achtergrond

Geenstijl

Gemeente en GVB gluren mee in Amsterdams OV

Stadsfotograaf Schlijper ontdekt GEHEIME CAMERA'S in metrostations Noord-Zuid lijn

Er is iets aan de hand met de werkelijk schitterende supermoderne (peperdure veels te laat opgeleverde) NoordZuid-lijn in Amsterdam.

U wordt namelijk begluurd, bekeken en bespioneerd als een malle. Let maar eens op HOEVEEL camera's er hangen overal, en hoeveel verschillende. Van die hele grote cams boven de roltrappen, en wie goed kijkt ziet ook nog kleinere halve bolletjes aan de plafonds. En zijn de lampen wel gewoon lampen?

En er zijn er NOG MEER, zo ontdekte de oplettende stadsfotograaf Thomas Schlijper. In de vele informatie-schermen / elektronische reclameborden op de perrons zitten OOK NOG EENS camera's. Geen idee waarom. Om te registreren of u misschien boos wordt als Bus 18 uitvalt? Om te kijken met wat voor rugzak u in de trein naar Schiphol stapt? Om te registreren wat voor gezicht u trekt bij een Volkskrant-advertentie voor een Corendon-vliegreis naar een ver vakantie-oord?

We weten het niet. Maar raar is het wel, en bovendien niet afgesproken in de Stopera. Die meneer Zeeger van GroenLinks gaat het nu navragen in de raad, bij Big Sister Halsema. Developing...

UPDATE - Niks aan de hand volgens GVB

*zwaait*

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.