Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lamyae Ahoehaooehaaoo beseft plots: "NPO kiest hoofddoekjes uit wegens hoofddoekje"

blonde del

Zijn dat nog eens daverende onthullingen in de meubelfoldercolumn van de vernieuwende moeslimjournalist Lamyae Ahououehehehe - die een gendertype heeft dat binnen de islam bijna gelijk is aan dat van de man, derhalve een hoofddoekje draagt, haar bestaansrecht ook volledig haalt uit het feit dát ze een hoofddoekje draagt en louter mag opdraven als er weer eens over allochtonen geschreven of geouwehoerd moet worden. Die realiteit slaat keihard in het gezicht van Lamyae Ahahoehakbar nu blijkt dat Shula Rijxman (NPO) haar enkel en alleen wil inzetten dankzij haar hoofddoekje. Niet ondanks. Dankzij. Ahalaladinges: "Diversiteit is belangrijk, maar er moet wel over nagedacht worden. Het is geen hokje dat even ingevuld moet worden voor een goed gevoel. Een functie speciaal voor allochtonen creëren is hetzelfde als allochtonen weigeren voor een functie. Het is misbruik maken van afkomst, een factor waar je geen invloed op hebt." JA. LAMYAE. ZEG. HET. ZE! "Toen kwam de aap uit de mouw. Er was een diversiteitsafdeling (...) Het is 2017 en bij de publieke omroep werken ze nog steeds met diversiteitsafdelingen en speciale functies voor allochtonen." Verklapt Lamyae zomaar even dat die rasracisten van de NPO van uw belastingpoet een diversiteitsafdeling in het leven hebben geroepen, waarbij allochtonen baantjes in de schoot geworpen krijgen, omdat u er met uw collectieve moedwillige buitenlanderobstructie voor zorgt dat allochtonen zo matig (mogen) integreren in uw fascistische naziland. En daar zijn de excuushoofddoeken dan weer boos over. Schiet ons maar lek. Niet letterlijk.

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik ga iedere vrijdag naar de kapper voor een watergolfje. Vanwege regen en wind op mijn terugweg is daar vaak niets meer van te zien. Nu vraag ik mij af of het is toegestaan dat ik, geen moslim, een hoofddoek mag dragen. Ik wil graag een hoofddoek om mijn kapsel te beschermen. Ik vraag mij af of ik als oproerkraaier wordt gezien die de islam beledigt omdat ik als niet-moslim een hoofddoek draag. Of word ik gedwongen de hoofddoek op een manier te dragen zodat die niet uitziet als door een moslim gedragen want anders beledig ik de islam? Of moet ik door middel van het dessin duidelijk maken dat ik geen moslimhoofddoek draag om niet te choqueren, maar dan vraag ik me af of dat niet wordt opgepakt als me afzetten tegen de hoofddoek bij de moslims. Kortom, hoe vrij ben ik als niet moslim om een hoofddoek te gebruiken puur uit ijdelheid om mijn kapsel te beschermen? Iemand?

Louise-in-de-pels | 29-09-17 | 09:58
-weggejorist-
Hetvolkspreekt! | 29-09-17 | 08:10

Als je Lammie Amehoela googelt is het BNR... DWWD.( het zal ook es niet).. Meubelfolder... wat de klok slaat.
Ik weet genoeg : knuffel-Sargentinïer. Doorlopen mensen!

