Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Oh nee he. De Policor Revival is hier

gif_100x100_04b11f.gifHet spook van de jaren negentig is terug van nooit helemaal weggeweest. We worden weer politiek correct met ons allen. Politiek correct (policor, voor vijanden) zat in het verdomhoekje nadat deze gevaarlijke denktrant culmineerde in de moorden op Fortuyn en Van Gogh. Maar policor is terug, heeft hernieuwd zelfvertrouwen en begint zelfs van zich af te bijten. Wat is politiek correct en waarom is het erg? Leggen we graag even uit. Policor neemt om te beginnen een loopje met de feiten. Feiten dienen selectief benoemd te worden. Bijvoorbeeld: de Marokkaanse afkomst van een crimineel benoemen is niet politiek correct, want de afkomst doet er niet toe. Maar als een Marokkaanse acteur een Gouden Kalf wint, dan dient die afkomst juist zeer benadrukt te worden want dan is hij een positief rolmodel. Dan zijn er nog de woorden waarméé dingen eventueel benoemd mogen worden. Dit is een arsenaal aan eufemismen en verwrongen nieuwspraak, bedoeld om feiten die echt niet vermeden kunnen worden zo zacht omhuld mogelijk de hersenpan van de toehoorder of lezer binnen te laten glijden. Bekende voorbeelden zijn natuurlijk de medelanders, de kansenjongeren en de interculturele medemensen. Wat wel en niet benoemd mag worden en met welke woorden beslist de policormens zelf, en wie zich er niet aan houdt is automatisch fout. Wat ons brengt op het volgende punt: policor is niet zozeer een mening, want het palet aan opiniemeningen kan ons niet rijk genoeg geschakeerd zijn, maar een denkraam. Wie meent dat de grotere criminaliteit onder jonge marokkanen veroorzaakt wordt door armoede en cultuurverschillen is een beetje een mallerd, maar hee, vrij land, ieder zijn mening. Wat policor echter doet in een fatsoensmensenhoofd is niet een gedachtengang of mening baseren op feiten, nee, het selecteert en mutileert de feiten om in zijn policor wereldbeeld te passen en vormt dán een mening. Geschiedvervalsing over onwelgevallige zaken is daar ook een deel van, zie bijvoorbeeld het gedoe met het slavernijverleden en het ten onrechte benadrukken van de rol van vrouwen in de wereldgeschiedenis. En daar wordt het link want Homo Policorrectus beschouwt andersdenkenden niet als mensen met een andere mening maar als Fout. Op basis van een subjectief, door hemzelf bepaald waardeoordeel en een onvolledige selectie van feiten. Wie het niet eens is met een politiek correct mens hééft het niet fout, nee, hij IS fout. En dit rechtvaardigt onder andere (lijst is niet volledig) negeren, uitlachen, belasteren, stalken, haten, demoniseren, godwinnen, bespugen, doodvermoorden, kapotmaken, adverteerder- en werkgeverbellen en/of bedreigen.

Nee met een gawegkoekje erbij
Daarom was het wel zo prettig dat policor een beetje lam in de touwen hing de afgelopen jaren. Het kost twee levens maar dan word je als concept ook wel vrij duchtig uitgekotst, maatschappijbreed. Natuurlijk was er veel gesputter over 'polarisatie' omdat mensen eindelijk eens voor hun mening durfden uit te komen. En gemauw over 'de toon van het debat', want ja, als je inhoudelijk wordt weggevaagd kun je het maar beter over De Toon gaan hebben. Maar de vrijheid van meningsuiting, ook een slachtoffer van policor, werd in ieder geval flink in ere hersteld. Niet dat die vrijheid er voorheen niet was, maar mensen durfden er geen gebruik van te maken uit angst te worden versleten voor 'fout' met alle hierboven genoemde gevolgen van dien. Ha, dat luchtte op. Kritiek, benoemen, discussie, opkomen voor de eigen cultuur, normen en waarden, het werd allemaal wat meer gemeengoed. Ondanks de verschrikte behoudendheid van oude media, oude politiek en oude babyboomers.

En nu? Wij weten ook niet waar het opeens vandaan komt maar policor is weer aan een opmars bezig. We zien het aan de ZwartePietdiscussie, waarin Nederlanders door nieuwkomers en enkele cultuurrelativisten wordt gevraagd hun tradities op te geven. Wat dacht u van een grote mok warme NEE. Met een gawegkoekje erbij. Ga eerst maar eens integreren en de tradities van een gastland respecteren, alvorens te willen meepraten over de viering van die tradities. We zien het aan de terugkeer van de Godwin, een discussietactiek die achter een cordon sanitaire vertoefde maar nu weer kwistig in stelling wordt gebracht tegen met name de PVV. Die, denk aan het politiek-correcte taalgebruik, meestal omfloerst wordt aangeduid als 'bepaalde politici/politieke partijen'. Jaja, Policor nieuwe stijl is nog steeds even laf als voorheen.

Mekkerfeministen
We zien het aan het oplevende gemekker van feministen, die zich druk maken over neukbaarheid, roze speelgoed, sekspillen, feminisme in films, sletvrees en stratenvernoemingen naar vrouwen. Vrij, welgesteld en progressief zijn ze. En ze schoppen tegen hun zelfbedachte grote boosdoener: de witte man. Wel zo veilig, want de echte gevaren waar vrouwen anno 2013 aan blootgesteld worden komen uit de islam en moslimmannen loop je beter niet voor de voeten. Daar zitten lange tenen aan namelijk en de gevolgen zijn dan heel wat vervelender dan meesmuilend uitgelachen worden bij Pauw en Witteman. Deze zelf opgelegde politiek correctheid is natuurlijk ingegeven door ijdelheid en, wederom, lafheid en zeer gevaarlijk. Waarom? Omdat hun narcistische gezanik ertoe leidt dat emancipatie als voltooid wordt beschouwd, als iets van kibbelende vrouwtjes onderling, als lachwekkend gemiep over non-issues. Hoe veel witte mannen, die tot onderdrukker worden gebombardeerd vanwege een speelgoedfolder, zullen nog zin hebben om zich serieus te buigen over de problemen van daadwerkelijk onderdrukte vrouwen? Mens ga koken. Het feminisme is door policor vrouwtjes gekaapt en kapotgemaakt om een podium voor hun eigen munttheeprobleempjes te scheppen en daarmee trappen ze verdrukte moslima's voorgoed terug in hun cultureel-religieuze isolement.

We merken het aan het elitaire dédain voor 'de waan van de dag', alsof alledaagse discussie over onderwerpen die de gewone man aan het hart gaan een waan is in plaats van een realiteit. We merken het aan het terugeisen van het begrip 'politiek correct', alsof policor niet een bewezen schadelijke opiniedoodmaker is maar een Geuzennaam. We merken het aan de Kristallnachtherdenking dit weekend, gekaapt door antifa-clubjes van immigranten en wegmetonzers om 'de opkomst van racisme en fascisme in Europa' aan de kaak te stellen in plaats van de aandacht te vestigen op wat er gebeurde in een dictatuur zonder vrijheid van meningsuiting. Oh hee, zeiden wij Europa? Die zingen ook mee in het vrijheidshatende PoliKoor.

Correctheid is geen mening
Houd een sop, maatschappij. We willen niet terug onder de fatsoensdeken. We willen geen rekening hoeven houden met kwetsgevoelens als we feiten constateren. We willen geen gesuikerde woordjes gebruiken om in watten gewikkelde eufemismen via een scherp afgesteld respectweegschaaltje de wereld in te fluisteren. We willen geen zelfcensuur meer plegen op onze meningen uit angst om te worden verketterd door oogklepdragende moraalterroristen. Correctheid is geen mening, geen argument, geen lovenswaardig streven in het publieke debat. Politieke correctheid is de fles waar de geest van de vrijheid van meningsuiting veel te lang in gevangen heeft gezeten. En die mag er nooit meer in terug.

Reaguursels

Inloggen

Komt vanzelf wel weer goed, 'the pendulum swings....'

Purno The Great | 10-11-13 | 16:49

@mvdwarsligger
Laat ik het anders stellen dan. Je kan iemand niet verplichten zichzelf aan te passen, maar je kan hem wel duidelijk maken dat dit niet in zijn eigen voordeel werkt. Wel is het dan weer zo dat als grotere groepen mensen hetzelfde onaangepaste gedrag vertonen, dit voor een ondernemer een interessante doelgroep zou kunnen zijn. Ondernemers dus, niet overheidsdiensten.

Pierre Tombal | 10-11-13 | 12:58

@Pierre Tombal | 10-11-13 | 10:34
Migreren is ook eigen keuze. Zelfs als de keuze voor migratie noodgedwongen is, kun je nog altijd kiezen waar je heen gaat.

mvdwarsligger | 10-11-13 | 10:36

@mvdwarsligger | 10-11-13 | 09:40
Of je jezelf wilt aanpassen vind ik dan nog een eigen keus. Je zal dan wel ook moeten accepteren dat sommige dingen een stuk lastiger gaan dan waar alle koppen dezelfde kant op staan. Maar om dan te stellen dat anderen zichzelf aan jouw onaangepaste gedrag moeten gaan aanpassen is natuurlijk compleet van de zotte. Nog even en die mafketels gaan verzinnen dat we verplicht Arabische les op de scholen moeten invoeren - alsof we ook al die jaren al latijn op die wijze hebben onderwezen.

Pierre Tombal | 10-11-13 | 10:34

@harstef | 09-11-13 | 17:59
Ik vind ook dat je je moet aanpassen aan het land waar je in woont. Dat geld zowel voor Nederlanders die emigreren, als voor emigranten hier.

Zeker als je als kleine groep gaat eisen dat een land zich gaat aanpassen aan jouw normen en waarden vind getuigen van bijzonder weinig respect.

Dat het in praktijk niet gebeurt kan ik ook weinig aan doen.

mvdwarsligger | 10-11-13 | 09:40

Een heerlijk gevoel dat er nog mensen zijn die deze zaken zo duidelijk en specifiek durven te uiten! Chapeau!

Maximus Cesar | 10-11-13 | 06:58

@Mouth Of The South | 09-11-13 | 22:10
Goed gezien. Dat dit kan, komt door het fenomeen genaamd *wegkijken*.

Lewis Lewinsky | 10-11-13 | 00:54

@Mouth Of The South | 09-11-13 | 22:10
Kan ik uitleggen. De reden hiervan is dat er op dit moment in dit land slechts ongeveer 1 miljoen moslims zijn tegenover bijna 16 miljoen andersdenkenden. Het idee ontstaat daardoor dat we "onze" moslims wel onder de duim kunnen houden en dat de aanhangende problemen niet de onze zijn maar uitsluitend die van landen waar moslims wel in de meerderheid zijn. Hetgeen dus ons pakkie an niet is. Voor de policor is een moslim een tandeloze leeuw met een stem die hij wil hebben.

Pierre Tombal | 10-11-13 | 00:17

Wat ik dus niet begrijp is dat de islam, met denkbeelden die compleet haaks staan op die van de policors, juist zo omarmt wordt door diezelfde policors. Het zijn juist de feministen die voor de burka's zijn. De linkse dierenvrienden die voor de bruut slachtende mohammedanen zijn. De homovorechtenactivisten uit de grachtengordel die zeggen dat het allemaal wel meevalt met het ophangen van homo's.
Rare jongens, die policorren.

Mouth Of The South | 09-11-13 | 22:10

Nee kut, je loopt hopeloos achter. Jij denkt in het oude links rechts. Is het allang niet meer.

bovenste_plank | 09-11-13 | 22:08

AgentKrol

Je ziet het hier bij de reacties bij juf linda(?) "Naiiice", terwijl dat omgekeerd niet het geval zou zijn. Idioot natuurlijk!

Nog steeds bijzonder sneu dat er weinig erkening is voor huiselijk geweld door vrouwen bv., jammer ook dat mannen nog niet zo geëmancipeerd zijn dat ze ook aangifte durvem doen... Mede uit angst belachelijk gemaakt te worden.

harstef | 09-11-13 | 21:51

Juffrouw Nanninga heeft het vast veel te druk, maar als ze ooit eens een keer wil weten waar ze het over heeft als ze het woord 'feminisme' gebruikt, dan raad ik haar aan deze youtube video van Stefan Molyneux te bekijken:
'The Truth About Violence - The facts will shock you...'
www.youtube.com/watch?v=Pw_UlUGoUV4#t=...

AgentKrol | 09-11-13 | 19:44

Men neme een man die met opgeheven hoofd en rechte schouders door het leven gaat. Een zelfverzekerde man, in meer of mindere mate egoïstisch ook misschien. Nu geven we hem een kleur: is het een zwarte man dan komt zijn houding voort uit trots, is het een blanke man dan komt zijn houding voort uit superioriteitsgevoel (over zwarte mensen). Wanneer de blanke man zijn gezicht zwart maakt, dan is dat volgens de zwarte man om spot te drijven met alle zwarten, omdat de zwarte man zich niet kan voorstellen dat de blanke man zich om een andere reden zou verlagen tot het aannemen van een zwarte identiteit. Wanneer een zwarte man zichzelf als een blanke voordoet gebeurt dat niet om spot te drijven maar om uitdrukking te geven aan de wens om als compleet mens gezien te worden. De zwarte man bevestigt hiermee de rol die hij zichzelf toedicht.
.
De policor man is een blanke man, maar hij is niet zelfverzekerd. Hij heeft bevestiging nodig van zijn eigen superioriteit, maar dat is vrij lastig te verkrijgen van mensen die dit als twijfel herkennen (omdat ze zelf die behoefte niet voelen). De policor man zoekt zijn bevestiging dus bij mensen die hij als zijn minderen beschouwt en dat doet hij door de projectie van hun minderwaardigheidsgevoel als standpunt over te nemen: alle blanken behalve hijzelf voelen zich superieur over zwarten; vieze vuile racisten zijn het, allemaal.

Pierre Tombal | 09-11-13 | 19:27

Net kinderen voor kinderen even bekeken.
Sorry, maar één groot promotiefeest voor alles behalve blanke kinderen.

BBmetR | 09-11-13 | 19:16

@gutgutgut | 09-11-13 | 12:06

Wat jij allemaal wel niet weet zeg.

Haal je dat allemaal uit je glazen bol ?

Koninging Beatricks | 09-11-13 | 19:16

Peter Emile | 09-11-13 | 16:37 | + -1 -
Je gaat er ten onrechte vanuit dat men niet weet wat "hear hear" betekent.

Men kan prima weten wat het betekent en het toch niet met je eens zijn. Ik ben het bijvoorbeeld niet met je eens, ik vond nl ook het stuk van Naninga BS.

harstef | 09-11-13 | 19:08

@Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:10
omdat ik nog nooit een polcor geluid uit de rechtse hoek gehoord heb misschien.
Daar is men meestal recht voor zijn raap en noemt een beestje bij zijn naam (of je het daar dan weer mee eens bent is een heel ander verhaal)

Corwin02 | 09-11-13 | 18:48

gutgutgut | 09-11-13 | 17:52

Het feit dat u niet begrijpt dat "witte man" een aanpassing is van het tot een jaar (?) geleden normaal gebezigde term blanke man voor een man deel uitmakend van de autochtone bevolking geeft aan dat de strategie van de Gutmensch uiterst succesvol is !

Als je nu jezelf omschrijft als blank wordt je gelijk weggezet als extreem-rechts. Daarmee is de aanduiding van de huidskleur wel degelijk politiek correct geworden. Het maakt mij helemaal niet uit welke huidskleur u heeft, mijn punt is dat de benamingen onder invloed van fout links zijn gewijzigd om daarmee een niet bestaande tegenstelling te creeëren.

Uw vergelijking met de communistische massamoordenaar ontgaat mij volledig. Ik voer geen haatcampagne tegen de Gutmensch, maar de Gutmensch voert juist een campagne tegen diegenen die zich niet aan hun wereldbeeld wil conformeren. En dat hoef ik inderdaad niet zomaar goed te vinden.

purist69 | 09-11-13 | 18:28

mvdwarsligger | 09-11-13 | 16:53 | + 0 -

O, ik dacht dat je juist vond dat je je moet aanpassen aan het land waar woont en meende dat NLders dit wel altijd deden. Ik dacht bovendien dat je het juist niet over Pieten wilde hebben. Kennelijk was het een incognito Pieten-discussie. ;-)

Maar dan wil ik jullie beiden uit de witte pieten droom helpen, op de ambassade in Washington waren iig in 2010 nog Zwarte Pieten: vandaalusa.blogspot.nl/2010/12/sinterk...

harstef | 09-11-13 | 17:59

purist69 | 09-11-13 | 17:21 |

Wat is er nu weer "übercorrect" aan "witte man". Ik ben een witte man, nou ja een beetje roze. Is deze uitspraak in jouw wereld een teken van intense racisme ?
Ben jij eigenlijk wel helemaal lekker ? Met je haatcampagne tegen zogenaamde "gutmenschen" lijk je op Voorzitter Mao die de volksvijanden liet opsporen en uit roeien.

gutgutgut | 09-11-13 | 17:52

@ Djong | 09-11-13 | 17:29

Ik zeg niet dat verschillende huidskleuren automatisch op een polaire tegenstelling moeten wijzen, ik zeg dat de Gutmensch deze tegenstelling heeft gecreëerd om daarmee een waardeoordeel te verbinden aan huidskleur. Het feit dat u mijn betoog zo interpreteert geeft precies de invloed aan van de politiek correcten.

purist69 | 09-11-13 | 17:42

Buiten het feit dat het inconsequente benamingen zijn , het is óf wit vs. zwart óf licht vs. donker, verraadt het de afkeer voor de eigen huidskleur.
purist69 | 09-11-13 | 17:21
En u veronderstelt dus dat verschillende huidskleuren automatisch op een polaire tegenstelling moeten wijzen? Het zijn gewoon schakeringen. Wit en blank zijn allebei sowieso onzinbenamingen. De 'blanke' mens varieert van varkentjesroze tot (komt een geliefd woord:) lichtgetint. En dat in wel meer dan vijftig tinten.

Djong | 09-11-13 | 17:29

Annabel, ik kan niets zonder jou, Annabel.
Geweldig stuk, precies verwoord wat ik helaas zie gebeuren, we moeten terugslaan.

Mark Krachtwijk | 09-11-13 | 17:28

De invloed van het policor denken is helaas zelfs voor de niet-correcten onder ons te sterk om voor 100% te negeren, getuige dit goed geschreven stuk waar helaas de übercorrecte term 'witte man' wordt gebruikt i.p.v. 'blanke man'. ‘Wit’ heeft in deze context een negatieve connotatie.
Zwarten daarentegen worden tegenwoordig met 'donker' aangeduid. Dit wordt ook meestal op licht beschaamde toon uitgesproken, alsof het benoemen van de huidskleur in dit geval een halsmisdaad is.
Dit fenomeen is gebaseerd op het weg-met-ons principe en laat het intens racisme van de Gutmenschen zien. Buiten het feit dat het inconsequente benamingen zijn , het is óf wit vs. zwart óf licht vs. donker, verraadt het de afkeer voor de eigen huidskleur. Daartegenover staat het superieur achten van de meer gepigmenteerde medemens.
Helaas moet ik constateren dat genoemden benamingen alweer gemeengoed zijn geworden. Maar wat kun je eigenlijk anders verwachten van een volk dat treffende gelijkenis vertoond met ‘Boneless Chicken’ ?

purist69 | 09-11-13 | 17:21

Nanninga for President!

Hulporganisatie | 09-11-13 | 17:00

@harstef | 09-11-13 | 16:22
Het ging over witte pieten in de VS, wel bij de feiten blijven graag.

mvdwarsligger | 09-11-13 | 16:53

@gutgutgut | 09-11-13 | 15:44
Jouw oorspronkelijke punt was dat Nederlanders in de VS het niet in hun hoofd halen om daar zwart geschminkt rond te lopen. Volkomen terecht, als je de geschiedenis van zwart geschminkte blanken in America bekijkt.
Echter in Nederland is de geschiedenis van zwart geschminkte blanken volkomen anders en heeft ook een heel ander lading. Hier kan het (in mijn ogen, als het om zwarte piet gaat,)dus wel.

Dat ook migranten zich wel degelijk in meer of mindere mate hebben aangepast aan de maatschappij waarin ze leven, zal ik niet ontkennen. Ook de Nederlandse maatschappij is veranderd en zal dat blijven doen.

Wat er nu echter gebeurd in Nederland is racistische spijkers op laag water zoeken. Iets racistisch maken wat het niet is. Er is in Nederland wel degelijk racisme, door alle bevolkingsgroepen uitgeoefend. Daar moet aandacht voor zijn en oplossingen voor komen, maar niet zo.

Echter, jouw punt Nederlanders in den vreemde hebben Zwarte piet aangepast, dus waarom kan dat hier niet.
Waarom wel, omdat een klein groepjes professionele boeroepers zich er druk om maakt?
Waarom moet er iets aangepast worden waar het overgrote deel van Nederland plezier aan beleefd?Vanwege het emotionele trauma van een paar nabestaanden van slaven? Ik zou hier eerder een psycholoog op zetten dan Zwarte piet veranderen.

En van harte gefeliciteerd je hebt het gepresteerd om me via een omweg de zwartepieten discussie in te trekken.

mvdwarsligger | 09-11-13 | 16:52

@Peter Emile | 09-11-13 | 16:37
Go get them, boy!

Slipsnifter | 09-11-13 | 16:40

Voor de laaggeletterden die min-kudo's uitdelen voor mijn simpele uitroep 'Hear, hear!' een eindje terug, volgt hier de definitie uit Wikipedia:

' "Hear, hear" (vaak op incorrecte wijze als "here, here" gespeld) is een Engelstalige uitdrukking van bevestiging of instemming.'

Sukkels....

Peter Emile | 09-11-13 | 16:37

@Masturwasbeert | 09-11-13 | 16:10
Nanninga deugt.

Slipsnifter | 09-11-13 | 16:23

"Nederlanders in den vreemde zich schijnbaar kunnen aanpassen aan de daar geldende normen."
mvdwarsligger | 09-11-13 | 15:04 | + 0 -

Ah, je bedoelt van de kleine feitjes zoals dat er geen land ter wereld zoveel van zijn inwoners in buitenlandse gevangenissen heeft zitten? Of dat we niet massaal topless liggen in Turkije en op de Antillen, of bedoel je dat we niet alcohol versnaperen in landen waar alcohol verboden is? Of dat alle overwinteraars in Spanje uiteraard alles in vloeiend Spaans, cq Frans bestellen, er geen Broodje van Kootjes te vinden zijn in Benidorm, geen ziekenhuizen speciaal opgericht voor NLders? Geen Nlse kinderseks toeristen in Phuket. Geen Nederlandse club in welk willekeurige land dan ook.

Nee, niets van dat, Wij Nederlanders passen ons altijd keurig aan als we in het buitenland zijn....

harstef | 09-11-13 | 16:22

Nanninga. You rule.

Masturwasbeert | 09-11-13 | 16:10

mvdwarsligger | 09-11-13 | 15:04 |
Migranten passen zich ook aan.
Alleen, ook een aangepaste migrant blijft verschillend.
Wij zijn allemaal verschillend.
Dé Nederlander (let op het accent) bestaat immers niet.
En dat vastklampen neem ik dan maar terug.

gutgutgut | 09-11-13 | 15:44

Policor is niets anders dan de ultieme schoffering van de individuele burger. Dit land wordt al jaren geregeerd door politici met het maatschappelijk benul van een pinda.

Plakbakbloedworst | 09-11-13 | 15:39

knerf | 09-11-13 | 13:19 |
Om als misdadiger niet gepakt te worden moet je anoniem zijn. Dus Volendamse straatroversovervallen liever geen Volendammers, Marokkaanse liever een Marokkanen etc. Is geen racisme is pragmatisch.

gutgutgut | 09-11-13 | 15:37

knerf | 09-11-13 | 13:29 |
Mee eens maar ook dat geldt voor elke school, religieus of niet. Onderscheid maken in behandeling is in strijd met onze rechtsprincipes.

gutgutgut | 09-11-13 | 15:34

*grens

M-Bozz | 09-11-13 | 15:28

Veel Vaak. Mee eens. Politieke waarheid is in de meeste gevallen een selectieve/gedeeltelijke waarheid i.t.t. rationele waarheid. Daar maken zowel links als recgt als midden zich schuldig aan. Politiek is hoe dan ook niet redelijk.. Discussies moeten m.i. over nuchtere feiten gaan en niet over voors/tegens gebaseerd op leugens. En meningen mogen nimmer leiden tot buitensluiting en geweld. Dat is de grebs.c

M-Bozz | 09-11-13 | 15:28

M Bozz feiten verdraaien of naar de hand zetten heeft niks met vrijheden te maken. Je bent vrij om te liegen maar het blijven leugens.

Veel Vaak | 09-11-13 | 15:18

"Ten eerste marcheren de moslims niet in deze stad, nee zij overvallen en beroven praktisch uitsluitend blanke burgers in groepjes."
knerf | 09-11-13 | 13:19 | + 3 -
---
Volgens mij valt dit redelijk in de definitie: "Op basis van een subjectief, door hemzelf bepaald waardeoordeel en een onvolledige selectie van feiten. Wie het niet eens is met een politiek correct mens hééft het niet fout, nee, hij IS fout".

Heb je cijfers van het aantal Marokkanen dat wordt beroofd?

Ik heb hetzelfde gehoord over inbraken en wat schertste mijn verbazing: in de schildersbuurt & de driehoek in DH waren de meeste inbraken of pogingen daartoe gepleegd. Dat houdt in dat zij of zelf stelen bij hun mede Marokaanse/Turkse-Nl landgenoten, of dat zij massaal door niet-Marokaanse/Turkse-NLders worden bestolen.

Ik denk dat zeggen dat zij uitsluitend blanke burgers overvallen GS-policor is. Ik denk dat ze ook hun "broeders" beroven. Ik denk dat boeven niet politiek correct zijn en gewoon gaan voor de buit, hooguit belemmerd door angst voor repressailles. En dus niet inbreken bij de imaam, de kickbox-schoolhouder, maar wel bij de sullige Turkse winkel op de hoek, en de blanke leraar in de volgende wijk.

harstef | 09-11-13 | 15:15

Een stuk inhoudelijker, leesbaarder en beter onderbouwd dan die schreeuwstukjes van Kwit. Hiervoor bezoek ik Geenstijl, bedankt.

vansuyle.com | 09-11-13 | 15:10

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:52
Kun jij ergens lezen waarik me aan vast klamp, ik kan me niet herinneren zoiets geschreven te hebben. Sterker ik heb me in de hele zwarte pieten discussie niet eens gemengd.

Ik heb je slechts een vraag gesteld, namelijk, of je het niet een beetje krom vind dat Nederlanders in den vreemde zich schijnbaar kunnen aanpassen aan de daar geldende normen. Wanneer het echter Nederlanders in de Nederland betreft, moeten zij zich volgens jou aanpassen aan de geldende normen van de migranten.
Nogmaals beetje krom vind je niet?

mvdwarsligger | 09-11-13 | 15:04

Bij politiek-coreectheid is er sprake van een verwrongen, niet door feiten gehinderd mensbeeld.
knerf | 09-11-13 | 12:32 |

Daar hebben sommige linksmensen inderdaad last van, net als bijna alle gelovigen, alsook de aanhangers van de Eurabië-leer en andere complottheorieën.

Djong | 09-11-13 | 15:00

knerf | 09-11-13 | 12:32
Jaja, dus als ik de interpretatie van Nanninga niet deel, dan heb ik er niets van begrepen? Dat ik een andere kijk op de zaak heb is voor u kennelijk niet denkbaar. U illustreert daarmee mijn punt voorbeeldig.
Fijn weekend nog, knurftje.

Djong | 09-11-13 | 14:58

Heel goed artikel! Ik zou zeggen: stuur eens een ingekorte versie naar onze dagbladen om Nederland te verlichten. Politieke correctheid is een struisvogelstrategie voor idealisten t.o.v. andersdenkenden.

Twee opmerkingen ter aanvulling:
1) wees niet blind voor de aanwezigheid van een rechtse politieke correctheid. Die bestaat ook wel degelijk en kom je hier ook veelvuldig tegen. Linkse meningen of kritiek op PVV/Geert worden ook nauwelijks getolereerd en degenen die ze bezigen worden gemakkelijk weggezet als 'links'/gutmensch/PVV-hater/multiculti- of policor-fanaat of gewoon lekker hard worden 'gemind'. Hoe goed degene zijn/haar standpunt ook beargumenteert. Dat is jammer en hypocriet. Zo doen wij ook mee aan het gebrek aan debat/dialoog en aan het intellectueel moddersmijten van links naar rechts. Inleven in de standpunten van de ander en deze intellectueel fileren doet pas echt recht aan de dialoog en past de echte weldenkende mijns inziens. Neemt niet weg dat je af en toe je frustratie/walging eens goed moet uiten over het ongelovelijke gedrag van ideologische 'tegenstanders'. Dat begrijp ik ook wel weer.. en daar maak ik me ook wel eens schuldig aan.

2) De keuze om iets politiek correct te labelen is soms ook een uiting van politieke correctheid. Helemaal als je daarmee standpunten van anderen waar je sowieso niet aan wil (bv. dat overdreven emancipatie-gemekker; misschien wel terecht in dat geval) op één hoop gooit en met het politieke correctheidslabel afschiet. Daar probeert dat extreem warrige artikel (of ben ik nog niet wakker?) van die Bart Smout een punt van te maken. Het is ook een discussie-tactiek, die mijns inziens wel van argumenten moet zijn voorzien om 'geldig' te zijn.

3) Ook de politiek correcte mening valt onder vrijheid van meningsuiting. Ze mag van mij gebezigd worden, hoewel ze wel een zwaktebod betreft.

M-Bozz | 09-11-13 | 14:51

Ik ben het wel eens met Nanninga, maar ik vind alle neologismen die ze bijna dwangmatig gebruikt wel erg vermoeiend om te lezen. Het maakt een stuk ook niet krachtiger.

Hans Hillen | 09-11-13 | 14:47

Het stomme is, ik hang het feminisme best wel aan. Daarbij moet ik vaak constateren dat die pseudo-feministische wandelende huilbuien vaak ergens nog wel een puntje hebben, alvorens het wordt bedolven onder lagen oikophobie, anti-blank racisme, hypocrisie, en uithangborden voor de eigen naam.

De policor elite is als een parasiet in het feminisme gaan zitten, en beweegt het rottende lijk met horten en stoten voorwaarts. Als een bodemvreter gaat het voor de makkelijke restjes, terwijl ware tegenstand wordt gemeden als de pest. Bah.

Nee, Nanninga heeft meer op met het klassiek feminisme dan een boel mensen die zichzelf actief als "feminist" neerzetten.

Piet van het Padje | 09-11-13 | 14:44

Ik durfde het eigenlijk niet te vragen maar na dit stuk weet ik het zeker:
Hoi Annabel, trouwen? :-)
CornholioNL | 09-11-13 | 09:30 | + 44
=
Jij was me net voor.

meneer Q | 09-11-13 | 14:41

Toevallig vonden veel mensen na de afwending van policor dat ze ineens ALLE buitenlanders de schuld van ALLES mochten geven. Aan de ene kant heb je policor en aan de andere kant heb je stigmatisering en generalisering. Daar ergens tussen is waar het goed is. Iedereen mag een mening hebben, maar probeer bij de feiten te blijven.

Max Navelstaar | 09-11-13 | 14:33

tweetybird | 09-11-13 | 12:25 | Misschien is dat Sinterklaasfeest gewoon niet benoembaar, is dat feest gewoon wat het is en moet je niet willen duiden,
@schoorsteenveger

Was het nu maar wel benoemd door de politiek. Als je a zegt moet je ook b durven te zeggen. En dat is wat Rutte dus niet durft ondamks dat het duidelijk is dat de meerderheid van de nederlanders zwarte piet,zwarte piet wil laten . En dat is nu tegenwoordig de politiek. Het probleem niet voor eens en altijd fe wereld uit helpen,door als politicus te zeggen zwarte piet is zwarte piet zo door onze cultuur bepaalt en de meerderheid wil geen verandering daatin,dus blijft het zo. Einde discusie. Dat is regeren zoals het moet. En dat ontbreekt nu aan die hele kudt politiek. Geen stelling durven nemen en daarmee een kleine minderheid de macht geven. En dat heeft te maken met het gekonkel om maar in het pluche te kunnen blijven. Zwarte piet is namelijk weer zo'n onderwerp waar als je stelling neemt als mp je de linksche gutmensch party voor het hoofd stoot,de pvda. Want die heeft die minderheid als kiezer nodig. En zo gaat het dus constant met van alles van dit kudtkabinet. Het is een zooitje pluche gaaies. Als hun maar kunnen blijven zitten. Gewoon op ieder onderwerp het antwoord in het midden laten. Dit kabinet heeft werkelijk nog geen moment geregeerd ,het is een zooitje. Zelfs het eenvoudigste is ze nog te moeilijk. Maar de onvrede wordt uiteindelijk zo groot dat het ontploft. En dan denk je zwarte piet,ach wat. Nee het laat nu heel duidelijk de onvrede zien wat er leeft onder de meerderheid. Ik denk dan ook dat als de intocht verstoord word ten koste van onze kinderen door de anti pieten brigade dit echt het einde gaat inleiden van dit kudtkabinet. Want het is niet alleen zwarte piet,het is dat er niet meer naar de meerderheid geluisterd word. Problemen niet opgelost worden,mensen steeds harder gepakt worden,de Eu elte club regeert,we worden weggezet als rassisten. We constant door de politiek belogen worden. Het 1 corrupt zooitje is. Er zelfs openlijk gegraaid word en wij burgers steeds weer opdraaien voor hun falen. De pvda zelfs graaiers en stelers openlijk de hand boven het hoofd houden,zo ook de vvd. Voorbeelden te over. En uiteindelijk is het toch een keer op bij de nederlander. Al duurt dat eigenlijk te lang,we zijnte tam geworden. Maar dat gaat omslaan,daar ben ik zeker van.

tweetybird | 09-11-13 | 14:15

Mensen willen nu eenmaal graag beschaafd overkomen, zag net een filmpje waarin een hypergepigmenteerde vrouw ons erop wees dat zwarte mensen de meeste beschaving hebben.
Prompt werden we getrakteerd op een uiting van die hoogstaande beschaving van de zwarte mens; we mochten een zwarte kont kussen.
Waarschijnlijk heel policor in bepaalde kringen om je kont te laten kussen, andere kringen denken daar toch weer anders over, die schudden bijvoorbeeld liever een hand.

Causa Sui | 09-11-13 | 14:09

Pechtold... ook zo'n politie korrekt figuur over de kosten van een allochtoon:
"Zo gaan wij niet met mensen om".
De kosten van de "grijze golf" worden door dezelfde figuren keer op keer uitgebreid genoemd.

meneer Q | 09-11-13 | 14:03

@Topperke: " En dan hebben autochtonen nog de innerlijke beschaving om het bij een dreigtweet of scheldbericht te laten." Dit is precies wat ik bedoel; een dreigtweet als gerechtvaardigd middel om als autochtoon je stem te laten horen. Vrijwilligers die al jarenlang leuk het Sinterklaasfeest mede-organiseren durven al niet meer te laten wonen wegens dit soort dreigtweets. Ik noem dat hufterigheid, minstens net zo schadelijk als policor....
Nederland heeft geen allochtonen nodig om zaken langdurig en heftig in de soep te laten lopen.

Donkersloot | 09-11-13 | 13:57

Amen

AntiBlankeVla | 09-11-13 | 13:56

Wederom een zeer goed stuk, Nanninga!
Je zou ook nog kunnen verwijzen naar de Italiaan Antonio Gramsci (en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Gramsci), grondlegger van het neo-Marxisme en het hele tegenwoordige ultra-linkse gedachtengoed dat universiteiten en de media in zijn greep heeft.

du Roi Soleil | 09-11-13 | 13:43

Goed stuk! Policor is sowieso flauwekul. Een Marokkaan is gewoon een Marokkaan, een Turk een Turk, een Somaliër een Somaliër enz enz enz.... Dit is omdat men in Nederland het hebben van meer nationaliteiten toestaat (ondanks dat een meerderheid van het volk vindt van niet). Dus, als ik een Marokkaan een Marokkaan noem ipv een persoon van Noord Afrikaanse of Marokkaanse afkomst, dan is dit juridisch gezien juist; betrokkene heeft nl ook de Marokkaanse nationaliteit. Geen policor-gekkie zal dit in een rechtszaal winnen. Daarnaast zijn policor-gekkies evengoed racisten. Een persoon van Amerikaanse afkomst zal door policor-gekkies toch echt een Amerikaan genoemd worden, ook als deze wel degelijk ook een Nederlands paspoort heeft. Brengt ons tot de volgende vraag; Wat voor een waarde heeft een Nederlands paspoort en de bijbehorende nationaliteit nog als we toestaan dat iemand zijn/haar oude nationaliteit ook mag behouden (omdat het oude vaderland dat zo wil, zelfs voor in Nederland geboren nageslacht!).... Antwoord; heel weinig! De vraag isnamelijk; bij welk land ligt de loyaliteit van een dubbelpaspoortige? Bij behoudt van meerdere nationaliteiten toont de nieuw-ingezetene namelijk géén overtuigende loyaliteit richting Nederland. En daar schort het bij policor-gekkies (lees linksmensen) namelijk ook aan...gevoel van eigenwaarde en nationale trots! Policor-gekkies denken slechts dogmatisch in "weg met ons" en proberen de rest van het volk foutief een soort zelfbedacht schuldgevoel voor het verleden op te leggen. Dit gedrag valt te bestempelen als aanzet tot evolutionair uitsterven van een volk of soort.

Nederlanddraaitdoor | 09-11-13 | 13:37

Mooi hoor AnanningA. Steeds weer tik je het op zoals het is.
AnanningA for president.

Planet Nurf1303 | 09-11-13 | 13:31

gutgutgut | 09-11-13 | 13:16 | + 1 -

Nee, niet als dat islamitische onderwijs een handje licht met onze democratische beginselen en oproept tot haat.
En aangezien dat islamitische onderwijs zich baseert op de Koran, heb ik daar zo mijn twijfels over...

knerf | 09-11-13 | 13:29

gutgutgut | 09-11-13 | 13:16 |
Juist. Ons gevecht met de islam maakt duidelijk dat we zelf niet werkelijk hebben afgerekend met onze eigen Goden. Die hebben nog macht over ons.

Schoorsteenveger | 09-11-13 | 13:27

@gutgutgut. Ik denk dat we het wel eens zijn met elkaar. Met het pleiten van invoering van de sharia, pleit men echter ook tegen een scheiding van kerk en staat, want dan heeft de sharia (dus de islam) het voor het zeggen.

Maria.1 | 09-11-13 | 13:21

Komkommertijd549 | 09-11-13 | 12:59 | + 0 -

Ten eerste marcheren de moslims niet in deze stad, nee zij overvallen en beroven praktisch uitsluitend blanke burgers in groepjes.
Dus wat is erger dat marcheren of gewoon met geweld overvallen?
Verder neem ik de term gutmensch niet zo gauw in de mond (dus waar staat dat dan?) maar geeft het wel wat tegenwicht tegen het geschreeuw van de policormensen zoals jij. "Xenofoob", "racist" etc

Tsja en jarenlang mochten de mensen die nu hier op GS komen van de policor zaken niet benoemen.
Zelfs rapportjes over de criminele bendes in de Damstraat in Amsterdam ( die marcheerden niet, die roofden gewoon)in de jaren 90 in een la gestopt door het policor bestuur in dit land.

knerf | 09-11-13 | 13:19

Maria.1 | 09-11-13 | 13:14 |
Als je gelijk had, zou de grondwet niet veranderd kunnen worden, zelfs niet met een grote meerderheid. Technisch kun je een grondwetswijziging voorstellen in het parlement, en dat voorstel kan aangenomen worden. Voor het indienen van zo'n voorstel kun je om dezelfde redenen als in de zaak Wilders niet vervolgd worden.

gutgutgut | 09-11-13 | 13:19

knerf | 09-11-13 | 13:04 |
Ik ben het met je eens dat de staat zich teweer moeten stellen tegen degenen die hun geloof aan anderen willen opleggen. Dat moet dan voor alle geloven gelden wegens onze vrijheid van godsdienst. Dat houdt namelijk ook in dat de staat niet een specifieke godsdienst mag uitzonderen (scheiding van kerk en staat). En daar zit hem de kneep. Men loopt niet graag de christenen voor de voeten, dus is ook islamitisch onderwijs toegestaan met alle gevolgen van dien.

gutgutgut | 09-11-13 | 13:16

@gutgutgut. Ja, daar heb je gelijk in. Maar het streven naar verandering van de grondwet en daarmee in kunnen voeren dat je anderen wel naar het leven kunt staan is i.m.o. al een strafbaar feit omdat het juist tegen die wet in gaat.

Maria.1 | 09-11-13 | 13:14

knerf | 09-11-13 | 13:04 |
Ik leg uit waarom degenen die voor de sharia pleiten niet vervolgd worden. Dat is niet hetzelfde als voor de sharia pleiten, behalve als je een glaasje op hebt.

gutgutgut | 09-11-13 | 13:08

Maria.1 | 09-11-13 | 12:59 |
"Bedreigen van bevolkingsgroepen vind ik nogal overtrokken."
Zeg ik dan dat W. dat doet? nee, dat zeg ik niet.
Lees mijn betoog nog eens.
Streven naar verandering van de grondwet is wettelijk toegestaan. Zolang die grondwet zo is al hij nu is, is bedreiging van bevolkingsgroepen niet toegestaan op grond van geloof, etc. etc. Schaf je art 1 en vrijwel alle internationale verdragen af, dan is dat mogelijk wel toegestaan. Zoals in Saoedi Arabië en Pakistan.
Dus streven naar afschaffing van art 1 mag. Je er niet aan houden mag niet.

gutgutgut | 09-11-13 | 13:06

gutgutgut | 09-11-13 | 12:55 | + 0 -

Ja van die wetten was mij bekend. Maar wij gaan ook geen islam verbieden per wet.
Wij moet ons te weer stelen tegenover mensen die hun hobbyisme, te weten het islamitische geloof, hier het liefst wil invoeren en als overheersende godsdienst willen opleggen aan anderen.
Maar ik neem aan dat jij met je pleidooi voor de sharia ook wel voor steniging en handen afhakken bent.

knerf | 09-11-13 | 13:04

@gutgutgut. De islam hoeft wat mij betreft niet verboden te worden; dat is juist het mooie van Nederland: vrijheid van godsdienst. Maar we moeten ons wel vasthouden aan onze wet, zodat we straks niet allemaal naar de islam hoeven te leven, want dan is het gedaan met onze vrijheden.

Maria.1 | 09-11-13 | 13:03

knerf | 09-11-13 | 12:32
U kunt het begrip politiek correctheid zelf willen definieren, maar zo werkt het natuurlijk niet.

Gaat u lekker uw eigen mening maar verheffen boven die van anderen, een mening die lekker ligt binnen uw eigen groep, laat u leiden door uw eigen waangedachten (alsof de moslims door de straat marcheren), met uw eigen verkrampte taalgebruik (bv gutmensch), door zieligheidsdenken t.a.v. de autochtoon, maar vooral ook door uw hypocrisie.

Politieke correctheid, u doet er zelf aan mee.

Bezwaar tegen dat ik dit probleem benoem!? problemen benoemen is tegenwoordig bijna hetzelfde als ze oplossen... Natuurlijk, binnen uw eigen kluppie is het geen probleem, want politiek helemaal correct! Waarvan akte.

Komkommertijd549 | 09-11-13 | 12:59

@gutgutgut. Bedreigen van bevolkingsgroepen vind ik nogal overtrokken. Heeft Wilders gezegd dat ze dood moeten?! In de sharia pleit men daar wel voor (steniging). Onze grondwet is prima; daarin staat vastgelegd dat iedereen gelijk behandeld dient te worden. Dat maakt dat veel asielzoekers hier ook in veiligheid kunnen leven. Wilders vecht voor het behoud van die vrijheid en veiligheid (al zijn zijn uitspraken soms wat bout, maar dat is om de boel duidelijk te maken).

Maria.1 | 09-11-13 | 12:59

knerf | 09-11-13 | 12:47 |
Onze wetten gelden daar niet dus in het algemeen kan dat niet. Dat moet geen reden zijn om hier de Islam te verbieden, want dan zijn we geen haar beter dan de Saoedi's. Nederlanders zijn nu een maal gutmenschen en Saoedi's niet.

gutgutgut | 09-11-13 | 12:55

Op zich een leuk stukje van Annabel. Maar ik geloof niet dat politieke correctheid aan een soort heroveringstocht van de publieke opinie bezig is.
Integendeel. Dat de 'politiek correcten' nu weer wat harder om zich heen slaan, komt vooral omdat ze zien dat maatschappelijke steun voor veel van hun denkbeelden aan het verdwijnen is.
Bijvoorbeeld gisteravond maakten bij P&W de schrijvers Özkan Akyol en Mano Bouzamour gehakt van de politieke correctheid op het vlak van multi-cultuur en integratie. Vooral Akyol maakte duidelijk dat het "respect" voor de eigen cultuur van Turken en Marokkanen tot gesegregeerde, parallelle samenlevingen heeft geleid waaruit meer intelligente jongeren die zich gewoon als "Nederlander" beschouwen alleen met gevaar voor eigen leven kunnen ontsnappen.
Het artikel van Bart Smouts in de VK ademt vooral rancune en teleurstelling over de teloorgang van eigen politiek-correcte idealen en het afbrokkelen van het eeuwige eigen gelijk.
Toch heeft hij wel een punt als hij stelt dat de hardcore, ongenuanceerde bestrijders van "politieke correctheid" zelf ook makkelijk vervallen in het op één hoop gooien en demoniseren van iedereen die niet helemaal de "juiste" standpunten heeft. Vrouwen, homo's en "allochtonen" zijn daar meer dan gemiddeld het slachtoffer van.
Soms is dat gewoon als humor bedoeld, maar vaak zit er ook gewoon ongekende haat en rancune achter.
Het grootste probleem is en blijft dat politiek en media op al deze polarisatie al jaren geen antwoord hebben, omdat vrijwel niemand de moed heeft uit één van beide kampen te breken.

Peyronie | 09-11-13 | 12:54

Maria.1 | 09-11-13 | 12:39 |
Het pleiten voor zelfs deze verandering van de grondwet druist niet tegen de grondwet in. De grondwet is immers niet absoluut en kan met grote meerderheid gewijzigd worden. Een grote meerderheid kan besluiten de democratie af te schaffen, dat is in wit-rusland gebeurd en kan in principe ook hier gebeuren. Dan moeten eerst wel zo'n beetje alle internationale verdragen worden opgezegd dus de kans is klein.

Het publiekelijk bedreigen van bevolkingsgroepen druist wel tegen de grondwet in en moet vervolgd worden. Haters zoeken daarom de marges van de wet op en verschuilen zich achter politiek ideologie en/of religie.

gutgutgut | 09-11-13 | 12:51

hear hear!

Glorix | 09-11-13 | 12:50

Sharia is nl. ook haatzaaien tegen homo's, vrouwen en andersgelovigen. Erger nog; men wil dat dit in de wet vastgelegd wordt.

Maria.1 | 09-11-13 | 12:47

gutgutgut | 09-11-13 | 11:37 | + -8 -

Kunnen wij dan met dezelfde rechten eisen dat er gewoon kerken komen in islamtische landen?
Dat Europese vrouwen daar met minirok en zonder hoofddoekje (Ies koeltoer) mogen rondlopen zonder lastig gevallen te worden?

knerf | 09-11-13 | 12:47

En vertel eens Naninga, wie gaat die zielige Moslim meisjes bijstaan die niet willen stofzuigen en in de keuken willen spelen? Jij?

Een Bart Smit folder met het Talib-seal-of-approval vind ik wat pijnlijk omdat nu ook een Enait tegen zijn dochter kan zeggen: "Zie je wel ook de kaffirs vinden dat vrouwen het huishouden moeten doen, daarom is dat speelgoed voor meisjes".

Volgens mij is hedendaags feminisme overigens niet gericht op blanke mannen, maar op vrouwen. Vrouwen die bijv. niet inzien dat een "designervagina" volgens het WHO ook onder FGM valt. Die niet inzien dat sociale druk kan leiden tot merkwaardig gedrag. Of het nu vrouwen zijn uit bepaalde regio's in Afrika die menen dat hun jonge dochter beter af is zonder clit en schaamlippen of Westerse vrouwen die op nauwelijks volwassen leeftijd hun labia weglaten snijden om aan de pornobeelden te voldoen.

Dus wat ik schijnheilig vind is tegen westerse moslim meisjes zeggen dat ze zo zielig zijn en onderdrukt worden als ze aangeven ZELF te kiezen voor een hoofddoek, maar het prima vinden dat Nlse jonge vrouwen kiezen voor FGM, omdat dat dan een eigen keus zou zijn.

Wat ik schijnheilig vind, is hier aangeven dat feministen iets zouden moeten doen aan islamitische eikels, maar als dan een meisje van 15/16 iets durft te doen, nl een blog schrijven voor de BBC haar een trekpop noemen.

Maar je hebt gelijk, een 16jarige feministe uit Talib-land een trekpop noemen, is niet politiek correct. Gefeliciteerd. Je bent niet politiek correct, maar wel extreem schijnheilig.

harstef | 09-11-13 | 12:46

Anderzijds is iedereen die de mening van anti-policor niet deelt, automatisch policor.. zoals zovaak ook hier dus een gevalletje pot, ketel (van beide kanten overigens). Als we nu eens proberen elkaars argumenten tegen te spreken in plaats van elkaar te benoemen.

de betaalautomaat | 09-11-13 | 12:46

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:45 | + -9 -

En dat hij bedreigd werd door de vriendjes van politiek links, de jihadisten.
En dat is verder geen enkele PVDA-ér overkomen of heb ik iets gemist?

Maar ja de bedreiging van Wilders vinden ze in jouw kringen helemaal niet erg.
Net zoals de moord op van Gogh en Fortuyn.
Reken maar dat binnenskamers de champagneflessen werden opgetrokken toen die twee afgeslacht werden.
Een jaarlijkse herdenking kon er niet vanaf, dat was natuurlijk anders geweest als het Melkert geweest of een andere exponent van de oude, politiek partijen.

knerf | 09-11-13 | 12:39

@gutgutgut. Als je ervoor pleit dat homo's bestraft moeten worden. Dat vrouwen als minderen behandelt moeten worden (wat dan wordt gebracht als zijnde voor hun "bescherming" ja, ja...) etc. dan druist dat tegen onze grondwet in. Als je van mening bent dat men dit mag proberen, dan kun je er ook niet op tegen zijn dat Wilders zijn uitspraken doet.

Maria.1 | 09-11-13 | 12:39

Ik wil een speciale vermelding voor de :"... medelander van Zuidwest Mediterane culturele oriëntatie...". Minder politiek correcten onder ons hebben het dan over een Marokkaan.

Rogier Haringpakker | 09-11-13 | 12:38

tweetybird | 09-11-13 | 12:25 |
Misschien is dat Sinterklaasfeest gewoon niet benoembaar, is dat feest gewoon wat het is en moet je niet willen duiden, uiteenrafelen, deconstrueren. Sommige zaken zijn niet benoembaar of hoeven niet benoemd te worden, gewoon omdat ze zo ingebed zijn in de cultuur van alledag dat dat helemaal niet nodig is. Ze hebben hun plaats in een totaal evenwicht, een evenwicht dat er gemeenlijk verdomd veel tijd voor nogig heeft gehad om zich aldus te ontwikkelen, als een ecosysteem.
Dat is wat Rutte wellicht op knullige wijze wilde zeggen lijkt mij.
Je moet niet alles willen benoemen, daarmee maak je het kapot. Het Sinterklaasgfeest wordt momenteel kapotgemaakt door het compleet uit het bestaande ecosysteem te snijden en verder te ontleden. Elke keer als de Sint met zijn gevolg verschijnt moeten we voortaan na gaan denken of alles wel precies volgens de afgesproken regeltjes verloopt. Daarmee is het feest kapot.
Carnaval, om eens een ander voorbeeld te noemen, is carnaval als in een vanzelfsprekend evenwicht de onderdrukten voor korte tijd de onderdrukkers voor de gek kunnen houden. Als daar in gesneden wordt is het feest kapot en is er een deel van het ecosysteem vernietigd.
Niemand weet precies wat de effecten van dergelijke zuiveringsoperaties zijn.

Schoorsteenveger | 09-11-13 | 12:35

Maria.1 | 09-11-13 | 12:32 |
Het staat iedereen vrij om te streven naar verandering van de grondwet. Je kunt dat ondermijning noemen maar dat is een waardeoordeel.

gutgutgut | 09-11-13 | 12:34

necrosis | 09-11-13 | 11:56 |
Zwarte Piet is niet zwart, met water en zeep gaat het gewoon weg. Dat moet iemand onze premier nog eens uit gaan leggen. Ik doe een beroep op zijn moeder.

gutgutgut | 09-11-13 | 12:33

Djong | 09-11-13 | 10:35 | + 2 -

Je hebt van het begrip politiek correctheid, goed uitgelegd door Nanninga, niets maar dan ook niets begrepen.
Bij politiek-coreectheid is er sprake van een verwrongen, niet door feiten gehinderd mensbeeld.
Policor luitjes laten zich leiden door wat er in hun kring als juist wordt ervaren, door waangedachten (alsof de SA al weer marchiert door de straten), door verkrampte opvattingen en taalgebruik, door selectief gebruik van feiten en daarop gebaseerde mening, door blinde barmhartigheid t.a.v. de allochtonen ,door zieligheidsdenken t.a.v. de allochtoon, door schuldgevoel over hun eigen welstand, door leugenachtigheid en oneerlijkheid asl het om feiten gaat en vooral, vooral door hypocriesie.

En vooral dat laatste meneer of mevrouw Djon is hier niet het geval bij de GS-ers die overigens ook onderling nogal van mening verschillen.

knerf | 09-11-13 | 12:32

@gutgutgut. Pleiten voor de sharia is het ondermijnen van onze grondwet.

