achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Video: Samuel Eto'o laat nieuwe bondscoach Kameroen zien wie de baas is

Dan toch liever Frank Paauw

Samuel Eto'o, kennen we die nog? Hij was ooit retegoed bij Barcelona en won samen met Wesley Sneijder de Champions League voor Inter. Inmiddels is hij gepensioneerd als voetballer en klust hij bij als voorzitter van de Kameroense voetbalbond. Daar werd hij al snel in verband gebracht met "matchfixing, machtsmisbruik, fysieke bedreigingen, het aansporen tot geweld en het verspreiden van valse informatie". Erg geschikt dus!

Kameroen is, zoals een zeker oud-president van de VS zou zeggen, een shithole country. De bondscoach wordt daar benoemd door de regering (??) en die kozen voor de Belg Marc Brys. Daar was de voetbalbond (lees: Samuel Eto'o) boos over en die stuurde Brys de laan uit. Om het uit te praten werden zowel Brys als Eto'o uitgenodigd voor een verzoenend gesprek op het ministerie, hetgeen leidde tot deze gezellige taferelen.

Nadat alle handjes vriendelijk geschud zijn komt de aap uit de mouw ware aard van bondsvoorzitter Eto'o naarboven. Een minutenlange rant met teksten als "IK BEN HIER DE BAAS" en "IK WAS DE GROOTSTE SPELER HOOR". Grote jongen.

Afijn. Als Marc Brys enig zelfrespect heeft stapt hij op als hoofdtrainer van het Kameroense elftal. Een coach van zijn statuur kan makkelijk aan de slag bij een Qatarese derdedivisionist. Verdient waarschijnlijk nog meer ook.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.