daytripper | 29-09-17 | 02:55

Ik lees hier toch de gesteriliseerde teksten van een besneden vrouw zonder clitoris.
En die daarna zegt, dat het hebben van geen clitoris helemaal niet zo erg is, omdat seks voor vrouwen helemaal niet zo erg is.
En dat ze gelezen heeft, dat vrouwen mét 'n clitoris ook vaak niet klaarkomen.
Dus waar hebben we 't over, als ze spreken over godsdienstvrijheid en het dragen van een hoofddoekje?
Zij, en nu komt 't, want zodra iets over haarzelf persoonlijks gaat melden, gebruikt ze haar eigen ervaringen om haar mening mee te bewijzen, en dat niemand het in z'n hoofd moet halen haar tegen te spreken, want het zijn háár (oncontroleerbare) ervaringen.
Wat zegt zij, de moslima over 'haar' gelijk (?), nou, dat ze helemaal in volledige vrijheid heeft gekozen voor het dragen van een hoofddoekje.
En dat het puur toevallig is, dat de islam dat dwingend voorschrijft.
En dat het puur toevallig is, dat haar islamitische man dat ook zo vindt.
En dat het puur toevallig is, dat al haar vriendinnen ook hoofddoekjes dragen om dezelfde reden.
En dat de informatie, of zij is uitgehuwelijkt, of besneden, of dat zij anders door haar achtergrond wordt gestraft met een afwijkende mening, er ook echt helemaal niks mee te maken heeft. Want 'dat doet er allemaal niet toe in háár leven'.
Juist ja.
En nu mogen wij alleen nog maar ja-knikken bij deze opstapeling van losse bedenksels, of straffe van gemene islamofobe en vrouw-vijandige mensen te zijn, die haar maar niet willen laten integreren, 'nat als alle andere Nederlanders'.
Eh, meissie, je hebt 't fout, maar je bent niet meer te redden in je verhospitaliseerde afhankelijkheid (moeilijk woord, sorry).
In de psychologie heeft men nog veel meer moeilijke woorden voor 't syndroom, dat als je je hele leven leeft in een door de islam bewaakte bubble, je je daarna identificeert met de goedkeuring van je onderdrukker, en je daarna de blinder begaat, te denken, dat jouw aan je onderdrukker aangepast mening ook jouw eigen mening is. Islamitische vrouwen met een hoofddoekje zijn gehersenspoeld. De grote cijfers bewijzen, dat er geen individuele vrijheid voor wel of geen hoofddoekje in de islam bestaat. Per enkele vrouw kun je niet bewijzen dat 'toevallig' de ene vrouw kiest voor een hoofddoekje. Maar als alle vrouwen binnen de islam een hoofddoekje dragen, dan weet men voor honderd procent zeker, dat de islam met die islamitische goedkeuringscode zwaar onderdrukkend is. Omdat als je honderd, of duizend, of tienduizend vrouwen kunt zien met het dragen van een hoofddoekje. En dat de natuurlijke verscheidenheid van verschillende meningen onder de vrouwen pas zichtbaar is, als die vrouwen in vrijheid kunnen kiezen voor wel of niet een hoofddoekje.
Zouden de helft, of in ieder geval heel veel islamitische vrouwen rondlopen zonder hoofddoekje, dan weet men, dat er vrijheid en vrije keuze voor wel of niet een hoofddoek is. Maar zien we eigenlijk geen islamitische vrouwen zonder hoofddoek, en lopen al die vrouwen mét een hoofddoek, dan weten we echt zéker, dat al die islamitische vrouwen vreselijk onderdrukt worden.
Sorry, de grote cijfers liegen nooit.
De mensen zijn altijd verschillend, zodra er vrijheid is.
En vrouwen zijn net als alle mensen; alleen zonder vrijheid zien ze er allemaal hetzelfde uit.

Der Paulie | 29-09-17 | 02:26 | 2

nat = net (als alle andere Nederlanders)
blinder = blunder (begaat, te denken.....)

Der Paulie | 29-09-17 | 02:32

Ik buig diep voor uw realistisch betoog hierboven +1

Omnisofos | 29-09-17 | 12:48

Ik verlang terug naar de neger omdat het moet

DommeNeger | 28-09-17 | 22:58

Ha, ik moet er gewoon om glimlachen.

zweeperover | 28-09-17 | 21:32

Sinds hakkelaarster hoofdmutsje bij BNR altijd door Bas van Werven heen lult en helaas het redelijke geluid wat BNR altijd had om zeep heeft geholpen luister ik er niet meer naar..

Degebruiker | 28-09-17 | 20:38

Sjonge wat een gare reacties hieronder. Ben ik een keer blij met een moslim (huh?) die het discriminerende en buitengewoon ongezonde linksdenken op een juiste manier aankaart, vervolgens staat het topic en de reaguursels bol van de domme, ongefundeerde en op-de-man/vrouw/onzijdigheid-spelende onzin. Deze vrouw wil integreren, terwijl zij verder van haar recht gebruik maakt om religieus te zijn. Zijn we dan echt zo ver afgedwaald dat we ook niet meer de goedwillende mensen kunnen herkennen? Dit is één van de weinige topics met een moslim, waar we met z'n allen eens positief over moeten zijn. Haar standpunt bevorderd bijvoorbeeld nogal de integratie van binnenuit..... En wat doen we? Wij gaan met z'n allen los op een dame die het juist eens goed bedoelt, dat is toch te dom om te poepen. Hebben we nog wel een mening? Of zijn we zo rechts geworden dat we dezelfde stuiptrekkingen en schietreflexen vertonen als waar we links jarenlang op afknallen? Dat als het woord 'moslim' valt, wij he-le-maal Hitler gaan op de persoon zonder de lettertjes te lezen? Creëer eens een eigen mening en lees dan de column nog eens begrijpend door. Ik hoop dat er veel allochtonen volgen die dezelfde gedachten hebben als deze dame, hoewel ik ook wel weet dat dit hoogstwaarschijnlijk valse hoop is. Maar laten onze topics en reaguursels daar dan in ieder geval remmende werking op hebben, want anders zouden ze nog gelijk hebben ook. We moeten ons schamen!

RigouReus | 28-09-17 | 19:51 | 9

Snap je er echt niets meer van? De column is een ultieme poging om “bijna” de islam en de hoofddoek salonfähig te maken. Not. De hoofddoek is imo een religieus symbool van onderwerping welke gewoon niet in het openbare domein thuishoort. We hebben een seculiere maatschappij waarin de vrije mens centraal staat. Tolerantie is prima. Maar niet voor de mensen die intolerantie onder het mom van religie verspreiden.

ristretto | 29-09-17 | 07:07

Beste rigoureus, je zegt dat het niet om de vlag maar de inhoud gaat. Helaas gaat de vlieger niet op. Het terechte aankaarten van dit stomme linksdenken is terecht.
En nu de positie van waaruit dit aankaarten gebeurt; de positie van de vlag. Zij wil graag dat dit onderscheid niet meer gemaakt wordt en dat het hebben en dragen van een hoofddoek volstrekt normaal is en een verworvenheid van de moderne moslima.
En laat dát nou net niet waar zijn in mijn optiek en die van vele lezers en lezeressen.

De hoofddoek als symbool van onderwerping aan een religie die juist erg intolerant is dient wat mij betreft uit het openbare domein te verdwijnen. Het is als volledig gekleed de sauna inlopen en zeggen dat je ook rechten hebt.
Ik snap ook wel dat ze pissig wordt als ze naar een aparte sauna wordt verwezen die de linksmensen verzonnen hebben. ( een aparte homo asiel opvang ipv de klootzakken aan te pakken die hen bedreigen ) Ze wil hier en nu met haar hoofddoek de grote mensen sauna in. Rigoureus, je bent al onderworpen. Lees Houllebecq en wordt wakker.
Heb niets tegen moslims en christenen die meedraaien in onze maatschappij van ongekende vrijheid. Ik ben niet bereid om een streep toe te geven aan religies die dat wel willen.

ristretto | 29-09-17 | 07:28

@ristretto
Hoezeer ik het ook met je eens ben betreffende de islam, jouw reactie is niet correct. Het gaat hier om de column, daar zijn we het denk ik wel over eens. Het is simpel: lees de column eens alsof deze geschreven zou zijn door braboneger. Dan was er niets dan hulde voor de prachtige column. Met uitzondering van de (feitelijke) constatering dat ze voor een moslimprogramma heeft gewerkt, wordt hier echt helemaal niets betreffende de islam genoemd of gepropagandeerd. Ze kaart enkel het feit aan dat ze allochtoon is en daarom wordt voorgetrokken, iets waar zij niet van houdt. Ze had in deze column net zo goed chinees kunnen zijn. En haar mening op dat punt vind ik in haar te prijzen.
Natuurlijk, ze wil graag islam in onze maatschappij brengen, maar daar gaat het hier niet om. Ze stelt in deze column de foutieve denkwijze van de Nederlandse linkse samenleving aan de kaak. Op het moment dat ze dat niet zou doen en zich gewoon zou inwerken met haar bevoorrechte allochtone positie, zou dat zelfs beter zijn voor de islam dan nu ze dit aankaart. Ze zegt juist dat ze wil worden beoordeeld op haar kwaliteiten en niet op haar (allochtone/islamitische) achtergrond. Grappig eigenlijk dat je dat nu juist wel doet in jouw reacties, zonder de kwalitatief goede column te beoordelen schiet je (en GS ook) direct door om haar te beoordelen op haar islamitische achtergrond.

RigouReus | 29-09-17 | 10:18
▼ 6 antwoorden verborgen

Er zijn hele p*nistuitjes dragende bevolkingsgroepen die nu eindelijk ook wel eens zo'n voorttrekbaantje willen!!! Ik zeg 'discriminatie'!

ReneHopeta | 28-09-17 | 19:38 | 1
-weggejorist-
Hetvolkspreekt! | 29-09-17 | 08:14

Nog steeds geen tulband op het kijkkassi.
Er is nog een lange weg te gaan

Kanarie_Geil | 28-09-17 | 19:28

Als dat fotootje de kop van dat wicht is, dan weet is genoeg.
Manohmanohman.

Rest In Privacy | 28-09-17 | 19:26

Wat willen ze verder nog bewijzen met die hoofddoeken? Dat ze ontzettend domme kutwijven zijn met z'n allen? Dat geloofde ik 10-20 jaar geleden al. En wat moet je ook een ontzettende linkse NPO-deugkloot zijn om nog ooit een woord te wisselen met zo'n doos.

Wachtmeester R | 28-09-17 | 19:20

Hallo Lamyae, dat hokje heb je zelf al helemaal ingekleurd door met een kopvod door het leven te gaan. "Hallo, ik ben moslim, dat je het weet!" straalt van je af, waar je ook gaat of staat. Dat doet helemaal niemand je aan, dat doe je zelf, helemaal zelf. Je draagt primair uit dat je je aan een bepaalde woestijngod onderwerpt en dat iedereen dat moet weten vóórdat er verder van enige ontmoeting sprake is. Snap je? Dat je dat zo graag wilt, dat het zo verdomd belangrijk voor je is om te vlaggen, waar je ook gaat of staat, dat mag je helemaal zelf bepalen. Maar dan pas je ook precies in een van die hokjes van Rijxman natuurlijk! Nog vóórdat er verder sprake is van een ontmoeting. Je wordt aan de poort geselecteerd omdat je moslima bent en dat zo nodig uit wilt dragen, omdat je vlagt. Wie of wat je verder bent is totaal niet aan de orde, maakt geen enkel verschil, doet er niet toe. Zoals straks ook aan die andere poort de moslims van de kafir worden gescheiden. Wie of wat de kafir zijn als mens doet er dan ook niet toe. Ze zullen allemaal, stuk voor stuk, dus ook Rijxman als ze zich niet op tijd bekeert, branden in de hel, voor eeuwig.

Schoorsteenveger | 28-09-17 | 19:05 | 1

bam !

Creaguurder | 28-09-17 | 19:10

Laat maar ja, die hollewaai.

Verbandmeester | 28-09-17 | 18:27

Zullen we gewoon eens stoppen met allochtonen voor te trekken? Als je iets wil bereiken, dan moet je er hard voor werken. En begin je met een achterstand, dan zal je harder moeten rennen om in te halen. Dat kan niemand anders voor je doen, dat moet je zelf doen.

marcoplarco | 28-09-17 | 18:22 | 1

Racist!

KutFilosoof | 28-09-17 | 18:29

Ik lach me dood npo is rasistischer Dan de KKK

Jacktheflipper | 28-09-17 | 18:21

Wat een raar artikel. Zij schrijft een column waar je het volledig mee eens bent maar je wil haar op basis van haar achternaam toch even wegzetten als excuusmoslim?

Vreemd.

Ze heeft volkomen gelijk. Overigens doet ze primair radio volgens haar CV waar geen enkele reden is om een 'excuusmoslim' neer te zetten aangezien het daar om je stem gaat. Die doek ziet niemand. Volgens mij heeft ze daar dus alle reden om aan te nemen dat ze er werkt vanwege de geleverde kwaliteit en niet vanwege de redenen waar ze zich - terecht - aan ergert bij de NPO.

GoodRiddance | 28-09-17 | 18:17 | 2
-weggejorist-
EefjeWentelteefje | 28-09-17 | 22:47

Inderdaad. Deze mevrouw heeft volledig gelijk en zegt precies wat ik hier (hoofddoekloos) ook al regelmatig beweer: die voortrekkerij van moslims bij b.v. NPO, kranten e.d. werkt uiteindelijk in hun nadeel, en helemaal niet in hun voordeel. Het is immers knap beledigend om niet aangenomen te worden op grond van je kwaliteiten, maar omdat je zwart, neger, moslim, LGHALFABET, vrouw, of wat dan ook bent. Kappen daarmee!
Jammer van die vele domme reacties hier.

EefjeWentelteefje | 28-09-17 | 22:47

Zo... ze worden wakker. Positieve discriminatie is ook discriminatie. Sterker nog, hoe meer plusjes (vrouw, minderheid, handicap, geaardheid, enz.) des te beter het is. Politieke correctheid is a bitch...

verlegenmaarlief | 28-09-17 | 18:13

De SJWers van het NPO hebben de 1 feelgood afdeling om minderheden bij elkaar te stoppen? Wel zo makkelijker: toch minderheden in dienst (goed) en zo weinig mogelijk contact met de werkelijkheid (beter).

ScumbaggusMaximus | 28-09-17 | 18:05 | 1

de=dus
Stop de klok

ScumbaggusMaximus | 28-09-17 | 18:05
-weggejorist-
YYYY | 28-09-17 | 17:59

Is er nog ergens een leuk betaald baantje vrij voor een histerische Trump lover?

gelukzoeker | 28-09-17 | 17:43

Stop we nog eens met dat idiote Mekka gebeuren.

HollandsSupertrots | 28-09-17 | 17:42 | 1

pen

HollandsSupertrots | 28-09-17 | 17:43

En daarom hebben we zwarte piet. Speciaal gemaakt om onze donkere medemens zo eens per jaar aan een baan te helpen. Zo rollen wij.

miko | 28-09-17 | 17:13

Ik kijk allang geen npo meer en dat is goed voor m'n bloeddruk

Ron van Zon3948 | 28-09-17 | 17:12 | 2
-weggejorist-
miko | 28-09-17 | 17:15

@Miko: Ik werk al m'n levenlang in de gezondheidszorg (op de werkvloer). Dat is hard werken voor weinig geld.

Ron van Zon3948 | 28-09-17 | 17:24

De nationale vereniging van losers, gebruiken graag kreten als diversiteit en globalisering. Hun inspanningen daartoe op bijvoorbeeld het Azische en Afrikaanse continent is nul. Ze wentelen in dit soort kreten zodat ze mensen met gezond verstand, die een andere mening toebedeeld zijn, nagewezen kunnen worden en gelabeld kunnen worden als racist, fascist en nazi. Collectieve faalhazen die dat graag externaliseren, niks meer en niks minder.

netniet | 28-09-17 | 17:10

Mevrouw heeft de bokkepruik op.

LibertasSimplex | 28-09-17 | 17:09

Ah iedereen racist je kan het niet goed doen. Ik wist het wel! Rot op met je religie, oh shit dat floept er zo uit. Doe gewoon lekker mee en er hoeven geen speciale baantjes bedacht te worden aangezien stuurs jezelf buiten de maatschappij zetten er zeker geen gaat opleveren. 5x onzin prevelen naar een man in de lucht is ook onhandig idioot. Zo dat is er uit.

P-unit | 28-09-17 | 17:05 | 2

Precies mijn gedacht ,zo da s de r ook uut.

gelukzoeker | 28-09-17 | 17:09

Ik sluit me aan, dat doekje word haar graf, lekker peu!

danuska | 28-09-17 | 18:07

Eigenlijk schandalig dat er in geen enkel nieuws of aktualiteiten programma iemand met een hoofddoekje het nieuws voorleest of desnoods het weer.

beau van rtl | 28-09-17 | 17:05 | 2

Jan de hoop zou best het nieuws een keer kunnen voorlezen met een hoofddoekje om. Wel in dezelfde kleur als zij theemok, dat wel natuurlijk.

beau van rtl | 28-09-17 | 17:09

Dan wordt het een sport om op tijd weg te zappen, mij lukt het wel, zeker weten!

danuska | 28-09-17 | 18:09

Yuk. Diversiteit, politiek gebruikt zoals linkse mensen dat nu eenmaal doen, is niets meer of minder dan een slogan. Een kreet.
Geen zinnig mens komt op het idee dat zoiets haalbaar is door de strikte mono-cultuur van de islam door de multiKul (k van flauweKul) te mengen en te verwachten dat daar de Heilige Eenhoorn "Diversiteit" uit zal ontstaan.
Zelfs zonder geweld, ellende & tranen bij de finale (maar niet tranen van ontroering).

Jan Passant mk2 | 28-09-17 | 16:58

Gaat ook alleen over allochtonen hè! Wij zielig dit en dat, wij gediscrimineerd zu s en zo. Ook al geef je ze alle kansen, meer dan anderen in dit land. Altijd zeiken over henzelf.

Maar, dat autochtonen platweg geweigerd worden, want autochtoon, hoor je mevrouw de allochtoon en cs. niet over.

Creaguurder | 28-09-17 | 16:57

Geloof uitdragen middels kleding is te koop lopen met je mening. Veel mensen worden bij de overheid aangenomen wegens het hebben van de juiste mening. Dus zo gek is het niet.

Teleo | 28-09-17 | 16:55

En worden direct gepromoveerd als "lieve moslims waarvan we moeten houden".
Daarbij gekoppeld: Slachtoffer, Extreem-super-rechts-populisme, Die-Wilders, Nazisme, Fascisme, Racisme. En zo is allemaal duidelijk gemaakt door de kartel-stasi.

Kamervraag | 28-09-17 | 16:55

Alahoe haha!

Sarcastisch varken | 28-09-17 | 16:54

Stalin noemde zulke mensen, net als de meeste aytollahs, nuttige idioten. Lopen zingend en dansend naar de afgrond in de hoop dat ze als eerste mogen springen.

Tikkie Terug | 28-09-17 | 16:54

Een diversiteitsafdeling is de moderne variant van toiletten voor kleurlingen of plantages.

Feynman | 28-09-17 | 16:52 | 1

zouden de allochtonen dan ook achterin moeten zitten met hun afdeling?

Nuchternederland | 28-09-17 | 17:34

NRC; van DE ongekleurde kwaliteitskrant van Nederland naar het roodste vod van Nederland. Toch knap om zo diep te zinken.

Slough | 28-09-17 | 16:45 | 2

Hear, hear! Met uw eerste zin stemmen wij volmondig in. Wat betreft uw vervolg echter niet. Het lukt de mensheid sneller iets naar de verdommenis te helpen, dan op te bouwen en daarvan de kwaliteit te handhaven. Dat geldt niet alleen voor het eeuwenlang koesteren van oudheden en het blokje semtex van IS etc. etc., alsook voor de NRC die in ander handen overging. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Daarom lijkt het ons wel geslaagd dat John de Mol de Volkskrant overneemt en deze omturnt tot een kwaliteitskrant rechts van het midden. Helemaal zelf bedacht en het proberen waard. Cheers!

Een vrije paling | 28-09-17 | 17:09

Ja,ik weet dat ik redelijk vaak beschimpt werd omdat ik het NRC wel eens las vroeger.

Nu ligt hij in elk studentenhuis denk ik zo.

miko | 28-09-17 | 17:23

aan de andere kant dient deze dame zich ook te beseffen dat met iemand werken , die perse haar geloofsovertuiging kenbaar moet maken over het algemeen als niet geheel 'neutraal' wordt gezien. Stel je voor dat elke feyenoord/ajax/psv/etc fan dagelijks met zn shirt naar t werk gaat. Dat lijkt mij nu ook niet echt zaligmakend.

Stortkoker | 28-09-17 | 16:44

Waar kan ik nu eindelijk eens mijn lidmaatschap van de NPO opzeggen..... ik wil niet meer betalen voor die ridicule onzin!

Fatwabuster | 28-09-17 | 16:43

Kennis, kunde, ervaring, aanleg, talent..,het doet er allemaal geen ene r**t toe, zolang als je maar meer melatonine met je meedraagt dan de gemiddelde kaaskop - en het allerleukste is; aan deze farce - waar niemand mee geholpen is, de betrokken gemelatoneerde wel als laatste- wordt open en bloot uw belastinggeld besteed.

bisbisbis | 28-09-17 | 16:42

Daar is NPO3 toch voor uitgevonden?
Zo gauw je een paar allochtonen in beeld ziet in een babbelprogramma of een serie dan weet je dat het die zender is.
Op 1 zie je ze overigens ook vaak in beeld. Daar zijn ze oververtegenwoordigd.
Bij Opsporing Verzocht.

leo de pejo | 28-09-17 | 16:41

Geachte NRC-columniste Lamaye Aharouay
Het is simpel. De ‘gewone Nederlander’ bestaat niet als individu, maar wel als verzameling. Zo heeft Buma dat bedoeld. Maar dat lijkt u niet te begrijpen.
Ik lees u column trouw. Bij uw portretje begin ik me al te ergeren aan die hoofddoek en dat superieure lachje dat alwetendheid lijkt te suggereren. Dat hoofddoekje doet me altijd weer denken aan het personeelsregelement van de Zaandamse islamitische basisschool ‘De Roos’. Daarin staat dat niet islamitisch personeel toegestaan is een kruisje te dragen, mits onzichtbaar. Helaas bestaan er geen onzichtbare hoofddoeken dus moet de ‘gewone Nederlander’ zich maar neerleggen bij de zichtbaarheid van de islam.
Uw hoofddoek is voor mij het diversiteitsvlaggetje van de NRC, waar overigens heel wat mensen werken die, net als ik, uw drogredeneringen met gemak moeten kunnen herkennen. Dat u nog steeds een column heeft kan ik dan ook niet anders dan wijten aan hun door politieke correctheid beslagen bril.
Ik lees uw column ook als oefening in het ontdekken van valse redeneringen. Het is altijd weer raak. Zoals in de column waarin u ‘de gewone Nederlander’ vraagt u te mailen. Zoals ik hierboven al heb aangegeven bestaat de ‘gewone Nederlander’ als individu niet. Het is een verzameling van overwegend anonieme personen met ieder een eigen individualiteit.
De ‘gewone Nederlander’ hoeft u alvast niet onder islamitische allochtonen te zoeken. De loyaliteit aan de eigen etnische en religieuze groep is altijd groter dan de loyaliteit aan Nederland. Als individu bestaat hij niet, wel als verzameling van mensen die een bepaalde opvatting delen.
Ik weet al precies waar uw zoektocht in eindigt. In de vaststelling dat de ‘gewone Nederlander’ niet bestaat en Buma er helemaal naast zat in zijn H.J. Schoo-lezing. U gaat bewijzen dat de ‘gewone Nederlander’ niet bestaat. U doet dat niet uit sociologische nieuwsgierigheid. U doet dat om te kunnen ontkennen dat de zorgen die Buma de ‘gewone Nederlander’ toedicht niet zo serieus hoeven te worden genomen, bijvoorbeeld de zorgen over de islam.
En zo zijn we bij uw agenda gekomen. Islam is vrede, lief en niet te vrezen. Het staat immers in de krant die ze hier altijd NSB-krant noemen.

Abu Bachouca | 28-09-17 | 16:40 | 7

Mooi, gefileerd dat gedoekte serpent!

danuska | 28-09-17 | 18:30

Herkenning... dat ergerlijke moment dat je je ogen zet op dit domme hoofddoek mens d'r zeur column. Wat een gebrek aan kwaliteit om maar te deugen, hè, 'NRC'.

Montesquieue | 28-09-17 | 23:37

Een weekend met Milo Yannopoulos in een tentje op de rottummerplaat zou best wel eens therapeutisch kunnen werken.

fred upstairs | 29-09-17 | 08:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Die Lamya is toch die hakkelaarster bij BNR? Dat meisje dat bij het voorlezen zulke koddige fouten maakt? Bij BNR hebben ze haar vast aangenomen vanwege haar grote presentatiekunsten, want BNR als particulier commercieel bedrijf doet niet aan diversiteitsafdelingen, toch?
Lamya maakt haar hele carriere bij de gratie van de wens bij grote bedrijven en overheidsinstellingen om zich diverser dan divers te tonen. Die hoofddoek is voor meisjes zoals zij gewoon een bedrijfsmodel.

Glasgow Argus | 28-09-17 | 16:38

En daar heeft ze gelijk in. Het zijn geen exotische diertjes die je een speciale voorkeursbehandeling dient te geven, dat is namelijk pas denigrerend. maar ga dat maar eens uitleggen als het obsessief aan t deugen slaat.

Stortkoker | 28-09-17 | 16:34

Tjezus domme doos! Waarom denk je nou godverdomme zelf dat het positieve discriminatie heet?!

Rest In Privacy | 28-09-17 | 16:34 | 1

Of positief racisme... marrekane zijn tenslotte een ras hè!?

Sarcastisch varken | 28-09-17 | 16:56

Echt waar? Zijn de Rip van Winkle's eindelijk ontwaakt uit hun honderdjarige slaap en hebben ze voet gezet in de moderne wereld van 2017?

Neh, niet allemaal natuurlijk. Vooralsnog alleen deze dame met de onuitspreekbare naam. Iemand met een makkelijke naam, zeg een Hans Laroes, slaapt nog lekker even verder. Kan iemand Hans wakker maken als het 2025 is en Trump afzwaait?

dosis | 28-09-17 | 16:33

De enige diversiteit die ik leuk vind is een ijskast vol allerlei verschillende soorten bier.

keestelpro | 28-09-17 | 16:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland