achtergrond

Geenstijl

WEDERHOOR! Door klokkenluider genoemde topman Belastingdienst bij commissie-Belhaj

Kom er maar in Gerard Blankestijn

Zo hadden ze het dus wel bedoeld. Afgelopen maandag hoorden we in de Parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening hoe het er op de werkvloer aan toeging bij de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst. Stelselmatig werden de rechten van burgers geschonden, en als je daar iets van zei, dan werd je tot een burn-out gedreven. Klokkenluider Pierre Niessen noemde man en paard en de namen van een aantal ambtenaren die wisten van de misstanden, omdat ze dat van klokkenluider Pierre Niessen zelf hadden gehoord. Vandaag is een van hen aan het woord: Gerard Blankestijn, directeur Toeslagen van 2011 tot en met 2018. Nou meneer Blankestijn. We zijn benieuwd naar uw antwoorden. 
UPDATE: Blankestijn kiest de lijn leugens van De Correspondent: allemaal de schuld van de Bulgarenfraude, en van de politiek, en hij kon er allemaal niks aan doen want hij had veel te weinig medewerkers. Slachtoffer (en SP-Kamerkandidaat) Janet Ramesar vat samen: "Smeerlap". 
UPDATE: Dat was het. Blankestijn vond het allemaal reuze vervelend, maar hij had het ook niet makkelijk, moet u maar denken.

De gevolgen

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.