Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Niks erkenning. Rubberen Rutte draait WEER om hete Armeense Genocidebrij

Zucht. Die personeelschef in zijn strakke pak heeft dan wel een prima studietje geschiedenis afgerond maar of de Armeense Genocide nou een genocide is, is voor hem zuiver een politieke afweging. 

Na jarenlang geroepen te hebben dat de erkenning een wetenschappelijke historische kwestie is waar de politiek zich niet mee hoeft te bemoeien, doet de coalitie nu ineens wel mee met een motie van de Christenunie om de genocide erkend te krijgen. Maar dat betekent nog steeds niet dat het kabinet de genocide erkent.

Het aannemen van de motie is een tabakloze e-sigaar uit eigen doos: de motie geldt alleen voor de Tweede Kamer en wordt niet overgenomen als regeringsbeleid. De regering-Rutte III kan dus nog vrolijk door blijven gaan met het benoemen van de zaak als "kwestie". Er verandert verder niets aan de situatie, behalve dat de Tweede Kamer eens in de vijf jaar een vertegenwoordiger stuurt naar de officiële herdenking in Jerevan, de hoofdstad van het huidige Armenië. 

Overigens is het ook bijzonder flauw en tekenend voor het cordon sanitaire rond de PVV dat eenzelfde motie van de meeuwenpartij onlangs nog werd weggestemd, zelfs door leden van Team Genocide als Omtzigt en Sjoerdsma. 

Makkelijk weggeven voor Mark "we zijn vaag met een reden" Rutte omdat de Turken op het moment toch niet bozer kunnen worden dan ze al zijn; Turkije zit nu in het hondenhok wegens dictatoriale trekjes en ondanks allerlei pogingen om met deze islamistische krokodil te dansen is het niet gelukt om er normale diplomatieke betrekkingen mee te krijgen. Nu kan Rutte dus kostenloos demense in de TK (hoi Omtzigt, hoi CU) de Armeense Genocide laten erkennen voor wat ie is en tegelijkertijd doen voorkomen dat de vvd heus niet meebuigt met de besnorde mohammedanen in Ankara. Zou het misschien te maken hebben met het feit dat de vvd z'n tough guy-imago nog wat moet oppoetsen voor de aankomende verkiezingen? 

Het probleem is dit: de Armeense Genocide wordt al sinds 2004/2005 per motie erkend door de Kamer. Die aangenomen motie-Rouvoet is alleen nog nooit overgenomen door de regering, en dus niet uitgevoerd. Voer die motie uit, en de genocide is erkend als genocide. Alles wat Rutte III nu zelf doet op dat vlak, dient maar twee doelen: electoraal scoren richting #GR18 (vvd versus Turken, het werkte vorig jaar ook in Rutte's voordeel), en nanocollega ChristenUnie naar een goed humeur coalitie- knuffelen.

Als het niet zo'n vreselijk cynische politieke move was hadden we dit kleine ideologische succesje van de CU toegejuicht - maar we weten inmiddels wel dat Rutte op zijn politieke overlevingsinstinct zeilt in plaats van op zijn morele kompas. Jammer dus, dat Staatsomroep & MSM het allemaal weer klakkeloos in het voordeel van het kabinet uitleggen. Om met een genocide-ontkennende Kamerturk te spreken: Trap er niet in.

Reaguursels

Inloggen

Grandma's Tattoos:http://www.imdb.com/title/tt2307420/
De Turken tatoueerden jonge Armeense meisjes om duidelijk te maken aan wie ze als huisslaaf toebehoorden: ""A family story that reveals the fate of the Armenian women driven out of Ottoman Turkey during the First World War. The story of "Grandma's Tattoos" is a personal film about what happened to many Armenian women during the genocide In 1919, just at the end of World War I, the Allied forces reclaimed 90,819 Armenian young girls and children who, during the war years, were forced to become prostitutes to survive, or had given birth to children after forced or arranged marriages or rape. Many of these women were tattooed as a sign that they belonged to abductor. European and American missionaries organized help and saved thousands of refugees who were later scattered all over the world to places like Beirut, Marseille, and Fresno.Director Suzanne Khardalian""
'Grandma’s Tattoos: de Armeense Genocide
FILM + NAGESPREK -
In april 2015 is het de 100ste herdenking van de Armeense genocide. In de aangrijpende documentaire Grandma’s Tattoos zoekt een kleindochter naar de geschiedenis van haar oma, een overlevende van de Armeense genocide. Wat is het verhaal achter haar geheime tatoeages, haar mysterieuze gedrag en haar emotionele wereld. De documentaire duurt één uur, daarna spreekt Ronald Suny over de hedendaagse omgang met de genocide en reflecteert Uğur Ümit Üngör op film en speech. '

theo-is-dood | 17-02-18 | 18:54

Waarom zou een regering geschiedkundige gebeurtenissen moeten bevestigen of ontkennen, ook van een ander land?
De meeste buitenlandse historici beschrijven onze vader des vaderlands als een corrupte edelman die vooral zijn eigen belang nastreefde. Moet dat soort zaken door een regering vastgesteld worden? Lijkt me niet, het is wetenschap, politici moeten zich daar niet inhoudelijk mee bemoeien.

Nichtsneues | 16-02-18 | 16:13

Wat betreft de "cordon sanitair"; Eerst was het de PVV en nu ook het FvD dat uitgesloten wordt. Ik lees dat als; Alles wat niet links is, sluiten we uit, iedereen die anders denkt telt niet mee. Enige oplossing is volgens mij, maar vul aan of corrigeer maar, is dat rechts het grootst wordt en samen optrekt.

Isnogaanhettype..... | 16-02-18 | 14:27 | 1

Yep. Een rechtse partij (vvd is niet rechts) die de grootste wordt, dat is de enige manier om deze patstelling te doorbreken. En ik zie 'de gevestigde orde' er voor aan om over lijken te gaan om dat te voorkomen.

Braboblanke | 16-02-18 | 15:38

Rutte is er niet bij geweest dus gelooft hij het niet.Pinokkio Rutte zijn neus groeit met de dag. Grote voordeel: Niemand vind hem nog geloofwaardig hij spreekt voor zichzelf.
Misschien een gevalletje voor RT today. Ze staan al langer voor gek daar in het Haagse met hun met leugens bevuilde nest.

hetwerktniet | 16-02-18 | 13:55

Ach in de ogen van teflon Mark is genocide gewoon "geen doodzonde"

Tjemig | 16-02-18 | 13:41

Turken mag, nee moet je beledigen tot op het bot. Rutte, de appeaser, dwingt echt geen respect af bij de Turken. Je moet er gewoon plezier in hebben om Turkse gezagdragers te schofferen; geweldig die voorspelbare reactie van ze. In de slachtofferrol en met met het schuim op hun verontwaardigde smoel gaan ze tekeer als een dolle hond.

Red Pill | 16-02-18 | 13:26

De Eerste Wereldoorlog eindigde in een wapenstilstand op het Europese continent, maar werd meteen opgevolgd door de Grieks-Turkse oorlog (1919-22), die gewonnen werd door Mustafa Kemal Ataturk. In 1923 werd in Lausanne een verdrag ondertekend, waarop er een volksverhuizing ontstond: alle Grieken van het vasteland van Klein-Azië moesten hun eeuwenoude woonplekken verlaten. Adolf Hitler kreeg dankzij Ataturk zijn idee, hoe hij de Joden uit het Duitse Rijk onder dwang zou doen verhuizen. Maar bij al deze ellende en misdaden tegen de menselijkheid van Turkse zijde, moet ook de ongelooflijke laksheid & lafheid van de geallieerden ( Engeland & Frankrijk) niet vergeten worden. Terwijl Smyrna in brand stond, lagen de westerse oorlogsschepen voor de rede. Doelloos & tandeloos. Ook nu zie je de slappehap politiek t.o.v. Erdogan weer toegepast worden. Wegkijken nu de Koerden worden aangevallen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 16-02-18 | 13:25

Qua beelden zijn er foto's van gekruisigde jonge meisjes. Die zijn niet zozeer een hoax, maar beelden van de film die aan de hand van getuigenverklaringen zijn gemaakt. Ravished Armenia : www.youtube.com/watch?v=uTnCaW-Uo_s
Er waren geen kruisigingen, nee, het was véél erger! : Aurora Mardiganian, a survivor of the Armenian genocide of 1915–1923, recalled sixteen young Armenian girls being "crucified" by their Ottoman tormentors. The film Auction of Souls (1919), which was based on her book Ravished Armenia, showed the victims nailed to crosses. However, almost 70 years later Mardiganian revealed to film historian Anthony Slide that the scene was inaccurate. She described what was actually an impalement. She stated that "The Turks didn't make their crosses like that. The Turks made little pointed crosses. They took the clothes off the girls. They made them bend down, and after raping them, they made them sit on the pointed wood, through the vagina. That's the way they killed – the Turks. Americans have made it a more civilized way. They can't show such terrible things."
en.wikipedia.org/wiki/Ravished_Armeni...

Abject | 16-02-18 | 13:21

Over Russen mag je alles zeggen en de grootste leugens rondstrooien. Maar Turken moeten met de grootste omzichtigheid worden behandeld. De Armeense genocide is een feit, er is genoeg bewijsmateriaal. Daar om heen draaien is nog treuriger dan het "Wir haben es nicht gewusst" van na de Tweede Wereldoorlog.

jochum1980 | 16-02-18 | 12:56

Gelukkig stemde Denk in de 2e kamer wel voor erkenning van deze Geen-Nocide.
Dat is wel zo consequent wanneer je de Coentunnel heldenverering vindt en het Nederlandse volk een kinderporno verheerlijkend moordenaarsvolk noemt dat haar geschiedenis niet kent.
Hij vergat wel te vermelden dat zelfs de dementemensdemmink speciaal naar Turkije ging omdat het daar kinderlijk eenvoudig feestvieren waanzinnig gefaciliteerd wordt in de provincie Hypocretië onder toeziend oog van de pro(L)feet.

Premier Trutte | 16-02-18 | 12:36

Dus een PVV motie met dezelfde strekking is recent niet aan genomen maar nu deze van onze Christen vrinden komt kan ie wel door de beugel?
Kunnen de faalhazen niet gewoon naar de boodschap, het verzoek, de vragen etc kijken / in behandeling nemen/ oordelen/ beoordelen ongeacht de (in)brenger. Die is niet interessant, hetgeen dat onder de aandacht gebracht wordt is dat wel en verdient het om op zijn merites beoordeeld te worden.
Vandaag eerst kennis mogen nemen van de tweets die gister al voor / tijdens het debat verzonden zijn, nu dit weer. Vorm van discriminatie nu die term toch opgerekt is nu er niet naar inhoud maar naar afkomst geoordeeld wordt. Het is gvd net kleutertje luister ipv een volwaardig zichzelf en zijn leden serieus nemend door de burgers gekozen parlement.

bwanabanjo | 16-02-18 | 12:22 | 1

U denkt serieus dat landsbelang boven partij belang gaat in den Haag?

Rest In Privacy | 16-02-18 | 12:54

De TK is vervallen tot één groot Jan Klaassen en Katrijn. Er wordt meer door mazen van het parlemenataire systeem gezwommen dan er vis wordt gevangen. Pak je poen Kamerleden en doe gezellig mee.

Knoopsgat | 16-02-18 | 12:07

Als er erkent wordt dat er genocide is geweest, wat veranderd er dan? Weinig mensen zal het interesseren lijkt me, en is het niet de wetenschap die genocide moet herkennen en niet een stel pratende koppen de in 2de kamer. Wat weten zij nou, geschiedenis is geen handjeklap en stemmen wat wel of geen werkelijkheid is, het zal eens mooi worden.

Papierversnipperaar | 16-02-18 | 12:01

Rutte is een laffe hond die blijft bukken voor Erdogan. Heeft hij echt geschiedenis gestudeerd? Man man wat een aanfluiting is het toch, om je steeds maar weer diplomatiek te moeten blijven uitlaten naar een land wiens leider er een totalitaire staat van heeft gemaakt en iedereen met kritiek "kalstellt". Zo'n laf mannetje ben je dus Mark. Ik hoop dat je moeder heel trots op je is wat je hebt bereikt!

pibasso | 16-02-18 | 11:55 | 2

@pibasso | 16-02-18 | 11:55 |
"Heeft hij echt geschiedenis gestudeerd?"
Waarschijnlijk wel, hij geeft er echter geen blijk van er ook iets van geleerd te hebben.

mvdwarsligger | 16-02-18 | 12:17

mvdwarsligger
Een historicus zonder enig historisch besef. Kan alleen in Nederland dat zo'n gladde glipper dan toch zijn bul krijgt. Zal wel gematst zijn omdat hij zgnd. PTSS opgelopen heeft na onaangename ervaringen in de kelder van het antiquariaat van de familie Van der Steur.

bwanabanjo | 16-02-18 | 12:28

"Moge Allah (s.w.t) jullie leiden tot juiste inzichten, zodat jullie tot een juist vonnis kunnen komen.

Hoogachtend,

Marouane Ibn Rachid Boulahyani

"

Ok een juist besluit. Jij bent dood. Je bestaat niet meer. Geen Nederlandse identiteit. Die hebben doden niet. Geen aanspraak op ons juridisch systeem. Die hebben doden niet. Geen jankbrief die we maar moeten respecteren. Wij respecteren doden die stil in hun graf liggen , we halen er duivelsuitdrijvers bij als die doden na hun dood nog liggen te jammeren. Dus conclusie: Stik maar in die fucking zandbak waar je zo graag heen wilde. ik hoop dat die debiele profeet je wijst naar de goede weg, als god het wil , inshalla, want hij zal je fucking ogen wel eens een keer openen zodat jij het juiste pad gaat bewandelen. In je fucking graf.

peterdh | 16-02-18 | 11:52 | 2

Ik moet helaas ook in chrome surfen, omdat safari geenstijl renderd alsof ik op een iphone 3 aan het lezen ben.

Isnogaanhettype..... | 16-02-18 | 14:30

Rutte is een opportunist. Je kunt van een opportunist geen kritische houding verwachten. En verder vind ik dat we het koningshuis moeten afschaffen.