Maria.1 | 09-11-13 | 12:32

Alles komt terug, en daarmee blijf ik hoop houden dat gezond verstand ook weer eens terug komt. Politieke correctheid is een vloek waar je elke dag de verrotte en beschimmelde vruchten van plukt.

Over beschimmeld gesproken, waarom meldt Bakitroll altijd wanneer hij gaat douchen?

Rammstein | 09-11-13 | 12:30

Maria.1 | 09-11-13 | 12:18 |
Ik vind het in tegendeel logisch en juist dat de rechtmatigheid van Wilders' publieke uitingen werd getoetst. Zijn geklaag daarover was alleen voor de bühne. Die rechtszaak was precies wat hij wilde bereiken met zijn provocaties.
Het is in dit land toegestaan te pleiten voor de sharia onder voorwaarden. Je kunt een zaak aanspannen om te toetsen of aan die voorwaarden voldaan is. Maar pas op. Als je die verliest speel je de fundi's in de kaart, zoals Wilders in de kaart werd gespeeld door zijn aanklagers.

gutgutgut | 09-11-13 | 12:29

Maar zijn opmerking: 'zwarte piet is nu eenmaal zwart' snijdt in ieder geval hout.necrosis | 09-11-13 | 11:56 | + 0 -

Nee dat is nu een policolor opstelling,iets constateren omdat het zo is,maar niet duidelijk maken of die in de toekomst ook zwart moet blijven. Als die morgen rood is zegt hij piet is rood,rode piet. Niet meer niet minder. Het is het wegkijken van politicie door geen stelling te nemen,en omdat ze geen stelling durven te nemen kijken ze weg,alsof het probleem niet bestaat. Het baggataliseren. Als je de politici van tegenwoordig moeten geloven is er dus geen probleem. Het marokanen probleem is er niet als je het geen marokanen probleem noemt,het zwarte pieten probleem is er niet als je je er summier over uitlaat zonder stelling te nemen. En zo zijn er tegenwoordig vele problemen die geen probleem zijn om dat tegenwoordig de oplossing is ,het niet benoemen. Pvda en partijen als groenlinks en tegenwoordig ook de vvd zijn er goed in. Het draaikonten.

tweetybird | 09-11-13 | 12:25

Vip3r | 09-11-13 | 12:02 | + 0 -

Niet helemaal mee eens.
Ik kom uit ''de ghetto'' en was vroeger bepaald geen lievertje. Toch zag ik geen problemen met de islam. Dat is de laatste jaren wel veranderd. Mijn ogen gingen pas open na 9/11 en de moord op Theo van Gogh. Ik heb toen mijn mischien wat naieve kijk op de wereld (helaas) wat moeten bijstellen. Dat heeft volgens mij niet veel met een hoge opleiding te maken. En wereldvreemde mensen die niet willen leren of dingen willen inzien blijf je natuurlijk altijd houden. Het opzettelijk ontkennen van problemen (met de islam) voor politiek gewin is wat mij betreft wel zeer kwalijk.

Robertski | 09-11-13 | 12:23

@gutgutgut. Ik trap nergens in; ik heb zelf ook oren en ogen. Vind je het bijv. zelf niet vreemd dat Wilders vanwege zijn uitspraken voor de rechter moet komen en dat aan de andere kant een imam in Almere uitgenodigd wordt die voor de sharia pleit?!

Maria.1 | 09-11-13 | 12:18

Een blinde die de tegeenpartij beticht oogkleppen te dragen. Humans shit in the same way. Use nazi (godwin) or stalin to win a discussion.

Itastijl | 09-11-13 | 12:17

Een blinde die de tegeenpartij beticht oogkleppen te dragen. Humans shit in the same way. Use nazi (godwin) or stalin to win a discussion.

Itastijl | 09-11-13 | 12:17

Het is allemaal paradigma, perspectief, kadrering, patroon. Waarnemen is discrimineren, ordenen, stroomlijnen, vereenvoudigen. Als een paradigma, een manier van denken gemeengoed wordt zou je al kunnen spreken van 'policor', maar er is pas echt sprake van als er krachten werkzaam zijn die stelselmatig een bepaald paradigma in stand willen houden dan wel op willen leggen.
Ik heb niet het idee dat policor één positie is. In de zestiger en zeventiger jaren waren er twee grote 'policor' krachtenvelden, rechts en links. En degenen die wilden veranderen waren minstens zo stelselmatig bezig als degenen die wilden handhaven.
We leven, zo meen ik, nu juist in een tijd waarin die oude policor velden uiteengevallen zijn. Het past allemaal niet meer, het versplintert, niemand weet meer wat links of wat rechts is, en de aloude policor zuilen, zoals de Kerken, zijn hun greep al helemaal kwijt. Terwijl er van buiten inmiddels een grote policor zuil binnen is komen walsen.
Het zijn nu meestal kleine groepjes die met dwingelandij de aandacht en daarmee ruimte opeisen, en de oude policor meneren en mevrouwen duiken daar met de moed der wanhoop bovenop, hopende dat oude tijden herleven en er weer een duidelijk perspectief zal verschijnen waarbinnen zij hun rol kunnen blijven spelen. En als dat dan niet gebeurt worden ook zij humeurig en gaan ze harder zeuren dan ze ooit gedaan hebben.
Nee, poolicor lukt niet meer. Het is allemaal post-policor.
Neem die Zwarte Pieten-discussie. Nog even en de zogenaamde slachtoffers worden daders, gaan zich misdragen, gaan gedrag vertonen dat al hun gelijk vierkant onderuit haalt. Waarom? Ze zijn radeloos omdat er geen eenduidig policor schema meer is dat een en ander in evenwicht kan houden.
Policor heeft zo zijn functie.

Schoorsteenveger | 09-11-13 | 12:17

Hulde Nanninga, heb genoten van je stuk.

Spokoynoy Nochi | 09-11-13 | 12:16

Maria.1 | 09-11-13 | 12:09 |
Ja Wilders heeft met enig succes de mythe verspreid dat Hij en alleen Hij ziet wat de problemen zijn. En volgens zijn leer hebben we maar 1 probleem: de islam. En jij trapt daar in.

gutgutgut | 09-11-13 | 12:14

Voor het grootste deel kan ik me, zoals gewoonlijk, goed vinden in de inhoud van je teksten. Alleen, ik ben al 40 jaar 'fout'. En nou word ik, evenals veel gelijkgestemden, op 1 hoop gegooid met die groep leeftijdsgenoten waar wij al die jaren tegenaan hebben lopen schoppen. Een beetje minder generaliseren mag ook wel eens Annabel. En nee, ik heb geen hypotheek, geen boot, geen 2e huis, geen pensioen maar wel altijd voor mezelf en voor mijn gezin gezorgd (en helaas voor vele andere gezinnen over de jaren.)

Elessir | 09-11-13 | 12:12

@Robertski | 09-11-13 | 11:58 Fijn, u heeft iig mijn tegel begrepen.

Arrested Development | 09-11-13 | 12:09

@gutgutgut. Nee, Wilders is niet de verlosser. Maar hij is wel de enige die de problemen durft aan te kaarten. En als je iets wilt oplossen zul je toch eerst het probleem onder ogen moeten zien en niet voor struisvogel spelen. Denk aan een alcoholist; hij kan pas afkicken als hij eerst heeft ingezien dat hij alcoholist is.

Maria.1 | 09-11-13 | 12:09

Moi2 | 09-11-13 | 12:03 |
Toch is dat EXACT wat de leidende industriëlen en rechtse politici dachten, namelijk dat het goed was voor ons land, toen zij ze gingen rekruteren in Marokko en Turkije.

gutgutgut | 09-11-13 | 12:08

Koninging Beatricks | 09-11-13 | 11:50 |
Nee hoor. Wilders track record is dat van een dictator in wording. Je moet blind zijn, zoals jij, om dat niet te zien. Ik zeg het nog eenmaal: Wilders is NIET de verlosser.

gutgutgut | 09-11-13 | 12:06

Als je gelooft dat Wilders 76 stemmen gaat halen helpt echt niets meer... policor of niet... gevalletje gedwongen opname...

agitsnob | 09-11-13 | 12:04

Ik denk dat je kan stellen dat iemand die de realiteit ontkent en zelfs onbespreekbaar maakt niet bepaald intelligent is.
Mensen die blijven verdedigen dat het binnenhalen van honderdduizenden niet-/laag opgeleide buitenlanders met een zeer fel anti-multicultureel geloof goed is voor Nederland zijn gewoon heel erg dom.

Moi2 | 09-11-13 | 12:03

Je ziet hier hetzelfde politiek correcte kliekje uit hun holen komen kruipen als Nanninga ze perfect weet te portreteren.

Supermathijs dumpt zijn hersenkots en gaat snel de bongo's bemannen om mark smuth en die andere neandethaler bakutto op te trommelen.

Ze kunnen het niet hebben dat ze hier te kakken gezet worden en dat moet met de hun gebruikelijke dedain geschreeuw van een speenvarken duidelijk gemaakt worden aan het "domme" volk

solidstate | 09-11-13 | 12:02

De gutmensch leeft vaak in een heel andere wereld dan de realist. Gutmenschen zijn opgegroeid in een gezin waar geld geen issue was. In een buurt waar alleen fatsoenlijke mensen wonen. Op het vwo of gym gezeten en daarna vaak een rare nutteloze studie op de universiteit met allemaal nette mensen. Vervolgens gaan ze zelf in een nette buurt wonen en is het cirkeltje weer rond.
Deze mensen hebben geen idee van de realistische wereld en zijn nooit in aanraking gekomen met de slechte kant van sommige mensen. Hierdoor bestaat deze slechte kant niet voor ze. Iedereen bedoelt het goed en mensen komen hier echt niet om van de sociale voorzieningen te profiteren. Ze willen allemaal hard werken maar de blanke mens maakt het ze heel erg moeilijk.
Landen als Zweden en Noorwegen lopen daarin nog verder vooruit dan wij en de ellende is daar goed zichtbaar. Steeds meer mensen stemmen daar rechts vanwege de softe aanpak die ervoor zorgt dat er een hoop gezeik met allerlei allochtonen is ontstaan.
We zijn te ver gegaan met ons zogenaamde goede gedrag. De wal is heel dichtbij en het schip moet zich nu gaan keren, anders loopt het op de klippen...

Vip3r | 09-11-13 | 12:02

Polico of polinco, de realiteit terkt zich daar weinig van aan.
De zee zal het ook een zorg wezen of je het water koud vindt.

Rest In Privacy | 09-11-13 | 12:01

Applaus Nanninga !

Hedge_it | 09-11-13 | 12:00

Arrested Development | 09-11-13 | 11:33 | + 0 -

Nou, ik heb liever niet dat je rookt als je hier reaguurt.

Maar wat ik wel grappig vond zijn die mensen die tegen racisme ''strijden'' en dan komen met zinnen als : jullie vieze witte racisten discrimineren. En een beetje politieke correctheid, of jezelf wat inhouden op onbelangrijke zaken kan geen kwaad. Je hoeft nu ook weer niet continue vol op het orgel. Aan de andere kant is vrijheid van meningsuiting op belangrijke zaken ook van essentieel belang. Dan is politieke correctheid gewoon lafjes. M.a.w. chill als het kan en scherp als het moet. Eigenlijk het tegenovergestelde van wat je ziet nu met de pietendiscussie.

Robertski | 09-11-13 | 11:58

Gutgutgut 11:45

De grote wereld buiten de dijken kijkt doorgaans gewoon niet naar het koddige kleine Nederland. Wel typisch policor om je daar druk over te maken. Wat dat betreft past het uitstekend bij dit stuk.

Topperke | 09-11-13 | 11:57

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:52
Ik stoor me intens aan die hele houding van Rutte.
www.powned.tv/nieuws/politiek/2013/11/...
*voorbeeldje*
Maar zijn opmerking: 'zwarte piet is nu eenmaal zwart' snijdt in ieder geval hout.

necrosis | 09-11-13 | 11:56

Ik heb vrijwel dagelijks last van linkse policor types zoals treffend door Nanninga beschreven. Maar hier op GeenStijl wordt net zo goed policor bedreven waarbij de tegenstanders net zo makkelijk worden gedemoniseerd en niet als mensen met een foute mening worden gezien maar als foute mensen. Wat dat betreft zijn we alleen in Noorwegen al 79 moorden verder en heeft het hele stuk een hoog jij-bakgehalte.

Herr Vorragend | 09-11-13 | 11:56

Het probleem ligt m.i. bij de overheid. Men durft geen stelling te nemen en houdt zich zelf niet aan de wet. Er staat o.a. in artikel 1 van de grondwet dat men iedereen hetzelfde dient te behandelen. Maar we zien dat er positieve discriminatie plaats vindt. Dit slappe beleid maakt de mensen onzeker en geeft anderen de kans om te kijken hoever hun grenzen zijn. Daders worden gepamperd en slachtoffers blijven in de kou staan. We worden beperkt in onze vrijheden, terwijl anderen te veel vrijheid krijgen en daarvoor ook nog beloond worden. We moeten betalen en betalen, terwijl de regering het geld met bakken over de grens gooit en we steeds moeten lezen dat o.a. ambtenaren frauderen en graaien en er ook mee weg komen. Het gerechtigheidsgevoel is weg, althans bij mij.

Maria.1 | 09-11-13 | 11:55

Het is waar, zo waar. Een afwijkende mening hebben is; sexistisch of racistisch. Laag opgeleide mensen ( vaak allochtonen ) vaker aanhouden is institutioneel racisme. Zeggen dat een wel heel kleine groep zich druk maakt om het racistische karakter van het sint nikolaas feest is polariseren.

ratelaar | 09-11-13 | 11:54

mvdwarsligger | 09-11-13 | 11:40 |
We hebben ons al lang aangepast aan de aanwezigheid van migranten. Er is heel wat veranderd sinds de jaren 50. Het niet langer schminken van Piet is een ontzettende futiliteit. Waarom klamp jij je daar zo aan vast? Schijnveiligheid noem ik dat.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:52

@ Ing. eslapen | 09-11-13 | 10:21

Onzin Policor roepen is NIET hetzelfde als racisme roepen

Racisme roepen IS politiek correct en dient om de discussie te verstoren.

Dat noemt men DAN pas politiek correct.

Waarom probeer jij deze valse vergelijking hier te poneren?

Ben je soms zelf zo een politiek correcte misleider?

solidstate | 09-11-13 | 11:51

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:39

Gut gut gut, waar baseer je dát nou weer op?

Op de stemmen in je hoofd?

Koninging Beatricks | 09-11-13 | 11:50

Overigens maakt de policor gemeente zich ook schuldig aan taalvervuiling en erger: het vermoorden van taal.

Onder andere de volgende woorden zijn in de afgelopen jaren door de policor gemeente aangerand, misbruikt, verkracht en tenslotte morsdood en voor oud vuil in de goot achtergelaten:

- 'Duurzaamheid';
- 'Racisme';
- 'respect'
- en 'groen'.

Peter Emile | 09-11-13 | 11:50

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:47
Dat kan alleen als hij tevens een meerderheid in de Eerste Kamer heeft, en dat heeft hij dus niet!

necrosis | 09-11-13 | 11:50

@necrosis | 09-11-13 | 11:39 |Dank! En begrijpt u mij niet verkeerd, die peuk steek ik natuurlijk gewoon op in mijn eigen huis.

Arrested Development | 09-11-13 | 11:49

Geweldig artikel Nanninga overeenkomstig wat ik zelf ook al tegen de klippen loop te beweren.

Armoe en cultuurverschillen gebruiken als excuus voor berovingen en overvallen als of mensen die vroeger in armoe en een cultuurverschil (Indonesiers, Chinezen) hadden dat ook deden leefden dat ook deden.
Iemand de mond proberen te snoeren door te wijzen op de toon die hij voert en niet de inhoud.
Een bliksemafleider die heel vaak wordt gebruikt door de policormens als hij het debat verliest.

Dit Nanninga is 100 x beter dan de Shit van Quid.

knerf | 09-11-13 | 11:49

'Het feminisme is door policor vrouwtjes gekaapt' is dan wel weer een ongelooflijk stupide opmerking. Feminisme is zo'n beetje de bron van de policor ellende. Nanninga trapt er met beide benen in. Geen enkel -isme hoort zich het recht toe te eigenen als zelfverklaarde vertegenwoordigers de halve wereldbevolking, of welke "onderdrukte" groep dan ook, tot hun feitelijk subject te maken.
Of om het anders te zeggen: Nanninga plaatst het feminisme met volle overtuiging 'above politics', en dat is precies de onaantastbare positie die het feminisme (of vul in: de homobeweging, de eco-fascisten enz.) zo graag wil.

AgentKrol | 09-11-13 | 11:48

Revival? Het is nooit weggeweest en alleen maar erger geworden. Verschil is alleen dat vroeger de policor vooral van groepjes kwam die policor zo ongeveer op hun voorhoofd hadden geschreven terwijl het tegenwoordig door een partij als de VVD wordt bedreven.

Bytemaster | 09-11-13 | 11:47

necrosis | 09-11-13 | 11:45 |
En dan kan hij alle hem onwelgevallige uitingen verbieden bij de wet en zo een politieke correctheid scheppen waar dat gezeur van hierboven bij verbleekt.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:47

Jammer dat mensen die een antwoord hebben op policor doorgaans zo'n boze schreeuwtoon hebben. Helpt niet echt als je gehoord wilt worden met je goede polincor-mening.
Het zou goed zijn als beide kampen eens gingen oefenen op LUISTEREN naar elkaar in plaats van te zeiken over wat je wel of niet mag ZEGGEN tegen elkaar.

Peace.

Waar_moet_het_heen | 09-11-13 | 11:47

VanBukkem | 09-11-13 | 11:44 |
dat is onverwacht naïef van je.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:45

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:39
Ik hoop dat Wilders 76 zetels pakt, dan kan hij tonen wat hij waard is zonder water bij de wijn te hoeven doen in een coalitie.
En als blijkt dat hij niets waar kan maken, krijgt hij bij de volgende verkiezingen waarschijnlijk geen zetels meer.
Deal?

necrosis | 09-11-13 | 11:45

Topperke | 09-11-13 | 11:30 |
Het gaat om de schmink. Was die schminck er niet dan was er geen discussie. De "obsessie met de VS " is eigenlijk de obsessie met de grote wereld daarbuiten de dijken.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:45

gutgutgut | 09-11-13 | 11:39

een onzinnig scenario, gaat niet gebeuren. Maar stel, het gebeurt wel, wat kan Wilders dan doen. Heel weinig.
Jij maakt een gewoon een karikatuur van de situatie. Kijk, in een tijd waarin er een grote instroom is van moeilijk aanpasbare immigranten komt er uiteraard een reactie. Als je zelfs de meest apathische beer maar lang genoeg port met een stok, komt hij uiteindelijk in actie.

Rest In Privacy | 09-11-13 | 11:45

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:39
Om ervoor te zorgen dat wij hem niet meer kunnen wegstemmen moet ie toch eerst de grondwet veranderen. En daarvoor heeft ie volgens mij tenminste 100 of 101 zetels nodig.

VanBukkem | 09-11-13 | 11:44

Politiek correct gedrag is waar veel mensen met slappe knieën zich vaak aan bezondigen, omdat ze zichzelf niet toelaten zo nu en dan een gezonde dosis 'onderbuik' te fulmineren, al is het alleen maar om het systeem gezond te houden en niet te verworden tot een gefrustreerd en naargeestig persoon.
Dit betekent geenzins dat men constant de grenzen van het onbetamelijke moet overschrijden, alleen maar om het overschrijden!

BadLieutenant | 09-11-13 | 11:42

Hear, hear!

Peter Emile | 09-11-13 | 11:42

@alwayslearning | 09-11-13 | 11:36
Hoog tijd voor een 'meet and greet' met Annabel.
*gaat fanclub beginnen*

necrosis | 09-11-13 | 11:41

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:37
En aan welke van de vele migrantengroepen moet de Nederlandse samenleving zich aanpassen volgens jou?

Nogmaals is het niet logischer, om als je ergens heen migreert, je aan te passen aan het land waar je woont, in plaats van te verwachten dat het land zich aanpast aan jou?

mvdwarsligger | 09-11-13 | 11:40

VanBukkem | 09-11-13 | 11:31 |
Wilders is nu een dictator in zijn eigen partij. Met 76+ zetels zal hij de dictator van heel Nederland zijn en ervoor zorgen dat jij hem niet meer kan wegstemmen.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:39

Ik woon in de Dominicaanse Rep. Ze zijn daar niet zo politiek correct. Vorige week werd door de overheid bekend gemaakt dat alle illegale Haitianen binnen 4 weken het land uit moeten. Zo niet worden ze opgepakt en alsnog uitgezet. In de massa opgaan kan niet, want ze zijn een stuk donkerder. Niks eufomistisch geleuter.....

Chiefmate | 09-11-13 | 11:39

@Arrested Development | 09-11-13 | 11:33
In mijn huis gelden MIJN regels!
Als ik wil roken, doe ik dat.
Gasten die er last van hebben mogen de buitenkant van mijn voordeur gaan bekijken.
*vuurtje aanbieden doet*

necrosis | 09-11-13 | 11:39

Lang stuk, heeft ff geduurd voordat ik 't allemaal gelezen had, maar was de moeite waard, zeer goed Nanninga !

EA 827 | 09-11-13 | 11:39

@Prof. Hoxha | 09-11-13 | 11:22
Hmm...

pinda | 09-11-13 | 11:39

mvdwarsligger | 09-11-13 | 11:32 |
Ze moeten zich aanpassen. Maar ook wij moeten ons aanpassen.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:37

Mag ik zeggen dat ik van Annabel hou? Ja dat mag ik.

alwayslearning | 09-11-13 | 11:36

@VanBukkem | 09-11-13 | 11:14
Als het zover is zal ik het laten meewegen, ik ben immers nooit te beroerd om een mede-guurder te helpen.

necrosis | 09-11-13 | 11:35

AgentKrol | 09-11-13 | 11:27 |
PCH is alles links noemen. PCH is alle migranten veroordelen. PCH is tegen de EU fulmineren. PCH is alles kritiekloos goedkeuren en navolgen wat de PVV dictatoren kwiteert. PCH is bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsen om op het pluche te kunnen zitten.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:35

Zoals een aantal reaguurders al opmerkt is een beetje meer realisme niet onverstandig. En het begrip 'vrijheid van meningsuiting' heeft voor mij inmiddels een lading gekregen waar ik niet vrolijk van word. Als ik de hele dag hardop zou roepen wat ik allemaal denk zou ik minstens 2 blauwe ogen en een gebroken kaak oplopen op zo'n dag. Is niet handig en ook nergens voor nodig. Wat ik bemerk in mijn omgeving is dat mensen zich uit den treuren met andermans privé-leven bemoeien. Ik rook, en doe dat niet in ruimtes waar dat niet mag. Simpel. Als iemand mij vraagt of ik ergens anders kan roken omdat diegene daar last van heeft vind ik dat ook geen probleem. Maar inmiddels zijn er mensen die eerder nooit last hadden van mijn peukenverslaving die het nodig vinden mij in mijn eigen huis naar buiten te bonjouren als ik een peuk op wil steken. Want dat roken is zooooo [vul maar in} Dat irriteert me ja. Omdat die peuken ineens een vehikel worden om te onderstrepen dat de klagers o zo 'correct' zijn. En dan steek ik nu maar een peuk op met uw goedvinden.

Arrested Development | 09-11-13 | 11:33

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:23
Je vindt het dus normaal dat Nederlanders in den vreemde zich aanpassen aan het land waarheen ze zijn verhuisd. Echter op het moment dat mensen naar Nederland verhuizen moeten de Nederlanders zich aanpassen. Beetje krom, vindt je zelf ook niet.

mvdwarsligger | 09-11-13 | 11:32

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:25
Hoezo Geert als dictator? Als hij niet blijkt te voldoen, wat bijkans onmogelijk is aangezien het politiek economisch niet veel slechter kan gaan dan het nu gaat, dan stemmen we hem na 4 jaar gewoon weer weg. Ten faveure van (anti europa partij) Dierenpoes.

VanBukkem | 09-11-13 | 11:31

Lekker raak en geen woord te veel. En dat door een vrouw. Ergo: goed bezig, juffrouw Nanninga.
Boerenbrandtlul | 09-11-13 | 11:11 | + -1 -

Degene die een minnetje uitdeelde vond de opmerking over het vrouw-zijn wellicht niet Policor?

Boerenbrandtlul | 09-11-13 | 11:31

Policir is spruitjeslucht.
Die lucht stinlt altijd.. Of het hu van links of van rechts komt aanwaaien.

Deus Absurdia | 09-11-13 | 11:31

Gutgutgut 11:23

Een heerlijke drogreden. Het ging niet om de uitdossing maar om de aanwezigheid van zwarte piet. Wel opletten! En waarom de obsessie met de VS? Moet je echt een stropop bouwen om je gelijk te kunnen halen? De vraag stellen is hem beantwoorden, vrees ik.

Topperke | 09-11-13 | 11:30

Volgens Nanninga (" gawegkoekje") moet je maar weggaan uit Nederland als iets je niet bevalt. DAT is nog eens politieke correctheid, van het soort dat van Nederland een backwater maakt.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:30

Maar ik hoopte eigenlijk dat de zwarte pieten discussie de laatste stuiptrekkingen policor Nederland was.

Hobbykip | 09-11-13 | 11:28

Halve Zoolstra | 09-11-13 | 11:21 |
Goed gezegd.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:28

Politieke Correctheid is: de maatschappij star opdelen in groepen daders en slachtoffers. PCH is zwart/wit, elke nuancering, elke grijstint wordt onbelangrijk gevonden. PCH schrijft al veertig jaar voor wie er sympathie verdient, en wie hoon ten deel moet vallen. PCH is leugenachtig, het verhult, verdraait, overdrijft en kleineert. PCH is het machtsmiddel van Ons Soort Mensen. PCH sluit buiten en demoniseert. PCH is een opgedrongen agenda, dezelfde propaganda, dag in dag uit. PCH is doof, selectief en vrij van zelfkritiek. PCH luistert niet naar de mensen die het zegt te vertegenwoordigen. PCH is denken in stereotyperingen. PCH is elitair, maar presenteert zich als machteloos en vrij van eigen belang. PCH is censuur en dwang. Politieke Correctheid is hoe de elite het volk verdeelt en over hen heerst.

AgentKrol | 09-11-13 | 11:27

Het is in 020 in ieder geval heel gunstig voor je carrière om mee te gaan met de geldende PvdA stroom. Afwijkende meningen komen je op onverwachte tegenwerking te staan. Voor een vrijdenkend mens erg lastig. Noem het policor, noem het kop in het zand steken, noem het wat je wilt. De problemen verdwijnen niet. Erger vind ik het dat dit denken de mogelijke oplossingen in de weg staat omdat minimaal de helft van de oplossingen aan de kant worden geschoven omdat het " not done " is.

ristretto | 09-11-13 | 11:27

elke zin,elk woord is wat ik al jaren denk en voel, tot in de kleinste nuance.
Ik zie het de laatste paar jaar aan vrienden en kennissen : de meesten keren zich van je af zodra je dit soort dingen te berde brengt.
Hulde Annabel!!!

Foezela | 09-11-13 | 11:26

Donkersloot draait oorzaak en gevolg even om. Als de allochtoon geen huillie huillie was gaan doen dan was de gutmensch niet als een gedresseerrde aap op de barricade gesprongen. De gutmensch zit zelf met nul initiatief en zit in de grachtengordel denkend dat de maakbaarheid klaar is. Je moet wel zelf aanbellen of iets in de ideeenbus stoppen. Gutmenschen zijn ook lui namelijk.

Campinggast | 09-11-13 | 11:26

VanBukkem | 09-11-13 | 11:22 |
Ik zie dat toch niet zitten, Wilders als dictator. Van mij mag hij zijn partijgenoten blijven terroriseren maar van Nederland blijft hij af.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:25

Da's nog eens fijn wakker worden..... Bedankt A. Nanninga!

Hobbykip | 09-11-13 | 11:25

Ik ben niet tegen 'benoemen'. Maar gebeurt er dan na het benoemen? Ben bang dat het antwoord luidt: niets, behalve dan dat iedereen er zich over opwindt.
Ik was vorige week in een muzikantenkroeg. Na afloop van de avond stonden de verschillende bandjes buiten even na te praten, te lachen etc. Er kwam een Marokkaan bij staan die vervelende opmerkingen maakte naar de dames en heren in het gezelschap. Tegen een jongen met lang haar: 'ben jij nou een jongen of een meisje?' Tegen een meisje in het gezelschap liet hij weten dat hij wel een échte man was en dat hij haar wel zou willen... Pogingen om hem op subtiele wijze tot de orde te roepen waren zinloos. Hij bleef vervelend doen. Toen kwam de portier in beeld, een enorme neger die over een vocabulaire beschikte die de Marokkaan wel verstond. Hij bond in en droop af.
Moraal van dit verhaal: benoemen alleen is niet genoeg. We moeten ook zelf fermer stelling nemen tegen dit soort types.

Ars Vivendi | 09-11-13 | 11:24

Een rechtstaat kan niet gehandhaafd worden met politiekcorrecte gemeenplaatsen. De bijbehorende kaders zijn principieel en dus niet geschikt voor bloedeloze compromissen...

Parel van het Zuiden | 09-11-13 | 11:24

Topperke | 09-11-13 | 11:18 |

Dat is in meerdere opzichten onjuist. Het bezwaar geldt de vermomming van de Pieten. dat is alles. Nou niet gaan overdrijven. Ten tweede, wat in NL een minderheid is is in de VS een meerderheid. De Nederlanders daar halen het uit hun hoofd om als neger geschminkt over straat te gaan met een roe.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:23

Denkraam ™ Maarten Toonder

Prof. Hoxha | 09-11-13 | 11:22

@gutgutgut | 09-11-13 | 11:20
Fijn dat u het met mij eens bent.
Op naar de 76 zetels!

VanBukkem | 09-11-13 | 11:22

Typisch gevalletje vorige oorlog vechten, dit stukje.

Intussen begint mij juist de poli-incor danig aan de zak te jeuken. Minstens even rancuneus betrokken en rabiaat verdedigde stellingen.

Islam is facisme, klimaatverandering is een samenzwering, de Marokkaan is crimineel, de EU is het Vierde Rijk en de roverheid zuigt de rendabelen uit. U kent het wel.

Een jaar of tien geleden, toen het politiek correcte denkraam wegsmolt, hadden we even de kans om de onvermijdelijke group-think van het maatschappelijk debat naar een hoger niveau te tillen. Zonder taboes problemen benoemen, en ze dan zakelijk en realistisch bestrijden.

Helaas. In het nieuwe denkraam van het correcte politiek incorrecte bestaat het benoemen vooral uit schelden en tieren, en het bestrijden uit kleineren en vernederen. Net als in het oude dus, maar met andere dogma's die minder appelleren aan Superego en moraal, en meer inspelen op Id en angsten.

Toch kan ik niet beslissen welk van de twee ik lelijker vind. En zij hebben Melkert.

Halve Zoolstra | 09-11-13 | 11:21

@Djong | 09-11-13 | 10:35
Zit een vorm van waarheid in. Heb ik nu ook altijd met het verkiezingsprogramma van de pvda. Het is een copy/past sinds de oprichting. Alleen de namen van de grootgraaiers veranderen om de paar jaar.

reageerbuis | 09-11-13 | 11:20

"Een mok warme NEE. Met een gawegkoekje erbij." Bijna hetzelfde als een Godwin, het maakt iedere discussie dood als je zo overtuigd bent van je eigen gelijk dat er geen enkele discussie mogelijk is.

Borrelende Boris | 09-11-13 | 11:20

VanBukkem | 09-11-13 | 11:09 |

Wat op hetzelfde neerkomt.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:20

Als er al een revolutie is, dan niet die Nanninga signaleert. De polikoor wordt niet drukkender dan eerst, niet voor zover ik kan zien. Nee, de revolutie is denk ik meer van deze aard: het geloof in de maakbaarheid van de samenleving heeft een grote deuk opgelopen. Sommigen zouden dit de opmars van het cynisme noemen, maar ik noem het de erkenning van de realiteit. De polikore goegemeente denkt dat je d.m.v. manipulatie, propaganda en morele chantage de gang van de geschiedenis kunt sturen. Welnu, dat blijkt op de lange termijn niet het geval. Ook propaganda heeft een houdbaarheidsdatum. Ook gedwongen herverdeling van inkomen middels uitkeringen, subsidies en dergelijk gaat maar tot zover. De niet-politiek correcten denken dat zij orde en recht kunnen herstellen door hard optreden, of het openlijk benoemen van de zaken. Sommigen willen de grenzen sluiten, of uit de EU.
Helaas zijn dit allemaal vrij onrealistische opvattingen, maar waar ik ook veel sympathie voor voel. Maar onrealistisch blijft het. De maakbaarheid van de samenleving blijkt een misvatting. En dat is een desillusie en een revolutie. Maar ook een bevrijding. Want illusies, daar koop je niet veel voor.

Rest In Privacy | 09-11-13 | 11:19

Donkersloot 10:59

De minderheden in kwestie ondernemen een bewuste aanval op het sinterklaasgebeuren. De mening van de voorstanders, hoofdzakelijk autochtonen, wordt weer terzijde geschoven. Als je niet gehoord wordt dan grijp je naar andere middelen. En dan hebben autochtonen nog de innerlijke beschaving om het bij een dreigtweet of scheldbericht te laten.

Topperke | 09-11-13 | 11:18

mental K | 09-11-13 | 10:52 |

Mag ik je wijzen op een tegenspraak in je betoog.
Het "het flat-out stelen van belastinggeld" door "slim links" wordt nooit behandeld in opsporing verzocht. Er is dus wel degelijk sprake van een selectie. De selectie gebeurt namelijk via het type misdrijf. Het bedonderen van beleggers en belastingbetalers, meestal niet door migranten, valt buiten de scope van Opsporing verzocht. En van wie is die 30.000 miljard dollar verstopt op de Britse Maagdeneilanden? Niet van onze migranten.
Niks mis met de selectie, maar houd er rekening mee als er conclusies moeten worden getrokken.

gutgutgut | 09-11-13 | 11:15

@necrosis | 09-11-13 | 11:11
Zou u in dat geval niet liever een gijzelingsaktie op het Binnenhof op touw willen zetten? Dan hebben wij er misschien ook nog wat aan.

VanBukkem | 09-11-13 | 11:14

Een goede verstaander heeft een half oor nodig.....

ikdenkwat | 09-11-13 | 11:14

Lekker raak en geen woord te veel. En dat door een vrouw. Ergo: goed bezig, juffrouw Nanninga.

Boerenbrandtlul | 09-11-13 | 11:11

@VanBukkem | 09-11-13 | 11:09
Als Geert gedoogsteun verleent aan Miezerig Mannetje, hang ik mezelf op!

necrosis | 09-11-13 | 11:11

@Mark Smith | 09-11-13 | 10:36
Kijk je uit voor omvallende bomen in het bos? Ik zou het niet willen meemaken dat je gewond wordt en we niet meer kunnen genieten van jouw briljante tegels hier op GS.

reageerbuis | 09-11-13 | 11:11

Nog een kenmerk van politiek correcte mensen is dat ze in feite gewetenloos zijn: Mensen die mede verantwoordelijk zijn voor het multiculturele drama in Nederland (pvda, paul rosenmoller, nederlandse publieke omroep, kortom mensen kris kras door onze samenleving), hoor je nooit eens over het feit dat ze zich verantwoordelijk voor hun daden-, of zelfs enigzins schuldig voelen.
In wezen zijn het deze mooipraters die handelen vanuit hun onderbuik, en niet een gezond geweten hebben.

Onderbuik | 09-11-13 | 11:09

@Supermatthijs | 09-11-13 | 10:45
U noemt het 'zichzelf buitenspel zetten', ik noem het 'niet met andere partijen willen samenwerken'.

VanBukkem | 09-11-13 | 11:09

Een container vol plus !

Lief meiske | 09-11-13 | 11:07

"Grootste probleem aan dit soort steengoede blogs is dat geen hond het leest. Op een handje vol hoofdzakelijk gelijkgestemden na"
de Voorzittert | 09-11-13 | 09:37 |
Welnee, als we policor Nederland, de staatstelevisie en de papieren couranten moeten geloven lezen alle 16 miljoen Nederlanders GeenStijl. Sterker nog, wordt Nederland volkomen geregeerd door GeenStijl, immers alles wat er mis is in Nederland, is De Schuld Van GeenStijl!
We weten natuurlijk allemaal dat dit de aloude linkse stazi tactieken zijn waarmee de policor-kerk afvalligen demoniseert en een kaakklem aanmeet.

KoninginWildemina | 09-11-13 | 11:07

gutgutgut | 09-11-13 | 10:38
-
U verstaat onder "opgeruimd" een moorddadige toestand.
Dat is UW tekortkoming.
Dus dit artikel heeft zijn walgelijke waarheid al weer bewezen door de blinde domheid van u en de uwen.
Sorry vriend, maar ik had het over het ideaal van policor, dat net als bijvoorbeeld het ideaal van een Arisch superras bij de vuilnis gezet kan worden, en het gezond verstand het weer kan overnemen.
Mvg een van de vele Marokkaanse Nederlanders die het wel goed voorhebben met dit land, en zich niet gek laten maken door Supermatthijsjes, haatwahabieten, bloksnorfetisjisten, en vervalste of bijgespijkerde geschiedenissen.

mothersfinest | 09-11-13 | 11:07

@Donkersloot | 09-11-13 | 10:59
Sinterklaas was nooit een probleem, totdat een handjevol verongelijkte sneumensen zich ermee ging bemoeien.
Zo werd een kinderfeestje en tevens een stukje cultureel erfgoed ineens racistisch.
Dus flikker zelf op!

necrosis | 09-11-13 | 11:07

@Donkersloot | 09-11-13 | 10:59
Ahh een Policolor gekkie met de welbekende wegmetons mentaliteit.
En NEE ik,(en vele met mij) flikkeren niet op!

Welles! Nietes! | 09-11-13 | 11:06

Daarom wil D66 meer geld voor onderwijs, om kinderen al op jonge leeftijd te indoctrineren met politiek correct denken en klimaatonzin. De leerkrachten lijken hier op te worden uitgezocht. Belangrijker dan rekenen en taal lijkt het.

watazooi | 09-11-13 | 11:06

Wat ik vooral zo vervelend vind ik dat ik in de situatie die ik eerder schetste gewoon mijn werk kwam doen. Zonder politieke agenda's of wat dan ook. Het is nogal ondoenlijk om in een paar seconden alle aanwezigen te 'scannen' op politieke voorkeuren, overtuigingen en vooroordelen om vervolgens met iedereen rekening te kunnen houden.

Arrested Development | 09-11-13 | 11:02

Ik denk het tijd wordt afstand te nemen van de politiek. De politiek is overduidelijk niet in staat een antwoord te formuleren op de multicriminele maatschappij. We verwachten te veel van de politiek. We zijn nu eenmaal voor het voldongen feit geplaatst van de massa-immigratie. Hoe je daar verder over denkt doet er eigenlijk niet zoveel toe. Ook het idee bij sommigen dat er ooit een "grote schoonmaak" komt slaat nergens op, want zoiets gebeurt nooit. En kan ook niet meer, gezien de enorme aantallen. Men is toch hoofdzakelijk op zichzelf aangewezen, de politiek kun je gevoeglijk afschrijven.

Rest In Privacy | 09-11-13 | 11:00

Overdreven stellingname en dan ageren tegen datzelfde karikaturale beeld. Ik vermoed dat A Nanninga een enorm fan is van het hitsige aanjagen van conflicten wat tegenwoordig bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest bedreigd. (Nee, het zijn niet de minderheden die dit hebben gedaan; het probleem is de hysterische Hollanders die tegenwoordig niet meer om kunnen gaan met hun frustraties en vervolgens als een dolle doodsbedreigingen eruit gooien).
Zo te lezen een column die in tien minuten is bedacht en geschreven en daarom uitstekend past in het benauwde, zwart-witte wereldbeeld van vele GS-stamgasten.
Voor ikzelf voor ''policor' word uitgemaakt: flikker op.

Donkersloot | 09-11-13 | 10:59

Magniet: ZWARTE PIET!

Rest In Privacy | 09-11-13 | 10:59

Leuk stukje. Al heb ik het idee dat het niet erger is dan voorheen. Die revolutie herken ik niet zo. Als er al sprake is van een revolutie dan van de rechtse zijde.
De feministes zijn altijd dubbel getroebleerd geweest in hun opvattingen tov de Islam.
Vroeger liepen ze samen met gastarbeiders en homo's door de straten om emancipatie te eisen. Achteraf kun je je afvragen of het wel zo'n goede zet was. De nazaten van de gastarbeiders eisen nu hoofddoeken voor vrouwen of de doodstraf voor homo's.

Het is lastig om toe te geven dat je ongelijk had.

Ik verbaas mij meer over de gelijkhebberigheid van bv. Greenpeace en de Pavlov reactie om alles maar goed te vinden van deze groepering. Dat zij ook onmiddellijk door de Nederlandse staat worden geholpen. Zou Demmink ook lid zijn bedenkt ik me nu.

ristretto | 09-11-13 | 10:58

@relnicht|09-11-13|10:43|-1
Over uw geroep kan ik kort zijn: Geef de macht aan degene die op de juiste wijze benoemt, en nodig hem/haar uit om de problemen volstrekt op te ruimen. Daarna spreken we elkaar weer.

pitsteen | 09-11-13 | 10:56

Goed stuk Annabel, maar ik zou dit ook graag geplaatst zien in de azijnbode en de televaag op de voorpagina.
Voor bij het kopje koffie en het gawegkoekje zeg maar.

Welles! Nietes! | 09-11-13 | 10:56

@Supermatthijs | 09-11-13 | 10:45
Je vergist je, PVV werd buitenspel gezet door toedoen van een linkse kliek onder leiding van Job Cohen, die meende TEGEN te moeten stemmen bij alles waar PVV mee zou komen, ongeacht WAT !

necrosis | 09-11-13 | 10:54

Goed stuk Nan, zoals altijd. Maar op 1 punt gaat het niet helemaal op. De policor komt wel weer op maar niet ten koste van de vrijheid. De mensen die gelijk hebben gaan met gestrekt been tegen de policor in. Dat is winst.

Campinggast | 09-11-13 | 10:54

Wie het even op zich in laat werken dat de herdenking van de Kristallnacht tegenwoordig gebeurt SAMEN MET Jeaudenhaters, wordt onpasselijk. Ze verhullen het dan wel knap onder het mom van anti-zionisme, maar ze houden alleen van deaude Jeauden, niet van Jeauden die zich verdedigen tegen het islamofascisme van Iran, Hamas en Hezbollah.

Hopelijk houden echte Jeaudse instanties zich verre van dit soort gekaapte 'herdenkingen'.

Wat betreft het neo-feminisme: die beweging was al moreel deaud toen ze wichtjes als Madonna op het schild gingen hijsen. Eerst streden ze jarenlang tegen het neerzetten van de vrouw als lust-object, maar de vrouw die precies DAT doet (de vrouw neerzetten als lustobject) is ineens een 'voorvechtster van de vrouwelijke seksualiteit'. Hoe dom wil je het hebben? Je zou bijna zin krijgen in Saudische wetgeving om deze domheid zoveel mogelijk te beteugelen.

malang | 09-11-13 | 10:54

mental K | 09-11-13 | 10:44 |

Welke de opstand tegen de nazi's ?

gutgutgut | 09-11-13 | 10:53

Eerst pim toen theo nu de sint nog omleggen en de grote schoonmaak gaat los.

Veel Vaak | 09-11-13 | 10:53

relnicht | 09-11-13 | 10:43 | Ja want 'slim links' heeft in de afgelopen jaren zooo veel bijgedragen. Aan hun villa's aan de Spaanse Costa's wel te verstaan, en de opbouw van hun wachtgeldregelingen, en aan het flat-out stelen van belastinggeld, enzovoorts.
Zo lang mensen vinden dat opsporing verzocht een 'selectie' is en dat al die allochtonen zijn geselecteerd, zijn we nog lang niet klaar met benoemen.

mental K | 09-11-13 | 10:52

Volgens mij was de policor de afgelopen tijd helemaal niet zo ingeslapen en ik denk dat het SiPi verhaal veel veranderd heeft.

pinda | 09-11-13 | 10:51

mental K | 09-11-13 | 10:44 |

Dat kon ik er niet uit lezen en je kan hier alles verwachten.
Bovendien zijn sommige reacties opzettelijk verhuld.
Sorry voor het misverstand.

gutgutgut | 09-11-13 | 10:50

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:46 | + 0 -

Je hebt gelijk Kaas maar ik kan mezelf soms niet bedwingen. Ik blijf eraan werken. En als dat lukt haal ik je nog wel in bij de plus kuddo- lijst dit jaar.

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:50

Nieuw zwijgwoord: Nederlandse emigrant...

duitse herder | 09-11-13 | 10:49

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:42 |

Laat lekker gaan Kaas...geen energie in steken.

CornholioNL | 09-11-13 | 10:49

Annabel heeft gelijk we willen dit niet en nog even en we pikken dit niet meer. Maar ik ben zoals eerder gezegd klaar met buitenlanders en trots op het het feit dat we niet zullen toegeven aan de policor en haar aanleiding de onaangepaste immigranten en hier geboren niet goed nederlands sprekend afval. Ik steek nu een dikke vinger op in plaats van een hand te willen geven. Ik zal nooit meer aardig zijn voor de onaangepaste. Nederland heeft haar kracht nog lang niet verloren, eens is de maat vol de druppel die de emmer deed overlopen is al gevallen.

Veel Vaak | 09-11-13 | 10:47

CornholioNL | 09-11-13 | 10:32 |
"Links ... steken een mes in je borstkas met een briefje er aan..."

Dus Mohammed Bouyeri is links ?

gutgutgut | 09-11-13 | 10:47

Verplichte leeskost voor journalisten uit linkse en rechtse hoek, op te leggen door de hoofdredacteuren, oh nee dat wordt nix, op te leggen door de uitgevers, nee dat wordt ook nix, op te leggen door.... nee het wordt nix.

decaliter | 09-11-13 | 10:46

@Supermatthijs | 09-11-13 | 10:42 | + 0 -
Inderdaad, om er maar eens een Godwin in te gooien, die kant nog wal raakt.

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:46

Nanninga.....! Dit stuk....!!!! Echt.....! Dit stuk is de reden om te gaan leren typen zodat ik je kan zeggen hoe goed ik je stukje vind !

Van_Epscheuten | 09-11-13 | 10:46

Mark Smith | 09-11-13 | 10:36 |

Zwak argument oh grote verhevene...

CornholioNL | 09-11-13 | 10:46

relnicht | 09-11-13 | 10:43 | + 0 -

Sterk punt ! Greet heeft alleen weten te bereiken dat hij zichzelf buitenspel heeft gezet.

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:45

Het pre-Wilderiaanse tijdperk? Echt waar - een heus tijdperk nog wel. Wat volgt? Krijgen we ook een nieuw jaar Nul, in te wijden door de Grote Blonde Roerganger.

Djong | 09-11-13 | 10:45

@gutgutgut | 09-11-13 | 10:38 | je leest echt wat je zelf wilt lezen, ik begreep het als de de opstand tegen de nazi's.

mental K | 09-11-13 | 10:44

Komkommertijd549 | 09-11-13 | 09:26
Boris Kapotjeplof | 09-11-13 | 09:26
Supermatthijs | 09-11-13 | 10:12

Gaarne hier niet uw gezond verstand tentoon spreiden want wie zich er niet aan houdt is hier op GS automatisch fout.

Dingen benoemen is niet verkeerd alleen denkt dom rechts dat als je schreeuwt "Het is een Marokkaan! Het is een Marokkaan!" of "Het is de Islam! Het is de Islam!" of "Het is de MOE-lander! Het is de MOE-Lander!" of "Het is de EU! Het is de EU!" dat je daarmee problemen oplost en dat noemen ze dan "dingen benoemen". Nu zijn we, volgens bovenstaand stuk, ongeveer 13 jaar verder met het "dingen benoemen". En wat is dom rechts er mee opgeschoten? Helemaal niks. Ja, een beetje aan de zijlijn staan schreeuwen en overal tegenaan schoppen. Maar concrete en constructieve oplossingen of bijdragen heb ik nog niet kunnen bespeuren.

relnicht | 09-11-13 | 10:43

@necrosis | 09-11-13 | 10:30
Tot vandaag zag ik geen verschil.

Jaap de Paap | 09-11-13 | 10:43

Dus eigenlijk willen we hier alle policoren op treinen afvoeren om er maar eens een Godwin in te gooien ?

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:42

@Mark Smith | 09-11-13 | 10:36 | + 0 -
Omdat je het ook niet kan. Zie ik vaker bij je, beetje schreeuwen en dan weglopen, zeker als de feiten je meningsfundament beginnen aan te tasten.

Ik zie graag wel een uitleg.

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:42

Bakito | 09-11-13 | 10:38 |

Vrijheid van meningsuiting beste....of geld dat alleen voor Linksch?

CornholioNL | 09-11-13 | 10:42

Het GELOOF waart nog steeds rond in NL aangewakkert door media en politiek die er hun money mee maken.
Policor is hetzelfde fenomeen als het vingertje van de schijnheilige gereverkeerde die enorm diep in NL zit ingebakken ondanks de révolte van de jaren 60. Komt omdat mensen niet echt willen nadenken en bang zijn voor echte vrijheid. Dit volk noemden we vroeger kleaudtjesvolk (nieuwe spelling).

ecologiste | 09-11-13 | 10:42

Hoi Nanninga. Ik geloof dat ik het eigenlijk wel met je eens ben. Maar er is wel een andere, belangrijkere vraag: hoe overtuig je als intellectuele minderheid de rest van de maatschappij?

Ik denk dat dat het grote verschil is tussen jou en de policor beoefenaars, die overigens nooit weg zijn geweest. Grote voorstanders als onze voormalige Koningin en PvdA roergangers zijn wellicht wel iets realistischer dan jij, want ze reisden land en de wereld rond en keken wellicht iets meer buiten hun eigen gemeenschap of niet? Op basis daarvan zou je kunnen concluderen dat je nou eenmaal met andersdenkenden tot een vergelijk moet kunnen komen, of je nu wil of niet.

En dat realisme mis jij een beetje. Of is het doel om te klagen en verder geen doel te bereiken of de weg daarnaartoe in kaart te brengen?

De oplossing voor jouw wereldbeeld is ofwel om op een eiland met gelijkgezinden te gaan zitten ofwel politieke macht te krijgen en de maatschappij te onderwerpen aan jouw 'leer', or else...

Nogmaals, ik ben het met je eens, maar als minderheid is de 'eiland' optie de enige realistische optie denk ik, toch? Maar Geenstijl heeft zich al als tegenstander van 'gated communities' verklaard.

Dus dan blijft over dat jullie maar een beetje blaten over een mogelijke toekomst die eigenlijk al een verleden is. Een verleden waar jullie als jongelingen over hebben gehoord, maar die er in jullie leven nooit echt is geweest (behalve als jullie op jonge leeftijd nooit buiten de gordel, hilliewood of soortgelijke conclaves zijn gekomen).

Dus is het allemaal wishful thinking? Of hebben jullie nog tips en ideeen om verder te komen?

Herman957 | 09-11-13 | 10:40

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:37 | + 0 -
Klopt, bio-industrie is vergelijkbaar met jihad, maar dan toegepast op wezens die zich he-le-maal niet kunnen verweren.

Nu echt weg. Dag schatjes, hou toch wel van jullie hoor /.... *hartje *

Bakito | 09-11-13 | 10:40

Annabel mag zich verkiesbaar stellen red ons land aub.

Veel Vaak | 09-11-13 | 10:38

mothersfinest | 09-11-13 | 10:30 |

"Mooi, want de overgrote meerderheid van de Europeanen begint het behoorlijk tegen te staan.
En de geschiedenis leert dat datgene dan gauw opgeruimd gaat worden."

Dus jij staat nog steeds achter de endlösung op de 75e verjaardag van de kristallnacht. Kijk DAT is nou politiek incorrect.

gutgutgut | 09-11-13 | 10:38

CornholioNL | 09-11-13 | 10:32 | + 0 -
Dat was inderdaad niet netjes, maar inderdaad het gevolg van het haatklimaat dat jullie scheppen. Het is zaak om dat in de toekomst te voorkomen. Let er ff op a.u.b. , kleine moeite, toch?

Bakito | 09-11-13 | 10:38

Bakito | 09-11-13 | 10:35 | + 0 -

"Voorts zijn wij van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie."

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:37

@BlitzFlicker | 09-11-13 | 10:28 | je moet geenstijl wat vaker LE-ZEN, dan zul je merken dat je tegel nergens op slaat. Heb je bovenstaand stukkie wel gelezen? Vol met RE-DE en geschreven door een vrouw... jemig. Wat lul je nog.

mental K | 09-11-13 | 10:36

CornholioNL | 09-11-13 | 10:32 | + 0 -
Domste tegel van de draad. Ik ga niet eens uitleggen waarom, maar het heeft iets met jezelf tegenspreken te maken.

Mark Smith | 09-11-13 | 10:36

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:31 | + 0 -
Stukken beter!

Nu nog wat meer letten op de opwarming van de aarde door al die kernrampen en besef dat de Griek en Fin je broeders zijn en het komt allemaal goed.

Helemaal top!

*douchen *

Bakito | 09-11-13 | 10:35

Grootste probleem aan dit soort steengoede blogs is dat geen hond het leest. Op een handje vol hoofdzakelijk gelijkgestemden na.
de Voorzittert | 09-11-13 | 09:37 |
Ja, en als je er iets tegenin brengt word je door al die gelijkgestemden geminkudoot bij het leven. Want niet gelijkgestemd, dat vindt men hier fout. En dat, lieve mensen, dat heet nou politieke correctheid. En geloof me, die tiert ook hier ter rechterzijde welig.

Djong | 09-11-13 | 10:35

En het is weer gewoon een prachtige dag als ik naar buiten kijk. Nog geen misstap begaan door wie dan ook ongeacht zijn afkomst. Houden zo !

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:35

uiterst waar. Helaas zullen degenen die zich dit artikel aan zouden moeten trekken hiermee niet bereikt worden.

jan-lul-de-behanger | 09-11-13 | 10:34

Ik word toch een beetje vrolijk als ik de commentaren onder dat brouwsel van die feministe lees op VK.nl.
Enige realiteitszin wordt de lezers daar dan toch niet onthouden.

BekiekUtMoar | 09-11-13 | 10:33

@Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:31 | Je hoort het niet, maar er wordt na iedere tegel hier en masse geapplaudisseerd. Je staat volgens onze berekeningen 14-0 voor.

mental K | 09-11-13 | 10:33

Bakito | 09-11-13 | 10:19 |

Nou idd, Rechtse mensen overschreeuwen zich nog wel eens, Links niet, die schieten Rechts gelijk kapot op het mediapark of steken een mes in je borstkas met een briefje er aan...

Man man man....

CornholioNL | 09-11-13 | 10:32

@Bakito | 09-11-13 | 10:29 | + 0 -
Ok.

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:26 | + 0 -
Beste Tegel,

Er is niets misplaatst aan mijn superioriteit.

MvG

Kaas de Vies
p.s.
Mooie tegel.

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:31

Arrested Development | 09-11-13 | 09:43 |

Dat verplicht handje geven is ook een vorm van politieke correctheid.

gutgutgut | 09-11-13 | 10:31

Mooi, want de overgrote meerderheid van de Europeanen begint het behoorlijk tegen te staan.
En de geschiedenis leert dat datgene dan gauw opgeruimd gaat worden.

mothersfinest | 09-11-13 | 10:30

@Jaap de Paap | 09-11-13 | 09:30
Wilma?
Volgens mij zit je pij te strak....

necrosis | 09-11-13 | 10:30

@Knoopsgat | 09-11-13 | 10:15
Geduld. Dit zijn slechts de laatste stuiptrekkingen van een achterhaald gedachtengoed uit het pre Wilderiaanse tijdperk. Des te kleiner hun achterban wordt, des te meer podium ze krijgen bij hun geloofsgenoten van de -propagandistische- publieke omroep, in een wanhopige poging het tij te keren.

VanBukkem | 09-11-13 | 10:29

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:26 | + 0 -
Je zou eens kunnen beginnen om uit beleefdheid je tegel te adresseren. Nu komt het denigrerend over, teken van misplaatste superioriteit, iets waaraan jullie je bijvoorbeeld ook in de discussie rond zwarte piet bezondigen.

Bakito | 09-11-13 | 10:29

De ironie is natuurlijk dat het Geenstijl zelf is die het moderne Policor denken heeft grootgemaakt, door een nieuw politiek correct denkraam op te bouwen.

Mensen met opvattingen die niet binnen dit denkraam te plaatsen zijn worden weggezet als 'linkse idioten', reaguurders wordt het zwart voor de ogen als zij op de 'min' knop rammen. Niet omdat een reactie niet door de beugel kan, maar simpelweg omdat het niet de juiste opvatting bevat. Een kritisch opmerkingen richting blanke mensen die zich vanwege een feestdag zwart schminken wordt beantwoord met doodsbedreigingen (en natuurlijk nog meer minnen). Een vrouw met een mening is een hoer en moet eens goed geneukt worden. Ben je het er niet mee eens? Dan zal je het wel niet begrepen hebben.

Is dergelijk policor denken een probleem? Als je op haast sektarisch wijze een bepaalde opvatting in een grote kudde mensen wilt rammen niet. Voor het open en vrije debat daarentegen wel.

BlitzFlicker | 09-11-13 | 10:28

"Beetje meer integriteit bij VVD-ers en PVV-ers zou een goede stap voorwaarts zijn in kwaliteitsverbetering van onze maatschappelijke synergie."

Inderdaad, want andere kant van het spectrum blinkt uit in integriteit. Je bent inderdaad erg liberaal met je selectieve waarheid te verkondigen.

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:26

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:23 | + 0 -

Die pretenties hebben ze ook maar durven ze niet uit te spreken. Want dan overtreden ze de wet denk ik. Steekt nog een zwaar shaggie op.

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:26

Het meest verderfelijke aan de policor mindset is toch wel de zelfcensuur. Wat de "BN-ers", "columnisten", "opiniemakers", "politieke kopstukken" en de rest van de flapdrollen allemaal correct achten om als mening te hebben en uit te spreken zal me worst wezen. Prima doelstelling hoor van dit topic, maar het enige juiste antwoord op policor is het totaal negeren.

Taggart | 09-11-13 | 10:23

@Supermatthijs | 09-11-13 | 10:21 | + 0 -
Het enige verschil is dat dom populistisch rechts geen pretenties heeft, en policor links wel. Hoe smaakt je pijp?

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:23

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:21 | + 0 -
Dat bedoel ik: als je kritiek hebt op de vele slechte rechtse eigenschappen, wordt je meteen voor commie uitgescholden, terwijl de feiten toch echt laten zien dat ik hier de liberaal pur sang ben.

Bakito | 09-11-13 | 10:22
-weggejorist-
Diepe Vuist | 09-11-13 | 10:22

ukuppes | 09-11-13 | 10:04 | + 1 -
Corwin02 | 09-11-13 | 10:10 | + 0 -
policor heeft niets met links of rechts te maken. Links of rechts is in de basis puur economisch.
Zelf ben ik links, maar dat heeft er niets mee te doen dat tuig (ongeacht afkomst, geloof, sexuele voorkeur etc) aangepakt dient te worden. Daar hoort straf bij, maar ook het kijken naar maatschappelijke problemen, cultuurverschillen etc. Niet als verzachtende omstandigheden, maar om te weten waar aan gewerkt kan worden om de oorzaken weg te nemen. Als ik zo bepaalde wijken zie, dan moet je je wel bijna crimineel gaan gedragen als je er woont. Geen excuus voor het gedrag, maar iedereen weet dat je besmet wordt met waar je mee om gaat. Als het ergens een troep is, wordt er bijv. veel makkelijker afval bij gegooid dan wanneer je door een schone straat/park loopt.

swift1.6 | 09-11-13 | 10:22

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:18 | + 0 -

Dus eigenlijk is policor de linkse tegenhanger van dom populistisch rechts ? Daar zit wel wat in. Dan ben ik dus niet policor. Bedankt Kaas, zit ik toch weer even wat beter in mijn vel nu.

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:21

Wat Boris Kapotjeplof | 09-11-13 | 09:26 | + -48 - en Supermatthijs | 09-11-13 | 10:12 | + 1 - zeggen.
Zo, nu lekker het bos in voor een heerlijke herfstwandeling.

Mark Smith | 09-11-13 | 10:21

@mase | 09-11-13 | 10:13
Waarom lezen als er ook film is...?

VanBukkem | 09-11-13 | 10:21

@supermatthijs
Policor en racisme roepen hebben hetzelfde doel.
Mensen monddood maken.

Ing. eslapen | 09-11-13 | 10:21

@Bakito | 09-11-13 | 10:19 | + 0 -
Als het aan jou lag was het toon van het debat eentonig, alleen als we 1 mei de internationale uit volle borst moeten meezingen van de cultuurkamer dan hoor je vooraf bepaalde toonhoogtes, maar niet te hoog natuurlijk.

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:21

Bravo, topartikel!

rfo00457 | 09-11-13 | 10:20

De 'weg met ons' mensen.
Autochtone Nederlanders die op Jihad zijn om de meest verachtelijke soort op deze planeet en zeker in Nederland helemaal kapot te maken:
De blanke man.

Indianaskywalker | 09-11-13 | 10:19

bevecht ze.. digitaal !
* proud to be a working class keyboard hero

(c)ZWITSUL | 09-11-13 | 10:19

Het gaat niet zo zeer om policor of niet, maar om de toon in het maatschappelijk debat. Waar is het fatsoen gebleven? Vooral rechtse mensen overschreeuwen zich nog al eens, wat de sfeer in dit beschaafde landje niet ten goede komt. Beetje meer integriteit bij VVD-ers en PVV-ers zou een goede stap voorwaarts zijn in kwaliteitsverbetering van onze maatschappelijke synergie.

Bakito | 09-11-13 | 10:19

Policor roepen omdat mensen niet mee gaan in je extreme gedachtengoed is wel lekker makkelijk maar klopt van geen kant.
Supermatthijs | 09-11-13 | 10:12

Niet "policor" roepen. Policor ZIJN. Omdat mensen niet mee gaan in een bepaald gedachtengoed. Het stukje van Mevr Nanninga is niet onjuist. Maar het is wel over het hele politieke spectrum toe te passen. Het is niet per se een links ding.

Of iets politiek correct hangt maar helemaal af van welke politieke mening je aanhangt.

Komkommertijd549 | 09-11-13 | 10:18

@Supermatthijs | 09-11-13 | 10:12 | + 0 -
Nee ik loep policor als er niet logische beslissingen worden genomen die niet gebaseerd zijn op feiten maar op burenmoraliteit (oh zie mij eens correct zijn). Policor gedrag is gewoon bewijsbaar, want ze missen een goede onderbouwing.

Zoals jij nu ook weer doet.

Waarom geef je geen antwoord op mijn vraag.

En de PVV bestaat juist door policor, juist omdat de politiek niet luistert naar rede, ratio, logica en oplossingen. Dan krijg je dus een partij die op zijn kop gaat staan op de daken om het er van af te schreeuwen.

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:18

Fantastisch stuk van Annabel Nanninga! BENG! Spijkers! Koppen!

KoninginWildemina | 09-11-13 | 10:17

Zeer goed stuk. Juiste waarneming. Helder, scherp en Uitstekend verwoord. Top.

Fijnstoffer | 09-11-13 | 10:17

Ing. eslapen | 09-11-13 | 10:13 | + 0 -

Nee, dat is je richten op de negatieve kanten en ook overbodig want de wet gaat hier voor iedereen op.

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:17

OK, laat ik het dan maar doen:
Het tegenovergestelde begrip van 'policor' is policynisch.
(Policynisch)
Er zijn dus blije gekken en negatieve galbakken.
Dat moge duidelijk zijn!
(Beiden rendementsloos!)

Einde van de Domheid | 09-11-13 | 10:17

Wat een dubbel gevoel bij deze column: Geweldig om policor wederom aan de kaak te stellen, maar om moedeloos van te worden dat die ziekte nog steeds niet uitgeroeid is.

Knoopsgat | 09-11-13 | 10:15

@swift1.6 | 09-11-13 | 10:03

Maakt u zich niet druk. Ik heb allerlei reserveringen gemaakt voor mensen die ik onverhoopt vreselijk veel schade toebreng met mijn witte vrouwmens zijn.

Arrested Development | 09-11-13 | 10:15

Homo Policorrectus beschouwt andersdenkenden niet als mensen met een andere mening maar als Fout. Op basis van een subjectief, door hemzelf bepaald waardeoordeel en een onvolledige selectie van feiten. Wie het niet eens is met een politiek correct mens hééft het niet fout, nee, hij IS fout. En dit rechtvaardigt onder andere (lijst is niet volledig) negeren, uitlachen, belasteren, stalken, haten, demoniseren, godwinnen, bespugen, doodvermoorden, kapotmaken, adverteerder- en werkgeverbellen en/of bedreigen.
A. Nanninga | 09-11-13 | 09:09

Ik begrijp nu helemaal waarom mensen die meer linkse ideeen hebben, hier steevast als dom, landverrader, gutmensch (als semi-Godwinnerig scheldwoord) en (mooi woord Nanninga) 'Moraalterroristen' worden weggezet.

Uw mening, Mevr. Nanninga is binnen deze burelen de 'politiek correcte mening' en, zoals u zelf al aangeeft:

"Wie het niet eens is met een politiek correct mens hééft het niet fout, nee, hij IS fout."

Met andere woorden: wat u zegt bent u zelf.

Komkommertijd549 | 09-11-13 | 10:14

Policor is een ideaal. Een ideaal is een geloof, zonder opperwezen. Wezenlijk is dat laatste dan ook het enige verschil met een religie, een geloof mèt een opperwezen. Niet zelden lappen ze feiten aan de laars om hun geloof waar te laten zijn.

Vooral blinde aanhang in geloven die een bepaald feiten aan de laars lappend wereld veranderend beeld voor ogen hebben zijn levensgevaarlijk.

Dan krijg je de grote zuivering, het derde rijk, de grote sprong vooruit, de strijd voor een wereldwijd kalifaat of de maakbare policorwereld, waar alles dat in de weg staat desnoods bloedig het veld moet ruimen, want het ideaal is zo verheven, dat een ieder zich er maar naar te schikken heeft, en waardeer je dat niet, dan ben je je leven niet waard.

Policor, het is doodeng en levensgevaarlijk.

ZKH EénOog | 09-11-13 | 10:14

Pikkestrijder | 09-11-13 | 10:07 | + -1 -

Ik snap niet hoe je daar bij komt. Geef eens wat voorbeelden aub.

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:14

@supermatthijs
Je richten op het positieve ?
Je bedoelt een avondvullend "opsporing verzocht!"

Ing. eslapen | 09-11-13 | 10:13

Voor al diegenen die dit nog niet deden, lees 1984!

mase | 09-11-13 | 10:13

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:03 | + 0 -
klopt ja, dat argument werd er ook bijgehaald. Vraag me af of iedereen die dat argument gebruikt ook er tegen is dat we iets tegen de Amerikanen zeggen met hun afluisteren. Amerika was er immers ook bij in wo2 (vooral om hun producten hier aan de man te brengen, maar dat terzijde.
.
.
.
"ik zou nooit op hem stemmen natuurlijk" gevolgd door "maar hij heeft wel goede ideeën", bang als ze waren om verketterd te worden.
Dr.Dexter | 09-11-13 | 10:07 | + 0 -
Nou geldt dat, wat mij betreft, voor bijna iedereen. Zelfs Hitler had ook goede ideeën (werk, auto, snelweg), maar ik zou niet op hem stemmen. Ik weet zeker dat ook u bij iedere (huidige) partij wel punten kunt ontdekken die u als een goed idee kunt omschrijven. Of die partijen dat ook menen is een ander verhaal.

swift1.6 | 09-11-13 | 10:13

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:07 | + 0 -

Iedereen beseft dat er bepaalde problemen zijn maar de wijze waarop we benoemen is verschillend. De PVV maakt hier niet uit hoe dat moet. Policor roepen omdat mensen niet mee gaan in je extreme gedachtengoed is wel lekker makkelijk maar klopt van geen kant.

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:12

Wat een gezeik altijd met dat policor..

Mensen moeten eens ophouden bang te zijn andere mensen te beledigen, zeker als het om iemand met een donkere huidskleur gaat. Niet alles is racisme, hoe graag onze multicultipareltjes ons dat ook willen doen geloven.

Sinds wanneer is een mening die beargumenteerd word met feiten racisme? Jammer dat sommige mensen het niet willen horen maar feiten kun je niet omheen. En dat weg proberen te wuiven met je politiek correcte uitspraken veranderd daar niks aan, het moet eens klaar zijn met dat geknuffel en hand boven het hoofd houden. We zijn hun moeder niet...

cestca | 09-11-13 | 10:12

@Necrosis, dus als je niet Policor ben, ben je racist ?

Lenco | 09-11-13 | 10:12

Ik was een poosje verdwaald op joop.nl, maar ben blij dat ik weer terugben op Geenstijl. Goed stuk tekst, Annabel!

plastic zakje | 09-11-13 | 10:12

@Supermatthijs | 09-11-13 | 10:05
Leg jij me dan eens policor uit waarom sommige bevolkingsgroepen zo'n slechte naam hebben.
En dan heb ik het niet over het gilde van de zweetvoeten....

necrosis | 09-11-13 | 10:10

@Corwin02 | 09-11-13 | 10:10 | + 0 -
Waarom is policor links?

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:10

Politiekcorrectheid is de doodssteek voor de rede, en wanneer de rede uit een samenleving verdwijnt is het einde van die samenleving slechts een kwestie van tijd geworden...

Parel van het Zuiden | 09-11-13 | 10:10

Ik beschouwde mijzelf altijd enigszins rechts van het midden maar begin te merken dat ik steeds verder naar rechts schijn te bewegen zonder dat ik mijn denkbeelden wijzig.
Ik heb dus ook het idee dat links steeds linkser aan het worden is en policor wordt daar duidelijk gebruikt om dat te verbloemen.

Corwin02 | 09-11-13 | 10:10

Supermatthijs | 09-11-13 | 09:54 | + -2 -
Precies.
.
De PvdA, D66 ed trekken buitenlanders voor. Nederlanders komen als laatste. Stelletje rascisten.

Pikkestrijder | 09-11-13 | 10:07

@VanBukkem | 09-11-13 | 09:36
Waarbij Sinterklazina bepakt en bezakt 5 meter achter een groepje Finse jongelui op scooters moet lopen, om een aantal malen per dag flink uitgewoond te worden. We moeten wel met de tijd meegaan hè?

Guido | 09-11-13 | 10:07

@Supermatthijs | 09-11-13 | 10:05 | + 0 -
Om een probleeem op te lossen moet je hem eerst onderkennen, zolang dit niet gebeurt blijft het probleem bestaan.

Maar zou jij mij de logica van de polico kunnen uitleggen?

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:07

Klopt helemaal. De policors doen niks anders dan hun eigen fanatieke vorm van religie afstoffen. Wie anders denkt is "haram" of "van de duivel" and what have you...

Vrijdenkers met een eigen mening zijn bedreigend voor alle religekkies, dus ook de policors. Dus als het aan hun ligt is de periode van Verlichting, de Nederlandse Lente zo u wilt, na 13 jaar vrijheid van meningsuiting voorbij.

De moordenaar van Pim Fortuyn komt binnenkort vrij, en zal ongetwijfeld een warm welkom krijgen aan de tafels van degenen die het klimaat voor de moord zo verlekkerd hebben helpen creëren. Een rondje talkshows en dan een boek en zijn kostje is gekocht. Toeval dat Nederland juist nu van alle policor hoeken uit weer terug in de Middeleeuwen wordt gedrukt? Ik geloof niet zo in toeval...

De inquisitie door de linkse kerk (met al haar vertakkingen) is weer in gang gezet. De vraag is of Nederland zich als een kudde makke schapen terug die kerk on laat jagen om de boven ons gestelden te laten dicteren wat we mogen denken en zeggen, of dat Nederland stelt "dat was eens maar nooit meer, dat maken we zelf wel uit".

Hopelijk zijn de politieke moorden op Pim en Theo niet vergeten. Net zomin als de donkere tijden die daaraan vooraf gingen. Tijden waarin mensen bang waren om te zeggen wat ze werkelijk dachten.

Wie weet nog hoe het ging in de begintijd van Fortuyn, als de kiezers werd gevraagd wat ze van hem dachten? Meestal begon het met "ik zou nooit op hem stemmen natuurlijk" gevolgd door "maar hij heeft wel goede ideeën", bang als ze waren om verketterd te worden. Wie zich dat herinnert wil die tijden nooit meer terug.

Daarom nu meer dan ooit: Laten wij waken over de vrijheid van het spreken. Ofwel: loquendi libertatem custodiamus.

Dr.Dexter | 09-11-13 | 10:07

tldnr

Haringkoning | 09-11-13 | 10:06

necrosis | 09-11-13 | 10:00 | + 0 -

Ja zeker, wat koop je er voor om maar te blijven roepen dat de multiculti mislukt is ? Richt je op het positieve en probeer er wat van te maken zonder voor de realiteit weg te lopen. En beoordeel mensen op hun daden en niet op hun afkomst. Laat mij dan maar policor zijn dat is beter dan een racist.

Supermatthijs | 09-11-13 | 10:05

Ik merk het tegenovergestelde, steeds meer mensen in mijn omgeving die niet politiek correct denken en spreken. Ook die rare linkse oom van mij praat tegenwoordig wel anders.

ukuppes | 09-11-13 | 10:04

Quote: "Wat dacht u van een grote mok warme NEE. Met een gawegkoekje erbij. Ga eerst maar eens integreren en de tradities van een gastland respecteren, alvorens te willen meepraten over de viering van die tradities."
Als ik naar het buitenland zou emigreren, dat moet ik me ook aanpassen aan de daar geldende tradities en feesten.
Doe ik dat niet, dat heb je daar dus echt een probleem.
Dan kan je zomaar in de bak belanden met alle gevolgen van dien.
Probleem is, dat we hier veel te (en over waar te voor staat....) tolerant zijn geworden.
Zo van, "ach laat toch gaan, als die mensen er blij mee zijn" of "is koeltoer" .....
Dit, en dat Policor denken is vooral ontstaan onder de sociaal-idioten van de PVVDA.
Die hebben daar ook belang bij want zit een groot deel van hun electorale achterban.
Conformeerde je je niet aan dit denkbeeld (gaan we weer Policor zijn) dan discrimineerde je.
Denk maar eens wat een zooi narigheid Frits Bolestein over zich heen kreeg toen hij "zaken ging benoemen".
Zo langzamerhand voel IK mezelf door deze non-conformistische allochtonen gediscrimineerd.

Lenco | 09-11-13 | 10:04

Nederland is gewoon bang voor de waarheid, alles wordt in het werk gesteld om het te verbergen, vandaar die idiote policor die het land in een dikke leugenachtige mist heeft gedompeld!

lanexxx | 09-11-13 | 10:04

Het mooiste vind nog wel in het Marokkanendebat of er uberhaupt wel een significant probleem is of niet is het argument. Ja maar in Zeeland hebben de Marokkanen ons bevrijd. Ik weet niet of het waar is, zou best kunnen maar ten eerste wat heeft het met problemen van nu te maken de Polen hebben denk een grotere rol in de bevrijding van Europa en Nederland dan 3 Marokkanen die in Franse krijgsdienst meededen.
Maar inderdaad de rol van de Marokkanen in WO 2 is ontzettend onderbelicht gebleven en om dit recht te trekken gebied ik iedereen volgende verhaaltje te lezen
en.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

Was ik maar polico, dan was het leven een stuk leuker.

Kaas de Vies | 09-11-13 | 10:03

Arrested Development | 09-11-13 | 09:43 | + 0 -
Fatsoen is tijdsgebonden. vroeger, heel vroeger maar misschien ook weer niet zo héél vroeger, was het een kwestie van fatsoen dat (licht)getinte meneren het niet eens in hun hoofd haalden om de een blank vouwmens aan te raken. Anders ging de zweep er over. U heeft deze man dus ongekend leed aangedaan door hem om een hand te vragen en dien nu heel veel schadevergoeding te betalen. En uiteraard een "ik ben anti-piet" tattoo op uw voorhoofd te plaatsen.
{/policor mode off}

swift1.6 | 09-11-13 | 10:03

Volgens mij was het onder Balkenende niet veel anders met zijn 'normen en waarden' truttigheid. Kortom, we leven al decennia lang in een policor samenleving. De vraag is hoe hier het beste tegengas voor te geven. De opkomst van het Interwebs (ergo ook de opkomst van GS) helpt in ieder geval om ook 'het rechtse geluid' meer te laten horen in de openheid, ipv alleen in de huiskamers, kroegen, besloten bijeenkomsten etc. Zonder GS was er nu geen Powned (en waarschijnlijk ook geen WNL) op de NLse TV. Ondenkbaar in het Nederland anno pre-internet tijdperk.

Nibdib Niddib | 09-11-13 | 10:00

@Supermatthijs | 09-11-13 | 09:54
Jij durft, om het over gezond verstand te hebben!

necrosis | 09-11-13 | 10:00

Er is een element van policor dat in de psychologie terugkomt.
Dat heet 'focussen op positief'.
Om geestelijke huishouding op orde te houden/krijgen is het beter te focussen op het creëren van positieve nieuwe ervaringen.
Voor een deel werkt diplomatie ook.
Dat betekent niet dat er niets negatiefs plaatsvindt, het mechanisme is erop gericht dat zoveel mogelijk te beperken.
In een ernstig geval wordt dat verdringing genoemd, maar het is belangrijk dat de focus op positieve ervaringen blijft omdat met een voortdurende aandacht op wat er mis gaat je alleen maar mies van wordt.
(Enfin, het moge duidelijk zijn over wie ik het heb...)
In het geval van Marokkaanse jongeren is er al sinds 1994 (WIldekamp/Bolkestein) een bewustzijn waarop erg laf is gereageerd. Dat bedoel ik dus niet!

Einde van de Domheid | 09-11-13 | 09:59

Dat de policor-mens tegenwoordig steeds vaker de kop opsteekt en steeds harder lijkt te gaan schreeuwen, ligt gewoon aan het feit dat ze in paniek zijn omdat ze stiekem zelf ook wel inzien dat ze (electoraal) aan het verliezen zijn.

VanBukkem | 09-11-13 | 09:56

Hear hear.

PetrovskiGS | 09-11-13 | 09:55

Bepaalde politieke partijen doen de boel in ieder geval geen goed. Dat is geen benoemen wat ze doen maar onverholen racisme. En deze mening heeft dus niks met policor te maken maar met gezond verstand.

Supermatthijs | 09-11-13 | 09:54

ik vind het wel een leuke verrijking, zo houden we reuring in de samenleving, one-liner rechts tegen context krommend links :D Maaruh, had dit hele verhaal niet in een one-liner gekunt? Bijvoorbeeld de titel laten staan en de rest weglaten?

gedachtespinsel | 09-11-13 | 09:54

Dus in feite is de homo-gemeenschap ook hardstikke policor?
In hun beleving zijn alle grote mensen in de geschiedenis gay.
Michelangelo, Da Vinci, noem maar op.
(Eigenlijk zijn gezinnen figuranten van de homocultuur?)
Bedoel je dat (ook) Annabel?

Einde van de Domheid | 09-11-13 | 09:53

necrosis | 09-11-13 | 09:43
Dat is meer een borderline-geval. Gelukkig dat hij internet als uitlaatklep heeft, anders zou hij vermoedelijk op een andere manier het nieuws halen.

spanarchist | 09-11-13 | 09:48

Dank mevrouw Nanninga. Toevallig liep ik laatst nog tegen zoiets aan. Een 'licht getinte' meneer bij een groot bedrijf weigerde mij als vrouwmens een handje te geven. Toen ik daar wat van zei was ik volgens andere aanwezigen natuurlijk weer zo'n powerfeministe. Tja. Volgens mij gaat het gewoon om fatsoen. In Nederland geven we mensen die we niet kennen keurig een handje bij binnenkomst. Maar misschien dat er iets verkeerd is gegaan in mijn opvoeding.

Arrested Development | 09-11-13 | 09:43

@spanarchist | 09-11-13 | 09:38
Natuurlijk lezen ze GeenStijl, dat is hun inspiratiebron!
Sommige policormensen vullen er hele websites mee.
*zwaait naar FN*

necrosis | 09-11-13 | 09:43

Toch denk ik dat mevrouw Nanninga ongelijk heeft. Mijn oma, die vroeger heimelijk op de heer Janmaat stemde, durft er tegenwoordig openlijk voor uit te komen dat ze op Geert stemt.

VanBukkem | 09-11-13 | 09:40

Jammer dat het policore volk, zo geweldig beschreven hierboven, dit stukje nooit zal lezen, want GeenStijl is nu eenmaal vuig, gemeen, laag, riool, kwetsend en onderbuik en dus besmet.
En dan nog,vermoedelijk zouden ze zichzelf er toch niet in herkennen want de problemen die zij aankaarten zijn ontzettend reëel en actueel.

spanarchist | 09-11-13 | 09:38

Policor is de doodsteek voor dit land. We hebben niks aan policor, we hebben iets aan de politiek die het belastingbetalende volk vertegenwoordigd en hun mening en gedachten doorzet ipv een bende knuffelaars die alleen oog hebben voor alles en iedereen die in dit niks bijdraagt en vooral onze cultuur wil wegdrukken voor de hunne.

Pikkestrijder | 09-11-13 | 09:37

Precies, policor heeft er juist voor gezorg dat je als 100 etnisch nederlander niets meer mag doen of zeggen of de favoriete kaart onder mocro's/mossellims en nu ook de dreignegerts wordt weer getrokken.

Nederland = democratisch=een gigantische lachbui bij mij opwekken!! (Zie t pietengezeik al mooi recent voorbeeld)

Zolang die policor te veel in stand wordt gehouden is ons bananenrepubliekje gedoemd om een modern communistisch bolwerk te blijven met als doel optermijn over te leveren aan brussel, de booslims of de altijd de slavernij bijhalende dreignegerts!!!

dani7902 | 09-11-13 | 09:37

Grootste probleem aan dit soort steengoede blogs is dat geen hond het leest. Op een handje vol hoofdzakelijk gelijkgestemden na.

de Voorzittert | 09-11-13 | 09:37

@ad melkert | 09-11-13 | 09:26
Over 5 jaar hebben we een Sinterklazina. Want dat Sint altijd door een man wordt gespeeld is natuurlijk regelrechte discriminasie.

VanBukkem | 09-11-13 | 09:36

Dat is wat ik al 6 jaar terug in de panelen schreef, niets nieuws. Het laveren tussen het wel of niet behoren tot een groep is een valse techniek die gebruikt wordt in het debat. Een Marokkaanse jongen die geweigerd wordt bij de disco is racisme, hij behoort nl. tot de groep Marokkanen. Een Marokkaanse crimineel is een individu.

roze_bril | 09-11-13 | 09:36

erwin olaf dat was toch de fotograaf die altijd homo's in schokkende bloederige posse's vastlegde op het witte papier in de donkere kamer.

Zie je duidelijk op de 123 tvzenders nos staat altijd te filmen op scholen waar het zo donker is in de klassen dat het licht altijd aan moet, terwijl commercieel de klassen op zoekt waar de RRRRrrrr klinkt als iemand die constant op de deurbel drukt.

tipszondertrucs | 09-11-13 | 09:35

Dus eigenlijk hebben we weer eens een politieke moord nodig om policor terug naar het verdomhoekje te sturen.

redje70 | 09-11-13 | 09:35

Goed stuk Nanninga!

Toetsiemonster | 09-11-13 | 09:33

In een zin samengevat: Hoe maak je mensen monddood. En dat is de doodssteek voor een democratie.

PG4161 | 09-11-13 | 09:33

@Nanninga
Wat een heerlijk scherp artikel om deze zaterdag mee aan te vangen. Ook weer fraai geschreven! Ik sluit mij hier volledig bij aan en ga daarom nu Thomas von der Dunk uitlachen. Heel hard in zijn gezicht. m.youtube.com/watch?v=V4MUFbK7SEU

Chiant | 09-11-13 | 09:33

Mooi stuk Nanninga!
Blij dat dit toch ook nog steeds GS is!

2emeREP | 09-11-13 | 09:33

De Policor dictatuur blijft tot mijn verbazing groot in dit land vol struisvogels

7e55e | 09-11-13 | 09:33

Wil je met me trouwen Nanninga, hou er wel rekening mee dat ik iedere dag iets stoms zeg of doe alleen maar om je boos te maken.

Bokito ergo sum | 09-11-13 | 09:32

+ 100 voor Nanninga

krelus | 09-11-13 | 09:31

Decennia van feminisering en socialisering hebben heel wat Gutmenschen voortgebracht. Deze mensen zijn de bijl aan de wortel van voortgang en ontwikkeling in Nederland.

Tietmier | 09-11-13 | 09:30

Ik durfde het eigenlijk niet te vragen maar na dit stuk weet ik het zeker:

Hoi Annabel, trouwen? :-)

CornholioNL | 09-11-13 | 09:30

Mooi stukje en waar. Blij dat Wilma over haar woordjesbreierij heen groeit. Mijn complimenten.

Jaap de Paap | 09-11-13 | 09:30

Allemaal waar. Ik voel die wind van dom links ook al weer een tijd aanwakkeren. Vooral op het EU front waar nu de ene (bankenunie) na de andere (heropenen onderhandelingen met Turkije) verdieping en uitbreiding van het Vierde Rijk wordt gerealiseerd. En dat zonder al te veel kritiek in de media. Het lijkt erop dat slim rechts vermoeid in de touwen hangt. Ook natuurlijk omdat we geen politieke partij hebben. Want Wilders valt niet meer serieus te nemen. Eigenlijk zou het goed zijn als Wilders opdondert naar Europa om in NL ruimte te maken voor een échte partij rechts van de VVD.

DigiDeaud | 09-11-13 | 09:29

Het tocht. Doe die open deuren dicht Nan.

De Goedheid Zelve | 09-11-13 | 09:28

De toekenning aan Erwin Olaf om de nieuwe munt met Willem Alexander te mogen ontwerpen is een mooi voorbeeld van hoe politiek korrekt Nederland achter de schermen dingen "zet". De "korrekte elite" bepaalt nog steeds voor u wat geod en slecht is. Mind you: Sinterklaas en Zwarte Piet zijn over 5 jaar ook dood. Waarschijnlijk in een remake van Amsterdamned.

ad melkert | 09-11-13 | 09:26

En ik maar denken dat Pim Fortuyn is vermoord door een autistische dierenrechtenidioot en Theo van Gogh door een islam-geobsedeerde jongere die niet inzag dat hij alle kansen had in dit leven, maar de dader in beide gevallen is politieke correctheid. Ja, whatever, Nanninga. Als we maar hard hadden geroepen dat Bouyeri terugmoest naar Marokko omdat het een rifaap is, had Van Gogh nog geleefd. Tuurlijk...

Boris Kapotjeplof | 09-11-13 | 09:26

Dit artikel is ook 'politiek correct'. Wat een policor rechtsguur stukje.

Komkommertijd549 | 09-11-13 | 09:26

Prima artikel.

nieuwe-haring | 09-11-13 | 09:25

juist,begreep iedereen dat nu maar is.Maar er zijn teveel mensen die daar hun brood mee verdienen.

van stampij | 09-11-13 | 09:24

-weggejorist-

Nanhai | 09-11-13 | 09:23

@emtebee
Precies? Een ellelang verhaal als hierboven kan niet precies een punt aangeven gezien een precies en duidelijke verwoordig niet zoveel tekst nodig heeft.

-dvh- | 09-11-13 | 09:22

Mooi pleidooi. Maar ik vraag me af of het niet te laat is, en dat we de policor ongein moeten verdragen totdat Duitsland ons annexeert of de Chinezen de touwtjes in handen nemen.
Bestuurlijk Nederland is doordesemd van policor; vaak niet eens uit overtuiging, maar omdat het de hypotheek betaalt en meer van die praktische zaken. Dat verhindert m.i. de terugkeer naar een normale staat.

malin | 09-11-13 | 09:21

policor is net als religie. een wereldbeeld dat geen tegenspraak duldt en een waarheidsclaim poneert. het gaat om economische en politieke macht. zo heeft nederland 1 miljard aan hulp aan mali gegeven en nu moet er een missie naar toe. waarom? omdat de pvda besloten heeft dat mali door de fransen wordt overheerst. het gaat allemaal om het eigen ego, de groepsmacht en het geld.

minimá-armezusvan.. | 09-11-13 | 09:21

Dit artikel geeft mij weer zin in de dag!

L. Rakker | 09-11-13 | 09:20

BRAVO!!!

Boer in 020 | 09-11-13 | 09:19

wie zich er niet aan houdt is automatisch fout

Schrijft zin alvast op voor Sinterklaas gedicht.

modderator | 09-11-13 | 09:18

De term 'politiek correct' is al even misselijkmakend als de PvdA-term 'eerlijk'. Pussende etterende wonden bedekt met een dun laagje cosmetisch-pseudo-fatsoen.

Simon de Danser | 09-11-13 | 09:18

@-dvh- | 09-11-13 | 09:16
nee, dit legt precies de vinger op de zere plek.

emtebee | 09-11-13 | 09:18

Longreads van Nanninga altijd plus veel!

Rollins | 09-11-13 | 09:18

Oeiii Annabel... wat een hoop tekst vanmorgen!
Even lees pauze en vooral koffie!

Fatwabuster | 09-11-13 | 09:18

er is maar één man wel heel blij: Geert Wilders. De zetels worden in zijn schoot geworpen.

emtebee | 09-11-13 | 09:17

-weggejorist-

-dvh- | 09-11-13 | 09:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland