achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Welja. 22 VOG's verleend aan 13 veroordeelde terroristen

Die voor IS-terroriste Senabel Al Naemi (Vluchtelingenwerk) was 'conform de regels'

Het ministerie van Justitie heeft de afgelopen vier jaar 22 (schrijve: TWEEEENTWINTIG) verklaringen omtrent het gedrag (VOG) verstrekt aan 13 (schrijve: DERTIEN) veroordeelde terroristen. Eén van hen is IS-terroriste Senabel Al Naemi die een jaar lang werkte voor Vluchtelingenwerk. Waar de rest van het terreurtuig precies werkt(e) wil minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind (D66) omwille van de pRiVaCy niet tegen de Tweede Kamer zeggen maar wel dat de documenten zijn verleend voor banen in de commerciële sector, ICT, groothandel, energie, koeriers, onderwijs en zorg. VOG-verlener Justis heeft qua Al Naemi in ieder geval 'conform de geldende beleidsregels' gehandeld, de andere zaken laat hij onderzoeken. Desondanks vindt ook Weerwind een en ander kudt geregeld dus gaat hij in overleg met OM en NCTV om te zorgen dat het vanaf 1 januari helemaal anders gaat: "Indien sprake is van een terroristisch misdrijf op de justitiële documentatie binnen een terugkijktermijn van 20 jaar, wordt de VOG voor nader te bepalen rollen of functies in beginsel geweigerd." Die regel gold tot nu toe alleen voor zedenmisdadigers.

Joe...

Joe...

Omtzigtman bracht het IS-balletje aan het rollen

Geen plek, wél een VOG

Goeie vraag van Geert

22 VOG’s voor veroordeelde terroristen! Het is een ongekende schande. Zit die veroordeelde moslimterrorist Soumaya Sahla die actief is voor de @VVD daar ook bij @DilanYesilgoz??

Pieter Omtzigt
Pieter Omtzigt
@PieterOmtzigt

Ik vroeg de ministers van justitie en voor rechtsbescherming: hoeveel VOG’s (Verklaringen omtrent het gedrag) zijn er de afgelopen jaren afgegeven aan mensen die veroordeeld zijn voor terrorisme Dat zijn er dus 22! Aan 13 personen Ook in het onderwijs (1)…

Image
1.6K
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.