Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - Payback time

Ons Ebru over de kwaadaardige kippetjes van de Linda en de halfapen die er helemaal niet waren

Social

De Nederlandse media is te klein om ruzie te maken leerde ’s lands belangrijkste artiestenmanager me ooit – niet toevallig de manager van Linda de Mol – maar soms moet je opkomen voor je gelijk, je rechten en principes.

Het is één ding om een voorschot te nemen op inwoners van dit land die je van seksisme, racisme en discriminatie zullen beschuldigen naar aanleiding van een column en een totaal ander ding om geframed te worden dát je racistisch zou zijn. Uiteraard staat er niets racistisch in mijn column – ik moet het eerste medium nog tegenkomen dat een racistische column zou accepteren – maar laat het aan het kippetje van dienst @lindanieuws over om een column die spot on is, te framen als racistisch. Sterker nog, kippetje zegt dat ‘wij er nogal van schrikken’. 

Tafeldame. Zo zijn onze manieren...

Ik  zou ook schrikken hoor, als een van mijn medewerkers vraagt waar een sniper blijft tijdens de inauguratie van Trump maar dat bedoelde kippedijn niet met haar tweet. Vorige week schrok ze daar  niet van, tijdens de inauguratie van Trump niet – en hey surprise: nooit  niet. Niemand schrikt van wat gutmenschjes zeggen – on of offline, nee, gutmenschjes mogen alles zeggen en doen en daar hebben we het dan niet over. Veel  leuker is het om die ander te framen, die ander die niet tot de club van gutmenschjes  grachtengordel of mainstream media hoort. Die kun je gerust van racisme en discriminatie betichten. Meten met twee maten: schrikken hoor!

Of niet natuurlijk.

Mijn soort mensen denkt naïef dat er wel excuses zullen komen, want tja, goed volk he? Keurige mensen die weten hoe het hoort. Excuses zijn namelijk op hun plek: 

Excuses voor het niet kunnen lezen.

Excuses voor het opzettelijk framen.

Excuses voor stilletjes de online koppen veranderen.

Excuses  voor het niet inzien dat Sylvana Simons hét voorbeeld van emancipatie  is? Wat Estelle Cruyff kan, is niet voorbehouden aan blanke blonde  meisjes – hoor! 

Gewoon, excuses. Dat ene woordje wat je kindjes van vier al leert als ze iets verkeerds gedaan hebben.

Tegelijkertijd denk ik: hoe intens triest Umar, dat je excuses wilt van een wijfwicht voor wie de primaten in 020 Zuid waarschijnlijk het grootste voorbeeld in haar leven zijn, voor wie het hoogst haalbare in hipster Holland én alimentatietrekkend Amsterdam een eigen woning binnen de ring van 020 is. Excuses van een tikgeitje dat weet dat ze dat zonder de centen van een man nooit zal kunnen bewerkstelligen. Grow up Umar! Laat ze!

Maar ik hou van mijn zinnetjes. Ik ben columnist, onder álle omstandigheden. Ik hou ervan om op te kunnen schrijven dat niet alleen voor ‘politici’ die het verschil tussen psychiater en psychiatrisch patiënt niet weten, maar ook voor de Linda-stagiair van dienst geldt dat sorry seems to be the hardest word.  

Reaguursels

Inloggen

Die Ebru kan 't goed brengen
Novorapidjunk | 12-01-18 | 23:19
.
Ben grote bewonderaar van Ebru ! Jammer dat ze mij 'geband' heeft op twitter .

EvertsNL | 14-01-18 | 12:27

Het is zo mooi. Je gaat naar een land toe. Daar ga je dan iedereen van racisme beschuldigen. En dan krijg je automatisch gelijk. Wat is het mooi.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 19:01

Iemand al overwogen om @scheulderman75 te doen. Ik sla over deze keer. Mag er van buiten allemaal wel lekker neuqbaar uitzien, maar is van binnen waarschijnlijk rotter dan rot. ( en dat voor iemand uit rotterdam. Bah geef mijn portie maar een fikkie. Wat een hole zeg.

Swonchek | 13-01-18 | 17:45

Moet je de twitterfeed van @scheulderman75 ff lezen... it’s ll about me myself and i. en dat kutboek van d’r. Zou ze weten dat iemand die hond cyancali heeft gegeven? #nietverdervertellen

Swonchek | 13-01-18 | 17:41

Als je durft te ageren tegen radicaal links, word je al snel geassocieerd met rare mensen, zoals nazi’s. Dus zeggen critici: jij zit in een groep met nazi’s, dan ben jij ook een nazi. Het is absurd. Maar goed, dit laat zien hoe ""helder"" die mensen denken. Het is ook gewoon makkelijk voor ze. Als politiek correct links moet toegeven dat er realistische redelijke mensen zijn die iets tegen hun standpunten inbrengen, dan moeten zij accepteren dat er dus redelijke argumenten zijn aan te voeren tegen hun politiek en dat gaan ze nooit doen.

telelezer | 13-01-18 | 12:12 | 4

GifKikkert | 13-01-18 | 13:07
Ik erger me ook aan de begrippen 'rechts"en "links". Erg 20e eeuws. De maatschappij is te ingewikkeld geworden om nog in die kaders te denken. Vroeger was b.v. "links" tegen de monarchie maar tegenwoordig is dat "rechts" hoewel ook sommige linkse mensen tegen zijn. Tegen het afschaffen van het referendum waren zowel "linkse" als "rechtse"mensen. En zo zijn er dus wel meer onderwerpen. Echter... ik zie onder "linkse" mensen meer types die geïnspireerd zijn door hun ideologie en niet door feiten of realisme. "Links" wil wegmoffelen en policor zijn. "Rechts" wil gewoon de waarheid en benoemen. Ik heb de begrippen rechts en links overigens tussen haakjes geplaatst omdat het te algemene termen zijn er verouderd.

knerf | 13-01-18 | 13:39

"Echter... ik zie onder "linkse" mensen meer types die geïnspireerd zijn door hun ideologie en niet door feiten of realisme. "Links" wil wegmoffelen en policor zijn. "Rechts" wil gewoon de waarheid en benoemen."
Hoe kom je bij deze bewering? Heb je hier onderzoek naar gedaan? Wat maakt jóuw overtuigingen "de waarheid", "feiten" en "realisme", en overtuigingen van mensen die jij als "links" beschouwt "idealisme". Waarom zijn die overtuigingen niet "realistisch" en zijn die van wat jij bestempelt als "rechts" niet ideologisch?
Heb je ergens een onderzoek dat deze bewering kan staven? Want het klinkt nu net alsof je vooral je gevoel laat spreken, en ratio voor het gemak even buiten beschouwing laat. Waarmee je dus eigenlijk je eigen standpunt onderuithaalt...

GifKikkert | 13-01-18 | 14:25

@knerf | 13-01-18 | 13:39
Ik neem pecies datzelfde waar: linkse mensen hechten meer waarde aan ideologie dan aan feiten.

Ook zo typerend voor links is het meteen gaan vragen om 'wetenschappelijk bewijs' en 'onderzoek' (alsof ieder mens daarvoor gekwalificeerd is) wanneer ze een andere mening voor de kiezen krijgen dan hun ideologie voorschrijft. Dat zie je op de Joop ook erg vaak, met name ene ZANDB gebruikt dat om opinies of uitspraken die hem niet aanstaan op deze manier te "weerleggen".

Uiteraard is het niet aan jou om je uitspraken te bewijzen, maar juist aan hen om je uitspraken te falsificeren. Probeer maar eens een paar mensen te noemen die een linkse ideologie aanhangen en tegelijkertijd geloven in feiten.

Dan kom je uit op lui als Lucassen die, teneinde zijn ideologie te laten kloppen, de feiten probeert te verbuigen. Zover zijn ze al van het pad af.

Beefbus | 13-01-18 | 16:12
▼ 1 antwoord verborgen


"".. Niemand schrikt van wat gutmenschjes zeggen – on of offline, nee, gutmenschjes mogen alles zeggen en doen..""
@ Ebru Umar | 12-01-18 | 21:21
Hoogleraar, psycholoog en cultuurcriticus Jordan Peterson pleitvoor de autonomie van het individu, zijn verzet tegen politieke correctheid zorgt ervoor dat linkse critici niets liever willen dan hem de mond snoeren.
Recent vroegen 200 academici om zijn ontslag omdat hij niet politiek correct genoeg zou zijn.
-
Waarom roept u zoveel weerstand op?
„Omdat ik mij verzet tegen een rampzalige ontwikkeling op onze onderwijsinstellingen. Universiteiten zijn voor een groot deel overgenomen door neomarxistische activisten, die een frontale aanval hebben ingezet op de vrijheid van meningsuiting. Zij verdragen het idee van de soevereiniteit van het individu niet – wat het fundament is onder onze beschaving. Voor hen draait alles om groepsidentiteit: zwarten, transgenders, homoseksuelen, vrouwen.
-
U bekritiseert de ’identiteitspolitiek’, die in Nederland door partijen als Denk en Bij1 van Sylvana Simons wordt beleden. Wat is het gevaar ervan?
„Dat schuilt in hun blinde haat voor het Westen. Voor hen is de westerse beschaving een corrupt, autoritair, tiranniek, door mannen gedomineerd en op blanken gericht patriarchaat, dat moet worden vernietigd en vervangen door een socialistisch utopia.
www.telegraaf.nl/nieuws/1536644/vijan...

telelezer | 13-01-18 | 12:05

1. 'Kwaadaardige kippetjes' = belediging en discriminatie van al dan niet blonde Nederlandse vrouwen. Vergelijk met een ter plekke bedacht en op Ebru's achtergrond gebaseerd equivalent: 'treiter trutten'

2. Excuses vragen = kinderachtig gedrag.

3. 'Maar ik hou van ..' = Ebru die openlijk toegeeft ervan te houden om kinderachtig te zijn. Hetwelk punt 2 doet verklaren en het equivalent bij punt 1 in het geval van Ebru lijkt te bevestigen.

gaffelbaard | 13-01-18 | 11:47

Die Scheulderman is op de twitterfoto toch wel hands-down toch bij de knapste vijf van de honderd.

VerderLezert | 13-01-18 | 11:01

Nederland is toe aan botte bijlen. Gisteravond bij het NOS-journaal, die anonieme medewerkster die verhaalt over etnische profilering en racisme bij de grootste kruidenier van ons land. De interviewer wringt zijn gezicht in allerlei bochten om tegelijkertijd ontsteltenis en neutrale professionaliteit uit te stralen. Deze kijker vraagt zich ondertussen af waar AH zijn lesmateriaal op heeft gebaseerd en of er nog iemand is in Nederland die objectief onderzoek over de diverse bevolkingsgroepen durft uit te voeren en publiceren. In dit land met zorgvuldig gecreëerde taboes is geen ruimte meer voor welke kritische noot dan ook, laat staan de waarheid.

MickeyGouda | 13-01-18 | 10:47

Over discriminatie gesproken, volgens het lesmateriaal van AH heeft een modern gezin een man met een baard (expats?) en zijn de mensen met blond haar spoorloos.
www.ad.nl/binnenland/interne-ophef-ov...

Mark Bouwman | 13-01-18 | 10:08 | 2

Natuurlijk! Logisch. Alle blanke mensen met blind haar en blauwe zijn tegenwoordig HET symbool voor extreem-rechts, nationalisme, populisme en al het andere politiek- en sociaal-maatschappelijk kwaad. Dat moet bestreden en uitgeroeid worden. En dus laat de Appie dat niet meer in het lesmateriaal zien
Snap dat dan! :p ;)

gaffelbaard | 13-01-18 | 11:53

Correctie:
'blind haar en blauwe' = blond haar en blauwe ogen

gaffelbaard | 13-01-18 | 11:55

Met het opkomen van het internet worstelden Sanoma, telegraaf, persgroep en consorten jarenlang met het vinden van een nieuw verdienmodel.
.
Ze hebben het inmiddels gevonden hoor. #Politiekgeinspireerde karaktermoord.
.
Gelukkig praten we over margegroeperingen, immers oplages en online bezoekersaantallen van de meeste kranten en bladen zijn pathetisch laag. Zulke achterbannen halen de kiesdrempel niet eens.
.
Mogen mensen trouwens best eens meer bij stil staan. Het publieke debat wordt gedomineerd door margegeluiden. Helaas zien veel mensen die marge nog altijd voor instituten aan...
.
The least of us, unfortunately also the loudest of us.

Parel van het Zuiden | 13-01-18 | 09:38

Hoe herken je linksmensen? Fluister het woord; 'excuses' en als ze dan gaan krijsen, dan heb je er eentje. Wanneer je bij DWDD 'excuses' roept dan komt het dak omlaag..

Rest In Privacy | 13-01-18 | 09:37

Waar blijft die sniper?
.
Tsja, het zegt vooral wat over de politiekcorrecte geest en de verwrongen waarden en normen, dubbele standarden en kwaadaardige intenties die daar in rondzwerven.
.
We zouden in theorie natuurlijk ook naar dat nivo kunnen afzakken en bijvoorbeeld via twitter kunnen vragen om een hebdo-tje. Maar goed, dat is wat zij doen. Met “zij” in de nabije toekomst, eigenlijk nu al, wil je niet geassocieerd worden. Niet goed voor je kapsel.
.
The least of us, unfortunately also the loudest of us...

Parel van het Zuiden | 13-01-18 | 09:26

Tja, het zijn natuurlijk wel de Linda lezeressen waar je tegenaan pist als je het besproken verdienmodel bekritiseert.
Voor hen is een powervrouw iemand die maximale verdiensten weet te halen uit haar vrouw-zijn (zonder daarvoor voor jan en alleman haar benen te hoeven spreiden).

jemagookniksmeer | 13-01-18 | 09:15 | 1

Die benen mogen best wijd. Als je maar tijdig metoo begint te krijsen. Bij voorkeur natuurlijk in een column of stuk in de linda...

Parel van het Zuiden | 13-01-18 | 09:28

Wijvenkift.

van Oeffelen | 13-01-18 | 09:07

Ach, de Linea. Laat je eigenwaarde a.u.b. toch niet afhangen van de excuses van een dertien-in-een-dozijn-dameskransje.

Schaaldier | 13-01-18 | 08:43

Voor fuck sake, Linda is toch een kappersblaadje? En hun Website een voor bank zittende huisvrouwen? Dus waarom besteden we daar aandacht aan?
Aan de andere kant, treurig dat het framen ook al is doorgedrongen tot zulke media.

Bakkeleures | 13-01-18 | 08:22

"(...) Ik zal nooit ontkennen dat het de grootste mislukking in mijn leven is dat het mij niet gelukt is of zal lukken een man kaal te plukken"
Goed zo. Want samen met het feit dat jij altijd zegt waar het op slaat en niet een meedijnend eendje bent maakt dit jou een topwijf.

VeelTeSteil | 13-01-18 | 07:30 | 1

Dit is wat u waardeert? Het is ordinaire prietpraat en zo’n uitspraak verraadt een bijzonder oppervlakkig intellect. Nog los van het schreeuwerige toontje.

de Voorzittert | 13-01-18 | 07:52
-weggejorist-
Moeki de Meeuw | 13-01-18 | 06:34 | 2

Op het scherpst van de snede, precies hoe ik van ebru houd. Ebru for president!

Schepvogel | 13-01-18 | 05:07

Ik zal wel te lam zijn om dit geheel als een te lezen tekst te herkennen. Echt geen idee waar dit over gaat. Enige woord wat blijft hangen is primaten op dit moment. Zo voel ik me nu denk ik wel een beetje. Tukkietijd! Ook primaten hebben slaap nodig.

Dagdief | 13-01-18 | 03:10
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 13-01-18 | 02:05 | 2

Kruisruiker | 13-01-18 | 01:09
Inderdaad. 13 in een dozijn hier in Amsterdam zuid mijn beste. Maar een grote bron van anekdotes voor mij! In de categorie niks mooiers dan ze zonder make-up (brrrr) 's ochtends in hun joggingbroek hun kutkeffer te zien uitlaten en dan de drollen moeten opruimen met een boterhammenzakje. Ach de Hollandse glamour! Hahahahaha!

Basil Fawlty | 13-01-18 | 01:19 | 2

Jaja, Ik woon nu in Leeuwarden maar een tijdje terug aan de overtoom.
Ik ken je buurt, en de types die er wonen. Je woont in een wonder wereld Basil!!
Haha.

Kruisruiker | 13-01-18 | 01:25

Mooi he? Wondere wereld inderdaad. Maar wel mooi. Goed voor mijn anekdotes. ;-)))

Basil Fawlty | 13-01-18 | 01:52

Wegkijken... kop kan nog verder in het zand steken ..
Rip landgenoten ...

ik2! | 13-01-18 | 01:14

Heeft die Scheulderman al een vriendje? Ik val wel op foute figuren.
Wat een lekker wijf!

Ongeblustekalk | 13-01-18 | 00:53 | 7

Kruisruiker | 13-01-18 | 01:09
En we hebben een primeur.

Tuborg øl | 13-01-18 | 01:22

Tuborg øl | 13-01-18 | 01:22
Lol!

Basil Fawlty | 13-01-18 | 01:24

Kruisruiker | 13-01-18 | 01:09
Waarom niet?

Ongeblustekalk | 13-01-18 | 01:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Heel even een vraag.
Ik hoorde vroeger nog wel eens een goede mop. De laatste jaren nooit meer.
De moppen lijken wel verdwenen. Als ik aan mn neefje van 16 vraag of hij een goede mop weet is het antwoord nee.
Misschien een ongepast verhaal hier maar ik dacht er even aan.

Kruisruiker | 13-01-18 | 00:49 | 15

Een Nederlander, een Duitser en een dame in kort rokje met mooie tieten, en een non, zitten in een treincoupe.
Trein rijdt tunnel in en licht uit en er klinkt een harde klap. Als de trein de tunnel weer uitkomt, zit de Duitser met een pijnlijk gezicht.
"Net goed", denkt de non. Die Duitser heeft natuurlijk geprobeerd meisje te pakken en zij heeft hem geslagen.
"Net goed", denkt ook de dame. De Duitser heeft geprobeerd mij te pakken, maar greep per ongeluk de non en die heeft hem geslagen.
"Scheisse", denkt de Duitser. Die Nederlander heeft natuurlijk die mooie meid willen pakken, maar per ongeluk de non gepakt en die wilde het niet en heeft hem geslagen. Die Nederlander wist dat niet en heeft gebukt, waardoor ik de klap heb gekregen.
En de Nederlander denkt: "volgende tunnel, sla ik die Duitser gewoon weer op zijn smoel".
Goedemorgen Evocatus!!!!!!!

sunshine&rain | 13-01-18 | 04:54

Heerlijk, humor. Ik was even lachend afgeleid van de rotzooi.

schijtzat | 13-01-18 | 07:05

De humor is totaal verdwenen mijn beste. De tijd dat je als man in een jurk de lachers op je hand kreeg ligt inmiddels ver achter ons - naast de ironie, op het kerkhof. Alleen de TV draait door, lachen om versprekingen van domme Tokkies, dat is het niveau.

Afgeschminkte Bassie | 13-01-18 | 07:27
▼ 12 antwoorden verborgen

In Duitsland is het een schneiper Meulderman. Voor het geval dat..

BozePaarseMan | 13-01-18 | 00:42

Ja, op de vlucht over het balkon gekieperd, volgens de advocaat dan. Is ook een manier om de aandacht af te leiden van het delict.

BozePaarseMan | 13-01-18 | 00:45

Hahaha kostelijk. website van de advocaten. Buntsma? Goed in faillisementsrecht en zijn maatje goed in (economische) strafzaken maar zijn passie is strafrecht. Ok. Mijn passie zijn oa wijn en eten maar of ik daar goed in ben? Ghehehe. Je weet thans nooit in Nederland maar iets zegt me dat zij weinig kans hebben.

Basil Fawlty | 13-01-18 | 00:54

Zij heeft helemaal gelijk. Omhoog gevallen, tutjes. Zich omhoog weten te werken door te slijmen en de mening te verkondigen die deugt, want hey je wilt er bij horen. Een eigen stelling en standpunt innemen, ho maar. Principes, nooit van gehoord. Vinger op de zere plek, well done Ebru.

De Evangelist | 13-01-18 | 00:37

Boodschap okee, maar schrijf eens lineair, voor een man is dit met veel moeite te begrijpen en dan komt het niet over dus wordt er geen actie ondernomen, behalve door journalistjes.

Ongeblustekalk | 13-01-18 | 00:32 | 5

Kruisruiker | 13-01-18 | 00:40
Bijzonder. LBGT types hebben kruisende verbindingen in hun brein zodat ze dit soort onzin zouden kunnen begrijpen.

Ongeblustekalk | 13-01-18 | 00:48

Ichneumonidae | 13-01-18 | 00:44
Leuk dat jij wat mee te delen hebt, maar met een groupie ondersoort doe ik geen zaken.

Ongeblustekalk | 13-01-18 | 00:51

Ongeblustekalk | 13-01-18 | 00:48
Ja, wel appart.

Kruisruiker | 13-01-18 | 00:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo blij dat ebru weer terug is. Wel grappig ebru dat jullie dezelfde broodheer hebben. Ik zeg atrium hoofddorp en neem haar te grazen.

denhaagvandaag | 13-01-18 | 00:21

Ik vond het altijd al een raar wijf (sorry XLNBFTRW!) en waar staat die A. voor?

Rest In Privacy | 13-01-18 | 00:15 | 3

Antoinette.

Lewis Lewinsky | 13-01-18 | 00:17

Ja, ach. Bedankt in ieder geval.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 00:18

Google stuk?

Kruisruiker | 13-01-18 | 00:23

De laatste die ik in de panelen waarschuwde voor apenvergelijkingen (hij had iets met een banaan.. ), was Kees van der Kooi (onder een andere nick dan @realmckoi). Was op Powned.tv - ik zei nog dat het OM zaken aan het voorbereiden waren.. hij is moeten voorkomen.. (was ook over Sylvana.. ). Primaten.. (en net uit te leggen dat je er een type vrouw en niet met een bepaalde etnische achtergrond mee bedoelt). Kantje boord denk ik (RealMcKoy was uiteindelijk toch het bokje denk.. maar die zei ook dat ie het zo bedoelde.. ).
Maar ik denk het enige topic dat ik ooit las hier, waarvan ik nog weet waar ik was - wat het weer was buiten.. etc, moet zijn geweest een Ebru-column van een paar jaar terug - over een Turkse kinderdagverblijfmanager.. ;) die heb ik 2 of 3 keer gelezen, met zoiets van 'wat is dit?' / 'wie is dit?'. Dat was alles uit de kast, inclusief ongegeneerde jaloezie denk ik over de auto die ze reed (ondertussen zelf gepast of ongepast over je vakantiehuis beginnen).. ik weet niet of iedereen dat kan doen en niemand denk ik heel vaak - en misschien is het zelfs een neiging die in iedereen zit of iedereen wel ooit in zichzelf herkend heeft. Maar ik blijf er toch om moeten glimlachen - al kan je zoiets op papier zetten eigenlijk niet doen - tweet nog erachteraan dat Sylvana in een pauper-BMW wegreed of zoiets (altijd BMW's valt me ook op ;) ). Ik kom er niet mee weg denk ik (maar ik herken er nog iets van mezelf in terug - al weet ik niet of ik dat altijd zo uitsprak).
Ik denk dat het een 'close call' was.. (en inderdaad Linda de kop verkeerd had) maar af en toe zit er dus zo'n stukje tussen - ik ben het dus soms ook wel weer geestig gaan vinden (zonder het 3x te hoeven lezen). Columns is misschien ook meer dan andere stukjes de mens die het schrijft.. ik ben ze toch wel blijven lezen. (maar Hertzberger heeft ze ook, over Diederik Stapel bijvoorbeeld die bij NRC nooit de deur uit gemogen.. leuke en afwisselende manier van schrijven, maar een ongeluk zit in een klein hoekje soms ook ;) ).

nickolaas | 13-01-18 | 00:09 | 9

@sunshine&rain | 13-01-18 | 00:22
Ik ben nog onderweg.. maar ik had nog beloofd een deel II te posten in een ander topic (lukte niet trouwens.. filter iets). @lewinsky - ja klopt, Ben van der Kooi was het idd.

nickolaas | 13-01-18 | 00:28

hehe, ben er in geslaagd mijn station voorbij te rijden ;) - half uur later thuis.. met een stoptrein.. die comment kan ik me ook nog wel een poosje herinneren denk ik. Dit ook ;).

nickolaas | 13-01-18 | 00:42

Ben van der Kooi kreeg een boete van 250 euro.
Waarom denk jij dat hij The real McCoy was, nickolaas?
Je hebt nu alle tijd voor een antwoord, toch :)

Lewis Lewinsky | 13-01-18 | 01:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Tuborg øl | 12-01-18 | 23:32
Ach, dat was een lief zielig verhaal. Zij was een trotse mini ondernemer maar onderbewust had ze dat logo gestolen. Daar is een naam voor. Ik ben het vergeten misschien dat jullie het weten. Voorbeeld. Ooit liet een psycholoog een aantal ad-mensen vanuit een station in Londen naar zijn kantoor rijden in en taxi en liet "onbewust" subtiel op bepaalde punten olifanten dingen zien of neerzetten. Bijvoorbeeld naam van een bedrijf, olifant replika op een hoek, slogan met olifant etc. etc.. Toen ze op zijn kantoor kwamen vroeg hij om ze een douche reclame te maken oid. En allen kwamen ze onafhankelijk, dus zonder overleg, met een reclame waarin de olifant een hoofdrol speelde. Ghehehehe. Mooi.

Basil Fawlty | 12-01-18 | 23:51 | 7

Hidden sound systems van multilul.

Rest In Privacy | 13-01-18 | 03:47

subliminale manipulatie is het woord(en) wat je zoekt Basil.

Tuborg øl | 13-01-18 | 16:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Ebru is helemaal niet lief. Ze lijkt lief.
Het is gewoon een ongelofelijk ijdele, egocentrische, jaloerse, eigenwijze turkse bitch.
En ik was blij dat z e weg was bij GS, en niet blij dat ze terug is met haar kinnesinne stukjes over haar grootste onderwerp: Ebru herself.

King of the Oneliner | 12-01-18 | 23:47 | 6

King of the Oneliner | 12-01-18 | 23:47
Je mag zeggen wat je wil maar Ebru is geen slaafse aanhanger van de Erdosnor en bovendien is ze Nederlander.

Jan Dribbel | 12-01-18 | 23:58

Jan Dribbel | 12-01-18 | 23:58
Nee ze heeft 2 paspoorten en dat was ook het probleem toen ze werd opgepakt in Turkije. joostniemoller.nl/2016/04/verplichte-d... Ja ze voelt zich Nederlands maar heeft wel jaren gebruik gemaakt van haar dubbele nationaliteit om relaxed in de zomer zonder visum op en neer te reizen naar Turkije. Wel effe bij de feiten blijven.

Basil Fawlty | 13-01-18 | 00:42

Twee paspoorten, daar doet niemand afstand van.
Wel vind ik het super racistisch, want omdat ik ben geboren als nederlander en geen dubbel paspoort ouders heb kan ik noooit een dubbel paspoort krijgen. Nooit!
Het is een klasse systeem! Discriminatie!

boerk | 13-01-18 | 08:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Ebru, you go, girl!
Je hebt gelijk.
Mis wel een aantal komma's in je verhaal, waardoor het makkelijker leest.
De echte Linda geeft geen f^ck meer om het blad, of is in ieder geval niet meer aanwezig, hoor. Bezig met afvallen, toch?
Dit is echt een foutje van een nitwit. Of expres. Primaten/ half apen. Het woord is per ongeluk veranderd. Origineel, naar niet zo origineel.
Mijn complimenten voor 'wijfwicht'. Ik moest lachen.
Maar je mag ook weer niet alle dames van Amsterdam Zuid, over 1 kam scheren, huh? Is niet netjes. Velen voelen zich niet aangesproken, hihi. In vergelijking met Gooi en Blaricum etc dames.
Zitten ook heel veel goede tussen.....

sunshine&rain | 12-01-18 | 23:46 | 9

Basil, 02.12.
Dank voor uw antwoord. Ook al snap ik de frustratie nog steeds niet. Betreft bakfiets. Met kind voor en achter, ben ik omver gekieperd. 2 of 3 x. Toen ze nog klein waren. Heel dom en sukkelig. En bakfiets was uitkomst. Heerlijk alles er in pleuren en op pad. En inderdaad, oudste groter en zelf fietsen.
Boodschappen doen ook ideaal. Ipv 2 AH tassen aan stuur.
Nooit begrepen, wat nou precies de frustratie was of waar het voor staat. Bakfietsmoeders. Juist functioneel. Ipv kinderen in auto gooien, ritje naar school.
No worries, be happy ;))))

sunshine&rain | 13-01-18 | 03:17

sunshine&rain | 13-01-18 | 03:17
"Übung macht den Meister" ;-)) Daar heb je geen bakfiets voor nodig.

Basil Fawlty | 13-01-18 | 03:42

Basil, 3.42. Koffie doen van de week? ;)))))

sunshine&rain | 13-01-18 | 04:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Ichneumonidae | 12-01-18 | 23:34

"Slimme" geldbeluste lul. Dan vat je het goed samen.

Basil Fawlty | 12-01-18 | 23:36

Muwahaha. De Linda, gemaakt door zichzelf overschattende Amsterdam Zuid deeltijd werkende bakfiets kipjes en en masse gelezen door de tragische RTL verveelde provinciale vinex doosjes. En niet dat de Linda principieel tegen Ebru is? Nee ze surfen mee op de huidige trendgolf en als morgen een andere trendgolf groter is? Dan surfen ze daar op mee. Nul principes. Its all about sales. En dat is prima! Maar neem die rommel nooit serieus. Geloof me dat "Linda" idee is nooit van Linda gekomen maar van haar broertje John, die meester is in het verkopen van leeghoofdigheid. Men kan veel over John de Mol zeggen maar hij weet precies wat hij aan het RTL/SBS/NPO plebs moet verkopen. Sterker nog hij verkoopt zijn concepten ook net zo gemakkelijk aan de Engelse arbeidersklasse, maw de zichzelf respekterende BBC, ZDF, ARD aan de redneck Amerikanen maw aan NBC/CBS/ABC/PBS. Etc. Etc. "It's all about the ratings and subsequently money." in die bedrijfstak en die kent dus nul principes. Ieder jaar in Cannes kussen alle grote mediaconcerns zijn kont om maar een concept van een van zijn productiebedrijven af te mogen nemen voor heel veel geld want Moses is Moses but business is business. En geloof me ik heb nul komma niks met hem maar ik heb wel zakelijk respect voor het feit dat hij feilloos aanvoelt wat de gemiddelde trailer trash idioot wil zien. Sign o' the times in combinatie met geef het volk brood en spelen. Was ten tijde van de Romeinen al zo en nog steeds.
Overigens Ebru, blijf doorgaan. Iemand moet de luis in de pels zijn.
Overigens mooi detail. Heb ik me laten vertellen. De 2 na grootste afdeling bij John?...... Zijn juridische afdeling. Hahaha!

Basil Fawlty | 12-01-18 | 23:30 | 10

Tuborg øl | 12-01-18 | 23:36
Het een hoeft het ander niet te bijten. Iemand die z'n zaakjes goed voor elkaar heeft, plus veel. Mensen die in NL veel verdienen worden vaak verguisd. Vind ik nogal sneu. Ga het zelf maar doen - in die zin ben ik het met je eens.

Ichneumonidae | 12-01-18 | 23:58

Kruisruiker | 12-01-18 | 23:40
Yup. Wederom heb ik me ooit jaren geleden laten vertellen. Banknummers beginnend met 60.01 zijn dun gezaaid in Nederland en hij (zijn bedrijf) heeft er een. Is moeilijk aan te komen. Mijn complimenten.

Basil Fawlty | 13-01-18 | 00:06

Mooi geformuleerd, hoor, oude sjagrijn.

BigSmoke | 13-01-18 | 08:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Waar blijft die sniper?
Mevrouw Scheulderman75, U heeft een uitroepteken in uw foto midden onder en daar hou ik van, het doet me leven maar tegelijkertijd verdwijnt uw profiel als sneeuw voor de zon. Jammer. Schot gemist.

Ernst Oosters8389 | 12-01-18 | 23:26

Niet dat ik Linda ooit heb gelezen hoor... Maar wat heeft het te maken met journalistiek?

Kruisruiker | 12-01-18 | 23:26 | 3

P.S.: Wel doorgebladerd bij de tandarts.

Kruisruiker | 12-01-18 | 23:28

Kruisruiker | 12-01-18 | 23:28
Stiekem op zoek naar pron?

Tuborg øl | 12-01-18 | 23:30

Kletsnatte huisvrouwen schreeuwen in koor "Linda4President".

DommeNeger | 12-01-18 | 23:53

Onleesbaar stuk. Ik heb geen idee waarover het gaat en wat ze wil beweren.

JvanDeventer | 12-01-18 | 23:21 | 8

Wat wil je ook na 10 bier.

Mahatma | 12-01-18 | 23:35

Tuborg øl | 12-01-18 | 23:26
Geloof dat veel vrouwen geleerd hebben om erkenning, waardering etc. te willen. Veel mannen ook hoor, hou me ten goede.

Kan alleen niet zo goed tegen dat hysterische gejank. Je kunt je toch geen man voorstellen die ingaat op het gelul van een columnist van, laten we zeggen, De Telegraaf?
Soms zijn dingen beneden je stand. Dat ik vanavond hier en daar wat plemp is om Ebru te vertellen dat ze zich niet tot alles moet verlagen. Dat doet ze en dat vind ik vrij treurig. Ik zie haar dat vaker doen en hoop maar dat ze ermee ophoudt.

O ja, morgen is het koud, doe warme kleren aan.

Ichneumonidae | 12-01-18 | 23:41

Ichneumonidae | 12-01-18 | 23:41
Ik was net nog even op de metro (website) en heb een paar columns gelezen waar ik me prima in kon vinden. Het is dat ik daar geen reaguurder ben maar anders had ik mijn positieve mening daar ook geventileerd.

Ik weet het, de mussen zijn verdwenen hier. Die zijn even dobbermus de andere kant op.

Tuborg øl | 12-01-18 | 23:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Die Ebru kan 't goed brengen

Novorapidjunk | 12-01-18 | 23:19

Linda = nepnieuws.

Mahatma | 12-01-18 | 23:16

Ebru is liev.

Mahatma | 12-01-18 | 23:15

Linda is dus gemanipuleerd fake news. Volgens Gauleiter des Ministerium der Propaganda Ollongren moet die dus verboten werden.

Oepsie1234 | 12-01-18 | 23:13

Een wat schreeuwerig topic al met al. Sterkte Ebru.

de Voorzittert | 12-01-18 | 23:12

Love you Ebru

PremierKutte | 12-01-18 | 23:09

Het blijft natuurlijk allemaal een achterhoedegevecht. Ebru heeft gelijk, maar dat maakt niet uit. Deze zaak interesseert 1.67 %van de NL bevolking. Maar goed dat je dit recht zet.

skoftig | 12-01-18 | 23:05 | 1

Het regent ander aardig leuke tegels op den twitters bij linda nieuws. Arme sneeuwvlokjes.

Tuborg øl | 12-01-18 | 23:10

Ja hallo Ebru, ik wil mij wel even distantiëren van die "020 Zuid primaten" ook woon in zo een nieuwe toren.
.
Als ik een primaat was geweest dan had er op dit moment op waarschijnlijk een 18 jarig kaal k*tje op mijn gelaat gezeten.....
.
Nu moet ik het doen met eentje van 25....
..
Just saying.

Glas Koning | 12-01-18 | 23:05 | 1

Dus met uw snor scheren bedoeld u meestal iets anders? ;)

Tuborg øl | 12-01-18 | 23:09

Ach, bij de KNMG weten ze nu ook dat ze te maken hebben met een halvegare, met een fantast.

Jan Dribbel | 12-01-18 | 23:25

Lewis, wat knap, dat ze het zo snel al onderzocht hebben! Petje af voor KNMG. De politiek en politie en dergelijke, doen er langer over....

sunshine&rain | 13-01-18 | 00:17

De artsenfederatie zegt ‘vooralsnog geen aanwijzingen te hebben dat zij actief de titel psychiater heeft gevoerd en in die hoedanigheid zorg heeft verleend’.

WTF?

Joost2B | 13-01-18 | 17:01
▼ 7 antwoorden verborgen

pak ze Ebru !
als je een schuiladres nodig hebt hoor ik t wel

alexserienummer | 12-01-18 | 23:02

Linda is volgens mij voor vrouwen in de overgang.
Die vind ik eng, brrrr......

Kruisruiker | 12-01-18 | 23:01 | 6

Haha, met Oostblok bedoelde ik inderdaad Cluj, Roemenie.

Kruisruiker | 12-01-18 | 23:30

Ben het helemaal met jullie eens maar durf er hier niets over te schrijven.
Ik zit al in een situatie van veel beeld maar geen geluid ;)

Petrus Poortwachter | 12-01-18 | 23:30

Hee leuk, een praatgroepje voor mannen met lelijke chagrijnige vrouwen in de overgang. Die geen seks meer met je willen bovendien. Sterkte vooral voor @Petrus Poortwachter, wat vreselijk voor u dat uw vrouw niet meer wil.

Schaaldier | 13-01-18 | 09:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan wel stuitend vinden wat de Linda helemaal vindt en framet, maar wat is die Linda helemaal? Anderzijds moet framen wel worden openbaar gemaakt, maar is 1 tweetje @Linda dan niet genoeg?

Jan, Leiden | 12-01-18 | 22:55

Homoniem: kletsen. Om de oren & in de oren. Synoniem: geklots, klotsen. Om de oren & in de oren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-01-18 | 22:55

Ik begrijp dat de blanke gescheiden vrouwen van Zuid, primaten werden genoemd. Is dat ook racisme. Wat denkt Brussel. Het wordt weinig overzichtelijk op deze manier.

marjen | 12-01-18 | 22:53

De twitterlink: .....‘wij er nogal van schrikken’. zegt:
Sorry, deze pagina bestaat niet!

Kijkeensaan | 12-01-18 | 22:51 | 1
-weggejorist en opgerot-
koekieopjeoog2 | 12-01-18 | 22:51

Twee halfapen maken één aap?
Zo had ik eens een Amerikaanse collega die een sukkelcollega van ons toebeet: "It takes two of you to make an asshole." BAM.

Gele Beer | 12-01-18 | 22:49

Wie leest al die tekst bij de LInda? Wie leest replieken daarop elders?

VerderLezert | 12-01-18 | 22:49

Dit doet me denken aan een intervieuwtje bij een uitgaande refokerk in Nunspeet waar gevraagd werd of homo's mogen trouwen: Antwoord: Nee, nee, nee en nog eens nee..
Volgende vraag: mogen homo-sapiens trouwen: Nee, nee, nee., de homo-sapiens zijn viezerikken.

Jan Dribbel | 12-01-18 | 22:46 | 1

Roflol, geestelijk blind zijn ze.. de hardcore gelovigen. (meestal op zondag)

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:50

Ik hou van je collums topwijf

oldskoolhollander | 12-01-18 | 22:45 | 2

Denk zomaar dat Ebru jou niet zo'n topperdt vindt als je 'collums' schrijft. Ook niet als je oldskool bent. En ook nog eens geen Turk, veel gekker moet het niet worden;).

Ichneumonidae | 12-01-18 | 22:57

22.57 Ichneumondi. Lig onder tafel hierzo en niet door de wijn. Heerlijk die humor van GS.

sunshine&rain | 13-01-18 | 00:38

Na wat zoekwerk zie ik nog meer verschillen:
Ebru:
Natuurlijk wordt dit een racistische column die bol staat van seksisme en discriminatie.
Linda:
Natuurlijk staat deze racistische column vol seksisme en discriminatie.

Roadblock | 12-01-18 | 22:45 | 1

Nu je het tegelt zie ik hem ineens weer, ik las er dwars overheen maar was er wel twee keer overheen gegaan omdat er iets niet klopte.
*knock knock, who's there?.... Tuborg*

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:49

Die hele Linda redactie komt uit dezelfde stal als RTL en dat zie je de laatste jaren;) ze zijn linkscher als de NOS. RTL nieuws dat dagelijks Trump zit te baschen door clown Mouthaan. Bij Boulevard waar deugvriendjes van de Molletjes mogen opdraven en zich verheven voelt aan het volk. De grachtengordel en het gooi rules the world en dan verbaasd zijn dat de kijkers/lezers massaal afhaken.

Trumme | 12-01-18 | 22:39 | 5

Die Zwart is vele malen erger als die Mouthaan.

Roadblock | 12-01-18 | 22:53

@Trumme | 12-01-18 | 22:39 RTL ratten, inderdaad .Enige beetje normale is Roderick Veelo bij RTLZ

Zwizalletju | 12-01-18 | 23:08

de spoeling is al jaren dun.

JoyCee | 12-01-18 | 23:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vind die Linda een k*dtwijf en Ebru eigenlijk ook.

Petrus Poortwachter | 12-01-18 | 22:39 | 3

Ebru niet zo. Wat mij wel een beetje stoort is de roep om aandacht. Ik zou er toch serieus voor passen om in te gaan op het gelul van iemand die wat in of via Linda twittert of kwekt.

Overigens zou ik Ebru doen, maar dit terzijde, vooral voor Joris en aanpalende jorissers;).

Ichneumonidae | 12-01-18 | 22:43

Wat mij het meest stoort aan Ebru is het feit dat ze altijd en overal met iedereen ruzie heeft. Boring.
En wat Joris betreft ben ik helemaal safe want ik zou Ebru nog niet doen al kreeg ik geld toe.

Petrus Poortwachter | 12-01-18 | 22:46

Petrus Poortwachter | 12-01-18 | 22:46
Als je voorvechter bent van idealen die tegen de borst stuiten bij de 'minderheid' en iedereen die rollend in schuldgevoel (en kijkcijfers) hieraan meedoet ben je de lul. It ain't hard.
Mensen zijn bang voor de waarheid, want de waarheid is meestal alles behalve rooskleurig.

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:54

Wat is dit? De fukking Libelle? Voor kutnijd had je ebru niet terug hoeven te halen GS

Gen. Maximus | 12-01-18 | 22:39

Linda kan niet typen, next.

drs. P | 12-01-18 | 22:37

*Amsterdam Zuid zit vol met dit soort primaten, voor wie Sylvana ook hierin een rolmodel is*.
Het primaat is aan de primaten, Linda.

Lewis Lewinsky | 12-01-18 | 22:42

Ik vind het een prachtige column overigens. Je zou het als polariserend kunnen opvatten. Of als een spelt. Een spelt die een ballon doorprikt. Want kom op, of je nou blank, zwart, lichtgetint of groen bent, elke mongool ziet hoe fout, bevooroordeeld, racistisch en 'slachtoffer-rol
-achtig' Sylvana S. echt is.

Omnisofos | 12-01-18 | 22:34 | 10

Olleke | 12-01-18 | 22:37
Wel als je hem op de stoep van het Hilton legt....

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:55

Tuborg
Haha. I see what you did there
Op de parkeerplaats zou het ook kunnen als je een halfje Bruinsma wilt

Olleke | 12-01-18 | 23:00

Olleke | 12-01-18 | 23:00
Leuk gevonden! :)

Tuborg øl | 12-01-18 | 23:28
▼ 7 antwoorden verborgen

Als ik iets van Ebru lees heb ik altijd het idee dat ze schreeuwt.

Cheeky Bastard | 12-01-18 | 22:34 | 2

Ach, de meeste vrouwen zijn een beetje hysterisch.

Kruisruiker | 12-01-18 | 22:36

Sylvana is idd een betere actrice

Omnisofos | 12-01-18 | 22:38

Volgens mij heb ik Scheulderman weleens gezien bij DWDD.
Zeker weten doe ik het niet want ik heb geen pornografisch geheugen.

Kruisruiker | 12-01-18 | 22:33
-weggejorist en opgerot-
Listensilent | 12-01-18 | 22:30 | 1

Ik zou die tweet graag lezen maar helaas. Foetsie.

Roadblock | 12-01-18 | 22:29 | 1
-weggejorist-
ceadomile | 12-01-18 | 22:32

Poesmobiel | 12-01-18 | 22:25
Je gelul samenvatten in twee zinnen? Had je zelf moeten doen. Wat is je punt?

Ichneumonidae | 12-01-18 | 22:28 | 3

Ja, mooi is dat. Ik wilde graag aantonen dat er een patroon zit in het vingerwijzen, maar ook in de zogenaamde verdedigingen. Ik wilde laten zien dat de mensen die zelf uit de bocht vliegen of liegen, daarover geen verantwoordelijkheid nemen, maar de schuld van hun fout bij anderen leggen. Tot slot kom ik tot de conclusie dat een sorrietje van deze mensen niet alleen nooit lijkt te komen, maar ook niks waard is.
Fijn weekend vast!

Poesmobiel | 12-01-18 | 22:35

Kom jij zelf ooit wel eens verder als 2 zinnen Ich?

Roadblock | 12-01-18 | 22:48

Roadblock | 12-01-18 | 22:48
Kom op mensen, het is niet zo moeilijk. (je bent de derde in het draadje)
Groter of kleiner: dan
Even groot: als

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:59

Radicale beslissing' in Frans babymelkschandaal: voorraad van fabriek wordt volledig teruggeroepen.

Baron Clappique | 12-01-18 | 22:28

Ja, lekker, nog even die Scheulderman erbij. Het blijft me elke dag weer verbazen, die redeneringen van de mensen aan de warme kant van de hypocrisie. Deze tweet van die enge vrouw, dames en heren, die is alleen maar door de lezers verkeerd opgevat. Die werd vervolgens verwijderd omdat de lezers de dunne lijnen van de humor niet begrepen. Domme, domme lezers.

Eigenlijk net zoals het de schuld is van GS als iemand op zes verschillende manieren dezelfde leugen in stand houdt. Er is geen leugen, want die bestaat namelijk helemaal niet als GS er niet op wijst.

Een primaat heeft zes verschillende betekenissen, maar niet halfaap. Haal je tweet maar weer weg hoor, waar dat in staat. Zal ik dan maar vast volgens het bekende patroon reageren?
Komtie: de meeste mensen (hoef je niet te bewijzen, want dat is gewoon zo omdat jou dat goed uitkomt) associëren (goed woord, niewaar, dat associëren. Je bent al ca. 35% kwijt van de mensen die niet weten wat het is, maar jou graag willen geloven, dus dat schiet lekker op. En het betekent koppelen. En jij mag koppelen zo vaak en veel je wilt en je mag er ook een hele 'wetenschappelijke' studie aan ophangen ook al is er feitelijk totaal geen koppeling te maken) het woord primaat met halfapen. Het staat er weliswaar niet letterlijk, in die column, maar het gaat om het gevoel en daarom voelen mensen zich toch echt wel racistisch bejegent en daarom is er wel degelijk sprake van racisme. En wie dat niet kan begrijpen of invoelen is een racist.
En als je dit maar vaak genoeg herhaalt, dan krijg je ook een prijs!

Zo gaat dat Ebru. Of ik zit er bij in de buurt, denk je ook niet? Het zou aan de ene kant wel leuk zijn om excuses aangeboden te krijgen, maar zo sportief zijn die schuimbekkende borderliners eigenlijk nooit. En, ach, wat zijn de excuses van dit soort mensen nou eigenlijk waard? Ze zullen misschien, als het echt niet anders kan, uiteindelijk een stapje doen om hun baan of een plek aan tafel te houden. Excuses van dit soort mensen zijn per definitie altijd voor henzelf bedoeld. Laten ze elkaar maar een fijne prijs geven, vind je ook niet?

Poesmobiel | 12-01-18 | 22:17 | 14

je reactie staat bij het verkeerde item.
Hij had bij het stuk over Baudet moeten staan.

Petrus Poortwachter | 12-01-18 | 22:36

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:29
LOL

Poesmobiel | 12-01-18 | 22:38

Bij het woord primaat denk ik aan een mensachtige en in degenererende wijze gesteld iemand die qua intellect of gedrag niet aan de menselijke waarde voldoet. Ik weet niet precies aan welke huidskleur of desnoods geloofsovertuiging jij dit zou willen koppelen, maar het stoort mij wel dat jij op basis van *jouw* differentiatie mij als racist wenst te benoemen.

Pierre Tombal | 12-01-18 | 22:58
▼ 11 antwoorden verborgen

Ik hoop een schermprintje ergens , ze zijn nu voor de tweede keer red handed gepakt en tweet is weg.

Zwizalletju | 12-01-18 | 22:16

Ik maak me veel vaker druk over domme mensen uit Volendam maar dat komt vooral omdat mij de Linda nooit onder ogen komt en ieder spelprogramma voorbij wordt gezapt.

Einde van de Domheid | 12-01-18 | 22:16 | 2
-weggejorist-
Omnisofos | 12-01-18 | 22:23

Nee, nooit gelezen en nooit gezien, denk altijd aan dat kleine jongetje , dat ineens miljonair werd, als ik Linda zie. Hoe snel dat ging en hoe ineens, vragen die dan bij mij opkomen.

gato | 13-01-18 | 09:35

Ik weet totaal niets over halfapen. Sorry, Ebru.

Lewis Lewinsky | 12-01-18 | 22:13 | 10

Heb je toch weer iets over halfapen geleerd.

Oelefapper | 12-01-18 | 22:45

After-vrijmibo-niveau-tegels zijn toch vaak het best

DommeNeger | 12-01-18 | 22:52

DommeNeger | 12-01-18 | 22:52
Mee eens, en hoe dieper in de nacht hoe vermakelijker ze worden.

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Vind het pedante toontje van Ebru Umar intussen genoeg irritant om het volgende te stellen:

Een goede columnist prikkelt, zwengelt de geestelijke slijpsteen aan met sterke retoriek, bewaterd door bewoordingen die eigen pointe aan het slot diamantfijn neerzetten.

Dat zal nooit lukken met een sloot aan verkleinwoorden.
Evenmin het samenraapsel van gebeurtenissen gecombineerd met persoonlijke vete(s).

Helaas, Ebru, geen beste "speekbeurt".

Kudtkip | 12-01-18 | 22:10 | 1

Ben ik wel je eens, Kudt. Beetje over the top Mediterraans gezeik. Welke onbesprongen geit gaat er in godsnaam reageren op iets wat in de Linda staat?

Daar moet je wel echt een Turkse voor zijn (hee Joris, dat is van de humor)...

Ichneumonidae | 12-01-18 | 22:14

hahaha, struinend over youtube kwam ik dit tegen, een 1997 filmpje van Sylvana waarbij zij denkt dat je voor het bedienen van wat lichtknopjes in een discotheek ook een 6-jarige opleiding nodig hebt, youtu.be/WzDuZNAsOOs?t=3m18s

DommeNeger | 12-01-18 | 22:06 | 7

1997. Toen was Sylvana nog geen zeikerd. Ze heeft ook wel veel meegemaakt, hoor. Mooi 2 huizen er aan over gehouden. Blanke investeerders prive. Zou wat wezen, als die eens een boekje over haar open deden. Hoe ze zo een dedain/uit de hoogte/... vrouwtje is geworden of misschien al was.

sunshine&rain | 12-01-18 | 23:14

Denk dat DN wat anders bedoeld dan de comments er onder.
Ben het wel met DN eens.
Maar ja misschien ben ik te oud voor die onzin.

watmagjenogwel | 13-01-18 | 07:30

Iemand al aan wessel van D gevraagd of ie die dikke lippen om zijn klabanus nog kan herinneren?

Swonchek | 13-01-18 | 17:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat is er trouwens mis met een sniper? Ligt er maar aan wat je target is. Die Scheulderman heeft trouwens, zoals de Fransen dat zo mooi weten te zeggen: Du monde au balcon.

Fin ik wel een plus.

Ichneumonidae | 12-01-18 | 22:04 | 3

De zolder is nog te huur.

Watching the Wheels | 12-01-18 | 22:14

Die staat leeg en bovendien is daar verder niks te zien dan een bos haar die je liever elders zou zien... voor de liefhebber van het soort dan.

Ichneumonidae | 12-01-18 | 22:17

Ik leg die kkr teef liever in het hondehok hierachter op de berg. Aan een dikke ketting dat dan weer wel.

Swonchek | 13-01-18 | 17:57

Ebru,
ik zou in jouw geval de excuses van Jildou zelf willen...

Nuchternederland | 12-01-18 | 22:01

Iets in dat verongelijkte gedoe van Ebru staat me niet aan. Ik kan er niet precies de vinger in steken. Beetje alsof je tegenstanders nodig hebt om je punt te maken.

Ichneumonidae | 12-01-18 | 21:59 | 5

Andersom, Tuborg.

Lewis Lewinsky | 12-01-18 | 23:17

Ja , ik heb ook altijd een beetje het gevoel dat het oppervlakkige gekwetter van Umar meer verdienmodel dan bewogenheid is .

daytripper | 13-01-18 | 09:14

Waar kan je je vinger niet precies in steken? De Nederlandse uitdrukking is “ergens zijn vinger niet op kunnen leggen”. I like the way you think, maar je moet tegenwoordig opletten #metoo 🤘. Of je excuses aanbieden is blijkbaar ook voldoende.

Smelldacoffee | 13-01-18 | 10:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Zal nieuw voor je zijn: denk niet dat ze het bij de Linda erg vonden dat je in de bak zat in Turkije vanwege een tweet. Veel witte vrouwen houden gewoon niet van afvalligen. Nederlanders van Turkse afkomst kunnen per definitie niet racistisch zijn. Maar jij wel Ebru. Ze zien je als een witte man, een ongelovige hond. Ik heb net mijn abonnement op de linda opgezegd. Hoop dat het helpt.

RickTheDick | 12-01-18 | 21:56 | 2

Ik heb net mijn abonnement op de linda opgezegd. Hoop dat het helpt.

RickTheDick | 12-01-18 | 21:56 | reageer

Kijk, dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat men zich gaat gedragen en stopt met framen.

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:14

Toch benieuwd wat je dan as fab materiaal gaat gebruiken...

Swonchek | 13-01-18 | 17:54

Dat nummer van Elton John door een TMF-dame laten afkondigen had het helemaal afgemaakt. En het nummer erna "the Rise and Fall" and "We're not happy 'till you're not happy".

Watching the Wheels | 12-01-18 | 21:56

Hoewel ik de gewijzigde tekst door een beledigde en gekwetste hemelbakfietsende Jessiassoppende Linda scribent eigenlijk wel toepasbaar vind op de zwarte haakheks.

JanvandeBiertent | 12-01-18 | 21:54

Het verschil tussen psychiater en een psychiatrisch patiënt weten alleen degenen die geen van beide zijn. En ook die weten het niet altijd zeker.

Mubbenschonster | 12-01-18 | 21:54

Warrig. Fittie met Linda. Ik heb jeuk aan mn reet, geen tijd hiervoor.

GroenGrasBijBuren | 12-01-18 | 21:52 | 2

Dan zul je wel te veel in het gras bij de buren hebben gezeten, allemaal mieren, en daar krijg je jeuk van.

watmagjenogwel | 13-01-18 | 07:23

Hebbie je reet afgeveegt met de linda na het schijten? Je weet toch dat je daar jeuk van krijgt.

Swonchek | 13-01-18 | 17:35

Ebru, ongezien altijd +veel. En zien bevestigt slechts het oorspronkelijke oordeel.

Mike_DB | 12-01-18 | 21:52

Jaha, typisch weer dat framen vanuit de linkse grachtengordelroosjes. Men tart weer eens aan de vrijheid van meningsuiting. Heerlijke column overigens van Ebru.

BozePaarseMan | 12-01-18 | 21:50

Geen ruggengraat die Linda-gutters. Stoer doen met tweeten en vervolgens snel weghalen. Geen stijl!

Stephen7 | 12-01-18 | 21:49 | 2

Zit je nou Linda nieuws te framen hier :')

Tuborg øl | 12-01-18 | 21:52

Ja, dan kun je gewoon blijven ontkennen en hoef je je excuses niet te maken.
Als dit soort mensen hun excuses aanbiedt, vliegen ze spontaan in de fik namelijk.

ZegMaar | 12-01-18 | 21:52

tweet is foetsie. Spiegeltje?

Bats | 12-01-18 | 21:49

Hear hear!

XHannibalX | 12-01-18 | 21:46 | 4

Anders ik wel

Rest In Privacy | 12-01-18 | 21:59

Kuifje-in-Afrika | 12-01-18 | 21:59
Lol, challenge accepted ;) maar nummer 1 zal ik niet worden.

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:06

Jammer!!!

Rest In Privacy | 12-01-18 | 23:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ze zijn zo jaloers op jouw allemaal dat ze niet kunnen schrijven wat ze eigenlijk denken.Ze kunnen het niet ook,dat is een vak apart.

van stampij | 12-01-18 | 21:46

Ebru Umar heeft dankzij mij haar middelbare school afgemaakt. Ze zag mij schooieren rondom perron 0 en dacht "dat nooit!"

Kaas de Vies | 12-01-18 | 21:45 | 5

Dominee Visser?

Watching the Wheels | 12-01-18 | 22:02

Jammer dat Alexander Penthouse jou niet zag.

Mahatma | 12-01-18 | 23:32

Kaas alle ouwe 010 ers weten wat perron 0 is. Wij gingen daar altijd inkoopjes doen om lekker fijn het hele weekend door te kunnen halen... nix met witte lijnen ofzo, maar voor de rest alles geoorloofd :-) mooi was dat die hollandsche VOC mentaliteit.

Swonchek | 13-01-18 | 17:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Het mooie van internet, en twitter in het bijzonder, is dat ook de minder bedeelden kunnen denken dat ze er toe doen.

skoftig | 12-01-18 | 21:45

GS, wtf!

toetanchamon | 12-01-18 | 21:44

Payblack time?

Kaas de Vies | 12-01-18 | 21:43

De stagiaires van vandaag de dag zijn de millennials die hun ouders mee naar school namen als ze straf kregen.

Tuborg øl | 12-01-18 | 21:43

Ebru zal wel op het lijstje van Ollongren komen te staan. Voor nu zeg ik; dank Ebru opdat je nog kan schrijven zonder voorafgaande controle van de staat, waar al die kortzichtige gutmenschen het alleenrecht op blijven claimen.

hoochee | 12-01-18 | 21:40 | 4

Da's ook weer zo, hoop in bange dagen.

hoochee | 12-01-18 | 21:48

Maar wat moet je dan verbieden. Dat Umar 'primaten' schrijft? Of moet mevrouw Scheulderman verboden worden, die eerst schrijft over haar diepe verdriet bij een gestorven huisdier, om daarna te verlangen naar een scherpschutter om Trump om te leggen. Moeilijk hoor, dat censureren.

marjen | 12-01-18 | 22:04

marjen | 12-01-18 | 22:04
Primaten kan op geen enkele wijze worden vertaald in racisme, het verwijst naar handelen.
Halfapen daarintegen..

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:08
▼ 1 antwoord verborgen

Ebru, doe eens wat aan je taakbalk... wat een zooitje.

Tuborg øl | 12-01-18 | 21:40 | 1

Dat is de zgn. Dock van een Macbook. Is gewoon zo. Heel duur computertje voor creatieve mensen. Lijkt alsof ze drukdruk bezig zijn, muziekje op de achtergrond,... pfff. Ik heb er ook eentje 🤪

Smelldacoffee | 13-01-18 | 10:37

De halfaap van Linda heet Johnny. Of heb ik het nu verkeerd begrepen?

Kapitein Stijlvol | 12-01-18 | 21:40 | 1

Dat is een overgewardeerd stuk ellende, denk aan de woorden van Derksen ineens, kijk ik dus ook nooit naar.

gato | 13-01-18 | 09:41

Moet ik eerst op alle linkjes en screenshots klikken voordat ik enige context heb om dit bozige stukje te kunnen doorgronden?

leo de pejo | 12-01-18 | 21:38 | 2

In de originele versie van Linda wordt beweert dat Ebru Umar "Sylvana is een rolmodel voor Amsterdamse Halfapen" geschreven heeft. Zie hier voor in het linkerplaatje de derde vetgedrukte alinea kop. Duurde mij ook even voordat ik m had.

Dit is hetzelfde wat Thierry overkwam, dat je eindeloos geframed en weggezet wordt, omdat het inhoudelijke debat verloren wordt.

Feynman | 12-01-18 | 21:44

Lindanieuws heeft column van Ebru Umar gemanipuleerd om haar in een racistische daglicht te plaatsen. Ja, en dat moet je bij haar niet flikken want dat krijg je dan keihard terug, en das is op zeker!

Dinand | 12-01-18 | 21:48

Wijven die kijven, daar kan je als man maar beter buiten blijven. Maar voor Ebru maak ik gaarne een uitzondering.
Go Ebru!

Abject | 12-01-18 | 21:38

Love you Ebru

tata1981 | 12-01-18 | 21:36

Waar gáát dit over?

leo de pejo | 12-01-18 | 21:36 | 1

Geeft niet knul, volgende keer weer jeugdjournaal kijken!

SlinkseLoetje | 12-01-18 | 21:45

Dat "halfapen" stuk heeft dus openbaar op het net gestaan? Ziek. Maar goed, iemand die hoopt dat iemand die er andere denkbeelden op nahoudt dan zij maar gewoon doodgeschoten wordt is misschien ook wel een klein beetje ziek in haar hoofd.

ZegMaar | 12-01-18 | 21:33 | 1

Heb nooit gegrepen waarom die tweet gewoon genegeerd is.

Swonchek | 13-01-18 | 17:48

Ebru, blijf veilig.
Nederland houdt van jou.

smdyasc | 12-01-18 | 21:32

Ben ik de enige die Twitter helemaal niks vindt? En Twitterende mensen eigenlijk ook.

BlowingBubbles | 12-01-18 | 21:32 | 4

Twitter gebruik ik alleen omdat sommige interessante anti-establishment figuren er interessante dingen op posten. Het hele "kijk-mij" gebeuren, net als facebook, gaat aan mij voorbij. Overigens is Twitter wel heel snel haar graf aan het graven, zie O' Keeffe en zijn project Veritas.

DommeNeger | 12-01-18 | 21:57

@BlowingBubbles
Hier nog een. Twitter lijkt een soort verzamelplek voor mensen die denken dat hun mening er toch echt het meeste toe doet van alle meningen.

ZegMaar | 12-01-18 | 22:09

DommeNeger | 12-01-18 | 21:57
Twitter zal nog wel even blijven bestaan denk ik. Vooral omdat het een verslaving is en mensen zich kunnen wentelen in geluk na een duimpje of retweet, fakebook idem. Toch hoop ik niet dat het verdwijnt want er is geen snellere manier tot informatie verkrijgen bij grote nieuws berichten. (uiteraard gelinkt in tegels op Geenstijl)

Tuborg øl | 12-01-18 | 22:11
▼ 1 antwoord verborgen

Bizar.

Schoorsteenveger | 12-01-18 | 21:31

Blijf schrijven Ebru, je zult altijd vrienden houden die er wel voor je zijn als het nodig is!!

broodje gezond | 12-01-18 | 21:30 | 1

TOP +1

pegaje | 13-01-18 | 01:32

De schrik-tweet van LINDAnieuws is zo te zien alweer weg.
PS Ik ben gelukkig geen Linda-meisje. Ik hou van Ebru.

nemoj me jebat | 12-01-18 | 21:28

Ik heb vanavond niet zo veel zin om me te verdiepen in deze bitch fight geloof ik.

NV_2017 | 12-01-18 | 21:27

Tweet is foetsie. Screenshot?

knutsel_ | 12-01-18 | 21:27

Dass een mooi, dank Ebru.

Rene046 | 12-01-18 | 21:26

Ebru, je schrijft of je hebt vrienden.

Rest In Privacy | 12-01-18 | 21:24

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl