Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sarah Sluimer schandpaalt mannen. Vergeet namen te noemen. LATEN WE FF HELPEN

Uiteraard bemoeide literair Corrie-fee en algeheel Amsterdams bemoeimeisje Sarah Sluimer zich ook tegen de kwestie #metoo aan: in een pittig stukkie in De Volkskrant stelt ze drie zogeheten "White Knights" aan de kaak, mannen die het oh zo goed weten met de vrouwtjesrechten maar eigenlijk vooral woke doen om er zelf beter uit te zien en op de neukbaarheidslijstjes van de linkse dames te komen. Het typische gedrag van de Homo Sinistrus Domesticus: uiterst hard deugen maar vooral voor eigendunk en inzake dingen waar men zelf niet zoveel last van heeft. Het grappige is dat de gebruikelijke feministische echokamer, die normaal over zichzelf heen buitelt om sukken van elkaar ongelezen te retweeten met snedig commentaar als SLAY QUEEN en MANNEN WE MOETEN PRATEN, ineens helemaal stil is. De tweet van VK haalde maar een schamel aantal RT's van provincievrouwen en de luide twitterfeministen waren doodstil. Bloemlezinkje: toen het stuk dropte twitterde Anne Fleur iets over pillenfeestjes, was Justinedus nog aan het ranten over genderdenken bij medico's, had Anne Hardon ineens alleen nog maar aandacht voor haar gebit en kreeg Merediffff Greer het evenmin op haar heupjes over dit stuk. Alleen Aafke Romeijn twitterde vanochtend nog iets. "Wát een goede column van Sarah Sluimer. Als je weet over wie het gaat draait je maag helemaal om." Dat tweede zinnetje is natuurlijk de crux:  over wie gaat het? Komt het stukkie dan toch te dicht bij? Is activisme alleen maar leuk als het in grote lijnen gaat als "alle witte mannen zijn stom" en "boerka's zijn feminisme"? Is ineens de lol eraf als de heksenjacht in eigen kring wordt geopend? 

Want een heksenjacht, dat is het: Sluimer heeft in haar column die cryptisch omschreven mannen genoemd: Man 1, Man 2 en Man 3. Man 2 is een dead giveaway: Lykele Muus. Deugpost op feestboek die daarna op de Joop is doorgepaast. 1 is ook wel te achterhalen: boze tongen beweren dat het Jelte Nieuwenhuis is, acquirerend redacteur bij uitgeverij Atlas Contact. Ook twittert en feestboekt hij de ganse dag in het progressieve hoekje van de sociale media, typisch zo'n vent die posts van de Joop en de Azaanbode RT'd met "belangrijk". Ga maar na: werkt met Sarah aan boekies en heeft in Letterland al een reputatie van bepotelhobbies, het stalken op sociale media van schrijvende vrouwen alsook het nakken van den sos. Grappig genoeg durven de fopministen hem niet aan de schandpaal te nagelen: hij is immers een uiterst politieke uitgever die eigenlijk alleen maar vrouwen uitgeeft, progressieve en matig getalenteerde columnmuppets als Hanna Bervoets onder zijn hoede heeft en die tot overmaat van deug ook nog eens zijn best doet om kopvoddenliteratuur (meer bijvoeglijk naamwoorden. MEER!) en zwaar gekunstelde klimaatveranderingsromans (iewl, daar krijg je toch geen harde literaire lul van?) te pushen als nieuwe culturele standaard. Hij is dus duidelijk de go-to guy als je een met de tiet schrijvende aktivistiese deugmevrouw bent en je een boekje uitgeven wilt. Dat daar een beetje bepotel van onzekere provinciemeisjes met een Literair Idee hoort is allemaal "part of the game" in de Amsterdamse letterenbundel. Zouden de feministen zwijgen omdat ze hun eigen glazen niet willen ingooien? 

Grappig zeg, zo'n progressieve roeptoeter die toch ineens bij het aftrekken van het masker gewoon ook maar een foute man blijkt met weinig respect voor mijn, dijn en de seksuele grenzen van de vrouw. Goed, tot zover het exposé over man 1 en 2. Nu op naar 3. Flesje fictieve internetbubbels voor de Sherlock die nummer 3 weet te ontmaskeren! 

Reaguursels

Inloggen

Toch ben ik wel benieuwd wat de dames in kwestie zouden zeggen wanneer er echt nooit meer een man naar ze omkijkt, of probeert te versieren, of aandacht aan ze besteed, of ze een complimentje geeft, gewoon wanneer elke man zonder enige vorm van reactie, dus ook niet kijken, langs ze heen loopt....

Dus gewoon doen of de dame in kwestie ondanks haar fraaie outfit en keurige maskeup onder een vuilniszak rondloopt......

oh, wacht, ik begrijp nu ineens die sympathie die de dames stiekem koesteren voor de hobbezakken in Boerka of Niqaab....

mallekater | 20-10-17 | 17:03

God helpe je de brug over als je ooit een vriendin of dierbare van me lastig valt, maar mag ik dan ook wat opmerken? Ik kom toch regelmatig mannen tegen waarvan ik denk: wat een opdringerige, opschepperige, onbeschofte en oversekste lul. En dat soort kerels gaat meer dan eens aan het einde van de avond met een meid naar huis. Soms creëer je je eigen monsters, wil ik maar zeggen.

Ad Hominem | 20-10-17 | 16:33

@Louise-in-de-pels +1000

accountantinruste | 20-10-17 | 16:11

Er is een verschil tussen werkelijk seksueel lastig gevallen worden en je seksueel lastig gevallen VOELEN. Mannen kunnen seksistische opmerkingen maken, of misschien wel een goedbedoeld compliment. Je kan aangeraakt worden door een man en daar zit niet altijd een seksuele lading achter. Het is de hysterie van vrouwen om alles op één hoop te gooien. Dan gaan zwijgen en later gaan jammeren met de hashtag #metoo. Wat een gezeik toch altijd terwijl het heel simpel is. Als iemand je aanraakt ergens waar je dat niet wil, of iemand zegt iets tegen je wat je niet aanstaat, trek dan direct ter plekke je bek open (of in netter Nederlands: zeg dat je daar niet van gediend bent). Dan heb je ook een eerlijkere discussie, de man kan dan reageren door bv zich te verontschuldigen of uit te leggen dat hij dat niet zo bedoelde. Maar nee, de dames zeggen niets en gaan (jaren) later klagen onder een hashtag, belachelijk. En dan nog iets. Al die ophef over die misplaatste aanrakingen en opmerkingen is een regelrechte belediging voor de echte slachtoffers van seksueel geweld.
Als je door iemand wekelijks, vele jaren lang verkracht wordt, de volgende dag ontdekt dat er iets met je lichaam is gebeurd maar je kan je niets herinneren, als je bont en blauw geslagen wordt omdat je niet aan de seksuele uitspattingen van een kerel wil voldoen en wil weglopen, als hij je zwanger raakt en hij dreigt je kind uit je buik te trappen als je geen abortus laat plegen, dat is wat nu ondersneeuwt tussen al ...

Louise-in-de-pels | 20-10-17 | 12:56 | 4

En ik ben nog niet klaar want ik maak mij daar echt boos over.
Waar ik me ook aan erger is dat door dat allemaal de spontane interactie tussen mannen en vrouwen op een weegschaal gelegd wordt. De vrouw ERVAART iets als ongepast terwijl het helemaal niet zo bedoeld kan zijn. De man hoort daar niets over en hij loopt het risico (jaren later) op internet aan de schandpaal genageld te worden door iets wat hij destijds niet zo bedoeld had. Waar moet dat naar toe allemaal???? Dan toch maar de vrouwen in een boerka zodat de man geen opmerkingen kán maken? Dan toch maar gescheiden ruimten voor mannen en vrouwen. Het is waar dat niet iedere man zich aan de fatsoensnormen houdt, maar confronteer hem dan daarmee waar iedereen bij staat in plaats van achteraf janken.

Louise-in-de-pels | 20-10-17 | 13:03

Gelukkig zijn er tegels om je hart te luchten...

Masteryu | 20-10-17 | 17:23

Louise, HE-LE-MAAL mee eens. Ik erger me ook al dagen aan die onzin, maar kon niet goed verwoorden wat me nou precies zo boos maakte. Jij hebt dat voor me gedaan. Dank.

J. Jarig | 20-10-17 | 19:20
▼ 1 antwoord verborgen

Alle vrouwen zouden dom en blond moeten zijn.

McSnor | 20-10-17 | 10:38

Een nieuwe dimensie in het hele verhaal:
‘ja edelachtbare, ik werd virtueel verkracht, snik’
‘op een wepseit’.

Kanarie_Geil | 20-10-17 | 02:12

Het niet noemen van de 'daders' is prima te begrijpen.
Net zoiets als omgekeerd slutshaming.
Zodra deze dame namen gaat noemen, gaan die 'beschuldigde mannen' (ik neem aan dat het mannen zijn, terwijl ik wel eens hoor, dat de lesbische medemensch véél agressiever, veel meer 'empowerd' er op los gaat, en grijpt wat ze grijpen wil, en zegt wat ze zeggen wil, maar ja, dat is dan 'n vrouw hè. Seksisme is a bitch)
Dus hoe zit 't nou?
Helder, de dames gaan prinsessen-op-de-erwt-gedrag vertonen.
Als de seks lekker was, en de man beviel, dan zal ze achteraf geen negatieve dingen zeggen.
Maar als de seks tegenviel, dan is die man 't haasje, en kan hij achteraf beticht worden, 'haar onheus te hebben benaderd'.
Oja, en dan nog even dit; alle rollenpatronen, alle clichés, alle stereotypen schrijven voor, vroeger, nu en in de toekomst, dat 'de man' geacht wordt het initiatief te nemen, want anders is hij geen echte man.
(ga maar na, dames en heren, in hoeveel gevallen de man het initiatief heeft genomen in uw leven, en in hoeveel gevallen de vrouw dat deed. Sterker, áls de man (alleen maar) wil (seksen), dan is dat 'normaal', en als de vrouw (alleen maar) wil seksen, dan is zij 'n hoer/ slet/ vrouw met minderwaardigheidscomplex/ afhankelijk gemaakte vrouw/ misbruikte vrouw)
En ik kan mij niet voorstellen, dat er één levend mensch op aarde is, die nog nooit juist deze sekse-verschillen heeft opgemerkt. (sorry feministen; waar jullie tegen ten strijde keren, bevestigt juist wat er qua man-vrouw verschillen aan de hand is; ookal zijn de lesbische vrouwen 'anders' dan de hetero-vrouwen)
Waarom beklagen de mannen zich niet over hun schijnbaar ondergeschikte rol in de man/vrouw verhoudingen; omdat mannen gezond en normaal willen blijven in hun gevoelsleven, en die weten intuïtief, dat je alleen maar gelukkig wordt als je niét in de slachtofferrol kruipt. Want echt waar. Iedereen in de slachtofferrol maakt mee, dat er écht niemand meer van je houdt (en houden zal), omdat je dan zo'n afstotelijke jankebal bent, en van zwaar gefrustreerden kan niemand houden, 'omdat die maar blijven zeiken over al hun overkomen onrecht'.
Eh, de dames hebben het wat moeilijker, niet in de slachtofferrol te vallen, omdat zij zichzelf hoogmoedig 'beter' achten dan de mannen. Dat is seksisme onder de vrouwen, en die komt telkens ten val. Wie zich met 'strenge' of heimelijke normen 'beter' acht, komt vroeger of later onvermijdelijk in de slachtofferrol; en dan ben je voor altijd verloren voor de liefde, je geloof in je eigen zelfvertrouwen, en eindig je verzuurd en eenzaam, hoeveel mensen je ook om je heen verzamelt.
Dus, meissies, dames, vrouwen, blijf vooral even genieten van die drie-seconden positieve aandacht, zodra je zegt ook verkracht te zijn. En hou vooral vol, dat 'natuurlijk' de vrouwen niets te verwijten valt, en dat het alleen maar al die vreselijke (witte) mannen zijn. Tja.
Maar lieve dame, bereidt je voor op de vrije val in je eigen zuur. Je wordt er niet mooier op, met al deze coming-out. Iedere man in je leven weet daarna, voor de toekomst; 'oh, jij bent er ook zo'n één, eh, alarm, goed opletten, en op tijd wegrennen, want deze *....* gaat vroeger of later helemaal los in haar heilig verklaarde slachtofferrol'. (nieuwsberichtje van deze week: er is pas een man in Engeland na tien jaar leven in de wildernis teruggekeerd, 'omdat die het gezeur van zijn vrouw niet meer kon verdragen'.)

Der Paulie | 20-10-17 | 01:46 | 3

Lees: "gaan die 'beschuldigde mannen' haar een proces aandoen."
(laatste stukje tekst was weggevallen, sorry)

Der Paulie | 20-10-17 | 01:48
-weggejorist-
Der Paulie | 20-10-17 | 01:53

laatste taalfoutje: "bereid je voor op de vrije val in je eigen zuur."

Der Paulie | 20-10-17 | 01:53
-weggejorist-
2009 | 19-10-17 | 22:32 | 2

Feministische mannen, zoals Lykele Muus zijn trouwens niet te vertrouwen. Ze spreken de taal, zeggen de goede dingen, maar dat is vaak een image. Door de jaren heen veel gezien dat dat hele misogyne mannen zijn. Mannen proberen op allerlei manieren vrouwen te krijgen, zijn grensoverschrijdend en zijn dus haviken. Als vrouw leer je dit in je leven en je ertegen te beschermen. Het is jammer dat zoveel mannen zo zielig zijn en tegelijkterijd vrouwen geweld aandoen. Meer dan jammer. Grootste gevaar voor vrouwen zijn mannen. Kijk de studies er maar op na. Kijk de cijfers er maar op na. Wat dat betreft is GeenStijl en aanhang net Michael P.

2009 | 19-10-17 | 22:23

Wacht even, GeenStijl. Anne Fabers verkrachter en moordenaar werd hier, terecht, totaal verrot gescholden. Maar nu zijn jullie vergeten dat geweld tegen vrouwen een feit is en vrouwen, zoals Anne, dat meemaken en nu vallen jullie vrouwen, dus ook Anne, aan op wat ze meemaken. Zien jullie je eigen hypocrisie niet? Of is Michael P wellicht meer normaal dan jullie willen denken, als man? Ook een deel van jullie inherente man-zijn. Je zou 't zo gaan denken.

2009 | 19-10-17 | 22:05

Ik begrijp hier echt geen ene fluit van, waar gaat dit in vredesnaam over. Ik heb gewoon geen zin me nog in dit soort onzin te verdiepen, dat rabiate samenleving aan stukken scheuren wat die hyena's doen.

Rest In Privacy | 19-10-17 | 21:26 | 1

Hear, hear. Volstrekt verward verhaal dat alleen door een bepaalde incrowd wordt begrepen.

Brou Is Back | 20-10-17 | 08:38

Humor --> Wie is het en Pulp fiction :D:D

Chris1977 | 19-10-17 | 21:24 | 1

Waarom wordt ook hier in GS zo graag en veel aandacht geschonken aan de uitspraken van een enkele idioot? Nog zo'n twintig jaar geleden lachte iedereen zich krom over dergelijke intellectuele inferioriteiten. Kunnen we in plaats daarvan niet beter het lokale nieuws van b.v. Grubbenvorst lezen? Dat is veel interessanter dan geklets van een willekeurige aandachtshoer.

issieookweer | 19-10-17 | 20:08 | 1

Nou, inderdaad, alsof we niet genoeg van die Amsterdamse marihuanawaan meekrijgen.

Rest In Privacy | 19-10-17 | 21:24

Hiemstra? Naah.

doedeljantje | 19-10-17 | 19:02

Als je ouder wordt, dan wordt je ook weer wat kinds. Ik kan m'n lol niet op met de dames, juffrouwtjes en mevrouwen.

Rest In Privacy | 19-10-17 | 18:55

G.S., het spijt me zeer, maar ik kan het niet meer volgen. Who the fuck is Sarah, waarom is zij de moeite waard om genoemd te worden en waarom moet ik al die godvergeten twitter flauwekul lezen. Waar gaat deze topic eigenlijk over. Graag meer to the point graag, want ik heb een hekel om te moeten raden waar het over gaat.

Alco-de-Holist | 19-10-17 | 18:28

Ik ken Sarah van een afstandje. Echt een leuke vrouw.

Rest In Privacy | 19-10-17 | 18:02 | 2

Leuk omdat dat afstandje groot genoeg is?

issieookweer | 19-10-17 | 20:09

Afstand mag wel minder worden. Hahaha. Af en toe links mee lullen is best leuk.

Rest In Privacy | 19-10-17 | 21:33

ik concludeer; Alleen maar gezeik door aantal progressieve dametjes dei vaak maar al te graag zich lieten verleiden door zgn progressieve mannetjes om in beeld te komen.
Nu erover klagen maar daarvoor er zelf ook aan meegedaan hebben. Had men toen ook NEE kunnen zeggen maar deed men niet want ze wilden in het wereldje erkenning en roem.
Achteraf erover klagen is bullshit.

Moneytron | 19-10-17 | 17:54

<Zucht> Op zich is sex niet verboden. Het is, zoals de natuur het heeft ingericht - en we volgen het slaafs. Aan de andere kant schamen we er ons geweldig voor omdat het een van de weinige dingen is, die ons doet realiseren dat we toch niks anders dan beesten zijn, die luisteren naar de "call of nature". Daarom vin d het allemaal heimelijk plaats, op een plek, die we het liefst zoveel mogelijk afschermen van de buitenwereld. Dat maakt het juridisch ook zo ingewikkeld - was het nou vrijwillig of niet. Niemand was erbij. Vrouwen stellen zich nog steeds passief op - en willen ook graag dat de man initiatief neemt. Tel daarbij op, dat er ook nog vaak eens alcohol of andere middelen in het geding zijn en je komt op een brei uit waar geen advocaat zich nog aan gaat wagen. Ook de wetgever zou hier zich niet aan moeten willen wagen, want een "contract" voor een contact, waar vaak zelfs het condoom het onderspit moet delven in de passie, gaat het echt niet redden. Onterecht beschuldigde mannen vormen even zeer een bron van rechterlijke dwaling dan een onterecht genegeerde melding van een vrouw. Je zou toch niet willen dat je zoon in de problemen komt, omdat een moppie zonodig wraak wil nemen. Dat vrouwen af en toe scheutig met hun seksuatiteit omspringen, is toch iets wat geen enkele pop artiest kan ontkennen. En wie zegt, dat alle vrouwen, die nu het slachtoffer spelen, ook echt de volledige waarheid spreken? Hoe dan ook, zolang seksualiteit in onze samenleving het randverschijnsel blijft wat het nu is, en we niet onze seksualiteit in de openbaarheid beleven, zoals we ons eten beleven (restaurants) vrees ik dat de status quo niet erg veel zal en moet veranderen. Want je kunt niet onrecht repareren door anderen onrecht aan te doen.

Tux1337 | 19-10-17 | 17:21 | 1

Wow, hulde voor dit stuk. Niks aan toe te voegen en ik zou niet in de buurt kunnen komen om het zo te verwoorden, maar niks anders dan hulde!

mghammer | 20-10-17 | 01:35

Hier de conclusie bij m'n NL-favo eroblog over deze hype:

"Respect voor vrouwen en alles wat daarbij komt, moeten weer vaste issues worden op middelbare scholen, alsook de machtskwestie. En dat laatste, machtsmisbruik, zou maatschappelijk nog onbeschofter moeten zijn dan roken aan de zijlijn bij B1 en de drollen van je hond niet opruimen. Daarnaast, en dit geldt zowel voor vrouwen als mannen, kan het natuurlijk nooit kwaad om vooraf te bedenken of, waar & hoe je ‘geweld’ zou kunnen omzeilen*"
Bron: De Geilegraaf

Organische evolutie | 19-10-17 | 17:13

Ik wil ook ergens slachtoffer van zijn. Dat is hot! #metoo

Tisnietanders | 19-10-17 | 16:55

Het is de laatste alinea in het stuk van Sara.
"En we zijn met de meest miezerige solidariteitsverklaring van een man al gelukkig. Dankjewel. Wat fijn dat jij niet zo bent. Dankjewel, jij, dankjewel. We beschermen ze, de mannen."
Ik denk dat het nog een tikkeltje erger is. Vrouwen zijn al te snel verslingerd aan een man met een solidariteitsverklaring, hoe miezerig die verklaring ook is. En mannen zijn doortrapt genoeg om hier strategisch mee om te gaan. Mannen worden door vrouwen verafgood, op een voetstuk geplaatst, aanbeden, met als gevolg dat ze vaak tegen beter weten in beschermd worden, wat ze ook uitvreten.

Schoorsteenveger | 19-10-17 | 16:49

Een enkeltje kliniek voor de "inbred" Romeijn.

Cobalt bomb | 19-10-17 | 16:45

'Maar ook deze man was, toen hij dat dacht, het centrum van het universum.'
.
Frenk van der Linden

Harry Turtle | 19-10-17 | 16:23

Harvey Weinstein, Michael Panhuis, Jelte Nieuwenhuis. Wat is nou de grootste gemene deler? Volgens onze feminazi dinnetjes het feit dat ze man zijn. Maar ik durf er wat om te verwedden dat het iets anders is:

You take Sally and I'll take Sue
Their ain't no difference between the two
Cocaine, running all 'round my brain

omanders | 19-10-17 | 16:20

Kijk eens naar de big bang theory, wat doet penny met die gasten. Dat is sexuele manipulatie, Moet toch herkenbaar zijn voor de gemiddelde reaguurder.
Je kan dan wel aan de gang blijven, met zielig zeiken
Er zijn helaas echte klootzakken bij die hun handen niet thuis houden doe aangifte en pak ze aan.
Maar pak het werkelijke probleem eens aan, Dat een ieder de ander met respect behandeld ( en een beetje aardig voor elkaar zijn) ongeacht wie wat of hoe die persoon is of denkt, of zijn haar invuld.

Daffy_Duck | 19-10-17 | 16:09

[...] betekenen voor je carrière. Omdat je weet, dat je behalve tieten en een kut, weinig inhoudelijks te bieden hebt. Als je je dan nog laat bepotelen, heb je geen recht van spreken. Mannen willen namelijk duidelijkheid.
Graaf van Egmont | 19-10-17 | 15:44 | reageer

Ja en nee: Ja, je mag je als vrouwspersoon gerust assertief opstellen. Maar ook Nee: er zijn lieden die geen Nee accepteren en die chanteren. Dan heb je weliswaar de theoretische keuze om te weigeren, maar daarmee is het chantagegedrag niet goed te praten.
Idem bij een manager die iets onethisch verwacht van een medewerker en als die medewerker de order niet uitvoert, staat zijn positie op de tocht. Wie is er dan fout?

xspalm | 19-10-17 | 15:59 | 2

Ik vrees dat dat chantabele het meest tussen de oren zit. Het is een aanname dat een "nee" wel zou kunnen leiden tot chantagegedrag. Chanteren waarmee? Mogelijk ontslag? Wil je als vrouw überhaupt wel in zo'n systeem werken?
Ik zou zeggen: rug recht en borstjes vooruit. De mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest.

Graaf van Egmont | 19-10-17 | 16:30

Graaf van Egmont | 19-10-17 | 16:30
Ja, goed punt. Die zal ik zelf ook nog maar eens in mijn oren knopen. :-)

xspalm | 19-10-17 | 16:59

Is er nog wat te neuken hier? Burp......

Mark_D_NL | 19-10-17 | 15:58

Aafke Romeijn. Smeriger dan haar krijg je ze niet.

derKaiser31 | 19-10-17 | 15:51

Word een beetje moe van dat slavernijverleden.

MocheGurandero | 19-10-17 | 15:47

Om in haar termen te blijven: ze hebben ook weleens aan mij gezeten. jongetje van 12, man van ... 55? Jongetje zegt niets tegen niemand zonder te weten waarom.
Natuurlijk is dat laakbaar en die vent had verdiend aangepakt te worden. Maar ik heb er (niet heel bewijst destijds) voor gekozen het achter me te laten, mijn leven normaal te leiden en er niet onder te lijden.
Dat is, nu 45 jaar later, een prima aanpak gebleken, alhoewel het natuurlijk beter ware geweest, als ik dit gemeld had (want herhaling bij anderen, maar daar sta je op die leeftijd niet bij stil).

De vraag is nu wat al die actrice-dames moeten doen. Nooit eerder stennis gemaakt. Waarom? Moeilijk te zeggen. Was het omdat die rol toch wel aantrekkelijk was? Was het omdat ze niet voldoende volwassen waren om zelfs maar op het idee te komen voor zichzelf op te komen? Bang dat de industrie ze collectief zou uitkotsen? Of dat ze 'de aanleiding gegeven zouden hebben'? Je weet het niet. Maar het idee bekruipt me wel een beetje dat die dames nu opeens, jaren na dato en nu er een soort collectieve verontwaardiging is jegens iemand die toch al aangeschoten wild is na de eerste klachten, wel opeens voor het leven getekend zijn?

Ik praat niks goed van creeps die ongepast aan dames/heren/jonegs/meisjes zitten, drugs en drank of niet. Maar ik heb toch een wat rare smaak rond dit circus. Nu maar hopen dat het niet gaat om een graantje mee te pikken van de schadevergoedingen die ongetwijfeld volgen.

Ik vraag me ook wel af wanneer contact ongepast is. Het lijkt wel of je tegenwoordig als man helderziend moet zijn voor je een dame iets intiemer aanraakt. Vroegah, toen we nog guldens hadden enzo, draaide een meisje af of was het nee, als ze iets niet wilde. Volgens mij was dat in de meeste gevallen (natuurlijk niet in alle gevallen) genoeg om te snappen dat nee ook nee was.
Of dat tegenwoordig nog zo is?
Van mijn eigen vrouw krijg ik gewoon een dreun als ik ongewenst intiem ben, die is duidelijk :-). (grapje, het gaat er iets gezelliger aan toe).

xspalm | 19-10-17 | 15:47 | 2

Niet zo heel vreemd dat je zo'n contact niet van de daken schreeuwt. Als 12 jarige ben je je seksualiteit zelf aan het ontdekken en mannen met mannen (oud versus jong) werd destijds niet geaccepteerd en heden ten dage nog steeds niet neem ik aan. Als je er niet van geleden hebt, des te beter. Kun je zonder trauma door met je leven.

Graaf van Egmont | 19-10-17 | 15:53

@Graaf van Egmont | 19-10-17 | 15:53
Daar kunnen alle islamieten uit volle borst over meezingen.

Kanarie_Geil | 19-10-17 | 16:12

Zoek eens op de C16 Bill.
Een wet, vorig jaar aangenomen in Canada, onder leiding van de Canadese yasser klaver.
Als je zo een gender fluide sneeuwvlokje niet op haar/hem/het juiste geslacht, wat die dag omhoogefloept is, aanspreekt ben je strafbaar.
Dan wordt je door de gedachtepolitie (als dan niet met hoofddoek) opgehaald.
Ik zie hier een nog groter terrein om de ‘witte’ man achteraf te castreren.

Kanarie_Geil | 19-10-17 | 15:46

Ik ben tot de conclusie gekomen dat de vrouwen inmiddels tot de meest hypocriete wezens ter wereld zijn verworden. Wat is er mis om tegen een opdringerige man "ho"en "nee" te zeggen. Tenzij je er baat bij hebt dat deze man iets wezenlijks kan betekenen voor je carrière. Omdat je weet, dat je behalve tieten en een kut, weinig inhoudelijks te bieden hebt. Als je je dan nog laat bepotelen, heb je geen recht van spreken. Mannen willen namelijk duidelijkheid.

Graaf van Egmont | 19-10-17 | 15:44 | 2

Probleem is wel dat sommige mannen een nee niet begrijpen omdat ze zich o zoo geweldig vinden

poppetjepop | 19-10-17 | 16:03

@poppetjepop | 19-10-17 | 16:03
En vrouwtje die zichzelf zo ontzettend interessant, mooi en geweldig vinden, bestaan natuurlijk niet. Keep on dreaming.

Kanarie_Geil | 19-10-17 | 16:16

Tip voor Zent: niet lezen joh, die troep. Is beter. Leven wordt weer lolliger. Echt.

De Vrijlansier | 19-10-17 | 15:42

Bijltjesdag voor de mannelijke , linkse meedeug feminist .
Er af met die bun.
Hilarisch !

Castor12 | 19-10-17 | 15:35

Huhhuh, he said hardon, huhhuh

Scrupuloos | 19-10-17 | 15:20

Deze vrouwen zijn de basisonderwijstijd nog niet ontgroeidt; in die levensfase zien de schoolmeisjes jongens als vreemde onbeholpen aliens terwijl ze zo nu en dan er stiekem verliefd op zijn.

poppetjepop | 19-10-17 | 15:15

Ik kende een meisje, die had een piloot die haar leuk vond, en dat liet merken: berichtjes, keertje duur uit eten etc. Mijn kennis vond hem niet 'op die manier' leuk. Maar dat was geen reden om niet met de piloot op stap te gaan. Niet lang daarna kwam het aanbod: of ze twee weken met hem mee naar Dubai ging. Op zijn kosten. Zij ging mee. Na terugkomst was ze helemaal ontdaan, want de piloot had er op aan gestuurd om sex met haar te hebben. Nou ja?
Moraal van het verhaal(te) veel meisjes zonder talent of kunde spelen maar al te graag de kaart van naiviteit.
NB. ik was zelf niet de piloot. En dus ook niet de sigaar.

Dr_Prepper | 19-10-17 | 15:09

Toch sneu, dat je er als vrouw nu even niet echt bij hoort als je niet een keer in de kroeg in je doos bent gegrepen door een mafkees.

Zeddegeizot | 19-10-17 | 15:03

Dit is ook precies waarom de hele Weinstein affaire niet opgeblazen is door SJW Klan. Hij was immers een Hillary-aanhangende pussy hat dragende womens march bezoekende democraat, net als alle andere white knights. Kijk maar eens hoeveel anti-gamergate mensen en mannelijke feministen inmiddels vastzitten wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag, aanranding, verkrachting en zelfs moord om te begrijpen hoe verrot de hele 3e feministische golf is. Het enige waar je ze (nog steeds) over hoort is dat Trump ooit wat ongepaste dingen heeft gezegd in een gesprek waarvan hij dacht dat het privé was; hypocrisie ten top.

IslamPislam | 19-10-17 | 15:01

Maargoed, er was eens een filosoof die zich afvroeg: "Was will das Weib?" Welnu, geef hen een smartphone, webstek en podium. En nog geen antwoord voor de beste man.

Mark van Leeuwen | 19-10-17 | 14:58

Goede column van Sarah. Tenminste niet zo moralistisch en op een ingewikkelde manier precies de juiste toon om mannen tot enige introspectie te dwingen.

van heinde en verre | 19-10-17 | 14:55

Een gifje om in te lijsten, hulde.

Bert Konterman | 19-10-17 | 14:51

Ik denk dat de meeste mannen wel eens een keer wat te amicaal (understatement) hebben gedaan, mogelijk onder invloed van algemene dommigheid en alcohol. Dat moet dus veranderen en snel ook. Maar ik maak me ook zorgen over dat overtoepen op de sociale media. Die vrouwen kunnen natuurlijk niet achterblijven dus steeds meer naming en shaming......

Risingson | 19-10-17 | 14:47 | 2

Het bijeffect van likes / hartjes farmen om er wanhopig ook maar bij "de linda club" te horen is dat seksuele intimidatie onwijs inflateerd, als vrouwen een verkeerde blik daar ook onder scharen.
De reactie als een vrouw zegt "ik ben geintimideerd" gaat van "wat verschikkelijk" naar "ja tzal wel joh"

Rest In Privacy | 19-10-17 | 15:11

Overtoepen. LOL!

boccelullus | 19-10-17 | 21:11

Ik snap het niet zo goed. Wanneer iemand mij tot iets dwingt krijg ik altijd de neiging me af te zetten, er tegen in te gaan en dat doe ik dan ook. Waarom doen (blijkbaar) zoveel vrouwen dat niet en duiken ze toch met iemand het bed in? (Ik heb het dus niet over verkrachting!). Dan is je loopbaan schijnbaar belangrijker dan je eigenwaarde... en wil je iets zo graag dat je er iets voor wilt doen wat je eigenlijk niet wilt, dan ben je zelf fout bezig en hoef je de schuld niet bij een ander te leggen. Ook al is die ander fout bezig met wat hij opppert, je hebt m.i. altijd een keus. En iedere keus heeft nou eenmaal consequensies.

lovekila | 19-10-17 | 14:42 | 2

Ik heb wel een theorietje. Veel vrouwen kunnen veel beter in de pas lopen dan mannen is mij opgevallen. Kijken niet zo naar het grote geheel maar meer naar wat er verlangt wordt. Dat verklaart ook het betere studiecijfer. Netjes in de pas lopen. Had er meer een wedstrijdje van hoge cijfers geweest op school had het aantal jongens met goede cijfers hoger geweest.

Mark van Leeuwen | 19-10-17 | 15:05

Entertainment industry is natuurlijk geen weerspiegeling van de gehele samenleving. Het trekt de meest ziekelijk narcistische mensen aan en die zijn ontzettend onzeker.

Rest In Privacy | 19-10-17 | 15:43

Deze genocide zal doorgaan tot er alleen nog maar git maar dan ook gitzwarte moslim lesbiennes over zijn.
Lekkerrrrr

YYYY | 19-10-17 | 14:41

Dit kan geen verrassing zijn; degenen die het luidste “Schande!” roepen en pronken met hun eigen goedheid, liefheid, algeheel deugen; degenen die “mansplainen” op Joop, FB en namens de kwetsbare meisjes hun verontwaardiging uiten en daarmee menen voor hen te moeten te moeten opkomen (alsof die kuthoeren dat zelf niet kunnen), zijn vaak juist degenen die het meest te verbergen hebben, degenen die zelf hun handjes niet thuis kunnen houden, en alleen maar feminist zijn (en antiracist en antifascist en islamofiel en voor muljeu etc.) om zoveel mogelijk van de deugmeisjes aan hun pik te rijgen.
Zoals South Park al liet zien: PC is niet Politically Correct, maar Pussy Crushing. youtu.be/ZGWKKI2ky8w

De Amsterdamse Grachtengordel zit vol met PC Principals en juist die roeren zich het hardst in het #metoo gezeur. En de reden is ook duidelijk... als zij anderen kunnen beschamen, besmeuren en belasteren dan is hun geweten schoon en krijgen nog meer adoratie van de deugmeisjes waar ze voor claimen op komen. Nog meer poezen om te neuken. En de deugmeisjes? Tja... die mannetjes hebben de posities. Die zijn de redacteuren van uitgeverijen, de leiders van toneeltroep, de producenten van de films... die moet je te vriend houden als je wilt werken en beroemd wilt worden. Ook Sarah S. noemt geen namen. Zegt ook genoeg.

Het is hetzelfde als de blanke Anja Meulenbelt die aan andere blanke deugmeisjes gaat uitleggen dat slavernij heel erg was en dat zwarte meisjes heel zielig zijn, alsof die gekwetste negerinnetjes zelf niet hard genoeg kunnen zeuren en zeiken en daar een blanke spokesperson (m/v/n) voor moeten hebben. Het enige wat Anja daarmee dan doet is Tonen dat ze zelf de allergrootste racist is. Daar moet ik ook altijd heel hard om lachen.

En zo rolt het circus van Jeroen Bosch door het land van Maas en Waal.

Stormageddon | 19-10-17 | 14:34 | 1

Idd.

Knoeperd | 19-10-17 | 14:48

Ik lees hele lappen tekst, tracht er iets van te maken, iets van te begrijpen, maar het komt niet binen. Woorden worden letters en begrijp er nog minder van. Ligt niet aan de schrijver, prima geschreven verder, maar ik lees eigenlijk niks waar mijn brein ook maar iets van kan maken. Sarah, wat is nu eigenlijk je probleem, buiten het feit dat je overduidelijk te veel vrije tijd hebt. Ik heb geen idee wat zo’n mens nu wil, wat ze bedoeld. Enige wat ik opmaak is dat het nooit genoeg is en niet zal stoppen Ofzo. Pfff. Tukkie bouwen denk ik. Vermoeiend.

Dagdief | 19-10-17 | 14:34

Rechtse praatjes, natte gaatjes. Volgens mij is er nog nooit wat gescoord met het rerweeten van feministische prietpraat

du Roi Soleil | 19-10-17 | 14:30

Type "Ik heb me omhoog geneuqed, en daar kon ik heeeleeemaaaal niks aan doen! Vieze man! Bah!"

marcoplarco | 19-10-17 | 14:25 | 1

Harvey Weinstein groped me and all I got was this lousy Oscar.

Dat je de eerste keer perplexed etc. bent snap ik, maar waarom mensen dan door gaan met zon creep is inderdaad typisch.

Knoeperd | 19-10-17 | 14:51

Is "Twitter" net zo iets als "Raider" of "Twix", wat kost het ongeveer en heeft de Albert Heijn het ook te koop?

eerstneukendanpraten | 19-10-17 | 14:25 | 1

Ja, AH heeft het ook, maar check eerst even de verpakking. De inhoud is wat donker, dus je weet nooit wie er een duim in gezet heeft.

marcoplarco | 19-10-17 | 14:26

Een vrouw die een vibrator op haar nachtkastje heeft liggen is een moderne ontwikkelde bewuste dame.
Een man die een silicone vagina bezit is een vieze klunzige looser.
***
Dus mannen van de wereld: Emanciperen! Allemaal naar de seksshop om daar een kunstvagina te kopen. Deze laten we gewoon open en bloot liggen, en als iemand er iets van zegt dan vertellen wij dat het de gewoonste zaak van de wereld is.

Orakel1958 | 19-10-17 | 14:24 | 3

Yes! Dan kunnen wij 'vieze mannen' lekker de vrouwen met rust laten, wat ze schijnbaar willen. Ze willen 't natuurlijk niet echt maar goed ze zeggen dat ze 't willen dus laten we voor de verandering onszelf van de goede kant laten zien en ze geven wat ze willen. En als ze zich dan huilend afvragen "Where have all the good men gone?" Nou we zijn onze kunstqudt neuqen. De groeten!

VeelTeSteil | 19-10-17 | 14:29

Mgtow kan nog wel eens een groot ding worden...

Rallywally | 19-10-17 | 14:41

Ben benieuwd welk blad als eerste een Lindaatje doet, en een escortmeid verloot.

Knoeperd | 19-10-17 | 14:52

Elke week wel een onderwerp waar het deug volk op los gaat. Behalve de echte problemen. Een vrouw weet dat ze de weg naar boven vindt via haar kut. Valt vaak op mannen met geld en macht. Dus op een feestje met de aap op de rots het bed delen onder het genot van een fles wijn en een lekkere lijn coke is part of a job

Rallywally | 19-10-17 | 14:23 | 1

Ik stel mij zo voor dat het voor vrouwen die aangerand of verkracht zijn, echte problemen zijn (voor de rest van de samenleving zou dat ook zo moeten zijn). Dat mw. Sluimer het op deze manier brengt vindt ik wel netjes. Hypocriete mensen die het zo met haar eens zijn naar de buitenwereld, maar intussen.

El Rico Grande | 19-10-17 | 15:15

vrouwen en mannen zijn niet zo verschillend.... publiceer iets over dames die over de grens gingen en alles is weer in balans. next please

lefbak | 19-10-17 | 14:21 | 1

Wil je het nu echt over Heleen Mees, de nutcase, hebben?

corbiere | 19-10-17 | 14:41

Hoe ironisch wil je 't hebben met dat 'Witte' mannen haten... Die fucking pc/smartphone waar je je achterlijke teringzooi mee de twitterether in slingert is toevallig wel gemaakt door 'witte' mannen. Dus inleveren die hap, inclusief al je bezittingen want zowat alles is door de blanke man vervaardigd. En oh ja mochten jullie denken dat ik jullie ga beschermen tijdens de moslimoorlog die er aan komt? Forget about it want jullie haten me toch? Neem lekker de tyfus.

Begin echt goed kwaad te worden hierzo.

VeelTeSteil | 19-10-17 | 14:12

Ja het is nu bij elk praatprogramma, de nationale ''weinstein rande vrouwen aan ,dus alle mannen zijn slecht'' maand bij de npo.

p17266141 | 19-10-17 | 14:12 | 4

linkse mafketels zijn weer compleet in extase omdat ze weer iets hebben om de aandacht van misdaden die niet door "witte mannen" zijn begaan af te leiden.

geenspam | 19-10-17 | 14:25

Grappige is dat het allemaal shiksa’s lijken te zijn.

Knoeperd | 19-10-17 | 14:53

Wat ze wel vergeten te melden is dat Weinstein, een van de grootste sponsors was /is van de democraten, de Clintons en de Obama's. Dat hij persoonlijke vriend was van beide gezinnen, dat Bill Clinton zijn "coach( in wat vraag ik me dan af)" van Harvey Weinstein was. Dat Obama terwijl hij dit wist ( was toch niet gek), zijn dochter Malia daar stage liet lopen. Dat Meryl Streep hem "god" noemde tijdens Oscaruitreiking, terwijl ze wist dat hij een smeerpijp was, maar een verhaal had over Trump zijn lockerroomtalk, waar de honden geen brood van lusten.
En verhaal is nog lang niet over want Weinstein, weet echt wel dat hij en zijn bedrijf toast zijn. Hij had zelfs een arbeidscontract waarin daarover gesproken werd, dus echt iedereen wist het.Hollywood schijnt ook te wemelen van de pedofielen en homo's die graag sex afdwingen, blijft nog heel ontluisterend de komende maanden. Jammer een mens gaat dan toch anders naar die films kijken.

corbiere | 19-10-17 | 15:22
▼ 1 antwoord verborgen

Die Tynke Hiemstra is toch wel het schoolvoorbeeld van een moraalmuts met muntthee wier mening nooit is aangepakt toen ze jong was. Wat een blindheid en wat een scheve logica, ongekend. Haar nu nog proberen intellectuele integriteit bij te brengen zal waarschijnlijk beantwoord worden met heel hard gegil, gescheld en aangifte. Hopeloos, je kunt een volwassen wilde kat ook niet meer domesticeren.
"Mannen die het proberen te begrijpen..." Hahaha, juist... en een wolf in schaapskleren probeert ook alleen maar zich te verplaatsen in de schaap. Dat hij er af en toe eentje oppeuzelt, tja dat hoort gewoon bij het bewustwordingsproces! Durp...

stampertje85 | 19-10-17 | 14:08

Alle mannen die nu correct gaan doen, doen dit in de hoop om een lekker links meisje te kunnen palen met hun begripvolle houding.

deministerpresident | 19-10-17 | 14:08 | 4

@telelezer Precies dat ja. lol

deministerpresident | 19-10-17 | 15:45

En dan? Heb je zo'n zeikwijf te pakken.

fail | 19-10-17 | 16:26
▼ 1 antwoord verborgen

Oh heerlijk zoals feminISIS zichzelf weer onsterfelijk belachelijk maakt met hun grenzeloze hypocrisie.

Ene Pascal Vanenburg schrijft op de Stürmer van links (Jolo's rancuneuze hobbyproject van belastinggeld betaald, dus) dat 'alle mannen' zich moeten verantwoorden. Want als zóveel vrouwen te maken krijgen met seksueel geweld, dan moet het merendeel van de mannen wel dader zijn.

Die Vanenburg is nog dementer dan z'n vader.

raskol | 19-10-17 | 14:07 | 3

haha, het door je genoemde stuk tot mij genomen. (ik bedoel hiermee het artikel gelezen te hebben.)
Die malloot gaat zelfs zo ver dat een vrouw iets te lang aankijken al bedreigend kan zijn, er reageert daar iemand met te zeggen dat als je al niet meer flirten mag, het menselijk ras rap uitgestorven zal zijn. mooi!

drastic | 19-10-17 | 14:30
-weggejorist-
topsporter | 19-10-17 | 16:24

die laat zich door Jole in de poeper nemen, ook zij wil hogerop.

topsporter | 19-10-17 | 16:24

Ik denk dat het van Jole is. Die doet zo verschrikkelijk z'n best om te deugen dat hij het wel ergens moet compenseren.

BozePaarseMan | 19-10-17 | 14:06

Tynke en Aafke. Zucht ik ken geen mensen met dat soort namen. Die wonen toch in Amsterdam

schalwijk023 | 19-10-17 | 14:06 | 1

Import!! Maar goed, soort zoekt soort. But hey, they do suck dick! Als het mondje bij het paaltje komt...

Cobalt bomb | 19-10-17 | 16:56

Even ter aanvulling: Mevrouw Hertzberger heeft de oorzaak van alle #MeToo ellende gevonden. Mannen. Witte mannen.
En het allerergst zijn de Witte mannen die vrouwen menen te snappen.
t.co/QmaiEGUKfz / www.facebook.com/rosanne.hertzberger/...

two ball cane | 19-10-17 | 14:04 | 2

Sja, een leuke riedel aan frustraties maar wij mannen zijn oplossingsgericht en niet betsnad tegen het eindeloos moeten aanhoren wat er niet deugt. Da's ook biologisch bepaald. Dus, mevrouw Herzberger, enlighten ons en zeg ons hoe wij moeten reageren, werkt veel beter dan alleen maar doordrammen over testosteron en ( een gebrek aan ) pigment.

Graaisnaaiert | 19-10-17 | 14:20

Wijven die geen oplossing willen, maar enkel wensen te zeiken. Mijn god wat heb ik er een schurft aan gekregen. Zou er bijna moslim van worden, kan dat maffe mens weer terug de keuken in geknuppeld worden. Hoezo hoor ik in deze discussie toch enkel het vermeende daderschap van de blanke man? Och ja.

Abject | 19-10-17 | 15:14

Tja schrijfster is dan ook niet het oudste beroep ter wereld.

knutsel_ | 19-10-17 | 14:03

Nr 1 is idd Jelte Nieuwenhuis. Vernomen een vriendin die onlangs door hem is lastiggevallen. Hij heeft eerder deze week een FB een #metoo jankbericht geplaatst over dat hij slaaf van zijn genitalia en blabla. Maar ook weer snel verwijderd nadat hij op zijn eigen gedrag werd aangesproken.

ChillBill | 19-10-17 | 14:03 | 1

Vaak zijn het ‘male feminists’ die de grootste griezels zijn.
Voorbeelden zijn types als Joss Whedon (deugregiseur van Buffy the Vampire Slayer en Marvel films) en Sam Kriss (VICE games journalist die eerst op gamers zat te hakken tijdens Gamergate).

Knoeperd | 19-10-17 | 14:57

Altijd twijfelen aan mensen die wanneer sociale identiteiten saillant worden gemaakt de eigen ingroup gaan aanvallen. Deze mensen zijn per definitie verdacht.

arbanafal | 19-10-17 | 14:00

Foute mannen zitten in " Opsporing verzocht " . Allemaal.

ja,diedus! | 19-10-17 | 13:57

Ik ben glukkig nog nooit zulke vrouwen in het echt tegengekomen. Dat gelul... eh.. gekut moet je echt wel opzoeken toch? Of niet?

Sarcastisch varken | 19-10-17 | 13:56

misschien is dit wel een zeer irrelevante tegel, misschien ook niet.
maar werkelijk geen idee waar dit over gaat. echt niet.
ik denk dat de wereld gek geworden is.
of ik

Cousin Eddie | 19-10-17 | 13:55 | 1

Of beiden, ook altijd mogelijk.
Maar ik gok op de wereld.

little C | 19-10-17 | 16:00

Dit plaatje is gewoon briljant!
Rest van het topic boeit al niet meer na zo'n plaatje :P

Lalala Geld! | 19-10-17 | 13:54

Twitter?? Whaha!

Ali Bundii | 19-10-17 | 13:52

'Dit soort vrouwen' zeiken alleen maar om hun eigen onzekerheid te maskeren.

pontius | 19-10-17 | 13:49

Wie is dat mens? Sarah Sluimer? Moest ik ff googlen:
Sarah Sluimer (1985) studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Performance Studies aan de Universiteit Utrecht.
Ah kijk, dan weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Waarom aandacht besteden aan haar mening? Ga Twitteren ofzo...
Oh, wacht...
https://www.villamedia.nl/artikel/sarah-sluimer-voelt-zich-niet-meer-veilig-op-twitter

Is dit nog nieuws? | 19-10-17 | 13:47 | 1

Discussieren, prima, maar bedreigen = af. Punt verloren.
Verder is die S.S. natuurlijk een lief en naief meisje met een redelijk beperkt wereldbeeld, maar goed, daar hebben meer mensen last van.
Reden dat het geen naming & shaming is is namelijk dat er geen bewijslast voor is, tenzij de - wat ik maar zal noemen - aanrander in kwestie het vaker doet; als je met 10 vrouwen tegen dezelfde man aangifte doet heb je een zaak. Maar als het je baas of een BNner is verlies je altijd, want geld en macht. Triest maar waar.

Graaisnaaiert | 19-10-17 | 13:57

Nee, dan die zelfpijpende reaguurder TDB die zijn gal komt spuwen over zelfpijpende twittermensen.... pot, ketel, zwart.

web_krijter | 19-10-17 | 13:47 | 6

Geen van beide.

web_krijter | 19-10-17 | 14:00

Autofellatio ftw

TDB | 20-10-17 | 16:55

toch nog even een inhoudelijke reactie: als je de comments van geenstijl (en laten we wel wezen nagenoeg iedere nieuwswebsite) leest dan kun je een bak stront verwachten. Echter als ik op zoek ben naar nieuws op een gerenomeerde nieuwsuoutlet (discutabel) dan verwacht ik meer dan zelfpijpende tweets te lezen.

TDB | 20-10-17 | 16:58
▼ 3 antwoorden verborgen

"Sarah Sluimer is schrijver, interviewer, zeikwijf en dramaturg. "
Als ze een keer een echt vak had geleerd had ik geen 10 minuten gespendeerd aan deze hersenscheet.

TDB | 19-10-17 | 13:47

Kom 'r maar in Ezekiel 25:17

larie | 19-10-17 | 13:46

Toch wel weer veel ouderwetse mannen-vrouwen shit in onze perfecte genderneutrale wereld.

dillekuk | 19-10-17 | 13:46

Man 3: Het gebraden haantje Matthijs natuurlijk. En Fleischbaum. En Ruktor. En Peter eeejjjRRR de Vries. En Jeroen. En Humberto. En Erland.

web_krijter | 19-10-17 | 13:45 | 3

voor alle vrouwen, die door deze gieren benaderd worden: pas op je poeper.

topsporter | 19-10-17 | 16:21

voor alle vrouwen, die door deze gieren benaderd worden: pas op je poeper.

topsporter | 19-10-17 | 16:21

#ophef in de grachtengordel, want #metoo is nu de craze of the day. Buiten de ringweg a10 weet men dit alles wel op waarde te schatten.
.
Het gevalletje Weinstein wordt nmm iets te makkelijk door hypocriet, samenlev8ng-de-maat-nemend links teruggebracht tot slechts iets sexueels. In pkaats van de kern van de zaak te willen bezien, het gaat namelijk niet om sex maar om macht.
.
Harvey Weinstein wordt nu snel geslachtofferd in een poging jet te doen alsof er niets aan de hand is. Maar wij weten wel beter.

Glasgow Argus | 19-10-17 | 13:44

Lekker, die ranzige kop van Samuel L.J. hierboven.

"Does he look like a peach?"

Billy Ocean | 19-10-17 | 13:42 | 2

Dude, that's racist!
/Anne Fleurmode.

Graaisnaaiert | 19-10-17 | 13:52

Sinds Twitter is opengesteld voor vrouwen is het echt een drama.

skoftig | 19-10-17 | 13:41

ik lees alleen maar over mensen waar ik nog nooit van heb gehoord en nog nooit behoeft aan heb gehad meer over te leren. beste geenstijl kunnen jullie een keer kappem het het bloggen over zelfpijpende twittermensen (m/v)?
Kunnen we weer echt nieuws krijgen? ik kan me niet voorstellen dat er vandaag nog geen onschuldige mensen zijn omgelegd?

TDB | 19-10-17 | 13:41

niets leuker dan een goeie rel in Feminstenland. Zet er 5 bij elkaar, en je hebt rottigheid.

Stortkoker | 19-10-17 | 13:41 | 1

Haha, net als bij de Arabieren

BASinnic | 19-10-17 | 14:20

Toen ik jong was ende knap, kwam ik als man beroepshalve bij heel wat mensen over de vloer. Best vaak dameshanden gevoeld op plaatsen waar je dat niet meteen verwacht, zelfs als de partner thuis was. Female privilege, ongetwijfeld.

Zyprexa20mg | 19-10-17 | 13:41 | 3

Precies... Ook cougars weten wat dat betreft van wanten.

Graaisnaaiert | 19-10-17 | 13:51

Vooral aan blijven terugdenken en spiegels uit je huis verwijderen.

Hetvolkspreekt! | 19-10-17 | 13:59

Haha... is mij ook overkomen.Heeft me als freelancer zelfs opdrachten gekost want de dames kunnen ook best wraakzuchtig zijn. En als ik het mijn vrienden vertel word ik steevast uitgelachen. Ach, dat is ook de manier om er mee om te gaan. Natuurlijk heb ik het hier niet over meer fysiek wangedrag. Daarbij zijn dames natuurlijk zwaar in het nadeel.

drs kwenie | 20-10-17 | 13:23

Goed stuk van Sarah Sluimer.

Dommedaris | 19-10-17 | 13:41 | 1

Ontbreekt alleen het een en ander....

Is dit nog nieuws? | 19-10-17 | 13:49

Is dit weer zo'n media-incrowd dingetje waar helemaal niemand iets van begrijpt,
over personen die niemand kent, en niemand (buiten amsterdam) in geïnteresseerd is?

Tohuwabohu | 19-10-17 | 13:40 | 2

precies zelfpijpende twittermensen, Mensen die echt belanrijk zijn hoeven niet te twitteren om hun gal de wereld in te spuwen

TDB | 19-10-17 | 13:42

Ik denk het. Iets uit het buurtkrantje van de grachtengordel ofzo. Ik ken die Sarah (gelukkig) ook niet. Lokaal nieuws.

Is dit nog nieuws? | 19-10-17 | 13:50

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl