achtergrond

Geenstijl

10 dingen die wij ook zouden missen als we als jihadbruidje vastzaten in het kalifaat

Jihadmeisje Amber wil terug en mist 'in de rij staan bij de Albert Heijn'.

Dat kalifaat is kennelijk zó peop dat een halfuur wachten op een pakje hagelslag puur een hele belevenis is. Het is de snelkassa van de Albert Heijn hoor, niet de Python. Hier nog wat duiding en hieronder 10 dingen die wij ook heel erg zouden missen, opgesloten in het kalifaat, opgestapelde lijken overal, wifi werkt niet, niks te vreten.

10 - Wegens technisch defect in de file staan voor de Van Brienenoordbrug

10 - Wegens technisch defect in de file staan voor de Van Brienenoordbrug

Zes keer per week. Maar ja. Wij hebben tenminste auto's, ook al zijn het allemaal van die snoeistille Teslae en Jaguarii I-Pace die om de tig kilometer weer aan zo'n suffe paal elektriciteit moeten slurpen. Wij hebben tenminste bruggen, ook al staan ze de helft van de tijd open wegens technisch defect. Sterker nog, wij hebben tenminste wegdek waar je een beetje fatsoenlijk overheen kunt karren zonder je vering te torpederen. In tegenstelling tot de Belgen trouwens, maar dat is weer een ander verhaal.

9 - Ov-chipkaart vergeten maar je MOET de trein halen

9 - Ov-chipkaart vergeten maar je MOET de trein halen

Ja daar sta je dan. Een enkel ticket kopen is een enorme ramp, die automaten staan tegenwoordig sowieso standaard ingesteld op het Engels, kost superveel extra geld. Behulpzame medewerker niet te vinden, alleen zo'n chagrijnige. Shit de trein vertrekt over zes minuten. Oh nee wacht, een kwartier vertraging. Oh nee wacht, er liggen blaadjes op het spoor, de trein rijdt helemaal niet dus je kan weer naar huis. NOU HIER VOOR JE MET JE KALIFAAT. Wij hebben tenminste openbaar vervoer!

8 - Guilt trippen over vliegschaamte

Zoooo jongen, lekker vier jaar vakantiegeld bij elkaar gespaard en een weekje naar Alicante geweest? Met het vliegtuig nog wel? De boel de boel? Vanaf Schiphol? CO2 de lucht in geblazen ja? Columnpje van Bert Wagendorp gemist kennelijk? Kinderen die vechten voor het klimaat lekker in de stront laten zakken ja? Dus jij geeft niks om volgende generaties? Ben je soms fascist?

7 - De wachttijd bij iedere klantenservice aller tijden

"Er zijn vier wachtenden voor u"

Nou dat maakt toch helemaal niks uit jongens, zet ik hem lekker op speakertje en ga ik effe andere dingen doen

*kijkt 22 minuten later op telefoon*

"Er zijn vier wachtenden voor u"

6 - Het hoofd van Rob Jetten

6 - Het hoofd van Rob Jetten

5 - Een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts

*Fieuuwww fieuuwwww* vliegen daar de MOAB's van de coalitie ons om de oren? O nee, dat gebeurt niet in Nederland! In Nederland zit je gewoon in de wachtkamer van de tandarts bevend als een rietje te wachten op een bijna-doodervaring in de vorm van een wortelkanaalbehandeling, maar wij hebben tenminste een tandarts. En tandenborstels. En tandpasta.

4 - DWDD kijken

4 - DWDD kijken

Sjonge jonge jonge wat is die NPO toch een links bolwerk. Wat komen er toch alleen maar linkse mensen bij de NPO. Wat is Marcel Gelauff toch een druif. Heeft Matthijs nou een nieuw kapsel? Is Akyan Ukyöl nu alwéér tafelheer? Hahaha ja grappig man, Yung DWDD. Echt su-per-leuk. *Hete tin in de ogen*

3 - De mening van Peter R. de Vries

3 - De mening van Peter R. de Vries

Goenavund daar heb je Peter R. de Vries weer. Hebben ze in het kalifaat kabeltelevisie? Hebben ze praatprogramma's waar Peter R. de Vries voor een modaal maandsalaris kan aanschuiven om slap te ouwehoeren? Nee hè? Wat is het toch fijn dat we hier in Nederland van die vrije geesten als Peter R. de Vries hebben. Wat een verrijking voor het land, deze man.

2 - NRC Handelsblad lezen

Haha nee grapje.

1. De Zwarte Pieten Discussie

1. De Zwarte Pieten Discussie

"Ik mis alles aan Nederland, mijn ouders, mijn broertje. Als je zolang in Syrië hebt geleefd, dan mis je het zelfs dat mensen het altijd hebben over Zwarte Piet. Dat een paar van die Friezen een snelweg blokkeren omdat een stel drampieten uit Amsterdam een kinderfeest willen verzieken en dat alle kranten dan hyperactivistisch een kant kiezen. En dat cowboys en indianen niet meer mogen en dat alle straatnamen weg moeten want racisme. Ja dat mis ik echt. Mensen hier hebben geen normen en waarden, ze zijn zo onbeschoft en asociaal. De tenten, de leefomgeving, het is vies en er zijn ziektes. Er zijn verschillende groepen vrouwen die elkaar aanvallen. Het is onleefbaar, maar we houden onszelf overeind voor de kinderen."

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.