achtergrond

Geenstijl

LIVEBLOG 76. IDF stuurt na brandstof ook "37 couveuses" naar Hamas HQ Shifa Hospital

Een genocide Israëlische stijl, zeg maar

Wát een telefoongesprek dit djeez

Geen partij met zoveel passie voor volksgezondheid als Hamas, het is eigenlijk één groot ministerie van VWS. Daarom ligt elk Hamas-hoofdkwartier direct onder een ziekenhuis, omdat ze willen dat de zusters het Echt Horen als ze elke avond om 20:00 Klappen Voor De Zorg. En in een Israëlische toenaderingspoging, operatie Common Ground, probeert Israël nu 37 couveuses naar Hamas-hoofdkwartier Shifa Hospital te sturen. 

Bovenstaand een [toch eigenlijk onvoorstelbaar] telefoongesprek tussen de IDF en de directeur van het bovengrondse Shifa Hospital, waarin de directeur kenbaar maakt dat er 37 te vroeg geboren babies op zijn kinderafdeling liggen, en de IDF daarom toezegt te gaan proberen 37 couveuses op z'n stoep achter te laten. Hier nog een derde foto van de eerste lading couveuses en hier een video van een vrouwelijke IDF-woordvoeder in babywit gewaad die met couveuses op de achtergrond benadrukt dat Israëls oorlog uitsluitend tegen Hamas gericht is, en niet de bevolking van Gaza. 

En het voelt toch ook wel gepast te benoemen hoezeer het voorrijden en achterlaten van couveuses een risico is voor de IDF-troepen die ze op de stoep van het Hamas-hoofdkwartier achter moeten laten hè. Maar toch gaan ze het blijkbaar echt doen - voorbij elke morele verplichting. Misschien zei de buitenlandse woordvoerder van Hamas het op 8 oktober zelf het beste: "The Israelis are known to love life. We, on the other hand, sacrifice ourselves (...)." Die video waarin IDF-troepen tientallen jerrycans met brandstof achterlaten op diezelfde stoep is hier overigens GeoConfirmed

Enfin, u bent weer bij. We gaan live:

