achtergrond

Geenstijl

Heeft onze Westerse Cultuur het einde bereikt?

Interessante videorant over de creatieve teloorgang in popmuziek, films en games

Vroeger. Toen de wereld nog enigszins boreaal was TOEN had je pas popmuziek. De ene stroming was nog niet op een hoogtepunt of de volgende diende zich alweer aan. Het was amper bij te houden zo snel ging het. En overal zaten fantastische muziekvideo's bij, de een nog genialerder alsdan de ander.

En na die muziekvideo's kreeg je reclame, waar de creativiteit ook al vanaf spatte, dwars door de bolle beeldbuis heen, en daarna ging je naar de fillum, waar je van je bioscoopstoel werd geblazen, door een regisseur die ook reclame's en muziekvideo's bleek te maken.

DAS WAR EINMAL. Nu is alles saai, boring, braaf en brand safety, en geen tiet meer te zien. Enfin nou ja je opa. Prachtige PJ Watson over de Top2000isering en OmroepMaxificatie van Onze Cultuur, waar niets meer origineel is, en alles mat en remake (zucht).

How about Moedig Voorwaarts? Bij Belenos & Baudelaire! Laat duizend uilen uitvliegen en de Renaissancevloot aanmeren in de havens van het avantgarde Avondland.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Deze Pop Moet Europa Veranderen

We dachten dat het een Greta-pop was voor iets over het klimaat maar ze heet dus "Little Amal" en is voor iets over vluchtelingen

@Spartacus | 20-10-21 | 21:00 | 0 reacties

Van Aartsen noemt pop bij moskee 'een aanslag'

Schnee von gestern voor de oplettende internetter maar wij zagen 't pas laat en sliepen er slecht van: de onthoofde pop die vorige week bij een Diyanetmoskee lag voelt voor Jozias van Aartsen, interim-burgemeester van de Lieve Stad, "als een aanslag".

@Van Rossem | 25-01-18 | 11:11 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.