achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Hoe VNO-NCW Nederland naar de vernieling helpt

Verreweg het meest interessante deel van het debat deze week over de Regeringsverklaring was toen snotneus Jesse Klaver (GL) van de MinPres wilde weten welke bedrijven hadden aangedrongen op het afschaffen van de dividendbelasting. Mark Rutte lulde zich lachend een slag in de rondte en deed de meest vage blabla ooit, waarop Jesse Klaver vastbeet en nogmaals én nogmaals expliciet vroeg om een harde lijst van belastingvoordeel-bedrijven die zich in de bips van de premier hadden gelikt. Kamervoorzitter Arib kapte het dividend-debat plotsklaps af (kreeg zij een briefje ofzo?) en er verscheen weer een lobby-lach op het gezicht van Rutte III. Pfoei...

Nu zijn wij geen fan van Jesse Klaver. Maar wij zijn ook niet te beroerd om De Lijst Bedrijven aan die BMW/bakfiets-muts openbaar te maken. Ze staan namelijk met naam + toenaam pontificaalprotserig op een idioot-utopische toekomst-verkenning van Nederland 2050 enzo, powered bij NCO-NCW (zie: magenta pijl).

TriState City is een jubelend toekomst-plaatje voor Nederland and beyond, bedacht door Paarse Broeken, EU-laven, VVD-lobbyboeren en D66-consultants, powered by VNO-NCW. Bekijk de plaatjes op die angstaanjagende website, en check die enorme lijst bedrijven die Nederland (lees: VVD) zogenaamd poweren. Joe Jesse, dit zijn ze hoor. Stond toevallig in de Volkskrant ook, afgelopen week.

Brrrr. Alles in ons mooie Nederland wordt stad & snelweg als het aan VNO-NCW ligt. Met hier en daar een stadspark waar je niet mag barbecuen en muziekmaken. Polders worden volgebouwd, want goedkope nieuwkomers uit Diversistan. Kanalen worden metrolijnen, vierbaanswegen worden achtbaans, grenzen worden opgeschoven en al die gigantische teringzooi wordt heel modern "hub" genoemd. 

Als het aan VNO-NCW ligt wordt Nederland een horror-land van aaneengesloten woonwijken en bedrijventerreinen, van Schagen tot Sluis en van Uithuizen tot Heerlen, en iedere minuut landt er een vliegtuig. Iedereen woont bovenop elkaar, want dat is leuk voor Rijdende Rechter-programma's op NetFlix. Powered by VNO-NCW.

Willen we dat? Nee, dat willen we niet.

Willen we het in Nederland een beetje leuk houden dan is er plek voor 15 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde. Met 15 miljoen mensen rij je probleemloos naar je werk en zit je rustig in de trein, bioscoop en restaurant. Met 15 miljoen mensen kun je gratis parkeren bij de AH en ben je snel aan de beurt bij de Action, de Efteling, het UWV, de bouwmarkt, ziekenhuis, sportschool en de Hema. Met 15 miljoen mensen kun je nog een plekje op het strand vinden op de eerste zomerdag. Met 15 miljoen mensen kun je nog een uur lang wandelen op de Veluwe en geen hond tegenkomen. Met 15 miljoen mensen is het domweg gelukkiger in Dapperstraat, Den Haag en Den Burg. Met 30 miljoen mensen niet.

Vooruitgang is mooi, maar je moet er wel wat te drinken bij hebben en niet vier uur in de rij moeten staan voor een pilsie.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.