Update 08:43 -****Foto van IDF Golani Brigade nu ook in Hamas' hoofdkwartier van hun militaire politie.
Update 09:06 - Een gigantische menige te Zwolle riep gister iets over Tel Aviv in het Arabisch en het was waarschijnlijk geen oproep Tel Aviv een Zwolse zusterstad te maken. "De politiek moet luisteren,anders gaan wij een stap verder", luidde de aankondiging van de organisator Danish Malik (30). Maar wat nou als de politiek niet wil luisteren naar je oproep Tel Aviv van de kaart te vegen Danish Malik? Wat is die "stap verder" dan, Danish Malik? Ah, ze scanderen: "O geliefde Al-Qassam-brigade, sla toe en vernietig Tel Aviv." Waarom wonen deze mensen ook alweer in Nederland?
Update 10:06 - Nieuwe IDF-grondvideo: "IDF says troops raided the headquarters of the former head of Hamas’s Central Camps Brigade, Ayman Nofal, killed in an airstrike last month. The Bislamach Brigade captured Nofal’s office, and a nearby cement factory in northern Gaza, where weapons and tunnels were found."
Update 10:21 - Video: ongeregeldheden en opstootjes onder Gazanen in Zuid, bij de distributie van water en voedsel. 
Update 10:48 - Volkskrant begaat haar dagelijkse journalistieke flater. Kopt: "Oud-diplomaat Berber van der Woude stoort zich aan de Nederlandse opstelling jegens Israël: ‘Je hoopt op een dialoog bij schadelijk gedrag van een vriend’." Maar verzuimt te vermelden dat deze """oud-diplomaat""" (wat gravitas moet geven of zo) nu bestuurslid is van DRIES VAN AGTS 'The Rights Forum'.
Update 11:29 - Zo hey, Jake Tapper van CNN en Bidens NSC John Kirby emotioneel over Amerikanen die bijna dagelijks de posters van ontvoerde Israeli's vernielen. 
Update 12:12 - Wéér een nieuwe Gaza-grondvideo van de IDF, het gaat wel hard nu. "IDF announces that troops of the 7th Armored Brigade and Golani Infantry Brigade have captured several Hamas governmental buildings in the Gaza City neighborhoods of Sheikh Ijlin and Rimal."
Update 12:31 - Video van Koeweitse Dr. Fahd Al-Shelaimi: "Alle Gazaanse burgerdoden zijn uitsluitend de schuld van Hamas, en om verantwoordelijkheid te ontlopen noemt Hamas hen 'martelaren'." Dat: is volledig juist.
Update 12:50 - Nieuwe IDF-video toont de vermeende commandostructuur en troepenverdeling van Hamas, verdeeld over noord, midden en zuid. "30,000 fighters, divided into 5 Brigades, 24 battalions and 120 companies. 5,500 fighters are part of the northern Gaza Brigade, 9,000 of the Gaza City Brigade."
Update 13:21 - NÚ is Hamas te ver gegaan en gaan we er echt iets van zeggen. "A production crew member who worked on the Netflix drama series “Fauda” was killed fighting Hamas in northern Gaza over the weekend. Matan Meir, a reservist in Israel’s elite 551st Brigade’s 697th Battalion and longtime crew member on Fauda was killed in action in Gaza on Saturday." Fauda's eigen account schrijft: "Matan was an integral crew member. The cast and crew are heartbroken by this tragic loss."
Update 13:44 - Vrij vreemde actie van NPO-knuffelding rapper Appa, bekend van in 2014 al Hamas huldigen en dingen als "Fuck de Talmoed!" roepen op de betere podia. Op Instagram heeft hij AD-journaliste Sanne Schelfaut met naam en foto van Instagram geïntimideerd omdat ze het waagde te schrijven: "Israël valt ziekenhuizen aan: 'Zoiets doen ze niet zomaar'." Nou, Appa, dat doen ze dus inderdaad niet voor niets. Het Shifa Hospital is een Hamas-hoofdkwartier, het Rantisi Children’s Hospital is een Hamas-hoofdkwartier, het Indonesian Hospital is een Hamas-hoofdkwartier en hier een GeoConfirmed video van een Hamas-strijder die met een RPG op z'n schouder het Quds-ziekenhuis inloopt. Appa schrijft: "Dit is 1 van de figuren die de Nederlander vergiftigen met leugens en het vijandbeeld van de moslim in NL in stand houden." Nee hoor Ap, dat doe jij zelf en daar is geen journalist voor nodig.
Update 14:04 - Nieuwe narigheid van 7 oktober. Hier en hier nieuwe foto's van verbrande Israeli's, een deel van hen zagen we al eerder in andere foto's van lagere kwaliteit. Ook schijnen Israëlische autoriteiten een nieuwe video(serie) aan journalisten te tonen, die erop zou wijzen dat er veelvoudig sprake was van verkrachtingen. "Two dead women lying on the grass at musical festival - both with no pants on. One has her panties taken half off. The other doesn’t appear to have any on at all. (...) Eyewitness describing how she saw a woman being raped by severalHamas terrorists, pulling her hair as they raped her and took turns. One of them cut her breasts off - the others played with them like a toy. The last terrorist to rape her shot her in the head and continued to rape her until her finished. (...) She also saw a Hamas terrorist carrying a naked girl over his shoulder. (...) Police say they are still gathering evidence (DNA etc) from rape victims in addition to eyewitnesses to build the strongest case possible."
Update 14:20 - Ook CNN's verslaggever loopt door Gaza en wat twijfelachtige etages van ziekenhuizen, en nadert de actieve frontlinie tot wel 100 meter.
Update 14:35 - Het NRC tweette vandaag om 12:30 nog een artikel genaamd: "De couveuses in het Al-Shifa-ziekenhuis werken niet meer, volgens de Palestijnen met zes dode baby’s tot gevolg." En presteert het om daarin geen enkele melding te maken van de bovenstaande Israëlische couveuse-actie.
Update 15:16 - Nieuwe GeoConfirmed-kaartje waarin te zien is hoe Gaza-noord nu volledig omsingeld is en de IDF straat voor straat van buitenaf naar binnen werkt.
Update 15:44 - "Oxfam Novib, Amnesty International, PAX en The Rights Forum dagen de Nederlandse Staat voor de rechtervanwege diens opstelling ten aanzien van de oorlog in Gaza, in het bijzonder door het doorzetten van wapenexport naar Israël." Daar ging het vast niet over in de Volkskrant met 'ex-diplomaat' Berber van der Woude!
Update 15:50 - Wéér een nieuwe IDF POV-video. De frequentie van dat soort video's is vandaag aanzienlijk hoger dan voorgaande dagen, waaruit we durven te vermoeden dat Hamas écht implodeert onder de druk.
Update 17:13 - Ja, de daadwerkelijk inname van Hamas-hoofdkwartier Shifa Hospital wordt wel echt heel moeilijk natuurlijk. "Israel will likely mobilize special forces to storm Shifa due to site’s sensitivity&expected resistance; troops will enter from several directions in pinpoint operation to minimize casualties. "
Update 18:17 - Nu ook Palliedemo in de Parel der Natie: Schiphol.
Update 21:45 - Buitenlandse Zaken reageert (not amused) op die gelekte memo van de rapportage van de ambassade in Israël: "Een selectief en incompleet beeld dat geenszins een weergave van het Nederlandse beleid is." Nou makkers, misschien eens uitzoeken wie de activisten zijn die de kraan openzetten?

IDF Golani Brigade in Gaza's """parlement"""

IDF Golani Brigade in Gaza's """parlement"""

Sterke Tellywood vibes, maar IDF's hoofdwoordvoerder loopt zelf onder ziekenhuis

Het viel weer niet meer voor Jeremy

Typisch islamitisch: "Als politiek niet luistert gaan we een stap verder"

Deze demonstratie? Wat wordt hier in het Arabisch nou geroepen over Tel Aviv? Daar moet de politiek naar luisteren?

Tubantia
Tubantia
@tubantia

Danish (30) organiseert pro-Palestina-demonstraties in Zwolle: ‘De politiek moet luisteren, anders gaan wij een stap verder’ dlvr.it/SyksCX

124
Reply

8 oktober: "The Israelis are known to love life. We, on the other hand (...)"

Ja natuurlijk is dit waar

Bedrag:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Plaatje. Dit is nou 'gesegmenteerde logica'

Komt in evenveel kleuren als kampen maar deze valt al jaren het meest op

@Spartacus | 24-04-24 | 21:00 | 227 reacties

Zin in 4 en 5 mei comité's "SEXYLAND over de genocide in Gaza en verschrikkingen in Palestina................... en Israël"

Mooi hè, hoe er dan op het allerlaatste moment met de grootst mogelijke tegenzin door de redactie voor de vorm nog "en Israël" in de kop gezet wordt

@Spartacus | 19-04-24 | 11:00 | 271 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.