achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar - Wiedergutmachung?

Pick your battles en heel eerlijk is die battle niet tegen dat uitschot dat Boef heet. Of Camiel. Te makkelijk.

Zoals terugtreden als IOC-lid ook te makkelijk is. Mannen die vrouwen meppen moet je castreren. Dat rechtvaardigt geen 'ja maar' en zeker geen miljoenmiljardste kans. Geen discussie of geen leger psychologen, therapeuten of spindoctors. Nee. Castreren. Punt. Einde verhaal.

Boef is een ander verhaal.

Boef is het verhaal van de Nederlandse Wiedergutmachung.

Waarom heb ik nooit begrepen, maar er heerst in Nederland een omerta die inhoudt dat talentloze en/of criminele allochtonen op het schild gehesen moeten worden, dat vooral het uitschot dat het in de eigen middeleeuwse omgeving niet verder zou brengen dan schillenboer, een 'voorbeeldfunctie' dient te krijgen. Want als een talentloze criminele importhollander succesvol kan worden in Nederland, kan de rest het ook. Zoiets moet het zijn. 

De rest krijgt te horen dat de schouders eronder moeten. Dat er hard gewerkt moet worden. Dat ze flink moeten zijn. Wees als een échte Nederlander, krijgt de rest te horen. Die heeft ook geen hulp nodig. Ja, de Nederlandse Wiedergutmachung is bedoeld voor tuig dat om een buurthuis jankt, vrouwen voor hoeren aanziet, criminaliteit als broodwinning en pedofilie als godsgeschenk.

Uitschot als een Boef, Treitervlogger, AD-columnist, PvdA-pedo en wie dan ook interesseert me geen reet. Het zijn oprispingen, projectjes van ander uitschot: uitschot dat ze een podium geeft en door onze strot duwt op Nederlandse media, ten gunste van écht talentvolle mensen, import- dan wel authentieke Nederlander. 

Uiteraard dient ook dit uitschot gecastreerd te worden. In het geval van Shula Rijxman moet je daar creatief mee omgaan maar hoe misdadig is het om tuig op het schild te hijsen, puur en alleen omdat ze geen fatsoenlijke Nederlandse volzin fout- en accentloos uit hun strot kunnen krijgen? Omdat ze geen zin foutloos kunnen spellen maar een redacteur zijn handen er vol aan heeft? Omdat ze álles waar Nederland voor staat - vrijheid, gelijkheid en respect,  vrouwen, homo’s, belasting betalen - met voeten treden? 

Wat is er in hemelsnaam zo leuk aan tuig kansen geven, helpen de zakken te vullen in plaats van je te omringen met talentvolle mensen? Wat is er zo tof aan vrouwenmishandelaars zoals de treitervlogger, Boef, Camiel, PvdA-pedo, AD-columnisten en alles met een kleurtje? Waarom heult de Nederlander met macht altijd met de verkeerde?

Verkeerde battle Umar. 

Verkeerde battle.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.