achtergrond

Geenstijl

Jongensboekspul! Klassieke Catalina maakt noodlanding, brandweer springt bij

Afgelopen week moest een klassieke Catalina uit 1941 een noodlanding maken op Lelystad Airport. We ontvingen een awesome video in de mail. Vliegeniers, brandweermensen en noodsituaties. Jongensboekspul!

Niet (meer) beschikbaar

Beste redactie,

Met ons kanaal, Fire 24/7 willen wij de burger een beeld geven over de repressieve werkzaamheden van de brandweer. Wij hebben inmiddels meerdere video's van verschillende repressieve werkzaamheden op YouTube gezet die zeer goed bekeken worden. Dat geeft aan dat veel mensen dit soort educatieve beelden met een vleugje actie kunnen waarderen. Daarbij helpt het ons de brandweer neer te zetten als een vak waar wij echt trots op zijn!

*Dinsdag 15 augustus heeft het historische vliegtuig de PH-PBY (Catalina) een noodlanding moeten maken op Lelystad Airport. Deze noodlanding was nodig vanwege problemen met het neuswiel. De beelden van deze noodlanding zijn door verschillende media opgepikt. *

*Omdat het een noodlanding betrof van een paraat vliegtuig met 18 personen aan boord zijn er meerdere brandweereenheden en ambulances naar Lelystad Airport gereden. Wij hebben dankzij de beelden van onze collega's een video in elkaar kunnen zetten. Deze video geeft de burger een kijkje achter de schermen van deze noodlanding. *

De beelden die gemaakt zijn van de noodlanding buiten het vliegveld terrein zijn spectaculair. Iedereen is blij dat het goed is afgelopen mede door het fantastische werk van de piloten. De video die wij met u delen is niet alleen spectaculair maar ook educatief. Het laat zien hoe wij als brandweer reageren op meldingen van vliegtuigen die in nood verkeren. Wij hopen dat u deze beelden wilt delen met uw abonnees, volgers en lezers.

*Wilt u ons helpen het brandweervak nog beter onder de aandacht te brengen? *

Onze dank is zeer groot.

Met vriendelijke groet,
Team Fire 24/7

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.