Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

80 UvA-medewerkers boos om optreden Jordan Peterson, eisen Sunny Bergman het podium op

Social

Okay, wat wil? Discussieplatform van UvA-Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Room for Discussion, heeft op op woensdag 31 oktober Jordan Peterson uitgenodigd voor een podiumgesprek. UvA-docent en Phd kandidaat Bram Hogendoorn van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen stuurde namens 'Bezorgde Amsterdammers' vervolgens een open brief rond aan de gehele afdeling Sociale Wetenschappen met de oproep te tekenen om platform Room for Discussion te dwingen het optreden van "pseudoscientist and sexist Jordan Peterson" te voorzien van een extra gastspreker die "tegenwicht kan bieden aan Petersons conservatieve, patriarchale, antifeministische, anti-klimaatwetenschappelijke, “politiek incorrecte” wereldbeschouwing." Die oproep is nu door zo'n 80 UvA-medewerkers en 13 studentenorganisaties ondertekend.

De brief komt sans ironie neer op het volgende. De Sociale Wetenschap is de zuiverheid zelve en heeft de waarheid in pacht, terwijl Peterson louter een agitator is die zich van alt facts bedient. De volgende zinssnede staat er echt: "Waarom zou een gerenommeerd wetenschappelijk instituut als de UvA, dat op het gebied van onderzoek naar klimaatverandering een reputatie hoog heeft te houden, een prominent platform bieden aan een beruchte klimaatontkenner, die zijn bekendheid volledig ontleent aan een rechts-conservatieve ideologie in plaats van aan integere wetenschapsbeoefening? (...) Voor mensen bij wie fundamentele academische normen en waarden hoog in het vaandel staan, is het volgende glashelder: RfD heeft Peterson eenvoudigweg uitgenodigd omdat hij populair en ‘omstreden’ is, niet vanwege zijn deskundigheid. Deze uitnodiging schaadt de wetenschappelijke standaard waaraan wij in onze dagelijkse, academische praktijk proberen te voldoen." Naar ons weten beperkt Petersons bijdrage aan het klimaatdebat zich wel zo'n beetje tot het tweeten van dit Prager-U filmpje, maar misschien missen we iets. En dat hij Boyan Slats Ocean Cleanup al vanaf 2014 steunt, maar goed.

De actie is dus geen expliciete de-platforming, maar er moet dus iemand tegenover gezet worden. "Wij helpen RfD graag bij het zoeken van een geschikte kandidaat," melden de initiatiefnemers en we zijn benieuwd welke zwaargewichten er op de shortlist staan. We vragen ons namelijk zeer af of zo'n tegenstander die eigenlijk alleen maar uit het harde kern ID-politics kamp kan komen, überhaupt wel geïnteresseerd is in discussie, of dat er gewoon even demonstratief met de morele veren geschud gaat worden. Onder de ondertekenaars bevinden zich in ieder geval Internationale Socialist en Ayatollah-muppet Peyman Jafari, Internationale Socialist en Hamasvrouwtje Miriyam Aouragh, marxist en kraker dr. Donya Alinejad, demonstratieverbodmeneer Selçuk Balamir en nog een hele lijst van zulk gezelschap. Zin in!

Update: Peterson reageert: "See you in Amsterdam, you cowards, denouncers and totalitarian wannabes."

Social

Doodenge man

Social

Reaguursels

Inloggen

Iedereen die niet met de kudde meeroept "De zon draait om de aarde!" is bij voorbaat verdacht en wie durft te roepen "Nee hoor, de aarde draait rond de zon" wordt door de linkse inquisitie aangepakt.
Maar goed. Als de vlam straks in de pan slaat, en we krijgen min of meer een burgeroorlog, zullen ze door de overwinnaars OF als hun grote helden worden gevierd, OF als landverraders worden berecht (tenzij ze gauw naar noord-afrika/het midden-oosten zijn gevlucht).

EnNouJijWeer | 28-10-18 | 03:04

Ok, ik geef toe, ik heb ook een kopie van het boek gekocht. Waarom ?
Omdat het niet zoveel kost I guess. Ik leef al meer dan 20 jaar van het minimum.

Mijn koelkast, gasfornuis en vloer zijn echt op en ik heb geen backup om iets nieuws aan te schaffen.
20 euro lukt dan wel, en omdat Mark Rutte zo ver weg is van mijn bed [sorry, ik zie het even zo] zie ik geen opties anders dan nihilistische keuzes maken en een boek aanschaffen.

Wij lopen al maanden als gezin tegen de vraag aan" wat is de beste keus: Gasfornuis [al meer dan 20 jaar oud ] [iets met 'we moeten van het gas af in NL' ] Koelkast ? ding is zo op, al18 jaar oud, destijds al met kortig kekocht bij de makro voor 160]] ,?
Vloerbedekking: 1o jaar oud met jong zoontje. Is op, gaten, vlekken niet meer schoon te krijgen.

Kost allemaal zo'n 1000 euro, iets wat we nooit kant en klaar even ernaast klaar hebben liggen. Al meer dan 20 jaar is onze limiet [of dat wat we wellicht kunnen af betalen bij een gecontracteerde geld innemer [hoe zoiets ook mogen heten] zo ongeveer 50 euro.
Ergens rond de 50 euro kunnen we meespelen, is het meer, doen we niet meer mee. Er zijn mensen die het spel hoger spelen maar die raken hun vrijheid voor zeer lange tijd kwijt.

Helaas is Amerika geen haar beter. Als je geld hebt speel je mee, als je arm bent doe je er niet toe.
Dat is hoe het spel gespeeld word. Maak je vooral geen illusies over echt vlees en bloed. Zelfs geenstijl doe er niets aan, kan er niets aan doen . jammer dan

severalminutes | 27-10-18 | 22:36

hellend vlak
critiek is dus borrelpraat.
Er worden dus records verbroken de watersnood ramp was ook een record.
Knmi metingen sinds kort gezien in de tijd van het bestaan van deze aarde vergelijkbaar met een korreltje onder de nagels van een reus.
Klimaat debat kort geleden uitspraak simon rozental over aardgas.
merkel is .
druk in onderhandeling met rusland over aardgas
het rariteiten kabinet wil ons de hoofdprijs laten betalen voor de redding van het milieu.
misschien heb je wel gelijk ongelijk is een bochel

soledad | 27-10-18 | 11:42

TLDR....
Het maakt niet uit wie ze naast Peterson zetten, deze persoon zal met fluwelen handschoen gefileerd worden.

poiuytrewq | 27-10-18 | 11:25

Jordan Peterson een pseudowetenschapper? Die man is professor psychologie aan de universiteit van Toronto (#31 op de QS ranglijst van universiteiten, UvA is #58). Hij is daarvoor assistent professor en associate professor geweest aan Harvard (#3 op de QS ranglijst). Die man heeft gewoon een lange wetenschappelijke carriere met daarnaast een klinische psychologiepraktijk waar hij al decennia met succes patienten behandelt.
Hij is geen climate change denier, maar heeft vraagtekens bij de voorspellende kracht van gebruikte modellen, hetgeen een breed gedeelde zorg is binnen klimaatwetenschap.
Hij werpt ook op elke hoek de aanhoudende aantijgingen tegen dat hij een rechts-conservatief is... maar goed hij heeft kritiek op links-extemistische waanzin dus dan MOET hij wel een dikke nazi zijn, aldus de conclusie van links-extremisten.
Wat betreft zijn bekendheid, ja die is voor een deel begonnen door zijn weerstand tegen autoritaire wetgeving in zijn land. Voorheen werd dat een linkse hobby genoemd maar als de autoritaire wetgeving waar men weerstand tegen biedt uit extreem-linkse hoek komt is het ineens haatzaaien, patriarchaal en een schending van mensenrechten. Dat terwijl Bram Hogendoorn helemaal geen bekendheid geniet, niet voor zijn academische kwaliteiten (phd student met 1 publicatie in een journal zonder peer-review en 0 citaties) noch voor zijn scherpe analyses in het publieke debat (dit is de eerste en mijn oordeel is dat van "scherpte" niet te spreken is).

Heel typisch. Een persoon heeft een boodschap waar je het niet mee eens bent dus dan moet je maar karaktermoord plegen op de stroman in plaats van inhoudelijk op de boodschap en argumentatie in te gaan. Wederom een dag dat ik mij schaam de UvA mijn alma mater te noemen.

Als de ondertekenaars aan de UvA enige integriteit bezitten wil ik ze hierbij oproepen om een PUUR INHOUDELIJK werk te publiceren waarin GECITEERDE voorbeelden staan van hun claims over Peterson gevolgd door GECITEERDE wetenschappelijke werken die die claims tegenwerpen. Waarom benadruk ik de citaties? Omdat ik ervan overtuigd ben dat de claims over Peterson gebaseerd zijn op misinterpretaties van zeer beperkte kennis over hem en dat het mijns inziens van belang is dat de argumenten ter tegenwerping gecontroleerd kunnen worden. Het is voor mij als alumnus van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen namelijk geenszins vanzelfsprekend dat sociaalwetenschappelijke artikelen, gepubliceerd onder peer-review of niet, zonder meer hun conclusies als "feit" mogen presenteren.

Laten we de discussie ECHT voeren en ons niet blijven verlagen tot stromannen en karaktermoorden. Als je achter je inhoud staat en echt wars bent van extremisme en tyrannie moet je dit gewoon serieus oppakken. Anders is het niet meer dan olie op het vuur van polarisatie, extremisme aan beide kanten, populisme en fact-free politics.

Myrkie | 27-10-18 | 08:39 | 2

Ik snap de frustatie maar maak je niet druk, JP is door dit soort framing heel groot geworden en heeft hierdoor een groter doelgroep bereikt. Alle ophef die extreem linkse mensen maken zal contra-productiefvoor ze zijn. JP is altijd op zoek naar de waarheid en heeft genoeg analytische kennis over de psyche van man/vrouw om Bergman (proest) van repliek te dienen.

ProFail | 27-10-18 | 11:34

Diederik Stapel was ook een internationaal gerenommeerd "wetenschapper", een ster op zijn vakgebied, en niet geheel toevallig ook een psycholoog, dus dat zegt op zichzelf niets. Petersons uitlatingen zeggen genoeg over het "wetenschappelijk" gehalte van zijn betoog. God moet volgens hem bestaan, omdat anders moraal en empathie niet zouden kunnen bestaan. Hij heeft dus geen benul van het feit dat evolutie zulke eigenschappen goed kan verklaren. Zo iemand hoef je toch niet als wetenschapper serieus te nemen. Overigens geen wonder dat hij in Amerika, waar het barst van de creationisten en ander religieus tuig, wel succes heeft. Wetenschappers die God in hun wetenschap nodig denken te hebben, zijn af.

Argyronauta | 27-10-18 | 15:25

Klimaat de kleuters hebben al meer verstand van het klimaat dan hun opa.
Maar opa is een realist woont vlak aan zee waar de dijk 2 meter wordt verhoogd.
Eb en vloed is niet standaard er is op dit moment nog niets te zien van enige verhoging van de zeespiegel.
Klimaat gebeuren is van alle tijden het is toch vreemd dat er meningverschillen zijn tussen de wetenschappers.
Maar duidelijk is dat onze rariteiten kabinet alvast een voorschot neemt en de burger flink laat betalen voor hun milieu idealen
Wetenschappelijk is bewezen dat de bijdrage voor NL niet meer is dan 5%.
En dat aardgas een schone brandstof is.
Het is dus weer een roeptoeter van de pvda de voorganger van zwamson die de bevolking een loer wil draaien

soledad | 27-10-18 | 01:29 | 1

Reductie aardgasverbruik heeft meer te maken met de aardbevingen in Groningen, zegt dat je wat? Verder lijk je dronken, ga maar slapen in plaats van onsamenhangende borrelpraat te roeptoeteren. Meningsverschillen over de details van klimaatverandering is niet vreemd, belangrijk is dat op een paar rare snuiters na ze bijna-unaniem de snelle klimaatverandering beamen, iets wat ook terug te zien is in de records die aan de lopende band worden verbroken.

hellend_flak | 27-10-18 | 02:28

LOL. Papiertjes behaald aan de UVA kan ik als werkgever dus ook niet meer serieus te nemen. Het is toch te ernstig voor woorden dat personen zoals Bram blijkbaar voor PHD opgaan alleen omdat hij conformeert aan de algehele linkse ideeën van de universiteit. En maatschappelijke wetenschappen, wtf? Er staat nog net geen PHD in subsidies fixen met zielig doen. Daar gaat onze kenniseconomie. Ik zie om mij heen slimme mensen vertrekken en we krijgen er soyaboys zoals Bram voor terug.

JanRooks | 26-10-18 | 20:23 | 1

Check voor de gein ook eens hoe vaak de UVA schuldig bevonden is aan wetenschappelijke fraude, het financieren van kul-onderzoek, en het af laten studeren aan zulk kul-onderzoek.
Het is wel hilarisch, of eerder stuitend, om hun nieuwsfeed eens door te nemen en te zien waar mensen daadwerkelijk op promoveren.

1337eater | 26-10-18 | 21:31

Ok, ik geef toe, ik heb het hele artikel niet gelezen en ik weet niet waar dit over gaat maar ik ga hier toch even schreeuwen:

Blijf met je tengels af van Jordanson godverdomme!!

Zo. nu ga ik even artikel en reakties lezen...

severalminutes | 26-10-18 | 20:14

Veelvoorkomende misvattingen over Jordan B. Peterson:

-Hij is rechts/alt-rechts. Fout. hij heeft conservastieve opvattingen en progressieve opvattingen en is qua temperament links leunend.
-Hij is een religieuze fanatiekeling. Fout. Hij is een klinisch psycholoog die de betekenis van de verhalen uit de bijbel uiteenpluist aan de hand van de wijsheid en kennis van grondleggers van de psychologie (o.a. Jung en Nietzche).
-Hij is een vrouwenhater. Fout. Ik weet niet eens waar dit vandaan komt. Hij haalt statistieken aan waaruit blijkt dat er verschillen zijn in gemiddelden tussen mannen en vrouwen. hij heeft nooit gezegd dat vrouwen niet slim genoeg zijn voor bepaalde dingen.
-Hij wil meisjes dwingen te trouwen met onsuccesvolle mannen. Fout. Hij sprak over over "enforced monogamy" wat simpelweg betekend dat een monogaam huwelijk de norm is binnen een samenleving.

Streglof | 26-10-18 | 19:50

Nowadays, students who major in departments that prioritize social justice over the disinterested pursuit of truth are given just one lens—power—and told to apply it to all situations. Everything is about power. Every situation is to be analyzed in terms of the bad people acting to preserve their power and privilege over the good people. This is not an education. This is induction into a cult, a fundamentalist religion, a paranoid worldview that separates people from each other and sends them down the road to alienation, anxiety, and intellectual impotence. www.city-journal.org/html/age-outrage...

Du-u-u-h | 26-10-18 | 19:47

Korte metten mee maken. Op de universiteit, ja juist op de universiteit is er volop ruimte voor discussie, voorafgegaan door een al dan niet prikkelende spreker. Jordan moet dus alle ruimte krijgen om te spreken en daarna mag iedereen iets vinden van zijn verhaal. Zo hoort het en niet anders!

Amsterdamsko | 26-10-18 | 19:21

Dat studenten zich links laten indoctrineren is al sneu. Maar dat ze niet zonder meester kunnen is helemáál zielig.

Papa Jones | 26-10-18 | 19:07 | 1

Laat de 'partij' het maar regelen dan hoef ik zelf niet te denken.

reagluurder010 | 27-10-18 | 06:10

dhr. B. (Bram) Hogendoorn

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Programmagroep: Institutions, Inequalities and Life courses

Logisch dat Brammetje boos is, zijn hele carrière is toegespitst op een pseudowetenschap die enkel bestaat om zielig te doen en subsidiegeld los te spitten.

StarFox | 26-10-18 | 18:11

De UvA wil alleen maar gelijk denkende linkse sprekers want de studentjes van de UvA zijn te dom om zelf na te denken. Van tegen geluid gaan ze huilen (daar zijn dan weer hokjes voor) en voelen ze zich gekwetst.

echtpaul | 26-10-18 | 17:44

Linkse vooringenomenheid op een universiteit. Dit land is ziek. Met die 80 krijgt deze misstand wel een gezicht.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 17:13

Vieze tyfusmuppets. Ga lekker een seminar intersectionele poststructuralistische danstherapie organiseren. Ik kan er echt kwaad van worden hoe Peterson wordt weggezet als een soort reactionaire sekteleider wiens ideeën blijkbaar zo gevaarlijk zijn dat je hem niet gewoon kunt laten spreken, en dat de UvA is overgenomen door schorem dat geen enkele waarde hecht aan open debat of vrijheid van meningsuiting.

Slovis | 26-10-18 | 16:57

Ik denk niet dat de meeste mensen daar niet zozeer vanwege zijn politieke voorkeur tegen hem opzien, maar eerder zijn onwetenschappelijke denkwijze en onsamenhangende manier van praten.
Ik heb al veel van hem bekeken en bijna iedereen vindt dat hij maar wat vaag staat te lullen en eerder een motiverende spreker is voor mensen die snel dingen aannemen. Dat is ook wel logisch aangezien hij klinisch psycholoog is en verder geen verstand van zaken heeft.

Zomaar wat quotes van Peterson:
Peterson:
"Oude kunst verbeeldt helixen, met name een terugkerend motief van ineengestrengelde slangen, daarom wisten de oermensen af van het DNA, dat ze konden onderzoeken met behulp van medicijnen om hun bewustzijn uit te breiden, Hey, lees deze boeken die geschreven zijn door een antropoloog die veel ayahuasca heeft gedaan."
Wat dit extra grappig maakt, is dat Jordan Peterson al behoorlijk ver afstaat van zijn controversiële theorieën over geslachtsrollen. Helaas lijkt zijn vermeende expertise alleen betrekking te hebben op menselijke seksualiteit (in de meeste andere omstandigheden te vergeven), en mensen die hun reptielen kennen, mogen lachen.
Peterson:
"Als je twee slangen in een helixpatroon ziet, zou je ze wat privacy moeten geven."
Peterson:
"Atheisten bestaan ​​niet"
Peterson is gewoon een doorsnee christelijke rechtsvoorganger die probeert theorieën te leveren voor de feiten die hij al als evangelie kent. Nee wacht, hij is eigenlijk meer een Deepak Chopra als het gaat om het christendom. Begrijp me niet verkeerd, hij is net zo correct als andere apologeten (dat wil zeggen helemaal niet), maar terwijl andere apologeten soms logisch zijn, doet Jordan Peterson dat niet.

Stichting_NoFap | 26-10-18 | 16:46 | 2

De enige reden dat mensen tegen hem opzien is omdat ze het niet met hem eens zijn. Meer niet. Dit is geen excuus om iemand te weren. Maar blijkbaar mogen mensen niet meer voor zichzelf denken tegenwoordig en moet alles wat afwijkt van het vooraf goedgekeurde groepsdenken worden geweerd om de arme studentjes ervoor te behoeden dat ze geen rare ideeën gaan krijgen.

Streglof | 26-10-18 | 20:10

@Stichting_NoFap: inderdaad, ik begrijp al die verering van Peterson niet, het is gewoon een ontzettende zwamneus. Ik heb naar wat video‘s van hem gekeken, man man man, wat een vaag gezwets. Hij beweert dat atheïsten "deep down" in God geloven, want anders zouden ze voortdurend moorden, dood en verderf zaaien. Moraliteit kan volgens hem alleen van God komen. Wat een idioot. En dat die oermensen al van DNA afwisten, voor zo'n idee moet je toch wel helemaal kierewiet zijn. Hij is nog een stuk gekker dan Sarah Palin, de geschifte creationiste, die ook door sommige rechtsen wordt vereerd omdat ze af en toe dingen zegt die als "rechts" kunnen worden gezien (ik vraag me af: hoe zou voormalig Palin-adviseur Livestro nu over haar denken?). Met zulke "vrienden" uit het gekkenhuis heb je geen vijanden nodig.

Argyronauta | 26-10-18 | 21:36

Grappig dat ze Peterson bekritiseren, dat hij alleen naam heeft gemaakt met rechts conservatief gedachtengoed. Buiten dat gedachtengoed heeft hij een wetenschappelijk publicatierecord van meer dan 100 artikelen, met een h-index van 51 en i10 index van 84. Menig ondertekenend professor op die lijst heeft wetenschappelijk minder gepresteerd, neem Niko Besnier, die komt niet verder dan een h-index van 30 en een i10 van 51.

Qippie | 26-10-18 | 16:41

Dus een snotneus met een mottige hoodie en zo'n geijkt stom modieus baardje, geen PhD, van de UvA vakgroep "equalities", die beticht Peterson van pseudo science??? Bwahaha. Clean you room! Lichtgewicht.

Gen. Maximus | 26-10-18 | 16:00 | 2

Heb jij ooit wel iets van hem bekeken/gelezen?

Stichting_NoFap | 26-10-18 | 16:48

Stichting_NoFap | 26-10-18 | 16:48
Genoeg om als een blinde door de valse aantijgingen van de UvA Crusties heen te prikken.

oorwormpie | 26-10-18 | 17:01

Jordan is een held!

mr_awesome | 26-10-18 | 15:57

zo kennen we de UvA weer: geen verlicht werenchappelijk instituut maar de haatmadrassa van de Linkse Kerk. Internationale socialisten is zo goed als synoniem voor AFA trouwens

GeorgeSjores | 26-10-18 | 15:55

In mijn tijd gaven ze elkaar cijfers…... zeer eng. Hopelijk is dat niet meer.
Nog wel los van de werkelijkheid, wat mij niet zo kan verbazen maar wel jammer is

ger1306 | 26-10-18 | 15:48

Sombere voorspelling: Peterson komt niet. 'Wij kunnen uw veiligheid niet garanderen'

bisbisbis | 26-10-18 | 15:11

Als je bang bent dat je studenten onder invloed van een kwade maagiese vloek gebracht kunnen worden, heb je op een Universiteit niets te zoeken.
Als je vreest dat je studenten weglopen achter iemand aan die 'enge praatjes' heeft, gelijk de rattenvanger van Hamelen, heb je als opvoeder/opleider van wetenschappers gefaald.

Als je denkt dat je minstens 4 jaar nodig hebt om 'studenten' te vergiftigen met je eigen verdorven gedachtengoed (die van jou kerk) en geen afleiding als Peterson kunt gebruiken, ben je een fascist.

Sans Comique | 26-10-18 | 15:09

Ik ben in het bezit van een mastertitel in een van de sociale wetenschappen, jaren geleden behaald aan de Universiteit van Amsterdam, maar ik begin me er steeds meer voor te schamen. Zal ik het wel of niet van mijn CV donderen? Graag advies.

Daisy Cutter | 26-10-18 | 15:00 | 4

Als je bij een extreem linkse gemeente solliciteert, zoals A'dam of Nijmegen, heb je met je UvA-master juist een streepje voor, word je zeker uitgenodigd.

In het bedrijfsleven wordt het lastiger. Ik zou als directeur/eigenaar wel tig keer nadenken voordat ik iemand van de UvA aanneem.
Kans is groot dat je iemand treft die door de UvA totaal links is geïndoctrineerd.
Die jouw bedrijf als eigenaar, ziet als een links socialistisch experiment en je binnen de kortste keren je eigen bedrijf "kwijt bent".
Nee, ik zou zeer huiverig zijn als directeur/eigenaar van een bedrijf om iemand van de UvA aan te nemen, helemaal doorlichten (FB, Twitter, Linkedin, etc).

Jan3863 | 26-10-18 | 15:31

Ik zou de exacte universiteit niet benoemen en het afstudeerjaar vet maken.

mr_awesome | 26-10-18 | 15:59

Tot mijn diepe schaamte is de Vrije Universiteit, ooit enige niet-Staats Universiteit (vandaar de naam), inmiddels ook overgenomen door Alt Links. De oprichter van de VU, de gereformeerde Abraham Kuyper, zou zich omdraaien in z'n graf als hij hoorde over de islamitische gebedsruimtes (kugh "stilteruimte") met aparte deuren voor mannen en vrouwen.

Hoewel, even een quote van Wikipedia:

"Huisgezinnen, …waarin de vrouw numero één geworden is en manlief de ondergeschikte speelt, zijn zondig saamgestelde gezinnen". Uitzonderingen maakt Kuyper in die gevallen waarin de natuur zelf haar grenzen "onzuiver" laat worden door "het vermannen van het wijf en het verwijven van de man".

De algemene regel is dat de man, "zwak of sterk", volgens Kuyper "Koning in zijn huis" is en dat "Een man die zijn vrouw in huis "de baas laat spelen" laf en onmannelijk is. Voor hem is het duidelijk dat voor de vrouw geldt: "Uw Wille zal den man onderworpen zijn" en dat hem (de man) "de huiselijke heerschappij toekomt".

Dat klink toch wel heel erg bekend in de oren, maar dan niet (meer) van de protestanten...

EnNouJijWeer | 28-10-18 | 03:19
▼ 1 antwoord verborgen

Wij zijn met meer, ik adviseer cordon sanitaire om UVA.

pianist | 26-10-18 | 14:58

Sinds enige tijd volg ik Peterson op YT en ik ben nog geen discussie tegengekomen waar hij het ook maar enigszins moeilijk krijgt. Deze man prikt door alle SJW BS heen op basis van sterke wetenschappelijk onderbouwde argumenten. Ik wens de kwetsjankies veel succes met hun tegenkandidaat.

Kukooo1 | 26-10-18 | 14:38 | 4

Dat hij het nooit moeilijk krijgt komt doordat hij er goed in is om zich eruit te praten, niet omdat hij gelijk heeft.

Stichting_NoFap | 26-10-18 | 16:50

Same hier, die man is zo objectief als wat, en geduldig ook, check bijv de vice interview waarin ze hebben zitten knippen en plakken en tijdens de interview steeds dingen insinueren/strawmannen.

Michael_Scott | 26-10-18 | 21:29

Stichting_NoFap, Ach stil toch kind, je voegt echt helemaal niks inhoudelijks toe, Ik wil jou wel eens een debat zien voeren met Sam Harris.

Hij heeft gewoon veel sterke punten, is rationeel en maakt het tegelijkertijd verteerbaar voor de massa's, daarbij is hij ook nog erg likeable als persoon (tenzij je natuurlijk een geindoctrineerd linksgekkie bent).

Michael_Scott | 26-10-18 | 21:35
▼ 1 antwoord verborgen

Sunny Bergman??
Is dat niet die Zwarte Piet-ontkenner? Die Blanken-rascist? Die links-fascist?

Zij moet naast Peterson gaan zitten om hem in toom te houden, van de UVA-medewerkers? De totale links-fascistische doctrine is compleet: afschaffing van het vrije woord/vrije VvMU op de UVA. Sluiten die links-fascistische UVA!!

Bedrijven pas op als u een UVA-student aanneemt!!
Kans is erg groot dat u een totaal links-geïndoctrineerd iemand aanneemt.
Wilt u die kans lopen? Pas op met die UVA-studenten.
Gewoon een waarschuwing.

Jan3863 | 26-10-18 | 14:02 | 2

Bergman houdt het in een gesprek met Peterson nog geen vijf minuten vol.

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 14:31

Als je dood wil gaan aan sjw moet je het juist wel doen.

mr_awesome | 26-10-18 | 16:00

Ah lief. Sociale wetenschappers die beweren aan een wetenschappelijke standaard proberen te voldoen. Cargo cult in optima forma.

Joris Beltsin | 26-10-18 | 13:54

Weet je wie daar ook te gast is geweest?
Of all people, Sylvana Simons!
Om een reclamepraatje van meer dan een uur te mogen houden voor de toen nieuwe politieke partij Artikel 1 (werd later Bij1).
Op 15 februari 2017. Tegenspraak? Wetenschappelijk? Protesten?
Niest van dat alles. Want voor deze universiteit de 'juiste' mening.......

michelpen | 26-10-18 | 13:50 | 1

Ok... Iemand die de kappersdagschool heeft afgelegd tegen iemand met een academische titel.
Huidskleur dondert me niet maar als een van de beroepsactivisten nog tijdverdrijf zoekt. Laten we meningen roeptoeteren maar eens afwaarderen. Ik pleit voor een herwaardering van deugdelijk wetenschappelijk onderzoek en wat meer respect voor mensen met een hoge intelligentie.

Rommelende Onderbuik | 26-10-18 | 15:44

sinds wanneer is de uva academisch en wetenschappelijk? Het is niet veel anders dan een gratis Reisbureau voor Palestina reisjes om zuurpruimen nog enigzins het gevoel te geven dat ze er toe doen. Links broeinest van onrendabelen die niets in het leven zullen bereiken zonder subsidie.

Lieveschat | 26-10-18 | 13:43

Zou Peterson het christendom omarmen omdat het nog niet ontsloten is hoe je van individuen een blok kan maken dat voor hen vijandige ideologieen kan weren?

Zoltan | 26-10-18 | 13:37

Gewoon weer de bekende zielige SJW zombies die nog niet goed genoeg zijn om de schoenen van Jordan Peterson te poetsen.

Tempolier | 26-10-18 | 13:35

Jordan Peterson heeft de campussen in de VS overleefd,maar behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. In de kringen van SJW, die zich qua fanatisme en arrogantie niet onderscheiden van ach, pak em beet, wat zal ik zeggen, de Islam, kunnen de deugers niet hard genoeg deugen en om elkaar de loef af te steken zal binnen niet onafzienbare tijd de daad bij het woord gevoegd worden. Zeker in het geval van Jordan Peterson die zijn gespekspartners niet zelden middels de feiten met een mond vol tanden in het zand bijtend achterlaat. Dan wordt het een 'erekwestie'. En we weten allemaal hoe die aflopen.

Sans Comique | 26-10-18 | 13:34 | 2

Peterson eats SJWs for breakfast. Als zijn interview met de dame van channel4 een voorbode is dan wordt het hilarisch. Maar zet hem niet tegenover een wetenschapper als Sam Harris want dan is het snel gedaan mijn zijn dunne verhaaltjes (maar die lopen op de UvA toch niet rond, dus het wordt waarschijnlijk amusant cabaret).

Joris Beltsin | 26-10-18 | 14:31

@Joris Beltsin
Sam Harris is een harde neurowetenschapper. Hij vindt dat wij niet meer zijn dan de optelsom van de activiteit van onze hersencellen. Daar heeft hij wec gezien gelijk in, maar Peterson weet uit te leggen dat we moeten aspireren naar meer zijn dan dat. Maar in het zoeken naar hypothesen en theorieën moet je die neurologische werkelijkheid niet uit het oog verliezen. Dus Sam Harris is een soort van anker waaraan Peterson vast zit. Ik denk niet dat deze twee verschillende zienswijzen in één persoon te verenigen zijn, behalve in de meest genialen, dus ik zou zeggen, zet em op, Harris. Zet em op, Peterson

Sans Comique | 26-10-18 | 15:17

Bram Hogendoorn spreekt niet namens deze verontruste Amsterdammer. Verontrust? Jazeker omdat deze types menen de wijsheid in pacht te hebben en de beschermers te zijn van "de zuivere leer", waar kennen wij dat toch alweer meer van….?
Aan ongevraagd, de mening van anderen menen te kunnen vertolken zit niets wetenschappelijks aan, net zo min als aan het streven om mensen met een andere mening het spreken te beletten.
De opmerking : rechts-conservatieve ideologie in plaats van aan integere wetenschapsbeoefening en de oproep om een extra gastspreker die "tegenwicht kan bieden aan Petersons conservatieve, patriarchale, antifeministische, anti-klimaatwetenschappelijke, “politiek incorrecte” wereldbeschouwing getuigd niet van een wetenschappelijke onderbouwing maar geeft de persoonlijke mening van Hogendoorn weer. Feiten waarom een conservatief niet in staat is tot integere wetenschapsbeoefening ontbreken. Ook geeft het een inkijk in zijn belevingswereld omdat hij klaarblijkelijk weinig vertrouwen heeft in het publiek dat geïnteresseerd is in deze lezing (zij hebben een extra spreker nodig). Over paternalistisch gesproken. En academische vormen is het ook absoluut niet.
Bram Hogendoorn is geen wetenschapper en beoefent dit ook niet. Brammetje wil graag herbevestiging van een op zijn faculteit gangbare en geaccepteerde wereldbeschouwing en verkettert meningen die hiervan afwijken. In waarheidsbevinding, op feiten gebaseerd onderzoek waarvan de resultaten reproduceerbaar zijn e.d. is hij ook niet geïnteresseerd en waarschijnlijk ook niet bij machte om dit in de praktijk te gaan toepassen. Zie je de overeenkomsten met religies?
Bram is eng en zal waarschijnlijk zonder problemen een onderzoek produceren die de zegeningen van het Verdrag van Marrakech zullen bevestigen niet gebasseerd op feiten uiteraard maar overeenkomstig zijn deugende wensgedachten.
Zoiets als Mary Beard, Cambridge professor, die rond de Brexit een rapport uitbracht dat de zegeningen van massa immigratie bezong. Bij Newsnight werd dat door een inwoonster van een klein stadje in twijfel getrokken, mede omdat in de plaats waar deze dame woonachtig was, tot aan de wachtkamer van de GP alle bordjes en uitingen in het Pools geschreven waren, ze voelde zich er niet meer thuis.
Dat is toen een relletje geworden omdat bleek dat Beard alleen literatuurstudie had gedaan en dus geen mens had gesproken geen feitelijk onderzoek had gedaan naar de dagelijkse praktijk, de ervaringen van echte mensen waren haar onbekend, geen stad bezocht etc.
Daarom zijn de vragen van Baudet dus ook goed zoals die gister op deze site onder de aandacht zijn gebracht www.geenstijl.nl/5144556/thierry-baud...
Over dit soort ontwikkelingen zou men zich in de politiek en op de Universiteit druk moeten maken.

bwanabanjo | 26-10-18 | 13:19 | 1

Tja. Peterson is daar wel eerlijk over. Ik herinner me zijn uitspraak dat de IQ-test van Binet het summum van wetenschap was in zijn vakgebied van de psychologie. Gezien de discussies die daar al over gevoerd worden, weet je dat dat het allemaal van persoonlijke overtuigingen aan elkaar hangt.

Joris Beltsin | 26-10-18 | 14:42

Het is zonder meer verontrustend dat die lijst met ondertekenaars zo lang is.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 13:16 | 2

Een hele dikke vette berg belastinggeld iedere maand. Alleen maar om linksgedeug te baselen.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 13:36

@Koonkluk huis: dat heet nu groepsdruk. Of Stockholm syndroom. Kies maar.

Analia von Solmsch | 26-10-18 | 13:42

Wat snappen linkse deugmensen en sjw niet aan vrijheid van meningsuiting???

Schepvogel | 26-10-18 | 13:01 | 4

Zeker weten dat je het zelf wel begrijpt?
VvMU betekent alleen maar dat de overheid je niet om je mening kan vervolgen.

ZonderNaam | 26-10-18 | 13:19

ZonderNaam | 26-10-18 | 13:19
En dat je bij wet beschermd bent tegen de vervolging door anderen.

Sans Comique | 26-10-18 | 15:18

Dat hij enkel is voor mensen met de juiste mening. Een onjuiste mening of verkeerde toon mag echt niet want kwetsend op zijn minst.

mr_awesome | 26-10-18 | 16:03
▼ 1 antwoord verborgen

"de gehele afdeling Sociale Wetenschappen met de oproep te tekenen om platform Room for Discussion te dwingen het optreden van "pseudoscientist and sexist Jordan Peterson" te voorzien van een extra gastspreker die "tegenwicht kan bieden aan Petersons conservatieve, patriarchale, antifeministische, anti-klimaatwetenschappelijke, “politiek incorrecte” wereldbeschouwing."

Maar vorig jaar januari is door diezelfde UvA Abou Jahjah uitgenodigd om te spreken en door de linksistische snowflakes met hun "safe spaces" van de UvA met harde plassertjes ontvangen.

"Dinsdag spreekt Dyab Abou Jahjah op een avond over kolonialisme in Afrika, in de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Studenten van SBS International, een studentenplatform van de UvA hebben hem hiervoor uitgenodigd."

Toen was het kennelijk niet nodig om daar een "andersdenkende" tegenover te zetten. Abou Jahjah had dacht ik eerder een terreuraanslag van IS op Israëlische militairen toegejuicht en werd later dat jaar nog een keer uitgenodigd, samen met nog een paar "gelijkgestemden":

"Komend weekend wordt debatcentrum CREA, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, omgetoverd tot een communistisch bolwerk....... Andere sprekers op het linkse feestje zijn terreursympathisant Dyab Abou Jahjah, voormalig SP-senator Anja Meulenbelt en anti-Israëlische activist Ilan Pappé."

Lijkt me ook een "evenwichtige" sprekerslijst, hoor.

Maar als een Jordan Peterson wordt uitgenodigd, dan zijn de rapen in Amsterdam meteen gaar. Ach, de UvA is niet meer te redden. Zoals Martin Sommer destijds in een column in de Volkskrant terecht opmerkte:

"Sociale wetenschappen zijn correcte wetenschappen geworden. Abou Jahjah, deze week te gast aan de Universiteit van Amsterdam, krijgt een warmer welkom dan Ruud Koopmans."

Dr_Johnson | 26-10-18 | 12:59 | 4

'Correcte wetenschap' IS geen wetenschap. Per definitie niet.

EefjeWentelteefje | 26-10-18 | 13:00

O nee, shit, tóch januari 2017. Sorry hoor, ik ben erg slordig.

Dr_Johnson | 26-10-18 | 13:01

Ach, het gaat niet om een weerwoord, maar om het toevoegen van een SJW-bijsluiter aan het medicijn Peterson. Het is meelijwekkend om te zien hoe allergisch hier gereageerd wordt op het simpele feit dat een Canadees hier een praatje komt geven. Men wil hem die ruimte ontzeggen, hij mág gewoon niet vrijuit een praatje houden, vindt men, en men heeft werkelijk geen enkel gezond argument om dat te vinden, enkel verdachtmakingen.

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 13:16
▼ 1 antwoord verborgen

sorri, wat OT, zat nog bij rutje in Canada

Kanarie_Geil | 26-10-18 | 13:00

Als die UvA figuren het zouden kunnen opbrengen om een keer onbevooroordeeld te gaan luisteren naar wat JP te melden heeft, dan leren ze waarschijnlijk meer in 2 uur dan in één UvA-"college"jaar. Maar ja, als is verbrande turlf.

jacobh-59 | 26-10-18 | 12:56

So you're saying... dat je met je hatelijke, vooringenomen kletspraat een pleefiguur slaat naast een grootheid als Jordan Peterson, en dus censureer je het maar om te voorkomen dat studenten mogelijk worden 'ge-bluepilled'.

SIogra | 26-10-18 | 12:52 | 1

En inderdaad: The Matrix is nooit mijn favoriete film geweest.

SIogra | 26-10-18 | 15:38

Zal mij benieuwen of ze tussen die quinoa knagende Maagdenhuiskliek iemand vinden die tegen Peterson is opgewassen.

His Lordship | 26-10-18 | 12:41

Ik zou het na Diederik Stapel nooit meer over pseudowetenschap hebben als ik hullie was.

Ad Hominem | 26-10-18 | 12:34

Pavlov reactie ingegeven door angst. Links heeft nog steeds niet door dat rechts hen door heeft.

Fuckinghell | 26-10-18 | 12:33

Ik vind het gedweep met Jordan Peterson uiterst irritant worden. Een christen die zijn christelijke ideeen over ons uit blijft storten.
Wetenschap is prima, discussie en tegengeluid ook. Als je het niet wil horen sla je het over.
Seculier graag.

ristretto | 26-10-18 | 12:27 | 5

Jordan Peterson is gewoon een baas. Punt. En mocht het al "een christen zijn die zijn christelijke ideeën over ons uit blijft storten" (ik lees en/of beluister dat overigens nergens in zijn bijdragen, laat staan in de mate die je hier suggereert) : er gaat geen dag voorbij waarbij we niet de zegeningen van de islam geduid krijgen. Dus dat "seculier graag"..... da war einmal.

Grijskijkert | 26-10-18 | 12:55

Sociale wetenschappen aanvaard, hoe zit het met geestelijke wetenschappen, kop in het zand?

SlimmeBelg | 26-10-18 | 13:12

Jordan is één van de zeer weinigen die christelijk is, zich daar niet voor schaamt en het zeker niet de ander in het gezicht duwt. Zijn uitgedragen waarden zijn seculier, en in zijn geval voorzien van een licht christelijk sausje. Maar iedereen draagt een geestelijk leven met zich mee dat niet spoort met de daadwerkelijke feiten. Dat komt door de voorgeïnstalleerde bedrading in je hoofd. En Peterson weet dat als geen ander, het is zijn vak.

Sans Comique | 26-10-18 | 13:39
▼ 2 antwoorden verborgen

De 'studenten' hebben een erg brakke programmering het zit met kauwgompjes en ducktape in elkaar, het gevaar is groot dat iemand als Peterson een meltdown kan veroorzaken.

Papierversnipperaar | 26-10-18 | 12:24 | 1

Zowel Peterson als Shapiro beheersen die gesprekstactiek als geen ander. Niet door middel van dogmatisch schreeuwen door een roze bril maar op basis van feiten en onderzoeksresultaten. Weinig dingen zijn zo mooi en treffend als kwestjankies, SJW'ers en zgn. "white privilege" bestrijders die (volledig, vakkundig en treffend) verbaal worden afgeserveerd door een Peterson en/of Shapiro.

Grijskijkert | 26-10-18 | 13:02

De UvA faculteit Maatschappij- en gedragswetenschappen: soit. Geen idee wat ze daar allemaal toe rekenen, maar op zich is daar nog niet zoveel mis mee, als je sociologie en antropologie (en hulpwetenschappen) beschouwt als een vorm van toegepaste biologie van de diersoort Homo Sapiens. Best het onderzoeken waard, kan ook heus nuttig zijn.

Maar dan... “Programmagroep: Institutions, Inequalities and Life courses”
Dafuq? “Institutions”? Hoe dan, wat dan? Als juridische entiteiten horen die bij Rechten. Als economische entiteiten horen ze bij Economie. Als bestuurlijke entiteiten horen ze bij bestuurskunde, politicologie of geschiedwetenschap.
“Inequalities”? Echt?! Dat woord alleen al riekt al naar een politiek activisme. En dat is het natuurlijk ook. Vrouwenstudies, Genderstudies, Negerstudies en al dat gezeur valt eronder. Niks wetenschappelijks aan.
“Life courses”? Dan neem je mij gewoon in de zeik.

Stormageddon | 26-10-18 | 12:19 | 2

De ironie: mensen die wetenschap zo tot een travestie maken beschuldigen een gevestigde klinisch psycholoog van onwetenschapelijkheid.

JoopRe | 26-10-18 | 12:29

Klinische psychologie hoort net als psychiatrie eigenlijk gewoon bij geneeskunde en heeft met dat sociaal activisme geen reet te maken. Maar ja...

Stormageddon | 26-10-18 | 13:44

Toen ik zag staan "gedragswetenschappers" heb ik de rest maar niet meer gelezen.

BrabantsVerzet | 26-10-18 | 12:17

Als ik in Amsterdam zou wonen zou ik ook een Bezorgde Amsterdammer zijn, maar net iets anders dan deze jankerds bedoelen.

Veldmaarschalk Sorry | 26-10-18 | 12:14

Jordan Peterson in Canada, Jordan Peterson in de VS en Jordan Peterson aan de UvA: telkens dezelfde eenkennige fake-emoties en fake-gilletjes (Fasc*** enz.). Stel dat je zo'n protestkloon bent aan de ene kant van de grote plas. Dan begint er toch iets te dagen, iets van het besef een totaal clowneske kloon te zijn van de protesttokkies aan de andere kant van het water? Of bestaat er een complotterige afspraak tussen al die luitjes om elkaar's gegil en gekrijs zo exact mogelijk te copy-catten? Wie wil een 100% kloon zijn van een ander: Rob Jetten?

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-10-18 | 12:12

Hebben ze in hun groep wel iemand die het Engels voldoende beheerst om de discussie op niveau te voeren.

M.egafoon | 26-10-18 | 12:12 | 2

was ook mijn gedachte.

horsteknots | 26-10-18 | 12:14

Ik zou er maar niet teveel op rekenen.

EefjeWentelteefje | 26-10-18 | 12:31

ten eerste, het universiteitsbestuur moet zich niet bemoeien met discussieavonden georganiseerd door disputen. Ten tweede als een dispuut een interessante avond willen organiseren voor geïnteresseerde mensen, het zij ze gegund. Ten derde, waarom zou er een door een links clubje aangedragen deelnemer bij moeten zitten, het dispuut bepaalt toch de vorm van de avond. Heel eng dit gedram.

M.egafoon | 26-10-18 | 12:08 | 2

Sorry, ik lees de oproep nu en zie dat deze niet is gericht aan uni bestuur, alleen aan organisatoren. Hopelijk reageren ze met mededeling dat ze hun eigen plan trekken.

M.egafoon | 26-10-18 | 12:31

Een tegenspreker valt nog mee, bij Pauw zitten er altijd minstens 3.

SlimmeBelg | 26-10-18 | 13:16

Geen idee of Peterson helemaal wetenschappelijk verantwoord is.
Gloria Wekker is het in ieder geval niet.
En "klimaatcritici" boycotten geeft wel een goede sfeertekening van wat er op veel universiteiten gebeurt.
Alleen de wat oudere (emeritus) professoren die niet zo direct carrière meer hoeven te maken, zoals Salomon Kroonenberg, Kees de Jager of prof. Begemann of durven de hysterie nog in perspectief te plaatsen.
Ze hebben één ding gemeen. Ze hebben hun sporen al verdiend en zijn niet meer afhankelijk van het internationale subsidie- en schnabbel-circuit.

Rommelende Onderbuik | 26-10-18 | 12:08 | 3

Dummy Bergman wel dan?

BozePaarseMan | 26-10-18 | 12:25

Dummy Bergman is toch een filmpjes maakster - geen wetenschapper oid?

Rommelende Onderbuik | 26-10-18 | 12:29

Alsof men in die hoek nog weet wat wetenschap bedrijven inhoudt. Zie ook Gloria Wekker

ZonderNaam | 26-10-18 | 12:34

Voor degenen die te veel tijd hebben, een interessante twee uur durende discussie waarin Jordan Peterson samen met Stephen Fry 'political correctness' bevraagt.
www.youtube.com/watch?v=GxYimeaoea0

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 12:04 | 1

Heel boeiende discussie. Zou de UvA ook niet missstaan. Vraag me alleen af of men voldoende kaliber kan vinden als tegenwicht.

Beste_Landgenoten | 26-10-18 | 12:32

Ik wou, dat die linksche haat-elite failliet gingen ipv Onze ziekenhuizen.

Theo-Pim-Riv | 26-10-18 | 12:03 | 1

Kan niet. Is overheid. Ziekenhuizen zijn geprivatiseerd want dat zou allemaal beter zijn tegen oplopen van zorgkosten.
Zie hier uw rekeningen.

Rommelende Onderbuik | 26-10-18 | 12:42

Best wel sneu al die schaapjes in een teletubbie-bubbel. De waarheid wil en mag er niet in. Het is gewoon te pijnlijk voor ze.

Rallywally | 26-10-18 | 12:00

UvA, zucht, altijd het zelfde met deze losers.

van Oeffelen | 26-10-18 | 11:53

Peterson is best wel een beetje een mafklapper, maar ik blijf me erover verbazen wat links hem allemaal onterecht in de schoenen probeert te schuiven ten aanzien van zijn opvattingen

ZonderNaam | 26-10-18 | 11:44 | 6

ZonderNaam | 26-10-18 | 11:56 |
Ja, maar dat is dan een discussie waar dat SJW-volk helemaal niet in geïnteresseerd is. Men wil het hem intellectueel niet moeilijk maken, men wil hem afschilderen als slecht mens, men wil hem vanuit eigen bekrompen ideeën veroordelen en vierendelen.

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 11:59

Ik denk dat het om wat anders gaat. Links heeft niets meer te bieden, sinds de sociaistiche heilstaat niet meer overtuigend is, dan identiteit-politiek: emotioneel doen over allerlei groepen die ooit onrecht menen te hebben geleden. Jordan Peterson gaat overtuigend in tegen identiteitpolitiek. Hij heeft argumenten waarmee je het bestaan van die identiteiten kunt relativeren en hij betwijfelt de geldigheid van de redeneringen van de linkse activourders. Dar kunnen zij niet tegen.

JoopRe | 26-10-18 | 12:00

Waar ik me het meest kapot aan erger is dat men in die hoek zich er constant er op beroept de ratio aan hun zijde te hebben, maar vervolgens alleen maar emotioneel kan reageren op elke kritiek.
Bij het kleinste zuchtje tegenwind klinkt de roep uit de SJW kerk om alle ketters op de brandstapel te gooien.

ZonderNaam | 26-10-18 | 12:31
▼ 3 antwoorden verborgen

PragerU vind ik 50% conservatief gif, maar denkers als Peterson en Dalrymple, of in eigen land, Dirk Jan Eppink (thans bij de _linkse_ Volkskrant) vind ik wel interessant.

Diotima | 26-10-18 | 11:44 | 1

PragerU zou zo veel beter zijn als ze Dennis Prager zouden verbieden zelf filmpjes te maken

ZonderNaam | 26-10-18 | 11:46

Het grootste gevaar voor de bevolking komt van extreem links.

Mijn klomp breekt | 26-10-18 | 11:43 | 2

extreem had er net bij hoeven te staan hoor.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 26-10-18 | 12:15

net = niet

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 26-10-18 | 12:15

Het is lachwekkend mocht het niet diep triest zijn. Wat een arrogantie en schokkende onwetendheid.

horsteknots | 26-10-18 | 11:43

Je verwacht van studenten dat ze als aankomend wetenschappers met academische distantie vol interesse kunnen luisteren naar een andere academicus.
Als ideologisch gedreven studenten dat niet kunnen en niet willen, toont dat aan dat ze de academie onwaardig zijn.
Wetenschap zou waardenvrij moeten zijn, mits moreel niet over de grenzen.

marjen | 26-10-18 | 11:40 | 1

De universiteiten mogen die kwalificatie niet meer dragen sinds zowat iedere boerenlul er via allerlei onzinnige pretstudies toegang heeft.
Wellicht een elitaire visie, maar wel de waarheid.

Volledig eensch uiteraard.

EefjeWentelteefje | 26-10-18 | 11:44

Als je overtuigd bent van je eigen gelijk, nodig je juist mensen zoals Jordan Peterson uit, zodat je hem openlijk voor lul kunt zetten.

JackStick | 26-10-18 | 11:39

Deze generatie weekdieren kan wel weer een 'fris-vrolijke' oorlog gebruiken om de zwakke exemplaren uit de populatie te halen voordat de rot door de hele samenleving gaat woekeren.
Gelukkig is de EU had bezig met het scheppen van de voorwaarden.
'wir shaffen das!'
Naar de loopgraven d'r mee!

Abject | 26-10-18 | 11:38

Die islamitische universiteit is er al: de UVA.
Die ondertekenaars zijn gewoon de 5e colonne van de islam.

watergeus | 26-10-18 | 11:37 | 1

Niet overdrijven. Deze "onderzoekers" zijn een kleine, luide minderheid. Belangrijk is het af te wachten wat de universiteit gaat doen.

MAURIK | 26-10-18 | 11:48

Dus de eerstvolgende keer dat door de faculteit soosjale “wetenschappen” een SJW-exponent wordt uitgenodigd voor een praatje, is er ook een plaats gereserveerd voor de andere kant van het spectrum? Of gelden dan andere regels?

Flipside | 26-10-18 | 11:34 | 1

Dan gelden er uiteraard andere regels. Of liever gezegd, het gaat hier niet om regels maar om geboden en verboden. Men heeft de waarheid in pacht, dus de eigen mening hoeft nooit gecorrigeerd te worden, en de wetenschap staat volledig in dienst van die waarheid en die mening. Vindt men.

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 11:57

Een brief sturen met niet-wetenschappelijk onderbouwde eigen meningen om te ageren tegen een wetenschapper die niet-wetenschappelijke onderbouwde meningen zou verkondigen, getuigt niet echt van wetenschappelijk niveau.

Nu had ik al geen hoge pet op van de gedragswetenschappen, maar nu wordt deze “wetenschap” op de UvA wel heel genânt. Dit is politiek bedrijven, geen wetenschap. Dat mag, maar noem dan ook zo.

SamV | 26-10-18 | 11:30 | 5

Die wetenschappelijk medewerkers spreken zichzelf tegen. Als e echt zich druk maken om wetenschappelijk onderbouwdemeningen, zouden ze die ook zelf moeten bieden. Dan ga je met veel meer preciezie bepaalde uitspraken van Peterson toetsen op hun onderbouwing.et enige dat ze nu doen is emotioneel reageren op uitspraken die ze nietleuk vinden (misschien juist omdat die waar zijn).

JoopRe | 26-10-18 | 11:48

Kouwe Kees | 26-10-18 | 11:35 |
Ik zie niet in waarom die club meteen in de verdediging zou moeten gaan. Als ik hen was zou ik ook een beetje afwachten. Ik neem aan dat meneer Peterson inmiddels op de hoogte is en er niet bang voor zal zijn om, als het zin heeft, er met gestrekt been in te gaan. Maar misschien is dat helemaal niet nodig en heeft hij er juist wel zin in om er een spektakel van te maken. Goed voor de verkoop van z'n boek!

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 11:50

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 11:50 |
Dat hoeven ze ook niet, maar het zou de hele 'discussie' afkappen.
Stelling van Horrible Eighty is dat de man alleen wegens controverse is uitgenodigd. Daar kun je toch heel makkelijk klopt / klopt niet op antwoorden en klaar. Wind uit zeilen, of niet.
Geen duidelijkheid geven is waarschijnlijk ook de regie uit handen geven aan het protestgroepje. Ik zou daar als Room for Discussion voor passen, rot op, maak je eigen evenement.
Voor Peterson maakt het geen drol uit, dat denk ik ook :).

Kouwe Kees | 26-10-18 | 11:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb veel van de colleges door en interviews met Jordan Peterson ezien op youtube, en ik lees nu zijn 12 Rules boek. Ik kan aleen maar zeggen dat hij ee fascinerende denker is, die altijd redelijk is.
Hij werd controversieel toen hij protesteerde tege eenmaatregel van de Canadese regering, die voorschrijft welke termen academici moeten gebruiken als ze het over tra's hebben. Daar ben ik het met hem over eens. Het is belachelijk als de politiek het taalgebruik binnen het hoger onderwijs aan banden gaat leggen.

JoopRe | 26-10-18 | 11:30

BEZOPEN! Dit zijn dus "studenten" die naar een UNIVERSITEIT gaan om te leren hun meningen en opvattingen (en hun EIGEN cultuur-beeld) vorm te geven, waarna ze in staat moeten zijn om dit geleerde in de praktijk in een normale wederzijds respecterende DISCUSSIE te uiten. Wat hier door de universiteit wordt toegestaan is een eenzijdig ge-opinioneerd GEDROCHT te vormen wat alleen maar kan (over-) schreeuwen, en respect voor een andere opinie wegfaagd als zijnde "rechts/fascist/deplorable/etc". De werkelijkheid is dat ze in latere werkkringen en "de maatschappij" zullen worden weggezet als "linkse aso-gekkies". Alleen maar goed voor een WW-uitkering. We wachten rustig af tot het moment dat we de uitkeringen niet meer kunnen veroorloven.

Du-u-u-h | 26-10-18 | 11:29

jordan peterson, da's toch die halve reli-gek met ancient-historie achtige ideeen mbt dna?

Satria | 26-10-18 | 11:28 | 3

hou op met die domme praat

JoopRe | 26-10-18 | 11:30

! UVAstudenten-alert!

kaasfondue | 26-10-18 | 11:50

Aggut. Voor de hoeveelste keer heb je geprobeerd het tentamen statistiek te halen de afgelopen zomer?

EefjeWentelteefje | 26-10-18 | 13:02

Dit is ongeveer hetzelfde als wat hem in Canada overkwam, linksdraaiende wereldverbeteraars die mensen met hen onwelgevallige meningen willen dwingen anders te gaan denken en handelen, of op z'n minst die meningen van een bijsluiter willen voorzien.
Het zal niet helpen., Het geval wil dat meneer Peterson uitstekend in staat is om naast SJW-drammers, al hebben ze zich nog zo goed voorbereid, overeind te blijven. Dat komt met name omdat hij erg goed kan luisteren en zich niet laat meeslepen door verkeerde emoties als haat en gram.
Dit initiatief is, zo zou je denken, te belachelijk voor woorden maar eigenlijk erg zorgelijk. Men meent de waarheid in pacht te hebben en vanuit die waarheid andersdenkenden a priori te kunnen veroordelen als slecht mens, en vanuit die positie het recht te kunnen opeisen die andersdenkenden openbaar aan de schandpaal te nagelen. Men is niet uit op een discussie, op een uitwisseling van argument, men wil helemaal niet luisteren, welnee, men wil iemand op het podium die als beul de reeds als misdadiger veroordeelde persoon terechtstelt.

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 11:27 | 7

omg Schoorsteenveger | 26-10-18 | 12:40

Dus wat je bedoelt is dat geweld tegen andersdenkenden gerechtvaardigd is?

Veldmaarschalk Sorry | 26-10-18 | 12:54

Veldmaarschalk Sorry | 26-10-18 | 12:55 |
Nou, Veldmaarschalk, het kwartje is gevallen.

Schoorsteenveger | 26-10-18 | 13:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar als ik het goed begrijp.. Room for Discussion houdt zijn mond, geeft geen antwoord op de aantijging dat ze meneer Peterson hebben uitgenodigd wegens omstreden en niet vanwege deskundigheid. Niet zo laf, jong0ns en meisj0s.
Wat er vervolgens gaat gebeuren: Afraid of Discussion had een ludiek idee, een tegengeluid, een bekende en welbespraakte 'andere kant' aan het woord laten. Een clubje fanatici heeft met de bekende drogredenen zichzelf in dit ludieke procesje (voor UvA begrippen schat ik zo in dat het zeer ludiek is) gewurmd, Room for Discussion wordt bang en het clubje fanatici trekt de regie naar zich toe.
Als je de regie terug wilt over je eigen evenement, beste jongelui, dan moet je antwoord geven op de 'vraag' waarom jullie Peterson hebben uitgenodigd. Dat kan heel kort.
'Ja, we wilden vuurwerk en hebben een controversieel figuur uitgenodigd.'
'Nee, we hebben hem uitgenodigd wegens deze* wapenfeiten.'
*opsomming reeds gevoerde debatten, geschreven papieren, etc.
Daarmee haal je de argumentatie van The Horrible Eighty uit de gevoelssfeer en kun je weer als volwassen mensen erover praten. Moet je dat wel willen natuurlijk.

Kouwe Kees | 26-10-18 | 11:27

Dat er 80 fascisten bereid zijn gevonden te tekenen, ongelovelijk. Een tumor in de intellectuele gemeenschap die de UvA is.

dr Rechts | 26-10-18 | 11:23

Dit zou best leuk zijn inderdaad, ik ken geen Nederlandse sprekers eigenlijk van het kaliber Peterson, eigenlijk de enige waarvan ik vond dat hij een debat met Peterson 'gewonnen' heeft was Sam Harris, niet bepaald de minste.
Dus als de UvA dit debat enigszins eerlijk gaat laten verlopen, dan schat ik zo in dat de hele afdeling sociale wetenschappen door Peterson vakkundig uit elkaar gepeuterd wordt met heldere en steekhoudende argumenten. Waar tegenpartij niet verder gaat komen dan ad hominems.
Dus dat wordt lekker inderdaad.

je therapeut | 26-10-18 | 11:22

De ene faculteit is de andere niet meer. Hier dus een stel naar links afgegleden sjw-ers die een faculteit gekaapt hebben. Je zal er studeren zeg.

BozePaarseMan | 26-10-18 | 11:19 | 4

Wat mqdv zegt.
Overigens altijd weer dikke pret bij de bèta's als de behaalde cijfertjes voor het vak 'statistiek' (daar moet je een beetje voor kunnen rekenen, ja) van de sociale softies weer aan het prikbord tentoon gespreid hingen. Ja, dat was vroegâh zo: je kon precies zien wat je medestudenten ervan gebakken hadden.

Zal tegenwoordig ook wel niet meer gebeuren want veel te confronterend voor die sneeuwvlokjes.

EefjeWentelteefje | 26-10-18 | 11:48

@Eefje. Een geluk voor de snowflakes, dat mag niet meer van de AVG

BozePaarseMan | 26-10-18 | 12:22

@BozePaarseMan
Klopt. Ik heb het over begin jaren 1980, toen ik enige tijd het genoegen had om te vertoeven op de faculteit natuurkunde in Utrecht, waar dus ook die tentamens in elkaar gefrot werden. De resultaten hingen in alle glorie voor iedereen te zien in de hal van wat toen Transitorium I heette (zal nu wel een een sjieke naam hebben, destijds gewoon een lelijke betonnen hal).

De verschillen in de behaalde cijfertjes tussen pak 'm beet de studenten biologie en geologie - die datzelfde tentamen moesten doen - en die van sosjale 'wetenschap' softies was hilarisch.

Goeie ouwe tijd. Toen mocht dat nog, gewoon openlijk vergelijken.

EefjeWentelteefje | 26-10-18 | 12:39
▼ 1 antwoord verborgen

Oh ja, en dit nog:
"... die zijn bekendheid volledig ontleent aan een rechts-conservatieve ideologie in plaats van aan integere wetenschapsbeoefening"
Rechts-conservatisme is blijkbaar per definitie strijdig met wetenschapsbeoefening?
Dit vind ik een stuitende zin. Shame on you.

hotmint | 26-10-18 | 11:18

Even een vraagje. Wanneer worden mensen die opinie willen onderdrukken, nieuws willen censureren en andersdenkenden demoniseren weer gewoon fascist genoemd?

Parel van het Zuiden | 26-10-18 | 11:17

Genderstudy muppets die anderen betichten van pseudowetenschap, mwhehehehe

moonboi | 26-10-18 | 11:15

De special snowflakes van de UvA in hun safespace en iemand met een afwijkende mening. Vermoed dat de AFA gast ingezet worden om dit te voorkomen. Nou maar hopen dat de tegendemonstranten niet te veel Tony Chocolony stelen want daar kunnen de knuffelpuppy’s helemaal niet tegen.

Osdorpertje | 26-10-18 | 11:14

Je nodigt iemand uit omdat hij een visie heeft waar mensen wat van kunnen leren (of je het er mee eens bent of niet) en niet om zelf ook op dat podium te gaan staan omdat je bang bent aangetast te worden in je eigen bekrompen helikopterview van het leven. Het enige wat tegenwoordig nog belangrijk blijkt te zijn is personal branding op social media. Dit over de rug van de hardwerkende Nederlander die jullie zakkenvullende hobby's betalen. Klimaat, imigratie en zorg zijn allemaal verdienmodellen geworden waarbij het niet een meer om de menselijkheid gaat, maar over het halen van je gelijk.
Ooit slikt de bevolking het niet meer en gaat er een dure rekening betaald worden.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:13 | 1

"Ooit slikt de bevolking het niet meer en gaat er een dure rekening betaald worden."

Onvermijdelijk. Maar zeker niet makkelijk.
De systemen van met name digitale controle die zijn neergelegd gaan nooit meer weg en het worden er steeds sneller steeds meer.

De eerste van het volk die zullen durven op te staan zullen zelf de duurste rekening betalen ben ik bang...

Ook denk ik dat het "bekrompen helikopterview" eerder een kikvorsperspectief is als we in kunstenaarstermen spreken.

KutFilosoof | 26-10-18 | 11:17

Is zo’n extra persoon nodig. We weten immers de kritiekpunten op Petersons betogen al.
“Racist, sexist, xenofoob, ....”
Kunnen ze toch ook gewoon een grijs plaatje draaien?

Parel van het Zuiden | 26-10-18 | 11:11

Umm, Peterson is een *professor* van een fatsoenlijke universiteit (Totronto), die meerdere samenhangende boeken heeft geschreven.
Dit riekt inderdaad naar voorselectie om maar vooral niet een tegengeluid ombetwist te hoeven horen. Stel je toch eens voor, een psycholoog met een andere mening....
Beetje zielig, maar desalniettemin vind ik het prima om een tegenkandidaat te poneren. Dat de meest eerlijke / rationele kandidaat in het debat mag prevaleren...
.
PS Alvast @UvA: Wel elkaar uit laten praten graag. En niet er doorheen roeptoeteren. Dan heb je blijkbaar de discussie verloren.

hotmint | 26-10-18 | 11:10 | 1

Ik ben vroeger kort debatleider geweest. Net zoals bij kickboksen behoor je in een debat eigenlijk ook gewichtklassen te hebben.

Peterson vs Sunny Bergman is alsof Badr Hari met 110kg in topvorm met mijn 5 jarig nichtje in de ring stapt... het is bijna barbaars.

Ach.. jullie UVA studentjes, jullie zoet zomer kindertjes.
Zalig zijn de onnozelen.

KutFilosoof | 26-10-18 | 11:36

Prachtig. Ze één van de sterkste debaters tegenover zo'n Amsterdamse snowflake en het is wachten op een kudotopper. My best guess is dat Links haar modus operandi handhaaft en er gewoon keihard doorheen gaat schreeuwen.

Bobdesloper | 26-10-18 | 11:09 | 1

Dat erdoorheen schreeuwen zou zo maar kunnen. Ben benieuwd of het door zal gaan, deze organisaties zouden er wel eens voor kunnen zorgen dat "de veiligheid niet gegarandeerd kan worden".

Pierrepoint | 26-10-18 | 11:12

Krijg je dat weer, als je als normaal rationeel denkend persoon de rol van de mens in de beïnvloeding van het weer vanwege een bijna niet te meten trace gas ter discussie stelt ben je een klimaat ontkenner. De zgn klimaatontkenners zien juist dat het klimaat altijd verandert en dat je het nooit kunt vastpinnen.

Complete BS. Zelfs het IPCC zegt overigens nergens dat de mens voor alle veranderingen verantwoordelijk is, maar de rest onderzoeken ze niet, want zijn opgericht om de menselijke beïnvloeding te benadrukken.

Overigens doen de IJsberen het steeds beter, en het Arktische zee ijs is in 10 jaar nog nooit zo dik gewest als nu .

notrickszone.com/2018/10/25/new-papers...

Vwb die UvA watjes, Peterson lult ze allemaal stuk voor stuk omver mochten ze met hem in debat gaan.

Zwizalletju | 26-10-18 | 11:09

Mooi volgend topic, Sinead O'Connor heeft zich bekeerd tot de islam, moehaha!

Ichneumonidae | 26-10-18 | 11:08 | 4

Goed om te horen dat ze nog leeft.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:56

Die is al d'r hele leven zo gek als een deur, dus dat is wel passend in het plaatje.
Mooie stem, dat wel.

EefjeWentelteefje | 26-10-18 | 12:09

Zo mooi als ze vroeger was. Nu kan er inderdaad wel een Burka overheen.

kleurdoosje | 26-10-18 | 15:07
▼ 1 antwoord verborgen

Is dit de aloude nog steeds gebezigde truc van , als er 1 rechts georienteerd persoon van gewicht komt spreken moeten er minimaal 5 linksgeorienteerden tegenover gezet worden anders kon het wel eens zijn dat de rechtsgeorienteerde man teveel gewicht in de schaal brengt ?

Koning BongoBongo | 26-10-18 | 11:08

De wereld zou er zonder deze 80 ondertekenaars beter uitzien. Misschien is een afgedankt booreiland een betere plek om deze lieden te huisvesten, graag zonder internet naar de echte wereld.

Pierrepoint | 26-10-18 | 11:08

Kunnen de leonazi's Von Muiswinkel niet porren voor de klus?

Shareholder II | 26-10-18 | 11:08

Ik ben om. Als studentengroepen als Diversity Forum, Humanities Rally, Sociologisch Mokum en University of Colour tegen zijn dan moet deze "klimaatontkenner" wel fout zijn.

spanarchist | 26-10-18 | 11:07

'the humanities" waar jordan altijd tegen van leer trekt, zijn dus lekker rolbevestigend bezig. whats new.

12pints | 26-10-18 | 11:07

Waanzinnig leuk toch!

Wie gaan ze zoeken & vinden als tegengasser van Dhr. Peterson. Wij zijn allen bekend met zijn verbale gaven en inzichten, dus wie durft verdiend een multipluim,

De kans dat je wordt ondergespit is meer dan levensgroot. We hebben hier niemand in NL van een dergelijk openbaar bekende debateerstatuur uit de contrahoek. Huh! ... 8-)) ... Mevr. Bergman blijft nergens, die moet het van beelden hebben. Die gaat zich daar ook niet voor lenen.

Iemand suggesties? We moeten echt de UvA helpen, iemand te vinden!
Houd ons op de hoogte redactie!
Kan niet wachten! Evocatus

Evocatus | 26-10-18 | 11:07 | 1

Gloria Wekker lijkt me wel geschikt om geroast te worden. Figuurlijk Brigadier.

kleurdoosje | 26-10-18 | 15:01

Tsja.
Te verwachten dit.
Maar volgens mij heeft de UvA helemaal niet zo'n hoog wetenschappelijk gehalte als het gaat om die onderzoeksgebieden. Dat is de irobnie hier natuurlijk.

En toch, zo'n discussie kan nog leuk worden want Peterson laat zich niet zo gemakkelijk in het hoekje zetten.

Beste_Landgenoten | 26-10-18 | 11:05

Ik zeg doen, maar wel filmen en op youtube zetten graag. Het is telkens weer vermakelijk als Peterson zo'n onnozele op een wetenschappelijke manier compleet afbrandt.

gekwetst | 26-10-18 | 11:05 | 1

Precies. Het is vermaak.

Shareholder II | 26-10-18 | 11:06

Ik snap de angst voor Peterson wel. Elke tegenstander is kansloos. Gelukkig voor Links NL is die man zo intelligent dat zijn denkbeelden toch nooit de massamedia halen, en misschien door pak hem beet 1% van de bevolking begrepen wordt. Het angst zaaien kan dus gewoon doorgang vinden.

skoftig | 26-10-18 | 11:04

Misschien kan Jeffrey Afrikandel op de eerste rij gaan zitten en zich hangende het gesprek naar voren laten schuiven.

Knufter | 26-10-18 | 11:02 | 2

Reken daar niet op, als die zich van te voren informeert over de debateerkracht van deze opponent, dan blijft hij verre van deze discussie, als zijn openbare leven hem lief is.
Toch? Evocatus

Evocatus | 26-10-18 | 11:09

Ik vermoed eerder het omgekeerde. Bij nader inzien is die plek achter in de bus toch wel een safe space.

spanarchist | 26-10-18 | 11:09

Tegenwoordig verzwijg ik mijn universiteitsverleden.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:01 | 2

Bèta wetenschappen zijn ok. Ik deed letteren in de jaren 80. Geen hoge pet op van sommige vakken. Is vast veel erger geworden.

Knufter | 26-10-18 | 11:03

Ben afgestudeerd in Theoretisch Fysica aan de UvA, eind jaren 80. Prachtige tijd, en verafschuw hun huidige afschuw van wetenschap en vrije mening.

skoftig | 26-10-18 | 11:08

Het is een oxymoron, Veel intellectuelen overlappen elkaar niet volledig zoals je ook ziet bij de Sam Harris en Peterson debates. Maar hun cirkels van overtuigingen overlappen daarentegen wel voor in ieder geval een gedeelte... onvermijdelijk zelfs een tamelijk groot gedeelte... Zeker als je alle 'post-modernisme' of 'kantisme' aanhangers niet meetelt.

Deze 'heavy-weight' intellectueel die ze als tegengewicht willen zien is een oxymoronische wens omdat een zwaar gewicht intellectueel gewoonweg niet een antipode van Petersons zijn overtuigingen KAN zijn.

Het is alsof ze vragen om brandend ijs.
Hilarisch eigenlijk... :)

KutFilosoof | 26-10-18 | 11:01 | 2

Blijft Amsterdam Kutfilosoof. Ze denken als een AJAXfan.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:02

Alsof die piepkuikens het onderscheid kunnen maken tussen een échte vrijdenkende wetenschapper/intellectueel en hun eigen versie van wetenschap en filosofie: Dogmatiek. Ze zullen zichzelf overschreeuwen, onderwijl de geboden kans op échte alternatieve inzichten en wijsheid verwerpend terwijl ze zichzelf juichend op de borst kloppen van bewezen deugdzaamheid.
Dit is volgens mij zelfs wetenschappelijk bewezen.

elfenstein | 26-10-18 | 11:35

Het blijkt maar weer: sociale wetenschap is geen van beide. Een priesterskaste die geen interesse heeft in discussie. Tegenspraak, andere meningen... geen interesse in. Recht in de leer. Daar gaat het om.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:01

Aaaaaargh, ik kan hier ZO ontzettend slecht tegen. GA ER DAN NIET HEEN!!!! Als je de man niet moet, dan raad ik je sterk af er heen te gaan.

Blof is de kutste band ooit, dus daarom wil ik vanaf nu dat ze optreden in combinatie met Dimmuborgir. Gewoon, om het wat in balans te brengen.

Ik hou niet van geitenkaas. Dus vanaf nu wil ik dat geitenkaas gecombineerd wordt met een frikandel speciaal.

dyslexieman | 26-10-18 | 11:00 | 4

Goed punt. Mooi voorbeeld om altijd bij de hand te hebben als een links-facist jouw mening wil sturen/blokkeren. Jij zingen Paskal? Dan ga ik keihard Kortjakje er doorheen scanderen!

ProFail | 26-10-18 | 11:23

Whahaha, men neme de Blof bullshittekstgenerator en vervangt het semi-melancholische palingsoundbandje door de teutoonse mauer-of-sound van rammstein. Maak er een album van en je hebt goud.

elfenstein | 26-10-18 | 11:23

Haha, dank!
Overigens, die laatste van Dimmu, is dat nog wat? Hebben nooit meer het niveau van het debuut 'Enthrone Darkness Triumphant' gehaald imho. Wat een waanzinnige plaat was dat. Nog steeds zeer goed aan te horen.

EefjeWentelteefje | 26-10-18 | 12:13
▼ 1 antwoord verborgen

Mr Peterson is een held en het is bijna weekend.
Vroeger zei mijn moeder weleens gekscherend dat alle niet gekke mensen in het gekkenhuis zaten. (Daar zitten ze ook niet meer vanwege alle bezuinigingen).
Maar buiten dat gekkenhuis zijn ze ook niet te vinden.

Ik ben helemaal voor klimaatverandering door de mens en ik vind dat we voor minstens 10 graden verhoging moeten gaan. Wordt het eindelijk weer een beetje rustig en gezellig in deze uithoek van het universum.

IkWilOokWatZeggen | 26-10-18 | 10:59 | 1

Ark al gebouwd, neem ik aan.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:02

Als er al gerenommeerde wetenschappers bij de UvA vandaan komen dan worden die bedolven onder de extreem links activistische agenda.

Ik ben wel benieuwd wie ze dan tegenover Jordan Peterson zouden willen zetten, want ze hebben hun extreem linkse standpunten allemaal uit Amerika geïmporteerd, dus wat dat betreft niets nieuws voor Jordan Peterson.

Misschien een Gloria Wekker of Sylvana Simons, of gewoon wat kinderachtig schreeuwende studenten in het publiek + een "so.. what you're saying?" figuur tegenover hem om hem woorden in de mond te leggen en de zaak te ontregelen.

GroetenVanUrk | 26-10-18 | 10:59

Alleen de UvA met zijn nep leerstoelen neemt zich zelf serieus

Jacktheflipper | 26-10-18 | 10:59 | 1

Ik zit momenteel op een nep-leerstoel. Maar ik neem mezelf dan ook absoluut niet serieus.

piloot47 | 26-10-18 | 11:00

Over 'pseudowetenschappers' gesproken. Een kliek halve gare linkse deugdrammers verenigd onder 'bezorgde Amsterdammers' noem ik geen serieus initiatief. Wat mij wel zorgen baart is dat dit soort krakers en ander poepsmerend tuigh zich zo ontzettend snel mobiliseert. Weet je wie zich ook heel snel konden mobiliseren? Juist.

Sliptong | 26-10-18 | 10:57

Medewerkers van de uva hebben het recht die brief te schrijven. Maar, of ze gelijk hebben of niet, het moet toch geen verplichting worden dat bij een gast een tegengeluid ingebracht moet worden? Hoe extreem zijn/haar punten ook zijn. We hebben het over academici die zelf goed in staat moeten worden geacht om bronnen op waarde te schatten. Wat nu als er iemand van de PvdA op de uva komt spreken. Moet er dan ook gelijk een VVD-er ofzo worden uitgenodigd? Kan misschien wel wenselijk zijn, maar moet geen verplichting worden.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:57 | 2

Zij doen exact waar ze de spreker van beschuldigen maar dan contra. Dus drammen. En drummers mag je nooit een podium bieden.

Sliptong | 26-10-18 | 11:00

@Sliptong. Drummers moet je altijd een podium bieden. Luister maar eens naar Simon Plillips. Drammers niet.

BonSens | 26-10-18 | 11:57

Peterson wordt al tijden gelikt door de CAA. (Creative Artists Agency) Het ziet er naar uit dat hij voor de centjes en nette pakken gaat. Sinds de 'Kavanaugh' tweet kijk ik toch iets anders tegen hem aan... Oh, en hij schijnt al miljonair te zijn. Toch zou ik nog geen minuut met hem willen ruilen. Zijn leven en dat van zijn familie gaat niet over rozen maar over doornen...

Zwezerik | 26-10-18 | 10:57 | 3

'Oh, en hij schijnt al miljonair te zijn.'... Uh, is dat uitzonderlijk? Meeste mensen die ik ken die in 40/50 zijn, zijn miljonair. Zegt erg weinig.

feiten_en _cijfers | 26-10-18 | 11:08

Zwezerik | 26-10-18 | 10:57
Je geeft zelf een mooi voorbeeld van de doornen, met je 'Kavanaugh' tweet. Moestie weer een paar uurtjes aan de gang om die uit te leggen.. jordanbpeterson.com/political-correct...

Poesmobiel | 26-10-18 | 11:09

Ik voel vooral een soort plaatsvervangende schaamte. Ik schaam me nu al kapot voor het tenenkrommend lage niveau waarmee dhr. Peterson geconfronteerd gaat worden. Die man moet na afloop denk ik een paar rondjes sportschool doen om z'n frustratie over zoveel domheid en schreeuwgedrag weer kwijt te raken.
So, my sincere apologies mr. Peterson, I'm so sorry you had to put up with these idiots and I hope you understand they do not represent what I consider to be good science.
Enjoy the Pepernoten, they're in season and have a special taste to them once you know the backstory.

elfenstein | 26-10-18 | 10:54

Ook klimaatverandering bij de UvA de afgelopen decennia: van open, fact-based en wetenschappelijk naar door talentloze fopwetenschappers gewurgde vrijheid van meningsuiting.
Maar deze klimaatsverandering zullen de Brammetjes van de sosjale wetenschappen natuurlijk wel ontkennen.

nick.name | 26-10-18 | 10:51

Beetje domme vraag misschien, maar wat is een "klimaatontkenner"?
En wat verstaat dit groepje onder "integere wetenschapsbeoefening"? Is dat het demoniseren van hen onwelgevallige zienswijzen? Het bestempelen van CO2 als gifgas? Het manipuleren van temperatuurgegevens om de welgevallige mening door te drukken? Het paniekzaaien over irreversibele klimaatrampspoeden op basis van gewenste uitkomsten van onvolledige rekenmodellekes?
Eng groepje. Identity politics, daar weet professor Peterson wel raad mee.

jacobh-59 | 26-10-18 | 10:51 | 3

Een klimaatontkenner is iemand die zegt: 'er is geen klimaat'. Simpel toch?
Ik ken trouwens niemand die zoiets beweert dus ik ontken klimaatontkenners.

piloot47 | 26-10-18 | 10:57

OK dank voor deze uitleg. Ik dacht dat zo iemand een kenner was op het gebied van klimaatont.

jacobh-59 | 26-10-18 | 11:04

Van een wetenschapper mag je verwachten dat hij zeer precies zegt wat hij bedoelt. Dus hij heeft het niet over "klimaatontkenner" als hij wat anders bedoelt. Zulke taal is meer iets voor activisten.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:08

De Mohammed Ali van het discussie platform tegen zielenpoten van het UvA, ik zie al uit naar deze wereld partij. Ik zeg een technical knock-out in the first round.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:50 | 1

Nou, het is heel moeilijk discussiëren in een zaal vol met linkse fascisten.
Zal weer de gebruikelijke puinhoop worden en de heer Peterson onder politie begeleiding een veilige aftocht wordt geboden.

Pelforth | 26-10-18 | 10:53

Bram Hogendoorn is het toonbeeld van onverdraagzaamheid.

Zwezerik | 26-10-18 | 10:49

Wat schuift dat nou voor Peterson?

Musset | 26-10-18 | 10:48 | 1

Denkend aan Teeuwen....

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:49

De academische wereld zal zich moeten ontdoen van het dogmatisch links denken. Maar ondertussen schuift men steeds meer op naar de linker uithoek en wordt het van links denken naar links activisme. Het is bij een uitstek een plaats in de maatschappij die politiek neutraal zou moeten zijn.

Crusher | 26-10-18 | 10:48 | 1

Die activistische "wetenschap" moet niet gefinancierd worden door de overheid. Men zoekt maar een Friedrich Engels.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:12

Na nadere bestudering van de lijst der ondertekenaars moet ik een stevige lans breken voor de heer Bram Hogendoorn. Hij wordt zeer waarschijnlijk gegijzeld door de ondertekenaars en is gedwongen deze verklaring in de media te brengen. Hij is vrijwel de enige witte man in het lijstje en laagste in rang, kortom de excuuswitnek omdat het moet binnen deze debiele geldverslindende Amsterdamse hobbyschool. Hij verdient compassie en bevrijding. Red Bram Hogendoorn (en zijn weke delen)!

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:46

Het ergste vind ik nog dat deze 80 zeer onwetenschappelijke types met belastinggeld in leven worden gehouden

Dr. Pown3rt | 26-10-18 | 10:45

En dan zijn er mensen die roepen dat onze universiteiten, de UVA voorop, enge clubjes worden die de waarden die ten grondslag liggen aan een vrije democratie geweld aan doen... Wat een onzin....

Lood om oud ijzer | 26-10-18 | 10:45

Folia. UvA. Het wordt tijd om de studententijd los te laten.

Ggroengras | 26-10-18 | 10:44

Verder: wat maakt hetr allemaal uit?
Immigranten worden met voorrang en complete inboedels werkloos in huizen geperst, en -nog nooit eerder vertoond- ziekenhuizen gaan failliet en sluiten.

We zijn hard op weg een derde wereld land te worden, dus dat gesubsidieerde geschreeuw van de zwarte medemens begint -naast die van de mohammedaan die z'n eigen broek niet eens kan ophouden- al eigenlijk niet meer op te vallen.....

Mazoeza | 26-10-18 | 10:44

UvA-docent en Phd kandidaat Bram Hogendoorn van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen klinkt als de typische linkse "pseudoscientist" die de "moderne" universiteiten hebben omgevormd tot bolwerken voor aanstormende achterlijkheid.
Kost een paar centen, om je te laten omscholen tot een robot die slechts met een megafoon en in spreekkoren een discussie kan voeren, maar dan heb je ook gelijk garantie op een goedbetaalde carrière als handlanger van het nieuwe fascisme.

Jan Passant mk2 | 26-10-18 | 10:43 | 1

Volgens mij is hij ook die Bram die op de site van Folia heeft gereageerd. Hoop blabla over wetenschappelijkheid, ingaan op de inhoud van de brief en het werk van JBP is twijfelachtig...

Maar dan gewoon niets onderbouwen.

Ik vind dit trouwens helemaal goud. Is het al woensdag?

nikolaos | 26-10-18 | 10:58

Ik gun Peterson een krachtige opponent en adviseer UvA studenten weg te blijven van de discussie. Er zal toch wel ergens een demonstratie zijn?

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:41

Los van hoe griezelig vooringenomen en dom die mail is. zal het nog niet meevallen iemand te vinden die op kan tegen de verbale kwaliteiten en het intellect van Peterson. Dat wordt dus of schreeuwen (meest voor de hand liggend) of een totale afgang. Laten ze anders Sylvana ernaast zetten, dan is de slachting compleet !

pleemobiel | 26-10-18 | 10:39 | 1

De Bram zet het fraai op scherp. Als niemand zich dan meldt dan sta je best wel voor paal als faculteit. Kortom ik doe het voor 25.000 euro ex btw.

Shareholder II | 26-10-18 | 10:51

Maatschappij en Gedragswetenschappen gekkie die zichzelf zonder blikken of blozen wetenschappelijk durft te noemen. In ieder geval slaan de labeltjes die ze op Peterson plakken nergens op.
Zodra Peterson argumenten op tafel gaat gooien is zo'n UvA knuppeltje namelijk direct uitgeluld .

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:37 | 1

Welnee, dan komt eerst schreeuwen, intruperen en stampvoeten. Analogieën met bepaalde reaguurders zijn evident.

MarcS | 26-10-18 | 10:40

Laten ze het AUV doen, Jordan heeft nog nooit 1 spaan heel gelaten van de denkwijze van zijn opponenten.
Bierchips kopen gaat.

MarcS | 26-10-18 | 10:36 | 1

Men name maakt hij gehakt van het postmodernisme. En terecht.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 11:20

Bij de UvA hangt nog steeds niet de overlijdensadvertentie van Karl Marx op het prikbord, een hoop mensen van de incestclub in onwetendheid latend.....

Sinds Heertje (die niet kon beleggen en daardoor 900.000 Nederlandsche Florijnen door de RABO kreeg kwijtgescholden) en Arie Pais, zijn er nimmer echt boven de middelmaat torende economen vandaan gekomen.....

Mazoeza | 26-10-18 | 10:36 | 1

Economie is een Astrologische Wetenschap.

Musset | 26-10-18 | 10:55

We kunne lachen om Amerikaanse toestanden op universiteiten, we kunn lachen over totaal doorgedraaid Amerikaans gendergedram, we kunne lachen over Amerikaanse hysterische SJW praktijken, maar jet komt allemaal hier naar toe. Dit is een sprekend voorbeeld. Ander mening dan de UVA? Opflikkeren en niet naar luisteren.
Het is simpel. Linkse SJW-ers zijn 100% verantwoordelijk voor de splijting van de Amerikaanse en straks onze maatschappij.

TheBigKirth | 26-10-18 | 10:35 | 1

Yep, laten we hopen dat het tegengeluid hier iets sneller resoneert dan in de stages.

MarcS | 26-10-18 | 10:41

Peterson: "berucht klimaatontkenner".
De meest onzinnige kwalificatie die 'links' heeft bedacht. Ik wil daaraan toevoegen:
'zonontkenner', 'windontkenner', 'heelalontkenner', 'zeeontkenner', 'maanontkenner', 'luchtontkenner', 'IQ-ontkenner' en zo nog wat ontkenners. Ik zal pas iemand klimaatontkenner noemen als deze persoon zegt: 'Er is geen klimaat'. Nog niet gehoord tot nu toe.

piloot47 | 26-10-18 | 10:35 | 4

Hoeveel klimaten hebben we?

piloot47 | 26-10-18 | 10:52

Zeeverkenner, flat earther, Sarah Palin, zwaartekrachtontkenner, socioloog, of nee, toch niet, rationeel denkend mens; de ergste soort!

AlexanderVissers | 26-10-18 | 11:13

Er wordt hier met twee klimaten gemeten.

kaasfondue | 26-10-18 | 11:17
▼ 1 antwoord verborgen

Zet die Bram Hoogendoorn met z'n grote bek maar naast Peterson neer. Kunnen we lachen. "So you are saying..."

Zwezerik | 26-10-18 | 10:34 | 2

"So you are saying..."

Zwezerik | 26-10-18 | 10:34

No, <uitleg, wat hij wel zei>

MarcS | 26-10-18 | 10:38

Die Hoogendoorn gaat helemaal niet discussieren, hij gaat alleen maar stampvoeten, krijsen, met z'n vingers in z'n oren lalalalalala roepen en zijn SJW-dogma's herhalen.

nick.name | 26-10-18 | 10:44

Zoals Karel van het Reve al bepleitte (en JP na hem), als de sociale "wetenschappen" (sociologie, politicologie) nog altijd geen enkele wetenswaardig resultaat hebben geproduceerd (en als dit wel zo was dan wisten we het wel) maar daarentegen een (Marxistische) ideologie projecteren op de werkelijkheid wordt het zo langzaam aan tijd er de stekker uit te trekken. Wie na het lezen van "Uit talloos veel miljoenen" (W.F. Hermans) en "Tilburgse overpeinzingen" (Karel van het Reve) de sociale "wetenschappen" nog serieus neemt moet in therapie. Dat de gesubsidieerde ideologie broedkamer UvA bang is voor de verkondiging van deze evidente waarheid is vanzelfsprekend. Go Jordan go!

AlexanderVissers | 26-10-18 | 10:34

Dus er hebben 80 studenten aan Room for Discussion gevraagd of ze de heer Peterson hebben uitgenodigd omdat hij populair en omstreden is en niet vanwege zijn deskundigheid en RfD heeft bevestigend geantwoord?
Of zit Folia te stoken... een ongecheckte stelling niet alleen als waarheid presenteren, maar hem vervolgens gebruiken om je hele verhaal aan op te hangen. De techniek die DKS af en toe hanteert.
Wie o wie heeft bij Room for Discussion aan wederhoor gedaan? Niemand? Dan zou ik graag alsnog iets willen vernemen van dit orgaan. Hun officiële reden voor uitnodiging, hun mening over een extra gast. Hup, trek je bek (sorry, mond) open, het zit al in je titel.. het zou godsgeklaagd zijn als jullie hierin zwijgen en jullie evenement laten kapen.

Kouwe Kees | 26-10-18 | 10:33

Wie gaat er tegen deze intellectuele powerhouse zijn zegje doen?
Sunny Bergman?
Dan mag ze haar hele zwarte pieten gilde wel meebrengen...
Wat een farce.
Deze mensen zijn de weg kwijt.
De nieuwe beweging die balance to the Force gaan brengen groeit en groeit.. Rogan, Peterson, Harris, Weinstein bros, Pinkerton... laat ze maar komen die SJW's..
We bury those cockroaches!!

Remus McMillan | 26-10-18 | 10:33

Maar de grootste psychopaat van NL ( de Neus ) bij College Tour uitnodigen vond heel progressief NL wel bon ton. Kijk ons eens deugen.

Eierbal-is-fijn | 26-10-18 | 10:31

Links-extremistische gekkies op die UvA. Allemaal. Zet Van Jole er maar neer. Dat is meer hun volk. En totaal geen seksistische man.

ReligionSucks | 26-10-18 | 10:29

Zet alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft Sunny Bergman tegenover hem zodat ze huilend het podium af rent vanwege het onderuit halen van al haar racistische gedachtengoed.

NaughtiusMaximus | 26-10-18 | 10:29 | 2

Ja als ze samen in debat gaan, dan kom ik kijken!

Muxje | 26-10-18 | 10:34

Dat wordt lachen gieren brullen.. en ze kan eindelijk lekker met haar sjw amerikaans engelse termpjes gaan smijten

timmey | 26-10-18 | 10:52

Wel een beetje uitkijken met de overgevoeligheid van de studentjes want voor je het weet halen de pappies en mammies hun kindjes van de een of andere fopstudie.

van stampij | 26-10-18 | 10:28 | 1

Hoeft niet meer, daar hebben wij tegenwoordig het puppy knuffelen voor.

therealbraindump | 26-10-18 | 10:31

Mooi om daar Sunny tegenover te zetten. Qua pot verwijt ketel dat ie piet ziet.

Shareholder II | 26-10-18 | 10:27

De UvA is een links fascistisch bolwerk. Maak er maar een moskee van want ik weet niet wat erger is.

Rheia | 26-10-18 | 10:27 | 1

Ik denk dat dat de enige manier is om het voortbestaan ervan te verzekeren. Draai de geldkraan dicht en het instituut stort direct in elkaar aangezien er geen enkele vorm van innovatie plaatsvindt. Het is slechts een fabriek voor onaangepaste en onrendabele dogmatici. Wat dat bestreft past het ook veel beter bij de islam.

Beefbus | 26-10-18 | 10:36

Bram Hoogendorp is een eng kereltje. Het valt me elke keer weer op dat het juist hoog opgeleiden zijn die zichzelf verblinden met hun gigantisch ego.

Zwezerik | 26-10-18 | 10:26 | 4

@MarcS | 26-10-18 | 10:42
Dikke vingers?

MarcS | 26-10-18 | 10:43

@MarcS. Slimme taalvernieuwing. Scheelt een toetsaanslag

kaasfondue | 26-10-18 | 11:13

Want zonder ego zijn ze niets. Kleren van de keizer. Narcisme.

Rheia | 26-10-18 | 12:12
▼ 1 antwoord verborgen

Noem mij één wetenschappelijk onderzoek/experiment/ontdekking die die UvA wezenlijk onderscheidt van Jordan Peterson.

JackStick | 26-10-18 | 10:26 | 1

De ontdekking dat zwarte Piet systeemracistisch is

Muxje | 26-10-18 | 10:44

Ik denk niet dat ze iemand vinden die het wil 'opnemen tegen' Peterson maar het zou de avond wel leuker maken als iemand het zou willen proberen...

Rolliebollie | 26-10-18 | 10:26

Op de Nieuwmarkt, tegen de Waag in Amsterdam is men vanochtend op last van de gemeenteraad begonnen met het herbouwen van het executieplatform. De guillotine wordt zorgvuldig geslepen. Zo rond het eindejaarsfeest (vroeger bekend als Kerstmis) zullen de eerste koppen rollen. Koppen van andersdenkenden natuurlijk. Halsema (what's in the name) is ceremoniemeesteres.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:26

Breng puppy's, snel!

The_Master_Bear | 26-10-18 | 10:25

"Pseudo-scientist and sexist Jordan" (Ik heb de UVA spelfout maar even verbeterd)

Mwoahahahaha! Jordan heeft meer intelligentie en kunde in zijn kleine teen als die hele bende bij elkaar opgeteld. Mijn hemel, wat is het begrip universiteit toch uitgehold in dit land. Je mag van Jordan vinden wat je wil, maar de man is wel degelijk ter zake kundig, benoemt de zaken zoals ze zijn en heeft zijn verstand nog niet aan de wilgen gehangen zoals hele hordes sjw's dat wel deden. Wat zij voorstaan is niets minder dan een variatie op "1984" doorspekt met de gendergekte.

Sjefke7807 | 26-10-18 | 10:24

Maar je komt toch naar de UvA om iets te léren? Volgens mij kan een mens alleen iets leren door zoveel mogelijk kennis te vergaren. En dus beslist niet door jezelf eenzijdig op te sluiten in een star wereldbeeld en heel hard na-na-na gaan roepen als je iets moet leren wat daar niet in past. Dan word je niet slimmer, maar toch alleen maar dómmer? Dat kan toch nooit de bedoeling zijn van een leerproces. En dat zelfs medewerkers van een school, want dat is het toch echt, dat haaks op het doel staande gedrag aanmoedigen? En dat leerlingen, die voor hun opleiding moeten betalen, moeten lenen, gewoon zelf óók vinden dat ze niet alles willen leren wat er te leren valt. Niks maximaliseren van hun investering, maar minimaliseren. Dat zovelen het daarmee eens zegt dus veel over het denkniveau aldaar. Wat dan weer overeenkomt met de stelling dat jezelf afsluiten van bepaalde denkbeelden mensen dommer maakt. En daar heb ik niet eens voor gestudeerd.

Dutchbeaurouge | 26-10-18 | 10:24

Hahaha pseudo-scientist. Hoor wie het zegt.

Wat zijn ze bang voor Peterson. Ik vindt het kostelijk.

Not_again | 26-10-18 | 10:23

Geinig. Mijn kind had precies hetzelfde bij een maatschappijleerwerkstuk; alleen als ie met 'tégen-stellingen' en 'andere' bronnen kwam mocht ie een essay over een boek van Baudet schrijven. Hij had dat boek van mij gekregen om ook eens een andere kijk op de zaak te krijgen, niet om diens gedachtengoed 100% te kopiëren. We hebben het hier gvd over een gerenommeerd gymnasium

Magdatkandat | 26-10-18 | 10:22 | 1

Dat is wel heel apart. Zelfmuilkorving als debatvoorwaarde.

kaasfondue | 26-10-18 | 11:10

Sunny "Cathy Newman" Bergman

Non_Smoking_Gun | 26-10-18 | 10:21

Alsof het klimaat rechts of links is. Wat een dooddoener...

Bill le Koek | 26-10-18 | 10:21 | 1

Zure regen is links.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:22

Handig zo'n lijst met ondertekenaars. Zijn dus 'wetenschappers' die zonder een boek of wetenschappelijk werk van Peterson te hebben gelezen hun mening al klaar hebben. Dat belooft wat voor hun onderzoeken. Misschien kunnen we gecrowdsourced nog eens goed al hun werken door gaan nemen op plagiaat of schijnbaar bewuste fouten in hun onderzoek?

Blasfemie | 26-10-18 | 10:21

Ik heb dhr. Peterson tijdens De Nederlandse Leeuw afgelopen januari gehoord. Hij houdt er tamelijk wazige theorieën op na, zowel psychologisch als theologisch gezien. Maar ik vind het belachelijk als deze professor (!) om zijn standpunten zou worden geweerd van of perse met een antagonist in gesprek moet op een UvA discussieforum. Niet eens zozeer een wetenschappelijk platform, maar slechts een discussieforum. Hoe onverdraagzaam kun je zijn. Als het aan een universiteit al niet lukt de wetenschappelijke vrijheid hoog te houden dan is de algemene vrijheid van meningsuiting echt kapot. Maar ik heb allang geen hoge pet meer op van universiteiten en wetenschap en dit past wel in mijn plaatje van universiteiten als links-conservatieve bolwerken.

negorij | 26-10-18 | 10:20 | 2

Ik weet niet wat hij daar gezegd heeft, maar wat ik van hem gezien heb op Youtube laat een ander beeld zien. De man is voor mij een van de grootste denkers van deze tijd. Zijn stellingen zijn altijd zeer goed onderbouwd en getuigen van een zeer objectieve en rationele kijk op vele onderwerpen. Hij is meer wetenschapper in zijn eentje dan die hele sociale wetenschap faculteit van de UvA.

Sunir | 26-10-18 | 10:28

@Sunir
Laat ik voorop stellen dat ik Jordan Peterson enorm waardeer voor hoe hij zich heeft opgeworpen tegen de morele paniek die nu, met name in de Westerse academische wereld heerst. Dat gezegd hebbende, ik vind het wel heel ver gaan om hem een van de grootste denkers van deze tijd te noemen. Hij is een spreekbuis geweest voor een generatie (met name jonge mannen) die zich onprettig voelt in het huidige klimaat, en heeft een groter publiek kennis laten maken met een evolutionaire benadering van gedragswetenschap (i.t.t. tot het postmoderne sociaal constructionisme), maar zijn theoretische bijdrage vind ik veel te gering om hem een van de grootste denkers te noemen. Zijn theorieën over mythologie en geloof zijn interessant, maar erg vaag en zijn boek 12 Rules of Life is eigenlijk niets meer dan een guru-achtig self-help boekje (waarmee ik niet zeg dat wat hij schrijft per se onwaar is).

Gualtiero | 26-10-18 | 10:40

Kan iemand mij even helpen aan relevante artikelen van wetenschapper Bram Hogendoorn? Mijn internetskills zijn ontoereikend en kan h e l e m a a l niks vinden. De dief.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:20 | 4

Precies.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:28

@Is dit nog nieuws?
Is dat alles? Eén van de velen en ook nog eens 5 jaar terug.

metdedag | 26-10-18 | 10:34

Sorry, nul is de score, dit was Brigitte Hogendoorn. Wellicht publiceert ie alleen op antifanetwerkjes en oreert ie voor intellectuele vluchtelingen in vloeiend Arabisch.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:36
▼ 1 antwoord verborgen

Hij zal zich zeker staande houden tegenover onbenullen als een Duits of een Bergman maar het spreken zal hem onmogelijk worden gemaakt door de huilende boswolven in de zaal.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:19

Klinkt alsof er mensen bang zijn voor hun subsidiepotjes waar ze van leven.

Vero Legata | 26-10-18 | 10:19

Alsof studenten zelf geen kritische vragen kunnen stellen. Wat een vertrouwen in de weldenkende medemens weer. Studenten zijn slim genoeg om zo'n rare pipo van kritiek te kunnen voorzien.

Ardbeg | 26-10-18 | 10:18 | 5

Het feit dat juist jij, Peterson een rare pipo noemt zegt genoeg dunkt me.
DIe melkmuiltjes die jij studenten noemt zijn dusdanig zwak van geest dat ze therapie hondjes nodig hebben omdat ze niet kunnen omgaan met de stress in dat zogenaamde zware leven van hen.

Shezmu | 26-10-18 | 11:00

Lees die brief nog eens, Ardbeg. En dan moet je in het achterhoofd houden dat deze brief is opgesteld en ondertekend door 80 stuks onderwijzend personeel.

nikolaos | 26-10-18 | 11:20

Ardie kent de gemiddelde UvA student niet. Knuffelhondjes, anyone?

Mahatma | 26-10-18 | 12:37
▼ 2 antwoorden verborgen

UvA is een sjw hellhole. Meningen zijn niet toegestaan.

Mahatma | 26-10-18 | 10:18

Alles wat ik van Peterson gezien heb is - weliswaar soms contoversieel - maar altijd onderbouwd, i.t.t. zo'n Berman mutske.
Ik zie die discussie graag plaats vinden hoor; wordt een massacre.

Volgende spreker Ben Shapiro dan?

eekeek | 26-10-18 | 10:16 | 2

Sunny Bergvrouw?. dan moet je ook Johan Derksmans uitnodigen.

Pelforth | 26-10-18 | 10:18

Het duo Stefan Molyneux en Lauren Southern. Dat wordt smullen.

Scorpeedy | 26-10-18 | 14:25

Ach dat zag je trouwens ook toen mr Baudet bij een links clubje kwam discussiëren.
Alle studenten werd deelname per direct verboten! Want die waren nog zoo beïnvloedbaar en zouden dit geestelijk niet aan kunnen enz..
See here, same shit

boerk | 26-10-18 | 10:16 | 1

The truth hurts.....

Is dit nog nieuws? | 26-10-18 | 10:19

Het lijkt wel of de UvA alleen bestaat uit deugers en mensen die nooit buiten hun eigen SJW-bubbel komen. Daar moet je toch niet willen studeren!

pibasso | 26-10-18 | 10:15 | 4

*oprotten

langzullenweleven | 26-10-18 | 10:17

Peterson zou niet moeten willen verschijnen in dat UvA shithole. Met linksen kun je nou eenmaal niet discussiëren want ze zullen alles doen om een normale discussie onmogelijk te maken. Doodsbang zijn ze dat aan hun zieke, krankzinnige denkbeelden getornd gaat worden.

Lupuslupus | 26-10-18 | 10:22

Hear hear Lupus en langzullenweleven!

pibasso | 26-10-18 | 10:27
▼ 1 antwoord verborgen

Los van hun inhoudelijke (krankzinnige) ‘progressieve’ SJW-groupthink, het meest griezelige aan die muppets is toch wel hun eindeloze arrogantie en zelfoverschatting.
‘Ons standpunt is objectief en eeuwig waarheid’, en dat dan ook zelf geloven.

raskol | 26-10-18 | 10:15

Prima initiatief, een open discussie in een open en tolerante samenleving is alleen maar nastrevenswaardig. Laat mevrouw Bergman maar in discussie gaan met Petrrson, wordt een gevalletje Cathy Newman.

therealbraindump | 26-10-18 | 10:14 | 1

Die Bergman gaat daar nooit heen joh. Snapt ook wel dat ze kansloos is in debat. Dus de uitkomst van dit verzoek is nu al bekend: ‘we kunnen niemand vinden die bereid is in debat te gaan met de agitator Peterson, dus we vragen de UvA om de bijeenkomst in z’n geheel af te blazen.’

raskol | 26-10-18 | 10:17

De linkse kant begint weer te zeiken. Waarom moeten we dat gezwets van links aan horen, maar als er een conservatief geluid mag niet. Eng. Ze lijken wel op Hillary, slechte verliezers.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 10:14

Ik denk dat we van zoveel problemen verlost zouden zijn als we gewoon een grote muur om Amsterdam heen zouden bouwen.

Kleinejongen | 26-10-18 | 10:14

En gedragswetenschappers zijn wél klimaatexperts?

knutsel_ | 26-10-18 | 10:13 | 3

Experts in alles.

Is dit nog nieuws? | 26-10-18 | 10:20

De ironie is dat Jordan Peterson natuurlijk zelf ook gewoon gedragswetenschapper is.

Gualtiero | 26-10-18 | 10:26

Precies, en afgezien van wat tweets over het klimaat heb ik hem er verder nog niet over gehoord. Ik loop echt niet weg met die man maar als hij iets zegt (in zijn vakgebied) wat hout snijdt wil ik daar wel naar luisteren. En als hij iets zegt wat niet klopt zou het eenvoudig moeten zijn om het te ontkrachten. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Meneer heeft een afwijkende mening en dat magnie.

knutsel_ | 26-10-18 | 10:34

Uva, dat is toch die instelling die sel de profeet MO omarmt? Fopstudies, fop wetenschappers, fop instelling.
...
Dit is zo een instituut met opleidingen voor "persoonlijke ontwikkeling" ipv een bijdrage aan de maatschappij.

boerk | 26-10-18 | 10:13

Goed gezien van die actiegroep dat je tegenover een mafkees slechts een andere mafkees kunt zetten om toch nog iets van discussie te krijgen.

DrumPiet | 26-10-18 | 10:13 | 2

Gefeliciteerd met het binnenhalen van die gig he?

elfenstein | 26-10-18 | 10:29

@Drumpiet
.... zei de mafkees.

benjeallanggek | 26-10-18 | 11:12

"Deze uitnodiging schaadt de wetenschappelijke standaard waaraan wij in onze dagelijkse, academische praktijk PROBEREN te voldoen".
Oftewel de pot verwijt de ketel.

JackStick | 26-10-18 | 10:13

Alhoewel het natuurlijk ernstig is dat een universiteit dit soort middelen inzet... zeg ik... doen.

Ik verheug me er al op dat "LizardMafiachickOpporniteitsfeminisme" wordt afgedroogd.

Dat tussen aanhalingstekens heb ik vernomen uit de media. Mocht ik dat verkeerd hebben hoor ik het graag.

Kaas de Vies | 26-10-18 | 10:12

"Geen nevenactiviteiten" Geen wonder dat Dhr. Bram Hogendoorn tijd heeft voor dit soort onzin.

Dommedaris | 26-10-18 | 10:12

Ow laten er alstublieft een hele hoop cameraploegen bij deze bijeenkomst aanwezig zijn! Ik kan niet wachten om te zien hoe de policor opponent volledig geupigeerd (Uit Positie Geluld) wordt door Peterson! Wordt smullen!!

RedBill | 26-10-18 | 10:11
-weggejorist-
omanders | 26-10-18 | 10:10

Zet gerust een tegenspreker naast JBP neer. Dan komt hij alleen maar beter uit de verf.

Gualtiero | 26-10-18 | 10:10 | 3

Exact. Er blijft NIETS van Linda Duits over. Of Sunny.

omanders | 26-10-18 | 10:11

@omanders
Sterker nog, zet AUB iemand als Sunny of Linda Duits naast hem neer. Hoe gekker hoe beter.

De grap is dat als die 80 UvA medewerkers gewoon hun kop hadden gehouden en JBP hadden laten spreken, haast niemand iets van het podiumgesprek had vernomen. Nu kunnen we straks smullen van de fragmenten en zullen de gebruikelijke tijdschriften en kranten weer bol staan van de ophefartikelen. En hoppa, heel Nederland ziet weer hoe gek extreemlinks is en hoe volstrekt ongevaarlijk en rationeel JBP is. Man man man, die extremisten zullen het ook nooit begrijpen.

Gualtiero | 26-10-18 | 10:25

omanders | 26-10-18 | 10:11
Dan is daar altijd nog het bevrijdend brandalarm.

Van Zessen Klaar. | 26-10-18 | 10:40

Ik denk dat Sunny Bergman zichzelf nog geen 5 minuten staande kan houden in een discussie zonder te vervallen in hysterisch schreeuwen van anti-witte-manne oneliners.

JanVergoor | 26-10-18 | 10:09 | 2

denk dat je haar met 5 minuten teveel krediet geeft.

geenspam | 26-10-18 | 10:15

Ik wilde het net zeggen, zet haar maar erbij, met boter en suiker erin.

Wiezewalakristalix | 26-10-18 | 11:06

Sociale wetenschappen zijn geen wetenschappen.
Net zoals theologie.
1+1=3 als de maatschappij dat wil of er een regel voor maakt.
Maar daarmee is en blijft 1+1 nog steeds 2.

Is dit nog nieuws? | 26-10-18 | 10:09 | 7

Onzin,je kunt de wetenschappelijke methode prima gebruiken om de samenleving te onderzoeken. Dat sociologie gekaapt is door fanaten van de linkse kerk doet daar niets aan af.

geenspam | 26-10-18 | 12:26

geenspam | 26-10-18 | 12:26 De wetenschappelijke methode toepassen op de samenleving ? Wat is uw hypothese en welke experimenten doet u dan om deze hypothese te staven ? Lijkt me eerder een beetje gegoochel met enquetes en beperkte toepassing van statistiek, waarbij de "sociale wetenschap" data cleaning niet schuwt.

thephysicist | 26-10-18 | 12:56

Wetenschappelijke methoden gebruiken om samenlevingen te onderzoeken vind ik een prima streven. Maar ga maar eens meten aan zo'n samenleving. Het aantal variabelen is enorm. Niet alles is te meten en wordt gemeten (alhoewel, Google en Facebook komen in de buurt). Je moet dus wel een keuze maken, op basis van vooroordelen. En je kunt vaak geen experimenten doen met een maatschappij.

Hebben sociale wetenschappen ooit niet-triviale harde kennis opgeleverd? Het hoogste wat bereikt is, is herhalen wat iedereen al weet. En meestal dat niet eens. Meestal vormen sociale "wetenschappers" een priesterskaste. Tegenstanders deugen gewoon niet en worden bestreden met intimidatie. De sociale "wetenschap" van de UvA is gewoon een van de vele borreltafels.

Rest In Privacy | 26-10-18 | 14:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Peterson is een bedreiging voor hun denkbeelden en daarmee voor hen. Ik heb veel van hem gezien maar nooit waarvan hij beticht wordt door linkse gekkies.

LiveLongAndProsper | 26-10-18 | 10:09

Dat is toch ook helemaal niet leuk voor die snowflakes in Islamsterdam. Ze zomaar lastig vallen met de harde werkelijkheid. Daarvoor zitten ze toch zeker niet op de universi.... ohw, wacht!

benjeallanggek | 26-10-18 | 10:09

Die UvA-medewerkers kunnen anders altijd nog op hun 2e plan omschakelen...... vingers in de oren en heel hard LALALALALA roepen...

Drunken_Pumpkins | 26-10-18 | 10:08 | 4

Nee: Release the lobsters!

ProFail | 26-10-18 | 10:19

Nee, niet de puppies! Waar moeten onze SJW'rs dan hun stress op botvieren? Straks moeten ze wel met stenen gaan gooien.

Glasgow Argus | 26-10-18 | 10:20

Katten plaatje plaatst en don't look back in anger opzetten doet....
Kopje thee?

Is dit nog nieuws? | 26-10-18 | 10:21
▼ 1 antwoord verborgen

Op de UVA nog wel. Een hagenpreek is wat ons rest. Deze werden in de Nederlanden veel gehouden door calvinisten vanaf 1562, omdat openlijke geloofsuitoefening hen verboden was.

De linkse religie in optima forma, de virtuele brandstapel fikt in volle gloed

bergsbeklimmer | 26-10-18 | 10:07

UvA en wetenschap is per definitie een contradictie en daarmee niet serieus te nemen.

de Voorzittert | 26-10-18 | 10:07 | 1

Als ik het voor het zeggen had zou ik de UvA verbieden nog langer het woord universiteit in hun naam te dragen. Ze zijn die titel niet waardig en maken dat woord tot schande voor echte universiteiten waar echte wetenschap bedreven wordt.

keestelpro | 26-10-18 | 10:11

Dit land is doodziek, en dat begint bij het vegiftigen van jonge studenten op de Universiteit. Politiek incorrecte meningen dienen dus tot zwijgen gebracht te worden. Als ik een werkgever was zou ik nooit iemand aannemen met een diploma aan de UvA. Naast facisten zijn de marxisten en communisten het grootste gevaar voor de Westerse samenleving. Ik walg van dat politiek correcte volk.

Indoneesje | 26-10-18 | 10:07 | 2

Amen!

benjeallanggek | 26-10-18 | 10:10

Ze komen voor het grootste deel ook niet in het bedrijfsleven terecht. Krijgen subsidiebaantjes toegeschoven door linkse vriendjes in de politiek. Nutteloze mensen met een dure bijstandsuitkering

metdedag | 26-10-18 | 10:26

De Universiteit van Amsterdam is de lijdraad in mijn leven.
Als ik ooit twijfel over een standpunt kijk ik altijd naar het advies van de UvA.
Dat is namelijk altijd precies het foute standpunt.

keestelpro | 26-10-18 | 10:06 | 3

leidraad, dan toch. Eerder een contra-punt. Of een toetssteen. Of een lakmoestest.

Glasgow Argus | 26-10-18 | 10:14

Verdomme, als auto-correct er geen rood streepje onder zet detecteert mijn eigen auto-correct functie een lelijk woord als lijdraad niet eens meer.
Dat komt dus echt door die betuttelende hulpmiddelen.
Vergelijkbaar met de TomTom. Voordat er navigatie hulpmiddelen waren was ik nog beter in kaartlezen dan een veldmaarschalk. Maar onlangs liep mijn routeplanner vast en ik was reddeloos verloren...
Dank u. Natuurlijk is het leidraad.

keestelpro | 26-10-18 | 10:27

Het probleem is dat zo vanaf 2013 een beweging is ontstaan binnen een groep studenten dat niet wil begrijpen dat "oncomfortabel leren" een oxymoron is.

Deze mensen hebben alle symptomen van PTSS terwijl ze verdomme nog nooit een echte traumatische stoornis hebben meegemaakt. Het ontwijken van 'triggers is een symptoom wat mensen met een fobie of een trauma doen. 'Hun ouders hebben gigantisch gefaald.

Safetytisme ligt hier ten grondslag. Anti-fragiel is een menselijk lichaam en geest. Zonder weerstand mee te maken in het leven vervalt het lichaam (spiermassa) en geest (cognitieve vaardigheden). Alleen de doctrine van safetyisme dicteert dat men geen compromissen mag aangaan ten koste van veiligheid. Hierdoor krijg je deze patiënten die zichzelf studenten noemen.

Klinische psycholoog Jordan Peterson zal dit beamen.

Trans_Fimmermans | 26-10-18 | 11:13

De ''tegen'' demonstratie is ook een typisch linkse uitvinding. Het controleren van de mening is belangrijker dan het hebben, of uiten van een mening.
Vandaar dat ze dit nooit doen als er een welgevallige spreker op komt draven.

Chemokar | 26-10-18 | 10:04 | 1

Helaas beste Chemokar. Dit komt voor op beide zijden van het politieke spectrum.

Zie hier bijvoorbeeld de lijst van sprekers die na uitnodiging mochten thuisbleven omdat studenten beweerden dat ze van hun menselijkheid werden ontdaan als ze werden blootgesteld aan een mening waar ze het mee oneens zijn.

www.thefire.org/resources/disinvitati...

Hou aub op met dat links/rechts geneuzel. Dat is echt zo gedateerd ondertussen. Een gemankeerde manier om mensen te classificeren.

Trans_Fimmermans | 26-10-18 | 11:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland