achtergrond

Geenstijl

Bassiehof - Kajsa Ollongren (D66) verspreidde nepnieuws op website AIVD

Slechte week voor de persvrijheid. De Nederlandse Madeleine de Cock Buning gaat in opdracht van de Europese Commissie een aanvalsplan tegen nepnieuws opstellen en sluit daarbij een Europees keurmerk voor media niet uit. Diezelfde week blijken Geenstijl en TPO ten onrechte beschuldigd te worden van het verspreiden van nepnieuws. Door een door belastinggeld betaalde EU-organisatie. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) heeft zich inmiddels opgeworpen als de vrouw die namens het kabinet korte metten gaat maken met al dat nepnieuws (Al heeft ze nauwelijks voorbeelden). Pijnlijk  voor de D66’ster is dat ze afgelopen week moest toegeven dat een tekst op de website van de AIVD die onder haar verantwoordelijkheid valt niet klopte. Sterker, de inlichtingendienst verspreidde nepnieuws over de mogelijkheden die de AIVD heeft om ‘de kabel’ te mogen afluisteren. Au.

SP Kamerlid Ronald van Raak kreeg vorig jaar een tip dat er wel iets heel vreemds stond op de website van de AIVD. De nieuwe Sleepwet was nodig omdat de AIVD niet voldoende mogelijkheden heeft maar de AIVD bleek te liegen en te misleiden.

Kamervragen volgden en Ollongren beloofde deze week de site aan te passen.

Zoek de verschillen en u ziet het gerommel, de details hier

Het zijn duistere tijden voor alle media en de gebruikers daarvan. Er hangt repressie in de lucht, van lokaal, tot landelijk en zoals nu blijkt dus ook de EU.

Niet raar opkijken dat er vervolgens een tegenbeweging ontstaat, dat mensen gaan zeggen: Ik ben woedend en pik dit niet meer.

De Kleine Kale Kapelmeester deed eerder deze week een voorzet en nodigt u van harte uit mee te doen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.