achtergrond

Geenstijl

Wakker Nieuwsuur sloopt linkse liefde voor NIDA

OPHEF!!1! over een tweet uit 2014 van Rotterdamse moslimpartij NIDA, waarin ze ISIS een zionistisch complot noemen. Iedereen en z'n wakkere weblog wist al jaren dat NIDA een club fopdemocratische dubbeltongen is. Maar ja. Links niet.

Dus wil het toeval dat NIDA onlangs een "links verbond" met de SP, PvdA & GroenLinks gesloten heeft en dat zat Jesse Klaver bij Buitenhof te verdedigen als een progressief feestje. Daarna dook bovenstaande NIDA-tweet uit 2014 opnieuw op en toen was het godbetert Nieuwsuur dat de linkse partijleiders belde voor een verklaring. Dochter Marijnissen (video onder) gaf het goeie antwoord: de Nederlandse samenleving is seculier, dus NIDA's islamitische identiteitspolitiek is niet wat de SP wil. In hetzelfde filmpje zegt Asscher dat hij het allemaal best vindt wat zijn PvdAfdeling 010 doet. En GroenLinks doet of het allemaal nieuw is, die democratische dawah-neigingen van NIDA.

Maar het is dus helemaal niet nieuw dat de AK-partij van Erdogan NIDA steunt, en dat NIDA de AK-partij van Erdogan steunt. Het is niet nieuw dat NIDA op slinkse wijze de discussie over hoofddoeken bij de politie aanwakkert. Het is niet nieuw dat NIDA nauwe banden met de Moslimbroeders heeft. Het is niet nieuw dat NIDA zich als "antizionist" profileert, en het ook niet nieuw dat "antizionisme" doorgaans een dunne vermomming voor (islamitisch) antisemitisme is. Het is niet nieuw dat NIDA-leider Nourdin el Ouali meevoer - destijds nog als raadslid voor GroenLinks! - met een Gaza Flotilla. Het is niet nieuw dat Ouali, net als Abou Jahjah, spreker was op een Hamas-congres in Rotterdam. En het is dus ook al sinds augustus 2014 niet nieuw want openbaar bekend, en tot op de dag van vandaag terug te vinden, dat NIDA denkt dat ISIS en Israël eigenlijk hetzelfde zijn.

Kortom. Het is weer één groot ziejewelfeestje en je hoeft niet verkleed te komen want uiteindelijk vallen de maskers toch wel af.

Als Terry Baudet één bruine ruft laat, staan de linksmensjes vooraan om te demonstreren & politieke allianties op voorhand uit te sluiten, maar openlijk "antizionisme" is geen probleem bij een stel baarden van Troje die de democratie zien als een railrunnerticket naar regressie, ruwweg op dezelfde manier als Erdogan het doet in Turkije: 'Democratie is als een trein. Als je op je bestemming bent, stap je uit.' En die linkse lijpo's van het identiteitskolonialisme laten uit naam van """diversiteit""" en """inclusiviteit""" de aardse extensies van de dikke lul van de profeet weer gretig door de vuistjes gieren. 21 maart, #stemzeweg.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.