Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Politiek en media moeten op hun hoede zijn voor Kajsa 'Nepnieuws' Ollongren

Vuurdoop voor minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) afgelopen week. Ze mocht woensdag en donderdag haar begroting verdedigen in de Nationale Vergaderzaal. Daar gingen drie pagina's interview in de Telegraaf aan vooraf. Boodschap: Nederland gaat gebukt onder NEPNIEUWS! Als voorbeeld noemde Ollongren een Russische nepwebsite die zou doorgaan voor eentje van de Nederlandse overheid vol met desinformatie over de ramp met de MH17. Welke website dat dan was wilde ze in krant noch Kamer zeggen. Wel was het belangrijk om de sleepwet aan te nemen in de strijd tegen al dat ongedefinieerde nepnieuws. Juist ja.

Bijdrage Martin Bosma was géén nepnieuws

Termen als nepnieuws zijn nooit in goede handen bij politici. Het debat ontspoorde dan ook volledig. Eerst kreeg PVV'er Martin Bosma het verwijt van Ollongren dat hij nepnieuws de wereld inbracht. Reden: zijn kanttekening dat Ollongren met haar opmerking dat Amsterdam zich van de rest van het land zou afscheiden als Geert Wilders premier zou worden, zou kunnen leiden tot dertig jaar gevangenisstraf. Hoezo was dat nepnieuws? Bosma zei het open en bloot in de Tweede Kamer en was duidelijk herkenbaar als PVV Kamerlid. Bovendien had Ollongren het in haar vorige functie als tweede man van Eberhard van der Laan létterlijk gezegd op een gemeentelijk nieuwjaarspartijtje.

Denk maakt ook geen nepnieuws (De PvdA deed een poging)

Het zaadje was gezaaid, onderling gingen ook Kamerleden met elkaar in de clinch. D66 en SGP verweten DENK het maken van nepnieuws. Tunahan Kuzu en zijn wild thundering DENK-herd zijn nogal bedreven in het maken van filmpjes waarin ze andere Kamerleden aanvallen, zoals u weet. Die DENK-video's verspreiden ze op social media van DENK. Zoals de DENK-Twitter- en de DENK-Facebook accounts. In als die DENK-filmpjes rechtsboven in beeld het logo van DENK. Dat is dus geen nepnieuws, dat heet propaganda. Van de partij genaamd DENK. Wel is DENK een keer betrapt op trolling (dat is iets anders als nepnieuws, mind you). Overigens de enige partij die ooit (deels) succesvol nepnieuws wist te maken was de PvdA.

LOLWUT; PVV en de Lange Arm van Poetin?

Wie tijdens het debat het bontst maakte was kersvers CDA Kamerlid Harry van der Molen. De christenfeut verweet Martin Bosma in een bijzin dat de PVV nooit afstand neemt van de Lange Arm van Poetin. Bosma ontplofte terecht/ Sinds wanneer loopt de PVV aan de leiband van het Kremlin?

Weet u nog, het plenaire MH17 debat op woensdag 26 oktober vorig jaar? Voor u geknipt uit de handelingen; PVV Kamerlid Raymond de Roon:

"De BUK-raket kwam uit Rusland, werd teruggebracht naar Rusland en werd ingezet vanuit rebellengebied (-) Rusland heeft flink wat uit te leggen. (-) Nederland moet assertief optreden. Zo moeten de leugenachtige verklaringen die Rusland tot op heden heeft verspreid, in internationaal verband keihard worden aangevochten. (-) We zien op dit moment namelijk alleen maar een Rusland dat met desinformatie strooit."

Gevaar voor de media

Dat die poltici elkander de hersens inslaan met nep-nepnieuws moeten ze zelf weten als is het niet wenselijk. Potentieel slachtoffer is de journalistiek. Neem nou Joshua Livestro die geïnspireerd door Ollongren een 'Ik klaag aan' naar GeenStijl gooide. Zelf stopte ik even met twitteren toen een PvdA'er uit de laagste regionen (Heerenveen!) suggereerde dat mijn broodheer TPO zou gaan samenwerken met een Russisch staatspersbureau nadat ik een 'aardverschuiving in medialand' had aangekondigd. Niks van dat. dat aangekondigde natuurgeweld bleek de Kleine Kale Kapelmeester die na eerdere vingeroefeningen nu voor het volledige concert gaat. Maar leuk is het niet, waarom zou je TPO met Rusland in verband brengen anders dan een kwaadaardige agenda willen uitvoeren?

We weten dus inmiddels dat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bereid is de term nepnieuws in te zetten voor politiek gewin. Die strategie kan ze ook richten op media die onwelgevallige artikelen over de D66-jonkvrouw schrijven. Of over het kabinet. Of de rijksoverheid in het algemeen.

Bij Defensie zien ze het wel zitten

Dat zijn geen grappen. In de hoogste regionen van de krijgsmacht werd in augustus gepleit voor een intensieve samenwerking tussen media en overheid om nepnieuws tegen te gaan. Media zouden door de overheid goedgekeurde berichten moeten afrdukken.

Ollongren zei afgelopen week in de Tweede Kamer dat ze in gesprek wil met Facebook en Google maar ook met Nederlandse media. Dat is een doodenge ontwikkeling omdat ze zelf overduidelijk niet weet wat nepnieuws is en geen voorbeelden heeft behoudens een website waarvan ze de URL niet wil noemen. Maar dus wel druk doende is om beleid tegen dat verduivelde nepnieuws uit te zetten, met de Sleepwet in de hand.

Lange Quote van Martin Bosma die het wel samenvat

Of zoals Martin Bosma donderdag tijdens het debat tegen Ollongren zei:

"Alles wordt fakenieuws gemaakt, of althans zo bestempeld, en vervolgens buiten de orde geplaatst. Op allerlei manieren wordt er dan actie tegen ondernomen. We zien dat nu al een beetje met de blauwe vinkjes rondon Twitter. Dat gaat dan om extreemrechts. Ik weet nooit wat extreemrechts is. Dat wordt allemaal niet gedefinieerd. Het zijn van die bangmaaktermen, net zoals ook 'fakenieuws' een brede bangmaakterm is. Je ziet in de praktijk dat de vrijheid van meningsuiting met dat soort vage argumenten wordt aangepakt. Die kreet 'fakenieuws' wordt te pas en te onpas gebruikt. Die kreet wordt ook gebruikt bij het bestrijden van elke niet politek-correcte meningsuiting. Dat betoogde ik dus in de eerste termijn. De minister gaf mij daar volledig gelijk in, want zij betitelde mijn eigen bijdrage in de eerste termijn als fakenieuws. Die vrijheid heeft ze: dat vind ik best. Maar ja, ze kwam zelf aan met een definitie van fakenieuws en dan ging het over statelijke actoren. Ik ben geen statelijke actor. Dat geeft al aan dat die kreet 'fakenieuws' breder en breder en breder wordt. Dat is een zeer gevaarlijke ontwikkeling."

Zoveel is duidelijk: poltiek en media moeten op hun hoede zijn van Kajsa 'Nepnieuws' Ollongren. En burgers ook.

Funfact: Vicepremier De Jonge brengt Ollongren in lastig parket

Vicepremier Hugo de Jonge (CDA/Volksgezondheid/Malle Schoenen) verving Eerste Minister Mark Rute vrijdag tijden de Ministerraad. Dat betekende dat hij bij de NOS mocht aanschuiven als invaller voor het wekelijkse gesprek met de minister-president. Rob Trip wilde van hem weten of Ollongren nog met meer informatie zal komen over die vermeende Russische inmenging. "Zonder twijfel," zei hij tweemaal. Au, dan heeft Ollongron donderdag het debat dus overleefd en dan gaat De Jonge zich er een dag later nog even tegenaan bemoeien. Dat hoorde SP Kamerlid Ronald van Raak dus ook en die gooide binnen een kwartier na uitzending de volgende Kamervraag bij Ollongren over de schutting"

"Wanneer wilt u voldoen aan de belofte van vicepremier De Jong dat u snel alsnog met concrete voorbeelden komt van verspreiding van nepnieuws door de Russen in ons land" Met de toevoeging het antwoord gaarne dinsdag voor 10:00 uur naar de Tweede Kamer te sturen.

Op het Ministerie van Binnenlandse Zaken klonk een luide vloek.

BAS PATERNOTTE


Reaguursels

Inloggen

Dit land is naar de kalote .
die puinbak achter gelaten in Amsterdam www.telegraaf.nl/nieuws/1270130/bilal...
En nu op het Bassiehof de rest van dit Land verkloten .

liegende lippen | 20-11-17 | 10:01

Irene van den Brekel is de vriendin van kajsa. Tevens is zij tv producent en bemoeit ze zich met programma zondag met lubach. Toch wel apart niet?

beau van rtl | 20-11-17 | 07:42

Zo link als een looien deur, die griet.
Peggs mag wel uitkijken, ze haakt hem zo een pootje.

mallekater | 20-11-17 | 07:00

Mag ik nog even aandacht voor Smiecht Pechtold?

De onvolprezen Gererd de Boer heeft een prima fimpje op YouTube geplaats over de leugens van Alexander Pechtold aangaande mening van Hans van Mierlo over referenda.
Link: www.youtube.com/watch?v=BVE3EKOgmMo
U ziet betrapt.

Overigens is Delpher.nl een Fundgrube van vroeger nieuws waarvan menig liegend politicus zou moeten gruwen. Wat er ooit in de pers verschenen kan men met goedgekozen trefwoorden nazoeken.

@Redactie,
Kunt u hier misschien een artikel aan weiden? Niet alleen mevr. Ollongren is schadelijk voor ons burgers, maar zeker ook en eens te meer Alexverander Pechtold. Bij voorbaat dank.
Salut. Evocatus

Evocatus | 19-11-17 | 23:41

Cruciaal onderscheid in de globalisten vs populisten nepnieuwsdiscussie is of iemand censuur wil of niet. (En of het nepnieuwsbericht zelf een vorm van censuur is.) Wanneer de cultuurmarxistische globalisten iets nepnieuws noemen, willen ze 't altijd meteen censureren. Wanneer populisten iets nepnieuws noemen, willen ze het publiek bewuster en kritischer maken.

Angel_eyes | 19-11-17 | 22:07

Madam probeert het bezwaar tegen haar dubbele paspoort uit te leggen als bezwaar tegen haar afkomst. Daarmee probeert ze Wilders te framen. U bent bepaald een vals kreng mevrouw. Iemand met een dubbele loyaliteit op zijn minst. Meerdere nationaliteiten vind ik geen probleem, maar dan geen stemrecht en al helemaal niet in het openbaar bestuur.

Janneus | 19-11-17 | 21:30

Een overzicht van Ollongren van haar functies in het openbaar bestuur. Die heeft een flink "netwerk" opgebouwd en kan beschikken over de nodige tentakels.
In de jaren 2001–2007 was zij directeur Europese Integratie op het ministerie van Economische Zaken en tussen 2007 en 2011 plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken. In 2011 werd zij hiervan secretaris-generaal en bleef dit tot in 2014. In deze functie was zij betrokken bij het Koninklijk Huis en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Als hoogste ambtenaar van Nederland en belangrijkste ambtelijk adviseur van de Minister-President stond Kajsa Ollongren in 2011 en 2012 in de Volkskrant genoteerd in de lijst van 200 meest invloedrijke Nederlanders als meest invloedrijke vrouw van Nederland. In 2014 stond zij op de 60e plaats en in 2015 op de 22e plaats, nadat zij wethouder cultuur & economische zaken voor D66 en locoburgemeester van Amsterdam was geworden en in het afgelopen jaar stond zij op de 35e plaats.

demaup | 19-11-17 | 20:03 | 1

Niet de minste, zacht gezegd. Aangenomen dat ze dus niet de domste is, zwak uitgedrukt, is die leuterpottenkoek van nepnieuws niet het gevolg van wat ze niet snapt, maar van wat ze liegt.

LibertasSimplex | 19-11-17 | 21:49

'Nederlandse overheid vol met desinformatie over de ramp met de MH17'

ik blijf mij verbazen dat 4 jaar na dato onze regering stug de aanslag op de MH17 als ramp blijft definiëren..

dat noem ik dus nepniewus.. he Rutte en mw Ollegeren 'het is en was en blijft een AANSLAG op een burgervliegtuig

een ramp voor alle nabestaanden is het hoe de Nl regering hiermee omgaat en blijft omgaan..

fikkieblijf! | 19-11-17 | 18:13

En remember, 2015: "Samen met zijn Poolse collega gaat Koenders een Russischtalig TV- en informatiekanaal [lees: propaganda-kanaal met nepnieuws - BK] uit de grond trekken..." www.geenstijl.nl/4515641/nederland_he...

ben kokhals | 19-11-17 | 18:07

Hmm... ik vind het niet zo erg als Russen zout in de wonden strooien... maar eh... er zit wel een Russische tracker in je site. ;-)

Príncipe | 19-11-17 | 19:30

Er zijn sites die global live hack-attacks registreren en die geven helaas geen eenzijdige actie van de Russen aan.
Darn, oopsie daisy.
Het wil maar niet lukken dat koude oorlog revival.
Jammer, maar helaas, is Putin niet de nieuwe Calligula voor het perfecte alibi.
Maar niet getreurd er zijn nog andere kandidaten.

MistaRazista | 19-11-17 | 17:49

Goed stuk hiero. Heel aardig aanvullend artikel van Robert Parry over de import de zorgwekkende "nepnieuws" hysterie: "Now, it seems that every development, which is unwelcomed by the Establishment – from Brexit to the Catalonia independence referendum – gets blamed on Russia! Russia! Russia!" www.zerohedge.com/news/2017-11-18/russ... Er was al een voorproefje met de NRC dat oppositionele web=blogs probeerde zwart te maken www.frontaalnaakt.nl/archives/00001071... Kortom, de globalisten kunnen de tegenspraak niet meer aan en willen dit het zwijgen opleggen. Bedenk hierbij dat D66 uitgebreid vertegenwoordigd is in de uiterst controversiële en invloedrijke globalistenclub "Trilateral Commission"...

ben kokhals | 19-11-17 | 17:45

Ollongren is de afgerichte trekpop van de gevestigde kliek. Voorgeprogammeerd om de Soros doctrine uit te voeren.
Alle Europese, Westerse en blanke waarden en normen moeten daarbij vernietigd worden.

kempenaer | 19-11-17 | 17:03

Zat zoeven nog op de tv te kijken naar dat kanaal met al die politiek en zag daar mevrouw Ollongren aan het werk.

Het is echt heel raar, kan er nog niet mijn vinger achter krijgen, maar ze straalt a.h.w. iets uiterst onaangnaams uit. Mevrouw Evocatus die een haarfijn gevoel heeft voor verkeerde politici; jaren ervaring in de USSR, vind haar eveneens afgrijselijk. "Deze vrouw moet geen macht hebben"

Natuurlijk hebben we al haar aanwijsbare anti-democratische uitingen en verdachtmakingen, zie het onderhavige artikel alhier, maar er is meer dan dat. Is het de stank van ongebreidelde nauwelijks in te tomen machtswellust?

Nu is het wel duidelijk dat zij in bepaalde kringen verblijft, neem als voorbeeld die foto met Beatrix -my own people - van Amsberg samen, dan weet je dat de hoogste kringen voor haar open staan. Zij moet de volgende minister-president van Nederland worden, dat is volkomen duidelijk. Ik huiver.
Sub omni canone, Evocatusa

Evocatus | 19-11-17 | 16:58 | 4

Je zou er niet ver van af kunnen zijn. Wie bij Bilderberg mag aanschuiven wordt directeur van de zaak. Gebeurde bij Macron, Obomba, Van Rompuy...

Benesha | 19-11-17 | 17:28

Aboutaleb was tegelijkertijd aanwezig met Ollongren.

demaup | 19-11-17 | 17:38

En toch wordt het steeds ingewikkelder voor dit soort lieden. Ze kunnen niet elke tegenstander af laten slachten door een moslim, af laten schieten door een verknipte dierenaktivist of ergens door zijn remmen laten trappen . Mevrouw Ollengren zal op eieren moeten lopen. Ik geef haar een maand of 5.

beau van rtl | 19-11-17 | 19:04
▼ 1 antwoord verborgen

Deze dame is ingehuurd en stuurt aan op wettelijk toegestane censuur door de ( EU) regering zodat u straks '1984' opnieuw kunt beleven . Remember Juncker ; we beginnen met kleine stapjes dingen in te voeren .......... Het zaadje is geplant door Ollongren.....................

Koning BongoBongo | 19-11-17 | 16:35 | 1

"We weten dus inmiddels dat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bereid is de term nepnieuws in te zetten voor politiek gewin. "

Was het maar slechts 'voor politiek gewin'. Haar nep nieuws 'nep aantijgingen' kwamen op hetzelfde moment als de EU nep nieuws actie met 'nep aantijgingen' tegen Rusland. Ik heb die Koenders in het verleden ook al een aantal keren betrapt op een propaganda 1-2tje met de EU en deze minister doet dit dus ook. Ze voert direct de opdracht van de EU uit en heeft dus laten blijken dat ze niet aangestuurd word door de Nederlandse kiezers, maar door Brussel en hun hidden agenda's. En met hidden agenda's bedoel ik gewoon keihard de NWO agenda waarin Rusland moet en zal weggezet worden als de agressieve buurmacht waar we ons actief tegen moeten gaan verdedigen. Ze laat blijken dat Nederland niets anders meer is dan een puppet-State van de EU en de NWO technocraten die het werkelijk voor het zeggen hebben.

XaleX_2 | 19-11-17 | 15:50 | 4

MS in de EU.. wilde ik typen.

XaleX_2 | 19-11-17 | 16:00

"keihard de NWO agenda"
En niet anders!

demaup | 19-11-17 | 17:40

Er is geen informatie oorlog. Het probleem is heel simpel. De hele geloofwaardigheid in het EU project is weg. En dat hebben de regeringen samen met de multinationals en banken gedaan door op een astronomische schaal de zaak te besodemieteren. En ja... de Russen ruiken bloed en zijn bereid om wat zout in de wonden te strooien. En nu zoeken ze als een gebeten hond een externe vijand. Het verhaal is dus heel simpel. De EU heeft haar bestaansrecht totaal verloren. En ze weten niet waar ze moeten zoeken om het project nieuw leven in te blazen. Mja... de leiders van het westen hebben dat echt zelf gedaan. En niet de Russen.

Príncipe | 19-11-17 | 18:33
▼ 1 antwoord verborgen

Kajsa Ollongren is zelf een en al nep. Wat een arrogant mens !!!!

Dolfie | 19-11-17 | 15:38 | 1

Mäar wel een goeie kennis van Bea. Dus.

beau van rtl | 19-11-17 | 16:34

Nepnieuws: de Amsterdamse grachtengordel is opgebouwd met slavernij-geld.
Nieuws: de Amsterdamse grachtengordel is opgebouwd met geld uit de Oostzee handel. Tsaar Peter was een van de belangrijkste handelspartners voor Amsterdam, Zaandam, Hoorn, Enkhuizen en de Friese steden. De handel op het verre Indië en de rest was peanuts i.v.m. wat er heen en weer door de Sont ging.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-11-17 | 15:35

D66 is een gevaar voor onze samenleving, alles gaat hup over de schutting naar Brussel.
Ze zouden beter hun naam in B66 kunnen omdopen.

Rest In Privacy | 19-11-17 | 15:08

Deze mevrouw Ollongren heeft volgens de ambtenaren van de Stopera net als het andere lichtgewicht Kukenheim regelmatig huilsessies. Incompetent tot op het bot. Woedend dat die sukkelburgers niet doen wat ze willen.
Van der Laan heeft Ollongren persoonlijk van het dossier binnenstad afgehaald wegens totaalfaal. De vlag is al vaker uitgegaan: bij het vertrek van Asscher en van tante Kajsa.

ristretto | 19-11-17 | 15:08 | 1

Maar helaas hebben zij deze vlag nu opgehangen in de 2 de kamer, om geheel Nederland in de zelfde ellende te storten als eerde door deze waardeloze rampbestuurders in Amsterdam veroorzaakt

Goedverdoemme | 19-11-17 | 15:58

Is de site waar minister naar verwijst nu daadwerkelijk gevonden of heeft zij nepnieuws verspreid?

jaap932057795966 | 19-11-17 | 15:08 | 1

heb je nog niet door dat het om GS gaat?

h3* | 19-11-17 | 21:18

Toch apart dat een partij als D66, ooit zo vol van bestuurlijke vernieuwing, zoals referenda (niet slechts raadgevend, maar corrigerend of wetgevend), gekozen burgemeesters en het electoraat als Derde Kamer nu ineens mede bestierd wordt door een dame van adel, vol wantrouwen richting het volk. Een vrouw die voor zover ik kan nagaan (mocht het niet kloppen, sorry voor onbedoeld "nepnieuws") in geen enkele van haar publieke posities ooit werkelijk gekozen is door de kiezer. Niet als hoge ambtenaar, niet als wethouder en niet als minister.

Want het is wantrouwen naar het volk, als je er klakkeloos vanuit gaat dat de meerderheid van de kiezers in een democratie zo makkelijk te misleiden is. Zelfs wanneer die voor het eerst in de geschiedenis beschikking heeft over talloze bronnen van nieuws en geruchten, in tegenstelling tot vroeger tijden waar de media slechts in een zeer beperkt aantal handen was, verbonden met de rijke elite, grote organisaties en de overheid.

Nu ben ik zelf ook wantrouwend richting democratie en geloof niet in de automatische juistheid van de mening van de meerderheid. Liever gewoon een vrij land waar ieder mens over het eigen leven beschikt. Als je dan een verkeerde keuze maakt op basis van foutieve informatie of interpretatie van feiten raak je vooral jezelf. En ik wil ook niet zeggen dat we dan maar moeten vertrouwen op de juistheid en goedheid van een ongekozen minderheid. Ook die heeft eigen belangen, persoonlijke en politieke voorkeuren en krijgt haar informatie ook uit bronnen die ze maar op goed geloof vertrouwt.

Wat die legertopper zegt over goedkeuring van nieuws door de overheid is ronduit eng en achterlijk. Als slechts één persoon of instantie mag gaan bepalen wat de waarheid is en niemand mag die in twijfel trekken of onderzoeken kun je er per definitie niet meer op vertrouwen. Leer mensen liever om te gaan met onzekerheid, meerdere bronnen te raadplegen, om referenties van feiten te vragen (zeker als men twijfelt) en je mening niet te laten afhangen van informatie waar je nooit echt zeker van kunt weten of het klopt. Ga niet uit van autoriteit als bron van correctheid, want dat zijn ook gewoon mensen, die hun macht en invloed graag willen behouden.

Uiteindelijk baseer ik mijn persoonlijke politieke voorkeuren ook mede op die onzekerheid en de onbetrouwbaarheid van mens en overheid:
-Een vrij land waar je zelf je eigen keuzes maakt. Dit heeft ook invloed op anderen, maar veel minder vergaand dan bij meerderheid je willekeurige voorkeuren aan een ander opleggen. Alleen als er onvermijdelijk een collectieve beslissing moet worden genomen, dan een referendum.
-Een neutrale buitenlandpolitiek en militaire defensiepacten met andere landen die ook neutrale politiek voeren, zonder bestaande grensconflicten en met basale mensenrechten als vrijheid van meningsuiting en recht op autonomie of afscheiden van minderheden. Dit om te voorkomen dat je in een (burger)oorlog gesleept wordt dankzij gekonkel en propaganda of nepnieuws van partijen die al met elkaar in conflict zijn of dat kunnen raken.
-Vrijhandel op basis van lokale regels. Ieder land maakt zijn eigen wetten en ieder buitenlands bedrijf dat bereid is daaraan te voldoen mag exporteren en handelen onder dezelfde regels als waar onze eigen bedrijven aan moeten voldoen. Dan frustreer je allerhande lobby's van grote bedrijven of nationale belangengroepen die proberen via één supra-nationale organisatie hun wil op te leggen, ook vaak met behulp van beïnvloeding van de media.
-Immigratie alleen als je een baan, eigen geld of een partner hebt die borg voor je staat. En je moet basale vrijheden en rechtsgelijkheid accepteren. Geen massale immigratie van groepen die proberen onze vrijheid te ondermijnen. Burgerschap slechts na langdurig goed gedrag of zelfs alleen voor je Nederlandse kinderen. Waarbij je eventueel je andere paspoort moet inleveren zodat je duidelijk kiest voor Nederland, anders blijf je gewoon te gast. Al ben ik daar persoonlijk nog niet helemaal uit. In ieder geval niet het zaad zaaien voor een toekomstig conflict zoals met de Rohingya in Myanmar, waar je dan maar moet geloven wie er precies de dader en het slachtoffer zijn.
-Geen grote overheid bovenop de bestaande overheden. Mensen zijn corrumpeerbaar, wat ook weer blijkt uit nepnieuws en het feit dat geen enkele partij daar immuun voor is. Zulke mensen moet je dan ook nooit een kartel laten vormen of een monopolie geven over de wetgeving van een heel continent. Wantrouw macht en de nuttige idioten die haar promoten.
-Vervang waar mogelijk verkiezingen met een loterij en\of een examen zodat het parlement en eventueel de regering bestaat uit een gerandomiseerde dwarsdoorsnede van je bevolking of uit een selectie van de meest geschikte kandidaten. Als we per se verkiezingen willen houden, bijvoorbeeld voor de regering kunnen we beter de premier en elke minister met minstens 50% meerderheid kiezen. Dan zal zo'n Kajsa ook niet zo snel gekozen worden, evenmin als Rutte en een groot deel van de kliek die daar nu zit.

Op die manier wordt het voor nepnieuwsverspreiders en propagandisten een stuk lastiger om de verkiezingsuitslagen en wetgeving te beïnvloeden of ons land bij conflicten te betrekken waar we in principe niets mee te maken hebben. MH17 was een tragedie, maar laat het vinden van de dader fijn aan een onafhankelijke rechtbank en\of jury over. Zonder meegezogen te worden in de geo-politieke ambities van de EU, Oekraïne, Rusland en de VS.

Wol | 19-11-17 | 15:01 | 4

Goed verhaal.

Rest In Privacy | 19-11-17 | 16:07

Haha. Hoe zie jij de vervanging van democratie naar een samenleving waar ieder mens over het eigen leven beschikt? Wat een lulverhaal.
Leg die losse kreten maar eens uit en het liefst naar een praktische indeling van een bestuurlijke samenleving tussen personen en groepen.
Overtuig me!

Versnelling | 19-11-17 | 16:10

Versnelling | 19-11-17 | 16:10
Gewoon een land waar je mag doen wat je wilt tenzij de overweldigende consensus aangeeft dat ze het niet accepteert. Zoals minimaal 75% van een willekeurig geselecteerde jury van 10 tot 100 mensen én 2 van 3 via een kennis- en IQ-test geselecteerde rechters die absoluut overtuigd zijn dat jouw vrijheid moet worden ingeperkt.

De oude Grieken zials de Atheners waren zogenaamd de uitvinders van demokratie, maar stonden zeer wantrouwende tegenover demagogen en verkiezingen. Het oude recht van voor de codificatie en tijd van moderne parlementen vereiste in landen als Engeland zelfs totale uniforme consensus van een jury van mensen die het lokale (ongeschreven) recht kenden. Democratie als 50%+1 is een relatief nieuw begrip.

Wol | 19-11-17 | 21:32
▼ 1 antwoord verborgen

Enge nare vrouw waar de arrogantie van afdruipt, in Amsterdam zijn ze blij dat dit boosaardige wijf opgerot is, helaas zit heel Nederland nu opgescheept met dit D66 stuk ondeskundig onbenul.

Goedverdoemme | 19-11-17 | 14:57 | 1

Het is best een aardige intelligente vrouw waar je een goed gesprek mee kan voeren en openstaat voor andere meningen. Die domme opmerkingen en gedragingen schaar maar onder haar vrouw zijn.
Laten we eerst eens kijken hoe ze het als minister gaat doen de komende tijd.

Versnelling | 19-11-17 | 16:06

De spellingscontrole is in ieder geval geen fake news Bas, die kun je veilig gebruiken hoor ;)
Verder allemaal waar... Vooral de constatering dat onwelgevallig nieuws ineens "fake" is, zoals onwelgevallige meningen "extreemrechts" zijn... Associatie met een bepaalde emotie om het weg te kunnen werken.

Upendo | 19-11-17 | 14:52

We hebben een ministerie van waarheid nodig die in verbinding staat met gedachtenhelmpjes voor iedereen.

Papierversnipperaar | 19-11-17 | 14:45

Ik denk dat het kadaver de bijbel gaat verbannen, fake news ! toch?

Swietie | 19-11-17 | 14:44

Ze is toch wel echt blond, dat dan weer wel toch? Of is dat ook fake?
Belangrijke vragen, hele belangrijke vragen.
/sarco mode off

LaatmaarLu? | 19-11-17 | 14:37

Hey Pepernotte, misschien jullie mam een keer na laten lezen voor je op send klikt. Scheelt misschien een paar typos. Verder een leuk verhaal hoor.

hustler01 | 19-11-17 | 14:32

Mooie slotzin van Bassie.
Ollongren lijkt in no time uit te groeien tot de grootste risicofactor van Rutte III (en dan heeft Grapperhaus nog niets eens de tijd gehad om een duit in het zakje te doen). Duimen voor nog meer apekool uit de mond van deze omhooggevallen idiote lijkt niet nodig, ze gaat qua 'niveau' vanzelf Van der Steur achterna.

De Vrijlansier | 19-11-17 | 14:29 | 2

-s in 'niets'.

De Vrijlansier | 19-11-17 | 14:30

Zorg er ook voor dat elk kwartje dat Al-Qaag weggeeft verantwoord wordt; het laatste dat we moeten willen is dat de Nederlander de pinautomaat van de PLO wordt.

Graaisnaaiert | 19-11-17 | 14:57

Waar is Bas Paternotte mee bezig? Wil hij ontkennen dat het Kremlin de afgelopen jaren nepnieuws heeft gebruikt in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland? Waarom steekt hij zijn kop in het zand? De bewijzen ervoor zijn overvloedig. Zie het rapport van onderzoekers van de University of Edinburgh die constateren dat 419 accounts van het Russische Internet Research Agency (IRA) (een troll fabriek) probeerden de Britse politiek te beïnvloeden op 2752 accounts die door Twitter in de VS zijn opgeschort. En zie alle overheidsrapporten die het afgelopen jaar verschenen. Laat hij daar eerst maar eens een studie van maken voordat hij zij n opinie geeft.

Het is een stijlmiddel van GeenStijl dat het net doel alsof het iets niet begrijpt. Een geheime dienst moet behoedzaam omgaan met de informatie die het heeft. Een minister informeren is niet hetzelfde als het publiek informeren. Het risico bestaat dat de gespeelde verbazing en onwetendheid van GeenStijl overgaat in infantiliteit en kwaadaardigheid. Aan Bas Paternotte zal het niet liggen

George Knight | 19-11-17 | 14:23 | 8

Arachne | 19-11-17 | 15:20
Invloeden zijn meetbaar dus ik denk niet dat het een onzinverhaal is. De reacties hierop zijn weloverwogen zacht in het publieke domein, achter de schermen woedt een informatie oorlog. het raakvlak laat Kasja zien.

Versnelling | 19-11-17 | 15:58

Wat een kompleet zeikverhaal van jou George. Ben je soms ook zo'n verwijfde SJW-er. Waar haal je het gore lef vandaan, dat ik geen Russische invloed mag lezen? Ga ik dan in de loopgraven liggen bij Moskou? Tegen het westen? Waar haal je het gore lef vandaan dat westerse landen Rusland niet infiltreren? Oh wacht... wij zijn de goeien. Ik bepaal mijn eigen mening, daar heb ik geen overheid voor nodig, kutkind.

Smarties | 19-11-17 | 18:03

Smarties | 19-11-17 | 18:03
Hoe wil je de bevolking bereiken wanneer het internet is afgeschermd en dus infiltreren?
Lijkt me niet makkelijk.
En een eigen mening wordt ook maar bepaald door externe prikkels. De vrije wil bestaat niet.

Versnelling | 19-11-17 | 18:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Voor D66 zijn feiten leugens en andersom. Goede bijdrage van Bassie

frisenfruitig | 19-11-17 | 14:22

Ondertussen blaft een Imam elke vrijdag een uit Turkije bedacht & geschreven preek, pompen de Saudi's en Qatari's miljarden in West Europese Moskeeën, komt er merkellego in de NL steden, en kan mevr Ollongren niet eens een website noemen, zo enorm geheim en verontrustend is het allemaal.

Stortkoker | 19-11-17 | 14:07 | 1

Ik zag ook zo'n boek, ''Groot Nieuws Bijbel''. Het stond vol met nepnieuws maar het stond wel zo geschreven alsof het echt gebeurd was en ik heb me laten vertellen dat mensen er ook daadwerkelijk in geloven, dat kan je toch niet maken, ik hoop dat er iets aan gedaan wordt, of dat er een disclaimer in komt.

Papierversnipperaar | 19-11-17 | 15:53

Ze is maar een zetbaas van rutte en papagaait na wat Merkel heeft gezegd. wanneer de duitsers zich ermee gaan bemoeien wordt het gevaarlijk. vvmu is juridisch geborgd, dus dan blijft er maar één andere optie over en dat is buitengerechtelijk.
zo analyse af, nu bier.

Versnelling | 19-11-17 | 14:01

Het gezichtspunt van links is dat de overheid de burger moet beschermen, het gezichtspunt van rechts is dat de burger beschermd moet worden tegen de overheid. Deze balans schuift met dit nieuwe kabinet veel teveel door naar het linkse gezichtspunt, de vrijheid van meningsuiting komt onder druk te staan en inspraak van de burger, denk bijvoorbeeld aan het voornemen om het raadgevend referendum af te schaffen, wordt ook steeds verder ingeperkt. Weerbare volwassen politieke partijen zijn niet bang voor een referendum en maken zeker geen gebruik van termen zoals fakenews.

therealbraindump | 19-11-17 | 13:59 | 1

Inderdaad. Goed gezien. Als de mensen die de leiding hebben competent zijn, dan zijn ze inderdaad niet bang van een referendum. Als je een goed verdedigbaar verhaal hebt, dan win je eveneens de uitslag van een referendum. Mja... als er sprake is van een gebrek aan competenties, tja...

Príncipe | 19-11-17 | 14:19

Dit soort opmerkingen van politici en media over nepnieuws, duiden er op dat zij de aandacht willen afleiden van zaken die wel echt gebeurd zijn, gebeuren en zullen gebeuren, maar niet of nauwelijks in het nieuws (en praatprogramma's, geschiedenisboeken, popsongs, enzovoort) zijn gekomen of moeten komen. Tevens wordt hiermee beoogd de belangstelling af te wenden van zaken die niet echt zijn gebeurt, niet gebeuren en niet zullen gebeuren, maar wel zijn verschenen of nog moeten verschijnen in het nieuws ( en praatprogramma's, docu's, literatuur, films, kunst, etcetera) en dan gepresenteerd worden als waar gebeurd of als een realistische mogelijkheid.

De grote vraag is dan hoe je als eenvoudige burger echt nieuws van nepnieuws kan onderscheiden. Hoe moet je dat onderzoeken? Wie kan je vertrouwen? Het kabinet? De tweede kamer? De koning? Geenstijl? De huidige media (van links, midden tot rechts. van alternatief tot traditioneel)? Het leger? De politie? Justitie? Rechters? Trump? Clinton? Poetin? De grachtengordel? Grote bedrijven?

Het enige wat je als burgermensje kan doen, is waarnemen dat sommige zaken niet lijken te kloppen of heel raar gepresenteerd worden. Denk aan hypes, manipulatieve methoden in media, maar ook aan bijvoorbeeld een heel aantal zaken die duidelijk aanwijsbaar zijn. Bijvoorbeeld nogal wat politici van vvd die er mee zijn gestopt in het vorige kabinet. Het gekonkel rond het laatste referendum. Het op allerlei mogelijke manieren zwart proberen te maken van politici in de media. Wie is er op dit moment in de Oekraïne aan de macht? Wat voor soort politiek voeren zij? Wordt dit gesteund door Europa, Poetin of de VS?

Een middel dat vaak wordt ingezet is: ridiculiseren. Let hier vooral op. Dit gebeurt dan in nieuws, praatprogramma's maar bijvoorbeeld ook in populair wetenschappelijke programma's. Dit belachelijk maken gebeurt, zonder het onderwerp waar het over gaat echt te onderzoeken. Er komt geen bewijs van het tegendeel, maar slechts inhoudsloos geouwehoer, gegniffel en gelach.

Hoe grappig is nu dat "nepnieuws" een punt van aandacht is in de politiek en de media?

ridder pompompom | 19-11-17 | 13:54 | 1

Een middel dat vaak wordt ingezet is: ridiculiseren.'

“Pick the target, freeze it, personalize it, and polarize it.” Cut off the support network and isolate the target from sympathy. Go after people and not institutions; people hurt faster than institutions.

"Kies het doelwit, vries het in, personaliseer het en polariseer het." Snijd het ondersteuningsnetwerk af en isoleer het doelwit van sympathie. Ga achter mensen aan en geen instellingen; mensen doen sneller pijn dan instellingen.

Arachne | 19-11-17 | 15:13

Eng wijf.

EefjeWentelteefje | 19-11-17 | 13:53

Eng wijf.

EefjeWentelteefje | 19-11-17 | 13:53

wtf, komt ze hier weg met het uitlaan van volslagen onzin, een "nepnieuws website" een mededeling dat dus zelf nepnieuws is????

Ir. Wilhelmus | 19-11-17 | 13:52

Topartikel. Alles zit erin. De Nederland en Nederlanderhaar van D666, het blootleggen van het belachelijke overdrijven van de invloed van het Kremlin op ons land, het benoemen van het verschil tussen fakenews en onwelgevallig nieuws voor de EU lovers. By the way als een verdwaalde site uit ergens in Rusland al fake news is, wat is dan de eindeloze pro EU propaganda uit Brussel en Hilversum ?? En verder mooi artikel over de incompetentie van onze partij kartel ministers die in het verleden al uitblonken in het vermijden van echt werk en echte oplossingen voor echte problemen. Hallo Islamofascisme !

Graaier | 19-11-17 | 13:52

Ik kan mij nog een enorme campagne herinneren over 'weapons of mass destruction' . En die kwam niet uit t oosten, maar gewoon, en net als deze hele geregisseerde koude oorlog retoriek , gewoon uit t westen.
Verder denk ik niet dat mevr Ollongren de 4 jaar gaat halen, ze laat zich ietwat naïef voor een karretje spannen.

Stortkoker | 19-11-17 | 13:50

Ik vind Ollengren top vermaak. Die misplaatste arrogante bek, heerlijk. Worden nog leuke maanden met dit vrouwke.

Mark_D_NL | 19-11-17 | 13:46 | 4

Ze gaat nog een keer ontploffen zoals Jack Nicholson in "A few good men". En dat wordt prachtige TV.

nietvaneergister | 19-11-17 | 13:59

De aandelen Kleenex schieten al omhoog.

Ramsgat | 19-11-17 | 15:05

Ook zo benieuwd wat voor lijken in de Amsterdame kast mevrouw de loco-burgemeester heeft achtergelaten? Die vlucht naar voren richting Den Haag zagen we in Amsterdam al eerder van Job Cohen, Lodewijk Asscher en Ahmed Aboutaleb. De laatste was maar liefst verantwoordelijk voor 400.000.000 aan in het zand gezette Euro's aan mislukte werkgelegenheidstrajecten en het hele circus daaromheen. Om een of andere reden belette dat de Rotterdamse PvdA niet de man als burgemeester van de stad benoemd te krijgen. Kennelijk was de nood hoog aan een presterend rolmodel.

Takki Yah | 19-11-17 | 15:29
▼ 1 antwoord verborgen

De tijd dat religie de mensen dom kon houden en het kapitaal diezelfde mensen arm, ligt achter ons. Dat beseffen de "zichzelf boven het gepeupel" geplaatsten zich inmiddels ook. Het gepeupel gaat morren. De zelfbenoemde "elite" verliest de grip op de massa. Het volk hoort, ziet en weet teveel. Men verklaart de oorlog aan de burger! Zetbazen van kerk en kapitaal worden en zijn ingezet deze oorlog te voeren.

demaup | 19-11-17 | 13:40 | 1

Mee eens. Daarom stem ik PVV.

Goedzo | 19-11-17 | 13:55

Racisme is aan inflatie ten onder gegaan. Het nieuwe woord is 'nepnieuws'. Voor als de argumenten op zijn.

van heinde en verre | 19-11-17 | 13:34

Deze muts heeft haar carrière vooral te danken aan het feit dat ze uit een adellijk geslacht komt. Maar ook de voorkeursregeling die Amsterdam toont voor minderheidsgroepen zoals homosexuelen en lesbiennes heeft er toe geleid dat er een onevenredig aantal uit deze groepen in bestuurlijke functies zit. En daar heeft mevrouw Ollongren mede van geprofiteerd.Mevrouw verspreidt zelf nepnieuws met fakeberichten over zgn. Russische websites die de sociale media zouden beinvloeden. Het is wel duidelijk dat ze gewoon liegt en daarom geen bron wil noemen. Buiten dat is het ook nog een een arrogante troela.

knerf | 19-11-17 | 13:34 | 1

Het lijkt er in elk geval sterk op dat ze de zwaarte van de klus onderschat en haar eigen kwaliteiten overschat, en dat vanuit een zichtbaar ingebakken arrogantie, gewend als ze moet zijn dat alles haar kant uit valt. Ze heeft nu al ervaren dat dat lang niet altijd gebeurt, en had meteen een Vogelaartje nodig om een paar keer extra naar lucht te kunnen happen. Dat belooft nog veel leuke persmomentjes, want die pers, nee, die is niet zo mak en volgzaam als ze zich wenst en ook bijna eist.

Schoorsteenveger | 19-11-17 | 13:58

De intensieve samenwerking tussen media en overheid om nepnieuws te maken is er allang al. Zie georkestreerde aanval via NRC, bevriende journalisten en bobo's om Pieter Omtzigt monddood te maken.

van heinde en verre | 19-11-17 | 13:33

Ik vind de hysterie over nepnieuws ook volkomen flauwekul. Alsof burgers hun stemgedrag volledig laten bepalen door 'valse' informatie vanuit Rusland. Het komt allemaal overwaaien uit de VS, waar de Democraten nog steeds niet kunnen geloven dat Tump gewonnen; terwijl Trump gewoon het conservatieve Amerika heeft aangesproken, dat houdt van optimistische doeners en een traditionele moraal. 'Let's give the man a chance'.
Onze minister is niet verder gekomen dan de houding van 'We moeten alert zijn op mogelijkheid dat statelijke actoren proberen invloed uit te oefenen door het verspreiden van valse berichten. Of dit bestaat en hoe zal nog onderzocht moeten worden'.
Dan vind k de reacties hier op hun beurt erg voorbarig en ook hysterisch.
Daarbij lijkt het me duidelijk dat meningen niet vallen onder nepnieuws.

marjen | 19-11-17 | 13:27 | 1

@Marjen,

Jou is gelukkig duidelijk dat meningen niet vallen onder nepnieuws.
Helaas ben jij niet degene die daarover gaat; dat zijn overheden, aanklagers en rechters. Inderdaad; precies diegenen die de afgelopen decennia het vage en vrij rekbare begrip "discriminatie" strafbaar maakten. En daar vervolgens allerlei andere meningen mee te lijf gingen.

Zo werden er onder andere 300 (!!!) aanklachten tegen Hans Janmaat formuleerden, resulterend in meerdere boetes en (voorwaardelijke) gevangenisstraffen. nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Janmaat#Li...
Inmiddels zijn vrijwel alle juristen het er over eens dat die aanklachten tegen Janmaat niet deugden. En over 10 of 20 jaar weten we hopelijk dat de aanklachten tegen Fortuyn, Hirsi Ali en Wilders niet deugden. Maar daar hebben we nu dus niks aan.

En nu wil iedereen dus "nep-nieuws" aanpakken, zonder dat daar heldere definities voor zijn. En dan hebben we het niet over overduidelijk nepnieuws van de MSM over "islam = vrede" en "EU = heilstaat", maar over een onbekende site waarvan niemand weet wat die precies geschreven heeft.
Dat riekt naar willekeur, dus dat belooft weinig goeds.
Ter herinnering, de massa-aanrandingen in Keulen werden door overheid en lügenpresse geheim gehouden, tot op social media de bom barstte. Daarna bleek in vele tientallen West Europese steden hetzelfde te zijn gebeurd. Die social media beloofden daarna om de boel op slot te gooien, en de MSM zwijgen weer.

Dandruff | 19-11-17 | 13:50

Ik ben er van overtuigd dat binnen afzienbare tijd er een "debat" op gang gaat komen waarin gesteld gaat worden dat mensen verplicht worden om met BSN in te loggen op het internet.
Dit om nepnieuws, hatespeech en terrorisme tegen te gaan.
En het zullen deze D66'ers, CDA'ers en VVD'ers zijn die dat gaan verdedigen.
Het gaat eerst enger worden voordat het beter wordt.
Ik snap dat fanatisme over dat 2nd amendment bij die Yanks ook wel.

nietvaneergister | 19-11-17 | 13:25

Fakenews, een term die Trump weer hip heeft gemaakt. In eerste instantie om de MSM te discrediteren. Vooral de CNN heeft er een handje van. Nu proberen ze de term om te draaien, het aan Rusland te koppelen in de hoop het vertrouwen van de Amerikanen weer terug te winnen.
Niets meer als een overgewaaide term is die hier geen voet aan de grond kan krijgen. Voor Ollongren, die door het kabinet zal worden ingezet als voorvechter voor de sleepwet, is het natuurlijk wel een mooie tool om verwarring en angst te zaaien.
Ik wil niet als een complotdenker klinken, maar ik verwacht tot datum referendum een stroom aan nepnieuws propaganda, gefabriceerd door kabinet/AIVD, die de publieke opinie op een zo onbewuste manier mogelijk gaat proberen te draaien.
Dit omdat ze het met een fatsoenlijk publiekelijk debat niet kunnen rechtvaardigen. Wees scherp en kritisch!

Luckystriker | 19-11-17 | 13:23

Duidelijk een politicus met een stokpaardje op repeat. Verder weinig te bieden, dus ja... dan moet je iets om je te doen gelden. Het kan echter ook tegen je werken, zeker als je met een bek vol tanden zodra als om argumenten wordt gevraagd. Leuk koppie maar verder een eng mens.

Akiron | 19-11-17 | 13:20

Hulde SP, nou pipi langkous doe eens uitwijden, de kamer heeft het recht het te wetn

Bokito ergo sum | 19-11-17 | 13:18

Ik zag ooit een documentaire over de oude USSR, waar in de jaren '60 en '70 gemiddeld zo'n 3.000 mensen per jaar tot gevangenisstraffen werden veroordeeld voor het vertellen van een grap. Een grap die op de een of andere manier als "kritisch tegenover het socialisme" werd gezien, maar precieze definities waren er niet. Ook een grap over de lange rijen bij de bakker kon tot jarenlange straffen leiden. In de aanklachten waren doorgaans vage en nogal rekbare termen als "subversief", "onvaderlandslievend" en "bourgeois" te vinden.
Tegelijkertijd kwamen (hoge) partijleden wel overal mee weg, ook als ze zich kritisch uitlieten. Ook hypocrisie en meten met twee maten is makkelijker als de aanklachten zo vaag mogelijk zijn.

Het niet of zo vaag mogelijk definiëren van strafbare feiten is kenmerkend voor dictaturen. In islamitische landen zijn onder andere "ongeloof", ketterij en afvalligheid verboden; ook al zulke termen waarmee je als aanklager alle kanten op kan. Ideaal voor politieke en persoonlijke afrekeningen.

Het is dus best een probleem dat ook Nederland al een paar decennia politieke tegenstanders aanklaagt op vage termen en rekbare als "discriminatie". Inmiddels zijn de meeste juristen het er wel over eens dat de 300 (!!!) aanklachten tegen Hans Janmaat eigenlijk ongegrond waren, en daarmee ook de boetes en (voorwaardelijke) gevangenisstraffen. Ook vele aanklachten tegen Fortuyn, Hirsi Ali en Wilders zijn objectief gezien volstrekt achterlijk.
En hypocriet bovendien, omdat PvdA-ers wegkwamen met soortgelijke, of zelfs vele malen discriminerender uitlatingen.
Pure willekeur dus.

En nu wordt dus ook "nep-nieuws" aan het rijtje discutabele aanklachten toegevoegd. Dat is geen beste ontwikkeling, zeker niet als we in het achterhoofd houden dat de media nu al aan het lijntje van de overheid meelopen. Deze aanklacht zal dus net als alle discriminatie-aanklachten vooral gebruikt worden tegen dissidenten in het debat.
Vergis je niet; de massa-aanrandingen in Keulen werden door de Duitse overheid en media geheim gehouden. Dankzij social media kwam de waarheid naar buiten; en die social media gaan dus op slot.

In een vrij land is censuur nergens voor nodig.
Als de overheid voor censuur pleit, is dat een slecht teken.
En wat dat "fake news" betreft.
Als er echt zo'n Russische site bestaat dan moeten wij daar juist voor gewaarschuwd worden. Misschien lezen we hem nu wel, maar kennen we de gevaren niet?
Het feit dat Ollongren geen naam durft te noemen bewijst dat ze liegt.

Dandruff | 19-11-17 | 13:13 | 1

Pas na de tweede keer lezen snapte ik het in één keer. Maar je hebt gelijk, Dandruff, je hebt gelijk!

Ramsgat | 19-11-17 | 15:00

Ik zag ooit een documentaire over de oude USSR, waar in de jaren '60 en '70 gemiddeld zo'n 3.000 mensen per jaar tot gevangenisstraffen werden veroordeeld voor het vertellen van een grap. Een grap die op de een of andere manier als "kritisch tegenover het socialisme" werd gezien, maar precieze definities waren er niet. Ook een grap over de lange rijen bij de bakker kon tot jarenlange straffen leiden. In de aanklachten waren doorgaans vage en nogal rekbare termen als "subversief", "onvaderlandslievend" en "bourgeois" te vinden.
Tegelijkertijd kwamen (hoge) partijleden wel overal mee weg, ook als ze zich kritisch uitlieten. Ook hypocrisie en meten met twee maten is makkelijker als de aanklachten zo vaag mogelijk zijn.

Het niet of zo vaag mogelijk definiëren van strafbare feiten is kenmerkend voor dictaturen. In islamitische landen zijn onder andere "ongeloof", ketterij en afvalligheid verboden; ook al zulke termen waarmee je als aanklager alle kanten op kan. Ideaal voor politieke en persoonlijke afrekeningen.

Het is dus best een probleem dat ook Nederland al een paar decennia politieke tegenstanders aanklaagt op vage termen en rekbare als "discriminatie". Inmiddels zijn de meeste juristen het er wel over eens dat de 300 (!!!) aanklachten tegen Hans Janmaat eigenlijk ongegrond waren, en daarmee ook de boetes en (voorwaardelijke) gevangenisstraffen. Ook vele aanklachten tegen Fortuyn, Hirsi Ali en Wilders zijn objectief gezien volstrekt achterlijk.
En hypocriet bovendien, omdat PvdA-ers wegkwamen met soortgelijke, of zelfs vele malen discriminerender uitlatingen.
Pure willekeur dus.

En nu wordt dus ook "nep-nieuws" aan het rijtje discutabele aanklachten toegevoegd. Dat is geen beste ontwikkeling, zeker niet als we in het achterhoofd houden dat de media nu al aan het lijntje van de overheid meelopen. Deze aanklacht zal dus net als alle discriminatie-aanklachten vooral gebruikt worden tegen dissidenten in het debat.
Vergis je niet; de massa-aanrandingen in Keulen werden door de Duitse overheid en media geheim gehouden. Dankzij social media kwam de waarheid naar buiten; en die social media gaan dus op slot.

In een vrij land is censuur nergens voor nodig.
Als de overheid voor censuur pleit, is dat een slecht teken.
En wat dat "fake news" betreft.
Als er echt zo'n Russische site bestaat dan moeten wij daar juist voor gewaarschuwd worden. Misschien lezen we hem nu wel, maar kennen we de gevaren niet?
Het feit dat Ollongren geen naam durft te noemen bewijst dat ze liegt.

Dandruff | 19-11-17 | 13:13 | 1

Lenin, Stalin en Henk zaten eens in een bootje... ;)

Is dit nog nieuws? | 19-11-17 | 15:34

Hoi Kajsa,
de D in D66 staat voor Democraten. Niet voor Decreet of Dictaat.
Groetjes,
Graaisnaaiert.

Graaisnaaiert | 19-11-17 | 13:10

D'66, lesbisch, twee paspoorten, nergens verkozen.......

Stratum | 19-11-17 | 13:09 | 2

Maakt lesbisch wat uit?

Is dit nog nieuws? | 19-11-17 | 15:33

Voor Rutte waarschijnlijk niet, die pakt alles wat hij kan krijgen.

watazooi | 19-11-17 | 21:03

Ik snap ook niet wat de Stasitapwet nu met nepnieuws te maken heeft.

Oepsie1234 | 19-11-17 | 13:01 | 1

Met u velen.

Pislinq | 19-11-17 | 13:05

In het heelal zouden zwarte gaten bestaan, waarin al het licht verdwijnt. Zo zijn er ook mensen in wiens pupillen iets zit waarin al het licht&leven lijkt te verdwijnen. Ze kijken je aan, maar ze geven geen enkel teken van erkenning, geen enkel blijk van medeleven of humor terug. Jälkeläinen Ollongren kijkt de wereld in met zo'n vernietsingsblik.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-11-17 | 12:59 | 1

En genadeloze EU karierist deze Ollongren. Dit soort types gaan over lijken voor de macht. Zeer gevaarlijk en geen enkel scrupule. Goed dat de PVV haar gelijk het vuur aan de schenen legt.

HaatbaardKnipper | 19-11-17 | 13:07

D66 gebruikt 1984 als handleiding, waar het als waarschuwing bedoeld is. Tsja.

HoogToontje | 19-11-17 | 12:59

Als RT beweert dat Gerard Joling een orgie heeft gehad met 27 wulpse dames dan zou deze minister gelijk kunnen hebben. Maar als RT bericht dat de Amerikanski's IS hebben opgericht en aansturen, als ze berichten dat de EU geen democratie meer is, als ze berichten dat het hele verhaal van de MH17 de stinkende adem van de cia, de Ukies en de Nederlanse overheid over zich heen heeft, als ze berichten dat de blanke bevolking in Europa bewust wordt vervangen, als ze berichten dat de elite overal ter wereld een stelletje pizzagate pedo's zijn, dan zijn zij dichter tegen de waarheid aan dan het Khadaffi's viagrapillen fake news dat de overheden constant over ons heen spuien.

Benesha | 19-11-17 | 12:58 | 2

Nou ja, de US? Meer de proxy van de US, ISraël. Die hébben nu een kongsi gesloten met Saudi Arabië om Libanon, Hezbollah aan te gaan vallen.

TralalaPompompom | 19-11-17 | 13:32

Hezbollah, de proxy van Iran en Rusland?

Glasgow Argus | 19-11-17 | 13:42

Als iedereen, politici, kranten, columnisten en bestuurders, feiten ter discussie gaat stellen, constant liegt en leugens verspreidt, wordt controle onmogelijk en is het spel gedaan.
www.facebook.com/thedailyshow/videos/...

Stormageddon | 19-11-17 | 12:55

Het EU-project blijkt gestoeld op 2 waarden, socialisme en fascisme. Het socialistische aspect is al enige tijd aan de gang en bestaat uit het ontnemen van inspanningsverplichtingen in de vorm van vermogen om dat elders weg te geven. Wetgeving en bestuur zijn hier zowel op Europees als landelijk niveau afgestemd en zo wordt hetgat tussen de economische ontwikkeling en hetgeen de burger uiteindelijk in de knip heeft zitten steeds groter.

Het verval blijkt wel uit de deplorabele staat van verzorging van oude van dagen, die wel hun hele werkbare leven hebben geofferd ten bate van de Staat de Nederlanden, mensen die verplicht zijn geweest bij hun hele leven af te dragen voor een pensioen op basis van eindloon en zijn afgescheept met een middelloon pensioen. Dit is overigens niet ten bate van mensen die later nog pensioen moeten gaan genieten en nu beginnen met opbouwen want op basis van dezelfde fictieve rekenrente, geniten deze totaal geen opbouw en zijn zij straks nog veel slechter af. Ook blijkt het uit het feit dat steeds meer Nederlanders moeite hebben om de maand aan elkaar te krijgen en in niet eens meer uiterste gevallen belanden deze bij de voedselbank.

Socialisme komt neer op het ongevraagd ontnemen wat iemand toebehoort en dat heet stelen en stelen is slecht.

De fase die zich nu begint te ontpoppen neigt naar fascisme op een Europese schaal. Niets doet meer terzake, vrijheid niet, gezond verstand niet, democratie niet, nationale parlementen niet en inderdaad zoals de heer Bosma betoogt gaat het gepaard met algemene bangmaaktermen, ongefundeerde jij-bakken en etikettering als racist en nazi, die niets anders doen dan verwijzen naar een onwenselijke periode uit de geschiedenis met als enige doel mensen die een andere mening hebben, zonder gebruik makend van enige argumentering en inhoud, de mond te snoeren.

Is het erg ? Ja. Hebben we het ergste nu gehad ? Nee. Deze linkse beweging gaat ons namelijk niet rust laten. Op geen enkel moment gaat er nog een periode in ons leven aanbreken waarin we een rustig leven achter onze voordeur kunnen genieten zonder al teveel overheidsbemoeienis. Het maakt dat we collectief op een punt aankomen dat we dienen te gaan beslissen wat we nu gaan doen: Plegen we verzet, gaan we anders stemmen en stellen we onze toekomst en de toekomst van ons nagesclacht veilig ? Of accepteren we het dat de geschiedenisboeken niet mild over ons oordelen en laten we het ons allemaal welgevallen ?

Ik heb mijn keus gemaakt, dit land heeft meer Friezen nodig. Fijne zondag.

netniet | 19-11-17 | 12:53 | 2

Klopt. Er is eigenlijk geen verschil meer tussen de mainstream partijen. De top van deze partijen luistert toch gewoon naar hun globalisten meesters die aan de touwtjes trekken in de loges voor 33ste graad vrijmetselaars waar al de partijbonzen toe behoren. Er is maar één globalistische doctrine en wie daartegen is wordt kalt gestellt. Tegenwoordig als neo nazi of extreem rechts. Ik stel ook al jaren vast dat we in een fascistische erg slechte kopie van de USSR leven.

Benesha | 19-11-17 | 13:08

100 punten. Fijne zondag, nog ff nagenieten.

HaatbaardKnipper | 19-11-17 | 13:09

Oh jee, ze wil met Facebook en Google praten? Dan is de kans groot dat ze met mijn zoon in aanraking komt. Die moet ik dus nog even drillen. Eerst luisteren naar mutti.

Bergbloempje | 19-11-17 | 12:50

Het liefst zou ze GeenStijl e.d. per omgaande verbieden. Reken maar dat ze daar in de nabije toekomst aan gaat werken.

Here's Freddy | 19-11-17 | 12:46 | 3

Als ze een opstand van het roze leger wil veroorzaken moet ze dat vooral proberen....

Lupuslupus | 19-11-17 | 12:50

Misschien is het mogelijk om de servers, buiten bereik, te laten plaatsen in een fatsoenlijk land, Noord-Korea of iets dergelijks.

netniet | 19-11-17 | 13:01

Servers gewoon naar IJsland.

gato | 19-11-17 | 13:33

Zoals iedereen heeft kunnen zien faalde Verhoeven grote tijd op dit onderwerp bij Pauw. Als Pauw had doorgepakt op het rookgordijn waarmee die zgn. nepwebsite van Ollongren omgeven wordt was het al lang game-over geweest voor deze politieke lichtgewichten Verhoeven en (in zijn kielzog) Ollongren.
Wie denken ze (Ollongren c.s.) nou voor de gek te kunnen houden?

Voorjaarsmoe | 19-11-17 | 12:45

Fake News, de nieuwe ongrijpbare interne vijand. Rusland, de eeuwige externe vijand wordt ook weer geactiveerd. Stap 1 van de 10 stages of fascism van Naomi Wolf.

Vrijheden worden ingeperkt om deze vijanden te kunnen bestrijden, of zo beweert men in ieder geval. De sleepwet en de ambitie om de media onder controle te krijgen zijn daar twee angstwekkende voorbeelden van. Stappen 4 en 8, voor de liefhebber.

Mensen die zich niet conformeren worden "Poetinvriendjes" genoemd, verraders van ons land en onze manier van leven. Stap 9.

Of is het vooral een klassiek voorbeeld van het creëren van een externe vijand om de interne problemen weer een tijdje te kunnen negeren?

algoritmos | 19-11-17 | 12:43

Eertijds leefden we in een wereld waarin het nieuws naar ons toegewaaid kwam via krant, tijdschrift radio en televisie. Ook het politieke nieuws bewoogg langs die weg. Wilde je je als consument van dat nieuws roeren, dan was er een brief nodig, of een briefkaart, desnoods een moeizaam telefoontje, en die schaarse poging tot dialoog werd doorgans genegeerd, met het grootste gemak, Er was woord, geen weerwoord.
Eenrichtingverkeer dus. Politiek en pers aan de éne kant, de lezer, luisteraar en kijker aan de andere. "Wij brengen u wat u wilt weten" kwam dan ook neer op "wij brengen u wat wij vinden dat u moet weten". De belangen van de politiek gingen voor een groot deel samen met die van de pers. Twee handen op één buik, de machine moest op evenwichtige wijze blijven draaien, en zelfs bij politieke crisis werd omzichtig gepoogd om de innige relatie geen schade te berokkenen. Politiek en pers worstelden zich ook in dergelijke tijden gezamenlijk door de moeilijke dagen heen, eensgezind, gretig, vol overgave, maar zonder elkaar pijn te willen doen.
"Wij maken voor u het nieuws, zonder ons geen nieuws, wij zijn het nieuws."
De technologische ontwikkelingen hebben dit landschap drastisch doen veranderen. Het eenrichtingverkeer is niet meer mogelijk, de consument heeft oneindig veel meer mogelijkheden om zich op de wereld te oriënteren, en is er in zeer korte tijd achter mogen komen dat veel van het dagelijkse nieuws helemaal niet moeizaam en met vakkennis gemaakt wordt maar gewoon een op een wordt doorgeschoven en aangedragen, langs platgetreden en hier en daar diep uitgesleten kanalen. Het nieuws schiet vandaag de dag met de snelheid van het licht rond, en vaak weten we al lang tot in detail wat er 's avonds in het nieuws voorbij zal komen of wat er de volgende ochtend op de voorpagina van alle kranten staat.
En diezelfde consument heeft via social media de discussie al volop geopend als de redacties nog niet eens bijeengekropen zijn om voor ons het nieuws te gaan maken.
Dat is waarom de discussie rond nepnieuws is ontstaan. Nieuws is er altijd geweest, en nepnieuws is er ook altijd geweest. Maar nieuws en nepniews gingen langs eenrichtingstraten richting de lezer, de luisteraar en de kijker. Nu gaan dat nieuws en dat nepnieuws langs ontelbaar veel méér kanalen, en mengt de consument van dat nieuws zich direct in de discussie en levert minstens zo veel commentaar als de traditionele nieuwsmakers. De macht en de invloed op die nieuwsstromen is fundamenteel verschoven en herverdeeld.
Kasja krijgt drie pagina's interview aangeboden om te pogen dat tij te keren en ons wijs te maken dat de scheidslijn tussen nieuws en nepnieuws exact daar loopt waar het onderscheid zichtbaar is tussen traditionele nieuwsmakers en de traditionele nieuwsconsument.
"Wij zijn het nieuws" manen de politici en de nieuwsmakers, "en alles buiten ons is nepnieuws". Maar het tij is niet meer te keren. De discussie gaat namelijk helemaal niet over een nieuw fenomeen, de discussie laat ons zien hoe het altijd is geweest, hoe wij altijd gemanipuleerd zijn. Het probleem is niet dat er naast het echte nieuws nepnieuws is verschenen, het probleem is dat wij nu al te duidelijk kunnen zien dat dit nepnieuws er altijd geweest is en altijd al strategisch gebruikt is. Eertijds zweeg de politiek en zweeg de pers over nepnieuws, want samen beheerden zij het nieuws, hadden zij de macht en konden ze wikken en beschikken over waarheid en leugen. Dat kan niet meer, lukt niet meer, gaat nooit meer werken.
"Ollongren zei afgelopen week in de Tweede Kamer dat ze in gesprek wil met Facebook en Google maar ook met Nederlandse media." Mosterd na de maaltijd. De desintegratie heeft reeds ingezet. Pers en politiek zijn elkaar nu al niet meer trouw, men valt elkaar af, in een radeloze poging om nieuwe machtsblokken te vormen met als enige wapen de claim de waarheid te vertegenwoordigen.
Wij trappen daar niet meer in, mevrouw Ollongren, echt niet.

Schoorsteenveger | 19-11-17 | 12:42 | 2

Een waardige analyse. Dank

KDbdl | 19-11-17 | 12:53

Geweldige tegel. Zeker de conclusie over hoe het vroeger was, en nu door social media compleet wordt blootgelegd. Pers en politiek zijn elkaar echter nog steeds trouw. Maar voor hoe lang? Dat bepalen de media tyconen. Innig met juncker zuipend. Een krant zou niet onder een bedrijf mogen vallen, waar ook andere kranten en/of tijdschriften vallen. In verband met de hoogste vazal in die organisatie, is eigenlijk al een teken van nepnieuws. Dezelfde conclusies in verschillende bladen over onderwerpen, onderworpen aan 1 beleid.

Smarties | 19-11-17 | 16:24

Fakenews zijn andere versies van feiten dan deze dewelke de overheid op ons los laat zelfs al liegt de overheid op verzoek van de amerikanski's de broek van het lijf. Ik hen nog niet veel voorbeelden gezien van de fakenews. Of moeten we dan aannemen dat de Oekraïense versie van de MH17 de juiste is? In geen 100 jaar. Volgens de goede ouwe Orwelliaanse leer wordt alles omgedraaid. De waarheid wordt fake news. Die onnozele overheden denken dat we dat niet doorhebben zeker.

Benesha | 19-11-17 | 12:42

Hoorde ik Kasja die keutel over Russische inmenging niet intrekken vorige week? Ze zei iets van "Er was geen concreet voorbeeld van een website waarmee Rusland zich met onze zaken bemoeid; ze noemde het als hypothetisch voorbeeld".

Muxje | 19-11-17 | 12:38

Van Mierlo draait zich om in zijn graf !

Lenco | 19-11-17 | 12:31 | 2

Hij tolt al een tijdje met 2500 tpm om zijn as.

Rest In Privacy | 19-11-17 | 12:32

Die heeft zoveel moeten draaien dat er alleen nog maar wat stof is overgebleven.

watmagjenogwel | 19-11-17 | 12:33

Een tweede Sophie in 't Veld, volslagen verblind door hun linkse D66 bril. Deze Ollongren gaat in haar eigen voet schieten met haar Russische nep nieuws. Ik verkneukel me op de afgang van een D66er!

lanexx | 19-11-17 | 12:30

Het begint nu wel op te vallen dat steeds meer politici het nepnieuws label gebruiken/misbruiken om onwelgevallige informatie te diskwalificeren of om onnodig angst te zaaien. Wat het doel hiervan is weet ik niet. Zit er een agenda achter of is het meehuilen met collega's. Dat het bedrijfsleven informatie censureert (facebook, twitter, etc.) is nog tot daaraan toe, maar een overheid zou dit nooit mogen doen. Áls er sprake is van nepnieuws op het internet dan het volgens mij het beste dat er op facebook, twitter en andere social media naast de veronderstelde nepinformatie links naar andere informatiebronnen worden aangeboden. En daarmee bedoel ik niet 'snopes.com'.

lekgoot | 19-11-17 | 12:27 | 3

Ollongren heeft nu zelfs het "geheime nepnieuws" geïntroduceerd. Dan wordt ie helemaal duister.

Rest In Privacy | 19-11-17 | 12:29

@Langshetrandje
Inderdaad. In het geval van nepnieuws wil ik graag weten waarom het als zodanig wordt bestempeld en wil ik toegang tot informatie die het nepnieuws weerlegt. Ollongren zegt nu eigenlijk: "Er is nepnieuws, maar ik kan niet vertellen waar het staat want het is geheim. Maar vertrouw me nou maar op mijn blauwe? ogen." Maar als het nepnieuws als belangrijke reden wordt aangevoerd om beperkingen op te leggen aan de vrijheid van meningsuiting, dan hebben burgers alle recht om te eisen dat dat nepnieuws wordt aangewezen. Hoe kunnen wij anders een mening vormen?

lekgoot | 19-11-17 | 12:43

Inderdaad nepnieuws op sites die zo geheim zijn dat niemand ze vindt. Dat moeten dan eerder sites zij van internetbeginnelingen uit Bujumburistan maar niet van de profs van ome Vlad.

Benesha | 19-11-17 | 12:48

Pechtold, haar baas is ook al zo'n Bilderberg slaafje, hij was op de Bilderberg conferentie van 2012, toen hem gevraagd werd wat hij daar precies besprak, bezwoor hij dat er niks geheimzinnigs aan was en dat hij spoedig een verslag zou doen van het gebeuren. Dat verslag moet er nu nog steeds komen.
Dit soort is gevaarlijker dan Isis voor elk willekeurig land waar ze voet aan de grond krijgen.

zwellevertje | 19-11-17 | 12:22 | 1

Wie ooit bij Bilderberg is geweest is er figuurlijk geweest en heeft zijn ziel aan de duivel verkocht. In ruil voor een pijlsnelle carrière moet men als ware psychopaten de globalistische agenda doorzetten.

Benesha | 19-11-17 | 13:16

Wat is het toch met die Oranjes, dat ze het altijd zo goed kunnen vinden met dit linkse soort.

Maxima - Andrée van Es
Bea - Kajsa Ollongren

Hun innige band cq omhelzing zie je tot uiting komen op diverse foto's.

von Amsberg | 19-11-17 | 12:18 | 2

Claus, doe er wat aan...

Rest In Privacy | 19-11-17 | 12:28

Het gevaar voor de monarchie komt niet van rechts, maar van links. Dus die moet je aan de borst klemmen en te vriend houden, puur als overlevingstrategie.

medusa324 | 19-11-17 | 13:30

Wie zet er nou een Zweedse in de Nederlandse regering

BosrandDirk | 19-11-17 | 12:16 | 3

Of moet het hier ook worden zoals in Zweden!
Ik hoop van niet.

BosrandDirk | 19-11-17 | 12:18

Ze is niet de eerste. oud Staatssecretaris Veldhuyzen van Zanten is ook een Zweedse.

Haberdoebas | 19-11-17 | 12:44

DubbelNatio's horen sowieso niet thuis in Openbaar Bestuur en Rechterlijke Macht. Maar het sluipt er ondertussen wel in.

Ramsgat | 19-11-17 | 14:52

Zoals een eerdere reaguurder terecht opmerkte, wordt hier een poging gedaan om de verhaallijn richting Rusland/nepnieuws te pushen. Wat deze reaguurder echter onjuist had, en Ollongren en de zijnen ook - want uiteraard volgers van de NPO - is dat de 'Russia Collusion Story' na een jaar niets concreets heeft opgeleverd v.w.b. Trump. Wel is duidelijk naar voren gekomen in hoeverre de Democraten en Hillary in de zak van de Russen zitten (zoek maar naar de Uranium One Scandal, komt ook niet in de NL media).
De boodschap van Ollongren is simpel en je zou het populisme kunnen noemen: elk bericht in de media dat iets naars zegt over het beleid van dit en het vorige kabinet, negatief is over de EU en positief over Brexit, elk verhaal dat gewag maakt van islamterreur ten gevolge van Merkel-beleid en open grenzen, is vervolgens nepnieuws. Dit is de kant die zij opwil, niet zo verrassend aangezien haar eerste optreden voor de camera resulteerde in zich omdraaien en doen of de interviewer er niet is. Exemplarisch voor iemand die heilig gelooft in het eigen gelijk en geen weerwoord heeft tegen kritiek. En dus gaan we alle kritiek uitbannen. Inderdaad is deze Ollongren een gevaarlijke vrouw, maar dat is ook de reden waarom zij voor deze positie is gekozen. Men zocht iemand die 'het populisme' zou gaan aanpakken, en deze gaat dat zeer zeker doen.
Nogmaals, de macht heeft de oorlog verklaard aan de burger, dat is hier ook weer duidelijk zichtbaar.

Rest In Privacy | 19-11-17 | 12:16 | 2

Inderdaad op zulke posten wordt men geselecteerd op karaktereigenschappen. Als blijkt dat men rechtschapen is komt men niet op zo'n post.

Benesha | 19-11-17 | 13:25

De macht heeft allang de oorlog verklaard. Alleen steeds openlijker. Nog steeds onder mijn IP adres: De fuck voor ze. Onder de guillotine met dit uitschot.

Smarties | 19-11-17 | 15:58

Bestuurlijk en politiek Nederland komt in een steeds grotere spagaat te zitten. De werkelijkheid die ze aan de samenleving voorhoudt komt niet overeen met de werkelijkheid die de bevolking ervaart. Het beheersen van het nieuws is voor regeringen en bestuurders noodzakelijk geworden. Dat gaat dus de verkeerde kant op

Abu Bachouca | 19-11-17 | 12:14 | 1

Idd, want de oplossing voor verantwoordelijk incompetent bestuur ligt in het *verbieden van...*

10 jaar geleden zou een minister met zo'n leugen over een niet bestaande nepwebsite zijn afgemaakt in de gerenomeerde papieren pers (van links tot rechts). Nu is het eng stil.

litebyte | 19-11-17 | 12:18

Nepnieuws is de nieuwe politiek godwin.

ad melkert | 19-11-17 | 12:11 | 2

Het was eerst *populisme* nu is het *nepnieuws*

Wat zal de volgende zijn?

litebyte | 19-11-17 | 12:14

Géén aanslagen geweest in Nederland?

Is dit nog nieuws? | 19-11-17 | 14:55

Tell me lies.
Tell me sweet little lies.
(Fleetwood Mac - Tell me lies

Linken lukt lastig nog altijd hier nu, WTF.
Hoe dan ook, beter Go Your Own Way. Gewoon eigen pad volgen, of desnoods maaien of hakken. Don´t follow leaders, watch the parkin meters. (Zimmerman-Dylan)

chicago river | 19-11-17 | 12:09 | 8

@medusa324
Ja, Dreams op ´Rumours´. Rumours, over nepnieuws gesproken. Kan er niet vanaf blijven, van deze opnames. Goud. Fijne reply.

chicago river | 19-11-17 | 12:50

@Dandruff
Dank dank!
Ik had het moeten kunnen weten maar ik wist dat niet. Sowieso spaarzaam zijn met overdag-linkjes. Jouw dubbelposts, check een andere browser (evt. Opera - mobiel: Opera mini´) en mouse-instellingen.

chicago river | 19-11-17 | 12:57

Gewoon een spatie voor je link werkt ook, zelfs na enter op een nieuwe regel.

Wol | 19-11-17 | 13:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Rutte =kasthomo
Ollegren=pot
iedereen gaat erop vooruit
NEPNIEUWS!

King of the Oneliner | 19-11-17 | 12:08 | 1

Geweldig King!

Eendragtmaaktmagt | 19-11-17 | 12:25

Takkewijf dat de sprookjes van Grimm bazelt.

Goedverdoemme | 19-11-17 | 12:07

Zo opzichtig. Gewoon een slinkse manier om onwelgevallige informatie te diskwalifiseren, met hun ,,nepnieuws’’.

Gwynedd | 19-11-17 | 12:07 | 3

Het is een poging de sleepwet er doorheen te drukken.

Al-Dente | 19-11-17 | 12:20

geen poging hoor, de sleepwet komt er, ook referenda behoren snel tot het verleden, en als het zou kunnen zouden ze het liefst de verkiezingen ook afschaffen, want de domme burger weet toch niet wat goed voor 'm is.

2Alabama | 19-11-17 | 12:24

@2Alabama | 19-11-17 | 12:24

Ze zijn er nog niet. 400.000 handtekeningen zomaar op zij schuiven, gaat niet.

Dat wordt dus alweer snel 'weapons of mass destruction', intercontentinale crisis en deigen met oorlog.

Al-Dente | 19-11-17 | 14:07

D66, de betonrot van elk democratisch huis.

Fijnstoffer | 19-11-17 | 12:06

Alles voor het pluche. Hoe durf je nog je zelf in de spiegel te kijken ? Slecht nieuws voor de plakkers uit 1840, Er bestaat internet en er bestaat social media. En alles wordt opgeslagen. Ook de leugens en we slaan er graag mee terug. Zoals Bosma al zei tegen die Anti-Democraat: "We hebben de beelden" (Weet je nog Simons, over je stellige nepnieuws bij Pauw ?)

Kamervraag | 19-11-17 | 12:05

Ollongren, Kaag en Grapperhuis.
Deze drie gaan dit kabinet in moeilijkheden brengen.
En snel.

nietvaneergister | 19-11-17 | 12:03 | 3

Lijkt me een juiste constatering!
Die eten géén pak zout op.

demaup | 19-11-17 | 12:14

Je vergeet die schoenenfetisjist.

medusa324 | 19-11-17 | 12:23

Ze gaan ons juist veel plezier beleven. Zoveel kneuzen in één kabinet. Dat wordt veel pret tot hun ontslag.

Pislinq | 19-11-17 | 13:11

De leugen regeert.

.
.

Kijkeensaan | 19-11-17 | 12:03

We gaan nog héél veel plezier beleven aan D’66 en het nepnieuws dossier. Ollongren dacht even een lekker statement te maken in het interview voor het debat. Maar vergistte zich schromelijk in het effect van haar ik-zeg-maar-wat-quotes.
.
Keesvee moest volle bak om het recht te lullen maar was kansloos en liet zich bizar uit de tent lokken. Buitengewoon beroerd optreden van zowel Ollongren als Verhoeven met 0,0 regie (waar was Kereltje???)
.
Slagroom op de taart was natuurlijk de onnozele Hugo de Jonge. Zelden heeft dit land zo’n incompetente vicepremier gehad (moeten we terug naar LPF tijd). Kekke schoentjes gaan natuurlijk niet verhullen dat de man wat tekort schiet op gogme, intellect en politieke sensitiviteit.

de Voorzittert | 19-11-17 | 12:01

Geldt de sleepwet ook voor K.O. en haar befferd B.v.A? Zo ja, dan wil ik in de commissie Stiekem.

gnor | 19-11-17 | 12:00

Een probleem wat men niet wil onderkennen, kan niet opgelost worden. Het komt erop neer dat de patiënten in de open inrichting die onze samenleving inmiddels geworden is, het (gezonde) publiek gaan vertellen, hoe de werkelijkheid er uit behoort te zien... de laatste strohalmen... Het linkse, platvloerse establishment staat op instorten...

Paaldanseres | 19-11-17 | 11:58

*DOET. t omhoog gooit

Rooddraakje | 19-11-17 | 11:58

En het simpele volk wat braaf de journaals op de NPO bekijkt en de radio van de NPO beluisterd vind dat Ollongren het goed doet. Zolang die mensen niet de oogkleppen afvallen zal er te weinig veranderen. De NPO (Nederlandse Propaganda Organisatie?) doe veel te hard zijn best

Rooddraakje | 19-11-17 | 11:57

Stopera-insiders betitelen deze Kajsa al een bestuurlijk lichtgewicht. Ze heeft haar carrière ambtelijk opgebouwd en kan niet met de grote boze buitenwereld omgaan. Dus ff wachten en ze valt vanzelf van haar DDR-66 voetstuk. Geduld is een schone zaak.

FB14 | 19-11-17 | 11:57 | 1

Ligt er al genoeg Kleenex in 's lands vergaderzaal?

Ramsgat | 19-11-17 | 14:41

Ollongren, Orwell, Orwelliaans,

mensen die 1984 zien als een handleiding in plaats van een waarschuwing.

2Alabama | 19-11-17 | 11:55 | 1

George Orwell behoorde net als Huxley tot de Fabian society, waren dus insiders van de NWO en wilden ons waarschuwen.

Benesha | 19-11-17 | 13:28

Over welk nepnieuws heeft het dolle freuletje het nu eigenlijk? De toezegging van Rutte over die €1000 die alle werkenden zouden krijgen?

medusa324 | 19-11-17 | 11:54

De Clinton strategie. Het werkt erg goed in de U.S. dus dan ook maar hier proberen.
Alles is Putin's schuld. En zo hoef je nooit op kritiek op jezelf in te gaan. Briljant.

Kets22 | 19-11-17 | 11:53

Snap echt niet waarom ze zich zo druk maken over Rusland. Dat land heeft maar 150 miljoen inwoners. Je druk maken over een invasie van moslims en Afrikanen lijkt me verstandiger.

Reaganmania | 19-11-17 | 11:52 | 1

Eens. Met de Russen kunnen we uiteindelijk best door 1 deur. Er wordt hier een vijandbeeld geschapen, dat niet overeenkomt met de huidige geo-politieke werkelijkheid. Want de echte vijand kom je in Europa tegenwoordig gewoon op straat tegen, in een vrachtwagen waarmee hij net je kind heeft platgewalst.

medusa324 | 19-11-17 | 13:42

Dankzij het internet raakt de elite de grip de informatiestroom (lees:het plebs) kwijt en dus is de term 'nepnieuws' verzonnen . En Ollongren ,zelf uit een adellijk nest is er alles aan gelegen om het plebs weer het gareel te krijgen.

Loebas | 19-11-17 | 11:52 | 1

Het journaal is voor analfabeten. Nieuws voorlezen. Pffft. En wat heeft een verslaggever op locatie van toegevoegde waarde als het nieuws al geschied is.
Ja ik sta hier op de locatie van de moord.....
Who cares? Je kan dat verhaal ook voorlezen vanuit elke willekeurige kroeg. Of studio.

Is dit nog nieuws? | 19-11-17 | 11:55

De nieuwe definitie van nepnieuws is "niet politiek correct" dus alles wat onwelgevallig is, het heeft werkelijk niets meer met feitelijke waarheden te maken, je kan 100% feitelijk correct zijn, en toch het stempel nepnieuws krijgen. Mooi voorbeeld was het betoog van Bosma wat goed feitelijk onderbouwd was, maar aan dovemansoren gericht in de kamer, en dan staat zo'n Kees V te huilebalken dat het allemaal nepnieuws is omdat de man geen enkel ander argument meer heeft.

Slippery slope, dat wel, want volgens de nieuwe definitie zijn sites als Geenstijl dus 100% nepnieuws, en gezien het hete hangijzer dat dit vandaag de dag is kunnen we wachten op "de maatregelen om de burger te beschermen"

2Alabama | 19-11-17 | 11:51

Wat een enge vrouw. En dat is nu de 'beschermer' van onze democratie.

Dommelsch | 19-11-17 | 11:49

-¨Na haar studie werkte Ollongren van 1992 tot 2007 bij het Ministerie van Economische Zaken, eerst als beleidsmedewerker Midden- en Oost-Europa, later als Hoofd parlementaire zaken. In 2001 werd ze directeur Europese integratie en strategie en in 2004 plaatsvervangend directeur-generaal economische politiek. ¨ - wiki.

Juffrouw van de ´Europese Integratie´. Nuff said.

chicago river | 19-11-17 | 11:48 | 2

Dan zal wel goede connecties hebben met ene Demmink.....

watmagjenogwel | 19-11-17 | 12:25

Integratie is synoniem aan globaliseren... verklaart alles

Benesha | 19-11-17 | 13:30

Er zijn en waren meerdere redenen om het mens ernstig te wantrouwen.
1.
Ze is van D66
2.
Ze loog dat het gedrukt stond over Russisch nepnieuws
3.
Ze heeft zich gecomitteerd aan Rutte 3

Dan heb je zonder meer al 3 enorme minpunten.

mallekater | 19-11-17 | 11:47

Als Cultuur wethouder kwam dat hele gedoe bij het Rijksmuseum ook wel erg dichtbij, idem dito de overige zaken en domme uitspraken die ze als wethouder deed.
Maar de lieden die bloedschuld prediken waar het gebeurtenissen van honderden jaren geleden betreft vinden dan opeens een paar maanden ‘te ver in het verleden, en andere baan’.
Overigens grappig dat ze jammerde over ‘weggezet vanwege mijn ouders’. Hallo, hoe dacht je dat je aan je adellijke titel kwam? Erfopvolging is nu net waar ‘maar je ouders’ WEL relevant voor is, en door een adelijke titel te voeren geef je aan juist wel ‘vanwege mijn ouders’ een argument te vinden. Wees dan consequent en geef je titel op (zoals bv Duitse ridders deden toen ze het oneens waren met de door Keizer Frederik II op eigen houtje afgekondigde kruistocht).

Knoeperd | 19-11-17 | 11:46

Misschien dat Willem het moeilijk vindt om nieuwsberichten op waarde in te schatten en is daarvoor binnen de AIVD een aparte taskforce nodig.

impy | 19-11-17 | 11:43

Buiten het feit dat ze allemaal malle dingen doet/zegt, is er nog iets anders met haar aan de hand; ze verbergt iets en dat sloopt haar langzaam. Maar sneller dan zij denkt. Let maar op.

Normpje | 19-11-17 | 11:42 | 2

Het onderbewuste kan je niet zo maar uitschakelen. Zelfs de meester van decepties Mark Rutte verraadt een innerlijke spanning met zijn domme gegrijns. Het zijn zetbazen die iets mieten doen waar ze zelf niet volledig achter staan en wat ze zelf onverkoopbaar vinden. Maar hun ziel is al verkocht aan de hoogste bieder en lokt de dreiging van chantage. Goethe’ s Faust?

Glasgow Argus | 19-11-17 | 11:49

Vroeg of laat sloopt het hen.

TralalaPompompom | 19-11-17 | 11:54

Het verspreiden van nepnieuws is toch een doeltreffend wapen want hele volksstammen trappen er elke keer weer in tijdens de nepverkiezingscampagnes.

komtdatschot | 19-11-17 | 11:42

Leert uw kinderen, naast zwemmen, ook VPN! Dat wordt straks wat de radio (verboden) was tijdens de 2e WO.

skoftig | 19-11-17 | 11:41 | 4

77 Euro voor 2 jaar NordVPN is zelfs voor mij draaglijk. COuldnt live without it anymore. Zeker niet omdat ik vanuit het buitenland vaak Nederlandse of Belgische stream wil bekijken. Maar over VPN een andere keer meer, lezers.

skoftig | 19-11-17 | 11:57

Ik geef het toe, ben wat VPN betreft een digibeet - ik zou die VPN-handleiding hier graag geplaatst zien, want het lijkt met de dag noodzakelijker te worden.

EefjeWentelteefje | 19-11-17 | 13:52

Eefje, het is niet zo moeilijk, neem een abonnement op een provider die jou het meeste aanspreekt.
daarna krijg je instrukties hoe je verder het moet instellen op je computer/ en tablet, en eventueel op je smartphone.

watmagjenogwel | 19-11-17 | 15:45
▼ 1 antwoord verborgen

Mevrouw Ollongren is ook erg van de newspeak.
Dhr. van Raak (SP) beschreef de functie van minister van Binnenlandse Zaken treffend als zijnde "het oliemannetje" van het kabinet.
Daar had zij moeite mee, maar tot haar grote spijt kon ze niet op een beter synoniem komen. Ze kon zich vinden in de omschrijving maar niet in de term.
Dat geneuzel dus.

nietvaneergister | 19-11-17 | 11:41 | 1

Of had ze liever olie-x willen horen?

Ben5570 | 19-11-17 | 12:45

Dat gedram over nepnieuws uit m.n.Rusland door deze "adelijke dame" zou wel eens te maken kunnen hebben met de vlucht vanuit Rusland!

"Haar grootvader kwam als vluchteling na de Russische Revolutie naar Ned.-Indië en verkreeg in 1933 de Nederlandse nationaliteit".
*
Waarschijnlijk heeft de familie het nodige moeten achterlaten door die vlucht.
Oud zeer, dat natuurlijk écht pijn doet.

demaup | 19-11-17 | 11:37 | 1

De koloniale bezittingen op Java en Sumatra moesten ze ook al opgeven na Soekarno.

Knoeperd | 19-11-17 | 11:49

Wie wil niet dat Rusland en west europa gaan samenwerken?
Met die vraag valt alles op zn plaats.

Tang_Li | 19-11-17 | 11:36 | 1

Belangen spelen zeker een rol - en zoals we weten uit de geschiedenis, angst speelt een grote rol om belangen te kunnen onderstrepen of er door te kunnen rammen.

Als Nederlander wil ik zelf geen keuze maken tussen 2 kwaden: zowel de VS als rusland zijn niet te vertrouwen. De manier hoe het wordt gebracht en de methodieken van beide grootmachten verschilt enorm maar het doel is het zelfde.

Dat bestuurlijk Nederland zich grotendeels aan het EUroscisme heeft verbonden en hiermee ook aan een deel van de VS geo-politiek om een nieuw politiek wereldmodel en wereldorde te creeren wil nog niet zeggen dat iedereen dit dan maar voor zoete koek moet aannemen.

litebyte | 19-11-17 | 12:07

Ollongren heeft in Amsterdam reeds bewezen een lichtgewichtje te zijn. Als dit een van haar eerste optredens in de kamer is (na het onfortuinlijke ‘Vogelaartje’) zal haar carrière als minister een zeer korte zijn. Het wachtgeld glinstert al aan de horizon. Ben benieuwd hoe snel zij ernaar toe zal brekebenen. Onverlet de hagiografieën die haar een glansrijke carrière als MP voorspellen. De vrindjes van de pers mogen dan in stelling zijn gebracht, dit gaat nooit lukken.

medusa324 | 19-11-17 | 11:34 | 2

Dat Vogelaartje is een vorm van niet kunnen omgaan met. Daar zou je eventueel nog kunnen leren mee omgaan dmv een media training.

Dat ze zelf nepnieuws verspreidde over een niet bestaande website, is veel ernstiger. Als je *nu al* als verantwoordelijk minister aan dit soort methodes moet toegeven en van gebruik moet maken om een punt duidelijk te maken aan de Nederlandse bevolking - nou dan zie ik nog een zwarte toekomst tegemoet m.b.t. het vertrouwen in deze minister.

Frappant is daarnaast dat de zogenaamde *waarheidsmedia* in Nederland niet het *lef* heeft om middels onderzoeksjournalistiek aan te tonen dat de minister zelf nepnieuws heeft zitten verspreidden over een door de Russen niet bestaande overheidssite.

Plaats daarnaast het verhaal van dit nepnieuws van minister Ollongren in relatie tot de situatie met de kritische Omtzigt en er begint een eng beeld te ontstaan, dat in rap tempo het vijandsbeeld m.b.t. de Russen koste wat het kost flink moet worden opgeschroeft.

litebyte | 19-11-17 | 11:47

Sinds de lpf niet zo’n eclatant voorbeeld gezien van een geparachuteerde bewindsvrouw. Dat kan nooit heel lang duren of ze staat in het rijtje Bijlhout. Ollon gren betekent geheel toevallig “glanzende tak” in het zweeds, dus ik zie wel een analogie.

RRMerlin | 19-11-17 | 13:45

Het is een wanhoopspoging om het eigen, op onwaarheden gebaseerd beleid te verkopen door terechte kritiek af te doen als nepnieuws.
En de BUK kwam niet uit Rusland.
Zo debiel zijn ze niet. Laat je niet beïnvloeden door de diaree van nepnieuws over dit onddrwerp.

TralalaPompompom | 19-11-17 | 11:34 | 4

Geef mij een buk installatie en ik maak er foto's van die op vlak voor het neerschieten van MH-17 gemaakt zijn. Menu, tijd/datum, set.....

Is dit nog nieuws? | 19-11-17 | 11:53

En op dzt filmpje van zgn wegvluhtende buk was een garage te zien op een plek in gebied in handen van de Oekraïense overheid...

Benesha | 19-11-17 | 13:35

Kap nou eens over dat geneuzel wie die BUK afschoot. Het gaat erom waarom er uberhaupt nog gevlogen werd boven dat conflictgebied, dat is de crux.

Graaisnaaiert | 19-11-17 | 15:18
▼ 1 antwoord verborgen

Kajsa'tje is een Bilderberg-escort-meisje, vertrouweling (zeg maar gewoon assistent en onder-de-tafel-pijpert) van Mark Rutte -en tevens van Finse adel.

Elk woord dat uit haar mond komt is per definitie al onbetrouwbaar en in haar eigen woorden; "nepnieuws".
Om te suggereren dat ze onafhankelijk zou kunnen handelen in de politiek is ondenkbaar.

Deze doldwaze dame die in het verleden al openhartig domme oneliners de wereld ingeholpen heeft over hoe ze denkt over het politieke klimaat, zal er alles aan doen om haar nieuw-gevonden invloed te laten spreken.

En dat is dood-eng, want Kajsa is niet zuiver op de korrel. De invloed van Links-overkoepelende achterkamertjes, Bilderberg, Soros en een algehele loyaliteit aan het instituut "regering" (immers adel) zorgt ervoor dat zij zich verheven voelt boven andere partijen.

Maar wanneer Trump iets nepnieuws noemt (met goede reden) is de wereld te klein.

Als er niet zoveel snowflakes waren op deze aardbol, zouden dames als Kajsa niet eens loco-burgervader geweest zijn, maar zouden ze als typgeit bij een groot-kapitaal dochter-onderneminkje hebben vertoeft.

R0BB3RT | 19-11-17 | 11:33 | 3

Kasja is lesbisch, Robbert.

omanders | 19-11-17 | 12:09

Macht corrumpeert, omanders.
Er zijn zat politici wereldwijd die gunsten hebben verleend, Kajsa lijkt mij exact het soort persoon dat dan maar even doorbijt en de beloning in gedachte houdt.

R0BB3RT | 19-11-17 | 12:51
-weggejorist-
beau van rtl | 19-11-17 | 18:38

Ze maken vaak zelf nepnieuws en dan geven ze jaren later toe dat het niet waar is. Welke visie heb je dan? Volgens links was de intergratie van import gelukt. Nu is bijna idereen het er wel overeens dat dat mislukt is.

Rest In Privacy | 19-11-17 | 11:32

Mevrouw studeerde aan de UvA, is van D66 en zat in de Amsterdamse politiek - dan weet ik genoeg.

Goldfinger | 19-11-17 | 11:32 | 1

Studeerde aan de UVA?

Godsallejesiskristus, dat verklaart alles.

mallekater | 19-11-17 | 11:48

- immigratie is een verrijking
- Betuwelijn is een succes
- Schiphol produceert geen meetbare geluidsoverlast
- Catalanen zijn Poetin-trollen
- Oekraiense kippen zijn schoon
- JSF is een succes
- EU en euro zijn een succes
- Islam is vrede

Al-Dente | 19-11-17 | 11:31 | 3

En oh ja, D66 is vóór referenda.

Al-Dente | 19-11-17 | 11:33

Ja goed he, dat gaat nog leuk worden.

cloudoflogic | 19-11-17 | 12:07

2+2=5

P-unit | 19-11-17 | 12:14

K.O. is een gevaar, een groot gevaar voor de democratie en vrijheid .
En inderdaad ze voldoet aan alle verwachtingen die van D66 kunt hebben.
Hopelijk krijgt ze spoedig 8 tellen en dan vervolgens een echt K.O.

Memek | 19-11-17 | 11:30 | 4

Sigrid "Slaap met de PLO" Kaag is nog een veel groter gevaar.

omanders | 19-11-17 | 12:10

@Omanders

Nee!! Beide dames zijn een gevaar, hun gevaarlijkheid overlapt op een aantal fronten. De een is niet groter dan de ander.

Arachne | 19-11-17 | 14:57

Moraal van het verhaal, we hebben meer te vrezen van de Zweden dan de Russen.

Smarties | 19-11-17 | 15:25
▼ 1 antwoord verborgen

Als deze dame niet lesbisch was, was ze nu koningin. Het is Bea en W-A niet gelukt om haar op andere gedachten te brengen. En dat is achteraf maar goed ook.

Haberdoebas | 19-11-17 | 11:29

Het is mij nog te vroeg voor een definitief oordeel. Maar eerste indruk is dat zij haar positie een vanzelfsprekendheid vindt vanwege haar correcte denkbeelden en algehele levenshouding. Vandaar de arrogante houding zodra haar te kritische vragen worden gesteld: "Hou durf je mij niet blind en gedwee te volgen?"
Dit verklaart ook haar steun voor de sleepwet en overheidsnieuws. In haar ogen is de sleepwet bedacht door correcte mensen, wordt zij uitgevoerd door correcte mensen, en gecontroleerd door correcte mensen. Mensen zoals zij. Kritiek op de sleepwet is kritiek op correcte mensen, en die staan juist boven iedere kritiek verheven. Vooruit, de overheid kan met de sleepwet alles en iedereen bespieden, het briefgehein en privacy worden volledig geofferd aan vage dreigingen en nog veel vagere oplossingen en je kan net zo goed een overheidscamera in je slaapkamer en badkamer laten monteren. En ja, in handen van een malevolente overheid maakt dat iedere burger chantabel en intimideerbaar. Maar hier zitten toch alleen maar correcte mensen als Kasja?
Zot zegt: Iedere overheid is fundamenteel niet betrouwbaar tenzij het tegendeel is bewezen. Iedere macht is in principe corrumpeerbaar, tenzij het tegendeel is bewezen. Iedere toename van macht zou alleen moeten mogen na democratisch draagvlak, na bewijs van nut en noodzaak, en na bewijs van werkende controlerende en remmende mechanismen. Daar over heen lopen met een houding van "u heeft toch niets te verbergen?" en "vertrouwt u ons nou maar, wij zijn correct" is levensgevaarlijk.
Terug naar Kasja: Lid van een partij die méér democratie voorstond in theorie, en democratie uitholt in de praktijk. Iemand die liever een staatsgreep pleegt dan zich te laten leiden door de stem van het volk. Iemand die een sleepwet verdedigt die mensen zwak en weerloos maakt tegen een stiekem spionerende overheid. Kasja, ik weet eigenlijk genoeg. Ik vertrouw je voor geen meter. Tot je je betrouwbaarheid hebt bewezen.

Zeddegeizot | 19-11-17 | 11:28 | 3

Ze is het vleesgeworden Demofoben 66 woord.

Knoeperd | 19-11-17 | 11:35

Twintig jaar ambtenaar geweest. Laatste baan als ambtenaar was secretaris generaal op algemene zaken, hoogste adviseur dus van Mark Rutte.
Vervolgens een paar jaar openbaar bestuur als wethouder in Amsterdam. Is een baantje aangedragen door de partij, komt geen kiezer aan te pas. Net zo min als bij een ministersbenoeming. Het kartel heeft dit voortgebracht.

Glasgow Argus | 19-11-17 | 11:40

Een democratische Bilderberger, die kiezen altijd voor de belangen van het volk.

rechtsdwalendeautist | 19-11-17 | 11:48

#Trollongren

RonnieKray | 19-11-17 | 11:27 | 1

+10

knerf | 19-11-17 | 13:43

Wie is dat mens en met hoeveel voorkeurstemmen kon zij minister van binnenlandse zaken worden?
Alles wat ik tot heden van mevrouw vernam doet denken dat ze zo'n 13 in een dozijn linkse activist is - en dus zeker niet op deze positie hoort.

Jan Passant mk2 | 19-11-17 | 11:26 | 1

Stemmen doen we op volksvertegenwoordigers, niet op ministers. Om minister te worden heb je geen enkele stem nodig.

Bytemaster | 19-11-17 | 11:38

Fake nieuws.
Fake fotorolletje.
Fake radarbeelden.
Fake kabinet!

Rest In Privacy | 19-11-17 | 11:24

Mevr. Ollongren doet het in haar broek voor een 'vijand' die kennelijk met veel toewijding een nepnieuwssite maakt, maar die vergeet om de doelgroep, de locatie van het nepnieuws mee te geven. Wij mogen vervolgens de URL niet weten, want dan worden we prompt pro-Putin.
De schuld van MH17 ligt trouwens hier in NL. Us Kamieleke, die zijn kisten over oorligsgebied liet vliegen, waar zojuist een vrachtvliegtuig op 6.6 km hoogte uit de lucht was geschoten..

echt_links | 19-11-17 | 11:23 | 7

Dat zegt niets. Een codeshare betekent dat KLM bij Malaysian stoelen inkoopt. Heeft geen snars met vluchtplanning te maken. Die wordt door Malaysian bepaald.

SDI | 19-11-17 | 17:07

En tenslotte schrijf je zelf dit:

" De schuld van MH17 ligt trouwens hier in NL. Us Kamieleke, die zijn kisten over oorligsgebied liet vliegen"

KLM is niet eigenaar van MH kisten. Alleen van KL kisten. Ouwe russentrol die je er bent!

SDI | 19-11-17 | 17:10

@SDI: Dus als je weet (en dat had us Kamielleke moeten weten) dat die kist over oorlogsgebied gaat vliegen, laat je je onwetende passagiers gewoon middels codesharing over dat levensgevaarlijke gebied vliegen, zonder ze te waarschuwen (op zn minst!!). Meneer?Mevr. SDI: U bent een sukkel en een domme overheidstrol! Prettige avond.

echt_links | 19-11-17 | 20:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Er zal ongetwijfeld veel nepnieuws in omloop zijn. Net als in de journalistiek gebruikelijk is, zullen de burgers ook in dit social media-tijdperk moeten leren meerdere (serieuze) bronnen te raadplegen. Ollongren en in het kielzog Verhoeven doen een beetje vaag. Ze zal dus met voorbeelden moeten komen. Overigens hield ze gisteren wel een mooie en krachtige toespraak tijdens het D-66 congres. Pechthold was daarna ook overtuigend, tenminste voor de aanhangers van deze partij. Ik denk dat zij naast Pechthold in de Kamer het gezicht van D66 in de regering wordt. Met dit ideale "echtpaar" zal de partij veel stemmen trekken. Het Amsterdamse verleden van Ollongren is voor de rest van Nederland (en dat zijn toch de meesten) moeilijk te volgen. Ik beoordeel haar dus wel op haar huidige ministerschap.

Mannes | 19-11-17 | 11:22

Nepnieuws dat verspreid wordt door een nepkabinet dat discussieert met een nepparlement.
Oh ja, en die nepwebsite is gewoon Geenstijl, maar dat durft ze niet te zeggen omdat de stront dan tegen de ventilator vliegt.

boccelullus | 19-11-17 | 11:21

Rutte zijn hele gezag is gebaseerd op nepnieuws en leugens. Geen wonder dat Ollongren als vroegere medewerker van Rutte ook deze techniek bezigt. Mogelijk heeft zij Rutte zelft op dit spoor gebracht.

watazooi | 19-11-17 | 11:21

Die typefout 'minsiter' Ollongren, dat moest natuurlijk minsinister Ollongren zijn. Dat mens is echt van de Dark Side.

Professor Superhirn | 19-11-17 | 11:20

Binnenkort zul je voor echte nieuws naar het Dark Web (klinkt angstaanjagend, hè) moeten.

solcama | 19-11-17 | 11:20 | 1

Eens. Is de laatste plaats waar we nog normaal kunnen communiceren over een paar jaar.

BenPakdee | 19-11-17 | 11:26

D666 was toch voor Hillary? Waarom bezigen ze een term van hun zelfverklaarde vijand Trump?

Die jokkende meneer Verhoeven kon overigens ook al geen voorbeeld geven van nepnieuws dus ach. Zal er wel op neerkomen dat het OM een onderzoek gaat starten naar GS, TPO en alle andere websites die niet policor zijn (uiteraard geen onderzoek naar nepnieuws krant nrc want dat is een spreekbuis van de staat). Ze hebben nu de stok waarmee ze willen slaan, een naam gegeven.

Graaf_van_Hogendorp | 19-11-17 | 11:20

Het verbaast me al een tijd, maar waarom worden de Europese landen tegenwoordig geregeerd door van die kinderloze en vaak zo gslachtsloze figuren.
Alleen de Belg Michel heeft kinderen. In Luxemburg heerst een openlijk homoseksueel. In Ierland een openlijk homoseksuele allochtoon. Frankrijk heeft een onbekende die het met een bejaarde dame doet. In Duitsland het mirakel Merkel. En wij hebben nu Rutte, terwijl Ollongren al jaren geleden gegroomed werd voor de rol.
De laatste weken is het etaleren van Ollongren in de hiogste versnelling gegaan, met grote krantenartikelen over de toekomstige premier van Nederland.
Dat alles in schril contrast tot wat ze publiek heeft laten zien. Een volstrekt regenteske houding, weinig communicatief in de omgang met plebs-journalisten. Dommige uitspraken in de pers - over de hoogopgeleide syriers die de redding van de amsterdamse IT branche zouden zijn, over de amsterdamse onafhankelijkheid, over nepnieuws — Waaraan zou je moeten ontlenen dat jonkvrouw Ollongren zulke grote capaciteiten bezit?
Ronduit eng wordt het wanneer je de foto met Bea Bilderberg ziet. Hier steekt iets achter, hoef je geen complotdenker voor te zijn.

Glasgow Argus | 19-11-17 | 11:19 | 4

Die foto wekt inderdaad op zijn minst de indruk dat Ollongren en die oude gierige kraai van een Beatrix het wel goed kunnen vinden samen. Ik heb altijd meer vertrouwen gehad in politici waar de leden van de familie De Ranitz een hekel aan hadden...

Rhenium | 19-11-17 | 11:40

Bea heeft altijd al veel geschurkt met de paarshemden van D66, wat dat (ook) betreft heb ik meer vertrouwen in Wimlex. Hoop alleen dat ie niet te veel van de opvoeding van de kinderen aan hun opoe overlaat, anders begint de zwijnerij weer van voren af aan.

Knoeperd | 19-11-17 | 11:54

Het begint idd op te vallen.

Ongeruste vader | 19-11-17 | 14:40
▼ 1 antwoord verborgen

Uiteindelijk komt het meeste nepnieuws gewoon uit Brussel. Om hiervan de kiezers af te leiden wordt de voormalige eussr ingezet.

Zullen we zware jaren worden voor Óllòngrè.

Uiteindelijk zullen we de komende jaren de eerste politici krijgen die erkend aan euroschrizofenie lijden. Krijgen ze natuurlijk wel paar keer per jaartje een beterschapskaartje van Juncker.

Tee Of Cup | 19-11-17 | 11:19

Toen Poetin, na lang zoeken, het vliegenpoepje Al Hollanda op de globe had gevonden leek het hem direct een goed idee dit mini kalifaat te bestoken met nepnieuws. Hier werden immers de plannen gesmeed die vervolgens wereldwijd werden uitgerold. Het ware centrum van de macht. In de euforie van deze ontdekking viel het niet eens op dat de hoogste baas van dit ministaatje nog bij mams op de zolder woonde. Jantje sliep en opa sloeg het sprookjesboek dicht.

Pedronegro | 19-11-17 | 11:19 | 3

Zijn dochter woonde in Nederland en zelfs Putin is wel eens in een winkel hier gezien volgens mensen in haar buurt. Toen kwam het vliegtuig en kreeg Rusland gelijk de schuld en mensen hebben toen die dochter weggepest. Die is verhuisd met haar Nederlandse man naar Rusland. Wat een misstap van die Nederlanders, om je dood te schamen. Dus Putin kent Nederland en heeft slechte herinnering aan ons, die domme burgers, die gelijk de Russen de schuld gaven en zijn dochter weggepest hebben.

gato | 19-11-17 | 13:22

Vergis u niet, Nederland is een van de grootste aanjagers van de EU en de EU is de politieke tak van Banken en Multinationals, beiden met geopolitieke belangen. Ik denk dat het heel onverstandig van Putin zou zijn als hij hier niet de stemming probeerde te beinvloeden maar dat doen "wij" als EU natuurlijk ook, daar en wereldwijd. De Koude Oorlog is weer helemaal terug, alleen zijn er nu iets meer machtblokken en is de inzet nog veel en veel hoger ( grondstoffen, bevolking, kennis en patenten ) dan dat hij ooit geweest is. Alleen vind ik wel dat wij wat aan de proactieve kant zitten, om het maar netjes uit te drukken.

Graaisnaaiert | 19-11-17 | 13:56

Poetin heeft eens een biertje zitten drinken met ons dikke prinsje en toen wist ie al dat nederland een makkie zou zijn om onder te sneeuwen.

beau van rtl | 19-11-17 | 18:13

Mevr. Ollongon doet hier via de achterdeur een Donnertje. ´De pers´, de ´media´ moesten maar eens een toontje lager zingen.
Maar met voorbeelden of bewijzen komen, ho maar.
Valse takketeef. Ik geef je het op een bierviltje: dit kabinet klapt op dit niveau bewindvoeren en Ollongronen (D666) is 1 van de redenen).
Broeva, Haro. Weer verkiezingen. Kan het volk weer opnieuw op dezelfde politieke meuk stemmen.

chicago river | 19-11-17 | 11:18

Vertrouw nooit een politicus die van adel is. Die heeft een aangeboren meerderwaardigheidscomplex.

zef732 | 19-11-17 | 11:17 | 2

Vooral als het een knecht is van twee meesters.

FreeVogelaar | 19-11-17 | 11:20

tuurlijk. Juiste accent, juiste scholen, juiste connecties... Nooit teleurgesteld, altijd op een princessebedje geslapen... En dat gaat dan voor het volk bepalen welke kant we mede opmoeten....

BenPakdee | 19-11-17 | 11:23

Tja. Nep nieuws. Maar de NOS die knipt in berichtgeving zodat het nieuws uit een bepaalde hoek belicht wordt is natuurlijk integer.

Is dit nog nieuws? | 19-11-17 | 11:16 | 3

NRC-Heckler blijft ook beweren dat hun frame niet fout is, want geen foute harde feiten. Dat is imo toch min of meer hetzelfde als 'a la Lucky TV' en memes woord-voor-woord soundquotes aan elkaar knippen tot een onzinzin. Alleen NRC doet dan alsof de woord-voor-woord geconstrueerde zin echt en relevant is, zonder context en uit. Heck-ler blijft roepen: ja maarrr die woorden zijn echt letterlijk zo gezegd, woord-voor-woord. Toch blijft het onzin. Ollongren lijkt uit hetzelfde vaatje te tappen. Aftappen.

Hemmenaar7 | 19-11-17 | 11:31

Mooiste voorbeeld is nog wel Putin die doorliep na een vraag van BBC m.b.t mh17.
Bleek, na verontwaardigde reactie BBC aan NPO, dat Putin NIET doorliep maar 20 minuten met reporter sprak.
Reactie NPO, " deed niet terzake".
Terwijl item zei: Putin weigert te reageren.

MarcS | 19-11-17 | 12:34

Marcs
Nog mooi recent voorbeeld: "niet stemmers" worden bij "nee" stemmers opgeteld ten einde aan te geven dat er geen meerderheid voor afscheiding van Spanje was bij het afgelopen referendum in Catalonië.
www.dumpert.nl/mediabase/7255523/e0f41...
NOS... Pffft...

Is dit nog nieuws? | 19-11-17 | 15:00

Sorry Nausicaa Marbe schreef deze column op donderdag 16 november j.l., anders ff googelen !
Doen !

outdoor | 19-11-17 | 11:14 | 3

Zit weer eens achter een inlogtracker. Ik bedankt. Ik neem geen account op welke krantensite dan ook.

vanBarchum | 19-11-17 | 11:57

@vanBarchum, dat dacht ik ook.
Overigens, inmiddels die Televaag uit m'n 'favorieten' verwijderd.
Ook al een waardeloze bomenverspiller.

watmagjenogwel | 19-11-17 | 13:04

Mevr. Ollongren is een probleem. Ze is een typische SJW.
Dat zag je gisteren in dat verhaal dat ze zich zo gekwetst voelde door Wilders. Hij had een motie van wantrouwen ingediend vanwege haar dubbel paspoort. Vervolgens vertelt mevrouw hoe erg het is dat ze weggezet wordt vanwege de afkomst van haar ouders.
Dat ze nu ook weet hoe het voelt om uitgesloten te worden. Mevrouw de minister kent dus duidelijk niet het verschil tussen persoonlijke en staatsrechtelijke kritiek.
We kunnen onze borst nat maken.

nietvaneergister | 19-11-17 | 11:12 | 3

Ach ze buit het opzettelijk uit. Het is niets anders dan smerige propaganda. Zij als slachtoffer... Kots.

Rheia | 19-11-17 | 11:14

Voorlopig zijn wij nog HAAR slachtoffers. Ik vind overigens er echt wel iets voor te zeggen: 1 paspoort, en never nooit meer, zeker niet als je iets politieks doet.

BenPakdee | 19-11-17 | 11:21

Als Ollengren er zo'n probleem mee heeft dat ze Zweedse ouders of voorouders heeft kan ze toch haar Nederlandse of Zweedse paspoort naar keuze inleveren? Lang geleden heeft de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën nog wel eens oorlog gevoerd tegen de Zweden (en gewonnen) over de heerschappij over de Sont en de Oostzee..,maar sinds het Zweedse wittebroid van 1945 hoor je niemand daar meer over. Zweden wordt geregeerd door de zelfde linkse kliek als waar Ollengren toebehoort.... het land is overspoelt door Somalische gelukzoekers alias vluchtelingen en een verkrachtings-hause vinst er sinds dien plaats. Ollengren is géén probleem voor NL want is meer een linkse-Pippie Langkous. Niet serieus te nemen. Haar ultra-linkse gedachtengoed is passé. De geheime diensten en politie diensten in ons land zijn niet zo blij met ultra-linkse bestuurders dus zal zij nog wel een keer in haar eigen zwaard lopen.

Eendragtmaaktmagt | 19-11-17 | 11:32

Ze kunnen het nieuws en andere meningen toch niet stoppen. Als dit zo doorgaat worden er straks gewoon weer stiekem verzetskrantjes gedrukt en verspreid.

Rest In Privacy | 19-11-17 | 11:12 | 3

Dan krijgen we de volgende melding; Uw ip adres en printernummer zijn uitgesloten van het printen van deze tekst, probeer een andere woordkeuze

am*dam | 19-11-17 | 11:20

Bij de kringloop type machine aanschaffen, voor de samizdat. Al heb je kans dat ze kopieermachines gaan verbieden ‘voor het mileu’ en je dus weer moet gaan stencillen.

Knoeperd | 19-11-17 | 11:56

Wat dacht je van een Russische printer aan te schaffen? Niks melding...

Sarcastisch varken | 19-11-17 | 12:05

Dit mens is zo arrogant en staat daarbij zo ver buiten de werkelijkheid dat zelfs de pers niet achter haar staat met haar 1984 ideeën. Het is te hopen dat dat zo blijft, dan krijgen we haar wel weggevogelaard.

down | 19-11-17 | 11:12 | 1

Waar is Rutger, als je hem nodig hebt.
.https://www.youtube.com/watch?v=BrYX1SBELSg

watmagjenogwel | 19-11-17 | 11:56

"Media zouden door de overheid goedgekeurde berichten moeten afrdukken". WTF!! Lees wat hier staat. Totale belangenverstrengeling. ONAFHANKELIJKE PERS moet door politiek goedgekeurd nieuws printen. Dat zijn Noord Koreaanse en Turkse toestanden. Deze Kajsa is een zeer gevaarlijke en FOUTE vrouw die haar goedkeuring heeft van ons Koningshuis. Denk daar maar een heel lang en diep over na... Deze menen hebben niet ons belang voor ogen. Integendeel. het zijn criminelen met maar 1 doel, hun zakken vullen over d rug van het volk, dat zij niet hoger achter dan slaven.

Rheia | 19-11-17 | 11:10 | 2

U bent een goede waarnemer.

von Amsberg | 19-11-17 | 12:31

Het is onbestaanbaar dat deze mevrouw vanuit ideologisch oogpunt bij D66 zit, dus daar moet meer achter zitten. Mol van Brussel, Shell en Unilever wellicht?
Met goedkeuring van Pechtold uiteraard.
Kajsa Ollongren en D66. Alsof je Sjaak Swart voorzitter van Feyenoord maakt.

Graaisnaaiert | 19-11-17 | 13:16

Olongren voldoet exact aan de verwachtingen die ik heb van een D66 politicus.

jemagookniksmeer | 19-11-17 | 11:09

Lees nog even in De Telegraaf van vrijdag j.l. de geweldige column van Nausicaa Marbe, die deze "dame"volkomen fileert en geen steek heel laat van deze Zweedse mevrouw.
Er zitten een aantal m.i. foute lieden in de huidige regering van jokkebrok Rutte.
Ollongren is er een van.

outdoor | 19-11-17 | 11:09 | 6

Ik dacht dat het CDA de zwakke schakel was in het clubje. ;-)

Príncipe | 19-11-17 | 11:50

Ach dat typeert Rutte, soort zoekt soort, zullen we maar zeggen.

watmagjenogwel | 19-11-17 | 11:54

Eendragtmaaktmagt | 19-11-17 | 11:45

> Pechtold de wegens gebrek aan gewicht omhooggevallen veilingmeester en Bilderberg-adept is een erg foute Nederlander.

Dat Pechtold een zoon is van een aannemer verklaart, denk ik, meer over het hoe, wat en waarom bij / van D66. ;-)

Príncipe | 19-11-17 | 12:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoe heette die Duitse minister ook alweer die ook precies wist wat de burgers wel en niet aan informatie moesten krijgen. Naam lijkt op die van een Belgische cabaretier?

J-van-de-Bontekoe | 19-11-17 | 11:07 | 5

de Britten hebben deze truc al decennia,s voor de nazi,s gebruikt, Goebbels heeft dit alleen maar kopieert net als de geallieerden,

adjudant | 19-11-17 | 11:35

Zoek eens op Anetta Kahane

Arachne | 19-11-17 | 14:48

@ Arachne: die Anetta is in ieder geval geen Belgische cabaretier

J-van-de-Bontekoe | 19-11-17 | 18:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze vrouw is een Bilderberg ganger en close met mw Beatrix.Net als Mabel loss is Kasja onaantastbaar.

xiuxiu | 19-11-17 | 11:03 | 5

of gang, ander woord voor criminele organisatie.

watmagjenogwel | 19-11-17 | 11:52

Tja verfverdunner en oude vrouwtjes mixxen niet goed.

Knoeperd | 19-11-17 | 11:59

Daar is geen woord van gelogen, maar wat doen we eraan.

beau van rtl | 19-11-17 | 18:09
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen