Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nou gefeliciteerd, deugers. Sinterklaas is dood

Vinden ze leuk, in linkscorrect Nederland

Staat u al aan de goede kant van de geschiedenis? 

Want dat was de oproep aan Rutte in de Azijnbode vanmorgen. Sheila Sintalsing bediende haar lezerspubliek in de ivoren toren met wat ze willen horen: de Nederlander is een racist, de donkere medelander een zielig slachtoffer van onze culturele tradities, en Mark "Zwarte Piet is zwart en daar kan ik niks aan doen" Rutte doet er niks aan. Fout na de oorlog, die Mark. Net als alle andere Nederlanders die vóór Zwarte Piet zijn, want dit weekend zagen we immers wie hun bondgenoten zijn: NVU-kaalkopjes in Zaandam en "stinkhoer" roepende PSV-hoolies in Eindhoven.

Dat de ivoren hordes een handjevol voorspelbare hoolies nodig hebben om ein-de-lijk 'Zie je wel, racisme' te kunnen roepen, bewijst eigenlijk best wel hoe ontzettend integer en niet-racistisch Nederland is, en hoe hard je naar racisme moet zoeken als je het per se wilt vinden. Maar dat maakt voor het Sinterklaasfeest niet meer uit. Dat is verpest. Zwarte Piet heeft zijn doodsteek al gehad en het kinderfeest is in de afgelopen jaren voorgoed besmet.

Zwarte Piet is geen racisme
Het Sinterklaasfeest is een piekfijne traditie die op oneigenlijke gronden kapot gemaakt wordt. Het zal Jerry Airfryer en zijn handlangers niet vergeven worden. Want motief en intentie doen er toe. Zwarte Piet is geen racisme, want de intentie is niet racistisch. Zwarte Piet is geen racisme, want het Sinterklaasfeest heeft geen racistische motieven. Nederlandse schmink is geen racisme, omdat Amerikaanse schmink dat ooit wel was - stop met het importeren van andermans strijd naar een land waar die strijd niet gevoerd hoeft te worden, maar gezocht wordt nagespeeld.

Ook het meten met twee maten, door de "progressieve" bondgenoten van KOZP, is voor iedereen zichtbaar. Probeer maar eens te demonstreren tijdens de Dodenherdenking, of een demo-vak te regelen langs de route van Koningsdag. Als het prima is (en dat is het ook) om een Pegida-bbq bij een moskee op voorhand te verbieden vanwege te verwachten ongeregeldheden, waarom kan een anti-Pietenprotest tussen de kinderen wél doorgaan op het moment dat je weet dat het dermate aanmatigend is dat tegendemonstranten het willen komen verstoren?

Teletekst aanpassen via Twitter
De escalatie is de schuld van de Piethaters. Als je jarenlang op valse gronden onredelijke verwijten maakt en dito eisen stelt, mobiliseer je steeds heftiger wordende tegenstand. Niet die hooligans in Eindhoven, maar KOZP vormt de mob rule, gedoogd door mainstream media. Hoe kort zijn de lijntjes? Activisten van NRC en NOS passen via Twitter de artikelen op Teletekst aan. Het Parool juichte dit weekend dat de Amsterdamse intocht zonder 'wanklanken' verliep, 'dankzij de roetveegpiet'. Wat enkel bewijst dat KOZP de échte opruier is, want als je zwicht voor hun morele terreur, blijft je intocht al hun morele agressie bespaard. Met terroristen moet je niet onderhandelen - we zeiden het in 2013 al.

De onmacht die de uit verheven hoogten aangejaagde culturele zelfmoordpoging rond de Sinterklaasviering aanwakkert bij veel Nederlanders, heeft zich in korte tijd diep genesteld in het collectieve gestel. Dat heeft een effect en een prijs. Vorig jaar blokkeerden een dertigtal Friezen de A7 nog op vreedzame en zelfs ludieke wijze, met tomeloos veel steun tot gevolg. Dit jaar escaleerde het bijna in Zaandam (waar de NVU óók per se tussen de kinderen wilde staan), Rotterdam (waar voor en tegen elkaar te dicht naderden omdat het tegenkamp zich onder gedoogsteun van de gemeente kennelijk niet aan de gemaakte afspraken hoefde te houden), maar vooral in Eindhoven, waar PSV-hooligans een onfrisse doch effectieve Kick Out Kick Out Zwarte Piet deden.

Hoera, escalatie!
Trekt de rest van Nederland daar de grens? Nee. We proeven juist (te) veel steun voor deze escalatie. Niet OK. Wel rationeel verklaarbaar. Dit is wat er gebeurt als je mensen jarenlang tergt met onredelijke verwijten over fijne landelijke tradities. Dit is wat je krijgt als je tussen kinderen gaat staan om "racisme!" te schreeuwen. Dit is wat je oogst als je jarenlang racismeverwijten zaait aan het adres van onschuldige burgers: broeiende boosheid die openlijk tot uiting komt. Burgers kunnen er rationeel niet van winnen, dus dan gaat de onredelijkheid van de onmacht de discussie sturen. Zorgelijk.

Matige meme maar u snapt 'm

De bijna feestelijke opluchting bij de moreel verhevenen was echter groot. Hun hunkering is beloond. Vanuit de wankelende ivoren torens hebben ze de "racisten" ontwaard en aangewezen. Eindelijk hebben ze de onderdrukten in ons land beschermd tegen het boze blanke patriarchaat en die oude man op zijn witte paard, en eindelijk hebben ze de beelden om het te bewijzen.

Waar ze aan voorbij gaan: die Eindhovense hooligans zijn zelf een onderlaag. Een gefrustreerde massa misperen die iedere aanleiding aangrijpen om zich te laten gelden, omdat niemand anders naar ze omkijkt. Hadden er Ajacieden tegenover hen gestaan, dan hadden ze "Kankerjoduuuh" staan roepen. Was het de ME, dan werd het "Tiefuswoutuuuh". En nu waren het Pietenhaters - "Roetmoppen", dus.

Dom tuig, maar geen racisten
Overtuigde racisten? Verloren volk, vooral. Met een eigen verantwoordelijkheid die ze niet namen, en veel meer is het niet. Lodewijk Asscher zou hun politieke voorman kunnen zijn, maar die wil ook liever droge witte voetjes houden in het eigen hoge herencircuit. Jesse Klaver komt in hun kantines, maar alleen als er camera's op gericht staan  - verder mag de lage arbeider verzuipen in Jesse's populistische platitudes. In het linkse kamp krijgen om botsplinters smekende geweldspredikers ondertussen vrij spel, evenals lieden die beweren dat de huidige acties "te braaf" zijn - die streven immers het juiste doel na: opgelegde verandering, in plaats van redelijk behoud. 

Het meten met meerdere maten tussen niet-communicerende vaten begint zijn tol te eisen. Je moet als blanke burger ruimte geven aan, maar wel je muil houden over de culturele of religieuze overtuigingen van anderen, anders ben je een racist. Jerry Airfyer heeft gelijk, want die is zwart, dus onderdrukt, want jij bent een racist. En je eigen onschuldige kinderfeest moet je zwijgend door de plee gespoeld zien worden - verzet maakt je een racist. Racist, racist, racist.

Zwarte Piet gaat dit sadistische culturele steekspel uiteindelijk niet overleven, en om hem uit de weg te ruimen is ook Sinterklaas zo goed als dood gedeugd. Wat rest, is rancune. Sterkte, zelfverklaard progressief Nederland, met het almaar groeiende beest van de weerzin dat je zelf aan het voeden bent.

En verder wat Superjan, Zentgraaff en Denkjewel zeggen. Staat u ondertussen al aan de goede kant van de geschiedenis?
UPDATE: Ook wat Klaas Dijkhoff zegt.

Social

Reaguursels

Inloggen

Weergaloos stuk GeenStijl! Wat is Nederland zonder het geluid GeenStijl?

Snoess | 21-11-18 | 04:02

Goed geschreven stuk @VanRossem - ik ben het grotendeels met je eens.
Het is ook belangrijk om in te zin dat de KOZP een symptoom is van een groter virus (!) - dit gedoe staat niet op zichzelf, het is deel van een wijder fenomeen, waarbij telkens weer met een beschuldigende vinger naar onze geschiedenis, cultuur, tradities & huidskleur verwezen word.

Deel van de aanklagers zijn locale collaborateurs van zogenaamd progressieve partijen of groeperingen - de rest teert grotendeels op het zich activistisch afzetten tegen net die samenleving die hen persoonlijk & als individu nooit iets in de weg gelegd heeft.
Hun stem wordt gehoord - te vaak, te veel.

Buiten proportie - OMDAT ze zijn wie ze zijn. (!)

Omwille van obsoleet koloniaal schuldgevoel - van generaties die nooit bij iets koloniaal - of bij slavernij - betrokken waren,

Veel van die raciale activisten MISBRUIKEN hun huidskleur net om irrationele eisen te stellen en zich zeer vijandig gedrag tegenover de locale cultuur & tradities aan te matigen.
En ZIJ leggen daarbij ZELF meteen al de nadruk op "huidskleur" : de blanke/witte is ALTIJD en per definitie schuldig aan "racisme", "want, want, want......" en omdat ZIJ het zeggen.... ..... Eindeloos.

Eindeloos gezeik van asociale opportunisten met een racistische visie op de cultuur die hen knuffelt als kleine "sociaal activistische" gurus.

Hoe ironisch.

Mau777 | 21-11-18 | 00:14

De volgende logische stap is het opperen van herstelbetalingen vanwege de slavernij. In de V.S. al veelbesproken. Hier in Nederland zul je de Moren zien aanschuiven naast Surinamers en met evenveel recht claimen hier aanspraak op de hebben.

Bij herstelbetalingen denk ik aan de goede oude tijd. Plaggenhutten. Turfscheppen. Kinderarbeid. Waar precies zat dat geld waar je recht op had?

Mensen die denken in termen van groepen, actief identiteitspolitiek bedrijven, zijn de strijd met zichzelf verloren en projecteren het nu op anderen. Zolang gemak geen luxe is, is er niks aan de hand.

BrokenTipi | 20-11-18 | 18:32

Aangezien de autochtone Nederlander nog de meerderheid vormt in dit land is de Pro Piet beweging uiteraard politieke koren op de molen Pinokkio en consorten, immers Pro Piet in het verdomhoekje stoppen is indirect de brave massa NL-ers onder de duim houden tog!

william7055 | 20-11-18 | 15:45

Ik ben het gezeik beu. Ik ben een racist omdat ik PVV stem en ik eet varkensvlees ik heb 2 tatoeages en dan vind ik ook nog dat zwarte piet zwart is en moet blijven. Nog even en ik word aan een hoge boom opgehangen. Links heeft de mond vol van de bewering dat de anti pieten vrije meningsuiting hebben. Maar waar is mijn recht daarop alles wat ik zeg of doe is fout in de linkse kerk. Ik leef niet in een democratie. Want dit land word geregeerd door de minderheid die bij alles roept dit is racisme en dan door links gelouwerd word omdat ze zo goed hun gevoel laten horen. Maar als ik mijn hart laat spreken is daar het verwijtende vingertje van links weer die mij uitmaakt voor racist .

Els3009 | 20-11-18 | 15:36

De term wit en zwart om de huidskleur van mensen te duiden is krankzinnig.

frisenfruitig | 20-11-18 | 15:01 | 1

En het benoemen van een baard om iemand te beschrijven is helemaal uit den boze. Dan kijk je maar beter.

Het feit dat je dit vrijuit kunt zeggen is een kostbaar goed. Verknal dat nou niet door je normen aan anderen op te leggen.

Dan doe je de hipster indirect pijn.

BrokenTipi | 20-11-18 | 18:37

"Als het prima is (en dat is het ook) om een Pegida-bbq bij een moskee op voorhand te verbieden"
Dit staat in het artikel en daarmee ben ik het totaal oneens. Het is niet prima om een barbeque te verbieden, Nergens. Als men geen bbq wenst, dan kijkt men maar even de andere kant uit.

watergeus | 20-11-18 | 13:50

Het gaat hen om "herstel betalingen", vanuit ons koloniale slaven verleden van een paar honderd jaar terug, maar dan verder wel hun kop houden nietwaar.

Geeft die mensen dus geld en wij kunnen weer ons traditionele sinterklaasfeest vieren.

outdoor | 20-11-18 | 12:40 | 1

Ze hebben al geld gekregen voor die slaven. Daar ga je natuurlijk niet 2 keer voor betalen. Nog gewoon een paar keer dr bovenop knappen met de Botte bijl en het is gebeurd met kozp.

Mad Jack the Pirate | 20-11-18 | 12:54

Sinterklaasfeest: gesloopt door, in feite een handjevol, activisten (raar woord eigenlijk voor figuren die niet voor tienen hun nest uitkomen).
Pasen heet lentefeest.
Kerst straks winterfeest.
Nog tips voor de volgende Actie Ter Verbeterig Van Nederland? De Kerstman? Zijn huidige verschijning is bedacht door de marketingafdeling van CocaCola ! Dat zijn Amerikanen, kapitalistische varkens !
Nog meer ideeën, iemand? Die activisten moeten wel een beetje aan hun gevoel voor eigenwaarde kunnen blijven werken heh, anders komen ze in de GGZ terecht.

Jahowiseffe | 20-11-18 | 11:21

Het probleem is dat de overheid dmv subsidies de ophitsers jarenlang heeft gefinancierd en bovendien via hun staatskanaal jarenlang een podium heeft gegeven om hun kul de wereld in te spugen.
Je kunt geen Amerikaanse film thriller uit de jaren 90 opzetten zonder dat er wordt gezegd dat er niet wordt onderhandeld met terroristen. In Nederland geven wij ze gewoon vrij baan om middels hun troep een splijtzwam te creëren. En elk tegengeluid op deze gedachtekronkel wordt door middel van bevriende mediamannetjes (m/v) weggezet als racisme.

Het antwoord op elke reactie van deze jankerds is standaard 'racisme'. Dankzij de idioterie die polderen soms kan zijn wordt er net gedaan alsof er een middenweg gevonden moet worden tussen deze jankerds die op basis van Amerikaanse gedachten een feestelijke traditie willen kapotmaken en een kinderfeest.
Er is geen middenweg. Die verstoorders van een kinderfeest staan voorop om mensen terecht te wijzen op de idioterie van andere tradities. Maar dan zijn dezelfde mensen die nu ineens voor traditie en zwarte piet zijn ineens racisten als ze een andere traditie niet zien zitten.

En zo wordt het gros van de bevolking immer en altijd als racist weggezet. Hierbij wordt dat overgrote gedeelte van de bevolking NOOIT gesteund door politiek, politie of de beruchte wereldvreemde pratende koppen op tv.
Gelukkig krijgen die pratende koppen op tv in ieder geval wel weer meer staatssteun om hun medeplichtigheid aan ophitsen vol te blijven houden!

Ares | 20-11-18 | 11:06 | 3

STEM FVD !

Kim-Jung-Un | 20-11-18 | 11:09

PVV mag ook. En ik zie de SGP ook niet zo snel Nederland verraden.

Padjepejer | 20-11-18 | 11:52

Ja maar we stemmen als Nederlanders links. En dat blijft zo er zal niks veranderen.
We stemmen dus fout!

outdoor | 20-11-18 | 12:42

KOZP is niets meer dan binnenlandse terreur, medegefinancierd (dankzij subsidies) door de staat. Elke mediavorm die hen een podium geeft is medeplichtig aan terreur.

Ares | 20-11-18 | 10:58

Prachtig stuk, erg fijn om te lezen dat er ook een redelijk geluid mogelijk is.

Fcknwckd | 20-11-18 | 10:45

Die van Rossem kan schrijven ! Uitstekend stuk. Het bewaren waard.

Jahowiseffe | 20-11-18 | 10:42

echt super geschreven en de cartoon is echt ook spot on.

Fedde71 | 20-11-18 | 10:37

IJzersterk geschreven.

DJSander01 | 20-11-18 | 10:36

Dieuwertje Blok bij DWDD: "Het is in beweging, het is onomkeerbaar". v Nieuwkerk: "Overgrote meerderheid wil Zwarte Piet zo houden". Blok: "Nee nee, het gaat onherroepelijk veranderen". (vrije weergave gesprek).
Ziehier de arrogantie van de Grachtengordel/ Hilversum (/Den Haag) : Het Nederlandse volk telt helemaal niet mee. Alles draait om een door de gemeenschap financieel onderhouden clubje ego-trippers.

Zenzeo | 20-11-18 | 10:26 | 2

Yep Nederland buiten de grachtengordel is voor demense van de grachtengordel deaud

Fedde71 | 20-11-18 | 10:36

Er is wel wat in beweging, en inderdaad is dat onomkeerbaar.
Maar ik denk niet dat mevrouw Dieuwertje Blok blij zal zijn met het resultaat.
Steeds meer burgers gaan zich ergeren aan het linkse gedram, en worden gedwongen partij te kiezen.
Je kan maar zoveel keren de racisme en extreemrechtskaart trekken totdat die benaming totaal zijn inhoud verliest.
Hoe meer verzet er komt, hoe meer "extreemrechts" dus aan macht wint in de ogen van de linkse drammers. Er komt zo niet meer begrip voor het KOZP standpunt.
Nee, men wordt het zat. Heel de 68% van de bevolking.

Roadblock | 20-11-18 | 11:33

Sinterklaas ist tot. Sinterklaas bleibt tot. Und sie haben ihn getötet.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 08:51

Hulde voor dit stuk, beter kan het niet uiteengezet worden. Helaas ongeschikt om de doelgroep van KOZP-fans te bereiken want GeenStijl en dus racisme.

Slovis | 20-11-18 | 08:41 | 2

KOZP mensen willen geen debat, discussie of wat dan maar ook. Zij willen 1 ding, Zwarte Piet moet weg, hebben ze dat bereikt dan komen de straatnamen aan bod. Hoeveel wat er door iemand anders ook in de wijn wordt gedaan het is voor de KOZP mensen nooit genoeg.

Fedde71 | 20-11-18 | 10:33

en als ze dan hun zin hebben en piet wit is gaan ze het omdraaien dan krijg zijn zwarte mensen te min om piet te zijn. En hoe gaan we het doem met onze donkere medemens die piet wilt zijn moeten we die dan blank schminken

Els3009 | 20-11-18 | 15:43

Ik ben klaar met dit dram geneuzel. En ook met alle hypocriete zwarte Piet spelende BN'ers, die zogenaamd het licht hebben gezien. Allemaal opportunisten van het eerste uur.

PijlVader | 20-11-18 | 08:08

D66 vindt nu dat rechters begrijpelijke taal moeten gebruiken. Toeval? Nee, als boodschap bedoeld dat de politiek de rechters kan sturen, en dat rechters zich moeten aanpassen aan het volk. Dat moet het volk weer wat minder boos maken. Maar zo'n maatregel is veel te oppervlakkig, dat D66 de rechtspraak in zijn zak heeft, dat moet worden aangepakt.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 07:36 | 2

Stel dat de komende regeringen van rechtse signatuur zijn, dan duurt het nog makkelijk 20 jaar eer het linkse gerecht opgekuist is. Zo slim zijn ze immers hun poppetjes parachuteren in ambtenarij en gerecht en op die manier elk rechts initiatief om de boel gewoon terug recht te trekken saboteren.

Lt-Kol Kilgore | 20-11-18 | 08:48

Afleiding, de problemen in onze rechtstaat worden niet opgelost als hun rechters andere woorden zullen gaan gebruiken. De rechtstaat gaat gered worden door AI, laten we hopen dat deze nog bestaat want de vv(d) gaat ondertussen gewoon door met het installeren van een technocratie.

O2Neutraal | 20-11-18 | 10:14

Stapje voor stapje komt het besef. Het klopt nog niet helemaal maar gaat de goed kant op. Hopelijk is het nog op tijd om de traditie van sinterklaas te redden.

pesego | 20-11-18 | 07:21

Beste stuk van het jaar. Ik kon het niet zo goed verwoorden. Hulde.

Fantabulosa | 20-11-18 | 06:55
-weggejorist en opgerot-
mailadresonbekend | 20-11-18 | 06:50

Onder Tilburg ligt het dorp Alphen. Prachtige intocht zonder een wanklank en dat allemaal met echte zwarte Pieten

gasboer | 20-11-18 | 06:43 | 1

Dat had je nou niet moeten verraden. Nu is er een kans dat je op de 'zwarte' lijst van die kinderfeestverziekers komt.

SlimmeBelg | 20-11-18 | 07:48

Goei stukske, waar kan ik doneren voor de toekomstige beboete Tilburgers ?

Triop | 20-11-18 | 06:28 | 1

En aftrekbaar mits een bepaalde drempel overschrijdt.

SlimmeBelg | 20-11-18 | 07:49

Hoeveel anti pieten stonden er in het vak waar ze mochten demonstreren? Op een hand te tellen en daar zwicht Nederland voor.

taylor 1000 | 20-11-18 | 05:46 | 3

Zoals gewoonlijk. Kijk naar de Stint en alle ongelukken daarmee. Emoties. Zielig. 4 jaar oorlog en je hoort niks over Jemen. Nu ineens afgelopen week media offensief. Want dreigende hongersnood.

Is dit nog nieuws? | 20-11-18 | 06:25

Ik lees het meeste over deze bullshit op geen stijl, in juli al of zo. Hand in eigen boezem, je kan 20 man in een vak makkelijk doodzwijgen,
Maar ook media is een verdienmodel

menage | 20-11-18 | 07:55

Nee hoor, daar zwichten de ongekozen burgemeesters voor. Maar die volgen ook maar marsorders op. Stem het kartel weg en u zult zien dat het snel stopt.

O2Neutraal | 20-11-18 | 10:15

Klaas Dijkhof -Telegraaf- wil een verbod op demonstraties tijdens de intocht en het liefst tijdens het gehele Sinterklaasfeest.
Geld zowel voor de "voor" als tegenstanders van Zwarte Piet.
Om het Sinterklaasfeest voor de kids te houden, zoals het uiteraard bedoeld is.

Dat kunnen we gerust, een man, een politicus met de allerbeste woorden noemen wat dit item betreft.
Zonder Kozp, waren er immers nooit tegen-demonstraties geweest, zoals dit jaar.
Geeft rust en zet Kozp buitenspel tijdens de intocht cq het gehele feest t/m 5 december.

De-Glijdende-Rechter | 20-11-18 | 05:45 | 3

Heel zinnig voorstel van Dijkhof.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 07:31

Kunnen ze nog 364 dagen 'zieken', zat dus.

SlimmeBelg | 20-11-18 | 07:50

Je kunt de klok erop gelijk zetten, de vv(d) komt even oogsten in hun tuintje met problemen die ze zelf hebben veroorzaakt en mogelijk hebben gemaakt. Laten we hopen dat niemand nog in hun populistische truukjes trapt.

O2Neutraal | 20-11-18 | 10:16

Vergelijk het eens met verkrachting. Dat moet dan niet kwalijk worden gevonden, want mensen worden ook blij van sex! Als je een beetje verkracht wordt tijdens een kinderfeest is dat niet erg. We hebben het al minder erg gemaakt door een condoom erover heen te doen. De mensen die verkracht worden sporen niet omdat ze niet verkracht willen worden. En de meerderheid is voor verkrachting zolang zij niet verkracht worden. Dus zeur niet.
Het beste zou gewoon erkenning en afsluiting van het probleem zijn. De geschoffeerden hebben heel veel geduld gehad. Wat moeten ze nog meer doen om niet geschoffeerd te worden?

Kaan78 | 20-11-18 | 05:39 | 8

Simpel: pilletje nemen om rustig te worden. Er wordt namelijk niemand geschoffeerd.

Knufter | 20-11-18 | 08:52

Och Kaan78, het is weer een kwestie van hoe lang zijn de tenen.
De een vindt het al een verkrachting om in jouw 'tang op een varken' vergelijking te blijven, als iemand langer als 4 seconden naar haar/hem kijkt.
Een Michael van Zeijl geeft pas op, als alle blanken mensen uit het straatbeeld verdwenen zijn. Die ondervindt 24 uur per dag racisme.(In zijn hoofd)
Als ik de teksten van Reza, en Christa Soeters op facebook lees, zouden zij liefst alle blanken de kop afsnijden.
En als je bij het taalgebruik van meneer Rigters de "witten' door de 'zwarten" vervangt klinkt het ook wat minder fraai.
Dus het ligt aan de ontvanger- Niet aan de zender.
Je moet bij jou ook niet over de Armeense Genocide beginnen toch?

Roadblock | 20-11-18 | 10:56

Als jij perceptie (mening) met verkrachting (daad) vergelijkt en net doet alsof vekrachting ook een mening is, dan zijn je argumenten op en heb je niks meer in te brengen.

ZWIJG dan gewoon!

BrokenTipi | 20-11-18 | 18:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Nieuwkomers ( 1e of 2e generatie ) willen in Nederland de dienst uit gaan maken . De Nederlandse wetgeving is HIER de baas , bevalt het HIER niet dan zoek je maar ergens anders ASIEL . Dit geldt ook voor beroepsprotesteerders .

Minus Richels | 20-11-18 | 04:57 | 2

Correctie. Nederlandse wetgeving is niet de baas en keer op keer wordt bewezen dat ze aan de kant van de beroepsjankerts staan.

halfvolle glas | 20-11-18 | 05:40

Wetgeving is natuurlijk wel leasing, binnen de wet mag je doen en laten wat je wil. En vinden wat je bv wil, ook al bevalt jou dat niet. Dat is een grondrecht wat mij betreft. Afwijkende meningen eigenhandig de straat uitknuppelen 'want het is een kinderfeest', kan dus niet. Afwijkende mening, deal with it, afwijkende handelingen, strafregels schrijven.

Bohse Koempelz | 20-11-18 | 06:19

Vrij Nederland zette die fluttekening ook vorig jaar in om de controverse aan te wakkeren tussen 'nazistisch nederland' en het voor VN Heilige KOZP tuig. Ze wisten dus precies wat ze teweeg gingen brengen en die opruiers waren daar op uit. www.dagelijksestandaard.nl/2017/12/fa...

eastender | 20-11-18 | 02:00 | 1

De overtreffende trap, van racisten naar nazi's, wat komt daarna? Duivels, Alexander Penthouses?

O2Neutraal | 20-11-18 | 10:19

Die foto doet wel zeer....

Johnplayer | 20-11-18 | 01:22

van Rossem.... mijn tegel is te klein derhalve laat ik het op asfalt inslijpen!

INH.30CL | 20-11-18 | 01:09

Beste plempsel in jaren Van Rossem! Spijker.Op.Zijn.Kop !!!!

