achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar over Humberto Twan - Waar is Dionne?

Oebroe over de miljoenentransfer van Twan Hyves

Geen hond die kan uitleggen waarom het oplezen van een autocue door een NPO m/v een salaris van minimaal 180.000 euro rechtvaardigt, maar hey: kudo’s als je het binnenharkt. Zeker als je dat doet met een Limburgs accent. Wie zegt dat we discrimineren in Nederland? 

Toch ff de genderkaart: waarom niet Dionne Stax? Als je Humberto dan al zonodig moet vervangen, doe het dan goed. Afgezien van heerlijke genoegdoening over een affaire waar iedereen een mening over had maar niemand bij RTL over sprak, is algemeen bekend dat als het schip zinkt, je er net zo goed wél een vrouw op kunt zetten. En na alle commotie over Humberto's midlifesnoepje zou heel Nederland kijken. Want Dionne. Maar nee. Het moest natuurlijk de saaiste man van presenterend Nederland worden. De man die het levende bewijs is dat het vak van presentator wordt overschat. O nee sorry. Autocue oplezen is een vák.

Een vak waarover de jongens en meisjes van de NPO iets van ‘redactievergadering’ en ‘teksten schrijven’ mompelen maar zelfs een NGO-directeur doet nog meer om 180 mille af te tikken dan de mensen die heersen over het Mediapark. Eigenlijk zou je er een bindend referendum tegen aan moeten gooien als salarissen van 180k aan belastinggeld worden uitgedeeld. Zou hoi polloi nou vinden dat een tekst oplepelen 180k waard is of ouderen (niet) verzorgen? Maar Kajsa god verbiedt dat ons wat gevraagd wordt. En dus verdienen ambtenaren bij de NPO evenals ministers, staatssecretarissen, DG’s , politiebaasjes, wooncorporatiebaasjes en weet ik wie, meer dan 150.000 euro. Daarmee behoren ze trouwens tot de minder dan 50.000 mensen in Nederland die een soortgelijk bedrag mee naar huis mogen nemen. 

Gelukkig is die fooi nu verleden tijd voor Twan. Zijn voorleestalent is groter dan dat van iedereen en dus mag hij op Humberto’s zinkende schip. En een man die dat doet, heeft maar één reden: een übervet salaris. Dat heel Nederland inclusief ex RTL mensen nu over zijn salaris van 7,5 ton speculeert, is alvast 1-0 voor Twan. Hoeveel hij ook krijgt: Heel. Veel. Respect. De man is van het belastinginfuus af! Who cares hoeveel ie verdient, al is het zes miljoen. Hou op met zeiken, de man heeft goed onderhandeld. Lang zal zijn feestje niet duren. Binnen een jaar  wordt hij afgeserveerd waarna ex-TMF babe Daphne Bunskoek (variant op Sylvana Simons die het wél lukt om Quote-mannen aan zich te binden) wordt ingevlogen om het zieltogende RTL nieuw leven in te blazen. Het truukje lukte bij RTL BLVD waar ze de (zwarte) John Williams mocht opvolgen, dus alle vertrouwen dat het straks ook hier lukt. 

Kwestie van niet naar Twan kijken. Komt Daphne, die graag voor zichzelf wil zorgen vanzelf aan de beurt. Jammer wel voor Dionne.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.