Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Parlementslid St. Eustatius wil militairen affikken

"We will kill them and burn them in streets of Statia". Gezellig, een politicus met een inclusief en verbindend kleurtje en een uiterst politiek correcte want antikoloniale mening. Clive van Putten wil heel graag zijn eigen landje en als wij daar als Nederland wat tegen willen doen dan worden Onze Jongens (m/v) gelyncht in de straten. Meneer Van Putten is namelijk heel boos op het feit dat (nu demissionair) Ome Roon eiste dat de eilandgemeente beter op de centjes zou passen, aangezien het daar nu een wanstaltig corrupte bende is. Volgens mensen als Van Putten is dat "racisme" en "kolonialisme", waar hij best wel eens gelijk in zou kunnen hebben, want netjes omgaan met publieke middelen is best wel white privilege. Goed, terug naar de brandende militairen, met de staat van de krijgsmacht is het best mogelijk dat een semicriminele eilandmilitie beter bewapend is dan wullie de Ollanders. Overigens totale lol: de uitspraak werd gedaan op een congres tegen de regeling die we nu getroffen hebben met de pindarotsjes in de west, die uiteraard fout, koloniaal en racistisch zijn. In de woorden van een van de deelnemers: ‘Een natie kermt en strijdt om vrijheid tegen de meest wrede kolonisator ter wereld’. Jep, zeer wrede kolonisator, wij Ollanders. Miljoenen subsidie, opvang van al het criminele eilandtuig en een verregaande autonomieregeling, maar goed, he, het is nooit genoeg voor de mensen die dodelijk verstrikt zijn in hun eigen kolonisatiefabels. Demense willen daarom een referendum over het worden van een aparte staat binnen het koninkrijk -  overigens wel een lolquote uit het conferentieverslag: “Nederland respecteert geen referendums en we gaan Nederland internationaal ontmaskeren voor de hoeveelheid schendingen van onze democratie en internationale wetten” Zo is het maar net in het land van Mark "inlegvel" Rutte. Gezelligheid alom dus en we zijn bijna geneigd om meneer Van Putten gelijk te geven: eigenlijk hadden we die loze putten van eilanden al lang moeten teruggeven aan de zee, want meer dan exportcriminaliteit en corruptie krijgen. Echt, fuk de Antillen hoor, waardeloze kuteilandjes vol boeven met een sense of entitlement waar ze bij my sweet sixteen nog jaloers op zouden zijn. Het is dat je er zo lekker kan snorkelen.

Ps.: Kamervragen van het lid Van Raak (dank voor de linktip, referendumbestie!) over de kwestie: 

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het dreigement van een politicus op Sint Eustatius om Europees Nederlandse militairen te vermoorden en te verbranden.
1 Wanneer heeft de politieke leider Van Putten op Sint Eustatius zijn vinger op uw neus gericht en het dreigement geuit dat ‘ze’ Europees Nederlandse militairen ‘zullen vermoorden en verbranden in de straten van Sint Eustatius’? (‘We will kill them and we will burn them in the streets of Statia.’) Kunt u aangeven wie die ‘ze’ op het eiland zijn? (1
2 Wat was uw reactie op dit dreigement, dat de heer Van Putten onthulde tijdens een congres van Korsou Fuerte i Outonomo (Een sterk en autonoom Curaçao) op Curaçao? (2
3 Zijn op dit moment militairen aanwezig op Sint Eustatius, in het kader van de noodhulp en de werderopbouw van het eiland na de orkaan Irma en worden binnen afzienbare tijd nog militairen naar het eiland gestuurd?
4 Hebt u aanwijzingen dat militairen en andere Europese Nederlanders op Sint Eustatius niet veilig zijn? Bent u bereid aangifte te doen van deze dreigementen? 
5 Deelt u de zorgen van de mensen op Sint Eustatius die wel blij zijn met de hulp en ondersteuning vanuit Europees Nederland? Kunt u deze landgenoten geruststellen dat de Rijksoverheid zich niet laat chanteren door lokale politici die dreigen met geweld?

Reaguursels

Inloggen

Aangezien de Isla raffinaderij op Curaçao in 2020 waarschijnlijk toch in Chinese handen gaat komen misschien een idee om de rest van de eilanden er gratis en voor niet bij kado te doen? Wij van het geldverslindende boevennest af , Antillianen per direct visumplichtig dus toedeledokie voor 3/4 wegens kansloos om criminele verleden. Blijven de goede , werkende , niet uitkieringtrekkende Antillianen over.

bull shit | 14-10-17 | 17:54

Opmerking is een beetje in de trant, bijten in de hand die je voed (legaal dan), of schijten in eigen nest, beide hebben tot gevolg dat je leven er niet leuker of comfortabeler van wordt (in de meest gevallen). dat parlementslid (of zoals het een Nederland zou zijn lid van de dorpsraad) ziet het allemaal te groot. Les aan hem maak een een ambitieplan mbv de belastinginkomsten van je eiland naar Nederlandse normen en kijk eens wat er voor de uitgaven overblijft, volgens mij gaat hij dan stil in hoekje zitten janken want er is dan zelfs geen geld om hem te betalen.

Umberto die trotzoni | 14-10-17 | 12:20

Prima , referendum daar en dan toedeloe , geen nl paspoorten meer en geen belasting geld, de terugbetaling met ruim rente is wel genoeg zo, niemand hier meer naar binnen en alles wat terug wil nu gaan .
Toedeledokie !

Castor12 | 14-10-17 | 11:22

NL moet éénzijdig alle eilanden in de Antillen onafhankelijk verklaren,Marine terugtrekken en laat ze het zelf maar uitzoeken,net als de Surinamers. Al deze Antilliaanse Rijksgenoten niet de gelegenheid geven de NL nationaliteit te verkrijgen; een strik en een lint er omheen,wat muntjes voor de eerste levensbehoefte en dan de vlag laten zakken en inschepen naar het Vaderland. Arrividerci... tot nooit weerziens. Laat de Venezolanen of Amerikanen of wie dan ook er gelukkig mee worden. Deze voormalige WIC eilanden hebben ons als belastingbetalers héél veel geld gekost.
Inderdaad; goed motto van Rutte.Vertrouwen in de toekomst ; te beginnen in de voormalige Nederlandse Antillen!

Eendragtmaaktmagt | 14-10-17 | 11:05

Tss, je zult je maar het schompes aan het werken zijn onder primitieve omstandigheden, om daar het volk te helpen, en dan zo'n aap over je heen te krijgen. Wat een debiel. Ik stel voor dat we nog twee schepen daar naartoe sturen: de Batavia en de Amsterdam. Om deze gozer eerlijk terug te brengen naar waar hij vandaan komt. Een gezellig Afrikaans land, Somalië ofzo. Kijken of meneer dan nog zo'n grote bek heeft.

Lefgozer | 14-10-17 | 06:55

Een mooi moment om die zandplaat met houten hutjes weg te geven aan wie het maar wil hebben.

drs. P | 14-10-17 | 00:37

Yep, dit "openbare lichaam" aka "bijzondere gemeente"
graag sofort afstoten en toedeledokie!
En de andere 5 koloniale restanten ook graag meteen.
.
Okee, okee, St. Maarten krijgt nog een (1) keer honderd miljoen euro noodhulp.
Wel in natura, natuurlijk, want anders verdwijnt het rap in de zakken
van een paar oligarchjes daar.
.
En veel plezier er mee he. Maak er wat moois van!

hotmint | 13-10-17 | 22:08

Sint Eustatius heeft nooit echt mogen kiezen. Bij het referendum van 2004 (?
opzoeken, red) kozen Curacao en St Maarten voor dezelfde status als Aruba en Saba en Bonaire voor nauwere banden met Nederland. Statia stemde voor handhaving van de status quo. Dat zou betekenen dat het hele land Nederlandse Antillen uit alleen Sint Eustatius zou bestaan, wat niet echt realistisch was. Er is dus met het toenmalige eilandsbestuur gesproken en toen is er voor gekozen dat Statia net als Saba en Bonaire bij Nederland zou komen. Dat ligt nog steeds niet lekker bij de Statianen. En hier in continentaal Nederland weten we inmiddels ook hoe het voelt als een referendum genegeerd wordt...

Tapu | 13-10-17 | 21:11 | 1

"en toen is er voor gekozen dat Statia net als Saba en Bonaire bij Nederland zou komen. Dat ligt nog steeds niet lekker bij de Statianen."

Wat een gelul. Wie heeft daar dan voor "gekozen"? Als het "niet lekker bij ze ligt", moeten ze om onafhankelijkheid vragen. Krijgen ze meteen. Als ze bij Nederland willen horen, dan zijn er niet alleen rechten, maar ook plichten. Het is net als met de Brexit. Je kunt niet alleen de voordelen claimen, maar "niet thuis geven" bij de nadelen.

Statia kan niet alleen zakken met geld vanuit Nederland claimen, en ons van kolonialisme beschuldigen als we zeggenschap willen houden op hoe die miljoenen daar besteed gaan worden. Of gaat die logica die domme negers daar boven de pet? (Sorry hoor; dat van die domme negers had ik natuurlijk niet mogen zeggen, ontzettend white privilege en white supremacist. Maar jezuschristus, een enkele keer mag je toch wel je "gut reactions" laten spreken? Vooral als ze het ernaar maken? Maar nogmaals sorry hoor, Sunny, Anne-Fleur, Gloria, Quinsy, Sylvana, etc etc; mea culpa.)

Dr_Johnson | 13-10-17 | 21:49

Clyde heeft z'n pilletjes niet ingenomen. Gelukkig staat minstens driekwart van de Statianen niet achter die blaaskaak.

Tapu | 13-10-17 | 21:03

In de woorden van een van de deelnemers: ‘Een natie kermt en strijdt om vrijheid tegen de meest wrede kolonisator ter wereld’
Dan is het wel gek, dat als je zegt: OK je bent vrij, zoek het zelf maar uit dat men dan hevig protesteert en zegt, jullie kunnen niet zomaar eenzijdig weggaan. Tja, want het geld is toch belangrijker dan de vrijheid.....