Mark zit te Dutten | 20-11-18 | 00:35

Het artikel beschrijft m.i. terecht dat het probleem dieper zit. Zo zie ik dat ook, de hele discussie is de spreekwoordelijke 'streep in het zand' die de bevolking trekt: tot hier en niet verder. Nederland (en de bevolking) is tolerant, erg tolerant. Doe je ding, ik laat je met rust, dan doe ik mijn ding. En laat mij dan ook met rust. Zo zijn 'we' al eeuwen. De laatste decennia echter, moeten 'wij' wel iedereen lekker z'n ding laten doen, maar komen er steeds meer inperkingen op hij wij 'ons ding' al dan niet mogen doen. Was het niet zwarte piet geweest, dan wel kerkklokken, of varkensvlees, of welke aanleiding dan ook. Ik ben bang dat we de druppel hebben gezien. En dat het niet beter zal worden, maar eerder harder.

MKBer | 20-11-18 | 00:29 | 1

MKBer, volledig met je eens! Ik ben te laf, ik doe daar niet meer aan mee, ik laat jullie met je rotzooi, "samenleving" alleen. Ik weet niet hoe dit Nederland moet worden gered...... Dus, ik ben weg~!

Galvez | 20-11-18 | 02:57

Respect voor Klaas maar dit gaat problemen geven

En klote CU en Segers hebben voorgoed afgedaAn en is nu ook een foute deugpartij

ja-nee-misschien | 20-11-18 | 00:23

*Eerst excuses aan de Joris van dienst aanbieden doet voor het Stelcon formaat tegel*

Nou @Van Rossem, mijn complimenten. Wat een weergaloos stuk! Dit is waarom ik naar de GeenStijl kom. Dit soort haarscherpe analyses die de zaken van meerdere kanten belichten en de pijnpunten genadeloos bloot leggen. Speciaal voor u nog even de desktop aangezwengeld voordat ik onder de lappen kruip. Want u slaat daar niet één spijker op de kop, maar een hele Hornbach afdeling vol.

Aan de ene kant was ik blij dat van het weekend eindelijk de hakken eens goed in het zand gingen. Het is een keer genoeg. Aan de andere kant was ik minder blij met sommigen die zich op precies díe manier uitten waar de gehele Goegemeente smachtend op zat te wachten. Want nu konden ze oreren; "Zie je wel!" Hun self-fulfilling prophecy was eindelijk een feit.

U heeft volkomen gelijk wanneer u zegt dat het Sinterklaasfeest een piekfijne traditie is die op oneigenlijke gronden kapot gemaakt wordt/is. Als er één inclusief feest is, dan is het Sinterklaas wel. De afkomst of kleur van de kindjes maakt de Goedheiligman werkelijk he-le-maal niets uit. Niets. Het feest is voor álle kinderen, en zo is het ook jarenlang gevierd. Nergens gingen de deuren dicht als er gekleurde kindjes mee kwamen vieren of werden ze geweigerd, nergens waren er gescheiden zalen o.i.d.. In tegendeel zelfs, ze waren meer dan welkom.

U haalde aan wat ik vorige week/ van het weekend ook al aanhaalde. Men heeft de rassenproblematiek uit de VS die daar wel degelijk speelde, en nog stééds speelt, één-op-één overgepoot naar Nederland en men denkt nu dat men de nieuwe Rosa Parks is. Blackface of de Jim Crow wetten zijn hier nooit geweest, nooit. Hetgeen zij ons hier dan ook proberen aan te wrijven is absurd en compleet uit de lucht gegrepen.

"Dit is wat er gebeurt als je mensen jarenlang tergt met onredelijke verwijten over fijne landelijke tradities. Dit is wat je krijgt als je tussen kinderen gaat staan om "racisme!" te schreeuwen. Dit is wat je oogst als je jarenlang racisme verwijten zaait aan het adres van onschuldige burgers: broeiende boosheid die openlijk tot uiting komt. Burgers kunnen er rationeel niet van winnen, dus dan gaat de onredelijkheid van de onmacht de discussie sturen. Zorgelijk."

- Dit. Precies dit. Letterlijk decennia lang heeft Nederland zeer gul en vrijelijk de grenzen open gezet voor werkelijk de gehele wereld. Alles en iedereen kon hier maar binnen spoelen en had gelijk recht op alles waar de inheemse Nederlander hard voor moest werken en voor op de wachtlijsten stond, óók diegenen die hier op oneigenlijke gronden waren en allang terug naar land van herkomst hadden gemoeten (de "We are here!" bandieten bijvoorbeeld). Decennialang zag de inheemse Nederlander hoe zijn eens fijne en mooie land veranderde, en vaak niet ten goede. Maar hij mocht er niets van zeggen, op straffe van uitsluiting of ridiculisering. En als dat niet hielp, intimidatie en geweld. Fortuyn kon zo groot worden omdat hij precies de juiste snaar wist te raken, de vinger op precies de goede zere plekken legde en dit in heldere nette taal verwoordde die voor iedereen te begrijpen was. Toen deze man vermoord werd, werd de hoop van een heel volk de bodem ingeslagen. Ook ging er een verhulde boodschap naar de inheemse Nederlander van uit; "Je houdt je mond en je slikt het allemaal maar, of dit zal je lot zijn." Dus wat deed de Nederlander? Hij slikte het maar in en trok zich nog verder terug achter denkbeeldige dijken. Maar de onrust, het ongenoegen, de weerzin en de bezorgdheid bleven maar mochten niet gehoord worden. De veenbrand ging ondergronds. Vorig jaar kon je de tekenen al zien dat deze op het punt stond terug naar de oppervlakte te komen. De Goegemeente verkoos niet alleen er niets mee te doen, ze gooide er zelfs nog maar wat flink brandbaar materiaal op door de ridicule straffen die aan de BlokkeerFriezen werden opgelegd. Opnieuw werd aan de inheemse Nederlander duidelijk gemaakt; "Durf niet voor je land of tradities op te komen, want dan zal dit je deel zijn." Maar je kunt een volk maar zolang beledigen, misbruiken en voor gek zetten in het eigen land. Vroeg of laat komt daar reactie op, en dat hebben we dit weekend in al zijn lelijkheid kunnen aanschouwen.

De enigen die hier schuld aan hebben zijn de Linkse Goegemeente, die in al hun arrogantie wel even menen te moeten beslissen wat "goed is voor het domme werkvolk", maar zelf zorgen buiten schot te blijven als het over de 'geneugten' van de Multikul gaat, en groepen als KOZP die hier een heel volk menen te moeten opvoeden en aan de schandpaal nagelen om hun vermeende racisme en andere -ismen. Er wordt met olifantspoten door de porseleinkast gebanjerd zonder ook maar enige clementie met de inheemse bevolking die moet toezien hoe hun 4 - 5 jarige kindjes de meest ranzige drek toegeschreeuwd krijgen bij iets dat een onvergetelijk kinderfeest zou moeten zijn. Argumenten of anderszins worden weg gehoond of smalend ter zijde geschoven. Het meest smerige voorbeeld daarvan is wel de Tweet met die laatste cartoon die @Van Rossem onder zijn sublieme stuk heeft staan. Inderdaad, dan ben je zo ongelofelijk áf als je met een Ad Hitlerum meent te moeten schermen waar dat totaal niet van toepassing is.

Sjefke7807 | 20-11-18 | 00:19 | 7

En zo is het! Een prachtig betoog lieve Sjefke.

kleurdoosje | 20-11-18 | 08:17

Goed geschreven. +1

druipsmurf | 20-11-18 | 09:29

Fraaie tegel Sjef.

*hoed afneemt*

Padjepejer | 20-11-18 | 11:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar ja de politiek omarmt duidelijk de roetveeg piet. Kozp heet dus volgend jaar korp(kick out roetveegpiet). Want ook zo'n segers en compagnie zijn te stom om te schijten. Ook die begrijpen niet het spreekwoord geef ze een vinger en ze nemen je handen en voeten. Daarvoor die gaan nog op hun rooie neus kijken.

tweetybird | 20-11-18 | 00:06 | 3

Christendom is next

Mart6037 | 20-11-18 | 00:16

Tja Segers | CU zijn gevallen in de fuik of zoals u wilt in het net vd vogelvanger..

ja-nee-misschien | 20-11-18 | 00:29

En dat terwijl in zijn geloof er ook aardig wat discriminatie is. Maar daar hoor je de heer segers dan weer niet over. Want daar heeft zijn geloof geen zin om maar iets er in te veranderen. Sterker nog ze verdedigen die discriminatie met hand en tand tot in het extreme aan toe.

tweetybird | 20-11-18 | 00:41

RESPECT @VANROSSUM.... 1000% mee eens van A tot Z... pijnlijk, eerlijk, visionair, zeer sterk etc.

ja-nee-misschien | 20-11-18 | 00:01

Wel leuk om te zien: #AMSTERDAM is ZWARTER geworden! Vorig jaar alleen blanke Spaanse edelmannen ZONDER roetvegen. Dit jaar zwarte vegen en vlekken. En behoorlijk wat! Die Pieten leken wel Zwarte Pieten! Dat belooft volgend jaar dus weer ophef! ;-)

Rest In Privacy | 19-11-18 | 23:56

Toch een goeie ontwikkeling want ik herinner me ineens weer hoe ik, als kleuter, die Sinterklaas wel zag zitten maar Zwarte Piet altijd meende te moeten bejegen met “hé vieze, vuile, gore kkn***er! Tief jij godverdomme es als de sodepleuris naar die kkjungle van je! Homo!” Maar het kan natuurlijk ook zijn dat ik slechts m’n ouders nasprak.

robvanderLaak | 19-11-18 | 23:48 | 3

Precies zoals ik het me herrinder. En vanaf mn 3 mocht ik ook actief geweld gaan gebruiken

Nouwske | 19-11-18 | 23:50

Jij hebt iig een vreemde lees foute opvoeding gehad maar dat hoef ik je niet uit te leggen

ja-nee-misschien | 20-11-18 | 00:31

En je trekt niet de conclusie dat jij een naar onopgevoed kind was en bent tot op heden niet in staat om naar jezelf te reflecteren? En ondanks dit wezenlijke schakeltje in het nemen van verantwoordelijkheid wat bij je ontbreekt acht je jezelf toch in staat anderen de les te lezen?

Zoek eens gauw wat echte vrienden op die je een spiegel voorhouden i.p.v. met je meelullen.

BrokenTipi | 20-11-18 | 18:14

Dat huilende kind had het gewoon koud o.i.d. Denk niet dat enig spreekkoor haar iets zegt en de demonstranten werden bijna overal ver van kinderen gehouden. Of Nederland in een burgeroorlog verzeild is geraakt? Wat een opgeklopte boel. Die demonstraties voor en tegen stelden in zijn totaal helemaal niets voor.

Mijn klomp breekt | 19-11-18 | 23:44 | 5

Nog eens beter kijken naar de Pownedvideo dan.
KOZP stond langs de smalle route aan de overkant. Moeder en kind passeeerden daar tegenover. Het kind was geschrokken van het keiharde schreeuwen door de megafoons. Toen de moeder opkwam voor haar huilende kind gingen de KOZP-ers nog harder schreeuwen door hun megafoons. Ze geven geen ene fuck om kleine blanke kinderen, maar wel leuzen als 'Voor ieder kind' enzo.

kleurdoosje | 20-11-18 | 08:09

kleurdoosje - maar megafoons waren toch verboden? Werd daar niet tegen opgetreden?

Maris v.d Hof5393 | 20-11-18 | 15:08

Haar moeder had duidelijk een andere mening, alleen jij zal het achter je toetsenbord wel weten.

BrokenTipi | 20-11-18 | 18:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Er past maar 1 pro pieten protest en dat is dat er volgend jaar honderden, zo niet duizenden zwarte pieten opduiken in de aankomststad. Niet om rotzooi te trappen.. maar om de traditie hoog te houden.

Epistulae_Morales | 19-11-18 | 23:43 | 1

Goed idee idd

ja-nee-misschien | 20-11-18 | 00:32

Het gaat helemaal niet om Zwarte Piet. Het gaat erom dat de linkse kerk iets vindt. En dan moet iedereen daarin heilig meegeloven. Alle die niet meedoen zijn afvalligen. En daarmee automatisch racist. Omdat Zwarte Piet een Nederlandse traditie is moet hij kapot. Daarvoor hebben ze een stel moraal en vooral intellectueel minder begaafde beroepswerklozen (en daarmee automatisch aanhanger van de Linkse kerk) bij elkaar gehaald. Omdat die zelf een tintje hebben mogen ze iedereen voor racist uitmaken omdat racisme alleen iets van een blanke tegen een getinte kan zijn. Het gaat erom onze tradities en vooral cultuur af te breken en te vervangen door een andere. Dus ook Kerst moet weg, let maar op zodra Piet weg is.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 23:41 | 1

Het is historisch gezien de linkerkerk die het totalitaire regime op hun zadel helpen (Islam en communisme). Zodra er een wisseling van wacht is gemaakt en het besef komt bij deze linkse aanbidders wat ze hebben aangericht, ze op dat moment tegen de muur staan en.. pang. Nooit meer.

Dat wat deze mensen menen te bestrijden realiseren ze.

BrokenTipi | 20-11-18 | 18:23

Hoeveel van anti piet demonstranten waren er nou daadwerkelijk zichtbaar afgelopen weekend 100, 200 ? waarvan het merendeel bestond uit blanke deugers. In Den Helder , een stad met een groot percentage getinte inwoners stonden er precies 4 blanke demonstranten te deugen. Vrijwel het gehele Nederlandse volk , blank, getint, paars of geel wil gewoon een oerhollandse sinterklaas met een zwarte piet. Dat is inmiddels nu wel duidelijk. Dit kinderfeest met heidense oorsprong gaat ook in de toekomst echt niet veranderen. C'est Ca !!!!

AntonJensen | 19-11-18 | 23:38 | 2

Wacht maar af, die roetveegpiet gaat nog eens heel groot worden ;)

Berbaar | 19-11-18 | 23:54

Roetveegpiet wordt opgedrongen Berbaar.
Is het nu nog niet duidelijk dat steeds meer mensen een hekel krijgen aan dat doorgedram?

Lilia2 | 20-11-18 | 09:51

Kan die foto niet weg? Ik vind het niet leuk, een huilend kind op een feest dat plezierig moet zijn. Dat kind heeft ook recht op privacy.

marjen | 19-11-18 | 23:34 | 2

zucht

checkmate123 | 19-11-18 | 23:34

Oh het sarcasme! *Smullen doet*

Is dit nog nieuws? | 20-11-18 | 06:31

wat een verdomd goeie column. precies de spijker.

checkmate123 | 19-11-18 | 23:34

Pauw wilde lekker gaan framen met aso:s en lieve rustige mensen van KOZP. Maar burgemeester haalde botsplinters even aan. Zo Pauw even op zijn nummer.

Mart6037 | 19-11-18 | 23:32 | 2

Inderdaad, eens een keer geen policorlul als burgemeester, maar iemand die zich neutraal weet op te stellen, is een zeldzaamheid in deze tijden.

Crusher | 19-11-18 | 23:39

Heel wat anders als die in Tilburg.

Mart6037 | 19-11-18 | 23:50

Begrijp eigenlijk niet wat de negers te klagen hebben. Als nazaten van de slaven leef ik met hun mee wat voor verschrikkingen hun voorouders hebben moeten ondergaan. Er zij echter veel bevolkingsgroepen die slecht zijn behandeld in het verleden, ook blanken. Toch heeft hun verleden er toe geleid dat ze hier zijn en hun stem kunnen laten horen. en mee kunnen doen met een samenleving waar ze kennelijk erg graag in willen leven. Zonder die voorgeschiedenis zouden ze nog als primitieve bewoners blootvoets rondolen in de Afrikaans oerwouden.

watazooi | 19-11-18 | 23:28 | 3

#Tiswelwaar.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 23:29

Het is niet zo dat 'de negers' klagen. Slavernij heeft er geen ruk mee te maken. Anders zouden ze wel protesteren in bijv. Saoedie Arabië, Qatar, Dubai of de gehele islamitische wereld waar de helft van de bevolking per definitie en per goddelijke decreet slavin is. Dat wekt volgens mij vooralsnog nergens in hun gelederen de geringste teken van verontwaardiging.

Nee, dan zijn fictieve figuren in kinderfeesten van een heel andere orde en verdient de hoogste prioriteit. Nee, wij hebben last van een stuk of wat beroepsnegerts, beroepsmarrekane, beroepsturke en op hun businessmodel parasiterende hulpsinterkaasjes en kazinnetjes die een verdienmodel hebben met zuigen. Die pak je dat niet af natuurlijk door hen hun zin te geven over de zuig du jour. Dan zouden ze van de bijstand alleen moeten leven. En werken is geen optie. Te weinig vacatures voor professionele zuigers.

Mazzelstof | 20-11-18 | 05:33

Erger nog ik heb ze stuk voor stuk benaderd met de vraag of het dan geen tijd wordt om zich in te zetten voor de huidige slavernij.
Als ze zoveel problemen nog ondervinden van wat honderden jaren is gebeurd.
Keiharde antwoord was dat het ze niet interesseert.Letterlijk hè. Ze waren alleen met zichzelf bezig.
Totaal geen sympathie meer voor die doordrammers.
Ik wordt als extreemrechts en nazi weggezet.
Maar mij raakt het wel dat er nog slaven en mensenuitbuiting is.
Totaal van het padje deze mensen.

Lilia2 | 20-11-18 | 09:55
-weggejorist-
gekwetst | 19-11-18 | 23:21 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik lees zojuist dat de huistrollen het gedrag van enkele voetbalsupporters gelijk stellen aan de grote meerderheid van Nederland die voor authentieke Zwarte Pieten is. Ik ga er niet vanuit dat veel mensen in die frame trappen. Maar vraag me wel af diezelfde huistrollen destijds ook 'alle' tegenstanders van Zwarte Piet op één hoop gooiden na de agressieve acties van kozp/jerry afriyie, enkele jaren geleden?
tpo.nl/column/briefje-van-jan-aan-jer...

benjeallanggek | 19-11-18 | 23:13 | 2

Dat KOZP naar 18 gemeentes zou gaan is puur om zoveel mogelijk tegenreacties te oogsten. Spreid je winkansen, cast a wide net. De demonstraties waar geen tegengeluid kwam hebben ze zelf afgekapt en de plaatsen waar het 'grimmig' werd kregen meer KOZP activisten toegestuurd.

De pro-pieten staan er gekleurd op nu de hooligans zich hebben laten misbruiken en niet verder denken dan hun neus lang is. De media kunnen hun framing weer wat kracht bijzetten en als je als gewone Nederlander nu zwarte piet verdedigt sta je meteen gelijk aan tokkie Bono.

GroetenVanUrk | 19-11-18 | 23:11 | 6

U bedoelt zeker de KOZP? Of de graauwe eeuw. Ja daar wil je niet mee geassocieerd worden. Drammer

Mart6037 | 20-11-18 | 00:29

Dat burgemeesters ze lieten komen is vooropgezet. Zie vorig jaar.

Mart6037 | 20-11-18 | 00:31

@ Berbaar | 19-11-18 | 23:52
Als die guilt by association, in combinatie met gematigden en fundamentalisten over één kam scheren écht de uitwerking zouden hebben die jij schetst, waren er een hoop moslims inmiddels van hun geloof afgestapt.
Jammer hè, dat het zo niet werkt.

You-On-A-Gin | 20-11-18 | 01:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Google eens op “piempampoentje pompernikkel en piepeling”. Vroeger vonden jullie (groot)ouders dat ook volstrekt normaal. En als er niks aan tradities veranderd mag worden, dan lazen kinderen van nu nog alles over pikzwarte glimmende oliedomme nikkertjes uit Klapperdorp.

Bigi Bana Boy | 19-11-18 | 23:10 | 4

Appels en peren...

benjeallanggek | 19-11-18 | 23:18

@Big Bana Boy,
Tuurlijk is er vroeger, en ook nu , racischme geweest .zal ik nooit ontkennen.
Laten we van geschiedenis leren en niet gaan uit wissen.
Boeken verbranding en beelden bestormming is fout. Uw nakomelingen en rest van het spruit bewust maken van een onvervalste geschiedenis is aan u. Dat het een “ rocky road “ is geweest mbt gelijke waarden van mens/ras/cultuur zal ik nooit ontkennen.
Laten we elkaar nou om de toegevoegde waarde in onze Nederlandse welvaardsstaat respecteren en niet elkaar gaan aanvallen op kleur/uiterlijk of sexueele geaardheid.
Op dit niveau moeten we toch hedendaags met elkaar leven?

Datgingniegoed | 19-11-18 | 23:37

Bigi Bana Boy | 19-11-18 | 23:10 | reageer

Jaja, huilert. Ga jij ook nog even de zangeres zonder naam opzoeken met haar 'hij was maar een neger'.
Meeste mensen kennen de oude vs. de moderne Sjors en Sjimmie wel.
Velen zullen het ook gewoon met je eens zijn.

Maar zo'n verandering die ingezet wordt op basis van racisme framing én ook nog eens uit-/aangevoerd door een pipo die dit land vooral dankbaar moet zijn voor de kansen die het hem bood als zielig gambiaantje ipv. tegen aloude tradities aan te schoppen is NIET de manier.
Dat wekt vooral weerstand op (ja en idiote mee-huilers die zich hier heel erg in het sujet in kwestie vergissen).

Gazzerop | 20-11-18 | 00:21
▼ 1 antwoord verborgen

"(..) de lage arbeider (..)" "(..) het linkse kamp (..)"

Maar wie hebben nu het meest geprofiteerd van de komst van laag geschoolde (zwarte / getinte) arbeiders? Wie hebben uiteindelijk het meest staan te juichen met de komst van de (zwarte / getinte ) arbeiders? Waarom staan de grenzen nu nog steeds wagenwijd open? Waar gaat het zogenoemde marrakech verdrag over?
Juist, de profiteurs is neoliberale rechtse VVD achterban. Die plaatsen ze gratis onder erbarmelijke omstandigheden achter de lopende band.
En links krijgt overal de schuld van.
De neoliberale elitaire bovenklasse staan met de armen over elkaar te kijken hoe de onderklasse elkaar afmaakt en vinden het wel best.

ProAsfalt | 19-11-18 | 23:10 | 4

Stonden ze maar achter de lopende band. Ze gaan regelrecht de uitkering in...

benjeallanggek | 19-11-18 | 23:16

Dat zijn de anticipatiemiljonairs, werken maakt je vrij maar geld adelt

kindapaas | 19-11-18 | 23:17

@ProAsfalt,
Whohohoho, Hold your horses boy!
Jouw hele probleem is aan het gedrocht EU te danken . History repeats itself door het 4e reich tot stand te brengen. Alexander de grote-julius
Cecar- Napoleon en Adolf Hitler hebben het voor ons geprobeerd.
Van geschiedenis KAN je leren maar ook meerdere keren je teen aan stoten.

Datgingniegoed | 19-11-18 | 23:53
▼ 1 antwoord verborgen

Ok ik begin onderhand spuugziek van dit onderwerp te worden .
Ook begin ik er sterk twijfels te krijgen dat deze hele hetze niet een arrogant verdien model is geworden . En een eazy verdien model om de media door de winter te helpen. En met kerst “ time off “ te krijgen.
Poep en poep ziek wordt ik van het alsmaar opbraaken van een vermeend racisme en een hier uit voort vloeiend asicosiaal gedrag / tegengeluid van onze mede mensen.
Het is als de brand driehoek , Als we er een element uit halen is het probleem opgelost en daarom MSM en GS geen podium / aandacht aan dit soort kneuzen. Ophouden met aandacht geven aan dit soort instanties en geen demonstraties toelaten mbt zwarte piet op de intocht dag , BASTA!

Datgingniegoed | 19-11-18 | 23:07 | 1

Verdienmodel van de media zeker.
Zij hadden heel andere journalistiek kunnen (en moeten!) leveren.
Mooie vergelijking, een element weghalen.

letopuwzaak | 19-11-18 | 23:15

Volgend jaar demonstreer ik ook graag mee. Mans zoek ik daar dan de discussie met linkse fascisten. Schandalige linkse kinderhufters waar eens een goed gesprek mee gevoerd moet worden.

Shareholder II | 19-11-18 | 23:05 | 2

Helemaal eens. Ik zorg ook dat ik ergens ben

Nouwske | 19-11-18 | 23:18

Alle normale pro zwarte Piet interviews komen niet op tv. Liever dat handje vol randdebielen dat overal tegen vloekt, zodat de media het zo kan framen dat de witte Nederlander racistisch is.

witdusracist | 20-11-18 | 02:29

Laat het anti-figuren dan toch gewoon lekker protesteren in het aan hun toegewezen vakje. Zolang de rest van de mensen afspreekt niet binnen 100 meter afstand van hun te komen is er weinig aan de hand voor de kindjes. Maar goed, dat is misschien slechts wensdromen.

DeathValleyCreek | 19-11-18 | 23:05 | 4

@berbaar: dat is juist het probleem. Ze blijven niet in die vakken staan, ze zoeken de grenzen op.

Badr Haary | 19-11-18 | 23:27

@Badr Haary | 19-11-18 | 23:27
Prima dan kan de politie zich daar mee bezig houden ipv met een horde tokkietuigh dat racistische dingen schreeuwt en mensen bekogelt.
Zorgt er ook voor dat pro-pieters niet als a-socialen te boek komen staan maar dat de werkelijke overtreders in dat geval het spotlicht op zich krijgen.
Ziet U win - win, waren er maar mensen geweest die zo slim waren geweest dit van te voren te bedenken ;)

Berbaar | 19-11-18 | 23:37

Discussie ga ik niet aan met linkse extremisten.Niet schelden en eieren gooien.
Maar afgelopen weekeind hebben we met veel mensen er over gesproken.Als een buffer voor KZOP sinterklaasliedjes zingen willen we wel.Mochten de burgemmeesters ze nog vlakbij intocht plaatsen.Wel zo dat kinderen er niet van schrikken en het als gezellig zien en daardoor die KZOP drammers niet meer horen

Lilia2 | 20-11-18 | 10:01
▼ 1 antwoord verborgen

Boink boink boink,

Doorbraak: "We zijn dit weekeinde weer getuige geweest van een tsunami aan racistisch geweld. In een reeks van steden zijn demonstraties tegen het blackface-racisme verboden, vlak voor aanvang alsnog afgelast, door nazi’s en racistische hooligans aangevallen en in enkele gevallen snel weer afgebroken. Demonstranten zijn gevlucht of afgevoerd in bussen. Burgemeesters hebben overduidelijk en heel bewust te weinig politie beschikbaar gemaakt om de racistische woede wezenlijk te beteugelen, en zo de nazi’s en hooligans tot op zekere hoogte vrij spel gegeven om de beweging te intimideren, om de heersende racistische orde veilig te stellen"
www.doorbraak.eu/de-strijd-tegen-zwar...

AntonJensen | 19-11-18 | 23:02

Ik zou zo graag dat lesprogramma van Airfyre besproken en weerlegd zien.
Daar staan een aantal punten in die volgens mij weerlegd kunnen worden met alle kennis die hier al heerst..
Nu is het een geheimzinnig iets maar waar ze wel alle scholen mee afgaan! Misschien dat hun argumenten wel tegen hun gebruikt kunnen worden en dat dat de discussies zal smoren en hun positie verzwakken.

letopuwzaak | 19-11-18 | 23:01 | 2

letopuwzaak,
Jaha Letterlijk ,Let op uw zaak, Laat deze hersenspoeling niet les materiaal op de scholen worden alstublieft.
Weiger enig van dit vergif tot u te nemen. Niet gebasseert op waarheid of wetenschap/ historie. KAPPEN met die bende!. VK heeft ook zo’n propaganda film gelanceerd enige jaren geleden (Al Gore) climate change film gebasserd op gebakkken lucht.
Alsjeblieft laten we niet deze kant op gaan dat de kinderen van jongs of aan worden geindoctineerd door valse wetenschap en worden gepushed naar politiek gevormde denkbeelden. HEEEEL ENG.

Datgingniegoed | 20-11-18 | 00:18

@datgingniegoed. Dit is al de orde van de dag! Ze gaan ermee naar scholen, als ook hbo's en universiteiten. Al zeker twee jaar.
Dan kunnen we beter weten wat die les inhoudt, toch?

letopuwzaak | 20-11-18 | 08:05

Veel reacties en antwoorden zijn "-weggejorist-" en ik heb ze niet allemaal gelezen maar lieve mensen laten we het nou een beetje netjes houden anders kan GEENSTIJL misschien wel de deur sluiten . Je kan al heel veel meer mening geven op GEENSTIJL , maar wat er allemaal is gebeurt dit weekend is een gevonden vreten voor tegenstanders van GEENSTIJL .

Verweg | 19-11-18 | 22:58 | 1

Hahaha

Nouwske | 19-11-18 | 23:19

Als de zwartgekleurde medemens nou eens wat minder zijn of haar best deed op Zwarte Piet te lijken i.p.v. andersom, dan hoefde hij/zij zich niet zo druk te maken en had niemand een probleem met de schertsfiguur die Zwarte Piet is.
.
Maar als je dan weer zo'n KOZP-activist(e) met een ringetje door haar neus, wat blingmetalen ringen door de oorlel en een kleine breekpen door de neuswortel op TV met een dikke oewee dom ziet wauwelen over discriminatie, tja, dan vraagt ze er wel zelf om. Dan is de associatie met Zoewarte Piet wel erg duidelijk...

Brou Is Back | 19-11-18 | 22:57 | 1

Welcome back bro.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:58

Nog even over het argument van kozp en de linkse deugbrigade dat gekleurde kindertjes voor Zwarte Piet uitgescholden worden en daarom afgeschaft dient te worden.
Allereerst valt dat waarschijnlijk best wel mee; de meeste kinderen willen eerder Zwarte Piet zijn dan Sinterklaas. Zwarte Piet is namelijk een coolere gast.
Ten tweede, moet je als dat wel gebeurt degene die scheldt daarop aanspreken. En niet, om die reden een mooi volksfeest de nek willen omdraaien. Dat zou namelijk een beetje hetzelfde zijn als alcohol verbieden omdat sommige mensen vieze hufters worden als ze wat teveel op hebben. Of neuken verbieden omdat sommige kinderen later misschien wel een nieuwe Mao of Hitler worden.

benjeallanggek | 19-11-18 | 22:51

* note to self* Topic tegen 'linksige' deug-schoonma aanhangen. Goed articuleren.

Tevreden achterover leunen.

Whisper | 19-11-18 | 22:48

Zojuist is er door onze 'onpartijdige' publieke omroep (Nieuwsuur) gestuurd naar verandering van de figuur zwarte piet. Zo zegt Mariëlle Tweebeke dat Rutte dit nu ook lijkt te vinden, i.t.t. een aantal jaren geleden. Dit wordt op zeer gekunstelde wijze geïllustreerd met zijn uitspraken (interview-fragmenten) van vandaag en een paar jaar geleden. Echter is m.i. de strekking van zijn woorden in essentie hetzelfde gebleven: zwarte piet is zwart en eventuele aanpassingen komen voort uit het maatschappelijk debat. Hij (de regering) speelt hierin geen rol. Het blijft bizar dat de NPO er zo op gebeten is dat de publieke opinie in een bepaalde richting wordt gestuurd...

Ledzep67 | 19-11-18 | 22:46 | 2

De NPO is het propagandabureau van de linkse kerk dus zo gek is het niet.
Alleen jammer dat ze daar ons belastinggeld voor stelen.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:57

Linkse prop. Dat heeft iedereen wel door, alleen jammer dat ons kabinet hierin meegaat. Tijd voor populisme dus.

BozePaarseMan | 19-11-18 | 23:07

Jammerlijk geklaag. We hebben hier gewoon twee clubjes volwassenen die proberen zo hard mogelijk proberen te schreeuwen dat ze gelijk hebben. De oplossing ligt niet in het inperken van burgerrechten, maar in het niet luisteren naar dit soort simpele zielen. Sinterklaas overleeft het wel, het zal kinderen aan hun reet roesten welke kleur Piet heeft. Elk jaar worden warme, nostalgische herinneringen gemaakt. Dat deze niet 1 op 1 hetzelfde zijn als 30 jaar terug boeit geen reet.

Ggroengras | 19-11-18 | 22:45 | 4

Kinderen beklagen zich massaal over die neppieten die er uit zien als ongewassen junks. Dus het boeit wel degelijk.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:56

Volgens mij is er maar één clubje wat schreeuwt. Hadden ze maar gewoon gepraat, dan was er weinig aan de hand geweest.

BozePaarseMan | 19-11-18 | 23:11

Vervang in gras zijn text zwarte Piet voor elk willekeurig feest en vervang dat door bijvoorbeeld ramadan.

Is dit nog nieuws? | 20-11-18 | 06:21
▼ 1 antwoord verborgen

Wel grappig: de progressief wil altijd dat we de 'onderklasse' begrijpen en waarderen vanuit de moeilijke omstandigheden. Maar hier dan weer niet!
Want een zogenaamd 'rechtse' onderklasse, dat telt niet mee als we moeten gaan begrijpen.

marjen | 19-11-18 | 22:45 | 1

Ja grappig is dat dan vallen er al snel termen als onderbuikgevoelens en tokkies.
Dezelfde blinde vlek zag je bij links als het gaat om religie de achterlijkheid van het christelijk geloof kon niet belachelijk genoeg worden gemaakt maar voor een nog veel achterlijker geloof als de islam heeft men respect en begrip.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 23:34

Om eens na te denken; Wat zouden Hitler en zijn trawanten vinden van die lieden die zich zo onbeschoft uitlieten tegenover het gekleurde deel van de aanwezigen? Zouden zij dat echt als mede-strijders voor de racistische zaak zien?

Omgekeerd hetzelfde, zouden Rosa Parks, Martin Luther King etc dat circus van paljassen, clowns en charlatans als waardige opvolgers zien voor de goede zaak? Met je blauwe haar en je roze schoenen en een leider die geld verdient aan je goede naam met een gehyped slavernijverleden dat grotendeels gebaseerd is op leugens?

En daar maken we ons al drie dagen druk om. Zelfs die slappe zak van een Rutte die meent zijn onderdanen asociaal te moeten noemen... zei de leugenaar.

RenHoek | 19-11-18 | 22:45

Voor de mensen die nu Dijkhoff er van beschuldigen dat hij KOZP het recht op demonstratie ontzegt: google eens op 'Amsterdam' + 'demonstratie' + 'verplaatst.
Hieronder 3 resultaten.
Conclusie: wat Dijkhoff zegt is niks nieuws. Het zichzelf progressief noemende Amsterdam paste deze truc onder de bewierookte Van der Laan al tig keren toe. Ook in Amsterdam is het recht op demonstratie niet zo absoluut zoals nu ineens verondersteld wordt. Eat that, suckers!

www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/31709...

www.parool.nl/amsterdam/protest-tegen...

www.parool.nl/amsterdam/van-der-laan-...

Amsterdamsko | 19-11-18 | 22:42 | 1

Spijker op de kop

Vlasbaard | 19-11-18 | 22:41

Ooit waren ze er... de zwarte strijders die echt iets te melden hadden... geen 3 wkn ervoor moesten ze nog achter in de bus... niet in een lunchroom want ze waren zwart... Artiesten Als Sammy Davis JR kunnen je verhalen vertellen waar je stil van wordt... Niet het Pauw/DWDD racisme... Dat is geen racisme, dat is verdeeldheid creeeren.
We zijn naar de kloite gegaan door deze dialoog.. Jarenlang hebben de Sylvanas en kompanen met hun geneuzel in de marge het volk kapot gebeukt... iedere snik stond er een microfoon en camera voor ze klaar en niet te geloven... een paar kaalkopjes trapte in de val... wijd open gezet ... en nu hebben ze wat ze willen...
Een groter disrespect voor de enige echte strijders voor gelijkheid heeft de media niet kunnen maken... Ik herdenk ze in stilte...
James Baldwin
Malcolm X
Martin Luther.
En die negerin die de universiteit niet op mocht...
Deze mensen streden voor iets wat nodig was....
www.literairnederland.nl/james-baldwi...

de broer van theo | 19-11-18 | 22:39

Tijd dat we de Amerikaanse manier van demonstreren ook overnemen: netjes met je bordje binnen de lijntjes blijven lopen, of je wordt opgepakt.
Demonstreren wordt veel te vaak een excuus voor het tuig om te gaan vechten.

frank87 | 19-11-18 | 22:39 | 4

Berbertokkie, het schijnt dat die kick out zwarte piet fanaten zeer provocatieve types zijn die kinderen aan het huilen maken en van racisme betichten puur omdat ze van zwarte piet houden. Abject hè.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:55

Oeps berbaar nu neemt u ineens het voorbeeld eindhoven. En sla je rotterdam weer fijn over. Waar kozp niet eens in de vakken wilde. Een anti vlag ophingen op een plek die niet toegestaan was. U lult steeds eenzijdig als het u uitkomt. Bij u zijn pro pieten allemasl tuig en racisties en kozp zijn engeltjes. Ik begrijp niet dat u zat te tikken. Was bij u kozp antifa engeltjes gaan staan.

tweetybird | 19-11-18 | 23:19

@tweetybird | 19-11-18 | 23:19
Gheghe precies wat groengras al eerder aanhaalde als je het niet met ze eens bent dan moet je wel KOZP fan zijn.
Onzin, ik heb een hekel aan extremistjes zowel pro- als anti piet.
Na het initiële victorie gekrakeel over die inzameling voor dat blokkeertuigh ontplofte de boel dit weekend volledig in het gezicht van de pro-piet drammers.
Heel Nederland heeft op alle zenders kunnen zien hoe men zich misdroeg in Eindhoven en ja dat beklijft.
Daarna gaan er nog wat sukkeltjes in de vlek wrijven om de boel te vergoelijken, met alle gevolgen van dien ook hier in de panelen.
Het is dom, oliedom en het zal grote gevolgen hebben.
Anyway, het was vermakelijk vandaag.
Truste!

Berbaar | 20-11-18 | 00:08
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik de borden van KOZP zie, Nederlandse vlag met erboven veel zwart, en daarbij Airfryer met zijn whitey helpers dan is mijn eerste associatie met neonazi's. Die hebben ook precies dezelfde loserkoppen, en dan de Nederlandse vlag onder het zwart, de nazikleur. Het plaatje is compleet. En die zwarte man gaan ze lynchen (branden in een Airfryer?). Ben ik de enige die die associatie erbij heeft?

Rest In Privacy | 19-11-18 | 22:38

Misschien zouden al die beroepsdemonstranten zich eens druk moeten maken over echt onrecht in bijvoorbeeld Ghana, het geboorteland van Jerry Afriyie. Maar dat zal er wel niet inzitten, want daar geen 'graties geld' . En ook geen linkse deugmensen die geen echte problemen meer kennen, maar toch graag verzetsstrijder zijn.... ruim 80 jaar na de oorlog. Nee, dan kun je beter hier een kinderfeest als rascistisch bestempelen.
metterdaad.eo.nl/projecten/afgeronde-...

benjeallanggek | 19-11-18 | 22:37

Rutte heeft commentaar op de voetbalsupporters. Het mag niet wat ze gedaan hebben, foei! Ik vergelijk het met iemand die jaren wordt getreiterd en dan uiteindelijk door het lint gaat. En dan zegt Rutte foei je mag niet door het lint gaan. Typisch Rutte een heilig geloof in onze democratie, onze democratie die allang geen democratie meer is. Maar onze tunnelvisie politici hebben het nog niet door. Zodra ze een voet op het pluche hebben gezet zijn ze ieder contact met de ‘real world’ kwijt. Heel erg jammer!

Rdock | 19-11-18 | 22:33 | 1

Wie luistert er nu nog naar Rutte?
Beroepsleugenaar die zich door links laat terroriseren

Lilia2 | 20-11-18 | 10:07

Smerig eigenlijk, een volksfeest aanvallen.

MaxiCosi24 | 19-11-18 | 22:32

Laten we eerlijk zijn: zwarte Piet is inderdaad een neger, zie het kroeshaar, de dikke lippen en de gouden oorbellen.
Destijds, zo rond 1870 toen die onderwijzer het huidige Sinterklaasfeest gestalte gaf, zag men negers als iets exotisch, niet per sè racistisch.

Eerst was zwarte Piet een boeman, daarna een leuke , vrolijke knecht van Sint, die gekke dingen deed.

En zwarte piet is niet zwart van het roet van de schoorsteen, want waarom blijven zijn kleren dan perfect schoon? Dit is een later verzonnen excuus.

Ik ben absoluut geen weg-met-ons type of sta absoluut niet in het kamp van Kick Out zwarte Piet, want ik vind hen een stelletje vergezochte racisme roepers, waar dat helemaal nog niet speelde.

Maar om de rust te bewaren, en eindelijk eens van het jaarlijkse gezeik af te zijn: verander zwarte Piet gewoon in de zotte Piet, in de vorm van rode, groene, blauwe Pieten.
De werkpieten, de danspieten, de muziekpieten, de pakjespieten etc.

Elk jaar komt er een nieuwe generatie kleuters, zij weten niks van de historie en kunnen makkelijk dit nieuwe narratief, duur woord voor verhaal, oppakken.

Het moet nu eindelijk eens klaar zijn met dit kleinzielig gevecht tijdens een redelijk onbenullig kinderfeest.

King of the Oneliner | 19-11-18 | 22:32 | 7

Met die laatste zin impliceert u dat een meerderheid van nederland er een zooitje van hebben gemaakt. U blijft maar denken dat het ze alleen om zwarte piet te doen is. Nee ook roetveeg piet in hun ogen is niet goed. Straatnamen zijn niet goed . Beelden zijn niet goed. Het houd niet op. Wat begrijpt u niet aan je geeft ze 1 vinger en ze pakken je handen en voeten. Maar ja had het al een beetje door. King van de oneliner. Ik zou zeggen king van de onzin.De enige die er onzin van maken zijn die sukkels die een kinderfeest verstieren door het onterecht als racisties te bestempelen om een meerderheid hun wil op te dwingen.

tweetybird | 19-11-18 | 22:56

Nope, steek die kleurpieten maar ergens weg waar anderen er geen last van hebben.
Zwarte Piet is en blijft zwart. Mooi heur. Met rode lippen, zwarte krullen, een bont pakkie en gouden oorbellen. En een gave muts natuurlijk. Laat Zwarte Piet lekker met rust en trek zelf andere kleren aan.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:36

Je hebt gelijk op het geleuter - stuk, kunnen we daar gewoon een kopje thee over drinken. Wat betreft het gelijk hebben van discussie is reeds beslecht door media en ophitsers aan kozp-zijde. vandaar het verzet van blanke medemens dat dit op verkeerde voet wordt beslecht. Te snel en door amateurs/ophitsers gepleegd op een kinderfeestje. Racisme-geroep door niet capabele onderhandelaars. Nederland als baken in de wereld op tolerantie wordt gegijzeld door schreeuwers die juist racisme aanwakkeren.

rattenvanger XL | 19-11-18 | 23:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat jaarlijkse dramritueel blijkt steeds iedere keer meer mensen te mobiliseren. Ook het onderwerp zwarte piet wordt meer en meer vervangen door een algemeen protest van gewone burgers die zich door de overheid en media gemarginaliseerd voelen in hun eigen land. Hoe harder ze aangepakt worden, hoe harder de tegenreactie. Ga vooral zo door links!

en zal uiteindelijk gaan uitmonden in een grote protestbeweging

ChatBot | 19-11-18 | 22:32

Vreedzaam protest is Rascist schreeuwen naar een kind van 5, dreigen met botsplinters, niet houden aan gemaakte afspraken op afgesproken plekken door anti pieten. Demonstreren is een recht maar geldt niet als pegida ergens oodraaft om te barbecuen. Want dan is het provoceren. Je bent extreem rechts als je als zwarte piet tussen de menigte begeeft. Wat wordt in dit land toch met 2 maten gemeten. Niet mijn land meer, wat een Kudtland!

MoonBeebe | 19-11-18 | 22:31 | 2

Doei

Ggroengras | 19-11-18 | 22:42

Ga je weg ggroengras, wat fijn! Ver weg hopelijk?

Superkwatta | 19-11-18 | 22:53

De discussie is al jaren gekaapt door onbenullen en er is niemand die ook maar 1 cm de diepte ingaat.
Ten eerste is het van belang om te weten dat de Ned. slavernij een Joods protestanst feestje is geweest. Zeer eenvoudig terug te vinden wie de investeerders waren in oa VOC en WIC. Een katholiek werd meteen en hard van boord geschopt alsware het dmimies zijn. Laat Sinterklaas nu net een katholiek feestje zijn. De Joden die gevlucht waren dankzij de inquisitie en toevallig rente mochten berekenen. Zie de wisselbank (eerste bank waar fractioneel bankieren is toegestaan) als resultaat. Daarnaast werden de schepen en scheepsladingen verzekerd en zie daar. De grootste multinational ter wereld was een feit.
Schenkman ga ik maar helemaal niet op in want het is bizar om een leraar, nog wel uit de jordaan, te betichten van kolonialisme en racisme is de wereld op zijn kop. Niemand die ook maar de moeite neemt om zijn boekje (uiteraard 1e druk) te lezen. Er zijn honderden argumenten te bedenken waarom Sinterklaas een heidens feest is. Waarom wel lullen over rode lippen en geen uitleg kunnen geven over een roe en een zak en een ketting. Het katholicisme is dualistisch en het kwade moet overwonnen worden. Daarom kwam het duiveltje ook in de nacht door de schoorsteen naar binnen en werd de bisschop van myra getekend met een zwart duiveltje aan zn benen geketend omdat heiligen het kwade hebben overwonnen.
Het is geen racisme en is het nooit geweest en de zwarte kleur is onmisbaar.

pietervanburen | 19-11-18 | 22:30 | 1

Hear hear.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:52

Goed stuk Van Rossem.

Jan Dribbel | 19-11-18 | 22:27

Eigenlijk moeten wij nederlanders ze geven wat ze willen. Wij maakten van zwarte piet een vriendelijke kindervriend zonder roe en in hoog aanzien bij de kinderen. Oeps racistisch. Maar ik zeg nu dan ook waarvoor dan allemaal rare kleurenpieten of een roetveeg piet. Nee we maken er maar blanke pieten van. En geven de roe ook maar terug. Want ook die vernieuwing vonden ze niks en was racisties schijnbaar. De anti zwarte piet ziet liever die goeie oude tijd terug. En daarna niet meer zeuren racisties.Niet gaan zeuren dat de pieten aan slavendrijvers doen denken want onze lieve zwarte piet was volgens jullie kleine minderheid racisties.Raar volk die anti zwarte pieten.Ik zeg sukkels.

tweetybird | 19-11-18 | 22:26 | 1

Dan gaan ze sowieso weer janken want er moet een zwarte Sinterklaas komen met witte knechten. Witte knechten.

Gravin v Kippenbouth | 19-11-18 | 22:34

Het bestraffen van de hooligans is alsof je een kat zweepslagen geeft wanneer hij eet van een stukje vlees dat je voor hem neer hebt gelegd.

watazooi | 19-11-18 | 22:26 | 1

Yup.
Dit is gewoon voorgekookt en de NPO heeft weer een stok om de blanke mens mee te slaan.

Gravin v Kippenbouth | 19-11-18 | 22:37

Misschien een idee om de albino's in Afrika voortaan piet in NL te laten spelen.
En dat KOTZ dan hun eigen vakje in Afrika krijgt en de zwarten gaat bekeren tot het multiculturalisme.
Kijk , dát is progressie !

nemeton | 19-11-18 | 22:26

Alle aandacht naar de kleine groep schreeuwers... Door alle aandacht worden ze groter en groter gemaakt, maar ze blijven klein en zielig...

Goed-hardt | 19-11-18 | 22:25

Tja, hoe slecht moet je een land bestuurd hebben, als veel mensen het waarderen dat voetbalhooligans proberen onze tradities te beschermen. Wat een lafaard die Rutte, die geen stelling durft te nemen om de Nederlandse tradities te durven verdedigen.

watazooi | 19-11-18 | 22:21 | 3

Rutte is pro Zwarte Piet.
Je ziet het wel maar je hoort het niet.

Gravin v Kippenbouth | 19-11-18 | 22:39

Ehv hools voelen zich inderdaad in brede kring gewaardeerd deze dagen.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:50

Nee Ruttegraat is een pinokkio.

tweetybird | 19-11-18 | 23:29

En dan nog een onderbelicht punt in deze discussie. Men heeft 364 dagen om een punt te maken over ZP. Maar men moet precies op de dag waarbij kinderen aanwezig zijn, een punt maken. Anders haalt het de "angel" uit het protest vertelde iemand.
Maar moet dat over de rug van kinderen?
Men moet zich heel erg diep gaan schamen, ook al weet ik dat de meeste politici geen hart hebben,maar slechts een open portemonnee.
#Tiswelwaar.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 22:16 | 9

Geenstijl kan hier ook een steentje aan bijdragen: veel te veel zwart op de site..
Neem het voortouw en verban zwart :)

spamzuiger | 19-11-18 | 22:52

@ spamzuiger | 19-11-18 | 22:49 |
Ik ga voor de regenboog.
Zwart heeft idd een negatieve associatie in onze cultuur. Maar dat heeft meer te maken met een donkere nacht dan een huidskleur.
Sluit je ogen maar eens,.. zwart hé!
:)

Rest In Privacy | 19-11-18 | 23:07

Laat er nou net volgens de wetenschappers een zwarte materie storm aankomen.

tweetybird | 19-11-18 | 23:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Ironisch ook weer voor die gutmensen die zo verstrikt zitten in hun eigen gelijk. Met die extreem slecht getekende animatie van ene Jip van den Toorn wil de tekenaar natuurlijk laten zien dat dat domme Nederlandse volk geen historisch besef heeft door die swastika's te tekenen. Maar als je een beetje historisch besef hebt dan weet je dat de swastika in de geschiedenis juist een heel positief symbool is, gebruikt door met name de Hindoes. Alleen de nazi's gebruikten dit symbool voor een heel korte periode in de geschiedenis.

Zijl5824 | 19-11-18 | 22:16 | 3

Dit wilde ik ook nog kwijt ;-) Aldus, context is erg belangrijk. Zo ook met zwarte Piet. Zwarte Piet gelijkstellen met blackface is de swastika van de Hindoes gelijkstellen met die van de nazi's. Het slaat nergens op.

Zijl5824 | 19-11-18 | 22:18

Niet alleen Hindoes maar ook Boeddhisten hadden vormen van Swastika's
Verschil bij de Hindoes tegenover de Duitse gestolen variant is dat de benen van de Hindoe Swastika zuiver vertikaal en horizontaal staan. Ik dacht zelfs dat de takjes de andere kant op gaan. De Duitsers hebben het ding een skag gedraaid naar links of rechts, een kruis zoals een Andreaskruis. De takjes staan de andere kant op. De eeuwenoude Hindoe Swastika symboleert een Wheel of Fortune, voorspoed en geluk. Dat was in iedergeval niet de uitwerking van de Duitse verbastering.

kleurdoosje | 20-11-18 | 06:08

... slag gedraaid...

kleurdoosje | 20-11-18 | 06:10

Het gaat niet eens over Zwarte Piet. Het gaat over je zin doordrijven, je belangrijk voelen, omdat je van de media een podium krijgt.Het gaat over een loser zijn, over een minderwaardigheidsgevoel hebben, over het slachtoffer uithangen. Ach... We tuimelen langzaam aan de berg af en verdwijnen straks in het niets

antonconstandse | 19-11-18 | 22:15

Nooit in dit land werd het grondrecht op vrije vergadering ernstiger geschonden dan in dit geval.
Maar al die mensen die nu pal staan voor het recht op demonstratie, Amnesty incluis lachten in hun vuistje.
"maar uiteindelijk werd er niemand veroordeeld tot enige straf."

nl.wikipedia.org/wiki/Aanslag_op_Cent...

de honden blaffen... | 19-11-18 | 22:14

Door dat zwartepieten gezeur ben ik racist geworden.

poisonivy | 19-11-18 | 22:13 | 1

#metoo

marcoplarco | 19-11-18 | 22:23

Dijkhof lult mooi, maar hij en zijn collega's sturen dit land de afgrond in. Doe eens wat met alle signalen!! Maar hij en zijn collega's bewegen zich populistische beroepsleugenaars door de wereld. Veel woorden en open deuren intrappen, maar geen verantwoordelijkheid nemen en het mooie gebral omzetten in daden. De VVD is notabene de aanjager die NL sloopt. Blijf maar lekker wegkijken Klaas, dan kan je binnen de kortste keren weer een mooi deugpraatje houden. Met grote macht komt grote verantwoordelijkheid, doe er eens wat mee in het belang van het land ipv voor je ego en je corrupte vrinden. Jullie staan aan het roer, jullie kunnen sturen!

Ton8695 | 19-11-18 | 22:10


Het Sint Nicolaas Feest (SFN) laat zich als niet een kinderfeestje afdoen. Zijn eeuwenoude viering in de maand december is, naar een uitdrukking van de antropoloog Marcel Mauss, een ‘fait social total.’ Dat wil zeggen: de hele (Nederlandse) samenleving is erbij betrokken.
Het SNF zoals dat hier wordt uitgevoerd, is slechts een variant en een puzzle-stukje van een pan-Europese Mythe. Daar komt achteraf Noord-Amerika nog bij. Archaïsch als zij is, wordt deze Westerse Mythe in haar Geheel niet bewust gekend, maar wel zo beleefd. Waar zij wordt aangerand, zijn dan anti-Westerse woelingen te verwachten.
Acties tegen het NLse-SNF heb ik al vanaf 1994 geconstateerd. Een stijgende lijn in die agitatie is waar te nemen. Het is moeilijk deze trend van het Nederlandse Massa Immigratie (NMI) beleid te abstraheren. De in ons Land plaats vindende anti-SNF agressie lijkt een aanval op wat Nederland is. Maar wat is Nederland? Alleen maar een kinderachtig Land, muv. de Friezen? Dat zou kunnen. Om dit te bepalen is een onderzoek naar de totale SN-mythe op pan-Europees niveau + USA noodzakelijk.

HPax | 19-11-18 | 22:08

Interessant om dit eens te bekijken, als je het hebt over opgeven van onze identiteit en onze tradities:
.
www.youtube.com/watch?v=sl2--OHvxK4
.
Over deze man schreef iemand deze reactie:
I now understand why we kept hearing how dangerous this guy is: He speaks only logic, reason and truth.

Kijkeensaan | 19-11-18 | 22:07

Links bestaat voor een groot deel uit professionele klagers... Geven wij ze zwartepiet dan verzinnen ze wel wat anders om over te zaniken. Zolang ze de witte werkende mens maar kunnen frustreren. We zien het wel weer bij de verkiezingen als rechts weer terrein wint en de hele linkse media zich weer af vraagt waarom er zoveel 'rechtse tokkies' zijn.

a4p | 19-11-18 | 22:07

Treffend plaatje. Al die KOZP-demonstraties die bedoeld zijn om te provoceren, kinderen bang maken, intochten ontregelen, sinterklaasfeestvierders beschuldigen van racisme, de sfeer verpesten. Je hoort er niemand over, behalve dat zij het "recht hebben om hun mening te uiten". Vervolgens gaat één Eindhovenaar uit z'n stekker (natuurlijk verkeerd, is bepaald geen visitekaart voor pro-pieten), dan spreken de Klavers en de Asschers er schande van, en de premier is ineens 'geschokt'.
Amnesty bemoeit zich er zelfs mee. Je zou denken dat Amnesty wel andere prio's heeft, nl vrouwen in India, journalisten in S-Arabie, homo's in Iran, christenen in Pakistan, Kopten in Egypte (die regelmatig een aanslag te verduren krijgen waar je niemand over hoort).
In het vervolg dus geen demonstraties meer toelaten. Dan heb je deze ellende ook niet.

LaatsteAvondmaal | 19-11-18 | 22:05 | 1

Slavernij bestaat nog steeds in Afrika. Wellicht is het handig om je daar druk om te maken als Amnesty, maar neuhhhhhh, zwarte piet moet dood! Pfff.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:47

Op de site van KOZP lees ik het volgende:

De VN heeft gerapporteerd dat Zwarte Piet in direct verband met het Nederlandse slavernijverleden staat, het College voor de Rechten van de Mens noemde Zwarte Piet “een negatief stereotype van mensen met een donkere huidskleur” en de Kinderombudsman noemde Zwarte Piet in strijd met kinderrechten.

Is wat zij hier beweren juist of ligt het een stuk genuanceerder?

spamzuiger | 19-11-18 | 22:02 | 4

Bij de VN maakt men zich schuldig aan generalisaties met selectieve factchecking op basis van ideologisch gekleurde vooraannames. Ga je bv zoeken naar termen als "Dutch traders transatlantic trade routes west africa plantations americas" dan kom je regelmatig (...) Nederlandse handelshuizen met Portugees klinkende namen tegen. De scheepsbemanningen daartentegen waren minder cosmopolitisch van karakter. Merkwaardig? Misschien. Maar ik denk niet dat iemand er verder onderzoek naar gaat doen. Ik word er niet voor betaald dus ik ook niet ;)

kindapaas | 19-11-18 | 22:56

Verene Sheppard van de VN werd benaderd door klagers uit Nederland en ze heeft nauwelijks goed onderzoek verricht naar Zwarte Piet, maar deze wel een op een gelijkgesteld met de in Amerika wel racistische Black Face Minstrel. Daar schermt KOZP dan ook telkens mee. Maar Zwarte Piet heeft daar niks mee te maken en zoals het in Amerika was gesteld met racisme is het hier nooit geweest.
Als dat zo is wat de ombudsman beweerd zou hebben, zou het Sinterklaasfeest verboden worden. Een vriendelijk kinderfeest met een vrolijk mannetje dat zwart ziet, dat in strijd zou zijn met de Rechten voor het Kind? Klinkt mij wat absurd in de oren.

kleurdoosje | 20-11-18 | 04:21

@kindapaas,
Dat is allang uitgezocht, die Portugese namen, veelal ook van plantagehouders, dat zijn Portugese Joden, al dan afkomstig uit of via oa Amsterdam, die hun handel verruimden aan de andere kant van de oceaan, Brazilië en ook Suriname en de Antillen.

kleurdoosje | 20-11-18 | 04:30
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Bulloch | 19-11-18 | 22:02 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Klaas, helemaal eens met je oproep aan burgemeesters. Maar jij kunt meer doen dan de doorsnee burger. Niet volstaan met een Facebook mening, zet die beroemde VVD kadaverdiscipline maar in om je voorstel er in VVD gemeenten door te krijgen. Ik haat het als mensen in het middelpunt van de macht zich opstellen als machteloze buitenstaander.

Gen. Maximus | 19-11-18 | 22:01

Ik heb hoop, pewdiepie met 70miljoen volgers op YouTube red pillt al die 9yr olds

MoltisantiBeer | 19-11-18 | 22:00

Van Rossum, u bent begenadigd en intelligent schrijver, waarvoor dank. Ik bedank voor nu, heb het te druk met diverse dingen en wil, in de spaarzame momenten die ik wel heb, mijn kinderen een fijn Sinterklaas geven. Dagelijks wenste ik dat ze maar jong zouden blijven, ook dat hebben ze me afgenomen, ik wens nu bijna dat ze sneller ouder worden opdat ze niet meer geloven......

Kut wereld, kutland, dat is het geworden.

Zie jullie over een week of twee wel weer.

Carpe Diem.

GKJP | 19-11-18 | 21:58 | 2

Verdrietige noot.. Bedenk maar hoeveel mensen naar de intocht er in heel Nederland zijn gegaan, hetzij met zwarte pieten hetzij met roetveegpieten, en die hun kinderen allemaal een magische twee weken willen geven. Ik zou zeggen laat internet inderdaad met rust en beleef volop het feest met uw nu nog jonge kinderen.
Schoen zetten en zingen uit volle borst!

letopuwzaak | 19-11-18 | 22:43

@GKJP,
Maak maar mooie herinneringen voor de kinderen. Fijne herinneringen houden je ook jong. Ik kan me nu nog heerlijk geborgen voelen als ik in gedachten terugglijd in mijn jonge jaren en ben de volwassenen dankbaar dat ze me dat hebben kunnen en willen meegeven.
Neem lekker de tijd om zelf ook te genieten hoor. Veel liefs en we zien je wel weer verschijnen.

kleurdoosje | 20-11-18 | 04:07

www.volkskrant.nl/mensen/glenn-helder...

Glenn Helder: ‘Ik ben supertrots op mijn kleur, maar ik ben ook supertrots Nederlander te zijn’

Ik vind dit niet aanstootgevend. Zo voelt het niet. Maar als een blanke man zegt trots te zijn op zijn kleur, dan denk ik dat hij een nazi is. Zo voelt het. Maar rationeel klopt het niet. Het is racisme. Ik weet natuurlijk wel hoe het komt dat ik zo denk. Zo ben ik opgevoed, links, dat gekleurden het mogen zeggen en blanken niet. Maar het klopt niet.

Maar wat klopt dan wel? Als een mens zegt trots te zijn op zijn huidskleur, wat moet je daar nou mee?

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:57 | 3

Het wordt tijd dat we de Nederlandse vlag weer uithangen, maar dan op alle dagen net als dat de Amerikanen hun vlag overal ten toon spreiden en dit met trots.

spamzuiger | 19-11-18 | 22:15

Kudos

ger1306 | 19-11-18 | 22:22

Je mag best blij zijn met je huidskleur. Of die nou zwart, bruin, geel, blauw, rood of blank is.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:44

Gaap,

Premier Rutte heeft gereageerd op de ongeregeldheden rond betogingen over
Zwarte Piet en sinterklaasintochten dit weekeinde."De aso's die zich afgelopen zaterdag hebben laten zien,verpesten het voor iedereen",zegt Rutte.
nos.nl/teletekst#114

AntonJensen | 19-11-18 | 21:55 | 2

En dat is natuurlijk weer niet genoeg voor hautain links.

Papa Jones | 19-11-18 | 22:02

Verbied elke vorm van demonstreren tijdens de intocht, dan wordt het voor niemand verpest. De oplossing kan zo simpel zijn.

spamzuiger | 19-11-18 | 22:17

Goed topic. Iets met spijkers en koppen. GeenStijl-waardig

SerTheFun | 19-11-18 | 21:55

Ik zeg het al vaker: "racistisch" is gewoon synoniem voor "ik krijg mijn zin niet".

Is dit nog nieuws? | 19-11-18 | 21:53 | 3

Zingen "zij is een hoer van de zwarten" is een logische en acceptabele uiting van mensen die hun zin niet krijgen?
Apart!

Berbaar | 19-11-18 | 22:24

Ze hebben hun zin al lang gekregen. Suriname heeft 3 miljard ontvangen (nu vergelijkbaar met 8 miljard) na onafhankelijkheid. Meer dan een derde heeft hier zijn heil gezocht en de Antillen spreken we maar niet over want daar zijn miljarden in een diep zwart gat verdwenen. Suriname heeft decennia geteerd op bauxiet inkomsten en het had een zeer succesvol land kunnen zijn .. maar ja als....

pietervanburen | 19-11-18 | 22:35

Een diep zwart gat?!? Dat mag je helegaar niet zeggen heur!

Superkwatta | 19-11-18 | 22:43

Stop racisme! Stop de blankenhaat!!

Wil1971 | 19-11-18 | 21:50

Zwarte piet hoeft niet perse zwart te zijn! Dat gezegd hebbende; Klaas Dijkhof is een schoft van het ergste soort! Zo, dat is eruit...

Stijlloze bezoeker | 19-11-18 | 21:48 | 3

Gezien de traditie moet ie dat wel. Het mag schijnbaar niet, op aan de traditie oneigenlijke gronden, dat is wat anders.

sockpuppet | 19-11-18 | 21:54

Klaas Dijkhof heeft weer PVV corvee omdat ie bang is stemmen te verliezen,
zoooo doorzichtig opnieuw van de VVD.

oakmont | 19-11-18 | 22:10

Een zwarte piet die niet zwart is, is geen zwarte piet.
Die roetveegkneuzen doen me aan linkse kerkgangers denken. Smoezelige typetjes.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:41

www.ad.nl/binnenland/cu-leider-segers...
Gert-Jan Seegers van de Christenunie keert zich tegen Zwarte Piet. Dit partijtje en z'n voorman blijken keer op keer bereid te zijn om Nederland en Nederlandse folklore in een Marxistische Verelendung te storten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-11-18 | 21:47 | 5

Tsja zoals iemand vandaag al eerder opmerkte:
Als de keuze is racistische leuzen scanderende tokkies op straat of de roetveegpiet dan zal het gros van de Nederlanders kiezen voor een leuk feestje met de roetveegpiet.
Wetsovertredend tuigh en de mensen die hun gedrag vergoelijken dwingen mensen tot die afweging.

Berbaar | 19-11-18 | 22:22

Hahaha, berbaar toch. Waar kom je wel weg met dit soort kromme redeneringen? Zu Hause?

Superkwatta | 19-11-18 | 22:39

Mischien moet die seegers dan maar eens het voorbeeld geven. Te beginnen bij zijn kerk. Want daar zijn toch nog steeds wat discriminerende dingetjes die ze weigeren te veranderen en het op meer dan extreme wijze in stand te houden. Denk dat seegers dus beter zijn mond kan houden. Inplaats van ons de maat te nemen.

tweetybird | 19-11-18 | 23:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Vind het wel genoeg zo , iedereen roept dat tegenstanders rascisten nou vooruit dan maar . kan je het krijgen ook.
Sta je toch raar te kijken als er verkiezingen komen . staat Jesse in zijn eentje met een paar leipe dinosaurussen van de SP te janken. doei . Hup iedereen aan het extreem rechts Holladijee !

Baron de laclou | 19-11-18 | 21:47

Lekkere powerrant dit.

Het is Jesse Klaver die de premier opriep het ‘racisme’ te veroordelen. Groen links is sowieso een club die anderen fatsoen wil leren én opleggen. Voor zover het niet bekend was weten we nu in ieder geval op welke achterban groenlinks mikt; de cultuurrelativisten, de sjw-ers.
Dan vraag ik mij, geheel retorisch, nog een ding af: Wie zijn nu eigenlijk de populisten?

ratelaar | 19-11-18 | 21:41 | 2

De linkse elite is gemobiliseerd en oefent druk uit op Rutte, om de pro pieten te veroordelen. Rutte veroordeelt geweld, maar noemt niet of nauwelijks man en paard. Slangenmens Rutte. Rutte heeft ook wel door dat de zwarte pieten discussie is ontaard in een strijd om de macht in Nederland. Hij kiest geen kant. Rutte is de spreekwoordelijke derde hond die er met het bot vandoor gaat.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 22:09

GroenLinks. De partij van communisten, Pol Pot verheerlijkende partijvoorzitters, confabulerende excuusallochtonen, pedo's en ander links tuig.

GroenLinks is heel veel, maar het woord fatsoen komt niet als eerste in me op als ik aan deze partij denk.

HoogToontje | 19-11-18 | 22:42

ik wordt zo moedeloos van die domme lullen, zoals hooligans en pegida, die het verpesten voor de rest. Je weet gewoon dat de MSM zal proberen het beeld te scheppen dat elke pro-piet of islamcriticus zo is. En er zijn genoeg domme mensen die hiervoor bevattelijk voor zijn.

yeps | 19-11-18 | 21:39 | 5

@yeps | 19-11-18 | 21:39
Dat krijg je dus als je geen afstand van wetsovertredend tuigh neemt.
Zelfs hier in de panelen neemt men het nog voor die tokkies op, logisch toch dat de media er bovenop springt.

Berbaar | 19-11-18 | 22:12

Berbaar | 19-11-18 | 22:12
Ach joh niet zo zielig doen.... wie wind zaait zal storm oogsten. Wat er dit weekend gebeurde zag je jaren terug al aankomen

Dulacs | 19-11-18 | 22:23

De media in Nederlandje hebben geen enkel niveau. Echt abominabele incompetentie van die havisten met een geprogrammeerde en voorgekauwde mening.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Bedankt NPO , Bedankt linkse en rechtse politici, Bedankt Berbaar :( .. Opdat we nooit zullen vergeten :S ..

Millwall | 19-11-18 | 21:38 | 6

U verwacht inhoud van berbaar? Hihi!

Superkwatta | 19-11-18 | 22:36

@Superkwatta , kijkt neer op Havisten, uw mening is waarschijnlijk net zo geprogrammeerd .. en dan heeft u het over inhoud

Millwall | 19-11-18 | 22:53

Correctie, omhooggevallen havisten die op voorgeprogrammeerde wijze het volk voorliegen en het vak van journalist daardoor volledig uithollen en uitkleden.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Het word steeds erger: Nederland wordt steeds racistischer. Een groot deel van NL gaat achter de traditionele sinterklaasviering staan, ze walgen van KOZP, ze ontkennen het racistische karakter van ZP, Sylvana Simons en KOZP worden meer en meer belachelijk gemaakt en voor debiel uitgemaakt, het woord negert wordt steeds vaker gebezigd. Joop heeft helemaal gelijk, het fascisme en racisme is helemaal terug en het is weer 1933. Sterker nog, Hitler was nog een lieverdje vergeleken met de huidige situatie n NL. Dus mijn vraag aan Links is: wat gaan jullie hier aan doen?....... Hahahahahahahahahahaha

skoftig | 19-11-18 | 21:37 | 2

Ja het is echt vreselijk allemaal. Net de KKK dat Nederlandje.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:35

Joop e.c. stoken dit vuurtje juist op. Hun hele Kerk is overtuigd dat segregatie weer zetels terug brengt. Sint is nu politiek geworden? Dit stopt niet. Zieke linkse haat houdt niet vanzelf op. Kennt Ihre Geschichte.

Shareholder II | 19-11-18 | 23:24

Jammer dat het nog niemand was opgevallen dat er tussen de "EHV-hooligans" ook negers stonden. Zie dit filmpje en dan op 00:25:
www.omroepbrabant.nl/nieuws/2887310/G...

eentje linksbovenin en twee rechts.... hoezo rasistisch?

Behangdelul | 19-11-18 | 21:36 | 3

Weer zo'n flauwerd met feiten. Het gaat gaat om gevoel en framing!

Guido | 19-11-18 | 21:40

Negers vieren ook sinterklaas met zwarte piet hoor.... tenminste waar ik woon wel

Dulacs | 19-11-18 | 21:56

De meeste negers vinden zwarte piet super tof.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:34

Tsja. Elke keer weer worden door burgemeestertjes te pro en anti demonstranten veeeeeel te dicht op elkaar gezet. Er hoort een grote rode zone tussen te zitten, en een oranje zone aan iedere kant.De demonstraties zelf zitten dan in een groene zone. Iedere demonstrant die in een oranje zone terecht komt kan meteen worden gearresteerd na 3 vorderingen om terug te gaan naar de groene zone. Demonstranten die in de rode zone terechtkomen krijgen meteen de lange lat in hun nek, zonder aanvullende vorderingen (die hadden ze al), of een taser op elk plekje huid dat maar zichtbaar is en worden DAN gearresteerd. Waar de politie op moet oefenen is in het zeer snel afvoeren van dit soort gasten. Je ziet ze altijd met 3-4 man bezig met EEN (1) demonstrant en dan nog met heeeeel veeeeeel moeite ze een beetje in bedwang houden. Dit moet gewoon met 2 man kunnen. Ieder bij een bovenarm, tegenstribbelen een whack met de lat, en verder, hup de arrestatie-wagen in (vastzetten aan een stang met boeien). Die "opruimdienst" medewerkers moeten dan wel even goed geselecteerd worden dus geen grote bek (type verkeersagent) maar grote spierballen.

EnNouJijWeer | 19-11-18 | 21:35 | 1

Nou een dergelijke warzone zal de ouders met kindertjes echt aantrekken. Dan is er binnen 2 jaar geen intocht meer wegens geen belangstelling en geen geld van gemeente of winkeliersverenigingen.

Berbaar | 19-11-18 | 22:06

KOZP roept steeds dat "aangewezen plekken om te demonstreren de hoorbaarheid en zichtbaarheid van de boodschap belemmert". Volgens mij zijn deze demonstraties qua exposure enorm effectief. Maar goed, once a slachtoffer, always a slachtoffer.

Zijl5824 | 19-11-18 | 21:33 | 2

Ze weten echt wel beter. Geeft goed hoe bekend ze zijn met het politiek activisme en hoe ze het slachtofferspelletje moeten spelen. Heel geraffineerd.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:37

TeeJee: Uiteraard weten ze beter maar de MSM gaat hier ook zo lekker in mee. Ik wilde de discrepantie aangeven tussen beeldvorming door KOZP wat niet kritisch wordt overgenomen door de MSM en de realiteit.

Zijl5824 | 19-11-18 | 22:22

Is het een hele erge campingmentaliteit als ik denk ‘laat al die debielen in de stad mekaar maar in de haren vliegen, bij mij in het dorp is dit hele verhaal geen issue’?

Ik mijd Sinterklaas intochten in de stad als de pest en hou het lekker dorpelijk en gemoedelijk.

Highwoodman | 19-11-18 | 21:33 | 4

Herstel, in nederland.

Papa Jones | 19-11-18 | 21:38

Maar het komt vroeg of laat ook bij de dorpen.

marjen | 19-11-18 | 21:49

Maar dan hebben mijn gezin en ik tot die tijd wel optimaal kunnen genieten zonder al dat domme gedoe.

Highwoodman | 19-11-18 | 21:54
▼ 1 antwoord verborgen

Raar toch dat een (linkse) minderheid het wint van een nog grotere meerderheid?
Alles wordt naar de kloten geholpen en we laten het gewoon gebeuren. Dit land is al hopeloos verloren!

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:31 | 1

Een groeiend aantal Nederlanders in alle kleuren en maten is spuugzat van die zwaar betaalde militanten en bereid acties te ondernemen. Hopelijk doen in alle voetbalstations komend weekend de supporters mee aan het scanderen van 'ga staan als je voor zwarte Piet bent', een aantal heeft al toegezegd mee te doen. Het lijkt me niet dat dit verboden kan worden al weet je het in dit gekkenhuis natuurlijk nooit. Onverzettelijk en massaal, dat zijn de toverwoorden, de geest is al een knap stuk uit de fles. Ook positief is dat Martin Bosma morgen gast is bij Jensen, het hoort er allemaal bij.

Maris v.d Hof5393 | 19-11-18 | 22:46

Dit is gewoon een opstapeling van jaren en jaren waar de Nederlander elke keer maar weer in moet binden, en niet alleen bij Sinterklaas. Allemaal door die slappe hap uit den Haag.

Een premier die je geen vrolijk kerstfeest meer wenst, je duizend euro belooft en je dan vol in je bek uitlacht.
Dat je je bij je geboorte in mag schrijven voor een woning en de uitvreters er zo hun zin krijgen als ze zich naar lang genoeg misdragen.
Dat je zorgpremie wéér omhoog gaat en je op tv weer die Rutte verontwaardigd ziet regeren dat de bonussen weer ergens gestegen zijn.
Dat je een bekeuring krijgt als je een kilometertje te hard rijd en de zoveelste rifaap weer eens de benen neemt omdat die echt had beloofd het land niet te verlaten tijdens zijn voorarrest.
Dan moet je dus niet gek opkijken dat mensen die niets te verliezen hebben hun bek gaan open trekken. Ze hebben in Den Haag inmiddels hun verontwaardigde Facebook berichten wel weer getikt allemaal maar er gaat ongetwijfeld weer niets gebeuren. Volgend jaar weer rechtszaken, weer gejank en weer meer mensen die het niet meer pikken.

jip_86 | 19-11-18 | 21:31

Is iets racisme, ja of nee.
In dit geval kun je niet zeggen dat zwarte piet racistisch is.
Maar een enkeling voelt het so.
Is perceptie van racisme genoeg om iets dan maar af te schaffen?
Dat lijkt me zeer ongewenst.
Prachtige reactie van Martin Bosma trouwens op de ondermaatse aanval van Lodewijk Asscher. Afgeserveerd, die onoprechte PvdA’er.

Superkwatta | 19-11-18 | 21:31 | 2

Heeft Asscher al zijn excuses aangeboden voor de deportatie van de duizenden joden onder leiding van zijn opa?

zimmerschwanz | 19-11-18 | 21:58

Au, zimmerschwanz, die is raak!
Ja die collectieve schuld die wij zouden moeten voelen voor de slavernij van enkele Nederlanders in een ver verleden, moet Lodewijk Asscher die ook voelen voor de daden van zijn opa? Een hele pertinente vraag.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:25

KOKOZP

watergeus | 19-11-18 | 21:29 | 1

+1

schijtzat | 19-11-18 | 21:58

OK, ik geef de strijd op: 70% van Nederland is een racist. Goed, en wat nu?

skoftig | 19-11-18 | 21:27 | 1

Wat nu? Wachten tot we de 90 procent halen, dat moet te doen zijn. Je zult maar bij de gutmenschen horen, zeg maar de NSB-ers van deze tijd. De horror.

Maris v.d Hof5393 | 19-11-18 | 22:53

Fouter dan nu kunnen jullie bijna niet zitten, GS.

mrv | 19-11-18 | 21:25 | 4

Iets te veel NOS gekeken?

Overrijp | 19-11-18 | 21:31

@mrv | 19-11-18 | 21:25
Onderbouw je het ook even, of ben je te druk bezig met deugfappen?

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:31

Onderbouwen van je stelling is dan weer niet inclusief in het linkse milieu, hehehe.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:24
▼ 1 antwoord verborgen

Het publieke debat wordt aan de gekleurde en geregisseerde tafels van DWDD gevoerd en bij het informeren in het journaal merk je regelmatig de vooringenomenheid van de redactie. Niet professioneel, niet eerlijk, en niet het kijken waard.

De media heeft gefaald en blijft falen. Het is ook onmogelijk om op landelijk niveau tot overeenstemming te komen. De media bubbel + Amsterdam ziet zwarte piet het liefst hangen, dat boeit me niet zal nooit gebeuren en dat moeten ze zelf weten.

Een intocht voor de basisschool kan makkelijk geregeld worden in samenwerking met directe betrokkenen, de intocht van de sint in gemeente is in gesprek met voor en tegenstanders binnen de gemeente ook prima te doen. Een bus demonstranten uit een andere gemeente heeft dan weinig met demonstratierecht te maken, die hebben er namelijk niks mee te maken.

En het is ook niet verkeerd om kinderen te leren dat pesten fout is en dat het niet leuk is om donkere kinderen zwarte piet te noemen. En nu hopen dat de discussie snel afgelopen is en nooit meer terugkomt.

Luckystriker | 19-11-18 | 21:24 | 1

Dat het niet leuk is om mensen te noemen wat hen niet aanstaat is bekend bij kinderen, dat hoort bij schelden. Je hoort iemand te raken met wat ie voelt. Of het gemeend is, is weer iets heel anders, daarover zou het moeten gaan.

sockpuppet | 19-11-18 | 21:57

Enigszins bevooroordeeld, maar ben ik de enige die het zich niet kan voorstellen dat dat tuig van kozp iets positiefs aan de maatschappij bijdraagt? Hetzij via belasting, hetzij via vrijwilligers werk of wat dan ook? Je ziet het er gewoon vanaf druipen.
Maar ja, ik ben bevooroordeeld. ...

Ride_On | 19-11-18 | 21:23

Laten we overigens niet vergeten dat genocide niet alleen iets is van de witman. Ik kan me nog een dingetje herinneren in Rwanda, daar gingen de horden, opgezweept door Radio Interahamwe, los op hun andersgekleurde volksgenoten, met geschat een miljoen doden tot gevolg. Als je je vijand zo ontmenselijkt dat je zelfs kinderfeestjes ervoor wil verstoren... C'est le ton qui fait la musique he. Die Afriyie zou dan zomaar een anchor van voornoemde Radio Interahamwe kunnen zijn...

HoogToontje | 19-11-18 | 21:21 | 2

Tijd om Zembla of Argos daar eens op af te sturen.

zimmerschwanz | 19-11-18 | 22:00

Wat dacht je van de Mau-Mau in Kenia, de Hutu's en de Tutsi's in Burundi en de verschrikkingen die zich momenteel afspelen in Zuid-Afrika? Wat zou zwart Afrika welvarend zijn geweest met een andere mentaliteit, als ze net als wij de schouders eronder hadden gezet. Ze hebben daar alles, schitterende natuur, vruchtbare grond, prima weer en elke grondstof om te delven die je maar bedenken kunt.

Maris v.d Hof5393 | 19-11-18 | 23:05

Het wordt niet alleen gedoogd door de media, het wordt gepromoot en alles wat anders is wordt suggestief geprobeerd de verdomhoek in te krijgen. Lekker punten scoren bij elkaar. Ook Rutte liet duidelijk doorschemeren waar zijn voorkeur ligt. Maar daarnaast wel zo veel mogelijk politiek blijven want het zou eens stemmen kosten.

naktrawee | 19-11-18 | 21:21

Plak al m'n tegels onder elkaar en ik had het zelf kunnen schrijven. Wit is dader, zwart is slachtoffer: argumenten doen er niet meer toe.

witdusracist | 19-11-18 | 21:19 | 1

Je bent mij net een slag voor

MoonBeebe | 19-11-18 | 21:31

Ik stel me dan voor dat volgend jaar grote rellen ontstaan, met veel schade en ludiek geweld vanwege ZP.
Zodoende voer genoeg voor de burgemeesters, om demo,s op de dag zelf te verbieden.
Het houd niet op ,niet vanzelf

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:16 | 4

@Mart6037
Als er géén tegendemonstraties gehouden waren hadden Pauw, Twan en andere Sonja Barend wannabee's in de media medegedeeld dat 't volk om was en het eigenlijk geen probleem zou vinden om zp af te schaffen. Maar ja, dat liep ff anders.

hier openen | 19-11-18 | 21:51

Er is zich inderdaad iets aan het opbouwen. Er lijkt iets te broeien en het momentum is aan het kantelen. Steeds meer hardwerkende burgers beginnen er genoeg van te krijgen.

Superkwatta | 19-11-18 | 22:22

@ Superkwatta | 19-11-18 | 22:22
Daar ben ik het mee eens. ZP is maar een katalysator voor veel andere frustraties die er heersen.
Het motto, "wie niet luisteren wil, moet maar voelen", is het eerste wat bij mij opkomt.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 22:29
▼ 1 antwoord verborgen

Vanaf nu is het volkomen terecht als je voor de moskee een demonstratie wilt houden.
Want links mag ook midden tussen de kinderen gaan demonstreren.

marjen | 19-11-18 | 21:13 | 3

*Ik edit de zin even marjen!*
Voegt "je" toe.
;)

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:17

Alles wat er bedacht kan worden zal uitgelegd worden als racisme, extreem rechts, nazi's etc etc. Dat was dit weekend ook al zo. Ze creëren iets wat er niet was, en is, om zo het gelijk te halen. het lullige gaat wel zijn dat het er wellicht dan ook echt gaat komen. En dan zijn de rapen pas echt gaar.
Absurd dat de overheid hier geen paal en perk aan stelt. Het ontspoort zienderogen, maar verder dan wat gelul op FB komt het niet.

Chemokar | 19-11-18 | 21:18

@ Chemokar | 19-11-18 | 21:18
Het wordt elk jaar gekker inderdaad. Je mag niets meer nergens van vinden,terwijl een normaal mens altijd onderscheid maakt. En DAT is geen racisme! Sekse, kleur, links of rechts. onder midden of boven. Onderscheid is een gegeven. De strijd die men nu voert om die te ontkennen, is nutteloos. Want niet iedereen is gelijk, maar wel gelijkwaardig als mens.
*Gaat stiekem de tieten van DS nog eens bekijken*

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:51

Jongens, het is toch helemaal niet erg dat het Sinterklaasfeest verdwijnt. We krijgen er immers iets héél moois voor terug, de cultuur van Ghana! Die is bekend van eh... eh... eh... nou ja, ze deden in ieder geval niet aan slavernij. Oh wacht, dat is niet waar, ze hebben zelf miljoenen slaven verhandeld...

HoogToontje | 19-11-18 | 21:12 | 1

Niet alleen de cultuur van Ghana ook bij veel andere culturen in Zwart Afrika is het bekend dat hele stammen tegen elkaar oorlog voerde, om niet alleen de mannen maar ook de vrouwen gevangen te nemen. De mannen werden verhandeld aan slavenhandelaren. De vrouwen werden eerst bezwangerd omdat een vrouw in verwachting meer opbracht bij de zwarte slavenhandelaren. Ook gebeurde het veelvuldig dat koppensnellers soms gevangenen vermoorden om van het hart en andere lichaamsdelen te smullen. Later hebben zendelingen en missionarissen uit Europa ze bijgebracht dat ze verkeerd bezig waren zoals het ook verkeerd is dat hun verre nazaten ons nu beschuldigen van racisme.

gratias | 19-11-18 | 22:32

Dat KOZP tuig valt in mijn ogen in dezelfde categorie als het ongedierte met swastika's.

Musashi | 19-11-18 | 21:09
-weggejorist-
Apuleios | 19-11-18 | 21:08 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Het gelijk van de Blokkeerfriezen is definitief aangetoond. Zij zijn het radicale midden. Niet tussen de kinderen extreem gek gaan lopen doen. Dat was hun boodschap. Ze zijn er genadeloos voor afgestraft, voor hun gematigdheid en de-escalerend gedrag.

En nu wordt op basis van aandachtshoeren met subsidie aan de ene kant en adrealinesnuivers met een bijstandsuitkering aan de andere kant het dispuut beslecht: De aandachtshoeren hebben gewonnen, omdat hun villeine gezuig netjes uit de beeldvorming geknipt is. 1 walgelijk lelijke kop die wel in beeld kwam, gaf de doorslag.

Dus dit was e reden dat in Dokkum ook de NVU was uitgenodigd door de burgemeester. Dus zo worden hier zaken belecht. Het redelijke midden, heeft geen stem hierin. En als de middenstanders zijn stem verheft: werkstraf a 3 verkrachtingen. Dat zal ze leren.

We worden door idioten geregeerd, die nog grotere idioten nuttig maken.

tipo | 19-11-18 | 21:08 | 8

Sorry tipo maar het recht in eigen hand nemen, een snelweg blokkeren en anderen hun democratisch grondrecht ontzeggen is GEEN gematigd en de-escalerend gedrag.
Gelukkig dacht de rechter er ook zo over.

Berbaar | 19-11-18 | 22:00

@ Berbaar | 19-11-18 | 22:00
Blokkade Erasmusbrug door Turken. = Resultaat 0
Blokkade door trouwstoeten. = Resultaat af en toe.
Blokkade Demonstratie Pegida = Resultaat 0
Het overtuigende verschil in aanpak tussen linkse "demo,s" en "rechtse" demo,s.
Of je trolt, of je weet niet veel, of je ben langopgelijdtdtdt en een relligek met een wetboek in je hand.
Ik gok er gewoon op dat je een narcist bent.
Je hebt er alle kenmerken van.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 22:09

@Berbaar Je ziet toch wat er afgelopen weekend gebeurd is? KOZP werd niet tegen gehouden.

knutsel_ | 19-11-18 | 22:25
▼ 5 antwoorden verborgen

Op FB een of andere livefeed van “baba tori mang yaga”. Hun haat tegen niet donkere mensen is erg groot. Niet best dit soort lui loopt bij kozp. We kunnen boos doen op de hooligans maar dit zijn net zo goed hooligans. Ze broeden op iets.

timmey | 19-11-18 | 21:08 | 1

Alsof het allemaal niet verontrustend genoeg is.

schijtzat | 19-11-18 | 22:03

Zwarte Piet gaat helemaal niet verdwijnen. Het gaat nog uitgebreider gevierd worden. Trouwens, waarom blijven de SOROS gelden ook nu weer buiten beeld?

Frau Merkel | 19-11-18 | 21:07 | 2

Dream on!

Berbaar | 19-11-18 | 21:55

Zoals te doen gebruikelijk volledig feitenvrij de onderbuik de vrije loop laten, vingers in de oren en doorspelen. Als je hard genoeg roept ga je het zelf wellicht nog geloven. Ik ga wat later dan 22:00 slapen, jij ook een goede nachtrust met fijne dromen.

Frau Merkel | 20-11-18 | 00:14

Ik heb een hekel aan zeurende negers. Ik heb ook een hekel aan zeurende Aziaten. En aan zeurende latino's, zeurende moslims, zeurende aboriginals, zeurende indianen, zeurende Nederlanders en andere zeurende witmensen. Ik ben geen racist. Ik heb gewoon een hekel aan gezeur.

Cor Netto | 19-11-18 | 21:05 | 1

ik heb gewoon een hekel aan iedereen met een Nederlands paspoort, of je dat nou bij je geboorte kreeg, of dat je daar een formulier voor volgelogen hebt...

ikpislauwbier | 19-11-18 | 21:57

Demografisch gezien zitten er meer linkse cult leden dan zwarten bij KOZP, dat je toevallig een links cult lid ben die ook zwart is betekend niet dat je zinnetje niet krijgen racistisch is.
Ik heb nog nooit een redelijk argument gehoord, alleen mensen die handelen vanuit de conclusie van de niet bestaande discussie. maar ja, wat verwacht je anders van een religie.

thomiozo | 19-11-18 | 21:04 | 1

Rancuneuze losers die de maatschappij willen zien branden.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 22:14

We weten allemaal dat het inmiddels al lang niet meer gaat om Zwarte Piet. Het gaat om ons.

De import wil ons hun wil opleggen. Stapje voor stapje worden we terug gedrongen.
Eerst Sinterklaas en zwarte Piet. De volgende stap is Kerst. We mogen het geen Kerstvakantie meer noemen, maar " wintervakantie".

Dan krijgen we gezeur over de vrije dagen. Islamitische feestdagen verschijnen ook in onze agenda, net zoals Waku Waku.

Tot slot zijn we hier alleen nog maar om te betalen, de blankman. Voor alle geneugten, culturen en subculturen.

O ja, en gewoon je bek houden. Want alles wat je te zeggen hebt, is anti euh. anti dinges. Anti democratisch, anti multiculturele samenleving en natuurlijk zijn we, als blanke, sowieso verdacht en deugen doen we voor geen meter. We zijn natuurlijk ook racistisch.

Was de hele wereld maar in handen van Jesse Klaver, Sylvana Simons, Jeffrey, Quincy, Sheila en andere mensen met het hart op de juiste plaats.

Jonges, wat zouden we ervan opknappen!

Om even met Jules Deelder te spreken:

" Ze hebben een goed hart, het moest alleen gekookt op hun rug hangen, lekker laag, zodat de honden er goed bij kennen"

Heppie-even-voor-mij | 19-11-18 | 21:01 | 2

Man, man, man, wat een gecalimero van een bang boosmensje weer.
Oh en Waku Waku was toch een quiz en zeker geen islamitische feestdag?

Berbaar | 19-11-18 | 21:55

Heppie-even-voor-mij - we kunnen niet zeggen dat we het niet geweten hebben. We zagen het in Libanon, we zagen het in Iran en zien het nu in Zuid-Afrika. Als we niet massaal in opstand komen heeft de generatie na ons hier geen toekomst meer.

Maris v.d Hof5393 | 19-11-18 | 23:14

De Hooli-Piet - vond het wel bijzonder dit jaar. Gaan we die vaker zien?

Sint en principe-piet is in elk geval een nieuw concept. Media links, rechts of recht door de stoet. Dit feestje is vorig jaar ((voor)goed) veranderd en dit jaar was de eerste Slach om Sint.

Koekkeloere | 19-11-18 | 21:00 | 2

Slach? Echt?
De Slach bij Nieuwpoort, whaha van slacht ofzo?
Het is Slag

kleurdoosje | 20-11-18 | 02:55

@kleurdoosje | 20-11-18 | 02:55
Útsein yn 't Frysk.

Koekkeloere | 20-11-18 | 07:24

Ik snap er helemaal niets meer van , bij rtl en de andere zijn de KOZP de slachtoffers en de andere zijn de boze witte Nederlandse hooligans . Wat moeten we nu geloven ? Als dit zo verder gaat dan krijgen we 2019 een veldslag , dit allemaal voor een ( gezellig ) kinderfeest waar een paar extreem links grachtengordel drammers met amerikaanse anti witte standpunten proberen de boel te verzieken .

Verweg | 19-11-18 | 21:00 | 5

RTL en de Persgroep hebben in oktober een 3 jarig samenwerkingsverband getekend. Dus KOZP is bij al die onderliggende "slachtoffer"

hier openen | 19-11-18 | 21:25

@Verweg | 19-11-18 | 21:00
Tsja dat zag iedereen al van kilometers aankomen.
Iets meer dan een jaar geleden was KOZP slechts een paar drammers waar de meeste mensen 1 keer per jaar hun schouders over ophaalden en vrolijk door gingen met hun leven en het sinterklaasfeest.
Dat Friese blokkeertuigh zette de boel al een beetje op scherp en nu heeft dat hooligan schorem de pro-pieters helemaal in het criminele en racistische hoekje geplaatst.
Als men tijdig en in harde bewoordingen afstand had genomen van mensen die de wet overtreden en aan eigenrichting doen, dan was er nog een kansje op een positieve berichtgeving geweest.
Helaas bewierookt en vergoelijkt men wetsovertredend tuigh (ook hier) dus wat kan de media anders dan het tuigh laten zien voor wat het is.
De moeder van alle PR-fuckups, er is volgend jaar geen weldenkende ouder meer die met zijn of haar kinderen naar een intocht gaat waar de kans is op de aanwezigheid van beide groepen drammers.
Geen gemeente of winkeliersvereniging gaat straks meer geld stoppen in een intocht die mogelijk tot rellen leidt.
Jammer maar onvermijdelijk.

Berbaar | 19-11-18 | 21:50

Grachtengordel is racisme.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Sinterklaasfeest naar zijn knoppen. Maar geloof mij. De dag dat het rijksmuseum gesloten wordt vanwege schilderijen uit een tijd die niet zo netjes was en ik lach die Ruttegraat enkel nog uit. Sterker nog zal dat rijksmuseum echt niet verdedigen. Heb nu gezien dat dat toch geen nut heeft. Laat die schilderijen maar branden.Als we dan cultuur en traditie niet mogen verdedigen dan maar gelijk goed ook. De beeldenstorm en straatnamen is al begonnen. Straks het rijksmuseum. Wil dan die directeur wel eens terug zien bij DWDD. De show die de haat heeft gecreeerd. Want u begrijpt toch wel. De hoge heren geven de vinger dus de hand en voeten zijn genomen. En wij het nederlandse volk hebben te slikken. Wist het al toen die engnek ruttegraat zei huh ja piet is zwart. Inplaats van demonstraties te verbieden bij kinderen of ze ver weg te zetten is er expres ingezet op confrontatie.Want hier in nederland heeft een hele kleine minderheid het te zeggen. En aan de mening van de meerderheid hebben ze poep.Ik zeg meerderheid aangezien die vvd en consorten toch poep aan ons hebben stel ik voor om die VVD komende verkiezingen te decimeren tot nul. Kijken of ze dan nog poep hebben aan die meerderheid.

tweetybird | 19-11-18 | 21:00 | 5

Er schenen in het Rijksmuseum ook al "kwetsende" dingen te hangen. Dat houdt niet op, dat "gekwetst" zijn. Zelfs als alles islam is, worden islamieten ook weer gekwetst door hun zogenaamde broeders. Dat houdt nooit op.
Dat wist 'het westen' allang en mede daardoor werd de pluriforme democratische samenleving aanvaard. In de hoop dat dat eeuwige conflict in parlementaire banen geleid zou worden met tolerantie als onderliggend beginsel.

marjen | 19-11-18 | 21:41

De grachtengordel is wel de ultieme uiting van de VOC verrijking. Daar moet de sloopkogel op binnenkort.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:23

Ze zijn al bezig geweest, en misschien nog, met het Rijksmuseum, namen/titels moesten worden veranderd en schilderijen verwijderd.

kleurdoosje | 20-11-18 | 02:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Volkomen eens met Klaas Dijkhoff. Dat is precies wat ik gisteren en vanmorgen op deze pagina’s ook al betoogde: geen demonstraties toelaten tijdens een intocht (of demonstraties bij welk evenement dan ook tegen dat evenement). Als burgemeesters daar nu eens allemaal één lijn in zouden trekken, ongeacht hun persoonlijke mening dan is dat gezeik volgend jaar afgelopen.

Stormageddon | 19-11-18 | 20:57 | 1

Het is toch wel een slimme man. Ik zou het niet kunnen bedenken.

Mart6037 | 19-11-18 | 20:59

Ascher gebruikt zijn fantasie om tijdens het debat het racisme te kunnen noemen. Volgens hem werden er bananen gegooid en werd er gescholden met zwarte stinkhoer. Ook zou er volgen hem "Daar moet een zwarte piemel in" zijn geroepen. Ik vraag me af waar hij die informatie vandaan heeft maar ik gok uit zijn duim. www.telegraaf.nl/video/2818092/aso-ja...

sneakysnake | 19-11-18 | 20:52 | 8

@Mart6037 | 19-11-18 | 20:58
Uiteraard. We gunnen andere mensen ook heus wel wat.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:03

Hij zou het even aan Halbe kunnen vragen. Halbe was erbij.

Frau Merkel | 19-11-18 | 21:09

tweetybird - misschien was dat lekkers bedoeld voor de voedselbank. Varkensproducten en alcohol worden niet aangenomen dus een eitje en een banaan zijn dan prima alternatieven. Supporters dus met het hart op de goede plaats, precies zoals het hoort bij Sinterklaas.

Maris v.d Hof5393 | 19-11-18 | 23:26
▼ 5 antwoorden verborgen

David bowie is niet dood. Ik zag hem samen met Bob Marley en Elvis op het marcator plein pepernoten eten.

afkamd | 19-11-18 | 20:51

Een goede analyse. Wat vooral ook meespeelt is dat de ¨gewone¨ Jan Lul het zat is;
woningen voor asielzoekers terwijl zijn kinderen 15 jaar moeten wachten.
Bontkraagjes die hun dochters als hoer inzetten en de hoofdrol spelen in Opsporing gezicht
Halal eten op de openbare lagere school.
Je kinderen die uit een zwembad worden weggetreiterd.
Je oude buurt waar je de buren allang niet meer kunt verstaaan.
Politici die roepen dat diversiteit leuk, goed, deugdelijk en zo is, maar Jan Lul is een racist want PVV of Baudet.
Daar gaat het om, het gaat niet meer om Zwarte Piet maar om een zich verhardende strijd.
Ik merk dat ook om mij heen, steeds minder mensen nemen een blad voor de mond en zijn het zat. Waar dit stopt?

Jan Lange3373 | 19-11-18 | 20:51 | 4

Jesse vlucht ook naar Brabant. Was toch wel een woning te vinden in een mooie inclusieve wijk in Den Haag?

Mart6037 | 19-11-18 | 20:55

Dus na rotterdam moet ik nu ook brabant condoleren. Rotterdam kereltje pechold voor burgermeester en jesse klaver die komt wonen in brabant. Nou beide zijn niet te feliciteren.Maar voor mij wordt de feestelijke dag groter.

tweetybird | 19-11-18 | 21:21

Tsja, genoeg is genoeg hè.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:22
▼ 1 antwoord verborgen

Wat mij opviel bij de beelden uit Eindhoven was, dat de KOZP meute op een bepaald moment werd toegestaan om op straatmeubilair te staan,dat met belastinggeld aangekocht en onderhouden word, Als de gemiddelde Nederlander dat doet krijgt 'ie een bekeuring voor vandalisme. Maar deze groep mocht waarschijnlijk hoger boven de rest van het aanwezige publiek staan om beter zichtbaar te zijn voor Sint en z'n Pieten... of voor de camera's natuurlijk. Het geeft het begrip de boven ons gesrtelden ook wel een andere lading mee trouwens.

Welles! Nietes! | 19-11-18 | 20:48

volgens mij zijn ze een mandaat uit de Europesche mensenrechten verdrag aan het uitvoeren. I.P.V dit naast zich neer te leggen voeren ze daadwerkelijk dit smerige verhaal uit. (stiekem) maar iedereen doet mee, *media, dus dit kan alleen maar politiek gestuurd worden.

pieterS | 19-11-18 | 20:48

Mijn onbevangenheid jegens negroiden is voorgoed voorbij. Jammer misschien, maar ik bezie ze nu met groot wantrouwen en houdt er voortaan ernstig rekening mee. Als ik ergens van wordt beschuldigd dan wil ik het gedaan hebben ook, dus wordt ik alsnog 'racist', en breng daarmee het beeld dat die negroiden kennelijk van mij hebben in overeenstemming met de werkelijkheid. Dat moet dan maar. Anders nog iets, negroiden?

isitsoornot | 19-11-18 | 20:46 | 4

Met onsteltenis heb ik enige tijd geleden dezelfde ervaring gehad. Het wantrouwen heeft de overhand. Ik discrimineerde nooit. Ik voel me de laatste tijd gediscrimineerd.

Pierre Lebon | 19-11-18 | 21:19

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-18 | 20:52 | niet de groepsidentiteit, het verachtelijke gedachtegoed wat de SJW'ers ook aanhangen, zou leidend moeten zijn bij wat u vindt van uw gekleurde buurman maar diens persoonlijke kwaliteiten. Waarom zou u die aardige Surinaamse buurman beoordelen op het polariserende gedachtegoed van KOZP?

therealbraindump | 19-11-18 | 21:46

therealbraindump | 19-11-18 | 21:46 Zal hoogstwaarschijnlijk aan de keuze liggen van de groepsidentiteit waar deze mensen zich zelf plots op nogal schokkende wijze toe bekenden. Dat deden ze helemaal zelf. Het is moeilijk omhelzen van iemand die plots in de vechthouding springt.

sockpuppet | 19-11-18 | 22:05
▼ 1 antwoord verborgen

Tot nu toe slaat Rutte zich overal doorheen zonder dat de VVD noemenswaardig zetels kwijtraakt. Maar ik denk dat er nu twee kritieke punten komen: Als allerbelangrijkste het niet tekenen van 'Marrakech', en nu ook om zijn oren niet te laten hangen naar een eenzijdig veroordelen van 'pro zwarte piet' zoals links graag wil.

Papa Jones | 19-11-18 | 20:45

Het is om de Nederlander te breken en z'n cultuur om zeep te helpen. Op naar 1 cultuur ipv 47 losse. En die ene wordt dan.... de EU cultuur. Ein reich, ein volk, ein ... vul maar in.

hier openen | 19-11-18 | 20:44 | 1

Precies dat ja! oprekken en doorduwen. mijn hoop ligt bij de Britten, en daarna hoop ik de Italianen.

Welles! Nietes! | 19-11-18 | 20:53

Ik ben zo klaar met die racisme- en discriminatieroepende eikels. Onze maatschapij is ziek, onze welvaart zo hoog dat hardwerkende mensen het mogelijk maken dat een paar KOZP eikels en hun whitey's het hele land op stelten kunnen zetten.

Ik ben tegen geweld. Geweld is nooit een alternatief voor discussie maar er is geen discussie mogelijk met de racisten van KOZP. Die zullen nooit tevreden zijn want de slachtofferrol is hun verdienmodel. Ik was er zaterdag bij en ik ben trots op Eindhoven, trots op de terughoudendheid en de effectiviteit van de groep die daar stond. Misschien dat we er volgend jaar met een paar duizend man kunnen staan. Als de groep zo groot is dat de politie niet genoeg mensen kan inzetten kunnen die haters zich niet achter de wapenstokken verstoppen en blijven ze wel weg. En voila! Geen discussie, geen geweld, wel een kinderfeestje.

Ik ben principieel tegen geweld maar als je als autochtone bevolking structureel monddood wordt gemaakt, als het recht enkel nog een politiek instrument is geworden tegen de eigen bevolking, als rechtvaardigheid enkel nog een criterium is voor de elite en hun volgelingen, dan blijven er maar weinig alternatieven meer over.

Geweld is nooit goed, het lost niets op, maar ik kan me door KOZP er iniddels wel wat bij voorstellen dat het in ieder geval tijdelijk voor wat opluchting zorgt. Toch heel even nog dat gevoel: "wij zijn er ook nog en we zijn niet machteloos". We zijn klaar met praten want er wordt toch niet geluisterd.

Op de overheid, justitie en politie hoeven we niet te rekenen, die zijn er niet voor gewone hardwerkende mensen. Het enige wat we nog hebben is elkaar en ik sta naast eenieder die zich tegen cultuurmarxisme verzet. Als er een inzameling komt voor de Eindhovenaren doe ik weer vol trots mee, wat ze ook hebben geroepen of gegooid. Het is niet goed maar het kan niet anders.

Doe_eens_normaal_man | 19-11-18 | 20:44 | 6

Zo is het en niet anders.

isitsoornot | 19-11-18 | 21:41

Aan de manier waarop de vrijheid van meningsuiting aan banden is gelegd door islamitische geweldsdreiging en geweld kun je zien dat geweld juist enorm effectief is. Overweeg maar een kunstwerk als piss christ, maar dan gericht op de vredesreligie. Welke overheid werpt zich nog op als beschermer van die vrijheid? Geen enkele toch? Bewijs afdoende geleverd. Het lost wel degelijk een probleem op, zo bewijst het islamitische volksdeel.

sockpuppet | 19-11-18 | 22:02

Sterke bijdrage van doe eens normaal man.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Demonstreer in het vervolg tijdens het zomercarnaval in Rotterdam. Overigens een erg vrouw onterend festival, afschaffen maar?!!!

robje2000 | 19-11-18 | 20:44

Ook de NOS doet z'n best om pro-piet demonstranten als veroorzakers van de relletjes te framen.

BozePaarseMan | 19-11-18 | 20:40 | 1

Zag ik echt niet aankomen. De tekst lag vorige week al klaar denk ik. De juiste beelden erbij shoppen en klaar is Klara.

Mart6037 | 19-11-18 | 20:43

Hele matige analyse Van Rossem. 20 jaar terug, toen was het Sinterklaasfeest op zijn retour. Niet door valse sentimenten maar door Kerst. Sinds een paar jaar groeit de aandacht - mede door dat eeuwige gezeik en gemekker. En verandert een traditie langzaam die groeit naar een nieuwe variant. Toen ik zaterdag bij de brug stond en een handjevol tegenstanders hun ongelijk in de praktijk zagen gedemonstreerd (haha) door de vrolijke emotie van ouders en kinderen op een feest dan weet je dat de onzinnigheid van het aandacht geven (wel/niet bladibla bullshit) verholen is aan beide uiteinden van het spectrum waarbij alle Dramaqueens schreeuwen om aandacht. Het meest bizarre is nog dat beide kampen zowel Aboutaleb als de NTR beschimpen van onkunde en onnozelheid.
Godskleren in de wasserij op vrijdag. Soms verlang ik gewoon weer naar 20 jaar geleden.

masahide | 19-11-18 | 20:38 | 4

masahide | 19-11-18 | 20:38
Extremisten zijn de nagel aan een ieders doodskist. Zie geschiedenis, ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-11-18 | 20:45

De verharding zit hem in de niet bladibla bullshit, niet in de wel-variant. Mensen vertellen wat plots niet mag en hen daarbij racisme aanwrijven is nogal wat.
Dat je, als je je alles laat welgevallen, toch nog lol kunt hebben staat daar los van. Mensen hebben een groot aanpassingsvermogen, maar moet dat dan continu worden op de proef worden gesteld?

sockpuppet | 19-11-18 | 22:09

Masahide. Nu nog een keer en dan inhoudelijk en wat minder bladibla BS.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:19
▼ 1 antwoord verborgen

Tsja, iemand die in Paramaribo is geboren, nemen we toch niet serieus? Ze is nog steeds heel boos dat Stef Blok Suriname een failed state noemde. Want volgens Sheila is het in Hongarije veel erger toeven. Hahaha.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:35 | 2

Had Sheila dan in Afrika geboren moeten zijn? Sheila is een intelligente vrouw met helaas wat geagiteerde meningen over Suriname en vermeend racisme.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:42

Nee, maar Sheila is wel erg zuur aan het worden. Verder valt me op dat de grootste critici van Zwarte Piet vaak helemaal niet in Nederland geboren zijn. Ik bemoei me toch ook niet met Keti Koti of met Kwakoe?

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:48

@De ijsman, volgens mij bent u werknemer van Unilever.

kotelet | 19-11-18 | 20:35 | 4

Dus toch echt geen Brussel voor u?

Mart6037 | 19-11-18 | 20:44

Mart6037 | 19-11-18 | 20:44

Dat zou zeker ook een optie zijn. Er valt veel te verbeteren aan het huidige bestuursmodel -ik vind de commentaren hier op GeenStijl dan ook verfrissend en lees ze graag-, maar ik draag de Europese zaak uiteindelijk een warm hart toe.

de IJsman | 19-11-18 | 20:49

Zoveel Frist u dus niet op. Maar het zal best lucratief zijn. Dag Mark.

Mart6037 | 19-11-18 | 20:51
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk wel lollig als straks voor de gein een hoop gezette mannen met lange grijze baarden rond de kerst op de Dam gaan staan: "Kick out de kerstman!" :P

RichardBandler | 19-11-18 | 20:33 | 2

In Islamsterdam bedoel je?

Mart6037 | 19-11-18 | 20:36

Kwa autochtonen een stadje.

HogeNood | 19-11-18 | 21:35
-weggejorist-
Beefbus | 19-11-18 | 20:32

De overheid is er niet om je te beschermen tegen een mening die je niet bevalt. Zwarte Piet mag. Demonstreren ook. Openbare orde verstoren niet. Zoals de blokkeerboeven hebben gedaan, en nu de Goedheiligman-hooligans.

RoelofVanDijk | 19-11-18 | 20:30 | 8

Ook al zo'n linkse frame. Wie zegt dat de mening niet bevalt? Ik weet zeker dat men in een normaal gesprek met een beetje respect voor de Nederlandse normen en waarden aangegeven had wat hen persoonlijk kwetst, de piet allang een andere kleur had gehad. Wat mij betreft was hij dan wit of groen. Dit gaat niet over een mening, dit is een reactie op ongewenst gedrag.

BozePaarseMan | 19-11-18 | 20:51

De burgemeester van Utrecht is een "blokkeerboef" t.a.v. de geblokkeerde demonstratie van Pegida aldaar. Zolang Pegida tijdens de Ramadan nog geen demonstratie bij een Salafistische kleuterschool heeft gehouden, onder het roepen van leuzen als "Mohammed was een pedofiel", dan neem ik de demonstratievrijheid niet ernstig. En die "profeet" zou volgens de overlevering de mannen van een Joodse stam hebben laten vermoorden, en ook kritische dichters. Ik kan me voorstellen dat onder die omstandigheden de bevolking daar nu voor 100% Islamitisch is geevolueerd. Pedofiel is trouwens niet zo heel erg, omdat je het daarbij nog bij fappen kan houden. Pederaster is een daadwerkelijke kindertjesneuker.

HogeNood | 19-11-18 | 22:09

@Berbaar,
Herhalio.
Uitsluitend in Eindhoven hielden ze een keer hun agressieve bekken dicht omdat ze het daar niet durfden. In Zaanstad tijdens de intocht maakten ze weer eens een kind aan het huilen. Kijk eens beelden van de landelijke intocht uit Gouda terug, dan zie je hun werkelijke opus operandum.

kleurdoosje | 20-11-18 | 02:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Je merkt dat er nu zekere grenzen overschreden worden die nu actief beschermd worden door wat minder gepolijste personen. Meerderheid van een land wil niet dat er over geimporteerde problemen demonstraties tussen kinderen gehouden worden door de anti zwarte pieten club. Verbied die demonstraties dan ook die dag op die plek. Als pegida niet mag bbqen, damschreeuwers niet mogen schreeuwen dan is er onbegrijpelijke ongelijkheid. Vergeet niet dat gario een experiment gestart is waar nu echt om gestreden wordt. Ik ben bang dat we de éérste "zwarte piet dode" volgend jaar kunnen verwachten als de demonstraties op de huidige manier door blijven gaan. Dat mag niet gebeuren!

wie zal het zeggen | 19-11-18 | 20:29 | 1

Tegendemo's op dezelfde plek als de demo zijn er zuiver op gericht om argumenten voor een intochtverbod volgend jaar te genereren. Dat daar kinderen de dupe van worden moet dan maar, vond de burgemeester.

sockpuppet | 19-11-18 | 22:18

Nogal wiedes dat de landelijke politiek niet ingrijpt. Dat is namelijk electorale zelfmoord. En dan heb ik het niet over slappe burgemeesters die wel degelijk instrumenten tot hun beschikking hebben om de boel in goede banen te leiden.

knutsel_ | 19-11-18 | 20:28

Wie was die lul met die baard in Rotje eigenlijk? Met zijn uit de vs geimporteerde NoMoreBlackface geblaat? Wat een haateikel.

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:28 | 3

Het is een zwarte facist. Een blanke mensenhater.

Beefbus | 19-11-18 | 20:34

Elvin Rigters,-Regisseur -Lijstduwer NIDA- Actievoerder bij tunnelblokkade Media Park.
www.youtube.com/watch?v=J3aJ57d1HXA
Werd wegens verstoring van de openbare orde tijdens de demo in Rotterdam gearresteerd.

Roadblock | 19-11-18 | 20:40

Roadblock | 19-11-18 | 20:40
Dank. Hier heb ik iets aan...
Beefbus | 19-11-18 | 20:34
En hier heb ik dus geen ene kudt aan. Dat wist ik namelijk al, de haat is in zijn ogen af te lezen. Een valse hond kijkt vriendelijker. En dankzij uw nick heb ik nu zin in een hamburger.

Acar_ketimun | 19-11-18 | 21:02

Dit bewijst het gelijk van Jenny Douwes. En steeds minder mensen geven nog een reet om het woord racistisch.

omanders | 19-11-18 | 20:27

LOL.

Jongens, het is klaar. Deal with it. In het redactioneel commentaar van de NRC werd het zeer treffend omschreven:
"Dit weekend hebben radicaal rechtse pro-groepen zich kennelijk als Zwarte Piet vermomd bij de stoeten aangesloten. Daarmee is de druk om piet zo snel mogelijk af te schminken opgevoerd. De zwarte piet is nu definitief bedorven. Juist door te infiltreren in de optochten is een grens gepasseerd. Risico piet is verschenen: het ooit onbedoelde racisme is nu kwaad opzet geworden. Daarmee is het feest door kwaadwillenden gekraakt, die juist zeiden het te willen behouden."

Overigens een beslissing die ik van harte toejuich. Niet dat ik veel met het Sinterklaasfeest te maken heb - ik heb geen kinderen en heb niet de ambitie daar in de toekomst verandering in te brengen-, maar het is een traditie die buiten de landsgrenzen niet uit is te leggen en ik begrijp de bezwaren van de demonstranten tegen Zwarte Piet volkomen. Ik sluit me dan ook geheel aan bij het betoog dat Gert-Jan Segers vandaag op zijn Feestboekpagina heeft geplaatst.

De IJsman behoort aldus bij Team Roetveeg.

de IJsman | 19-11-18 | 20:27 | 13

Onbedoeld racisme ? U bent een lafaard! U erkent dus dat u al die jaren een racistische beweging steunde maar ipv uzelf te straffen probeert u voortaan te deugen door van een zwarte slaaf een roetveeg slaaf te maken. Slavernij doet u dus niets.

En over 2 jaar behoort u tot het kamp dat 4 en 5 mei wil veranderen tot het grote 'Marokko bevrijdt Zeeland Kristalfeest' ?

Bah. Wees eens consequent ; of het is racisme en dus slavernij (want je louter schmincken als zwartmens is geen racisme) of het is onschuldig. Make up your mind....

Promedio | 19-11-18 | 21:31

Het buitenland kan zich gewoon in de achtergrond van het feest verdiepen, deed het bij de officiële erkenning en daaropvolgende bescherming van het gelijksoortige Firooz feest immers ook.

sockpuppet | 19-11-18 | 22:22

Ijsman, sorry, ik heb je abominabele betoog niet kunnen vervolledigen, wat een wartaal. Maak eerst het vmbo maar eens af.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:14
▼ 10 antwoorden verborgen

KOZP heeft zelf de route naar roetveeg piet verstoort en zelfs de nek om gedraaid.
Als dat geen humor is.
Dat gaat ze geen tweede keer lukken.
De symphatie is definitief weg.

Ray69 | 19-11-18 | 20:26 | 6

@Berbaar, misschien dat u nog onder de indruk bent van wat de nationale media vindt van deze situatie maar veel mensen denken daar heel anders over. Wat maakt mij het uit wat de nrc, met kleine letters, ergens van vindt of een columniste van de volkskrant? En de staatsomroep, het zal wel, veel Nederlanders hebben niet eens meer een kabelabonnement.

therealbraindump | 19-11-18 | 20:55

Ik weet niet wat u rookt, maar de media draait al jaren hetzelfde zwarte plaatje grijs. De media een pot deugnat. Ik merk ontzettend veel steun en een steeds grotere afkeer van het Amsterdamse geklaag. De gemiddelde burger moet de weg nog gewezen worden omdat men het demonstreren en actievoeren niet gepraktiseerd wordt zoals bij de linkse deugers. De 'hooligans' hebben nu laten zien dat het effect heeft en dat het allemaal niet zo eng is als het eerst leek. De media en de overheid gaan volkomen onredelijk en willekeurig te werk. De burger ziet dat en zal een volgende keer sneller en massaler reageren. Door reacties als tegen de Blokkeerfriezen die buiten alle proporties zijn gaat de bal nog veel harder terug komen. Het volk wint altijd, want zij zijn met meer.

Frau Merkel | 19-11-18 | 20:56

Ray69 | 19-11-18 | 20:53 Volkomen correcte analyse, ook chronologisch juist.
Frau Merkel | 19-11-18 | 20:56 Hopelijk werkt het zo. Veel verzuchtingen 'ben er klaar mee' gezien, helaas. De pers wordt hier nog veel te hoog geacht.

sockpuppet | 19-11-18 | 22:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik had juist sterk het idee dat we eindelijk eens een beetje van ons af gingen bijten.... hopelijk is er volgend jaar gewoon geen draagvlak meer voor de treurristen....

TonyMontana010 | 19-11-18 | 20:26 | 1

Ja maar beste pik... je beseft nu toch ook wel dat de rioolclubjes kozp en graauwelul gewoon door blijven gaan. Desnoods met geweld en tot aan botsplinters toe. Met hun domme kudt baretjes, alsof het weer fucking Black Panther tijd is.

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:39

Ardberg echt of gehoaxt opgerot. Gaat wel hard, is DKS al weer gesignaleerd? Mark_D_NL ? Ik dacht dat die zat te hoaxen, maar niet meer gezien.

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:25 | 5

Nou. Dat is nog een heugelijk nieuws zo tussen de kozp bullshit door...

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:36

Misschien is dat veranderd, ik heb wel eens lopen te testen met het reaguren op gejoriste comments. Kan me herinneren dat ik 500s kreeg.

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:57

DSK heeft een tijdelijke ban van 17 dagen.

kleurdoosje | 19-11-18 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zou zeggen maak dood wat dood wil maken. Is er een demonstratie tegen Zwarte Piet?, ga dan met een groep onaangekondigd voor die lui staan, desnoods op meegebrachte kisten zodat hùn protest in ieder geval niet te zien is. Voorwaarde: géén gebruik maken van geweld of tirades houden. Het mooiste is als het in stilte gebeurd. Laat de vuilbek alleen bij de Zwarte Piet haters te horen zijn en maak daar zo nodig opnamen van. Gebruiken ze de knuisten?, des te beter. Laat het middels opnamen via sociale media zien. Maak zo dood wat dood wil maken.

Willibald von Klúúúk | 19-11-18 | 20:25 | 3

Goed advies, alleen een paar dagen te laat.
Had die paar sneuneuzen lekker laten staan met hun bordjes, negeren en er was niets aan de hand geweest.
Nu zullen die vette kamper en zijn racistische vriendjes het beeld bepalen van wat de pro-pieters zijn.
Daar wil geen weldenkend mens bij horen, KOZP lacht zich rot helaas.

Berbaar | 19-11-18 | 20:35

Ik weet niet of die kamper heeft nagedacht over mogelijke gevolgen van zijn daden. Deze lieden uiten hun frustratie van het moment. Terwijl de anti-Pieten demonstranten hun acties rationeel voorbereiden; hun wens om op de verkeerde tijd en op de verkeerde plek te gaan demonstreren, is zuiver berekende vuile actie. Zuiver strategisch voorbereid in alle koelte en kilte.
Die tegendemonstranten zitten in het defensief. De demonstranten van KOZP duidelijk in het offensief.

marjen | 19-11-18 | 20:48

Eens @Berbaar. Maar ergens kan je alle intocht bezoekers óók als pro-pieters zien. In elk geval pro Sinterklaasfeest.

letopuwzaak | 19-11-18 | 22:46

De een of andere zwakbegaafde kamper die "stinkhoer" staat te schreeuwen. Ja, zo'n joker laat je als anti-piet activist niet liggen.

brutus68 | 19-11-18 | 20:24 | 2

Was het er maar één.

Bigi Bana Boy | 19-11-18 | 20:27

Hoogstens twee.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:11

Tsja, het einde van het feest zie ik ook met enige weemoed aan. Heb het zelf als kind en later als ouder ook gevierd. Er blijft alleen één aspect onderbelicht en dat is dat het feest onder invloed van de Angelsaksiche cultuur én door het weinige enthousiasme van de middenstanders toch al een langzaam maar zekere dood, ten gunste van kerst, aan het sterven was. Dat dan weer wel.

Bigi Bana Boy | 19-11-18 | 20:24 | 3

True that old chap...

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:42

Kerst is dan ook meer een familiefeest wat ook voor mensen zonder of met oudere kinderen geschikt is. Dat helpt ook niet. Maar je wordt er wel een beetje verdrietig van.

Bigi Bana Boy | 19-11-18 | 20:46

Geniet er maar van nu het nog kan. Kerst komt ook aan de beurt. Dan zal niet de negroïde buurman het initiatief nemen maar de lichtgetinte. Uiteraard onder luid gejuich van de cultuur marxisten. Jesse en Robot voorop.

Ride_On | 19-11-18 | 21:14

Een premier met ballen staat niet toe dat allerlei actiegroepjes een kinderfeest komen versjteren en maakt een duidelijk statement: Vrijheid van meningsuiting en politieke discussies die je maar ergens anders. Maar ach, ballen had hij toch al niet. En trouwens: De baas (Unilever) is tevreden, de baan in Brussel is zo goed als veilig, en zijn partner Erik Mouthaan heeft aangegeven dat kinderen er voorlopig toch niet inzitten.

kotelet | 19-11-18 | 20:23 | 2

Een premier heeft geen lokale beslissingsbevoegdheid. Einstein.

Superior Bastard | 19-11-18 | 20:38

Leer eens lezen: "een statement". En hoezo geen bevoegdheid? Desnoods gooi je een verordening eruit via je minister van Binnenlandse zaken en de nationale politie. Veiligheidsmaatregelen op landelijk nivo overrulen altijd lokaal bestuur. Einstein.

kotelet | 19-11-18 | 20:54

Sheila vat het onbedoeld wel erg mooi samen in haar slotzin.
Het is allemaal angst, angst om voor bruinhemd uitgemaakt te worden. Dan de rede en ratio maar even opzij.

Harry Turtle | 19-11-18 | 20:22 | 1

Zo werden Duitsers ook monddood gemaakt. Zelfs de Grieken begonnen over het naziverleden toen ze miljarden wilden hebben. Werkt ook daar steeds minder.

Mart6037 | 19-11-18 | 20:29

Het gaat KOZP, of welke linkse actiegroep ook, helemaal niet om zwarte piet of om racisme. Ze willen gewoon rellen en onrust veroorzaken, that's all. Als ze nu hun zin krijgen vinden ze wel weer iets anders om hun zin in te krijgen, ongeacht het onderwerp. En dat linkse werkschuwe tuig vindt het prachtig, al die consternatie en sluiten zich graag aan, hebben ze ook nog eens een verzetje tijdens al die dagen dat ze op hun uitkering moeten wachten.
Liever negatieve aandacht dan geen aandacht. En het lukt ze nog ook.
Zouden ze zich realiseren dat zij met hun gedoe bij veel mensen het tegengestelde bereiken?

Zupschufter | 19-11-18 | 20:19

Ben zo blij dat ik een racist ben...

Bushcrafter | 19-11-18 | 20:18 | 4

Alle witte mensen zijn racisten volgens onze elite en hun (s)linkse Sturm Abteilung groepen. Dus nee dat is niet bijzonder meer nee.

Graaf_van_Hogendorp | 19-11-18 | 20:23

Ik vind het wel enig eigenlijk. Ben wezenlijk niets veranderd qua dingendoen voor de aldan niet pigment-challanged medemens, toch schijn ik als blanke ( meer lichtgetint maar oke) een racist te zijn. Vind het wel leuk, misschien kan ik nu subsidie aanvragen of net als de roepers ervan, uitkeringen en toeslagen.

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:52

Ze willen zo graag dat we racist zijn dus als we dat dan toch al zijn zullen we dan maar er helemaal voor gaan

zoefff3 | 19-11-18 | 21:03
▼ 1 antwoord verborgen

Er is maar een oplossing voor deze typisch existentieel vernederlandste wezenshamvraag: to pepernoot or not to pepernoot: alle windmolens en zonnepanelen dienen subiet aangesloten te worden op openstaande vrieskisten. Daardoor wordt de buitentemperatuur effectief omlaag geholpen naar Elfstedentocht niveau's en zijn wij eindelijk verlost van deze zwartgalligheid.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-11-18 | 20:18

De hooligens zijn de eerste die naar voren treden, als dit door blijft etteren komen ook de "gewone" burgers verhaal halen.

GS, Jammer dat jullie mensne die een kinderfeest gewoon een kinderfeest willen houden zo in een hoek duwen!

Mastermattie | 19-11-18 | 20:18 | 5

Imca Marina?

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:26

Crab People?

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:42

En ja... ik begrijp ook wel dat extremisme ook de oplossing niet is. Maar we zitten nu met een zooi politici die het volk niet vertegenwoordigen en vrouwe justitia mist alleen haar blindegeleidestok nog.

Mastermattie | 19-11-18 | 22:02
▼ 2 antwoorden verborgen

De kozp sneuneusjes noemen zich vreedzaam, maar dat gaat al fout bij hun naam. Kick Out is nou niet echt een vreedzaam beginsel, impliceert geweld. Beschrijving in Websters woordenboek: "to dismiss or eject forcefully". Met geweld dus. Voeg daarbij de voortdurende oorlogstaal die ze hanteren en ongebreidelde media aandacht die de kozp-jes krijgen. Dan moeten we het gek vinden dat er een tegenreactie komt, ik vind van niet. Geef die beroepshuilers geen podium meer (ook niet tijdens intochten) en het verdwijnt vanzelf.

faz | 19-11-18 | 20:17

Iemand die amper Nederlands spreekt ,en nog geen Decennia in dit land verblijft , voelt de roeping om dit land te veranderen.
Laat een ding duidelijk zijn, zonder die Anti Zwarte Piet mensen, waren er ook geen Hooligans ect geweest.
Het een agiteert en lokt het andere uit, met welke reden dan ook, echter hier gaat het om Kinderen, die nooit getraumatiseerd mogen worden.
En om dan een kinderfeest te gebruiken om willens en wetens je Statement te maken is een Misdaad.

Torquemada | 19-11-18 | 20:17 | 7

toetssteen | 19-11-18 | 20:38
In het Nederlands doen we niet zó kwistig met hoofdletters. We zijn verdomme de Moffen niet. Nazi... nee, dat was een grapje. Like and subscribe...

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:47

wat betekent "geen decennia" precies? 90 jaar?

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:50

Oorzaak en gevolg, de chronologie. KOZP begon er mee een leuk kinderfeest te verpesten. Niet zo slim.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Zelden zó eens geweest met een betoog. Geen idee of het ook maar ene donder uitmaakt, maar het is een nette en krachtige verwoording van sluimerende gevoelens van onbehagen.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:16 | 3

Het maakt inderdaad geen ene fuck uit wat jij er van vindt.

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:50

Nee gelukkig niet. Niet zo vrolijke eierbal van me.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:54

Ja sorry, vandaag weer niks in mijn schoen.

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 21:02

Een messcherpe analyse van Van Rossem, waarvan je mag hopen dat hij door velen gelezen wordt. Maar deugend Nederland leest hem niet, want GS, dus ‘extreem-rechts’ en ‘racistisch’.

Spiderman1 | 19-11-18 | 20:16 | 4

Berbaar | 19-11-18 | 20:31

+1; vooral voor uw laatste zin.

de IJsman | 19-11-18 | 20:35

Zo ontstaat er steeds meer begrip voor racisme en komt het uit het verdomhoekje
Wil de fake nieuws media dat soms
Het staat blijkbaar op hun programma

zoefff3 | 19-11-18 | 21:13

Nee joh, berbertokkie, het gros der Nederlanders heefy helemaal niks met de drammende kinderfeest verpesters van kozp. Onder welke steen kom jij vandaan?

Superkwatta | 19-11-18 | 23:06
▼ 1 antwoord verborgen

Zij was sowieso al tegen Zwarte Piet, kan ik mij herinneren. Het mediaspel werkt prima, maar volgend jaar loopt het vast nog meer uit de hand.

Koekkeloere | 19-11-18 | 20:53

Diewertje is een selektieve huilstruik, ze vindt het geen goed voorbeeld voor kinderen hoe het in Eindhoven is verlopen. Maar kennelijk vind ze het agressieve geschreeuw wat KOZP normaliter ten toon spreidt naar ouders en kinderen wel uitstekend.

kleurdoosje | 19-11-18 | 22:59

Dieuwertje heeft gewoon npo contract. Dus is je mening voor je bepaald.

Shareholder II | 20-11-18 | 01:19

Die gekken krijgen mij niet racistisch hoor... hooguit boos over hun willekeur.
Want ik zou Jeffrey wel eens willen zien aanbellen bij de ambassades van de landen die ook een slaven verleden hadden, om daar te protesteren .
Die van Ghana bijvoorbeeld.. of die van Portugal en die van Barbarije.(Marokko, Tunesië en Algerije) Maar dat zal de kleine schreeuwende lafaard met z'n aanhang wel niet durven uit angst voor klappen ipv spreekkoren van boze ouders.

Welles! Nietes! | 19-11-18 | 20:14 | 9

Ce Ca! Juist, nieuwkomers die onze dijken bekijken alsof ze zichzelf gebouwd hebben en hier dan racisme en slavernij komen schreeuwen en tussentijds volop van de staatsruif eten. Wie is de slaaf?

klowiepowie | 19-11-18 | 20:48

Volgens airfryer en ss is blackfacing heel erg.
In zijn eigen thuisland doet men aan whitefacing.
Een non discussie dus, alwaar geheel Nederland intrapt.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:12

@Welles! Nietes!
Jerry Afriye komt uit Ghana en is een zelfs Ashanti, een rechtstreekse afstammeling van een slavenhandeldrijvende Ashanti koning Afriye.
Dus wat hij hier aan het doen is slaat in feite nergens op, wat verwijten bedreft over slavenhandel.

kleurdoosje | 19-11-18 | 22:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Prima stuk. Maar waarom pegida niet voor een moskee zou mogen demonstreren blijft wel een raadsel.

derkccs | 19-11-18 | 20:14 | 8

Schijnbaar wordt er vergeten dat het Sinterklaasfeest ook een geloof is een geloof met het grote voordeel dat ieder kind er optijd achter komt dat het genaaid is.Fijn toch?!

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:52

Goed, dan gebruik ik het woord 'levensovertuiging'. Begrijp je het dan wel?

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 21:05

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:34 Irrelevant als het om het demonstratierecht gaat. Dat geldt niet voor alleen maar een beperkt spectrum van doelen.
Een moskee is overigens niet alleen een gebedshuis, dat is het gevestigde beeld inmiddels, maar daarom niet correct.

sockpuppet | 19-11-18 | 22:35
▼ 5 antwoorden verborgen

Het sinterklaasfeest is inderdaad een kinderfeest,maar dan alleen voor ongeveer 95% van de kinderen, en die ten koste gaat van die andere 5%. Nou kunnen we wel volhouden dat het maar een absolute minderheid is die er moeite mee heeft, en dus lekker het feest kunnen blijven vieren, maar zolang het kinderen zijn, lijkt mij dat immoreel.

De Kinderombudsman heeft allang aangetoond dat er bij wijze van spreken kinderen zijn die op 5 december ,vanwege het Sinterklaasfeest , liever niet naar school gaan. Sinterklaasfeest= tof kinderfeest , maar alleen als je een wit kind bent en dus niet wordt lastiggevallen.

Nappa | 19-11-18 | 20:13 | 6

Oeps betrap ik u nu al op een denkfout. Ten eerste is het blank kind en ook vele donkere kindjes worden nooit lastig gevallen en hebben veel plezier in het kinderfeest. Maar ja u zult alleen de intocht bij de ntr kijken. Die op de lokale tv waren heel anders. Allochtoon autochtoon . Alles door elkaar vierde feest.U bent hier weer aardig over 1 kam aan het scheren zeg maar.

tweetybird | 19-11-18 | 20:23

Je kan het niet iedereen naar de zin maken dus een beetje weerstand kweken kan geen kwaad.

Julianalaan | 19-11-18 | 20:34

Zat met veel Surinaamse kindjes in de klas die altijd net zo genoten van het feest als ik.

letopuwzaak | 19-11-18 | 20:39
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Superkwatta | 19-11-18 | 20:13
-weggejorist-
Ardbeg | 19-11-18 | 20:10 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Krijg gewoon buikpijn van item net op nos journaal. Anti zwarte piet IS goed, pro is slecht, alleen over opgepakte pro piet hebben. Wow, gewoon wow

GS_MTAR | 19-11-18 | 20:10 | 4

Niemand opgepakt van anti piet?

GS_MTAR | 19-11-18 | 20:14

U moet ook niet naar het NOS journaal kijken!

VanBukkem | 19-11-18 | 20:19

Ardbeg | 19-11-18 | 20:11 |
Als je die eenzijdige plaat voor je kop zou opzijschuiven, dan zou je weten dat er in Rotterdam wel de woordvoerder van de KOZP demo gearresteerd is.

Roadblock | 19-11-18 | 21:22
▼ 1 antwoord verborgen

Spijker. Kop. Raak.

Melk met klonten | 19-11-18 | 20:16

Vroeger ardbeg, vroeger...

Superkwatta | 19-11-18 | 20:17

Quid was destijds dan ook "de linkse infiltrant" die in de reaguursels op keiharde ratio kneiterhard werd afgemaakt.

Nu zijn we 6 jaar verder, en kunnen vervolgens (nogmaals) concluderen dat het de KOZP aandachtshoeren vooral gaat om aandacht en een verdienmodel. De wappies.

Het zou me niks verbazen als Quid er ondertussen anders over denkt.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:46
▼ 1 antwoord verborgen

Zwarte Piet is zwart door roet. De associatie met huidskleur is racistisch. Zoiets doet KOZP zelf en dit maakt die club zelf-racistisch. Blanken schijten immers een bepaalde kleur om negers zich af te laten vragen hoe zij geboren zijn. Zo valt alles wel racistisch gevonden te worden als je maar naar associeert.

klowiepowie | 19-11-18 | 20:09

Wat is dat staatsjournaals partijdig. Alleen pro zwarte piet worden vervolgd. Maar in Tilburg gingen ze toch mak de arrestantenbus in. KOZP vochten toen ze gearresteerd werden en kregen nog geld toe. Wanneer er weer vervolgd wordt weten we zeker genoeg. En het ging alleen fout waar die zuigers van KOZP waren. Kloothommels.

Mart6037 | 19-11-18 | 20:09

Overigens had ik nog nooit naar Breitbart of Bannon gekeken, maar hij tourt momenteel EU en kwam voorbij in mijn YT.

Wat een normale redelijke man met een normaal en redelijk verhaal.

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:08

Advies: terg de burger niet teveel. Kan verkeren.

Mart6037 | 19-11-18 | 19:52 | reageer | favorietblock
De burger doet niks en stemt zwijgend toe dat black pete wordt afgeschaft. Want anders is het steeds zo'n gedoe.

De enigen die wat doen tegen anti Piet drammers is de traditionele witte onderklasse. En daar wil de burgerlijke vinex tata niet mee geassocieerd worden. En zal de zijde van hun culturele witte elite en hun Jerry Airfryer Sturm Abteilung kiezen. Niet van harte. Maar toch.

Graaf_van_Hogendorp | 19-11-18 | 20:08 | 3

Zo was het inderdaad wel tot nu toe.

Mart6037 | 19-11-18 | 20:12

@Graaf_van_Hogendorp | 19-11-18 | 20:08
Mwah, veel mensen zijn het zat om door vals gekrenkte van muiswinkeltjes en consorten te worden weggezet als nazi's, het tij is aan het keren.

H.Teeuwen | 19-11-18 | 20:17

Meneer Teeuwen, dat blijkt niet uit de verkiezingsuitslagen. Zij blijven stemmen op hun witte elite die hun uitkotst voor hun huidskleur en de tradities van het kantklossend klootjesvolk walgelijk vindt.

Dus nee de burgert gaat geen klap doen. Behalve dan voor de treurbuis naar het 20:00u journaal kijken en daarna naar Flauw die maar weer eens een KOZP activist heeft uitgenodigd.

Graaf_van_Hogendorp | 19-11-18 | 20:20

Ik voorspel dat zowel de Kerst als ook de gevestigde kerken in Nederland het onderspit gaan delven. Met veel gedram, wordt door Nederland met de te ver doorgedreven tolerantie datgene bereikt wat men niet wil. Het Sint Nicolaas gebeuren is de voorloper van dit geheel.

hansem | 19-11-18 | 20:06 | 2

Politiek correct NL is al jaren bezig om kerstfeest te vervangen door suikerfeest voor de Marokkanen. Kerken staan te koop en moskeeen en islamitische scholen worden middels Saudi-geld in NL aan de lopende band gebouwd. Voor wie het nog niet helemaal beseft: dit is allemaal deel van de omvorming van NL.

ChatBot | 19-11-18 | 20:13

Niet alle dominees hebben het nog door.

Mart6037 | 19-11-18 | 20:22

Sinterklaas is dood? Of je laat het allemaal niet afhangen van een intocht of een sinterklaasjournaal.

RickTheDick | 19-11-18 | 20:06 | 2

Helemaal negeren gaat niet: op lagere scholen wordt er verplicht naar het Sinterklaasjournaal gekeken en komt Jerry Afriye langs met een lesprogramma over waarom Zwarte Piet racisme zou zijn.

kleurdoosje | 19-11-18 | 22:08

Dat lesprogramma heb ik ook vluchtig ingezien en ik zou willen dat meer dat deden en - met de kennis van bijvoorbeeld de reaguurders- dat proberen te weerleggen

letopuwzaak | 19-11-18 | 22:55

Beste reaguurders en GS redactie... kunnen we niet Sint opnieuw uitnodigen in juni voor een leuk lang weekend vakantie aan zee samen met z'n Spaanse Pedro's?
Dan kan hij dagelijks ook gezellig alle kindjes langs die niet op verkansie kunnen, en hun een leuk zomer presentje in de rubber slipper doen?
Lijkt me best leuk om Sinterklaas uit te breiden... Maken we er gewoon een nieuwe traditie van. Sint en Pedro de winter voorbij!

Welles! Nietes! | 19-11-18 | 20:05

Geweldig stuk Bart.

superjan | 19-11-18 | 20:05

Als Jeffrey en KOZP racistische gevoelens willen opwekken bij de Nederlanders zijn ze echt verdomd goed bezig.

Eric Newby | 19-11-18 | 20:05

Wie vertegenwoordigt het staatsjournaal? Wiens spreekbuis zijn zij? Welk doel hebben zij? Wat willen zij bereiken?

Hoofdbreker | 19-11-18 | 20:04

Op joop.nl verscheen gisteren ook een artikel met een oproep aan Mark Rutte om zich uit te spreken. De tweede regel uit dit artikel luidt:

De aanhangers van Zwarte Piet maakten in tal van plaatsen met geweld, of de dreiging daarvan, het vreedzame protest tegen de racistische traditie onmogelijk.

U leest het goed. Racistische traditie. Zo ver heen is links dus al.

Ik neem de oproep aan Rutte van Klaver en Asscher dan ook totaal niet serieus.

Papa Jones | 19-11-18 | 20:02 | 2

JOOP is dan ook een haatsite.

Rico Tampeloerus | 19-11-18 | 20:30

Wat Bosman zei: PvdA-er Diederik Samsom is tientalen malen gearresteerd voor onwettige actie.

Mammeloe | 20-11-18 | 11:23

Om maar even in te haken op van Rossem; het is een reeds jaren voortschrijdend feit dat de middenklasse langzaam geplet wordt tussen de elite en de onderklasse. Het merendeel zal terugzakken naar de onderklasse o.a. gezien de negatieve trend van het besteedbaar inkomen (vandaag in het nieuws +0,9% voor 2019). De onderklasse wordt op allerlei gebieden door de elite kort gehouden. Zijn dat niet de werkgevers en de MSM, dan is het wel de overheid met name het juridisch apparaat wat geheel is en wordt ingericht om de belangen van de elite te behartigen en het gebruik ervan door de onderklasse te ontmoedigen. Parallel daaraan werkt de elite eraan mee dat allerhande burgerlijke (lees met name door de onderklasse gekoesterde) tradities om zeep geholpen worden (o.a. het Sinterklaasfeest). Dit alles leidt ertoe dat de onderklasse, welke aan het ontstaan is, door gebrek aan financiële middelen, het onheus bejegenen door de MSM en het ontbreken juridische rugdekking nog maar 2 wapens in handen heeft, namelijk zijn groot aantal mensen en het gebruik van geweld.
Hoe dat laatste zich toekomstig gaat manifesteren is op zeer kleine schaal dit weekend zichtbaar geweest. Gezien de reacties van de tegendemonstranten afgelopen weekend interresseert het ze geen bal wat de strafrechtelijke gevolgen zijn, wat ook een teken aan de wand is. Wanneer knechten wij dit ziek, en steeds zieker wordend systeem?

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:02 | 2

Een duistere maar ware constatering. Die hoe dan ook genegeert zal worden door de politiek die aan de macht is.

forecastle | 19-11-18 | 20:14

Janvangoor had al een identieke rake tegel.

Mammeloe | 20-11-18 | 10:55

Geen zwarte piet, liever ook geen Sinterklaas, straks gaat Kerstmis er ook aan. Geen straatnamen meer van zeehelden of andere Nederlanders die veel voor ons land betekend hebben.

En waarom toch? Omdat er dan geen minderheden gekwetst worden?

Nee. Om de geschiedenis te wissen. Want een volk zonder geschiedenis hangt als los zand aan elkaar. Weet niet meer wie het is en voelt geen cohesie of verbondenheid met andere landgenoten.

En zo'n mak volk laat zich veel eenvoudiger besturen dan een volk dat zijn geschiedenis niet laat afpakken.

Baudet begrijpt het. Wilders begrijpt het. Ik denk dat Martin Bosma het nog het beste begrijpt.

Nu de rest van Nederland het nog uit proberen te leggen! Doet u mee?

Padjepejer | 19-11-18 | 20:02 | 2

Het lijkt wel die kant op te gaan. Alle tradities die nog een vage herinnering hebben aan het christelijk geloof, dienen te verdwijnen.
Dit, om de lange tenen van de moslims tegemoet te komen, hoewel het ook in een linkse agenda past. Ik zag in Zaanstad hoofddoekjes meepraten over het Sinterklaasfeest. Waarom praten zij mee? Als zij het een waardeloos feest vinden, verplicht niemand ze om mee te doen. maar dat is niet genoeg: ze willen alles verbieden waar ze door "gekwetst" worden! In die totaal waardeloze flow zitten we nu!
Kerst wordt winterfeest. Pasen wordt lentefeest. En oudjaar, hoewel niet christelijk, wordt ook al aangevallen. Nog even, en de huidige tijdrekening wordt aangevallen; let maar op.

marjen | 19-11-18 | 20:11

De Antichrist zal tijden en wetten veranderen. Lees Openbaringen.

Lupuslupus | 19-11-18 | 21:01

"Ik sta aan de goede kant van de geschiedenis, want ik heb het allemaal niet geweten."

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:01

Ik mis Quinsy Gario in deze hele discussie. Is ie verhuisd ofzo?

VanBukkem | 19-11-18 | 20:01 | 2

die is ergens inclusief aan het wezen in een darkroom denk ik..

En nee, dat is niet racistisch bedoeld.

theJ71 | 19-11-18 | 20:03

Quinsy is ook aan het subsidie-infuus:

" Quinsy Gario is a visual and performance artist from the Dutch Caribbean. "

bij

"L'Internationale is a confederation of six major European modern and contemporary art institutions and partners."

En ja hoor:
"With the support of the Culture Programme of the European Union"

Badr Haary | 19-11-18 | 20:09

Uitstekend artikel daar kunnen de ophitsers van de linkse media wat van leren.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:01

Stel we richten de groep KOHS (Kick out Halal Slagers) op en we gaan tijdens het offerfeest voor alle moskee's protesteren met als kreet "Het offerfeest is dierenmishandeling" (is nog waar ook)

Zullen deze demo's dan Wel / niet doorgang mogen vinden?

U kunt nu inzetten...

theJ71 | 19-11-18 | 20:00 | 7

Helemaal gelijk. Briljant idee. Wie pakt dit op? Hooligans niet reageren aub

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:25

Dit is best een goeie.

letopuwzaak | 19-11-18 | 21:12

Je krijgt een Palingoproer maar dan met plofjes en knallen.

sockpuppet | 19-11-18 | 22:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Volgend jaar dus:
-De ik erger me groen en geel Piet
- De ik loop rood aan Piet
- De ik betaal me blauw aan al die onzin met KOZP Piet.
- De ik zie het roze in Piet (uiteraard door GS gesponsord )
- De ik zuip me me maar blauw ipv aan deze discussie mee te doen Piet
- De ik zie het zwart in Piet,........................ oh,... shit!

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:00

Simone Weimans, is dat niet die vrouw die vrijwel elke uitzending struikelt over haar eigen lippen?

Earl_of_Doncaster | 19-11-18 | 19:59 | 2

Sperti helpt!

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:00

Ik vind dat Simone het uitstekend doet als nieuwslezeres.

VanBukkem | 19-11-18 | 20:12

Hulde Van Rossum.
De media is hier de vijand van het normale volk!

lanexx | 19-11-18 | 19:58

Diewertje Blok net in DWDD: Niet de intenties van de spreker, maar de gevoelens van de luisteraar zijn doorslaggevend.

Als dat het criterium wordt, is dat het einde van onze vrijheid van meningsuiting. Zoals John Cleese al zei: "Nobody has the right not tot be offended".

Duitsland - Nederland 2:2

Melchett | 19-11-18 | 19:58 | 4

Zo lust ik er nog wel een. God wat een baarlijke nonsens. Het resultaat is dus, dat niemand ooit zijn mond meer kan opendoen, want er is altijd wel iemand door gekwetst. Of bedoelt mevrouw Blok dat er maar 1 zijde mag zijn in het kleurenspectrum die gekwetst mag zijn?
Als een demonstrant met een megafoon in mijn gezicht brult: "Schaam je, dat je je kind meeneemt naar zo'n racistisch gebeuren", dan zijn mijn reacties redelijk onvoorspelbaar, want ik word dan van racisme beschuldigd, en daar krijg ik heel sterke gevoelens bij.

Roadblock | 19-11-18 | 20:12

Domme muts, die Dieuwertje.

Zwizalletju | 19-11-18 | 20:14

Die Dieuwertje kraamt natuurlijk ook maar uit wat haar wordt opgedragen.
Zij wil de energierekening ook kunnen betalen aan het einde van de maand.
Dan verdampen de principes ineens vrij snel bij de ruggengraatloze medeburgers.

Superkwatta | 19-11-18 | 20:21
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb het hier al eerder gezegd, en ik het zal het weer doen.

Nederland kent geen racisme.

Ik snap werkelijk waar niet hoe debiele lui zoals die tekenaar in de Volkskrant, durven te beweren dat er racisme is in Nederland. In het zuiden van Amerika waar mensen aan bomen werden opengehangen als tijdverdrijf op de zondag, de Klan die huishield in Mississippi, het scheiden van bevolkingsgroepen op basis van huidskleur... dat was racisme. "Southern trees bear strange fruit".

In Zuid-Afrika, waar een heel ver familielid van mij bij de politie zat en 's avond Soweto ingingen om daar de 'kaffers' een lesje te leren door ze uit hun huizen te sleuren en levend te verbranden. Dat was racisme.

Niet hier, waar een paar dwazen wat schreeuwen om een ander te kwetsen. Dat is dommigheid gecombineerd met het willen kwetsen. KOZP dwazen die zich als black panthers aankleden om maar een statement te maken, ze snappen het zelf niet, hebben de strijd nooit meegemaakt en zouden heel graag gediscrimineerd willen worden. Voor hun is het niets meer of minder dan een verdienmodel, die Afriye die dappere friezen voor de rechter wil laten dwingen om zijn cursussen (kuch) tegen betaling te laten volgen. Dat is geen racisme, dat is geld verdienen. Zij zijn nooit gediscrimineerd of aangevallen vanwege hun huidskleur, ze zouden het heel graag willen. Maar dat is een ander verhaal.

RenHoek | 19-11-18 | 19:58 | 4

Racisme verzinnen is een verdienmodel van links, wist u dat nog niet?

Superkwatta | 19-11-18 | 20:21

Goeie tegel. Het kan maar niet vaak genoeg gezegd worden, fijn dat u die moeite hebt gedaan.

letopuwzaak | 19-11-18 | 21:16

Hear hear!

Montesquieue | 20-11-18 | 00:15
▼ 1 antwoord verborgen

In 2017 blokkeerde de inheemse bevolking een stukje snelweg uit protest. Daar werd keihard tegen opgetreden. Geluisterd werd er niet. In 2018 verjoeg de inheemse bevolking de indringer die hum cultuur belachelijk en kapot kwam maken met spreek koren en dreigen met geweld. Weer wordt er niet geluisterd.
Ja, er gaan 'gesprekken' tussen voor en tegenstanders georganiseerd worden. Zogenaamd om naar elkaar te luisteren maar de bedoeling is wel dat de inheemse bevolking zijn muil gaat houden en de opgelgde vernietiging van zijn cultuur zonder verzet aanvaardt.
De gearresteerde relschoppers zullen ongetwijfeld weer atypisch hard gestraft worden, als 'signaal' naar de andere inheemsen. Maar het werkt niet. Het werkte niet door de blokkeerfriezen net voor de intocht superzwaar te straffen, het riep vooral nóg meer boosheid op, en ook deze keer zal het averechts werken.
De inheemse bevolking heeft een streep getrokken en een signaal afgegeven. De inheemse bevolking is te lang getergd, te lang geridiculiseerd en te lang genegeerd.
Bestuurders doen er goed aan om de inheemse grieven serieus te nemen. De geschiedenis heeft laten zie dat bestuurders slechts kunnen besturen omdat de inheemse bevolking het tolereert.
Als de cultuurvernietigers in 2019 hetzelfde kunstje nogmaals trachten te flikken dan vinden ze niet alleen maar voetbalhooligans tegenover zich. Bedenk dat de inheemse bevolking serieus in de meerderheid is en dat ze naast boos ook stemgerechtigd is.
De geest is uit de fles.

JanVergoor | 19-11-18 | 19:58 | 4

Nu helemaal niets. Blijf vooral in je glazen stolp je eigen orkest verder spelen. De Titanic zinkt echt niet.

Frau Merkel | 19-11-18 | 21:00

Berbaar | 19-11-18 | 20:15 Waarom nu ineens 'voornamelijk'? Dat zou je niet zeggen als het een paar stromfronters in een grote groep anderen zijn.

sockpuppet | 19-11-18 | 22:40

En zo is het, Jan.

Mammeloe | 20-11-18 | 10:51
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk van van Rossem. Want als deze streep in het zand niet word gezet gaat Sinterklaas (als de ultime oude blanke man) eraan en moet het een zwarte sinterklaas worden. Het is nooit genoeg voor deze lui en daarom sta ik graag achter de hooligans van PSV en NEC die tenminste het lef hebben om deze uitvreters een halt toe te roepen. Deze polarisatie hebben zij zelf gewild en bewerkstelligd.

ChatBot | 19-11-18 | 19:57 | 2

Er gaat geen streep in het zand want de overheid zal niet (kunnen) tolereren dat tokkie-tuigh bepaalt.
Ergo volgend jaar zal KOZP gewoon weer langs de route demonstreren in een aangewezen vak/plekje en zullen er grote hoeveelheden politie op de been moeten zijn.
Geen verstandig mens neemt uiteindelijk zijn of haar kind naar zoiets mee.

Berbaar | 19-11-18 | 20:12

Berbaar | 19-11-18 | 20:12 |
Het begint zo langzamerhand op te vallen Brabbelbeer, dat je consequent het niet hebt over het radicale demonstreer rapalje in Rotterdam, dat zich niet aan de afspraken hield, en in gevecht ging met protesterenden.
Ik ben het met je eens, dat het geweld in Eindhoven niet verdedigbaar is, en alleen positieve gevolgen voor KOPZ kan hebben.
Maar het is toch uiterst vreemd, dat je het gebeuren in Rotterdam negeert, vind je zelf ook niet?

Roadblock | 19-11-18 | 20:20

Deze zomer lekker 6 wekn demonstreren bij het Kwaku Festival in Zuidoost, tegen de eeuwenlange slavenhandel door de Ashanti-stammen in Ghana. Want dat is mijn absolute grondrecht volgens de PvdA burgemeesters.

Mammeloe | 19-11-18 | 19:57

Toch bizar dat uitgerekend de VVD wederom niet in staat is om de extra koopgolf voor ondernemend Nederland voorkomende uit het Sinterklaas feest te beschermen.

Megabenieuwd wie straks gaat zeiken om de dikke witte ho ho ho schreewende kerstman en zn legertje kab... ehh kleine mensen.

Denkhetnjet | 19-11-18 | 19:57 | 2

vrouwen

Moriarty | 19-11-18 | 20:06

Volgens mij worden die elfen uitgebuit. En indien dat klopt, dan is de kerstman een slavendrijver. Maar misschien zit ik er naast.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:07

Zwarte Piet is niet dood, hij leeft bij iedereen die ooit in "het grote boek" heeft gestaan. 60 jaar geleden bracht hij mij lekkers, leek wel heel erg op de concierge van de lagere school waarop ik zat.Zwarte Piet is niet doodgegaan aan Jeffrey Airfryer, halve Gario, of racistje Simons en heeft hooguit een schok gekregen van de VVD supporters. Dat waren de eersten na de Dokkumers, dankzij de Dokkumers en zullen niet de laatste zijn. De Franse revolutie is ook niet begonnen met eieren gooien. Er is een rode streep in Eindhoven gezet en als die KOZP terroristen verstandig zijn, wachten ze niet op de guillotine, maar houden ze zich verder koest.
Zwarte Piet heeft een geschiedenis van duizenden jaren en is daaraan niet kapot gegaan, hooguit van Pietje Pek in zwarte Piet veranderd terwijl zijn baas van een Germaanse god een katholieke heilige werd. Dit soort Archetypes verdwijnt niet door gezeur van een paar nazaten van zwarte slavendrijvers.

bergsbeklimmer | 19-11-18 | 19:56 | 4

Eens, en Van Rossem constateert prima van alles wat er mis is, maar is te zwartgallig vwb de toekomst.

Zwizalletju | 19-11-18 | 20:16

Ze heeft toch mooi haar centen verdiend met iets waar ik of een ander niet aan de bak kon komen. Met je kop op tv.
Positieve discriminatie? Misschien. Maar dat is in haar ogen toch ook goed? Ze is omarmd waar ze kwam en heeft goed verdiend.
Dat is iets anders dan bang moeten zijn voor de kkk of niet voorin een bus mogen zitten, maar oh wat wil ze graag doen alsof ze hier voor eem recht strijdt.

letopuwzaak | 19-11-18 | 21:21

@ letopuwzaak | 19-11-18 | 21:21
Haar centen verdiend?
Nee, niet echt.
:)

Rest In Privacy | 19-11-18 | 21:45
▼ 1 antwoord verborgen

Duidelijke stellingname. Is wel op zijn plaats na afgelopen week.

Dat hier zeer veel getolereerd wordt is positiefs, maar dat kan niet zonder reflectie.

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 19:56 | 1

"is iets zeer positiefs"

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 19:56

Uitstekend verhaal van van Rossem. Kan er geen woord aan toevoegen. De fin-de-siècle achtige kleinzieligheid bij botsplinter-neplinks begint groteske vormen aan te nemen.

echt_links | 19-11-18 | 19:56

Topstuk @Van Rossum !
'Probeer maar eens te demonstreren tijdens de Dodenherdenking, of een demo-vak te regelen langs de route van Koningsdag.' Inderdaad.
Die Sheila Sitalsing is knettergek met haar gemekker over de goede en de foute kant van de geschiedenis. Mensen die zwak staan in hun argumenten halen altijd verwijzingen naar WOII erbij. Misselijk.

canis lupus | 19-11-18 | 19:53 | 1

Weet je wie de vorige oorlog er ook de hele tijd bijhaalde?

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:01

Rutte zei dat over KOZP twee jaar terug niet. Waren hele lieve mensen zeker. Advies: terg de burger niet teveel. Kan verkeren.

Mart6037 | 19-11-18 | 19:52

En intussen denkt iedereen zijn gelijk te kunnen halen door een foto van een huilend kind.

marjen | 19-11-18 | 19:51 | 3

Net als bij het pardon is dat hier ook hypocriet inderdaad.

Europees_Aanbesteed | 19-11-18 | 19:54

Dat kind liep waarschijnlijk sowieso wel te janken. #rubbertegelmij

VanBukkem | 19-11-18 | 19:54

#oudelinksetruc

ChatBot | 19-11-18 | 20:08
-weggejorist-
jacobh-59 | 19-11-18 | 20:23

Ongelooflijk dat de SP de middenstand (hard werkende mensen) kapot maakt, als je anders denkt dan de SP.

Darkbutcher | 19-11-18 | 20:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stukje maar de geest gaat niet meer in de fles.
Iedere burgemeester zal, al of niet in opdracht van het ministerie, volgend jaar willen/moeten laten zien dat tokkie tuigh niet bepaalt hoe het er aan toe gaat in de stad.
Nog meer politie, nog meer escalatie en nog minder verstandige ouders die hun kinderen er mee naar toe zullen nemen.
Allemaal verliezers dus.

Berbaar | 19-11-18 | 19:50 | 4

Misschien nieuws voor je, ambtenaar, maar Tokkie tuig heeft altijd al bepaald hoe het eraan toegaat in hun stad. je kan maar zoveel blikken politiemensen openrukken. Als je keihard tegen de mening en mores van het volk in wil blijven gaan en je als overheid (zie Waanders) blijft provoceren, dan ontketen je krachten waar je niet echt mee te maken wil hebben.

ChatBot | 19-11-18 | 20:07

De burgemeester zal ook rekening moeten houden met een klein miljoen aan 'organisatiekosten' en dat heel Nederland met je meekijkt hoe je alle rellen gaat voorkomen.
De Zaanse Schans is meer dan een week beveiligd geweest en deels ontruimd, en 600 man draaiden lange diensten ook in de nacht.

letopuwzaak | 19-11-18 | 20:10

De overeenkomst tussen tokkie tuig en VVD tuig ? Ze kunnen beiden geen volk leiden.
Het verschil? Het VVD tuig misbruikt hun macht om hun beleid er doorheen te drukken.
Met als voetvolk types als Berbaar die haatzaaiend denegreren tot in perfectie geoefend hebben.

Promedio | 19-11-18 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zit net naar het schaken te kijken. (Carlsen - Caruana) Mmmh ff kijken hoeveel gekleurde medemensen in de mondiale top 10 staan. Wat een rascistische sport dat schaken!

azijnseikerT | 19-11-18 | 19:50 | 3

Dat mag je allemaal niet denken en zeggen. Ik zit in een zeer creatieve en technische hoek, spullen bedenken en maken, nog geen vrouw of neger iets structureels zien bijdragen. Ze zijn er ook niet.

Eierbal-is-fijn | 19-11-18 | 20:04

Zwart tegen wit.

Darkbutcher | 19-11-18 | 20:29

En waarom mag wit beginnen?

azijnseikerT | 19-11-18 | 20:40

Prachtig, Bart.
Fuck al die lui-intellectuele meehuilers zonder echte argumenten, en die compleet holle posterboy met opgestroopte mouwtjes voorop.

Harry Turtle | 19-11-18 | 19:49

Ja! Ik sta aan de goede kant van de geschiedenis.Eens was er slavernij.. en die werd afgeschaft en is in iedergeval onder mijn voorouders niet weer teruggekomen,dus ja ik sta aan de goede kant en niemand die mij een schuldgevoel aan kan praten.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:48 | 1

Euh. Primark? Apple? SA wk-voetbal? Helaas is slavernij nog steeds actueel.
En wat dacht je van al die nepkleding ?

Promedio | 19-11-18 | 21:48

Ok, je moet kiezen aan welke kant je staat:
1. Eieren gooien naar de opruiende racisten van KOTZ;
2. Botsplinters van Sint oprapen in het zicht van peuters.
Moeluk.

Mammeloe | 19-11-18 | 19:47 | 2

De keuze is helemaal niet moeilijk, die is: moet Nederland kapot of niet. De militante horde staat als één man achter de botsplinters-uitspraak, tenminste, geen nuancering of woord van protest gehoord terwijl ze tot vomeren toe in de media waren. Geen enkele proPiet zal zich door asociale relschoppers vertegenwoordigd voelen, wat duidelijk gemaakt had kunnen worden als ook zij aan het woord waren gelaten. Gelukkig verliepen bijna alle optochten geweldloos met alleen maar zwarte Pieten en opgetogen kinderen.

Maris v.d Hof5393 | 19-11-18 | 20:03

Juist heren, juist.

Superkwatta | 19-11-18 | 23:02

Om de totale hysterie nog even aan te geven www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20...
Het begint er bijna op te lijken alsof men een soort van afro versus blank conflict wil gaan voeren?

Chemokar | 19-11-18 | 19:46

Goed geschreven Bart en je hebt helemaal gelijk.

frisenfruitig | 19-11-18 | 19:46

Dit dus. Prima beschreven.
En Asscher maar niet begrijpen waarom zijn partijtje zo irrelevant geworden is.

spanarchist | 19-11-18 | 19:46 | 1

Ha ha oh ja, van Minister Asscher moest het allemaal maar verdwijnen. Na 26 verloren zetels zit ie er nog steeds. Wat een farce.

Mammeloe | 19-11-18 | 19:51

Mooi omschreven. Het zal vast een hoger doel dienen. Iemand wilde mij gisteren huilende kinderen laten zien wat schijnt te zijn gebeurt naar aanleiding van gedrag van kozp. Het was niet terug te vinden. Ipv daarvan wel wat schreeuwende propieters... Het zal toch niet weggegumd zijn of zo?

Mark van Leeuwen | 19-11-18 | 19:46 | 1

Mooi geschreven Van Rossem.
Dat de multiculturele samenleving mislukt is dat weten we ondertussen wel. Daar is al genoeg over gezegd en geschreven. En zien we dagelijks om ons heen. Zelfs Mutti Merkel zei dat in 2011 of 2012 over de situatie in haar eigen land.
Als het Sinterklaasfeest ten onder gaat dan weet je zeker dat het nooit meer goed komt tussen de autochtone bevolking en het negroïde deel.
Diepe wrok en wantrouwen. Grotendeels gevoed door de mainstream media.

leo de pejo | 19-11-18 | 19:43 | 1

Het zijn maar een paar negers, aangevuld met een stel blanke gekkies. Wie de beelden bekijkt uit de provincie ziet overal mensen van allerlei pluimage langs de kant staan om Sinterklaas te begroeten en met zwarte Piet op de foto te gaan. Zelfs een dame met een hoofddoek ontbrak niet in het bonte palet. Werd hier maar meer naar gekeken en geluisterd in plaats van naar onverdraagzame etterbakken met hun subsidie, onechte verontwaardiging en agressie.

Maris v.d Hof5393 | 19-11-18 | 20:13

Had een jaar of 6/7 geleden iemand uit de gekwetsten hoek aangegeven dat ons zwarte Pietje niet prettig voelde als donker menspersoon en of we daar met z'n allen een keer over konden praten, was alles anders gelopen. Dan had het nuchtere Hollandse besef hierover mee willen denken en was alles gematigd en geheel vanzelf opgelost.

Maar als / dan dus niet gebeurd. Helaas.

Hiervoor in de plaats hebben we een stelletje werkschuwe subsidieslurpende beroepsklagers gekregen. Die impliciet en dreigend vele kleine kinderen (en hun ouders) als racist hebben gebombardeerd. Onschuldige kleine hummers, trillend op hun benen van de zenuwen, wachtend op sinterklaas..... Weg onschuld, racisten zijn het.. onder het mom van "inclusief". Hoe krijgen ze het verzonnen? De bibbers van de zenuwen zijn bibbers van de angst geworden.

Doodsbange kinderen krijgen we ervoor terug. En malloten die dit weekend toch niks te doen hadden (competitie lag stil, hoe krijgen ze het gepland?) die, tegen hun eigen besef in, mochten ze die al hebben in hun door gesnoven kop, de KOZP terroristen in het zadel hebben geholpen.

Links moet zich kapot schamen. Door dit mogelijk te maken, door de gekwetsten teveel aandacht te geven, ze een podium te bieden. Veelal bij linkse talkshows. En bij Humberto Tan, maar ja die is zelf best donker.

Dit tij is niet meer te keren. Linkse activisten geven niet op. En deze slag hebben ze gewonnen.

What's next? Of is dit het begin van een oorlog? Gestart vanwege een kinderfeest.......

theJ71 | 19-11-18 | 19:41 | 4

@theJ71 | 19-11-18 | 19:41 Onzin

Zwizalletju | 19-11-18 | 19:50

Het is niks meer of minder dan het donker schetsen van een scenario dat hoe en dan ooit werkelijkheid zal worden. Naar ik hoop op een 'relaxte' en geleidelijke manier maar ik ben er bang voor.
De gemeenten die het gezeik nog negeren zijn nu nog in de meerderheid maar onder de druk van deugdmens NL, zullen zij ook ooit (moeten) bezwijken.

De toon wordt met het jaar harder en de verliezen zijn helaas alleen meetbaar aan de 'pro' zijde. Hoe klein het groepje tegenstanders ook nog steeds is.

theJ71 | 19-11-18 | 19:57

@j71. Eens met uw tegel!

letopuwzaak | 19-11-18 | 21:27
▼ 1 antwoord verborgen

Sinterklaas is niet dood, zwarte piet gaat ook niet dood.
Uiteindelijk gaan de deugers en de jankerts verliezen doordat zij voortdurend
hun hand overspelen en steeds meer mensen dat getreiter zat worden.
Het is maar een klein groepje kanslozen die treiteren, gestuurd door de media,
die het hardste schreeuwen. Na afgelopen weekend kun je enkel maar vaststellen dat het nu pas gaat beginnen. De geest is meer dan uit de fles en de
elite slaat steeds wilder om zich heen. It giet oan.

oakmont | 19-11-18 | 19:41

ik schaam me, voor mijn huidskleur, welke KLEUR is niet van belang.
Toch heb ik de foto van de Koning in onze huiskamer.
Voor altijd dankbaar!

hunny | 19-11-18 | 19:40 | 3

Nooit doen, het gaat erom wie erin zit

Mark van Leeuwen | 19-11-18 | 19:48

Nooit schamen! Wel blijven uitspreken. (Doe ik ook)

letopuwzaak | 19-11-18 | 21:29

Iedereen die dankbaar is in Nederland te leven, moet wel een prettig persoon te zijn. Als je dat beseft!

letopuwzaak | 19-11-18 | 21:30

Twee jaar en flink wat uitzendingen van Pauw en Nieuwsuur terug:
www.youtube.com/watch?v=IcDp-seIVtM
'200 anti-Pietbetogers en Black Panther-baretjes aangehouden', 'KOZP-demonstranten sloegen ruiten in', 'arrestaties gingen gepaard met grof geweld', etc.
Vergis je niet in hoe we hier uiteindelijk beland zijn.

Slogra | 19-11-18 | 19:40 | 1

Ik kan me nog goed herinneren hoe Jesse hier op reageerde.
Niet namelijk.

Rico Tampeloerus | 19-11-18 | 19:57
-weggejorist en opgerot-
van Nootegem | 19-11-18 | 19:39 | 4

Weer zo’n dombo die anti-piet automatisch aan alle donkere mensen koppelt en dan precies dezelfde middelen aangrijpt als waar hij tegen ageert.

Superior Bastard | 19-11-18 | 19:42

Wat is er mis met Kwakoe Kwakoe?

Oepsie1234 | 19-11-18 | 19:47

De wereld zou een stuk leuker worden als we met elkaar elkaars feesten zouden vieren, maar goed het is hier niet de Efteling helaas.

osolemio | 19-11-18 | 19:48
▼ 1 antwoord verborgen

Het wachten is dus op de eerste dooie.

Tot zover "kinderfeest".

Zieke shit.

knutsel_ | 19-11-18 | 19:38 | 4

"Het wachten is dus op de eerste dooie"

Het lijkt wel een concert van Doe Maar in de 80s.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:41

Je zult mij dan ook niet zien beweren dat je met blikken, eieren of wat dan ook moet gaan lopen gooien.

knutsel_ | 19-11-18 | 19:42

Poeptaarten kost maar 500 Euro boete!
Just saying!
;)

Rest In Privacy | 19-11-18 | 20:24
▼ 1 antwoord verborgen

Als Nederland vanavond ook nog van Duitsland wint kunnen we langzaam gaan spreken van een trend...
De Nederlandse Leeuw wordt wakker!

Petrus Poortwachter | 19-11-18 | 19:38

Ik werd net misselijk toe ik las dat Jesse Klaver met zijn onvoorstelbare domheid, zijn volslagen incompetentie weer over dit land braakt door ole op het vuur te gooien door te zeggen dat de hooligans racisten zouden zijn. Nee werkelijk, hoe ongelofelijk achterlijk ben je dan! Wat een intens smerig miezerig mannetje door dit land op deze manier op te hitsen, door mensen de slechts voor Zwarte Piet opkomen weg te zetten als racisten terwijl het daar helemaal niet om gaat. Dan ben je niet alleen dom en volslagen ongeschikt als politicus, dan ben je ziek en kwaadaardig.

MW51 | 19-11-18 | 19:36 | 2

Ja walgelijke vent... linkse idioot.

Blanke_Vlaai | 19-11-18 | 19:46

Jesse heeft de visie van een goudvis, een soyboy die wegens gebrek aan intellectuele bagage alles rechtstreeks vanuit zijn deug-socialistische onderbuik redeneert. Zoveel leegheid, zo ontzettend veel leegheid.

Harry Turtle | 19-11-18 | 20:02

Moeten we stuk? ja we moeten stuk.
Gaat daar eerdaags veel bloed blij vloeien? Ben bang van wel

badlegerig | 19-11-18 | 19:36 | 1

Ben er ook bang voor, maar beter vroeger dan later, want nu hebben we tenminste de aantallen nog.

sarcastro | 19-11-18 | 22:05

KKOZP

Yalimba | 19-11-18 | 19:36

Dit land gaat kapot aan de 3 "P" s : politieke correctheid lokt een reactie uit die populisme genoemd wordt. Dit verschijnsel leidt tot polarisatie. Ik ben het kotsbeu dat aandachtspunten de ruimte krijgen om zichzelf te profileren terwijl ze weten wat voor reacties dit kan uitlokken. En dan achteraf huilie huilie omdat de aso's zo eng zijn.

Brulboei_61SB | 19-11-18 | 19:34

In de provincie, zeg maar 90% van Nederland, maakt niemand zich hier druk om Van Rossem.
Zou je ook eens moeten proberen.

Superior Bastard | 19-11-18 | 19:34 | 8

knutsel_ | 19-11-18 | 19:46
Ja, ik heb wel kinderen.

Superior Bastard | 19-11-18 | 20:02
-weggejorist-
De musso linie | 19-11-18 | 20:51
-weggejorist-
De musso linie | 19-11-18 | 20:52
▼ 5 antwoorden verborgen

In Rotterdam werd ook niets gedaan tegen die gekken! Ze mochten uit hun vak om overal te gaan rondzwerven, ze mochten een racistische anti pieten vlag ophangen! Hier wat filmpjes over al het onrecht tegen wat ooit een leuk kinderfeestje was: www.youtube.com/results?search_query=...

thepinkpainter | 19-11-18 | 19:34

Ik sta niet aan de goede kant van na de oorlog. Ik ben er helemaal klaar mee.
Ik behoor bij de 68% die dit sinterklaasfeest omarmen. Eindelijk een grote meerderheid die opkomen voor de cultuur.
Houden zo.

Moestuinier | 19-11-18 | 19:33

Racist zijn is nog altijd beter als een stinkhoer zijn.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:32 | 1

Dat is afhankelijk van waar die stinkhoer woont, bv in Rotterdam-Zuid of in 't Gooi.

Mr_Natural | 19-11-18 | 19:37

Goed stuk Van Rossem!

Sluit me hier totaal bij aan.

Maar nu, waar eindigt dit?
We verwachten tot niet dat harrie airfryer zijn #fakeracism strijd gaat stoppen als hier ook maar iets mee bereikt is voor ze (wat schijnbaar zo is aangezien er wel wat 'hosanna' klinkt vanuit die hoek).

Deze man gaat nog veel vervelender worden.

30 jaar geleden hier gastvrij opgenomen als asielzoeker. Alle kansen gekregen en hij heeft er tenminste 1 gepakt (er komen volzinnen uit).
Maar vervolgens dat land en de inwoners die hem hier gastvrij een nieuw leven hebben gegeven volop in de bek spugen door aan tradities te gaan zagen en iedereen die nog 'pro' is proberen te gas-lighten naar het idee dat ze racistisch en slavernijverheerlijkers zijn.

Laat jij je dit zomaar aanpraten?
Ik niet, ben principe-Piet.

Gazzerop | 19-11-18 | 19:32 | 2

Jerry Afriyie is maar een frontje net als die geschifte van Zeijl, achter deze lieden zitten figuren als Mitchell Esajas, Voorzitter NUC en werkzaam op de UvA, en de NIDA tak van KOZP Rotterdam.

Roadblock | 19-11-18 | 19:38

Dit eindigt sowieso in bloed als je het mij vraagt, misschien kunnen we nog net het tij keren, maar anders wordt 1 van de 2 partijen finaal het graf in geholpen.

sarcastro | 19-11-18 | 21:57

We gaan een avondwake houden voor Zwarte Piet, we gooien hem vervolgens op een vuurstapel en daarna hebben we drie dagen van nationale rouw waar we nog eenmaal dronken alle herinneringen ophalen aan wat ooit een mooi feest was. R. I. P. Zwarte Piet. (demonstraties niet toegestaan)

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:31 | 3

En natuurlijk herhalen we dit elk jaar weer als traditie ;)

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:36

We gaan helemaal niks...

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:20

Uiteraard met cadeautjes en snoepgoed voor de kinderen. En wie wil zeuren mag in de zak mee naar Spanje. Kan een mooie traditie worden.

Binkoo | 19-11-18 | 20:36

Ik zou het incidentje in Amstelveen ook in propoties zetten. Bij velen hebben 50 mikukels het sinterklaasfeest van vele kinderen verknalt.

Atlantis-95 | 19-11-18 | 19:31

Sinterklaas gaat het wél overleven en Zwarte Piet ook.

Zwizalletju | 19-11-18 | 19:30

Als u naar het buitenland gaat, aanpassen. In Nederland, aanpassen. Stelletje onaanpasbaren.

padbuffel | 19-11-18 | 19:30

En vergeet niet de fop-wetenschapper Gloria Wekker, met haar niet-wetenschappelijke bewijzen voor het onbewezen witte koloniaal archief dat wij zogenaamd onbewust met ons meedragen, en dat het schild is waarop de SJW-ers staan. Ga de Ashanti in Ghana daar mee lastig vallen.

Mammeloe | 19-11-18 | 19:30 | 2

Jerry Afriye is nota bene zelf een Ashanti, het moet niet gekker worden hoor.

kleurdoosje | 19-11-18 | 20:47

Ik zie het helemaal voor me die Jerry, korte broek en een AK-47, lekker kindsoldaten rekruteren.

sarcastro | 19-11-18 | 21:56

op deze manier wordt ik graag racist genoemd door de deugende heersers. in de oorlog werden de verzetsstrijders ook terroristen genoemd door de heersers. Al die linkse deugers die hun eigen land, geschiedenis en afkomst verraden mogen wat mij betreft de blafhik krijgen of de grens over gelazerd worden.

De Koning | 19-11-18 | 19:29

Je hebt 2 soorten '-ismes':
1. Het -isme waar je bij aansluit uit overtuiging zoals het islamisme, katholicisme, socialisme , etc
2. Het -isme waar je ongevraagd bij wordt ingedeeld omdat je jezelf niet bij de -isme's van 1 aangesloten hebt zoals het atheïsme, het kapitalisme, het racisme etc.

Men moet goed begrijpen dat rechts geen echte beweging is. Niemand kan mij als ongelovige aankijken op de daad van een andere ongelovige.

keestelpro | 19-11-18 | 19:29

Niet verder gelezen dan de eerste alinea. Als kankerhoer tegenwoordig ook al racistisch is dan weet ik het niet meer.
Wel weet ik dat ik mijn hele leven al fout ben dus dat hoeft zo'n halve homo als Trutje mij niet te komen vertellen.
#TeamZP!

Petrus Poortwachter | 19-11-18 | 19:28

Sinterklaas is helemaal niet dood! Als je het gewoon met je gezin in huiselijke kring viert, wie doet je wat?

halbstark | 19-11-18 | 19:27 | 2

De buurman, waar je een inzinking van krijgt omdat die op een ander tijdstip dan afgesproken op de voordeur ramt.

Dr. Blechtrummel | 19-11-18 | 19:35

Alsof dit soort lui je met rust laten in je eigen huis, wat denk je wel?

sarcastro | 19-11-18 | 21:54
-weggejorist en opgerot-
miff | 19-11-18 | 19:27

Ben zo KOZP moe...
Kunnen we ze niet schenken aan Ghana ?

Wijze uit het Oosten | 19-11-18 | 19:27 | 1

De Noordzee is geduldig

sarcastro | 19-11-18 | 21:53

Hey Jeffey, kun je me uitleggen waarom 90% van de demonstranten helper whiteys zijn? Waar zijn de echte beledigden waar jij voor zegt te staan?

ScumbaggusMaximus | 19-11-18 | 19:27 | 6

Ja, dat viel mij ook op, al die witte helpers. Overigens zou het leuk zijn om van de hele kwestie een bindend referendum te houden.

John9oo9 | 19-11-18 | 19:51

Had het zaterdag ook al gezegd, maar inhakend: Foto zaandam van het ad... blanke vrouw tegen de de dertig(dacht ik)... bordje tussen dr worstenvingertjes... "sinterklaas bent uw ook weleens uitgescholden vanwege uw huidskleur?"... een blanke vrouw he, vergeet dat niet. Die useful idiots weten geloof ik niet eens waarom ze er staan of wat ze verkondigen... sukkels.

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:17
-weggejorist-
De musso linie | 19-11-18 | 20:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Topbetoog!

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:26

10. Griffel.

xxIxx | 19-11-18 | 19:25

Joop juicht en komt zo wat klaar, Sheila is ook altijd fijn genuanceerd in racismediscussies. De NVU en hooligans bewijzen de zaak geen goede dienst. Met eieren gooien is altijd fout. Maar de antipieten zullen ook moeten erkennen dat als Sinterklaas het enige racistische in nl is wat ze kunnen vinden het in nl best nog wel meevalt met dat racisme.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:25 | 4

Lees een wat literatuur van die jongens.
De hele Nederlandse samenleving is racistisch.
Wij zitten alleen in een ontkenningsfase -vandaar dat we zo boos worden over aanvallen op zwarte piet.
En Zwarte Piet is nog maar een begin etc etc.

Roadblock | 19-11-18 | 19:34

Misschien heeft ze te maken gehad met vooroordelen. Je ziet het wel eens met allochtonen die het economisch gemaakt hebben, vinden dat hun culturele status onterecht achter blijft en dan wordt men strijdbaar. Maar of dat juist is, of dat het slechts de perceptie van de persoon zelf is, is niet een twee drie na te gaan.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:38

Roadblock Het begint er al mee dat actiegroepen een andere definitie hanteren van racisme dan wetenschappers vroeger, want wetenschap nu wordt bedreven door diversiteitsaanhangers en antiwesterse sentimenten. Definities kan men vinden in het boek Cultuurconflict en vooroordeel van Hagendoorn en veel van wat men tegenwoordig racistisch vindt kan je scharen onder etnocentrisme. Racisme heeft altijd een biologische erfelijke component, etnocentrisme gaat over het centraal stellen van je eigen cultuur.

Rest In Privacy | 19-11-18 | 19:52
▼ 1 antwoord verborgen

De meest onderschatte politicus.

Mr_Natural | 19-11-18 | 19:35

Ascher werd even flink afgedroogd!

kleurdoosje | 19-11-18 | 20:41

Heerlijk, heb Bosma laatst persoonlijk nog gefeliciteerd, bij de voetbalclub van zijn zoon. Gelachen. Mooie vent.

Mammeloe | 20-11-18 | 10:35
▼ 1 antwoord verborgen

Kozp heeft het voor elkaar gekregen. Sinterklaas gaat dood. We ruilen hem in voor een pedofiele dikzak. Hohoho.

Mahazioth | 19-11-18 | 19:24 | 3

Nee man... de strijd is net begonnen. Het gaat nu pas interessant worden.

afkamd | 19-11-18 | 19:25

Nooit!

Gazzerop | 19-11-18 | 19:26

Die obese lachzak gaat er ook wel aan zodra de eerste persoon zich meldt die in de gender discussie zichzelf ziet als een elf, want (h)o, (h)o, (h)o, wat worden die elven onderdrukt. Die pieten werken 2 weken per jaar en daarna verblijven daarna 50 weken in Spanje. Die elven werken 365x24 per jaar want d'r is geen flikker te doen op die Noordpool.

ScumbaggusMaximus | 19-11-18 | 19:29

Racist wordt een Geuzennaam!

Nefret | 19-11-18 | 19:24 | 1

Dank u wel, wat een eer!

eerstneukendanpraten | 19-11-18 | 19:41

Zolang de hypotheek moet worden betaald met deugen gaat er niets veranderen.Alleen die deughypotheek wordt van uw geld gefinancierd

van stampij | 19-11-18 | 19:23

Dit is nou zoiets waarom ik mijn abonnement op de Volkskrant heb opgezegd. Regel 1 op de redactie: een positief beeld van allochtonen en gekleurden moet koste wat kost overeind blijven. Als er iemand schuld heeft dan moet het de blanke autochtoon zijn. Schijtziek werd ik er op den duur van. Weg met dat blad, ik ga ze niet meer sponsoren met een abonnement.

halbstark | 19-11-18 | 19:22 | 4

heeft die krant überhaupt nog abonnees of wordt die op een andere manier financieel overeind gehouden???

Superkwatta | 19-11-18 | 20:23

Ik heb de NRC en de Volkskrant eruit gesmeten na de Geenstijl Hetze van Herpesberger & co. Ik mis ze niet. Dit weekend zag ik bij mijn broer de zaterdag editie van NRC met 2 kritiekloze polcor interviews met anti zwarte Piet activisten, waaronder Sylvana Simons. Ben blij dat ik van die linkse zooi af ben.

ClintOstwald | 19-11-18 | 22:25
▼ 1 antwoord verborgen

Het ongelijk behandelt voelen door OM en NPO is het vuur in de boosheid van de demonstranten.
Dus je kan je afvragen wie waar schuldig is.

Tilburgse bluf | 19-11-18 | 19:20

Drammende kinderen wordt je op en gegeven moment zat en dan stel je grenzen.

afkamd | 19-11-18 | 19:19 | 1

Ge wilt ze gelijk een Oostveens hert afschieten? Nu, da heb ik ook weleens dus ik versta u wel.

Acar_ketimun | 19-11-18 | 20:12

Maar wat dan ?

Gokmaar | 19-11-18 | 19:19 | 1

Was ook mijn eerste gedachte

Ben Hetzat | 19-11-18 | 19:32

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

Soefkoet | 19-11-18 | 19:19

Hooligans waren ingehuurd door KOZP.

Montgomery Burns | 19-11-18 | 19:19

Wat zal ik blij zijn als het weer 7 december is.
Dan kan de vuurwerk discussie weer lekker losbarsten.

Dick Luyenlomp | 19-11-18 | 19:18 | 3

Nou ja, die comic is iig verfijnder dan die van Nek, iig minder anus details

menage | 19-11-18 | 19:21

Excuus, was een recatie in het algemeen

menage | 19-11-18 | 19:22

Ik ben blank en heb een witte baard... Zullen we de gekleurde medemensch hier ook even op attenderen? Geen kerst a.u.b., of ik kom de kerstboom halen.

Ommezwaai | 19-11-18 | 19:56

Ik sta graag aan de foute kant van de geschiedenis.

keestelpro | 19-11-18 | 19:16 | 3

Ik ook. Ik zie eenmaal liever een lachend kind dan een jankende huilstruik-met-een-SJW-complex.

Jos Tiebent | 19-11-18 | 20:18

Ik sta ook graag aan de foute kant in de geschiedschrijving van de marxisten. Want dit ZP-gedoe staat natuurlijk niet op zichzelf: VOC-iconen mag niet meer, Pasen niet, Kerstmis niet, blank niet, man niet, 'gewoon' hetero niet.... Alles wat ook maar in de verste verte riekt naar 'traditie' en 'nationalisme' moet vernietigd worden met in het achterhoofd het spookbeeld van het verschrikkelijke 'nazisme'.
Maar wat de deugers niet willen onderkennen is dat nazisme staat voor 'nationaal SOCIALISME' en dat laatste is het allergrootste kwaad. Collectivisme! 150+ miljoen mensen vermoord binnen een halve eeuw daar waar het individu geen rechten en intrinsieke waardigheid heeft.
Nationalisme daarentegen kent ook vele onschuldige, vriendelijke, productieve varianten.

Aristotalloss | 19-11-18 | 20:49

Ik probeer me zo min mogelijk druk te maken aan welke kant van de geschiedenis ik sta. Het zal vast nog wel een paar keer van de goede naar de verkeerde kant gaan en terug.

frank87 | 19-11-18 | 22:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl