achtergrond

Geenstijl

SCHOKKEND. "BNNVARA niet alleen warm bad voor aanranders; ook voor criminele rappers"

De uitspraak 'Nou ja dat was helemaal... Dat was ja... Ik doe dat normaal... Het was ook niet echt mijn gewoonte om dat te doen' heeft een opvolger.

Omdat BNNVARA niet alleen aanranders een podium geeft, maar ook veroordeelde rapcriminelen in de door u betaalde spotlights laat staan is daar nu 'Ik heb guns, trrrrrrr' (dat kunnen 5 r'en zijn, maar ook 7: daar is De Telebelg zelf ook nog niet helemaal over uit). Bedenker van de eerste uitspraak is aanrander Francisco van Jole, die in een onthullend geluidsfragment toegaf een jong meisje te hebben bepoteld. Nu blijkt dat die moraalridders van BNNVARA & 101Barz wapenbezit, poging tot doodslag, mensenhandel, vrouwonvriendelijkheid en homofobie ook al hartstikke normaal vinden - alsmede een goede reden iemand een microfoon voor zijn neus te douwen en 'm op een podium te kwakken. 'Satire, kunstvorm en directe vertaling van de straatcultuur', weet u wel. Uitschelden van homo's en denigrerend gedrag is in bepaalde kringen inderdaad een directe vertaling van de cultuur maar om daar nou belastingpoet tegenaan te gooien gaat ook weer wat ver.

Niet dat het nieuw is trouwens, want Dennis Honing schreef een jaar geleden (!) al op uw roze weblog: "BNN 101Barz. Een dieptepunt van de vaderlandse naïviteit. Een podium van de belasting gestookte publieke omroep alwaar geregeld rappers onbeschaamd hun criminaliteit komen bezingen. Alles onder het mom van creatieve uiting. Een bizar voorbeeld is rapper Rambo die bij dat 101Barz letterlijk zegt dat je in Nederland moet stelen, want het is een rijk land."

Desondanks is het fijn dat de krant een jaar na dato ook wakker is. Enfin, BNNVARA heeft nu de aanranderkaart en veroordeelde criminelenkaart in de hand. Nu nog genocide en kinderporno en dan hebben ze kwartet en da's ook leuk.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.