Michelinsterren kapotgeïslamiseerd door NOS
Weerzin tegen de multiculturele nachtmerrie, waar komt dat toch vandaan? Heeft het misschien wat te maken met de krampachtig opgedrongen "diversiteit"? Voorbeeldje: het tragische item over de nieuwe Michelinsterren in Nederland dat de Nederlandse Omvolkstichting de wereld in slingerde. Vroegâh waren de Michelinsterren voor mensen die moeilijke Frambozische dingen deden met haramvoer en wijn (in hele kleine porties). Tegenswoordigs is het allemaal fusion en ekspieriementeel moleculair rommelen, maar nog steeds: lekker wijn/spijscombineren en hopen dat de Franse powers that be ook Nederland weer belonen met een paar sterren. Is ook weer gelukt dit jaar (feli's). Maar. MAAR. Dat mag natuurlijk niet he van de doodzieke deugertjes in Hillywood. Die weigeren te accepteren dat topcultuur op het gebied van gastronomie bestaat en dat ie Europees is, want dat is elitair dus wit en dus kwetsend. Slecht voor de multiculturele samenleving, dat focussen op Europees cultuurerfgoed (en die fokking goeie sushi van het Okura). Wat doen ze dus in dat krankzinnige overgesubsidieerde dromenland? Ze plempen gewoon een heel item vol "Arabische" cuisine in de mix! Terwijl het daar helemaal niet over gaat! Men gaat op bezoek bij een omgevolkte mevrouw die wel prima volgens de policorlijn is, want ze had tien jaar een Marokkaanse man en kookt dus nu met Mocronese ingrediënten. "Arabische toprestaurants heb je niet veel in Nederland, maar de potentie is er zeker". Nu is uw correspondent de laatste die zal ontkennen dat hullie van het kleedjesvolk echt heerlijk eten hebben zitten in de lunchtrommel van hun culturele bagage, maar om nou in een nieuwsjournaal (as if) een normatief item te maken over dat de Arabische restaurants van NL een ster moeten hebben in plaats van een descriptief item over de restaurants die er eentje hebben verdiend dit jaar, dat is gewoon propaganda. Dit, Hans Laroes en Shula Rijksdaalder, is dus precies waarom de gewone Nederlander die bij ons kan lezen hoe ziek jullie framen massaal wegrennen voor de agitprop. Moge jelui stikken in een escargot, omroepbobo's.
Reaguursels
InloggenNPO.
De essentie is dus, dat als je een Marokkaans restaurant hebt in Nederland ,waar nog geen hond ooit van gehoord heeft en dan komt de NOS ploeg bij je binnen en gaat zeiken over een Michelin ster die je als uitbaatster ooit wellicht, misschien zou willen hebben. Komt nog in het journaal ook. Nieuws, nieuws!!
Als je een Nederlands restaurant hebt en je hebt of verdient een Michelinster, een geweldige prestatie , maar word je op de Nederlandse TV door die linkse tuigploeg van de nos totaal genegeerd.
U mag zelf invullen: "wat klopt hier niet"?
Wanneer doeken we nou eens met elkaar die hele geldverslindende, gekleurde en partijdig linkse NPO/NOS eens helemaal op ?
Max Verstappen wint de GP van Mexico, de NOS laat zien dat Ibrahim ook een rijbewijs heeft.
necrosis wint postuum het GeenStijl Nationaal Dictee, de NOS laat zien dat Fatima met mooie krullen schrijft.
Na vijf dagen vorst werkt de vereniging Friesche Elfsteden zijn Internet site bij nadat dit sedert 2011 niet was gebeurd, de NOS laat een interview met ene Wekker zien waarin het uitlegt dat zwarte vrouwen de ware ijsmeesters zijn.
Je zal een derde ster hebben gewonnen als restaurant en de NOS komt langs op je feestje, en dan zie je dit braaksel terug op prime-time! Ik zou als chef m'n spullen pakken en naar Hongarije emigreren, daar kunnen ze lijkt me nog waardering opbrengen voor des mans culinaire kunstwerken.
Hm. Was "lekker je eigen ding doen met de Arabische keuken" niet verboten volgens mevrouw Nzume en haar geestverwanten?
Item was zo doorzichtig als glas... Nog een tip voor volgend jaar: maak een item over de intens populaire Italiaanse keuken in Nederland. Er is vast wel een pizzabakker te vinden die een Michelinster waardig is.
Daar komt nog bij dat de meeste Nederlanders deze cuisine wel lekker vinden.
Maar die Rifkeuken.... Brrr..
Het dagelijkse verplichte Moslim/Afrika item. Ik zie nooit wollige feel good filmpjes voorbij komen over Chinezen, Japanners, Russen, Polen, Bulgaren, Eskimo's Armenen, Indiërs of zelfs Kampers. Bij de NPO bestaan maar twee kleuren: "Wit" en Zwart of moslim en niet-moslim.
Het wordt tijd dat je je lidmaatschap van de NPO officieel kunt gaan opzeggen. Ik kijk niet naar die propaganda dus wil ik er ook niet langer aan mee betalen.
Dit doet me denken aan de Berend Boudewijn kwis. "En Pierre, wat hebben ze NIET gewonnen?" Wie wel wat gewonnen heeft telt niet.
3 sterren dönner
romeinse wijn en leipe couscous.
Loodhoudend emaille op het aardewerk tipte een reaguurder een tijdje geleden.
"Experimental studies have also shown that lead exposure may have genotoxic effects, especially in the brain," Ietsje terzijde: Voedseljijhaat is jaren geleden al over gewaarschuwd door een andere reaguurder. “As good people are served with good food, najis and evil people are served with feces and urine.”
Verders is forensiche ontleding van de bewuste uitzending een goed idee.
Bloedsuikermetingen van alle betrokkenen, complete cartografie van de finansies.
Cultuuraanslag is cultuuraanslag.
Cultuuraanslag betaald uit publieke middelen is.. een heel andere orde van kwaadaardigheid.
Het was inderdaad een stukje tenenkrommende propaganda. Verschrikkelijk dat daar ons belastinggeld naartoe gaat.
Helaas ik ben tegen dierenmishandeling.
Wat een ironie. Het enige fatsoenlijke restaurant welke inde buurt van een Michelin ster kan komen wordt gerund door een blanke Nederlandse VROUW. Zelfs koken kunnen ze niet, hahahahaha
Overal geestelijke armoede, zowel hier als op de NOS. *handen in het gezicht doet*
Ik heb een genetische weerzin tegen komijn en koriander. Schijnt te bestaan.
Toch fijn deze reclame. Weten we gelijk waar we niet heen moeten.
Ik mis Sasja de Boer !!!!
Manohmanohman, en dat weer op een kleutertoontje gebracht.
Het enige ingrediënt waarvan je zeker weet dat het vers is, is de e-coli bacterie.
De definitieve devaluatie van de Michelinsterren.......
Afsluitend merk ik op dat ik bijzonder graag Jeroen Meus nakook.
Voor als u genoeg heeft van Jamie, kijk dan "Dagelijkse Kost" bij den Belg!
Smakelijk, Evocatus
Het is en blijft zeer vermoeiend.....
Volgens mij hebben ze in Nijmegen in dat restaurant niet eens Israelische showarma. Valt ook onder de arabische keuken.
Beetje een tegenvaller, laat Michelin het maar niet weten.
De multicultisamenleving bestaat blijkbaar voor het grootste maar uit 1 andere cultuur.
De laatste keer dat ik in een marokkaans restaurant at vondt ik de gelintzaagde geit in grote bak groentensoep wat taai, en de groentensoep wat grof.. Eerlijk gezegd weet ik niet of het nu soep was, of dat ze de aardappels niet hadden afgegoten...
Er zat wel voor bijna ieder wat wils in de pot, hou je van aardappel?
Lust je winterpeen? en zo kan ik nog 10 groenten opnoemen die er in zaten, voor niemand wat te klagen dus.
Behalve als je dus voor de in random maar verdomd symmetrische stukken gezaagde geit kwam, die was wat taai naar mijn mening.
Grappig detail, toen ik in Brussel aan het stoeien was met die geit, was mijn vriendin in NL aan het stoeien met een marokkaan, ik vraag me af hoe het hem is vergaan..
Het journaal heeft geen opvoedende taak.
De redactie echter schijnt te vinden dat ze moet opvoeden. Dus een 'achtergestelde' keuken wordt er met de haren bijgesleept. Dat zal ze leren, die westersen.
Ik heb in de Arabische wereld altijd lekker gegeten. En dan bedoel ik de echte Arabische keuken. Om te smullen soms. Maar bij mijn weten kennen ze bv in Cairo ook niet het systeem van Michelinsterren. Waarom zouden ze ook? Een goed restaurant zit daar gewoon 's avonds propvol, goede en snelle bediening en altijd betaalbaar. Wat wil je nog meer? Michelinsterren is niet en nooit bedoeld geweest om Arabische restaurants in het zonnetje te zetten.
In het MO kennen ze ipv sterren Kamelenvijgen en Dromedaris dadels....
Er gaat overigens niets boven 'n broodje fosfaat met kebab !
Ze zijn in staat de keuken van de koppensnellers op de kaart te zetten. Ook als deze onaangepast en niet ingeburgerd hier in NL zouden leven....
En dan nu het weer met..
De kutste items proppen ze altijd voor het weer, tenzij het een aanslag is dan wordt het aanslag > puppie in de boom > weer.
Dat format alleen al irriteert me mateloos, mgoed ik ben oppermoppersmurf, ik loop de kamer uit tijdens het eerste item, anders ben ik boos bij het tweede..
De overgang naar het weer zie je altijd al van ver aankomen. Hoe noemen ze dat ook al weer in medialand? Oh ja, een bruggetje.
In het land van de frikandelvlaai en de Urkse vistaart maakt men zich weer druk over vreemde luchtjes op de gang.
Onderliggend probleem is natuurlijk dat heel Afrika en het Midden Oosten - uitgezonderd Israël - op allerlei terreinen het ontbeert aan echte toppers. Kunst, cultuur, wetenschap, handelsgeest en arbeidsethos, literatuur, sport en ook gastronomie. Braakliggend terrein over het algemeen. Uitzondering als hardlopen, mensenhandel en jihadisme wellicht uitgezonderd.
Het is godverdomme gewoon een gaarkeuken. F*ck NOS, houdt het dan nooit op?
Kan best lekker zijn hoor, multiculti eten. Maar niet OMDAT het multiculti is. Dat lijken die exotica-fetisjisten bij de NPO niet te beseffen. Maar het is vooral niet te vreten als het me dagelijks met de VARA/DWDD als voorgerecht door de strot wordt geduwd als ware ik een foie-gras vogel.
Sorry maar ik zie in t hele fimpje geen kwaad hoor.. gaat gewoon over horeca die een ster willen ,,welk eten je ook maakt.
haatsmurfin | 12-12-17 | 13:59
Item gaat niet over horeca die een ster willen. Het gaat over toegekende sterren.
Jaarlijks spannend moment voor toprestaurants. Die restaurants krijgen door het jaar heen anonieme juryleden aan tafel. Zeg ghost-shoppers.
Jaarlijks is het vermeldenswaardig in het journaal welke restaurants in NL een ster hebben gekregen, behouden, verloren, of juist erbij hebben gekregen.
Gisteren ging het journaal-item met nadruk over "de Arabische keuken" welke met eervolle vermelding werd vertoond. Met filmpje van corpulente Nederlandse blondine (niet bepaald Arabisch, maar goed) die vanwege 10 jarige relatie met Marokkaan heel lekker die dis onder de knie heeft.
Het is dit soort berichtgeving wat niet ter zake doet. Al had ze een Jamaicaan leren likken en de plaatselijke pot eigen gemaakt, of een Drent 10 jaar "gekipt" en z'n boern' thuisstamp tot cuisine verheven - dat soort speciale uitweiding is Michelin onwaardig.
De crux van gefronste wenkbrauwen zit 'm in de verhouding tussen werkelijk behaalde eer en de nieuwkomer op de aandachtslijst - een scheve verhouding.
Snap je dat?
***
Zo kijken normale mensen er naar inderdaad.
Boosburgertjes echter vinden overal en altijd wel iets om over los te gaan.
Verder leve de Libanese cuisine, in Londen zijn er meerdere fantastische Libanese restaurants.
Berbaar | 12-12-17 | 14:43
Ach en Berbaar vindt overal en alles wel wat van, met name over anderen die zich uitspreken.
Leuk, de geslaagde Libanese keuken in Londen.
Het gaat echter over iets anders. Geeft niet eens, iedere persoonlijke Michelin-tip is duidelijk ook welkom.
Hout snijden gaat alleen anders.
Vanavond weer Rick Stein in Mexico, op BBC TWO.
Varken. Ik wil varken.
Overigens erg racistisch natuurlijk om zo'n Arabische tent te laten runnen door een blanke blonde vrouw met haar fokking white privilege.
Tot mijn spijt ook weer een keer journaal gekeken. Dit was zeer opvallend en schaamteloos. U moet en zal moslims leuk vinden ! Nooit meer journaal voor mij. En oh ja; islam is vergif en hun eten ook.
En die Marokkaanse kok uit Helmond laat zijn vrouw niet zonder hoofddoek over straat gaan. Fijn als de noskijkers dat ook doen.
Een keuken die eruit ziet als een pizzaboer met een rij kant en klare meuk als bij de pizzaboer en een kok als bij de pizzaboer. En het dan over een Michelin ster hebben. Waar ging het mis ?
Flikker op met je Arabische keuken.
U was me voor, precies wat ik dacht. En wat mij betreft mogen die arabische koks wel een Michelinmannetje in hun ster krijgen. Michelin is een instituut dat prestaties beloont, dat zegt genoeg.
Van hetzelfde laken als bij DWDD met etnische muziek: buitensporig veel aandacht zonder te letten op kwalitatatieve maatstaven. Dat gedweep van Mathijs met zwarte muziek, wanstaltig. Kwaliteit zou het criterium moeten zijn, niet etniciteit.
Dit is wellicht het TV-moment van 2017.
2.16 minuten nieuws bestaat uit 13% item / 87% indoctrinatie met irrelevant non-nieuws van Arabische en Marokkaanse aard. Schaamteloze hersenspoeling.
Mijn vrouw kijkt die rommel terwijl ik met gekromde tenen met de telefoon zit te spelen. Dit wordt ooit nog eens de reden om de koffers te pakken.
Prima om mensen in een land van culinair uitgedaagden te helpen eens een andere keuze te maken maar wat bezielt het nos journaal om dit item bij berichtgeving over Michelin sterren te plaatsen?
De top cocks laten zich inspireren door zo’n beetje alle keukens ter wereld en dat proef je dan in hun gerechten weer terug. Jonnie de B. een hele lijn met kruiden, waaronder enkele uit het Midden Oosten en Afrika, voor het gewone publiek. Al jaren!
Het NOS journaal is idd meer en meer een soort van Gewest tot Gewest.
Voor dit stukje krijgt de Zentgraagg overigens wel een sticker!
Die sterren interesseren mij niet maar ik vond het een zeer vreemd item van NOS. Zeer gezocht en zegt voldoende over NOS.
ondertussen weet je wel wat de doelgroep van de NOS is. Wij niet in ieder geval
De meeste Bandsterrenrestaurants zijn binnen 2 jaar failliet. Oorzaak, te duur en te weinig clandizie. 1-hapscracertjes op megaborden voor 30€ als voorgerecht gaat niet lukken. Die in Paisos Bascos doet het niet meer, rede: geen inspiratie.
Dat is al lang niet meer zo.
Vreemd - de meeste sterrenrestaurants bestaan toch langer dan twee jaar.
Kijk, dat de gemiddelde campeergast een stapeltje bami-hap voor 5 Euro duur vindt is geen maatstaf voor zo'n restaurant. Bij de chinees op de hoek staan wat illegalen in de keuken, de rest is familie. Kosten om de toko te runnen zijn dus minimaal. In een goed restaurant heb je geen puistige pubers die je eten brengen, echte koks die zich 14 uur per dag de pleuris werken en nog een reeks van andere mensen die ook met een salaris naar huis wil. Verhoudingsgewijs is het eten in zo'n tent nog veel te goedkoop.
En inspiratie? Reken maar dat deze koks veel tijd aan de kaart sleutelen om regelmatig iets nieuw op de tafel te zetten. Kom dan maar bij den Grote Muur waar sinds jaar en dag nr. 23 de babi pangang (vlees met jam) is.
"babi pangang (vlees met jam)": heh, die kende ik nog niet, maar wel een hele goeie omschrijving. Vooral omdat je ook 'varkens' hebt weggelaten, iets wat ook nooit helemaal zeker is onder die klodders 'jam' dus :)
Lekker hoor, baby pinguïn.
Jammer inderdaad, ik had graag het geheime recept van de Librije willen hebben.
Librije? Dat is toch dat 5-sterrenrestaurant in Libië?
Ja en tussen al die portretten die in het Vaticaans Museum hangen mogen er ook nog wel een paar van Mohammed tussen. O, wacht..
Die rijst rommel lijkt mij niet te hachelen. Vieze meuk.
En met die lange haren boven die kleffe rijst. Kun je een keer functioneel een hoofddoek dragen, zo krijg je nooit een ster.
"Het weer" is gelukkig nog niet islamitisch of breng ik de NPO nu op een idee? Het weer met Allah.
Alla Hiemstra
Ja, die draai kan je er ook aangeven 'NOS dramt dat er ook etnische topkeukens zijn'.
Wat ik uit het item begrijp is dat Michelin een restaurant vermeldingswaardig vind en dat dit restaurant gerechten serveert die waar Marokkaanse invloedden in zitten en dat de Kok die dit zo voortvarend doet een vrouw is (die tien jaar iets had met een Marokkaan).
Wat ik daaruit lees is dat Marokkanen dus niet in staat zijn zich zo te verheffen dat er een Nederlandse vrouw voor nodig is om een restaurant op de kaart te zetten dat door Michelin extra aandacht behoeft.
De vraag is dus volgens mij. Is Michelin etnisch aan het profileren en geven ze Marokkanen geen kansen? Zijn Nederlanders betere uitdragers van de Marokkaanse etenscultuur of zou Michelin kijken naar wat de Marokkaanse restaurants in Marokko doen en in Nederland zich focussen op dat wat de Nederlandse koks doen?
Het is dus duidelijk niet zo heel interessant wat de meest obscure feministische geest er van vindt, de reactie hier zal wss gemiddeld ook iets verder uit het midden liggen.
Het gaat om hoe het gros er op reageert daar is het voor gemaakt, en das dan geen vraag maar een gegeven, de vraag is of dit item nu zo gemaakt is dat het na afloop van het programma over het weer gaat, of dat je vrouw ineens na 2 minuten reclame begint te zeiken dat ze ook marokkaans wil vreten, want in de linda stond ook al een interessant stuk dat ze nog moet lezen..
Het indoctrinatie gehalte is vrij hoog op de NL tv ik ben vaak verbaasd als ik toevallig een reclame tegen kom, en 2 dagen later zie ik bij 3 van de 5 mensen waar ik over de vloer kom dat nieuwe product staan..
Alsof iedereen echt zat te wachten op 5 verschillende smaken ijsthee van karvam cevitam.
Nu heb ik me laten vertellen dat maar 1 van die smaken eigenlijk lekker is, de rest is niet te zuipen.
Tip, kijk geen tv meer of kijk selectief. Doe ik al jaren en dat bevalt me uitstekend.
Zeker goed, alleen de pest is dat u dus geen waar voor uw geld krijgt.
Sorry maar ik zie in t hele fimpje geen kwaad hoor.. gaat gewoon over horeca die een ster willen ,,welk eten je ook maakt.
Zo kijken normale mensen er naar inderdaad.
Boosburgertjes echter vinden overal en altijd wel iets om over los te gaan.
Verder leve de Libanese cuisine, in Londen zijn er meerdere fantastische Libanese restaurants.
@Berbaar | 12-12-17 | 14:43
Geheel met u eens over de culinaire kwaliteiten van de Libanese keuken. Pakweg veertig+ jaar geleden vaak kleine resto's in Parijs gefrequenteerd (Vive "Paris pas Cher"') en zo ook deze keuken leren kennen. Subliem.
Echter u weet natuurlijk helendal buitengewoon verdomd goed waar het hierover gaat. Het NOSJournaal doet aan beïnvloeding van de publieke mening met nepnieuws!
Dat er bepaalde resto's geen ster valt is geen nieuws, want er zijn talloze, nee duizenden (vr)eetgelegenheden die niet in aanmerking komen. Dacht u dat bijv. kleine Thaise mensenopelkaarpersende snackbarretje op de Zeedijk in Mokum ooit een ster krijgt, maar het eten is wel top voor die prijs. Altijd afgeladen, want snel en goed.
Het Journaal dient nieuws te brengen, leuk nieuws, naar nieuws klotenieuws noem maar op, maar geen agitprop-organisatie om de multiculturele bulk de samenleving door de strot te douwen. Ze luisteren wel braaf naar hun tophondin, maar die is Rijxelijk van het padje, met haar eis tot verbindend zijn.
Dit soort stupide items gaat/mag het Journaal nog eens de kop kosten.
Dáár gaat het om Berbaar!
Dat wéét u verdomd goed!
Overigens heeft de paardestaartkokkin geen koksmuts op in de keuken. Wat krijgen we nou? Wel handschoentjes aan en de haren onbedekt vrolijk in't rondhangend?
Sakkerloot! Evocatus
Als je niets kunt, verdien je geen Michelinster.
Ik hoorde laatst een israelische tent die een gele ster had gekregen van moslims
Han vd Horst over blanke zelfhaat.Arzu Aslan en Asha Tuinbroecke worden afgebrand.
Joop-ers in shock ,maar ook steun.Een vergelijkt hem zelfs met Baudet.
joop.bnnvara.nl/opinies/blanke-zelfha...
HanvanderHorst 4 december 2017 at 08:51
''Wit is een anglicisme. Als blank voor gunstiger dingen staan dan de blanken verdienen, dan over wit: rein, licht, vreugde, feest, en alles wat ook bij blank hoort. Bovendien: de dokter draagt een witte jas maar de doodbidder een zwarte. Tel uit je winst.
Al dat gelul over white privilege en dat het wit moet zijn in plaats van blank, versterkt het racisme in Nederland. ''
OlavM 4 december 2017 at 16:17
Pater:
[Schuldgevoel is de slechtst mogelijke basis om tot gelijkwaardigheid te komen. Rechtvaardigheidsgevoel en een groot geloof in de gelijkwaardigheid van iedereen is de beste basis.]
Daarmee ben ik het 100 % eens.
Rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, solidariteit én strijdbaarheid (waar nodig) zijn voor mij van fundamentele betekenis.
Willem Schinkel zei het mooi in het TV-programma “Buitenhof”: wij -d.w.z. mensen die nu leven- zijn niet schuldig, maar ook niet onschuldig, in de zin dat onze samenleving haar economische wortels heeft in uitbuiting en plundering.
Pater 4 december 2017 at 17:33
Reactie Han:
HanvanderHorst 4 december 2017 at 19:11
Als Schinkel gelijk heeft dat is iedereen die in Nederland woont, niet onschuldig. Ook de personen die zich tegenwoordig zo graag van kleur noemen.
Dé kritische tv-kijker moet dit journaal-item tenenkrommend hebben geconsumeerd, kan niet anders (en dat blijkt).
De context van het onderwerp was zo buiten haar voegen door geperst dat het zelfs voor minder kritische geesten niet te missen was hoezeer de positieve Arabische wereld op het presenteerblaadje de huiskamers moet bereiken.
De extra grote pest hiervan is dat het een topic op GS en "rechts bevestigende" reacties ontlokt, waardoor de multicul-deug-elite zich bevestigd waant over de noodzaak dit soort items steeds grover door te persen, op te dringen.
Ook nog grote pest is dat mensen dan liever afhaken NPO te kijken. Vrije keus, geen schande. Het wordt wel het 'andere wegkijken', als u begrijpt wat ik bedoel.
Er moet dus iets gebeuren om de overduidelijke staatspropaganda via de NPO aan te pakken. Die oplossing heb ik niet kant-en-klaar. Was het maar waar!
Wie het weet, spreek op.
En het gaat maar door.
De blanke autochtone (vooral) man is fout. Is racistisch. Is islamofoob.
Wij (de NPO) vertellen u hoe het wel moet. Wat goed is en wat fout is. De blanke autochtone Nederlanders moeten zich heel snel gaan aanpassen. Heel snel!!!!!
"Een goed restaurant behoeft geen ster". Zo dacht Ron Blaauw er ook over toen hij een veredelde snackbar in 020-Zuid begon. Et voila, binnen een jaar had hij tegen zijn zin een Michelin ster voor dat etablissement. ( En hij had er al 2 met z'n hemelsblauwe tent in Okura).
Eeehm... In Ciel Bleu staan Onno Kokmeijer en Arjan Speelman aan de kachel.
de smulbeer in Den Haag ook geen ster, lekkerste frikandel speciaal van NL!
Bloemkool stronken dun snijden en met brander er over heen
Daar krijg je al een ster voor!
Rot op.
Een goed restaurant wil en hoeft geen (terreur) ster.
Fröbel-eten tegenwoordig als je ziet wat er soms bij de Bocuse d'Or in de loop van de jaren langs kwam. Overgeconstrueerd, mede dank zij de Ferran Adria-flauwekul om van Heston Blumenthal maar niet te spreken. Beste resto van de wereld-idiotie.Nee, dan John Halvemaan bijv. zijn dessert lof met chocolade was zeer uitstekend.
Mjam-nog-antoe, Evocatus
De NOS zou in plaats van hun islampromotie ook eens kunnen onderzoeken waarom er zo weinig Arabische restaurants op topniveau zijn. De michelinster is een beloning voor de kwaliteit. Daar schort het dus aan. Op Michelin valt veel af te dingen, maar blind voor nieuwe ontwikkelingen zijn ze in ieder geval niet. Zo vielen al heel wat Chinese en Japanse restaurants in de prijzen, evenals Spaanse, Italiaanse en Duitse restaurants. Ook de Scandinavische keuken en moleculaire technieken werden al beloond. Als je als Marokkaanse, Turkse of Arabische culinaire traditie niet in de gids terecht komt, dan ligt dat niet aan de gids. En ook niet aan de chefs trouwens, want elders koken Turken, Marokkanen en Arabieren wel degelijk de sterren van de hemel.
Verse kamelenteentjes zijn wel lekker
De strategie is doodsimpel. Een lui volk (West Europa) met angsthazen voortgekomen uit een sterke cultuur die bevochten is door onze voorvaderen. Sterke mensen die sterke leiders voortbrachten. Ten tijde van voorspoed, laat de geschiedenis steeds weerzien dat de generaties daarop degenereren. Het intellect legt het af tegen het barbarisme. Het ironische is dat het intellect het barbarisme helpt om de eigen opgebouwde beschaving te vernietigen. Sponsors vanuit het MIdden Oosten hebben al lang grote invloed en zorgen er voor dat de stroom "vluchtelingen", moslims naar West Europa, de hoge beschaafde conjunctuur van binnenuit ten gronde zal richten. Dit lukt omdat Europa, slappe, luie leiders heeft, die aan een volgevreten dis zitten. Op deze manier ging ooit ook het Romeinse Rijk ten gronde.
Idd, zo zal het ongeveer gaan.
Uithollen van binnenuit. Langzaam maar zeker
Tough times create tough men.
Tough men create good times.
Good times create weak men.
Weak men create tough times.
Ja, het was gisterenavond weer heel veel NEP-nieuws in het NOS-Journaal (3x).
1. Michellinsterren: Denk je een leuk item over de Michellinsterren te krijgen, propt het nepnieuws NOS Journaal erg toch weer een racisme/multicultureel item doorheen. Echt wanstaltig. En eng.
2. Trump/judge Moore/Alabama-verkiezingen: Ook hier liet Wouter Zwart weer allemaal NEP-nieuws zien. Je hoeft geen voorstanders van Trump te zijn, ik ben het niet (!!) maar NOS-Journaal houd je wel bij de feiten.
Aanrander Moore: Laat Wouter Zwart een vrouw in beeld zien die zegt te zijn aangerand door Moore. Bewijs zou een aantekening van Moore in haar “jaarboek” zijn. Blijkt de vrouw, die Wouter Zwart volop in beeld liet zien, deze aantekening zelf in haar jaarboek te hebben geschreven, om zo Moore te kunnen beschuldigen.
Wouter, Wouter, Wouter, wat een NEP-nieuws van de NOS weer.
3. Aanrander Trump: Tevens liet Wouter Zwart een vrouw (1 vd 3 achter de tafel) aan het woord zien, die Trump beschuldigt van aanranding. Zij was deelneemster in de Miss-verkiezing waar Trump eigenaar van was. Tijdens de “badpakken line up” achter de coulissen had Trump alle dames aangekeken en succes gewenst.
Nu, jaren later, vond deze deelneemster, die Wouter Zwart dus volop in beeld aan het woord liet zien, dat Trump haar “als stuk vlees” had aangekeken. Is dat alles: deze dame aangekeken??!! En haar eigen interpretatie “als stuk vlees aangekeken” er zelf aan geven. Vraag: waarom deed deze mevrouw eigenlijk mee aan badpakkenronde??
Wouter, Wouter, Wouter Zwart, wat was je weer goed in het verspreiden van NOS-NEP-nieuws gisteravond.
En het NOS-Journaal al helemaal: 3 NEP-nieuws-items in één journaal. Nog erger dan de Russen.
NOS zijn voorleesmoeders, zelfs mijn moeder krijgt het door
Je zou er natuurlijk bewust voor kunnen kiezen om een Joods restaurant uit te lichten nu er onlangs een Palestijn helemaal Kristallnacht ging in Amsterdam. Maar nee, ze bogen tóch weer voor Arabisch. Terry, trap die stekker eens uit die Hilversumse kostenpost!
Heb een paar keer bij restaurants met een ster gegeten - en voor een foodie is dit een heel bijzondere ervaring. Een ethno-keuken (chinees/indiaans/grieks/arabisch/enz) kan heel lekker zijn maar komt gewoon niet in de buurt van een goed restaurant met ster.
Er zijn volgens mij twee dingen die het tegenhouden - ze eten geen varken en missen dus hier lekkere stukken vlees maar ook ham; en zonder een goede wijn hoef ik niet te gaan eten.
Dus Arabieren van de Masterchefs: ham op het boord en wijn erbij - de ster komt zo jullie kant op.
Van Oef's top 10:
1. Chinese Rijsttafel bij Kota Radja op de Grote Markt (inmiddels ter ziele)
2. Chinese Rijsttafel bij iedere andere goede Chinees in Nederland
3. Tagliata di manzo con rucola e pomodori bij Vicania in Vico-Morcote
4. Lunch bij Taverna dell'Oca in Torino
5. Een bord pasta bij Tonnarello in Rome
6. Sashimi van Oscar's in het Conrad te Singapore
7. Straccetti van Alberone ook in Rome
8. Steak bij Cipriani op Wallstreet
9. En meteen ook maar hun Tiramisu
10. Sigaren paffen bis der Arzt kommt bij Hoboken Cigars in Hoboken
Name dropper....
U is een cosmopoliet.. LOL!!
Of gewoon een overheerlijke Jambonneau avec Chocroute ( Eisbein MIT Sauerkraut) weg te spoelen met een Riesling op een zonnig terras in Ribeauville of Obernai (Elzas/ Alsace)
Wel godverdegodver... Omdat ik de lineaire TV alleen nog als schemerlamp gebruik, hoorde ik de laatste helft van dat item en verkeerde daardoor in de naïeve veronderstelling dat de Frambozen een ster hadden uitgedeeld aan een halal-tent.
.
Ik meende dat dit welhaast het geval móest zijn, want anders is het propaganda van de zuiverste soort! Maar dat was het dus wèl; het zoveelste geval van het spinnen van informatie in de richting van Mekka en Afrika door de NOS!
.
De enige ster waar het Nationaal Propaganda Orgaan en zijn uitvoerende instantie (NOS) werkelijk in geïnteresseerd is, is de bruine ster van Jan Publiek, zodat ze die weer eens droog kunnen volstoppen met hun Orwelliaanse Newspeak!
.
Opheffen die linkse cultuurmarxistenclub! Lees "The Karskens Times" waarom...
de bruine ster lijkt me een goed idee
Reken maar dat het nos-journaal nog veel verder zal gaan in haar diversiteits-gedram; er gaat gegarandeerd een moslima, eerst met hoofddoek, en over 5 jaar "gewoon" in burqa komen, die het journaal gaat presenteren. Het monster islam zal en moet voortwoekeren.
Viel mij de laatste tijd al op bij het radio-journaal. Nieuws over duurzaam ondernemen in Nigeria en biologische tulpenbollen waarme ze drank gingen maken. En meer van die postcodeloterij gelijkende duurzame onzin. Ik wil echt benoemenswaardig radio nieuws horen, en geen schooljeugdpropaganda en geen neger omdat het moet.
Gewoon negeren.
idd , BNR gaat steeds meer op joopie lijken. Jammer, dat eeuwige gedram over duurzaam dit & duurzaam dat. Alleen Kees de Kort is nog enigzins te pruimen.
@ja, diedus
Het journaal (radio) is wat anders dan BNR. Maar ben het met je eens dat het geen interessante radiostation meer is, op De Kort en hier en daar nog wat luitjes na.
The White Room in Amsterdam heeft ook een ster gekregen.
Is er vast ongezien doorheen geglipt.
Ik denk dat ik er eens ga eten.
Wat mij opviel was de omstandigheid dat de marokkokkin onhygiënisch met lange haren stond te werken. Dat is een mooi voorbeeld van waarom ik nooit in restaurants eet. Je weet nooit wat er in de keuken gebeurt. Misschien pissen ze in je soep, spugen op je pastei of kneden het deeg met vingers die even daarvoor in hun neus zaten. En wat betreft arabisch eten: als je primitief voer lust en erg hongerig bent dan is het goede maagvulling.
Groot gelijk jonge. Je wil het niet weten. Weet je nog wat Eddy Murphy deed, met zijn special sauce.
Misschien moet je eens naar een echt restaurant gaan :)
Klets! Libanese keuken kan uitstekend voer opleveren!
En wat u met een goede ras el hanout kan doen moet u ook maar eens uitvinden
Tsss, Evocatus
Arabieren die een ster willen XD
Nee geloof er geen zak van.
Niet openlijk natuurlijk, maar stiekum mag alles!!!!
Dit is inderdaad een beetje heel erg raar van onze
*kuch* geheel onafhankelijke staatsomroep.
@Shula, wat zei je ook alweer over meer balans in de berichtgeving??
Gewoon politiek neutraal waar dat toepassing is mag ook al hoor...
Jezus wat vergezocht, leuk item van de NOS verder. Niks mis mee.
Geen onthoofding, nul reeten.
Nee, niet vergezocht. NoNos opent een sterren-item, om vervolgens alleen aandacht aan iets anders te besteden.
Ja want het hele journaal gaat normaliter over Moslims. Je kan ook over wat achter zoeken.
suqmadic | 12-12-17 | 13:00
Ik zoek er inderdaad wat achter. suq ma dic, wat zou dat toch betekenen?? Arabisch? Islamitisch? Koeterwaals? Deugiaans? Dat is het: het betekent, Ik Deug hard uit mijn bruine ster.
@Cobalt bomb Geen flauw idee wat je bedoeld.
Als het in culinair programma zou zijn misschien, heel misschien. Dit is echter het journaal, je weet wel dat programma waar 600 mensen aan werken om het nieuws uit de wereld op neutrale wijze de woonkamer in te brengen.
suqmadic | 12-12-17 | 13:29
Dat dacht ik al wel.
Zolang de gemiddelde Marokkaanse kok in een gat in de grond schijt , de klonten er met zijn blote handen aftrekt om dan met een lauw straaltje na te spoelen gaat het niet echt opschieten met die Michelin sterren .
Nou nou, ik weet niet waar u gegeten heeft.
Het SCP mag dan wel zeggen dat alles goed gaat in Nederland, maar de NOS, altijd kritisch, toont aan dat er schrijnend gebrek aan Michelinsterren is voor Arabische restaurants in dit zogenaamd gelukkige land.
Dwars door code rood 3 uur heen en daarna 4 uur terug voor dit itempje. De deugmens deugt en moet zijn religie verspreiden.
Zoals gebruikelijk loopt de NOS is weer ver achter de muziek aan!
De EU heeft allang besloten dat dit importvoer niet goed voor Europeanen is, en Michelin weet dit gewoon!
www.telegraaf.nl/nieuws/1380426/einde...
Paulaner Munchen zou moeten weten dat Doner Kebab is uitgevonden in Berlijn.
Het zou ook tijd worden ook want de weg met ons Duitsers beslissen er inderdaad maar rare dingen van. Zo "populair" als dat in Dld is. Ze laten zich vrijwillig vergiftigen. Net als met de Kool Aid affaire.
Ze waren wel bezig gister.
Een item over de sneeuw. Ze waren bij een duurzame waterdrinkfles dopper ofzoiets.
Dit neigt naar linkse reclame maken op het journaal.
De lokale kebap zaak krijgt van mij 4 kromzwaarden in de guide Allah`s snackbar.
En dat terwijl ze met hun salarissen natuurlijk dagelijks in een sterren restaurant zitten en niet bij mevrouw de arabier in haar restaurant.
Bijna niemand eet graag gemartelde troep !(Want daar komt het op neer)
Ach, de vraag is niet of er lekkere en goede Arabische - Turkse, Marokkaanse, Libische, Iraanse, etc - restaurants zijn. Die zijn er natuurlijk, zonder enige twijfel. Het is alleen vreemd om daar een vrij lang item in het journaal van te maken bij de berichtgeving over de nieuwe Michelinsterren.
Want daar ligt inderdaad een soort van beschuldigende ondertoon onder die suggereert: waarom is er geen restaurant van de Arabische cuisine die een Michelinster heeft? Waarom zijn die Michelinsterren een exclusieve, white privilege aangelegenheid? Dat is toch niet inclusief? Dat is discriminatie!
Ach, ik voorspel dat er over max 5 jaar ook bij de samenstellers van de Michelingids een paar "diversity officers" zijn aangesteld die ervoor zullen zorgen dat een bepaald quotum aan sterren naar allochtone restaurants zullen gaan. Dat zijn we toch wel verplicht gezien ons koloniale en slavernij-verleden.
wacht jij maar, over enkele jaren wordt het journaal gepresenteerd door iemand met een hoofddoek. Of wat dacht je van correspondenten die islam-propaganda gaan krakelen.
Toch is het "grappig" Als ik bij de supermarkt winkel dan verkopen ze varkens shoarma(?) en kip shoarma(?) maar geen lams shoarma. En zover ik weet moet shoarma toch echt kosher of halal zijn en zijn het toch echt lammetjes die daarvoor geslacht moeten worden.
De duur voor de supermarkt.
reepjesvlees met errug veel kruiden, opdat je niet proeft dat het al een poosje over de datum was of geen smaak heeft.
Varkenssjowarma komt vaak van het vlees van de beer. Dat stinkt nogal. Vandaar de kruiden...
npo is voor oogkleppend deugvolk, oude oma's die denken dat de staatstelevisie nog de waarheid spreekt en mensen die geen internet hebben, jammer van al dat belasting geld,
kost wat, maar dan heb je ook niets.
Ik mis een item over de Australische keuken, en de Aziatische keuken, de zuid Amerikaanse keuken en de Afrikaanse keuken... Man man man .... Voorspelbare druiloren, je kan de multieculturele samenleving niet OPDRINGEN. Dan gaat of vanzelf of NIET, en daar lijkt het het meeste op.
Mijn favoriete shoarmatent verdient anders wel een Michelinster... of twee...
Het is mij opgevallen dat wanneer Annechien het journaal presenteert, er meer policor items in zitten dan wanneer anderen dat doen. Toeval?
Die heeft een latex onderbroek aan anders valt het zo op dat wanneer ze al die deug items presenteert dat haar broek zo nat wordt.
De Arabische variant van de Michelin rubber autobanden producent kan toch gewoon halve maantjes aan couscousrestaurants gaan toekennen i.p.v. michelinsterren?
Probleem opgelost. O nee, oeps. Er bestaat geen noemenswaardige Arabische producent van autobanden. Daar zijn ze daar te .... voor.
En Pirallah dan?
En Contimental?
Pirelli geeft beoordelingen (met foto) voor naakte fotomodellen (lekker maar beetje mager!).
Wat Contimental doet voor reclameuitingen weet ik niet. Autobanden is niet mijn dagelijkse core business.
P.S. Welke jaargang Pirelli was ook alweer met Naomi Campbell?
Collector's item!
gerechten
gesmoorde voorhuidjes in muntsaus
Plofkip gewikkeld in hoofddoek
Aisa ( een niet geslachtsrijp kippetje gesmoord in boter)\
de Mo special . Lamsnek op isis wijze geslacht met onze speciale hakbar saus
Gatver. Jullie gaan te ver, harries.
een tijd geleden hadden ze het bij dwwd ook over die fantastische arabische kultuur.
ze haalden er zangers en zangeressen bij en nog wat geneuzel om Wilders stelling onderuit te halen dat er eigenlijk niks goeds kwam uit die wereld.
het was zielig en stuitend en onderschreef de stelling van Wilders alleen maar.
daarbij is het gewoon logisch dat er in dictatoriale landen niks gebeurd en tel daarbij het gefrustreerde denken over sex bij op en je hebt dus niks behalve achterlijkheid.
Mét subsidie: www.youtube.com/watch?v=slv6U28VJy4
kijk al lang niet meer naar NOS journaal, zonde van de tijd!
Gewoon een bord warm eten! Aardappels vlees en groente hè, niks gin spaghetti of macaroni of weet ik veel wa ze uit marokko meeslepen!!
Spaghetti en macaroni uit marokko? lol. Maar u hebt gelijk hoor: 'koop en eet Hollandse waar, dan helpen wij elkaar'. Daar hou ik mij strikt aan en heel af en toe (misschien 4x per jaar) laat ik een goed belegde pizza van de echte Italiaan bezorgen. Nou dat mag toch bijna geen naam hebben.
In ieder geval geen spaghetti of macaroni, dat is meegesleept door de Italianen
@normanius, wat is er mis met Italianen? Hard werkend volkje, lekker eten, heerlijk ijs (om maar eens iets te noemen) en 100% geïntegreerd.
onaneersaus is hun spcialiteit
Couscous, zandgebakjes of dobbermoussé. Nee, dan toch maar liever spruitjes, boerenkool en zuurkool. Geeft bovendien zo’n sterke blanke geur dat het de vreemde luchtjes in het portiek neutraliseert. Hollandersch van Neederland, eet den kost uwen voorvaaderen!
ja, want stel je voor, eten is lekker, moeten we niet willen!
Over dit stuk belachelijk aan de haren erbijgesleept stuk Arabierië- c.q. Noord-Afrika-propaganda verbaasde ik mij gisteravond ook al. Oh wacht nee, het verbaasde me helemaal niet. Maar ik werd er wel weer onblij van, die NPO. Het begint gewoon lachwekkend te worden, zo dik ligt het er bovenop inmiddels. Massale niet-westerse immigratie is goed, islam is vrede danwel heeft nooit ergens iets mee te maken, de EU is fantastisch, Trump is het kwaad en Poetin bedreigt Europa. Je weet toch.
en PVV-ers zijn vuurwerktokkies.
Dr. Snoepjes, de visie van de NPO mooi in een zin samengevat. Het blijft vreselijk jeuken dat wij meebetalen aan deze propagandamachine die het volk dom moet houden.
Ome Bis zat gisteren ook al met hoog opgetrokken wenkbrauwen voorde buis (jawel, laatste der Mohikanen...). Het allerleukste was nog wel: mevrouw de Marokkaanse hoogstandjeskookster gebruikte... Libanese ingrediënten - er viel althans op het moment van de presentatie voor de journaalcamera weinig Marokkaans aan te ontdekken.
"En dan nu het weer. Hoe staat het met het weer, weerman?"
"Kwakkelwinter hier in Nederland."
"Dan snel over naar het weer in Arabierië. Want als ze ergens verstand van weer hebben is het daar. Gerrie Eikhof rapporteert vanuit Mekka over het weer daar, tussen al die vrolijke mensen in tentgewaden met oogspleet. Leuk, joh."
Echt he
Om dit topic te schrijven moet je toch nos kijken, jezus kijk dat is nu dapper. Mijn complimenten, jaren geleden al mee gestopt vanwege hoge bloeddruk en hartklachten. Gelukkig na die nos geboycot te hebben ben ik weer hersteld. Sterkte dapperen!
dus die arabische cuisine heeft een Michelin-ster gewonnen? OH. NIET.
Er komt een verplicht quotum aan.
@lewis
-
Nu Mw. Wekker de Joke Smit prijs heeft gewonnen, is daar voor tenminste de komende twintig jaar aan voldaan...
Die muts van een Weeker was ook lekker op dreef bij Jinek, met wappervinger dat er extra straf moest komen voor die moord door die tenniscoach op die platenbaas (Koen Elferink), omdat de moordenaar er Marokkanen de schuld van wilde geven... Wie had hij dan moeten opvoeren? Vier roomblanke, hoogopgeleide Hollandse jongens? Zelfs een D'66-rechter gelooft dat niet! Die kijkt ook naar Opsporing Verzocht en weet wel beter...
En zodra een ondernemer opstaat die van welke Verweggische keuken dan ook een fantastische smaakbeleving weet te maken, dan wordt dat ook beloond met een Michelinster. Zo rolt een meritocratie.
De gemiddelde reaguurder komt niet verder dan de kilo knaller en plofkip, want in de aanbieding bij de Dirk. Maakt zich ineens druk om Michelin sterren.
Je kan je geloofwaardigheid ook helemaal verliezen.
Nee ze maken zich niet druk over michelinsterren maar over een item van de NOS dat over michelinsterren zou moeten gaan maar gekaapt wordt door een vrouw die niks met michelinsterren van doen heeft maar wel marokkans kookt. Haar marokaanse man is nu niet meer bij haar maar het wordt niet duidelijk of dit ook met haar kookkunsten te maken heeft.
U kijkt noch luister goed.
U bent af!
Sakkerloot! Evocatus
Het viel mij gisteravond ook op ja. Het moet en zal een paar minuten per uitzending over de islam gaan en dan wel positief nieuws natuurlijk, walgelijk gewoon. Terwijl ieder normaal denkend mens wonend in een multiculti wijk in Nederland alleen maar negatief nieuws ervaart. m.i..
@ shark
-
Dát, of onze dagelijks terugkerende portie zeespiegelstijging.
-
Als het NOS - alarmisme van de afgelopen tienjaar ook maar in de buurt van de harde werkelijkheid zou zijn gekomen, dan waren wij nu allemaal aan het knokken om een staplaats op de zendmast van Lopik.
Juist het drammen voor meer diversiteit vind ik zo langzamerhand racistisch aan het worden. Continu nadruk op de positieve kanten van de multiculturele samenleving, betuttelracisme. Hartstikke leuk voor PvdA, GL en D66 volk om eens in een Marokkaans restaurant te eten of groente kopen bij de Turkse groenteman. Maar als Mees en Sterre in de klas bij de kinderen van de Turkse groenteman dreigen te komen, dan moeten we met de bakfiets naar een (witte)kunstmagneetschool.
Inderdaad, weer een klassevoorbeeld van hoe ver de bezetting door moslims, islamisering is een te soft woord, in ons land al is gevorderd. Zelfs hun zogenaamde overheerlijke eten wordt ons door de strot geduwd. Zit er tot overmaat van ramp bij Matthijs ook nog zo'n kopvod moslima aan tafel mee te lullen over onderwerpen waar ze geen bal verstand van heeft. Ze snapt zelf niet eens dat ze daar alleen maar pro forma is uitgenodigd om de naïeve kijkers te laten zien hoe multiculti de Vara toch wel niet is.
Heeft er al een Marokkaan geroepen dat het racisme is dat een blanke vrouw Marokkaanse gerechten bereidt?
let op, ze was!!! 10 jaar getrouwd. Aan haar leeftijd te zien is tie nu hoog en breed dood. Of zou.....
Moslims in de keuken= ecoli als extra graties ingredient.
Kan iemand de Michelin-sterren even langs de wetenschappelijke Gloria-wekker-meetlat leggen? Er is vast nog veel meer mee mis. Get a life, en ga ergens je best voor doen!
We zijn er allemaal tegen maar toch gaat die linkse terreur op radio en televisie gewoon door. Hoe dat kan? Omdat de (linkse) politiek diep en direct is geïnfiltreerd in dit terreur netwerk. Ze reserveren gewoon 800 mio voor deze bagger en weigeren iedere vorm van verantwoording afleggen. Ik heb in den Haag niemand moord en brand horen schreeuwen.
En natuurlijk niks over Joodse sterrenrestaurants.
Drie sterren. In het raam.
Glasgow Argus
+1
En daar is het eten echt smaakvol. Wel oppassen in het restaurant daar in Amsterdam. Daar kunnen stukjes glas in het overigens sublieme eten terecht komen. Want de terrorist loopt inmiddels weer vrij rond. De kans is groot dat hij weer gaat vernielen. Want hij is op en top wanhopig door die gruwelijke Trumpactie tegen zijn vredelievende landgenoten in Palestina.
Men had gedacht; uitgebreide aandacht voor de talentvolle Nederlandse top-koks, die wereld prestaties leveren; nee ,wij werden in een groezelig arabisch-keukentje geloodst, waarop bordjes rotzooi werd gesmeerd, waarvan Kobus en de ondergetekende bijna moesten vomeren!
Het wordt niks meer met die NPO, aldus....
Arabische keuken en Michelin, dat doet me weer aan die cartoon van die band denken.
Sluikreclame! Dit moet bestraft worden met een flinke boete.
Is dit nog nieuws. de islam zal en moet je de strot ingeduwd worden.
Wat dacht je van de radio " sterren" , rapper boef etc. Zum kotzen. Trek de stekker er maar uit. Patiënt is deaud.
Ziekelijke kut media
Keuken, mesgebruik, Arabieren, foutje is zo gemaakt. Jullie zeuren.
Wees gewoon ondernemend en begin zelf een keurmerk voor je niche restaurant. Zie het als een kans en stop met janken.
Ik denk dat hullie van de Staatsomroep zelf wél regelmatig aanschuiven bij de Nederlandse, Belgische en Franse sterrenkoks. Natuurlijk op uw en mijn kosten.
Het indoctrineren van de gemiddelde Nederlandse kudtburger met de boodschap dat de multi culti samenleving prima is, wordt vandaag wel weer erg hard door de strot gedrukt door the powers that be. Het SCP kiest krampachtig het perspectief dat het steeds beter gaat met de consumerende burger, D666 zegt dat we ons geen zorgen moeten maken over luie Islamitische handoppers die onze samenleving afgezien van de welvaart maar helemaal niets vinden. En ook de NPO probeert een geloofsgemeenschap die weinig opheeft met individuele vrijheid bij elk onderwerp iets te bedenken waaruit blijkt dat multi culti te gek is. Kortom, vrienden het verzet van gene zijde wordt steeds harder. Hopelijk en waarschijnlijk omdat ze weten dat de waarheid bij steeds meer mensen helder voor de ogen staat. En dat willen ze natuurlijk niet. Want dat zou betekenen dat ze moeten toegeven dat ze het altijd verkeerd zaten. Kost je een mooie samenleving en honderden miljarden. Maar dan heb je ook niets.
Je vergeet de mooie video van Aafke Neusring te vermelden...
In alle objectiviteit: die vrouw had ook Frans of Italiaans kunnen koken - die Michelin ster krijgt ze zolang ze staat te koken zonder haarnetje. Bah!
"krijgt ze niet"
Waarom zou je als nationale staatsomroep ook iemand interviewen die 16 jaar dag en nacht heeft lopen buffelen voor zijn 3e Michelinster? Dat is tenslotte maar de absolute wereldtop.
Zo is het
Wat is er met die reageer knop aan de hand ineens. KAPUTT
Wifi niet goed?
Werkt wel maar niet meer als je de internet explorer gebruikt. GS los dit eens op.
Ja, met de Pale Moon browser had ik er ook last van.
Nu dus weer met FireFox.
Geen idee verder, Evocatus
Moslimmannen kunnen heel goed koken aan huis als je zelf niet thuis bent.
Maar bedenk wel; de mannen eten eerst en daarna pas de vrouwen
Tsja, normaal vind ik de NPO en het journaal redelijk (al blijft het nivo brugklasser), dit is wel iets teveel van het goede. is het nou echt onmogelijk om zoiets feestelijks als die 3 sterren direct te bashen met exotische keukens? Zucht..
Journaal is ook geen nieuws. Het is meer iets als Van Gewest tot Gewest uit de jaren 80, hoewel dat in deze tijd misschien toch nog te intellectueel zou zijn voor de kijkbuiskinderen.
Men neme Marokkaanse wortelen, Marokkaanse uien en Marokkaanse aardappelen. Leg de Marokkaanse varkensworst er bovenop en laat dit 20 minuten koken in Marokkaans water.
Lekker hoor, die Marokkaanse hutspot.
Eén van de ingrediënten is niet halal. En alles wat niet halal is, is dus haram. Neutraal bestaat daar niet. Overigens kook je de haram ingrediënt niet, maar koop je die voorgekookt bij Unox.
Je vergeet er nog een marrokaans lied bij te zingen!
Om nog maar te zwijgen overr de bereiding van de witte knoflooksaus
Gadverdamme.
Grillroom Ben Cohen op de Rozengracht in Amsterdam. Prima kosher shoarma!
Ben Cohen is dicht.
Ardbeg | 12-12-17 | 12:28
Klopt. Jammer!
Heb jij dan nog een tip voor een goede grillroom?
Als je nog naar de npo kijkt doe je het ook gewoon zelf. Je kijkt toch ook niet naar mtv als je muziekvideos wil zien?
En daarom kijk ik niet naar de NPO: Nederlands Propaganda Omroep.
Na dit artikel gezien te hebben, heb ik wel lekker kunnen schijten. Dat dan weer wel!
Niet lullen maar koken, zeggen de Basken: www.smaakvolsansebastian.nl/michelin-s...
Asador Extebarri asadoretxebarri.com/en/ Open vanaf 1 uur tot 03:30. Gewoon binnenlopen voor een mooie bief van de grill. Yummie!
Zo een waar Marianne Thieme spontaan een hartverzakking van krijgt... heerlijk!
Chris1 | 12-12-17 | 12:21
Roflol!
Ik zal je vertellen ik heb er fantastisch gegeten en gedronken en een tip. Ga daar eten in de tussenuren. Maw vanaf en uur of half drie 's middags tot 6 a 7 uur. Dan is het rustig. Kun je binnenlopen en krijg je zonder reserveren een tafel. Is niet de goedkoopste plek ter wereld maar wel heel erg goed eten en drinken.
Laat ik nou net van goed eten, veul drinken en ook van meritocratie houden. En ja er zijn chefs in de Arabische wereld die kunnen koken maar ze zijn bijna altijd Europees geschoold en doen dus aan fusion (combi Arabisch, Europees, Aziatisch) koken, maar dat rottige drammerige toontje van de NPO. Man, man, man. Oh ja om te veel ergernis te voorkomen kijk vanaf 21:32.
Niet npo kijken werkt bij mij thuis ook heel goed. Ik ga bij ziggo vragen een pakket te leveren zonder npo.
Wat ik niet snap is dat ze niet daar in hun eigen Heimat een keukentje beginnen, wedden dat die mensen het allemaal héérlijk vinden?
Oh, wacht... die hebben niet zoveel uitkerings om uit te geven....
Ze blijven die islam aan de mensuh opdringen. Gewoon geen aandacht meer besteden aan outlets die betaald worden uit de belastingpot. Het is een ziekte, het is pure enge vieze staats propaganda. En nog erger, mensen werken hier vrijwillig aan mee.. Eng, net NSB shit.
André van Duin zei het al bij de uitreiking. "This is a price for the biggest koks of the Netherlands."
The grand pricks for the biggest cocks
Wim kok?
Heb één keertje in die tent gegeten en een week lang buikloop gehad, en de daarbij behorende aarsbrand.
Tuurlijk mallekater, tuurlijk... www.iens.nl/restaurant/de-sjalot/2495...
Ardberg
Iens?
Echt?
Ik denk inderdaad dat ie nog in Syrië zit... Als hij straks terug is heeft hij zeker en vast nog wat lekkere recepten voor de Nederlandse witmens. Halen ze weer het acht uur journaal.
De kijkcijfers van het NOS journaal lopen rechtevenredig met het aantal stervende bejaarden. Komt goed.
Michelinvoer vinnik doorgaans zwaar overrated maar Arabisch voer is dat al helemaal. Dat dit hele diversiteitsgemiemel ook al doorwoekerd naar het culinaire is "komplett zum kotzen". Optiefen dus met Midden Oosten voer. Als het wérkelijk nou zo smaakvol was, dan stikte het van de mediterranée vreetschuren. Maar die zijn er dus niet. Met reden. Want geit met abrikozen, daar loopt restaurantbezoekend NL nu eenmaal niet warm voor.
gemartelde geit met droge abrikozen waar oma nog op gesabbeld heeft. Dat maakt het wel speciaal toch?
Terwijl de meeste Michelin-sterren in Japan te vinden zijn. Maar die zijn geel en werken hard, dus niet zielig genoeg.
Precies mijn gedachte gisteren. Waarom niet even babbelen met die lui uit Kruiningen die hun derde ster hadden verdiend?
De chef die zijn derde ster verdiend heeft kreeg bij RTL ook al nauwelijks spreektijd. Sympathieke bokser Rico en Foto BNer des en meer. Onverteerbaar hoe nitwits hoe aardig ook aldoor het woord Mar krijgen.
We hebben toch de beoordelingsite Iens-shallah? is dat niet genoeg?
Rookworst met coescoes, geef mijn portie maar aan Fikkie.
'Weg met ons' is het vaste ingrediënt in de recepten die de NOS opdient.
Gerst is Marokkaans? Tuurlijk.
Hollanders drinken dat spul al eeuwen.
Misschien interessant om eens de restaurantdeclaraties in het Hillywoodse te bekijken. Hoeveel Falaffel en Kebab kauwen ze weg in verhouding tot de Franse culinaire liflafjes?
Ik eet iedere vrijdagnacht Arabische cuisine, lekker man. Michelin is nu eenmaal fan van de Europese keuken. Persoonlijk vind ik er weinig aan en ga ik zelden naar een Europees restaurant, hoogstens een Italiaan. Mijn favoriete eten (Aziatisch en Mexicaans) wordt door de fijnproevers ook niet gewaardeerd. Maar goed, Michelin is dan ook een bandenmerk.
Lekker, na het vrijdaggebed met je broeders goed eten. Couscous, rijst in druivenbladeren, zoete thee, geitenogen. En daarna alles eruit kotsen in je suikerhyper.
Er is een verschil tussen lekker eten en fine dining. Bij Michelin gaat het om veel meer dan alleen lekker eten. Aan restaurant 'de sjalot' is al meteen te zien waarom het niet Michelin ster waardig is, nog voor dat je het eten ziet.
Arabische Cuisine... Humus van de Appie... hahah. Lutser.
Nee, gewoon een broodje falafel na het zuipen.
Nee, gewoon een broodje falafel na het zuipen.
Ardbeg | 12-12-17 | 12:10
Errug Arabisch hoor, wat een aanwinst die kikkererwtenschijven. Schuif ik gelijk door naar de Indiase keuken.
@Cobalt bomb | 12-12-17 | 12:47
Juistem in India kunnen ze er wat van.
Vooral de vegetarische keuken kan zeer goed zijn.
Daar blazen de Chinezen trouwens ook een deuntje mee: Feestmaal van Lohan bijv. (mits goed gemaakt natuurlijk, met dank aan Ho Man Kin)
Heerlijk, Evocatus
Wel es gegeten? Want niet alleen Europese keuken, maar Michelin is wel topniveau, ik kan me de eerste keer eten op zo'n niveau nog wel herinneren, lekker!!
Couscous is smerig dus nooit en te nimmer wat voor ster dan ook waard.
Je kunt gewoon niet koken.
Ook als een ander kookt is het niet te vreten.
@2voor12
Het is gewoon griesmeel met gekookte lammetjespoten en een paar verdwaalde erwten, onherkenbaar gemaakt met een zooitje extra gekleurde kruidenmix uit een hergebruikt olievat. Of doe ik ze nu teveel eer aan?
Je moet het wel lekker maken, net als die pakjes Honig koesjkoesj. Verkopen gewoon droog graan in een kartonnetje met een receptje. bericht erbij, zelf alles toevoegen.
Ik dacht dat ik de enige was die dat armelui veevoer niet te verteren viel.
De NOS moest vertellen dat een aantal wit-is-slecht mensen een Michelinster kregen, dus schoot de NOS in de propagandamodus om te vertellen dat de prijzen eigenlijk naar weg-met-ons restaurants hadden moeten gaan.
Dit ja
Het kost heel wat jaartjes keihard werken om in het zicht van een Michelin ster te komen. En met hard werken ben je er nog niet, je moet ook buiten de bestaande culinaire hokjes kunnen denken en creativiteit tonen. Niet iedere cultuur heeft zo'n sterk arbeidsethos en kan buiten het hokje denken. En traditioneel eten is niet de focus van Michelin. Wel excuise.
Ziekelijk die propaganda oorlog, het is gewoon eng aan het worden
Het gaat ook al lang niet meer om objectieve kwaliteit.. Het gaat om het GEVOEL!
Goed artikel. Dat was gisteravond precies mijn gedachte tijdens het journaal. WTF!
Kunnen we niet een happy hour instellen waarbij je zonder risico op een ban een uurlang helemaal tekeer mag gaan waarna alle comments verwijderd worden? Dit soort pro Islam shit van de NOS triggert me als een malle. Godverredomme
Leuk idee, maar het snel gemaakte screenshot wordt al snel bij de vooraf ingevulde aangiftes gevoegd. Dat risico lopen ze liever niet in D666 rechterland.
In Polen is er maar 1 Michelin ster restaurant terwijl er heel veel Polen zijn in dat land, dat zouden er toch veel meer moeten zijn.
Viel me gisteren bij Radio 1 al op toen ze hier een item over hadden: er kwamen alleen maar mensen aan het woord die dat sterrengedoe maar dikdoenerij vonden en werkelijk stuk-voor-stuk noemden ze de lokale Marokkaan of Turk als beter alternatief.
Nu zul je mij niet snel in een restaurant met een Michelinster zien, Maar als je hier als nieuwszender een item over maakt is het wel net zo logisch om er ook inhoudelijk wat over te melden, in plaats van er het zoveelste deugitem van te maken.
Dat op de radio wordt gewoon zo in scène gezet. Door NOS acteurs
Je haalt je croissants toch ook niet bij een Franse bakker, dat kunnen we best zelf als er markt voor is.
Heb een bakplaat waarmee ik prima zelf een broodje kan maken. Dus eens met je stelling.
En dat best lekker eten is dan een broodje shoarma??
Als ik kijk naar de restaurants waar ik ga eten (Chinees, Thais, Grieks) dan kan ik niet zeggen dat dat iets te maken heeft met de straatterreur.
Overigens zou dit item nooit gemaakt worden voor Chinese restaurants, die ik veel hoger aansla dan die Marokkaanse. Je kun falafel natuurlijk heel mooi opdienen, maar in essentie hoort het thuis in een friettent setting.
Mijn eerste shoarma haalde ik bij een Israelier in Haarlem-Oost. Zo'n vijftig jaar geleden.
Van Oef heeft tijdens zijn tijd in Riyadh 3 dingen van de Saudiman gegeten: die godvergeten lekkere humus (trouwens in Tel Aviv smaakt die ook prima), dat warme brood erbij en die verse dadels. Dat alles wel met cola of een pineapple cider....
Goed dat ze geen Israëlische man heeft gehad want Kristallnach staat weer voor de deur.
NOS ga deaud. Serieus!
Een beetje houmous op een bord smeren, wat kidneybonen er op. Wat gerst en tabouleh in een vormpje en wolla. Michellin. Het arabi gedoe word gepusht. Duidelijk. Ik heb weer genoeg gezien. Kots.
Ihkv een hoofddoek omdat het moet, naar wij dachten
Volgende keer een tafelgast in NSB-uniform? Ook een belangrijke minderheid, en later erg gediscrimineerd.
Het mooiste was bij de intro: ze liet beelden zien van gelovige conservatieven uit Amerika die op allerlei manieren het gedrag van een meneer die van jonge meisjes houdt proberen goed te praten. Oh Ironie!
Ik voel alweer een serie kookprogramma’ s in de Rif aankomen.
hebben ze er ook bij vermeld dat dieren eerst levend gemarteld worden voordat ze in die restaurantjes op het bord liggen
Meteen na 'Opsporing verzocht' uitzenden ?
REAGEER OOK