Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NRC geeft transcript vrij. Bewijs tegen Omtzigt "krankzinnig dun", maar krant blijft bij verhaal

NRC heeft het transcript van het voorgesprek tussen Omtzigt en de Oekraïense "nepgetuige" online gezet. De krant haalt daarmee volledig bakzeil, want ook zonder geluid blijkt dat Omtzigt in het gesprek geen onvergeeflijke misstappen beging.

Toch houdt NRC stug vol dat ze gelijk hebben. Dus dat gaan we ontkrachten, voor de zoveelste keer, want het wordt nu echt een beetje kolderiek van de redactie aan het Rokin. 

Wilmer Heck en Andreas Kouwenhoven, beiden geen deskundigen op dossier MH17, wilden "Russische invloeden" aantonen en meenden die te vinden in een vermeend opzetje tussen Pieter Omtzigt en een Oekraïense asielzoeker die zich als MH17-getuige presenteerde tijdens een MH17-bijeenkomst aan de VU, een half jaar geleden. In hun artikel en de (op vooringenomheid en kennelijke scoringsdrift geënte) context die ze daarin aanbrengen, lijkt het alsof Omtzigt een zware misstap heeft begaan en zich daarbij als verspreider van Kremlintheorieën over MH17 heeft gedragen. Uit vele reacties van (prominente) aanwezigen en een deconstructie van GeenStijl bleek al dat dit kolder is. En nu we het transcript hebben (mirror want paywall), wordt de laatste twijfel weggenomen: NRC begaat een canard, en volharden in het verhaal maakt dat alleen maar erger. Het welbekende wrijven in een vlek.

"Op een bijeenkomst over de MH17-ramp met nabestaanden liet Kamerlid Pieter Omtzigt een nepgetuige een door hem opgestelde tekst uitspreken", schreef NRC vorige week zaterdag. We weten dus dat dit niet waar is en door talloze aanwezigen wordt weersproken: Omtzigt hielp de man enkel om zijn eigen warrige verhaal tot een paar kernpunten terug te brengen, die hij in een minuutje kon inbrengen tijdens de vragenronde van de MH17-bijeenkomst aan de VU. Er is daarbij geen valse theorie over MH17 ingebracht, Russisch of anderszins. Er is enkel een nutteloze getuige kort aan het woord geweest, waarbij Omtzigt hem een vraag had voorgekauwd waarop hij hem in zijn antwoord onmiddellijk kon doorverwijzen naar het JIT, en de bijeenkomst onverstoord verder kon gaan.

NRC omschrijft de man als "een nepgetuige van vliegramp MH17" en beweert dat Omtzigt hem "twijfel heeft laten zaaien over de toedracht van de ramp in een zaal vol nabestaanden." Dat is ook niet waar: niet alleen zat de zaal niet 'vol nabestaanden' (er waren er enkelen, en NRC was zelf niet op de avond aanwezig), de Oekraïener beweert enkel dat hij behalve MH17 ook ándere vliegtuigen in het luchtruim zag. Dat is geen "theorie uit Rusland", zoals NRC beweert, dat is door meerdere getuigen verklaard en een bericht daarover uit juli 2015 is ook gewoon in NRC te lezen.

Uit het transcript blijkt bovendien dat de man in het gesprek op de vraag van Omtzigt of hij het neerschieten van MH17 heeft gezien, antwoordt dat hij alleen het neerstorten zag (tekstfragment). Ook daar worden dus geen valse theorieën besproken of bedacht, laat staan dat Omtzigt er een rol in speelt.

Bewijstuk Z (van Zoveel)

Ze Rusjuns hadden hier helemaal niks aan

Ook ontkent de man nergens dat het toestel met een BUK is neergeschoten, hij verwijst in het voorgesprek alleen naar 'vier vrienden' die zeggen dat ze nooit een BUK hebben gezien (wat iets anders is dan beweren dat er geen was). In de zaal komt de BUK niet ter sprake, en in de sms van Omtzigt staat het ook niet. 

En dan nog het feit dat de man überhaupt aan het woord kwam. In het artikel boven het transcript schrijft NRC:  "Uit de transcriptie blijkt echter dat het nog geen gegeven was dat de man zou gaan spreken, maar dat Omtzigt dit voor hem heeft gevraagd. Aan het einde van het gesprek vraagt de tolk van de Oekraïener aan Omtzigt: „Hij wil weten of hij het woord krijgt.” Daarop antwoordt Omtzigt: „Nou, dat moeten we daar vragen, maar ik denk het niet, maar zullen we even vragen?” Waarop Omtzigt naar de organisatie loopt. Daarnaast blijkt uit het transcript dat Omtzigt de Oekraïner erop wees dat hij ook met aanwezige journalisten zou kunnen praten."

Het JIT deed zelf een getuigenoproep, zoals ook in het voorgesprek aan bod komt. De man zegt dat hij met het JIT gesproken heeft, maar niet alle informatie heeft gedeeld en zich ook niet gehoord voelde. Dat zijn twee verschillende dingen. De man zegt dat hij spreektijd wil en dat Omtzigt hem dan moet interviewen: "Tolk: Hij zegt dat jij zijn, ja, interview geven moet, of zoiets." Omtzigt zal daar geen trek in gehad hebben en moet in het voorgesprek duidelijk gemerkt hebben dat het sowieso niet lekker praat met hem, zeker niet via de zeer matige tolk. Hij regelt dus dat de man een vraag mag stellen, hij dicteert hem die vraag per sms en geeft dan als antwoord: 'U moet bij het JIT wezen'. Warrig verhaal, slechte tolk en onduidelijke intenties zijn geen smoking gun, NRC.

Dit is geen Kamerlid dat een opzetje maakte met een valse getuige. Er wordt geen plan gesmeed. En er zijn nul Russische narratieven op wat er met MH17 is gebeurd besproken. Heck en Kouwenhoven denken gek genoeg zelf van wel, want dat is wat ze er van maken in het gewraakte artikel. Maar dit transcript wijst er in de context van Omtzigts handelen (benaderbaar, altijd bereid om te luisteren) en de context van het MH17-dossier (voor wie daar mee bekend is) vooral op dat er helemaal niets bijzonders gebeurt dat afwijkt van bestaande narratieven, laat staan dat Ze Rusjuns hiermee geholpen zijn.