BrabantsVerzet | 16-02-18 | 11:49

Man man man... wellicht de handen eerst in eigen boezem steken? Flink huishouden in Indonesië, hele dorpen uitmoorden en dan nog de daders gratie verlenen? Tsja, dan vraag je erom wanneer je andere landen zaken gaat verwijten. #Frankrijk die nogal wat mensen heeft gemarteld en gedood in Algerije. Toevallig ook een getal rond dat van de Armeense genocide. Veroordeel andere landen alleen wanneer de eigen handen schoon zijn om nog enig geloofwaardig te hebben.

Neemt niet weg dat Turkije de massamoord moet erkennen...

JMCCCC | 16-02-18 | 11:43 | 1

Goed punt JMCCCC. Nederland heeft nog steeds niet erkend dat het systematisch oorlogsmisdaden heeft gepleegd in Indonesië. En probeert dit voortdurend te verdoezelen. Dus eerst in het reine met je eigen verleden komen voordat je met het domineesvingertje gaat wapperen.

VrijdenkerDavid | 16-02-18 | 11:52

Als er ooit iemand was, die het morele besef tot taboe heeft verklaard, dan komt deze premier wel heel erg eng dichtbij. Hypocriet laat ie het aan die nepdemocraten van een Penthouse en de nachtkoningin met hofnar Kesie over om het volk zo ver mogelijk buiten spel te zetten. De VVD is als een overgeile transgendere geit die na de PvdA nu D66 aan het uitwonen is. Met dit verschil dat Kajsa hier echt heel erg van lijkt te genieten. En Alexander houdt er nu eenmaal van om dan toe te kijken.

hoochee | 16-02-18 | 11:34

Ik voel me zo vies. Was er vanochtend dus weer ingetrapt bij wege van de Nationale Propaganda Omroep. Ik probeer mezelf maar wijs te maken dat ik nog niet wakker was. En zo is het elkaar wat wijs maken alweer de norm voor de dag.

GormSuil | 16-02-18 | 11:29 | 1

Waarom kijkt u dan in vredesnaam nog naar die propaganda omroep!

Lupuslupus | 16-02-18 | 11:59

En a s w e s p e a k bemoeit Erdogan zich weer met de aangelegenheden van een souvereine staat: Turkije verhindert al sinds vorige week met zogenaamde ' oefeningen' van zes marineschepen voor de (Grieks-) Cypriotische kust het werk van een ingehuurd Italiaans exploratieschip, dat een veelbelovende gasvondst moet aanboren, onder het motto dat de 'Turks-Cyprioten' het recht hebben op de helft van de opbrengst...
-
Let wel: hier wordt het zeegebied van een souvereine staat geclaimd en er wordt met de verkapte dreiging van grof geschut een vaartuig van een lidstaat van de Europese Unie tegen gehouden.
-
En in Brussel is het muisstil... en het is maar goed dat Halbe er niet meer is, anders zou hij het waarschijnlijk nog 'begrijpelijk' vinden, ook.
-
geopoliticalfutures.com/turkey-tests-...

bisbisbis | 16-02-18 | 11:28 | 1

Echt he. Hoe meer ik van dit soort dingen zie, hoe meer mijn gedachte uit gaat van de grote reset knop (naar inspiratie van Homeland). "Pound Raqqa into one giant parkinglot"

peterdh | 16-02-18 | 11:56

Ik kan het deze keer helemaal eens zijn met dit stuk.

Beste_Landgenoten | 16-02-18 | 11:20 | 3

Ja zelfs jij draait wel eens een keertje bij.

peterdh | 16-02-18 | 11:57

peterdh | 16-02-18 | 11:57 |
Hangt van het onderwerp af. Met goede argumenten kom je een heel eind. Ter extremer linker en rechter zijde van het meningenspectrum zijn de goede argumenten vaak vervangen door sentimenten uit de onderbuik. Daar overtuig je me dan weer niet mee.

Beste_Landgenoten | 16-02-18 | 12:52

@Bestelandgenoten
Wat ik dan weer niet begrijp is dat het stikt van de cursussen om 'in contact te komen met jezelf' en hele tijdschriften vol worden geschreven over het 'vertrouwen op je intuïtie', maar dat er bij politieke zaken ineens over 'de onderbuik' wordt gesproken alsof het iets heel negatiefs is.

Braboblanke | 16-02-18 | 13:02

Rutte heeft nog iets uit te leggen.... lees zojuist in de Telegraaf (dus zal het wel kloppen) dat wij €40,= extra mogen betalen, per Nederlander aan de EU. We betalen per Nederlander al €219,= bij elkaar zijn wij weer het braafste jongetje uit de klas en dus komt Markie in totaal €259,= halen.... Bukken !!!

Karel Kruizenruiker | 16-02-18 | 11:16 | 1

Ze komen het halen, waar het is - zo simpel is het. Die Grieken moeten er tot iedere prijs bij gehouden worden, die Spaanse werkelozen moeten toch ergens van te vreten hebben en die Franse boeren moeten toch érgens van gesubsidïeerd worden. Verplichte solidariteit, met geen enkele mogelijkheid tot ontsnappen. De hele EU gaat straks een paar maanden van onze pensioenpotten vreten, wácht maar af - want dat is de prijs die wij gaan betalen voor het voorzitterschap van de Europese Raad door Mark Rutte in 2019.
-
... en die Engelsen doen binnen tien jaar heel hard 'sliep uit' van de overkant van de Noordzee, met de hoogste levensstandaard die ze ooit gehad hebben.

bisbisbis | 16-02-18 | 11:37

Van iedere autochtone Nederland wordt geëist dat hij zijn erfschuld belijdt met betrekking tot het koloniale verleden, maar de Turken wijzen op hun misdaden uit het verleden is duidelijk weer een brug te ver voor Rutte. Maar het past binnen een bredere internationale trend. Misdaden gepleegd uit naam van de islam of door islamitische landen worden altijd minder breed uitgemeten. Misdaden waarbij moslims het (vermeende) slachtoffer zijn worden juist groter gemaakt dan ze werkelijk zijn.

Irnerius | 16-02-18 | 11:12 | 1

Bill Warner verklaart dit met het 'mishandelde echtgenote syndroom'. De mishandelde zelf bagatelliseert de mishandelingen ('als ie niet slaat is ie heel lief hoor') en zoekt de oorzaak voor de mishandeling bij zichzelf, blijft daarnaast bevestiging zoeken bij degene die mishandelt, degene die mishandelt zit zwaar in de ontkenning en doet of er niks aan de hand is maar gaat door de afhankelijkheid van de mishandelde vrouw wel een vrijbrief zien om steeds verder te gaan, etcetera. Google er maar eens op, er zijn echt akelig veel overeenkomsten met de houding van het Westen ten opzichte van het M-O/de islam.

Braboblanke | 16-02-18 | 13:13

Het is ook een kwestie van afbakening. Want hoe ver wil je terug gaan in de tijd en over welke landen en werelddelen moet het NL'se kabinet nu ineens een mening gaan vormen? Over wat de Romeinen in Judea deden? Over wat de Floepsies in de 9e eeuw de Flupsies aandeden in PokkieWokkie? Ik bedoel, wanneer leren we nou als klein landje eens realpolitik te bedrijven en niet de hele wereld de les te menen te moeten
lezen?

Bigi Bana Boy | 16-02-18 | 11:12 | 4

Donkie, Bigi is fan van Bismarck. Godwinnen is een doodzonde, maar hier bijna onmogelijk te vermijden. Bismarck heeft de deur opengezet voor de nationaalsocialisten. Realpolitik in mijn reet.

Rest In Privacy | 16-02-18 | 11:46

@donkieshot
-
Hoe bedoelt u: 'hoe de Armeniërs op dit moment behandeld worden'? . Er zijn nog zo'n 50- tot 70 duizend Armeniërs in Turkije, daarvan woont de overgrote meerderheid in twee stadsdelen van Istanboel - en daarvan zijn de rechten behoorlijk goed gewaarborgd door de Turkse wet, met eigen scholen, kerken en administratieve voorzieningen (ze zijn een eigen 'millet' onder de Turkse wet).
-
De rest van de Armeniërs zijn ófwel over de hele wereld verspreid, (F, US, AUS, ARG, CAN, IR, RUS) óf woont vrolijk met z'n 3 miljoenen in z'n eigen hellhole: Hayastan (Armenië), waar ze voornamelijk slecht worden behandeld door hun eigen, door-en-door corrupte politici en magistraten - binnen een systeem dat in stand gehouden wordt door de 'buitenlandse' Armeniërs die hun families ondersteunen.
-
Als de Armeniërs nu ergens slecht door behandeld worden, dan is het wel door Armeniërs.

bisbisbis | 16-02-18 | 11:56

Mijn punt is eigenlijk, wat heben we hiermee te winnen? Ik heb de pest aan het Turkse overdreven nationalisme en het huidige Turkije van Erdogan en vind ook dat we geen centimeter mogen toegeven aan deze islamistische tiran, maar beledigen om het beledigen lijkt mij zinloos. Het dient ons zelf nameijk geen enkel doel.

Bigi Bana Boy | 16-02-18 | 14:10
▼ 1 antwoord verborgen

Tsja, ik vind het een nogal discutbale kwestie. Natuurlijk is daar wat gebeurd in die tijd, maar om je er nu als buitenstaanders zo nadrukkelijk in op te stellen. we hebben al genoeg kwesties met de Turken, dus waarom olie op het vuur gooien over een kwestie van 100 jaar geleden, hoe gruwelijk ook? Dus pragmatisch gezien zou ik zeggen laat die kwestie voor wat het is en meng je er niet in.

Bigi Bana Boy | 16-02-18 | 11:06 | 2

Het is hetzelfde als de Holocaust slechts als interne zaak beschouwen voor Duitsland. Waar bemeoien wij ons mee?

Beste_Landgenoten | 16-02-18 | 11:22

De holocaust trof 100.00 van onze eigen Joodse landgenoten.

Bigi Bana Boy | 16-02-18 | 14:12

Ach ja, alleen de Armenen, Grieken en binnenkort Koerden worden compleet uitgemoord door de Turken. Zijn maar 'untermenschen' toch Rutte?

LangeTijdGeleden | 16-02-18 | 10:59 | 1

Binnenkort kun je al een tijdje vervangen door tegenwoordig

Schepvogel | 16-02-18 | 11:25

Wat maakt het nog uit? Laat Erdogan lekker over de pis gaan.

Beste_Landgenoten | 16-02-18 | 11:23

Beste_Landgenoten | Erdogan gaat altijd over de pis. What else is new.

copywriter | 16-02-18 | 11:47

En toch zitten de VS en Rusland een beetje met hun handen in het haar om deze hondsdolle straatvechter uit Ankara. Zij zijn nml op zoek naar een balans zoals die er was tijdens de koude oorlog. Op dit moment zijn Assad Syrie en Iran (en de facto dus ook Irak) Russisch tegenover Jordanie, Egypte en SA die zijn VS. De rest is wisselgeld. En langzaam aan ging dat werken ware het niet dat Erdo al hun plannen doorkruist met zijn groot Ottomaanse gedachte want werkelijk niemand in de het midden oosten en noord Afrika zit te wachten op hem want als ze aan 1 ding gemeenschappelijk een bloedhekel hebben zijn het Turken met hun oud Ottomaanse politieke expansie drift want ze zien hun als de oud koloniaal bezetter. Zaken doen? Prima maar politieke invloed willen ze absoluut niet. De enige die nu achterover hangt en vol belangstelling de boel bekijkt is Israel, want zolang ze zich onderling de hersens inslaan en Israel niet lastig vallen vinden zij het goed en zij weten ook dat geen van die landen het militair Israel lastig kan maken inc. Turkije.
My 2 cents/dinars/shekels

Basil Fawlty | 16-02-18 | 10:55

Vreemd. Normaal gesproken zijn Turken enorm trots op hun koloniale genocidale verleden, vol van verovering en moordpartijen. Waarom niet op deze?
ik zou het lekker erkennen. Het ergste wat er kan gebeuren is dat een paar fanatieke Erdogan aanhangers boos hun koffers pakken.
Maar deze schaamteloze vertegenwoordiger van het bedrijfsleven zal wel bang zijn voor de winstcijfers van zijn toekomstige broodheren.

Rest In Privacy | 16-02-18 | 10:48

Gelieve mijn nickname niet in verband brengen met Rutte A.U.B.

RubberenHarrie | 16-02-18 | 10:47 | 5

@Harrie:
-
'Plastic bobbies' zijn in hulppolitiegenten in Engeland - bedoelt u wellicht: 'plastic boobies' ?
-
(waarvan ik mij kan voorstellen dater wel een paar van rondhuppelen in Palm Springs..)

bisbisbis | 16-02-18 | 12:07

bisbisbis | 16-02-18 | 12:07
Je hebt gelijk.
Altijd nerveus als het over Boobies gaat.

RubberenHarrie | 16-02-18 | 12:36

Waarom woont u in vredesnaam in Palm Beach en zoekt u via het www. een sneu, zuurrechts Nederlands webblogje op om over rubberen Rutte te communiceren?

D-Fens_1963 | 16-02-18 | 13:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Die Rutte het huichelt maar door.
In de VS gaan ze nog even door over zijn vorige dingetje
''Zijlstra’s boss, Prime Minister Rutte, also sought to downplay the debacle, claiming that his foreign minister had made “a big mistake” – but that “lying was not a deadly sin”.''

Next month, the Netherlands is to hold a national referendum on extending powers of Dutch state intelligence to monitor public electronic communications. To convince the Dutch public to vote for more snooping powers, the authorities are relying on the hackneyed claims about Russian “meddling” and “interference”.
Now, if the Dutch minister had held on to his office any longer there was a risk that his lies may have become public embarrassingly close to the March referendum, which could have resulted in the public rejecting the authorities’ desire for more snooping powers.

Perhaps then the decision was taken in high office for the minister to take the fall now in order to get rid sooner of an embarrassing story concerning his lies over Russia.
www.zerohedge.com/news/2018-02-15/dut...

pga | 16-02-18 | 10:45 | 1

Denken die Amerikanen dat we zo kort van memorie zijn? Dat zou wel eens vies kunnen tegenvallen.

copywriter | 16-02-18 | 11:50

Het moet strafbaar worden als je ontkent.

Brainder | 16-02-18 | 10:45 | 1

Je bedoelt net zoals het ontkennen van de Holocaust?

Shitting Bull | 16-02-18 | 11:38

Wel grappig dat we - terecht - zo fel zijn op het benoemen van de Armeense genocide van begin vorige eeuw maar mensen pislink worden als je over ons eigen slavernijverleden begint... want daar hebben wij niks mee te maken en dat is te lang geleden. Waar ligt die grens eigenlijk?

Ardbeg | 16-02-18 | 10:43 | 7

En waarom ook die behoefte om telkens van onderwerp te veranderen? Solliciteer bij GS, wellicht kunt u dan zelf de stukjes schrijven.

Rest In Privacy | 16-02-18 | 10:58

KutFilosoof | 16-02-18 | 10:53
Het waren er maar 10-15 miljoen haha. Owwww maar dan. En ik kijk niet naar het oosten, wij zijn beter dan die dictators daar. Valt me gewoon op hoe gevoelig kritiek op onze zwarte bladzijde ligt, net als dat de Turken dat met de Armeense genocide hebben.

Ardbeg | 16-02-18 | 11:04

Mensen worden pislink over ons slavernij verleden omdat deze uniek word aangerekend terwijl iedere dominant rijk/volk zich er sinds het begin der tijden aan schuldig maakte. En niet eens erkennen dat ons humanisme slavernij afschafte.

Maar zoveel nuance kan je verweekte wiskey harses niet aan. Zo blijkt maar weer.

Trans_Fimmermans | 16-02-18 | 12:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Allen die hier tezamen zijn: Ik raad Rutte cs aan om het gedicht van Mattheus van Randwijk, verzetsheld, nog eens te lezen. Het is zwichten voor een tiran. Als morgen die genocide weer oplaait, is het met instemming en zelfs medewerking van Navo bongenoot Rutte.

Hufterst | 16-02-18 | 10:42

Verhalen gelezen over Armeense dorpen waar alle jonge mannen en jongens hun ogen werden uitgestoken door de Turken.

De intolerantie en wreedheid die de Turken toonden is onbeschrijfelijk. En dit is allemaal nog niet zo lang geleden in het verleden. En ja dat heeft ook culturele implicaties. Zoek maar eens naar de statistieken over wapenbezit onder Turken in Nederland. De groep met verreweg het meeste wapenbezit/eermoorden.

Zet daar dan tegenover de slappe grachtengordel die met figuratieve spaghetti armpjes predikt over de deugd van tolerantie en egalitarisme.... Eindtijden.

KutFilosoof | 16-02-18 | 10:39 | 4

Nou, Lupuslupus, eerdaags zult u trommelaartje ook moeten blokkeren, kan me zo voorstellen dat die ook irritant voor u gaat worden.

watmagjenogwel | 16-02-18 | 11:37

watmagjenogwel | 16-02-18 | 11:37
Precies, gewoon vingers in je oren stoppen en heel hard lalala roepen bij onwelvalligheden. Wat jij.

DrumPiet | 16-02-18 | 12:02
▼ 1 antwoord verborgen

Realpolitik zou Berbaar zeggen.

Rest In Privacy | 16-02-18 | 10:39

Ach Rutte mag dat niet van Mutti Merkel, want Turkije moet niet verder gebrouilleerd worden. Op den duur zal dat pokken land bij de EU moeten komen, ie lui kopen veel Duitse auto's, dus laten we Pol Erdopot maar even sudderen.
Als de lucht geklaard is dan een big smile and here we go.

Memek | 16-02-18 | 10:38

Doe mij een broodje gekruisigde armeen, extra christelijke en joodse haatsaus, liegende haatbezetter.

rattenvanger XL | 16-02-18 | 10:36

Als er even geen Minister van Familiezaken in de buurt is om ferm over te doen, dan is Rutte opmerkelijk meegaand, als het gaat om dictatoriale hellholes als Ukraïna en Turkije. Zo ongeveer heel Europa, op een paar landen na, heeft de genocide erkend voor wat het was - maar nu er weer langzaamaan zoete broodjes moeten worden gebakken door Brussel, mag Nederland zich verplicht stilzittend op het hoofd laten poepen door een ultracorrupte chocoladepaashaas uit Kiev en de grootste warmonger, wapen- en oliehandelaar uit de geschiedenis uit Ankara.
-
De prijs: (er kan nauwelijks een andere verklaring zijn): het baantje van Donald Tusk in 2019, waarvan het verkrijgen straks door de Nederlandse belastingbetaler in hoge mate mag worden mee-gefinancierd.

bisbisbis | 16-02-18 | 10:36 | 3

U vergeet dat wij Nederlanders zijn met een stuitend nazi verleden, dat wij schuldig zijn aan de genocide in Srebrenica. Schuldig aan slavenhandel die de turken totaal vreemd is. Wat zijn wij Nederlanders toch een rotvolk. Bij de turken staan de mensenrechten op de eerste plaats en dat al vele eeuwen. Glibberige hypocriete Erdogan en Denkslaafjes.

Jimmy200 | 16-02-18 | 11:10

Jimmy200 | 16-02-18 | 11:10 |
"schuldig zijn aan de genocide in Srebrenica"
Mladic, Karadziscz en hun Servische paramilitairen zijn verantwoordelijk. Niet Nederland. Verder ook onzin.

Beste_Landgenoten | 16-02-18 | 11:29

@Jimmy200: bent u nu sarcastisch of serieus? Ja wij hebben een aandeel in srebrenica, maar de eindverantwoordelijke zijn de politiek, NAVO, EU, VS en Frankrijk, die onze jongens daar zonder backup en wapens een onmogelijke taak laten uitvoeren. Ottomanen hebben eigenhandig puur meer slaven gemaakt dan de hele EU bij elkaar. En mensenrechten zijn niet bepaald belangrijk als je iets tegen ome erdo hebt.

Schepvogel | 16-02-18 | 11:32

Armeniërs, Pontische Grieken tussen 1915 en 1920 en later Koerden .... erkenning van gruwelijke historische feiten zal zorgen voor boze Ottomanen. Bij ontkenning zijn ze nog steeds boos. Gewoon omdat het klootzakken zijn.

RickTheDick | 16-02-18 | 10:29

"maar we weten inmiddels wel dat Rutte op zijn politieke overlevingsinstinct zeilt in plaats van op zijn morele kompas. "
Goede zin zentgraaff dat is exact wat hij al 3 kabinetten lang doet. Al vergaat de wereld onder zijn voeten, nooit zal hij aftreden.

Basil Fawlty | 16-02-18 | 10:29 | 2

Basil Fawlty | 16-02-18 | 10:29 |
De laatste premier die dat níet deed werd hier eerder deze week belachelijk gemaakt.

DrumPiet | 16-02-18 | 10:41

Lubbers had veel meer inhoud dan Rutte ooit zal hebben.

Basil Fawlty | 16-02-18 | 11:10

Eerder deze week bij het Zijlstra-debat andere landen de maat nemen, maar nu weer buigen voor de enige echte dictator in NAVO-verband (alleen die kerel in Minsk is erger dan Erdogan).

Guido | 16-02-18 | 10:27 | 3

Het wachten is op een Turkse aanval in Syrië op de VS-militairen die ze al akelig dicht naderen. Eén dode VS militair door toedoen van de Turken en dan is het einde verhaal voor Turkije.

Lupuslupus | 16-02-18 | 10:32

Lupuslupus | 16-02-18 | 10:32
Dat dacht ik toen der tijd ook met Rusland.. Maar blijkbaar heeft Erdogan een heerlijk honingkontje.

Wasbakplasser | 16-02-18 | 10:44

Wasbakplasser | 16-02-18 | 10:44
.
Poetin gebruikt Turkije als een pion op zijn schaakbord die hij nodig heeft vanwege de boycot - om goederen uit de EU door te sluizen naar Rusland -. Zodra hij de pion niet meer nodig heeft gaat die van het schaakbord en is het einde verhaal voor de Turken. Poetin vergeet niets(!).

Lupuslupus | 16-02-18 | 12:07

Nooit te beroerd om Turrekies boos te maken maar de vraag is in dit geval: "who the fuck cares".

zieniekus | 16-02-18 | 10:26 | 2

Wellicht de Armeniërs? Een volk dat gruwelijk heeft geleden onder Turkse misdaden maar nog nooit excuus daarvoor heeft ontvangen. Hoe hoger de druk op de boevenbende in Ankara hoe beter.

HaatbaardKnipper | 16-02-18 | 10:42

Wellicht de Koerden, het volk zonder land dat jaren tegen Isis vecht en ieder jaar weer met Turkse bommen bedankt wordt.
Turken die al jaren handel in wapens en olie met Isis voerden en miljarden verdiend hebben aan vluchtelingenstromen. Turken die toen Isis terrein verloor ineens anti-isis werden en met oud-Nederlandse Leopardtanks in Syrië Koerdische expansie blokkeerden.
Turken = laf = Isis = genocideplegers, en dat al eeuwen lang.
Erken dat Turken aan volkerenmoord doen zijn zou het Koerdische volk kunnen helpen in hun ongelijke strijd tegen Turks Islamitisch-fascisme en onderdrukking.

Flappie2006 | 16-02-18 | 13:43

Rutte is een vriend van Erdogan in de strijd om de Europese bevolking kapot maken. Zij zijn onze gezamenlijke vijand. Je ziet het als je het ziet...

Rheia | 16-02-18 | 10:25 | 2

Mooie uitspraak, en ja, ik zie het (omdat ik het dus zie). Heel beklemmend waarin dit ooit zo rustig en veilige landje verzeild is geraakt.

Maris v.d Hof5393 | 16-02-18 | 10:35

Rutte wordt gewoon gechanteerd door de Turken, die weten alles over ene D.

gato | 16-02-18 | 12:29

Rutte gaat de genocide-kaart pas spelen 1 week voor de verkiezingen.

Wasbakplasser | 16-02-18 | 10:24

Rutte zal vast zijn vrind Erdogan wat plechtige beloften hebben gedaan, in ruil voor de verkiezingsstunt te Rotterdam.
"Armeense genocide, welke Armeense genocide?" is daar minstens eentje van.

Jan Passant mk2 | 16-02-18 | 10:24

De Turken hebben nog wat dingetjes over Demmink achter de hand. Gaat dus nooit gebeuren.

Kromme Tenen | 16-02-18 | 10:22

Ben ik blij dat we GeenStijl hebben.

zwarte_weduwe | 16-02-18 | 10:19 | 2

En dat mag ook soms wel eens gezegd worden. Dito. Waar zouden we zijn zonder dit soort aritkelen? Verloren, denk ik.

Hufterst | 16-02-18 | 10:43

Hufterst, nu maak u maar geen illusies, verloren zijn we toch, er moet echt een harde reset komen.
Zo niet, dan blijft het op deze manier doormodderen.

watmagjenogwel | 16-02-18 | 11:14

Kabinet kennende zullen zij er wel een ander woord voor verzinnen. Net als verloederde, naar de tering geholpen buurten door buitenlanders kansenwijken te noemen.

ikdenkwat | 16-02-18 | 10:19 | 3

Ja, daar zijn ze sterk in. Ik hoorde zojuist de term: "kalifaat kinderen" .
Die er ook niets aan kunnen doen dat hun ouders niet deugen en moordneigingen hebben. Of we die kalifaat jong op willen halen vanuit Syrië.
Want ja, zielig!

demaup | 16-02-18 | 10:33

demaup
Met uitsluitend baby's en peuters zou ik geen moeite hebben, ik vrees echter dat de opgehaalde 'kinderen' volwassen zijn of de schoolbanken allang ontstegen. Nederland kun je alles wijsmaken.

Maris v.d Hof5393 | 16-02-18 | 10:45

demaup | 16-02-18 | 10:33
Dat is toch ook zielig? Een kind is altijd onschuldig.

DrumPiet | 16-02-18 | 10:49

Gristenen van de CU en CDA hebben niks met fatsoen en mores kijk maar naar de wil van D666 en VVD als het gaat om referenda en organen bah wat een judas partijen

likdoorn | 16-02-18 | 10:18 | 3

Opportunisten, nepotisten en hypocrieten. Niks nieuws onder de zon.

DrumPiet | 16-02-18 | 10:24

SGP is ook tegen referenda. In feite zijn die partijen allemaal dictators die willen dat het volk niets te zeggen mag hebben. Ja natuurlijk wèl 1x per 4 jaar en dan liegen ze nog in hun verkiezingsprogramma's, doen later B terwijl de mensen op A stemden. Het is gewoon ongelofelijk dat ze daar steeds maar weer mee wegkomen. En bijna niemand zegt 'hee wacht eens even, ik heb op jullie gestemd omdat ..... en jullie doen precies het tegenovergestelde dus doei'.
Ben zó benieuwd naar de uitslag van de verkiezingen op 21 maart, of de wal nu eindelijk dat rampschip keert.

Lupuslupus | 16-02-18 | 10:27

Lupuslupus | 16-02-18 | 10:27
Daarom willen die regentske partijen het ook zo laten. 1 keer in de vier jaar een legitimatie om weer te doen waar ze zelf zin in hebben. In feite zijn we geen stap verder dan voor het invoeren van het kiesrecht. Die partijen vormen een oligarchische kaste met hun eigen regeltjes en taalgebruik: "reces i.p.v. "vakantie", "wedde" i.p.v. "salaris", "wachtgeld" í.p.v. "WW of bijstand" en bovenal "verkeerd informeren of jokken" i.p.v. "liegen".

knerf | 16-02-18 | 10:41

Wat gaat DENK hiervan vinden.
Echt een bloody disgrace deze grijze wolfen in het NL Parlement.

Dutch_Viscount | 16-02-18 | 10:18 | 2

Mij kan het niks schelen wat denk ervan vindt. Iedereen die dat wat interesseert luistert naar ze, en dat kun je beter niet doen. Gordon sanitaire om die drie.

TheseDays00 | 16-02-18 | 10:20

Ik las even dat Gordon ze zou doen in het sanitair. Alle drie.
Maar inmiddels denk ik daar anders over.

Ernst Oosters8389 | 16-02-18 | 10:40

Ach, wat maakt het uit ? Ieder denkend mens weet toch dat die genocide plaats vond. Als de Turken straks het zonlicht ontkennen zal ik daar ook mijn slaap niet voor laten.

ivanhoe bergs | 16-02-18 | 10:18 | 1

Je vergist jezelf. Niet iedereen weet dat. Kinderen, jongeren horen Rutte's standpunt en leren: het is een kwestie, geen genocide.

Hufterst | 16-02-18 | 10:44

Ik zou de afstudeer scriptie van Rutte wel een willen zien. Maar zal ook wel niet openbaar zijn, net als die van onze koning.

watazooi | 16-02-18 | 10:17 | 2

ONZE Koning.. niet mijne.

Mark_D_NL | 16-02-18 | 10:19

+1.
Dat is ook niet mijn koning, vriend!!

demaup | 16-02-18 | 10:36

Goh what else is new. Rutte en Nederland bukt wel vaker voor Ankara. De angst voor DENK en de vijfde colonne is immens groot in Den Haag. Ik blijf daarom zeggen dat elk lid van de AKP, Grijze Wolven en andere Turkse overheid instanties in Nederland. Of ze nou hier geboren en getogen zijn, z.s.m kiezen tussen de NL'se nationaliteit of de Turkse. Daarnaast moet het stemrecht ontnomen worden wanneer men heeft gestemd voor de Turkse presidentsverkiezingen. En eigenlijk zal die regel in het algemeen moeten gelden. Wanneer men in bezit van dubbel paspoort stemt op buitenlandse verkiezingen, dan vervalt het Nederlandse stemrecht automatisch. Opzouten met die dubbele tong en dubbele belangen! En al helemaal oprotten met de invloeden van buitenlandse regeringen via dubieuze stichtingen en verenigingen.

Indoneesje | 16-02-18 | 10:14

Duidelijk. Deze kwestie komt niet voor niets in het nieuws.
Rutte gaat de genocide erkennen - zou ook al ironisch zijn als een gesjeesde geschiedenisstudent juist de geschiedenis gaat vervalsen.
En iedereen vindt hem dan een held, want ballen hoor, wat tegengas geven tegen het Turks-islamo-nationalisme.
En we stemmen allemaal weer VVD.

Rommelende Onderbuik | 16-02-18 | 10:14 | 2

Slaapzand in de ogen van alle kiezers. En het bleef nog lang rustig in Nederland.

TheseDays00 | 16-02-18 | 10:16

Dat is waarom de VVD de meeste evile Nederlandse partij is. Doet de PvdA iets anders dan ze beloven 38>9. De VVD heeft een briljante marketingstrategie die mensen laat geloven dat er geen alternatief is voor de hardwerkende Nederlander. D66 is eerlijk, meer Europa. De PVV is eerlijk, geen Europa. VVD is de pvv-light in verkiezingstijd en D66 wanneer er geen verkiezingen zijn. Zoals lubach ook liet zien met z'n "PVV corfee".
De VVD kiezer is een lafaard. Iemand die voor korte termijn kiest. Persoonlijk gooi ik liever de grenzen dicht, uit de EU en er 10% op achteruit, dan over 50 jaar in een half islamitische EU provincie te wonen.

Rest In Privacy | 16-02-18 | 10:56

Frankrijk heeft al jaren geleden de slachting op de Armenen erkend als genocide. Heel even een golfje boosheid van de Turken en daarna niets meer. We hebben gewoon een lafaard als MP.
Ik wil niet eens zeggen dat het een laffe hond is want dan beledig ik de trouwste vriend van de mens. Die zelfs tijdens de zwaarste stormen naast zijn mens blijft staan terwijl Rutte de bevolking bij voorbaat al verraadt voor een zuchtje wind dat er nog niet eens is. Dat is een karaktereigenschap van Rutte. Lafheid.

Lupuslupus | 16-02-18 | 10:12 | 1

Beste Canis lupus lupus onze complimenten. U eindigt met "Lafheid", hetgeen niet de enige (bedenkelijke) eigenschap is die Mark R. te D.H. bezit. Maar gelijk de ochtendkrant, zijnde de snelst bedervende waar voor 12.00 uur, heeft ook hij zijn uiterste houdbaarheidsdatum. Volgende vraag: Wie dan? Waarschijnlijk iets met regen en drup want kwaliteit is ver te zoeken in de politiek.

Een vrije paling | 16-02-18 | 10:34

De coalitie heeft de motie aangenomen, niet Rutte. Een mooie eerste stap naar erkenning van de genocide.
Als je cynisch bent, kun je het ook op bovenstaande manier uitleggen.

DrumPiet | 16-02-18 | 10:11 | 3

Dit is zwart/wit. Hitler is ook een honden-, kinderliefhebber en heeft de medische en technische wetenschap vooruit geholpen?

TheseDays00 | 16-02-18 | 10:17

Als premier moet je natuurlijk niet om elke scheet aftreden, maar principiële dingen op dit niveau zouden in mijn kabinet niet gebeuren.

Hufterst | 16-02-18 | 10:46

Wanneer je dom bent kun je het ook op bovenstaande manier uitleggen. Of wanneer een een draaikont bent. Holocaust ontkennen is strafbaar. Deze genocide erkennen is kennnelijk een brug te ver voor de gluiperds.

HaatbaardKnipper | 16-02-18 | 10:49

En dan maar denken dat andere staten corrupt zijn.

rein9576 | 16-02-18 | 10:11

De politiek van de lege velletjes.
De lege politiek van de lege velletjes.
De lege lage politiek van de lege velletjes.
De ontluisterend lege lage politiek van de lege velletjes.
De geopolitiek der Lage Landen, leeg en laag.
En de EU zag dat het goed was.

Schoorsteenveger | 16-02-18 | 10:11 | 1

Juist! Beschamend wat hier weer gebeurt.

Flappie2006 | 16-02-18 | 13:24

Armeense genocide, de genocide op de grieken in wat tegenwoordig turkije heet, de genocide op de byzantijnen, de assyriers, de koerden. Ach, wegkijken over wat de heersers van turkije uitvreten is nog nooit zo makkelijk geweest.

Moeilijker is het om een verklaring te verzinnen waarom turkije toch zo speciaal behandeld moet worden. Net ls oekraine, een corrupte, moorddadige, failed state. Grenzend, weliswaar, aan Rusland. Gebieden, ook, waar gasleidingen overheen lopen. Geopolitiek, waarvan de puppetmaster wil dat Mark Rutte over zwijgt.

Nederland heeft zich in de historie altijd opgesteld aan de hand van de werkelijke macht. Sterker nog: het “Koninkrijk” bestaat bij de gratie van de Engelse machtsgreep in 1812. Sinds de tweede wereldoorlog zijn het achtereenvolgens de OSS en de CIA die aan de touwtjes trekken hiero. Aluhoedje? Absoluut niet.

Glasgow Argus | 16-02-18 | 10:10

1) Armeense genocide
2) Assyrische genocide
3) Pontische Griekse genocide
4) Koerdische genocide

Turkije is aan het kwartetten met genocides. Door de eerste hard te ontkennen, praten we niet over de andere drie. Zelfs niet als de vierde in Syrië herstart wordt. Het was het Ottomaanse rijk die het concept Lebensraum uitvond en al zijn buren uitmoordde voor extra land.

Iets wat Adolf Hitler fantastisch vond en opnam in zijn boek Mein Kampf.

En dat moordende uitschot is lid van de NAVO en heeft de complete EU gechanteerd. Als het niet met vluchtelingen is, dan wel met Rusland. Het is de grootste dictatuur, dubbelspion en expansionistische krijgmacht die we momenteel hebben.

Toen Saddam Koeweit binnenviel stond de wereld klaar de dictator te keren. Toen Erdogan voor de tweede keer Syrië binnenviel om Koerden uit te moorden hoor je niemand.

Feynman | 16-02-18 | 10:10 | 9

@DrumPiet
Hij kwam toch niet met de trein?
Opzouten van het station derhalve.

D-Fens_1963 | 16-02-18 | 10:25

DrumPiet | 16-02-18 | 10:14
Wat mij betreft mogen ze prima protesteren, echter graag voor de Turkse ambassade ofzo. Niet op Utrecht Centraal, werkt nogal verstorend.

mvdwarsligger | 16-02-18 | 10:30

DrumPiet | 16-02-18 | 10:14
Je snapt er weer niks van drummerboy. Het gaat om het meten met twee maten door politici. Verontwaardiging over Saddam (en terecht) maar oorverdovend stil als Erdogan hetzelfde doet, want NAVO-partner. Niet of er wel mensen tegen Erdogan demonstreerden. Snap je het nu een beetje of is dat nog te moeilijk voor je en moet meester het nog een keer uitleggen?

knerf | 16-02-18 | 10:31
▼ 6 antwoorden verborgen

Rutte wil niet nog meer olie op het Turkse vuur gooien. Niet omdat ie geen ballen heeft, maar omdat hij het landsbelang dient.
Als iemand ballen heeft, dan is het Rutte wel. hij heeft NL door de crisis geloodst met keihard beleid en heeft dat altijd verdedigd.

diederik12345 | 16-02-18 | 10:09 | 7

We zijn de crisis doorgekomen ondanks Rutte: alle landen om ons heen deden het beter en sneller.

InAnumPerRegimine | 16-02-18 | 11:22

watmagjenogwel | 16-02-18 | 11:03 Inderdaad, of hij is in ieder geval familie van!

Baski | 16-02-18 | 11:36

NL is de crisis voor grote bedrijven uitgekomen door een dalende dollar, en een dalende olieprijs. Dat heeft een korte termijneffect gehad voor onze inkoopkant (lagere kosten). Daarmee, + belastingverhoging, \is de landseconomie in cijfers weer verbeterd.
Maar bent u er netto op vooruitgegaan, als u gemeentelijke belastingen enz meerekent? Bent u persoonlijk uit de crisis?

Nuchternederland | 16-02-18 | 11:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Rutte is ernstig allergisch voor de waarheid

hatschjoe | 16-02-18 | 10:08 | 1

Rutte zit ernstig diep in de zak van de EU club mensjes. Ernstig diep. En dat wordt gestimuleerd door WimLex. Wan die moet ook zijn shit beschermen. En een sterke EU maakt dat WimLEx ertussen uit kan piepen met behoud van zijn gestolen Miljarden.. WimLex is niet gek. Die ziet ook wel dat het tij gaat keren en dat een koningshuis door velen binnen afzienbare tijd als belachelijk gezien gaat worden. En hij, en Bea, wilt niet dat mensen gaan graven....

Mark_D_NL | 16-02-18 | 10:11

Dit doet rutte puur voor de eu, Turkije net als oekraine moet en zal de eu ingesukkeld worden

Rest In Privacy | 16-02-18 | 10:07 | 2

Alles is EU.

Mark_D_NL | 16-02-18 | 10:08

En hij is Erdogan nog wat verkiezingsdank verschuldigd

likdoorn | 16-02-18 | 10:22


"We worden bedreigd door de moslims, ja wij zijn bang voor de islam" zongen de vliegende panters ooit eens... En wat hadden ze gelijk. Bukken voor Allah en Mohammed gaat niet heel groot worden, is(!) heel groot worden.

VeelTeSteil | 16-02-18 | 10:07 | 1

geworden*

VeelTeSteil | 16-02-18 | 10:08

Nederland is er erg goed in om andere landen te wijzen op de genocide die in dat land gepleegd is. Dat er nu de eerste stap dat leidt tot genocide in eigenland gezet is door het demoniseren van anders denkenden in het kader van islam, racisme, xenofobie en homofobie, komt de eigen volksvertegenwoordigers even heel slecht uit.

Suncatcher | 16-02-18 | 10:07 | 2

Genocide begint altijd in demoniseren, daarna slaat de stemming om in 'afwijkende zijn geen mensen!" en daarna gaan we over op lynch partijen en totale genocide.

Suncatcher | 16-02-18 | 10:08

@Suncatcher | 16-02-18 | 10:08 |
Daar kunnen ze op moment in Zuid-Afrika over mee praten. Ik geloof dat ze daar nu tussen tree 7 en 8 van de vastgestelde 10 genocide treden volgens Genocide Watch balanceren.

Sjefke7807 | 16-02-18 | 15:24

Alsof Rutte over een moreel kompas beschikt. Qua moraal en ethiek is hij vergelijkbaar met Pechtold.
Al vaker gezegd: de eerste VVD minister-president blijkt een vermomde D66-er te zijn.

spanarchist | 16-02-18 | 10:07 | 5

Lupuslupus | 16-02-18 | 10:21 Dat vond ik toen ook onvoorstelbaar, maar het ging de vvd leden achteraf gezien alleen maar om eigen gewin. Rita Verdonk was voor hun een lastige luis in de pels, konden ze niet gebruiken...

EA 827 | 16-02-18 | 10:55

Rutte heeft wel een moreel Compas.
.
.
Alleen wijst hij altijd naar hemzelf door die grote magneet in zijn reedt.

InAnumPerRegimine | 16-02-18 | 11:20

Ruttes morele kompas staat op de Noordpool te draaien

Hemmenaar7 | 16-02-18 | 11:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Schande inderdaad.

BlowingBubbles | 16-02-18 | 10:06

Turken in Nederland zijn over het algemeen vervelende en onaagngepaste lieden. Dat was in de jaren 80 in Brabant al zo en dat is alleen maar erger geworden.

van Oeffelen | 16-02-18 | 10:05 | 1

Hier in de randstad hadden we het nog niet door omdat iedereen teveel gefocust was op alle kutmarokkanen, maar de kûttūrk heeft inmiddels ook hier al een tijdje zijn intrede gedaan.

Plorkface | 16-02-18 | 11:15

Rutte heeft gisteren door jette, ollongren en die naamloze randdebiel van het vvd zijn eigen einde ingezet. En dat betekent dat alles wat de NL tak van ALDE heeft ingezet teruggedraaid zal worden.

Mark_D_NL | 16-02-18 | 10:05

Bukken voor Erdogan de Tiran.
Alles voor de handel moet je maar denken.

pontius | 16-02-18 | 10:03 | 3

Handel is goed. maar verder bemoei je je niet met een land. Ik leen wel eens een kopje suiker bij de buren. Maar ik bemoei me niet met hun huwelijk of hoe zij hun leven indelen.

Mark_D_NL | 16-02-18 | 10:07

Ga je ook bij de buren lenen als ze jou een gore nazi noemen ?

pontius | 16-02-18 | 10:13

Ja hoor: takes One to know one.
</sarcasmemodus>

InAnumPerRegimine | 16-02-18 | 11:18

Omdat 'ie daar de ballen niet voor heeft!

Mastermattie | 16-02-18 | 10:02 | 2

Rutte heeft de ballen wel, ze moeten alleen eerst nog even indalen voordat ze in werking treden.

Shitting Bull | 16-02-18 | 10:05

toch vraag ik me af wat er gebeurt als hij 's ochtends wakker wordt en Ollongren grijnzend naast zich vindt.

artie | 16-02-18 | 12:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen