achtergrond

Geenstijl

NRC blijft wrijven in vlek: actiekrant linkt Omtzigt OPNIEUW aan 'Russische invloeden'-frame

\

Okee NRC. Nu kunnen jullie echt niet meer zeggen dat dat 'Russische invloeden' frame in de Omtzigt-haatcampagne een vergissing was en dat het jullie alleen-maar-om-de-feiten-en-die-kloppen-toch gaat. Want wat in dit stuk over de Ruslandconnectie van Wilders (die echt is en openbaar en waar iedereen van alles van kan vinden, maar dat terzijde) staat is toch minstens zeventien bruggen te ver. Wat heeft de steun voor Omtzigt in vredesnaam te maken met sympathie bij het electoraat voor Rusland? 

Ten eerste hebben jullie in jullie ophitsstuk geen flintertje bewijs geleverd voor wat voor Russische invloed op Pieter Omtzigt dan ook. Sterker nog, Wilmer fucking Heck heeft op de radio beweerd dat hij echt niet gelooft dat de Russen Omtzigt in hun zak hebben. En bovendien komt de steun voor Omtzigt volgens jullie zelf omdat het verder zo'n fijne kerel is en volgens de rest van de wereld die zich wel met feiten bezighoudt omdat er vrijwel niets overblijft van jullie beschuldigingen. 

HOE kun je dat in dit stuk dan linken aan 'steun voor Rusland'? Dan draait je journalistiek echt niet meer om waarheidsvinding. Dan ben je een echoput geworden van domheid, tunnelvisie & feitenhaat. Dan ben je niet eens meer een glimmende meubelfolder maar een papieren versie van Jalta.nl. Dit is geen wrijven in een vlek meer. Dit is gewoon je jasje bij het oud vuil flikkeren.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.