achtergrond

Geenstijl

Democratisch Brexit is Brusselse coup geworden

Er is een soort van Brexit-akkoord. Maar wel een akkoord dat rijmt op wurgmoord. En Theresa May tekent keurig bij het kruisje.

De hele Brexit begint steeds meer te lijken op hoe de Trojka, onder leiding van parlementaire wegloper Jeroen Dijsselbloem, een coup pleegde in Griekenland. Brussel stelt de eisen & de dictaten op en vult de bijbehorende bedragen in, en pas op het moment dat het Britse slachtoffer aan de scheidingszijde van het verhaal daarvoor tekent, noemen ze het een akkoord. May werd speciaal ingevlogen om die krabbel te zetten en Engeland heeft daarmee de kop in de strop gestoken, vannacht cq vanmorgen vroeg. Met dit akkoord, dat het VK 39 miljard pond kost, lijkt het er vooral op dat de Britten alles kwijtraken wat lucratief voor ze was (zoals dat EU agentschap voor medicijnonderzoek), maar wel overal voor moeten blijven betalen - terwijl ze geen enkele inspraak meer hebben. Daarmee wordt de schijn gewekt alsof Brexit stemmende Britten hun soevereiniteit terug krijgen, terwijl die op aflossing gekocht wordt en Brussel nog steeds heel veel regels bepaalt in & over het Verenigd Koninkrijk. En dan is dit enkel nog maar het wurgcontract waarmee de échte onderhandelingen kunnen worden ingeleid. De enige poen die het Britse koninkrijk nog uit Brussel wegpakt, is het MEP-pensioen van Nigel Farage. 

En zo krijgen de ongekozen overlords dus wederom hun zin: Brexit moet zo nasty mogelijk verlopen, het moet vies en goor en smerig. Daarbij geeft de EU, actief bijgestaan door een overmacht aan eurofiele MSM, alle schuld aan de domme boer & plebserige kutburger die vóór Brexit stemden, om op die manier aan elk ander twijfelland de waarschuwing af te geven dat op het scheiden van het Europese Ideaal een soort politieke doodstraf staat. Driekwart eeuw na de Battle of Britain wordt Engeland alsnog onderworpen vanuit het Europese vasteland, nota bene door een klein, chronisch dronken en wederom nepduits dictatortje. Hoewel, die Godwin gaat maar gedeeltelijk op want er is een significant verschil: in tegenstelling tot Juncker the Druncker, werd Adolf Hitler ooit wél democratisch gekozen...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.