achtergrond

Geenstijl

Blijft knap: Oekraïener met MANPADS schiet Russische kruisraket uit de lucht

MANPADS [Man-portable air-defense systems], een soort maandverband voor MANNEN

Niet in de categorie NOVUM, want we zagen het al eerder. Maar machtig mooi blijft het wel hey. Bovenstaand ziet u hoe een Russische Kh-101 of Kh-55 kruisraket uit de lucht wordt geschoten door een Oekraïense 9K38 Igla MANPAD operator. Een eerste 9M39-raket lijkt het doel net te missen, de tweede lijkt net niet te missen. Rusland lanceerde vandaag weer 120 kruisraketten af op de Oekraïense civiele infrastructuur - meer beelden na de breek. 

Het oogt nog steeds vooral als Russisch paniekvoetbal om aan hun bevolking en zichzelf te kunnen verkopen dat ze 'iets doen'. Als de geschiedenis iets leert is het wel dat conventionele bombardementen op civiele doelen een bevolking niet op de knieën krijgen. En strategisch brengt een tijdelijk afsluiting van de stroom- en water toevoer in grotere steden Bakhmut of andere daadwerkelijke doelen ook echt niet dichterbij.

Instant update: Wit-Rusland claimt dat er een Oekraïense S300 luchtverdedigingsraket (wiki) op Wit-Russisch grondgebied terecht is gekomen. Extreem hard Ruslands eigen schuld natuurlijk, maar in dat Slavische debielentheater geldt zoiets als escalatie door Oekraïeners.

Net mis

Net mis

readyaimfire (is een Blackadder grap voor de liefhebbers)

Net mis

Net niet mis

Net niet mis

De Blackadder grap voor liefhebbers in kwestie

Het luchtruim is niet vol maar wel druk

Poetin is een schaker

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.