achtergrond

Geenstijl

Nou jaa. Partner Marga Bult 2 ton kwijt aan "geraffineerde" oplichters: 'Schuld van Achmea'

Ja doei

We kennen allemaal Marga Bult. Die zou nooit zomaar iets aannemen, als het niet waar is. Die deelt nooit informatie die niet klopt. Die is voorzichtig, checkt alles dubbel, denkt er nog eens goed over na en besluit dan pas wat ze op haar Twitterkanaal gooit. En haar partner, Ludo Voeten? Die is dus precies zo. Die communiceerde via Telegram (het betrouwbaarste platform voor financiële transacties) met een account dat zich Achmea Investment Management noemde. Ludo zag een website met een foto van Wouter Koolmees erop, dus Ludo dacht dat dat wel klopte (op de echte website an Achmea Investment Management staat trouwens ook een foto van Wouter Koolmees, en ook een waarschuwing voor een Telegramaccount dat de naam Achmea misbruikt, red.). Dus Ludo lekker communiceren via Telegram.

Hij maakte 5.000 euro over om een account te beginnen, zoals iedere verstandige belegger zou doen. Daarna moest hij 12.500 euro signaalkosten (STIFT, red.) betalen, appeltje eitje, volstrekt logisch natuurlijk. "Na korte tijd kreeg ik een rekeningoverzicht met 450.000 euro tegoed”, vertelt hij. „Dat leek dus heel goed te gaan. Als snel liep het bedrag zelfs op naar 665.000 euro, als gevolg van investeringen in cryptovaluta, zo werd me verteld. Ik begreep weinig van hun uitleg en het leek allemaal te mooi om waar te zijn.”" Kijk. Ludo had in één klap zijn geld vertwintigvoudigd, juist omdat hij zoveel verstandige beslissingen had genomen. 

Omdat het allemaal te mooi leek om waar te zijn, maakte Ludo daarna 46.000 euro over "voor een upgrade naar een vip-klasse". Dit heeft Warren Buffet ook altijd. Het geld werd gewoon geplaatst op zijn account, waar nog altijd die 665.000 euro op stond, als gevolg van investeringen in cryptovaluta natuurlijk. Allemaal volstrekt logisch en betrouwbaar. Toen moest Voeten nog even winstbelasting betalen. U zou winstbelasting misschien overmaken naar de Belastingdienst, maar dat is niks voor een snelle jongen als Ludo Voeten, die stuurde gewoon 30.000 euro naar zijn Telegramvrienden. En natuurlijk 50.000 euro voor een goldcard. Zo gaat dat in de wereld van het snelle geld, die Ludo Voeten als geen ander kent.

Maar daarmee was de kous nog niet af. "Mijn geld kon niet zomaar worden gestort op m’n ABN-rekening. Ik moest eerst een rekening openen bij een Amerikaanse investeringsbank Horizon Wealth Financial Bank. Er kwamen weer onaangename verrassingen. Ik moest een Taks Code van 10.000 euro betalen, daarna nog een IMF-code van 40.000 euro en nu moet ik weer een COT-code van 20.000 euro betalen." Slechts 40.000 euro voor een IMF-code (check in the box, red.), dat is een koopje eigenlijk! Gelukkig is Voeten niet naïef: *"Ludo Voeten zegt langere tijd nattigheid te hebben gevoeld, maar te zijn verstrikt in een web van misleiding." *Toch bleek hij uiteindelijk geen 665.000 euro te hebben verdiend, maar ruim ton kwijt te zijn aan oplichters. 

En dat is natuurlijk allemaal de schuld van... de oplichters de hebzucht van Ludo Voeten ACHMEA! "Dit tuig gaat zo geraffineerd te werk. Je wordt in een web gezogen waaruit geen ontsnappen mogelijk is. Ik was naïef maar voel me ook in de steek gelaten. Het echte Achmea poeiert me nu af, maar waarom doen ze niets aan het misbruik van hun naam?". Nou Ludo dat staat in het artikel. Achmea heeft al aangifte gedaan, Telegram gesommeerd, op de eigen website gewaarschuwd voor de oplichters die hun naam misbruiken en de AFM gewaarschuwd. Hoe durven ze Ludo Voeten zomaar af te poeieren? Wat een misstand! Bel John van den Heuvel!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

GeldBlog - Banken springen op censuurtrein

Iemand of een bedrijf betichten van terrorisme is aan het OM en niet aan een privaat bedrijf.

@Redactie | 22-08-21 | 19:33 | 0 reacties

Zondag met Lubach sloopt Rumag op Lubag.nl

Typisch televee weer wel dat ie daarvoor eerst zonder bronvermelding ons topic moest jattten, maarrr dat doet ie wel goed:

@Van Rossem | 30-03-20 | 09:50 | 0 reacties

Live. Martin Bosma over Nare Publieke Oplichters

Rapporteur van de NPO rekent het Rekenkamerrapport even na, en aan u voor

@Van Rossem | 10-12-19 | 23:05 | 0 reacties

Fraude met cybersubsidie bij het Haagse securityspeeltje HSD van Rob de Wijk (en D66-minister Van Engelshoven wist er van)

Den Haag heeft een "Security Delta",  een cybersecurity-makelaar die bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen samenbrengt. De overheid betaalt een bedrijf om dat bedrijf mensen voor te stellen aan de overheid. Het blijkt een schimmige subsidiepomp.

@Van Rossem | 11-01-18 | 11:06 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.