Rest In Privacy | 13-10-17 | 20:56
-weggejorist-
Kim-Jung-Un | 13-10-17 | 19:40

Wel eens op Sint Eustatius geweest?

Er wonen 1 1/2 cabrito en een paar verdwaalde mensen zoals hij, die donkere man.

Die molshoop genereert 0,0 en leeft enkel op subsidie welke door u betaald wordt.

von Amsberg | 13-10-17 | 19:15 | 1

Je vergeet even dat het in tonnage de tweede haven van Nederland is. De olieterminal van Nustar genereert aardig wat werkgelegenheid.

Tapu | 13-10-17 | 21:01

Na zoveel generaties nog steeds een erg primitief volkje. hadden we ze maar geen praten geleerd.

WillemWordtWakker | 13-10-17 | 18:36

Terwijl Claudia de Breij de tranen van haar wang veegt over het leed van deze eilandbewoners worden helpende militairen brandend over de eilanden gesleept. Da's het verschil tussen de naïeve linkse sprookjeswereld en de echte wereld.

Jack Jersey | 13-10-17 | 18:21 | 1

Zeg sprookjesfiguur, er is nog niks gebeurd he? Jij wil dode militairen maar vast in de geschiedenisboekjes bijschrijven?

Fantabulosa | 14-10-17 | 08:12

Dag Clive.

Smarties | 13-10-17 | 18:07

Dat zijn freaky drugs die deze dude gebruikt.

bft | 13-10-17 | 18:03

Onafhankelijkheid? Geen probleem! Maar alles aan Antillianen terug naar de eilanden.

Undefined_variable | 13-10-17 | 17:57

Meteen voor 1 euro verpatsen aan eerste gek die komt. Laten afzinken met populatie ook prima. Grote beklen daar met money privilege denken ze. Ga zelf wat doen hangjassen.

Dagdief | 13-10-17 | 17:57

Dat parlementslid heeft al door dat ‘onze’ volkvertegenwoordiging een stel genderneutrale non-karakters zijn. Centjes krijgen die lui toch wel.
Maargoed, stopzetten die geldstroom naar dat maffiaeiland.

Eigen_Gereid | 13-10-17 | 17:55

Afstoten.
WIe het wil mag het hebben.

Bastie | 13-10-17 | 17:38

Per morgen onafhankelijk, zonder mogelijkheid tot latere claims. Succes!

Goldfinger | 13-10-17 | 17:38

Meneer is het levende bewijs dat onze voorouders meer inzicht hadden inzake het vermogen tot zelfbestuur van inboorlingen.

Rest In Privacy | 13-10-17 | 17:30

Ik heb een 3 tal jaartjes terug gewoond en gewerkt op dit eiland. Deze Clive is net zo eng al vele andere mensen op dat eiland. Zij willen onafhankelijk zijn, omdat nederland ze steeds door hebben. Door het toezicht van de nederlandse overheid kunnen ze niet frauderen en zichzelf verrijken(of in ieder geval niet zo makkelijk als ze zelf willen). December 2014 is is een referendum gehouden over onafhankelijkheid. Dat grapje heeft de Nederlandse belastingbetaler 660.000 dollar gekost!!!! De belastingopbrengsten op dit eiland bedragen amper 3 miljoen, de kosten voor het eiland overeind te houden ruim 6 miljoen. Infrastructuur is ronduit bagger, scholen zijn niet veel beter. Beste voorbeeld is daar het schoolsysteem. Omdat de leerlingen te DOM zijn voor het nederlandse systeem(ja zelfs VMBO basis is al vaak te hoog gegrepen) zijn ze maar overgestapt op het cwc a-level systeem. En nee spreek hier niet over het britse systeem maar het caribische cwc systeem. Het onderwijssysteem waar je bij de vocational richting nooit kan zakken. Win-win situatie is ook dat de leerlingen niet meer in nederland kunnen komen studeren.
Maar wanneer men onafhankelijk wil worden van nederland dan wordt het nog grappig. Alle kennis en kunde wordt geimporteert. De overheidsdiensten wordt voornamelijk uitgevoerd door Nederlanders. Marechaussee vanuit nederland, politiechef vanuit nederland, docenten ook voornamelijk vanuit nederland. Ziekenhuis, doktoren enz. grootste deel vanuit nederland. Grootste werkgever van het eiland olie overslagbedrijf nustar, vanuit Amerika. Wanneer nederland zich zou terugtrekken zal het eiland in 2 jaar armer zijn dan haiti. Ze hebben namelijk niets wat ze kunnen. Geen productie, geen toerisme, geen grondstoffen, geen landbouw voor export(alles wordt geimporteerd). Succes statianen, maak maar vele domme kindertjes met je (verre) familieleden. Want iets anders is er niet.

Statia | 13-10-17 | 17:21 | 2

Ik heb inderdaad eens een theorie gehoord dat de domme slaven daar overboord werden gezet... weet niet of het klopt. Maar dat deze domheid al generaties teruggaat en ook nooit meer zal veranderen.

RenHoek | 13-10-17 | 17:44
-weggejorist-
Eigen_Gereid | 13-10-17 | 18:00

Kurk eruit trekken en af laten zinken. Meer is die puinhoop niet waard daar.

Jan Gordelroos | 13-10-17 | 17:20
-weggejorist-
rat233 | 13-10-17 | 17:19

Mooi he, nu komt de aap eindelijk uit de mouw.

oranjerood | 13-10-17 | 17:10

Nu er uit die kutkollonie niets meer te halen valt kunnen dat eiland toch wel verkopen aan een of andere kutarabier

GetOffMyWify | 13-10-17 | 17:03

Prima dan. Regel alles maar zelf, als je het beter kunt, maar reken niet op geld uit Nederland. Vermoedelijk zal ik niet gaan zien hoe op deze paradijselijke locatie een prachtige, florerende maatschappij ontstaat. Clive van Putten hunkert naar Afrikaanse armoede, en het gedachtengoed van hem zal daar een fijne bijdrage aan gaan leveren. Veel succes.

Pianoman | 13-10-17 | 17:00

‘Een natie kermt en strijdt om vrijheid tegen de meest wrede kolonisator ter wereld’.

Pathetic. Die kk lijers hebben een paar jaar terug gewoon mogen kiezen wat ze nou eigenlijk wilden: onafhankelijkheid, "zelfstandig land binnen het koninkrijk", of "bijzondere gemeente". Statia koos voor het laatste. Als ze nu opeens "kermen en strijden voor hun vrijheid", dan hoeven ze alleen maar "the magic word" uit te spreken en Den Haag, "de meest wrede kolonisator ter wereld’", zal ze onafhankelijk verklaren before you can say Jack Robinson. Maar dat willen ze helemaal niet, althans dat willen ze wel, maar mét behoud van blanco cheques vanuit Den Haag. Nederland is alleen goed om alle tekorten aan te zuiveren die ze er telkens verjubelen. En vind je daar wat van als "witte", "witmang", of "makamba", dan ben je een wrede kolonisator.

Ik zeg, zoals Hero Brinkman jaren geleden al zei: Zet die kuteilanden te koop op Marktplaats.

Dr_Johnson | 13-10-17 | 16:59

Wat hebben die eilanden ons opgeleverd?
Hoe ver zouden onze misdaadstatistieken zakken? 566 verdachten op elke 10.000 inwoners!
Altijd weer die grote bek, die corruptie, en die blankenhaat.
Maar ons geld is goed.
Laat meneer Clive van Putten in de stront zakken met zijn applaudisserend publiek erbij.

Roadblock | 13-10-17 | 16:58

geen cent meer naar die negorij, aub!

Tohuwabohu | 13-10-17 | 16:33

Komt omdat zijn voorouders slaven waren

puntjeopdei | 13-10-17 | 16:25


We kunnen die eilanden beter afzinken of echt ons gemak zoeken en ze zelfstandig laten zijn.

Ervaringsdeskundige | 13-10-17 | 16:24

Misschien kunnen we de hulp aan St. Eustatius in de ouderenzorg steken. Zo maar een idee.

MocheGurandero | 13-10-17 | 16:17

Gaan we nu ook (para)militairen sturen, ultimatums stellen, burgerbevolking in elkaar knuppelen en orde op zaken stellen?!? Dat is toch de nieuwe Europese politieke lijn met afvallige regio`s?

Feynman | 13-10-17 | 16:16 | 2

Operation Urgent Fury. De invasie van Grenada.
Pres. Reagan zei dat het zijn ontbijt niet had onderbroken.
Juncker zal om st Eustatius geen borrel minder drinken.

Teleo | 13-10-17 | 16:27

Volgens mij heeft Puigdemont niet geroepen dat hij Spaanse militairen ging vermoorden. Het verschil zit hem in de nuance.

Bijtendehond | 13-10-17 | 17:27

Kunnen we die eilanden niet verkopen? Bijvoorbeeld aan IS?

yade | 13-10-17 | 16:13 | 2

Wat dacht je van weggeven?!!

Dirty-Harry44 | 13-10-17 | 16:59

Een Venezuele wellicht, voor 100 tanker ladingen olie?
Dan hebben we er nog wat aan.

hotmint | 13-10-17 | 22:11

Het enige nut die deze eilanden hebben is dat ze dienen als reisbestemming voor Willumpie van Oranje. Zo'n reisje vind hij wel leuk, dus die eilanden horen er daarom bij. We hebben er niets aan, ze kosten klauwen met geld, ze zijn zo corrupt als de Oekraïne in het kwadraat, maar ja de franje van oranje gaat voor.

Memek | 13-10-17 | 16:04

Elke keer wanneer de (voormalige) Antillen ter sprake komen, rijst er bij mij altijd dezelfde vraag op: Waarom hebben wij die pokke-eilanden nog? Zij mogen ons niet, wij mogen hen ook niet echt. Nederland blijft er geld inpompen en wanneer de overheid voorwaarden stelt is het meteen kommer en kwel. Waarom hebben we het daar niet over? Zelfs Rutte heeft ooit gezegd dat hij ervoor openstond het met de Antillianen te bespreken.

Battery!!! | 13-10-17 | 16:03 | 2

De Christenen hadden Jezus om de erfzonde af te kopen....

TheseDays00 | 13-10-17 | 16:32

De VS zal het niet leuk vinden als Nederland tegen de Antillen zegt, zoek het maar uit. Daarnaast hebben we wurgende verplichtingen voor de eilanden volgens de VN.

Rest In Privacy | 13-10-17 | 21:02

Send the Marines!
-
(wat is 'pang, pang!' in het Statia 'Engels' ?)

bisbisbis | 13-10-17 | 16:03 | 1

Kra kra kra

A.I. van Dee | 13-10-17 | 16:30

Don't bite the hands that feed you! Die negerts weten dondersgoed dat ze nergens zijn zonder hulp (pecunia) uit Nederland, dus ga gauw maar weer de voeten kussen van degenen die het mogelijk maken dat ze in St. Eustatius onder de klapperboom lekker kunnen chillen met de matties!
Van mij mogen ze dat hele St. Eustatius laten wegzinken.

BadLieutenant | 13-10-17 | 15:58 | 2

Ah, je kent het verschijnsel niet dat, hoe meer financiele hulp je geeft, hoe meer de ontvanger de pest aan je krijgt? Zeker wanneer je volgens de ontvangers vanuit je "witte suprementie" geld geeft.

Roadblock | 13-10-17 | 17:34

Ach, ze zijn veel te lui om echt gewelddadig en opstandig te worden... gaat niet gebeuren. En dit is geen grap. Lamlendig zooitle daar.

drs kwenie | 13-10-17 | 20:30

Was het niet Geert Wilders die deze gebieden de pina colada eilanden noemde die we z.s.m. moesten lozen. Hij had, zoals wel vaker, gelijk.
Bovenwindse corruptie daar moesten we maar z.s.m. een einde aan maken, evenals aan de benedenwindse.

Memek | 13-10-17 | 15:53 | 2

Geert Wilders gaat elk jaar op vakantie naar Bonaire. Zag hem nog in het voorjaar op het dorpsfeest in Rincon. Aardige gast en hij had het naar zijn zin, eindelijk eens met minimale beveiliging.

Lafayette | 13-10-17 | 16:13

Als jij dat weet dan weten zijn vijanden dat vast ook...........

Memek | 13-10-17 | 16:54

Een sterk en onafhankelijk Curacao is een petit fours voor Venezuela.

Feynman | 13-10-17 | 15:52

Je draait de geldkraan dicht en verleent geen paspoorten meer.

na een heel korte periode die nodig is, om ze te laten beseffen dat het echt zo is, komen ze op hun knieen naar uw troon, cabinet, ministerie gekropen en rollen ze zich door het stof om toch maar terug centjes te krijgen.

nonkel koloniaal loste het overigens anders op, die had al na 5 minuten resultaat maar die methodes zijn tegenwoordig te efficient.

Lt-Kol Kilgore | 13-10-17 | 15:46

Spullen inpakken, wegwezen en nooit meer naar omkijken.

DrumPiet | 13-10-17 | 15:42 | 1

Als we al weg mogen van de Amerikanen om dat eiland (nog meer) een drugsbroeinest te laten worden, vallen de Yanks daar over een paar jaar zelf binnen. En die nemen geen halve maatregelen

Teleo | 13-10-17 | 15:49

Het is geen corruptie, het is Afrikaanse cultuur.

watergeus | 13-10-17 | 15:41 | 1

Gelukkig hebben we in Nederland geen corrupte politici of een partij-elite die de baantjes verdelen....

Lafayette | 13-10-17 | 16:16

Acuut alle betalingen aan Eustatius stopzetten.

_kees_ | 13-10-17 | 15:40

Waar is die orkaan wanneer je hem op St. Eustatius nodig hebt?

De Vrijlansier | 13-10-17 | 15:38

Het zit in de genen en heeft niets met ons geweldige verleden te maken.

hetwerktniet | 13-10-17 | 15:37

Nou rijdende rechter, het maar:
Geen moneys meer,bewoners terug naar Afrika, eiland teruggeven aan de Arowokkel (ofzo)indianen.

RickTheDick | 13-10-17 | 15:37
-weggejorist-
omanders | 13-10-17 | 15:36

Een beetje bewindsman had deze corrupte vlegel direkt in een kerder naar (eigen) keuze gedonderd
maar in de huidige tijden gaat zoiets op z'n polder-Nederlands, maandenlang durend slakkentraag, met een gender-neutrale 'oplossing' want 'gevoelig' bevonden kwestie
Hondsbrutale lieden als Clive de graaier weten verdomd goed wat ze doen, ruiken bloed, bijten toe en weten dat ze er mee weg zullen komen
want hebben altijd de verzonnen kolonialisme-troefkaart als joker achter de hand

Tobi | 13-10-17 | 15:35

Uitslag referendum 8 april 2005
Optie Stemmen Percentage
A: behoud van de Nederlandse Antillen 605 76,6
B: rechtstreekse banden met Nederland 163 20,6
C: integratie in Nederland 17 2,2
D: onafhankelijkheid 5 0,6
Blanco en ongeldige stemmen ? -
Opkomst 790 56,0

Teleo | 13-10-17 | 15:35 | 1

Kortom Sint Eustatius is ontzettend klein. Kleiner dan de meeste kleine dorpjes in Nederland. En pak nu eens de gemeenteraad van zo'n klein dorpje in Nederland... Nu vind je al flinke mafketels in de gemeenteraden van onze grote steden, maar in de kleine dorpen wordt het bijna hilarisch.
DAT is het niveau van Sint Eustatius. Een Nederlandse gemeente met 1.600 inwoners. Je mag er niets meer van verwachten dan de wethouder van Juinen of Ter Weksel.
Ja, sinds 10-10-2010 is Nederland niet in alles een nette partij geweest, maar met dit soort volidioten wordt die verhouding er ook niet beter op.

Lafayette | 13-10-17 | 16:03

Heeft die zandheuvel nog enige economische validiteit dan? Laat ze het lekker bekijken daar.

His Lordship | 13-10-17 | 15:35

Venezuela heeft territoriale claims op "onze" eilanden. Waarom geven we niet gewoon hun zin? Win-win.

Abject | 13-10-17 | 15:33 | 1

Kijk nog eens op een kaart v/d wereld.

Teleo | 13-10-17 | 15:36

Geef die eilanden toch aan socialistische heilstaat Venezuela, gratis als ontwikkelingssamenwerking.

1. Eilanden eindelijk verlost van het koloniale juk dat hun iedere dag weer onderdrukt & den pijn van den slavernij doet voelen.
2. Venezuela kan wel wat verkoopbare infra gebruiken, ze zijn daar sinds 1999 puur socialistisch, dus zijn de laatste kapitalisten intussen dood of opgesloten en is alle welvaart eerlijk verdeeld. De bevolking is inmiddels toe aan de stage van gras vreten.
3. Ons koninklijk huis en de voltallige regering plus andere notabelen hoeven niet meer regelmatig op staatsbezoek naar de eilanden. Voor het geld dat daarmee uitgespaard wordt kan er af en toe wel een containerschip gras naar Venezuela..

Jan Passant mk2 | 13-10-17 | 15:32 | 1

Ik heb de claims voor de grap nog eens opgezocht, maar dat blijken ze niet eens te kunnen betalen. "Curaçao, Aruba en Bonaire hoeven niet bang te zijn voor annexatie door de Venezolaanse president Hugo Chávez. De eilanden zijn eenvoudigweg 'te duur' voor Venezuela.
Dat zeggen adviseurs van Chávez en kenners van de buitenlandpolitiek van Venezuela" www.nu.nl/boek/2510302/annexatie-cura...

Abject | 13-10-17 | 15:38

Verkopen voor een symbolisch bedrag van €1

HenkyPanky | 13-10-17 | 15:30 | 2

Wat zou je zeggen van geld toe?

DasNouJammer | 13-10-17 | 15:37

DasNouJammer | 13-10-17 | 15:37
Eigenlijk wel goed; dan is het meteen een schenking die we van de belasting af kunnen trekken. Zo kunnen we Brussel ook een beetje zieken.

little C | 13-10-17 | 20:17

Vraag 6: Zijn de militairen met scherpe munitie uitgerust en in volledige paraatheid gebracht?
Vraag 7: Is de betrokken politicus al gearresteerd?

moitambien | 13-10-17 | 15:30

Het applaus dat hij krijgt voor zijn oproep tot moord is nog beangstigender. Kun je nagaan over hoe een groot deel van die eilandbewoners over ''macamba's'' denkt.

mohammmedtriplem | 13-10-17 | 15:27 | 2

Ben verbaasd. Vele jaren geleden was net een liefelijk eiland. Een lokale schooljuffrouw waar ik ee n dat mee had. Ze had liever een Hollandse man. Toen dacht ik nog wat moet ik op zo,n klein eiland.
Later spijt want het leven is er behoorlijk relaxed, altijd mooi weer,zeilen en duiken, ook op naburige eikanden. Maar dan krijg je dit en zou je aldaar ineens een gehate vreemdelong zijn.
Hoewel als die witties eens zelf heft in handen nemen, niemand zeggen, geen sporen, en dergelijke machtspolitici opruimen is iedereen van dat gedoe af.
Tot de volgende zgn verongelijkte eilander opstaat en weer een zielig corrupt verhaal begint, immers dit houdt niet op.

Moneytron | 13-10-17 | 15:36

Klote android toetsenbord;
Was het een...
Ik een dat mee had
Etc

Moneytron | 13-10-17 | 15:38

Even denken... Wij willen geen geld meer verbranden aan die eilanden, en zij haten ons en willen niets met ons te maken hebben. Hoe moet dat nu.... Wat is de oplossing...... (krijgt hoofdpijn)

Haatgenerator | 13-10-17 | 15:26

Ronald altijd +1.

Boris die Sauertopf | 13-10-17 | 15:24 | 3

Klopt. Helaas SP altijd -1

Rest In Privacy | 13-10-17 | 15:25

Klopt. Helaas SP altijd -1

Rest In Privacy | 13-10-17 | 15:25

Wie waren destijds tegen de EU? Moet je eens nagaan hoe welvarend Nederland met al die miljarden nu zou zijn..
Hadden ze zelfs Oma gewoon 3x per dag kunnen wassen.

Boris die Sauertopf | 13-10-17 | 15:31

Hij zegt het en de zaal juicht. Hier zit meer achter, dit lijkt op die oorlogs taal die ze in Zuid Afrika uitslaan, Daar zijn ze ook uit op een white genocide. En lopen de politici ook de (zwarte) burgers op te hitsen om meer blanke en boeren te vermoorden. Waarschijnlijk zit hier weer een vies links clubje achter.. Deze man is niet woke genoeg om dit zelf te bedenken.

Mark_D_NL | 13-10-17 | 15:23 | 2

E.o.a. drugskartel lijkt me waarschijnlijker.

Teleo | 13-10-17 | 15:25

‘Vies links clubje’ zegt deze koekwaus.

Fantabulosa | 14-10-17 | 08:21

Geef het ze zijn wij er van af

Bokito ergo sum | 13-10-17 | 15:22

Heb net geleerd dat blauw en roze ontzettend gevaarlijke kleuren zijn en probeer ze nu zoveel mogelijk te mijden.

Al-Dente | 13-10-17 | 15:21

1 van die kut eilanden leeg vegen en inrichten als gevangeniseiland, daar kunnen we die staatsgevaarlijke idioten gewoon loslaten en doen ze niemand kwaad..... ergens anders zijn die eilanden toch niet goed voor.

Fatwabuster | 13-10-17 | 15:17

roflol

Hij heeft teveel Kim Jung Il gekeken met zijn brakke satelliet verbinding.

Hoeveel kernkoppen heeft St. Eustatius?

Teleo | 13-10-17 | 15:17 | 1

Eén. Wij noemen hem Clive.

bisbisbis | 13-10-17 | 17:04

Of men donderd van der Putten in de jail, want opruiïng en stet orde op zaken mbt bestuur en corruptief.

Of we laten ze zelfstandig worden, hun eigen land en zonder bruidsschat, al genoeg gekost. En we sturen alle werkloze en crimknele Antilianen van de zelfstandigen eilanden terug.

Moneytron | 13-10-17 | 15:16 | 1

Ach, de man is politicus. Die moeten wat roepen voor de achterban.

Teleo | 13-10-17 | 15:18
-weggejorist-
First Contact | 13-10-17 | 15:15

Oplossing is simpel. 200.000 Nederlanders een premie geven om naar de antillen te verhuizen. Is het heel snel afgelopen met de cultuur daar, wordt het een normaal rijksdeel en kunnen we er zsm gewone gemeentes van maken.

Pierrepoint | 13-10-17 | 15:14 | 3

Waarom? Afduwen als hij en zijn partij dat zelf willen. Ik wil geen kolonien of overzeese gebiedsdelen of hoe je het ook wilt noemen. Wil je er niet bij horen, nou, dan niet.

TheseDays00 | 13-10-17 | 15:18

Zoals de Javanen dat doen met hun andere eilanden, heel gebruikelijke en kennelijk legitieme oplossing.
PS. Die vd Putten wil dezelfde status en macht (geld) als die baas op Sint Maarten. Hij ziet hoe men zich daar verrijkt met Nederlandse doe koe, dat het gewoon kan, ook nu na orkaan, dat willen ze daar nu ook uiteraard.

Moneytron | 13-10-17 | 15:19

Dat is dus al lang aan de gang. Sinds 10-10-2010 (dus sinds de status bijzondere gemeente) zijn er elk jaar 1000 Nederlanders naar Bonaire verhuisd. Het is overigens niet echt een verbetering.
Nederlanders zijn eigenlijk helemaal niet leuk, als het er meer worden krijg je vooral zuur gezeik over waarom zij wel en ik niet etc.
En... Nederlanders blijken minstens zo veel lak te hebben aan integriteit als Bonairianen. Dat is geen verassing want in Nederland is volop corruptie, vriendjespolitiek en graaigedrag. Nederlanders zijn alleen beter in de camouflage.

Lafayette | 13-10-17 | 15:46

Stuur de kmar bsb, kct, zeesoldaten van Michiel de Ruyter en 100 JSF er op af om de woelingen te beteugelen. Oh wacht defensie is momenteel niet in staat om een expeditionaire task force op te hoesten

HetOorAakel | 13-10-17 | 15:14 | 2

En waarom zou je dat willen doen? Gewoon alle banden verbreken en het ze laten uitzoeken. Scheelt ons een clusterhoofdpijn.

Panos88 | 13-10-17 | 15:17

Op Sint Eustacius volstaan 2 peletonnetjes lucht mobiel of mariniers al hoor. Geen punt, zeker niet wanneer ze a la kapitein Westerling de brandhaarden duidelijk bestrijden en terecht wijzen.
Of inderdaad, handen af maar ook 0,0 euro erheen dan.

Moneytron | 13-10-17 | 15:22

Waarmee ik natuurlijk beslist niet in gender wil specificeren ook. Oh nee.

LibertasSimplex | 13-10-17 | 15:14

Deze man moet worden opgepakt door onze Special Forces van het korps Mariniers. Daarna even de mariniers langs Bouterse sturen. Nederland moet zijn kracht eens tonen. Al dat slappe gedoe. 40 jaar later worden mariniers voor de
rechtbank gesleept wegens de treinkaping..... onzinnig gewoon.... wat denk je nou als treinkaper, dat je even een gesprekje kunt voeren ..... nee natuurlijk niet...

exwout | 13-10-17 | 15:13 | 1

MHGA
Make Holland Great Again.
Denk niet dat we dat moeten willen. Anderzijds ,eens echt orde op zaken stellen zou goed zijn voor de gewone burgers aldaar die deze corruptie niet willen, Antillen en Suriname.
In 1982 meen ik lagen we met paar hondrd mariniers aan de grens met Suriname om in te grijpen, onze schijtregering durfde niet en trok alles terug en zie wat ervan is gekomen.

Moneytron | 13-10-17 | 15:26

Overigens: gelijke monniken gelijke kappen.
Als Wilders al wordt vervolgd voor "minder minder" zal hier het OM toch ook wel iets te doen hebben?

lsimon | 13-10-17 | 15:13 | 1

Dat zou racistisch zijn, want Wilders (hoewel half indo) is white privilege

Dussen | 13-10-17 | 15:21

Haha wrede kolonisator. Weleens in een Antillianenbuurt gewoond? Over wrede koloniseerders gesproken. discl Soms, en het ligt heus niet aan de Antillianen an sich ehm, an sich niet etcetera vertrouwen in de toekomst.

LibertasSimplex | 13-10-17 | 15:12

Ik zou die onafhankelijkheids wens morgen geregeld hebben als ik Plassterk was. Wat je nodig hebt is pen, papier en een ruggegraat.....

Yeohan | 13-10-17 | 15:10

Off topic, mag dat Joris?
Volgens de laatste gegevens kost een TBS-behandeling €538 per dag.
bron: TBSNederland
Vandaar de btw-verhogingen.

meneer Q | 13-10-17 | 15:09 | 1

Belachelijk; huur 30, eten 8 , psycholoog 60 en administratie 5 euro. Kan dus makkelijk 5 keer zo goedkoop p/d.

Boris die Sauertopf | 13-10-17 | 15:29

Ik dacht eerst toen ik dit zag: "dit zal wel een idioot klein partijtje zijn daar".
Maar deze man (leider PLP) heeft 40% van de zetels in de eilandraad in zijn bezit en is daarmee gedeeld de grootste partij van het eiland.
Maakt het toch wel iets erger.

lsimon | 13-10-17 | 15:08 | 2

Mwa, dat betekend gewoon dat hij de meeste vrienden heeft. Of het meeste geld, één van beide.

Haatgenerator | 13-10-17 | 15:11

Uiteraard, de mensen worden er vaak op gestookt met onjuiste informatie en dit is het gevolg. Macht voor corrupte bendeleiders.
Vroeger bestond er nog zoiets als afschot, nogal rigoreus inderdaad maar zoals nu werkt ook niet. Nederland laat zich in het pak naaien

Moneytron | 13-10-17 | 15:30

Helemaal mee eens, ophouden met dit betuttelkolonialisme.

Panos88 | 13-10-17 | 15:08

van Raak is een eurofiele engbek met zijn "Europese Nederlanders" en doet alsof er al een europeesch leger is "Europees Nederlandse militairen"
Veel gekker moet het niet worden.

paost712 | 13-10-17 | 15:07 | 1

Ja, echt een engbek om onderscheid te maken tussen Caribische en Europese Nederlanders. Echt heel gek en er zal wel veel meer achterzitten... in jouw hoofd dan.

Acar_ketimun | 13-10-17 | 16:58

Weg ermee. Doei

Mali | 13-10-17 | 15:07

Verkoop die negorij toch aan de Yanks voor een pakkie Stuyvesant. Strik erom en weg ermee. Wat voor verantwoordelijkheid hebben wij te opzichte van de plaatselijke bevolking? Dat we hun koppensnellende voorouders indertijd hebben gered van hun koppensnellende buren? En wat voor voordeel heeft Nederland nog bij die kale rotsen?

Sans Comique | 13-10-17 | 15:05

Lekker dankbaar weer. Afscheid nemen hiervan.

Rest In Privacy | 13-10-17 | 15:04

Europese nederlanders? Wat is dit voor genderneutraal nationalisme dan?

ColdWally | 13-10-17 | 15:03

6 Kunnen we het eiland aan Venezuela cadeau doen per 5 December?

TheseDays00 | 13-10-17 | 15:03

OK. Jullie je zin. We nemen afscheid zonder afrekenen. Vertrouwen in de toekomst!

Glasgow Argus | 13-10-17 | 15:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl