achtergrond

Geenstijl

BREEK. Camiel Eurlings treedt af

En wanneer treedt de NRC-redactie terug uit de journalistiek? Eurlings:

“Ik betreur de hele gang van zaken zeer. De discussie over mijn al dan niet aanblijven leidt af van waar het, juist nu, om moet gaan; de sport en de sporters. Vandaar dat ik met pijn in het hart aftreedt als IOC-lid, de mooiste vrijwilligersbaan van de wereld.

De afgelopen jaren heb ik als IOC-lid mogen bijdragen aan het moderniseren van het IOC. Zijn de banden tussen het IOC en Nederland verstevigd en hebben we kansen gecreëerd voor kleinere landen om de Spelen in de toekomst ook te kunnen organiseren. Het was een ongelooflijke eer om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Ik dank het IOC voor het grote vertrouwen dat zij in mij heeft gehad. Het IOC heeft mij altijd gesteund, ook in de afgelopen moeilijke periode.

Ook dank ik de collega’s in de Nederlandse Sportraad voor de goede samenwerking. Alsmede tal van bestuurders en vrijwilligers in de diverse Nederlandse Sportbonden. Het was een eer en genoegen om met u te mogen samenwerken.

Ik wens alle Olympische sporters de beste Spelen ooit en hoop dat hun jaren van toewijding en training beloond gaan worden. Alle succes in Pyeongchang!”

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.