achtergrond

Geenstijl

Politie ontslaat kritische agenten door opdrukken vals psychiatrisch stempel

Als lekkende politiemedewerkers over de naam van de suikerspiegelsprinter de rook van de onvrede is, heeft EenVandaag het vuur gevonden: Nationale Politie duwt kritisch politiepersoneel in de ziektewet met een psychiatrisch stempel om van ze af te komen.

Het is weer een dagje PRIO1 met blauw/blauw bij de afdeling politievoorlichting. Want weer, alwéér blijkt er dikke stront aan de blauwe knikker bij de Nationale Politie. EenVandaag heeft de hand weten te leggen op een audio-opname die bewijst dat een agente uit haar functie wordt gepest met een vervalste psychiatrische notitie in haar dossier. Want dan kost het de politie geen afkoopsom. We hebben dus in korte tijd een Marokkaanse agent die politiegegevens lekt naar Marokkaanse moskeebestuurders in een terreuronderzoek, zelfverrijking en declaratiefraude in de politietop, een wankel PR-verhaal vol tegenstrijdige verklaringen over de suikerspiegelsprint op het Centraal Station, en nu weer een schokkende onthulling over corrupt personeelsbeleid tegen kritische agenten. En zoals het altijd gaat als stront de ventilator raakt: "Inmiddels loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar wie de geheime opname heeft gemaakt. Niet naar wat er op de opname te horen is." Right. Daar zetten we GrindpadFM wel even voor aan om half vier. Tip van onze informant: dit is geen incident, dit is een patroon bij de politie waar tientallen ("misschien wel honderden") politiemensen de pineut van zijn.

Update: Hele item EenVandaag is een wtf MoetKijk

Nee dan deze enge voorlichterfiguur:

De opname is van een gesprek achter gesloten deuren tussen een mediator, een politiechef en een politiejurist. Een fragment uit de opname over hoe van de agent af te komen: (mediator) “Als je haar door een psychiater laat keuren, dan wordt het gewoon wegens ziekte. En jullie zijn ervoor verzekerd.” (politie) “Ja, ja.”(mediator) “Voor ziekte wel en voor die andere niet, dan zijn jullie eigen risicodrager, dus mijn advies aan de politie is, hoewel ik dat nooit hardop zeg, als je van iemand af wilt, doe het dan via de verzekeraar (hard gelach)’ (politie) “Dan valt ie buiten onze kostenpost, want anders krijgen we minder premie terug.” Echt onderzoek doen naar hoe de zaak in elkaar zit, wil de politie niet: (politie) “Onderzoek kunnen we wel doen maar dat moeten heel gerichte, beperkte onderzoeken zijn, niet alles wat er verkeerd gegaan is.” (Bron: website van EenVandaag)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.