achtergrond

Geenstijl

Haberturken bedreigen Nederlandgenoten

Het is weer gezellig, met & onder de Turkse medelanders. Na de gestolen winst van Erdogan klotst het testosteron van de victorieuze Vijfde Colonne weer tegen de randjes van het betamelijke: Erdo-kritische Nederturken worden wel/net niet bedreigd.

Op de Turkse website Haber Arnhem staat in brak Nederlands (of, als je door een Leo Lucassen-bril kijkt, extreem slecht Turks) dat "Erdogan-haters" hebben "gefaald", want "het Turkse volk heeft gesproken" en de dictator democratie heeft gewonnen. Het stukje smaalt richting NOS-verslaggevers als Lucas Waagmeester (geen Turk - red.) en Gulsah Ercetin, maar ook richting SP-Kamerlid Sadet Karabulut, columnist Fidan Ekiz en natuurlijk nationale troetelturk Eus, bij wie ook nog fijntjes opgemerkt wordt waar ongeveer zijn huis woont. Het slot van het stukje is niets minder dan een gemene waarschuwing, als je het niet ronduit als bedreiging kunt opvatten: "Natuurlijk lezen Sadet Karabulut, Fidan Ekiz, Gulsah Ercetin, Eus en Lucas Waagmeester dit artikel ook. Vrienden en familieleden ook natuurlijk. Aan allen willen wij met een waarschuwing komen: Neem ze niet te serieus, en blijf gewoon een wijntje met ze drinken. Hoe meer je met een van de gasten omgaat, hoe meer last je hier van gaat krijgen vanwege allerlei onzin dat ze uitkramen over Turkije. Een gewaarschuwd mens telt voor twee."**(Habermirror) **Op welk perron van de Turkse Diaspora vertrekt de trein naar het Midden-Oosten...?
Instant Update: "Haber Arnhem wordt beheerd door Talip Aydemir, een voormalig raadslid van de PvdA in Arnhem en afgelopen verkiezingen kandidaat-raadslid van DENK." Het zal eens geen vrucht van het sociaaldemocratische clièntelisme zijn...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.