ging. De weduwe van een schenker ging achter de dochter van een door de schenker vrijgelaten slavin aan, die ook nogeen gouden handdruk meekreeg, Waarschijnlijk was de dochter verwekt door de schenker. De slavin overleed en de weduwe dacht de zaak wel even via de rechter en wat valse getuigen terug te kunnen draaien, immers, een kind van een slavin, wat kon die nou tegenwerpen. Helaas voor de weduwe leefde de administrateur van de schenker nog, en die had de hele transactie indertijd administratief-juridisch voor de slavin -en de dochter- afgewikkeld. En die bleef ook nu zijn meester in de geest trouw. Hij bezorgde de aangevallen dochter een snoeiharde verdediging en de weduwe leek kansloos.Alleen maakte de magistratuur geen haast met een uitspraak, en door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 kwam die er ook nooit meer. Het dossier werd gevonden in een kist in het 'House of Bicentinary' en het verhaal kwam ik tegen in dit boek: Deiss, Joseph Jey, 1968: Herculaneum, a city returns to the sun. London, The History Book Shop, (p.71),

Het doden van moordenaars heeft verder niks met de middeleeuwen te maken, dat is gewoon menselijk instinct. De evolutie heeft niks aan defekte lieden die de ontwikkeling van de mens belemmeren. Helaas duiken die defekte lieden op steeds crucialere plaatsen in de maatschappelijke ordening op. Als wolven verkleed, maar ook als schapen...

F. von Zeikhoven | 31-03-19 | 07:17

Eindconclusie is dat de overkoepelende organen allen slinks doordesemend zijn . Zonde , want een ieder die links is kan niks . Anders waren ze rechts geweest punt

ghetto-is-back | 31-03-19 | 03:47

Ik pak effe 2 totaal verschillende dingen samen. Maar het gaat mij om overheid en macht dus daar zit een overlapping.
Het OM net zoals de DNB hebben een probleem. Ze betalen te weinig (Balkenende norm). Als je slim bent dan werk je als jurist dus voor een privaat kantoor en als bankier voor een private bank. Maw wat hou je over? Zoals Engelsen zeggen: "The bottom of the barrel."
Probleem echter is dat de onderkant van de Jupiler divisie (OM en DNB) de meeste macht heeft en zichzelf arrogant veel te hoog inschat omdat zij de wet aan hun kant hebben. Maw de gemiddelde vinex boterhammentrommelbaasjes (3x woordwaarde) vinden zichzelf heel erg belangrijk, rommelen aan en als ze het verkloten kunnen zij zichzelf verschuilen achter een woud van ambtenarij en geven altijd een ander (de private kant) de schuld. En hun tekortkomingen proberen ze te maskeren door nog meer wetten en regelgeving, die meestal niet bijdragen maar wel hun falen verdoezelen.

Basil Fawlty | 31-03-19 | 03:42 | 4

@Basil Fawlty | 31-03-19 | 03:56:

De KK divisie klinkt heel modern Basil.

Rest In Privacy | 31-03-19 | 04:07

Boterhammetjetrommelbaas op de subsidiefiets fier linksaf de formulierenlaan in, op weg naar het bureau.
Vroeger bij de commando's ging het wel anders.
Toen moesten we gemengd in een tent slapen, en kregen we een warme kruik mee.

Oprisp | 31-03-19 | 04:19
▼ 1 antwoord verborgen

Op zich goed stuk aan het begin over hoe het samenwerken tussen overheden faalt en er te veel rekening wordt gehouden met de dader en te weinig wotdt nagedacht over de slachtoffers . Ook over het stuk van "katholieke" overdreven vergevingsgezindheid.

Bij indoctrinatie scholing gaat het ook nog goed.

Maar dat deze 200 hoogleraren etc. niet zouden weten en naîef zouden zijn door genoten onderwijs door FvD in rechtextreme hoek te drukken? Totale flauwekul. Zij weten donders goed het spel dat zij op politiek vlak spelen om de FvD te demoniseren. Die zorgen baseren zij bewust lijkt het wel op zelf verwrongen gecreëerde niet ware beelden. En dat weten ze dondersgoed.

Nee de strijd tussen ideologisch indoctrinatie van links (want waarom is Fortuyn vermoord en doir wie en in welk klimaat?) tegenover het nieuwe bewuste ontwaakte niet weg kijkend rechts is in volle hevigheid losgebarsten. En dat is maar goed ook.

Jan, Leiden | 31-03-19 | 03:36 | 1

Hear, hear. Ook mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk niet meer weg en ga in gesprek met al mijn collegae over wat ik denk en voel. En tijdens die gesprekken merk je hoe groot en ongenuanceerd de ideologische indoctrinatie van links is. Maar het grote verschil is dat ik besloten heb niet meer te zwijgen uit angst om voor een of ander -ist te worden uitgemaakt.

Graaier | 31-03-19 | 09:04

Een nog grotere reeks fouten werd in het dossier van Robert Mikelsons gemaakt. Ondanks veroordelingen in Letland en Duitsland kreeg hij een Verklaring Omtrent Gedrag van Justitie. Ondanks dezelfde feiten kreeg hij een Nederlands paspoort van Binnenlandse Zaken.
@Feynman: in die tijd werd er voor het afgeven van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) alleen gekeken naar Nederlandse veroordelingen. Zoals vastgelegd in de Justitiële Documentatie (Almelo). Er werd dus niet gekeken in buitenlandse strafregisters.

theo-is-dood | 31-03-19 | 03:16 | 2

Die VOG kan ik begrijpen. Dat Nederlandse paspoort niet!

Petrus Poortwachter | 31-03-19 | 07:38

daarom is het zo fijn dat we al jaren en jaren in de EU leven... zodat er samenwerking is en geen grenzen.. maar niet voor alles blijkbaar

fikkieblijf! | 31-03-19 | 08:33

*mompelt iets over een olifantendoder uit de kast halen*

ZwarteDag | 31-03-19 | 03:10

Let je even niet op is het ineens een uur later.
Gelukkig ben ik geen koekoeksklokken verzamelaar.

Jan Dribbel | 31-03-19 | 03:08 | 6

Het uur van Jesse Klaver, die in zijn nopjes is, want het bespaart energie! Maar we gaan dat uurtje terugwinnen op 27 oktober a.s. En dan nog maar een jaartje, en het is gewoon wintertijd voor altijd wat mij betreft. Kan Jesse ook niet zeiken dat het opwarmt...

KwestieVanBalans | 31-03-19 | 03:57

Zelfs de klok aan de muur is van slag van de zomertijd. Loopt opeens een uur achter.

Wim Venijn | 31-03-19 | 04:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben het een beetje zat om dit allemaal als "fouten" te stempelen.

Ik zie vooral linkschdraaiende "academici" die een zweverige gamma fopleiding gevolgd hebben en op één of andere manier een zeer goed betaalde baan hebben kunnen bemachtigen met hun geneuzel en non-kunde, Totaal los van de werkelijkheid en feiten, die ZO heilig geloven in de maakbare samenleving en ZO vol zijn van hun eigen gelijk daar ze dit soort mensen willens en wetens vrij laten.

Dit zijn geen "fouten", dit zijn bewuste keuzes van linksche extremisten die, zoals gewoonlijk, het individu volledig ondergeschikt achten aan hun eigen opvattingen. En dat individu moet daar dan maar voor bloeden, letterlijk. Het interesseert ze geen kudt.

Reagurend_Nijlpaard | 31-03-19 | 01:58

Je kunt moeilijk alle mensen die een potentieel gevaar zijn in de Nederlandse samenleving.... gaan opsluiten.
Als we dit zouden willen doen, dan moeten we 100 nieuwe gevangenissen gaan bouwen.

sociaal_econoom | 31-03-19 | 01:54 | 3

De Turk Tanis was geen potentieel gevaar. Hij heeft door zijn reeds gepleegde misdrijven aangetoond dat hij een reeel gevaar voor de samenleving is. Als we in Nederland three-strikes wetgeving hadden, dan had Tanis in een huis van bewaring gezeten in plaats van met een illegaal pistool vier mensen te vermoorden.

theo-is-dood | 31-03-19 | 03:22

ja en.. op 17 miljoen Nederlanders is het geen verkeerd idee. Je sluit er een half miljoen zeer gevaarlijke individuen in op om 16/17 miljoen te beschermen. Ik zie niet in wat daar nu zo moeilijk begrijpen aan is.

fikkieblijf! | 31-03-19 | 08:35

Tjongejongejonge- als er al een jonge honden eerbetoon bestaat aan AlphaVille met "Forever Young" dan is het deze dus:
www.youtube.com/watch?v=_ZrBYve31d0&a...
.
-"Let's dance in style, let's dance for a while
Heaven can wait we're only watching the skies
Hoping for the best, but expecting the worst
Are you gonna drop the bomb or not?"

"Let us die young or let us live forever
We don't have the power, but we never say never
Sitting in a sandpit, life is a short trip
The music's for the sad man
Can you imagine when this race is won?
Turn our golden the faces into the sun
Praising our leaders, we're getting in tune
The music's played by the, the madman"
.
Dat -"The music's played by the, the madman",
dat neem ik dan toch voor mijn rekening? *KLOK!*

chicago river | 31-03-19 | 01:42
-weggejorist-
schoon-schip-maken | 31-03-19 | 01:31 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Hoe zit het met Jos Brech ?

Tha Analyzer | 31-03-19 | 01:20 | 2

Die zit (voorlopig).

Willem_Oltmans | 31-03-19 | 01:29

6 weken observatie pbc. Hopelijk hebben ze het dossier nu wel gedeeld.

Wim Venijn | 31-03-19 | 01:41

Mooi stuk. Enkel die fotos daar walg ik van.

sjef-van-iekel | 31-03-19 | 01:18 | 1

Het is wel een rijtje ja. Welke hoort er niet in thuis. Die laatste heeft een nog niet medisch erkende mentale ziekte dat zich uit in het weglachen en overschreeuwen als hij geconfronteerd wordt met feiten.
Dus.. ik denk die nitwit. En ik zet twee jokers in. En waar ik nitwit zei bedoel ik Sander. Stop de tijd.

Wim Venijn | 31-03-19 | 03:07

Die psychopaten en monsters zijn ooit allemaal geboren al onschuldige baby's en kinderen. Dat is het tragische. Er is veel misgegaan in hun hechting en/of jeugd. De hechting met de ouder heeft niet geleid tot een gevoel van veiligheid. Maar bij dit soort vreselijke mensen is er een ernstige psychiatrische stoornis. De overdracht van stofjes in de hersenen klopt niet en gaat nooit kloppen. En om de maatschappij te beschermen tegen deze weerzinwekkende geesten zou je deze mensen geïsoleerd van de samenleving een leven moeten bieden. Een 'eiland' naast de samenleving. Deze mensen zijn zo gestoord en dat komt nooit meer goed. Maar toon je als maatschappij wijs en pak daarop eens door. Isoleer ze van de samenleving en bied dit soort gekken een leven, ze zijn geboren zoals jij en ik maar hebben de maximale pech van een defect stel hersenen en alles tegen gehad. Keihard afserveren is de oplossing, dat klopt en moet ook. Met enig inzicht in hoe mensen zo worden. Ik zou zeggen, spuit een eiland voor de kust op en maak het daar leefbaar. Goede bewaking en levenslang geven.

Willem_Oltmans | 31-03-19 | 00:59 | 2

Sander Dekker...

Willem_Oltmans | 31-03-19 | 01:07

Je wordt vast de eerste bewoner Willempie.

Rest In Privacy | 31-03-19 | 04:11

het komt slechts op 1 principe neer....; zolang we die sleutel niet weggooien blijft het dweilen met de kraan open...

grapjasz | 31-03-19 | 00:52
-weggejorist-
Omebert | 31-03-19 | 00:41 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Dat elke gek zijn medisch dossier kan laten wissen is ook gek.

Oprisp | 31-03-19 | 00:22 | 1

Laten wissen. In de ict wereld niet zo eenduidig? Volgens normen en wetten.. dan is "een dossier wissen" m.i. niet zo eenvoudig. Dan moet de hele chain kloppen en personeel te vertrouwen zijn. Anders gaat data zwerven. Ik druk op delete + voor alle externe backups (elders opgeslagen) geldt de delete niet. Kan ook niet. Daar geldt een max bewaartermijn? En dus een bestaanstermijn. Als t al waar is. Niet gehackt of geroofd. Of onderhands verhandeld. Kom je erachter? Vermoed je het? Of nog erger, maakt het je op den duur tureluurs? Controleert het je? Ja..? Mooi zo.

Shareholder II | 31-03-19 | 01:10

Zware criminelen en psychopaten worden hier geknuffeld en hardwerkende belastingbetalende Nederlanders moeten betalen als ze 1km per uur te hard rijden.

Oepsie1234 | 31-03-19 | 00:15 | 2

blokkeerhelden..!

grapjasz | 31-03-19 | 00:53

Simpele ziel.

Willem_Oltmans | 31-03-19 | 01:15

Het zou goed zijn als de affaire Panhuis er voor zorgt dat minister Dekker moet aftreden. En in zijn val ook de directie van de inrichting mee neemt. De veiligheid van de burger staat bij Justitie en Veiligheid op de tweede plaats, maar hun eigen baantje, daar willen ze zich nog wel voor inzetten. Dat als er zo gigantisch gefaald wordt mag dat niet zonder consequenties blijven. Dat moeten er koppen rollen, tot aan de hoogste baas aan toe. En of het nou de verantwoordelijkheid was van minister Dekker of zijn voorganger dat doet er niet toe. Iedereen moet gewoon alert zijn dat ie zijn baantje kwijt is als er weer een figuur als Panhuis toeslaat. Dan laat je kinderverkrachtende drugsgebruikers niet zo snel vrij rondlopen waardoor ze een moord kunnen plegen.

Osdorpertje | 31-03-19 | 00:14

Dit wordt niet opgelost met meer geld, meer wetten, meer regels, meer personeel, meer controle en meer organisaties.

Dit kan enkel en alleen worden opgelost met gezond verstand. "Meneer Panhuis, uw daden getuigen van een zieke geest. Wij gaan geen risico nemen. Wij schakelen u uit. Dat is ons oordeel. En daarmee moet u het doen."

Wij maken -terecht- bijtende honden af. Ik zie het verschil niet met dit soort sujetten.

balustrade | 31-03-19 | 00:02 | 5

@Dandruff | 31-03-19 | 00:07: Zullen we alle straffen dan maar maximaliseren tot één dag? Misschien zijn ze allemaal wel "verkeerd" opgesloten.

klowiepowie | 31-03-19 | 00:41

@BozePaarseMan | 31-03-19 | 00:35,

Ik geloof je op je woord.
Probleem is dat de schuld in genoemde 4 zaken ook was bewezen.

klowiepowie | 31-03-19 | 00:41,

Mooie stropop.
A propos, weet je eigenlijk wat een drogreden is?

Dandruff | 31-03-19 | 00:48

Ik ben niet voor de doodstraf. Levenslang opsluiten. Tenzij een behandeling mogelijk is. Hier dus duidelijk niet, opsluiten dus. Bescherm de maatschappij.

Wim Venijn | 31-03-19 | 00:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Het strafrecht wordt in Nederland gezien als maatschappelijk werk.

Bab01 | 31-03-19 | 00:00

We hebben paar psychopaten en een hoop sock-puppets die heel Europa platleggen, neem Soros, Juncker, Sargentini en de doorgesnoven Belg. Op nationaal niveau lopen de larven rond, Rutte, Ollongren en de rest van het zootje.
Dan zou ik wat moeten verwachten van een overheid die al jaren categorisch faalt en amper in staat is om te bevatten wat ze doen, waar het mis gaat, wat hun verantwoordelijkheden zijn en wat er zou moeten gebeuren?
Er gaat pas wat gebeuren als de stront echt de ventilator raakt en dat duurt nog wel even. Rutte moet zijn baantje hebben en in de aanloop daarheen gaat er geen vuile was buiten gehangen worden. Glas, plas, was.

Frau Merkel | 31-03-19 | 00:00

Binnen dat licht is het raadzaam om het hele TBS-systeem nog eens te heroverwegen. Het is een bizar humanistisch overblijfsel uit de jaren 70, en stelt de belangen van de 'patient' centraal. Zelfs meervoudig kindermoordenaar Koos H dreigde een aantal jaar geleden aanspraak te maken op proefverlof. Mijnheer had het idee opgevat om die tijd te benutten door: "In een busje met een matras achterin rond te gaan trekken". Sommige mensen horen niet in de maatschappij: nu niet, morgen niet, nooit meer. Geef die mensen een humaan leven op een Long-stay en stop met het gebruiken van de maatschappij als proeftuin.

kotelet | 30-03-19 | 23:59 | 1

Hear hear.

lacucaracha | 31-03-19 | 01:16

Bij daders van het kaliber van een Panhuis en een Mikelsons kan psychologisch onderzoek hooguit een wetenschappelijk doel dienen. Strafrechtelijk gezien zouden hun daden voor zich moeten spreken - ongeacht de achterliggende problematiek - en zou reïntegratie per definitie niet aan de orde moeten zijn. Waarom zou je het belang van een bewezen pervers individu voor het nut van het algemeen laten gaan?

MickeyGouda | 30-03-19 | 23:58 | 7

Rechters hebben voor zichzelf bepaald dat zij niet kunnen bepalen of er sprake is van een gestoorde gek zonder een psychiatrisch onderzoek dat dit indiceert. Het gevolg is dat als een volledig ontspoorde psychopaat met 30 veroordelingen op zijn naam ontsnapt uit een kliniek en binnen het uur een 94e vrouw in haar eigen huis berooft en verkracht, alsnog de optie heeft om niet mee te werken aan een onderzoek zodat er geen TBS kan worden opgelegd (want geen psychiatrisch bewijs van een stoornis, alsof de daad zelf dit niet allang bewezen heeft). De psychiatrie heeft een veel te grote rol in de rechtspraak gekregen, een rol die ook nog eens gekenmerkt wordt door falen.

Joris Beltsin | 31-03-19 | 00:23

@Joris Beltsin | 31-03-19 | 00:23: Duitsland kent in het strafrecht de zogenaamde “Sicherheitsverwahrung”. Zie Wikipedia. Dat houdt in dat je NA je gevangenisstraf te hebben uitgezeten nog eens twee jaar ter bescherming van de maatschappij kunt worden opgesloten. Het belang van de samenleving staat voorop.

theo-is-dood | 31-03-19 | 03:27

Mikelson hoort niet in het rijtje , die wordt beschermd door hogerhand.

gato | 31-03-19 | 08:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Kijk, ik ben maar een simpele vrij burger. En ook een vader met kinderen. Je kunt alles beredeneren vanuit je eigen beeld. Idealen of principes of een geloof. Maar voor creaturen als Michael P. is er in het belang van de veiligheid van mijn of al die andere kinderen en hun vaders en moeders in dit land feitelijk maar een goede oplossing. Verdwijnen. Als een nare droom. Als een misgeboorte.

suscrofa | 30-03-19 | 23:47 | 1

Zoals ze mijn gedomosticeerde neefjes met een veel hoger moraal dan die Michael P. vanwege de menselijke lust voor vlees terechtstellen. Onder verdoving weliswaar een metalen pin door de hersenen schieten.

suscrofa | 30-03-19 | 23:58

Het is ook het resultaat van ordinaire bezuinigingen op justitie, politie, sociaal werk, het is niet alleen een kwestie van verkeerde inschatting, fouten. Door bezuinigingen is de werkdruk te hoog bij de rechtspraak.
Ik zie het ook in het onderwijs, waar bezuinigd wordt al jarenlang. Daarom is ook het zgn. passend onderwijs van het ene moment op het andere ingevoerd: leerlingen die eigenlijk thuishoren in het speciaal onderwijs, moeten voortaan naar het reguliere onderwijs. Docenten zijn hier niet op berekend, in vele klassen heerst chaos. Niet alleen laat de overheid misdadigers en gestoorden vrij over straat lopen, ook kinderen met een heel speciaal gebruiksaanwijzing worden gewoon in de reguliere klas losgelaten.
De dingen die hier beschreven worden door Feynman zijn niet alleen of misschien wel helemaal niet het resultaat van "linkse" hobbies, maar een direct gevolg van bezuinigingen, "austerity", waar onderwijs, justitie en politie o.a. al heel lang kind van de rekening zijn. Het past in het beeld van een overheid die haar kerntaken verwaarloost, en zich bezighoudt met de meest onzinnige dingen.

Rest In Privacy | 30-03-19 | 23:39 | 18

@kotelet | 31-03-19 | 00:52:

Sommige mensen moet je nooit meer vrijlaten.
Daarover zijn wij het eens, en ik gok 99% van de roze reaguurders.

Maar nu kijk ik weer even naar het wetboek van strafrecht. Dan zie ik dat een verkrachting maximaal 12 jaar oplevert, plus een derde (4 jaar) bij verzwarende omstandigheden zoals mishandeling. Dat is dus 16 jaar maximaal, waarbij we moeten beseffen dat Nederlandse rechters niet aan "stapelen" doen. Dus een P. die 2 minderjarige meisjes verkracht en mishandelt kan maar 1 keer 16 jaar krijgen, geen 2 keer. En daar wordt dan automatisch 1/3 van afgetrokken, plus eventueel voorarrest. En dat is dus het maximaal haalbare, 10 jaar.
Maar in werkelijkheid kreeg P. slechts 12 jaar; min 1/3 = 8 jaar...
En nog liep P. na een paar jaar onbegeleid rond.

Mijns inziens moeten we eerst maar eens wat schuldigen bij justitie aanpakken, voor we gaan fantaseren over hogere maximumstraffen. Als een maximumstraf van 16 jaar al niet haalbaar is dan gaat er ook geen levenslang opgelegd worden.
Ik schreef hier al eerder; als een zwemleraar aangeklaagd kan worden als er een kind verdrinkt, dan moeten rechters/behandelaars die gewelddadige gekken loslaten óók aangeklaagd kunnen worden.

Dandruff | 31-03-19 | 01:12

@Dandruff | 31-03-19 | 01:12:
Juist. Maar justitie schrijft de wet natuurlijk niet: daarvoor moet je in Den Haag zijn. Daarnaast moet de bezem door de D66-rechtspraak. Ik pleit zeker niet voor een Amerikaans systeem met private gevangenissen en iedere inbreker 35 jaar de bak in, maar zoals het nu gaat is het een losgeslagen zootje vol humanistische en begripvolle hulpverleners welke de boventoon voeren. Voeg daar nog zo,n mellow D66-rechter aan toe die daar deels in mee gaat, en je krijgt taferelen waarbij moordenaars als Volkert van der Graaf na een paar jaar weer vrolijk vrij rondlopen.

kotelet | 31-03-19 | 03:21

Geval Robert Mikkelson heeft niets met bezuinigingen te maken. Voor een Nederlandse VOG wordt alleen gekeken in de Nederlandse justitiële documentatie (=strafblad). De fout ligt bij het kinderdagverblijf. Bij een personeelslid dat uit het buitenland komt, moet je dat personeelslid in dat specifieke buitenland een VOG laten aanvragen. De gemiddelde burger/reaguurder/journalist snapt het Nederlandse vog systeem niet.

theo-is-dood | 31-03-19 | 03:32
▼ 15 antwoorden verborgen

Het is toch godsongelofelijk dat je als veroordeelde op eigen houtje boodschappen kan doen voor het avond eten?
of ben ik nou gek?

ditotje | 30-03-19 | 23:39 | 1

Ik wil hem wil inkoppen als je wilt hoor!
Maar zonder gekheid, volgens Justitie wel, volgens elk rationeel denkend mens niet..

Frau Merkel | 31-03-19 | 00:02

Feynman: spijker kop!

pejoar | 30-03-19 | 23:34

Een ding moet je de "inmates" en hun maatjes buiten de gevangenis meegeven. Ze zijn best wel inventief. "UK prison guards smell a rat and find rodents stuffed with drugs." uk.reuters.com/article/uk-britain-rat...

Basil Fawlty | 30-03-19 | 23:23 | 2

hi Basil,ltns :-)

ditotje | 30-03-19 | 23:40

G'day mate! ;-)

Basil Fawlty | 31-03-19 | 01:18

Als werknemers ongewild een dodelijk ongeluk veroorzaken kunnen ze worden aangeklaagd. Denk aan dat ongeluk met die hoogwerker in Dalsen. www.spoorpro.nl/materieel/2017/09/05/...
Ook badmeesters, bso-begeleidsters en medewerkers van een speelhal zijn aangeklaagd voor de dood van kinderen, terwijl ze feitelijk geen grote risico's namen. www.trouw.nl/home/speelhal-waar-kleut...

In dat licht is het onbegrijpelijk dat rechters die fopstraffen geven voor zware geweldsdelicten altijd vrijuit gaan. Dat "behandelaars" van gewetenloze psychopaten altijd vrijuit gaan.

Die dubbele standaard is levensgevaarlijk, omdat de laatsten werken met "klanten" die per definitie een gevaar voor de samenleving vormen. Die geilen op geweld, of om niets helemaal door kunnen draaien. Het los laten lopen van een Michael P is goed te vergelijken met straalbezopen en keihard tegen het verkeer in rijden. Een taxichauffeur die dat flikt wordt niet alleen bestraft, maar is daarna ook zijn baan en rijbewijs kwijt. Elke (vrachtwagen-) chauffeur die in zijn vrije tijd gepakt wordt met drank op is zijn rijbewijs kwijt, en dus ook zijn baan.

Het is niet raar om wetgeving die voor elke Nederlander geldt ook op rechters en behandelaars toe te passen. Want we hebben het niet over een menselijke fout, en zelfs niet over een reeks menselijke fouten. Er gaan structureel veel dingen mis.
Om maar iets te noemen; hoe kan het dat iemand die "behandeld" wordt vanwege een reeks geweldsmisdrijven waaronder een dubbele verkrachting... kan eisen dat de aard van zijn "probleem" geheim blijft vanwege privacy?
Hoe kan een therapie dan ooit werken, als we daar al in zouden geloven?

Dandruff | 30-03-19 | 23:22 | 6

@Ongeblustekalk | 30-03-19 | 23:59,

Voedertijd is voorbij.
Doei.

Dandruff | 31-03-19 | 00:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Tsja. Gevangenissen worden gesloten en 'criminaliteit daalt'. Bullshit. Aangifte doen wordt ontmoedigd en feiten gedownplayed om de cijfers er maar zo gunstig uit te laten zien en het doel te bereiken: de kosten te laten dalen.
Het kan wel degelijk goedkoop.
Criminelen met een dubbel paspoort het Nederlanderschap afnemen. Dat kan al in geval van terrorisme. Breidt die wete uit.
Ga Verweggistan maar bederven. Gezien de samenstelling van de Nederlandse gevangenissen een win-win situatie. En geen gezeik over 'hier geboren' ja of nee. Oprotten. 't Meeste criminele volk wil toch geen NL'er zijn. Ja, als het op de centen en de goede regelingen aankomt...

Rest In Privacy | 30-03-19 | 23:14 | 2

Duidelijke taal en ben het ermee eens. Maar je kan je wel afvragen of jouw klachten hier opgepakt worden.

Ongeblustekalk | 30-03-19 | 23:20

Dat is iets wat mij al jaren verbaasd... dat dubbele paspoort. Vooral omdat het landen als Turkije en Marokko betreft die geen onderdanen uitleveren en slechts theoretsich straffen overnemen, zoals bij de vrouwenhandelaar Saban Baran die in Turlkije pas werd vastgezet toen hij daar ook misdrijven beging.

miff | 31-03-19 | 00:12

Wat ik mij afvraag is wie ooit heeft bedacht dat onbegeleid verlof een goed idee is.

lacucaracha | 30-03-19 | 23:03 | 8

Ben het met u eens echter schreef een reaguurder hier een paar topics terug dat een gevangene €700 per dag kost. Dit moet de samenleving dragen.
Misschien mogen we eens afkijken bij onze Duitse buren en hoe het strafrecht daar functioneert. Het oplossingspercentage ligt er aanzienlijk hoger.

WijnVlekWrijver | 30-03-19 | 23:43

Ook begeleid verlof geeft geen garantie als de verlofganger op de loop gaat of zich simpelweg vergrijpt aan de begeleidster.

loze stijl | 31-03-19 | 08:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Net Jinek gezien met Beertema (PVV) en Herman Pley (oud prof. Geschiedenis) Pley was zeer gespannen, ontkende alles, praatte
voortdurend door zijn opponent heen, probeerde schamper te lachten, wat hem slecht afging. Voor iedereen was duidelijk dat de man bang was voor gezichtsverlies en daarom steeds sneller begon te praten. Een dieptreurige vertoning, want hij had geen enkel steekhoudend argument.

xavier | 30-03-19 | 22:57

Tsja , wat is wijsheid in deze... Zekerheid creëren is in een vrije maatschappij vrijwel onmogelijk.
En wil je dit soort figuren preventief tegenhouden dan zal dat betekenen dat een hele hoop van de grondwettelijke vrijheden voor wetsgetrouwe en fatsoenlijke burgers volledig verdwijnen. Je kunt -volgens de wet- iemand pas oppakken als hij /zij verdachte van een misdrijf is en er bewijzen zijn.
Dat we echter mensen die reeds een ernstig misdrijf hebben begaan, of mensen die een reeks aan misdrijven op hun naam hebben staan beter in de gaten moeten gaan houden lijkt mij niet onverstandig. vraag is echter; waar haal je de capaciteit vandaan.

miff | 30-03-19 | 22:53 | 4

@miff,

Mensen die een ernstig misdrijf hebben begaan hoef je niet in de gaten te houden zolang ze vast zitten. Maar daar schort het een beetje aan, zoals keer op keer blijkt. Die Michael P had ook 15 jaar kunnen krijgen, en als er was "gestapeld" (zoals in de VS vaak gebruikelijk) zelfs 30 jaar.
Ik denk bovendien dat als hij op zijn 50e was vrijgekomen, hij toch wat minder snel in herhaling zou zijn gevallen. Hij is gewoon nooit gestraft, en heeft dus geen enkele reden zijn gedrag aan te passen.

Dandruff | 30-03-19 | 23:41

@Ongeblustekalk | 30-03-19 | 22:59:
Laat ik om te beginnen stellen dat ik zeker niet links ben, en zeker geen "tuig", ik ben namelijk geen familie van je.
Zelfs als je de wetten extreem streng maakt met draconische straffen als 100 jaar of levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating ( bijv USA), of familieleden van de dader tot in de derde graad en generatie mede verantwoordelijk stelt en afvoert naar een strafkamp (Noord Korea) weerhoudt dit mensen er niet van om gruwelijke misdrijven te plegen.
Je kunt nou eenmaal onmogelijk alles voor zijn. Al moet gezegd worden dat men gezien de voorgeschiedenis van Panhuis best wat voorzichtiger had moeten zijn.
Overigens: had hij geweigerd om naar Den Dolder te gaan, dan was hij een jaar later gewoon uit de gevangenis in Vught vrij gelaten en was het ook gebeurd , maar dan in een andere gemeente.
Wat mij verbaasd is dat hij na zijn eerste dubbele verkrachting van twee minderjarige meisjes niet direct TBS heeft gekregen, maar blijkbaar was men van mening dat zijn gedrag niet krankzinnig genoeg was.

miff | 31-03-19 | 00:00

Elke Nederlandse jachtaktehouder wordt elk jaar onaangekondigd door de politie thuis gecontroleerd. We hebben het dan over personen met een blanco strafregister, want anders krijg je sowieso geen jachtakte. Waarom is daar wel politiecapaciteit voor, en niet voor een jaarlijks huisbezoek bij veroordeelde criminelen?

theo-is-dood | 31-03-19 | 03:39
▼ 1 antwoord verborgen

Die laatste foto haalt alles onderuit. Dom en jammer. Mooi artikel verder.

Willem_Oltmans | 30-03-19 | 22:48

Psychopaten, hysterici, sentimentalistische Limbless Knights zonder armen en benen die met zijn allen een vaasje proberen vast te houden, klimaatvernullers voor wie +1000 miljard en 0,0000007% nog niet genoeg nullen bevat, viesvromige 'Een Goedemorgen!' slijmers, in de trein ongevraagd 'Hallelujah' zingende pulsvisserij innovatie vernachelaars, GroenLinkse RAF deskundigen die weigeren om een topvrouw de hand te schudden........... Hoe gek, gekker, gekst wilt u het hebben? --- Gelukkig is daar in het midden het gezonde verstand van Forum voor Democratie beginnen te spreken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 30-03-19 | 22:47

Rijd maar eens 84 en betaal de boete niet. Moet je eens kijken wie er dan wél in de gevangenis komt.

Rest In Privacy | 30-03-19 | 22:43 | 4

Béétje simpel in dit topic.

Willem_Oltmans | 31-03-19 | 01:03

Tja, dan werkt het systeem prima, dan wel!

J-van-de-Bontekoe | 31-03-19 | 08:33
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe zit het met die moordenaar ‘Ted de Turk’ die 10 mensen beschoot waarvan er 6 het leven lieten waaronder een kind die gratie EIST, is hij al vrij?

JI-HAAT | 30-03-19 | 22:40 | 1

In augustus 2009 ontstond beroering omdat de inrichting waarin Yılmaz verbleef hem regelmatig begeleid verlof gaf en hij tijdens die verloven een gezin bleek te hebben gesticht

In een kort geding op 10 juli 2014 bepaalde de rechtbank in Den Haag dat de Staat moest meewerken aan het onbegeleid verlof, omdat zij in 2001 zèlf om tbs-behandeling van Yılmaz verzocht had, en onbegeleid verlof daarbij een gebruikelijke stap is als de behandeling positief verloopt. De rechter oordeelde dat de staatssecretaris bij zijn laatste weigering van 20 mei 2014 geen (goede) belangenafweging had gemaakt, en binnen acht dagen een machtiging voor het verlof moest afgeven. Teeven kondigde aan niet in beroep tegen deze uitspraak te zullen gaan.
nl.wikipedia.org/wiki/Cevdet_Y%C4%B1l...

Jan Leul | 30-03-19 | 22:53

1. Rol van gedragswetenschappen in de rechtsspraak marginaliseren.
2. 80% bezuinigen op het budget van alpha, gamma en andere fopstudies, en
3. overhevelen naar de bètawetenschappen.

Het land zou er gigantisch van opknappen.

Joris Beltsin | 30-03-19 | 22:32 | 2

Precies, er gaan teveel centen naar genderstudies, cultuurwetenschappen en andere poep waar VWO-diploma's aan worden verspild.

Padjepejer | 30-03-19 | 22:42

Ik denk dat je weinig kans maakt, links heeft haar tentakels in elke sector vastgezogen.

Ongeblustekalk | 30-03-19 | 22:42

Eerste gevoelsreactie:

Zwaarder straffen, langer opbergen, sleutel weggooien.

En dat zou ook moeten, in deze gevallen.

Maar iedereen die wel eens naar 'Opsporing Verzocht' kijkt, weet waar de ellende meestal vandaan komt.

Dus stel jezelf de vraag; moeten wij ons gaan aanpassen aan al die ellende die ons land binnenkomt...

... of gaan we er nou eens eindelijk voor kiezen dat we die ellende niet langer toelaten..?

Padjepejer | 30-03-19 | 22:30

Net nog een item over het slechte eten in de gevangenis. Ik denk dan: Weer een reden om je een beetje aan de regeltjes te houden. Daarnaast moet je echt wel iets regelmatig fout hebben gedaan om er te komen want de softe strafjes zijn nog steeds zeer in trek... Het is ook de mindset voor de vele hulpverleners om de psychopatische moordenaar als slachtoffer te zien die natuurlijk een "slechte jeugd" heeft gehad. Maar echte monsters al dan niet door een hersenafwijking getriggerd zijn op geen enkele manier op het rechte pad te krijgen. alle psychopathische rapporten en honderden hulpverleners ten spijt. De focus moet zijn de samenleving te beveiligen en dat mag van mij heel wat directer en strenger gebeuren. Ook al zijn er ik weet niet hoeveel ingebouwde dammen opgeworpen om de slechte van de goede te scheiden en dat foutloos te doen. Het systeem blijkt niet te werken... Dus hef het systeem op en laat geen enkele twijfel bestaan of de zielige psychopathische moordenaar opeens geestelijk gezuiverd is of niet... Weet je dat niet 100% zeker dan het slot dicht laten en de sleutel bij wijze van spreken weggooien.... Ik vind het nog steeds niet te verteren dat zo'n Folkert na een paar jaartjes gewoon vrij loopt. Levenslang was wel het minste geweest...

dijkbewaker | 30-03-19 | 22:22 | 1

En dan hebben het nog maar ff niet over Lucia de B(erk) d'r levenslang-met-TBS-avonturen.

Bucket of Shit and P | 30-03-19 | 22:29

Psychologen mede verantwoordelijk maken voor het tuig dat ze weeer loslaten op straat. Dan zullen ze hopelijk wat minder snel iemand geloven op zijn mooie blauwe ogen.

Andersdenkend | 30-03-19 | 22:19 | 2

Nee, die tak van psychologie zal dan onmiddelijk verdwijnen.

Bucket of Shit and P | 30-03-19 | 22:25

@Bucket of Shit and P | 30-03-19 | 22:25: Exact

Andersdenkend | 30-03-19 | 22:39

Ik las deze week via via een interessante uitspraak en zeer herkenbaar: "Als links iets haat dan noemt men het verzet, als rechts zich verzet tegen iets dan noemt men het haat."

Basil Fawlty | 30-03-19 | 22:15 | 6

Het sluit aan met jong en links en oud en rechts.

Rest In Privacy | 30-03-19 | 22:30

@Ce ca! | 30-03-19 | 22:30:
En met idioterie.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-03-19 | 22:32

@ Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-03-19 | 22:32
Eindelijk een gezamenlijk standpunt.
Biertje?

Rest In Privacy | 30-03-19 | 22:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik lees de stukken van Feynman altijd graag. Informatie wat met feiten onderbouwd is, Zaken aan het licht brengen die andere partijen vaak het liefst niet zien opdoemen of benoemd worden.
Ga zo door

Olleke | 30-03-19 | 22:09

Arround and arround we go.

Rest In Privacy | 30-03-19 | 22:09 | 18

@Ce ca! | 30-03-19 | 22:28:
Niet slim.

Ongeblustekalk | 30-03-19 | 22:33

@ kalk
Weet u wie ook vervolgd werd vanwege de positie van de aarde?
;)

Rest In Privacy | 30-03-19 | 22:58

@Stormageddon
Credits voor hun. Ze liepen al met de Stighelm rond voordat de Stig als "baby Jesus" was geboren. Ghehehe.
Mooi ook. Zag ooit een interview met die jongens van Daft Punk inc. Stighelm. Lieten hun "studio" zien en dat was een niet geluidsgeïsoleerd kamertje in een appartement in een 19e eeuws Haussmann gebouw hartje Parijs. Nu hou ik wel van Daft Punk maar je zult toevallig de directe buurman zijn. You're fucked! Lol!

Basil Fawlty | 30-03-19 | 23:06
▼ 15 antwoorden verborgen

Gevangenissen in Nederland penitentiaire inrichtingen genoemd. Penitentie is gebaseerd op boetedoening. Daarvan is nauwelijks sprake. Ik denk dat door de keuze voor deze naam het personeel verward wordt. Beter zou het zijn als we de naam zouden veranderen in correctionele inrichtingen. Correctie is veel meer gebaseerd op straffen dan boetedoening. Voor boetedoening is van de gedetineerde zelf actieve deelname noodzakelijk (en gewoon geweigerd wordt), terwijl bij correctie de straf en discipline gewoon worden opgelegd. Ik denk dat de gemiddelde cipier zich beter voelt onder een regiem van correctie dan boetedoening. Boetedoening valt te faken, correctie niet.

The_iron_boar | 30-03-19 | 22:09 | 1

Veel ernstige criminaliteit komt voort uit de antisociale stoornis waar de dader mee rondloopt. In zulke gevallen kun je die correctie mooi op je buik schrijven...

Bucket of Shit and P | 30-03-19 | 22:32

Ach ja.... het verzet van de 200+
Als je dan gewoon even steekproefsgewijs gaat bekijken wie dat zijn, en wat ze doen, welke tak van “wetenschap” ze beoefenen, dan weet je dat ze juist door die open brief en hun ondertekening het gelijk van Baudet al impliceren en de noodzaak voor het meldpunt onderstrepen.
tpook.nl/2019/03/29/dit-is-de-nijmeeg...

Ook al ben ik zelf helemaal geen voorstander van meldpunten. Je kunt namelijk ook gewoon een wetenschappelijk onderzoek doen naar de ideologische en politiek gekleurde inhoud van schoolboeken en de verplichte literatuurlijsten van universitaire studies. En met de uitkomst daarvan het debat aangaan. Je zou er, als je het echt menens is, ook een een wetenschappelijke essaywedstrijd voor kunnen uitschrijven, peer reviewed, met een mooie wetenschappelijke prijs: een beurs voor een post-doc in het buitenland, bijvoorbeeld.
De Professor Fortuyn prijs. Of zo.

Dat lijkt me toch echt meer bij het FvD passen en veel beter dan een “meldpunt”. Meldpunten en kliklijnen zijn toch iets voor Groen-Links, PvdA, SP en andere abjecte activisten.

Stormageddon | 30-03-19 | 22:09 | 2
-weggejorist-
Eeuwig..Op..Vakantie | 30-03-19 | 22:53

@Stormageddon
Met je eens. Ik ben ook geen fan van kliklijnen, open brieven en andere nonsens. Verlaag je nooit tot het niveau van je tegenstander. Mijn motto en zoals jij al aangeeft: "Outclass them."

Basil Fawlty | 31-03-19 | 00:04

Maar wat is t antwoord ? In USA doodstraf en gebeurt dit ook...

kat-de-kat | 30-03-19 | 22:09 | 3

usa heeft ruim 327 miljoen inwoners, wij een kleine 17 dacht ik? wanneer we het met het zelfde gemak en aantal zouden doen, zijn deze problemen wel snel opgelost. of mag je in extreme gevallen niet meer pro-doodstraf zijn in dit land? pro-abortus ook al niet?

lovekila | 30-03-19 | 23:36

@kdk. Maar in ieder geval niet door degenen die de doodstraf hebben gehad.
Daarbij: afschrikeffect werkt in ons voordeel én je geeft aan het volk aan dat er wordt opgetreden.

En nee: je krijgt het nooit 100% dicht, maar laten we in ieder geval een poging doen.

Met “we zijn onthutst” zijn we onderhand wel een keer klaar.

Maytheforcebewithyou | 30-03-19 | 23:51

Ik woon in de buurt van de kliniek in den dolder. het is daar nog steeds een zooitje. er is een pad aangelegd door het bos langs het spoor waar mensen uit de instelling langs moeten lopen. Dit wordt compleet genegeerd en er zijn al meerdere brieven van de gemeente over geweest. Al meerdere malen opstootjes geweest. Ze lopen dronken en onder invloed van drugs door wijken waar veel kinderen spelen en hangen bij de AH in de buurt de hele dag rond. Elke keer als er weer wat gebeurd wordt er melding van gedaan en volgt een week later weer een brief met hetzelfde verhaaltje.. het gaat nu om kleine incidenten maar het is gewoon wachten tot er weer 1 doordraait.... die kliniek moet daar weg, klaar. die mensen zijn totaal niet geschikt om terug te keren naar de maatschappij. als ze niet agressief zijn lopen ze er half platgespoten bij. Vrouwen durven niet meer alleen te gaan hardlopen of fietsen en al zeker niet met kinderen naar het bos.

76435 | 30-03-19 | 22:08

Iets zegt mij dat die gek iedereen voor de gek gehouden heeft.

lacucaracha | 30-03-19 | 22:06

Zolang mensen als Demmink niet aangepakt worden blijft justitie een falende organisatie. Een speelbal van criminelen en onkundige medewerkers. Hoe is het mogelijk dat een kabinet die zo'n spoor van falend beleid achter zich aansleept niet weggejaagd wordt.

merallas | 30-03-19 | 22:06 | 4

Dat spoor... Die spoor is geen Nederlands

Willem_Oltmans | 31-03-19 | 01:04

Precies. Iedereen om hem heen kent hem en wordt gegijzeld.

gato | 31-03-19 | 09:12

@Willem_Oltmans | 31-03-19 | 01:04:
kijk dit tekent nu precies de wijze waarop onze regering werkt. Het gaat niet om de inhoud (daar hebben ze geen verstand van) , maar om de vormgeving en beeldvorming.

watazooi | 31-03-19 | 10:46
▼ 1 antwoord verborgen

FvD is gewoon een centrum rechtse partij. Het is te bizar voor woorden dat mensen het voor elkaar krijgen om anderen wijs te maken dat ze extreem rechts, racistisch en vrouwonvriendelijk zijn. Totaal ongefundeerd nemen hele volksstammen dat over. En dat wegzetten als populisme ook. Hoezo? En politiek hoort toch ook populist te zijn.

BluRay | 30-03-19 | 22:03 | 8

@Ce ca! | 30-03-19 | 22:12:
Wat zei jij dan? Misschien dat wij dat misten.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-03-19 | 22:14

@ Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-03-19 | 22:14
We praten dezelfde taal ,maar in ander woorden. Een ieder wil weten waar zijn geld naartoe gaat.
Een hele goedenacht toegewenst.

Rest In Privacy | 30-03-19 | 22:35

@ZZP-er | 30-03-19 | 22:10: -Extreem rechts is de zogenaamde pilaarheilige. Neemt alleen verantwoording voor zichzelfheeft géén vrouw (m/v) en kinderen, keert zich af van familie en sluit zich derhalve ook af van de maatschappij (het collectief). Vanaf daar gaan we naar 'links', 'linkser' en 'extreem links', d.w.z. hoe meer collectivistisch hoe linkser (nazi's zijn zéér links!), tot het moment dat een individu een product is ter vorming van de -ideale (sic!)- staat, dat is wanneer een bureaucratische entiteit wéét hoe een echt mens moet leven.

Maartenalsoptwitter | 30-03-19 | 22:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Lang verhaal kort: de overheid faalt zo gigantisch op bijna elk terrein dat je wel erg naïef moet zijn om nog te geloven dat het onkunde is en geen kwaadaardigheid. Het is een kankergezwel dat, als we het niet wegsnijden, net zolang voortwoekert tot de samenleving overlijdt.

witwas | 30-03-19 | 22:02 | 1

Het is onkunde, bij de overheid steekt niemand zijn nek uit. Afschuiven van verantwoordelijkheden door het verschuilen achter regels. Wie het lef heeft zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken...

Solar666 | 30-03-19 | 22:12

De maatschappij beschermen tegen criminele gekken door ze vast te zetten. Dan maar inhumaan.

cheops | 30-03-19 | 22:01

Het wordt tijd voor een generaal pardon om de maatschappij van een aantal onoplosbare problemen te ontdoen. Geldt voor pakweg 300 personen vrees ik.

watazooi | 30-03-19 | 21:55 | 1

@ watazooi | 30-03-19 | 21:55
En deze s14-eu5.startpage.com/wikioimage/69bd... hoort daarbij. Ook hij vertegenwoordigt een probleem immers. Neem nou oorlog zoeken met Rusland zoals Napoleon en Hitler dat eerder deden?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 30-03-19 | 22:04

Psychiaters zijn verantwoordelijk voor de behandeling / indicatiestelling van de patiënt. Er zijn te weinig psychiaters, dus een instelling is blij met ze. Geen psychiaters = geen patiënten = geen geld. Je gaat aan psychiaters dus niet te veel moeilijke vragen of eisen stellen. Psychiaters schuiven intern zo veel mogelijk verantwoordelijkheden door aan hun zakelijke baas (of aan stagiaires (al getipt: "boek: Ervaring niet vereist")) om zelf buiten schot te blijven (zuinig op hun BIG-registratie).

Stijlloosadverteren | 30-03-19 | 21:53

Even de kinderlijke versie zoals het in dit land werkt, namelijk straatje schoonvegen, alles wat niet in het linkse straatje past elimineren zoals we hier zien op de Wikipedia pagina over Özcan Akyol: nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:%C3%96z... "Crimineel verleden/gevangenis

De informatie die in deze bewerking werd verwijderd lijkt mij tamelijk relevant, en kennelijk is hij er ook open over zoals te zien op deze pagina, Interview 3 oktober 2013. Het kan wel beter opgeschreven worden. Wil iemand dat doen? Laurier (overleg) 22 dec 2018 12:09 (CET)"

KwestieVanBalans | 30-03-19 | 21:53 | 1

(tot op heden reageert er niemand bij Wiki, die moderators zijn er anders wel als de kippen bij als je slechts één lettertje veranderd op de Wiki van Jesse Klaver....)

KwestieVanBalans | 30-03-19 | 21:54

Daarom doet Mats Nelisse goed werk (zie insta)

Verderkijkert | 30-03-19 | 21:46

In Nederland is het rechtssysteem al helemaal naar de klote,
had je dan verwacht dat het revalidatie traject enigszins op orde was!?
Al dat rechtelijke dader bejegenen heeft nooit zijn vruchten afgeworpen
en linkse geitenwollen sokken behandelingen zijn meer een experiment dan gedegen wetenschap. Opsluiten levenslang of humanitaire doodstraf.

Halul gebakken | 30-03-19 | 21:46

De rechten van de mensen i.p.v. de rechten van de mens, is met de sleepwet voor gekozen. Veiligheid voor de maatschappij. Nu gaat het over echt levensbedreigende zaken, en nee de rechten van de dader gaat voor. Lekker inconsequent.

Wim Venijn | 30-03-19 | 21:46

We zijn allemaal onderdeel van een groot experiment. Het establishment heeft het eerst in een laboratorium geprobeerd met ratten. Die hebben elkaar na opvoeren van de stress onderling opgevreten.

Nu zijn wij mensen aan de beurt.

marcoplarco | 30-03-19 | 21:41 | 2

Raaj maar waaj.

kaasfondue | 31-03-19 | 01:09

Wij zijn geen ratten. Het establishment is aan de beurt. En ze weten het.

keestelpro | 31-03-19 | 01:20

Hoog-van-de-toren-leraren, die zelf links geïndoctrineerd zijn, daarvan zitten er teveel op posities waar je ze niet wil hebben. Zo ook voor mensen in een hoge functie. Dat zorgt ervoor, en dankzij indoctrinatie in het onderwijs, Nederland afstevent op een land dat straks de sharia gaat invoeren. Want ja, dat heet ook democratie.

Ondertussen speelt er iemand op de piano "Imagine" .... Wat een kutland.

KwestieVanBalans | 30-03-19 | 21:41

Boekrecentie "Ervaring niet vereist"
www.gezondheidsnet.nl/psychische-klac...
Let vooral op de zinnen:
"Behandelaars bepalen wat iemand mankeert en of hij rijp is voor (proef)verlof. Voor een groot deel gebeurt dit op basis van intuïtie(!). Met totaal verschillende interpretaties van hetzelfde gedrag en dezelfde persoon. " en
"Leonie Holtes studeerde klinische psychologie en volgde een postdoctorale opleiding journalistiek. Ze werkte anderhalf jaar(!) in een tbs-kliniek waar ze begon als stagiair(!) en opklom tot forensisch psycholoog met een eigen patiëntenafdeling(!)."
In 1 1/2 jaar...........

Roadblock | 30-03-19 | 21:40 | 2

Mooi boek. De praktijk is nog geen spatader veranderd.

Stijlloosadverteren | 30-03-19 | 21:56

Onthutsend en ontluisterend de geschetste realiteit in dit boek.

kempenaer | 31-03-19 | 11:29

Je schrijft nu al 900 weken over de misstanden.
Werkt het?

Kaas de Vies | 30-03-19 | 21:39 | 8

Ben al lang blij dat de MH17 een beetje van de radar is (hehehe) Daar werd je ook ongans van dat verhaal met de KLM die over oorlogsgebied vloog om brandstof uit te sparen.

miko | 30-03-19 | 22:32

900 weken schrijven over successen?
Welke?

J-van-de-Bontekoe | 31-03-19 | 08:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Wetenschappers herhalen de fouten niet ze vinden ze uit.

abeltasman | 30-03-19 | 21:35

Die laatste foto maakt de collectie wel compleet. :-)

keestelpro | 30-03-19 | 21:31 | 2

Gheheheheheh. Het lijkt of hij wilt zeggen: "z0zozo, dat wordt smullen, Hatzikkidee!"

chicago river | 30-03-19 | 22:08

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland