achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Kandidaten BIJ1 stellen zich voor: 218 keer 'ik'

Als u nog een beetje wilt lachen dan hebben wij een leestip voor u.

De presentatie van de kandidatenlijst van Sylvana Simons' partij BIJ1. Daar zijn wel een paar, eh, bijzondere figuren bijeen.

"In 2018 wil ik me echter volledig gaan focussen op het vertegenwoordigen van een duidelijk internationaal georiënteerd dekoloniaal en antikapitalistisch geluid in de gemeenteraad van Amsterdam."

"Ik streef naar een inclusieve samenleving voor iedereen: mensen met een beperking, vluchtelingen en LHBTQI+ en om dit te realiseren werk ik toe naar het uitbannen van institutioneel racisme en validisme." 

"Wie ik ben, heb ik mooi verwoord in een video voor de Volkskrant vorig jaar: ik ben vreer (geschreven zonder beginhoofdletter!) en ik ben een genderzwerver, gendermeander (zie https://www.youtube.com/watch?v=R-VY0wehOV4). Als voornaamwoorden gebruik ik voor mezelf geen hij of zij, maar hen/die en hun."

"Het is tijd voor dekolonisatie van ons denken, leren en besturen."

"Ik maak persoonlijke essayistische documentaires die de publieke opinie beïnvloeden. Daarbij gebruik ik mijn eigen leven als inspiratiebron waarbij ik het oude feministische credo ‘het persoonlijke is politiek’ in de praktijk breng. Met mijn films probeer ik bewustzijn te creëren en maatschappelijke veranderingsprocessen op gang te brengen - vooral op het gebied van feminisme en antiracisme."

"Tevens ontving ik in dat jaar de Black Achievement Award in de categorie Wetenschap van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernij Verleden en Erfenis (NiNSee) en won ik de Joke Smit Oeuvre Prijs voor mijn inspanningen op het gebied van de emancipatie van zwarte vrouwen."

Wij beloven u: wij hebben dit niet verzonnen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.