Nu nog die audio. En een rectificatie van het Rokin

Je zou kunnen zeggen dat het hier ophoudt. Maar aangezien NRC dus nog altijd volhardt in hun eigen interpretatie, kan het boek nog steeds niet dicht. Kijk maar naar de respons van Pieter Klein, of van Siebe Sietsma. En ook wij nemen hier geen genoegen mee. NRC zat er ruim naast, interpreteert haar informatie verkeerd en gaat af op één bron, die bovendien zelf in complotsferen verkeert. We willen dus bijvoorbeeld nog steeds de volledige audio horen. Dit is een erg rommelig driegesprek met een hele slechte tolk. Er kan een boel lost in translation zijn geraakt, zoals ook in die drie minuten die we wél hebben al blijkt (en waarin aan de intonatie te horen is dat Omtzigt de man kritisch beschouwt, zoals in de zin "Wat je hier zegt wordt ontkend door de Oekraïense regering en de OVV concludeert dat er géén vliegtuigen in de lucht waren." Om nogmaals te onderstrepen dat Omtzigt zelf géén "Russische theorie" in de lezing probeerde te fietsen. En dat beroepen op bronbescherming blijft een onzin-argument, want we weten allang wie de bron is.

Maar bovenal willen we dat NRC erkent dat ze een kritisch en ter MH17-zake zeer kundig Kamerlid ten onrechte in de Kremlinhoek hebben gedrukt op basis van flinterdun "bewijs", te weinig bronnen, onvoldoende wederhoor en te weinig kennis van Dossier MH17, en dat ze dat rectificeren. Dossier MH17 heeft terriërs als Omtzigt keihard nodig, want de zaak bloedt dood terwijl rechtsvervolging mijlenver weg lijkt. Als coalitiepoliticus is het al moeilijk genoeg om zo'n dossier kritisch te beheren, zónder de hijgerige nepnieuwsmakers van NRC in je nek. Dus helaas, Kouwenhoven en Heck. Jullie positie is onhoudbaar. Trek eindelijk eens je conclusies.

Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Beweerde het NRC dan dat de man stelde dat MH17 niet door een BUK neergeschoten was?
Nergens zo expliciet zien staan.
Maar kan het NRC anders ook moeilijk kwalijk nemen als ze Russische Leugen #58 hebben verward met Ballonnetje #74.
Bij GeenStijl blijkt het echter een doodzonde om alle Russische propaganda zooi niet 100% correct te behandelen.

Artin | 22-11-17 | 21:25

Weet je wie nou ook door het stof zou moeten gaan: columnistje Frans Pollux van dagblad De Limburger; die tikte vorige week ook alles over van “moederkrant” NRC.

reagierder | 22-11-17 | 12:41 | 12
-weggejorist-
Ella_84 | 22-11-17 | 14:37
-weggejorist-
Ella_84 | 22-11-17 | 14:39
-weggejorist-
Ella_84 | 22-11-17 | 14:44
▼ 9 antwoorden verborgen

De denktrant van de NRC journalisten lijkt te zijn: die Omzigt reageert en vraag wat. Dus.... schuldig aan beïnvloeding. Ja,zo ken ik er ook nog wel een paar

batvoca2 | 22-11-17 | 09:28 | 13
-weggejorist-
Fiona_899 | 22-11-17 | 12:37
-weggejorist-
Fiona_899 | 22-11-17 | 12:39
-weggejorist-
Fiona_899 | 22-11-17 | 12:42
▼ 10 antwoorden verborgen

@Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 00:03
Troll alert.
Vvd roert zijn Nrc staart

hfakker | 22-11-17 | 01:27 | 6

duh! | 22-11-17 | 13:30
Mijn overtuiging wordt alleen maar sterker, hoe meer ik lees over Omtzigt en MH-17: Hij lijkt geobsedeerd door de overtuiging dat er zaken worden achtergehouden of tegengewerkt door de regering met een politiek doel. Dit laatste past daar naadloos in en dat maakt hem tot woordvoerder-af op deze zaak. Niks ten nadele van hemzelf als persoon, maar wel als official. Hij is gewoon niet neutraal, laat zich in met idioten als Joost Niemoller, laat zich voor het karretje spannen van een vage Rus en suggereert keer op keer dat Rutte de boel dwarsboomt.

Terwijl het heel simpel is: Rutte wil zich als politicus niet bemoeien met de onderzoek van het OM om de schijn van politieke bemoeienis te vermijden, iets waar de Russen direct een opgeblazen verhaal van zouden maken. Omtzigt moet dat weten en ook hoezeer hij het OM hiermee in de wielen rijdt. Het is niet de eerste keer dat hij het doet, dus hij moet gewoon nu even dimmen. Geheel terecht en ik ben ZEKER niet de enige die dit vindt.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 13:51

Hee daar heb je die VVD-troll weer. Hou toch eens op met je achterhaalde onzin Beste_Landgenoten.

Joostmochtnietsweten | 22-11-17 | 22:47

Ah daar zal je aluhoedje Joost zelf hebben

Artin | 22-11-17 | 22:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is gewoon opvallend hoe Omtzigt hapt op het vliegtuigverhaal. Het is ook absoluut niet de eerste keer en in het interview van laatst laat hij expliciet de mogelijkheid open op Oekraiense verdachten. Terwijl hij toch echt beter zou moeten weten dan telkens die onzin te steunen door dat open te laten en dan met name door de nadruk waarmee hij die optie voorstelt.

Hij laat niet zien waar hij staat en dat maakt dat hij geen juiste woordvoerder is op dit dossier. Zodra hij ruimte laat tussen de conclusies van OVV, JIT en OM en zijn eigen mening en handelen moet hij van dit dossier afgehaald worden.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 00:03 | 11

Kijk duh!

Ik weet ook preceis uit welke hoek de wind bij jou waait als ik je even mag citeren:

"Het zijn veel grotere krachten dan dat, die van het grootbedrijf dat koste wat kost moet verdienen aan een groot land erbij in het westerse kamp, met een nieuwe markt die wordt opengegooid."

Daar heb je de aap al uit de mouw. Je weet kennelijk zeker dat MH-17 ondergeschikt is aan "de politiek", te weten hogere belangen dan waarheidsvinding. Besef je dat je met zo'n houding nooit genoegen zal nemen met welke verklaring dan ook, omdat alles moet passen in die komplotgedachte? Nee dat zal je wel niet inzien, want dat is nu eenmaal een kenmerk van mensen met een vaststaande overtuiging.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 14:06

@ Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 14:06
Ja, ik weet inderdaad zeker dat waarheidsvinding van ondergeschikt belang is in dit dossier, de NRC-hetze maar vooral hoe hierop zonder terug te slaan mee akkoord werd gegaan en ‘s lands best ingevoerde Kamerlid van dit dossier werd gehaald bewijst eens te meer dat politieke belangen hier prevaleren boven de waarheid.
En als jij denkt, maar dat doe je in je hart ook niet, dat het westen ook vanwege handelsbelangen niet staat te juichen om een groot nieuw land in het westerse kamp ben je naïef. Aangetoond is dat de VS (Nyland) miljarden pompten in de Maidan revolutie en ook de liberale Europeanen Van Baalen en Verhofstadt stonden niet voor niets de menigte op te hitsen op dat plein natuurlijk.
Met dat een parlementslid niet zou kunnen afwijken of ‘doorrechercheren’ op onderzoek sla je de plank echt helemaal mis. Je begrijpt gewoon niet hoe een democratie werkt, of wil dat niet begrijpen omdat het niet in je straatje past. Je slaat ook wartaal uit over een politicus die niet de schijn moet wekken van politieke bemoeienis :-)
Maar Omtzigt staat (stond) in z’n recht.
En tot slot, als de waarheid rond de MH17 glashelder was neergelegd in de rapporten van JIT (met theoretisch betrokkene Oekraïne aan boord) en OVV (met een voorzitter die zich laat beetnemen door het nepnieuws van de NRC) waarom zijn er dan nog zoveel vragen onbeantwoord? Nee, er is alle reden om kritisch te blijven onderzoeken en volgen, dat is voor ieder weldenkend mens helder.

duh! | 22-11-17 | 16:09

duh! | 22-11-17 | 16:09
Soory dat ik het zo bot zeg, maar het is echt allemaal een groot komplotverhaal wat je me voorschotelt. En nee, ik geloof er niks van. Die miljarden van Nuland is ook een uitgekauwde hoax. Er is OVER EEN PERIODE VAN 20 JAAR 4 miljard geinvesteerd in nde ontwikkeling van het staatsbestel. Dat is totaal wat anders dan het steunen van de Maidan revolutie. Maar goed, dat krijg ik toch niet uit je hoofd gepraat vrees ik. Mijn uitgangspunt is anders dan het jouwe, ik heb meer vertrouwen in onze samenleving en bestuurders dan jij.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 21:06
▼ 8 antwoorden verborgen

IK vind de opmerking van Omtzigt veelzeggend, als hij het heeft over een aantal andere getuigen die ook op die dag vliegtuigen hebben gezien.

Ik maak hieruit op en de ijvedrigheid waarmee hij de man ter wille wil zijn, uit het toneelstukje tijdens het panel, dat Omtzigt zelf half achter die komplotverhalen aanloopt, althans hij neemt er geen afstand van en laat steeds, sinds hij hiermee bezig is, in het midden of hij nu achter het OM en het JIT staat of niet. Hij laat iets te vaak en iets te gretig merken dat hij twijfels heeft over wie erachter zit. Daarom scoort hij ook zo goed bij de komplotgekkies hier, want hij is er zelf een halve.

Dat is ook precies de regernis van Rutte en Buma, dat Omtzigt iets teveel doorbijt op zaken die inmiddels keihard zijn aangetoond. Maar Omtzigt laat zich nog steeds onder de indruk brengen door vage Russen die op de dag, of de dag ervoor, of van wie de vrouw... etc etc. gehoord of gezien hebben dat..

Ik vind het allemaal niet zo zonneklaar als GS het hier stelt.

Beste_Landgenoten | 21-11-17 | 23:56 | 5

duh! | 22-11-17 | 01:11
Kijk het is heel simpel: Of je gelooft de conclusies van het JIt wel of je gelooft ze niet. In dat laatste geval mag je gaan uitleggen waarom je die mensen niet vertrouwt maar ik vermoed dat er dan allerlei komplot verhalen volgens van veel reaguurders over de EU, Oekraine, hogere politieke doelen en meer van dat soort flauwekul. Het heeft geen zin om zaken die zeer zorgvuldig zijn nagetrokken nu weer in twijfel te gaan trekken. Dat laatste mag overigens elke burger doen zoveel die wil, maar de woordvoerder van een politieke partij die zo'n dossier beheert, niet. Zo simpel is het. Prive mag Omtzigt ook alles zeggen wat hij maar wil, echter als officiele woordvoerder heeft hij zijn krediet wel aardig opgebruikt.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 09:53

“Het heeft geen zin om zaken die zeer zorgvuldig zijn nagetrokken nu weer in twijfel te gaan trekken.” Dat heeft het nu juist wél! Als we allemaal maar voor zoete koek zou slikken wat de autoriteiten ons voorschotelen leefden we nu nog in de 19de eeuw. En zouden allerlei gerechtelijke dwalingen (om maar iets te noemen) nooit maar dan ook nooit aan het licht komen.
“Dat laatste mag overigens elke burger doen zoveel die wil, maar de woordvoerder van een politieke partij die zo'n dossier beheert, niet.” Je laat wederom zien dat je werkelijk geen snars begrijpt van hoe het er in een democratie aan toegaat. Juist een volksvertegenwoordiger heeft de verantwoordelijkheid om de regering en wat zij presenteert als waarheid voortdurend te toetsen. En in het geval van deze ramp, die na 3,5 jaar nog met zoveel raadselen en vragen omgeven is, geldt dit al helemaal.
Blijven beweren dat Omtzigt ‘z’n krediet als woordvoerder’ heeft opgebruikt is absurd na wat GS aan het licht heeft gebracht. Maar ik ben na wat je hier nog durft te schrijven dat dit aan dovemansoren is gericht.
En beste medereaguurders, Beste_Landgenoten begint de eerste post waar ik hier onder reageer met ‘Ik vind’ en hij eindigt er ook weer mee. Laten we zijn uitingen dan ook beschouwen als meningen die volledig losstaan van de keiharde feiten en onderzoeksjournalistiek die we hier krijgen voorgeschoteld.

duh! | 22-11-17 | 13:50

duh! | 22-11-17 | 13:50
Nee dat heeft het nou juist niet! Kijk, jij vertrouwt het niet, maar het lijkt erop dat je sowieso niks vertrouwt wat door OM, JIT of Rutte wordt gezegd, want je hebt je eigen mening al gevormd. Die is kennelijk dat er wat onder de pet wordt gehouden om politieke reden. Mij lijjt dat zeer ongeloofwaardig, al zal het heus zijn dat sommige partijen hun best doen om niet alles aan info over te dragen, te beginnen dan met Rusland. Maar dat is totaal wat anders dan tegenwerking dkoor Rutte of bewust swars zitten van de waarheidsvinding. Omtzigt is niet de enige he, die de waarheid boven wil krijgen, dat doen 200 rechercheurs al 3 jaar lang. Het lijkt erop dat reaguurders denken dat Omtzigt de enige is die dat doel heeft. Net als men altijd maar weer die Pim Fortuyn op het schild hijst als ultieme volksvertegenwoordiger. Als iemand een grotere pest had aan gewoon volk was het Fortuyn wel, maar dat moet je kunnen zien natuurlijk.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 14:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Laat ik het zo zeggen: het is geen beste tolk.
Zin 4: mijn vrouw zag het. Ik....
Zin 5: Alexander: de vertaling is ongeveer: hé, stop 's even. Dit is een onjuiste vraag. Wij zagen het moment van het neerstorten (vallen); wij zagen het moment van het uit elkaar vallen. Hij spreekt over: we. Verder zegt hij: "a stop" in het Russisch (ik kan het hier niet in het Cyrillisch weergeven. Het Russisch a is in dit geval een tegenwerping op iets dat eerder is gezegd. Kennelijk heeft hij het Nederlands verstaan. Verder heeft hij het letterlijk over een onjuiste vraag- en niet een onjuist antwoord. Of hij probeert de tolk in diskrediet te brengen of de tolk speelt met de getuige onder één hoedje. Bij Russen moet je erg op je hoede zijn en het is de vraag of dhr. Omtzigt zich dat heeft geraliseerd.

oliebolletje123 | 21-11-17 | 22:47 | 2

Het gaat heel duidelijk over vliegtuigen die de dag ERVOOR waren gezien ook nog. Omtzigt in alle gretigheid gaat daar helemaal niet op in, hij wil veel te graag bevestigd zien dat het op die dag zelf was zo lijkt het. Ik kan niet ontdekken waar Omtzigt zich enigszins kritisch gaat opstellen in dit verhaal. Met enig gemak is het geheel door te prikken als een onzinverhaal. Zo iemand een podium geven is dan ook een beetje apart en dan helemaal als je die man ter plekke zogenaamd nog eens gaat doorverwijzen naar het JIT, dat wil zeggen tijdens de openbare zitting. Ik vind dat allemaal net iets teveel van het goede.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 00:22

VVD troll alert

Joostmochtnietsweten | 22-11-17 | 22:48

Scherpe randen heeft de onderste steen!!1!

P-unit | 21-11-17 | 22:28

Wat zullen ze vloeken op het NRC hoofdkantoor in Kiev.

LibertasSimplex | 21-11-17 | 22:20

Game-set-match. De NRC genadeloos afgeserveerd, om in tennistermen te blijven.
Iedereen met een geweten en invloed op / een stem in de media zou dit nieuws, want dat is het, groot moeten brengen. Valt dit dan niemand op? Waar is de integere journalistiek in dit land naartoe? En je kunt niet zeggen dat het hier een incidentele uitglijder betreft van de NRC, nee het is blijven nadragen en zelfs over onhoudbare positie spreken, de column van Livestropop, een vuile lastercampagne van de eerste orde. Van een schaamteloosheid die niet te geloven is. En dan maar over Russisch nepnieuws janken, bizar.
Ik ben het wel met eerdere reaguurders eens dat het toch vreemd is dat Omtzigt met het CDA niet een rectificatie eist of zelfs een proces begint vanwege smaad of laster. Maar dan ken je de realiteit in Den Haag niet waar net een coalitie is aangetreden met één zeteltje meerderheid. Dit is de harde machtsrealiteit waarin ook Omtzigt binnen het CDA gevangen zit. Wat zou er gebeuren als hij daar uitbreekt, zijn schroom van zich afwerpt en al dan niet in de fractie van het CDA de waarheid gaat verkondigen, terug op dossier MH17. Een oproep aan Pieter, je bent toch in de eerste plaats gekozen als VOLKSvertegenwoordiger en je bent er toch niet om je fractie en de coalitiegenoten daarvan te plezieren? Sta op voor het Nederlandse volk en de onderste steen over de MH17! Iemand moet het doen, je bent onze hoop in bange dagen van georkestreerde propaganda, de volle steun van je waarheidslievende landgenoten heb je!

duh! | 21-11-17 | 22:05 | 2

Volksvertegenwoordigers bestaan al lang niet meer. Het partij-kartel bepaald hoe jouw mening is in de kamer. Vergelijkbaar met de NSB en de NSDAP om maar eens 2 voorbeelden te noemen.

Ruikbaard | 21-11-17 | 22:42

Partij-kartel zucht. In Nederland heb je gewoon veel partijen die over veel zaken het zelfde denken, paar uitschieters. In andere landen hebben ze dit opgelost door gewoon 2 kampen te maken.

Dr. Zed | 22-11-17 | 13:18

Goed artikel weer.

Alleen, waarom zeg je "en de (op vooringenomheid en kennelijke scoringsdrift geënte) context die ze daarin aanbrengen"?
Waarom zou de NRC, die Heck en die Kouwenhoven in de uitvoering, vooringenomen zijn geweest? Het lijkt niet op vooringenomenheid, want zelfs een heckrund zou hier nog niet z'n eigen verhaaltje geloven. Aan scoringsdrift kan het liggen, maar we weten allemaal inmiddels waar dit eigenlijk op lijkt: Pieter Omtzigt omleggen.
Dus, waarom zou je zo edel zijn deze krant en mogelijk haar opdrachtgevers onschuldiger motieven toe te dichten? Helemaal geen reden toe. Laat de krant dat zelf doen, als men denkt dat ze daarmee wegkomt.

LibertasSimplex | 21-11-17 | 21:39

Een ieder die niet meehelpt om degenen die het vliegtuig neergeschoten hebben te vinden, is fout. Een ieder die rookgordijnen creërt door bijv. veel ophef te maken over een ‘misstap’ van een volksvertegenwoordiger - een man die al jaren naar de waarheid zoekt - is crimineel. Journalisten die hem veroordelen, die hem het ravijn induwen, zijn omgekocht.
Zoals ik al eerder schreef, maakt de dolksteek in de rug van Omtzigt deel uit van het regeringsakkoord. Een achterkamerafspraak. In ruil voor wat? We komen het ooit wel te weten. Het is rustiger regeren, het is prettiger dealtjes te maken zonder de hete adem in de nek van mensen die de waarheid zoeken. Mensen die de waarheid willen weten. Volksvertegenwoordigers die de regering geen tijd gunnen om aan de echte, voor hen, belangrijke zaken te werken. Die echte belangrijke zaken, tja, door horen de slachtoffers van de vliegtuigramp niet bij.

onnosel | 21-11-17 | 21:27
-weggejorist-
BurgerSpionageNummer | 21-11-17 | 21:23

Volgens mij is het duidelijk dat Omtzigt van het MH17 toneel moest verdwijnen. Hoewel Rutte alles in het werk heeft gesteld en zal stellen om de doofpot gesloten te houden bleef Omtzigt actief met het dossier bezig. Het begint te lijken op een heel smerig ëén-tweetje tussen politiek en (onafhankelijke) journalistiek. De manier waarop Buma Omtzigt een dolk in de rug heeft gestoken is werkelijk niet te geloven. Ik zou graag zien dat Omtzigt voor zichzelf verder zou gaan binnen kamer enkel en alleen om de aandacht op het MH17 dossier levendig te houden. Het kabinet heeft daarmee een volgend probleem, namelijk de verdwenen meerderheid in de kamer. Nieuwe verkiezingen ook maar plannen in maart 2018 ? Nieuwe verkiezingen of niet, de uitslag wordt nauwelijks gerespecteerd en de opkomst kon wel eens dramatisch laag worden na de eerder uitverkoop van de democratie door de huidige zittende regering.

Ruikbaard | 21-11-17 | 21:14 | 3

Wat i dat toch voor onzin over een doofpot? Dat zeg je ook niet van een moordonderzoek dat nog loopt, waarmee de burgemeester zich niet bemeoit. Nu gaat het om 200 x moord en opeens moet alles direct in de openbaarheid, of het volk begint te morren over "doofpot", kaltstellen en andere vergezochte komplot-verzinsels.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 00:25

Beste L met vingers, u heeft werkelijk geen idee van wat al naar boven is gebracht over wat de overheid weer naar beneden tracht te drukken, mbt WOB, handen-schoon want geen verklaringen overdragen. Aan onderzoekscommissie etc etc

Hemmenaar7 | 22-11-17 | 01:09

Hemmenaar7 | 22-11-17 | 01:09

Kom maar door dan graag. Met een concreet verhaal. Als je wilt weten waarom Omtzigt het verbruid heeft met steeds maar weer de suggestie willen wekken dat er "belangrijke" verklaringen zouden worden genegeerd dan moet je dit even lezen. Een transcript van de discussie tussen Omtzigt en Rutte. Laat niets aan duidelijkheid over.

Zoek maar even op whathappenedtoflightmh17.com. Daar vind je zo wat je lezen wil (linkjes worden niet geplaatst..)

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 13:31

Goed artikel. Vraag blijft: waarom geeft Omtzigt fouten toe die hij overduidelijk niet heeft gemaakt, waarvan hij wist dat hij die niet heeft gemaakt en waarvan geen overtuigend (nep)bewijs bestaat? Waarom niet de krant aanklagen wegens laster en eisen om een rectificatie? Waarom zo makkelijk dood spelen op commando, toevallig nu zijn partij in de regering zit? Dat zit me dus niet lekker, aangezien ik toch de indruk krijg dat CDA-belangen of persoonlijke belangen zwaarder lijken te wegen dan de waarheid, zowel van dit duidelijke geval van nepnieuws als over MH17. En dan maakt het me persoonlijk niets uit wie de schuldige is (fout van de rebellen of Russen is zeer plausibel), zolang de volledige waarheid maar boven tafel komt. Ik kan het natuurlijk mishebben, maar het rijmt gewoon niet. Je wordt in je kruis gegrepen, maar doet net alsof de dader het slachtoffer is i.p.v. die aan te pakken, dat klopt niet.

Wol | 21-11-17 | 21:11 | 3

Damage control en loyaliteit aan zijn partij.
Welles nietes discussies en nog meer gedoe zijn niet in zijn belang.
Maar ik denk dat hij zo nu en dan met een schuin oog wel naar GS kijkt en het best fijn vind dat er iets aan waarheidsvinding wordt gedaan.

Rommelende Onderbuik | 21-11-17 | 21:15

Fractie discipline.

Lupuslupus | 21-11-17 | 21:16

Ik denk dat Omzigt het briljant speelt. Het kleine foutje wat je hem zou kunnen toerekenen is die sms. Dat heeft hij direct toegegeven, en daarmee is die kou uit de lucht. Had hij NRC aangeklaagd dan was dat een proces geworden zonder einde, dat had hem niets verder gebracht. Bovendien had hij ook niet de echte steun van het CDA. Zoals ik eerder al schreef had Buma onvoorwaardelijk achter hem moeten staan, en dat deed die lul niet. Daardoor zou Omtzigt op 2 velden moeten vechten. Dat kan hij never nooit winnen. Nu wacht hij rustig af, en laat de media het onder elkaar uitvechten. En kijk waar hij nu na ruim 3 weken staat.
Dat NRC een leugen verhaal opgehangen heeft is denk ik nu wel duidelijk. Tevens heeft hij ook met zijn partij, CDA, geen modder gevecht hoeven te voeren. Heel het CDA, met Buma voorop staan vreselijk voor joker.
Nogmaals, Pieter..... briljant gedaan!!!!

Herr Zimmermann | 21-11-17 | 21:28

‎ כֹּֽרֶה־שַּׁ֭חַת בָּ֣הּ יִפֹּ֑ל וְגֹ֥לֵ֥ל אֶ֜בֶן אֵלָ֥יו תָּשֽׁוּב׃ "Die een kuil graaft, zal er in vallen, en die een steen wentelt, op hem zal hij wederkeren." (Spreuken 26:27) Eens zien of GeenStijltegels met Hebreeuws kunnen omgaan. Vergeet de onderste steen niet: er zijn media & mensen bezig om die heimelijk weg te wentelen...

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-11-17 | 21:10

Ze hebben natuurlijk wel kwaliteitsstagiairs op die redactie.

zazkia | 21-11-17 | 21:08

Op het moment dat het allereerste interview ter plaatse (diezelfde dag nog; weet bij God niet meer wie de journalist was) met een Oekraïens militair/burgerwacht/whatever, waarin deze letterlijk zei dat Nederlandse onderzoekers welkom waren op de plek des onheils evt. MET gewapende begeleiders, van het internet verdween wist ik dat dit een hele smerige zaak zou worden. Ook van Nederlandse kant.

Litsehimmel | 21-11-17 | 21:06
-weggejorist-
PeterD | 21-11-17 | 20:54 | 1

Worden we niet simpelweg collectief in de zeik genomen ? Deverhoudingen tussen VVD en CDA zijn natuurlijk aanmerkelijk veranderd met de komst van het nieuwe kabinet. En waar Rutte al eerder niet wist hoe hij moest kronkelen om Omtzigt niet aan zijn werk als parlementariër toe te laten komen, ontstaat er nu een situatie waar de terriër Omtzigt dan een coalitiegenoot het vuur aan de schenen moet blijven leggen.

Als je het van een andere kant bekijkt: Met welk valide argument, richting het volk en de nabestaanden had je Omtzigt van dit dossier af kunnen halen ? Alles ten bate van de zeer broze +1 coalitie. Wordt er niet heimelijk een win-win situatie gecreeërd waarbij deze angel is verdwenen en waarbij men straks kan 'aantonen' dat nepnieuws een parlementariër beschadigd heeft ? Heeft Omtzigt niet te snel en te makkelijk de handdoek gegooid ?

netniet | 21-11-17 | 20:53

Off topic: Nu begint het marathon debat met van Rooyen, ik denk dat die tang van een kamervoorzitster er een stokje voor gaat steken na een uur. 15 uur spreektijd heeft hij.

Roze_bril_drager | 21-11-17 | 20:51 | 1

ps. Ze heeft al laten merken dat ze zich zelf de baas acht tegenwoordig. Interrupties staat ze niet toe, "Ik ga over de orde." Waar staat trouwens dat het perse over het onderwerp moet gaan, deze eis legde ze vooraf op.

Roze_bril_drager | 21-11-17 | 21:02

Pieter Omtzigt moest beschadigd worden i.v.m. het lege inlegvelletje van Mark Rutte. Niets mag de inlijving van Oekraïne bij de EU tegen houden. Het is geen handelsverdrag. Oekraïne moet een volwaardig lid van de EU worden, en waarschijnlijk ook toetreden tot de Eorozone. Een stukje geopolitiek om Oekraïne uit handen van de Russen te houden.
Ik zag zelfs een colum van Joshua Livestropop om Pieter Omtzigt helemaal onderuit te halen. Onbetrouwbare trekpop van George Soros met dubieuze doelstellingen.

Osdorpertje | 21-11-17 | 20:41 | 4

PeterD | 21-11-17 | 20:57
Soros heeft Livestro geld gegeven voor zijn Oekraïene referendum campagne. En Soros is activistische aandeelhouder van wel meer initiatieven die erg pro-brussel en pro-weg-met-ons zijn.
Natuurlijk kun je over de aard van zijn bedoelingen discussiëren, maar de relatie die Osdorpertje naar Soros legt is op zich niet geheim oid. Zelfs de NOS bevestigt het: nos.nl/artikel/2082091-amerikaanse-mi...

Rommelende Onderbuik | 21-11-17 | 21:04

@PeterD | 21-11-17 | 20:57
George Soros is een miljardair die er op uit is om geld te verdienen aan het manipuleren van het politieke systeem voor zijn eigen doeleinden.
Zodra je kamp Soros bent toegetreden geldt je voor mij als onbetrouwbaar.
Als dit soort meningen je niet bevallen kun je altijd nog op de Joop van Francisco van Jole gaan reageren. (witte onderbroek)

Osdorpertje | 21-11-17 | 21:06

Osdorpertje, ik denk niet dat Soros nu nog bezig is geld te verdienen : dat is straightforward en makkelijk , daarvoor goed je niet de intrigant te spelen. Bovendien is hij ruim 80 en al ruim miljardair. Het is imo erger , hij probeert de wereld te verbeteren voor zijn gemoedsrust. Maar hij is natuurlijk vergeven van schuldcomplexen als arm geboren en overlevende jood die de oorlog heeft meegemaakt, het communisme is ontsnapt en mega mwga rijk geworden met effectenhandel. En op een heel andere manier dan de straightforward manier van Buffett. Dus Soros besteedt zijn geld op een irrationele manier van virtue signalling and do-gooding die niet rationeel en wel contra productief is

Hemmenaar7 | 22-11-17 | 01:19
▼ 1 antwoord verborgen

Voor mensen die geen zin meer hebben in nepnieuws van het NRC:

Uw abonnement opzeggen? Wij helpen u graag. We zijn bereikbaar op 088-572 0 572, op werkdagen van 8:00 tot 19:45 uur en zaterdag van 11:00 tot 16:30 uur.

netniet | 21-11-17 | 20:36 | 1

Dank!!

JosephKluns | 21-11-17 | 20:37

Omtzicht is de enige politicus, naast de pvv, die zich nog iets kan voorstellen van het lijden van de gewone man, ik was in den haag bij de brute verkrachting van de oldtimers en grens benzine pompen en men pist u in de bakkus en kakt in uw oor, GS heeft het al eens beschreven en ik kan mijn 6 cilinder diesel niet weggeven. www.geenstijl.nl/3724631/keep_them_ro...

28 | 21-11-17 | 20:36 | 1

Ohh please, de PVV.

maSs | 21-11-17 | 20:43

Maar welke banden heeft het NRC in Rusland, want dit is wel verdacht allemaal.
Kan het NRC aantonen dat ze geen collusie met de Russen hebben? Zelfs de naam "NRC" vind ik erg Russisch klinken. Ook is de naam "NRC" precies even lang als "BUK". Dat kan geen toeval zijn.

Angel_eyes | 21-11-17 | 20:31

Heerlijk dat vastbijten in zo'n stuk nepnieuws. Zeker weten dat het licht nog lang aan blijft bij NRC vandaag en het dossier 'damage control' uit de kluis getrokken wordt.
Ik zeg mijn abonnement op die RokinDeugnieten op en lees het vervolgens wel op GS. Wederom chapeau van Rossem cs!

JosephKluns | 21-11-17 | 20:30

Seems NRC en onafhankelijke journalistiek das war einmal.

william7055 | 21-11-17 | 20:27

Geintje van Omzigt zeker. Die gasten op de pers afsturen. Laat die maar touw vastknopen aan de wartaal.

Sans Comique | 21-11-17 | 20:24

Eerherstel voor Omtzigt nu! Terug op het dossier!

LiniaalRectaal | 21-11-17 | 20:24 | 1

En Buma drausssss!

JosephKluns | 21-11-17 | 20:35

Diepe buiging maakt voor GeenStijl!

Henri-Bardouin | 21-11-17 | 20:22

Google Translate Transcriptie

Madrox | 21-11-17 | 20:20

Het kwaad van de framing is natuurlijk al geschied, maar allicht dat er een kwaliteitskrant op deze canard duikt en de politieke poets in het gezicht van de smeerkezen van het NRC ontploft?

Bijna allemaal goed nieuws vandaag. Ook deze is genieten: www.knack.be/nieuws/belgie/pvda-linkt-...
Nu nog een goede dating site voor de Nederlandse turk die zich evident zo verveelt dat hij ons meent met spam lastig te moeten vallen... en de dag is helemaal af.

Rommelende Onderbuik | 21-11-17 | 20:16 | 2

Tja daar kon je op wachten de dag dat Guy Verhofstadt hard gaat vallen, vanwege zijn bijbanen. Ach het is ook slechts wachten op een foto van Hans van Baalen in Nazi uniform tijdens zijn Leidsche Minerva tijd.

Beroep = Boerenlul | 21-11-17 | 20:22

Nog een geluk dat de Nederlandse msm niet stevig in Belgische handen is, al dan niet via Junckers' Luxemburg. Joh, die Benelux, het duurt een paar generaties maar dan heb je ook precies wat je van inteelt mag verwachten.

Rest In Privacy | 21-11-17 | 20:32

Schrijnend om weer aangetoond te hebben dat het kaliber journalisten in Nederland niveau SBS-6 is. Fantastisch hoe GeenStijl die dossier gedegen covert.

de Voorzittert | 21-11-17 | 20:15

saintinel | 21-11-17 | 21:13
Het vervelende aan het hele MH17-gedoe is dat de zogenaamde complot-denkers prima vragen stellen en hun twijfels onderbouwen.
En dat de verantwoordelijken voor het onderzoek helaas vragen blijven oproepen.

Een van de elementen natuurlijk die complotdenkers altijd aan de geschiedenis toevoegen is een motief. "Wie had er baat bij".
Ik denk dat ze daar misschien wel eens doorschieten, want gelukkige ongelukjes willen ook wel eens gebeuren.
Laat onverlet, de vragen, de twijfel en kritiek... Het is allemaal beter onderbouwd dan de aannames en het lichtzinnige geloof van zij die denken "als Rutte het zegt, zal het wel waar zijn".
Waarbij zij opgemerkt dat Rutte zijn reputatie niet mee heeft. Feiten verdraaien of zelfs pertinent liegen, hij schaamt zich er niet voor als het hem zo uitkomt.

Rommelende Onderbuik | 21-11-17 | 21:20

Rommelende Onderbuik | 21-11-17 | 20:48
Van Wolferen heeft een heel duidelijk verhaal over hoe onderzoeksjournalisten tot complotdenker worden geframed, gelukkig

bodemloos | 21-11-17 | 21:32

bodemloos | 21-11-17 | 21:32
Hij roept terecht op tot een kritische houding. Complot-vermoedens -laten ik zo maar zeggen - is absoluut een vereiste voor een goed onderzoeksjournalist. Waarom zou het "officiële verhaal" nooit een complot zijn?
Ik denk dat hij daar een punt heeft. Onderzoeksjournalisten moeten onderzoek doen naar de feiten en naar de motieven van betrokken partijen.
En dat doen ze nu niet. Ze schrijven verhalen op die ze horen van bronnen die zijn goed of betrouwbaar achten.

Rommelende Onderbuik | 21-11-17 | 21:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Eindelijk weer een goed stuk, ik hoop dat jullie hier mee doorgaan ipv FvD propoganda.

wout0rt | 21-11-17 | 20:09

Einde journalistieke carrière voor Kouwenhoven en Heck, dus. Hun werk en ethiek is van het niveau Perdiep Ramesar.

Maar bij dat vullisblad NRC zullen ze wel mogen blijven.

raskol | 21-11-17 | 20:07

NRC leeft van subsidie en fungeert dus als spreekbuis van Rutte en zijn enge vriendjes.

De waarheid mag niet naar boven komen en dus moet een kritisch figuur als Omtzigt publiekelijk worden afgemaakt.

En het klootjesvolk slikt het, want immers "waar rook is is vuur".

En zo wordt Oekraïne bij de EU getrokken en o.l.v. Mw. 'Nepnieuws' Ollengren worden we opgehitst tegen de Russen.

Dat gaat straks weer heel wat militairen het leven kosten, maar dan zit Marx Rutte wel op rozen in Brussel. En dat is ook wat waard .... blijkbaar ....

James Lastig | 21-11-17 | 20:06 | 3

Het zijn veel grotere krachten dan dat, die van het grootbedrijf dat koste wat kost moet verdienen aan een groot land erbij in het westerse kamp, met een nieuwe markt die wordt opengegooid. Wie nog niet snapte dat dat grootbedrijf over lijken gaat: lees de NRC en huiver. De journalistenopleiding en criteria om medewerkers te beoordelen zullen toch niet zó diep gezonken zijn dat ‘journalisten’ als Heck, Kouwenhoven en Livestroo zomaar vrij baan krijgen?! Verweven met politiek en media is dat grootbedrijf zeker, zo zelfs dat echt bijna niet meer van nep te onderscheiden is in politiek en nieuws. Gelukkig met behulp van Van Rossem wel. Chapeau opnieuw!

duh! | 21-11-17 | 22:33

duh! | 21-11-17 | 22:33
That says it all duh. Je ziet een komplot tussen regering en media, die onder 1 hoedje spelen met het grootkapitaal, dat ook meteen maar het OM in de zak heeft en wordt gestuurd, uiteindelijk door de wens om Oekraine in te lijven. Ik blijf me verbazen over dit skoort gedachten. Kennelijk is het heel lasftig om spannende fantasie te onderscheiden van de echte wereld.

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 14:11

Beste_Landgenoten | 22-11-17 | 14:11
Je wilt toch niet beweren dat de hele EU over iets anders gaat dan het dienen van de grote bedrijven dmv globalisering?
Er moet een reden zijn dat die Oekraine zonodig in ons kamp moet worden gehaald, en dan denk ik dat het er niet om gaat dat we dan zo makkelijk op vakantie in de Donbas met euro's kunnen betalen, ZONDER TE WISSELEN!!
Alles moet wijken voor dit doel, dus vooral niet spreken over op welke manier Oekraine mede-aansprakelijk kan zijn in het creëren van de noodlottigen omstandigheden van de MH17 ramp.

CaptainMorgan | 22-11-17 | 18:54

NRC NEPXT

Binnenbaan | 21-11-17 | 20:01

Heck en Kouwenhoven hebben last van chronische Kremlinititis, zoals ook menig ander. Het schijnt een aantasting te zijn van hersencellen wat aanzet tot framing karakter moord. De wetenschappelijke naam van de ziekte is Kremlinitits Ollongrenicus.

Memek | 21-11-17 | 20:00 | 2

Vaak veroorzaakt door een overdosis CNN.

Knoeperd | 21-11-17 | 20:08

Vaak veroorzaakt door een overdosis CNN.
Knoeperd | 21-11-17 | 20:08

LOL
Het schijnt dat lidmaatschap van D66 ook heel besmettelijk is.
Daar begint het met het zien van onvindbare Kremlin sites.
De enige medicate is eenzame opsluiting en een strikt dieet van pannekoeken.
Dat is het enige dat ze onder deur door kunnen schuiven.

Memek | 21-11-17 | 20:13

Nou, de NRC heeft het voor elkaar, een lastig Kamerlid is kaltgestellt op basis van 1 nietszeggend smsje. Blijft de vraag waarom ze zich er zo in hebben vastgebeten, tot aan het verdraaien van feiten aan toe ( verhaal Hella Hueck ).
Dit stinkt.
Sowieso ben ik totaal niet gelukkig met de prioriteit en afhandeling van het neerhalen van die MH-17 ( nee, het is geen ramp, het is een tragisch misverstand waarbij gevechtseenheden deden wat ze moesten doen, namelijk een vermeend vijandelijk toestel neerhalen ). Dus moeten we niet de nadruk op de daders leggen - zo je die uberhaupt ooit nog kan opsporen - maar op het - voor de zoveelste keer - feit waarom er nog boven dat luchtruim gevlogen werd. Dat wil ik weten, waarom zat dat luchtruim niet dicht voor ieder non-militair vliegtuig? De rest is gevolg, ik wil de oorzaak weten.

Graaisnaaiert | 21-11-17 | 19:59 | 1

De oorzaak is dat Verhofstadt en zijn kapo Van Baalen de wettige regering omver hebben geholpen door hun gekraai op het Maidan.

balustrade | 21-11-17 | 21:17

Deksel moet op de doofpot blijven. Daarom de luis in de pels (Omtzigt) zwart maken.

Is dit nog nieuws? | 21-11-17 | 19:59

Deze man is een van de weinige luizen in de nationale en EU pels. Er moet te veel worden afgedekt en Pieter moet duidelijk kapot worden gemaakt.

Claude_Vieaul | 21-11-17 | 19:55

Gevalletje operatie geslaagd, patient overleden. Het doel is bereikt en Omtzigt is de komende 4 jaar kalt gestellt en vast gepint in de pikorde van de crematorium coalitie.

faz | 21-11-17 | 19:53

Tsja, het soort van rotten begint bij de kop conclusie die je als visliefhebber al van mijlenver aan voelde ruiken. Hulde heer Van Rossum en alle andere betrokkenen aan de goede kant van de "waarheid" (mocht u twijfelen aan de apostrofes, pun intended). Gewoon eens met een paar glaasjes goede wodka (alsof er zoiets als slechte wodka is) om de tafel en vergeet u dan vooral de borrelhapjes niet. Dit reaguursel biedt bij voorbaat niet de ruimte voor de rijkdom op dat laatste gebied. www.youtube.com/watch?v=uzCleIHK2lU Joris ze!

Rest In Privacy | 21-11-17 | 19:51

De NRC was op een missie. Omtzigt moest beschadigd worden. Maar waarom? En in opdracht van wie?

tipo | 21-11-17 | 19:51 | 2

Dks

Is dit nog nieuws? | 21-11-17 | 19:57

Teveel eer voor DKS, denk eerder MR

BosrandDirk | 21-11-17 | 20:21

Kranten die politiek gaan bedrijven, altijd super treurig. Breng gewoon nieuws op een onafhankelijke zakelijke manier. Lijkt mij duidelijk dat er een spelletje gespeeld is om Omtzigt maar zo zwart mogelijk te maken. Nepnieuws lees je al jaren in de NRC. Blegh!

Flappie2006 | 21-11-17 | 19:50

NRC valt genadeloos door de mand.
Wat zijn die CDA politici stil.....
Ook ik wacht op een rectificatie.
Eerder is dit niet klaar.

Baardvansinterklaas | 21-11-17 | 19:48

Omtzigt zit binnenkort bij FvD - dat zal strategisch getimed worden zo net voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Wize | 21-11-17 | 19:46

Ik ben erg blij dat men het bij GS/RTL etc zo opneemt voor Omtzigt. Ik begin zijn korte tweet en de reacties erna echter steeds minder te begrijpen. Zoveel vechtlust in het dossier MH17, om zo passief te blijven om dit geneuzel te weerleggen. Ik hoop dat hij zijn vechtlust weer terug vindt. Over het NRC heb ik niks zinnigs te zeggen.

Dwarreltje | 21-11-17 | 19:43 | 2

Wat ik van Omtzigt gezien heb, was dat hij zich niet alles wat maanden geleden gebeurd is, zich nog letterlijk herinnert. Ik weet niet hoe oud jullie zijn, maar mij moet je ook niet vragen wat er op 21 mei 2017 om 10 uur 's avonds allemaal besproken is. De man blijkt een mens van vlees en bloed.

Als ik Omtzigt was dan zou ik toch even uitzoeken hoe de wetgeving omtrent laster en smaad in elkaar zit.

marcoplarco | 21-11-17 | 20:12

Waar moet hij dan tegen vechten? Daarnaast is het een perfecte strategie, als je weet dat je zelf alles bij het rechte eind hebt is het gewoon de shitstorm afwachten. Een uitgebreide reaguursel van Omtzigt zal wel snel volgen binnenkort.

Acar_ketimun | 21-11-17 | 20:16

De schade is al geleden dus doel is bereikt.
Krijgt Vandermeersch een fikse haagse subsidie of krijgen Heck en Kouwenhoven ergens een woordvoerderschapje met riant salaris?

Harry Turtle | 21-11-17 | 19:42

Mijn complimenten naar Geenstijl m.b.t. de berichtgeving omtrent dit dossier.

nicknamee85 | 21-11-17 | 19:40 | 2

Mja... ik vind het ook knap dat GS iedere keer weer hierover een stukje kan schrijven. Ergens is het apart dat er nog niemand heeft gelekt over hoe het echt zit. Geheime diensten hebben toch die info. En geheime diensten zijn zo lek als een mandje. Als ze lang genoeg blijven doorzeuren hierover is er toch wel een kansje dat de waarheid boventafel komt. En als Vlad Rutte nu echt dwars te grazen wil nemen, dan vertelt ie toch gewoon hoe het zit. Vlad is toch al de boeman dus... En Vlad weet toch ook dat als ie vertelt hoe het echt zit... dat niet alleen Rutte een probleem heeft, maar de hele EU... Misschien dat de waarheid boventafel komt als Merkel weg is... Merkel geeft jammer genoeg niet op...

Príncipe | 22-11-17 | 07:13

Nog iets... je hebt op het internet cyber warfare bunkers. Daar krioelt het van de geheime dienst medewerkers en zware criminelen. Daar kan je intel kopen van de CIA, NSA en weet ik al nog niet meer. Daar zitten dus ook Russen en o.a. Chinezen. Als iemand echt een mh17 drive heeft en Russisch kan. Dan zou je daar eens kunnen proberen. Via de officiele kanalen krijg je de info niet, maar via informele kanalen is misschien ineens heel veel mogelijk.

Príncipe | 22-11-17 | 07:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen