achtergrond

Geenstijl

HAHAHA. GroenLinks wil OPNIEUW van treinkapende seriezwendelaar Sam Pormes af

thumb

Jahaa Frenske, da's nu ook jouw partij jongen.

Okee dit is TE grappig. GroenLinks Drente wil van Provincale senaatsfractievoorzitter Sam Pormes af, omdat hij een 'veroordeling voor fraude met PGB zou hebben verzwegen. De naam Sam Pormes moet de oudere reaguurder (en wie is dat onderhand niet) wel wat zeggen maar anders frissen we graag het geheugen op met een knip/plak uit stijlloze kopij van november '22:

*Verdacht van nauwe banden met de Molukse treinkapers. Veroordeeld voor het voorbereiden van een beschieting van politiemensen in juni 1982. Verdacht van financiële belangenverstrengeling bij een verslavingskliniek en later gedwongen om ten onrechte genoten WW terug te betalen. En misschien wel de mooiste: verdacht van deelname aan marxistische guerrillatraining in Jemen in 1976. *

Promes was ooit Eerste Kamerlid voor GroenLinks maar sneuvelde in 2005 op zijn eigen ideologische heuvels, die zelfs voor de RaRa-restanten van Duyvendak c.s. te ver gingen. Maar voor de laatste PS-verkiezingen voerde hij de lijst aan voor GL Drente. Dat terwijl zijn verleden breed beschreven is, maar bij GL geloven ze nou eenmaal graag in tweede, derde en zevenveertigste kansen. Helaas, Sammie heeft 48 fouten: Promes verzweeg een mislukte poging tot verzekeringsfraude via het PGB-stelsel. Betrokkenheid bij treinkapingen en aanslagen op agenten of wapentrainingen in Jemen allemaal dikke prima, maar 13.000 euro PGB-fraude via een bejaarde neef, DAT GAAT GROENLINKS ECHT TE VER. Moehahaha, trolololo en overige 2005-geluiden!
Update: meer details bij RTV Drente.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.